Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ"

Transkript

1 Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

2 Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Steffen UNGRUH Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı ve 7. sınıf öğrencileri (10 kişi) -Tüketimden üretime geçen bir nesil sloganıyla okulumuzda pek çok çalışma düzenlenmektedir. Mobil uygulama geliştirme, robotik çalışmaları, kodlama, tasarım ve 3D modelleme -baskı etkinlikleri bunlardan birkaçıdır. Bu kulüp çerçevesinde teknolojinin farklı alanlarını birleştirerek ortak bir ürün çıkarma hedeflenmektedir. Bu çalışmalar, grafik tasarım, video çekimi ve işleme, stopmotion, dergi-gazete tasarımı, robotiğin sahne sanatlarına entegrasyonu gibi çalışmaları içermektedir.

3 Kulüp Öğretmeni: Ceylan ERBAŞLAR Herhangi bir sağlık probleminin olmaması Ortaokul öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve pratik becerilerin kazandırılması.

4 Kulüp Öğretmeni: Ceyda KAÇAR Gönüllü olma, yaş arası (Min. 9 öğrenci) NOT: Yarışma katılım ücreti öğrenciye aittir. zamanında yerine getirmek önerilerine saygı duymak. -Öğrencilerimizin yeteneklerini sergilemesi, yenilikçi ve yaratıcı olması ve çevrelerindeki insanlara ilham vermesi için bir platform sunmak. -İ ngiltere de katılacakları 15 günlük yarışmada Münazara, Tiyatro, Müzik ve Sanat alanlarında öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve bugünün dünyasına donanımlı gençler olarak yetişmelerini sağlamak.

5 Kulüp Öğretmeni: Ece Bağcı ÇAKMAK Necim TEKİN Herhangi bir sağlık probleminin olmaması Ortaokul öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve pratik becerilerin kazandırılması.

6 Kulüp Öğretmeni: Fikret MENDİREK Yapılacak Sınav sonuçlarına göre öğrenci seçimi yapılacaktır. Ortaokul öğrencileri -Öğrencilerin, kulübün toplum hizmeti kapsamında, öğrendikleri zeka ve strateji oyunlarını diğer öğrencilere de aktarmalarını sağlamak. Öğrencilerin hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını desteklemek, geliştirmek. -Çalışmaların sonucunda öğrencilerin I Q seviyelerinde ortalama %13 artış, mantıklı düşünme yeteneklerinde ortalama %32 artış ve hızlı soru çözebilme yeteneklerinde %27 artışı hedeflemekteyiz.

7 Kulüp Öğretmeni: Gülistan Banu CEL Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı Proje tabanlı çalışmaya yatkın Ortaokul öğrencileri -Sanatsal yaratıcılığı geliştirebilme, her alanda kullanılabilecek yaratıcı davranışlar geliştirebilme, düşünceleri gerçekleştirebilmek ve sanat eserlerini üretebilmek amacıyla bireysel anlayış ve teknik yeteneklerini geliştirebilme, estetik duyguların geliştirilmesi yoluyla, sanat ve tasarımla ilgili olarak bilinçli estetik hükümler vermelerini sağlayabilme, özgün düşünme, üretme ve deneme kapasitelerini geliştirebilme becerisi kazandırmaktadır.

8 Kulüp Öğretmeni: Jale SIRTI İlgili, istekli ve meraklı İşbirliğine ve takım çalışmasına yatkın ve 7. sınıf öğrencileri -Geleceğin Kâşifleri Programı (Future Explorers Program-FEP), Uzay Kampı Türkiye nin son teknoloji ile donatılmış Dijital Eğitim Merkezi, uzay eğitimini bir araç olarak kullanarak öğrencileri takım çalışması ve uygulamalı aktiviteler aracılığıyla Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik (STEAM) ile ilgili konular üzerinde çalışmaları için teşvik etmek.

9 Kulüp Öğretmeni: Esra BEGGİ Esma ÇUKURBAŞI ÇALIŞIR Proje odaklı çalışmaya yatkın, elektroniğe meraklı öğrenciler En az bir kodlama dili bilen ya da kodlamaya meraklı öğrenciler Yarışmalara etkin katılım sağlama ve 8. sınıflar (Maksimum 8 kişi) -21. yy becerileriyle donanımlı bireyler yetiştirmek isteyen İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Nesan Okulları, teknolojiyi bir öğrenme ve uygulama aracı haline getirmek, öğrencilerimizin bireysel hızlarına ve ilgi alanlarına göre bağımsız çalışmalar yapabilecekleri öğrenme ortamlarını zenginleştirmek amacıyla MAKER ve STEM hareketine destek veriyor, MakerSpace: Robotik, Programlama, Proje Geliştirme ve 3D Tasarım Kulübü atölyeleri açarak öğrencilerimize bu fırsatı sunmaktadır.

10 Kulüp Öğretmeni: Salih EDİS Öğrencilerin herhangi bir sağlık probleminin olmaması Ortaokul öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve pratik becerilerin kazandırılması.

11 Kulüp Öğretmeni: Ayşe BOZDAĞ Gönüllü olma Dünya meselelerine ilgi duyma ve 8. sınıflar (Maksimum 14 kişi) NOT: Konferans katılım ücreti, ulaşım ve konaklama öğrenciye aittir. -Öğrencilerimizin dünyanın en büyük uluslararası organizasyonu olan Birleşmiş Milletler ve işleyişi hakkında bilgi edinmesi. Birleşmiş Milletler ve diğer birçok uluslararası organizasyonların faaliyetlerini örnek alan simülasyonlarına yurt içi ve yurt dışında katılarak öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve bugünün dünyasına donanımlı gençler olarak yetişmelerini sağlamak.

12 Kulüp Öğretmeni: Sevtap ÖZTÜRK A1 seviyesinde yoğun kurs programına katılmak isteyen Yeni kayıt yaptıran öğrenciler için zorunludur ve 8. sınıflar (Maksimum kişi) -Okulumuzun İspanyolca ve Almanca derslerinde günümüze kadar ilerlenmiş olan dil programına ulaşılması için yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize açılan bir kulüptür. Bu kapsamda ders programının yoğun içeriği ; dinleme, yazma, konuşma ve okuma-anlama dil becerileriyle işlenecektir.

13 Kulüp Öğretmeni: Tayfun ERTUĞRUL Ortaokul öğrencileri (Maksimum 12 kişi) -Birlikte müzik yapma, enstrüman hakimiyeti ve bilgisi, farklı müzik türleri ve dillerde müzik yapabilme becerisini geliştirmek.

14 Kategori: Dönemlik Kulüp Öğretmeni: Burak ORAY İlgili, istekli ve meraklı İşbirliğine ve takım çalışmasına yatkın Ortaokul öğrencileri -Fiziksel ve zihinsel becerileri geliştirici özelliği, yapılmasındaki geniş tekniği ve inceliği bakımından bir sanat olarak da anılmaktadır. Kulübümüzde eskrimin temel teknik bilgileri hem teorik hem uygulamalı olarak verilecektir. Eskrimin sağladığı reaksiyon hızı (refleks) mücadele azmi, esneklik, hareket hızı, koordinasyon, kişiye en önemli katkılarındandır.

15 Kulüp Öğretmeni: Zehra Bahar ÖNCEN Lego tasarımı konusunda tecrübesi olmak Proje çalışmasına yatkın olmak Kodlama ve bilgisayar konusunda iyi olmak 7. sınıflar (Maksimum 10 kişi) Gerektiğinde, okul sonrası veya hafta sonu çalışmalarına katılmak -Robotik çalışmaları, bilim ve teknolojiyi sevdirmeyi, sosyal sorumluluklarının farkında olmayı, takım çalışması yapabilmeyi, çevresindekilere ve doğaya saygılı bireyler olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen çalışmalardır. Bu çalışmalar kapsamında öğrenciler bu yıl farklı bir uluslararası tema üzerinde tüm dünya çocukları ile aynı süreç içinde çalışırlar.

16 Kulüp Öğretmeni: Gözde BEL Bahar YORGUN Öğrencilerimizin bir önceki yıl matematik dersinden geçme notunun 5 olması ve uygulanacak yetenek testi sonucunda ilk 10 'a girmek 7. ve 8. sınıf öğrencileri -Öğrencilerin analitik düşünme, problem çözme, yorumlama ve sentez yapabilme becerilerini geliştirmelerini sağlamak. Öğrencilerin matematik alanındaki gelişmeleri ve yenilikleri takip etmelerini sağlamak. Ulusal ve Uluslararası düzeyindeki matematik yarışmalarına öğrenci hazırlamak. Matematik projeleri üzerine çalışmalar yapmak, en temel amaçlarımızdır.

17 Kulüp Öğretmeni: Volkan YILMAZ Herhangi bir sağlık probleminin olmaması Ortaokul öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve pratik becerilerin kazandırılması.

18 Kulüp Öğretmeni: Belkıs ÇOBANOĞLU Araştırmayı, problem çözmeyi ve analiz etmeyi seven öğrenciler Hayal güçlerini bilimsel yetenekleri ile birleştirerek yeni fikirler üretebilen öğrenciler ve 7. sınıflar -Öğrencilerimizin bilimsel düşünme, soru sorma ve araştırma becerilerini geliştirmek, onlara bilimsel süreç basamaklarını kazandırmak, kaynak tarama ve bilgiye ulaşma yollarını keşfetmek, analiz becerilerini geliştirip neden-sonuç ilişkilerini kavratarak yeni bir ürün ortaya koymalarını ve yeni stratejiler geliştirmelerini sağlamaktır.

19 Kulüp Öğretmeni: Tuğçe TUNCEL Seyhan TERZİOĞLU Tiyatroya ve sanata meraklı olma Kulüp öğretmenleri tarafından seçim yapılacaktır. 6. ve 7. sınıf öğrencileri -Kulübün öncelikli amacı öğrencileri sanatı tüketen değil üreten bireyler olarak yetiştirmektir. Öğrencilere okulda ve hayatında iş bölümünün yararlarını göstermek, buna alıştırmak ve bu alanda gelişmelerine yardımcı olmak. Planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak. Boş zamanlarını yararlı bir şekilde değerlendirebilmek. Kulüp çalışmalarında öğrencilere, dayanışma ve yardımlaşma alışkanlığı kazandırabilmek.

20 Kulüp Öğretmeni: Filiz TIRKAZ Tiyatroya, seslendirmeye, sanata meraklı ve İngilizce seviyesi iyi olan öğrencilerle çalışmak. Öğrenciler seçimle ( audition ) alınacaktır. -Sahnede seyircilerin önünde rol yapabilme ve sıkılmadan, heyecan duymadan bir topluluğa hitap edebilme ve birlikte çalışma alışkanlığını kazandırmak; kendine güven duygusunu geliştirebilmelerini sağlamak.

21 Kulüp Öğretmeni: Gayret İŞSEVEN Herhangi sağlık problemi olmama Ortaokul öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve pratik becerilerin kazandırılması.

22 Kulüp Öğretmeni: Beril KAFESCİOĞLU Herhangi bir sağlık probleminin olmaması Ortaokul öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve pratik becerilerin kazandırılması.

23 Kategori: Dönemlik Kulüp Öğretmeni: Burak BERİK Herhangi bir sağlık probleminin olmaması Ortaokul öğrencileri (Maksimum 10 kişi) -Cimnastik tüm branşların temelini oluşturur. Bu temeli almış çocuklar ileride branş değişikliği yaptıklarında bile, herhangi bir bireysel veya takım sporuna bir adım önde başlayacaklardır. Amacımız; cimnastiği sevdirmek ve spor temelini öğrencilerimize kazandırmak ve tanıtmaktır.

24 Kulüp Öğretmeni: Başak CAN Yaratıcı, enerjik, problem çözme becerisi yüksek, takımla uyum içinde çalışabilen. NOT: Türkiye Turnuvası katılım, konaklama ve ulaşım ücreti öğrenciye aittir ve 7. sınıf öğrencileri. -Gençlerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri kolaydan zora, basitten karmaşığa her türlü problemin çözümünde yaratıcılıklarını kullanmayı ve yaratıcı düşünceyi bir yaşam tarzı olarak benimsetmeyi hedefleyen, uluslararası alanda yaygın bir organizasyondur.

25 Kulüp Öğretmeni: Uğur GÜNEL Hayal gücü yüksek Resme ve sanata ilgili Ortaokul öğrencileri -Öğrencilerimizin hayal gücünü geliştirmek ve sanatsal çalışmalara yöneltmek.

26 Kulüp Öğretmeni: Metin ARAS Resim çekmeye ve sanata meraklı Hayal gücü yüksek Ortaokul öğrencileri -Kulübün öncelikli amacı öğrencileri sanatı tüketen değil üreten bireyler olarak yetiştirmektir.

27 Kulüp Öğretmeni: Özgür ADİLOĞLU Sanatı ve özgün çalışmayı seven Yaratıcı ve hayal gücü yüksek Ortaokul öğrencileri -Kulübün öncelikli amacı öğrencileri sanatı tüketen değil üreten bireyler olarak yetiştirmektir.

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Alex DARNELL Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı Ortaokul öğrencileri (10 kişi) -Tüketimden

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ

Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Beril KAFESCİOĞLU Herhangi bir sağlık probleminin olmaması Lise öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı

Eğitim Öğretim Yılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İLKOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Esra BEGGİ Proje odaklı çalışmaya yatkın Kodlamayı seven Yaratıcı Üretken Kulübe devamlılığı önemseyen

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Eylül 20 17 Sayı 1 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Esra BEGGİ Bilişim Te kn oloj ile ri Bölüm ü Yeni Bir Yıl Teknoloji ve bilimden uzak çocuklar yetiştirerek dünyayı değiştirmemiz

Detaylı

ASLI ÜZÜMCÜOĞLU Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik İlkokul Bölümü. E-Posta: E-Posta:

ASLI ÜZÜMCÜOĞLU Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik İlkokul Bölümü. E-Posta: E-Posta: ASLI ÜZÜMCÜOĞLU Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik İlkokul Bölümü E-Posta: asli.uzumcuoglu@itugvo.k12.tr DUYGU MÜNEVİS Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anaokulu Bölümü Koordinatörü E-Posta: duygu.munevis@itugvo.k12.tr

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ OCAK Ş UBAT MAR T 2 01 7 SAYI 3 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Eğitim Teknolojileri Uzmanı Bil işim Teknolojileri Öğretmeni 3B DÜNYA 3 boyutlu (3B) sanal ortamlar ile oyun,

Detaylı

Matematik Öğretimi. Ne? 1

Matematik Öğretimi. Ne? 1 Matematik Öğretimi Ne? 1 Matematik nedir? Matematik, sayı ve uzay bilimidir. Matematik, tüm olası modellerin incelenmesidir Matematiğin özü, sayı ve miktarla ilgili düşüncelerle çalışmak değildir. Matematik,

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

KURSLARIMIZ GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. / TuzyevVakfi.

KURSLARIMIZ GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. / TuzyevVakfi. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik YER: Eğitim

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

Algoritma Kodlama Robotik 3D Tasarım 3D Printing

Algoritma Kodlama Robotik 3D Tasarım 3D Printing GENÇ AKADEMİ Algoritma Kodlama Robotik 3D Tasarım 3D Printing Bilge Adam Akademi nin ilk ve orta öğretim öğrencilerine özel bölümü olan Genç Akademi kapsamında düzenlenen Kış ve Yaz Okulları nda farklı

Detaylı

ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2015-2016

ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2015-2016 ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2015-2016 YELKEN VE YATÇILIK KULUBÜ Öğrencilerimize denizcilik ve yelken kültürünü tanıtıp hayatlarına katarak, farklı spor branşları ile tanışmalarını sağlamak, düzenli spor

Detaylı

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN.

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik

Detaylı

Herkes bir yerden başlar...

Herkes bir yerden başlar... Herkes bir yerden başlar... Başlıklar 1. Robot Akademide Neler Yapıyoruz. 2. Neden Robotik! 3. Derslerimizi Nasıl Planlıyoruz. 4. Öğrencilerimizin Kazanımları Nelerdir.? 5. Her Öğrencimiz Bizim İçin Değerlidir.

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

AKADEMİ. Eğitim Kataloğu GELECEĞE YÖN VERENLERİN AKADEMİSİ. * Bu katalog ETZ Akademi tarafından hazırlanan eğitimleri içermektedir.

AKADEMİ. Eğitim Kataloğu GELECEĞE YÖN VERENLERİN AKADEMİSİ. * Bu katalog ETZ Akademi tarafından hazırlanan eğitimleri içermektedir. AKADEMİ GELECEĞE YÖN VERENLERİN AKADEMİSİ 20 18 Eğitim Kataloğu * Bu katalog ETZ Akademi tarafından hazırlanan eğitimleri içermektedir. Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu ve Öğretim Tasarımı Her branştan

Detaylı

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI KÜTÜPHANE KULÜBÜ Kulüp Kontenjanı:

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12 2018-2019 ÖZGÖRÜMÜZ Atatürk İlkeleriyle laik, demokratik cumhuriyetimizin temel değerlerini benimsemiş; bilgiye erişme becerisine sahip, verimli çalışma alışkanlığı kazanmış; yaratıcı, sorgulayıcı ve bağımsız

Detaylı

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2014-2015 AG-Broschure DÜNYA KÜLTÜRLERİ VE SANATLARI KULÜBÜ Dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı din, ırk ve yaşam biçimine sahip insanların ilginç, zengin kültürleri ve birbirinden

Detaylı

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yapay Zeka MECE 441 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

CIK. çocuklar için K O D L AM A

CIK. çocuklar için K O D L AM A CIK çocuklar için K O D L AM A 4ya+ ş Başaran Bilişim Akademisi 17 yıllık tecrübesini BaşaranCIK ile genç nesillere aktarıyor. Türkiye de Özel Bilisim Eğitimleri kategorisinde bir ilk olan Çocuklar İçin

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EKİM KA SIM 2 016 SAYI 2 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Eğitim Teknolojileri Uzmanı Bil işim Teknolojileri Öğretmeni HOUR OF CODE ETKİNLİKLERİMİZİ TAMAMLADIK Dijital çağın

Detaylı

Ticari İşletme Hukuku (MGMT 217) Ders Detayları

Ticari İşletme Hukuku (MGMT 217) Ders Detayları Ticari İşletme Hukuku (MGMT 217) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ticari İşletme Hukuku MGMT 217 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Eskrim. Voleybol

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Eskrim. Voleybol SPORTİF Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla

Detaylı

Her Okulun Bir Projesi Var

Her Okulun Bir Projesi Var T.C ÇORUM VALİLİĞİ ŞEHİT ALİ KARSLI İMAM HATİP ORTAOKULU Her Okulun Bir Projesi Var Merak Eden Çocuk Saati ÇORUM 2017 Proje Adı: Merak Eden Çocuk Saati Projenin Sahibi: Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu

Detaylı

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gereklidir. Çocuk açısından spor fiziksel gelişimin

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir.

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir. 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Future Learning 2018 konferansımızda bu yıl 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde birbirinden ilginç konu başlıklarına sahip eğitimler ve atölye çalışmaları

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir.

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir. 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Future Learning 2018 konferansımızda bu yıl 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde birbirinden ilginç konu başlıklarına sahip eğitimler ve atölye çalışmaları

Detaylı

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Ders Adı Tez Konularında Özel Çalışmalar Ders Kodu MECE 598 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

Mezuniyet Projesi (CEAC 404) Ders Detayları

Mezuniyet Projesi (CEAC 404) Ders Detayları Mezuniyet Projesi (CEAC 404) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mezuniyet Projesi CEAC 404 Bahar 1 4 0 3 8 Ön Koşul Ders(ler)i Öğretim üyeleri

Detaylı

Etkinlikler

Etkinlikler 2017-2018 Etkinlikler Sayın Velimiz, İzmir Özel Türk Koleji olarak 2017-2018 öğretim yılında ilkokul sınıflarımızın etkinlik programını sınıf ve kampüslere göre dağılımı ile birlikte aşağıda bulabilirsiniz.

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme aktivitelerine ilişkin gözlemlerimiz bizlere özellikle okulları

Detaylı

eğitimin vatanı

eğitimin vatanı 1 BT OKUR YAZARLIK BT araçlarının çalışma mantığı Dijital Vatandaşlık Web 2.0 Araçları KODLAMA ROBOTİK Algoritma Kodlama araçları Akıllı cihazları anlama Akıllı cihaz geliştirme Vatan Teknoloji ve inovasyon

Detaylı

ÖZEL BORO OKULLARI EĞİTİM FELSEFEMİZ. Bütünsel bir zihni geliştirmek için. Sanatın bilimini, Bilimin sanatını çalışın. Leonardo Da Vinci.

ÖZEL BORO OKULLARI EĞİTİM FELSEFEMİZ. Bütünsel bir zihni geliştirmek için. Sanatın bilimini, Bilimin sanatını çalışın. Leonardo Da Vinci. ÖZEL BORO OKULLARI Boro Okulları 2018 yılında Boro Ailesi tarafından kurulmuştur. 1970 li yıllardan beri İzmir inşaat sektöründe faaliyet gösteren Boro Ailesi, kültür ve sanatın korunmasına önem vermeleriyle

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNİN PROGRAMI. Page 3

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNİN PROGRAMI. Page 3 BİLSEM Page 2 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNİN PROGRAMI Page 3 Okullarda uygulanan örgün eğitim programı: İlköğretim ve bir dereceye kadar ortaöğretim programları öncelikle çoğunluğun bulunduğu ortam ve çevresinde

Detaylı

LEGO MINDSTORM ROBOTLARIYLA

LEGO MINDSTORM ROBOTLARIYLA LEGO MINDSTORM ROBOTLARIYLA BİZ KİMİZ? Dr. Tuba Eren Lisans: ODTÜ Okul Öncesi Eğitimi (2004) Yüksek Lisans: ODTÜ Okul Öncesi Eğitim (2007) Doktora: ODTÜ İlköğretim (2011) Çalışmaları: 2002 yılından bu

Detaylı

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1 ZORUNLU DERSLER 0.07.01 Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 5.06.01 tarih ve 69 Sayılı kararı doğrultusunda öğrencilerimizin 01-013 eğitim-öğretim yılında alacağı

Detaylı

ALKEV Ozel. Ortaokulu

ALKEV Ozel. Ortaokulu ALKEV Ozel Ortaokulu 2014-2015 AG-Broschure ALMANCA MÜZİKAL Öğrenciler ile öncelikle Almanca dilini kullanarak oyunculuk yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak amacımızdır. - 15 Sorumlu Öğretmeni: Nuray

Detaylı

ÖZEL DÜNYA EĞİTİM KURUMLARI 4'ÜNCÜ SINIFLAR OKUL SONRASI PROGRAMLARI GENEL BİLGİLERİ

ÖZEL DÜNYA EĞİTİM KURUMLARI 4'ÜNCÜ SINIFLAR OKUL SONRASI PROGRAMLARI GENEL BİLGİLERİ 2017-2018 ÖZEL DÜNYA EĞİTİM KURUMLARI 4'ÜNCÜ OKUL SONRASI PROGRAMLARI GENEL BİLGİLERİ ÖĞRETMEN ADI- SOYADI KULÜP ADI SEVİYE KULÜP AÇIKLAMA KONTENJAN KULÜP ÇALIŞMA YERİ KULÜP SÜRESİ YOUTUBE VİDEO LİNKİ

Detaylı

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin gözlem, deney, düşünme gibi birtakım yöntemler

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Neden Kodlama Eğitimi?

Neden Kodlama Eğitimi? Kodlama Eğitimi Neden Kodlama Eğitimi? Gençler ileride hangi mesleği seçerlerse seçsinler, artık onlardan teknolojiye hakim olmaları bekleniyor. Günümüzün dijital dünyasında kodlama; matematik ve okuma-yazma

Detaylı

Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları

Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce IV ENG202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 201 Dersin

Detaylı

28 Ekim, 11 Kasım ve 25 Kasım 2017 tarihlerinde kurslar yapılmayacaktır.

28 Ekim, 11 Kasım ve 25 Kasım 2017 tarihlerinde kurslar yapılmayacaktır. ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI OKUL ve ÖĞRENCİLERİ KORUMA DERNEĞİ Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:5 06800 ODTÜ - ANKARA Tel/Fax :(0312) 210 1434 Kod No :06-210-878 Tarih : 18.09.2017

Detaylı

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz!

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! 510 TÜRK DÜNYASI VAKFI HAKKIMIZDA Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! Bilginin hızla üretildiği ve tüketildiği bir çağda, çocuklarımızın okuma merakının dünya çapında hayli azaldığını

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

A.Kemal SARUHAN Elektronik ve Haberleşme Müh. Adayı www.alikemalsaruhan.com

A.Kemal SARUHAN Elektronik ve Haberleşme Müh. Adayı www.alikemalsaruhan.com A.Kemal SARUHAN Elektronik ve Haberleşme Müh. Adayı www.alikemalsaruhan.com Sunumda Neler Var Aile ve çevre baskısı, Yoğun çalışma programları, Dershane, okul ve yurt üçgenindeki çember, Uykusuz geçen

Detaylı

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları;

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları; NEDEN ÇiZGi OKULLARI Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü Çünkü Çizgi Okulları; Özgün çizgisiyle bireyselleştirilmiş eğitim programı uygulayan bir okuldur. Öğrenci kalabalıkta kaybolmaz. Başarı için bütün

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 1. ETKİNLİĞİN ADI Zihinsel Engellilerin Eğitimi Kursu 4 Mesleki Gelişim Programı 2. ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti başarı

Detaylı

Yaz Stajı (LOJ 499(Y)) Ders Detayları

Yaz Stajı (LOJ 499(Y)) Ders Detayları Yaz Stajı (LOJ 499(Y)) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı LOJ 499(Y) Her İkisi 0 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI. Programın Temel Yapısı

MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI. Programın Temel Yapısı MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI Programın Temel Yapısı MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İlkokul ve Ortaokul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar Çıkmış soru (ÖABT-LS) Uygulanmakta olan Ortaöğretim Matematik

Detaylı

Lojistikte Karar Yönetimi ve Optimizasyon (LOJ 430) Ders Detayları

Lojistikte Karar Yönetimi ve Optimizasyon (LOJ 430) Ders Detayları Lojistikte Karar Yönetimi ve Optimizasyon (LOJ 430) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Lojistikte Karar Yönetimi ve Optimizasyon LOJ 430 Her

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar 12 yanıt Tüm yanıtları görüntüle Analiz bilgilerini yayınla hhkosal@sakarya.edu.tr Bu formu düzenle Özet 1. Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne giriş yılınız: 2008 2007 2005

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun

Detaylı

ÖĞRENME PERFORMANSINI YÜKSELTME PROJESİ

ÖĞRENME PERFORMANSINI YÜKSELTME PROJESİ ÖĞRENME PERFORMANSINI YÜKSELTME PROJESİ Çağdaş eğitimin en önemli amaçlarından biri her öğrenciye kendi bireysel özelliklerine göre öğrenme fırsatı sağlamaktır. Bu yolla bireysel farklılıkları olan çocuklar

Detaylı

1.1. Öğrenci Profili 1.2. Küresel Vatandaşlık nedir 1.3. Küresel Vatandaşlık Politikasının Hedef Kitlesi Kimdir?

1.1. Öğrenci Profili 1.2. Küresel Vatandaşlık nedir 1.3. Küresel Vatandaşlık Politikasının Hedef Kitlesi Kimdir? İÇİNDEKİLER 1 1. Küresel Vatandaşlık Politikasına Neden İhtiyacımız var 1.1. Öğrenci Profili 1.2. Küresel Vatandaşlık nedir 1.3. Küresel Vatandaşlık Politikasının Hedef Kitlesi Kimdir? 2. Eğitim Kurumu

Detaylı

Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları

Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yazılım Mühendisliği SE 346 Bahar 2 2 0 3 6.0 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Temel Matematik II (MATH 108) Ders Detayları

Temel Matematik II (MATH 108) Ders Detayları Temel Matematik II (MATH 108) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Matematik II MATH 108 Bahar 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i MATH 107 Dersin

Detaylı

İ.D.V. ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU HAFTA SONU KURSLARI BİLGİ BROŞÜRÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

İ.D.V. ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU HAFTA SONU KURSLARI BİLGİ BROŞÜRÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM İ.D.V. ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU HAFTA SONU KURSLARI BİLGİ BROŞÜRÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM KAYIT TARİHİ: 10 17 Şubat 2010 Hafta sonu kurslarında tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz"

Detaylı

Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır.

Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır. Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır. ARAŞTIRMACI ÇOCUK MERKEZİ 2 Araştırmacı Çocuk Merkezi, 2009 yılında Ankara da kuruldu.

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU w w w. y d y o. u l u d a g. e d u. t r Y A B A N C I D İ L K U R S L A R I AVRUPA DİL KRİTERLERİNE UYGUN AKADEMİK DİL EĞİTİMİ Kurumumuzda Avrupa Dil Kriterleri nin CEF (Common

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: GSH 1003

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: GSH 1003 Dersi Veren Birim: ORTAK ZORUNLU DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI Dersin Türkçe Adı: Halk Oyunları Dersin Orjinal Adı: Halk Oyunları Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu:

Detaylı

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Elektrik Mühendisliğine Giriş EE 234 Her İkisi 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran. 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz

1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran. 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz 1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz S2 GÖRSEL SANATLAR Yaz okulu süresince öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini akrilik boya ile tuval üzerine aktarmalarını sağlayacağız. Çizim

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA, 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ 1 SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI 2 SERAMİK

Detaylı

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI BAŞARININ ANAHTARI ARMADA OKULLARI Armada okullarında her sınıf seviyesine uygun MEB program standartlarına dikkat edilerek eğitim ve öğretim yöntemleriyle de zenginleştirilmiş uygulamalar ve teknolojik

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans Programı, grafik

Detaylı

Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi. Katılmıyorum Fikrim Yok. Katılıyorum Kesinlikle. Program Öğretim Amaçları.

Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi. Katılmıyorum Fikrim Yok. Katılıyorum Kesinlikle. Program Öğretim Amaçları. Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi Program Öğretim Amaçları Fikrim Yok 1) Matematik alanında ileri düzeyde teorik ve uygulama bilgisine sahibim. 2) Günlük hayatta karşılaşılan problemlere modellenmesini

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU

YÖNETİCİLER İÇİN YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU YÖNETİCİLER İÇİN YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU Performans Değerlendirme Kriterleri * Çok (1) (2) Orta (3) İyi (4) Çok İyi (5) Değerlendirici MESLEKİ YETERLİLİK 1.İş Bilgisi (Yaptığı işe

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

Uluslararası Pazarlama (LOJ 309) Ders Detayları

Uluslararası Pazarlama (LOJ 309) Ders Detayları Uluslararası Pazarlama (LOJ 309) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uluslararası Pazarlama LOJ 309 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3.ve 4. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3.ve 4. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3.ve 4. SINIFLAR 701-Basketbol/Basketball Basketbol Kulübü; 2., 3. ve 4. sınıf seviyelerinde 20 kız/erkek öğrenciye

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize, kendi ilgi alanlarında yapacakları bu kulüplerde verimli çalışmalar yapacakları bir Öğretim Yılı diliyoruz.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize, kendi ilgi alanlarında yapacakları bu kulüplerde verimli çalışmalar yapacakları bir Öğretim Yılı diliyoruz. 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL ETKİNLİKLER ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2016 2017 Öğretim yılında açılacak kulüplerimizin tanıtımlarını gerçekleştirdik. Bu yıl açılacak kulüplerin danışman öğretmenleri,

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ PROJENİN ADI: KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJENİN AMAÇLARI: Genel Amaç(lar): Projenin temel amacı, Gaziosmanpaşa ilçesindeki dört lise ve altı imam hatip ortaokuldaki

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Televizyonda yapım ve uygulamalara giriş Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar (LOJ 402) Ders Detayları

Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar (LOJ 402) Ders Detayları Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar (LOJ 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Uluslararası Ticari ve Finansal Kuruluşlar LOJ 402 Her

Detaylı

Mezuniyet Semineri (IE 589) Ders Detayları

Mezuniyet Semineri (IE 589) Ders Detayları Mezuniyet Semineri (IE 589) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mezuniyet Semineri IE 589 Bahar 0 0 0 0 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Okuma-Yazma Öğretimi Teori ve Uygulamaları ESN721 1 3 + 0 7 Okuma yazmaya hazıroluşluk, okuma yazma öğretiminde temel yaklaşımlar, diğer ülke

Detaylı

Uygulamalı Grafik Tasarımı II (PR 326) Ders Detayları

Uygulamalı Grafik Tasarımı II (PR 326) Ders Detayları Uygulamalı Grafik II (PR 326) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygulamalı Grafik II PR 326 Bahar 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

AĞUSTOS 2017 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

AĞUSTOS 2017 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR AĞUSTOS 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 * MEK Kadrosuna Yeni Katılan Öğretmenler İçin Oryantasyon Programı * MEK GENEL KURULU 21 22 23 24 25 26 27 * ın Okula Başlaması "Uyum Kurslarının

Detaylı

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu BASKETBOL Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Basketbol özgüvenin ve yaşama sevincinin artması,

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme aktivitelerine ilişkin gözlemlerimiz bizlere özellikle okulları

Detaylı

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici

Detaylı

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI KUR AN-I KERİM Yaz okulu döneminde senenin yorgunluğundan ve yoğunluğundan sıyrılarak haftada 3 gün Kur an-ı Kerim eğitimi almanın mutluluğunu yaşayacağız. bilgicagiokullari

Detaylı

Ürün Sunum Teknikleri (MTT432) Ders Detayları

Ürün Sunum Teknikleri (MTT432) Ders Detayları Ürün Sunum Teknikleri (MTT432) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Ürün Sunum Teknikleri MTT432 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

Oyun-US PROJESİ (Bir Oyundan Fazlası)

Oyun-US PROJESİ (Bir Oyundan Fazlası) ESENLER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ & ESENLER BİLİM VE SANAT MERKEZİ ORTAK PROJESİ Oyun-US PROJESİ (Bir Oyundan Fazlası) 2018 1 1. TANIM 1.1 Projenin Adı Oyun-US 1.2 Projenin Uygulanacağı Yerler İlkokul-Ortaokul-Lise

Detaylı