MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2013 YILI FAALİYETLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2013 YILI FAALİYETLERİ"

Transkript

1 MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2013 YILI FAALİYETLERİ ODANIN TARİHÇESİ: Odamız 1984 yılında kurulmuş olup, kendi hizmet binasına 1999 yılında taşınmıştır. Mut Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde: Mut Ticaret Sicil Müdürlüğü Mersin Ticaret Borsası Mut Tescil Bürosu Mersin KOSGEB Mut Temsilciliği Mersin İŞ-KUR Hizmet Noktası hizmet vermektedir. Odamız da 5 Meslek Grubu bulunmaktadır. Oda 14 Meclis Üyesi, 5 Yönetim Kurulu ve 4 personelle üyelerine ve Mut Halkına hizmet vermektedir. - 09/01/2013 İlçemizde 1/ Ölçekli Çevre Düzeni Planı Bilgilendirme toplantısı yapıldı.toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü nden yetkili personeller, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ömer Sarı, Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Kasım Pınar, İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş, Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcileri, Esnaf Odası temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. - Odamızın girişimi ile Mersin İŞKUR ve KOSGEB Merkez Müdürlükleri ile girişimcilik kursu açılmış ve kursu 39 kişi başarı ile tamamlamıştır. 17/01/2013 tarihinde saat 14:00 de odamız salonunda sertifika töreni yapıldı. Sertifika Törenine İŞKUR İl Müdürü Mustafa KUTLU ile Mersin KOSGEB Müdür Yardımcısı Mehmet EREN katılmıştır. Sertifika dağıtım töreni sonucunda İŞKUR ve KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. (Muttan Haber Gazetesi-30/01/2013)

2 - 27/02/2013 tarihinde Vergi Haftası Kutlaması yapıldı. Kutlama kapsamında Malmüdürü, Meclis Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla makamında ziyaret edildi. Atatürk Anıtına toplu şekilde çelenk konuldu. Malmüdürünün kutlamaları kabulü ile sona erdi. Aynı gün Malmüdürü ve servis yetkilileri Odamızı ziyaret etti. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. -04/03/2013 tarihinde Mersin Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU odamızı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi ATA oda ve ilçe sorunları hakkında sunum yaptı. - 03/04/2013 tarihinde Odamızın daveti üzerine İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Saydam tarafından, tarihinde yürürlüğe giren "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" ile bu kanunu destekleyen "İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Hakkında Yönetmelik" ve "Risk Değerlendirme Yönetmeliği" kapsamında işyeri sahipleri ile serbest muhasebeci mali müşavirlere bilgilendirme eğitimi verildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Mut Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda verilen bilgilendirme ve eğitim toplantısına konuk olan İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Saydam; yeni çıkan yasa ve yönetmeliğe göre; kamu ve özel sektör gözetmeksizin tüm çalışanların kanun kapsamına alındığını, tüm işçi çalıştıran işyerlerinin tarihinden itibaren risk değerlendirme ve risk analizi yaptırmak zorunda olduğu ve risk değerlendirme-risk analizinin amacının iş kazası ve meslek hastalığı yaşanmadan önce, önlem almayı hedeflediğini söyledi. Saydam; iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri hakkında yönetmeliğin, 50 kişiden fazla işçi çalıştıran işyerlerinin ten itibaren iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştırma zorunluluğunu getirdiğini, 50 kişiden az işçi çalıştıran işyerleri için bu tarihi, çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için , az tehlikeli işyerleri için tarihinde zorunlu olduğunu bildirdi. Toplantı sonrasında iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin işyerlerine atanma yöntemi de katılımcılara sistem üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı.

3 - 08/04/2013 tarihinde Karaman Ticaret ve Sanayi Odasının daveti üzerine Oda Hizmet Binası açılış törenine iştirak edildi. Açılışa TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU da katıldı. Mut Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ile bir işletmede Mut sorunları M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU na aktarıldı.

4 - 03/05/2013 CHP İlçe Örgütü ve CHP Grup Başkanvekili Süheyl BATUM Oda yönetimini ziyaret etti. İlçe sorunları görüşüldü. - 06/05/2013 Oda Seçim çalışması başladı ve Mahalli Gazetede ilan edildi. - 15/05/2013 Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nce düzenlene 7. Geleneksel Mut Sofralık Kayısı Üretim ve İhracatı Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere AKİB yetkilileri Mut'a geldi. Ziraat Odası Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Akdeniz Yaş Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş,Odamız Yönetim Kurulu üyeleri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

5 - 12/06/ Mut Kayısı Kültür ve Sanata Festivali Kapsamında Gerçekleştirilen Sportif Etkinliklerde Oda Futsal takımımız 1. olmuştur. - 14/06/2013 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit ÖZCAN ve bürokratları Odamızı ziyaret etti. Yapmış olduğu hizmetleri anlattı. Yapacak olduğu hizmetler hakkında bilgi verdi.

6 - 22/06/2013 Mut Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri15 Haziran 2013 Cumartesi günü 468 üyenin iştiraki ile yapıldı. Sakin ancak çekişmeli geçen seçimde 5 meslek gurubunda meslek komiteleri ve 14 kişilik meclis üyesi seçimi yapıldı. 14 kişilik oda meclisi aşağıda belirten gruplarda yer alan şu isimlerden oluştu: 1. Meslek Gurubu: Şahin SEZER, Hüseyin Kaçar (S.S. Çamlıca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi), Ahmet ÖZKAN. 2. Meslek Gurubu: Emin ATSAN, Yasin KILINÇ, M. Ersin DÜZENLİ. 3. Meslek Gurubu: Mehmet Gürsel AYDIN, İlker ŞİMŞEK. 4. Meslek Gurubu: İbrahim Hulusi ÜNAL, Mustafa KUMRU, Hamza DOĞAN. 5. Meslek Gurubu: Mustafa ÖZAY, Nebiattin ATA, Abdurrahman YÜKSEL. 22 Haziran 2013 Cumartesi günü 14 kişilik meclis üyesi arasından yapılan seçimde Meclis Başkanlığına Şahin Sezer seçilirken, Meclis başkan yardımcılığına Nebiattin Ata seçildi. Seçimlerde oda yönetim kurulu başkanlığına Mehmet Gürsel Aydın seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Hamza Doğan, İbrahim Hulusi Ünal, Mustafa Kumru ve Ahmet Özkan seçildiler.yeni oluşan yönetim kurulu dün yaptığı ilk toplantı sonunda kendi arasında yaptığı görev bölümünde başkan yardımcılıklarına İ. Hulusi Ünal ve Hamza Doğan, sayman üyeliğe ise Ahmet Özkan getirildi.

7 - 01/07/2013 Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şerafettin AŞUT yeni seçilen Oda temsilcilerini ziyaret etti. Mersin odalar arasında birlik ve beraberliği sağlayacağını, Mut tarım ürünlerinin tanıtım ve ticaretine destek vereceklerini belirtti. - 02/07/2013. Odamız organ seçimleri sonucu oluşan yönetim kurulumuzu MHP İlçe Teşkilatı hayırlı olsun ziyaretinde bulundu - 03/07/2013 Oda Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa ŞAHİN e nezaket ziyaretinde bulundular. İlçe kaymakamı Mustafa Şahin yönetim kurulu üyelerini kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

8 - 05/07/2013 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Sayın Burhanettin KOCAMAZ ve bürokratları Odamızı ziyaret etti. Yapacak olduğu hizmetler hakkında bilgi verdi. - 11/07/2013 Odamızın talebi sonucu İlçemizde bulunan LPG istasyonlarında görev yapan satış elemanlarının eğitimleri amacıyla Mersin Makine Mühendisleri Odası Silifke Temsilciliğince düzenlenen LPG eğitim seminerine 18 kişi katılmış olup eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanmışlardır. Kursiyerlere sertifikaları imza karşılığı teslim edilmiştir.

9 - 12/07/2013 Odamız Meclis Başkanı Şahin SEZER, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel AYDIN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamza DOĞAN, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa KUMRU TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU nu makamında ziyaret ettiler. - 12/07/2013 Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa SEVER e makamında Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genel Sekreter tarafından ziyarette bulunuldu. Mut Kayısı hasatı ve ihracatı hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Mut Organize Sanayi Bölgesi hakkında Genel Sekreter sunum yaptı. Ortak karar olarak Zeytin Alanının Organize Sanayi Bölgesi olması için beraber çalışılmasına karar verildi. - 16/07/2013 Mersin Orman Bölge Müdürü Sayın Abit BACA Odamıza ziyarette bulundu. Organize Sanayi Bölgesi olarak düşünülen Zeytin Alanı mevkiindeki yerin gezildiği, burada en kısa zamanda Orman Kadostra çalışmalarının başlatılacağı, orman alanı olmayan yerin hazine adına tahsis edilmesine ve daha sonra 1/ ölçekli çevre planı haritasında buranın sanayi bölgesi ve organize sanayi bölgesi olması hususunda görüş birliğine varıldı.

