KULLANIM KILAVUZU ET D L MLEME MAK NES HB-350

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KULLANIM KILAVUZU ET D L MLEME MAK NES HB-350"

Transkript

1 KULLANIM KILAVUZU ET D L MLEME MAK NES HB-350 Lütfen makineyi kullanmadan önce bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Güvenlik ve hijyen gerektirmektedir.

2 Firmamızın otomatik gıda dilimleme makinesini tercih etti iniz için te ekkür ederiz. Piyasada bulunan di er dilimleme makinelerindeki özelliklerin yanı sıra otomatik et dilimleme makinemiz daha pratik ve güvenli kullanım sa lamaktadır. Bu makine gıda dilimleme için özel olarak üretilmi tir. Özellikle kemiksiz donmu et (sı ır ve koyun eti gibi), sebze (salatalık, patates, havuç, sarımsak, vb) dilimlemesi için uygundur. Restoranlar, oteller, süpermarket ve gıda endüstrilerinde kullanım için idealdir. Makinenin çalı tırılaca ı ortamdaki nem oranı %85 in altında olmalıdır. Bu makine GB Ev ve benzeri elektrikli aletler için güvenlik gereksinimleri, GB Ev ve benzeri elektrikli aletler ile ticari otomatik gıda aletleri için özel gereksinimler standartları ile uyumludur.

3 Ç NDEK LER 1. UYARI 2. ANA TEKN K PARAMETRELER 3. KULLANIM TAL MATLARI 3.1. D L MLEY C N N KONULACA I MEKAN 3.2. KARTONUN AÇILMASI 3.3. YEDEK PARÇALAR VE KONUMLARI 3.4. YA LAMA 3.5. ELEKTR K KABLO BA LANTISI 3.6. MAK NEN N ONARIMI 3.7. BIÇA IN B LENMES 3.8. GIDA KALINLI ININ AYARLANMASI 3.9. DONMU ET N ISITILMASI D L MLEME BIÇA IN DE T R LMES TA IYICI LE BIÇAK KAPA I ARASINDAK MESAFEN N AYARLANMASI 4. ELEKTR K PRENS B EMASI 5. SORUN G DERME 6. PAKET L STES

4 1. UYARI Güç kayna ı gereksinimleri etiket üzerindeki gereksinimlerle uyumlu olmalıdır. Aksi halde, yangın veya makinede ciddi sorunlara yol açabilir. Kullanım esnasında, topraklama terminaline sürekli olarak ba lı bulunmalıdır. Aksi halde, elektrik çarpmasına neden olabilir. Acil durumlarda lütfen tüm dü meleri kapatınız ve fi i çekiniz. Makine çalı ır durumdayken, ellerinizi veya vücudunuzun herhangi bir parçasını çalı ma alanına koymayınız. Aksi halde, yaralanmalar olu abilir. Makine hasar gördü ünde üretici veya yetkili ki ilerce tamir edilmelidir. Makinede yetkisiz olarak de i iklik ve tamir yapılması sonucunda olu abilecek hasar ve yaralanmalardan firmamız sorumlu de ildir. Elektrik kablosu hasar gördü ünde hemen yenisi ile de i tirilmelidir. Makine özel yumu ak kablo ile kullanılmalıdır. Bu kablo üretici veya ilgili birimlerden temin edilebilir. Makineyi su ile yıkamayınız. Aksi halde, elektrik çarpmasına veya makine parçalarında hasara yol açabilir. Makine su geçirmez yapıda de ildir. Makine kullanılmadı ı zamanlarda tüm dü meleri kapatınız ve makineyi fi ten çekiniz. Makine bıça ını temizlemeden veya de i tirmeden önce makineyi durdurunuz. Makinenin ola andı ı çalı ması durumunda makineyi durdurunuz. Operatör çok bol kıyafetler giymemeli ve uzun saçlı ise, saçlarını toplamalıdır. Makine profesyonel ki iler tarafından kullanılmalıdır. Profesyonel olmayan ki iler ve çocuklar makineden uzak tutulmalıdır. Di er cihazlarla ba lantı kurulaca ı zaman e güçlü ba lantı kullanılmalıdır. Bıçak kapa ı, ta ıyıcı, bıçak ve makinenin di er parçalarını sıklıkla kontrol ediniz ve sıkıca ba lanmı ve hasarlı olmadıklarından emin olunuz. -6 C altındaki donmu et makine tarafından kesilemez. Makinenin tekrar satılması durumunda kullanım kılavuzunu ili tiriniz. Kullanım kılavuzu kayboldu unda veya hasar gördü ünde firmamız ile irtibata geçiniz. Bu kullanım kılavuzunda bahsedilmeyen sorularınız için firmamız ile temasa geçiniz.

5 MAK NEN N GÜVENL K TASARIMI Dilimleyici sabitlenmeden önce, topraklama terminali yapılmı olmalıdır. Kaçak nedeni ile olu abilecek yaralanmalardan kaçınınız. Parmaklarınızın kesilmesini önlemek için makine çalı ırken ellerinizi çalı ma alanına koymayınız. Makine çalı ır durumdayken bıça a dokumayınız. Bıça ı temizlerken veya de i tirirken parmaklarınızı kesmemeye özen gösteriniz. 2. TEMEL TEKN K PARAMETLER Anma Voltaj: 220V veya 380V Anma Frekansı: 50HZ Anma Güç Giri i: 0.75KW+0.75KW Frekans: 45~60T/dk Bıçak kalınlı ı: 0~25mm (ayarlanabilir) Bıça ın elması: 363mm A ırlık: 220kg Ebat: 1000mm x 710mm x 1370mm (uzunluk x geni lik x boy) 3. KULLANIM TAL MATLARI 3.1. D L MLEY C N N KONULACA I MEKAN Makine sabit ve düz bir zemine konulmalıdır. Makinenin 4 aya ı yere sıkı bir ekilde oturmu olmalıdır. letim ve tamir için çevresinde yeterli alan bulunmalıdır. Güç kayna ı gereksinimi: Elektrik ba lantısı 1-fazlı (220V, 50Hz)dır KARTONUN AÇILMASI Makineyi kurmadan önce ambalaj listesinde bulunan tüm parçaları sıralayınız. Eksik parça olması durumunda tedarikçiniz ile temasa geçiniz.

6 3.3. YEDEK PARÇALAR VE YERLER Makineyi do ru bir ekilde kullanmak için a a ıdaki bilgileri dikkatlice okuyunuz. 1. Bıçak 2. Bile i ta ı 3. Bıçak kapa ı 4. Et pres kutubu 5. Et pres kutbu sıkma gidonu 6. Ta ıyıcı 7. Ta ıyıcı sıkma vidası 8. Ya ekleme deli i 9. Sürgü panosu tutucu 10. Zamanlayıcı gidonu 11. leri-geri dü mesi 12. Bıçak dü mesi 13. Komut ı ı ı 14. Durdurma dü mesi 15. Kalınlık ayarlama gidonu 16. Et presi 17. Boyut kontrol panosu 3.4. YA LAMA Aks ve hız dü ürücü arasında çalkalanmı ya kullanılmalıdır. Ya senede bir kere de i tirilmelidir çift kıvrımlı ya kullanılmalıdır. Makineyi ilk satın aldı ınızda içerisinde ya bulunmaktadır. Sürgü ve küre arası ya lama Senede iki kere ya ekleyiniz. Ya tabancası ile 4-5 kere basınız. Ya eklenirken makine durdurulmalıdır ELEKTR K KABLO BA LANTISI Dilimleyici dü mesi makinenin sol tarafında sa kö ededir. Dü meyi 0 konumuna getiriniz. Dilimleyici kapalı konuma gelecektir.

7 1-fazlı makinede 2 kablo bulunur: 1 sigorta kablosu ve bir topraklama kablosu. Fi i prize takınız. Prizin elektrik akımı 16A dan az olmamalıdır MAK NEN N BAKIMI Makineyi onarmadan önce; bıçak kapa ı, ta ıyıcı, bıçak ve di er yedek parçaların do ru konumda oldu undan emin olunuz. Ya tabancası ile ya ekleme deli ini kullanarak ya ekleyiniz. Bıçak dü mesine basıldı ında bıça ın çalı ıp çalı madı ını kontrol ediniz. (Dikkat: Bıçak ok yönünde çalı malıdır) leri-geri dü mesi ve durdurma dü mesine basarak ta ıyıcının çalı ıp çalı madı ını ve di er yedek parçaların birbirine çarpıp çarpmadı ını kontrol ediniz. Zamanlayıcı gidonunu çeviriniz. Böylece ileri-geri hareketinin hızı ayarlanabilir. (Dikkat: leri-geri kontrolünden sonra bu kontrolü yapınız) 3.7. BIÇA IN B LENMES Dilimleyici dairesel bıça ı yüksek kalitede çelikten yapılmı tır ve fabrikayı terk etmeden önce bilenmi tir. Bıçak köreldi inde, makinede bulunan bile i ta ı kullanılarak bilenebilir. Bıça ı daha sık aralılarla kısa süreli olarak bileyiniz. Bilemeden önce bıça ı temizleyiniz. Ta lama tekerle i temiz olmadı ında temizlemek için fırça ve alkali su kullanınız. Bıça ın bilenmesi dı ında bile i ta ı bıçaktan uzakta olmalıdır. TA LAMA TEKERLE N N YÜKSEKL K VE AÇISININ AYARLANMASI METODU 1. Ta lamanın boyunun ayarlanması Vidayı gev etiniz ve bile i ta ını tamamen çıkarınız. Bile i ta ı deste indeki vidanın boyunu ayarlayınız. 2. Ta lamanın açısının ayarlanması Bile i ta ındaki vidaları gev etiniz. Bile i ta ı ve destek arasındaki açıyı de i tiriniz. 3. Bıçak tu una basarak bıça ın dairesel olarak dönmesini sa layınız. Ta lamanın son dü mesini saat yönünde çevirerek ta lama tekerle inin bıça a temas etmesini sa layınız. Böylelikle bıça ı bileyebilirsiniz. UYARI: BIÇAK HAREKET ETMEDEN ÖNCE, BIÇA IN TA LAMA TEKERLE NE DE P DE MED KONTROL ED LMEL D R. TOPUZU SAAT YÖNÜNDE ÇEV REREK ARALARINDA 2MM BO LUK OLMASINI SA LAYINIZ. TOPUZU ÇEV RMEK Ç N ÇOK FAZLA GÜÇ KULLANMAYINIZ, AZ M KTARDA KIVILCIM YETERL OLACAKTIR. TA LAMA TEKERLE BIÇA IN YALNIZCA ÖNÜNÜ B L YOR VE YÜZÜNÜ B LEM YORSA, B LE TA ININ KONUMU AYARLANMALIDIR.

8 4. Etki Topuzu çevirerek ta lama tekerle ini bıçaktan uzakla tırınız. Durdurma dü mesine basınız ve etkiyi gözlemleyiniz. Tatmin edici sonuç alıncaya kadar aynı i lemi tekrarlayınız. UYARI: ETK Y GÖZLEMLEMEK Ç N EL N Z KULLANMAYINIZ. 5. Bıça ı biledikten sonra dilimleyiciyi temizlemeniz gerekmektedir. Temizlik yaparken bıçak kapa ını sökmeniz gerekir. UYARI: MAK NEY A INDIRICI MADDELER KULLANARAK TEM ZLEMEY N Z. BU SA LI INIZ Ç N ZARARLI OLAB L R. 6. Bıça ın çapı bileme yapıldıkça küçülecektir. Bıçak ile boyut kontrol panosu arasındaki mesafe 5mm oldu unda boyut kontrol panosunun arkasındaki vidaları sökünüz. Boyut kontrol panosunu bıça a do ru itiniz. 2mm bo luk uygun olacaktır, daha sonra vidaları yerine takınız. UYARI: BIÇA IN ÇAPI 330MM N N ALTINA DÜ TÜ ÜNDE YEN S LE DE T R LMEL D R. 3.8 GIDA KALINLI ININ AYARLANMASI 1. Bıçak ile boyut kontrol panosu arasındaki yükseklik gıda kalınlı ıdır. 2. Gıda kalınlı ını ayarlamak için kolu çeviriniz. 3. Dilimi inceden kalına ayarlamak isteniyorsa, kalınlık arttırılmalı ve istenilen kalınlı a getirilmelidir. Kalından inceye geçmek isteniyorsa, kalınlı ı direkt olarak ayarlayabilirsiniz. 3.9 DONMU ET N ISITILMASI 1. Donmu et çok fazla donmu sa, ince dilim kesme esnasında parçalanabilir. Kalın dilim kesilmek istendi inde ise, makine çalı mayabilir veya motor hasar görebilir. Bu nedenle, etin ısıtılması gerekmektedir (eti sıcak tutma kutusuna koyabilirsiniz). 2. Etin kalınlı ı 1.5mm den dü ük ise, uygun sıcaklık -40C dir. 3. Etin kalınlı ı 1.5mm den fazlaysa, sıcaklık -40C den fazla olma lıdır ve sıcaklık etin kalınlı ına göre artmalıdır D L MLEME UYARI: BU MAK NE -60C N N ALTINDAK VEYA KEM KL ETLER VE ÇOK SERT VE ÇOK SU ÇEREN GIDALARI KESMEK Ç N UYGUN DE LD R. GIDA TA IYICIDAN ALINDIKTAN SONRA BIÇAK DURDURULMALIDIR. 1. Et presini ta ıyıcının üstüne alınız, ayarlayınız ve kutba asınız. 2. Kolu gev etiniz. Daha sonra, et presini kutup dı ına çıkarınız. 3. Sert ve uygun eti ta ıyıcı üzerine koyunuz. Et pres kutbunu kullanarak ete yava ça bastırınız ve kolu sıkınız. UYARI: ETE ÇOK FAZLA BASINÇ UYGULAMAYINIZ. AKS HALDE, MAK NE NORMAL ÇALI MAYAB L R.

9 4. Et presini etin üzerine koyunuz. bıçak ve to-and-fro dü melerine basınız. stedi iniz kalınlı a göre kesmeye özen gösteriniz. Kalınlı ı ayarladı ınızda durdurma dü mesine basınız BIÇA IN DE T R LMES 1. Bile i ta ı kapa ını açınız. 2. bıçak kapa ını açınız. Ta ıyıcı ve bıça ı çıkarınız. Bıçak kapa ındaki iki yıldız eklindeki gidonu gev etiniz. Bıçak kapa ını saat yönünde çeviriniz ve bıçak kapa ını çıkarınız. UYARI: BIÇAK KAPA INI ÇIKARMADAN ÖNCE BOYUT KONTROL PANOSUNU BIÇAKTAN AYIRINIZ. BIÇAK KAPA I ÇALI MA ALANINDAN AYRI KOYUNUZ. 3. Bıça ı çıkarınız. Dört vidayı gev etiniz ve bıça ı e it ekilde çıkarınız. 4. Bıça ı sabitlerken, yüzey temiz olmalıdır. Vidaları e it ekilde sıkmaya özen gösteriniz. UYARI: BIÇA I DE T R RKEN, MAK NEY DURDURMANIZ VE ELEKTR KESMEN Z GEREKMEKTED R. KORUYUCU B R ELD VEN G YMEN Z SA LIKLI OLACAKTIR. BIÇA I MUNTAZAM B R EK LDE ALINIZ. AKS HALDE YARALANMALARA NEDEN OLAB L R TA IYICI LE BIÇAK KAPA I ARASINDAK MESAFEN N AYARLANMASI 1. Ta ıyıcı ile bıçak kapa ı arasındaki mesafe 2-3mm dir. Fabrikada uygun konuma göre ayarlanmı tır. 2. Konumu kendiniz ayarlamak istiyorsanız, ta ıyıcı vidalarını ve daha sonra büküm ayarlanabilir vidayı sökmeniz gerekmektedir. 3. Ta ıyıcı ile bıçak kapa ı arasındaki mesafeyi kontrol ediniz, uygunsa vidaları yerlerine takınız. 4. ELEKTR K PRENS B EMASI Üç fazlı elektrik modeli

10 1 fazlı elektrik modeli 5. SORUN G DERME Bu makine profesyonel ki ilerce kullanılmalıdır. E er a a ıdaki önergeler sorununuza verimli bir çözüm getirmiyorsa, firmamız ile temasa geçiniz. Sorun Makine açıldıktan sonra çalı mıyor. Dilimleme yapılamıyor veya dilimler e it de ildir. Bıçak kö eleri iyi bilenmiyor. Bıçak yava çalı ıyor veya 1-fazlı elektrik modeli çalı tırıldı ında sigorta atıyor. Bıçak çalı ıyor fakat kol hareket etmiyor. Bıçak çalı mıyor fakat kol hareket ediyor. Çözüm 1. Elektri e ba lı olup olmadı ını kontrol ediniz. 2. Sigortanın gev ek olup olmadı ını veya hasarını kontrol ediniz. 1. Bıçak keskin de ildir. 3.7 bölümündeki yönergelere göre bileme yapılabilir. 2. Et, et pres kutbunca çok sıkılmı tır, bu nedenle kolay bir ekilde kayamıyordur. Basıncı ayarlamanız gerekir. 3. Et çok donmu tur. 3.9 bölümündeki yönergelere göre ısıtmanız gerekir. 1. Ta lama tekerinin yüksekli ini ve bıçak kö esi açısını kontrol ediniz. Bıça ı 3.7 bölümündeki yönergelere göre bileyiniz. 2. Ta lama tekeri sıkıca basılmamı tır. Vidaları ve ta lama tekerini sıkmanız gerekir. 1.to-and-fro motoru kapasitansını ve çalı masını kontrol ediniz. 2.Kayar parçanın ya ının yeterli olup olmadı ını kontrol ediniz. Bölüm 3.4 teki yönergelere göre ya eklemeniz gerekir. 1. to-and-fro motorunu kapasitansını kontrol ediniz (1-fazlı makine). Kontak makineyi ve kontak hattını kontrol ediniz. Açma kapamayı kontrol ediniz. 2. Motor çalı ıyorsa, trigonal kayı ın hasarlı veya gev ek olup olmadı ını kontrol ediniz. 1. Bıçak motoru hareket etmiyorsa, motor kapasitansını kontrol ediniz (1-fazlı makine). Makineyi ba layınız ve dü meye basınız. 2. Motor bıça ı hareket ediyorsa, trigonal kayı ın hasarlı veya gev ek olup olmadı ını kontrol ediniz.

11 PAKET L STES 1. HB-350 OTOMAT K D L MLEME MAK NES 1 2. HB-350 OTOMAT K D L MLEME MAK NES KULLANMA KILAVUZU 1 3. TA LAMA TEKERLE 1 4. YA EKLEME ES 1 5. DUYURU Ç N LOOSE-LEAF A S GORTA (YALNIZCA 1-FAZLI MAK NE Ç N) AÇILI NG L Z ANAHTARI 1

HBS300C / HBS330C OTOMAT K ET D L MLEME MAK NES KULLANIM KILAVUZU

HBS300C / HBS330C OTOMAT K ET D L MLEME MAK NES KULLANIM KILAVUZU HBS300C / HBS330C OTOMAT K ET D L MLEME MAK NES KULLANIM KILAVUZU LÜTFEN KULLANMADAN ÖNCE BU KULLANIM KILAVUZUNU D KKATL B R EK LDE OKUYUNUZ. GÜVENL K VE SA LIK UYARILARINA D KKAT ED N Z. Otomatik et dilimleme

Detaylı

SAYIM ND KATÖRÜ. Kullanım Kılavuzu. l NLD-C LCD SERISI

SAYIM ND KATÖRÜ. Kullanım Kılavuzu. l NLD-C LCD SERISI SAYIM ND KATÖRÜ Kullanım Kılavuzu l NLD-C LCD SERISI 1 Ç NDEK LER I. Özellikler...3 II. letim...3 III. A ırlık Kalibrasyonu...4 IV. Sorun Giderme...4 V. Nakliye ve Saklama...4 VI. Aksesuarlar...5 VII.

Detaylı

TARTIM ND KATÖRÜ. Kullanım Kılavuzu. l NLD-W SER S

TARTIM ND KATÖRÜ. Kullanım Kılavuzu. l NLD-W SER S TARTIM ND KATÖRÜ Kullanım Kılavuzu l NLD-W SER S Ç NDEK LER I. Özellikler:. Tu takımı komutları:... letim:.. IV. Alarm belirtileri:. I. Özellikler: l Dahili arj edilebilir akü, arj i lemi sırasında teraziyi

Detaylı

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA TEMİZ SU DALGIÇ POMPA MODEL RTM860 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ HORTUM BAĞLANTISI POMPA EMİŞ TABANI ELEKTRİK KABLOSU ÇALIŞTIRMA ANAHTARI Teknik Özellikler Ana voltaj 230 V Frekans 50

Detaylı

Ç NDEK LER 1. GENEL KURALLAR 2. ÇALI TIRMA 3. ÖN PANEL 4. AYARLAR 5. TIG KURULUMU

Ç NDEK LER 1. GENEL KURALLAR 2. ÇALI TIRMA 3. ÖN PANEL 4. AYARLAR 5. TIG KURULUMU Ç NDEK LER 1. GENEL KURALLAR 2. ÇALI TIRMA 3. ÖN PANEL 4. AYARLAR 5. TIG KURULUMU 5.1 TIG DC UYGULAMA ADIMLARI 5.2 TIG AC UYGULAMA ADIMLARI 5.3 AYARLAMA 5.4 KULLANIM TAL MATLARI 6. ÇUBUK KURULUMU 6.1 ARK

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

S MLER. HAZNE(Besleme Borusu) POSA KABI SIKMA V DASI MEYVE SUYU KABI HAZNE KAPA TEM KASE KASA

S MLER. HAZNE(Besleme Borusu) POSA KABI SIKMA V DASI MEYVE SUYU KABI HAZNE KAPA TEM KASE KASA S MLER HAZNE(Besleme Borusu) POSA KABI SIKMA V DASI MEYVE SUYU KABI HAZNE KAPA I TEM KASE KASA T C < 1 2 4 Hazne arka 3 Posa 6 mesi 7 Meyve suyu Kapa 8 9 Tutacak * ilek, kivi ve domates gibi hassas

Detaylı

TOZ KAPANI TR 8600. Torbasız Multi Cyclone Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

TOZ KAPANI TR 8600. Torbasız Multi Cyclone Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU TOZ KAPANI TR 8600 Torbasız Multi Cyclone Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș TOZ KAPANI TR 8600 Torbasız

Detaylı

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU MERMER KESİCİ MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Gerilim Frekans 220V 50Hz Giriş Gücü 1400 W Yüksüz Hız 15000 Devir/dk (+/- %10) Testere Çapı φ110/115 φ20 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ÇALIŞTIRMA

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ 1 3 4 5 7 6 2 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ MANDRENİ 2. İLAVE SAP 3. DERİNLİK MESNEDİ SIKIŞTIRMA VİDASI 4. DARBELİ / DARBESİZ SEÇİM ANAHTARI

Detaylı

BD2A CİLALAMA MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU

BD2A CİLALAMA MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU BD2A CİLALAMA MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU 1 DİKKAT 1. Bu cihaz fiziksel olarak yetersiz durumda olan, zihinsel sorunları bulunan ve çocukların kullanımı için üretilmemiştir. 2. Çocukların cihazla oynamadıklarından

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

M6410C/L M7410C KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI

M6410C/L M7410C KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI Honeywell M6410/L M7410 KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI UYGULAMA ÜRÜN SPESİFİKASYONU M6410/L, M7410 Küçük lineer vana motorları; fancoil kontrülü, ikincil ısıtma soğutma üniteleri ve zon kontrolü uygulamalarında,

Detaylı

Fan coil üniteleri. Teknik Veri

Fan coil üniteleri. Teknik Veri Fan coil üniteleri Teknik Veri F a n c o i l ü n i t e l e r i E E D T R 1 1-4 0 0 Fan coil üniteleri Teknik Veri F a n c o i l ü n i t e l e r i E E D T R 1 1-4 0 0 çindekiler Ç NDEK LER TABLOSU 3 Dairesel

Detaylı

Lumination LED Armatürler

Lumination LED Armatürler GE Lighting Solutions Montaj Kılavuzu Lumination LED Armatürler Askılı LED Bağlantı Elemanı (EP14 Serisi) Özellikler Uzun ömürlü (50.000 saat nominal ömür) 5 yıl garanti IP30 Kuru yere uygun BAŞLAMADAN

Detaylı

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım talimatlarının tamamını dikkatlice okuyun.

Detaylı

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU TÜRKÇE AC-7N-790 KURULUM KILAVUZU . ÖN AYARLI PANEL VE YARDIMCI TUTUCUNUN TUTUCU PLAKASININ DOĞRULANMASI Dikiş makinesini tesisinizde kurduktan sonra, ayarlayıcıları mutlaka ayarlayın ve dikiş makinesinin

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

STEREO MİKROSKOP Kullanma talimatları

STEREO MİKROSKOP Kullanma talimatları STEREO MİKROSKOP Kullanma talimatları Ürn.No. 91-19000 D D 1! 1) B H c G F J 2x AA E I G e i Genel Uyarı Boğulma tehlikesi: Bu ürün çocukların yutabileceği küçük parçaları içerir. Bu durum bir boğulma

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

EATON FDJ Serisi Jokey Pompa Kontrol Panoları için Çalıştırma ve Bakım Kılavuzu

EATON FDJ Serisi Jokey Pompa Kontrol Panoları için Çalıştırma ve Bakım Kılavuzu EATON FDJ Serisi için Çalıştırma ve Bakım Kılavuzu Talimat Kitapçığı Daha fazla bilgi için şu siteyi ziyaret edin: www.chfire.com Talimat Kitapçığı FDJP / FDJY Sayfa 2 Haziran 2010 İÇİNDEKİLER 1. Kontrol

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİ TELERİ 1. ANAHTARSIZ MANDREN 2. TORK AYAR YERİ 3. SAĞ / SOL AYAR DÜĞMESİ 4. HIZ AYARLI TETİK 5. BATARYA SÖKME TAKMA PİMİ 6. BATARYA KASASI

Detaylı

QT-U601 Kullan m K lavuzu

QT-U601 Kullan m K lavuzu QT-U601 Kullan m K lavuzu Instruction Manual 01 De erli Müflterimiz, Bluelight ı tercih etti iniz için teflekkür ederiz. Ürünlerimiz tamamen siz de erli müflterilerimizin hayatını kolaylafltırmak için

Detaylı

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA /KAPAMA ŞALTERİ 2. İŞ PARÇASI TABLASI 3. KIVILCIM/ÇAPAK KORUYUCU 4. ZIMPARA TAŞI 5. ZIMPARA TAŞI

Detaylı

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER Dikkat Cihazınızın yanlış kullanımı nedeniyle herhangi bir zarar gelmemesi için, cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu talimatları dikkatlice okuyun. Özellikle cihazınızla ilgili güvenlik talimatlarını

Detaylı

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI Lütfen biberon ve mama ısıtıcısını kullanmadan önce bu kullanma talimatlarını dikkatlice okuyun. www.loobex.com Bu ısıtıcı ile her çeşit bebek maması ve içeceğini

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

107404503 B INSTRUCTIONS FOR USE BRUGSANVISNING BETRIEBSANLEITUNG VP300 SERIES USER MANUAL MODE D EMPLOI INSTRUCCIONES DE USO

107404503 B INSTRUCTIONS FOR USE BRUGSANVISNING BETRIEBSANLEITUNG VP300 SERIES USER MANUAL MODE D EMPLOI INSTRUCCIONES DE USO 07404503 B INSTRUCTIONS FOR USE BRUGSANVISNING BETRIEBSANLEITUNG MODE D EMPLOI INSTRUCCIONES DE USO VP300 SERIES USER MANUAL Türkçe Kullanıcıdan beklenen işlemler resimlerde gösterilmiştir. Diğer bütün

Detaylı

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER Teknik özellikleri....2 Makine ölçüleri..... 2 Kullanım kılavuzu 3 Kurulum ve yerleşim... 3 Makine kullanımı... 3 Kama broşu

Detaylı

4 KONTROL VE BAKIM. 4-1 Genel

4 KONTROL VE BAKIM. 4-1 Genel KONTROL VE BAKIM KONTROL VE BAKIM -1 Genel 1. Makinan n uzun bir süre çal mas n sa lamak için düzenli aral klarla makinan n kontrol ve bak m gereklidir. Bu yüzden düzenli bak m ve kontrole büyük önem verilmelidir.

Detaylı

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ DEVİR HIZI MAX. BETON DELME ÇAPI UÇ TİPİ 230V-50HZ 1700W 900-1900d/dk 50mm SDS MAX CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

AKÜLÜ MOTOSİKLET C051

AKÜLÜ MOTOSİKLET C051 AKÜLÜ MOTOSİKLET C051 Kullanmadan önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için saklayınız. Parça Listesi Seri no İsim adet 1 Ana gövde 1 2 Ön gövde 1 set 3 Şarj aleti 1 4

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 TR F E G D B C A 3 TÜRKÇE 11-13 4 HAIR DRYER HD 3700 Güvenlik Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak

Detaylı

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE G F E A B C D 1 2 3 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere

Detaylı

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

ELEKTRON K MUTFAK TERAZ LER KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRON K MUTFAK TERAZ LER KULLANIM KILAVUZU CA RY ELEKTRON K MUTFAK TERAZ LER KULLANIM KILAVUZU ÖZELL KLER 1. Süt ve su miktarını belirtir 2. De i tirilebilir iki ayrı birim sistemi; g, lb:oz 3. De i tirilebilir iki ayrı miktar sistemi; ml, fl oz

Detaylı

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat ÖZELLİKLER ÜRÜN SPEFİKASYONU UYGULAMA T8400C, T8401C standart termostatları ile 24V AC ısıtma-soğutma sistemlerinin tek-kademe kontrolu sağlanır. Isıtma-soğutma

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYĠ ÇALIġTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DĠKKATLĠCE OKUYUNUZ ASB 470 ASB 870 2 ĠÇĠNDEKĠLER I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

HAVA ÜFLEME MAKİNASI

HAVA ÜFLEME MAKİNASI HAVA ÜFLEME MAKİNASI MODEL RTM301 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 2 3 5 CİHAZIN ÜNİTELERİ 4 1. HIZ AYAR DÜĞMESİ 2. TETİK KİLİTLEME BUTONU 3. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 4. HAVA EMİŞ YERİ 5. HAVA ÜFLEME BORUSU TEKNİK

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER

ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER RH 1500 REPEL RH 1500 ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER Repel kedi köpek hayvan kovucu 1500 m2 bir alanı etkileyecek şekilde tasarlanmış son derece başarılı bir cihazdır. Sesi ortama 260 Derece emisyon açısı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8 Kullanım Kılavuzu İçindekiler İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3 MONTAJ o Koşullar 4 o Musluğa su bağlantısının yapılması 4 Kullanım o Kuru buhar ile temizleme

Detaylı

Meyve ve sebze kesicisi

Meyve ve sebze kesicisi Meyve ve sebze kesicisi tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93387FV02X00VIII 2017-08 353 350 Değerli Müşterimiz! Meyve ve sebze kesicinizle çok çeşitli meyve ve sebzeleri çabucak ve kolayca

Detaylı

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance MD8562/8562D 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 4CH 1800W Max Güç Yüksek Performans Klas-AB Amplifikatör MASSIVE OTO SİSTEMİ TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör satın

Detaylı

ELECTRONİC BİRD & ANİMAL REPELLER

ELECTRONİC BİRD & ANİMAL REPELLER EB 1500 REPEL EB 1500 ELECTRONİC BİRD & ANİMAL REPELLER Repel EB 1500, kuş, kedi, köpek gibi birden fazla canlı ve haşerenin yanında domuz ve ayı gibi çok farklı ve güçlü canlıları bile alanınızdan uzaklaş

Detaylı

ABS-20 BIÇAK STERİLİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

ABS-20 BIÇAK STERİLİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ABS-20 BIÇAK STERİLİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU 1 ĠÇERĠK I.ÖNSÖZ 3 II. TANITIM 4 5 III. GÜVENLĠK UYARILARI 5 IV. KURULUM 5 6 V. ÇALIġTIRMA 6 VI. KULLANIM 6 VII. MAKĠNANIN TEMĠZLENMESĠ 7 VIII. TEKNĠK BĠLGĠLERĠ

Detaylı

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ MODEL RTM394 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 3 6 2 1 5 4 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA/KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA /KAPAMA ŞALTER KİLİTLEYİCİ 3. HIZ AYAR DÜĞMESİ 4. VİTES AYAR DÜĞMESİ 5.

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

8 basamaklı veri, tek/çift do rulayıcı basamak yok, 1 bit biti

8 basamaklı veri, tek/çift do rulayıcı basamak yok, 1 bit biti XK315A2-3 A IRLIK DÖNÜ TÜRÜCÜ Kısa Giri : Strengeç yük hücresine uygulanabilir. Standart soket tipi baz benimser. Analog çıkı : 4-20mA/1-5V Seri çıkı : RS232/RS485 komut tipi veya sürekli tip Uzaktan görüntüleme

Detaylı

UZ 964 SerVac KULLANIM TALİMATI

UZ 964 SerVac KULLANIM TALİMATI UZ 964 SerVac KULLANIM TALİMATI CE 822 9311 000 Edisyon 9905 NA1 İÇİNDEKİLER İngilizce 6-7 Elektrik bağlantıları, sadece İngiltere için 8-9 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Bu elektrikli süpürge ticari amaçlı

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

UYGUNLUK BEYANI. MODEL: TP 52 Plazma nverteri

UYGUNLUK BEYANI. MODEL: TP 52 Plazma nverteri FIMER Ofis: Via Brigatti, 59 20050 Ronco Brigantino (MI) Italy Tel: +39 039 6079326 Faks: +39 039 6079334 Web Sitesi: www.fimer.com E-posta: info@fimer.com Yukarıda belirtilen makine tipinin, 89/339/CEE

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Plastik Boru Makası ROWELD Plastik Boru Kaynak Tekni i

Plastik Boru Makası ROWELD Plastik Boru Kaynak Tekni i Plastik Boru Makası ROCUT TC 42 Ø 42 mm ye kadar plastik boru makası PP-, PE-, PE-X-, PB- ve PVDF-boruların Ø 42 mm ye kadar kesilmesi için. Plastikboruların kolay kesilmesi için sa lam, hassas bıçak.

Detaylı

İÇİNDEKİLER BAŞLAMADAN ÖNCE

İÇİNDEKİLER BAŞLAMADAN ÖNCE İÇİNDEKİLER BAŞLAMADAN ÖNCE... S.61 BASKI İÇİN KAĞIT YERLEŞTİRMEK... S.62 MÜREKKEP ŞERİDİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ... S.62 YEDEKLEME PİLİ... S.63 GENEL BAKIM TALİMATLARI... S.63 ONDALIK NOKTASI SEÇİM ŞALTERİ...

Detaylı

HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 TR E F B D C A 3 TÜRKÇE 14-17 4 HAIR DRYER HD 2509 Güvenlik Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki bilgilere dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır.

Detaylı

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU TEKNİK VERİLER 1. Çalışma voltajı: 3V ±0,2V (DC) 2. Yük Akımı: 5 A 3. Hassasiyet: ± 0,5 ºC 4. Sıcaklık ayar aralığı: 10ºC - 30ºC 5. Zamanlama Hatası: 1%

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

SPEEDY DU Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

SPEEDY DU Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU SPEEDY DU 2000 Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SPEEDY DU 2000 Kuru Tip Elektrikli El Süpürge mizi

Detaylı

KULLANMA KILAVUZUL ALARM ZONES 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

KULLANMA KILAVUZUL ALARM ZONES 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 PUBLIC ADDRESS SİSTEM AUDIO KULLANMA KILAVUZUL A ON OFF POWER T-6223 EMERGENCY SWITCH ALARM ZONES 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 MV-EP ACİL DURUM ANAHTARI HOST

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ ASB 490 İÇİNDEKİLER I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri

Detaylı

Goldenmotor Çevrim Kitleri Kullanma Kılavuzu

Goldenmotor Çevrim Kitleri Kullanma Kılavuzu Goldenmotor Çevrim Kitleri Kullanma Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş 2. Kurulum 2.1. Bağlantı Şeması 2.2. Gidon Elemanlarının Montajı 2.3. Magicpie4 Arka Teker Montajı 2.4. Smartpie4 Ön Teker Montajı 2.5.

Detaylı

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU ELEKTRİKLİ MATKAP MODEL RTM154 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 6 1 2 4 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 3. GERİ/İLERİ DÖNÜŞ ŞALTERİ 4. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 5. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ

Detaylı

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 9 8 1 4 5 3 6 2 7 10 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ELEKTRİK KABLOSU 2. TUTMA KOLU 3. EL SİPERİ(FREN KOLU) 4. ÖN TUTMA KOLU 5. KLAVUZ 6. TESTERE

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri

BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri 6-1 DENEY 6-1 Düz Kompunt Motorun Ba lant ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ Testler tamamland ktan sonra DC Düz kompunt motorun ba lant s ve motorun devir yönü kontrolü konusunda

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

VESTEL V-BRUNCH SERiSi 1000 BEYAZ TÜRK KAHVESi MAKiNESi

VESTEL V-BRUNCH SERiSi 1000 BEYAZ TÜRK KAHVESi MAKiNESi VESTEL V-BRUNCH SERiSi 1000 BEYAZ TÜRK KAHVESi MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL Bu cihazı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazınızdan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için, cihazınızı kullanmaya

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYĠ ÇALIġTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DĠKKATLĠCE OKUYUNUZ ASB 460 ASB 860 ĠÇĠNDEKĠLER 2 I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI MODEL RTM378 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 5 2 8 1 3 7 6 4 TEKNİK VERİLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ HIZ KESME DERİNLİĞİ BİLEZİK GENİŞLİĞİ 230V - 50Hz 2000W 23000r/min 0-65mm 12mm CİHAZIN

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Kendinden Ayarlı Ekmek Kılavuzu 5. Isıtma Düğmesi 2. Geniş Yuvalar 6. Defrost Düğmesi 3. Kontrol Kolu 7. İptal

Detaylı

SESSİZ SS Sessiz Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

SESSİZ SS Sessiz Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU SESSİZ SS 2400 Sessiz Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SESSİZ SS 2400 Elektrikli Süpürge mizi seçtiğiniz

Detaylı

FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları

FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları T P: COMPACT O1) OH a OC b OH O B DO OE OE OF OI G OI OF 2 2 Körlük riski Bu cihazı hiçbir zaman doğrudan güneşe ya da güneşin yakınına bakmak için kullanmayın. Böyle

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

KULLANMA KLAVUZU MODEL TES 1500 DİJİTAL KAPASİTE ÖLÇER TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

KULLANMA KLAVUZU MODEL TES 1500 DİJİTAL KAPASİTE ÖLÇER TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. KULLANMA KLAVUZU MODEL TES 1500 DİJİTAL KAPASİTE ÖLÇER TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. 1. Özellikler 1-1 Genel özellikler Çalışma Prensibi Değer aşımı Pil bitmesi Sıfırlama Görüntüleme oranı Güç gereksinimi

Detaylı

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL V-Brunc serisi.pdf 2 15.02.2011 10:03 VESTEL C V-BRUNCH SERİSİ 1000 M Y CM MY BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI CY CMY K KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızın elektrik bağlantısını

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N PCE Teknik Cihazları Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Küçükçekmece / İstanbul Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

DENEY Ba lant ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ GEREKL TEÇH ZAT

DENEY Ba lant ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ GEREKL TEÇH ZAT DENEY 14-1 Ba lant ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ Deneyler tamamland ktan sonra üç fazl ç k k kutuplu senkron motorunun ba lant s ve motorun devir yönü kontrolü konusunda yeterli bilgiye sahip olunabilecektir.

Detaylı

SUNTA KESME MAKİNASI

SUNTA KESME MAKİNASI SUNTA KESME MAKİNASI MODEL RTM384 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 2 3 5 4 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. TUTMA KOLU 3. AÇI ÖLÇEĞİ 4. AÇI AYAR KOLU 5. TESTERE KORUMASI 6. LAZER AÇMA / KAPAMA

Detaylı

BLENDER BL 700. Çelik Blender KULLANIM KILAVUZU

BLENDER BL 700. Çelik Blender KULLANIM KILAVUZU BLENDER BL 700 Çelik Blender KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș BLENDER BL 700 Çelik Blender imizi seçtiğiniz için teșekkür

Detaylı

HAMARAT P1500 KULLANMA KILAVUZU KURU T P ELEKTR K SÜPÜRGES T P P 5

HAMARAT P1500 KULLANMA KILAVUZU KURU T P ELEKTR K SÜPÜRGES T P P 5 HAMARAT P1500 KURU T P ELEKTR K SÜPÜRGES T P P 5 KULLANMA KILAVUZU Say n dostu; Modern tesislerde üretilmifl ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmifl olan HAMARAT P 1500 Kuru Tip Elektrik Süpürgemizi

Detaylı