T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı"

Transkript

1 Evrak Tarih ve Sayısı: 01/09/ T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6EV7U9* Sayı : / / Konu : Güz Dönemi Derse Yazılma Duyurusu Hk. İLKÖĞRETİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlgi : Genel Sekreterlik 01/09/2015 tarihli ve sayılı yazı, Rektörlük Makamının tarih ve Güz Dönemi Derse Yazılma Duyurusu konulu yazısı ekte sunulmuştur. Gereğini bilgilerinize rica ederim. Prof.Dr. Firdevs KARAHAN Dekan EK : İlgi yazı DAĞITIM Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanlığına Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlığına İlköğretim Bölüm Başkanlığına Özel Eğitim Bölüm Başkanlığına Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanlığına Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanlığına Yazı İşleri Birimi Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı 54300/Hendek/SAKARYA Tel: Faks: E-Posta :ef@sakarya.edu.tr Elektronik Ağ : Bu belge 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun 5. Maddesi gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

2 Evrak Tarih ve Sayısı: 01/09/ T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BENNV7B5* Sayı : / / Konu : Güz Dönemi Derse Yazılma Duyurusu Hk. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Akademik takvimimiz uyarınca Önlisans-Lisans-Lisansüstü programlarımızın tümünde Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları 7 13 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Uygulanacak olan kayıt süreci, takvimi ile birlikte ekte sunulmuştur. Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Lisans Öğrencilerimizin kayıt yenileme ve derse yazılma işlemleri SABİS DANIŞMANLIK YÖNETİM SİSTEMİ üzerinden danışman onayı ile yapılacaktır. Lisans ve Lisansüstü öğrencilerinin yazıldıkları dersler, Danışmanları onayladıktan sonra kesinleşecektir. 24 saat içinde Danışman Onayı yapılmazsa, öğrencinin seçtiği dersler otomatik olarak onaylanmış olacaktır. Lisans öğrencilerinin Danışman atamaları Derse Yazılma işlemleri başlamadan tamamlanmalıdır. Danışman Atama işlemleri için, SABİS Danışmanlık Yönetim Sistemi'ndeki DANIŞMAN ATAMA menüsü kullanılabilir. Teknik problemler için SABİS grubundan Eyüp ALBAYRAK'dan (eyup@sakarya.edu.tr) yardım alınabilir. Özellikle Lisans programlarımızdaki "Bölüm Seçmeli Derslerinin" kayıtlarının daha sağlıklı yapılması için, takvimde belirtilen zaman ve adımlara uymada titizlik gösterilmesi gerekmektedir Güz yarıyılından itibaren, yeni kayıt olan veya ilk kez ders alacak öğrencilerimiz de derse yazılma işlemi yapmak zorundadırlar. Bölümlerimizin/Programlarımızın kayıtları yakından takip ederek sürece etkin bir şekilde katılmaları büyük önem taşımaktadır. Kayıtlar sırasında SABİS üzerinden çözülemeyen durumlar için, bölümler çözüm önerilerini ilgili birimin yönetim kurulu kararı ekinde Rektörlüğümüze (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na) yazılı olarak göndermelidirler. Ekteki bilgilerin Biriminizin tüm Bölüm/Program Başkanlıklarına iletilmesi, öğretim elemanlarınıza ve öğrencilerinize duyurulması ve bilgilendirilmeleri hususlarında gereğinin yapılmasını rica ederim. EK : Güz Dönemi Derse Yazılma Duyurusu (5 sayfa) DAĞITIM Gereği: Eğitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Ortadoğu Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Prof.Dr. Muzaffer ELMAS Rektör Bilgi: Sayın Prof.Dr. Mehmet Ali YALÇIN Sayın Prof.Dr. Musa EKEN Sayın Prof.Dr. Ümit KOCABIÇAK Sayın Prof.Dr. Atilla ARKAN Genel Sekreterlik Rektörlük Binası Esentepe Kampüsü Serdivan SAKARYA Tel: Faks: E-Posta :genelskrt@sakarya.edu.tr Elektronik Ağ : Bu belge 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun 5. Maddesi gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

3 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BENNV7B5* Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Eğitim Fakültesi Dekanlığına Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına Hukuk Fakültesi Dekanlığına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına İlahiyat Fakültesi Dekanlığına İletişim Fakültesi Dekanlığına İşletme Fakültesi Dekanlığına Mühendislik Fakültesi Dekanlığına Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığına Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığına Teknoloji Fakültesi Dekanlığına Tıp Fakültesi Dekanlığına Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sağlık Yüksekokulu Devlet Konservatuvarı Adapazarı Meslek Yüksekokulu Akyazı Meslek Yüksekokulu Ali Fuat Cebesoy Meslek Yüksekokulu Arifiye Meslek Yüksekokulu Ferizli Meslek Yüksekokulu Geyve Meslek Yüksekokulu Hendek Meslek Yüksekokulu Karasu Meslek Yüksekokulu Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksekokulu Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Pamukova Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sakarya Meslek Yüksekokulu Sapanca Meslek Yüksekokulu Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına Türk Dili Bölüm Başkanlığına Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığına Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına Sayın Prof.Dr. Kadir ARDIÇ Sayın Reyhan YILDIRIM Sayın Hilmi YANMAZ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığına Genel Sekreterlik Rektörlük Binası Esentepe Kampüsü Serdivan SAKARYA Tel: Faks: E-Posta Elektronik Ağ :

4 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BENNV7B5* Sayın Doç.Dr. Numan ÇELEBİ Sayın Doç.Dr. Ahmet ZENGİN Genel Sekreterlik Rektörlük Binası Esentepe Kampüsü Serdivan SAKARYA Tel: Faks: E-Posta Elektronik Ağ :

5 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Lisans öğrencileri için 7 13 Eylül 2015, Önlisans öğrencileri için 8 13 Eylül 2015 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca elektronik ortamdan danışman onayı 1 ile yapılacaktır. 1 Danışmanlık SAÜ YÖNETMELİK MADDE 7 (1) Her öğrenci için ilgili Bölüm Başkanlığının önerisi ve ilgili kurulun kararı ile öğretim elemanlarından bir danışman belirlenir. (2) Danışman, öğrenciyi izler, eğitim-öğretim ile ilgili sorunlarının çözümünde öğrenciye yardımcı olur. Öğrencinin kayıt yenileme ve derse yazılma, ders ekleme-silme işlemleri, bu Yönetmelik çerçevesinde danışman onayı ile yapılır. Lisans Programlarımızdaki Öğrencilerimiz Bölüm Seçmeli Dersleri kayıtları için uygulanacak olan sürece ve takvimine özellikle dikkat edilmelidir. Öğrencilerimizin aşağıdaki duyuruyu dikkatlice okuyarak, ders kayıtlarını 7 13 Eylül 2015 tarihlerinde yaptırmaları ve geçerli bir mazeretleri olmadıkça kayıtlarını mazeretli kayıt sürecine bırakmamaları olası mağduriyetleri önleme açısından büyük önem taşımaktadır. YENİ KAYIT OLAN veya İLK KEZ DERS ALACAK 1 ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ 1 bir önceki yıl hazırlık öğrenimi gören, aftan faydalanarak eğitime başlayacak olan, dikey geçiş yatay geçiş ile üniversitemize yeni kayıt olan öğrenciler 1- Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı web sitesinin ( ana sayfasında bulunan Numara Sorgulama Servisinden öğrenci numarasını ve SABİS kullanıcı adınızı öğreniniz. 2- Kullanıcı adınızı öğrendikten sonra adresine giriş yaparak (İlk girişte şifre TC Kimlik Numarasıdır) şifre değişikliği yapabilirsiniz. 3- İkinci Öğretim veya Uzaktan Öğretim öğrencileri derse yazılma işlemi yapabilmek için 1-9 Eylül 2015 tarihlerinde öğrenim gideri ödemesini yapmalıdır. Eğitim birimlerine göre ödeme miktarlarını ilan sonundaki tablodan görebilirsiniz. (Öğrenim Gideri Ödemelerini GARANTİ BANKASI Bütün Şube Veznelerinden, Garanti İnternet Bankacılığı ve Garanti ATM'lerinin Üniversite Ödemeleri Kısmından TC Kimlik Numaraları ile Yapabileceklerdir. Ayrıca Tahsilatlar Türkiye Genelinde PTT Aracılığı ile Yapılabilmektedir. PTT'den Yapılacak Ödeme İşlemlerinde İşlem Başına 2,50.-Tl. Hizmet Bedeli Tahsil Edilecektir.) 4-Adım adım Derse yazılma işlemi - kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra OBİS bağlantısını tıklayınız. -Üst menüden Derse Yazılmayı seçiniz. -Açılan ekranda görülen 1.Yarıyıl derslerinin tamamına tik koyarak kaydet butonuna basınız. -Kaydet butonuna bastıktan sonra seçilen dersler menüsünden seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz. -Seçtiğiniz dersler görülmüyor ise işlemi tekrarlayınız.

6 LİSANS Programlarındaki Öğrencilerimiz için: Eylül 2015 Derse Yazılma Öğrencilerimiz Zorunlu derslerine bu tarihlerde kayıt olacaktır. Üniversite Ortak Seçmeli Derslerine kayıtlar ilan edilmiş KOTA lar dahilinde yapılacaktır. Lisans Programlarındaki Öğrencilerimiz Bölüm Seçmeli Derslerine KOTA olmaksızın kayıt olabileceklerdir (*). Ders seçme işlemi sonucunda; kaydet işlemi yapılarak danışmana onayına sunulacaktır. Danışman; ders seçme işleminizde bir değişiklik gereğini size obis üzerinden bildirecektir Danışmanın ders seçme işleminizi onaylamasından sonra ders değişikliği yapılamayacaktır. (*): Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Konservatuvar seçmeli dersleri kotalıdır. 10 Eylül 2015 Seçmeli Derslerin Kotalarının Belirlenmesi ve İlanı Kapatılacak Seçmeli Derslerin Belirlenmesi ve İlanı Kotasız olarak kayıt olunan Bölüm seçmeli dersleri için kayıt listeleri, SABİS teki derse yazılma modülünde Öğrenci Başarı Durumu na göre sıralanmış olarak yayınlanacaktır. Bölümler bu aşamada, dersleri seçen öğrenci sayılarını dikkate alarak; 1-) Bölüm seçmeli derslerinin kotalarını belirlemelidir, 2-) Talebin yüksek olduğu dersin bölünerek verilmesini sağlayabilirler (**), 3-) Kapatılacak bölüm seçmeli derslerini belirlemelidirler. Kotalar belirlendikten sonra kontenjan dışı kalan öğrencilerimiz Eylül tarihlerinde tekrar seçmeli ders/dersler seçmelidirler. (**): Bölünmüş dersler aynı gün ve saatlere konacaktır Eylül 2015 Açılmayan Derse Yazılma veya İlave Derse Yazılma Kontenjan dışı kalan öğrenciler, kotaları dolmamış bölüm seçmeli derslerinden seçebileceklerdir. Bu aşamada başarı sıralamasına bakılmaksızın, bu tarihlerde önce sisteme giren tercih ettiği ders kaydını yapmış olacaktır. Hiç ders kaydı yapmamış öğrenciler de bu aşamada zorunlu derslere ve kotası dolmamış seçimli derslere kayıt olabileceklerdir. Öğrencilerimiz, Eylül tarihlerinde kayıt oldukları zorunlu veya seçmeli hiçbir dersten bu aşamada ders değişikliği veya dersten çekilme yapamayacaktır. 28 Eyl.-2 Ekim 2015 Mazeretli Derse Yazılma Mazeretleri nedeni ile derse yazılamayan öğrenciler, almak istedikleri dersleri içeren bir dilekçe ile bölümlerine müracaat edeceklerdir. Mazeretli kayıt yaptıran öğrencilerimiz, seçimlik derslerini kotaları dolmamış seçmeli derslerinden seçebileceklerdir. Bölümler, SABİS üzerinde açılacak yeni Mazeretli Derse Yazılma Modülü üzerinden öğrencinin kaydını yapabileceklerdir. 28 EYLÜL 2015 GÜZ YARIYILI BAŞLANGICI

7 ÖN LİSANS Programlarındaki Öğrencilerimiz için: 8-9 Eylül 2015 Derse Yazılma Öğrencilerimiz almaları gereken Zorunlu ve Seçmeli derslerine bu tarihlerde kayıt olacaktır. 10 Eylül 2015 Kapatılacak Seçmeli Derslerin Belirlenip İlan Edilmesi Bölümler, yapılan kayıtlara göre kapanacak seçmeli dersleri belirleyip ilan edeceklerdir. Seçmeli dersi açılmayan öğrencilerimiz Eylül tarihlerinde tekrar seçmeli ders/dersler seçmelidirler Eylül 2015 Açılmayan Derse Yazılma veya İlave Derse Yazılma Seçmeli dersi açılmayan öğrencilerimiz bu dersler yerine seçmeli ders/dersler seçebileceklerdir. Hiç ders kaydı yapmamış öğrenciler de bu aşamada zorunlu derslere ve açılmış seçimli derslere kayıt olabileceklerdir. 28 Eyl.-2 Ekim 2015 Mazeretli Derse Yazılma Mazeretleri nedeni ile derse yazılamayan öğrenciler, almak istedikleri dersleri içeren bir dilekçe ile bölümlerine müracaat edeceklerdir. Mazeretli kayıt yaptıran öğrencilerimiz seçimlik derslerini kotaları dolmamış seçmeli derslerinden seçebileceklerdir. Bölümler, SABİS üzerinde açılacak yeni Mazeretli Derse Yazılma Modülü üzerinden öğrencinin kaydını yapabileceklerdir. 28 EYLÜL 2015 GÜZ YARIYILI BAŞLANGICI LİSANSÜSTÜ Programlarındaki Öğrencilerimiz ders kayıt tarih ve işlemlerini; ilgili Enstitütü sayfalarından takip etmelidirler.

8 PROGRAM SÜRESİNDEKİ 2.ÖĞRETİM/KARMA/UZAKTAN ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ İLE PROGRAM SÜRESİNİ AŞAN 1.ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE AİT ÖĞRETİM YILI (GÜZ DÖNEMİ) ÖĞRENCİ KATKI PAYI / ÖĞRENİM GİDERİ TABLOSU (TL) EĞİTİM BİRİMLERİ I.ÖĞRETİM KATKI PAYI (Normal öğrenim süresini tamamlamış ancak mezun olamamış öğrenciler öder) II.ÖĞRETİM ÖĞRENİM GİDERİ (KARMA) UZAKTAN ÖĞRETİM ÖĞRENİM GİDERİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER (YÖS) KATKI PAYI - ÖĞRENİM GİDERİ I.ÖĞRETİM KATKI PAYI II.ÖĞRETİM ÖĞRENİM GİDERİ KARMA (UZAKTAN) ÖĞRETİM ÖĞRENİM GİDERİ TIP FAKÜLTESİ 295,50 295,50 TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ 140,50 573,50 140,50 573,50 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 193,50 764, ,50 193,50 764, ,50 BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİL.FAK. 193,50 764, ,50 193,50 764, ,50 TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 193,50 764, ,50 193,50 764, ,50 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 158,00 158,00 FEN EDEBİYAT FAK. (FEN PROG.) 142,00 640,50 142,00 640,50 HUKUK FAKÜLTESİ 156,50 156,50 İŞLETME FAKÜLTESİ 156,50 577,50 877,50 156,50 577,50 877,50 İŞLETME FAKÜLTESİ (UOLP-LeedsMetropolitan İşletme)(ARA SINIF) 1.155,00 İŞLETME FAKÜLTESİ (UOLP-Leeds Metropolitan İşletme) (HAZIRLIK) 750,00 İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAK. 156,50 577,50 877,50 156,50 577,50 877,50 İLAHİYAT FAKÜLTESİ 142,00 513,50 813,50 142,00 513,50 813,50 EĞİTİM FAKÜLTESİ 142,00 513,50 813,50 142,00 513,50 813,50 FEN EDEBİYAT FAK. (SOSY. PROG.) 142,00 481,00 142,00 481,00 İLETİŞİM FAKÜLTESİ 142,00 481,00 142,00 481,00 DEVLET KONSERVATUARI 294,50 294,50 UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 95,00 95,00 SAĞLIK YÜKSEKOKULU 95,00 95,00 BEDEN EĞT.VE SPOR YÜKSEKOKULU 95,00 577,50 95,00 577,50 MESLEK YÜKSEKOKULLARI 95,00 385,00 95,00 385,00 ADAPAZARI MYO 585,00 585,00 ENSTİTÜLER ENSTİTÜLER (İKİNCİ VE UZAKTAN ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ AKTİF ÜÇ DÖNEM SONUNDA) 129, , ,00 129, , ,00 500,00 500,00 500,00 500,00

9 A- PROGRAM SÜRESİ İÇERİSİNDE yer alan ve sadece İlgili Dönem Katkı Payı/Öğrenim Ücretini Ödeyecek Öğrencilerimiz; TC KİMLİK Numarasıyla Öğretim türüne göre karşılarına çıkan ücreti yatıracaklardır. Kredi Başına Katkı Payı ile ilgili bir ödeme işlemi yapmayacaklardır. B- PROGRAM SÜRESİNİ GEÇEN Öğrencilerimiz ise İKİ aşamalı ÖDEME işlemi yapacaklardır. 1- Öncelikle İlgili Dönem Katkı Payı/Öğrenim Ücretini TC KİMLİK Numarasıyla Öğretim Türüne göre karşılarına çıkan ücreti, 2- Kredi Başına Katkı Payı/Öğrenim ücretini ise sistem üzerinden hesapladıkları bedeli "Kredi Başı Serbest" hesaba TC KİMLİK numarasıyla ve miktarı KENDİLERİ söyleyerek yatıracaklardır. Bu hesaba kesinlikle "ilgili dönem katkı payı/öğrenim ücreti" yatırmayacaklardır. 26 Ocak 2015 Tarihinden İtibaren Akademik Takvimde Belirtilen Derse Yazılmaların Son Gününe Kadar Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemelerini GARANTİ BANKASININ Bütün Şube Veznelerinden, Garanti İnternet Bankacılığı ve Garanti ATM'lerinin Üniversite Ödemeleri Kısmından; Yapabileceklerdir. Ayrıca Türkiye Genelinde PTT Aracılığı ile Yapılabilecektir. (PTT'den Yapılacak Ödeme İşlemlerinde İşlem Başına 2,50.-Tl. Hizmet Bedeli Tahsil Edilecektir.)

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-16 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Lisans öğrencileri için 7 13 Eylül 2015, Önlisans öğrencileri için 8 13

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Lütfen derse yazılma süreci tablosunu incelemeden işlem yapmayınız. Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları;

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BEKR3BEJC* Sayı :99174368 /199/ Konu :2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Dönemi Derse Yazılma Hk. FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlgi :

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Rektörlük

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Rektörlük Evrak Tarih ve Sayısı: 16/01/2018-E.2681 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Rektörlük *BEAM4KJ4F* Sayı :35955870/302.01.05/ Konu :2017-2018 Yılı Bahar Dönemi Derse Yazılma Duyurusu Hk. SPOR BİLİMLERİ

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/01/2018-E.2921 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BE844K9CT* Sayı :94979414/302.01.05/ Konu :2017-2018 Yılı Bahar Dönemi Derse Yazılma Duyurusu

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı 08/09/2017-E.36556 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BEAC3Y6NU* Sayı :99174368 /302.01.05/ Konu ::2017-2018 Yılı Güz Dönemi Derse Yazılma Duyurusu Hk. KİMYA BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN 2014-15 BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Derse Yazılma İşlemleri İçin Alttaki Açıklamaları Dikkatlice Okuyunuz Ayrıca Derse Yazılma Akış Şemasını İnceleyiniz (http://www.ogrisl.sakarya.edu.tr/duyurular/dyas.pdf)

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları; 29 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Kocaeli

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Evrak Tarih ve Sayısı: 06/01/2015-336 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BEKRF2A8* Sayı :30579404/105.02/ Konu :Ders Açma-Kapama İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA İlgi : Türk Dili Öğretimi

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato Evrak Tarih ve Sayısı: 15/12/2017-E.54116 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BEAC458Y7* Sayı :45571424/010.04/ Konu :592/11 SAÜ. Serbest Dolaşım (Free Mover) Yönergesi HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 398 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 09/01/2015-918 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEKRFTRB* Sayı :94999046/310.99/ Konu :Erasmus+ Sınavı İlan Materyalleri EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 374 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 26.08.2015 / 11:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 06.02.2015 / 13:30 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 B. HARÇ İŞLEMLERİ... 5 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Ders Ücreti... 5 I. Katkı Payı:...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 09.09.2016 / 16:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında önlisans ve

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs Bilgi Sistemi

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato Evrak Tarih ve Sayısı: 28/05/2014-21695 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BEL96H1K* Sayı :45571424/010.99/ Konu :425/05 Sakarya Üniversitesi Önceki Öğrenmelerin Tanınması Senato Esasları MÜHENDİSLİK

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 30.01.2017 / 14:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 17/07/2018-E.28730 *BEL53CT0M* T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Sayı : 55545571-103 Konu : Akademik Takvim (2018-2019) SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 377 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 380 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında önlisans,

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı 17/10/2017-E.45269 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BE6E432B9* Sayı :99174368 /772.01/ Konu :Kontenjan ve Duyurular SOSYAL HİZMET BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlgi : Kültür

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 04/08/2017-E.62975 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELMB16T5* Sayı : 21447663-302.01.01/ Konu : ÖSYM Yeni Kayıt İşlemleri MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 03/09/2014-13380

Evrak Tarih ve Sayısı: 03/09/2014-13380 Evrak Tarih ve Sayısı: 03/09/2014-13380 T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEKRE7VU* Sayı :14065294-302.02/ Konu :Kayıt Yenileme/Ders Seçme Tıp Fakültesi Dekanlığına

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) Mevcut Öğrencilerimiz (2017 ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimiz)

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 30/05/2018-E.43559 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE6P44A3N* Sayı : 50235129-100 Konu : Akademik Takvim İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Üniversitemizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 23/02/2015-9123 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BELMRPYA* Sayı :99174368 /310.02.01.1/ Konu :Farabi Programı Başvuru Materyalleri FİZİK BÖLÜM

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (10.09.2018) Mevcut Öğrencilerimiz (2017 ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimiz)

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI SON GÜNCELLEME: 03.09.2018 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 2 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 2 C. HARÇ İŞLEMLERİ...

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİMİ YENİ ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ 12 Ağustos 2016 Elektronik Kayıt Tarihleri 16 Ağustos 2016 15 Ağustos 2016 Yeni Öğrencilerin

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı

AÇIKLAMALAR. 1- Danışman ataması yapılmayan öğrencilere, Öğrenci ders kayıt modülü kullanılarak kayıtlardan önce mutlaka danışman atanması,

AÇIKLAMALAR. 1- Danışman ataması yapılmayan öğrencilere, Öğrenci ders kayıt modülü kullanılarak kayıtlardan önce mutlaka danışman atanması, AÇIKLAMALAR 2017-2018 öğretim yılı güz yarıyılı akademik takviminde 18-22 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacağı belirtilen ders kayıtları Fakülte/Meslek Yüksekokulu bazında ekte belirtilen tarih ve saatlerde

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemiz, öğrenciliğiniz süresince akademik etkinliklerle diğer idari

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 06/05/2015-136517 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELM4KZA5* Sayı :53891476-103- Konu :2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi İŞLETME FAKÜLTESİ

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI http://www.alanya.edu.tr/ Sevgili öğrenciler; Yoğun bir çalışma sürecinin

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09. EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.2012 Ders Seçimi, Danışman Onayı ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payının

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 348 TOPLANTI TARİHİ : Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet DURMAN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 20/04/2015-18891 T.C. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BEKAH4J4* Sayı :37641051/302.04.04/ FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Rektörlük Makamının 17/04/2015 tarih 46148110/302.04.04/18800

Detaylı

Gün içindeki 1.ve 2. yarı farklı birimlere atanmıştır. 3.yarı ise o gün içinde kayıt yapan tüm birimlere ve danışman onaylarına atanmıştır.

Gün içindeki 1.ve 2. yarı farklı birimlere atanmıştır. 3.yarı ise o gün içinde kayıt yapan tüm birimlere ve danışman onaylarına atanmıştır. AÇIKLAMALAR 2017-2018 öğretim yılı baharyarıyılı akademik takviminde 29 Ocak-02 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacağı belirtilen ders kayıtları Fakülte/Meslek Yüksekokulu bazında ekte belirtilen tarih ve

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİMİ YENİ ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ 27 Temmuz 2015 Yeni Öğrencilerin Öğrenim Ücreti Yatırma Tarihleri

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 340 TOPLANTI TARİHİ : 18.02.2010 Üniversitemiz Senatosu Rektör Vekili Prof. Dr. Binnaz BAYTEKİN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki

Detaylı

Seçmeli Ders Havuzu Ders Kaydı Tarihi

Seçmeli Ders Havuzu Ders Kaydı Tarihi TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İLK KAYITLAR VE KAYIT YENİLEME BAŞLANGIÇ BİTİŞ 1. Sınıf i Katkı Payı 1. Taksitini Yatırma Tarihleri (Kayıt Yenileme Tarihleri) 12.08.2013 04.09.2013

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU Ders kayıt takvimi, ders kayıtlarının yapılması ve uyulması gereken kurallarla ilgili önemli bilgiler kısaca aşağıda verilmektedir. 1. DERS KAYIT TAKVİMİ Öğrenim Ücreti -

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TARİHİ:

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TARİHİ: Prof.Dr.Muzaffer ELMAS REKTÖR Prof.Dr.Mehmet Ali YALÇIN Prof.Dr.MusaEKEN Prof.Dr.Fatih ÜSTEL REKTÖR YARDIMCISI REKTÖR YARDIMCISI REKTÖR YARDIMCISI Prof.Dr.Etem KÖKLÜKAYA Prof.Dr.Levent GÜLEN Prof.Dr.Ümit

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 376 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 03-05 Eylül 2018

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA. ÖDEME, DERS EKLEME-SİLME ve 5 I DERSLERİNE KAYIT İŞLEMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA. ÖDEME, DERS EKLEME-SİLME ve 5 I DERSLERİNE KAYIT İŞLEMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA ÖDEME, DERS EKLEME-SİLME ve 5 I DERSLERİNE KAYIT İŞLEMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ 1. Birinci öğretim programı

Detaylı

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Yaz okulu kesin kayıt işlemleri yaz okulu takviminde belirtilen tarihler arasında, http://ebys.ege.edu.tr/sayfası üzerinden

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi :

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi : 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENĠLEME (DERS SEÇĠMĠ-HARÇ ÖDEME VB.) ĠġLEMLERĠ 2016/2017 öğretim yılı güz yarıyılı ders seçme ve kayıtlanma işlemleri internet üzerinden(ders kaydı ve danışman

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Gazi Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 23/11/2017-E.167448 *BE5FKD3H4* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı Sayı : 51894716-903.99- Konu : Öğretmen Kampanyası YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ve

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ)

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) Harç Yatırma Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Ders Seçme Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Danışman Onayları

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 19/10/2015-67548 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE8V30MC1* Sayı : 21447663-304.01/ Konu : Üniversite Burs Kontenjanı İVEDİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR DEFTERİ TARİHİ: 19.03.2015

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR DEFTERİ TARİHİ: 19.03.2015 Prof.Dr.Mehmet Ali YALÇIN REKTÖR YARDIMCISI Prof.Dr.Orhan TORKUL MÜHENDİSLİK FAK. DEKANI Prof.Dr.YılmazDAŞÇIOĞLU FEN-EDEBİYAT FAK.DEKANI Prof.Dr.Ramazan AKDEMİR TIP FAKÜLTESİ DEKANI Prof.Dr.Hamza AL İKT.

Detaylı

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Yaz okulu kesin kayıt işlemleri yaz okulu takviminde belirtilen tarihler arasında, kimlik.ege.edu.tr sayfasında EBYS modülünden

Detaylı

KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILIM YAPACAK ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILIM YAPACAK ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILIM YAPACAK ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 08-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Üniversitemiz web sitesi Kampüs

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ 1-2017 ÖSYS ile yerleşen öğrencilemizin ders kayıtları sadece bu döneme mahsus olmak üzere varsa öğrenim ücretlerinin

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2014- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİMİ YETERLİK SINAVLARI VE YENİ ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYITLARI 07-15 Ağustos 2014 Yeni Öğrencilerin Öğrenim Ücreti Yatırma Tarihleri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU 2017 YAZ OKULUNDA UYGULANACAK AKADEMİK TAKVİM Ders Kayıtları 28 Haziran-07 Temmuz 2017 Ücret

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Rektörlük

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Rektörlük Evrak Tarih ve Sayısı: 04/05/2018-E.18915 Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6P4AVRM* Sayı :65182052/399/ Konu :Üniversite Öğrencilerine Yönelik Proje Yarışmaları TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Evrak Tarih ve Sayısı: 07/12/2016-E.52882 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEKA3H07M* Sayı :40731121/308.01/ Konu :474/20 Öğrenci Konseyi Seçim Takvimi ve Komisyonu

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYITLARINDA ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYITLARINDA ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYITLARINDA ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 1-) Katkı Payları / Öğrenim Ücretlerinin ödenmesi Katkı payınızı/öğrenim

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KAY02_27_01_2019 UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ UZAKTAN VE YÜZ YÜZE ÖĞRETİM DERS KAYIT EKLE ÇIKAR İŞLEMLERİ İÇİN YARDIM KILAVUZU T.C. Harran Üniversitesi Harran Üniversitesi Uzaktan Eğim

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 13/03/2015-12752 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEKR7Z0D* Sayı :20219791/934.01.07/ Konu :2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Duyurusu

Detaylı

SAÜ Evrak Tarih ve Sayısı: 26/01/

SAÜ Evrak Tarih ve Sayısı: 26/01/ Evrak Tarih ve Sayısı: 31/01/2018-E.5570 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE5U4L2EB* Sayı :65182052/199/ Konu :Öğretmenlik Uygulaması Dersinde Performans Değerlendirme Sistemi

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu 2016 2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu Üniversitesi Akademik Danışmanlık Yönergesi kapsamında

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 14/11/

Evrak Tarih ve Sayısı: 14/11/ Evrak Tarih ve Sayısı: 14/11/2014-35592 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BE6EA521* Sayı :20219791/304.02/ Konu :Artırımlı Katkı Payı Öğrenim Ücretleri ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU ŞARTLARI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU ŞARTLARI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda Tezli Yüksek Lisans, Doktora, Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim ) Programlarına

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2014- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİMİ YETERLİK SINAVLARI VE YENİ ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYITLARI GÜZ YARIYILI 27 Ağustos 5 Eylül Yeni Öğrencilerin Öğrenim Ücreti Yatırma

Detaylı

DERS KAYIT AÇIKLAMALARI

DERS KAYIT AÇIKLAMALARI DERS KAYIT AÇIKLAMALARI 2017-2018 öğretim yılı güz yarıyılı akademik takviminde 18-22 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacağı belirtilen ders kayıtları Fakülte/Meslek Yüksekokulu bazında ekte belirtilen tarih

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÖĞRETİM ÜCRETLERİ, ÜCRET ÖDEME TARİHLERİ VE İADELERİ HAKKINDA DUYURU 2017 YAZ OKULUNDA UYGULANACAK AKADEMİK TAKVİM Ders Kayıtları 28 Haziran-07 Temmuz 2017 Ücret

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME TIP FAKÜLTESİ 10.02.2014-16.02.2014 ECZACILIK FAKÜLTESİ 10.02.2014-16.02.2014

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 06/10/2016-E.72536 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELC4F3ZR* Sayı : 21447663-304.01/ Konu : Üniversite Burs Kontenjanı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME REHBERİ Ders Seçimi, Danışman Onayı ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payının Yatırılması

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI I.ÖĞRETİM

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI I.ÖĞRETİM TIP FAKÜLTESİ I.ÖĞRETİM II.ÖĞRETİM KIZ ERKEK G.TOP. BÖLÜMLER SINIF K E TOP K E TOP I.Ö.+II.Ö. I.Ö.+II.Ö. I 14 14 28 0 14 14 28 TIP FAKÜLTESİ II 19 8 27 0 19 8 27 III 12 13 25 0 12 13 25 TOPLAM 45 35 80

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) 2018-2019 BAHAR DÖNEMİNDE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZ Kesin kayıt işlemlerinizi

Detaylı