MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANLIÐI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANLIÐI"

Transkript

1 MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANLIÐI KOLEJLERE GÝRÝÞ SINAVI (KGS-FÝNAL) CUMARTESÝ Ýsim/Soy Ýsim:... Aday No:.... OTURUM SORU KÝTAPÇIÐI ÝNGÝLÝZCE - MATEMATÝK GENEL AÇIKLAMA Bu kitapçýk, Ýngilizce ve Matematik Testlerini içermektedir. Kitapçýk, 18 sayfadan oluþmaktadýr. Sizlere bu üç testi cevaplayacaðýnýz bir de TEST CEVAP KAÐIDI verilmiþtir. Soru kitapçýklarýnýn daðýtýlmasýnýn ardýndan salon baþkanýnýn gözetiminde kitapçýðýnýzý kontrol ediniz. Hatalý olan kitapçýklar, sýnav baþlamadan önce mutlaka deðiþtirilecektir. Size daðýtýlan cevap kaðýdýnýn üzerine adýnýz, soyadýnýz ve aday numaranýz bilgisayar tarafýndan yazýlmýþ ve kodlanmýþtýr. Cevap kaðýdýnýn size ait olup olmadýðýný ve aday numaranýzýn doðru kodlanmýþ olup olmadýðýný kontrol ediniz. Bu test Ýngilizce, 7 Matematik sorusundan ibarettir. Tüm sorularý cevaplandýrmanýz için sizlere toplam 90 dakikalýk süre verilecektir. Her soru için dört farklý seçenek verilmiþtir. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doðru yanýt olup diðerleri yanlýþtýr. Cevap kaðýdýnda, her sorunun karþýsýnda bulunan þýklardan, doðru yanýt olan dairenin içini koyu siyah ve yumuþak bir kurþun kalemle iyice karalayýnýz. Kurþun kalem dýþýnda baþka çeþit kalem kullanmayýnýz. Yanlýþ karalamalarýnýzý düzeltirken iz býrakmayacak þekilde dairenin içini yumuþak bir silgiyle iyice siliniz. Soru kitapçýðý üzerindeki boþ yerleri iþlem yapmak için kullanabilirsiniz. Cevap kaðýdýnýzý buruþturmayýnýz ve üzerine gereksiz iþaret koymayýnýz. Bilmediðiniz sorularýn üzerinde fazla zaman kaybetmeden diðer sorulara geçiniz. Zamanýnýz kalýrsa yapmadýklarýnýzý yeniden gözden geçirirsiniz. Þimdi aþaðýdaki örnek sorunun nasýl cevaplandýrýlacaðýný beraberce inceleyelim. ÖRNEK SORU: iþleminin sonucu kaça eþittir? A) 11 B) 1 C) 13 D) 14 Bu sorunun doðru cevabý 9 dur. Doðru olan bu cevap B seçeneðidir. Onun için, cevap kaðýdýndaki bu soruya ait seçeneklerde B dairesinin içi karalanmýþtýr. Hepinize baþarýlar dileriz. A B C D

2

3 ÝNGÝLÝZCE TESTÝ CHOOSE THE CORRECT ANSWER (1-14) 1. Summer is after. A) season B) spring C) winter D) autumn. David: are you running? Sam: I'm in a hurry. A) Where B) How C) Who D) Why 3. When I was five, my favourite was an orange doll. A) toy B) fruit C) food D) colour 4. In the holidays, I like tennis matches. A) watch B) watches C) watching D) watched 1

4 ÝNGÝLÝZCE TESTÝ 5. I think daily lives very difficult in the past. A) is B) are C) was D) were 6. We borrow books and DVDs from a. A) museum B) library C) post office D) newsagent 7. I under my bed to find my earring. A) jumped B) climbed C) crawled D) walked 8. Sally: I can t see Emily. Pamela: She in the shade with her friends. A) is sitting B) sits C) sitting D) sit

5 ÝNGÝLÝZCE TESTÝ 9. Terry: As I walked to the cinema, I dropped my ring. Jack: Did you your friends to help? A) asks B) asked C) asking D) ask 10. You need to wear a in the car. A) helmet B) T-shirt C) seat belt D) mask 11. Megan:? Daisy: People leave rubbish on the beach. A) Why is Alagadi Beach dirty B) Who goes to Alagadi Beach C) Where do people usually go D) When do they leave rubbish 1. Leo:? Sam: It started on Friday and finished on Sunday. A) How many visitors were there B) How long did the festival last C) Where did the festival start D) What did you do on Sunday 3

6 ÝNGÝLÝZCE TESTÝ 13. Emily: I have got a white rabbit. What colour's yours? Sam: A) I want a grey rabbit. B) It lives in a green box. C) I haven't got a pet. D) It eats lots of carrots. 14. Megan: Let s go to the cinema! Daisy: It s 5.30 and the film started at A) It is too late! B) I am sorry, too. C) Let s go and find out! D) Go straight on. 4

7 ÝNGÝLÝZCE TESTÝ CHOOSE THE CORRECT ANSWER (15-18) A Holiday in Cyprus The Murray family (0) from America. They love travelling. This summer, they are on holiday in Cyprus (15) ten days. They are staying in a hotel on the beach in Kyrenia. (16) wants to do different activities. The children want to go swimming, Mrs. Murray wants to (17) some shopping and Mr. Murray wants to visit the museums. The children think their father is boring. Mrs Murray wants him to relax (18) they are on holiday. 0. A) is B) was C) am D) were 15. A) for B) at C) of D) on 16. A) Something B) Someone C) Everywhere D) Everyone 17. A) make B) do C) have D) buy 18. A) so B) but C) when D) where 5

8 ÝNGÝLÝZCE TESTÝ READ AND ANSWER QUESTIONS (19-) Mike s birthday is on the first day of the year. He always celebrates it with his family at home because the weather is usually cold and rainy. They are also tired because of the New Year s Party. His mother cooks his favourite food - chicken curry. After dinner, they usually eat fruit and icecream. They never have birthday cakes because Mike doesn t like them. Then, his sister plays the guitar for them. They sing and dance. They have fun. Last year, they were on holiday in Australia for the New Year. They stayed at a hotel near the beach. The beach was clean and sandy. Mike and his sister played ball games on the beach every morning. There were visitors from countries all over the world. They celebrated New Year s Eve with them on the beach. The weather was very hot. There were people everywhere. They listened to music and danced. It was noisy but brilliant. The next day, Mike didn t feel alright so he celebrated his fifteenth birthday in bed. It was a terrible day. Then, on the second of January, he was better and on the third of January, they were back home. 19. Mike's birthday is on the. A) st 1 of December st B) 31 of December st C) 1 of January nd D) of January 6

9 ÝNGÝLÝZCE TESTÝ 0. Mike and his family on New Year's Eve. A) were tired and cold B) listened to music C) were at home D) played ball games 1. th Mike celebrated his 15 birthday. A) at his home B) on the beach C) in a restaurant D) in the hotel room. Which one is TRUE ( )? A) The weather is usually very hot on Mike's birthday. B) Last year, Mike celebrated the New Year abroad. C) Last year, Mike celebrated his birthday on the beach. D) Mike always has a cake for his birthday. ÝNGÝLÝZCE TESTÝNÝZ BÝTMÝÞTÝR YANITLARINIZI KONTROL EDEREK MATEMATÝK TESTÝNE GEÇÝNÝZ. 7

10 MATEMATÝK TESTÝ Soru 1. Yanda kareli kaðýt üzerinde açýnýmlarý verilen geometrik þekillerin numaralarýna göre doðru olarak sýralanýþý aþaðýdakilerin 1 hangisinde verilmiþtir? A) 1 Kare prizma Küp 3 Kare prizma 4 Dikdörtgenler prizmasý B) 1 Dikdörtgenler prizmasý Kare prizma 3 Küp 4 Kare prizma C) 1 Dikdörtgenler prizmasý Kare prizma 3 Küp 4 Dikdörtgenler prizmasý D) 1 Dikdörtgenler prizmasý Dikdörtgenler prizmasý 3 Küp 4 Kare prizma 3 4 Soru. Aþaðýdaki iþlemlerden hangisinin sonucu doðrudur? A) B) C) D) = = = =

11 MATEMATÝK TESTÝ Soru 3. Aþaðýda, her biri kendi içinde eþ büyüklükte parçalara bölünmüþ olan þekillerdeki koyu renkli bölümlerin temsil ettiði kesirlerden hangisi kesrini göstermez? 3 A) B) C) D) Soru 4. Aysu, pazar günü aralýksýz 3 saat 40 dakika ders çalýþmýþtýr. Ders çalýþmayý tamamladýðýnda saat 18.5'i gösterdiðine göre, Aysu pazar günü saat kaçta ders çalýþmaya baþlamýþtýr? A) B) C) D)

12 MATEMATÝK TESTÝ Soru 5. Aþaðýda noktalý kaðýt üzerindeki hangi iki nokta bir doðru parçasýyla birleþtirilirse, DG doðru parçasý ile eºit uzunlukta olur? C A H B D E F G A) A noktasý ile C noktasý B) F noktasý ile H noktasý C) B noktasý ile F noktasý D) A noktasý ile E noktasý Soru 6. Üç basamaklý bir sayý ile 4'ün çarpýmý 9984 tür. Bu çarpma iþleminin çarpanlarý arasýndaki fark kaçtýr? A) 49 B) 39 C) 416 D)

13 MATEMATÝK TESTÝ Soru 7. Yandaki tabloda, bir maðazada satýlan þemsiye, ceket ve gömlek fiyatlarý verilmiþtir. Bu ürünlerin hepsinden birer adet satýn alan ve yapýlan indirimle birlikte üçüne toplam 5.99 TL ödeyen Sermet Bey'e kaç TL indirim yapýlmýþtýr? ÜRÜN Þemsiye Ceket SATIÞ FÝYATI (TL) Gömlek A) TL B) TL C) 8.74 TL D) 8.64 TL Soru 8. Aþaðýda verilen þeklin alaný kaç cm dir? C 4 cm D 3 cm 3 cm A 4 cm B E 5 cm F cm 4 cm H G K 4 cm J A) 46 cm B) 48 cm C) 50 cm D) 5 cm 11

14 MATEMATÝK TESTÝ Soru Adým. Adým 3. Adým 4. Adým Yukarýdaki örüntü eþ büyüklükteki eþkenar üçgenlerle oluþturulmuþtur. Eþkenar üçgenlerin bir kenarýnýn uzunluðu cm olduðuna göre, 7. adýmda oluþan þeklin çevre uzunluðu kaç cm'dir? A) 0 cm B) 18 cm C) 10 cm D) 9 cm Soru 10. Aþaðýda verilen ve kýsa kenarlarý cm, uzun kenarlarý ise 6 cm olan 4 adet eþ büyüklükteki dikdörtgeni, kenarlarýndan birleþtirerek mümkün olabilen en büyük çevre uzunluðuna sahip tek bir dikdörtgen oluþturmak istiyoruz. Buna göre oluþturacaðýmýz dikdörtgenin çevre uzunluðu kaç cm olur? 6 cm cm A) 8 cm B) 3 cm C) 48 cm D) 5 cm Soru 11. Yanda görülen pastanýn çeyreðini Ertan, 6 0 sini Kývanç, 0. sini Batu ve %5 ini de Sedat yemiþtir. Buna göre, pastadan en az yiyen kim olmuþtur? A) Ertan B) Kývanç C) Batu D) Sedat 1

15 MATEMATÝK TESTÝ Soru 1. Aþaðýdaki grafikler Esra ve Arda'nýn bir ayda içtikleri meyve sularýný göstermektedir. Grafiklerle ilgili verilenlerden hangisi doðrudur? A) Bir aylýk sürede Esra, Arda'dan daha fazla meyve suyu içmiþtir. B) Bir aylýk sürede Arda, toplam 70 bardak meyve suyu içmiþtir. C) Bir aylýk sürede Esra, Arda dan 5 bardak fazla portakal suyu içmiþtir. D) Bir aylýk sürede Arda, Esra'dan daha fazla limonata içmiþtir. Soru 13. Yandaki kareli kaðýt üzerinde gösterilen açýlara göre aþaðýdakilerden hangisi doðrudur? S T R A) TOV açýsý dik açýdýr. P O U B) SOP açýsý dar açýdýr. C) YOR açýsý geniþ açýdýr. D) ROZ açýsý dik açýdýr. Z Y V 13

16 MATEMATÝK TESTÝ Soru 14. Yanda numaralandýrýlmýþ olarak verilen zaman ölçülerinden en kýsa olaný hangisidir? ay 75 gün 1 yýl ay ay A) 1. B) gün C) 3. D) 4. Soru 15. Yanda dikdörtgenler prizmasý þeklindeki sadece üst kapaðý olmayan kutunun 9 cm 8 cm tüm dýþ yüzeyi hiç kaðýt artmayacak þekilde renkli kaðýtla kaplanmak isteniyor. Buna göre kaç cm lik renkli kaðýda ihtiyaç vardýr? 15 cm A) 55 cm B) 56 cm C) 57 cm D) 58 cm Soru 16. Bir bahçeden toplanan 500 adet portakalýn %7'sinin suyu sýkýlarak þiþelere doldurulmuþ, geriye kalanlar da meyve olarak tüketilmiþtir. Buna göre, bu bahçeden toplanan portakallardan kaç tanesi, portakal suyu yapmak için kullanýlmýþtýr? A) 165 B) 175 C) 185 D)

17 MATEMATÝK TESTÝ Soru 17. Yanda verilen þekil, bir dikdörtgen ile 6 eþ büyüklükteki eþkenar üçgenden oluþmaktadýr. Dikdörtgenin çevre uzunluðu 4 cm olduðuna göre, þeklin çevre uzunluðu kaç cm'dir? A) 48 cm B) 64 cm C) 80 cm D) 96 cm Soru 18. Birbirinden farklý, iki basamaklý iki doðal sayýnýn toplamý 1'dir. Bu sayýlardan küçüðü en az kaç olabilir? A) 18 B) 1 C) 3 D) 9 Soru 19.,,, þekillerinden her biri +, -, x, - iþlemlerinden birine denk gelmektedir. 5 7 = 35 8 = = 4 7 = 11 olduðuna göre 8 (4 5) iþleminin sonucu kaçtýr? A) 8 B) 37 C) 56 D) 60 15

18 MATEMATÝK TESTÝ Soru 0. Yanda numaralý olarak verilen iþlemlerden kaç tanesinin sonucu doðrudur? A) Hiçbirinin B) Birinin C) Ýkisinin D) Tümünün 3 1) = ) = ) - 1 = 6 3 4) 5-8 = 11 Soru 1. Uzun kenarý 16 cm, kýsa kenarý 1 cm olan bir dikdörtgenin uzun kenarlarýndan 1 her birinin %75'i, kýsa kenarlarýndan da her birinin alýnarak yeni bir 4 ü dikdörtgen oluþturuluyor. Yeni oluþan dikdörtgenin çevre uzunluðu kaç cm'dir? A) 4 cm B) 30 cm C) 36 cm D) 40 cm Soru. Yandaki bölme iþleminde A en çok kaç olabilir? A) 63 B) 69 C) 71 D) 73 - A

19 MATEMATÝK TESTÝ Soru 3. Aþaðýdaki þekilde çizgiler, her seferinde þekli eþ parçalara ayýrdýðýna göre, þekildeki koyu renkli alan, tüm alanýn kaçta kaçýdýr? A) B) C) D) Soru 4. Haftalýk 105 TL olan harçlýðýnýn, her hafta 70 TL'sini harcayýp geriye kalanýný biriktiren Ayfer'in, 4 haftada kaç TL biriktirdiði, aþaðýdaki iþlemlerin hangisiyle bulunur? A) 7 x (105-70) B) 4 + (7 x 105) C) ( ) x 7 D) (105-70) x 4 Soru 5. Bir çýkarma iþleminde fark 756'dýr. Eksilen sayýdan 110 çýkarýp, çýkan sayýya 90 eklersek fark kaç olur? A) 56 B) 356 C) 456 D)

20 MATEMATÝK TESTÝ Soru 6. Yanda kareli kaðýt üzerindeki geometrik þekille ilgili olarak aþaðýda numaralandýrýlarak verilenlerden hangileri doðrudur? A B 1. AB ED F C. AF CD 3. FE BC E D 4. AF BC A) 1. ve 4. B). ve 4. C) 1.,. ve 3. D)., 3. ve 4. Soru = = 1.98 olduðuna göre, + iþleminin sonucu kaçtýr? A) 7.10 B) 5.0 C) 3.5 D) 1.5 MATEMATÝK TESTÝNÝZ BÝTMÝÞTÝR. YANITLARINIZI KONTROL EDÝNÝZ. 18

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What time D) What 4. A) It's one o'clock.

Detaylı

3. FASÝKÜL 1. FASÝKÜL 4. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL 5. FASÝKÜL. 3. ÜNÝTE: ÇIKARMA ÝÞLEMÝ, AÇILAR VE ÞEKÝLLER Çýkarma Ýþlemi Zihinden Çýkarma

3. FASÝKÜL 1. FASÝKÜL 4. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL 5. FASÝKÜL. 3. ÜNÝTE: ÇIKARMA ÝÞLEMÝ, AÇILAR VE ÞEKÝLLER Çýkarma Ýþlemi Zihinden Çýkarma Ýçindekiler 1. FASÝKÜL 1. ÜNÝTE: ÞEKÝLLER VE SAYILAR Nokta Düzlem ve Düzlemsel Þekiller Geometrik Cisimlerin Yüzleri ve Yüzeyleri Tablo ve Þekil Grafiði Üç Basamaklý Doðal Sayýlar Sayýlarý Karþýlaþtýrma

Detaylı

Geometriye Y olculuk. E Kare, Dikdörtgen ve Üçgen E Açýlar E Açýlarý Ölçme E E E E E. Çevremizdeki Geometri. Geometrik Þekilleri Ýnceleyelim

Geometriye Y olculuk. E Kare, Dikdörtgen ve Üçgen E Açýlar E Açýlarý Ölçme E E E E E. Çevremizdeki Geometri. Geometrik Þekilleri Ýnceleyelim Matematik 1. Fasikül ÜNÝTE 1 Geometriye Yolculuk ... ÜNÝTE 1 Geometriye Y olculuk Çevremizdeki Geometri E Kare, Dikdörtgen ve Üçgen E Açýlar E Açýlarý Ölçme Geometrik Þekilleri Ýnceleyelim E E E E E Üçgenler

Detaylı

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.)

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) He is having an exam on Wednesday. (Çarşamba günü sınav oluyor-olacak.) Mary is spending

Detaylı

1. English? a. She is b. Is c. He d. Is she. 1. This is an office, and tables. a. those are b. that are c. these d. that is. 1. This is girlfriend.

1. English? a. She is b. Is c. He d. Is she. 1. This is an office, and tables. a. those are b. that are c. these d. that is. 1. This is girlfriend. 1. English? a. She is b. Is c. He d. Is she 1. This is an office, and tables. a. those are b. that are c. these d. that is 1. This is girlfriend. a. hers b. to him c. of her d. his 1. There are people

Detaylı

1. She traveled the world. a. over b. across c. on d. around. 1. There s a park across the street the hospital. a. of b. to c. from d.

1. She traveled the world. a. over b. across c. on d. around. 1. There s a park across the street the hospital. a. of b. to c. from d. 1. She traveled the world. a. over b. across c. on d. around 1. There s a park across the street the hospital. a. of b. to c. from d. for 1. I am taking some books. a. hers b. her c. to her d. she 1. bottle

Detaylı

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE Does he go to the theater? O tiyatroya gider mi? ÖRNEK CÜMLELER VE KALIPLAR Yes, he goes to the theater. Evet, o tiyatroya gider. Do you like swimming? Yüzmeyi sever misin?

Detaylı

Kanguru Matematik Türkiye 2015

Kanguru Matematik Türkiye 2015 3 puanlýk sorular 1. Hangi þeklin tam olarak yarýsý karalanmýþtýr? A) B) C) D) 2 Þekilde görüldüðü gibi þemsiyemin üzerinde KANGAROO yazýyor. Aþaðýdakilerden hangisi benim þemsiyenin görüntüsü deðildir?

Detaylı

KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KOLEJLERE GİRİŞ SINAVI-1 (KGS-1) CUMARTESİ İsim/Soy İsim:... Aday No:... 2. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI İNGİLİZCE - MATEMATİK 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. GENEL AÇIKLAMA Bu kitapçık, İngilizce

Detaylı

Ý Ç Ý N D E K Ý L E R

Ý Ç Ý N D E K Ý L E R ÝÇÝNDEKÝLER A. BÝRÝNCÝ ÜNÝTE: ÞEKÝLLER VE SAYILAR Nokta...9 Düzlem...10 Geometrik Cisimler ve Modelleri...12 Geometrik Cisimler ve Yüzeyleri...14 Haftanýn Testi...16 Veri Toplama - Þekil Grafiði...18 Tablo...20

Detaylı

3. Tabloya göre aþaðýdaki grafiklerden hangi- si çizilemez?

3. Tabloya göre aþaðýdaki grafiklerden hangi- si çizilemez? 5. SINIF COÞMY SORULRI 1. 1. BÖLÜM DÝKKT! Bu bölümde 1 den 10 a kadar puan deðeri 1,25 olan sorular vardýr. Kazan Bardak Tam dolu kazandan 5 bardak su alýndýðýnda kazanýn 'si boþalmaktadýr. 1 12 Kazanýn

Detaylı

1. Böleni 13 olan bir bölme iþleminde kalanlarýn

1. Böleni 13 olan bir bölme iþleminde kalanlarýn 4. SINIF COÞMAYA SORULARI 1. BÖLÜM 3. DÝKKAT! Bu bölümde 1 den 10 a kadar puan deðeri 1,25 olan sorular vardýr. 1. Böleni 13 olan bir bölme iþleminde kalanlarýn toplamý kaçtýr? A) 83 B) 78 C) 91 D) 87

Detaylı

TEOG 1. MERKEZİ ORTAK SINAVLAR İNGİLİZCE DERSİ BENZER SORULARI

TEOG 1. MERKEZİ ORTAK SINAVLAR İNGİLİZCE DERSİ BENZER SORULARI TEOG SINAV SORUSU-1 UNIT 2 SINIF İÇİ TARAMA TESTİ Diyalogu tamamlayan ifade hangisidir? Henry: That's my money.i don t want to give it to you. Martin:...! Don t be so stingy. Diyalogda boşluğu en iyi tamamlayan

Detaylı

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz?

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz? Ad : Soyad : S n f : Nu : Okulu :. S T R O U S E R S C S K S I R T Yukar da bir bulmacan n çözümü verilmifltir. Afla daki seçeneklerden bir tanesinden bulmacan n çözümünde bahsedilmemifltir. Buna göre

Detaylı

Lesson 33: Interrogative forms of be going to, be + verb~ing for expressing near future

Lesson 33: Interrogative forms of be going to, be + verb~ing for expressing near future Lesson 33: Interrogative forms of be going to, be + verb~ing for expressing near future Ders 33: Yakın gelecekten bahsederken be going to, be + verb~ing kalıplarının soru zamiri formları Reading (Okuma)

Detaylı

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION 1. Çeviri Metni - 9 Ekim 2014 A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION Why is English such an important language today? There are several reasons. Why: Neden, niçin Such: gibi Important: Önemli Language:

Detaylı

Matematik ve Türkçe Örnek Soru Çözümleri Matematik Testi Örnek Soru Çözümleri 1 Aþaðýdaki saatlerden hangisinin akrep ve yelkovaný bir dar açý oluþturur? ) ) ) ) 11 12 1 11 12 1 11 12 1 10 2 10 2 10 2

Detaylı

5. 2x 2 4x + 16 ifadesinde kaç terim vardýr? 6. 4y 3 16y + 18 ifadesinin terimlerin katsayýlarý

5. 2x 2 4x + 16 ifadesinde kaç terim vardýr? 6. 4y 3 16y + 18 ifadesinin terimlerin katsayýlarý CEBÝRSEL ÝFADELER ve DENKLEM ÇÖZME Test -. x 4 için x 7 ifadesinin deðeri kaçtýr? A) B) C) 9 D). x 4x ifadesinde kaç terim vardýr? A) B) C) D) 4. 4y y 8 ifadesinin terimlerin katsayýlarý toplamý kaçtýr?.

Detaylı

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden Lesson 22: Why Ders 22: Neden Reading (Okuma) Why are you tired? (Neden yorgunsun?) Why is your boss angry? (Patronun neden sinirli?) Why was he late? (Neden geç kaldı?) Why did she go there? (Neden oraya

Detaylı

18- UNİTE 1 1- 11- 12- 19- 13- 20- 21- 14- 15- 22- 16- 23- 24- 17- 10-

18- UNİTE 1 1- 11- 12- 19- 13- 20- 21- 14- 15- 22- 16- 23- 24- 17- 10- UNİTE 1 1-2- 3-4- 5-6- 7-8- 9-10- 11-12- 13-14- 15-16- 17-18- 19-20- 21-22- 23-24- 40-41- 42-43- 44-45- 46-25- 26-27- 28-29- 30-31- 32-33- 34-35- 36-37- 38-39- 47-48- 49-50- 51-52- 53-54- 55-56- 57-58-

Detaylı

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 1.-5. sorularda konuşma balonlarında boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 3. We can t go out today it s raining

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 6. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2015-2016 6. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 İNGİLİZCE Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20 SINAV

Detaylı

a) Must: meli malı. Bir eylemin yapılmasının zorunluluğunu belirten must ile ifade edilen kişinin kendi isteğinden kaynaklanmaktadır.

a) Must: meli malı. Bir eylemin yapılmasının zorunluluğunu belirten must ile ifade edilen kişinin kendi isteğinden kaynaklanmaktadır. a) Must: meli malı. Bir eylemin yapılmasının zorunluluğunu belirten must ile ifade edilen kişinin kendi isteğinden kaynaklanmaktadır. Olumlu cümle I must go: Gitmeliyim. (Ben böyle istemiyorum) He must

Detaylı

1. Ne zaman yapılacağı kesin belli olan veya gelecekte yapmaya niyet ettiğimiz işleri anlatırken:

1. Ne zaman yapılacağı kesin belli olan veya gelecekte yapmaya niyet ettiğimiz işleri anlatırken: Nerelerde Kullanılır: 1. Ne zaman yapılacağı kesin belli olan veya gelecekte yapmaya niyet ettiğimiz işleri anlatırken: My father is going to buy me a bike. (Babam bana bisiklet alacak.) The teachers are

Detaylı

at Kullanımı: de, da, ye, ya, e, a

at Kullanımı: de, da, ye, ya, e, a at Kullanımı: de, da, ye, ya, e, a at İngilizcede zaman edatı olarak saatlerle birlikte kullanılır. - I will see you at 4:15. Seninle saat 4:15'de görüşeceğim. - The plane leaves at six. Uçak saat 6'da

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ İLKOKULU 3/ A SINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ İLKOKULU 3/ A SINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM 12-1 EKİM 201 UNIT 1 WHEEL OF FORTUNE EYLÜL 28 EYLÜL -09 EKİM 2015 2015 201 ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ İLKOKULU 3/ A SINIFI İNGİLİZCE DERSİ LENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 4 2 Asking for permission Giving

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2015-2016 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 İNGİLİZCE Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20 SINAV

Detaylı

DENEME SINAVLARI. www.dilkoyayincilik.com

DENEME SINAVLARI. www.dilkoyayincilik.com DENEME SINAVLARI Tüm hakkı saklıdır. 5846 ve 2936 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası Hükümleri gereğince yayıncının yazılı izni olmaksızın bu kitabın tamamı veya bir kısmı elektronik ortam dahil kopya

Detaylı

Exercise 2 Dialogue(Diyalog)

Exercise 2 Dialogue(Diyalog) Going Home 02: At a Duty-free Shop Hi! How are you today? Today s lesson is about At a Duty-free Shop. Let s make learning English fun! Eve Dönüş 02: Duty-free Satış Mağazasında Exercise 1 Vocabulary and

Detaylı

Genellikle onlar bahçede mı? Onlar şimdi bahçede mı? Yazın bir otelde kalır mısın? O her gün evde mı? Ödev zor mu? Ben yiyorum çünkü açım.

Genellikle onlar bahçede mı? Onlar şimdi bahçede mı? Yazın bir otelde kalır mısın? O her gün evde mı? Ödev zor mu? Ben yiyorum çünkü açım. Oda genellikle dağınık ve oda şimdi dağınık. Genellikle onlar bahçede mı? Onlar şimdi bahçede mı? O otobüste. O sabahları otobüs ile işe gider. Ben akşamları İngilizce çalışmam. Yazın bir otelde kalır

Detaylı

VOCABULARY LIST. late. leave. : ayrılmak, terk etmek call. listen. : dinlemek cartoon. live. : yaşamak chat. lunch. : öğle yemeği chess. marble.

VOCABULARY LIST. late. leave. : ayrılmak, terk etmek call. listen. : dinlemek cartoon. live. : yaşamak chat. lunch. : öğle yemeği chess. marble. Unıt 1 3 1 VOCABULARY LIST arrive : varmak, ulaşmak late : geç brush : fırçalamak leave : ayrılmak, terk etmek call : çağırmak, adlandırmak listen : dinlemek cartoon : çizgi film live : yaşamak chat :

Detaylı

1. A lot of; lots of; plenty of

1. A lot of; lots of; plenty of a lot of lots of a great deal of plenty of çok, bir çok many much çok, bir çok a little little az, biraz a few few az, birkaç 1. A lot of; lots of; plenty of a lot of ( en yaygın olanıdır ), lots of, plenty

Detaylı

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir?

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir? NG L ZCE 4. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT CLASSROOM RULES, GREETINGS, SUBJECT PRONOUNS Test 1 1. 5. Good night Ahmet. Good night Mehmet. Bu konuflman n geçti i resim afla

Detaylı

Kanguru Matematik Türkiye 2015

Kanguru Matematik Türkiye 2015 3 puanlýk sorular 1. Aþaðýdaki þekillerden hangisi bu dört þeklin hepsinde yoktur? A) B) C) D) 2. Yandaki resimde kaç üçgen vardýr? A) 7 B) 6 C) 5 D) 4 3. Yan taraftaki þekildeki yapboz evin eksik parçasýný

Detaylı

Lesson 30: will, will not Ders 30: will, will not

Lesson 30: will, will not Ders 30: will, will not Lesson 30: will, will not Ders 30: will, will not Reading (Okuma) I hope you will visit me one day. ( Umuyorum bir gün beni ziyaret edeceksin ) I think your sister will like that cellphone. ( Bence kız

Detaylı

KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KOLEJLERE GİRİŞ SINAVI-1 (KGS-1) CUMARTESİ İsim/Soy İsim:... Aday No:... 2. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI İNGİLİZCE - MATEMATİK 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. GENEL AÇIKLAMA Bu kitapçık İngilizce

Detaylı

İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PAST TENSE TO BE (OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI) GRAMER ANLATIMI ALIŞTIRMA. www.ekolayingilizce.com SIMPLE PAST (to be)

İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PAST TENSE TO BE (OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI) GRAMER ANLATIMI ALIŞTIRMA. www.ekolayingilizce.com SIMPLE PAST (to be) İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PAST TENSE TO BE (OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI) GRAMER ANLATIMI ALIŞTIRMA İNGİLİZCE GRAMER (+) I was a student. She was a student. They were students. (?) Was I a student? Was she

Detaylı

Students can get almost everything they need near the university campus. Student: Öğrenci Can: -ebilmek get: almak, sahip olmak, erişmek

Students can get almost everything they need near the university campus. Student: Öğrenci Can: -ebilmek get: almak, sahip olmak, erişmek MESLEKİ İNGİLİZCE I DERSİ - 1. HAFTA ÇEVİRİ METİNLERİ 1. NEW YORK UNIVERSITY New York University is in Greenwich Village. in: içinde, -de/da Village: köy, kasaba New York Üniversitesi Greenwich kasabasındadır.

Detaylı

1. Sınıf - 5. Ünite Anadolu Üniversitesi

1. Sınıf - 5. Ünite Anadolu Üniversitesi 1. Sınıf - 5. Ünite Anadolu Üniversitesi Free Time / Boş Zaman Ünite 5 te bu konuları öğreneceksiniz Geniş zaman kullanarak soru sormayı Yaptığınız bir şeyi hangi sıklıkta yaptığınızı söylemeyi Boş zaman

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF İNGİLİZCE 2015 8. SINIF 1. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 13 ARALIK 2015 Saat: 11.20 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

SBS PRACTICE EXAM 4. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 4* 1. Aşağıdaki cümleyi tamamlayan sözcük hangi seçenektedir?

SBS PRACTICE EXAM 4. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 4* 1. Aşağıdaki cümleyi tamamlayan sözcük hangi seçenektedir? SBS PRACTICE EXAM 4 1. Aşağıdaki cümleyi tamamlayan sözcük hangi seçenektedir? 4. Düşünce balonundaki cümleyi doğru tamamlayan sözcüğü seçiniz. You are not a hardworking student, Mike! Jeff is a/an friend.

Detaylı

PRESENT PERFECT TENSE WITH JUST / ALREADY / YET

PRESENT PERFECT TENSE WITH JUST / ALREADY / YET PRESENT PERFECT TENSE WITH JUST / ALREADY / YET Bir önceki ünitede Present Perfect Tense iþlenmiþti. Bu nedenle, aþaðýda tekrar amaçlý bir özet verilmiþtir. Present Perfect Tense; Tamamlanmýþ ya da bitmiþ

Detaylı

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir:

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: Informal Greetings (Gayri Resmi selamlaşmalar) - Hi. (Merhaba) -Hello. (Merhaba)

Detaylı

3. Çarpýmlarý 24 olan iki sayýnýn toplamý 10 ise, oranlarý kaçtýr? AA 2 1 1 2 1. BÖLÜM

3. Çarpýmlarý 24 olan iki sayýnýn toplamý 10 ise, oranlarý kaçtýr? AA 2 1 1 2 1. BÖLÜM 7. SINIF COÞMAYA SORULARI 1. BÖLÜM DÝKKAT! Bu bölümde 1 den 10 a kadar puan deðeri 1,25 olan sorular vardýr. 3. Çarpýmlarý 24 olan iki sayýnýn toplamý 10 ise, oranlarý kaçtýr? 2 1 1 2 A) B) C) D) 3 2 3

Detaylı

Kısaltılmış biçimi: Olumlu cümlelerde ('ll) Olumsuz cümlelerde: (Won't) A WILLINGNESS (İsteklilik) PROMISE (Vaad):

Kısaltılmış biçimi: Olumlu cümlelerde ('ll) Olumsuz cümlelerde: (Won't) A WILLINGNESS (İsteklilik) PROMISE (Vaad): Gelecek zamanın (Future Tense) yardımcı fiili olarak kullanılmasının yanısıra Modal Yardımcı olarak İSTEKLİLİK (WILLINGNESS), PROMISE (Vaad) POLITE REQUEST AND OFFER (Kibar istek ve ikram), STRONG DETERMINATION

Detaylı

BBC English in Daily Life

BBC English in Daily Life İçindekiler Lesson one - Ders 1:... 2... 2 Lesson Two - Ders 2:... 2... 3 Lesson Three - Ders 3:... 3... 3 Lesson Four - Ders 4:... 4... 4 Lesson Five - Ders 5:... 4... 4 Lesson Six - Ders 6:... 5... 5

Detaylı

Geometri Çalýþma Kitabý

Geometri Çalýþma Kitabý YGS GMTRÝ ÇLIÞM ÝTI YGS Geometri Çalýþma itabý opyright Sürat asým Reklamcýlýk ve ðitim raçlarý San. Tic. Þ u kitabýn tamamýnýn ya da bir kýsmýnýn, kitabý yayýmlayan þirketin önceden izni olmaksýzýn elektronik,

Detaylı

Lesson 19: What. Ders 19: Ne

Lesson 19: What. Ders 19: Ne Lesson 19: What Ders 19: Ne Reading (Okuma) What is it? (O nedir?) What is your name? (İsmin nedir?) What is the answer? (Cevap nedir?) What was that? (O neydi?) What do you want? (Ne istersin?) What did

Detaylı

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF OKULA YARDIMCI VE SINAVLARA HAZIRLIK My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What

Detaylı

İNGİLİZCE SORU CÜMLELERİ

İNGİLİZCE SORU CÜMLELERİ İNGİLİZCE SORU CÜMLELERİ What are you cooking, Fatma Hanım? What is it, Mrs. Miller? What do you want? What is his name? What have you in your basket? What can I do for you? What is the meaning of Topkapı

Detaylı

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü EMTRAS [Turkish] My Headteacher is Okul müdürüm My Year Manager is Sınıf Müdürüm My Form Tutor is Sınıf öğretmenim My Form is Sınıfım P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü I must bring in a T-shirt, shorts

Detaylı

Lesson 23: How. Ders 23: Nasıl

Lesson 23: How. Ders 23: Nasıl Lesson 23: How Ders 23: Nasıl Reading (Okuma) How are you? (Nasılsın?) How are your parents? (Ailen nasıl?) How was the interview? (Görüşme nasıldı?) How is your work? (İşin nasıl?) How do you go to school?

Detaylı

I WOULD come to the party but... You He,She,It We They

I WOULD come to the party but... You He,She,It We They İsteklilik (willingness), kararlılık (determination), istek (request) ikram - teklif (offer), red (refusal) ve geçmişte alışkanlık (habit in the past) ifade eder. A WILLINGNESS - DETERMINATION (isteklilik

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF İNGİLİZCE 2015 8. SINIF 1. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :...

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF İNGİLİZCE 2015 8. SINIF 1. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :...

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF İNGİLİZCE 2015 8. SINIF 1. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :...

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF İNGİLİZCE 2015 8. SINIF 1. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :...

Detaylı

Mart Ayı Değerler Eğitimi. Samimiyet

Mart Ayı Değerler Eğitimi. Samimiyet Mart Ayı Değerler Eğitimi Samimiyet Darüşşafaka Orta Okulu Mart Ayı değeri olan Samimiyet değeri kapsamında etkinlik ve paylaşımlar düzenlemiştir. Yabancı diller bölümü; Samimiyet konusuyla ilgili olarak

Detaylı

Geçmiş zamanda olumlu cümlede fiillerin 2. hâli (ed) takısı almış hâli kulanılır.

Geçmiş zamanda olumlu cümlede fiillerin 2. hâli (ed) takısı almış hâli kulanılır. Simple Past Tense (Di-li geçmii zaman) (PAST TENSE) yardımcı fiili ( Did) Geçmiş zamanda olumlu cümlede fiillerin 2. hâli (ed) takısı almış hâli kulanılır. Düzenli fiilleri 2. hale koymak için d, ed veya

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF İNGİLİZCE 2016 8. SINIF 2. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) 15 MAYIS 2016 Saat: 11.20 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

Lesson 20: Where, when. Ders 20: Nerede, ne zaman

Lesson 20: Where, when. Ders 20: Nerede, ne zaman Lesson 20: Where, when Ders 20: Nerede, ne zaman Reading (Okuma) Where is the City Hall? (Belediye binası nerede?) Where are you now? (Şu an neredesin?) Where is he working? (Nerede çalışıyor?) Where did

Detaylı

Kanguru Matematik Türkiye 2015

Kanguru Matematik Türkiye 2015 3 puanlýk sorular 1. Aþaðýda verilen iþlemleri sýrayla yapýp, soru iþareti yerine yazýlmasý gereken sayýyý bulunuz. A) 7 B) 8 C) 10 D) 15 2. Erinç'in 10 eþit metal þeridi vardýr. Bu metalleri aþaðýdaki

Detaylı

İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PAST TENSE (Dİ Lİ GEÇMİŞ ZAMAN) GRAMER ANLATIMI ALIŞTIRMA. www.ekolayingilizce.com Simple Past Tense Verbs

İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PAST TENSE (Dİ Lİ GEÇMİŞ ZAMAN) GRAMER ANLATIMI ALIŞTIRMA. www.ekolayingilizce.com Simple Past Tense Verbs İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PAST TENSE (Dİ Lİ GEÇMİŞ ZAMAN) GRAMER ANLATIMI ALIŞTIRMA SIMPLE PAST TENSE (+) I went to school yesterday. She made the beds last night. They liked coffee. (?) Did you go to school?

Detaylı

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin

Detaylı

5. S n f. I m German. Konuflmay tamamlayan soru afla - dakilerden hangisidir? I m from. I m. A) How old are you? B) Where are you from?

5. S n f. I m German. Konuflmay tamamlayan soru afla - dakilerden hangisidir? I m from. I m. A) How old are you? B) Where are you from? NG L ZCE 5. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT PERSONAL QUALITIES, COUNTRIES, NATIONALITIES, CITIES, GEOGRAPHICAL FEATURES Test 1 1. 4. I m German. I m from. I m. Konuflmay tamamlayan

Detaylı

"cozum.zekakupuyayinlari.com.tr" web adresinden cevap anahtarı linkine tıklayarak doğru, yanlış ve netinizi hesaplayabilirsiniz.

cozum.zekakupuyayinlari.com.tr web adresinden cevap anahtarı linkine tıklayarak doğru, yanlış ve netinizi hesaplayabilirsiniz. "cozum.zekakupuyayinlari.com.tr" web adresinden cevap anahtarı linkine tıklayarak doğru, yanlış ve netinizi hesaplayabilirsiniz. İNGİLİZCE 4. 1. Merkezi Yazılı 1 While we... on the street, a thief... to

Detaylı

At home we miss your attention and kindness and every single moment we had here...

At home we miss your attention and kindness and every single moment we had here... At home we miss your attention and kindness and every single moment we had here... Summer Nights in Pine Beach Resort I sincerely believe that if Mr. G le is not a Tourism expert but Mechanical Engineer

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 7. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2015-2016 7. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 İNGİLİZCE Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20 SINAV

Detaylı

4. a ve b, 7 den küçük pozitif tam sayý olduðuna göre, 2 a a b. 5. 16 x+1 = 3

4. a ve b, 7 den küçük pozitif tam sayý olduðuna göre, 2 a a b. 5. 16 x+1 = 3 LYS ÜNÝVSÝT HAZILIK ÖZ-D-BÝ YAYINLAI MATMATÝK DNM SINAVI A Soru saýsý: 5 Yanýtlama süresi: 75 dakika Bu testle ilgili anýtlarýnýzý optik formdaki Matematik bölümüne iþaretleiniz. Doðru anýtlarýnýzýn saýsýndan

Detaylı

MATEMATİK SORU BANKASI

MATEMATİK SORU BANKASI Bu kitap tarafından hazırlanmıştır. MATEMATİK SORU BANKASI ISBN-978-605-6067-8- Sertifika No: 748 Konu Kavrama s e r i s i Üniversiteye Hazırlık & Okula Yardımcı Bu kitabın tüm basım ve yayın hakları na

Detaylı

Let s, Shall we, why don t. Let s, let us: Öneri cümlesi başlatır. Let s elim anlamına gelir. Let s play basketball. Haydi basketball oynayalım.

Let s, Shall we, why don t. Let s, let us: Öneri cümlesi başlatır. Let s elim anlamına gelir. Let s play basketball. Haydi basketball oynayalım. Let s, Shall we, why don t Let s, let us: Öneri cümlesi başlatır. Let s elim anlamına gelir. Let s play basketball. Haydi basketball oynayalım. Yes, let s. Evet haydi oynayalım. No, let s not. Hayır, oynamayalım.

Detaylı

MATEMATÝK TEMEL SEVÝYE DEVLET OLGUNLUK SINAVI. Testin Çözme Süresi: 180 dakika ADAY ÝÇÝN AÇIKLAMALAR - YÖNERGE DEVLET SINAV MERKEZÝ ADAYIN ÞÝFRESÝ

MATEMATÝK TEMEL SEVÝYE DEVLET OLGUNLUK SINAVI. Testin Çözme Süresi: 180 dakika ADAY ÝÇÝN AÇIKLAMALAR - YÖNERGE DEVLET SINAV MERKEZÝ ADAYIN ÞÝFRESÝ ADAYIN ÞÝFRESÝ BURAYA YAPIÞTIR DEVLET OLGUNLUK SINAVI DEVLET SINAV MERKEZÝ MATEMATÝK - TEMEL SEVÝYE MATEMATÝK TEMEL SEVÝYE Testin Çözme Süresi: 180 dakika Haziran, 2009 yýlý BÝRÝNCÝ deðerlendiricinin þifresi

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER UNIT 1. Family Tree UNIT 2. Hobbies & Interests UNIT 3. Food & Drinks UNIT 4. A Day In My Life

ÝÇÝNDEKÝLER UNIT 1. Family Tree UNIT 2. Hobbies & Interests UNIT 3. Food & Drinks UNIT 4. A Day In My Life ÝÇÝNDEKÝLER UNIT 1 Family Tree Describing people... 10 Checkpoint - 1... 13 Asking for and giving information about family members... 14 Checkpoint - 2... 17 Examiner - 1... 18 UNIT 2 Hobbies & Interests

Detaylı

LYS MATEMATÝK II - 10

LYS MATEMATÝK II - 10 ÝREY DERSHNELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS UYGULM FÖYÜ (MF-TM) DERSHNELERÝ LYS MTEMTÝK II - 0 PRL - I Ders anlatým föleri öðrenci tarafýndan dersten sonra tekrar çalýþýlmalýdýr. dý Soadý :... u kitapçýðýn her hakký

Detaylı

Geometri Çalýþma Kitabý

Geometri Çalýþma Kitabý LYS GMTRÝ ÇLIÞM ÝTI LYS Geometri Çalýþma itabý opyright Sürat asým Reklamcýlýk ve ðitim raçlarý San. Tic. Þ u kitabýn tamamýnýn ya da bir kýsmýnýn, kitabý yayýmlayan þirketin önceden izni olmaksýzýn elektronik,

Detaylı

LYS GEOMETRÝ. Doðruda Açýlar Üçgende Açýlar Açý - Kenar Baðýntýlarý Dik Üçgen ve Öklit Baðýntýlarý

LYS GEOMETRÝ. Doðruda Açýlar Üçgende Açýlar Açý - Kenar Baðýntýlarý Dik Üçgen ve Öklit Baðýntýlarý LYS GEOMETRÝ Soru Çözüm ersi Kitapçığı 1 (MF - TM) oðruda çýlar Üçgende çýlar çý - Kenar aðýntýlarý ik Üçgen ve Öklit aðýntýlarý Ýkizkenar ve Eþkenar Üçgen Üçgende lan u yayýnýn her hakký saklýdýr. Tüm

Detaylı

CEVAP ANAHTARI www.anafen.com

CEVAP ANAHTARI www.anafen.com P A V CE I R A T H ANA www.anafen.com TÜRKÇE Tür ve Þekil Bilgisi 1.A 2.C 3.A 4.D 5.A 6.A 7.D 8.B 9.A 10.C 11.D 12.D 13.A 14.B -1 Ses Bilgisi 1.D 2.B 3.A 4.C 5.A 6.C 7.C 8.D 9.D 10.C 11.D 12.C 13.C 14.B

Detaylı

SHOULD - HAD BETTER - OUGHT TO - BE SUPPOSED TO - NEED NEEDN T

SHOULD - HAD BETTER - OUGHT TO - BE SUPPOSED TO - NEED NEEDN T SHOULD = HAD BETTER = OUGHT TO should : hafif zorunluluk, gereklilik had better : iyi olur ought to : yukardakilerle yakın anlamda SHOULD Özne +should /ought to+ fiil(1) +nesne OLUMLU / AFFIRMATIVE FORM

Detaylı

ingilizce.com-müşterilerle En çok kullanılan Kelime ve Deyimler-Top words and phrases to use with customers

ingilizce.com-müşterilerle En çok kullanılan Kelime ve Deyimler-Top words and phrases to use with customers The Top words and phrases to use with customers Müşterilerle En Çok Kullanılan Kelime ve Deyimler Definitely Kesinlikle Surely Tabii! Kesinlikle Absolutely Muhakkak Kesinlikle Certainly Elbette PHRASES

Detaylı

7. SINIF 2011 SBS SORULARI SBS SORULARI

7. SINIF 2011 SBS SORULARI SBS SORULARI 8. Baþýna gelenlerden yýlmamýþ, olumsuzluklarý sýnav gibi görerek bütün hedeflerine tek tek ulaþmýþtý. Bu tümcede sözü edilen kiþinin vurgulanan özelliði aþaðýdakilerden hangisidir? A) Akýlcýlýðý B) Mücadeleciliði

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 2015-2016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 İNGİLİZCE Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20 SINAV SÜRESİ

Detaylı

ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975

ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975 Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

Bedava İngilizce Seviye Tespit Sınavı İngilizce seviye tespit sınavı İngilizce seviye tespit sınavı İngilizce seviye tespit sınavımız

Bedava İngilizce Seviye Tespit Sınavı İngilizce seviye tespit sınavı İngilizce seviye tespit sınavı İngilizce seviye tespit sınavımız Bedava İngilizce Seviye Tespit Sınavı ile İngilizce Seviyenizi Öğrenin! İngilizce seviye tespit sınavı, sorulara vermiş olduğunuz cevaplara göre seviyenizi tespit etmenize yardımcı olmak üzere hazırlanmış

Detaylı

108 0. How many sides has the polygon?

108 0. How many sides has the polygon? 1 The planet Neptune is 4 496 000 000 kilometres from the Sun. Write this distance in standard form. 44.96 x 10 8 km 4.496 x 10 8 km 4.496 x 10 9 km 4.496 x 10 10 km 0.4496 x 10-10 km 4 Solve the simultaneous

Detaylı

TEOG İNGİLİZCE TEOG DENEME SINAVI 8. SINIF I. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ DENEME SINAVI SORU SAYISI : 20 SINAV SÜRESİ : 40 ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

TEOG İNGİLİZCE TEOG DENEME SINAVI 8. SINIF I. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ DENEME SINAVI SORU SAYISI : 20 SINAV SÜRESİ : 40 ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! TEOG İNGİLİZCE TEOG DENEME SINAVI 8. SINIF I. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ DENEME SINAVI 2 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20 SINAV SÜRESİ : 40 ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 1. Cevap

Detaylı

7. SINIF TEST 5 NG L ZCE. Adı-Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... 5. I like watching TV I like running. A) and B) because C) but D) very

7. SINIF TEST 5 NG L ZCE. Adı-Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... 5. I like watching TV I like running. A) and B) because C) but D) very NG L ZCE Adı-Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... REVISION 7. SINIF TEST 5 1. 5. I like watching TV I like running. 2. 3. If you interested in silver jewelly, you go to Beypazar. afla dakilerden A) is /

Detaylı

2014-2015 ACADEMIC YEAR FEYZULLAH-TURGAY CİNER SECONDARY SCHOOL OPTIONAL ENGLISH THE 2 ND TERM THE 1 ST EXAM FOR 6İ CLASS

2014-2015 ACADEMIC YEAR FEYZULLAH-TURGAY CİNER SECONDARY SCHOOL OPTIONAL ENGLISH THE 2 ND TERM THE 1 ST EXAM FOR 6İ CLASS 2014-2015 ACADEMIC YEAR FEYZULLAH-TURGAY CİNER SECONDARY SCHOOL OPTIONAL ENGLISH THE 2 ND TERM THE 1 ST EXAM FOR 6İ CLASS NAME & SURNAME: ADI VE SOYADI: LIST ORDERING NO: SINIF LİSTE SIRASI: CLASS & SCHOOL

Detaylı

Aviation Technical Services. *(1(/ ø1*ø/ø=&( 352*5$0, $ 3UH,QWHUPHGLDWH

Aviation Technical Services. *(1(/ ø1*ø/ø=&( 352*5$0, $ 3UH,QWHUPHGLDWH SKYJET Aviation Technical Services *(1(/ ø1*ø/ø=&( 352*5$0, $ 3UH,QWHUPHGLDWH 6KYJET Aviation Technical Services *(1(/ ø1*ø/ø=&( 352*5$0, $ 3UH,QWHUPHGLDWH g UHWLP 6HWL SKYJET Aviation Technical Services

Detaylı

Present continous tense

Present continous tense Present continous tense This tense is mainly used for talking about what is happening now. In English, the verb would be changed by adding the suffix ing, and using it in conjunction with the correct form

Detaylı

RELATIVE CLAUSES. A) DEFINING RELATIVE CLAUSES: Bir ismi tanımlayarak tam olarak kimden yada neden bahsedildiğini ifade eder.

RELATIVE CLAUSES. A) DEFINING RELATIVE CLAUSES: Bir ismi tanımlayarak tam olarak kimden yada neden bahsedildiğini ifade eder. RELATIVE CLAUSES A) DEFINING RELATIVE CLAUSES: Bir ismi tanımlayarak tam olarak kimden yada neden bahsedildiğini ifade eder. Politicians who tell lies are odious. I will lend you the book that changed

Detaylı

İNGİLİZCE AİLE VE AKRABA BİREYLERİ, SOY AĞACI (FAMILY AND RELATIVE INVIDUALS, FAMILY TREE)

İNGİLİZCE AİLE VE AKRABA BİREYLERİ, SOY AĞACI (FAMILY AND RELATIVE INVIDUALS, FAMILY TREE) İNGİLİZCE AİLE VE AKRABA BİREYLERİ, SOY AĞACI (FAMILY AND RELATIVE INVIDUALS, FAMILY TREE) İngilizcede aile ve akraba bireylerinin tanıtımı ve soy ağacı konu anlatımı örneklerini öğreneceğiz. Ayrıca ailenizi

Detaylı

8. SINIF YABANCI DİL TESTİ A

8. SINIF YABANCI DİL TESTİ A İNGİLİZCE 1-8. sorularda boş bırakılan yerlere uygun gelen kelime ya da ifadenin bulunduğu 1. She is very... She does everything just for herself. She doesn t care about others. 4. Burak :. because I don

Detaylı

Kümeler II. KÜMELER. Çözüm A. TANIM. rnek... 3. Çözüm B. KÜMELERÝN GÖSTERÝLMESÝ. rnek... 1. rnek... 2. rnek... 4. 9. Sýnýf / Sayý..

Kümeler II. KÜMELER. Çözüm A. TANIM. rnek... 3. Çözüm B. KÜMELERÝN GÖSTERÝLMESÝ. rnek... 1. rnek... 2. rnek... 4. 9. Sýnýf / Sayý.. Kümeler II. KÜMLR. TNIM Küme, bir nesneler topluluðudur. Kümeyi oluþturan nesneler herkes tarafýndan ayný þekilde anlaþýlmalýdýr. Kümeyi oluþturan nesnelerin her birine eleman denir. Kümeyi genel olarak,,

Detaylı

Matematik. Önerilen Dersi Tamamlama Süresi. Sosyal Bilgiler. Ünite 6 : Ünite 7 : Ünite 8 : 2 Hafta

Matematik. Önerilen Dersi Tamamlama Süresi. Sosyal Bilgiler. Ünite 6 : Ünite 7 : Ünite 8 : 2 Hafta Matematik 3 Sosyal Bilgiler Önerilen Dersi Tamamlama Süresi Ünite 1 : Ünite 2 : Ünite 3 : Ünite 4 : Ünite 5 : Ünite 6 : Ünite 7 : Ünite 8 : 3 Hafta 4 Hafta 2 Hafta 2 Haft a 3 Hafta 3 Hafta 4 Hafta 2 Hafta

Detaylı

LN796 Turkish: Level 1 (Standard)

LN796 Turkish: Level 1 (Standard) 2008 Examination (Language Centre) LN796 Turkish: Level 1 (Standard) Instructions to candidates Time allowed: 1 hour 50 minutes This paper contains 3 sections: Listening (15%) Reading (15%) Writing (15%)

Detaylı

Yakın Doğu Koleji 2010 Giriş Sınavı Türkçe Soruları

Yakın Doğu Koleji 2010 Giriş Sınavı Türkçe Soruları Yakın Doğu Koleji 2010 Giriş Sınavı Türkçe Soruları 1. İşçi ile fabrika arasında bir ilişki vardır. Arı ile aşağıdakilerden hangisi arasında buna benzer bir ilişki vardır? A) Bal B) Petek C) Çiçek D) Kovan

Detaylı

1. SINIF - 4. ÜNİTE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

1. SINIF - 4. ÜNİTE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 1. SINIF - 4. ÜNİTE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Everyday Life / Günlük Hayat Dördüncü ünitede şunları öğreneceksiniz... Geniş zaman cümlelerini, yes-no sorularını ve kısa yanıtları kullanmayı, Günlük ve haftalık

Detaylı

Genel Yetenek Testi Örnek Soru Çözümleri

Genel Yetenek Testi Örnek Soru Çözümleri Genel Yetenek Testi Örnek Soru Çözümleri Genel Yetenek Testi Örnek Soru Çözümleri 1 2 1 1 2 Çok Sýcak Soðuk Sýcak Çok Soðuk D B C Çorba Kutuplar Yanardað Sonbahar Yukarýda yer alan 1. ve 2. kutudakiler

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF İNGİLİZCE 2016 8. SINIF 2. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 28 NİSAN 2016 Saat: 11.20

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU. www.idmyo.bilkent.edu.tr BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI KILAVUZU Eylül, 2010 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından verilen İngilizce Seviye Tespit Sınavı iki aşamalı

Detaylı