HTC Desire 310. Kullanıcı Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HTC Desire 310. Kullanıcı Kılavuzu"

Transkript

1 HTC Desire 310 Kullanıcı Kılavuzu

2 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire Arka kapak 8 SIM kartı 9 Bellek kartı 10 Pil 11 Gücü açma veya kapama 14 Telefonunuzu kurma HTC Desire 310 cihazını ilk kez ayarlama 15 Bir güncellemeyi yükleme 15 Güncellemelerini elle kontrol etme 15 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Temel Bilgiler 16 HTC BlinkFeed 22 Metin ile çalışma 25 Pil 29 Kamera Android Kamera Kullanımı 31 Galeri ve Video Seçkileri Galeri uygulamasındand fotoğrafları ve videoları görüntüleme 32 Fotoğrafları düzenleme 32 Video Seçkilerini izleme ve düzenleme 33 Kişiselleştirme HTC Desire 310 cihazını tamamen kendinizin kılma 34 Duvar kâğıdınızı değiştirme 34 Çalıştırma çubuğunu özelleştirme 35 Ana ekranınıza bir widget ekleme 35 Ana ekranınıza uygulamalar ve diğer kısayolları ekleme 36 Giriş ekranınızdaki widget'leri ve simgeleri yeniden düzenleme veya kaldırma 37 Uygulamaları bir klasörde gruplama 38 Bir Ana ekran panelini ekleme 39 Ana ekranınızı değiştirme 39 Bir widget'i kilit ekranına ekleme 39

3 3 İçerikler Telefon aramaları Arama yapma 40 Bir hızlı arama numarasını arama 40 Acil bir arama yapma 41 Arama yanıtlama veya reddetme 41 Bir arama sırasında ne yapabilirim? 41 Konferans görüşmesi yapma 42 Arama Geçmişindaki aramaları kontrol etme 43 Sessiz, titreşim ve normal modları arasında geçiş yapma 43 İletiler Android Mesajlaşma üzerinden metin veya multimedya iletisi gönderme 44 Kişiler Kişiler listeniz 45 Kişisel kişi bilgilerini ayarlama 45 Yeni bir kişi ekleme 46 Bir kişinin bilgilerini düzenleme 46 Bir kişiyle iletişime geçme 46 SIM kartınızdan kişileri alma 46 Kişileri bellekten alma 47 Kişi bilgilerini gönderme 47 Kişi grupları 47 Arama ve web tarayıcı HTC Desire 310 ve Web üzerinde arama 48 Google Now ile anında bilgi alma 49 Web'i Tarama 50 Bir web sayfasını favorilere ekleme 51 Gözatma geçmişinizi temizleme 51 E-posta E-posta hesabı ekleme 52 Postanızı kontrol etme 53 E-posta iletisi gönderme 53 E-posta iletisini okuma ve yanıtlama 54 E-posta iletileri arama 54 Gmail Gelen Kutunuzu görüntüleme 55 Gmail'de bir e-posta iletisi gönderme 55 Gmail hesabında e-posta iletilerine yanıt verme veya bu iletileri iletme 56 Müzik Müzik dinleme 57 Müzik şarkı listeleri oluşturma 58 Sıraya bir şarkı ekleme 58 Seyahat ve haritalar Konum hizmetlerini açma veya kapatma 59

4 4 İçerikler Google Haritalar Hakkında 59 Haritalarda gezinme 59 Bir konum arama 60 Yakınınızdaki yerleri ve etkinlikleri keşfetme 62 Yol tarifi alma 62 Google Play ve diğer uygulamalar Google Play'den uygulama alma 64 Web'den uygulama indirme 65 Uygulama kaldırma 66 Saat uygulamasını kullanma 66 Takvim'i görüntüleme 67 YouTube'da video izleme 68 İnternet bağlantıları Veri bağlantısı 69 Veri kullanımınızı yönetme 70 Wi-Fi 71 Bir sanal özel ağa (VPN) bağlanma 72 HTC Desire 310'uWi-Fi etkin nokta olarak kullanma 74 USB bağlantısı ile telefonunuzun İnternet bağlantısını paylaşma 74 Bluetooth Bluetooth kulaklığı bağlama 76 Bir Bluetooth cihazıyla eşleşmeyi bozma 76 Depolama Bellek türleri 77 HTC Desire 310 cihazından/cihazına dosya kopyalama 77 HTC Desire 310 ile veri şifreleme 78 Yedekleme ve sıfırlama Yedekle 79 Sıfırla 79 Ayarlar ve güvenlik Hesap ekleme ve eşitleme 81 Bir hesabı kaldırma 81 Uçak modunu açma veya kapatma 81 Otomatik ekran döndürmeyi kapatma 82 Ekran kapanmadan önce geçecek süreyi ayarlama 82 Ekran parlaklığını elle ayarlama 82 Ekran dilini değiştirme 82 Sertifikalarla çalışma 83 PIN numarası ile SIM kartınızı koruma 83 HTC Desire 310'ü ekran kilidi ile koruma 84 TalkBack ile HTC Desire 310'te Gezinme 84 Ticari markalar ve telif hakları

5 5 İçerikler Dizin

6 6 Bu kılavuzda kullanılan işaretler Bu kılavuzda kullanılan işaretler Bu kılavuzda, faydalı ve önemli bilgileri vurgulamak için şu semboller kullanılmıştır: Bu bir nottur. Bir notta genellikle bir işlemi yapmayı veya yapmamayı tercih etmeniz durumunda ne olacağı gibi ek bilgiler verilir. Not ayrıca sadece bazı durumlarda geçerli olabilecek bilgiler de verir. Bu bir ipucudur. Bir ipucunda, belirli bir adımı veya prosedürü gerçekleştirmenizin alternatif bir yöntemi verilir veya faydalı bulabileceğiniz bir seçenek bildirilir. Bu, belirli bir görevi tamamlamak veya belirli bir özelliğin düzgün şekilde çalışması için gerek duyduğunuz önemli bilgiyi belirtir. Bu işaret, güvenlik önlemi bilgilerini, yani olası sorunları engellemek için dikkat etmeniz gereken bilgileri belirtir.

7 7 Kutudan çıkarma Kutudan çıkarma HTC Desire GÜÇ 2. Ses düzeyi denetimleri 3. Ön kamera 4. Ahize kulaklığı 5. 3,5 mm kulaklık jakı 6. USB konektör

8 8 Kutudan çıkarma Arka kapak Arka kapağı çıkarma 1. HTC Desire 310'yi, aşağı doğru bakar şekilde sıkıca tutun. 2. Başparmağınızı veya parmağınızı kullanarak, HTC Desire 310'nin altında bulunan küçük açıklıktan arka kapağı açın. Arka kapağı yerine takma 1. Arka kapağı, HTC Desire 310 cihazının üst kısmı ile hizalayın. 2. Kapağı yerine kilitlemek için arka kapağın yanlarına ve alt kısmına basın. Arka kapak yerine kilitlendiğinde tıklama sesi duyacaksınız.

9 9 Kutudan çıkarma SIM kartı SIM kart, telefon numaranızı, hizmet ayrıntılarını ve telefon kişilerini ve/veya metin mesajlarını saklamak için bellek içerir. SIM kartını takma (Örneğin adaptörle mikro SIM veya değiştirilmiş SIM gibi) daha küçük SIM'lerin takılması, kartın yerine oturmamasına veya kart yuvasının zarar görmesine neden olabilir. 1. Arka kapağı çıkarın. 2. Pili çıkartın. 3. SIM kartın altın kontakları aşağı doğru, kesik köşesi dışa doğru bakacak şekilde, SIM kartını SIM kartı yuvasına sokun. 4. SIM kartı yerine itin. SIM kartının çıkarılması SIM kartınızı çıkarmadan önce HTC Desire 310 cihazınızı kapattığınızdan emin olun. 1. Arka kapağı çıkarın. 2. Pili çıkartın. 3. SIM kartı SIM kart yuvasından kaydırarak çıkarın.

10 10 Kutudan çıkarma Bellek kartı Fotoğraflarınızı, videolarınızı ve müziklerinizi kaydetmek için bir bellek kartı kullanın. Bellek kartının takılması 1. Arka kapağı çıkarın. 2. MicroSD kartı yerleştirmeden önce pili çıkardığınızdan emin olun. 3. MicroSD kartı altın kontakları aşağı dönük olacak şekilde bellek kartı yuvasına yerleştirin ve sonuna kadar itin.

11 11 Kutudan çıkarma Bellek kartının çıkarılması 1. Arka kapağı çıkarın. 2. MicroSD kartı çıkarmadan önce pili çıkardığınızdan emin olun. 3. MicroSD kartı yuvasından dışarıya doğru kaydırın. Pil Pili çıkarma 1. Arka kapağı çıkarın. 2. Baş parmağınızla ya da herhangi bir parmağınızla arkadaki pil bölmesinden pili kaldırarak çıkartın.

12 12 Kutudan çıkarma Pili takma Lütfen yalnızca kutuda verilen orijinal pilleri veya önerdiğimiz yedek parçaları kullanın. 1. Arka kapağı çıkarın. 2. Pili (önce açıktaki bakır kaplı kontakları gelecek şekilde) pil yuvasına takın.

13 13 Kutudan çıkarma Pili şarj etme HTC Desire 310 cihazınızı açıp kullanmaya başlamadan önce pili şarj etmeniz önerilir. Pili şarj etmek için sadece HTC Desire 310 ile gelen adaptörü ve USB kablosunu kullanın. Pil gücü çok zayıfladığında şarj işlemini bilgisayarınızdan USB bağlantısı yerine güç adaptörü ile gerçekleştirin. Güç veya araç adaptörü kullanarak şarj ederken pili HTC Desire 310 cihazından çıkarmayın. 1. USB kablosunun küçük ucunu USB konektörüne takın. 2. USB kablosunun diğer ucunu güç adaptörüne takın. 3. Pil şarjını başlatmak için güç adaptörünü elektrik prizine takın. Aşırı ısınmayı engellemek üzere bir güvenlik önlemi olarak pil şarjı durdurulur. İnterneti kullanırken pili şarj etmeniz halinde HTC Desire 310 cihazınız ısınabilir. Bu durum normaldir. Enerji tasarrufu sağlamak için şarj işlemi bittikten sonra güç adaptörünü prizden çekin.

14 14 Kutudan çıkarma Gücü açma veya kapama Gücü açma Ekran açılıncaya kadar ÜSTÜ düğmesini basılı tutun. HTC Desire 310'u ilk kez açtığınızda, ayarlarını yapmanız gerekecektir. Gücü kapatma 1. Ekran kapalıysa, tekrar açmak için ÜSTÜ düğmesine basıp, ardından ekran kilidini açın. 2. ÜSTÜ düğmesini birkaç saniye basılı tutun. 3. Seçenekler menüsünde Kapat seçeneğine dokunun. 4. Tamam 'a dokunun.

15 15 Telefonunuzu kurma Telefonunuzu kurma HTC Desire 310 cihazını ilk kez ayarlama İlk kez açtığınızda, HTC Desire 310 cihazını ayarlamanız istenecektir. İnternet bağlantınızı seçmek, Google hesabınızda oturum açmak ve başka işlemler yapmak için aygıt üstü kurulumu inceleyin. Konum temelli hizmetler ve çevrimiçi hesaplarınızın otomatik eşitlenmesi gibi İnternet'e bağlanma gerektiren bazı özellikler ek veri ücretlerine neden olabilir. Bu ücretleri ödememek için Ayarlar altındaki bu özellikleri devre dışı bırakın. Bir güncellemeyi yükleme İnternet bağlantısı açıksa ve yeni bir yazılım güncelleştirmesi varsa, bir bildirim alacaksınız. 1. Bildirimler panelini kaydırarak açın ve sistem güncelleme bildirimine dokunun. 2. Veri bağlantınızı kullanarak güncellemeyi indirmek istemiyorsanız, Yalnızca Wi-Fi üzerinden güncelle öğesini seçin. 3. İndir öğesine dokunun. 4. İndirme işlemi tamamlandığında, Şimdi yükle'yi seçin ve Tamam'a dokunun. Güncellemeden sonra HTC Desire 310 yeniden başlatılır. Güncellemelerini elle kontrol etme 1. Ayarlar'a gidin ve Telefon hakkında'ya dokunun. 2. Yazılım güncelleştirmeleri > Şimdi kontrol et'e dokunun. HTC Desire 310, güncelleme olup olmadığını kontrol eder. Internet bağlantınız yoksa mobil veriyi açmanız veya bir Wi-Fi ağına bağlanmanız istenir. Bağlandıktan sonra, güncellemeleri kontrol etmek için Şimdi kontrol et öğesine dokunun.

16 16 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Yeni telefonunuzla ilk haftanız Temel Bilgiler Ekran gezinti düğmeleri HTC Desire 310, ekranın altında yönü değiştirdiğinizde dönen ekran gezinti düğmelerine sahiptir. Bir önceki ekrana gider. Ana ekrana gider. En son kullanılan uygulamaların küçük resimlerini gösterir. Google aramaya erişmek için herhangi bir gezinti düğmesinden yukarı çekin. Dokunma hareketleri Ana ekranında gezinmek, uygulamaları açmak, listelerde dolaşmak ve daha fazlası için dokunma hareketlerini kullanın. Dokunun Uygulama ve ayar simgeleri gibi ekran öğelerini seçmek için parmağınızla ekrana dokunun veya ekran düğmelerine basın.

17 17 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Basma ve basılı tutma Bir öğe için (örn. metin iletisi) kullanılabilecek seçenekleri açmak üzere öğeye basın ve basılı tutun. Kaydırma veya sürükleme Diğer Ana ekrana gitmek, sonraki e-postayı okumak ve daha fazlası için parmağınızı hızlı bir şekilde ekran boyunca dikey ya da yatay olarak çekin. Sürükleme Sürüklemeye başlamadan önce basın ve bir süre parmağınızı hafifçe baskı uygulayarak basılı tutun. Sürükleme sırasında, hedef konuma varmadan parmağınızı serbest bırakmayın.

18 18 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Hafifçe vurma Ekrana hafifçe vurma, ekranda parmağınızı kaydırmaya benzer ama ondan farklı olarak, Ana ekranında sağa ve sola giderken ya da kişiler veya mesaj listesinde kaydırma yaparken gibi sadece parmağınızı hafif ve hızlı vuruşlarla kaydırmanız gerekir. İki parmakla kaydırın Galeri ya da web tarayıcısı gibi bazı uygulamalarda bir resmi veya metni görüntülerken yakınlaştırmak için iki parmağınızı birbirinden ayırın. Resim ya da metni uzaklaştırmak için iki parmağınızı birbirine yaklaştırın.

19 19 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Uyku modu Uyku modu, ekran kapalıyken HTC Desire 310 cihazını düşük güç moduna getirerek pilden tasarruf eder. Ayrıca, HTC Desire 310 çantanızdayken, yanlışlıkla düğmeye basılmasını da önler. Uyku moduna geçme Ekranı kapatmak ve Uyku moduna geçmek için ÜSTÜ düğmesine kısa bir süre basın. HTC Desire 310, bir süre boşta bırakıldığında da otomatik olarak Uyku moduna geçer. Ayarlar > Ekran'da HTC Desire 310 uykuya geçmeden önceki süreyi değiştirebilirsiniz. Uyku modundan çıkma HTC Desire 310'u uyku modundan el ile çıkarmak için ÜSTÜ düğmesine basın. Ekran kilidini açmanız gerekebilir. HTC Desire 310, gelen bir arama aldığınızda otomatik olarak uyku modundan çıkar. HTC Desire 310'un kilidini açma Varsayılan ekran kilidini kullanıyorsanız, HTC BlinkFeed, widget panellerindeki uygulama kısayolları ve daha fazlasını açmadan önce HTC Desire 310'un kilidini açmanız gerekir. Kilidi açmak için, kilit simgesine basılı tutun ve ardından herhangi bir yöne sürükleyin. Uygulama açma Ana ekranının alt kısmındaki başlatma çubuğunda bulunan uygulamaya dokunun. Uygulamalar ekranını görmek için, öğesine dokunun. Daha sonra kullanmak istediğiniz uygulamaya dokunun. Uygulamalar ekranında, öğesine dokunun ve aradığınız uygulamanın adını girin.

20 20 Yeni telefonunuzla ilk haftanız En son açılan uygulamalar arasında geçiş yapma En son açtığınız uygulamalara kolayca erişebilirsiniz. 1. düğmesine dokunun. 2. En son açılan uygulamaları görmek için parmağınızı aşağı veya yukarı kaydırın. Listeden uygulamayı kaldırmak için sola veya sağa sürükleyin. Uygulamaya geri dönmek için yalnızca dokunun. Hızlı Ayarları kullanma Hızlı Ayarlar içindeki desenlere dokunarak Wi-Fi, Bluetooth ve diğerlerini kolayca açın. Ayrıca, Kişiler uygulamasında profilinizi görüntülemek gibi birkaç kısayol bulacaksınız. 1. Bildirimler panelini açmak için durum çubuğundan aşağı çekin. 2. öğesine dokunarak Hızlı Ayarlar'a geçin.

21 21 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Bildirimler paneli Bildirim simgeleri sizi inmekte olan yeni dosyalar gibi devam eden etkinlikler, alarmlar, takvim etkinlikleri ve yeni mesajlar konusunda bilgilendirir. Bildirim simgeleri gördüğünüzde, aldığınız bildirimlerin ayrıntılarını kontrol etmek üzere Bildirimler panelini açın. 1. Bildirimler panelini açmak için, parmağınızı ekranın üstünden aşağı doğru sürükleyin. Birkaç bildirim varsa, tümünü görmek için ekranı aşağı doğru kaydırın. Hızlı ayarlar bölümünden Bildirim paneline hızlı bir şekilde erişebilmek için, simgesine dokunun. 2. Bildirimler panelinde: Eposta önizlemeleri ve takvim etkinlikleri gibi daha fazla bilgiye ulaşmak için belirli bildirimleri genişletebilirsiniz. Bir bildirimi genişletmek için iki parmağınızı ayırın. Kapatmak için iki parmağınızı birbirine yakınlaştırın. Bazı bildirimlerde hemen bir şeyler yapmanıza olanak sağlayan simgeler göreceksiniz. Örneğin, cevapsız bir çağrınız varsa, geri aramak veya bir metin mesajı ile yanıtlamak için ilgili simgelere dokunun. İlgili uygulamayı açmak için soldaki bildirim simgesine dokunun. Listeden yalnızca bir bildirimi kaldırmak için bu bildirimi sola veya sağa sürükleyin. 3. Bildirimler panelini kapatmak için, panelin alt çubuğundan yukarı doğru kaydırma yapın veya düğmesine basın. Tüm bildirimleri silmek ve Bildirimler panelini kapatmak için dokunabilirsiniz. öğesine de

22 22 Yeni telefonunuzla ilk haftanız HTC Desire 310 ekranını yakalama Oyunda aldığınız yüksek puanı göstermek, HTC Desire 310 özellikleri hakkında bir blog yazmak veya çaldığınız bir şarkı hakkında bir durum güncellemesi göndermek mi istiyorsunuz? Ekranın fotoğrafını çekmek ve onu Galeri'den paylaşmak çok kolay. ÜSTÜ ve SES DÜZEYİNİ AZALT düğmelerine aynı anda basılı tutun. Ekran, Galeri içindeki Ekran görüntüsü albümüne kaydedilir. Zil sesinizi, bildirimleri ve sesleri değiştirme 1. Ayarlar'a gidin. 2. Ses profilleri > öğesine dokunun. 3. Zil sesi ve bildirim sesini değiştirmek için Telefon zil sesi veya Varsayılan bildirim sesi'ne dokunun. HTC BlinkFeed Dinamik Ana ekranınız Doğrudan HTC BlinkFeed ile arkadaşlarınız ile iletişimde kalın ya da ilgilendiğiniz en son haberleri alın. Sosyal ağlar, haber kaynakları ve çok daha fazlası görünür. İçeriği görüntülemek ya da bir gönderi ya da durum güncellemesi hakkında yorum yapmak için bir desene dokunun. Akışı manüel olarak yenilemek için yukarı kadar gidin ve ekranı aşağı doğru çekin. HTC BlinkFeed'de iken sayfanın başına dönmek için düğmesine basabilirsiniz. düğmesine ya da HTC BlinkFeed üzerinde, gösterilecek beslemelerin türünü seçmek üzere kayar menüyü açmak için sağa kaydırın. Seçilen beslemelerden makale karışımını ve favori haber kaynaklarınızı görmek için Parlak noktalar'i seçin.

23 23 Yeni telefonunuzla ilk haftanız HTC BlinkFeed açma veya kapatma 1. HTC BlinkFeed öğesinde veya herhangi bir widget panelinde, Ana ekranını özelleştirmek için iki parmağınızı birlikte kaydırın. 2. Beslemeler panelini göstermek veya gizlemek için BlinkFeed açık/kapalı'ya dokunun. Beslemeleri seçme Tek bir kaydırma ile en ilgili içerik ve gönderilerle ilgili güncellemeleri alın. HTC BlinkFeed üzerinde hangi uygulamaların gösterileceğini seçin. Popüler haber kanalları ve web sitelerini veya Eğlence gibi bir kategori seçebilirsiniz. Ayrıca sosyal ağlardaki arkadaşlarınızdan gelen gönderileri de gösterebilirsiniz. 1. HTC BlinkFeed üzerinde, kayar menüyü açmak parmağınızı sağa çekin. 2. > Konular ve hizmetler'e dokunun. İçeriği ilk defa seçmeyi denediğinizde, ilgi alanlarınıza göre içeriği otomatik olarak seçmek için sosyal ağ hesabınızda oturum açmak isteyip istemediğiniz sorulur. 3. HTC BlinkFeed üzerinde gösterebildiğiniz farklı besleme türlerinden seçim yapmak için sola veya sağa kaydırın. Haber medya kaynakları, sosyal ağlar ve daha fazlasını seçebilirsiniz. Beslemelerden henüz eklenmiş içeriklerin HTC BlinkFeed üzerinde görüntülenmesi birkaç dakikanızı alabilir. Seçkiler beslemesini özelleştirme HTC BlinkFeed için konuları ve hizmetleri seçtiğinizde, seçilen kaynaklardan üst sıralardaki trend makaleler, son durum güncellemeleri ve daha fazlası gösterilir. Geçici olarak Seçkiler beslemenizde daha az öğe göstermek isterseniz, seçilen bazı konularınızı ve hizmetlerinizi filtreleyebilirsiniz. 1. HTC BlinkFeed üzerinde, kayar menüyü açmak parmağınızı sağa çekin. 2. > Ayarlar öğesine dokunun. 3. Öne çiken konuları seç'e dokunun. 4. Seçkiler beslemesinde görünmesini istediğiniz haber kaynaklarını ve konuları seçin. Yerel ayarları ekleme veya kaldırma Birden fazla konumda geçerli etkinlikleri güncel mi tutmak istiyorsunuz? Birkaç yerel ayar ekleyebilirsiniz. 1. HTC BlinkFeed üzerinde, kayar menüyü açmak parmağınızı sağa çekin. 2. > Konular ve hizmetler'e dokunun. 3. Öne çıkan haber başlıkları veya Kategoriler sekmesinde, > Sürüm ekle'ye (veya Sürümleri kaldır'a) dokunun.

24 24 Yeni telefonunuzla ilk haftanız İlgi alanınıza ait konuları ekleme Daha özel bir konu mu arıyorsunuz? HTC BlinkFeed üzerinde göstermek için, ilgi alanıza giren konuları arayın ve seçin. 1. HTC BlinkFeed üzerinde, kayar menüyü açmak parmağınızı sağa çekin. 2. > Konular ve hizmetler'e dokunun. 3. Özel konular sekmesine kaydırın, öğesine dokunun ve aradığınız konuyu girin. 4. Bir sonuca dokunun ve ardından öğesine dokunarak Özel konular sekmesine ekleyin. HTC BlinkFeed üzerinde makaleleri okuma 1. HTC BlinkFeed üzerindeyken, okumak istediğiniz makaleyi bulmak için yukarı veya aşağı kaydırın. 2. Makaleyi görüntülemek için desen dokunun. İlgili makaleler bulunursa, bağlantıları görmek için sona doğru ilerleyebilirsiniz. Makaleleri daha sonrası için kaydetme Potansiyel olarak ilgi çekici makaleyi okumaya zamanınız mı yok? Makaleleri okuma listenize işaretleyebilirsiniz. Aşağıdakilerden birini yapın: Bir makaleyi görüntülerken öğesine dokunun. Beslemeler panelinde, işaretlemek istediğiniz makale desenini basılı tutun. Ardından Sonra oku'ya dokunun. Okuma listesini kayar menüde bulacaksınız. HTC BlinkFeed öğesinde desenleri silme Bir desenden kurtulmak mı istiyorsunuz? Artık HTC BlinkFeed öğesinde herhangi bir deseni kolayca kaldırabilirsiniz. 1. HTC BlinkFeed öğesinde, kaldırmak istediğiniz deseni basılı tutun. 2. Kaldır öğesine dokunun. Sosyal ağlarınıza gönderme Ana ekranından kolaylıkla bir durum güncellemesi gönderebilirsiniz. 1. HTC BlinkFeed üzerinde, kayar menüyü açmak parmağınızı sağa çekin. 2. > Oluştur'a dokunun ve ardından bir sosyal ağ seçin. 3. Durum güncellemenizi oluşturun ve sosyal ağınızda yayınlayın.

25 25 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Metin ile çalışma Metni seçme, kopyalama ve yapıştırma Web tarayıcısı ve E-posta gibi uygulamalarda, metin seçip kopyalayabilir, metni yapıştırabilir veya paylaşabilirsiniz. 1. Bir kelimeye dokunun ve basılı tutun. 2. Seçmek istediğiniz metni vurgulamak için başlangıç ve bitiş referans noktalarını sürükleyin. 3. Kopyalamak istediğiniz metni seçtikten sonra > Kopyala öğesine dokunun (veya öğesine dokunun). Seçili metin panoya kopyalanır. 4. Bir metin giriş alanında (örneğin bir e-posta oluştururken), metni yapıştırmak istediğiniz noktaya dokunun ve basılı tutun. 5. Yapıştır öğesine dokunun. Bağlanılan bir web sayfasının adresini kopyalamak için, bağlantıyı basılı tutup Bağlantı URL\'sini kopyala (veya Bağlantı adresini kopyala) öğesine dokunun. Metin paylaşma 1. Paylaşmak istediğiniz metni seçtikten sonra > Paylaş (veya ) öğesine dokunun. 2. Seçilen metnin yapıştırılacağı veya paylaşılacağı, e-posta iletisi ya da sosyal ağ durum güncellemesi gibi bir yeri seçin. HTC Sense klavye Yazma işlemi HTC Sense klavye ile hızlı ve doğru yapılabilir. Kelime öngörüsü de yazarken zaman kazandırır. Siz yazdıkça, arasından seçim yapabileceğiniz sözcük önerileri alacaksınız. Öngörülü metin sözlüğüne eklediğiniz yeni sözcükleri yedekleyebilirsiniz. Bkz. 27. sayfadaki Kelime öngörüsü ile metin girme. Sadece konuşarak kelimeleri girebilirsiniz. Bkz. 28. sayfadaki Konuşarak metin girme. İz klavyesini açın, böylece parmağınızı bir harften diğerine kaydırarak kelimeleri girebilirsiniz. Bkz. 28. sayfadaki İz klavyesini kullanma. Rakam ve simge klavyesine erişmek için ekranı sağa kaydırın. Diller arasında geçiş yapmak için ekranı sola kaydırın.

26 26 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Tuşlarda, sayısal ve simge klavyesine geçiş yapmaya gerek kalmadan ekleyebileceğiniz ikincil rakamlar, noktalama işaretleri ve diğer karakterler vardır. Örneğin, bir rakam eklemek için ilk sıradaki bir tuşu basılı tutun. Geniş emoji yelpazesi arasından bir seçim yapın. Klavye üzerinde navigasyonel ok tuşlarını gösterin veya gizleyin. Ayarlar'dan ok tuşlarını etkinleştirirseniz, yalnızca dikey klavye üzerinde görüntüleneceklerdir. Metin girme Uygulamada bir metin alanına dokunduğunuzda, ekran klavyesi kullanılabilir hale gelir. Harfleri ve rakamları girin, klavye düzenini veya dilini vs. değiştirin. Noktalama işaretleri ve simgelerinin yanı sıra, harfleri ve sayıları girmek için ekran klavyesindeki tuşlara dokunun. Büyük harf girmek için simgesine dokunun. Büyük harf kilidini açmak için iki kez dokunun. Rakam, sembol veya aksanlı harf girmek için üstteki gri karakterli tuşlara basın ve parmağınızı basılı tutun. Bazı tuşlarla ilişkilendirilmiş birden fazla karakter veya aksan vardır. Sayı ve sembol tuşlarını göstermek için sağa kaydırma yapın. Ana klavyeye geçmek için sola kaydırma yapın. Ekran klavyesini kapatmak için öğesine basın. Klavye ayarlarını açmak için, tuşun üstünde görürseniz virgül tuşunu basılı tutun. Ya da, Ayarlar > Dil ve giriş'e gidin ve HTC Sense Girişi yanındaki öğesine dokunun. Bir klavye düzeni seçme Yazı stilinize uyan bir klavye düzeni seçin. 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. Klavye seçimi > Klavye türleri öğesine dokunun. 4. Kullanmak istediğiniz düzenini dillerini seçin. Klavye dilleri arasında seçim ve geçiş yapma HTC Desire 310 üzerinde birden fazla klavye dili varsa, ekran klavyesinde hangi dillerin etkinleştirileceğini seçebilirsiniz. 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. Klavye seçimi öğesine dokunun ve daha sonra istediğiniz dilleri seçin. Klavye düzenini değiştirmek için, aşağıdakilerden birini yapın:

27 27 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Ekran klavyesinde sola kaydırma yapın (iz klavyesi kullanıyorsanız bu özellik yoktur). Kullanmak istediğiniz klavye dilini görene kadar dil tuşuna (örn., ) dokunun. Dil tuşunu basılı tutun ve daha sonra parmağınızı kullanmak istediğiniz klayve diline sürükleyin. Kelime öngörüsü ile metin girme Nasıl yazıldığından emin olmadığınız kelimeleri yazmaya başladığınız oldu mu? Kelime öngörüsü özelliği ile, önerilen kelimeler klavyenin hemen üzerinde görüntülenir. Kelime öngörüsü ve sonraki kelime öngörüsü varsayılan olarak etkin durumda sunulur. Kelime öngörüsü modunda metin girmek için, aşağıdakilerden birini yapın: Tahmin listesine vurgulu bir kelime girmek için boşluk çubuğuna dokunun. Öneri listesinden bir sözcüğe dokunun. Daha fazla seçenek görmek için öneri listesinin yanındaki oka dokunun. Öneri listesinden kazara yanlış bir kelime seçmeniz halinde, istediğiniz zaman geri dönebilir ve başka bir öneriyi seçmek için doğru kelimeye dokunabilirsiniz. Kelime öngörüsü için ikinci dili ayarlama Kelime öngörüsünün çift dilli olmasını ayarlayabilirsiniz. Siz yazdıkça, seçmiş olduğunuz dillerde sözcük önerileri alacaksınız. Yalnızca Latin tabanlı klavye kullanırken çift dilli tahmin mevcuttur. 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. Klavye seçimi > Çift dilde tahmin öğesine dokunup istediğiniz dili seçin. Kelime öngörü sözlüğüne kelime veya kelime grubu ekleme Sık kullanılan adları, kısaltmaları ve hatta kelime öbeklerini kelime öngörü sözlüğüne ekleyerek onları tahmin listesinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Kelimeler ve kelime gruplarına metin kısayolları oluştururken daha da hızlı yazın. "Sonra görüşmek üzere" yazmak yerine, sgü kısayolunu ekleyerek birkaç vuruştan tasarruf edin. Mesaj veya e-postanızda yalnızca "sgü" yazın, daha sonra kelime öbeğini tamamlamak için boşluk tuşuna dokunun. 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun.

28 28 Yeni telefonunuzla ilk haftanız 3. Kişisel sözlük > öğesine dokunun. 4. Bir kelime veya kelime grubu girin, daha sonra metin kısayolunu girin. 5. Sözlüğe ekle'ye dokunun. Kelime öngörü sözlüğündeki bir kelimeyi veya kelime grubunu düzenleme veya silme 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. Kişisel sözlük öğesine dokunun. Bir kelimeyi, kelime öbeğini veya kısayolu düzenlemek için listedeki öğeye dokunun. Bir öğeyi silmek için öğeye dokunun ve ardından öğesine dokunun. İz klavyesini kullanma Ekran klavyesindeki tuşlara basmak yerine, sözcükleri yazmak için "iz sürebilirsiniz." Ayarlar > Dil ve giriş > HTC Sense Giriş altında İz klavyesini açmanız gerekir. 1. Sözcük girmek için parmağınızı bir harften diğerine kaydırın. 2. Sözcük tamamlandığında parmağınızı kaldırın. 3. Metni girmeye devam etmek istiyorsanız, sonraki sözcüğü girmek için parmağınızı harfler üzerinde kaydırın. İz sürdükten beliren sözcük sizin istediğiniz sözcük değilse: Öneri listesinden bir sözcüğe dokunun. Daha fazla seçenek görmek için öneri listesinin yanındaki oka dokunun. İz klavyesini açma veya kapatma 1. Ayarlar'a gidin ve ardından Dil ve giriş'e dokunun. 2. HTC Sense Girişi öğesinin yanındaki öğesine dokunun. 3. İz klavyesi seçeneğini işaretleyin veya işaretini kaldırın. Konuşarak metin girme Yazmaya vaktiniz yok mu? Girmek için sözcükleri söylemeyi deneyin. 1. Metni girmek istediğiniz alana dokunun. 2. Ekran klavyesinde, öğesini basılı tutun.

29 29 Yeni telefonunuzla ilk haftanız 3. Animasyonlu mikrofon düğmesini gördüğünüzde ve "Şimdi konuşun" kelimeleri belirdiğinde, girmek istediğiniz kelimeleri söyleyin. Ses giriş dilini ayarlamak için, mikrofon düğmesinin üzerindeki dil çubuğuna dokunun. Bir ya da daha fazla dil seçebilirsiniz. Uygun diller değişiklik gösterebilir. 4. Sözcük, söylediğiniz ile eşleşmiyorsa ve altı çizili ise, silmek veya daha fazla seçenek görmek için altı çizili sözcüğe dokunun. 5. Noktalama işaretlerini, isimlerini söyleyerek girin (örneğin "virgül" diyerek). Pil Pil kullanımını kontrol etme Pili kullanan uygulamaların bir listesini çıkarın. Her bir uygulamanın pili ne kadar ve ne süre ile kullandığını da görebilirsiniz. 1. Ayarlar'a gidin. 2. Pil'e dokunun. 3. Pili nasıl kullandığını kontrol etmek için bir uygulamaya dokunun. Ne kadar pil kullanıldığını göreceksiniz. Pilin daha uzun süre dayanmasını sağlamak Yeniden şarj edilmesi gerekene kadar pilin ne kadar dayanacağı HTC Desire 310 cihazını kullanımınıza bağlıdır. Pil ömrünü arttırmak istediğiniz zamanlarda aşağıdaki ipuçlarını deneyin: Pil kullanımınızı kontrol edin Pil kullanımınızı izlemek, en çok enerjiyi neyin harcadığını belirlemeye yardımcı olur; böylece bu konuda ne yapacağınızı seçebilirsiniz. Ayrıntılar için bkz. 29. sayfadaki Pil kullanımını kontrol etme. Bağlantılarınızı yönetin Kullanmadığınız kablosuz bağlantıları kapatın. Mobil veriler, Wi Fi veya Bluetooth gibi bağlantıları açmak veya kapatmak için Ayarlar'a gidin. Yalnızca belirli bir konum gerektiğinde GPS'i açın. Bazı uygulamaları arkaplanda GPS kullanmaktan alıkoymak için, GPS uyduları ayarını kapalı tutun. Navigasyon veya konum tabanlı uygulamalar kullanırken kesin konumunuza ihtiyacınız olduğunda açın. Bu ayarı açmak veya kapatmak için Ayarlar'a gidin ve Konum erişimi'ne dokunun. Ekranınızı yönetin Parlaklığı azaltma, kullanılmıyorken ekranın uyumasını sağlama ve onu basit bir düzende tutma pil gücünden tasarruf etmeyi sağlar.

30 30 Yeni telefonunuzla ilk haftanız Otomatik parlaklık (varsayılan) kullanın veya parlaklığı manuel olarak azaltın. Ekran kararmasını daha kısa bir süreye ayarlayın. Uygulamalarınızı yönetin En yeni yazılım ve uygulama güncellemelerini yükleyin. Güncellemeler bazen pil performans iyileştirmelerini içerebilir. Hiçbir zaman kullanmadığınız uygulamaları kaldırın veya devre dışı bırakın. Çoğu uygulama, siz onları kullanmasanız da arkaplanda işlem yapar veya veri eşitler. Artık ihtiyaç duymadığınız uygulamalar varsa kaldırın. Eğer bir uygulama önyüklenmiş olarak geldiyse ve kaldırılamıyorsa uygulamayı kapatmak da sürekli çalışmasını veya veri eşitlemesini engelleyebilir. Ayarlar > Uygulamalar içinde, Tümü sekmesine kaydırma yapın, uygulamaya ve Devre dışı bırak öğesine dokunun. Arkaplan verilerini ve eşitlemeyi sınırlandırın Arka plan veri ve eşitleme, eğer arkaplanda veri eşitleme yapan pek çok uygulamanız varsa, çok fazla pil gücü kullanabilir. Hangi uygulamalar için daha uzun eşitleme süreleri veya manuel eşitleme ayarlanabileceğini belirleyin. Çok sayıda e-posta hesabınız varsa, bazı hesapları el ile eşitlemeyi düşünün. Google Play Store'da, > Yazılımları otomatik güncelleştir'e dokunun ve ardından uygulamaları el ile güncelleştirmeyi seçin. Diğer ipuçları Pil gücünden biraz daha tasarruf etmek için aşağıdaki ipuçlarını deneyin: Zil sesini ve ortam sesini kısın. Titreşim ve sesli geri bildirim kullanımını en aza indirin. Ayarlar'da Ses profilleri > 'ne dokunun ve hangilerine ihtiyacınız olmadığını ve hangilerinin kapatılabileceğini seçin. Pili optimize etmek için daha fazla seçenek bulabileceğiniz için uygulamalarınızın ayarlarını kontrol edin.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU LED göstergesi Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU Flaş Ön kamera 1 Pilin şarj edilmesi. 5.0 Güç tuşu Ses açma/ kısma 2 SIM kartın takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

Kullanıcı kılavuzu. HTC Desire 626G dual sim

Kullanıcı kılavuzu. HTC Desire 626G dual sim Kullanıcı kılavuzu HTC Desire 626G dual sim 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire 626G dual sim 8 Çift nano SIM kart 9 Bellek kartı 11 Pil 12 Gücü açma veya kapama 12 Telefonunuzu kurma HTC

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu CJB1JM0LCAHA Kullanım Kılavuzu Saatinizi tanıyın Hoparlör Şarj bağlantı noktası Güç tuşu Açmak/kapatmak için 3 sn. basılı tutun. Yeniden başlatmaya zorlamak için 10 sn. basılı tutun. Ana ekrana geri dönmek

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211345, 1. Baskı TR Tuşlar ve parçalar 9 İkincil kamera 10 Ses seviyesi/yakınlaştırma tuşu 11 Medya tuşu 12 Ekran ve tuş kilidi anahtarı

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

HTC Desire 300 cihazınız Kullanıcı Kılavuzu

HTC Desire 300 cihazınız Kullanıcı Kılavuzu HTC Desire 300 cihazınız Kullanıcı Kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire 300 7 Arka kapak 8 Micro SIM kart 9 Bellek kartı 10 Pil 11 Gücü açma veya kapama 14 Telefonunuz ile ilgili hızlı

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Yüklenen yazılıma veya servis sağlayıcısına veya ülkenize bağlı olarak bu kılavuzdaki bazı açıklamalar telefonunuza uymayabilir. * Ülkenize bağlı olarak telefonunuz ve aksesuarlarınız bu kılavuzdaki

Detaylı

HTC Explorer Kullanım kılavuzu

HTC Explorer Kullanım kılavuzu HTC Explorer Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutu İçeriği 8 HTC Explorer 8 Arka kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 14 PIN'inizi girme 15 Parmak hareketleri

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

HTC Desire S Kullanım kılavuzu

HTC Desire S Kullanım kılavuzu HTC Desire S Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 Telefonunuz 8 Alt kapak 10 Pil yuvası kapağı 12 SIM kartı 13 Bellek kartı 14 Pil 15 Telefonunuzu açma veya kapama 17 PIN'inizi

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

Moto Mod aksesuarınızı takma

Moto Mod aksesuarınızı takma 360 CAMERA Moto Mod aksesuarınızı takma Telefonunuzun arkasındaki kamera lensini 360 Camera ile hizalayın, ardından telefonun yan ve alt taraflarını Moto Mod ile birbirlerine geçinceye kadar hizalayın.

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Drive

Kullanım kılavuzu HERE Drive Kullanım kılavuzu HERE Drive Baskı 1.0 TR HERE Drive HERE Drive uygulaması sesli yönlendirmeli adım adım yol tarifleri ile gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Bulunduğunuz

Detaylı

HTC Desire C Kullanım Kılavuzu

HTC Desire C Kullanım Kılavuzu HTC Desire C Kullanım Kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire C 8 Arka kapak 9 Pili çıkarma 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pili şarj etme 13 Gücü açma veya kapama 13 HTC Desire C cihazını

Detaylı

HTC EVO 3D Kullanım kılavuzu

HTC EVO 3D Kullanım kılavuzu HTC EVO 3D Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 HTC EVO 3D 8 Arka kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 15 PIN'inizi girme 16 Parmak hareketleri

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

HTC ChaCha Kullanım kılavuzu

HTC ChaCha Kullanım kılavuzu HTC ChaCha Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 HTC ChaCha 8 Alt kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 15 PIN'inizi girme 16 Parmak hareketleri

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook 2013 önceki sürümlerden farklı bir görünüme sahiptir; bu nedenle, öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Size özel hale

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

HTC Sensation Kullanım kılavuzu

HTC Sensation Kullanım kılavuzu HTC Sensation Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 HTC Sensation 8 Arka kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 14 PIN'inizi girme 15 Parmak hareketleri

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

HTC Desire 500 cihazınız Kullanım kılavuzu

HTC Desire 500 cihazınız Kullanım kılavuzu HTC Desire 500 cihazınız Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire 500 7 Arka kapak 8 mikro SIM kartı 9 Bellek kartı 10 Pil 11 Gücü açma veya kapama 12 Telefonunuz ile ilgili hızlı

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım ı telefonunuzu ilk açtığınızda veya cihazınızı sıfırladığınızda yönlendirmeleri takip ederek seçebilirsiniz. Kilitli Ekran Bu ekran cihazınızın en temel fonksiyonlarına

Detaylı

HTC Desire X Kullanıcı kılavuzu

HTC Desire X Kullanıcı kılavuzu HTC Desire X Kullanıcı kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC Desire X 8 Arka kapak 9 SIM kartı 10 Bellek kartı 11 Pil 12 Gücü açma veya kapama 13 HTC Desire X cihazını ilk kez ayarlama 14

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

HTC Incredible S. Kullanım kılavuzu

HTC Incredible S. Kullanım kılavuzu HTC Incredible S Kullanım kılavuzu Bu kılavuzda kullanılan işaretler Bu kılavuzda, faydalı ve önemli bilgileri vurgulamak için şu semboller kullanılmıştır: Bu bir nottur. Bir notta genellikle bir işlemi

Detaylı

HTC Desire Z niz. Kullanım kılavuzu

HTC Desire Z niz. Kullanım kılavuzu HTC Desire Z niz Kullanım kılavuzu Bu kılavuzda kullanılan işaretler Bu kılavuzda, faydalı ve önemli bilgileri vurgulamak için şu semboller kullanılmıştır: Bu bir nottur. Bir notta genellikle bir işlemi

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz MOTOROLA QUENCH XT5 http://tr.yourpdfguides.com/dref/5068143

Kullanım kılavuzunuz MOTOROLA QUENCH XT5 http://tr.yourpdfguides.com/dref/5068143 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya MOTOROLA QUENCH XT5 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki MOTOROLA QUENCH XT5 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut,

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu TURKCELL MaxiPLUS 5 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Telefona Genel Bakış Güç Tuşu Kulaklık LED Gösterge Şarj/ USB Girişi Dokunmatik Ekran Ana Ekran Tuşu Arama Tuşu Menü Tuşu Geri Tuşu Kulaklık Girişi Ses Tuşları

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU ARACI TANIMLA Microcat Live tarafından desteklenen Nissan EPC en üst düzey parça satış sistemi sunar. Başlamak için, ana ekranlara göz atın. Araç Arama Araç

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google,

Detaylı

HTC Rhyme Kullanım kılavuzu

HTC Rhyme Kullanım kılavuzu HTC Rhyme Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutu İçeriği 8 HTC Rhyme 9 Arka kapak 11 SIM kartı 13 Bellek kartı 13 Pil 15 Gücü açma veya kapama 16 PIN'inizi girme 17 Parmak hareketleri 17

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE TR İlk kurulum 1. Tercih ettiğiniz dili seçin, ardından seçiminizi onaylamak için Bu ayarı daha sonra Bölgesel ayarlar içerisinden değiştirebilirsiniz. 2. Son

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

HTC Flyer Kullanım kılavuzu

HTC Flyer Kullanım kılavuzu HTC Flyer Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 8 HTC Flyer 8 Üst kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 13 PIN'inizi girme 14 Parmak hareketleri

Detaylı

Y5c. Kullanıcı Kılavuzu

Y5c. Kullanıcı Kılavuzu Y5c Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler Önsöz... 1 Birinci sınıf işlevler... 2 Kasa... 2 Galeriden kamerayı başlatma... 2 Başlarken... 3 Telefonunuza genel bakış... 3 Tuş işlevleri parmaklarınızın ucunda...

Detaylı

HTC Desire 820. Kullanıcı kılavuzu

HTC Desire 820. Kullanıcı kılavuzu HTC Desire 820 Kullanıcı kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Seveceğiniz özellikler HTC Desire 820 özellikleri 9 Kutudan çıkarma HTC Desire 820 11 nano SIM kart 12 Bellek kartı 14 Pil 15 Gücü açma veya kapama

Detaylı

HTC Flyer Kullanım kılavuzu

HTC Flyer Kullanım kılavuzu HTC Flyer Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutunun İçinde 7 HTC Flyer 7 Üst kapak 9 Bellek kartı 10 Pil 11 Gücü açma veya kapama 11 Parmak hareketleri 12 HTC Flyer cihazını ilk kez ayarlama

Detaylı

Microsoft Office Publisher 2016

Microsoft Office Publisher 2016 Microsoft Office Publisher 2016 Publisher 2016 Publisher görsel açıdan zengin, profesyonel görünümlü yayınlar oluşturmanıza yardımcı olan bir masaüstü yayımcılık uygulamasıdır. Bilgisayarınızda Publisher'la

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Haritalar

Kullanım kılavuzu Nokia Haritalar Kullanım kılavuzu Nokia Haritalar Baskı 1.0 TR Nokia Haritalar Nokia Haritalar, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları

Detaylı

HTC One X/One X+ aygıtınız Kullanım Kılavuzu

HTC One X/One X+ aygıtınız Kullanım Kılavuzu HTC One X/One X+ aygıtınız Kullanım Kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC One X/One X+ 7 mikro SIM kartı 8 Pili şarj etme 10 Gücü açma veya kapama 10 Telefonunuz ile ilgili hızlı bir kılavuz

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Outlook 2010 a geçiş

Outlook 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Outlook 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları General Mobile DSTL1 Sürüm Güncelleme Notları Bu sürüm notları General mobile DSTL1 cihazı için en son gönderilen yazılım güncelleme bilgisi içermektedir. Bu sürüm güncelleme, cihazınızın işlevselliğini

Detaylı

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Özellikler Alıcı Işık/Yakınlık Sensörü LED Dokunmatik Ekran Programlanabi lir Düğme Ses Kontrolü Programlanabi lir Düğme Mikrofon Hoparlör Şarj Kontakları Kamera Pil Kapağı

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google

Detaylı

HTC One cihazınız Kullanıcı kılavuzu

HTC One cihazınız Kullanıcı kılavuzu HTC One cihazınız Kullanıcı kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC One 7 SIM kartı 8 Pili şarj etme 9 Gücü açma veya kapama 10 Telefonunuz ile ilgili hızlı bir kılavuz mu istiyorsunuz? 10 Telefonunuzu

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Navigasyon menüsü. Bul menüsü. Ülkeyi değiştirmek (isteğe bağlı) Ülkeyi veya eyaleti değiştirmek (isteğe bağlı)

Navigasyon menüsü. Bul menüsü. Ülkeyi değiştirmek (isteğe bağlı) Ülkeyi veya eyaleti değiştirmek (isteğe bağlı) Navigasyon menüsü Bu başlangıç ekranıdır, burada Navigasyon Menüsü'nü görürsünüz. Buradan uygulamanın tüm bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bul üzerine dokunun. Bul menüsü Bu, hedefinizi bulmanıza yardım eden

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10 Kullanım kılavuzu Stereo Mikrofon STM10 İçindekiler Temel Bilgiler...3 Fonksiyona genel bakış...3 Donanıma genel bakış...3 Montaj...4 Mikrofonunuzun kullanımı...5 Ses kaydetme...5 Videolar için ses kaydetme...8

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

HTC Sensation XL with Beats Audio Kullanım kılavuzu

HTC Sensation XL with Beats Audio Kullanım kılavuzu HTC Sensation XL with Beats Audio Kullanım kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Başlangıç Kutu İçeriği 8 HTC Sensation XL with Beats Audio 8 Arka kapak 10 SIM kartı 11 Pil 12 Gücü açma veya kapama 14 PIN'inizi

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

HTC One SV cihazınız Kullanıcı kılavuzu

HTC One SV cihazınız Kullanıcı kılavuzu HTC One SV cihazınız Kullanıcı kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC One SV 9 Arka kapak 10 SIM kartı 11 Bellek kartı 12 Pil 13 Gücü açma veya kapama 15 Telefonunuz ile ilgili hızlı bir kılavuz

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Arama görünümü, bağlı/kullanımda. Arama görünümü, çalıyor/uyarıyor. Arama görünümü, beklemede.

Arama görünümü, bağlı/kullanımda. Arama görünümü, çalıyor/uyarıyor. Arama görünümü, beklemede. LED ler Arama Görünümü Düğmesi LED leri Sürekli yeşil Yavaş yanıp sönen yeşil Hızlı yanıp sönen yeşil Sürekli kırmızı Arama görünümü, bağlı/kullanımda. Arama görünümü, çalıyor/uyarıyor. Arama görünümü,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu MacBook unuza Hoş Geldiniz Hadi başlayalım. Mac inizi başlatmak için açma/kapama düğmesine basın. Ayarlama Yardımcısı, düzgün ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamanızı sağlamak

Detaylı

Baþlangýç. Nokia N82

Baþlangýç. Nokia N82 Baþlangýç Model: N82-1 Nokia N82 1. baský TR Tuþlar ve parçalar (ön) Model numarasý: Nokia N82-1. Bundan sonra Nokia N82 olarak anýlacaktýr. 1 Açma/kapatma tuþu 2 Uyumlu kulaklýklar, müzik kulaklýklarý

Detaylı

SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios)

SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios) Tr SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios) SB6L01(1W) 6MB3801W-01 Fotoğraf makinenizi ios cihazınızla eşleştirmek için SnapBridge i kullanma ve SnapBridge Wi-Fi uyarısı görüntülendiğinde ne yapılacağı hakkında

Detaylı

bölüm 3: telefonu kullanma sesli çağrılar çağrı yapma çağrıyı cevaplama çağrıyı sonlandırma sesli mesaj...

bölüm 3: telefonu kullanma sesli çağrılar çağrı yapma çağrıyı cevaplama çağrıyı sonlandırma sesli mesaj... Kullanıcı Kılavuzu içindekiler bölüm 1: başlarken... 1 1.1 telefonunuz... 1 önden görünüm... 1 arkadan görünüm... 1 üstten görünüm... 2 yandan görünüm... 2 1.2 aksesuarlar... 3 1.3 SIM kartı, pili ve

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

HTC One X+ aygıtınız Kullanıcı kılavuzu

HTC One X+ aygıtınız Kullanıcı kılavuzu HTC One X+ aygıtınız Kullanıcı kılavuzu 2 İçerikler İçerikler Kutudan çıkarma HTC One X+ 9 SIM kartı 10 Pili şarj etme 11 Gücü açma veya kapama 11 Telefonunuz ile ilgili hızlı bir kılavuz mu istiyorsunuz?

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı