R. Tasarım rtcms Kullanım Klavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "R. Tasarım rtcms Kullanım Klavuzu"

Transkript

1

2 - 1 - R. Tasarım rtcms Kullanım Klavuzu 1. rtcms Nedir? rtcms sayfanıza başka herhangi bir araca ihtiyaç duymaksızın, yeni içerik eklemenize, mevcut içerikleri güncellemenize, yayınlamanıza veya yayından kaldırmanıza, silmenize ve arşivlemenize yarayan web tabanlı bir yazılımdır. rtcms 2 temel bölümden oluşmaktadır: - Yönetici paneli (web@dmin) - Kullanıcı arayüzü Kullanıcı arayüzü ziyaretçilerin göreceği, yönetici paneli aracılığıyla eklenen, güncellenen ve yayınlanan içeriklerin sergilendiği, entegre bir tasarım ve web@dmin ile ilişkilendirilmiş içerik modüllerinden oluşan bölümdür. Yönetici paneli (web@dmin) rtcms in belirlenen modüllerini kullanarak sayfanıza içerikleri eklediğiniz, güncellediğiniz, sildiğiniz ve yayınlayabildiğimiz veya yayından kaldırabildiğiniz bölümdür.

3 rtcms Yönetici Paneli Nasıl Kullanılır? 2.1 Giriş Ekranı rtcms in yönetici paneli adresini browser ınızın adresbar ına girildiğinde aşağıdaki gibi ( Şekil 1 ) bir ekran ile karşılaşırsınız: Şekil 1- Yönetici Paneli Giriş Ekranı İlk defa giriş yapan kullanıcının güvenlik amacıyla kendisine gönderilen kullanıcı adını ve parolasını değiştirmesi gerekmektedir. Size R. Tasarım yetkilileri tarafından gönderilen kullanıcı adı ve parola bilgilerini bu pencerede belirtilen ilgili alanlara yazdıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz 2.2 Sistem Ayarları Kullanıcı Bilgileri Kullanıcı adı ve parolanın değiştirilmesi işlemi ana sayfanın çeşitli bölgelerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Aşağıda ( Şekil 2 ) kullanıcı bilgilerinin değiştirilmesi için gerekli linklerin bulunduğu yerler gösterilmektedir.

4 - 3 - Şekil 2- Üye Bilgileri Düzenleme Alanları Şekil 2 deki linklerden birisine tıkladığınızda karşınıza yetkinize bağlı olarak diğer kullanıcıların bir listesi ve kendi kişisel bilgilerinizin bulunduğu bir ekran gelmektedir ( Şekil 3 ). Şekil 3- Kullanıcı İşlemleri Ekranı İsterseniz Yeni Kullanıcı Ekle linkinden yeni bir kullanıcı ve yetkilerini tanımlayabilir, ya da mevcut kullanıcıları İşlemler başlığından düzenleyebilirsiniz.

5 - 4 - Eğer kendi kullanıcı bilgilerinizi düzenlemek isterseniz aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşırsınız ( Şekil 4 ): Şekil 4- Kullanıcı Bilgileri Düzenleme Ekranı Burada dikkat edilmesi gereken husus, yeni parolanın en az 6 haneli olması gerekliliğidir, ayrıca yetkilerde bir değişiklik yapılmaması gerekmektedir. Kullanıcı adı ve parolanın kolay tahmin edilemeyecek, sayı ve metin karışık şekilde belirlenmesi önemlidir. Bu bilgilerin kaybedilmesi veya unutulması durumunda yapılması gereken destek@rtasarim.com'a e-posta atarak kullanıcı adı ve parolanızın resetlenmesini istemek olacaktır. Eğer Yetki bölümü Kısıtlı Yetkili Kullanıcı olarak doldurulursa, liste ekranında aşağıdaki resimde (Şekil 5) bulunan simge belirir. Bu simge sayesinde eklenen kullanıcının yetkilerinin düzenlenilmesi sağlanmaktadır.

6 - 5 - Şekil 5- Kullanıcı Yetkileri Düzenlenmesi İşlemi Yetki düzenleme ekranının ayrıntısında aşağıdaki ( Şekil 6 ) ekranla karşılaşılır : Burada modüller itibariyle kullanıcıların girebileceği bölümleri belirleyebilirsiniz. Şekil 6- Kullanıcı Yetkileri Düzenleme Ekranı Eğer Yetki bölümü Tam Yetkili Kullanıcı olarak doldurulursa, kullanıcı tüm sayfalara girmekle yetkilendirilmiş olur. Bu durumda yukarıdaki işlemi yapmak gerekmemektedir. Tam yetkili kullanıcı sistem üzerinde her türlü işlemi yapmakla yetkilidir.

7 Sistem Ayarları Web sayfasıyla ilgili temel ayarların yapıldığı bölüm sistem ayarları bölümüdür. Temel olarak 5 bölüme ayrılır: - Genel - E-Posta - Arama Motoru - Eklentiler - Sayaç Genel : Şekil 7- Sistem Ayarları Genel Ayarlar Tabı Genel başlığı altında sayfanın başlık alanında yazan bölümü, sayfanın altında bulunan metni, sayfa kaynağına baktığınızda göreceğiniz copyright, keyword ve description meta taglarının içerikleri eklenebilmektedir.

8 - 7 - E-Posta: Eğer kullandığınız modüller arasında toplu mail gönderim modülü var ise burada sunucu ve e-posta ayarlarını yapmanız gerekmektedir. Şekil 8- Sistem Ayarları E-posta Ayarları Tabı Mail gönderildiğinde karşı tarafta görünecek isim, mailin gönderilebilmesi için sayfa adresi ve mail sunucusu, kullanılan komponentin türüne göre de mail adresi ve parolanızı bu bölüme girmeniz gerekmektedir. Arama Motoru: Sayfamızın xml haritasını arama motorlarına eklemek isterseniz rtcms bu xml haritasını sizin için otomatik oluşturacaktır. Bu haritayı popüler arama motorlarından birisine (Google, Yahoo ve Bing) gönderdiğinizde arama motoru kodu doğrulayabilmek için sayfanıza yapıştırmanız amacıyla size bir meta kodu verecektir. İşte bu kodu ilgili arama motorunun adının karşısına yapıştırarak sitenizi doğrulamasını sağlayabilirsiniz.

9 - 8 - Şekil 9- Sistem Ayarları Arama Motoru Tabı Eklentiler: Şekil 10- Sistem Ayarları Eklentiler Tabı Sayfamızdaki içeriklere yorum eklenebilmesini ve yayınlanmasını sağlayan ayarlar, eğer sitemizde hava durumu var ise hangi şehrin hava durumunun gösterileceği ve döviz kuru yayınlanmasını istiyorsanız kaynağının neresi olacağını seçtiğimiz bölüm eklentiler bölümüdür.

10 - 9 - Sayaç Sayfamıza eklenecek sayaç kodunun yapıştırılacağı bölümdür. Şekil 11- Sistem Ayarları Sayaç Tabı Sistem ayarları bölümündeki başlıklar genel olarak sık güncellenmeyen, sayfa hazırlandıktan sonra bir kere yapılacak ayarlar ile kullanılacak bölümlerdir İçerik Yetkileri Hazırladığımız sayfaları sadece belirlediğimiz yetkiyle kullanıcıların ziyaret etmesini istersek bu sayfaları yetki düzeyleriyle ilişkilendirmemiz gerekir. İşte bu yetki düzeylerini bu içerik yetkileri bölümünde oluşturmaktayız. Bu bölüm hem kategori yönetimiyle hem de kullanıcı işlemleriyle ilişkilidir. Yetkilendirmeler kategori yönetiminden, kullanıcı yetkilerinin belirlenmesi de kullanıcı işlemleri bölümünden yapılmaktadır.

11 Şekil 12- İçerik Yetkileri Listesi Dolayısıyla bu bölüm sadece yetkilerin tanımlandığı bölümdür. 3 Fonksiyonu bulunmaktadır ki bu fonsiyonlar diğer bölümlerde de olan temel fonksiyonlardır: Ekleme, düzenleme ve silme. Şekil 13- İçerik Yetkileri Düzenleme Ekranı

12 Ekleme ve düzenleme ekranı sadece tek bir form alanından oluşmaktadır, bu da kullanıcı ve kategori yönetimi arasında ilişkiyi kuracak olan yetki isminin verildiği ekrandır, alanı doldurup gönder butonuna basarak bu işlem tamamlanabilir. Silme işlemi de yine listediki ilgili butona basılması suretiyle gerçekleştirilebilir. 2.3 Temel İçerik Yönetim Modülleri Kategori Yönetimi Modülü rtcms nin en önemli ve en temel bölümlerinden birisi kategori yönetimi bölümüdür. Web sayfasının menüleri, menülere bağlı içerikler, içeriklerin ilişkisi, yayınlanmaları veya yayından kaldırılmaları, zamanlandırılmaları ve yetkilendirilmeleri bu bölümden yapılmaktadır. Şekil 14- Kategori Listeleme Ekranı Görüldüğü gibi ( Şekil 14 ) kategoriler hiyerarşik olarak listelenmektedir ve sıralama işlemi ancak kategori sıralama ekranından yapılabilmektedir ki burada yapılan sıralama web sayfasında da aynı şekilde görünecektir. Alt kategoriler artı ( ) ile ifade edilmektedir, her artı bir alt kategoriyi işaret eder. Ana kategoriler mavi ile işaretlenmiştir, kategori isimlerinin solunda ID kolonunda bulunan sayılar bu bölümün veritabanında kayıt edildiği sıranın tekil numarasıdır.

13 Bir kategorinin altındaki içeriğe link verebilmek için kategori isimlerinin başında bulunan sayılar ( ID ) kullanılmaktadır ( örn: page.asp?id=27 şeklinde link verildiğinde Şekil 14 deki Hakkımızda bölümüne link vermiş oluruz. ). Kategori işlemleri aşağıdaki 7 fonksiyondan oluşmaktadır. - Kategori Ekleme / Düzenleme : Ekleme işlemine menüdeki Yeni Kategori Ekle bölümünden ulaşılmaktadır. Şekil 15- Kategori Ekleme Ekranı Kategoriler sınırsız derinlikten oluşabilmektedir. Bununla ilgili teknik bir kısıt olmamakla birlikte sayfa hazırlanırken kategoriler sınırlanabilir. Bir kategorinin menüdeki ana kategoriler arasında görünmesini istiyorsanız Kategori Seçiniz bölümünde Ana Kategori olarak seçili bırakmanız gerekmektedir. Eğer bir ana kategoriye bağlı alt kategori olarak belirlemek isterseniz de yine aynı bölümden istediğiniz kategoriyi seçerek onun alt kategorisi olmasını sağlayabilirsiniz.

14 Kategori Adı eklediğiniz kategorinin sayfada görüneceği isim olacaktır. 250 karakteri geçmemek koşuluyla istenilen isim verilebilir, tabi bu verilecek isim sayfa tasarımını da bozmayacak şekilde olmalıdır, yani ana kategorideki 250 karakterlik bir kategori adı tasarım açısından sıkıntı yaratabilir ama alt kategorilerde bu tarz bir isim uygun şekilde kullanılabilir. Uygulama Adresi genel olarak kullanıcıların fazlaca doldurmayacakları bir bölümdür. Belirlenen sayfa şablonuna göre bu bölüm otomatik olarak doldurulacaktır. Fakat eğer harici bir sayfaya menü üzerinden link verilmek istenirse veya sunucunuzdaki başka bir sistem harici bir sayfaya menü üzerinden link verilmesi gerekirse, link verilecek adresin bu bölüme yazılması gerekecektir. Şekil 16- Sayfa Şablonu Tipleri Sayfa Şeması kullanıcının eklediği kategorinin sayfada nasıl görüntülenmesi istediğini belirlediği bölümdür. Eğer eklenecek kategori klasik sayfa görünümünde olacaksa sayfa şablonu olarak bırakılabilir. Klasik sayfa şablonunda olmayacak kategoriler şablonlardan seçilebilir, her zaman belirlenen şablonun ismini de kullanmayacakları için isim kısmı kullanıcı tarafından belirlenecek ama şablon dosyasını uygulama dosyası bölümünde sistem kendisi belirleyecektir. ( örn : Haber ve duyuru sayfası oluşturmak istediğinizde haber şablonunu seçebilirbisiz, bölüm adı sistem yöneticisinin belirlediğiniz Haber ve Duyuru olabilir ama şablonu itibariyle dosya ismi news.asp olacaktır ). Yayın Onayı kategorinin yayına açılıp açılmadığını belirlediğimiz bölümdür. Kategori Listesinden de ( Şekil 15 ) yapılabilmektedir.

15 Menüde Gösterme ile eklenen bir kategorinin yayınlanmasına rağmen menüde gösterilmemesi sağlanır. Sayfa hazırlandığı sırada kategorilerde bir sınırlama yapılmışsa buradan sayfada gösterilmemesi ayarlanarak sayfanın düzgün görüntülenmesi sağlanabilir. - Kategori Şifreleme : Kategori Listesindeki ( Şekil 15 ) bir diğer işlem de yetkilendirmelerin yapılmasını sağlayan bölümdür. Daha önce Yetkilendirme İşlemleri bölümünde oluştulan kullanıcı yetkilerinin içerik ile ilişkilendirmesi bu bölümde sağlanır. Şekil 17- Kategori Şifreleme Ekranı Bir kategori bir yetki düzeyiyle ilişkilendirilebileceği gibi birden fazla yetki düzeyiyle de ilişkilendirilebilir, eğer yetki kaldırılacak istenirse, başında bulunan check işaretini kaldırması yeterli olacaktır. - Kategori Zamanlama : Zamanlama bir sayfanın belirli bir tarih aralığında görüntülenmesini öncesinde ve sonrasında yayında kalmamasını sağlayan bölümdür. Şekil 18- Kategori Zamanlama Ekranı Bir sayfaya birden fazla zamanlama kaydı ekleyebilirsiniz, daha önce oluşturulmuş bir kaydı silebilirsiniz veya yenisini ekleyebilirsiniz ve bunların tümünü aynı ekran üzerinden yapabilirsiniz ( Şekil 18 ).

16 Kategori Silme : Kategori silindiğinde bağlı içerik(ler) silinmez, sadece ilişkilerini kaybederler, dolayısıyla kategoriyi silmek aslında içeriği silmek demek değildir. Bu yüzden amaç içerikleri silmekse önce içerikleri sonra kategorileri silmek gerekmektedir. - Kategorileri Sıralama : Sıralama işlemi eklenen kategorilerin sayfada gösterilmesini istediğiniz sıralamayı belirlediğiniz bölümdür. Menüden Kategorileri Sırala başlığından bu bölüme ulaşılabilmektedir. Şekil 19- Kategori Sıralama Sıralama işlemi sürükle-bırak yöntemiyle kategoriyi istenilen sıraya getirip, kaydet butonuna basmak suretiyle gerçekleştirilir, eğer alt kategorilerde de aynı işlemi yapılmak istenirse yanındaki büyüteç butonuyla alt kategoriler listelenebilir İçerik Yönetimi Modülü rtcms nin en önemli ve en temel bölümlerinden bir diğeri de içerik yönetimidir. Kategorilerin içeriklerinin oluşturulduğu ve galeriler ve referanslar ile ilişkilendirildiği bir bölümdür. İçerik yönetimi temel işlevini bir editör aracılığıyla metin, resim, tablo gibi web yapısına uygun materyalleri sayfaya ekleyerek ve kategorileri bu materyaller ile ilişkilendirerek yerine getirir.

17 Şekil 20- İçerik Listesi İçerik Yönetimi aşağıdaki 8 fonksiyondan oluşmaktadır. İçerik Ekleme / Düzenleme : İçerik Ekleme/Düzenleme işlemi metin temelli içeriklerin web sayfasına dönüştürmede kullanıldığı bölümdür. Bu metinler sistem üzerinde oluşturulabileceği gibi MS Word vb. ofis yazılımı ortamında oluşturulmuş içeriklerin editör üzerinden kopyalanması şeklinde de olabilir. Şekil 21- İçerik Ekleme Ekranı

18 Web tabanlı uygulamalar login işlemleri sırasında session (oturum) temelli bir altyapı kullanırlar. Session, süresi sınırlı bir yapıdır, bu sebeple içerik girişi sırasında uzun süre editör üzerinden metin yazıldığında ve gönderildiğinde session süresinin bitmesi ve yazılanların kaybedilmesi ihtimali doğar. Bundan dolayı içeriklerin sayfaya işlenmeden önce ofis ortamında oluşturulması, ekleme işlemini hızlandıracak ve kaybolması ihtimalini minimuma indirecektir. İçerikler kopyalanarak eklenmek istenirse, özellikle MS Word ortamında oluşturulan içerikler kopyalandığında gelen metinler uygulama stillerini de taşıdığı için editör size bir uyarıda bulunacaktır : Şekil 22- Stil Düzenleme Uyarısı Tamam seçeneği tıklandığında ( Şekil 22 ) yeni metnimizi yapıştıracağımız ekran karşımıza çıkacaktır : Şekil 23- Word den Yapıştırma Ekranı

19 Metni tekrar ctrl+v tuş kombinasyonuyla kutucuğa yapıştırıp Stil Tanımlarını Çıkar seçeneğini seçtikten sonra Tamam a tıklayarak içerik sayfaya eklenecektir. ( Editör ile ilgili ayrıntılı dokümantasyon için adresini ziyaret edebilirsiniz.) Yayınlanması istenilen her içeriğin bir kategoriyle ilişkisi olması gerekmektedir. İlişkilendirilmemiş içeriklerin liste bölümünde kategori hanesi Belirtilmedi şeklinde görünür. Ekleme ekranında bir kategori seçildiğinde kategori adı otomatik olarak sayfa adı hanesine aktarılır, istenmesi durumunda bu bölüm değiştirilebilir. Buraya yazılan bölüm sayfa adı olacak ve sayfanın başlık bölümünde ve belirtilen diğer alanlarda bu isim görünecektir. Editörün altında Anahtar Kelimeler ve Tanımlama Bilgileri bölümleri yer almaktadır. Bu bölümler meta ve içerik arama motorlarının algılayabilmeleri için Keyword ve Description Meta Tag larının içeriğini oluşturmaktadır. Bu bölümlerden anahtar kelimelerin virgülle ayrılarak yazılması ( örn : birinci kelime, ikinci kelime ), tanımlama bilgileri bölümünün ise cümle şeklinde sayfayı tanımlayan metinlerden oluşması gerekmektedir. Yayın Onayı: Ekleme düzenleme ekranından yayın onayı da verilebilmektedir. Bunun için Yayın Onay bölümünün yanındaki checkbox ın işaretlenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda liste ekranından da yayın onayı verilebilmektedir. Referans Kategorisi ile İlişkilendirme : Referanslar, kategorilendirilebilen yapıdadırlar ve kategoriler içerikler ile ilişkilendirilebilir. Şekil 24- Referans İçerik İlişkilendirme Ekranı

20 Bunun için listeden ilgili ikona tıklayarak ( ) ilişkilendirme ekranına ( Şekil 24 ) erişilir. Kategori seçilip gönder butonuna basılarak da içerik referans kategorisiyle ilişkilendirilir. Galeri Kategorisi ile İlişkilendirme : Referans kategorilerinde olduğu gibi Fotoğraf Galerisi Kategorileri de içeriklerle ilişkilendirilebilmektedir. Şekil 25- Fotoğraf Galerisi Kategorisi İçerik İlişkilendirme Ekranı Bunun için listeden ilgili ikona tıklayarak ( ) ilişkilendirme ekranına ( Şekil 25 ) erişilir. Kategori seçilip gönder butonuna basılarak da içerik fotoğraf galerisi kategorisiyle ilişkilendirilir. İçerik Resmi Gönderme : Hazırlanan sayfanın mahiyetine göre içeriklerin liste ekranları var ise bu ekranlarda resim kullanılabilir. Kullanılacak resimler bu bölümden gönderilmektedir. Şekil 26- Resim Gönderme Ekranı Önizleme : Eklenen içeriklerin sayfada nasıl göründüğünü görmemize yarayan ekrandır.

21 Üye Yönetimi Şekil 27- Üye Listesi Ekranı Üyelik işlemi, üye kullanıcıların web sitesinin çeşitli sayfalarını görmelerini veya görememelerini sağlamak amacıyla şifreleme işlemi için kullanıcıları yetkilendirmeye yarayan bölümdür. Bunu İçerik Yetkileri bölümüne paralel olarak eklenen kullanıcılara yetki vererek yapılmaktadır. Üyelik işlemleri aşağıdaki 4 fonksiyondan oluşmaktadır: Üye Ekleme / Düzenleme : Üye kullanıcının giriş şifresinin ve kullanıcı adının (sistem bunun için adresinin kullanmaktadır) ve yetkilerinin düzenlendiği ve eklendiği bölümlerdir ( Şekil 28 ).

22 Şekil 28- Üye Düzenleme Ekranı İşlem Onayı : Ekleme ekranından da verilebilen bu yetkiye ( Şekil 28 ) istenirse liste sayfasından da ( Şekil 27 ) ulaşılabilir. İşlem onayı verilmemiş kullanıcı rezerv durumdadır. Aktif duruma geçip sistem üzerinde işlem yapabilmesi için işlem onaylarının verilmeleri gerekmektedir. Silme İşlemi : Silinen kullanıcılar bir daha sistem üzerinde işlem yapamazlar. Bağlı bulunan diğer bilgilerle birlikte kalıcı olarak tüm bilgileri silinecektir Dosya Yönetimi Dosya yönetim bölümü web sayfalarına eklenecek dosyaları ve oluşturduğumuz liste şeklinde veya kategorize edilmiş dosyaların yönetilmesini sağlayan bölümdür.

23 Şekil 29- Dosya Yönetim Ekranı Dosya listesi sayfası oluşturmak için öncelikle dosya şablonunu kullanan bir kategori oluşturulmalıdır( Şekil 30 ). Ayrıca kategorize edilmek istenirse de bunun için bir de bu kategoriye bağlı alt kategori oluşturulması gerekmektedir. Şekil 30- Dosya Ekranı Oluşturmak İçin Kategori ve Alt Kategori Oluşturma İşlemi

24 Dosya sayfası şablonu oluşturduktan sonra bu kategorinin altına istediğiniz formatta dosyayı eklemeniz mümkündür. Eğer diğer içerik kategorilerinden birisine dosya eklemek isterseniz de dosyayı ilgili kategoriyi seçerek eklemek yeterlidir. Yayında olmayan bir kategoriye dosya eklense bile dosya yayınlanmayacaktır Foto Galeri Yönetimi Gerek fotoğraf galerisi sayfaları oluşturmak, gerekse de sayfaların altına fotoğraf galerisi eklemek istenen durumlarda foto galeri yönetimi kullanılmaktadır. Şekil 31- Foto Galeri Yönetim ekranı Bir fotoğraf galerisi sayfası oluşturmak için öncelikle fotoğraf galerisi şablonu kullanan bir kategori oluşturulmalıdır ( Şekil 32 ). Daha sonra da bu kategoriye bağlı bir alt kategori oluşturarak bunları içerik yönetimi ile ilişkilendirebilir veya fotoğraf galerisi sayfalarının alt başlıkları haline getirilebilinir.

25 Şekil 32- Fotoğraf Galerisi Oluşturmak İçin Kategori ve Alt Kategori Oluşturma İşlemi Burada kritik olan durum; yayın onayı verilmemiş alt kategoriler fotoğraf galerisi sayfasında listelenmemesidir. Böylece yayın onaysız kategorileri içerik yönetimindeki sayfalar ile ilişkilendirilebilir. Eğer bir sayfayı hem içerik yönetiminde görüntülemek, hem de fotoğraf galerisinde listelemek isteniyorsa yayın onayı vermek yeterli olacaktır. Şekil 33- Fotoğraf Yönetimi Ekranı

26 Kategori oluşturduktan sonra menüdeki Foto Galeri Yönetimi başlığından ( Şekil 33 ) eklenen kategoriler görülebilir ve altına fotoğraf eklenebilir. Bu bölümde resim sayısıyla ilgili bir sınırlama yoktur. Resimler eklendikleri sıra ile çıkarlar, sıralamalarını değiştirmek mümkün değildir Haber Yönetimi Sayfamızla ve/veya firmamızla ilgili yapmak istediğimiz duyuru ve haberleri yayınlayabileceğimiz bölüm haber yönetimi bölümüdür. Haber Yönetimi aşağıdaki 5 fonksiyondan oluşmaktadır. Şekil 34- Haber Ekleme Ekranı

27 Haber Ekleme / Düzenleme : Ekleme işlemine menüdeki Yeni Haber Ekle bölümünden ulaşılmaktadır. Kapsam olarak içerik yönetim modülünün içerik ekleme/düzenleme ekranına çok benzemektedir. Temel farkları kategorize edilmemeleri ve tarih ekleme işlemidir. Editör üzerinden eklenen metine başlık, anahtar kelime ve tanımlama bilgisi eklenmesinden sonra tarih alanı da doldurularak kayıt eklenir/düzenlenir. Yayın Onayı: Ekleme düzenleme ekranından yayın onayı da verilebilmektedir. Bunun için Yayın Onay bölümünün yanındaki checkbox ın işaretlenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda liste ekranından da yayın onayı verilebilmektedir. Resim Ekleme : Sayfadaki liste ekranının mahiyetine göre resim kullanılabilir. Kullanılacak resimler bu bölümden gönderilmektedir. Ekleme işlemi daha önce içerik yönetiminden de ( Şekil 26 ) yaptığımız gibi.jpg uzantılı dosyaların resim ekleme arayüzünden eklenmesi şeklinde olacaktır. Silme İşlemi : Silinen içerik sistemden kalıcı olarak kaldırılacaktır. Yani haberler kalıcı olarak silinmektedir. Silinmesi istenmeyen içerikler yayından kaldırılarak arşivlendirilecektir Sıkça Sorulanlar Yönetimi Sıkça sorulanlar, girilen bilgilerin soru-cevap formatında görülmesini sağlayan bölümdür. Ürün, hizmet veya sayfa hakkında sık sık sorulan soruların bir araya toplanıp yayınlanmasını sağlar. İsteğe göre bu sorular kategorize edilebilir veya kategorisiz de listelenebilir. Sıkça sorulanlar yönetimi aşağıdaki 4 fonksiyondan oluşmaktadır ki bunlardan ikisi daha önce de bahsedildiği gibi yayın onayı ve silme işlemi diğer ikisi ekleme ve düzenleme işlemleridir: Soru-Cevap Ekleme / Düzenleme : Ekleme işlemi diğer modüllerde de olduğu gibi bir başlıktan ve bir de editör ile oluşturulan içerik bölümünden oluşmaktadır. Ayrıca yayın onayı butonuyla direk olarak yayın onayı bu alandan verilebilir. Bu bölümlerin kategorilendirilmesi diğer

28 bölümlerde de olduğu gibi kategori yönetiminden Sıkça Sorulanlar Şablonu kullanan bir kategori tanımlanması ve bu kategoriye alt kategori olarak sıkça sorulanlar kategorilerinin tanımlanmasıyla mümkün olmaktadır Bağlantı Yönetimi Bağlantılar, harici sitelere ve dosyalara sayfa üzerinden link verilmesini sağlayan bölümdür. Bunu kayıtları kategorize ederek yapmaktadır. Bağlantı yönetimi de aşağıdaki 4 fonksiyondan oluşmaktadır ki yine bunlardan ikisi yayın onayı ve silme işlemi diğer ikisi ekleme ve düzenleme işlemleridir: Bağlantı Ekleme / Düzenleme : Ekleme işlemine başlayabilmek için önce Link Sayfası Şablonu kullanan bir kategori ve bu kategoriye bağlı alt kategori tanımlanması gerekmektedir. Daha sonra başlık ve link verilecek adresi girdikten sonra editör aracılığıyla bağlantı ile ilgili açıklamayı ekleyerek ve yayın onayını vererek sayfada yayınlanmasını veya yayında olan bağlantının düzenlenmesini sağlanmaktadır. 2.4 Özelleştirilmiş İçerik Yönetim Modülleri Yorum Yönetimi Yorum yönetimi, sistem yönetiminden izin verilmiş ve sisteme entegre edilmiş, içerik yönetiminden eklenen içeriklere yorum eklemeye yarayan bölümden gelen yorumların yayınlandığı, yayından kaldırıldığı ve silindiği bölümdür. Yorumlar üzerinde değişiklik yapılamamaktadır. Dolayısıyla yayınlanmak istenmeyen yorum üzerinde değişiklik yapmak yerine silmek ya da yayından kaldırmak daha uygun olacaktır.

29 İçerikler silindiğinde yorumları da silinmez. İlişkilerini kaybederler, istenirse bunlar arşivlenebilir ya da ayrıca silinedebilir Showroom Yönetimi Showroom sayfada kullanılan düzenlenebilir animasyonlar, slide show lar üzerindeki resim, metin ve animasyon gibi öğeleri güncellenmesini sağlayan bölümdür. Şekil 35- Showroom yönetim ekranı Yeni showroom öğeleri eklenebilmekle beraber mevcut öğeler üzerinde değişiklik de yapılabilmektedir. Ayrıca ekleme işleminden sonra slide ın resmi de liste görünümünden eklenebilmektedir. Liste görürümünden slide öğelerinin sırası da sürükle-bırak işlemiyle değiştirilebilmekte, yayın onayı verilip, yayından kaldırılabilmektedirler. Her slide show uygulaması metin kullanmamaktadır, çoğu zaman bu alanların doldurulmasına gerek olmayabilir. Başlık bölümüne yazılan metin de sayfada yayınlanması için değil, sistem yöneticisi için belirleyici olması için ayırt edici metinler yazılması önemlidir.

30 Ziyaretçi Defteri Yönetimi Ziyaretçi defteri de yorum yönetiminde olduğu gibi ziyaretçilerin yazdığı ve sayfada yayınlanması istenilen yorumların listelendiği bölümdür. Yapı olarak yorum yönetimine çok benzemekle birlikte, yapı olarak bir içeriğe, fotoğraf galerisine vs. yazılmış yorumlar değil, sitenin geneli için yazılmış yorumlardır ve sitenin ilgili bölümünden gönderilen içeriklerdir. Yine yorum yönetimde olduğu gibi bu bölüm düzenleme yapmaya izin vermemektedir. Sadece silme ve yayınlama/yayından kaldırma işlemlerini yapılabilmekte veya yazılan yorum görüntülenebilmektedir Mail Listesi Yönetimi Web sayfasına eklenmiş ve kullanıcıların isim ve e-posta adreslerini toplamaya yarayan modül aracılığıyla eklenen bilgilerin görüntülenmesi ve depolanmasına yarayan modüldür. Bu modül toplu mail göndermez, sadece mail adreslerinin görülmesini ve yedeklenmesini sağlar. Toplu mail gönderen modül Toplu Mail Yönetimi modülüdür. Sistem üzerinden bir veya birden fazla alanda tanımlanan ve kategorize edilmiş olan mail adreslerini görebilir, silebilir, düzenleyebilir veya yeni adresler eklenebilir. Ayrıca sayfa üstünde bulunan Tüm Mail Adreslerini İndirin bölümünden kayıtlı mail adreslerini excel formatınta (.csv ) yönetici bilgisayarına indirilebilir ve yedeklenebilir Etkinlik Yönetimi Etkinlikler, tarihi ve saati daha önce belirlenmiş olayları, takvim üzerinden işaretli şekilde görüntülenmesini sağlayan içerik yönetim modülüdür.

31 Yapı olarak haber yönetimine çok benzemektedir. En temel farkı ekleme ve düzenleme ekranında tarihi dışında saatinin de işaretlenebilir olmasıdır. Bunun dışında yayın onayı ve resim ekleme modülleri ve ekleme/düzenleme bölümleri tamamen haber yönetim modülünde olduğu gibidir Makale Yönetimi Makale yönetimi, gazete, dergi gibi çeşitli kaynaklarda yayınlanmış belirli bir konu çerçevesindeki hazırlanmış yazıların listelendiği ve yayınlandığı bölümdür. Yapı olarak haber yönetimine çok benzemektedir. En temel farkı ekleme ve düzenleme ekranında yazani medya ve yayınlanma tarihi gibi farklı birkaç alanın olmasıdır. Bunun dışında yayın onayı resim ekleme modülleri ve ekleme/düzenleme bölümleri tamamen haber yönetim modülünde olduğu gibidir Anket Yönetimi Anket, ziyaretçinin belirlenen konularda fikrini almaya yarayan, birden fazla seçenek arasında birinin işaretlenebildiği uygulamadır. Yani yapı müşteri anketi şeklinde değil web anketi şeklindedir. Yönetici panelinde anket oluşturma işlemi 2 aşamadan oluşmaktadır. Öncelikle sorunun oluşturulması gerekmektedir. Soru oluşturma işlemi menüde Yeni Anket Ekle bölümünden yapılmaktadır. Bu ekranda sadece bir soru alanı bulunmaktadır. Bu alan doldurulduktan sonra gönderilerek soru eklenir.

32 Şekil 36- anket yönetim ekranı Soru eklendikten sonra çıkan ekranda ankete cevap ekleme seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneğe tıklandığında çıkan ekrandan seçenekleri tek tek eklenmesi gerekmektedir. Şekil 37- anket seçenekleri ekleme ekranı Düzenleme işlemi sırasında oy adetleri ve seçenekler birlikte düzenlenebilmektedir. Düzenlenecek seçenekleri belirledikten sonra yanında bulunan düzenleme iconuna tıklayarak yeni seçenek kaydedilir.

33 Gelişmiş İçerik Yönetim Modülleri İnsan Kaynakları Yönetimi Web sayfasına insan kaynakları ilanı eklemeye, gelen başvurular arasında arama yapmaya, başvuruların ayrıntılarını görmeye ve kaydetmeye yarayan modüldür. Eğer bir ilan oluşturulmuşsa, sayfadan önce ilana sonra ilişkili olan forma ulaşılmaktadır. Eğer ilan eklenmemişse direk olarak insan kaynakları formuna ulaşılacaktır ve formun doldurulmasından sonra form girdileri yönetici paneli ekranınıza düşecektir. 3 bölümden oluşmaktadır : a) İlan İşlemleri : Sayfalarda görüntülenen ilanlar bu bölümde oluşturulmaktadır. Yine bu bölümde de ekleme, düzenleme, silme ve yayınlama işlemleri yapılabilmektedir. Ekleme ve düzenleme formunun Başlık alanıyla liste sayfasındaki ilanın başlık alanını, Genel Nitelikler bölümü ile de başlık alanının altındaki özet bölümünde yer alacak bilgiler yer almaktadır. Ayrıca Eleman Sayısı, Şehir, Yayın Tarihi ve İş Tanımı alanları da ilan ayrıntısında yer almaktadırlar. Eleman sayısı sayısal olması gerektiği için seçim kutusu, tarih de yine formatı korumak için takvim şeklindedir. Genel nitelik ve İş Tanımı alanları yine editör vasıtası ile güncellenebilmektedir. b) Başvuru Listele : Gelen iş başvurularının listelendiği ve ayrıntılarının göründüğü bölümdür. Liste işleminde gelen ilanların tarihlerini, gönderenin ismi ve cinsiyeti gibi temel bilgileri listelenir, ayrıca bazı ilanlara öncelik verilebilir. Ayrıntı sayfasından yine öncelik işlemleri yapılabilmektedir. Bunun dışında ilanların printer ile çıktıları alınabilmektedir veya silinebilmektedirler.

34 Şekil 38- İnsan Kaynakları Yönetimi Başvuru Ayrıntı Sayfası c) Başvuru Ara : Daha önce verilmiş ilanlara, cinsiyete, öncelik durumuna ve/veya şehrine bağlı olarak ilanların listelenebildiği bölümdür Toplu Mail Yönetimi Gerek sayfa üzerinden mail listeleri aracılığıyla, gerekse de yönetici panelinden eklenen mail adreslerine, yine panelden eklenen şablonlarla mail gönderilebilen bölümdür. Toplu mail gönderimi, mail adresinizin bazı sunucularda Kara Liste ye girmesine sebep olabilmektedir. Bu yüzden reklam aracı olarak kullanılması hem sistemin işleyişi hem de mail trafiğinin aksamasına sebep olabilir. Dolayısıyla yanlızca üyeler için ve yanlızca bilgilendirme amaçlı kullanılması daha uygundur.

35 bölümden oluşmaktadır: a) Mail Grupları : Gelen mail adreslerini belirli gruplar oluşturarak almamızı sağlayan bölümdür. Bu şekilde bir gruplama, daha sonra toplu mail gönderme işlemi sırasında belirli gruplara mail gönderip belirli gruplara göndermeme gibi işlemler yapılmasına yardımcı olacaktır. b) Mail Şablonları : Gidecek lerin belirli bir tasarım şablonu kullanarak gönderilmesini sağlayan bölümdür. Şablon ekleme düzenleme ekranındaki İçerik bölümüne HTML olarak eklenen şablon, gönderim sırasında browser tarafından tasarım olarak görüntülenecektir. Gönderilecek de isim bulunması gereken alanda [[isim]] ve içeriğin basılmasını istediği alanda [[icerik]] yazılması gerekmektedir.. Yanlış veya eksik yazılması durumunda eşleme olmayacaktır. c) E-posta Adresleri : Gönderilecek mail adreslerilerin eklendiği ve listelendiği bölümdür. Ekleme işlemi web sitesi üzerinden olabildiği gibi, yönetici panelinden de olabilmektedir. Eklenecek mailler de her iki aşamada da gruplandırarak alınmaktadır. d) Mail İçerikleri ve Mail Gönderme : Gönderilecek maillerin oluşturulduğu bölümdür. Bu içerikler editör üzerinden oluşturulabileceği gibi, HTML olarak oluşturulup burada kaynak bölümünden de eklenebilmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz [[icerik]] bölümüne eklenecek olan bölüm bu bölümdür. Ekleme işlemi bittikten sonra liste sayfasında gönderme ile ilgili işlemler yapılabilmektedir. Gönderme işlemine tıkladığınızda gönderilecek mail gruplarını görebilirsiniz (Şekil 39). Burdan istenilen gruplar seçilerek gönderme işlemi başlatılır.

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

LOGİN EKRANI. Şekil -1

LOGİN EKRANI. Şekil -1 LOGİN EKRANI Yönetim paneline ilk giriş ekranıdır, size verilen kullanıcı adı ve parola girilerek yönetim paneline giriş yapılır. Şifresiz girilemez, şifrenizi unuttunuz yada kaybettiniz ise lütfen PRO.GEN

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ E-posta sunucusuna erişmek için http://posta.odu.edu.tr/ adresini kullanınız. E-posta giriş ekranında adınıza tanımlanan kullanıcı adı (@odu.edu.tr uzantısı

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Ekim 2014 Ankara www.raptadmin.com info@raptadmin.com Giriş İşlemleri Raptadmin yönetim paneline www.alanadınız.com/admin adresini kullanarak gidebilirsiniz.

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU İLK YAPILMASI GEREKENLER Web sitenizi çok kısa bir sürede, kendiniz, kolayca düzenleyebilirsiniz. Yönetim Paneline Giriş...2 Tasarım ve Modül Tercihleri...3 Genel Ayarların Yapılması...

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ E-ANKET SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ E-ANKET SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU TRAKYA ÜNİVERSİTESİ E-ANKET SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU Anket uygulaması, üniversite bünyesinde idari ve akademik anlamda bilgi toplama, analiz etme, yayınlama ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış bir yazılımdır.

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

ÜNİTE ÜNİT E. İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Uzm. Gökhan TUTAR İÇİNDEKİLER HEDEFLER JOOMLA YÖNETİMİ

ÜNİTE ÜNİT E. İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Uzm. Gökhan TUTAR İÇİNDEKİLER HEDEFLER JOOMLA YÖNETİMİ JOOMLA YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER Şablon Yöneticisi Dil Yöneticisi İçerik Yönetimi Sistemi Yöneticisi Menü Yöneticisi Kullanıcılar İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Uzm. Gökhan TUTAR HEDEFLER Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

Vega Ayarları. Vega Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Vega Ayarları. Vega Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Vega Ayarları Vega muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Web Sitesi Yönetim Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sitelerindeki içerikler üzerinde ekleme, silme, değiştirme gibi güncelleme işlemlerini,

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu web sitesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemine tüm sınıf, öğretmen ve öğrenci kayıt işlemlerinin ilgili okul yöneticileri tarafından yapılacağı bir site

Detaylı

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Okulun MEB Kodu : Mebbis Kurum Kodu Okulun Yönetici Şifresi : Yönetici Şifresini okul müdürleri MEBBİS sistemi üzerinden kurum bilgi sayfasına girdiklerinde

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

Ürün Ekleme Kitapçığı

Ürün Ekleme Kitapçığı Ürün Ekleme Kitapçığı İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN EKLEME 3 1.1.KULLANICI GİRİŞİ 3 2.Ürün Menüleri 5 2.1.Genel 5 2.2.Veri 5 2.3. Bağlantılar 8 2.4. Özellik 8 2.5. Seçenek 9 2.7. İndirim 10 2.8. Kampanya 11 2.9.

Detaylı

Admin Panel Kullanım Klavuzu

Admin Panel Kullanım Klavuzu Admin Panel Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER 1.Login Ekranı 2.Anasayfa Ekranı 3.Kullanıcı Ekranı 4.Yeni Kullanıcı Ekleme Ekranı 5.Projeler Ekranı 6.Yeni Proje Ekleme Ekranı 7.Proje Düzenleme Ekranı 8.Proje

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

Yönetim Anasayfa : Tanımlar : Parametreler : Seo yolu izlenerek dinamik seo modülüne erişebilirsiniz.

Yönetim Anasayfa : Tanımlar : Parametreler : Seo yolu izlenerek dinamik seo modülüne erişebilirsiniz. Güncelleme Dokümanı Versiyon 3.00 Dinamik SEO Modülü Dinamik SEO modülü site sayfalarının arama motoru sitelerinde daha üst sıralarda çıkabilmesine yönelik yapılan optimizasyon modülüdür. Yeni eklentiler

Detaylı

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır.

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır. Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş... 2 2. JetMail Ana Sayfa... 2 3. Kişi Listesi Ekleme... 3 3.1. Özel Alan Ekleme... 3 3.2. Segment Görüntüleme... 4 3.3. Bounced Kabul Edilen Mailler... 5 4. Kişi Ekleme...

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri... 1 1. Performans Gösterim Sahası... 3 2. Anahtar Performans Tanımları (KPI)... 5 3. Dashboard Özellikleri...

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Ekim 2017

Kullanım Kılavuzu Ekim 2017 Kullanım Kılavuzu Ekim 2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1... Genel Bilgiler... 3 1.2... Üyelik Ekranı... 3 2 Dil Seçimi... 7 3 Doküman Yükleme Ekranı... 8 3.1... Öğrenci... 8 3.2... Akademisyen... 9 4 Rapor

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Netsis 3 SMS Uygulaması

Netsis 3 SMS Uygulaması Netsis 3 SMS Uygulaması Güncelleme Tarihi: 09.11.2016 Genel Uygulama Müşteriler ile iletişimin son derece önemli olduğu günümüz koşullarında, bu amaca yönelik olarak Netsis tarafından getirilen çözümlerden

Detaylı

Enlil programını açtığımızda karşımıza gelen ilk ekrandır.bu ekranda özel tanımlanmış kullanıcı kodu ve parola ile programa giriş sağlanmaktadır.

Enlil programını açtığımızda karşımıza gelen ilk ekrandır.bu ekranda özel tanımlanmış kullanıcı kodu ve parola ile programa giriş sağlanmaktadır. Enlil programını açtığımızda karşımıza gelen ilk ekrandır.bu ekranda özel tanımlanmış kullanıcı kodu ve parola ile programa giriş sağlanmaktadır. Özel tanımlanmış kullanıcı kodu ve parola girildikten sonra

Detaylı

Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı Anamnezlerim;Hasta adına kullanıcı tarafından yazılan anamnezleri, Bölüm Anamnezleri;Hasta adına

Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı Anamnezlerim;Hasta adına kullanıcı tarafından yazılan anamnezleri, Bölüm Anamnezleri;Hasta adına Randevular sekmesinde kullanıcının login olduğu Merkeze göre seçilen tarih aralığında birimlerdeki hasta randevuları listelenir. Kullanıcı randevu statüsüne(randevu Almış,Gelmiş,Gelmedi) ve randevu türüne

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Ekim 2017

Kullanım Kılavuzu Ekim 2017 Kullanım Kılavuzu Ekim 2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1... Genel Bilgiler... 3 1.2... Üyelik Ekranı... 3 2 Dil Seçimi... 7 3 Doküman Yükleme Ekranı... 8 3.1... Öğrenci... 8 3.2... Akademisyen... 9 4 Rapor

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMĠR Sezgin SERPEN Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim paneline giriģ

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Admin/Account/Login linkinden İKÇÜ Panele Kullanıcı Adı ve Şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden; websitesinde güncellemek

Detaylı

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ)

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) KULLANICI KILAVUZU Kokpit yöneticinin (veya sistem yöneticisinin) ALMS sisteminde yapı (kurum veya üniversite) oluşturmak veya mevcut yapıya eklemeler, yapıda değişiklikler yapmak

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu T.C. Sağlık Bakanlığı Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Amaç... 2 2.Renkli Reçete Kullanım Bilgileri... 2 2.1 Kullanıcı Giriş Ekranı... 2 2.2 Doktor Reçete Yazma Modülü...

Detaylı

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ)

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) KULLANICI KILAVUZU KAMU HASTANELERİ Kokpit yöneticinin (veya sistem yöneticisinin) ALMS sisteminde yapı (kurum veya üniversite) oluşturmak veya mevcut yapıya eklemeler, yapıda değişiklikler

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Web Sitesi Yönetim Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sitelerindeki içerikler üzerinde ekleme, silme, değiştirme gibi güncelleme işlemlerini,

Detaylı

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz.

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz. İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Yönetim paneli aşağıdaki modüllerden oluşmaktadır. 1- İçerik Yönetimi 2- Bağlantı Yönetimi 3- Sayfa Yönetimi 4- Mail Bildirimleri 5- Kullanıcı Yönetimi 6- Müftü Bey

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

GoFeed Kullanıcı Arayüzü

GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed temel olarak yayıncıların, reklamverenlerin ürün/fırsat bilgilerine ulaşabildiği feed sistemidir. Yayıncılar oluşturdukları feedler ile kullanıcıları ürünlerin/fırsatların

Detaylı

Klinik veya poliklinik defterinde ilgili hasta bilgileri ekrandayken alt butonlardan Reçete butonuna basarak reçete formuna erişin.

Klinik veya poliklinik defterinde ilgili hasta bilgileri ekrandayken alt butonlardan Reçete butonuna basarak reçete formuna erişin. Klinik Poliklinik E-Reçete Modülüne Giriş Klinik veya poliklinik defterinde ilgili hasta bilgileri ekrandayken alt butonlardan Reçete butonuna basarak reçete formuna erişin. Klinik ve poliklinik reçete

Detaylı

BİRİM KURULU ve BİRİM YÖNETİM KURULU EVRAKI

BİRİM KURULU ve BİRİM YÖNETİM KURULU EVRAKI GİRİŞ Bu doküman Akademik Birimleri tarafından Elektronik Belge Yönetim Sistemi kapsamında kullanılabilir olan Kurul Karar Evrakları için yardım dokümanı niteliğinde hazırlanmıştır. Karar Evrakları, Akademik

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

Web Hizmeti Bağlantıları

Web Hizmeti Bağlantıları Web Hizmeti Bağlantıları Web hizmeti için bağlantılar, Sistem Yönetmeni program bölümünde Yönetim menüsü altında yer alan Web Hizmeti Bağlantıları seçeneği ile kaydedilir. WEB Sayfası Tasarımları WEB sayfasında

Detaylı

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi 7.2.4. Makrolar Kelime işlemci programında sık kullanılan bir görevi (çok kullanılan düzenleme ve biçimlendirme işlemlerini hızlandırma, birden çok komutu birleştirme, iletişim kutusu içinde daha kolay

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN YÖNETİM SİSTEMİ

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN YÖNETİM SİSTEMİ - Yönetici - Kurum/Okul - Ücretli Öğretmen İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Online Ücretli Öğretmen Yönetim Sistemi Sistemde ASP.NET C# programlama dili ve MySQL veritabanı kullanılmaktadır. Sistem Milli

Detaylı

AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU 31.12.2014 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 6 2. ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU... 7 2.1 Arama Kurtarma Hizmet Grubu Ana Ekranı... 7 2.2 Arama Kurtarma Hizmet

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi

Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi Kullanım Kılavuzu Faik Demirbaş Ankara 2010 2 Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi İçindekiler Giriş... 3 Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemine Giriş... 3 Menü İşlemleri...

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

Anket Yönetimi. 1. Anket İçerik Grup Tanımlama

Anket Yönetimi. 1. Anket İçerik Grup Tanımlama Anket Yönetimi Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Toplam kalite yönetimi, anketleri, müşteri memnuniyeti ölçümleme araçlarından biri

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

İçerik Yönetim Sistemi

İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu Katkılarından dolayı Gördes Meslek Yüksek Okulu na teşekkür ederiz. 01.07.2015 ver:1,0 1) Giriş Üniversitemiz bağlı birimleri ile 2015 yılı itibari ile web sitelerinin

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı