I. ULUSAL SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ SONUÇ RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "I. ULUSAL SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ SONUÇ RAPORU"

Transkript

1 I. ULUSAL SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ SONUÇ RAPORU Türkiye de ilk kez düzenlenen Uluslararası katılımlı I. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde Kasım 2014 tarihleri arasında, yaklaşık 500 sağlık bilimleri profesyoneli ve sağlık bilimleri öğrencilerinin katılımı ile Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Hacettepe Üniversitesinde, Sağlık Bilimleri Fakültelerini buluşturan bu kongrede hem öğrenci eğitimi, hem de sağlık bilimleri alanındaki sorunlar toplam altı oturum kapsamında değerlendirilmiştir Kasım 2014 Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi Ankara HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi 06100, Ankara Tel: Faks:

2 Uluslararası katılımlı I. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresinde gerçekleştirilen oturumların sonucunda aşağıdaki noktalara dikkat çekilmiştir. 1. OTURUM: SAĞLIK BİLİMLERİNDE TRANSDİSİPLİNER ÇALIŞMA MODELLERİ Sağlık Bilimleri alanında meslek grupları arasında etkili iletişimin artırılması, interdisipliner ve transdisipliner çalışma politikalarının ve modellerinin oluşturulması gerekmektedir. Hekim/ sağlık çalışanı odaklı yaklaşım yerine hasta/insan sağlığı odaklı yaklaşıma geçilmelidir. Sağlık bilimleri alanında lisans ve lisansüstü öğretim programlarına disiplinlerarası çalışma modellerinin eklenmesi gereklidir. Hekim dışı sağlık çalışanların, hizmeti hızlandırmak, kaliteyi artırmak, yaptıkları hizmetin görünür hale gelmesi için uluslararası örneklerde olduğu gibi konsültasyon hakkının olması gereklidir. Sağlık bilimleri alanında ortak çalışma konseylerinin yaygınlaştırılması gereklidir. SUT maddelerinin disiplinlerarası çalışma modellerine uygun şekilde tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Sağlık bilimlerinde interdisipliner ve transdisipliner çalışma modellerinin yaygınlaştırılmasında yönetimsel ve lojistik destek çok önemlidir. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi çatısı altında transdisipliner çalışma ve uygulama merkezi oluşturulması planlanmalıdır. Düşünme becerileri, sosyal beceriler, araştırma becerileri, iletişim becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitim programlarında güncellemeler yapılmalıdır. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri yan dal ve çift anadal programlarının açılması, ayrıca Bologna programı bünyesinde bulunan seçmeli ders havuzundaki ders sayısının artırılması ve seçmeli dersler için konulan ön şartların kaldırılmasını talep etmektedir. Transdisipliner çalışma modellerini içeren, öğrenci etkinliklerinin yaygınlaştırılması gereklidir. Ulusal politikaların oluşturulması aşamasında sağlık bilimleri profesyonellerinin de yer alması gerekmektedir.

3 2. OTURUM: I. BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİNDE VE AİLE HEKİMLİĞİNDE SAĞLIK BİLİMLERİNİN ROLÜ-SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık bilimleri meslek mensuplarının koruyucu sağlık hizmetlerinde önemli rolleri bulunmaktadır. Sağlık bilimlerine bağlı beslenme ve diyetetik, ergoterapi, çocuk gelişimi, fizyoterapi ve rehabilitasyon, odyoloji, dil ve konuşma terapisi bölümlerinin mezunlarının birinci basamak sağlık hizmetlerinde daha fazla yer almasının sağlanması ve bu konuda kadroların oluşturulması için çalışmalar planlanmalıdır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile işbirliği artırılmalıdır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından sağlanan koruyucu sağlık hizmetleri birimlerinde sağlık bilimleri öğrencilerinin staj olanakları artırılmalıdır.

4 3. OTURUM: ÇOCUKLAR KÜÇÜK YETİŞKİNLER DEĞİLDİR Sağlık Bilimleri alanında yer alan tüm disiplinler, çocukların biyopsikososyal olarak yetişkinlerden farklı olduğunu ve özel yaklaşımlara ihtiyaç duyulduğunu belirtmektedirler. En doğru yaklaşım Pediatrik rehabilitasyon alanında da inter ve transdisipliner modellerin yaygınlaştırılmasıdır. 4. OTURUM: SAĞLIK BİLİMLERİNDE EĞİTİM STANDARTLARI Sağlık bilimleri alanında eğitimle ilgili güncel tespitler şu şekilde özetlenebilir: Ebelik okulunun mezun sayısı yüksek ancak; lisansüstü eğitim yapma olanakları sınırlı,

5 Sosyal Hizmet bölümleri genel olarak oturmuş durumda, Spor Bilimleri bazı Sağlık Bilimleri Fakülteleri bünyesinde mevcut, Çocuk Gelişimi bölümlerinin lisansüstü eğitimi sınırlı, Odyoloji bölümlerinin öğretim üyesi sayısı sınırlı, Ergoterapi bölümlerinin lisansüstü eğitiminin sınırlı ve Ülkemizdeki fakülte veya yüksekokullarda en fazla hemşirelik bölümümü yer almaktadır yılı itibariyle ülkemizdeki Sağlık Bilimleri Fakültesi sayısı 42, Yüksekokul sayısı ise 23 e ulaşmıştır itibariyle toplam öğrenci sayısı yaklaşık 'dir. Sağlık Bilimleri Fakültelerinde eğitimle ilgili teorik ve uygulamalı dersliklerin yetersizliği ve yeterli araç gereç ve donanımın olamaması gibi alt yapı sorunları oldukça fazladır. Alt yapı sorunlarını gidermeden bölümlerin açılması, eğitimde kalitenin azalması ve mezun yeterliliklerinin hedeflenen düzeyde olamamasını da beraberinde getirmektedir. Altyapı projeleri yapılmasına rağmen bütçe problemleri nedeniyle bu projeler çoğunlukla desteklenememektedir. Böylece sorunlar bir çözüme ulaşamamaktadır. Öğretim elemanı sayısındaki yetersizlik ve eğitim faaliyetlerinin yürütmesindeki düzensizlik en önemli sorunların başında gelmektedir. Alandaki planlanmamış ve doğru yapılandırılmamış büyüme süreci nedeniyle kalite risk altındadır. Vakıf üniversitelerinde açılan bölümlerde de benzer sorunlar bulunmaktadır. Akreditasyon ve kalite güvencesi çalışmaları istenilen düzeyde değildir. Yeni açılan bölüm/ okullarda ders programları önceki Üniversitelerden "Kopyala - yapıştır" yöntemiyle alıntılanmaktadır. Bu durumda yetersiz öğretim elemanı ve alt yapısı olan bölümlerde, hedeflenen yeterliliklere ulaşılması mümkün değildir. Akreditasyon uluslararası rekabet gücümüzü artıracak ve oluşturulan standartlar ulusal düzeyde dil birliği sağlayacaktır. Akreditasyon ve kalite güvencesi için harekete geçen sağlık bilimleri eğitim kurumlarının ayakta kalabileceği bir sistem içerisinde olduğumuz unutulmamalıdır.

6 Akreditasyon konusundaki sıkıntımızın diğer ülkelere göre bu sürece daha geç başlamamız olduğu, aynı zamanda YÖK ün hangi modelin kullanılacağı konusunda tereddüt ve sıkıntılarının olduğu, 2005 yılında kurulan YÖDEK in şimdi başka bir uygulama ile değişikliğe gittiği görülmektedir. Sağlık bilimleri alanında Lisansüstü Eğitim nispeten daha uygun bir seviyededir. Bütünleşik doktora programları henüz sağlık bilimleri alanında uygulanamamaktadır. ÖYP öğrencileri için YÖK tarafından kaynak aktarımı yapılmadığı veya çok yetersiz bir kaynak aktarımı olduğu vurgulanmıştır. 50/d kadrosundaki araştırma görevlilerinin, doktoraları bittikten sonra üniversite ile ilişiklerinin kesilmesi öğretimde sorunlara yol açmaktadır. Sağlık alanında lisansiyer gibi çalışan çok sayıda kişi bulunmaktadır ve bu durumun kontrol altına alınabilmesi için belirli standartların getirilmesi, bir eylem planı oluşturulması gerekmektedir. Uzaktan eğitim ile lisans tamamlama çok ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Lisansüstü eğitimin sektöriyel katkısı dikkate alınmalıdır. Lisansüstü tez niteliklerinin arttırılması ve uluslararası arenada daha yaygın yer alması konuları öncelikli çalışmalar arasında yer almalıdır. 31. madde ile alanında deneyimli sağlık personellerinin öğretim elemanları olarak görevlendirme yoluna gidilmektedir ve bu durum önemli sorunlara yol açabilir. Sağlık bilimleri öğrencilerinin beklentilerinin çok yüksek olduğu bildirilmiştir. Bologna süreci sonuçları sağlık bilimleri alanında somutlaştırılmalı, çalışmalar masa üzerinde ve teorik algılanmamalı, eğitim programlarında kalite süreçleri hassasiyetle ele alınmalıdır. Öğrenciler her düzeyde uluslararası hareketlilik programlarından ( Erasmus, Mevlana vb) yararlanmalıdır. Eğitim ve öğretim ile ilgili demirbaş alımlarının kısıtlı olduğu vurgulanmıştır.

7 Klinik uygulamalarda ve staj çalışmalarında öğrenci sigorta kapsamı genişletilmelidir. YÖK ün eğitim konseyinde Sağlık Bilimleri Fakülteleri de yer almalı ve konseyler sadece Tıp Fakültesi ile sınırlandırılmamalıdır. Eğitimde simulasyon sağlık bilimlerinin tüm alanlarında etkin olarak kullanılabilir ve birçok avantajı nedeniyle yaygınlaştırılmalıdır. 5. OTURUM: ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ Özel gereksinimli çocuklarda rehabilitasyonun başarısını etkileyen en önemli faktörlerden birisi aile dir. Ailelerin pek çok ihtiyacının başında temel olarak Bilgilendirmeye ihtiyaçları bulunmaktadır. Ailelere yönelik sosyal destek, duygusal destek, aile eğitimi ve ev programları gibi yaklaşımlar üzerinde önemle durulmalıdır. Anne-baba sürecin başlangıcında birlikte görüşmeye alınmalı, ailenin kendisini ifade etmesine, tanıtmasına fırsat verilmelidir. Ailenin her türlü çabası takdir edilmeli, uzmanlar olarak ailelerin yanında olduğumuz kendilerine hissettirilmelidir. Özel gereksinimli çocuğu olan ailelere her çocuğun gelişiminin farklı olduğu, bu nedenle farklı sonuçlar elde edilebileceği açıklanmalıdır. Eğitim verilecek konuların belirlenmesi, olumlu mesajlar iletme, aileye özgü yöntemlerin geliştirilmesine özen gösterilmelidir.

8 6. OTURUM: SAĞLIK BİLİMLERİ VE ENDÜSTRİ İŞBİRLİĞİ Sağlık bilimleri ve endüstri işbirliği pek çok başarılı sonuçlar getirmesine karşılık ülkemizde güçlendirilmesi gereken bir alandır. Sağlık bilimleri- Endüstri işbirliğinde en önemli bariyerlerden birisi üniversite-tubitak iş birliğinin yetersiz olmasıdır. Başvurulan projelerle ilgili TUBİTAK ta konuya hakim uzmanların bulunmaması projelerin red edilmesinde önemli bir faktördür. Bu konu için Bakanlıklarda ve TUBİTAK ta sağlık bilimleri mezunu bireylerin uzman ve uzman yardımcısı olarak çalışması gereklidir. Aktiviteye katılım için kendine yardım cihazları ve yardımcı teknolojinin önemi büyüktür ve sanayi işbirliği için önemli bir yola çıkış noktasını oluşturmaktadır. Özellikle bu cihazların ülkemizde üretilmesi ve bunun için de farklı firmalar ile sağlık bilimleri fakültesinin aynı projelerde buluşması gereklidir. Üretilen cihazların patent takiplerinde pek çok problem bulunmaktadır. Sağlık profesyonelleri ile sanayi ve endüstri çalışanlarını içeren transdisipliner çalışmalar yaygınlaştırılmalıdır. Toplumdaki pek çok sağlık sorunu ile mücadele endüstri işbirliğini gerektirmektedir.

9 GENEL SONUÇ VE TALEPLER Ülkemizde ve dünyada sağlık disiplinlerinin önemi toplumun sağlığının korunması ve geliştirilmesinde giderek artmaktadır. Küreselleşme, iletişimin artması, bireylerin sağlık kavramının değişmesi sağlık disiplinlerinin yaklaşımlarında kişi merkezli, bütüncül, işbirlikçi yaklaşımlar gibi olmazsa olmaz belirleyicilerin ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Disiplinlerin bir arada çalışmaları ve kendi disiplin bilgilerinin ötesine geçen yeni modellerin hizmet üretiminde, araştırmada ve eğitimde hayata geçirilmesi interdisipliner ve transdisipliner çalışma modellerinin yaygınlaştırılması ile mümkün olabilir. Eğitimde işbirliği oluşturmak için iletişim, etkileşim, çatışmadan kaçınma, yaşam boyu öğrenme ve yaratıcı beceri ile ilgili yeterliliklerin interdisipliner öğrenme yöntemleriyle kazandırılması gerekmektedir. Sağlık Bilimleri alanında kültürel adaptasyonlar, eğitim standartları, akreditasyon konularına ağırlık verilmesi gereklidir. Hizmet üretiminde; birlikte çalışma modellerinin kullanılması, aile eğitimi, toplum temelli uygulamaların öne çıkarılması alanın önemli ihtiyaçlarından birisidir. Eğitim, hizmet ve araştırmalarda; interdisipliner ve transdisipliner modellerin etkileri incelenmeli, sonuçlar sağlık profesyonelleri ve diğer paydaşlarla paylaşılmalıdır. Saygılarımızla, I. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi Düzenleme Kurulu

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU 205 209 DÖNEMİ STRATEJİK PLANI ÖNSÖZ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Sağlık Yüksekokulu 205-209 Dönemi Stratejik Planı, 0.2.2003 tarih ve 508 sayılı Kamu Mali

Detaylı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri Amaç 1 - Eğitim - öğretim kalite ve kapasitesinin artırılması Hedef 1.1: Akreditasyon ve kalite güvence çalışmalarının

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU 14 HAZİRAN 2013 ÖNSÖZ Üniversitemiz Rektörlüğü olarak ilkini 14 Mayıs 2011 de Kongre ve Kültür Merkezinde, ikincisini 22 Mayıs 2012 de Burhaniye

Detaylı

Stratejik Niyet Hiyerarşisi

Stratejik Niyet Hiyerarşisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Stratejik Niyet Hiyerarşisi (Vizyon-Misyon-Amaç-Hedefler) 6 VİZYONUMUZ: Çağdaş ve evrensel değerlere bağlı eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetleriyle ulusal ve uluslararası

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİNDE MESLEKİ UYGULAMA ÇALIŞTAYI SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

SAĞLIK BİLİMLERİNDE MESLEKİ UYGULAMA ÇALIŞTAYI SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SAĞLIK BİLİMLERİNDE MESLEKİ UYGULAMA ÇALIŞTAYI SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 6. SAĞLIK BİLİMLERİ DEKANLAR (SABDEK) KONSEYİ TOPLANTISI 21-22 NİSAN 2017, ESKİŞEHİR GEREKÇE Çalıştaya aşağıdaki gerekçelerle

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürleri Çalıştay Raporu

Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürleri Çalıştay Raporu Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürleri Çalıştay Raporu 30 Kasım 2012, Hacettepe Üniversitesi, Beytepe-ANKARA Eğitim Bilimleri Enstitülerine Neden İhtiyaç Bulunmaktadır? Yükseköğretim Kanun Taslağında Üniversite

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ LİSANS BÖLÜMLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ LİSANS BÖLÜMLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU TIP FAKÜLTESİ Burssuz 57.240 TL - 58.585 TL - 58.920 TL - 56.450 TL - 56.225 TL - 55.870 TL - % 50 28.620 TL 27.190 TL 29.295 TL 27.830 TL 29.460 TL 27.985 TL 28.225 TL 26.815 TL 28.115 TL 26.710 TL -

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

SABDEK ALT YAPI KOMİSYONU ANKET RAPORU. Prof. Dr. Mehtap Malkoç Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan (v)

SABDEK ALT YAPI KOMİSYONU ANKET RAPORU. Prof. Dr. Mehtap Malkoç Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan (v) SABDEK ALT YAPI KOMİSYONU ANKET RAPORU Prof. Dr. Mehtap Malkoç Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan (v) SWOT Güçlü Yönler Gelişen öğretim teknolojisi Öğretim üyesi yetiştirme programının

Detaylı

Sağlık Bilimleri FAKÜLTESİ Ebelik Bölümü ARAŞTIRMA ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU

Sağlık Bilimleri FAKÜLTESİ Ebelik Bölümü ARAŞTIRMA ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU Sağlık Bilimleri FAKÜLTESİ Ebelik Bölümü ARAŞTIRMA ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU Fakülte temas kişisinin iletişim bilgileri Prof. Dr. Sibel ERKAL İLHAN Sayfa 1 / 5 A.1 Misyon, Vizyon A. MİSYON VİZYON TEMEL STRATEJİLER

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Hacettepe Üniversitesi SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hacettepe Üniversitesi SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanları Birinci Değerlendirme Toplantısı Hacetepe Üniversitesi, 26.03.2015 1 Toplantı davetimizin

Detaylı

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr Ebelik Sosyal Hizmet Hemşirelik http://syo.kocaeli.edu.tr Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneği gelişmiş,

Detaylı

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM A. KURUM PROFİLİ. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç ve Dış Hususlar

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM A. KURUM PROFİLİ. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç ve Dış Hususlar Sayfa 1/5 A. KURUM PROFİLİ Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 28.08.2003 tarih ve 25213 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanun'un değişik ek 30'uncu maddesine

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Stratejik Plan ile Uyumlu Anahtar Performans Göstergeleri

Dokuz Eylül Üniversitesi Stratejik Plan ile Uyumlu Anahtar Performans Göstergeleri Akredite Merkezi Laboratuvar sayısı (İlave edilmesi hedeflenen) Laboratuvar Sayısı Akreditasyon Çalışması Yapılan Laboratuvar Adı Akreditasyon Çalışması Yapılan Yetkili Kurum ve Belge Adı Akreditasyon

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı

RİSK KAYIT FORMU. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske Verilen Cevaplar:Mevcut Kontroller. Birim/Alt Birim. Etki.

RİSK KAYIT FORMU. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske Verilen Cevaplar:Mevcut Kontroller. Birim/Alt Birim. Etki. Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim/Alt Birim Hedefi Olasılık Etki Risk Puanı Değişim RİSK KAYIT FORMU İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: / / 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

Eylem Planı Sorumlu Kişi: Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Selen Aktari. Tanım: Dış Paydaşlar ve Mezun Değerlendirmeleri ne göre programların

Eylem Planı Sorumlu Kişi: Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Selen Aktari. Tanım: Dış Paydaşlar ve Mezun Değerlendirmeleri ne göre programların Eylem Planı (EP): 1. Dış Paydaşlar Danışma Kurulu İlgili Hedef/Faaliyet No: 1.1.2.4 geliştirilmesi. Tanım: Dış Paydaşlar ve Mezun Değerlendirmeleri ne göre programların - 2012 Mart ayı sonuna kadar Dış

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

12. MĐSYON 13. VĐZYON

12. MĐSYON 13. VĐZYON 12. MĐSYON Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi nin misyonu, evrensel ölçütleri kendisine temel alan, beraberinde ulusal değerlere sahip çıkan, çağdaş tıp bilgi birikimine sahip, koruyucu hekimlik ilkelerini

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

LİSANSÜSTÜ FİZYOLOJİ EĞİTİMİNDE GÜNCEL DURUM SAPTAMASI 1

LİSANSÜSTÜ FİZYOLOJİ EĞİTİMİNDE GÜNCEL DURUM SAPTAMASI 1 LİSANSÜSTÜ FİZYOLOJİ EĞİTİMİNDE GÜNCEL DURUM SAPTAMASI 1 Türkiye deki lisansüstü fizyoloji eğitimindeki güncel durumun saptanabilmesi amacıyla bir anket oluşturulmuş ve kuruluş yıllarına göre 30 devlet

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. Raporu 2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ( ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021 yılı sonuna

Detaylı

C- Performans Hedef ve Göstergeleri ile Faaliyetler Üniversitemiz Stratejik Planında belirlenmiş olan amaç ve hedeflere ilişkin performans hedefleri belirlenmiştir. Performans hedeflerine ilişkin göstergeler

Detaylı

Bilgi Toplumunda Sürekli Eğitim ve Yenilikçi Eğitimci Eğitimi

Bilgi Toplumunda Sürekli Eğitim ve Yenilikçi Eğitimci Eğitimi Bilgi Toplumunda Sürekli Eğitim ve Yenilikçi Eğitimci Eğitimi Bilgi toplumunda, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yarattığı hız ve etkileşim ağı içinde, rekabet ve kalite anlayışının değiştiği bir kültür

Detaylı

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini (üniversiteye giriş puanlarını ve yüzdelik dilimlerini)

Detaylı

RİSK KAYIT FORMU. İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/ Etki. Risk Puanı. Değişim. Olasılık

RİSK KAYIT FORMU. İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/ Etki. Risk Puanı. Değişim. Olasılık Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim/Alt Birim Hedefi RİSK KAYIT FORMU İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 0 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske Verilen Riske Verilecek

Detaylı

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları İTÜ II. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları Yakın Dönem Projelerimiz İTÜ I. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 11 üniversite 13 uzman 4 farklı çalışma konusu İTÜ

Detaylı

KURULUŞ AMAÇ BAĞLAM KAPSAM. A. KURUM Profili. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç -Dış Hususlar İç Hususlar

KURULUŞ AMAÇ BAĞLAM KAPSAM. A. KURUM Profili. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç -Dış Hususlar İç Hususlar Sayfa 1/5 A. KURUM Profili 11.07.1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair 2809

Detaylı

2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH BURSLARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ

2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH BURSLARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ İ S T A N B U L M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ 2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH LARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH LARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ Tüm lisans programlarında,

Detaylı

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ Öğretmen Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI : Programın

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU Tablo 1: Öğrenci Sayıları Program Öğrenci Sayısı 2011-2012 2012-2013 Tezli Yüksek Lisans 516 450 Tezsiz Yüksek Lisans 37 31

Detaylı

T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2020 STRATEJİK PLANI YILI PERFORMANS HEDEF LERİ VE GERÇEKLEŞME DÜZEYLERİ GEREKÇELER VE GENEL DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN : STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI STRATEJİK

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017 ÖSYS Aday Öğrencilerin Tanıtım Günleri 11-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında (hafta içi) her gün saat 11.00 'de Fakültemiz 102 No lu Derslikte Gerçekleştirilecektir. İrtibat

Detaylı

Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım 3. SABDEK Toplantısı, 5-6 Kasım 2015, Gaziantep

Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım 3. SABDEK Toplantısı, 5-6 Kasım 2015, Gaziantep Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım 3. SABDEK Toplantısı, 5-6 Kasım 2015, Gaziantep SABDEK O Fakültelerarası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi, O Deneyimlerin paylaşılması ve O Sağlık bilimleri alanındaki

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU 23/08/2013 YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU Rektörlük makamının 03.01.2011 tarih ve 11 no lu Olur u ile oluşturulan Yalova Üniversitesi Bireysel

Detaylı

RİSK KAYIT FORMU. Birim/Alt Birim. Etki. Stratejik Hedef. Risk Puanı. Sıra No. Değişim. Olasılık. Hedefi. Referans No.

RİSK KAYIT FORMU. Birim/Alt Birim. Etki. Stratejik Hedef. Risk Puanı. Sıra No. Değişim. Olasılık. Hedefi. Referans No. Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim/Alt Birim Hedefi RİSK KAYIT FORMU İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen e Verilen e Verilecek Cevaplar: Başlangıç

Detaylı

FAKÜLTEMİZ YÖNETİMİNE ADAY OLMA GEREKÇEM

FAKÜLTEMİZ YÖNETİMİNE ADAY OLMA GEREKÇEM FAKÜLTEMİZ YÖNETİMİNE ADAY OLMA GEREKÇEM Fakültemiz gerek evrensel bilginin üretilmesi ve toplumsal yarar için geliştirilmesi gerekse de ülkemizin öncelikli alanlarındaki araştırmalarıyla her dönemde öncü

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi Sürüm: 1.0-13.09.2013 Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ www.pau.edu.tr İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Pamukkale Üniversitesi nin 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş yasasında öngörülen teşkilat

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE AR-GE ODAKLI ŞEFFAF ÜNİVERSİTE ŞEFFAF YÖNETİM ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 1.11.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2 2 2 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4-

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi (Sürüm: 3.0-16.01.2017) Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi (li) 6 MF-3 3 57.500 Tıp Fakültesi

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

Sayın Bakan, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel. Kurumu Genel Müdürü, Danışma Kurulu Üyeleri, Kurumların Saygıdeğer

Sayın Bakan, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel. Kurumu Genel Müdürü, Danışma Kurulu Üyeleri, Kurumların Saygıdeğer Sayın Bakan, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Kurumu Genel Müdürü, Danışma Kurulu Üyeleri, Kurumların Saygıdeğer Temsilcileri, Hepinizi saygıyla selamlıyorum, Başbakanlık Sosyal

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 1 1

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli FAKÜLTE / PROGRAM EĞİTİM DİLİ EĞİTİM SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI -16 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS -16 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN TAVAN PUAN 14 LYS SONUÇLARINA GÖRE EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN

Detaylı

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3. Stratejik Alanlar,Amaçlar, ler,stratejiler ve Performans Göstergeleri STRATEJİK ALAN 1. Eğitim- Öğretim Alanı

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ 31.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 6 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 1 2 2 4- Meslek

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ Kişisel Bilgiler: Unvanınız: Görev Yaptığınız Fakülte/Bölüm/AD/Enstitü/Yüksek Okul/Meslek Yüksek Okul/ Yaşınız: 18-30 31-40 41-50 51-60 61 ve üstü Cinsiyetiniz: Kadın

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ 29.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 3 3 3 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 16.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 3 3 3 3- Yüksekokul Sayısı 1 1 1 4-

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 4 4 5 3- Yüksekokul Sayısı 1

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi (Ücretli) 6 MF-3 57.500 Tıp

Detaylı

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM A. Kurum Profili 17.03.2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5467 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu, Yükseköğretim Kanunu, Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Telsiz Kanunu

Detaylı

Gösterge

Gösterge 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2- Enstitü Sayısı 3- Yüksekokul Sayısı 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının Sayısı 6- Araştırma Merkezlerinin

Detaylı

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EGITIMI ÇALIŞTAYI ÇALIŞMA OTURUMU 1: Ulusal ve Uluslararasi Baglamda Doktora Egitimi Prof. Dr. Mustafa Özen (Başkan) Prof. Dr. Deniz Değer Ulutaş Prof. Dr.

Detaylı

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2)

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2) 2015 2016 2017 Kuruma ait bilgiler 1. Birim sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 1 1 1 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL ( )

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL ( ) EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ 2018 2019 ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL (11.12.2018) 1 Geçmişten günümüze Fakültemiz 1955 te Yüksek Hemşirelik olarak kurulmuştur Avrupa da ve Türkiye de Hemşirelikte

Detaylı

İÇİNDEKİLER KANUN, KHK VE BAKANLAR KURULU KARARLARI

İÇİNDEKİLER KANUN, KHK VE BAKANLAR KURULU KARARLARI İÇİNDEKİLER KANUN, KHK VE BAKANLAR KURULU KARARLARI > 2547 - Yükseköğretim Kanunu 1 > 2809 - Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu 132 > 2914 - Yükseköğretim Personel Kanunu 287 > 3843 - Yükseköğretim

Detaylı

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 GENEL GÖSTERGELER 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 11 11 11 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 5- Merkezi Araştırma

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım..

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Sizlerle tekrar bir arada olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, hoş geldiniz diyor; şahsım ve

Detaylı

3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018 İTİBARİYLE AĞUSTOS-2018 İTİBARİYLE NİSAN-2018 İTİBARİYLE

3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018 İTİBARİYLE AĞUSTOS-2018 İTİBARİYLE NİSAN-2018 İTİBARİYLE MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEF EYLEM PLANI PERFORMANS GÖSTERGELERİ GERÇEKLEŞTİRİLME ÖLÇÜTÜ 3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 18.04.2019 2015 2016 2017 2018 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı - - - 1 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi Değerli Hekim Arkadaşımız, Bu anket ülkemizdeki farklı eğitim kurumlarınca uygulanan örnekler temel alınarak UÜTF Tıp

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğümüzün Amacı, Üniversite birimleri ile özel sektör, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında; İşbirliği stratejileri ve politikaları belirlemek, belirlenen ihtiyaçlara

Detaylı

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI TAKİP FORMU

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI TAKİP FORMU SIRA NO ANKET KONU BAŞLIĞI 1 Öğrenci Memnuniyeti Anketi 2 Öğrenci Memnuniyeti Anketi 3 Öğrenci Memnuniyeti Anketi 4 Öğrenci Memnuniyeti Anketi ANKET KONUSU Oryantasyon için yeterli düzeyde etkinlik yapılmaktadır.

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ TARİHÇE İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Eğitim, Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından kurulmuş ve 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi Sivil Yaşam Derneği 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi GİRİŞ Sivil Yaşam Derneği 21-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya da 4. Ulusal Gençlik Zirvesi ni düzenlemiştir. Zirve Sürdürülebilir Kalkınma

Detaylı

İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV KILAVUZU

İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 2017 YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI TANIMA VE DENKLİK YÖNETMELİĞİ UYARINCA SEVİYE VE YETERLİLİK BELİRLEME SİSTEMİ KAPSAMINDA YAPILAN İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK

Detaylı

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARIYLA DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI 1. OTURUM RAPORU

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARIYLA DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI 1. OTURUM RAPORU ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARIYLA DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI 1. OTURUM RAPORU ULUSAL VE ULUSLARARASI BAĞLAMDA DOKTORA EĞİTİMİ Prof. Dr. Mustafa Özen (Başkan) Prof. Dr. Deniz Değer Ulutaş Prof. Dr. Haydar

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2017 YILI KALİTE HEDEFLERİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2017 YILI KALİTE HEDEFLERİ Eczacılık Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi HEDEF NO HEDEF ADI Mevcut Hedef (2016) Yeni Hedef (2017) Memnuniyet Oranını %59 Olan Memnuniyet Oranını %63 e Çıkarmak 1 Personel Memnuniyet Oranını %55 ten

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDEN ENDÜSTRİYE: NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ ÇALIŞTAYI

YÜKSEKÖĞRETİMDEN ENDÜSTRİYE: NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ ÇALIŞTAYI YÜKSEKÖĞRETİMDEN ENDÜSTRİYE: NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ ÇALIŞTAYI Yükseköğretim Kurulu tarafından meslek yüksekokullarının mevcut durumunun görüşülmesi amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın katılımıyla

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ Rektörlük. Sayı : E Konu : Mesleki Eğitim Kongresi: Sağlık

T.C. İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ Rektörlük. Sayı : E Konu : Mesleki Eğitim Kongresi: Sağlık T.C. İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ Rektörlük Sayı : 31675095-051.01-E.1800017186 04.04.2018 Konu : Mesleki Eğitim Kongresi: Sağlık DAĞITIM YERLERİNE Üniversitemiz Plato Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci FAKÜLTE / PROGRAM DİLİ SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI 2015-2016 -ÖĞRETİM YILI BURS 2015-2016 YILI 2014 LYS SONUÇLARINA GÖRE ORANI TÜRÜ KONTENJAN ÜCRETLER TAVAN EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN EN DÜŞÜK

Detaylı

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Eylül 2018 Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Sunum planı Yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ LİSANS MEZUNLARININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI ÇANAKKALE 23.06.2014 Çalıştay Düzenleme Komitesi - Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK (Çalıştay Başkanı) - Arş. Gör. Cüneyt

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017 0 ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 4 1. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ İSTATİSTİKLERİ... 6 2.

Detaylı

İçindekiler DURUM ANALİZİ... 2 TARİHÇE... 2 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM... 2 MEVCUT DURUM... 2 TEŞKİLAT ŞEMASI... 3 İNSAN KAYNAKLARI... 4 ÖĞRENCİ YAPISI...

İçindekiler DURUM ANALİZİ... 2 TARİHÇE... 2 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM... 2 MEVCUT DURUM... 2 TEŞKİLAT ŞEMASI... 3 İNSAN KAYNAKLARI... 4 ÖĞRENCİ YAPISI... İçindekiler DURUM ANALİZİ... 2 TARİHÇE... 2 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM... 2 MEVCUT DURUM... 2 TEŞKİLAT ŞEMASI... 3 İNSAN KAYNAKLARI... 4 ÖĞRENCİ YAPISI... 6 FİZİKİ YAPI... 9 MALİ YAPI... 9 PERFORMANS BİLGİLERİ...

Detaylı