İşyerinde Sağlıkla İlgili Kayıtlar ve Değerlendirilmesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İşyerinde Sağlıkla İlgili Kayıtlar ve Değerlendirilmesi"

Transkript

1 İşyerinde Sağlıkla İlgili Kayıtlar ve Değerlendirilmesi İş Sağlığı ve Güvenliği Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı Dr.Aydan İZGİ

2 İş Sağlığı Göstergeleri İşletmenin Tanıtımı Çalışanların Tanıtımı İş kazası ve meslek hastalığı verileri Sağlık personeli tarafından yapılan gözlem ve araştırmalar, raporlar Çalışanların gözlem ve değerlendirmeleri Yöneticilerin gözlem ve değerlendirmeleri İşletmede yapılan denetimlerin sonuçları

3 İş Sağlığı Göstergeleri Göstergeler nicel ve nitel göstergeler olarak ikiye ayrılır. Nicel göstergeler olaylarla, durumlarla ilgili sayıma ve ölçüme dayanan, doğrulanabilen sayısal verilerdir. Nitel göstergeler ise, yoruma açık öznel duygu ve düşüncelerdir.

4 İş Sağlığı Göstergeleri Gösterge, değişimi ölçmeye yardım eden değişkendir. Göstergeler olguların zamana ve mekana bağlı olarak karşılaştırılmasına olanak sağlar. Değişim ölçülürken, ölçüt olarak tek gösterge ile yetinmek yanıltıcı olabilir.

5 Göstergelerden Beklenen Yararlar Görünür sorunlar arasından gerçek sorunların, gerçek sorunlar arasından da, öncelikli olanların seçilebilmesini sağlar. Tanımlayıcı göstergeler yeterli ise, tarafları ve ilgili kuruluşları sorunun önceliği üzerinde uzlaştırmak kolaylaşır.

6 Kayıt tutmanın faydaları: İşyerinin ve o işyerinde çalışanların durumu sürekli izlenebilir, aksaklıklar rahatça görülebilir. İşyerinin sorunlarının, ülke genelinde o iş kolu veya sektör bazında değerlendirilmesine olanak sağlar. Bu kayıt ve belgeler aynı zamanda işyerinin mevzuata ne ölçüde uyduğunun saptanmasında kolaylık sağlar.

7 Yetki belgeleri: İşveren işyerinde görev yapan; işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, diğer sağlık personeli ve hizmet alınan OSGB lerin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre geçerli yetki belgesi ile görevlendirilmesinden sorumludur.

8 İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28713 İşlenen son değişikliğin yayımlandığı R.G.: /29209 Ekleri

9 DİĞER SAĞLIK PERSONELİ BELGESİ Ek-4

10 İŞYERİ HEKİMLİĞİ BELGESİ Ek-1

11 İşe giriş / periyodik muayene formu: Ek-2 Sağlık Bakanlığının 2004/67 sayılı Genelgesine göre, özel hastaneler tarafından işe giriş ve periyodik sağlık muayenelerinin yapılması mümkün değildir. Bu muayeneler işyeri hekimi tarafından yapılır. (6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu) 10 dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için ise kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alınabilir.

12 Ancak; Kamu kurumları ile 50 den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin bu yasa kapsamına girişi tarihine ertelenmiştir. (Daha sonra tarihine ertelenmiştir). Bu nedenle söz konusu işyerleri için işe giriş raporu kamu sağlık hizmeti sunucuları tarafından verilmektedir.

13 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 15. Maddenin 3. fıkrasında..raporlara itirazların Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hakem hastanelere yapılacağı ve verilen kararların kesin olduğu belirtilmektedir.

14 Yıllık Değerlendirme Raporu Ek-3

15 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28512: İşlenen son değişikliğin yayımlandığı R.G.: /29758 Ekleri

16 EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ) Muayene masası, h) Refleks çekici, ı) Tartı aleti, i) Boy ölçer, j) Pansuman seti, k) Dil basacağı, enjektör, gazlı bez gibi gerekli sarf malzemeleri,. p) EKG cihazı r) Negatoskop s)tekerlekli sandalye,

17 EK-2 ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ YETKİ BELGESİ Tarih Belge No :../../. :. T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ YETKİ BELGESİ Unvan ve Adresi:. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri haiz olduğundan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi olarak faaliyet göstermeye hak kazanmıştır. Bakan a. Genel Müdür

18 Diğer Sağlık Personeli Sözleşme Formu 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu na göre; on ve daha fazla çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyeri işverenleri ayrıca diğer sağlık personeli görevlendirir. Sözleşmeler İSG KATİP üzerinden yapılmaktadır.

19 Çalışma süreleri: a) Çok tehlikeli sınıfta yer alan 10 ila 49 çalışanı olan işyerlerinde çalışan başına ayda en az 10 dakika. b) Çok tehlikeli sınıfta yer alan 50 ila 249 çalışanı olan işyerlerinde çalışan başına ayda en az 15 dakika. c) Çok tehlikeli sınıfta yer alan 250 ve üzeri çalışanı olan işyerlerinde çalışan başına ayda en az 20 dakika.

20 İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği Madde 5: (9) İşyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personelinin görevlendirilmesine ilişkin zorunlu çalışma sürelerinin hesabında; 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamındaki öğrenci statüsünde olan çırak ve stajyerler, toplam çalışan sayısına dâhil edilmez.

21 Diğer sağlık personelinin görevleri MADDE 16 (1) Diğer sağlık personeli işyeri hekimi ile birlikte çalışır. (2) Diğer sağlık personelinin görevleri aşağıda belirtilmiştir: a) İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve yönlendirilmesinde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak, veri toplamak ve gerekli kayıtları tutmak. b) Çalışanların sağlık ve çalışma öykülerini işe giriş/periyodik muayene formuna yazmak ve işyeri hekimi tarafından yapılan muayene sırasında hekime yardımcı olmak. c) Özel politika gerektiren grupların takip edilmesi ve gerekli sağlık muayenelerinin yaptırılmasını sağlamak. ç) İlk yardım hizmetlerinin organizasyonu ve yürütümünde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak. d) Çalışanların sağlık eğitiminde görev almak. e) İşyeri bina ve eklentilerinin genel hijyen şartlarının sürekli izlenip denetlemesinde işyeri hekimiyle birlikte çalışmak. f) İşyeri hekimince verilecek iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili diğer görevleri yürütmek. g) İşyerinde görevli çalışan temsilcisi ve destek elemanlarının çalışmalarına destek sağlamak ve bu kişilerle işbirliği yapmak.

22 Yetkilerin askıya alınması ve iptali MADDE 41 (1) Bu Yönetmelik uyarınca yetkilendirilen veya belgelendirilen kişi ve kurumların belgelerinin geçerliliği; a) İhtar puanları toplamının, kişiler için 100, kurumlar için 200 puana ulaşması,. altı ay süreyle askıya alınır.

23 EK - 11 İŞYERİ HEKİMLERİ, DİĞER SAĞLIK PERSONELİ, EĞİTİCİLER VE SORUMLU MÜDÜRLER İÇİN İHTAR TABLOSU Sıra No. İhlalin Adı İhlalin Derecesi İhtar Puanı İşyeri hekimlerinin görev ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda aykırılık başına. Diğer sağlık personelinin görev ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda aykırılık başına. Sorumlu müdürlerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda aykırılık başına. Eğiticilerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda aykırılık başına. İşyeri hekimlerinin, Bakanlıkça tehlike sınıflarına göre belirlenen çalışma sürelerine uymaması durumunda. Diğer sağlık personelinin, Bakanlıkça tehlike sınıflarına göre belirlenen çalışma sürelerine uymaması durumunda. Denetim, kontrol ve incelemelerde istenen bilgi ve belgeleri vermemesi veya geciktirmesi durumunda. Eğiticilerin, Genel Müdürlükçe belirlenen müfredat gereği verebilecekleri dersler dışında ders vermesi durumunda. Orta 20 Orta 20 Hafif 10 Hafif 10 Orta 20 Orta 20 Orta 20 Orta 20

24 YILLIK ÇALIŞMA PLANI İŞYERİ BİRİMİ YILI ÇALIŞMA PLANI Yapılacak İş Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Kan ve İdrar Tahlilleri Akciğer Grafileri X X X X X X X X X X Periyodik X X X Muayeneler Odyoloji Testleri X X X X X X Tetanoz Aşıları X X X X X X X X X X X X Göz Muayeneleri X X X X X X Grip Aşıları X X X İçme Suyu Tahlilleri X X X X Portör Muayeneleri X X Personel Eğitimleri X X İlkyardım Tatbikatı Tıbbi Malzeme ve İlaç Alımları Ecza Dolabı Malzeme Kontrolleri X X X X X X X X X X X X X X X

25 Onaylı Defter: Defterin alınması ve saklanması işverenin görevidir. Defter 3 nüsha otokopili olarak hazırlanmıştır. Onaylı defter işyerinin bağlı bulunduğu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri veya noterce her sayfası mühürlenmek suretiyle onaylanır. Onaylı defter yapılan tespitlere göre iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ile işveren tarafından birlikte veya ayrı ayrı imzalanır. Onaylı deftere yazılan tespit ve öneriler işverene tebliğ edilmiş sayılır. Onaylı defterin asıl sureti işveren, diğer suretleri ise iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tarafından saklanır. Defterin imzalanması ve düzenli tutulmasından işveren sorumludur. Teftişe yetkili iş müfettişlerinin her istediğinde işveren onaylı defteri göstermek zorundadır.

26

27 İŞGÖRMEZLİK BELGESİ İşyeri hekimleri 2 güne kadar hastalık veya iş kazası nedeniyle istirahat raporu düzenleyebilmektedir. İki günü geçecek istirahat raporları için çalışanların resmi sağlık sunucularına sevk edilmesi gerekmektedir.

28 (I) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) SAĞLIK TESİSİ: (2)DÜZENLEYEN POLİKLİNİK (3)POLİKLİNİK TARİHİ: /./ (5)ADI : SOYADI : (6)SİGORTA SİCİL NO : (7)TC. KİMLİK NO : (4)POLİKLİNİK DEFTER SIRA NO: (8)EV ADRESİ: TEL : ( II ) BİRİNCİ ON GÜNE KADAR AYAKTAN İSTİRATLER İÇİN DO LDURULAÇAK BÖLÜM (9) İŞ KAZASI (10) MESLEK HASTALIĞI (11) HASTALIK (12) ANALIK (13) TEŞHİS: (14).../.../.. istirahatlıdır den.../.../.. tarihine kadar.../.../.. tarihinde çalışır kontrol (16) DÜZENLEYEN HEKİMİN ADI SOYADI : SİCİL NO : DİPLOMA TESCİL NO : İMZASI (15) Hastaneye Yatış Tarihi Hastaneden Çıkış Tarihi :...././ :..././. (17) ONAY İSİM KAŞESİ: MÜHÜR : İMZA : (III) (18) TEŞHİS: İKİNCİ O N GÜNE KADAR AYAKTAN İSTİRATLER İÇİN DO LDURULAÇAK BÖLÜM (19) /.../... devamına tarihinden../../.. tarihine kadar istirahatın.../.../.. tarihinde çalışır kontrol (21) DÜZENLEYEN HEKİMİN ADI SOYADI : İMZASI SİCİL NO : DİPLOMA TESCİL NO : (20) Hastaneye Yatış Tarihi Hastaneden çıkış Tarihi :...././ :..././. (22) ONAY İSİM KAŞESİ: MÜHÜR : İMZA : (IV) Sigortalı../../.-././.tarihleri arasında iş yerinde çalışmamıştır. İşveren İmza ve kaşe 28

29 GEBE VEYA EMZİREN KADINLAR, ÇOCUKLAR İÇİN EMZİRME ODALARI VE KREŞLERDE TUTULACAK KAYITLAR kadın çalışan emzirme odası 150 üzeri kadın çalışan kreş zorunlu Kayıt ve Kabul defteri Gebe Çalışanların Sağlığını İzleme Formu (Her gebe için ayrı ayrı) Sağlık muayenesi kağıdı (Her çocuk için ayrı ayrı) Gözlem kağıdı (Her çocuk için ayrı ayrı) tutulması zorunludur.

30 ...İşyeri Emzirme Odası Çocuk Bakım Yurdu KAYIT VE KABUL DEFTERİ Kayıt Numara sı Adı, Soyadı Annesinin Adı-Soyadı Babasının Adı-Soyadı Anne veya Babasının Personel Numarası Yaşı ve Doğum Yeri Oturduğ u Yer Girdiği Gün ve Saat Çıktığı Gün ve Saat Çıkış Nedeni Kiminle Çıktığı

31 Adı, Soyadı: Kayıt numarası: Yatak numarası: Yaşı ve doğum yeri: Kan grubu: Girdiği tarih: Girişte boyu ve kilosu: Tamamen çıkarıldığı tarih: Çıkışta boyu ve kilosu: Çıkarıldığı tarihteki genel sağlık durumu: Çıkış nedeni: Kiminle çıktığı: ANASININ Adı, Soyadı: Yaşı ve doğum yeri: Ev adresi: İşyeri numarası: BABASININ Adı, Soyadı: Yaşı ve doğum yeri: Ev adresi:...işyeri Emzirme Odası Çocuk Bakım Yurdu GÖZLEM KÂĞIDI

32 ...İşyeri Emzirme Odası Çocuk Bakım Yurdu SAĞLIK MUAYENE KÂĞIDI Tarih Ağırlık Boy Dişler Göz Kulak Burun Boğaz Solunum Sistemi Dolaşım Sistemi Sindirim ve Üriner Sistemi Sinir ve Hareket Sistemi Laboratuvar Röntgen Teşhis Yapılan Tedavi ve Öneriler Hekim Adı, Soyadı İmza

33 GEBE ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞINI İZLEME FORMU Gebelikte karşılaşılan sağlık problemleri İşyerinde çalışanı etkileyen hal ve durumlar Sabah kusmaları Sırt ağrısı Varis veya diğer dolaşım problemleri, hemoroit Sık ve ani tuvalet ihtiyacı Beden ölçülerinin büyümesi Beden ölçülerinin büyümesinden dolayı beceriklilik, koordinasyon, hareket etme hızı ve uzanmada zorluk Yorgunluk/stres Dengenin korunması (Emziren kadınlar için de geçerli) Erken Çalışma Saatleri Güçlü havalandırma veya mide bulantılarına neden olabilecek kokulara veya kötü havalandırmaya maruziyet Ayakta durma, yük taşıma ve duruş vaziyeti Uzun süreli ayakta durma veya oturma Düzenli beslenme, yeme, içme imkanları Tuvaletin yakınlığı, uygunluğu, yıkanma imkanları Hijyen İş ve iş mahallini bırakmada zorluk Koruyucu elbise ve ekipmanın kullanılması Daralan çalışma alanı, yüksekte çalışma Uzanma ve eğilme gerektiren postürler Elle taşıma Dar alanlarda çalışmanın getirdiği problemler Fazla çalışma Akşam veya gece çalışması Dinlenme aralarının yetersizliği Uzun süreli çalışma İş yoğunluğu Islak ve kaygan zeminlerde yapılan çalışmalar

34 KİŞİSEL SAĞLIK DOSYASI İşyerinde her çalışan için bir sağlık dosyası tutularak, işe giriş, periyodik muayene ve diğer tüm sağlıkla ilgili çalışmalar ve tetkikler bu dosyada gizlilik ilkelerine göre saklanır. Sağlık birimi, çalışanların kişisel sağlık dosyalarını işten ayrılma tarihinden itibaren 15 yıl boyunca saklamak zorundadır. Yükümlülük süresi bu süreyi aşan meslek hastalığı riski bulunan işyerlerinde, evrakların saklanma süresi uzar.

35 Çalışanın işyerinden ayrılarak başka bir işyerinde çalışmaya başlaması halinde, yeni işveren çalışanın kişisel sağlık dosyasını ister. Eski işveren, kişisel sağlık dosyasının onaylı bir örneğini gönderir.

36 Kr. Hastalar ve engelli bireyler için işe giriş muayenesinde; "Kronik Hastalık, Fizyolojik ve Psikososyal Özellik İzleme Dosyası" oluşturulmalıdır. İşyerinde bir değişiklik durumunda, bu dosyalara göre değerlendirme yapılarak çalışanın iş durumuna karar verilmelidir.

37

38

39 PROTOKOL KAYIT DEFTERİ Defter matbu olarak basılı olmalıdır ve her bir sayfası kullanılmadan önce numaralanmış olmalıdır. Defterin her bir sayfasında sırası ile yer alacak sütunların başlıkları şunlardır; sıra numarası, tarih, adı ve soyadı, adresi, yaşı, cinsiyeti, tanı, karar, düşünceler, muayeneyi yapan hekimin kaşesi ve imzası.

40 AŞI VE ENJEKSİYONLARIN KAYDI İşyerinde sağlık biriminde yapılan her aşı ve enjeksiyon ile pansumanlar muhakkak kaydedilmelidir. Bu gibi hizmetler için mevzuatta örnek olmaması nedeniyle normal bir defter yeterlidir. Ancak ileride gelişebilecek olumsuz durumlar nedeniyle matbu bir defter kullanılması ve sayfalarının numaralı olmasına dikkat edilmelidir.

41 Risk Değerlendirme Raporu

42 208 42

43 BİLDİRİMİ ZORUNLU HASTALIKLAR Türkiye genelinde hizmet veren bütün sağlık kuruluşlarından yapılır. Form 014 adıyla bilinen Bildirimi Zorunlu Hastalıklar Fişi doldurularak bağlı olduğu ilçedeki Toplum Sağlığı Merkezi ne iletilir. B grubu bildirimi zorunlu hastalıklar (Veba, tifüs ) tespit edildiği anda SB Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı na bildirilir.

44

45 ZEHİRLENME BİLDİRİMİ Zehirlenme vaka bildirim formu her zehirlenme vakası için düzenlenir. İl Halk Sağlığı Müdürlüklerine 24 saat içinde (faks, kurye, elektronik ortam, vb. ile) telefon teyidi alınarak yapılır. Zehirlenme vaka bildirim formu Form 18 kodu ile belirlenmiş ve tüm ülkede kullanılmaktadır.

46

47 Kanserojen ve mutajen maddelerle çalışmalarda sağlık ve güvenlik önlemleri hakkında yönetmeliğe göre; çalışanlara ait sağlık kayıtları, maruziyetin sona ermesinden sonra en az kaç yıl saklanmalıdır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 E)40 E

48 İşveren, aşağıdaki durumların hangisinde çalışanların sağlık gözetimine tabi tutulmasını sağlamak zorunda değildir? A) İş değişikliğinde B) İş kazası geçirip işten uzaklaştıktan sonra işe dönüşlerde talep etmeleri halinde C) İşyerinin tehlike sınıfına göre Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığınca belirlenen aralıklarla D) Kronik hastalık ortaya çıktığında E) İşe girişte D

49 6331 sayılı yasa; Sağlık gözetimi Madde 15 (1) İşveren;. b) Aşağıdaki hallerde çalışanların sağlık muayenelerinin yapılmasını sağlamak zorundadır: 1) İşe girişlerinde. 2) İş değişikliğinde. 3) İş kazası, meslek hastalığı veya sağlık nedeniyle tekrarlanan işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüşlerinde talep etmeleri hâlinde. 4).Bakanlıkça belirlenen düzenli aralıklarla.

50 Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik e göre aşağıdakilerden hangisi tehlikeli kimyasal çalışmalarda çalışanların sağlık ve güvenliği yönünden risklerin azaltılması veya ortadan kaldırılmasına yönelik alınması gereken önlemlerden biri değildir? A) En az sayıda çalışan ile işin yapılması B) Kullanılması gereken kimyasal madde miktarının en az düzeyde tutulması C) Kişisel korunma yöntemlerine, toplu korunma yöntemlerine kıyasla öncelik verilmesi D) İkame yöntemi kullanılması E) İşyeri bina ve eklentilerinin her zaman temiz ve düzenli tutulması C

51 Aşağıdakilerden hangisi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu nun işverenlere getirdiği zorunluluklardan biri değildir? A) İş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirerek bunun sürekliliğini sağlamak B) Risk değerlendirme raporlarını göz önünde bulundurarak önleme politikaları geliştirmek C) Çalışanların hayati tehlike bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri almak D) Birden fazla işverenin paylaştığı çalışma alanlarında sadece kendi çalışanlarının iş güvenliğini sağlamak E) Mesleki risklerin önlenmesi için eğitim ve bilgiler vermek D

52 Aşağıdaki sağlık sorunlarından hangisi kimyasal etkenlere bağlı değildir? A) İyonizan ve non-iyonizan radyasyonun etkilerine bağlı hastalıklar B) Krom etkilenimi sonucu oluşan kanser C) Kurşun, cıva kadmiyum gibi ağır metallerle meydana gelen zehirlenmeler D) Hidrojen siyanür, kükürt dioksit gibi zehirli gazların yol açtığı hastalıklar E) Solventlerin neden olduğu sağlık sorunları A

53 Çağdaş bir anlayışla iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütüldüğü bir birimin işlevleri açısından doğru olmayan hangisidir? A) Tedavi hizmetleri B) Çalışan ve ortam izlemi C) Bilgi sağlanması ve eğitim D) Durum saptama ve risk değerlendirme

54 Çağdaş bir anlayışla iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütüldüğü bir birimin işlevleri açısından doğru olmayan hangisidir? A) Tedavi hizmetleri B) Çalışan ve ortam izlemi C) Bilgi sağlanması ve eğitim D) Durum saptama ve risk değerlendirme

55 Sözcük anlamı zehir bilimi olan, başlıca uğraş alanı zehirlerin kaynakları, fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri, etki mekanizmaları, dozları, zehirlenmelerin tedavileri, izolasyonu, analizleri, güvenli kullanımları için risk analizleri ve standardizasyonlarının yapılması olan bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Toksikoloji B) Ergonomi C) Epidemiyoloji D) Antropometri

56 Sözcük anlamı zehir bilimi olan, başlıca uğraş alanı zehirlerin kaynakları, fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri, etki mekanizmaları, dozları, zehirlenmelerin tedavileri, izolasyonu, analizleri, güvenli kullanımları için risk analizleri ve standardizasyonlarının yapılması olan bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Toksikoloji B) Ergonomi C) Epidemiyoloji D) Antropometri

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ) Muayene

Detaylı

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ 1 EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ 1 EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ 1 EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ 1 EK-1 İSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

ĐSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĐ MALZEME LĐSTESĐ

ĐSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĐ MALZEME LĐSTESĐ EK-1 ĐSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĐ MALZEME LĐSTESĐ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ) Muayene

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI Sayfa No 1 / 5 1.BİRİM:İş Sağlığı ve Güvenliği 2. GÖREV ADI: İşyeri Hekimi 3. AMİR VE ÜST AMİRLER: Başhekim Yrd., Başhekim 4.YATAY İLİŞKİLER:Hastane Tüm Birim ve Bölümleri, İSG kurulu 5. GÖREV DEVRİ:Diğer

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ 1-İşveren, işyerlerinde alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi ve uygulanmasının izlenmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışanların ilk yardım ve acil tedavi

Detaylı

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ;

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ; 17.12.2013 İŞ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDAKİ HİZMET TEKLİFİ TEKLİF BİLGİLERİ YETKİLİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN ŞİFA ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ ADRES: HEPKEBİRLER MAH. NASRULLAH İŞ MERKEZİ KAT:5

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK F İ Y A T T E K L İ F İ ALTINIŞIK OSGB. Ltd. Şti. DİŞ HEKİMLERİ ODASI Tel-Fax : 0256-2591155 TEKLİF NO / TARİH 08.11.2013 / 301 GSM : 0532-4104875 (A. Hakan TÜRE) YETKİLİ Ayşegül hanım e-mail : a.hakanture@altinisikosgb.com.tr

Detaylı

EK-1 ĠSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĠ MALZEME LĠSTESĠ

EK-1 ĠSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĠ MALZEME LĠSTESĠ 1 EK-1 ĠSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĠ MALZEME LĠSTESĠ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

İŞ YERİ HEKİMİ. (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde diğer sağlık personeli ile birlikte çalışır.

İŞ YERİ HEKİMİ. (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde diğer sağlık personeli ile birlikte çalışır. ORGANİZASYONDAKİ YERİ görev yapar. : : İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Koordinatörüne bağlı GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: İş Yeri Hekiminin Görevleri: (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN Sıra No / Konu Konunun genel amacı Öğrenme hedefleri 9 / İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

Detaylı

EK-1 TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ

EK-1 TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ EK-1 TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE BULUNACAK ASGARİ MALZEME LİSTESİ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde

Detaylı

EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU EK 1 İşyerinin: Unvanı: SGK Sicil No: Adresi: Tel ve Faks No: EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU E-posta: İşkolu: İşçi sayısı: Erkek: Kadın: Genç: Çocuk: Toplam: Sıra No. Yapılan çalışmalar Tarih Yapan Kişi

Detaylı

EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU. İşkolu: (Değişik ibare:rg-31/1/ ) çalışan sayısı: Erkek: Kadın: Genç: Çocuk: Toplam:

EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU. İşkolu: (Değişik ibare:rg-31/1/ ) çalışan sayısı: Erkek: Kadın: Genç: Çocuk: Toplam: EK 1 İşyerinin: Unvanı: SGK Sicil No: Adresi: Tel ve Faks No: EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU E-posta: İşkolu: (Değişik ibare:rg-31/1/2013-28545) çalışan sayısı: Erkek: Kadın: Genç: Çocuk: Toplam: Sıra

Detaylı

EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU EK 1 İşyerinin: Unvanı: SGK Sicil No: Adresi: Tel ve Faks No: EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU E-posta: İşkolu: (Değişik ibare:rg-31/1/2013-28545) çalışan sayısı: Erkek: Kadın: Genç: Çocuk: Toplam: Sıra

Detaylı

EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU EK 1 İşyerinin: Unvanı: SGK Sicil No: Adresi: Tel ve Faks No: EK 2 YILLIK DEĞERLENDİRME RAPORU E-posta: İşkolu: (Değişik ibare:rg-31/1/2013-28545) çalışan sayısı: Erkek: Kadın: Genç: Çocuk: Toplam: Sıra

Detaylı

İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI

İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI Gösterge, değişimi ölçmeye yardım eden değişkendir. Olguların zamana ve mekana bağlı olarak karşılaştırılmasına olanak sağlar. Değişim ölçülürken, ölçüt olarak tek gösterge ile

Detaylı

ÜNİTE-6. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İşyeri Hekimliği ve Diğer Sağlık Personeli

ÜNİTE-6. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İşyeri Hekimliği ve Diğer Sağlık Personeli 1 ÜNİTE-6 İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İşyeri Hekimliği ve Diğer Sağlık Personeli KONU BAŞLIKLARI 2 Temel Kavramlar İşyeri Hekiminin Nitelikleri, Görev, Yetki ve Yükümlülükleri ile Çalışma Usul

Detaylı

ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI ANKARA

ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI ANKARA 1 / 8 ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI ANKARA Tel : 435 90 16 Faks : 435 80 28 11.12.2013 KONU SAYI : T13/3142 : Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Hizmetleri Teklifin İletileceği Firma Yetkilisi Teklif Bilgileri

Detaylı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği nde yapılan değişiklikler

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği nde yapılan değişiklikler İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği nde yapılan değişiklikler Yayınlanma tarihi : 20.7.2013 Güncellenme Tarihi : 18 Aralık 2014 Sayı : 29209 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/12/20141218-6.html

Detaylı

ÜNİTE-3. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri-1

ÜNİTE-3. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri-1 1 ÜNİTE-3 İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri-1 KONU BAŞLIKLARI 2 Temel Kavramlar İSG Hizmetlerinde İşverenin ve Çalışanın Hak ve Yükümlülükleri İş yeri Sağlık ve Güvenlik

Detaylı

İŞYERİ HEKİMLİĞİ BELGESİ EK-1

İŞYERİ HEKİMLİĞİ BELGESİ EK-1 İŞYERİ HEKİMLİĞİ BELGESİ EK-1 1 İŞE GİRİŞ / PERİYODİK MUAYENE FORMU EK-2 İŞYERİNİN : Unvanı: SGK Sicil No: Adresi: Tel No: Faks No: E-posta: İşe giriş/periyodik muayene olmayı kabul ettiğimi ve muayene

Detaylı

b) Kurumlarca yapılacak idari iş ve işlemlere esas teşkil etmek üzere raporlama hizmeti veren sağlık personeli bu Tebliğin kapsamı dışındadır.

b) Kurumlarca yapılacak idari iş ve işlemlere esas teşkil etmek üzere raporlama hizmeti veren sağlık personeli bu Tebliğin kapsamı dışındadır. Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ Resmi Gazete: 10 Şubat 2005-25723 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç Madde 1 - Bu Tebliğin amacı; etkin, verimli ve kaliteli

Detaylı

İşyeri sağlık ve güvenlik birimlerinin görev, sorumlulukları. A Sınıfı B Sınıfı C Sınıfı 2/4 Bakanlık İSG Mevzuatına uygun niteliklere haiz adaylar

İşyeri sağlık ve güvenlik birimlerinin görev, sorumlulukları. A Sınıfı B Sınıfı C Sınıfı 2/4 Bakanlık İSG Mevzuatına uygun niteliklere haiz adaylar İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Sıra no / Konu Amaç Öğrenim hedefleri Alt başlıkları 9/ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ İSG hizmetlerini yürütmek üzere kurulacak işyeri sağlık ve güvenlik birimlerinin

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

ÜNİTE-4. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri-2

ÜNİTE-4. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri-2 1 ÜNİTE-4 İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri-2 KONU BAŞLIKLARI 2 İSGB ve OSGB'lerin Çalışma Usul ve Esasları Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinin Başvuruları ve Yetkilendirilmeleri

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR İŞVEREN: Aşağıda bilgileri yazılı olan şirket bu sözleşmenin bir tarafı olup bundan sonra işveren olarak adlandırılacaktır. Belirtilen adres ve elektronik posta adresi

Detaylı

50 ve daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde; genel olarak alınmayan sağlık ve güvenlik önlemleri ve ilgili mevzuat maddeleri 31.05.

50 ve daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde; genel olarak alınmayan sağlık ve güvenlik önlemleri ve ilgili mevzuat maddeleri 31.05. 50 ve daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde; genel olarak alınmayan sağlık ve güvenlik önlemleri ve ilgili mevzuat maddeleri 31.05.2012-100-150 kadın işçi çalıştırılan işyerlerinde emzirme odası kurulmamıştır

Detaylı

TEİAŞ. İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ GÖREV YETKİ, SORUMLULUK, USÜL ve ESASLARI

TEİAŞ. İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ GÖREV YETKİ, SORUMLULUK, USÜL ve ESASLARI TEİAŞ İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ GÖREV YETKİ, SORUMLULUK, USÜL ve ESASLARI Amaç: TEİAŞ a bağlı işyerlerinde (Bölge Müdürlükleri, İşletme Müdürlükleri, Yük Tevzi İşletme Müdürlükleri vb.) İş Sağlığı

Detaylı

İşyeri Hekiminin Hukuksal Sorumlulukları. Dr.Ercan Duman İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu

İşyeri Hekiminin Hukuksal Sorumlulukları. Dr.Ercan Duman İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu İşyeri Hekiminin Hukuksal Sorumlulukları Dr.Ercan Duman İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu İstanbul Tabip Odası

Detaylı

50 VE DAHA FAZLA İŞÇİ ÇALIŞTIRILAN İŞYERLERİNDE; GENEL OLARAK ALINMAYAN SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE İLGİLİ MEVZUAT MADDELERİ

50 VE DAHA FAZLA İŞÇİ ÇALIŞTIRILAN İŞYERLERİNDE; GENEL OLARAK ALINMAYAN SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE İLGİLİ MEVZUAT MADDELERİ 50 VE DAHA FAZLA İŞÇİ ÇALIŞTIRILAN İŞYERLERİNDE; GENEL OLARAK ALINMAYAN SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE İLGİLİ MEVZUAT MADDELERİ 31.05.2012-100-150 kadın işçi çalıştırılan işyerlerinde emzirme odası kurulmamıştır

Detaylı

Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ

Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ Sağlık Bakanlığından: Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç Madde 1 - Bu Tebliğin amacı; etkin, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti

Detaylı

FORM OSGB HİZMETİ TEKLİF FORMU YAYIN TARİHİ 12.12.2013

FORM OSGB HİZMETİ TEKLİF FORMU YAYIN TARİHİ 12.12.2013 OSGB HİZMETİ TEKLİF U 1 / 7 YETKİLİ : ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN : Alkım İş Sağlığı ve İş Güvenliği Hizmetleri Ltd. Şti. TEL-FAKS : 0 312 286 0 287 E-mail : Dayanak : 20.06.2012 tarihli İş Sağlığı

Detaylı

YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER

YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER Yasal dayanaklar 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 27.11.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27768

Resmi Gazete Tarihi: 27.11.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27768 Resmi Gazete Tarihi: 27.11.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27768 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; iş sağlığı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI na Sayın İlgili; Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Hekimliği Uygulama Faaliyeti ile Çok Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Laboratuarının Faaliyeti gösteren işyerleri için; 20.06.2012

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Amaç: İSG hizmetleri İlgili diğer yönetmeliklerinin uygulanması İSG hizmetlerinde ekip halinde çalışmanın önemi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır Öğrenim

Detaylı

ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2

ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2 ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2 6331 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU NA GÖRE KAYITLAR- KURUM HEKĠMLĠĞĠNDE ĠġYERĠ HEKĠMLĠĞĠ ĠĢçi Sağlığı

Detaylı

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ Çevre & İş Güvenliği MEVZUATIN ADI : ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE GÖREVLENDİRİLEBİLECEK (C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI HAKKINDA TEBLİĞ R. G. TARİHİ / SAYISI : 14.06.2013 / 28677

Detaylı

EK-1 T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

EK-1 T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tarih : Belge No : Adı ve Soyadı/Meslek Unvanı: İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında

Detaylı

Dr. Teoman AKPINAR İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞÇİ VE İŞVEREN REHBERİ

Dr. Teoman AKPINAR İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞÇİ VE İŞVEREN REHBERİ Dr. Teoman AKPINAR İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞÇİ VE İŞVEREN REHBERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XIX GİRİŞ...1 Birinci Bölüm 4857 SAYILI İŞ KANUNU VE YÖNETMELİKLERİNE GÖRE İŞVERENLERİN

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 15.05.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28648 Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU. Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU. Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ Çalışanların Eğitimi, Bilgilendirilmesi ve Katılımların Sağlanması Yükümlülüğü Çalışanların bilgilendirilmesi (m. 16) (1) İşyerinde iş sağlığı ve

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61 İstanbul, 16.05.2013 Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu

Detaylı

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü DEĞERLERİMİZ 2 VİZYONUMUZ Müşterilerimizin beklentilerini ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde değerlendiriyoruz. Gelişmiş çağdaş ülkelerdeki uygulamaları irdeleyip mükemmel çözümler sağlayarak,

Detaylı

İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 29.06.2015 --- Sayı: 29401) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05.

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05. MESGEMM İSG/Mevzuat/ler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Amaç Madde 2 - Kapsam Madde 3 - Dayanak Madde 4 - Tanımlar İkinci Bölüm - Genel Hükümler Madde 5 -İşverenin Yükümlülükleri

Detaylı

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 17.05.2013/111-1 ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları

Detaylı

ÜNİTE-5. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İş Güvenliği Uzmanlığı

ÜNİTE-5. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İş Güvenliği Uzmanlığı 1 ÜNİTE-5 İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatında İş Güvenliği Uzmanlığı KONU BAŞLIKLARI 2 Temel Kavramlar İşverenin Yükümlülükleri İSGB Kurma Yükümlülüğü İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki ve Yükümlülükleri

Detaylı

Prof.Dr. Nadi Bakırcı Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı A.D.

Prof.Dr. Nadi Bakırcı Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı A.D. Prof.Dr. Nadi Bakırcı Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı A.D. İhmal edilen bir konu olarak iş sağlığı ve güvenliği Bu konuda ihmal edilen bir grup olarak sağlık çalışanları Sağlık hizmeti

Detaylı

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu?

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? http://www.csgb.gov.tr/csgbportal/isgg m.portal?page=mevzuat&id=3 http://egitim.druz.com.tr/egitimmevzuati http://isgkatip.csgb.gov.tr/logout.aspx

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512

Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512 Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512 Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönetmeliğin amacı; iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütmek üzere kurulacak; İşyeri sağlık ve

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI BİLİŞİM İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gereken tüm hizmetleri

Detaylı

YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 18 Aralık 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29209 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 29/12/2012

Detaylı

UYGUN İŞE YERLEŞTİRME. Volkan Dündar

UYGUN İŞE YERLEŞTİRME. Volkan Dündar UYGUN İŞE YERLEŞTİRME Volkan Dündar UYGUN İŞE YERLEŞTİRME KAPSAMI İşe giriş muayenesi ve işe yerleştirme birbirini tamamlayan kavramlardır. İşe Giriş Muayenesi Aralıklı Kontrol Muayenesi Erken Kontrol

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:29.12.2012/28512: İşlenen son değişikliğin yayımlandığı R.G.: 18.12.2014/29209 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ. ( tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ. ( tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ (29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

29 HAZiRAN 2015 PAZARTESi Resmî Gazete Sayı : 29401

29 HAZiRAN 2015 PAZARTESi Resmî Gazete Sayı : 29401 29 HAZiRAN 2015 PAZARTESi Resmî Gazete Sayı : 29401 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE

Detaylı

Sağlık Gözetimi. Dr. Bülent ŞİMŞEK

Sağlık Gözetimi. Dr. Bülent ŞİMŞEK Sağlık Gözetimi Dr. Bülent ŞİMŞEK İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Çalışanların Sağlık Gözetimi; çalışanların sağlığını korumak ve geliştirmek amacı ile çalışanlara verilecek her türlü sağlık hizmetini

Detaylı

İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete: 29.06.2015-29401 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev Yetki Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev Yetki Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği İş Güvenliği Uzmanlarının Görev Yetki Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik İşyeri Hekimlerinin Görev Yetki Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır.

tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır. 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:27.11.2010-27768

Detaylı

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ Tarih: 27/ 12 / 2017 LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN 29.12.2012 Tarih, 28512 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " Sağlığı ve Hizmetleri Yönetmeliği" 13/1-d. Madde, 20.07.2013 Tarih,

Detaylı

Yönetmeliğin bir kısım hükümlerinin yürütmesi durdurulmuştur. Yönetmelik uygulamasında kararları gözden geçiriniz.

Yönetmeliğin bir kısım hükümlerinin yürütmesi durdurulmuştur. Yönetmelik uygulamasında kararları gözden geçiriniz. 27.11.2010 tarih ve 27768 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği nin 22. maddesi ile 27.11.2010 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmıştır. Yönetmeliğin bir

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU TAKVİMİ

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU TAKVİMİ MADDE NO 10 10/1 10/4 11 11 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU TAKVİMİ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU TAKVİMİ KANUN MADDESİNİN YÜRÜRLÜĞE GİRME TARİHİ AZ İŞYERİ 1 İŞYERLERİ ÇOK İŞYERLERİ

Detaylı

MESLEK HASTALIKLARI ve SEBEPLERİ

MESLEK HASTALIKLARI ve SEBEPLERİ MESLEK HASTALIKLARI ve SEBEPLERİ 15.10.2018 www.sakarya.edu.tr 1 Çalışanların sağlık sorunları Çalışanların sağlık sorunları 3 gruba ayrılır; 1. Genel hastalıklar ÜSYE, vs. 2. İşe özgü sağlık sorunları

Detaylı

«İş Güvenliğine Dair Herşey»

«İş Güvenliğine Dair Herşey» Akut Özel Sağlık Hiz. Tur. ve Sos. Hiz. San. Ltd. Şti. Akut Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi «İş Güvenliğine Dair Herşey» Vizyonumuz Profesyonel, tecrübeli ve çözüm odaklı A, B ve C sınıfı iş güvenliği

Detaylı

İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Hekimleri Görevleri İle Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Hekimleri Görevleri İle Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Hekimleri Görevleri İle Çalışma Usul ve Esasları Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 16 Aralık 2003 25318

Detaylı

İşçi Sayısı : Erkek Kadın Genç Çocuk Özürlü. Kaza Tarihi :... Kaza Gününde İşbaşı Saati :... Kazanın olduğu saat :...

İşçi Sayısı : Erkek Kadın Genç Çocuk Özürlü. Kaza Tarihi :... Kaza Gününde İşbaşı Saati :... Kazanın olduğu saat :... EK-2 İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU Düzenlenme tarihi... 1 İ şy eri ni n Unvanı : SGK/Bölge Müdürlüğü Sicil No : Adresi : Tel No. ve E-mail : İşçi Sayısı : Erkek Kadın Genç Çocuk Özürlü Toplam

Detaylı

20 Soruda İş Sağlığı ve Güvenliği

20 Soruda İş Sağlığı ve Güvenliği 20 Soruda İş Sağlığı ve Güvenliği 1. Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındadır? Kamu ve özel sektöre ait bütün işleri ve işyerlerini, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerini,

Detaylı

Ek : 1 T.C... VALİLİĞE... İl Sağlık Müdürlüğüne. Tarih :.. /.. /...

Ek : 1 T.C... VALİLİĞE... İl Sağlık Müdürlüğüne. Tarih :.. /.. /... Ek : 1 T.C........... VALİLİĞE............... İl Sağlık Müdürlüğüne Tarih :.. /.. /..... Aşağıda belirtilen adreste.. Diş Protez Laboratuvarı açmak istiyorum. Gereğini arz ederim. Adı ve Soyadı Mesul Müdür

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk,

Detaylı

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 18 Aralık 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29209 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 29/12/2012

Detaylı

İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK. (04/12/2009 tarih ve 27422 sayılı RG)

İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK. (04/12/2009 tarih ve 27422 sayılı RG) İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK (04/12/2009 tarih ve 27422 sayılı RG) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işletme belgesi verilmesinde uygulanacak

Detaylı

SAĞLIK PERSONELİ HİZMET ALIMININ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİNDEN TEMİN EDİLMESİ İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME

SAĞLIK PERSONELİ HİZMET ALIMININ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİNDEN TEMİN EDİLMESİ İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI, İŞYERİ HEKİMİ ve DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HİZMET ALIMININ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİNDEN TEMİN EDİLMESİ İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. İŞİN KONUSU: Bu Teknik Şartnamenin konusu Ortak

Detaylı

İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete:29.6.2015-29401 BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 29 Haziran 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29401 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 28512

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 28512 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; iş sağlığı

Detaylı

ALGI OSGB iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri LTD. ŞTİ. ALGI OSGB olarak anılacaktır.

ALGI OSGB iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri LTD. ŞTİ. ALGI OSGB olarak anılacaktır. 1-TARAFLAR ALGI OSGB iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri LTD. ŞTİ ve.. 2-İŞİN KONUSU ALGI OSGB iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri LTD. ŞTİ genel olarak İş Sağlığı ve Güvenliği konularında;,. ne vereceği,

Detaylı

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 28648

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 28648 ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 15.05.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28648 www.isgasistan.net BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 16.12.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25318 İŞYERİ SAĞLIK BİRİMLERİ VE İŞYERİ HEKİMLERİNİN GÖREVLERİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ Ali Kaan ÇOKTU İSG Uzman Yardımcısı Endüstri Mühendisi Giriş Genel

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Kasım 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27768 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ HĠZMETLERĠ (YÖNETMELĠK) Resmi Gazete: / BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ HĠZMETLERĠ (YÖNETMELĠK) Resmi Gazete: / BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ HĠZMETLERĠ (YÖNETMELĠK) Resmi Gazete: 27.11.2010/27768 Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini

Detaylı

EK 2 AĠLE HEKĠMLĠĞĠ BĠRĠMĠ DEĞERLENDĠRME FORMU

EK 2 AĠLE HEKĠMLĠĞĠ BĠRĠMĠ DEĞERLENDĠRME FORMU EK 2 AĠLE HEKĠMLĠĞĠ BĠRĠMĠ DEĞERLENDĠRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin Ġl Kodu / ÇKYS Kodu :.../... Tarih :../ / Aile Hekiminin Adı : Sözleşmeli / Görevlendirmeli Aile Sağlığı Elemanının Adı : Sözleşmeli

Detaylı

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ 1 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

GİZLİ EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU. Aile Hekiminin Adı. Sözleşmeli Görevlendirmeli Yetkilendirilmiş. Aile Sağlığı Elemanının Adı

GİZLİ EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU. Aile Hekiminin Adı. Sözleşmeli Görevlendirmeli Yetkilendirilmiş. Aile Sağlığı Elemanının Adı AHB GRUBU EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu :42.... / ÇKYS Kodu :... Tarih :... /... / 2014 Aile Hekiminin Adı Aile Sağlığı Elemanının Adı AHB nin güncel telefonu

Detaylı

1- İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun İşyeri Hekimi Konusundaki Hükümleri Hangi Tarihte Yürürlüğe Girmektedir?

1- İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun İşyeri Hekimi Konusundaki Hükümleri Hangi Tarihte Yürürlüğe Girmektedir? D U Y U R U/2014 003 İŞYERİ HEKİMİ ÇALIŞTIRILMA ESASLARI I. Başlangıç 20.06.2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (1) ile ilgili olarak çıkartılan İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ ÇALŞMALARI

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ ÇALŞMALARI İş güvenliği uzmanlarının nitelikleri ve görevlendirilmeleri (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; iş sağlığı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ. (29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ. (29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ (29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ. (29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ. (29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ (29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAMU HİZMET STANDARDI TABLOSU

GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAMU HİZMET STANDARDI TABLOSU GAZİEMİR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAMU HİZMET STANDARDI TABLOSU SI RA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Adli tıbbi hizmetler Adli rapor işlemleri 1- Nüfus Cüzdanı

Detaylı