INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex"

Transkript

1 INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex ANAHTAR-KODU: FRI INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex v p 1/7 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark Gent Belgium Tel BTW BE RPR Gent Tarafından dağıtılan: Fujirebio Europe N.V. Tel Fax customer.support@fujirebio-europe.com Fujirebio Germany GmbH Tel Fax germany@fujirebio-europe.com Fujirebio France SARL Tel Fax france@fujirebio-europe.com Fujirebio Italia S.r.l. Tel Fax italy@fujirebio-europe.com Fujirebio Iberia S.L. Tel Fax spain@fujirebio-europe.com "Vurgulanan Not değişiklikleri" Diğer Dillere bakınız / Autres langues voir / Andere Sprachen siehe / Altre lingue vedere / Ver otros idiomas / Outras línguas ver: AVRUPA GR IS LT RO SK TR LI MT EE AVRUPA-değil US CA AR, BR, CO, UY, AU, NZ, RU :00 17:00 GMT+1 M T W T F S S Fujirebio Europe N.V

2 80704 INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex / v1 / ANAHTAR KODU: FRI92817 p 2/7 İÇİNDEKİLER Kullanılan Semboller... 2 Kullanım amacı... 2 Test prensibi... 3 Reaktifler... 3 Açıklama, kullanım için hazırlanması ve önerilen depolama koşulları... 3 Gerekli ama sağlanmayan malzemeler... 3 Güvenlik ve Çevre Koşulları... 4 Örnek toplama,hazırlama ve saklama... 4 DNA ekstraksiyon... 4 PCR karışım hazırlanması... 4 PCR döngüsü... 4 Uyarılar ve önlemler... 4 Test prosedürü... 5 Sonuçlar... 6 Görüntüleme... 6 Doğrulama... 6 Prosedür sınırlamaları... 6 Test performans... 7 Uygulama aralığı... 7 Kesinlik... 7 Ticari markalar... 7 Kullanılan Semboller Kullanım amacı Üretici In Vitro Diagnostic Medikal Cihaz Parti kodu Katalog numarası Tarafından Kullanılan Kullanım Talimatlarına başvurun Sıcaklık sınırlaması Amplifikasyon kiti Amplifikasyon Tampon LiPA-Taq Birincil Solüsyonu INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex kit, in vitro kullanım için, insan lökosit antijeni (HLA) DQA1 lokusunun birinci ve (ikinci + üçüncü) ekzonunun nükleik asit amplifikasyonu için tasarlanır. Bu reaksiyon multiplex formatta polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) aracılığıyla yapılır.

3 80704 INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex / v1 / ANAHTAR KODU: FRI92817 p 3/7 Test prensibi PCR ile amplifiye edilecek DNA örneği fazla deoxynucleoside 5'- triphosphates (dntpler) ile buffer, biyotinli primerler ve termostabil DNA polimeraz içeren bir reaktif karışımına verilir. Primerler 'Kullanım amacı"nda belirtilen DNA hedef dizileri amplifiye ederler. Hedef dizileri primerlere maruz bırakmak için ısıtılmak suretiyle DNA sarmalının iki ipi birbirinden ayrılır ( denatürasyon ). Belirli bir sıcaklığa kadar soğutularak bu primerlerin dizideki tamamlayıcı bölgelere bağlanması sağlanır (primer bağlanması). Başka bir özgün sıcaklıkta, termostabil DNA polimeraz, fazla dntpleri kullanarak bağlanmış primerleri hedef şablon boyunca uzatır (uzama). Bu şekilde, bir döngüden sonra hedef dizinin iki tam biyotinile kopyası üretilmiş olur. Bir çok döngüden sonra, hedef dizinin büyük miktarda biyotinile kopyası elde edilir. Reaktifler Açıklama, kullanım için hazırlanması ve önerilen depolama koşulları - Reaktifler, özellikle amplifiye edilmiş DNA ürünleri, herhangi kontamine DNA kaynağından izole edilmiş şekilde saklanmalıdır. - Amplifikasyon işlemleri için reaktifler amplifiye DNA dan arındırılmış bir odada ele alınmalıdır. Otoklavlanmış tüp ve pipet uçları (tercihen pamuk takılı) kullanılmalıdır /-15 C de tutulursa, açılmış ve açılmamış ve orijinal şişelerde saklanan, reaktifler kitin son kullanma tarihine kadar stabildir. Ancak ilk kullanımdan sonra reaktiflerin porsiyonlanması (LiPA-Taq hariç) ve sonra -25/-15 C de saklanması önerilir. - Kitin son kullanma tarihi geçmiş reaktifleri kullanmayın. - Kit reaktiflerin fiziksel görünümündeki değişiklikler istikrarsızlık veya bozulma belirtisine neden olabilir. Verilen Reaktifler: Bileşen Miktar Ref. Açıklama Amplifikasyon Tampon Birincil Solüsyonu 1x 0,3 ml Containing Tüm dntp ler ve koruyucu olarak 0.05% NaN 3 içerir. Kullanmadan önce tamamen çözülmesini sağlayın. 1x 0,3 ml Biyotinli primerler, MgCl 2, Tris buffer ve koruyucu olarak 0.05% NaN 3 içerir. Kullanımdan önce tamamen MgCl 2 çözmek için tamamen çözünmeye izin verin ve C ye getirin. LiPA-Taq 2x 0,035 ml Taq DNA polimeraz (2 U/µL) ve koruyucu olarak 0.05% NaN 3 içerir. Kullanmaya başlamadan önce - 25/-15 C saklayın. Gerekli ama sağlanmayan malzemeler - DNA ekstraksiyonu için materyaller. - Tek kullanımlık eldiven. - Tek kullanımlık steril pipet uçları (tercihen pamuk filtreli). - Steril mikrotüpler. - Mikrotüp rakları. - Microtüp santrifüjü. - DNA termal döngü ve ekipmanları.

4 80704 INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex / v1 / ANAHTAR KODU: FRI92817 p 4/7 - Dağıtım için ayarlanabilir pipetler 1-20 µl, µl ve µl. Güvenlik ve Çevre Koşulları Lütfen Material Safety Data Sheet (SDS) ve potansiyel tehlikeli komponentler içeren işaretli ürün bilgilerini inceleyiniz. En son güncellenen SDS versiyonu almaktadır. - Sadece yeterince eğitimli personel test prosedürünü yapmak için izinli olmalıdır. - Amplifikasyon Buffer, Primer Solüsyonu ve LiPA Taq koruyucu olarak sodyum azid içerir. Toksik gaz oluşumunu engellemek için sodyum asitli asitler ile temasından kaçının. Tesisatın içerisinde patlayıcı kurşun veya bakır azid oluşumunu önlemek için, sodyum azid içeren çözeltilerin dökülmesinin ardından kalıntıları gidermek için üzerinden su akıtın. - Numune potansiyel bulaşıcı olarak ele alınmalıdır. - Kişisel koruyucu ekipman kullanımı gereklidir: Tehlikeli veya bulaşıcı ajanlar işlenirken eldiven ve koruyucu gözlük kullanılmalıdır. - Atık, kurumun atık bertaraf kurallarına göre ele alınmalıdır. Tüm federal, eyalet ve yerel çevresel düzenlemeler de dikkate alınmalıdır. Örnek toplama,hazırlama ve saklama NOT: Sağlanmayan reaktifler. DNA ekstraksiyon Genel olarak kullanılan salting-out DNA ekstraksiyon yöntemleri veya spin kolonları temelli yöntemler asit sitrat dekstroz (ACD) veya etilendiamintetraasetik asit (EDTA) ile antikoagüle edilmiş tam kan örnekleri veya dalak dokusundan başlayarak genomik DNA hazırlamak için kullanılabilir. DNA örneklerini -25/-15 C de saklayın. Ekstrakte edilmiş DNA 0.02 µg/µl ve 1.5 µg/µl arasında konsantrasyona sahip olmalıdır. Saflık (A260nm/A280nm) 1.5 olmalıdır. PCR karışım hazırlanması Her bir bileşen eklenmiş ve doğru miktarda sağlanmalıdır. Gereğinden az veya fazla eklenen örnek veya reaktifler spesifik olmayan amplifikasyonlara veya amplifikasyon olmamasına sebep olabilir. PCR döngüsü INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex için doğru sıcaklık profili seçilmelidir. Uyarılar ve önlemler - DNA kontaminasyonundan kaçınmak için pre- ve post-amplifikasyon basamakları arasında maksimum fiziksel ayırım önerilmektedir; ayrı odalar, ayrı pipetler ve diğer laboratuvar malzemeleri, ayrı laboratuvar önlükleri ve eldivenler (ve stokları) iyi laboratuvar uygulamaları için alınabilecek minumum tedbirlerdir. Kit herhangi bir kontamine edici DNA kaynağından özellikle amplifiye DNA

5 80704 INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex / v1 / ANAHTAR KODU: FRI92817 p 5/7 ürünlerinden ayrı saklanmalıdır. Reaktiflerin mikrobiyal kontaminasyonundan kaçınınız. - Post amplifikasyon odasından pre amplifikasyon odasına herhangi bir dönüşten kaçının. - Amplifikasyon işlemi için otoklavlanmış tüpler ve pipet uçları kullanılmalıdır. Pamuk tıpalı pipet uçları önerilir. Herbir porsiyonlanmış örnek için yeni bir pipet ucu kullanın. - Bileşenleri aynı lot numarasına sahip olmadığı sürece, farklı kitlerin reaktiflerini karıştırmayın. - Çözülme sonrası, Amplifikasyon Tamponunu ve Primer Çözeltisini vorteksleyin ve bütün reaktifleri asağıya doğru döndürün, özellikle LİPA-Taq. Test prosedürü NOT: - HLA-DQA1 geninin ekzon 1 ve ekzon (2+3) amplifikasyonu için bu protokol MicroAmp PCR tüpleri (0.2 ml) ve GeneAmp PCR system 9700 termal cycler cihazları ve LiPA-Taq kullanılarak en iyi amplifikasyon için tasarlanmıştır. Bu protokol çoğu ticari termal cyclerlar için kullanılabilir ama cyclerın üreticisi tarafından yapılacak bazı modifikasyonları gerektirebilir. - Kullanımdan önce, bu protokolün laboratuvarınızda kullanımda olan thermal cycler ile uyumlu olup olmadığını belirleyin. Termal döngünün kullanımdan önce kalibre edildiğinden emin olun. - Sonucu etkileyebilecek durumlarada, Non-spesifik amplifikasyon ve primer dimer oluşumunu önlemek için gerekli önlemleri alın. Buz üzerinde ve gecikmeden pipetleme adımları uygulayın. Örnekleri yerleştirmeden önce termal döngü ısıtma bloğunu (96 C ± 0.75 C) önceden ısıtın, ve hemen döngü işlemini başlatın. 1. Her genomik DNA yı 0.02 ve 1.5 µg/µl konsantrasyonları aralığında TE tampon ile seyreltin. 2. (N) olarak hazırlanacak şişelerin sayısını belirleyin: N = DNA örneği sayısı + 1 (Negatif kontrol; DNA sız) + 1. Pamuk takılı uçları kullanarak otoklavlanmış 1.5 ml-tüpte bir mastermix hazırlayın: (N x 23.5 µl) otoklavlanmış distile su + (N x 10 µl) Amplifikasyon tamponu + (N x 10 µl) HLA-DQA1 multiplex Birincil Çözeltisi + (N x 1,5 µl) LiPA Taq (N x 3 U) Bu amplifikasyon karışımının toplam hacmi şimdi (N x 45 µl dir). Hafifçe vorteksleyin ve 45 µl olmak üzere master karışımını (N-1) otoklavlanmış amplifikasyon tüplere porsiyonlayın μl ( μg) genomik DNA hazırlığı pipetleyin. Negatif kontrol tüpüne 5 µl distile su ( DNA sız ) koyun. NOT: Vortekslemeyin veya karıştırmayın. Amplifikasyon karışımı tüpün tabanında mı kontrol edin!

6 80704 INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex / v1 / ANAHTAR KODU: FRI92817 p 6/7 4. Örnekleri önceden ısıtılmış ve kalibrasyonu yapılmış termal bloğa yerleştirin (termal cycler üreticisi tarafından sağlanan talimatlara bakın). INNO-LiPA HLA- DQA1 Multiplex Amplifikasyon programını başlatın. INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex amplifikasyon profili Döngü tipi PE-2400 PE-9600 PE-9700 Adım sıcaklık zamanlama 1 denatüre 95 C 5 dk 2 denatüre 95 C 20 sn. Döngüyü tekrarla 3 Birincil 58 C 20 sn. sertleşme 4 Birincil uzama 72 C 20 sn. 5 uzatma 72 C 10 dak. 2 den 4 e basamakları, 35 kez NOT: Aynı amplifikasyon profili INNO-LiPA HLA-DPB Amplifikasyon hariç bütün INNO-LiPA HLA sınıf II ürünleri için kullanılabilir. 5. Amplifikasyon sürecinden sonra, örnekleri derhal INNO-LiPA HLA-DQA1 test stripleriyle kullanın veya -25/-15 C de saklayın. NOT: Amplifiye edilmiş DNA ları kullanılmamış amplifikasyon reaktifleri ile beraber saklamayın. Sonuçlar Görüntüleme - Amplifiye edilmiş ürün varlığı % 2 lik agaroz jel üzerinde kontrol edilebilir. Oluk başına amplifiye edilen üründen 10 µl yükleyin. INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex 265 bp (ekzon 1) ve 1065 bp (ekzon 2+3) boyutunda iki amplikon üretir. Bu amplikonlar agaroz üstünde kolayca ayırt edilebilir. - In house gözlemler %2 agaroz jel üstünde 10 μl amplifiye ürünün kontrol edilmesinden sonra her iki bant görünürse yorumlanabilir bir sonucun LiPA testiyle elde edilebileceğini gösterdi. Doğrulama - Her amplifikasyon reaksiyonuna en az bir pozitif ve bir negatif kontrol dahil edin. Herhangi bir yeni laboratuvar prosedüründe test prosedürünün doğru bir şekilde uygulanabileceğine dair yüksek derecede güven gelişene kadar pozitif ve negatif kontrolün varlığı dikkate alınmalıdır. Ek bir pozitif kontrolün varlığına ihtiyaç duyuluyorsa, bilinen bir pozitif örnek kullanın. - Jelde negatif bir kontrol için pozitif bir bant elde edilirse çalışma dışlanmalı ve bütün test prosedürü tekrar edilmelidir. Prosedür sınırlamaları - Bu ürün sadece amplifikasyon teknikleri üzerine iyi eğitimli personel tarafından çalışılmalıdır. - Polimeraz inhibisyonu (ör. heparin, hemoglobin ile) testin tamamen başarısız olması için bir sebep olabilir!

7 80704 INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex / v1 / ANAHTAR KODU: FRI92817 p 7/7 - Tek kullanımlık eldivenden gelebilecek pudra ve sodyum hipokloritin amplifikasyon üzerinde inhibe edici etkisi vardır. - DNA örneklerinin tekrarlanan dondurulup/çözülme işlemi daha az etkili amplifikasyona sebep olabilir. - Primer bağlanma bölgesindeki dizilim bütün alleller için bilinmemektedir. Primer bölgesinde yanlış eşleşme riski çok düşük bir ihtimaldir. Primer başarısızlığı hiç gözlenmemiştir ve tüm grupları kapsayan alleller yüksek miktarda test edilmiştir. Ancak, alelik drop- out olasılığı homozigot sonucunda dikkate alınmalıdır. - İyi laboratuvar uygulamaları ve önceden belirtilen prosedürlerin dikkatli uygulanması spesifik amplifikasyona olanak sağlar. Test performans INNO-LiPA HLA-DQA1 Multiplex performansı in-house ve bir Birleşik Krallık doku tipleme laboratuvarında değerlendirildi. Toplam 79 isimsiz örnek (Uluslararası HLA DNA Exchange (UCLA örnekleri) örnekleri) analiz edildi (50 harici olarak; 29 in-house). DNA salt ekstraksiyon/etanol hazırlığı kullanılarak dalak dokusundan önceden ekstrakte edilmiştir ve -20 C de saklanmıştır. DNA nın saflığı (A260nm/A280nm) 69 örnek için bilindi ve 1.72 ve 2.01 arasında aralıktaydı ve ekstraksiyon sonrası konsantrasyon μg/μl aralığındaydı. 68 örnek 0.05 μg/μl konsantrasyonda ve 11 örnek 0.1 μg/μl konsantrasyonda test edildi. Uygulama aralığı Bu değerlendirme μg/μl aralığında 5 μl ekstrakte edilen DNA kullanılarak durumların %100ünde (79/79 örnek; 95% CI [95.44%; 100%]) ilk testten sonra başarılı amplifikasyon gösterdi. Tam kan örnekleri kaynaklı, µg/µl konsantrasyon aralığında ve konsantrasyon 0.5 µg/µl ve 0.02 µg/µl için dilüsyonlarda ek olarak dört DNA örneği test edildi. Amplifikasyonlar bu durumların tümünde başarılıydı. Kesinlik In-house, dört örnek primerlerin iki farklı üretim grubundan gelen primer solüsyonlarının üç farklı grubuyla üç farklı kişi tarafından iki kez amplifiye edildi. Bütün amplifikasyonlar başarılıdır. Bilinen reaktiviteye sahip dört örnekten oluşan bir panel ve yorumlama harici olarak ve in-house test edildi. Bütün amplifikasyonlar başarılıdır. Ticari markalar - INNO-LiPA, dünya çapında bir ticari markadır örneğin ABD de. - LiPA Benelux da tescili ticari markadır ve dünyanın geri kalanında bir ticari markadır (ABD dahil). - GeneAmp ve MicroAmp Applied Biosystems, LLC tescilli ticari markalarıdır.

INNO-LiPA HLA-DPB Amplifikasyon

INNO-LiPA HLA-DPB Amplifikasyon INNO-LiPA HLA-DPB Amplifikasyon ANAHTAR-KODU: FRI33177 80345 INNO-LiPA HLA-C Amplifikasyon 28798 v1 2015-04-24 p 1/7 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium

Detaylı

INNO-LiPA HLA-DRB Dekoder Amplifikasyon.

INNO-LiPA HLA-DRB Dekoder Amplifikasyon. ANAHTAR-KODU: FRI24098 80341 INNO-LiPA HLA-DRB dekoder Amplifikasyon 28820 v2 2015-09-16 p 1/7 INNO-LiPA HLA-DRB Dekoder Amplifikasyon. Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark

Detaylı

INNO-LiPA HLA-B Multiplex Plus

INNO-LiPA HLA-B Multiplex Plus INNO-LiPA HLA-B Multiplex Plus ANAHTAR-KODU: FRI19834 80616 INNO-LiPA HLA-B Multiplex Plus 28777 v1 2015-05-20 p 1/8 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium

Detaylı

INNO-LiPA HLA-A Multiplex 100

INNO-LiPA HLA-A Multiplex 100 Anahtar Kod: FRI74935 80689 INNO-LiPA HLA-A Multiplex 100 2014-01-16 28753 v0 P 1/7 Türkçe INNO-LiPA HLA-A Multiplex 100 Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32-9 329 13

Detaylı

INNO-LiPA HLA-DRB1 Amp Plus

INNO-LiPA HLA-DRB1 Amp Plus INNO-LiPA HLA-DRB1 Amp Plus KOD: FRI10743 80617 INNO-LiPA HLA-DRB1 Amp Plus 28821 v6 de 2017-12-06 p 1/9 Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29 BTW

Detaylı

INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 Amp

INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 Amp KEY-CODE: FRI44675 80347 INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 Amp 28725 v0 2014-02-04 p 1/7 INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 Amp Türkçe Üretici: Fujirebio Avrupa N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32 9 329 13 29

Detaylı

RTA DNA qpcr Probe Master Mix

RTA DNA qpcr Probe Master Mix RTA DNA qpcr Probe Master Mix Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi -- 2012-01 DNA'nın gerçek zamanlı tayini ve miktar ölçümü için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09030025 25 test 09030100 100 test 09030500

Detaylı

INNO-LiPA HLA-DPB. Fujirebio Italia S.r.l. Tel Fax

INNO-LiPA HLA-DPB. Fujirebio Italia S.r.l. Tel Fax INNO-LiPA HLA-DPB ANAHTAR-KODU: FRI36908 80344 INNO-LiPA HLA-DPB 28795 v1 2015-06-30 p 1/9 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29 BTW

Detaylı

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli FAST-BRCA Sequencing Kit BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR... 3 5

Detaylı

Mitokondrial DNA Analiz Paneli

Mitokondrial DNA Analiz Paneli FAST-mtDNA Sequencing Kit Mitokondrial DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli FAST-CFTR Sequencing Kit Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

Avian Flu Screening&Typing H5, H7

Avian Flu Screening&Typing H5, H7 REF V-34-50R VER 04.03.08 Avian Flu Screening&Typing H5, H7 Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın RUO Sadece Araştırma Kullanımı için Dikkat! LOT Lot Numarası VER Versiyon Son

Detaylı

INNO-LiPA HLA DQA1. ANAHTAR-KODU: FRI INNO-LiPA HLA-DQA v p 1/12 Türkçe. "Vurgulanan Not değişiklikleri"

INNO-LiPA HLA DQA1. ANAHTAR-KODU: FRI INNO-LiPA HLA-DQA v p 1/12 Türkçe. Vurgulanan Not değişiklikleri INNO-LiPA HLA DQA1 ANAHTAR-KODU: FRI75959 80703 INNO-LiPA HLA-DQA1 28799 v1 2015-05-20 p 1/12 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29

Detaylı

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 DNA parçalarının agaroz jelden geri kazanımı ve PZR ürünlerinin saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09009050

Detaylı

attomol apo B-100 quicktype

attomol apo B-100 quicktype attomol apo B-100 quicktype İnsan apolipoprotein B-100 (apo B-3500 mutasyonu) gen inde 10708G>A geçiş tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1015

Detaylı

INNO-LiPA HLA-DPB. KEY-CODE: FRI INNO-LiPA HLA-DPB v p 1/8 Türkçe

INNO-LiPA HLA-DPB. KEY-CODE: FRI INNO-LiPA HLA-DPB v p 1/8 Türkçe INNO-LiPA HLA-DPB KEY-CODE: FRI35281 80344 INNO-LiPA HLA-DPB 28795 v0 2014-01-02 p 1/8 Türkçe Üretici: Fujirebio Avrupa N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32-9 329 13 29 BTW BE 0427.550.660 RPR

Detaylı

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan kan örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit izolasyon ve saflaştırması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

attomol HLA-B*27 Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş 2. Genel Açıklamalar

attomol HLA-B*27 Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş   2. Genel Açıklamalar attomol HLA-B*27 HLA-B*27 in tespitine yönelik kit (Doku tiplemesi için kullanmayın!) Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 40 tespit sipariş numarası: 1030 1.Giriş İnsan lökosit antijenleri(hla)

Detaylı

PCR Bir reaksiyonun kurulması ve optimize edilmesi

PCR Bir reaksiyonun kurulması ve optimize edilmesi Hafta V PCR Temelli Genetik Analiz Yaklaşımları PCR Bir reaksiyonun kurulması ve optimize edilmesi Doç. Dr. Hilâl Özdağ F Đ Z Đ K Đ A L T Y A P I Reaksiyonda kullanılanlar: P C R I. Kalıp DNA a) PCR degrade

Detaylı

INNOTEST HIV Antijen mab Nötralizasyon Reaktifler

INNOTEST HIV Antijen mab Nötralizasyon Reaktifler KEY-CODE: FRI10285 80565 INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents 28698 v0 2013-09-12 p 1/6 INNOTEST HIV Antijen mab Nötralizasyon Reaktifler Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark

Detaylı

INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents

INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents KOD: FRI58431 80565 INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents 28698 v2 2017-04-25 p 1/6 INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787 0155199-E-TR November, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu

Detaylı

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3 0155241-C October, 2014 QMS TOPIRAMAT İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

INNO-LiPA HLA-DRB dekoder

INNO-LiPA HLA-DRB dekoder INNO-LiPA HLA-DRB dekoder ANAHTAR-KODU: FRI47339 80340 INNO-LiPA HLA-DRB dekoder 28817 v1 2015-05-21 p 1/15 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32

Detaylı

INNO-LiPA HLA-A Update

INNO-LiPA HLA-A Update INNO-LiPA HLA-A Update ANAHTAR-KODU: FRI47554 80332 INNO-LiPA HLA-A Update 28754 v1 2015-05-20 p 1/15 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329

Detaylı

80691 INNO-LiPA HBV Genotyping

80691 INNO-LiPA HBV Genotyping 80691 INNO-LiPA HBV Genotyping KOD: FRI62297 80691 INNO-LiPA HBV Genotyping 28708 v6 2017-12-14 p 1/18 Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29 BTW

Detaylı

attomol lactose intolerance C>T quicktype

attomol lactose intolerance C>T quicktype attomol lactose intolerance -13910C>T quicktype İnsan laktase-genine karşı -13910C>T geçiş tespitine yönelik mutasyon testi Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1045

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090 0155206-D-TR October, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

INNO-LiPA HBV Multi-DR

INNO-LiPA HBV Multi-DR ANAHTAR-KODU: FRI26498 81383 INNO-LiPA HBV Multi-DR 28710 v3 2015-04-16 p 1/18 Türkçe INNO-LiPA HBV Multi-DR Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329

Detaylı

Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti

Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti Protokol PD LM00 0 50 Reaksiyon REŞİT GALİP CADDESİ 74-7 06700 ÇANKAYA, ANKARA, TÜRKİYE T +90 32 447 22 79 / 80 F +90 32 447 22 07 W www.bmlabosis.com İnternal

Detaylı

INNOTEST hplap. ANAHTAR-KODU: FRI INNOTEST hplap v p 1/9 Türkçe

INNOTEST hplap. ANAHTAR-KODU: FRI INNOTEST hplap v p 1/9 Türkçe INNOTEST hplap ANAHTAR-KODU: FRI80485 80326 INNOTEST hplap 28726 v1 2015-05-22 p 1/9 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29 BTW BE 0427.550.660

Detaylı

INNO-LiPA HLA-C. KEY-CODE: FRI INNO-LiPA HLA-C v p 1/8 Türkçe

INNO-LiPA HLA-C. KEY-CODE: FRI INNO-LiPA HLA-C v p 1/8 Türkçe INNO-LiPA HLA-C KEY-CODE: FRI21163 80342 INNO-LiPA HLA-C 28787 v0 2014-01-16 p 1/8 Türkçe Üretici: Fujirebio Avrupa N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32 9 329 13 29 BTW BE 0427.550.660 RPR Gent

Detaylı

Protokolü PD S Reaksiyon

Protokolü PD S Reaksiyon Salmonella sp. Real time PCR Tespit Kiti Protokolü PD S00 0 50 Reaksiyon REŞİT GALİP CADDESİ 74-7 06700 ÇANKAYA, ANKARA, TÜRKİYE T +90 32 447 22 79 / 80 F +90 32 447 22 07 www.bmlabosis.com İnternal Pozitif

Detaylı

α1-antitrypsin quicktype

α1-antitrypsin quicktype attomol α1-antitrypsin quicktype İnsan α-1 antitripsin gen inde M-, Z- and S-alellerin tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! Z-mutasyonun tespiti için 10 sipariş numarası:

Detaylı

REAKSİYON PRENSİPLERİ

REAKSİYON PRENSİPLERİ REAKSİYON PRENSİPLERİ Reaksiyon Bileşenleri: qpcr Master Mix (PMM) Hedef probe Mix (HPM) Zenginleştirilmiş gıda ürünleri kültüründen izole edilen DNA örneği Polimerase Chain Reaction (PCR): Son yıllarda

Detaylı

RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti

RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 Bakteri örneklerinden plazmid DNA izolasyonu ve saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09007050 50 test 09007100

Detaylı

INNO-LiPA HLA-A Update 100

INNO-LiPA HLA-A Update 100 Anahtar Kod: FRI23943 80688 INNO-LiPA HLA-A Update 2014-01-07 28757 v0 P 1/12 Türkçe INNO-LiPA HLA-A Update 100 0459 Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32-9 329 13 29 BTW

Detaylı

INNO-LiPA HLA-C. Vurgulanan değişiklikleri not edin. Üretici:

INNO-LiPA HLA-C.   Vurgulanan değişiklikleri not edin. Üretici: INNO-LiPA HLA-C KOD: FRI53859 80342 INNO-LiPA HLA-C 28787 v5 2017-07-25 p 1/13 Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29 BTW BE 0427.550.660 RPR Gent

Detaylı

Protokolü PD S001 01. 50 Reaksiyon

Protokolü PD S001 01. 50 Reaksiyon Salmonella sp. Real time PCR Tespit Kiti Protokolü PD S001 01 50 Reaksiyon REAKSİYON PRENSİPLERİ Reaksiyon Bileşenleri: qpcr Master Mix (PMM) Hedef probe Mix (HPM) Zenginleştirilmiş gıda ürünleri kültüründen

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. LCD Array Kit. Süt ID 2.0. Customized LCD-Array Kit. Kod: A

KULLANIM KILAVUZU. LCD Array Kit. Süt ID 2.0. Customized LCD-Array Kit. Kod: A KULLANIM KILAVUZU LCD Array Kit Süt ID 2.0 Customized LCD-Array Kit Kod: A-850-12 1) Giriş: Bu dizi süt ve süt ürünlerinde hayvan DNA'sının hızlı, kolay ve güvenilir tanımlaması için geliştirilmiştir.

Detaylı

INNO-LiPA HLA-B Update Plus

INNO-LiPA HLA-B Update Plus INNO-LiPA HLA-B Update Plus KOD: FRI41618 80634 INNO-LiPA HLA-B Update Plus 28781 v5 2018-05-28 p 1/17 Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29 BTW

Detaylı

POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU (PZR-PCR) VE RESTRİKSİYON PARÇA UZUNLUĞU POLİMORFİZMİ (RFLP)

POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU (PZR-PCR) VE RESTRİKSİYON PARÇA UZUNLUĞU POLİMORFİZMİ (RFLP) Deney: M 1 POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU (PZR-PCR) VE RESTRİKSİYON PARÇA UZUNLUĞU POLİMORFİZMİ (RFLP) a) PCR yöntemi uygulaması b) RPLF sonuçları değerlendirilmesi I. Araç ve Gereç dntp (deoksi Nükleotid

Detaylı

Gıda Örneklerinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Analizleri. Bölüm 9. MON810 Mısır, Bt-176 Mısır ve Roundup Ready Soya nın PCR ile Nitel Saptanması

Gıda Örneklerinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Analizleri. Bölüm 9. MON810 Mısır, Bt-176 Mısır ve Roundup Ready Soya nın PCR ile Nitel Saptanması Gıda Örneklerinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Analizleri Bölüm 9 MON810 Mısır, Bt-176 Mısır ve Roundup Ready Soya nın PCR ile Nitel Saptanması M. Querci, M. Maretti, M. Mazzara WORLD HEALTH ORGANIZATION

Detaylı

RT-PCR. (reverse transckripsiyon-polimeraz zincir reaksiyonu) Dr Gülnur Güler

RT-PCR. (reverse transckripsiyon-polimeraz zincir reaksiyonu) Dr Gülnur Güler RT-PCR (reverse transckripsiyon-polimeraz zincir reaksiyonu) Dr Gülnur Güler RT-PCR (reverse transckripsiyon-polimeraz zincir reaksiyonu) mrna ekspresyon seviyelerini belirlemek için sensitiv bir metod

Detaylı

BIONEER MARKA ACCUPOWER EBV QUANTATIVE PCR KİTİ PROTOKOLÜ

BIONEER MARKA ACCUPOWER EBV QUANTATIVE PCR KİTİ PROTOKOLÜ BIONEER MARKA ACCUPOWER EBV QUANTATIVE PCR KİTİ PROTOKOLÜ Kullanılan Ekipmanlar : - Bioneer Marka ExiPrep16 Plus Model Tam Otomatik Nükleik Asit Ekstraksiyon Sistemi - Bioneer Marka ExiPrep Viral DNA/RNA

Detaylı

RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 IVD Bakteri örneklerinden genomik nükleik asit izolasyonu ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı kullanım için Yalnızca

Detaylı

QIAsymphony SP Protokol Sayfası

QIAsymphony SP Protokol Sayfası Şubat 2017 QIAsymphony SP Protokol Sayfası circdna_2000_dsp_v1 ve circdna_4000_dsp_v1 Bu belge QIAsymphony circdna_2000_dsp_v1 ve circdna_4000_dsp_v1 Protokol Sayfası, Versiyon 1, R1 belgesidir. Sample

Detaylı

INNO-LiPA CFTR17+Tn Update

INNO-LiPA CFTR17+Tn Update INNO-LiPA CFTR17+Tn Update KEY-KOD: FRI45401 80558 INNO-LiPA CFTR17+ Tn Update 28772 v0 2014-02-04 p 1/9 Türkçe Üretici: Fujirebio Avrupa N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32 9 329 13 29 BTW BE

Detaylı

RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05

RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05 RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05 IVD In vitro tanı amaçlı insan plazma ve serum örneklerinden viral nükleik asit izolasyon ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

Kromozom, DNA ve Gen. Allel Segregasyonu. DNA çift sarmalı. Hastalık yapan mutasyonlar protein fonksiyonunu bozar. Hastalık yapan mutasyonlar

Kromozom, DNA ve Gen. Allel Segregasyonu. DNA çift sarmalı. Hastalık yapan mutasyonlar protein fonksiyonunu bozar. Hastalık yapan mutasyonlar Temel Genetik Kavramlar DNA izolasyon yöntemleri Kromozom, DNA ve Gen Hücre Nukleus Kromozomlar Gen Prof.Dr.Uğur ÖZBEK Protein DNA çift sarmalı Allel Segregasyonu Şeker Fosfat omurga Bazlar Baz çifti A

Detaylı

RTA Viral Nükleik Asit İzolasyon Kiti

RTA Viral Nükleik Asit İzolasyon Kiti RTA Viral Nükleik Asit İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-10 IVD In vitro tanı amaçlı insan serum veya plazma (EDTA) örneklerinden viral DNA ve RNA izolasyon ve saflaştırılması amacıyla

Detaylı

KAPİLLER ELEKTROFOREZ DNA SEKANSLAMA

KAPİLLER ELEKTROFOREZ DNA SEKANSLAMA İçerik Giriş...2 Deney İçin Gerekli Olan Malzemeler...3 Deneyin Yapılışı... 4-9 Genomik DNA Kalıbının Hazırlanması...4 PCR Amplifikasyonu... 4-5 DNA Miktarının Belirlenmesi...6 Sekans Reaksiyonunun Hazırlanması...7

Detaylı

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan dokusu ve parafine gömülü doku örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alsiyan Mavisi ph: 2,5 Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5053-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Doku kesitlerinde asit mukopolisakkaridlerin

Detaylı

INNO-LIA ANA Update. ANAHTAR-KODU: FRI INNO-LIA ANA Update v p 1/12 Türkçe. "Vurgulanan Not değişiklikleri"

INNO-LIA ANA Update. ANAHTAR-KODU: FRI INNO-LIA ANA Update v p 1/12 Türkçe. Vurgulanan Not değişiklikleri INNO-LIA ANA Update ANAHTAR-KODU: FRI17231 80320 INNO-LIA ANA Update 28662 v2 2015-08-07 p 1/12 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29

Detaylı

INNO-LIA Syphilis Score

INNO-LIA Syphilis Score INNO-LIA Syphilis Score KEY-KOD: FRI95750 80542 INNO-LIA Syphilis Score 28682 v0 2013-10-02 p 1/8 Türkçe Üretici: Fujirebio Avrupa N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32 9 329 13 29 BTW BE 0427.550.660

Detaylı

HLA Tiplendirmesi PCR-SSP. Türker Duman PhD

HLA Tiplendirmesi PCR-SSP. Türker Duman PhD HLA Tiplendirmesi PCR-SSP Türker Duman PhD Büyük Doku Uygunluk Kompleksi (Major Histocompatibility Complex - MHC) İlk olarak farklı fare suşlarında deri naklinin reddiyle tanımlanan genetik bölgedir Alloreaktiviteden

Detaylı

Polimeraz Zincir Reaksiyonu. Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Polimeraz Zincir Reaksiyonu. Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 4. Ha&a Polimeraz Zincir Reaksiyonu Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Sunu içeriği PCR ın tanımı PCR ın kısa tarihçesi Hücre içi DNA replikasyonu PCR bileşenleri PCR temel prensipler PCR ın kullanım alanları

Detaylı

INNO-LiPA HBV Multi-DR

INNO-LiPA HBV Multi-DR ANAHTAR_KODU: FRI15250 81383 INNO-LiPA HBV Multi-DR 28710 v2 2014-02-13 p 1/12 Türkçe INNO-LiPA HBV Multi-DR Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32 9 329 13 29 BTW BE 0427.550.660

Detaylı

Soru 1: DNA miktarını saptamak için spektrofotometrik yöntemin arkasındaki prensibi açıklayınız:

Soru 1: DNA miktarını saptamak için spektrofotometrik yöntemin arkasındaki prensibi açıklayınız: Ara Sınav Soruları Soru 1: DNA miktarını saptamak için spektrofotometrik yöntemin arkasındaki prensibi açıklayınız: Cevap1: 260 nm de 1 cm yol uzunluğundaki OD = 50 μ g/ml çift sarmal DNA için, 40 μ g/ml

Detaylı

INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2

INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 KEY-CODE: FRI15757 80346 INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 28723 v0 2013-10-22 p 1/12 Türkçe Üretici: Fujirebio Avrupa N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32-9 329 13 29 BTW BE

Detaylı

RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Klavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 Maya örneklerinden genomik nükleik asit izolasyonu ve saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09002050

Detaylı

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEM YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Fenolik maddeler uçucu özellik göstermeyen safsızlıklardan distilasyon işlemiyle ayrılır ve ph 7.9 ± 0.1 de potasyum ferriksiyanür

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alkali Fosfataz Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5057-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan, kemik iliği veya doku numunelerinde

Detaylı

FIN-20750 Turku Posta kutusu PO Box 10 Posta kodu ve posta adresi

FIN-20750 Turku Posta kutusu PO Box 10 Posta kodu ve posta adresi X GÜVENLİK VERİ DOSYASI KİMYASAL VERİLER İÇİN BİLGİ FORMU Tarih: 03.03.2009 Önceki tarih: 1. MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/İŞLETMENİN TANIMLANMASI 1.1 Maddenin veya preparatın tanımlanması Ticari adı

Detaylı

MAIA Pesticide MultiTest

MAIA Pesticide MultiTest MAIA Pesticide MultiTest GIDALARDA PESTİSiT KALINTILARI İÇİN AB MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ İLE UYUMLU ÇOKLU KALINTI TARAMA TESTİ Microplate Acetylcholinesterase Inhibition Assay (MAIA) katı veya sıvı gıda

Detaylı

Test Circulating Tumor Cell Control Kit

Test Circulating Tumor Cell Control Kit 7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit 1 KULLANIM AMACI In Vitro Diagnostik Kullanım İçindir CELLSEARCH Dolaşımdaki Tümör Hücresi Kontrolü Kiti nin, numune tespiti ve tanımlama sistemlerinin

Detaylı

TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK- PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI LİSE3 (Çalıştay 2013) BİYOLOJİ GRUP TUHAF

TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK- PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI LİSE3 (Çalıştay 2013) BİYOLOJİ GRUP TUHAF TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK- PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI LİSE3 (Çalıştay 2013) BİYOLOJİ GRUP TUHAF PROJE ÖNERİSİ ADI TUHAF MATERYALLERDEN İZOLE EDİLEN DNA

Detaylı

QIAsymphony SP Protokol Sayfası

QIAsymphony SP Protokol Sayfası QIAsymphony SP Protokol Sayfası PC_AXpH_HC2_V1_DSP protokolü Kullanım Amacı İn vitro diagnostik kullanım içindir. Bu protokol QIAsymphony SP ve QIAsymphony DSP AXpH DNA Kiti kullanılarak PreservCyt Solüsyonunda

Detaylı

Dünyanın en iyi Oftalmik Cerrahi Cihazları. Anterior Vitrektomi Ucu

Dünyanın en iyi Oftalmik Cerrahi Cihazları. Anterior Vitrektomi Ucu Dünyanın en iyi Oftalmik Cerrahi Cihazları Anterior Vitrektomi Ucu TÜRKÇE LAUREATE Anterior Vitrektomi Ucu Destekleyici resim açıklaması 1. LAUREATE Anterior Vitrektomi Ucu 1a. Aspirasyon Borusu 2. İrigasyon

Detaylı

Agaroz jel elektroforezi

Agaroz jel elektroforezi MOLEKÜLER TEKNİKLER Dr. Naşit İĞCİ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. Sınıf (2017-2018 Bahar) 2. NOT Agaroz jel elektroforezi PAGE daha çok proteinlerin ve küçük

Detaylı

SaMag Extraction kiti Kullanım Klavuzu

SaMag Extraction kiti Kullanım Klavuzu SaMag Extraction kiti Kullanım Klavuzu Sacace Biotechnologies SaMag-12 ve SaMag-24 otomatik ekstraksiyon sistemleri ile kullanım için SaMag V iral Nucleic Acid Extraction Kit (SM003) Sacace Biotechnologies

Detaylı

Geri Dönüşüm için Hazırlama Talimatları VITROS 5600 Integrated System VITROS XT 7600 Integrated System

Geri Dönüşüm için Hazırlama Talimatları VITROS 5600 Integrated System VITROS XT 7600 Integrated System Geri Dönüşüm için Hazırlama Talimatları VITROS 5600 Integrated System VITROS XT 7600 Integrated System Yay. No.: J39845 TR Yayınlanma Tarihi: 2018-05-07 Amaç VITROS 5600 ve XT 7600 Integrated System cihazlarını

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Grocott Methenamin Gümüş Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5058-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Mantarların ışık mikroskobisi ile incelenmesi

Detaylı

Test Circulating Tumor Cell Control Kit

Test Circulating Tumor Cell Control Kit 7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit 1 KULLANIM AMACI In Vitro Diagnostik Kullanım İçindir CELLSEARCH Dolaşımdaki Tümör Hücresi Kontrolü Kiti nin, numune tespiti ve tanımlama sistemlerinin

Detaylı

7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit

7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit 7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit 1 KULLANIM AMACI In Vitro Diagnostik Kullanım İçindir CELLSEARCH Dolaşımdaki Tümör Hücresi Kontrolü Kiti nin, numune tespiti ve tanımlama sistemlerinin

Detaylı

KULLANIM TALİMATLARI

KULLANIM TALİMATLARI KULLANIM TALİMATLARI n Formalin de Parasite Suspensions KULLANIM AMACI Microbiologics Parasite Suspensions, bilinen özelliklere sahip spesifik parazit popülasyonları içeren kalite kontrol karşılaştırma

Detaylı

Grieshaber Sklerotomi Adaptörleri Tek Kullanımlık

Grieshaber Sklerotomi Adaptörleri Tek Kullanımlık Oftalmik Cerrahi için Dünyanın en hassas cihazları Oftalmik Cerrahi için Dünyanın en hassas cihazları Grieshaber Sklerotomi Adaptörleri Tek Kullanımlık Grieshaber Sklerotomi Adaptörleri Tek Kullanımlık

Detaylı

Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemleri. Dr.Tuncer ÖZEKİNCİ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D

Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemleri. Dr.Tuncer ÖZEKİNCİ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemleri Dr.Tuncer ÖZEKİNCİ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D 1 Enfeksiyonun Özgül Laboratuvar Tanısı Mikroorganizmanın üretilmesi Mikroorganizmaya

Detaylı

28772 v p 1/15 Türkçe

28772 v p 1/15 Türkçe 80558 INNO-LiPA CFTR17+ Tn Update KOD: FRI40998 80558 INNO-LiPA CFTR17+ Tn Update 28772 v4 2017-12-12 p 1/15 Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13

Detaylı

QIAsymphony DSP Dolaşan DNA Kiti

QIAsymphony DSP Dolaşan DNA Kiti QIAsymphony DSP Dolaşan DNA Kiti Şubat 2017 Performans Özellikleri 937556 Sample to Insight İçindekiler Performans Özellikleri... 4 Temel performans... 4 Çalışma kesinliği... 5 2 ml ve 4 ml protokollerinin

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Sudan Siyahı Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5001-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Lökositlerde sudanofilik granüllerin ışık mikroskobisi

Detaylı

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ S a y f a 1 KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Klor, ph 8 de veya daha düşük bir ph da potasyum iyodür çözeltisinden iyotu serbest bırakacaktır. Serbest iyot, indikatör olarak nişasta

Detaylı

RTA Viral RNA İzolasyon Kiti

RTA Viral RNA İzolasyon Kiti RTA Viral RNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-09 IVD In vitro tanı amaçlı insan plazma ve serum örneklerinden viral nükleik asit izolasyon ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : MGG Quick Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5024-100, 5024-500T, 5024-1000, 5024-2000T 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Vücut sıvılarındaki hücrelerin

Detaylı

FRI45593 INNO-LIA HCV Score

FRI45593 INNO-LIA HCV Score INNO-LIA HCV Score ANAHTAR-KODU: FRI45593 80538 INNO-LIA HCV Score 28667 v3 19 Nisan 2016 Salı 09:59:30 p 14 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32

Detaylı

C V C. Biofortuna SSPGo TM HLA No Template Control Kit BF Kullanım Talimatları. Revizyon 2. Temmuz 2014

C V C. Biofortuna SSPGo TM HLA No Template Control Kit BF Kullanım Talimatları. Revizyon 2. Temmuz 2014 DOT144v1 Instructions for Use Biofortuna SSPGo TM HLA No Template Control Kit BF-40-02 Sayfa 1 / 7 Biofortuna SSPGo TM HLA No Template Control Kit BF-40-02 Kullanım Talimatları Revizyon 2 Temmuz 2014 DOT144v1

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. 1) LC FS DNA Master Hy. Pb.,96 react

TEKNİK ŞARTNAME. 1) LC FS DNA Master Hy. Pb.,96 react 1) LC FS DNA Master Hy. Pb.,96 react TEKNİK ŞARTNAME 1) Kit hot-start PCR reaksiyonları, kantitasyon, SNP ve mutasyon çalışmaları için uygun 2) Kit ; primer, Prob ve template DNA haricind başka malzeme

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Krom 6+ Test Kiti ÜRÜN KODU: CB5125 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : May-Grünwald Giemsa Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5025-100, 5025-500, 5025-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan hücrelerinin, lenfohemopoetik

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Gümüşleme Retikulum Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5077-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Bağ ve destek dokularındaki gümüş tutucu retiküler

Detaylı

M47 MICROGEN STREP MICROGEN

M47 MICROGEN STREP MICROGEN M47 MICROGEN STREP MICROGEN Strep; kültür ortamından Streptococcus Lancefield gruplarının (A, B, C, D, F ve G) tespitini hızlı bir şekilde gerçekleştiren latex slide aglütasyon testidir. İnsanda enfeksiyona

Detaylı

Nilgün Çerikçioğlu Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Nilgün Çerikçioğlu Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Nilgün Çerikçioğlu Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Kandolaşımı Enfeksiyonları %10 Kandidemi Ölüm hızı : % 50 (YBÜ) Erken tanı (?), tedavinin önemi Etken: Candida allbicans

Detaylı

C V C. Biofortuna SSPGo TM HLA Wipe Test BF-40-01 Kullanım Talimatları. Revizyon 3. Temmuz 2014

C V C. Biofortuna SSPGo TM HLA Wipe Test BF-40-01 Kullanım Talimatları. Revizyon 3. Temmuz 2014 Dot160v1 Instructions for Use for Biofortuna SSPGo TM HLA Wipe Test BF-40-01 Sayfa 1 / 8 Biofortuna SSPGo TM HLA Wipe Test BF-40-01 Kullanım Talimatları Revizyon 3 Temmuz 2014 Dot160v1 Instructions for

Detaylı

Liste Numarası in Vitro Diagnostik Kullanım için. Son Kullanma Tarihi

Liste Numarası in Vitro Diagnostik Kullanım için. Son Kullanma Tarihi REF TV12-100FRT HPV 16/18 Real-TM Quant Rotor-Gene 3000/6000 (Corbett Research), iq icycler/ iq5 (Bio-Rad), Mx3005P (Stratagene), SmartCycler (Cepheid) ile kullanılan Real-Time Kit Liste Numarası in Vitro

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Genom analizi için belirteç olarak kullanılan DNA dizileri

Genom analizi için belirteç olarak kullanılan DNA dizileri Salgınların Araştırılmasında Hızlı Genotiplendirme Yöntemleri Avantajları-Dezavantajları Doç. Dr. Z. Ceren KARAHAN Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobioyoloji Anabilim Dalı Moleküler Genetik

Detaylı

REAKSİYON PRENSİPLERİ

REAKSİYON PRENSİPLERİ REAKSİYON PRENSİPLERİ Reaksiyon Bileşenleri: qpcr Master Mix (PMM) Hedef probe Mix (HPM) Zenginleştirilmiş gıda ürünleri kültüründen izole edilen DNA örneği Polimerase Chain Reaction (PCR): Son yıllarda

Detaylı

INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2

INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 KOD: FRI92473 80346 INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 28723 v2 2017-02-02 p 1/13 Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29 BTW BE

Detaylı