e-posta: Elektronik Ağ:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "e-posta: konsem@konya.edu.tr Elektronik Ağ: www.konya.edu.tr"

Transkript

1

2 Proje Adı: Engelsiz İş Yaşamı Proje Süresi : 12 ay Sözleşme Numarası : TRH2.2.IQVETII/P-03/890 Proje Sahibi: Necmettin Erbakan Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONSEM) Proje Ortağı: Konya Büyükşehir Belediyesi İleitişim Adresi : Karaciğan Mah. Ankara Caddesi No: 74 Karatay KONYA / TÜRKİYE Telefon: (0 332) / e-posta: konsem@konya.edu.tr Elektronik Ağ:

3 ENGELSİZ İŞ YAŞAMI TANITIM KİTAPÇIĞI 1.ENGELSİZ İŞ YAŞAMI PROJESİ Toplumda dezavantajlı kesim olarak yer alan engelli bireylerin iş yaşamında yer edinmeleri,yer alan bireylerin karşılaştığı zorluklar,işverenlerin engelli bireylere bakışları,sadece engellilerin sorunu olmaktan ziyade toplumun büyük bir bölümünü ilgilendiren konulardan bazılarıdır. Sorunun kaynağına inildiğinde görülen eksiklerden birisi engelli bireylere yönelik mesleki eğitim ihtiyacının yanında kariyer rehberlik danışmanlığı ve bu konuların teorik ve uygulamalı sürekliliği gelmektedir.engelli bireylerin toplumsal hayatta olduğu gibi iş hayatında da kendilerini bir bütünün parçası gibi görmeleri,meslek hayatına uyum sağlamaları kendilerinin çabalarına bağlı olduğu kadar diğer kesimlerin de(merkezi idareler, üniversiteler,belediyeler,sivil toplum kuruluşları,v.b.)görev alanına giren konulardan bazılarıdır.sayılan kesimlerin engelli bireyler özelinde yaptıkları bir çok çalışma bulunmaktadır.bu çalışmayı da daha önceki yapılan diğer çalışmaların tamamlayıcısı olarak görmek mümkündür.buradan hareketle İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı;Türkiye de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Operasyonu kapsamında,çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı uhdesinde gerçekleşen,necmettin Erbakan Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen Engelsiz İş yaşamı projesi hayata geçirilmiştir. 2.PROJENİN AMACI Engelsiz iş yaşamı projesinde hedeflenen amaçları genel ve özel olmak üzere ikiye ayırabiliriz. Dezavantajlı grup içinde gösterilen engellilerin özelliklerine uygun meslek ve kariyer rehberliği hizmetlerinin geliştirilmesi, ihtiyaç ve özelliklerine uygun mesleki rehberlik alabilmelerinin sağlanması ile mesleki eğitimden yararlanma olanaklarının artırılması, mesleki eğitim kalitesinin artırılması,eğitim ve iş gücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi projenin genel amaçları olarak gösterilmiştir.

4 Konya il merkezinde birisi Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde, diğeri Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olmak üzere engelli bireylere yönelik Engelsiz Kariyer Merkezleri oluşturarak; engelli gruplara mesleki danışmanlık hizmeti vermek, mesleki eğitimden yararlanma olanaklarını artırmak;engelli grupların özelliklerine uygun kariyer rehberliği programları oluşturmak; bireysel özelliklerine uygun yönlendirme hizmeti vererek istihdama katkı sağlamak;mesleki rehberliğin yanında karar verme becerileri, problem çözme, iletişim becerileri, sosyal beceri eğitimleri vererek yaşam kalitelerinin artırılmasını sağlamak, mesleki karar verme yetkinliklerinin artırılmasını sağlamak, mesleki ilgi ve yeteneklerinin belirlenerek farkındalıklarının artırılması projenin özel amaçları olarak belirlenmiştir. 3.HEDEF GRUPLAR/ FAYDALANICILAR VE MEVCUT DURUM Engellilerin istihdama katılımı, sosyal yaşama da eşit fırsatlar çerçevesinde katılabilmesi anlamına gelmektedir. Ancak, ülkemizde engelli bireylerin en fazla sorunla karşılaştıkları alanlardan biri çalışma hayatıdır. (Etyemez,2012) Dünya Bankası tarafından 2002 yılında yapılan bir araştırma, eğitim ve istihdam olanaklarından sistematik şekilde dışlanan özürlülerin yoksullar arasında en yoksul kesimi oluşturduğunu ortaya koymuştur (Şişman, 2011). Türkiye de engellilerin işgücüne katılım oranına bakıldığında, 2002 yılında gerçekleştirilen Türkiye Özürlüler Araştırması na göre, toplumun yaklaşık yüzde 12 sini oluşturan engellilerin yalnızca beşte birinin işgücüne katıldığı görülmektedir. Süreğen hastalık sahibi bireyler dışarıda bırakıldığında, işitme, dil ve konuşma, ortopedik, görme ve zihinsel engellilerde işgücüne katılım oranı yaklaşık yüzde 22 olarak tespit edilmiştir. Ülkemizde kariyer rehberliği Avrupa Birliği standartlarında yaygınlaştırılamamıştır. Engellilere yönelik kariyer rehberliği programlarının yetersizliği de eklendiğinde engelliler için bu durum ülkemiz standartlarının da altına düşmektedir.

5 ENGELSİZ İŞ YAŞAMI TANITIM KİTAPÇIĞI Bu bağlamda projenin de altlığını oluşturan Konya İl Merkezi için yapılan gözlemler aşağıdaki gibi sıralanmıştır. Hedef bölgedeki rehber öğretmenlerin engelliler için kariyer rehberliği ile ilgili hizmet içi eğitime ihtiyaçları vardır. Engelli bireylerin özelliklerine uygun bir kariyer rehberliği programının bulunmayışı rehber öğretmenlerin kariyer basamaklarında engellilere yardım etmelerini zorlaştırmaktadır. Hedef bölgedeki aileler çocuklarının mesleki eğitimlerinin önemini destekleyecek potansiyelde değildir. İş okulları, halk eğitim merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri, belediyelerin mesleki eğtim merkezlerinin geliştirilecek olan programlara ihtiyaçları vardır. İş yerlerinde hukuksal olarak engelli birey çalıştırma zorunluluğu vardır. Ancak TÜİK in, 2010 yılında yaptığı özürlülerin sorun ve beklentileri Araştırması na göre orta ölçekli işletmelerde işe uygun olduğu için işe alınan engelli oranı sadece 1,9% dur. Büyük işletmelerde ise 2,3% olduğu ortaya çıkmaktadır T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü nün 2011 yılında yayınlanan, İşgücü Piyasasının Özürlüler Açısından Analizi Raporu incelendiğinde, işverenlerin engelli istihdam etmeme ile ilgili gerekçeleri üzerine yapılan ankete göre, işverenlerin engelli istihdam etmemelerinin temel sebebi, işe uygun veya vasıflı engelli bulamamaları olduğu görülmektedir. Ülkemizde engellilerin eğitim düzeyleri incelendiğinde; 6 yaş ve üstü engellilerin sadece 7,7% si lise veya daha üstü bir eğitime sahip olduğu görülmektedir. Bu verilere bakınca, engelli istihdamının artırılmasının neden sadece işverenlere engelli istihdam etme zorunluluğu getirilerek çözülemeyeceği ortaya çıkmaktadır.yapılacak olan mesleki rehberlik ve danışma hizmetleri ile engelli bireyler ve iş sahiplerinin beklentileri baz alınarak eğitim ve yönlendirme faaliyetleri yapılmalıdır. Proje ortağı olarak yer alan Necmettin Erbakan Üniversitesinde ve Konya Büyükşehir Belediyesi nde engelli bireylerin engel durumlarına uygun meslek danışmanlığı veren bir kariyer merkezi bulunmamaktadır.

6 4.PROJE ORTAKLARI VE ÇALIŞMALARI Proje Ortağı olan Konya Büyükşehir Belediyesi,Engeli bireylerinin yaşam kalitesinin artırılması ve standartlarının geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Konya Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik olarak gerçekleştirdiği hizmetler genel olarak sınıflandırıldığında; engelli bireylerin ulaşım kolaylığına yönelik fiziki ihtiyaçların giderilmesi,engelliler Haftasında yapılan sosyal,kültürel,sportif etkinlikler,belediyenin sunduğu hizmetlerden indirimli yada ücretsiz yararlandırılması,engelli bireylerin ihtiyaç duyduğu bazı donanım,araç ve gereçlerin sağlanması gibi bir çok hizmetin ve etkinliğin olduğu görülmektedir.ayrıca büyük şehir belediyesinin yanında ilçe belediyelerinin de konuyla ilgili bir çok çalışmaları bulunmaktadır. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi 2010 yılında TBMM tarafından yasa ile kurulan yeni üniversitelerimizden birisidir. Yeni olmasına rağmen Konya ve Ülke Yüksek Öğretim hayatına ve toplumsal sorunlara kısa sürede katkılar sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir.kısa sayılabilecek sürede öğrenciye ulaşan Necmettin Erbakan Üniversitesi toplumun tüm kesimlerine yönelik değişik projelerin yanında engelli öğrencilere ve bireylere yönelik bir çok çalışmanın içinde yer almıştır. Büyükşehir Belediyesinin 2012 yılında Mevlana Kalkınma Ajansı destekli yürütmüş olduğu Engelli Bireylerin ve Ailelerinin Sosyal Sorunları nın incelendiği alan araştırması sonucunda, engelli bireylerin iş ve mesleğe yönlendirmede etkin hizmet almadıkları hem aileleri hem de kendileri tarafından sıklıkla ifade edilmiştir. Bu eksikliği doldurmak için hazırlanan projede Üniversite ile Büyükşehir Belediyesinin ortak ve koordineli çalışmasının onlar için büyük bir katkı sağlayacağı düşünülmüştür. Proje kapsamında birisi Necmettin Erbakan Üniversitesi, diğeri de Konya Büyükşehir belediyesi kapsamında kurulacak olan Engelsiz Kariyer Merkezleri bu ihtiyacı profesyonel şekilde karşılamayı amaçlamaktadır. Merkezlerin kuruluşu ve proje bittikten sonra faaliyetlerine devam edecek olması hem Üniversitemiz hem de Konya Büyükşehir Belediyesinin Engellilere ulaşma fırsatlarını artıracak, paydaşların ortak çalışmalar yürütebilmesini sağlayacak, teknik

7 ENGELSİZ İŞ YAŞAMI TANITIM KİTAPÇIĞI ve yönetim kapasitelerini de artıracaktır. Üniversitemiz ve Büyükşehir Belediyemizde oluşturulacak kariyer merkezleri ile proje süresince ve sonrasında engelli bireylere yönelik hizmet verilmesi sağlanacaktır. Bu merkezlerde hem eğitim hizmetleri hem de danışmanlık hizmetleri verilecektir. Kurulacak olan merkezlerde geliştirilecek olan programların pilot uygulaması yapılacak, engelli bireylere kariyer rehberliği hizmetleri profesyonel düzeyde verilecek, engelli bireylere mesleki rehberliğin yanında karar verme becerileri, problem çözme, iletişim becerileri, sosyal beceri eğitimleri sunulacaktır.engelli bireyler buradan bireysel danışmanlık hizmeti de alabilecektir. Aynı zamanda Merkezler,engelli bireylerin aileleri, öğretmenleri ile de bir iletişim merkezi olma özelliğine sahip olacak,hizmet içi eğitimlerin planlanması ve uygulanmasında aktif çalışmaların yürütülmesini sağlayacaktır. Engelsiz kariyer merkezlerinin kurulması faaliyetini proje ekibi sağlayacak olup, proje sonunda 2 adet merkez kurulmuş olacaktır. 5.PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK FAALİYETLER 5.1.Proje Ekibinin Kurulması ve Çalışmalara Başlaması Proje, projenin etkin ve verimli yürütülmesini sağlamak üzere Üniversitemiz öğretim üyeleri ve Büyükşehir Belediyemizde görevli proje deneyimine sahip idari personelden oluşacak bir ekip tarafından yürütülecektir. Bu kapsamda proje ekibi; proje koordinatörü, proje eş koordinatörü, proje koordinatör yardımcısı, tanıtım sorumlusu, mali işler sorumlusu, eğitim uzmanları ve yardımcı personel olmak üzere toplam 12 kişiden oluşacaktır. 5.2.Proje Açılış Toplantısı Projenin sözleşme imzalanması ile kamuoyuna bilgi verme amaçlı açılış toplantısı gerçekleştirilecektir. 5.3.Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Engelsiz Kariyer Merkezleri kurulması Proje kapsamında engelli bireylere ulaşılabilirliğin artırılması, kariyer reh-

8 berliği hizmetlerinin sistematik ve programlı şekilde yürütülebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacı ile iki adet merkez kurulacaktır. Engelsiz kariyer merkezinin mobilya ve bilgisayar aksamları proje kapsamında satın alınarak kurulacak merkezlere yerleştirilecektir. Bu merkezlerde hem eğitim hizmetleri hem de danışmanlık hizmetleri verilecektir. Kurulacak olan merkezlerde geliştirilecek olan programların pilot uygulaması yapılacak, engelli bireylere kariyer rehberliği hizmetleri akademisyen eğitim uzmanlarımız tarafından profesyonel düzeyde verilecek, engelli bireylere mesleki rehberliğin yanında karar verme becerileri,problem çözme becerileri, iletişim becerileri ve sosyal beceri eğitimleri verilecektir.engelli bireyler buradan bireysel danışmanlık hizmeti de alabilecektir. Aynı zamanda bu merkezler engelli bireyler, aileleri ve rehber öğretmenler ile bir iletişim ve buluşma merkezi olma özelliğine de sahip olacaktır. Engelsiz kariyer merkezinin kurulması faaliyetini proje ekibi sağlayacak olup, proje sonunda 2 adet merkez çalışmalarına devam edecektir. 5.4.Sanayi Alan Araştırması/Çalıştaylar ve Kitaplaştırma Bu faaliyet kapsamında çalışmalar 3 aşamada gerçekleşecektir. a)saha Araştırması: Proje kapsamında yapılacak olan saha araştırması iki safhada gerçekleşecektir. Birinci safhada aşağıdaki çalışmalar yürütülecektir: Konya sanayi bölgesinin engelli personel çalıştırma durumları, Bölgede işgücü-arz talebini belirleyen temel unsurlar, mesleki eğitim programları gibi çalışmaların analizi, İşverenlerin engelli bireylerde görmek istedikleri becerilerin analizi, Hedef grubun becerileri ve eğitim ihtiyaçlarının analizi, Engelli gruplara uygun yeni iş alanlarının analizi. İkinci safhada ise aşağıdaki çalışmalar yürütülecektir: Mevcut verilerin derlenmesi, analizi ve ihtiyaç duyulan verilerin tespiti,

9 ENGELSİZ İŞ YAŞAMI TANITIM KİTAPÇIĞI Saha ziyareti, Hedef kitle ile görüşmelerin yapılması, Raporlama, Sonuçların paylaşımı ve yol haritası. b)çalıştaylar: 2 adet çalıştay yapılacaktır. 1. çalıştay kapsamında, meslek odaları, engelli sivil toplum örgütleri, ailelerden temsilciler, engelli bireyler, yerel yönetim temsilcileri, rehber öğretmenler, İŞKUR temsilcileri ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri davet edilecektir. Çalışmalarda yapılan sanayi araştırmasından elde edilen verilerin analizi, çözüm yolları ve eylem planlarının hazırlanması sağlanacaktır. 2. çalıştay ise ülkemizdeki çeşitli üniversitelerin bu konuda uzman akademik personellerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olup, bu kapsamda 1. çalıştay sonuç raporunun tartışılarak geliştirilecek olan modüllerin profesyonel değerlendirmeleri yapılacaktır. c)sonuç Raporu: 3. aşama saha araştırması ve çalıştay raporlarının verileri birleştirilerek Sanayi Alan Araştırması Sonuç Raporu haline getirilecek ve kitap halinde basımı sağlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtımı sağlanacaktır. 5.5.Yurt Dışı İnceleme Gezisi Proje ekibi tarafından, AB ülkelerinde engelli bireylerin kariyer danışmanlığı alma durumlarını araştırmak, AB standartlarında engelli bireylere yönelik kariyer rehberliği programlarını incelemek, yararlandıkları teknikleri gözlemlemek, iyi örneklerin yaygınlaşmasını sağlamak ve rehber öğretmenlere verilecek hizmetiçi eğitim semineri için doküman toplamak amacı ile yurt dışı inceleme gezisi yapılacaktır. Dokümanlar yeni etkinliklerin geliştirilmesine de katkıda bulunacaktır. İnceleme gezisi; yurtdışı iştirakçimiz olan Avusturya nın Salzburg ilindeki Zell am See beldesinde yer alan ve engelli bireylere meslek edindirme faaliyetleri yürüten bir kuruma yapılacaktır. Bu inceleme gezisine proje ekibi ve öğreniciler olmak üzere toplam 10 kişi katılacaktır. Gezi toplam 7 gün sürecek olup, bölgede engellilere

10 yönelik yapılan danışmanlık hizmetleri, meslek edindirme faaliyetleri ve kariyer planlama gibi faaliyetler yerinde incelenerek ilgili kurumlardan eğitim ve pratik uygulamalar gözlenecektir.gezi sonrası bilgiler ilgili kurum ve kuruluşlarla da paylaşılacaktır. 5.6.Engel Gruplarına Yönelik Kariyer Danışmanlığı Eğitim Programlarının Hazırlanması Proje eğitim uzmanları tarafından görme, işitme ve bedensel engelli bireylerin özelliklerine uygun 3 modülde kariyer danışmanlığı eğitim programları hazırlanacaktır. Hazırlanacak olan programlara yurtdışındaki tekniklerin incelenmesi ve alan araştırmaları da katkı sağlayacaktır. Her engel grubunun ihtiyacı birbirinden farklı olmakla birlikte, grup rehberliği programı içerisinde tüm engel grupları için ortak temel konular hedeflenerek hazırlanmış etkinlikler de bulunacaktır.ancak engel gruplarına yönelik meslekler ilişkilendirilirken, engellilikten kaynaklanan zorunlu mesleki yönelimler ve avantajlar grup oturumlarında engel gruplarının özelliklerine uygun olarak planlanacaktır. Proje kapsamında 3 engel grubuna yönelik kariyer rehberliği programı hazırlanacaktır. Bu kapsamda taslak olarak aşağıdaki başlıklar altında programlar geliştirilecektir: 1. Oturum: Birbirini tanımanın ve saygılı olmanın önemini bilme, kariyer danışmanlığının amaçlarını kavrayabilme ve kariyer danışmanlığı eğitim programında uyulması gereken kuralları bilme, 2. Oturum: Katılımcıların ilgilerini, yeteneklerini, kuvvetli ve zayıf yönlerini tanımlayabilmelerine yardımcı olmak; ilgi, yetenek ve değerlerin belirlenmesi amacıyla test ve anket uygulanması, 3. Oturum: Grup üyelerinin geleceğe yönelik planlar yapmanın önemini kavramalarına yardımcı olmak, kısa ve uzun vadeli amaçları belirleyebilmek, 4. Oturum: Meslekler hakkında bilgi edinme, meslek seçerken o mesleğin hangi özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğini bilme, her bir mesleğin farklı bir takım kişilik özellikleri (yetenek, ilgi, mesleki değerler gibi) gerektiğinin farkında olma,

11 ENGELSİZ İŞ YAŞAMI TANITIM KİTAPÇIĞI 5. Oturum: Grup üyelerinin mesleki değerler konusunda bilinçlenmesini sağlayarak seçmeyi düşündükleri mesleği seçerken bu değerlerden hangilerine önem vererek seçtiklerinin öğrenilmesi, 6. Oturum: Meslek ve eğitim imkânları hakkında bilgilendirme, bir mesleği incelerken çeşitli kaynaklara başvurma, girişken davranabilme ve incelenen mesleklerle sahip olunan kişisel özelliklerini karşılaştırabilme, 7. Oturum: Meslek kararı vermeden önce profesyonel iletişim kurma becerisi kazanma, etkili iletişim kurma, kendini etkili olarak tanıtabilme, işbirliğine ve iletişime açık olabilme, 8. Oturum: İş arama becerileri eğitimi ile nasıl bir iş istediğine karar verme, kendi özelliklerini doğru bir biçimde belirleme, iş olanakları hakkında nerelerde ve kimlerden bilgi alınacağını bilme ve işe nasıl başvurulacağını bilme, 9. Oturum: İş arama eğitimi, iş görüşmelerine hazırlanma ve iş görüşmelerinde kendini doğru tanıtabilme, 10. Oturum: Profesyonel özgeçmiş (CV) hazırlama, özgeçmişte bulunması gereken niteliklerin farkında olma, 11. Oturum: İş ortamında stres yönetimi ile karşılaşılan problemlere uygun çözümler üretebilme, 12. Oturum: Çalışmak, iş yaşamına hazırlık ve kariyer basamaklarında yükselme için hedefler oluşturma. 5.7.Meslek ve Kariyer Danışmanlığı Yapılması Proje eğitim uzmanları tarafından geliştirilen kariyer rehberliği programlarının pilot uygulamalarını gerçekleştirmek üzere en az 40 görme engelli, 60 işitme engelli ve 40 bedensel engelli bireye gruplar halinde ve bireysel olarak meslek ve kariyer danışmanlığı verilecektir. Engelli bireylere yönelik yapılacak olan kariyer danışmanlığında; 1- İlgi yeteneklerinin belirlenmesi ve ilgi yeteneklerinin uyarılması, 2- Çalışma hayatına katılmaya yönelik motivasyonlarının artırılması,

12 3- Bireyin kendisine açık olan meslekler hakkında bilgi sahibi olması, 4- İlgilenilen meslek ve yeterlikleri arasında ilişkinin kurulmasına yardımcı olmak, 5- Çalışma hayatındaki yasal hakları hakkında bilgilenmesine yardımcı olmak, 6- Çalışma hayatının temel gereksinimlerinden olan öz güven geliştirmesine yardımcı olmak, 7- Çalışma yaşamında gerekli olan kişilerarası ilişkilerde yaşanabilecek sorunlara yönelik olarak kişilerarası becerilerini (sosyal beceri, öfke yönetimi, stresle başa çıkma gibi) geliştirmesine yardımcı olmak, 8- Bireyin psikolojik özelliklerini anlamasına yardımcı olmak, 9- Çok yüksek ve gerçek dışı beklentileri olan bireylerin gerçekçi hedefler belirlemesine yardımcı olmak, Başarılı örnekler görmesini sağlayarak motivasyonunu artırmak hedeflenecektir. 5.8.Online Kariyer Rehberliği Programı Bulunan Engelsiz Kariyer WEB Sitesinin Oluşturulması Hazırlanacak olan web sayfasında proje ile ilgili çalışmalar, ana faaliyetlerden kesitler, duyurular, fotoğraflar, anket sonuçları, eğitim kitapçıkları yayınlanarak, halkın ve özellikle engelli bireylerin bilgisine sunulacaktır. Söz konusu sitenin tasarımı, web tasarımcısı tarafından gerçekleştirilecektir. Sitenin özellikleri: 1) İleri web teknolojilerini kullanarak projenin web tabanlı tanıtım uygulamalarının geliştirilmesi ve uygulanması, 2) Yazılım mimarisinin geliştirilmesi ve uygulanması, 3) Online proje yönetimi ve interaktif raporların oluşturulması, 4) Veri güvenliğinin sağlanması ve web tabanlı proje yönetimi,

13 ENGELSİZ İŞ YAŞAMI TANITIM KİTAPÇIĞI 5) Online işlemlerin yönetilmesi, 6) Projenin illustrasyonu ve grafiksel tanıtımı, Domain ve hosting temini yapılarak veri merkezi güvenliği sağlanacak ve projenin markalaştırılma çalışmaları sağlanacaktır 5.9.Rehber Öğretmenlere Seminer Verilmesi Proje eğitim uzmanları tarafından en az 100 rehber öğretmene; engelli bireyleri mesleğe yönlendirme ve izleme hizmetleri, kariyer danışmanlığı sürecinde yeni yaklaşımlar ve engelliler için geliştirilen kariyer rehberliği programının nasıl kullanılacağı ile ilgili 3 defa seminer çalışması yapılacaktır. Seminerler Konya merkezinde, ulaşımı kolay, kongre ve seminer salon alt yapısına sahip bir otelde gerçekleştirilecektir. Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri olmak üzere Konya merkez 3 ilçede görev yapan rehber öğretmenler, Üniversitenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yazışmaları neticesinde öğretmenlerin görevli izinli sayılmaları yoluyla davet edilecek ve seminere katılan katılımcı öğretmenlere katılım sertifikası verilecektir Aile Eğitimleri Anne Baba eğitimleri 4 oturum halinde yapılacaktır. Oturumların konuları: Engelli çocuk ebeveyni olmanın sorumluluğu Meslek Elemanlarıyla işbirliği yapabilme Çocuklarını mesleğe yönlendirmede Ailenin yapabilecekleri Engelli bireylerin ve ailelerinin yasal hakları Meslek Fuarı Projenin en önemli ayaklarından birisi Engelli Meslek Fuarı olarak belirlenmiştir.bu fuarda iş yaşamında olmak isteyen engelli bireyler ve engelli sivil toplum örgütleri,meslek odaları,işkur,aile Sosyal Politikalar İl Müdür-

14 lüğü, işverenler ve Konya protokolünün yer alması sağlanacaktır. Fuara katılan engelli dernekleri ve kamu kuruluşları açılaçak standlarda bu konuda yaptıkları faaliyetleri ve hizmetleri yazılı ve görsel olarak sergileyeceklerdir. Ayrıca fuara katılan işverenler ile iş yaşamına adım atacak engelli bireylerin ikili görüşmeleri için ortam sağlanacak, engelli bireyler içinde yetenekli kişilerin yeteneklerini sergileyecekleri performans platformları oluşturulacaktır. Fuara meslekler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen gençler, aileler, öğretmenler vb. davet edilecektir. Aynı zamanda fuar, Proje faaliyetlerinin geniş halk kitlelerine ulaştırılmasını da sağlayacaktır Raporlama Projede aylık raporlar, ara rapor ve nihai teknik ve mali raporlar hazırlanacaktır. Proje süresince yapılan faaliyetlerin ve çıktıların proje sonuç raporunda kullanılmak üzere dosyalanması sağlanacaktır. Raporun Çalışma Bakanlığı formatında yapılmasına özen gösterilecektir Proje Kapanış Toplantısı Projeden elde edilen kazanımların paylaşıldığı toplantıda proje süresince yapılan tüm faaliyetler,süreçler,elde edilen kazanımlar ve raporlardan çıkan sonuçlar katılımcılar ile paylaşılacaktır. 6.PROJENİN BEKLENEN SONUÇLARI Türkiye de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Operasyonu kapsamında,çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından çıkılan çağrıya Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan Engelsiz İş Yaşamı adlı projede 12 aylık süreç tamamlandığında aşağıdaki sonuçlara ulaşılacaktır. Proje açılış toplantısı yapıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesin-

15 ENGELSİZ İŞ YAŞAMI TANITIM KİTAPÇIĞI de Engelsiz Kariyer Merkezleri kuruldu. Sanayi alan araştırması yapıldı. Her bir engel grubuna (Görme, işitme, bedensel) yönelik mesleki rehberlik etkinlikleri programları hazırlandı. 40 Görme engelli, 60 İşitme engelli, 40 bedensel engelliye yönelik meslek ve kariyer danışmanlığı yapıldı.( Çocuğa kendini tanıtma, iş ve meslekleri tanıtma ile ilgili hizmetler verildi, Mesleğe ve işe hazırlanma il ilgili hizmetler verildi, Mesleğe ve işe yöneltme ile ilgili hizmetler verildi) 40 görme Engelli, 60 İşitme Engelli,40 bedensel engelliye karar verme becerileri, problem çözme, iletişim becerileri, sosyal beceri eğitimleri verildi. Konya Merkezde görev yapan 100 rehber öğretmene Engelli Öğrencilere Kariyer Rehberliği Konulu hizmet içi eğitim düzenlendi. 100 Engelli Ailesine Engelli öğrencilerde mesleki eğitimin önemi ve mesleğe yönlendirmede ailenin rolü konulu eğitim çalışması yapıldı. Meslek Fuarı düzenlendi. Proje raporu Ulusal ya da Uluslararası kongrelerde bildiri olarak sunuldu, makale olarak yayınlandı, böylece proje sonuçları yaygınlaştırıldı. Proje kapanış toplantısı yapıldı

16

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10)

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:11) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ 2 BİREYSEL GÖRÜŞME Yüz yüze yapılan görüşmelerdir. Danışanın yeterlilikleri ve yetkinlikleri doğrultusunda İşe yönlendirme Aktif programlara yönlendirme Ya da diğer

Detaylı

MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş.

MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş. MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş. PROJE ADI: PROJE KODU: AVRUPA DA İŞ BAŞINDA EĞİTİM MODELLERİ VE EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROJESİ 2014-1-TR01-KA200-013401 KOORDİNATÖR KURUM:

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi (DVİHE) Hibe Programı Proje No: TR2009-0136.01-02-136 (HRE-136) Bu yayının

Detaylı

SORUMLU YURTTAŞIM. Projemizde Beklediğimiz Sonuçlar

SORUMLU YURTTAŞIM. Projemizde Beklediğimiz Sonuçlar SAYI 1 Yurttaşım Sorumluluklarımın Farkındayım - TR2009/0136.01-02/287 SORUMLU YURTTAŞIM Seçilecek 45 öğrenci 45 öğrencinin seçeceği 12 öğrenci arkadaşı Öğretmen, yönetici ve çalışanlar ile toplamda 577

Detaylı

Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Danışman Alınacaktır

Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Danışman Alınacaktır Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Danışman Alınacaktır 09 Şub 2017 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ

Detaylı

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu Europass a Genel Bakışş ecdc.europa.eu Europass in Geçmişi Europass Kararı 2004 yılında Avrupa Komisyonu tarafından yeterliliklerin ve yetkinliklerin şeffaflığını sağlayacak tek bir çerçeve olarak kabul

Detaylı

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK 2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK GÜNDEM 1 2 3 4 5 Açılış ve Yoklama 2014 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporunun Görüşülmesi Bölge İllerinin Turizm Potansiyellerinin Değerlendirilmesi ve Kurul

Detaylı

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu,

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu, Sayın Basın Mensubu, BASIN DAVETİ Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen, OTİZM VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ PROJESİ uygulamaya geçirilmiştir.

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır.

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır. Faaliyet 1.1.1 TOBB vb. kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sağlanması TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde

Detaylı

MY SCHOOL IS MY HOME NOW ERASMUS+ KA204 PROJESİ

MY SCHOOL IS MY HOME NOW ERASMUS+ KA204 PROJESİ MY SCHOOL IS MY HOME NOW ERASMUS+ KA204 PROJESİ AMACI My school is my home now normal okulda eğitim alamayıp; evde eğitim almak zorunda olan çocukları ev ortamında daha iyi desteklemek için öğretmen ve

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Projenin Hedefleri Projenin hedefi: Amasya da çalışmayan ama çalışmak isteyen ya da aktif olarak iş arayan 300

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN PROJE TEKLİF FORMU 1. PROJE TANIMLAMA BİLGİLERİ Adı: Türkiye Deniz Araştırma Alt Yapısının Analizi Etüt Projesi Yeri: Seyir,

Detaylı

11UY İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) (Rev. No:02) Yeterlilik Sınavına Giriş Şartı Olarak Belirlenen Eğitime İlişkin Genel Şartlar

11UY İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) (Rev. No:02) Yeterlilik Sınavına Giriş Şartı Olarak Belirlenen Eğitime İlişkin Genel Şartlar 11UY0017-6 İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) (Rev. No:02) Yeterlilik Sınavına Giriş Şartı Olarak Belirlenen Eğitime İlişkin Genel Şartlar Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Giriş Ulusal yeterlilikler;

Detaylı

HEDEF BELİRLEME YÖNTEMİ

HEDEF BELİRLEME YÖNTEMİ BİRİM ADI * 1 Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenci sayısı arttırılacaktır. 2 Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenci sayısı arttırılması amacıyla bilgilendirme toplantılaraı F BELİRLEME Geliştirmek SH-1

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİK KONSORSİYUMU

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİK KONSORSİYUMU UBYO Konsorsiyumu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı 08.07.2015 YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİK KONSORSİYUMU Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi ile Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ LİSANS MEZUNLARININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI ÇANAKKALE 23.06.2014 Çalıştay Düzenleme Komitesi - Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK (Çalıştay Başkanı) - Arş. Gör. Cüneyt

Detaylı

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 TÜRKİYE HAYAT BOYU ÖĞRENME STRATEJİ BELGESİ YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 Dr. Mustafa AKSOY Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Operasyon Koordinatörü mustafaaksoy@meb.gov.tr

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amacı Nedir?

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amacı Nedir? Rehberlik Nedir? Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri; bireyin kendini tanıması, anlaması, sahip olduğu gizil güçleri keşfetmesi, geliştirmesi ve bulunduğu topluma aktif uyum sağlayarak kendini gerçekleştirmesi

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğümüzün Amacı, Üniversite birimleri ile özel sektör, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında; İşbirliği stratejileri ve politikaları belirlemek, belirlenen ihtiyaçlara

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME ve KOORDİNASYONU BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge de; öz bütçeden bağımsız, ulusal ve uluslararası

Detaylı

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015 yılının Aralık ayı içerisinde yapılması planlanan 3. İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısına hazırlık teşkil

Detaylı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı 3i Programme Taahhütname ARKA PLAN BİLGİSİ Temel denetim alanları olan mali denetim, uygunluk denetimi ve performans denetimini kapsayan kapsamlı bir standart seti (Uluslararası

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28913 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

PROJE EKİPLERİNİN GÖREV VE SORUMLUKLARI REHBERİ

PROJE EKİPLERİNİN GÖREV VE SORUMLUKLARI REHBERİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. KAYITLI ISTIHDAMIN TEVIKI II (PRE II) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni TRH1.3.PREII/P-03/224

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Süleyman SÜRÜL Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Trabzon 2013 Nelerden Bahsedeceğiz *Rehberlik Nedir? *Rehberlikte Hizmet Alanları *Mesleki

Detaylı

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU Bu yıl birincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonunun katılımcılar ve ziyaretçiler gözünden etkililiğin

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013 201 ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İLKOKULLAR İÇİN ÇERÇEVE PROGRAMI Bu program Çeşme Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından

Detaylı

FİNLANDİYA ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU

FİNLANDİYA ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU FİNLANDİYA ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 15-22 EKİM 2012 İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA ZİYARETİ KAPSAMI... 1 2. GENÇ İŞGÜCÜNÜN SORUNLARI PROJESİ... 1 2.1. Proje Amaçları ve Özeti... 1 2.2. Proje Kapsamında Planlanan

Detaylı

EYLEM PLANI ÖNCELİK 1 TOPLUMDA HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI. Sorumlu İşbirliği Yapılacak Kurum/lar ve Kuruluş/lar

EYLEM PLANI ÖNCELİK 1 TOPLUMDA HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI. Sorumlu İşbirliği Yapılacak Kurum/lar ve Kuruluş/lar EYLEM PLANI ÖNCELİK 1 TOPLUMDA HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI 1.1 Toplumda hayat boyu öğrenme bilincini artırmaya yönelik TV, radyo ve ilgili mecralarda programlar yayınlanacaktır.

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

Detaylı

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yönetmelik 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 İpek Üniversitesinden: YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI 15 Ekim 2012 Mehmet Ali ÖZKAN İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı 1 SUNUM PLANI I- İşgücü Piyasası Göstergeleri II- Mesleki Eğitim ve

Detaylı

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI 1. Giriş 2. GZFT Analizi 3. Misyon,Vizyon ve İlkeler 4. Stratejik Amaç ve Hedefler 5. Mayıs 2016-Mayıs 2017 Dönemi Eylem Planı(Amaçlar ve Hedefler

Detaylı

PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI

PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 15.10.2015 SAAT: 14.00 YER: ANKARA AILE VE SOSYAL POLITIKALAR IL MÜDÜRLÜĞÜ BU PROJE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR ERDOĞAN KÜÇÜK PROJE

Detaylı

ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI

ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI ÇölleĢme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Ulusal Havza Yönetim Stratejisi Yönlendirme Komitesi Toplantısı Ankara, 5 Ekim 2011 TOPLANTI GÜNDEMĠ UHYS sürecinin amacı ve

Detaylı

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN İL İLÇE PROJENİN ADI PROJEDEN SORUMLU BİRİM PROJE KOORDİNATÖRÜ PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE EKİBİ : Tekirdağ : Şarköy : Gündem Eğitim : İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü : Zekeriya GÜNEY_Kaymakam : İrfan BALLI_İlçe

Detaylı

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME 2017- EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 0 ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU FTK İNLİ K NO 1 Okul düzeyinde

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 9-15 KASIM 2012 İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA ZİYARETİ KAPSAMI... 1 2. GENÇ İŞGÜCÜNÜN SORUNLARI PROJESİ... 1 2.1. Proje Amaçları ve Özeti... 1 2.2. Proje Kapsamında Planlanan Faaliyetler...

Detaylı

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ } Türkiye İş Kurumu 2003 tarihinde 4904 sayılı kanun ile kurulmuştur. } 665 sayılı KHK ile Bölge Çalışma Müdürlükleri

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim gören özürlü öğrencilerin öğrenim

Detaylı

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.Neden aile eğitimi Cevap: Ailelerin bilgi beceri yoksunluğunun, çocukların gelişmelerinin önünde büyük

Detaylı

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası:

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz No:

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ. Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ. Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü 1. Giriş 2. Program çıktısı(pç) ve öğrenim çıktısı(öç) nedir? 3. Paydaş görüşlerinin alınmasında dikkat

Detaylı

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları İTÜ II. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları Yakın Dönem Projelerimiz İTÜ I. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 11 üniversite 13 uzman 4 farklı çalışma konusu İTÜ

Detaylı

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ 8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ Rehberlik hizmetleri planlı, programlı ve sistemli yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu nedenle programların hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi

Detaylı

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası:

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz No: 8531-TR

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH GÖREVLİLER İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele okul komisyonun kurulması EKİM AYININ İKİNCİ

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME RAPOR VE EYLEM PLANLARI HAZIRLAMA SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

ÖZ DEĞERLENDİRME RAPOR VE EYLEM PLANLARI HAZIRLAMA SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ÖZ DEĞERLENDİRME RAPOR VE EYLEM PLANLARI HAZIRLAMA SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Genel Müdürlüğümüz tarafından MTE okul/kurumlarının hazırlamış oldukları öz değerlendirme rapor ve eylem planları

Detaylı

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri YILMAZKÖY ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 1 S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER Eğitim

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Tel: 0(352) 437 49 37 PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2015 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

Türkiye Klinik Kalite Programı

Türkiye Klinik Kalite Programı Türkiye Klinik Kalite Programı 3 Mayıs 2013 Dr. Hüseyin ÖZBAY Amaç: Türkiye de klinik kalitenin izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik mevcut durum tespitinin yapılması ve klinik kalite ölçme ve değerlendirme

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLKOKULU/ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.No FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK

Detaylı

Bursa Teknik Üniversitesi. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Başvuru Dosyası

Bursa Teknik Üniversitesi. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Başvuru Dosyası Bursa Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başvuru Dosyası 1. Kurulması önerilen Merkezle ilgili üniversitede faaliyet gösteren bölümler ve bu bölümlerde uygulanmakta olan lisans

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TC MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimininçalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PROJENİN AMACI 1- Ekonomik yetersizlikten kaynaklı sorunları azaltmak; Amasya il merkezinde, dezavantajlı grupta yer alan

Detaylı

ÇOCUK VE GENÇLİK DESTEK MERKEZİ

ÇOCUK VE GENÇLİK DESTEK MERKEZİ ÇOCUK VE GENÇLİK DESTEK MERKEZİ Projenin Süresi Projenin amaçları Ortaklar Hedef gruplar Nihai Yararlanıcılar 1 Beklenen Sonuçlar 15 ay Genel Amaç: Cinsel istismara uğramış ve bu nedenden dolayı sosyal

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ (11.01.2017 tarih ve 2017-001 nolu Senato Karar ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ PROJESİ. Şaban İNAT. N. Berrak ERKILIÇ

KARİYER GÜNLERİ PROJESİ. Şaban İNAT. N. Berrak ERKILIÇ KARİYER GÜNLERİ PROJESİ Şaban İNAT N. Berrak ERKILIÇ 2014-2015 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI KARATAY ANADOLU LİSESİ KARİYER GÜNLERİ PROJESİ KARATAY ANADOLU LİSESİ KARİYER GÜNLERİ >

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın Valiliklerde AB İşleri İçin ç Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı 17 Ocak 2013 Bartın SUNUMUN İÇERİĞİ 1. SEI Nedir? 2. Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Hakkında

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N N KONUSU TARİH 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile

Detaylı

GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU AY UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI Planlama: 1. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele okul komisyonunun kurulması. 2. Uyuşturu

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik

Detaylı

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması.

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması. 1.1.Modül 1 Koordinasyon Faaliyetleri: -Tüm modüller ile entegre olarak eğitim, bilgilendirme, etkinlik faaliyetlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi, raporlanması, değerlendirilmesi -Belirlenen eğitim

Detaylı

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİL DERSHANELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI AY HAFTA YAPILACAK FAALİYETLER AMAÇLAR YÖNTEM- TEKNİKLER KAYNAKLAR SINIFLAR EYLÜL *Oryantasyon amaçlı Rehberlik

Detaylı

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay)

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay) KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ Faaliyet 3.1. KURUMSAL GELİŞİM VE YÖNETİM 3.1.1. Alt Faaliyetler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sorumlu Uygulama İnsan Kaynakları ve Kurumsallaşmaya İlişkin Faaliyetler Uzman

Detaylı

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI EP Konusu Hedef 1.1. Çift yönlü iletişim kanallarını en etkin şekilde kullanarak nitelikli öğrencilerin İKÜ Adalet Meslek Yüksekokulu na kazandırılması, Strateji 1.1.

Detaylı

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI Bağımsız Denetim Standartları 1. Kilit Terimlerin Belirlenmesi 2. Metnin Çevrilmesi 3. İlk Uzman Kontrolü 4. Çapraz Kontrol İkinci Uzman Kontrolü 5. Metnin

Detaylı

40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi. BT ekipmanları ile donatarak. eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma

40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi. BT ekipmanları ile donatarak. eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma 40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma ve okullarımızda teknolojiyi iyileştirme hareketidir. İdari Hizmetlerde

Detaylı

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Projenin Önemi Ülkemizin dünyadaki rekabet edebilirliğinde tarım ürünlerinin önemi Hidroponik (Topraksız)

Detaylı

Mustafa KADIOĞLU. Mehmet UYSAL

Mustafa KADIOĞLU. Mehmet UYSAL Mustafa KADIOĞLU Mehmet UYSAL Projenin Konusu Okullarımızda karşılaşılan çeşitli problemlere Coğrafi Bilgi Sistemi kullanılarak çözümler üretilmesi. Günümüzde pek çok devlet kurumu ve özel sektör için

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı