Çorba Programı (12dk ısınma+30dk pişirme)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çorba Programı (12dk ısınma+30dk pişirme)"

Transkript

1 Çorba Programı (12dk ısınma+30dk pişirme)

2 Balkabağı, Havuç ve Cheddar Peynirli Çorba --- Soup «Çorba» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 15 dk Pişirme süresi: 30 dk 1 balkabağı, 700 g kadar 5 havuç Bir kuru soğanın yarısı 600 ml su 1 tavuk bulyon 1 yemek kaşığı taneli hardal 100 g cheddar peyniri Tuz ve karabiber Balkabağını dörde bölün, çekirdeklerini çıkararak soyun. İç kısmını dilimleyin. Havuçları ve soğanı da soyup kesin. tuz-biberi ve tavuk bulyonu ekleyin. Son olarak suyu da ekleyerek Çorba «Soup» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program bittiğinde cheddar peynirini dilimleyin ve blender sürahisinin içine hardal ile birlikte ekleyin. Start/Stop düğmesine basın. Ardından çorbayı servis kaselerine alın ve servis edin. İpucu: Yağsız tavada balkabağı çekirdeklerini kavurun, çorbanın üzerine serpiştirin ve bu şekilde servis yapın.

3 Keçi Peynirli ve Kızarmış Fındıklı Mantar Çorbası --- Soup «Çorba» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 20dk Pişirme süresi: 30 dk 500 gram kültür mantarı 1 patates 1 diş sarımsak 1 tutam kekik 100 ml az yağlı krema 500 ml su 1 adet tavuk bulyon / küp tavuk suyu 100 g taze keçi peyniri 15 g yeşil kuru üzüm Bir tutam pul biber Bir avuç fındık içi Tuz ve karabiber Patates ve mantarları soyup dilimleyin. Diş sarımsağı soyun ve ikiye bölün. Blender sürahisinin içine patatesleri, mantarları ve sarımsağı koyun. Kekik yapraklarını, tavuk bulyonu veya küp tavuk suyunu, karabiberi ve tuzu ekleyin. Üstüne su ekleyerek Soup (çorba) programını seçin ve Start/Stop (başlat/durdur) düğmesine basın. Fındıkları kabaca doğrayın. Yağsız tavayı ısıtarak üzerinde fındıkları kavurun. Kavrulan fındıkları bir kenara koyun. Bir kasede doğradığınız kuru üzümleri, keçi peynirini ve bir tutam pul biberi karıştırın. Bu karışımı tuz ve biber ekleyerek buzdolabında bekletin. Program sonlandığında, az yağlı kremayı besleme tüpünden blender sürahisine ekleyin ve «Pulse» düğmesine birkaç kez basarak karıştırın. Çorbayı servis kaselerine koyun. İki çorba kaşığı kullanarak keçi peynirli karışımlarınıza şekil vererek çorbanızı keçi peyniri topları ile süsleyin. Üzerine kavruşmuş fındıkları serpiştirin. İpucu: Servis yapmadan önce çorbanın üzerine trüf yağı gezdirin.

4 Çıtır Sucuklu, Kestaneli Balkabağı Çorbası --- Soup «Çorba» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 30 dk 500 g balkabağı 1 patates 1 arpacık soğanı 1 kereviz sapı 600 ml su 1 adet hazır sebze suyu küpü 300 g önceden pişirilip soyulmuş kestane 50 g dilimlenmiş sucuk Bir kaşık tereyağı Tuz ve karabiber Balkabağını kesip açarak kabuğunu alın ve çekirdeklerini çıkarın. İç kısmını dilimleyin. Patatesi ve kereviz sapını yıkayıp doğrayın. Arpacık soğanını da soyun ve ortadan ikiye kesin. Tüm bu malzemeleri sebze suyu küpü ile birlikte blender sürahisinin içine koyun. Biraz tuz, karabiber ve 600 ml su ekleyin. Çorba «Soup» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Bir tavada tereyağını eritin. Kestaneleri tavaya ekleyerek 10 dakika boyunca kızarana kadar hafifçe kızarana kadar pişirin. Kestaneler altın rengini aldığında, hepsini bir kesme tahtasına alın ve bir bıçak yardımıyla kabaca doğrayın. Sucukları yağ geçirmez kağıt ile kaplı bir tepsiye koyun ve birkaç dakika boyunca pişirin. Program sonlandığında, servis kaselerinize çorbayı alın. Kestane parçalarını ve birkaç dilim sucuğu çorbanın üzerine serpiştirin. Çorbanız servise hazırdır. İpucu: Balkabağı ezmesi gibi farklı ezmeleri kullanmayı deneyin.

5 Kekik ve Bezelyeli Valouté Çorbası --- Soup «Çorba» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 30 dk 700 g ayıklanmış/donmuş bezelye 650 ml su 1 tavuk bulyon 1 diş sarımsak Yarım kuru soğan 1 çorba kaşığı zeytin yağı 200 ml badem sütü 3 kekik dalı Tuz ve karabiber Balkabağını kesip açarak kabuğunu alın ve çekirdeklerini çıkarın. İç kısmını dilimleyin. Patatesi ve kereviz sapını yıkayıp doğrayın. Arpacık soğanını da soyun ve ortadan ikiye kesin. Tüm bu malzemeleri sebze suyu küpü ile birlikte blender sürahisinin içine koyun. Biraz tuz, karabiber ve 600 ml su ekleyin. Çorba «Soup» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Bir tavada tereyağını eritin. Kestaneleri tavaya ekleyerek 10 dakika boyunca kızarana kadar hafifçe kızarana kadar pişirin. Kestaneler altın rengini aldığında, hepsini bir kesme tahtasına alın ve bir bıçak yardımıyla kabaca doğrayın. Sucukları yağ geçirmez kağıt ile kaplı bir tepsiye koyun ve birkaç dakika boyunca pişirin. Program sonlandığında, servis kaselerinize çorbayı alın. Kestane parçalarını ve birkaç dilim sucuğu çorbanın üzerine serpiştirin. Çorbanız servise hazırdır. İpucu: Balkabağı ezmesi gibi farklı ezmeleri kullanmayı deneyin.

6 Karnıbaharlı ve Kırmızı Mercimekli Çorba --- Soup «Çorba» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 15dk Pişirme süresi: 30 dk 500 g karnıbahar 80 g kırmızı mercimek 1 arpacık soğanı 700 ml su 1 sebze suyu küpü Birkaç dal kişniş 3 yemek kaşığı susam 10 kırmızı turp 2 yemek kaşığı susam yağı Tuz ve karabiber Karnıbahar yapraklarını ve çekirdek kısmını ayıklayın. Sonrasında çiçeklerini ayırın ve karnıbaharı yıkayın. Arpacık soğanını soyun ve dörde bölün. Mercimekleri üç kere sudan geçirin. Karnıbaharı, arpacık soğanını ve mercimekleri blender sürahisine koyun. Sebze suyunu ve suyu ekleyin. Bir miktar karabiber ekleyin. Çorba «Soup» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak programı başlatın. Önceden ısıttığınız yağsız bir tavada susamları çevirin. Susamları bir kenara ayırın. Turpları yıkayarak ince ince doğrayın. Susamları, dilimlenmiş turpları ve susam yağını bir kasede karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Program sonlandığında, çorbanızı servis kaselerine boşaltın ve susmlı karışımı çorbaların üzerine serpiştirin. İpucu: Servis etmeden önce tütsülenmiş alabalık ekleyin.

7 Trüf Mantarlı Hindiba Çorbası --- Soup «Çorba» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 30 dk 3 büyük (ya da 4 küçük) hindiba 1 patates 2 arpacık soğanı 2 tatlı kaşığı esmer şeker 600 ml su 1 tavuk bulyon Deniz tuzu Karabiber 1 küçük trüf mantarı 1 dal biberiye Hindibanın dış yapraklarını ve varsa hasarlı kısımlarını çıkarın. Çekirdeğini çıkarıp ince ince doğrayın. Patatesi de soyup doğrayın.arpacık soğanlarını da soyup ikiye bölün. Patatesleri, arpacık soğanlarını ve hindibaları blender sürahisine koyun. Tavuk bulyon, biberiye yaprakları ve esmer şekeri üzerine ekleyin. Tuz-karabiber ekin ve son olarak da suyu koyun. Çorba «Soup» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak programı başlatın. Trüf mantarlarını bir mantar soyucu kullanarak ince ince dilimleyin. Çorba programı bittiğinde koyu kıvamdaki çorbanızı küçük kaselere boşaltın ve üzerilerine ince doğramış olduğunuz mantar dilimlerini yerleştirin. Sıcakken servis edin. İpucu: Servis etmeden önce bir miktar fındık yağı gezdirin.

8 Karnıbahar Çorbası --- Çorba «Soup» Programı--- 5 Kişilik Hazırlama süresi: 15 dk Pişirme süresi: 30 dk 550 gr karnıbahar Çeyrek patates (60 gr) Yarım havuç (60 gr) Çeyrek soğan (45 gr) 1 diş sarımsak 50 gr tereyağı 700 ml su 2 tutam karabiber 6 tutam tuz Tüm malzemeleri hazneye koyun ve Çorba «Soup» modunda cihazı çalıştırın. Servis için üzerine ince doğranmış maydanoz yaprak ilave edin.

9 Kremalı Bezelye Çorbası --- Çorba «Soup» Programı--- 6 Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk Pişirme süresi: 30 dk 500 gr bezelye Çeyrek soğan (60 gr) 500 ml süt 200 ml krema 50 gr tereyağı 1 diş sarımsak 4 tutam tuz 2 tutam karabiber Tüm malzemeleri hazneye koyun ve Çorba «Soup» modunda cihazı çalıştırın. Servis için üzerine ince doğranmış dereotu ilave edin.

10 Ekstra Besleyici Domates Çorbası --- Çorba «Soup» Programı --- 4kişilik Hazırlama süresi: 10 dk Pişirme süresi: 30 dk 2 adet yer elması 1 adet patates 1 adet pırasa sapı 5 adet olgun domates 1 adet kabak 1 adet havuç Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı esmer şeker (ya da ketçap) 4 su bardağı su ¼ su bardağı süt Tüm sebzeleri yıkayıp, kabuklarını soyun. Küp doğrayıp diğer tüm malzemeler ile birlikte Tefal Ultra Blend Cook un Blender sürahisine koyun. Çorba (Soup) ayarını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak çalıştırın. 30 dakika sonra, çorbanız hazır olduğunda, dilerseniz üzerine maydanoz, kaşar peynir rendesi ya da kruton serpiştirerek servis edebilirsiniz.

11 Kırmızı Mercimekli Pazı Çorbası --- Çorba «Soup» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk Pişirme süresi: 35 dk 500 g pazı (yıkanmış ve sapları temizlenmiş) 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 70 g kırmızı mercimek (yıkanmış, süzülmüş) 750 ml su 30 ml zeytinyağı 30 g krema Tuz/ karabiber (yaklaşık 1 çay kaşığı) Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber Pazı ve kabuklarından ayrılıp ikiye bölünmüş soğan hazneye atılır. Sarımsaklar kabuklarından ayrılıp eklenir. Krema hariç tüm malzemeler hazneye eklenir. Çorba Soup ayarına getirilerek program başlatılır. Program bittikten sonra krema ilave edilir ve Pulse düğmesine basılarak 2 seviyesinde 30 sn. karıştırılır. Üzerine bir kaşık labne peyniri veya süzme yoğurt ilce servis edilir.

12 Mercimek Çorbası --- Çorba «Soup» Programı--- 5 Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk Pişirme süresi: 30 dk 180 gr kırmızı mercimek 80 gr soğan 1 diş sarımsak 50 g havuç 10 gr tatlı biber salçası 10 gr limon suyu 25 gr tereyağı 5 gr un 2 tutam karabibber 5 tutam tuz 1 lt su Tüm malzemeleri hazneye koyun. Çorba «Soup» modunda cihazı çalıştırın.

13 Meyve & Sebze Püre Programı (6dk ısınma+15dk pişirme)

14 Kabaklı Kişnişli Dip Sos --- Sebze&Meyve Püreleri «Compote» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 15 dk 2 kabak 3 yemek kaşığı zeytin yağı 1 diş sarımsak 1 bağ kişniş 40 ml su Tuz ve karabiber Sarımsağı soyup ikiye bölün. Kabakları yıkayın ve uç kısımlarını kesip ayırıarak dilimleyin. Kabak, sarımsak ve suyu blender sürahisine yerleştirin. «Compote» programını seçerek Start/Stop düğmesine basın. Program sonlandığında kişniş yapraklarını ve zeytin yağını besleme tüpünün içinden sürahiye bırakın. «Pulse» düğmesine birkaç saniye basılı tutun. Dip sosunu bir kaseye boşaltın ve en az 3 saat dinlenmeye bırakın. İpucu: Sosunuzu havuç çubukları, kırmızı turp ve cherry domates ile servis edebilirsiniz.

15 Patlıcan ve Limon Turşulu Sos --- Sebze&Meyve Püreleri «Compote» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5dk Pişirme süresi: 15 dk 2 patlıcan 1 diş sarımsak Yarım fincan krem peynir 1/4 limon turşusu 30 ml su 5 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz ve karabiber Patlıcanları soyun ve dilimleyin. Sarımsağı soyun. Limon turşusunu ince doğrayın. 3 yemek kaşığı zeytin yağı ile suyu blender sürahisine ekleyin. Patlıcanları ve limonu da ekleyin. «Compote» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde, karışımı bir kaseye koyun. Krem peynir, kimyon ve kalan 2 yemek kaşıklık zeytin yağı ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip, tekrar karıştırın. Dinlenmeye bırakın. İpucu: Sosunuzu shot bardaklarında servis edin. Patlıcan ezmesinin üzerini feta peyniri, zeytinyağı ve roka ile süsleyin.

16 Vanilyalı Kayısılı Meyve Sosu --- Sebze&Meyve Püreleri «Compote» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 20 dk 700 g kayısı 60 g esmer şeker 2 vanilya kabuğu 50 ml su 1 yemek kaşığı agave şurubu 50 g susam 25 g rende hindistan cevizi 60 g şeker Kayısları yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Doğrayın ve bir kaseye koyun. Vanilla çubuklarından vanilya kısmını sıyırın. Doğradığınız kayısıların içine esmer şekerle birlikte vanilyaları ekleyin. Karıştırın ve aromaların kendini salması için 15 dk bekleyin. Su ve agave şurubunu blender sürahisinin içine koyun. Ardından kayısılı karışımı ekleyin. «Compote» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program bittiğinde tüm karışımı bir kaseye boşaltın ve dinlendirin. Susamları, rende hindistan cevizini ve şekeri karıştırın. Yapışmaz bir tavayı ısıtarak susam karışmını koyun. 5 dakika boyunca karamelize olması için pişirin ve sonra karışımı yağlı kağıda serin. Soğumaya ve 20 dakikalığına katılaşmaya bırakın. Soğuyup katılaştıktan sonra büyük parçalar halinde kırın ve kayısılı sos ile birlikte servis edin. İpucu: Servis etmeden önce yabanmersini ile süsleyin.

17 Çıtır Vişne, Armut ve Bademli Meyve Sosu --- Sebze&Meyve Püreleri «Compote» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5dk Pişirme süresi: 18 dk 2 armut 350 g vişne 2 çay kaşığı şeker 2 damla vanilya özütü 20 ml su 70 g badem 3 yemek kaşığı esmer şeker Armutları soyup çekirdeklerinden ayıkların. Vişlenelerin de çekirdeklerini çıkarıp yıkayın. Suyu, vişeneleri, armutları, şekeri ve vanilya özütünü blender sürahisine koyun. Ardından «Compote» programını seçerek Start/Stop düğmesine basın. Program sonlandığında, sosu bir kaseye aktarın ve dinlendirin. Bademleri kabaca doğrayın. Önceden ısıttığınız yapışmaz bir tavada bademleri çevirerek kavurun. İki dakika sonra, esmer şekeri tavaya serpin ve karamelize edin. Bir kağıda karamelize edilmiş karışımı dökün ve soğuyana kadar bekleyin. Karamelize bademlerle birlikte tatlınızı servis edin. İpucu: Fıstık, ceviz gibi malzemeleri karamelize etmeyi deneyin.

18 Kuru Baklalı ve Hardallı Humus --- Sebze&Meyve Püreleri «Compote» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 15 dk 400 g donmuş kuru bakla 100 ml su 1 diş sarımsak 3 yemek kaşığı limon suyu 6 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay bardağı hardal tanesi Bir tutam kimyon Tuz ve karabiber Sarımsağı zarından ayırıp ikiye bölün. Suyu, sarımsağı, kuru baklaları, ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını blender sürahisine ekleyin. «Compote» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde limon suyunu, zeytinyağının kalan diğer yarısını ve hardal tanelerini ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek 20 saniye boyunca «Pulse» düğmesine basılı tutun. Humusunuzu servis kaselerine boşaltın ve dinlenmeye bırakın. İpucu Bakla yerine kuru fasulye kullanın.

19 Havuç Püresi --- Meyve&Sebze Püreleri «Compote» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 7 dk Pişirme süresi: 20 dk 200 gr su 500 gr havuç 25 gr tereyağı 3 tutam tuz 1 tutam karabiber 20 gr krema Tüm malzemeleri hazneye koyun ve Meyve&Sebze Püreleri «Compote» programında çalıştırın.

20 Pancarlı Pembe Yulaf Ezmesi --- Sebze&Meyve Püreleri «Compote» Programı kişilik Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 15 dk 2 su bardağı süt 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 adet pancar, soyulmuş rendelenmiş 1 adet orta boy havuç, rendelenmiş 1-2 yemek kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı tarçın 1/8 çay kaşığı muskat (arzuya göre) Üzeri için: kuru üzüm, badem, bal, ceviz vs Tüm malzemeyi Tefal Ultra Blend Cook un Blender sürahisine koyun. Compote ayarını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak çalıştırın.

21 Greyfurt Zencefil Püresi --- Meyve&Sebze Püreleri «Compote» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 3 dk Pişirme süresi: 15 dk 2 büyük greyfurt 40 g taze zencefil 1 limon 400 g şeker 50 g su Greyfurt soyulup ikiye bölünür ve hazneye alınır. Zencefil kabukları temizlenip diğer malzemelerle beraber hazneye eklenir. Meyve&Sebze Püreleri Compote ayarında program başlatılır. Vanilyalı dondurmanın veya muhallebi tarzı sütlü tatlıların üzerinde servis edilir.

22 Tatlı Sos Programı (6dk ısınma+15dk pişirme)

23 Verbana Bitkili Şeftali Sosu --- Tatlı Sos «Coulis» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5dk Pişirme süresi: 15 dk 500 g şeftali 1 limon 100 g esmer şeker 4 taze verbena (mine çiçeği) yaprağı Şeftalileri yıkayıp dilimleyin. Limonun suyunu sıkın. Verbena yapraklarını da yıkayıp doğrayın. Limon suyunu blender sürahisinin içine koyun. Şeftalileri, verbana yapraklarını ve esmer şekeri ekleyin. Tatlı sos «Coulis» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde, sosunuzu bir kaseye alın ve dinlenmeye bırakın. İpucu: Kavrulmuş badem ekleyin. İnce doğranmış şeftalilier üzerinde servisi edin.

24 Fesleğen ve Zeytin Çeşnili Acı Biberli Balzemik Sos --- Tatlı Sos «Coulis» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5dk Pişirme süresi: 15 dk Sos için: 2 kırmızı biber 1/2 kırmızı soğan 2 yemek kaşığı zeytin yağı 2 yemek kaşığı balzamik sirke 1 çay kaşığı şeker 1 dal kekik Tuz ve karabiber Bir tutam kırmızı acı biber Zeytinli çeşnisi için: 2 yeşil soğan 150 g tütsülenmiş siyah zeytin 10 fesleğen yaprağı 3 yemek kaşığı zeytin yağı 1 yemek kaşığı limon suyu Biberleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Kırmızı soğanı doğrayın. Soğanı, acı biberi, zeytinyağını, sirkeyi ve şekeri blender sürahisine koyun. Tuz, karabiber ve kekik yaprağını da ekleyin. «Coulis» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program sonlandığında, pul biberi besleme tüpünden içeri atın ve Pulse düğmesine birkaç saniye boyunca basılı tutun. Elde ettiğiniz sosunuzu bir kenara ayırarak tekrar kullanmak üzere blender sürahisini yıkayın. Yeşil soğanları ikiye bölün, yıkayın. Fesleğen yapraklarını yıkayın. Zeytinleri, yeşil soğanı ve fesleğeni blender sürahisine ekleyin. Zeytinyağ, limon suyu, tuz karabiber de ekleyin. Pulse düğmesine birkaç saniye boyunca basılı tutun. Sosunuzu taze zeytin ile servis edebilirsiniz. İpucu: Sosunuzu buharda pişmiş balığın üzerinde gezdirin.

25 Sıcak Sos Programı (3dk ısınma+15dk pişirme)

26 Hint Köri Sosu --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 15 dk 400 ml hindistan cevizi sütü 1 yeşil limon (lime) 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı soya sosu Büyük bir tutam köri tozu 2 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay kaşığı şeker 1 cm kök zencefil Tuz ve Karabiber Yeşil limonu yıkayın ve suyunu sıkın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin. Bir kenara ayırın. Diş sarımsakları ikiye bölün ve zencefili kıyın. Hindistan cevizi sütünü, zeytinyağını, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve soya sosunu blender sürahisine koyun. Sarımsağı, zencefili, limon kabuğu rendesini ve şekeri ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Sıcak sos «Hot Sauce» programını seçerek Start/Stop düğmesine basın. Program bittiğinde, sosu sıcak tutun. Tip: Tavuk şiş, pirinç pilavı ya da ızgara balık ile kullanabilirsiniz.

27 Fıstık Sosu --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 15 dk 150 g tuzlu kavrulmuş fıstık 2 diş sarımsak 1 cm kök zencefil Bir tutam pul biber Bir tutam kimyon 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı kişniş 1 yemek kaşığı bal 250 ml su Tuz ve karabiber Zencefili ve sarımsağı soyun. Fıstıkları, zencefili ve diş sarımsağı blender sürahisine ekleyin. Baharatları, balı ve suyu ekleyin. Sıcak sos «Hot Sauce» programını seçerek Start/Stop düğmesine basın. Program sonlandığında, tuz ve karabiber ekleyin. İpucu: Sosu pirinç, balık ya da tavuk şişle servis edebilirsiniz.

28 Baharatlı Sıcak Çikolata Sosu --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 15 dk 200 g bitter çikolata 100 ml az yağlı krema 100 ml süt Bir tutam acı toz biber Bir tutam tarçın Bir tutam zerdeçal Çikolataları dilimleyin ve bir yarısını kenara ayırın. Kalan çikolataları, acı toz biberi ve tarçını blender sürahisine koyun. Sütü ve kremayı ekleyin. Sıcak sos «Hot Sauce» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak programı başlatın. Program sonlandığındna, çikolatanın diğer yarısını blende sürahisine ekleyerek 2 dakika boyunca erimeye bırakın. Daha sonra 10 saniye boyunca Pulse düğmesine basın. Sosu sıcakken servis edin. İpucu: Sosu meyve ya da kreplerle servis edebilirsiniz.

29 Domates Sosu --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 15 dk 5 olgun domates Yarım soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı balzemik sirke 4 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çorba kaşığı domates püresi 2 yemek kaşığı su 1 yemek kaşığı fesleğen, kekik karışımı Bir tutam kırmızı biber Tuz ve karabiber Domatesleri yıkayın ve saplarını ayırarak doğrayın. Soğanı ve diş sarımsakları soyup doğrayın. Sarımsağı, domates püresini ve domatesleri blender sürahisine alın. Balzemik sirkeyi, zeytinyağını ve suyu da ekleyin. Bitkisel baharat karışımını, kırmızı biberi karabiberi ve tuzu koyun. Sıcak sos «Hot Sauce» programını seçin ve ardından Start/Stop düğmesine basarak programı başlatın. Program snolandığında, sosu sıcak tutun. İpucu: Domates sosunu lazanya, domatesli makarna ya da bolonez makarna elde etmek için kullanabilirsiniz.

30 Çikolatalı Fındık Kreması --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 18 dk 150 gr sütlü çikolata 150 gr bitter çikolata 300 gr krema 50 ml süt 250 gr iç fındık 1 tutam tuz 50 gr tereyağı Tüm malzemeleri hazneye koyun ve Hot Sauce <<sıcak sos>> programını seçip Start/Stop düğmesine basın. Program bitince servis edebilirsiniz.

31 Kuru Meyveli Marmelat --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 15 dk 200 gr kuru kayısı 200 gr incir 200 gr hurma 100 gr kuru erik 100 gr kuru üzüm 100 gr kuru dut 100 gr kuru Mersin üzümü Üzerlerini örtecek kadar su Tüm kuru meyveleri Tefal Ultra Blend Cook un Blender sürahisine koyun ve Sıcak Sos «Hot Sauce» ayarını seçip, Start/Stop düğmesine basarak çalıştırın. Soğuyunca servis edin. İpucu: Bu marmeladı kahvaltılarda kullanmanın yanı sıra, kek ve kurabiyelerinizde şeker yerine alternatif olarak kullanabilirsiniz.

32 Beyaz Çikolatalı Badem Kreması --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 15 dk 300 gr beyaz çikolata 200 gr badem 200 gr krema 150 gr süt Tüm malzemeleri hazneye koyun ve Sıcak Sos «Hot Sauce» programında çalıştırın.

33 Pirinç Unu Muhallebisi --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 15 dk 160gr pirinç (145gr pirinç unu) 500ml süt 100ml su 40gr tereyağı 50gr şeker 1paket vanilya 160 gr pirinci blender haznesine koyun. 9 hızında Karıştırma <blend> düğmesine basarak yüksek hızda 1 dk çalıştırıp,un haline getirin. Sonrasında diğer tüm malzemeler sürahiye ekleyin. Sıcak Sos «Hot Sauce» programını seçip Start/Stop düğmesine basın. Program bitince servis edebilirsiniz.

34 Çilekli Biberiyeli Dondurma --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 17 dk 135 g süt 130 g şeker 400 g krema 1 dal biberiye 1 tutam tuz 240 g çilek 1 yemek kaşığı bal Çilek ve bal haricindeki malzemeler hazneye alınır, Sıcak Sos Hot Sauce ayarında program başlatılır. Bu esnada çilekler yıkanıp saplarında ayrılır ve bal ile bir kapta karıştırılır. Program tamamlandığında çilekler blendera eklenir ve Pulse ayarı 3 seviyede 1 dk çalıştırılır. Bir kaba karışım dökülerek derin dondurucuya koyulur. 2-3 saatte bir çıkarılarak pulse 3 seviyede 1 dk çekilir, tamamen donduğunda dondurma kaşığı ile kaselere servis edilir. Yanında bisküvi kırıntısı ve taze çileklerle sunulur.

35 Erik Chutney --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı-- 10 Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk Pişirme süresi: 15 dk 3 kuru soğan (kabuklarından ayrılmış) 500 g anjelik erik (yıkanmış, çekirdeklerinden ayrılmış) ½ chilli biber 30 g su 20 g elma sirkesi 300 g şeker 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi 5 g tarçın 30 g kuru üzüm Tuz, karabiber (1/2 çay kaşığı) ½ çay kaşığı toz zencefil Sebze ve meyveler hazneye atılır. Baharatları, şekeri, suyu ve sirkesi üzerine eklenir. Sıcak Sos Hot Sauce modunda çalıştırılır. İpucu: Etlerle, tavuk/hindi gibi kümes hayvanları ile servis edilir. Doğrudan yemekte sos olarak kullanılabildiği gibi marinasyon sürecinde de başarılı sonuç verir. Sandviçlerde, tatlımsı ve baharatlı aroması ile sos olarak kullanılabilir.

36 Yoğurtlu Panna Cotta ve Çilekli Fesleğen Sos --- Sıcak Sos «Hot Sauce» ve Tatlı Sos «Coulis» Programı -- 4 Kişilik Hazırlama süresi: 3 dk Pişirme süresi: 16 dk 300 g krema 200 g süt 100 g şeker 2 yaprak jelatin 10 g süzme yoğurt 7-8 yaprak taze fesleğen 200 g çilek (yıkanmış, saplarından ayrılmış) 1 yemek kaşığı şeker Krema, süt ve şekeri hazneye aktarılır ve Sıcak Sos Hot Sauce ayarında çalıştırılır. Bu esnada yaprak jelatin bir kapta soğuk suda bloom edilir, yumuşaması ve çözülmesi sağlanır. Program bitince suyun içinde çıkarılan jelatin de ilave edilerek pulse modunda 2 ayarında 40 sn karıştırılır. Karışımın biraz soğuması beklenir dk sonra süzme yoğurt ilave edilerek yine pulse 2 ayarında 40 sn karıştırılır. Kaplara servis edilir ve birkaç saat soğumaya bırakılır. Çilekli fesleğen sos için ise esleğenler, çilekler ve şeker hazneye aktarılır. Ve Tatlı Sos Coulis ayarında çalıştırılır. Soğuyan panna cottaların üzerine soğuyan sos ve taze çilekler eklenerek servis edilir.

37 Ispanaklı Humus --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı --- 4kişilik Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 15 dk 400 gr nohut 1 su bardağı ıspanak yaprağı ¼ su bardağı zeytinyağı ¼ su bardağı su Yarım limonun suyu 1 diş sarımsak 1-2 yemek kaşığı tahin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 2-3 yemek kaşığı su Üzerini süslemek için 1-2 çay kaşığı tatlı biber (paprika) Tüm malzemeyi, Tefal Ultra Blend Cook un Blender sürahisine koyun. Sıcak Sos «Hot Sauce» ayarını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak çalıştırın.

38 Ev Yapımı Yer Fıstığı Ezmesi --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı lt Hazırlama süresi: 10 dk 500 gr tuzsuz yer fıstığı 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı ayçiçeği ya da zeytinyağı ¼ çay kaşığı tuz Tüm malzemeyi Tefal Ultra Blend Cook un Blender haznesine alın ve makinenizi çalıştırın. Gerektikçe yağ ilave edebilirsiniz.

39 Limonlu Tart --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı-- 10 Kişilik Hazırlama süresi: 4 dk Pişirme süresi: 35 dk 180 g un 55 g şeker 1 tutam tuz 115 g soğuk tereyağ 1 yumurta 5 limonun kabuğu 80 g tozşeker 4 yumurta sarısı 160 g limon suyu 50 g tereyağ Tart hamuru için, soğuk tereyağ küp küp kesilerek hazneye eklenir. Yumurta hariç diğer malzemeler de eklenerek Pulse a basılır, 2 ayarında 20 sn periyodlarla 2 kez çalıştırılır. Karışım kırıntı halinde olmalıdır. Ardından 1 yumurta ilave edilir ve bir kez daha 2 ayarında 30 sn karıştırılır. Hazneden çıkarılan hamur el ile biraz toparlandıktan sonra streç filme sarılarak buzdolabına kaldırılır, en az 1 saat dinlendirilir. Soğuyan ve dinlenen hamur merdane yardımı ile kullanılacak tart kalıbı ebatında açılır ve kalıba bastırılarak dikkatlice yerleştirilir. Üzerine yağlı kağıt konulup nohut/fasulye vb. bakliyatlar yağlı kağıdın üzerine dökülerek ağırlık yapılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında ağırlıkla beraber 20 dk, ağırlığı aldıktan sonra 15 dk (üzeri kızarana kadar) pişirilir. Bir kenara soğumaya bırakılır. Limon kreması için şeker ve limon kabukları hazneye alınarak pulse tuşu ile 3 seviyede 30 sn iki kere çalıştırılır. Limon aromasının şekere iyice geçmesi sağlanır. Tereyağ hariç diğer malzemeler de hazneye eklenir ve Sıcak Sos Hot Sauce ayarında çalıştırılır. Program bittikten sonra tereyağ hazneye eklenerek pulse a basılır ve 2 seviyesinde 30 sn çalıştırılır. Karışım soğuması için bir kaba alınır. Oda sıcaklığına gelince tart kalıbının üzerine dökülerek buzdolabında soğutulur. Çilek ve nane yaprakları ile servis edilir.

40 Kekikli Nektarin Sorbe --- Sıcak Sos «Hot Sauce» Programı -- 4 Kişilik Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 15 dk 8 adet nektarin 200 g bal 10 dal taze kekik (saplarından ayrılmış yaprakları) 50 g su 1 tutam tuz ½ limon suyu ve kabuğu ½ çay kaşığı top karabiber Nektarinler yıkanıp çekirdeklerinden ayrılıp hazneye alınır. Diğer malzemeler de eklenerek Sıcak Sos Hot Sauce ayarında çalıştırılır. Program bittiğinde karışım soğutularak, sütlü tatlıların üzerine sos olarak da kullanılabilir. Dondurularak sorbe olarak da tüketilebilir.

41 Bitkisel Süt Programı (20dk pişirme)

42 Mandalinalı Yulaf Lapası --- Bitkisel Süt «Multigrain Milk» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10dk Pişirme süresi: 15 dk 1 litre yarım yağlı süt 160 g yulaf 3 mandalina 6 yemek kaşığı agave şurubu 2 muz Bir avuç dolusu balkabağı çekirdeği Bir avuç dolusu taze yabanmersini Yulafı ve sütü blender sürahisine alın. 3 yemek kaşığı agave şurubunu ekeyip Bitkisel Süt «Multigrain Milk» programını seçin. Start/Stop düğmesine basarak programı başlatın. Program sona erdiğinde, mandalinayı ve muzları soyun ve doğrayın. Bir tane mandalinayı blender haznesine koyun. Pulse tuşuna bir kaç saniye basın. Karışımı servis kaselerine alın. Muzu dilimleyip karışımın üstüne koyun. Üzerini mandalina, yaban mersini, kabak çekirdeği ile süsleyip, agave şurubu gezdirin. İpucu: Servis yapmadan önce kakao ile süsleyin.

43 Fındıklı Kaju Sütü --- Bitkisel Süt «Multigrain Milk» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5dk Pişirme süresi: 20 dk 1 litre su 60 g fındık 60 g tuzsuz kaju 1 yemek kaşığı akasya balı Bir tutam toz vanilya Suyu, kajuları ve fındıkları blender sürahisine alın. Bitkisel Süt «Multigrain Milk» programını seçip Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde, balı ve toz vanilyayı ekleyin. «Pulse» düğmesine birkaç saniye basılı tutun. Sütü bir sürahiye boşaltıp üzerini kapayın. Buzdolabında 4 güne kadar tazeliğini koruyacaktır. Servis etmeden önce çalkalayın. İpucu: Bal yerine agave şurubu kullanın.

44 Pirinç Sütü --- Bitkisel Süt «Multigrain Milk» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5dk Pişirme süresi: 20 dk 1.2 litre su 40 g pirinç Pirinçleri süzgeçe koyarak en az iki kez soğuk sudan geçirin. Sudan geçirdiğiniz pirinçleri 1.2 litre su ile birlikte blender sürahisine alın. Bitkisel süt «Multrigrain Milk» programını seçerek Start/Stop düğmesine basın. Program sonlandığında, sütü bir sürahiye alın ve dinlendirin. İpucu: Ev yapımı pirinç sütü krepler ve kekler için idealdir. Eğer isterseniz bir tutam vanilya ekleyebilirsiniz.

45 Badem Sütü --- Bitkisel Süt «Multigrain Milk» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5dk Pişirme süresi: 20 dk 1 litre su 100 g soyulmuş badem Tercihinize göre 1 yemek kaşığı bal Balı ve bademleri blender sürahisine koyun. Üzerine su ekleyin. Bitkisel Süt «Multigrain Milk» programını seçerek Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde, badem sütünüzü bir sürahiye boşaltın ve dinlenmeye bırakın. İpucu: Hamur işlerinizde inek sütü yerine badem sütü kullanın.

46 Milkshake Programı (1dk parçalama)

47 Fındık Sütü, Muz, Agave Şurubu ve Tarçınlı Milkshake --- Milkshake Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5dk 400 ml fındık sütü 3 kaşık vanilyalı dondurma 2 muz 1/2 çay kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı agave şurubu 4 küp buz Muzları soyup dilimleyin. Fındık sütünü blender sürahisine koyun. Buz küplerini, muzu, tarçını, agave şurubunu da ekleyin. Milkshake programını seçin, ardından Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde milkshake inizi bardaklara koyarak servis edin. İpucu: Ev yapımı fındık sütü kullanmayı deneyin! Badem sütü kullanmayı de deneyebilirsiniz.

48 Muzlu Çikolatalı Milkshake --- Milkshake Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk 400 ml tam yağlı süt 3 kaşık çikolatalı dondurma 1 muz Bir tutam toz vanilya Muzu soyup dililmleyin. Muzu, çikolatalı dondurmayı ve sütü blender sürahisine aln. Toz vanilyayı ekleyin. Milkshake programını seçip Start/Stop düğmesine basın. Program sona erince milkshake i bardaklara bölüştürün. Hemen servis edin. İpucu: Dilerseniz bal da ekleyebilirsiniz.

49 Limonlu Milkshake --- Milkshake Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk Pişirme Süresi: 15 dk 2 limon 1 yumurta 1 yumurta sarısı 60 g şeker 70 g yağ 3 kaşık donmuş yoğurt 400 ml tam yağlı süt 2 yemek kaşığı agave şurubu Krem şanti Pasta süsü Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Limon suyunu, rendesini şekeri, yumurtayı, yumurta sarısını ve tereyağını blender sürahisinin içine koyun. Sıcak Sos «Hot Sauce» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde, karışımı bir kaseye koyun ve soğumaya bırakın. Daha sonra 3 yemek kaşığı limonlu karışım, donmuş yoğurt, süt ve agave şurubunu blender sürahisine ekleyin. Milkshake programını seçin, Start/Stop düğmesine basın. Program sona erince milkshake inizi geniş bardaklara koyun. Krema ve pasta süsü ile süsleyin. İpucu: Sadece Sıcak Sos «Hot Sauce» programını kullanarak tartlarınızda limonlu karışımı kullanabilirsiniz.

50 Tatlı Çilekli Milkshake --- Milkshake Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk 400 ml badem sütü 2 kaşık vanilyalı dondurma 200 g çilek 1 muz Badem sütünün yarısını buz kalıbına dökün ve 3 saat donmaya bırakın. Çilekleri yıkayın ve eğer büyüklerse biraz küçültün. Muzu doğrayıp dilimleyin. Badem sütünden buz küplerini, vanilyalı dondurmayı, çilekleri, muzu ve badem sütünün kalanını blender sürahisine koyun. Milkshake programını seçerek Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde karışımı bardaklara alarak servis edin. İpucu: Eğer çilek sezonu değilse donmuş frambuaz kullanın ve 1. aşamayı atlayın. (badem sütünden buz elde etme aşaması) Ev yapımı badem sütü kullanmayı deneyin.

51 Çikolatalı Fındıklı Şekersiz İçecek --- Milkshake Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5 dk ¼ su bardağı fındık 3-4 adet hurma, çekirdeği çıkartılmış 2 su bardağı süt (ya da kefir, yulaf sütü, badem sütü, Hindistan cevizi sütü) 1 yemek kaşığı chia tohumu 1 yemek kaşığı toz kakao Bir minik çimdik tuz Arzuya göre buz Tüm malzemeyi, Tefal Ultra Blend Cook un Blender sürahisine koyun. Milkshake ayarına getirin ve Start/Stop düğmesine basarak çalıştırın. İpucu: Bu çikolatalı sütü dilerseniz dondurma kalıplarında dondurarak, yazın dondurma niyetine de tüketebilirsiniz.

52 Ev Yapımı Ketçap --- Milkshake Programı Hazırlama süresi: 5 dk 1 adet soğan 4 diş sarımsak 2 çay kaşığı kimyon 200 gr domates salçası 500 gr domates (ya da domates püresi) 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı elma sirkesi 3 yemek kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre) Tuz ve karabiber Tüm malzemeyi, Tefal Ultra Blend Cook un Blender sürahisine koyun. Milkshake ayarına getirin ve çalıştırın. İpucu: Bu tarifi aynı zamanda, ev yapımı makarnaların ve pizzaların da üstünde domates sos niyetine kullanabilirsiniz.

53 Yoğurt, Pancar ve Frambuazlı Shake --- Milkshake Programı --- 2kişilik Hazırlama süresi: 5 dk 2 su bardağı frambuaz 1 adet muz 1 küçük pancar, haşlanmış, rende ya da doğranmış 2 yemek kaşığı bal (arzuya göre) ½ su bardağı yoğurt 2 su bardağı süt Tüm malzemeyi Tefal Ultra Blend Cook un Blender sürahisine koyun. Milkshake ayarını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak çalıştırın.

54 Buz Kırma Programı (30saniye parçalama)

55 Mangolu Chia Tohumlu Lassi --- Buz Kırma «Ice Crush» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk 1 büyük mango 2 çay kaşığı chia tohumu 500 ml yoğurt 200 ml milk 2 yemek kaşığı şeker 2 buz kübü Mangoyu soyun ve etini çıkarın. Mangoyu, chia tohumlarını, yoğurtu ve şekeri blender sürahisine alın. Sütü ve buz küplerini ekleyin. Buz kırma «Ice Crush» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde, içeceğinizi bardaklara koyun ve servis edin.

56 Pina Colada --- Buz Kırma «Ice Crush» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk 250 g ananas 250 ml hindistan cevizi sütü 2 yemek kaşığı bal 200 ml portakal suyu 5 buz küpü 1 yemek kaşığı esmer şeker Ananası soyun ve doğrayın. Ananası, buz küplerini ve balı blender sürahisine koyun. Hindistan cevizi sütü ve portakal suyunu ekleyin. Buz kırma «Ice Crush» programını seçerek Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde karışımı bardaklara dağıtın.üzerine esmer şeker serpiştirin ve hemen servis edin.

57 Ahududulu Limonata Kokteyli --- Buz Kırma «Ice Crush» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 5 dk 200 g ahududu 2 fesleğen yaprağı 1 yeşil limon (lime) 8 buz küpü 3 yemek kaşığı şeker 700 ml limonata Yeşil limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Ahududuları yıkayın. Limon kabuğu rendesini, limon suyunu, fesleğen yapraklarını, şekeri ve buz küplerini blender sürahisine koyun. Buz kırma «Ice Crush» programımnı seçin ve ardından Start/Stop düğmesine basın. Karışımı bardaklara dağıtın ve üstünü limon dilimi ile süsleyin. Hemen servis edin.

58 Buzlu Karamelli Latte --- Buz Kırma «Ice Crush» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk 2 espresso 2 kaşık karamelli dondurma 4 yemek kaşığı tuzlu karamel sosu 100 ml badem sütü 6 buz küpü 2 shot espresso hazırlayın. Espressoyu badem sütü ile birlikte blender sürahisine alın. Buz küplerini ve karamelli dondurmayı ekleyin. Buz kırma «Ice Crush» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak programı başlatın. 4 bardağa birer yemek kaşığı karamel sosunu gezdirin. Program sonlandığında içeceği bu 4 bardağa doldurun. Karıştırın ve hemen servis edin. İpucu: Vanilyalı ya da çikolatalı dondurma ile de aynı içeceği hazırlamayı deneyin.

59 Smoothie Programı (1dk 20saniye parçalama)

60 Yabanmersini, Ahududu, Muz ve Lahanalı Smoothie --- Smoothie «Green Smoothie» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk 2 kıvırcık lahana yaprağı 1 muz 100 g yabanmersini 125 g ahududu 1 yemek kaşığı agave şurubu 300 ml armut suyu 6 buz küpü Kıvırcık lahana yapraklarını iyice yıkayın. Muzu soyun. Ahududu ve yabanmersinlerini sudan geçirin. Kıvırcık lahanayı, yabanmersinlerini, ahudududları ve muzu blender sürahisine koyun. Agave şurubunu ve armut suyunu ekleyin. Smoothie «Green Smoothie» programını seçin ve programı başlatmak için Start/Stop düğmesine basın. Program bittiğinde içeceğinizi hemen servis edin. İpucu: Kıvırcık lahanayı daha sık tüketin!

61 Salatalık, Kivi, Elma ve Yeşil Limonlu Smoothie --- Smoothie «Green Smoothie» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk 1 salatalık 3 kivi 2 yeşil limon (lime) 300 ml elma suyu 1 cm kök zencefil 6 buz küpü 2 yemek kaşığı bal Salatalığı soyup doğrayın. Limon kabuklarını rendeleyin ve bir kenara ayırın. Limonun suyunu sıkın. Kivileri de soyup dilimleyin. Zencefilin kabuklarını soyun. Blender sürahisinin içine kiviyi, salatalığı, limon suyunu ve kabuğunu, zencefili ve balı koyun. Üzerine buz küpü elma suyu ekleyin. Smoothie «Green smoothie» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program sonlandığında smoothie nizi direkt olarak servis edebilirsiniz. İpucu: Bu tarif ekşi, mayhoş bir smoothie içindir. Daha şekerli bir tat için, limon suyunu eklememeyi tercih edebilirsiniz.

62 Tropikal Smoothie --- Smoothie «Green Smoothie» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk 1/2 taze ananas (350 g kadar) 1 mango (350 g kadar) 300 ml hindistan cevizi suyu 5 dal kişniş 2 yemek kaşığı bal Ananası dilimleyin. Mangoyu dilimleyin. Kişnişleri yıkayın ve yapraklarını alın. Ananası, mangoyu, kişniş yapraklarını ve balı blender sürahisine alın. Hindistan cevizi suyunu ekleyin. Smoothie «Green Smoothie» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Smoothie yi bardaklara dağıtın ve isterseniz biraz buz ekleyin. Hemen servis edin. İpucu: Daha yeşil bir smoothie için, bir avuç taze ıspanak ekleyin.

63 Turp, Çilek, Muz ve Badem Sütlü Smoothie --- Smoothie «Green Smoothie» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk 2 muz Avuç dolusu turp yaprağı 200 g çilek 1 yemek kaşığı limon suyu 200 ml badem sütü 4 buz küpü Turp yapraklarını yıkayın ve kurulayın. Çilekleri yıkayın. Muzu soyup dilimleyin. Muzu, turp yapraklarını, çileği blender sürahisine alın. Limon suyunu, buz küplerini ve badem sütünü ekleyin. Smoothie «Green Smoothie» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde içeceği bardaklara ayırın ve servis edin. İpucu: Mümkünse ev yapımı badem sütü kullanın.

64 Soğuk Ahududu Çorbası ile Badem Sütlü Granita --- Smoothie «Green Smoothie» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 15 dk 300 g ahududu 100 ml portakal suyu 50 ml su 50 g esmer şeker 1 yemek kaşığı limon suyu 200 ml badem sütü 2 yemek kaşığı bal Balı badem sütü ile iyice karıştırın ve buz küpü elde etmek için buz kalıplarına dökün. 3 saat boyunca donmaya bırakın. Ahududuları yıkayın ve şeker ile birlikte blender sürahisine alın. Suyu, portakal suyunu ve limon suyunu da ekleyin. Smoothie «Green Smoothie» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak programı başlatın. Soğuk meyveli çorbanızı buzdolabına koyun ve blender ı bir sonraki aşama için yıkayın. Servis etmeden hemen önce badem sütü ve buz küplerini blendera koyun. «Pulse» düğmesine birkaç kez basın. Soğuk çorbayı küçük kaselere dökün ve üzerine bir kaşık buzlu Granita nızdan koyun. İpucu: Badem sütü yerine bir kaşık donmuş yoğurt ya da vanilyalı dondurma kullanabilirsiniz. Ev yapımı badem sütü ile deneyin.

65 Kirazlı ve Nektarinli Smoothie --- Smoothie «Green Smoothie» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 15 dk 200 g kiraz 3 sarı nektarin 1 muz 300 ml portakal suyu 4 buz küpü 2 yemek kaşığı esmer şeker Kirazları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın. Nektarinleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Muzu soyun ve dilimleyin. Şekeri, kirazları, nektarini ve muzu blender sürahisine koyun. Portakal suyunu ve buz küplerini de ekleyin. Smoothie «Yeşil Smoothie» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basın. Program sona erdiğinde, içeceğinizi bardaklara bölüştürün ve hemen servis edin. İpucu: Sabahları için harika bir tarif! Kahvaltılarda ya da brunch larınızda servis edin.

66 Chia Tohumlu Krepler --- Smoothie «Green Smoothie» Programı Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk Pişirme süresi: 20 dk 2 yemek kaşığı chia tohumu 3 yemek kaşığı su 200 gr un 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 2 yemek kaşığı şeker 450 ml badem sütü Küçük bir kasede suyun içinde 10 dakika boyunca chia tohumlarını bekletin. Chia tohumlarını, unu, hindistan cevizi yağını ve şekeri blender sürahisine koyun. Badem sütünü ekleyin. Smoothie «Yeşil Smoothie» programını seçin ve Start/Stop düğmesine basarak programı başlatın. Bir krep tavasını ısıtın ve az miktarda yağ ekleyin. Bir kepçe yardımı ile krep karışmını tavanın ortasına yerleştirin ve tavada hafifçe döndürün. İki tarafını da 2 dk boyunca pişirin. Reçel ya da esmer şekerle servis edin. İpucu: Fındık ya da buğday sütü gibi farklı sütler kullanmayı deneyin. Bu sütleri Ultrablend Cook u kullanarak hazırlayabilirsiniz.

67 Meyveli Smoothie --- Smoothie «Yeşil Smoothie» Programı kişilik Hazırlama süresi: 5 dk 1 adet elma 1 adet armut 1 adet havuç 1 dilim ananas 1 su bardağı kefir Tüm meyveleri Tefal Ultra Blend Cook un Blender sürahisine koyun ve Green Smothie ayarını seçip, Start/Stop düğmesine basarak çalıştırın. Taze olarak tüketin. İpucu: Dilerseniz kefir yerine yoğurt ile de hazırlayabilirsiniz.

68 Manuel Kullanım

69 Çikolatalı Hindistan Cevizli Tatlı --- Manual Mod--- 4 Kişilik Hazırlama süresi: 10 dk Pişirme süresi: 5 dk 180 g bitter çikolata 220 ml hindistan cevizi sütü 25 g toz hindistan cevizi Kakao Sütü blender sürahisine koyun. Isıtma «Heat» düğmesine basarak ısıyı 90 C ye ayarlayın. Start/Stop düğmesine basın. 2 dakika sonra, blender sürahisini yerinden çıkarın, içine çikolata parçalarını ekleyin. Sürahiyi yerine yerleştirin ve karıştırma «Blend» düğmesine basın. Hızı H ye, süreyi ise 3 dakikaya ayarlayın. Karışımı kaselere dökün ve buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakın. Bir tavada hindistan cevizlerini sürekli karıştırarak yüksek ısıda çevirin. Altın rengini aldıklarında, farklı bir kaba alın. Kaseleri kakao ve kavrulmuş hindistan cevizleri ile süsleyin ve servis edin. İpucu: Çikolata ile birlikte küçük bir tutam toz acı biber ekleyin.

70 Köpüklü Sıcak Çikolata --- Manual Mod--- 4 Kişilik Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 5 dk 100 g bitter çikolata 400 ml tam yağlı süt 100 ml krema 2 çay kaşığı şeker 2 damla vanilya özütü Çikolatayı parçalayın. Sütü blender sürahisine ekleyin. Isıtma «Heat» düğmesine basın, sıcaklığı 70 C ye, süreyi de 5 dakikaya ayarlayın. Start/Stop düğmesine basın. Program bittiğinde çikolatayı, kremayı, şekeri ve vanilya özütünü ekleyin. Karıştırma «Blend» düğmesine basın ve 2 dakika boyunca 8. hız seviyesinde karıştırın. W Program bittiğinde, karışımı fincanlara bölüştürün ve hemen servis yapın. İpucu: Viyana usulü sıcak çikolata için bir miktar krema ile servis edin.

71 Çilek Marmelatı --- Manual Mod--- 3 Kase Hazırlama süresi: 5 dk Pişirme süresi: 30 dk 500 g çilek 300 g şeker Çilekleri yıkayın ve kesin. Çilekleri ve şekeri blender sürahisine yerleştirin. Karıştırma «Blend» düğmesine basarak hızı 5. seviyeye süreyi ise 1 dakikaya ayarlayın. Karıştırma işlemi bittiğinde Isıtma «Heat» düğmesine basın ve sıcaklığı 100 C ye, süreyi ise 30 dakikaya ayarlayın. Program sona erdiğinde, tekrar Karıştırma «Blend» düğmesine basın, 7. hız seviyesinde 2 dakika boyunca karıştırın. Daha sonra karışımı istediğiniz kaplara dökün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin. İpucu: Oldukça yumuşak dokulu bir reçeldir. Tartlarınızda jöle olarak kullanabilirsiniz.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. KLASİK KAHVELER Irish Coffee 50 ml espresso 1 çay kaşığı esmer şeker 20 ml viski 20 ml krema Bardak 3 dk Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. Karışımı bir bardağa alın ve

Detaylı

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7...

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7... Sayfa Besin Grubu kalori Cetveli 1... Süt ve Süt Ürünleri Index 1... Tatlılar 2... Et Gurubu 3...Tahıllar 3...Sebzeler 4... Sebzeler 5... Meyveler 6... Yağlar 7... Kahvaltılıklar 8... Erişteli Ayran Aşı

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

PURE HEALTH TARİFLER

PURE HEALTH TARİFLER PURE HEALTH TARİFLER Bol vitaminli Smoothie ler ve lezzetli içecekler Leziz kokteyller ve Milchshake ler Serinletici dondurmalar Enfes çorbalar Mini mikser ile öğütme Bol vitaminli Smoothie ler ve lezzetli

Detaylı

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler aggoodfoods.com AG GoodFoods renkli pirinçleri kendine has yoğun aroması, doygun kıvamı, harika lezzeti ve göz alıcı renkleri ile sofralarınızı şenlendirirken, protein

Detaylı

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz. Sebzeli Omlet Muf ff f in Ma emeler (4 kişilik / 12 adet) Yarım soğan (küp küp doğranmıș) Yarım kabak (rendelenmiș) 1 adet kırmızı dolma biber (küp küp doğranmıș) 8 adet yumurta 40 g doğranmıș roka 25

Detaylı

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler 1. OMLET MÜCVER (1 SDM Porsiyonu yerine ) Malzemeler & Tarif: 1 paket SDM omlet 2 dilim SDM kızarmış ekmek un haline getirilmiş 100 ml su Dereotu 1/2 kabak rendesi(suyu

Detaylı

YİYECEKLER MİKTAR PORSİYON KARBONHİDRAT PROTEİN YAĞ KALORİ

YİYECEKLER MİKTAR PORSİYON KARBONHİDRAT PROTEİN YAĞ KALORİ TAHIL VE EKMEK ÜRÜNLERİ Tam Buğday Ekmeği 25g 1 dilim 10.68g 3.11g 0.88g 63kcal Çavdar Ekmeği 25g 1 dilim 12.07g 2.12g 0.82g 65kcal Tahıllı Ekmek 25g 1 dilim 10.84g 3.34g 1.06g 66kcal Kepekli Ekmek 25g

Detaylı

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ 1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ BİR GÜNDE ALINMASI GEREKEN YİYECEK MİKTARLARI BESİN GRUBU DEĞİŞİM MİKTARI SÜT 3 ET 5 EKMEK VE EKMEK YERİNE GEÇEN 10 SEBZE YEMEĞİ 2 MEYVE 5 YAĞ 4 SABAH: ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

Detaylı

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi Isıtır, karıştırır, doğrar ve size mutlulukla sunar. Çorba Yapıcı Püf Noktaları ve Tavsiyeler 1. Cucinox Çorba

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kuru domatesleri nohut, kuru fasulye ve bamya gibi yemeklerde kullanabilirsiniz. Domatesleri yemeğiniz

Detaylı

KASIM AYI YEMEK LİSTESİ

KASIM AYI YEMEK LİSTESİ 31/10/2016 01/11/2016 02/11/2016 03/11/2016 04/11/2016 Menemen, B.peynir, Salatalık, Ceviz, Fırında peynirli ekmek, Domates, Çiğ Fındık Avokadolu omlet, B.peynir, Kuru siyah üzüm Tereyağlı ballı ekmek,

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

Büyümeyi Destekleyen Tarifler

Büyümeyi Destekleyen Tarifler Büyümeyi Destekleyen Tarifler DEKILER N I IC YEMEKLER 4-5 Yumurtalı Ekmek 6-7 Vanilya Aromalı Yulaf Ezmesi 8-9 Ev Yapımı Patates Püresi 10-11 En Kırmızı Çorba 12-13 TATLILAR 14-15 Meyveli ve Vanilyalı

Detaylı

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan iftar mönüleri Ramazan denince, çoğumuzun aklına, gün boyu sabrettikten sonra, güneşin batışı ile bir araya gelen insanların sevdikleri ile beraber paylaştığı güzel bir sofra gelir. Hayatın bizim için

Detaylı

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik)

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik) SÜTLÜ TATLILAR FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) 1/3 su bardağı un (100 gr) 1,5 su bardağı tatlandırıcı Yarım çay kaşığı tuz 2 limon kabuğu rendesi 1/4 su bardağı limon suyu (30 ml) 3 yumurta 1,5 su bardağı

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. SEBZELİ TAVUK ÇORBASI (1.Grup) 4 parça tavuk göğüs eti 3 su bardağı su Ayçiçek yağı (sebzeleri kavuracak kadar) 10 g tereyağı

Detaylı

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet!

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! On5yirmi5.com Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! Ender Saraç'tan sağlıklı kilo verdiren diyet... Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2011 Pazar (oluşturma : 11/19/2015) Sağlıklı Kilo Verdirici Diyet 1. Gün Diyet Listesi

Detaylı

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ Salatalık Üzüm Armut EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yerelması, lahana, pırasa, karnabahar

Detaylı

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler On5yirmi5.com Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler Sıcak havalarda ağır yemekler ve tatlılar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi (oluşturma : 11/8/2017) Özellikle tatlı

Detaylı

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize göre size özgü planlanmıştır.

Detaylı

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt ve Süt Ürünleri Milk and Dairy Products 04128-04 Süt Milk 1 lt Koli barkodu / Carton barcode 68692971421843 04128-03 Yarım Yağlı Süt Semi Skimmed

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-15 MISIR MTS 2.00 2.00 2.0000 220.00 KG 440.00 1 MISIR BEYAZ MTS 2.55 3.07 2.662 562.00 KG 1,509.62 2 MISIR YAŞ MTS 0.1 0.1 0.100 730.00 AD 591.30 1 MISIR ı: 2,540.92

Detaylı

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel

Detaylı

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ RİZE TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN 2010 BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ ÇAY YAŞ ÇAY

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. TEL ŞEHRİYE ÇORBASI (2.Grup) 300 g tel şehriye 4 litre sıcak su 2 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet domates 1 demet maydanoz

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 0.75 1.12 0.7601 82,230.00 KG 62,506.32 2 ARPA YEMLİK ı: 62,506.32 2 ARPA ı 62,506.32 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.19 0.24 0.2007 1,077,149.00

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.46 0.46 0.4552 38,730.00 KG 17,628.66 1 ARPA YEMLİK ı: 17,628.66 1 ARPA ı 17,628.66 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.1 0.1 0.188 802,770.00 KG

Detaylı

On Kolay. Smoothie. Tarifi

On Kolay. Smoothie. Tarifi On Kolay Smoothie Tarifi Badem Sütü 1 Malzemeler 1 su bardağı çiğ badem 2 su bardağı içme su 2 hurma Hazırlanışı: Geceden ıslattığınız bademlerin ve hurmaların suyunu süzün. Blendırda 2 dakika karıştırın.

Detaylı

1500 lü yıllara kadar olan tarifler

1500 lü yıllara kadar olan tarifler Bu proje AB komisyonu tarafından desteklenmektedir. İçeriği yazarlarının ve komisyonun izni olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz. 1500 lü yıllara kadar olan tarifler EFIF 1500 lü yıllara kadar olan tarifler

Detaylı

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI ENERJi veren KAHVALTI Küçük Kitap 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi EGZERSİZ PROGRAMLARI (. ENERJi veren KAHVALTI Güne enerji dolu başlamak için kahvaltınızı en sevdiğiniz besinlerle yapın. Klasik kahvaltı yapmaktan

Detaylı

Culture and Local Meals

Culture and Local Meals Culture and Local Meals Comenius Project 2007-2009 Bolu Atatürk Anadolu Lisesi - Bolu TARHANA yaz mevsiminde,her şey bol ve ucuzken,türk kadınları domatesi,maydonozu,naneyi,nohutu ve biberi birlikte pişirirler,daha

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1, HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/201 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.90 0.90 0.9021 28,80.00 KG 26,043.10 1 ARPA YEMLİK TTS 0.95 0.95 0.9500 26,910.00 KG 25,564.50 1 ARPA YEMLİK ı: 51,60.60 2 ARPA ı 51,60.60

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

Tahıllı ve Unlu Gıdalar (100 gr için) Kalori Et ve Et Ürünleri Kalori. yufka 152 Pişmiş Et-Balık-Tavuk (100gr)

Tahıllı ve Unlu Gıdalar (100 gr için) Kalori Et ve Et Ürünleri Kalori. yufka 152 Pişmiş Et-Balık-Tavuk (100gr) beyaz ekmek 68 tavuk 215 beyaz un 368 kuzu pirzola 263 biskuvi 418 ördek 404 cavdar ekmegi 55 hindi 160 çikolatali pasta 300 dana eti 223 elmali tart 276 domuz pirzola 513 kepek 213 biftek 156 makarna

Detaylı

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak KOLAY KADAYIF MANTI Mantı için; 250 gr. kadayıf 200 gr. dana kıyma 2 çay kaşığı köfte baharı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1/3 bağ maydanoz 2 çorba

Detaylı

Kahvaltılık Tarifler

Kahvaltılık Tarifler Kahvaltılık Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık On5yirmi5.com Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık İştah açan görüntüleri ve en pratik tarifleriyle tatlıdan çorbaya türlü seçeneğin bulunduğu yemek siteleri kadınların artık vazgeçilmezi. Yayın Tarihi

Detaylı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 8 ARPA YEMLİK MTS 0.52 0.52 0.5200 2,000.00 KG,040.00 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.65 0.6453 997,574.00 KG 643,733.00 2 ARPA YEMLİK ı: 644,773.00 3 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ

Detaylı

YEMEK LİSTESİ VE GRAMAJ TABLOSU S.NO YEMEK ADI MALZEMELERİ PORSİYON GRAMAJ BİRİMİ

YEMEK LİSTESİ VE GRAMAJ TABLOSU S.NO YEMEK ADI MALZEMELERİ PORSİYON GRAMAJ BİRİMİ EK A YEMEK LİSTESİ VE GRAMAJ TABLOSU S.NO YEMEK ADI MALZEMELERİ PORSİYON GRAMAJ BİRİMİ.... 1 ÇOBAN KAVURMA.... 2.. PATATES.. 2 SULU İZMİR KÖFTE YEŞİL BİBER. SALÇA... 2... 0,25 Adet Maydanoz 10 Demet 3

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN AYI : HAZİRAN 06 BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,60 0,8 0,77 44.8 KG 88.,8 HMS BUĞDAY 0,78 0,97 0,87.66.40 KG.08.70, HTS BUĞDAY 0,8 0,8 0,8 67.0 KG 46.987,4 M.G.T

Detaylı

MUTLU MUTFAK ATÖLYELERİ SERİSİ

MUTLU MUTFAK ATÖLYELERİ SERİSİ MUTLU MUTFAK ATÖLYELERİ SERİSİ Culinary, atölye etkinliği Diyetisyen Banu Belkıs Aş ın da renkli ve bilgilendirici katılımlarıyla devam ediyor. Atölye takvimi ve detayları aşağıda bulabilirsiniz. ATÖLYE

Detaylı

Yeni yıl düşleri. Tarif Kitapçığı No.27. Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: Pancar-Torbalı / İZMİR

Yeni yıl düşleri. Tarif Kitapçığı No.27. Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: Pancar-Torbalı / İZMİR Yeni yıl düşleri Tarif Kitapçığı No.27 Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: 68 35865 Pancar-Torbalı / İZMİR Yeni Yıl Düşleri Kar tanelerini hatırlatan lezzetli kakaolu kurabiyeler, sıcak

Detaylı

PİZZA WRAP BURGER SALATA MAKARNA TATLI İÇECEK GELATO GEL AL SERVİSTE 23 CM PİZZA İTALYAN MUTFAĞI GEL AL SERVİSTE 33 CM PİZZA PAKET SERVİS 285 0 475 www.barigelato.com.tr FUNGI BURGER Burger eti, sote mantar,

Detaylı

Enerji ve Besin Değerleri Tablosu

Enerji ve Besin Değerleri Tablosu Enerji ve Besin Değerleri Tablosu AV HAYVANLARI Bıldırcın gr 19,6 0 12,1-192 Güvercin gr 18,5 0 23,8-294 Sülün gr 22,7 0 9,3-181 Tavşan gr 21 0 8-162 BALIKLAR Alabalık gr 18,3 0 9 71 175 Balık Unu gr 78-0,3-336

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EKİM 0 BÜLTEN NO : 0 SAYFA NO : HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,5 0,70 0,59.06.95 KG 6.58.889,89 HMS BUĞDAY 0,59 0,90 0,6 4.64.470 KG.94.97,6 HTS BUĞDAY 0,58 0,59 0,58 5.800 KG 5.000,00 K.A.G.T BUĞDAY

Detaylı

BAŞLANGIÇLAR SÜZME MERCİMEK ÇORBA GÜNÜN SPESİYAL ÇORBASI

BAŞLANGIÇLAR SÜZME MERCİMEK ÇORBA GÜNÜN SPESİYAL ÇORBASI MÖNÜ KAHVALTILAR (BREAKFAST) KAHVALTI TABAĞI Beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, dana jambon, salam, tereyağı, reçel, haşlanmış yumurta OMLET ÇEŞİTLERİ Sade, karışık,

Detaylı

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 6,046.

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 6,046. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-19 ARPA YEMLİK İHR 0.87 0.87 0.8700 6,950.00 KG 6,046.50 1 ARPA YEMLİK MTS 0.56 0.70 0.5841 375,020.60 KG 219,066.40 50 ARPA YEMLİK MS 0.56 0.57 0.5600 500,119.80

Detaylı

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 12,000.

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 12,000. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK İHR 0.30 0.30 0.3000 40,000.00 KG 12,000.00 1 ARPA YEMLİK MTS 0.30 0.2269 69,280.00 KG 15,720.00 3 ARPA YEMLİK MS 0.29 0.30 0.2997 46,460.00 KG 13,922.40

Detaylı

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler Muffin kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Muffin kalıpları, silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliktedirler. Bu sayede muffinleri kalıptan daha rahat çıkarabilirsiniz.

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.06 0.84 0.49 42.006.543 KG 20.885.893.8 HMA 1411 BUĞDAY 0.02 0.84 0.55 20.782.119 KG 4 11.547.627.2 HTS 197 BUĞDAY 0.53 0.65 0.61 2.854.120 KG

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

T.C. ERZİNCAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 81,235.

T.C. ERZİNCAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 81,235. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS 0.73 0.88 0.813 99,900.00 KG 81,35.00 5 ARPA YEMLİK ı: 81,35.00 5 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ (1. GRUP) MTS 0.85 0.90 0.8653 69,530.00 KG 599,66.75 14 ARPA

Detaylı

Besinlerin yenebilen 100 gramlarının enerji, fosfor, potasyum ve sodyum içerikleri

Besinlerin yenebilen 100 gramlarının enerji, fosfor, potasyum ve sodyum içerikleri Besinlerin yenebilen 00 gramlarının enerji, fosfor, potasyum ve sodyum içerikleri İşaretler Besin değeri bilinmiyor, 0 Besin değeri yok, ( ) Besin değeri hesapla bulunmuş, (a) ve (b) değerleri pişmiş tüm

Detaylı

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune FENER BALIĞI L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune Fener balığı (Lophius piscatorius), Lophiidae familyasına ait ilginç bir balık türü. Yüzünün önüne sarkan "feneri" ile denizin

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.37 0.88 0.59 29.425.656 KG 16.837.257.8 HMA 1988 BUĞDAY 0.46 0.84 0.60 15.138.551 KG 4 8.939.062.27 HTS 175 BUĞDAY 0.45 0.48 0.47 684.153 KG 317.993.85

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 1.02 1.02 1.0217 3,520.00 KG 3,59.51 2 ARPA YEMLİK ı: 3,59.51 2 ARPA ı 3,59.51 2 MISIR MISIR MISIR MTS 0.78 0.78 0.7753 1,580.00 AD 1,225.00 1

Detaylı

SOĞUTULMUŞ ÜRÜNLER İÇİN ÖNERİLEN KOŞULLAR

SOĞUTULMUŞ ÜRÜNLER İÇİN ÖNERİLEN KOŞULLAR SOĞUTULMUŞ ÜRÜNLER İÇİN ÖNERİLEN KOŞULLAR Donma Isısı Havalandırma Ürün Raf Ömrü Etilen Üretim Aktif Maya 0-0.5 / +1 Hiçbiri 14 Ambalajlanmış Et -1.5-1.5 / 0 70 Hiçbiri Ambalajlanmış Kuzu ve Koyun Eti

Detaylı

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Menü BAŞLANGIÇLAR Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Keçi Peyniri ve Domates Tart Ilık tart üzerinde fırınlanmış domates, taze keçi

Detaylı

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL 3 TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL 3 GALATA UN KG 6 TL 6 TL 6,5 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL 5 SÜT (hazır) KG TL TL,75 TL,5 TL 6 YOĞURT KG,3 TL,

Detaylı

Yemek Tarifleri Robot-Coupe

Yemek Tarifleri Robot-Coupe Yemek Tarifleri Robot-Coupe İÇERİK Yemek Tarifleri Robot-Coupe Haydari... 2 Humus... 4 Fava... 6 Patlıcan Ezme... 8 Börek...10 Köfte...12 baklava...14 Sebzeli kiş...16 Çoban Salata...18 Sebzeli orman

Detaylı

Yağlar ve Margarinler

Yağlar ve Margarinler Yağlar ve Margarinler Fats & Oil Pastacılık Yağları Bakery Fats Teremyağ 06089-03 Pastacı 06087-00 Börek 06088-05 Ürün barkodu / Unit barcode 68691375608935 Ürün barkodu / Unit barcode 8691375608704

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EYLÜL 06 BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,68,00 0,79 8..96 KG 6.98.78,89 HMS BUĞDAY 0,7 0,88 0,8.78.690 KG.6.98,79 HTS BUĞDAY 0,8 0,99 0,90 69.98 KG.,9 KOOP.A

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,190.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,190. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 30/0/2016 T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0.73 0.73 0.7300 3,000.00 KG 2,10.00 1 ARPA YEMLİK ı: 2,10.00 1 ARPA ı 2,10.00 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.15 0.15 0.1502 745,060.00

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.07 0.95 0.72 26.186.686 KG 18.480.448.3 HMA 2042 BUĞDAY 0.56 1.76 0.80 24.162.526 KG 0 18.746.871.7 HTS 308 BUĞDAY 0.49 0.95 0.74 1.225.180 KG

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 44,086.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 44,086. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK MTS 0.74 0.76 0.7500 58,780.00 KG 44,086.80 5 ARPA MTS 0.58 0.8 0.7363 3,922,622.00 KG 2,888,040.40 57 ARPA OFİS-S 0.68 0.75 0.7499 253,720.00 KG 90,27.00

Detaylı

Yeni yıla tatlı bir başlangıç. Tarif Kitapçığı No.38

Yeni yıla tatlı bir başlangıç. Tarif Kitapçığı No.38 Yeni yıla tatlı bir başlangıç Tarif Kitapçığı No.38 Yeni yıla tatlı bir başlangıç Şık, farklı ve tatlı fikirlere ne dersiniz? Yeni bir yılı karşılarken renkli sürprizler tasarlamanın heyecanını yaşamak

Detaylı

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI -7 PİYASA ANALİZ SONUÇLARI SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM 5 7 TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL TL 5. TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL.5 TL GALATA UN KG TL TL,5 TL.89 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL. TL 5 SÜT (hazır)

Detaylı

Kapaklı pasta kalıbı

Kapaklı pasta kalıbı tr Kapaklı pasta kalıbı Ürün bilgileri ve tarifler Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Yapışmaz kaplama Hazırlanan yiyeceklerin kolayca alınabilmesi için kalıp ve zemin kaplaması

Detaylı

TARİH: SABAH KAHVALTISI: Kcal ÖĞLE YEMEĞİ: Kcal

TARİH: SABAH KAHVALTISI: Kcal ÖĞLE YEMEĞİ: Kcal TARİH: SABAH KAHVALTISI: ÖĞLE YEMEĞİ: 10 EYLÜL PAZARTESİ Kahvaltı Tabağı 1,Peynirli Poğaça, Portakal Suyu 535 Patlıcan oturtma,pirinç pilavı, cacık, karpuz 733 11 EYLÜL SALI Kahvaltı Tabağı 2,Tereyağlı

Detaylı

ARALIK 2018 YEMEK LİSTESİ

ARALIK 2018 YEMEK LİSTESİ ARALIK 2018 YEMEK LİSTESİ KAHVALTI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ İlkokul Öğrencilerimiz İçin; Tereyağı, Reçel, Fıstık Ezme, 01 Ara, Cumartesi Lokum, Süt Ortaokul Ve Liseye Açık Büfe Kahvaltı Verilmektedir. 02 Ara,

Detaylı

CAFE MENÜ. SICAK-SOĞUK SANDVİÇLER JAMBONLU KAŞARLI SANDVİÇ (Çavdarlı baget ekmeği içerisinde jambon, kaşar peyniri, krem peynir, közlenmiş biber)

CAFE MENÜ. SICAK-SOĞUK SANDVİÇLER JAMBONLU KAŞARLI SANDVİÇ (Çavdarlı baget ekmeği içerisinde jambon, kaşar peyniri, krem peynir, közlenmiş biber) KAHVALTI KAHVALTI TABAĞI ( İki çeşit peynir, zeytin, domates, salatalık, biber, tereyağı, reçel, bal, salam, yumurta ) SİMİT TABAĞI ( Simit, peynir, domates ve salatalık, zeytin) SİMİT VE POĞAÇA ÇEŞİTLERİ

Detaylı

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER YEMEK TARİFLERİ KİTABI 1 Erdoğan Akdağ Araştırma ve Eğitim Merkezi. 2 Güneş Evi ve Güneş Ocakları İÇİNDEKİLER Kerkenes Eko-Merkez...5

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.05 1.00 0.43 39.640.549 KG 17.308.811.8 HMA 723 BUĞDAY 0.35 0.85 0.47 14.180.581 KG 4 6.849.000.85 HTS 191 BUĞDAY 0.33 0.53 0.45 3.533.447 KG 1.527.601.55

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 72,524.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 72,524. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 3/07/206 T.C. Sayfa: - 4 ARPA YEMLİK MTS 0.72 0.75 0.7384 37,060.00 KG 27,364.38 2 ARPA YEMLİK TTS 0.83 0.83 0.8300 24,490.00 KG 20,326.70 2 ARPA YEMLİK ı: 47,69.08 4 ARPA ı

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.40 0.68 0.54 1.396.800 KG 730.709.30 HMA 83 BUĞDAY 0.48 0.62 0.56 1.020.678 KG 532.340.60 HTS 11 BUĞDAY 0.48 0.49 0.49 114.500 KG 55.782.50 HMAG

Detaylı

Set Menu 1. Midye çorbası Pırasa, beyaz soğan, patates ve pastırması

Set Menu 1. Midye çorbası Pırasa, beyaz soğan, patates ve pastırması Set Menu 1 Midye çorbası Pırasa, beyaz soğan, patates ve pastırması Tavada tavuk göğüs, karamelize soğan, maydanoz ve domates, safranlı pilav, tarhunlu tavuk suyu ile Crème Brulee Krokan, kırmızı meyveli

Detaylı

Azerbaycan hoşgeldiniz sofrası

Azerbaycan hoşgeldiniz sofrası Azerbaycan hoşgeldiniz sofrası Azerbaycan peynir tabağı Azerbaycan şarküteri tabağı Patlıcan Sarma Ispanak Teresi Mangal Ezmesi Mevsim Yeşillikleri Çorbalar (Bakü) Düşberesi el yapımı kıymalı mini mantılar,

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR 0.55 0.5500 39,050.00 KG 21,477.50 1

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR 0.55 0.5500 39,050.00 KG 21,477.50 1 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 31/0/2014 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEŞİL MTS 0.0 0.0 0.000 11,200.00 KG,600.00 1 ARPA YEMLİK ı:,600.00 1 ARPA ı,600.00 1 MISIR MISIR MISIR MTS 0. 0. 0.00 39,00.00 KG 21,477.0 1

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 71,435.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 71,435. HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR BEYAZ MTS 3.32 3.32 3.3186 20.00 KG 829.6 1 MISIR ı: 829.6 1 MISIR ı 829.6 1 YULAF YULAF SAMAN MTS 0.6 0.6 0.600 109,900.00 KG 71,43.00 1 YULAF ı: 71,43.00 1

Detaylı

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri 098-102_FS_94:Layout 1 2/22/10 1:25 PM Page 98 yemektarifleri 250 nin altında nefis tatlar Düşük li yemek deyince aklınıza bir tutam ot ve tatsız tuzsuz yemekler geliyorsa bir de bu tarifleri deneyin.

Detaylı

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel tarifler

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2014 T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0. 0. 0.663 4,800.00 KG 3,68.26 2 ARPA YEMLİK ı: 3,68.26 2 ARPA ı 3,68.26 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.12 0.12 0.1200 3,41.00 KG 4,490.00

Detaylı

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile DÜĞÜN MENÜ 1 Zeytinyağlı Enginar ve Dolma Tabağı Sebze ile Doldurulmuş Zeytinyağlı Enginar, Mini İmam Bayıldı, Yaprak Sarma, Biber Dolma, Naneli Kese Yoğurdu, Limon, Domates, Salatalık, Ispanak ve Dağ

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 11,270.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 11,270. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/203 T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.58 0.5750 9,600.00 KG,270.00 ARPA MTS 0.49 0.73 0.5836,207,733.00 KG 6,540,880.60 3258 ARPA TTS 0.55 0.77 0.6230 4,694,597.00 KG

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73, 01/0/2018 HUBUBAT. MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.30 0.30 0.3000 45,48.29 KG 13,24.49 1 MISIR BEYAZ MTS 3.31 3.31 3.3128 293.00 KG 90.65 1 MISIR KIRIK MTS 4.00 4.00 4.0000 15.00 KG 60.00

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN AYI : ARALIK 0 BÜLTEN NO : SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,0 0,87 0,7 9.006.967 KG 6.76.00,77 HMS BUĞDAY 0,66,00 0,8 8.6.99 KG 6.968.7,79 HTS BUĞDAY 0,79 0,8 0,8 80.0 KG 78.87,

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EYLÜL 0 BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,0 0,0 0,0 8.0 KG 8,0 FİY.FAR. BUĞDAY 0,5 0,85 0,7 5.88.05 KG.8.95,8 HMS BUĞDAY 0,,00 0,79.95.77 KG.7.89,80 HTS BUĞDAY

Detaylı

Bulgurlu Kuru Dolma. Malzeme

Bulgurlu Kuru Dolma. Malzeme Bulgurlu Kuru Dolma - 8 kuru patlıcan - dolma için - 8 kuru biber dolma için - 250 gr. Kıyma - 1 Adet Soğan - 2 Diş sarımsak - 1 Çay bardağı kırılmış buğday - 1 Yemek kaşığı domates salçası - 1 Yemek kaşığı

Detaylı

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.40 0.55 0.50 634.332 KG 318.459.50 HMA 43 BUĞDAY 0.46 0.61 0.55 885.351 KG 450.707.63 HTS 24 BUĞDAY 0.50 0.50 0.50 56.500 KG 28.250.00 HMAG 6 BUĞDAY

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 38,520.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 38,520. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.72 0.72 0.7200 53,500.00 KG 38,520.00 ARPA MTS 0.57 0.77 0.683 6,364,272.00 KG 4,347,252.58 839 ARPA TTS 0.60 0.90 0.685 2,655,743.00 KG,809,986.97

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. KARALAHANA ÇORBASI (3. Grup) Kuru fasulye Mısır yarması (kırık mısır) Su Kuru soğan Tereyağı Dana kıyma Domates salçası Karalahana

Detaylı