10 - 19/07/2013 Odamız organ seçimlerinden sonra makamında ziyaret edilen Mut İlçe Emniyet Müdürü Murat GÜNEY iadei ziyarette bulundu. İlçe asayiş ve otopark sorunları görüşüldü.

11 - 23/07/2013 Odamız tarafından Bulutbey Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Mut Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin, Mut Malmüdürü Sait Dilek, işadamları ve Oda Meslek Komitesi üyeleri ve Disiplin Kurulu üyeleri katılmışlardır. Yapılan duanın ardından başlayan iftar yemeğinde konuşma yapan Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Gürsel Aydın Ramazan ayı vesilesiyle ilçede kardeşlik duygularının arttığını belirterek ramazan ayı içerisinde düzenlenen iftar yemeklerinde kardeşlik havasına şahit olduğunu dile getirdi. Oluşan kardeşlik havasının ramazan ayı sonrasında da devam etmesi dileğinde bulundu. İftar yemeğine katılan misafirlere teşekkür etti. - 03/10/2013 Odamız ve Mut İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen Ekmek Hijyen Bilgilendirme toplantısı Odamız konferans salonunda İlçemizdeki fırıncıların katılımıyla yapılmıştır. Toplantıda fırıncılara Ekmek Hijyeninde uyulması ve uygulanması gereken kriterler aktarıldı.

12 -23/10/2013 Odamız hizmet binasında gerçekleşen ISO 9001: 2008 belge teslim töreninde ADN Danışmanlık Temsilcisi Muzaffer Kıraç Mut Ticaret ve Sanayi Odası'nın büyük bir başarı göstererek Kalite Sistem Belgesi almaya hak kazandığını söyledi. Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın seçildikleri günden bu yana üye memnuniyetini ön plana aldıklarını belirterek,"çalışanlarımızın çalışmaktan gurur duyacağı ve sadakatle bağlı olacağı, verimlilik ve kuruluş imajını sağlayacak derecede düzenli, temiz ve güvenli çalışma ortamı sağlamak, köklü geçmişimiz ve tarihten gelen sorumluluğumuz ile ilçemizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlamak, etkin, hızlı ve kaliteli hizmet vermek ve üyelerimizle sağlıklı iletişim kurmak amacıyla ISO 9001: 2008 Kalite Sistem Belgesi'ni üyelerimize ve odamıza kazandırdık. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, odamıza hayırlı uğurlu olmasını diler, katılımlarınızdan ötürü herkese teşekkür ederim. dedi. Mut Kaymakamı Mustafa Şahin yaptığı konuşmasında ISO 9001:2008 Kalite Belgesini alan Mut Ticaret Odasına hayırlı olması dileklerinde bulundu. - 14/11/2013 Mersin Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU Mersin Valiliği Sosyal Hizmet Projeleri'nin tanıtım toplantısı için geldiği ilçemizde 2 tane zeytinyağı fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışlardan sonra Mut Kaymakamlığı Toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek Mut Zeytin ve Zeytinyağını tanıtmak adına Çukurova Kalkınma Ajansına proje sunulması ve doğrudan destek programı ile alınacak hibenin bu yönde kullanılmasını istediğini belirtti. Projenin Mut Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanmasına ve Projenin adının Mut Zeytin Ve Zeytinyağına Türkiye ve Dünya Ticaretinde Marka Değeri Kazandırma olmasına karar verildi. Ayrıca Mut Organize Sanayi Bölgesi kuruluş çalışmalarının başlatılmasına karar verildi.

13 - 20/11/2013 Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kurum hizmetlerini işverenlere tanıtım kapsamında Mut Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet binasında İŞKUR-İşveren Destekleri konulu seminer düzenlendi. Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanları, Mehmet Çağlayan, Erkan Şanlı ve Serkan Özada; işverenlere yönelik kurum hizmetlerini tanıttı. Bu kapsamda işverenlere yönelik İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri, Mesleki Eğitim Faaliyetleri, İşe yerleştirme Hizmetleri, İşbaşı Eğitim Programı, Teşvik Sistemi Konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan sunum sonunda işverenlerin soruları cevaplandı. Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın toplantıda yaptığı konuşmasında; Mersin Çalışma ve İş Kurumunun iş arayanlara ve işverenlere yönelik hizmetlerinin bir taraftan artarken diğer taraftan da kaliteli hale geldiğini belirtti. Toplantı sonunda oda temsilcileri ile birlikte yürütülen diğer etkinlikler hususunda değerlendirmeler yapıldı. -11/12/ sayılı Türk Ticaret Kanunu yürürlüğe girmiş olup ve 01 Ocak 2014 tarihinde uygulanacak olan tebliğ ve yönetmelikler hakkında Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Gürsel Aydın ın basın açıklaması. Ülke ve İlçe ekonomisine katkı sağlayan yatırım yapan ve hizmet sunan, aş ve iş üreten tüccar ve sanayicimizi yeni uygulamalar beklemektedir. Bu konuda Tüccar ve Sanayicilerimizi bilgilendirmek istiyoruz. maddesinde tacirin işletmesiyle ilgili belgelerde (fatura, perakende satış fişi, gider pusulası, müstahsil makbuzları) TİCARET ÜNVANI, TİCARET SİCİL NUMARASI- MERSİS VE İŞLETMENİN MERKEZİNİN gösterileceği hüküm altına alınmıştır. Tacirlerimiz 01 Ocak 2014 tarihi ve sonrasında kullanacakları belgeleri bastırırken bu belgelerde ticaret unvanının, MERSİS numarasının(mersis numarası Mut Ticaret Sicil Müdürlüğü'nden verilmektedir.), ticari işletmenin merkezinin gösterilmesine dikkat etmeleri, 01 Ocak 2014 tarihinden öncesinde bastırılan belgelerin bu tarih sonrasında kullanılması halinde, bu belgelerde de anılan bilgilerin gösterilmesini ( bilgileri içerecek şekilde hazırlanan kaşelerin bu belgelere vurulması) sağlamaları, yazarkasalardan alınan perakende satış fişlerinde madde kapsamındaki bilgilere yer verilmesini teminen gerekli program değişikliklerini yaptırmaları veya program değişikliğine gidilinceye kadar bilgileri içerecek kaşeyi fişlerin önüne veya arkasına vurmaları gerekmektedir. Söz konusu bilgileri Fatura, perakende satış fişleri, gider pusulaları, müstahsil makbuzları vb. belgelerde gösterilmemesi halinde kanunun ilgili maddesince 2014 yılında 2 bin 240 lira idari para cezası uygulanacağı belirtilmektedir. Tacirlerin cezalı duruma düşmemeleri için ticaret unvanını, mersis numarasını ve merkez adresinin belgelerde kullanmasının önemini bildiriyoruz. İŞLETME KAYIT BELGESİ: İşletme kaydı belgesi alma süresi tarihinde sona eriyor. Gıda ve Yem üretimi yapan işletmeler, lokantalar, bakkallar, marketler vb. işyerleri tarihine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden İŞLETME KAYIT BELGELERİNİ almalarını hatırlatıyoruz. Hayırlı işler, sağlıklı yaşam bol kazanç temennisiyle saygılar sunuyorum.

14 2013 yılında Odamıza Gelen Evrak Sayısı : 694 Ticaret Sicil Müdürlüğüne Gelen Evrak Sayısı: yılında Odamızdan Giden Evrak Sayısı : 342 Ticaret Sicil Müdürlüğünden Giden Evrak Sayısı: yılında Odamıza kayıt olan Firma sayısı: 97 Kooperatif Şube Şahıs Şirket İktisadi İşletme yılında Odamızdan Kaydı Silinen Firma sayısı: İlçe Nüfusu: Erkek, Kadın toplam Nüfus artış hızı: %0 2,5. İlçenin İdari Durumu: 2 Belde- 90 Köy İlçenin Yüzölçümü: 2554km Okul ve Öğrenci Sayısı: 24 merkez 48 Köyde olmak üzere toplam 72 okul bulunmakta 8550 öğrenci öğrenim görmekte ve 543 Öğretmen görev yapmakta. Mut Sağlık: 54 Yataklı Mut Devlet Hastanesi faal olup, 2013 yılında 4851 yatan hasta sayısı poliklinik yapılmıştır. 75 yatak kapasiteli yeni Mut Devlet Hastanesi inşaatı devam etmektedir. Mut Küçük sanayi Sitesi mevcut olup toplam işyeri sayısı 118, çalışan sayısı 360 kişidir yılı itibariyle Trafik Tescile Kayıtlı Araç Tür ve Sayıları:

15 Otomobil: 6402 Kamyon: 184 Kamyonet: 2107 Otobüs: 214 Minibüs: 259 Traktör: 2736 Motosiklet: 6998 Diğerleri: 1876 olmak üzere toplam araçtır. İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki görevli personel sayısı: 88 Pasaport Bürosu tarafından verilen pasaport sayısı : /12/2013 Tarihi itibariyle gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi; 1.Sınıf Mükellef sayısı : Sınıf Mükellef sayısı : 1065 Zirai kazanç mükellef sayısı: 3 Serbest Meslek : 56 GMSİ : /12/2013 Tarihi itibariyle basit usule tabi ticari kazanç mükellef sayısı: /12/2013 Tarihi itibariyle Kurumlar Vergisi mükellef sayısı: Anonim Şirket :10 Limited Şirket :157 Kooperatif :39 31/12/2013 Tarihi itibariyle KDV mükellef sayısı: /12/2013 Tarihi itibariyle MTV mükellef sayısı: /12/2013 tarihi itibariyle tahakkuk miktarı: ,20TL 31/12/2013 tarihi itibariyle tahsilat miktarı : ,54TL 31/12/2013 tarihi itibariyle kamu görevli memur sayısı: /12/2013 tarihi itibariyle kamu görevli işçi sayısı: 6

16 2013 Yılında Belediye mezbahanesinde kesilen hayvan sayısı: Büyükbaş Hayvan : 1097 Küçükbaş Hayvan: Yılında Mut Toptancı Halinden sevk edilen tarım ürünleri miktar ; Armut : kg Badem : kg Erik : kg Kayısı: kg Muz :650 kg Şeftali : kg Üzüm : 120 kg Ayva : 734 kg Elma : kg Nektarin: kg 2013 Yılı Mut PTT Merkez Müdürlüğü nde; Kabul Edilen havale adet ,00 TL Ödenen Havale adet ve ,00 TL Gönderilen Gönderi sayısı adet Gelen Gönderi Sayısı adet SSK Emekli Maaşı alan 237 kişi Bağ kur Emekli Maaşı alan 1 kişi 2022 sayılı yasaya göre maaş alanlar kişi Mut Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü bünyesinde bulunan Programlar ve Öğrenci Sayıları: PROGRAM KIZ ERKEK TOPLAM BAHÇE TARIMI MOBİLYA DEKORASYON SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

17 BİLGİSAYAR VE PROGRAMCILIĞI MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI İDARİ PERSONEL SAYISI :11 AKADEMİK PERSONEL SAYISI: 9 İlçemizdeki 2013 yılı Hayvan Varlığı: TOPLAM : Hayvan Cinsi Hayvan Sayısı Büyükbaş (sığır) Küçükbaş (koyun) Küçükbaş (keçi) Kümes hayvanı(tavuk) Arıkovanı 6530 Balık üretim tesisi 4 İlçemizdeki 2013 Yılı Meyve Ağacı Dağılımı: İlçemizdeki Meyve Ağaçları Ağaç Sayısı (2013 yılı) 2013 yılı rekoltesi (ton) Kayısı Zeytin Erik Elma Armut Nar Ceviz İncir Kiraz Vişne Şeftali Ayva Üzüm Antep Fıstığı Odamız 5174 sayılı Kanun ve bu kanuna istinaden çıkartılan yönetmeliklerle faaliyetini yürütmektedir. Ayrıca İlçenin ekonomik,sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için çalışmalar yapmaktadır.odamızın 2013 yılı faaliyetleri bilgilerinize sunulur. Saygılarımızla. Mut Ticaret ve Sanayi Odası Mehmet Gürsel AYDIN Yönetim Kurulu Başkanı Şahin SEZER Meclis Başkanı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK Edremit Ticaret Odası, Coğrafi İşaret çalışmaları kapsamında, Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı'na (OriGIn) üye oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

MADENCİLİĞİN SORUNLARI İLE İLGİLİ TBMM VE MİGEM E GİTTİK.

MADENCİLİĞİN SORUNLARI İLE İLGİLİ TBMM VE MİGEM E GİTTİK. YAHYALI TİCARET ODASI E-BÜLTEN Yahyalı Ticaret Odası Yayınıdır Yıl:4 Sayı:11 (Ocak-Şubat-Mart 2018) MADENCİLİĞİN SORUNLARI İLE İLGİLİ TBMM VE MİGEM E GİTTİK. Yahyalı İlçemizin ve yöremizin en önemli gelir

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İlçemiz Kaymakamı sayın Ali SIRMALI odamızı ziyaret e. Ziyaret sırasında kurumların ortak düzenlediği faaliyetler değerlendirilerek,edremit Güç Ortaklığı (EGO) pla

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Başkanlardan Birlik Mesajı. 2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU 02.08.2017 tarihinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Antalya Ticaret Borsası(ATB), Alanya Ticaret ve Sanayi

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:28 (02.06.2017) SÜLEYBE-ŞEFİK ÖZTÜRK HUZUREVİ MÜDÜRÜNDEN YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB un 72 inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni olmasını diler; ülkemizin ve İslam Aleminin mübarek gecesini tebrik ederiz" dediler. 01/06/2015 KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI NDAN BERAT KANDİLİ MESAJI Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:31 (06.09.2017) "ÖZEL MİNİK ELLER ANAOKULU AÇILDI" UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Detaylı

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır.

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Alanya Đlçe Temsilciliği olarak 2009 yılında; 2008 yılında yapıcı eleştirilerine, yardımlarına ve desteklerine sık sık başvurduğumuz meslektaşlarımızın

Detaylı

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Gürsel ÖZBEY Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kurulduğu tarih olan 1969 yılından itibaren artan bir hızda bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri sektörel

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ * GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1.26 Aralık 2014 tarihinde Tekstil Üreticileri ile bir araya gelinerek, mevzuat ile ilgili sunum yapılmış, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. 2.17 Aralık

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MART 2016 YIL 1 SAYI 13 11.04.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:13 UZUNKÖPRÜ SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER BİRLİĞİNDEN UTSO YA ZİYARET(01/03/2016)

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2015 YIL 1 SAYI 4 06.08.2015 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:4 5 MAYIS 2015 Çerkezköy TSO İftar Programı Uzunköprü Ticaret ve Sanayi

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat. 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2014 / 13

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat. 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2014 / 13 alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat. 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 İstanbul, 03.01.2014 ALFA GENELGE 2014 / 13 Konu : 01.01.2014

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 AĞUSTOS EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORU

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 AĞUSTOS EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 AĞUSTOS 2017 21 EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORU 25 AĞUSTOS 2017 TARİHİNDEN BUGÜNE ODAMIZA, 50 ADET FİRMA KAYIT OLMUŞ, 27 ADET FİRMA KAYDINI KAPATMIŞTIR. 50 ADET FİRMANIN; 3

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Tüccar; milletin emeği ve üretimi kıymetlendirmek için; eline ve zekasına emniyet edilen ve bu emniyete liyakat göstermesi gereken adamdır.

Tüccar; milletin emeği ve üretimi kıymetlendirmek için; eline ve zekasına emniyet edilen ve bu emniyete liyakat göstermesi gereken adamdır. Tüccar; milletin emeği ve üretimi kıymetlendirmek için; eline ve zekasına emniyet edilen ve bu emniyete liyakat göstermesi gereken adamdır. Mustafa Kemal ATATÜRK 1923 1 AYDIN TİCARET BORSASI Tablo 1 2

Detaylı

Faaliyet Raporu 2015

Faaliyet Raporu 2015 Faaliyet Raporu 2015 İç Yazışma Kime: Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Bilgi: Meclis Başkanı Kimden: Semra Ispartaloğlu Tarih: 28.01.2015 Konu: 27.01.2015 tarihli memnuniyet anketine ilişkin değerlendirme

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO ÖNCÜLÜĞÜNDE EGO (EDREMİT GÜÇ ORTAKLIĞI) PLATFORMU İLK TOPLANTISINI YAPTI.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO ÖNCÜLÜĞÜNDE EGO (EDREMİT GÜÇ ORTAKLIĞI) PLATFORMU İLK TOPLANTISINI YAPTI. ETO ÖNCÜLÜĞÜNDE EGO (EDREMİT GÜÇ ORTAKLIĞI) PLATFORMU İLK TOPLANTISINI YAPTI. Amacı ilçemiz sorunlarına çözüm aramak, yerel kurumların ortak amaçlarını belirleyip ortak bölgesel bir stratejik plan oluşturarak

Detaylı

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01

Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Teknik Destek Projesi TRH3.2ADAPTESK/P-01 TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Sicil Gazetesi Müdürü Barış DÖNEN TÜRKİYE ESNAF ve SANATKARLAR

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Haziran ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 48 Kapasite Raporu, 16 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 26.08.2014 30.09.2014 TORBA YASA 11 EYLÜL 2014 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ-11 EYLÜL 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 23.08.2016 27.09.2016 DETUR VE FİN FOX TV YETKİLİLERİNDEN ODAMIZA ZİYARET-15 EYLÜL 2016 GEÇTİĞİMİZ YIL FİNLANDİYA FOX TV DE YAYINLANAN VE İZLENME REKORLARI KIRAN 12 BÖLÜMLÜK

Detaylı

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Anamur CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek ilçe yöneticilerinden

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI Odamızda 12 Ağustos 2016 Cuma günü zeytin ve zeytinyağı ile iştigal eden üyelerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.toplantıda

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim ve Pazarlama Olanakları Paneli Gerçekleştirildi. Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ Sayı 01 DİLUCU GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME Dilucu gümrük kapısında, 21-23 Ocak 2015 tarihlerinde yapılan incelemede Yönetim Kurulu başkanı ve Dilucu

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU Gönen Sivil Toplum Platformu 6.cı toplantısını 06 Aralık 2018 PerĢembe günü Madeni ĠĢleri Odası BaĢkanı Ġlhan AYDIN moderatörlüğü ve Gönen Ticaret Odası

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 22.07.2014 26.08.2014 DOĞALGAZ KAMPANYASI İLE TOPLANAN İMZALARIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ A TESLİM EDİLMESİ-13.08.2014 DOĞALGAZIN ALANYA YA GELMESİ

Detaylı

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

TİCARİ BELGELERDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER

TİCARİ BELGELERDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER TİCARİ BELGELERDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER KONUN ÖZETİ : 1 Ocak 2014 ten itibaren gerçek ve tüzel kişi tacirler ticari mektuplarda ve ticari defterlere yapılan kayıtların dayandığı belgelerde ticaret

Detaylı

26.11.2015 22.12.2015 RUS KÖKENLİ VATANDAŞLARLA BİRLİK-BERABERLİK KAHVALTISI 05.12.2015 RUSYA İLE YAŞANAN UÇAK KRİZİ VE SONRASINDA YAŞANAN GELİŞMELER İLE İLGİLİ ALANYA DA YAŞAYAN RUS VATANDAŞLARINA YÖNELİK

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry KASIM 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/006 BURSA, 13.01.2014

SİRKÜLER: 2014/006 BURSA, 13.01.2014 SİRKÜLER: 2014/006 BURSA, 13.01.2014 Konu: TTK da Cezalar ve Son durum Bilindiği üzere 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu nun 39 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan düzenleme; Ticari belge kavramında

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.04.2017-25.05.2017) Oda Meclisimizin 25 Mayıs 2017 tarih ve 51 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.04.2017-25.05.2017

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (26.05.2017-22.06.2017) Oda Meclisimizin 22 Haziran 2017 tarih ve 52 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 26.05.2017-22.06.2017

Detaylı

BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ. Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı.

BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ. Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı. BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı. 21 Şubat 2014 Cuma Günü, İlçemiz Ereğli Halk Eğitim Merkezi salonunda 'Ekmek İsrafı' konulu toplantıya;

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 YIL 1 SAYI 15 10.07.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 03.06.2016 SINIR TANIMAYAN PROJE SON BULDU Uzunköprü Ticaret ve Sanayi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2009 Yılı Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2009-2010 Yılı 12 Aralık 2009 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı