MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI"

Transkript

1 T.C. MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI ANKARA MSY: 310-8(A) MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLÎ KODLANDIRMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ ANKARA GENELKURMAY BASIMEVİ TASNİF 2012 DIŞI

2 BU YÖNERGENİN HAZIRLANMASINDA; NATO KODLANDIRMA TALİMATI (ACodP-1), NATO STANDARDİZASYON ANLAŞMALARI; STANAG TEK TİP İKMAL SINIFLANDIRMA SİSTEMİ, STANAG 3151 TEK TİP MALZEME TANIMLAMA SİSTEMİ, STANAG 4177 TEK TİP VERİ EDİNME SİSTEMİ VE MSY: MILLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLÎ KODLANDIRMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ (1995) ANA KAYNAK OLUP, MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI, TSK SAĞLIK KOMUTANLIĞI, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, KUVVET KOMUTANLIKLARI, JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI, SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI VE SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞININ GÖRÜŞLERİ İLE 14 (ONDÖRT) ADET KAYNAK YAYINDAN YARARLANILMIŞTIR. GENELKURMAY BASIMEVİ YAYIN NUMARASI: 2012/

3 -I-

4 TALİMAT 1. MSY.:310-8(A) Millî Kodlandırma Hizmetleri Yönergesi: a. MSB, Gnkur Bşk.lığı, Kuv.K.lıkları, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığının tedarik yapan tüm birimleri ile SSM ye yayımlanacaktır. b. MY.:71-1(B) TSK Arşiv Yönergesi ne uygun olarak gizlilik derecesinde muhafaza edilecektir. 2. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yönergeyi uygulamaktan ve işlem yapmaktan sorumlu birimlerine yayımlanacaktır. 3. Yürürlükten kaldırılan tüm nüshaları ve imha tutanakları, Gnkur.Des.Kt.Gr.K.lığı Taşınır (Dayanıklı) 701 Mal Saymanlığı (ANKARA) na gönderilecektir. -II-

5 DAĞITIM PLANI DAĞITIM GEREĞİ KARTON CİLTLİ KAPAKLI MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI MÜSTEŞARLIĞI 1 MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 1 1 MALİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 GENEL PLAN VE PRENSİPLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 MUHABERE ELEKTRONİK VE BİLGİ SİSTEMLERİ DAİRESİ 1 BAŞKANLIĞI MÜSTEŞAR ADLİ İŞLER YARDIMCILIĞI 1 HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE DAVALAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 KANUNLAR VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 HARİTA GENEL KOMUTANLIĞI 1 MÜSTEŞAR İDARİ YARDIMCILIĞI 1 SAĞLIK DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 MERKEZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 MÜSTEŞAR TEKNOLOJİ VE KOORDİNASYON YARDIMCILIĞI 1 TEKNİK HİZMETLER DAİRESİ 1 10 ARGE VE TEKNOLOJİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 KALİTE YÖNETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 MÜSTEŞAR TEDARİK VE İNŞAAT YARDIMCILIĞI 1 CARİ MAL VE HİZMET TEDARİK DAİRESİ BAŞKANLĞI 1 MODERNİZASYON MAL VE HİZMET TEDARİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 İNŞAAT EMLAK VE NATO GÜVENLİK YATIRIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 FİYAT VE MALİYET ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 İLAÇ FABRİKASI KOMUTANLIĞI 1 GENELKURMAY BAŞKANLIĞI (LOJİSTİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI) 1 GENELKURMAY BAŞKANLIĞI (ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞI) 1 GENELKURMAY BAŞKANLIĞI (TSK SAĞLIK KOMUTANLIĞI) 1 GENELKURMAY BAŞKANLIĞI (GATA KOMUTANLIĞI) 1 GENELKURMAY BAŞKANLIĞI (TSK MERKEZ KÜTÜPHANESİ) 1 KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 1 20 HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 1 10 DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 1 10 JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 1 10 SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 1 10 MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2 BİLGİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI (SANAYİ GENEL 1 MÜDÜRLÜĞÜ) TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ 1 TÜBİTAK 1 STOK KARA KUVVETLERİ 11İNCİ İKMAL MERKEZ KOMUTANLIĞI 20 TOPLAM III- MSY.:310-8(A)

6 Sıra No DEĞİŞİKLİK EMRİNİN Tarih-Sayısı İşlem Tarihi KONUSU Rütbe ve Sicili DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEYENİN Adı ve Soyadı İmzası ONAY -IV- MSY.:310-8(A)

7 İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm GENEL ESASLAR SAYFA NUMARASI 1. Amaç Kapsam Tanımlar ve Kısaltmalar 1-1 İkinci Bölüm MİLLÎ KODLANDIRMA SİSTEMİ VE UYGULAMA ESASLARI 1. Temel Esaslar Temel Prensipler NATO Kodlandırma Sistemine Yardımcı Dokümanlar İkmal Maddelerinin İsimlendirilmesi Gruplandırma ve Sınıflandırma Malzeme Tanımlaması NATO Stok Numarası (NSN) NATO Stok Numarası Tahsis İşlemleri Geçici Stok Numarası (GSN) Referans Numarası NATO Ticari ve Kamu Kuruluş (NCAGE) Kodu Yurt İçi Kaynaklı Ikmal Maddelerinin Kodlandırılması İle İlgili Esaslar 13. NATO Kodlandırma Sistemine Dahil Olan Ülkelerde Üretilen İkmal Maddelerinin Kodlandırılması İle İlgili Esaslar 14. NATO Kodlandırma Sistemine Dahil Olmayan Ülkelerde Üretilen İkmal Maddelerinin Kodlandırılması İle İlgili Esaslar 15. NATO ve Tier2 Ülkeleri Kaynaklı İkmal Maddeleri İle İlgili İptal Taleplerinin Esasları 16. Müşterek Projeler ve NATO Projelerinde Uygulanacak Esaslar Mali Hususlar Görev ve Sorumluluklar İlgili Doküman V MSY.:310-8(A)

8 EKLER EK-A EK-B EK-C EK-Ç EK-D EK-E EK-F EK-G EK-Ğ EK-H EK-I EK-İ EK-J EK-K EK-L EK-M EK-N EK-O EK-Ö EK-P Tanımlar Kısaltmalar STANAG-3150 STANAG-3151 STANAG-4177 Tedarik Sözleşmelerine Dahil Edilecek Kodlandırma Hükmü Malzeme Tanımlama Tipleri Ülke Kodları DD 146 Malzeme Tanımlama Formu Geçici Stok Numarası (GSN) ile Kodlandırılacak Malzemeler NCAGE Kodu Tahsis Edilebilecek Kuruluşlar NCAGE Kodu Talep Dilekçesi NCAGE Kodu İstek Formu NCAGE Kodu Güncelleme Dilekçesi Ücretli Kodlandırma Protokolü Yerli ve NATO Dışı Malzeme İçin NATO Stok Numarası (NSN) Taleb Dilekçesi NATO/TIER2 (Yabancı) Malzeme İçin NATO Stok Numarası (NSN) Taleb Dilekçesi Yerli/NATO Dışı Malzeme İçin Malzeme Listesine Ait Çizelge NATO/TIER2 (Yabancı) Malzeme İçin Malzeme Listesine Ait Çizelge Kodlandırma Protokolü -VI- MSY.:310-8(A)

9 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL ESASLAR 1. AMAÇ: Bu yönergenin amacı; NATO Kodlandırma Sistemini (NKS), Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde Müşterek Lojistik Lisan olarak kullanarak, ana malzeme ve teçhizat ile bunların ömür devri boyunca bakım, onarım ve idame faaliyetlerinde değiştirilebilen ve/veya depolanabilen alt bileşenlerinin isimlendirilmesi, tanımlanması, sınıflandırılması ve NATO Stok Numarası (NSN) tahsis edilmesi esaslarını belirlemek, Türk Millî Kodlandırma Bürosu (TMKB, TU/NCB), Kuvvet Kodlandırma Büroları (KKB), tedarik makamları ile diğer ilgili makamlar arasındaki iş birliği esaslarını düzenlemektir. 2. KAPSAM: Bu yönerge, Genelkurmay Başkanlığı, Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca yürütülen millî ve NATO Kodlandırma Hizmetlerine ilişkin esas ve usûlü kapsar. 3. TANIMLAR VE KISALTMALAR: Bu Yönerge de yer alan veya Yönerge kapsamındaki faaliyetlerde kullanılacak tanımlar EK-A da, kısaltmalar ise EK-B dedir. 1-1 MSY.:310-8(A)

10 İKİNCİ BÖLÜM MİLLÎ KODLANDIRMA SİSTEMİ VE UYGULAMA ESASLARI 1. TEMEL ESASLAR: a. Millî kodlandırma faaliyetlerinin NATO Kodlandırma Sistemine (NKS) uygun olarak yürütülmesi ve Türk Silâhlı Kuvvetleri envanterine giren/girecek olan ikmal maddeleri için Genel Malzeme Bilgileri Kütüğü (TIR-Total Item Records) oluşturulması ve sürekliliğinin sağlanması için TMKB, ilgili diğer makamlar ile iş birliği içinde çalışır. b. NATO Kodlandırma Talimatı (ACodP 1), NATO Kodlandırma Sisteminin temel dokümanıdır. 2. TEMEL PRENSİPLER: a. TSK tarafından tedarik edilen, üretilen veya envantere diğer yollardan giren ikmal maddelerinin NKS ye uygun olarak sınıflandırılması, tanımlanması ve bu malzemelere NSN tahsis edilmesi esastır. b. Türk Silâhlı Kuvvetlerinin envanterine giren/girecek olan ikmal maddeleri, EK- C de yer alan STANAG 3150 (Tek Tip İkmal Sınıflandırma Sistemi) e ve EK-Ç de yer alan STANAG 3151 (Tek Tip Malzeme Tanımlama Sistemi) e uygun olarak NKS esaslarına göre kodlandırılır. c. İkmal maddelerinin kodlandırılması işlemlerinde, EK-D de yer alan STANAG 4177 (Tek Tip Veri Edinme Sistemi) uygulanır. Tedarik makamları tarafından yapılacak alımlarda, TSK/MSB- Net ve internet ortamında MSB Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı sayfasında ve EK-E de yer alan Kodlandırma Hükmü uygulanır. Kodlandırma hükümleriyle ilgili hususlar ihale dokümanına dâhil edilir. ç. Kodlandırma bilgilerinin saklanması, güncelleştirilmesi ve sürekliliği için, NKS ye uygun olarak düzenlenen, TMKB tarafından işletilen ve kontrol edilen bir Merkezi Kütük Sistemi oluşturulur. Genel Malzeme Bilgileri Kütüğü (TIR) adı verilen bu merkezi kütükte, malzeme tanımlama verileri ACodP 1 de ayrıntıları açıklanan temel veri yapılarında tutulur. Millî ihtiyaçlar için farklı veri yapılarının geliştirilmesi ve kullanımı mümkündür, ancak millî ihtiyaçlar için geliştirilen veri yapıları NATO ülkeleri arasındaki bilgi alış verişinde kullanılmaz. 3. NATO KODLANDIRMA SİSTEMİNE YARDIMCI DOKÜMANLAR: NKS, birbirini tamamlayan bir dizi Kodlandırma yardımcı dokümanları (AcodP-1/2/3, H2/6 vb.) kullanılarak yürütülür. Bu dokümanlar; basılı evrak, taşınabilir veri depolama birimleriyle muhafaza edilir. 2-1 MSY.:310-8(A)

11 4. İKMAL MADDELERİNİN İSİMLENDİRİLMESİ: Lojistik Sistemde kullanılan malzemenin isimlendirilmesinde bir standart oluşturabilmek için, aynı özelliklere haiz her bir ikmal maddesi aynı isim ile adlandırılır. Bu isimler, beş haneli Malzeme İsim Kodu ile sembolleştirilir. Bu isim kodu Onaylanmış Malzeme İsim Kodu (AINC-Item Name Code) ve Onaylanmamış Malzeme İsim Kodu (NON AINC-NonApproved Item Name Code) olarak iki bölüme ayrılır. NAMSA tarafından, NKS içerisinde oluşturulmuş bir Malzeme İsimleri Sözlüğü (AcodP 3 Müttefik Kodlandırma Yayını No:3) yayımlanır. AcodP 3, ülkeler tarafından kendi lisanlarına tercüme edilerek kullanılır. NATO ülkeleri, ihtiyaç olduğu takdirde bu dokümanda bulunmayan ikmal maddesi isimleri için geçici tanımlama (onaylanmamış malzeme ismi) kullanabilir. 5. GRUPLANDIRMA VE SINIFLANDIRMA: a. Envanterde çok sayıda ikmal maddesi bulunması nedeniyle, kolaylıkla idare edilebilen ve yeni ürünlerin de dâhil edilebileceği bir Malzeme Gruplandırma ve Sınıflandırma Sisteminin kullanılması gereklidir. Bu amaçla geliştirilen NATO Gruplandırma ve Sınıflandırma Sistemi, NATO İkmal Sınıflandırması Dokümanında (ACodP 2) belirtildiği şekli ile uygulanır. 6. MALZEME TANIMLAMASI: a. Her ikmal maddesine, tek bir tanımlama getirdiği için NATO Kodlandırma Sisteminin en önemli unsuru Malzeme Tanımlaması dır. Uygun bir şekilde düzenlenen malzeme tanımlaması, envantere mükerrer ikmal maddesi girişine de engel olur. b. Malzeme tanımlaması, ikmal maddesinin kendine ait özelliklerini kapsar ve herbir malzemeyi diğer ikmal maddelerinden farklı kılan gerekli asgarî bilgiyi içerir. Her tanımlama sadece bir ikmal maddesi için uygulanır ve benzer şekilde her ikmal maddesi için sadece bir tanımlama mevcuttur. c. Malzeme tanımlamasında iki yöntem kullanılır: (1) Tarif Yöntemi: (a) İkmal maddelerinin bu yöntem ile tanımlanabilmesi için, Malzeme İsim Kodları ve Malzeme Tanımlama Kılavuzları (MTK) (FIIG- Federal Item Identification Guide) kullanılır. ACodP 3 dokümanında bulunan ikmal maddelerinin isminin karşısında, o ikmal maddesinin tanımlanmasını sağlayacak MTK (FIIG) numarası da yer alır, (b) Yaygın kullanımı olan ikmal maddeleri için, ABD Millî Kodlandırma Bürosu tarafından yayımlanan FIIG lerin tercümeleri TMKB ve KKB ler tarafından kullanılır, (c) Tarif Yöntemindeki malzeme tanımlama tipleri ve bu tanımlama esnasında kullanılacak bilgi kodları hakkında ayrıntılı bilgi NATO Kodlandırma Talimatında (ACodP-1) bulunur. (2) Referans Yöntemi: Bu yöntem, malzemeye karşılık gelen onaylanmış veya onaylanmamış malzeme ismi, malzemenin üreticisi veya temin kaynağının NCAGE Kodu ve üretici/temin 2-2 MSY.:310-8(A)

12 kaynağı tarafından ikmal maddesine verilmiş olan referans (parça) numarasını kullanarak NSN tahsis etme işlemlerini kapsar. ç. Tarif ve referans yöntemleri yedi değişik malzeme tanımlama tipine bölünmüştür, EK-F de tipler hakkında ayrıntılı açıklama yer alır. 7. NATO STOK NUMARASI (NSN): Bir ikmal maddesi sınıflandırıldıktan ve tanımlandıktan sonra, o ikmal maddesinin kimliği, tahsis edilen NSN ile kesinleştirilir. NSN sadece TMKB tarafından tahsis edilir. TMKB nin uygun bulması durumunda KKB ler NSN tahsis edebilir. NATO Stok Numarası 13 basamaktan oluşan bir rakam dizisidir ve üç temel kısma ayrılır: a. İlk dört basamak, iki basamaklı grup ve iki basamaklı sınıf numarasının birleşiminden meydana gelen NATO İkmal Sınıflandırması Kodudur (NSC). b. Takip eden iki basamak, NSN tahsisini yapan ülkenin kodlandırma bürosuna verilen Ülke Kodudur. Ülke Kodu değiştirilmez. Envanterindeki ikmal maddesi adedi çok olan ülkeler birden fazla Ülke Kodu kullanabilir. (Örnek; ABD için Ülke Kodu olarak 00 ve 01 kullanılmaktadır.) Türkiye nin Ülke Kodu 27 dir. NATO Kodlandırma Sistemi içerisinde yer alan ülkelere ait Ülke Kodları, EK-G de yer alır. c. NSN nin son yedi basamağı uluslararası bir anlam taşımaz. Bu numara sadece kodlandırmayı yapan ülke MKB si tarafından o ikmal maddesine tahsis edilmiş olan Millî Malzeme Kayıt Sıra Numarasıdır (1) (2) (3) (4) (5) (1) NATO İkmal Sınıflandırma Kodu (NSC) (2) Ülke Kodu (3) Millî Malzeme Kayıt Sıra Numarası (4) NATO Malzeme Tanımlama numarası (NIIN) (5) NATO Stok Numarası (NSN) 8. NATO STOK NUMARASI TAHSİS İŞLEMLERİ: NATO Stok Numaralarının tahsisinde ve kullanılmasında, NATO ülkeleri arasında anlaşmaya varılan ve ACodP-1 de ayrıntıları belirtilen aşağıdaki esaslar uygulanır: a. Malzeme yönetiminde meydana gelen değişiklik veya yeni teknolojik gelişmeler gibi nedenlerle bir ikmal maddesinin sınıflandırılmasında değişiklik meydana gelebilir. Bu durumda NSN nin ilk dört basamağı, diğer dokuz basamağı aynı kalmak şartı ile değiştirilir. b. İkmal maddesine, üretilmiş olduğu ülkede NSN tahsis edilmesi esastır. Bazı durumlarda, üretici ülke yerine diğer bir NATO ülkesi tarafından NSN tahsisi yapılmış olabilir. Aynı malzemenin üretici ülke tarafından kodlandırılması durumunda, diğer ülkenin tahsis ettiği NSN iptal edilir ve asıl üretici ülkenin tahsis ettiği NSN kullanılır. 2-3 MSY.:310-8(A)

13 c. Bir NSN de Ülke Kodu ve Millî Malzeme Kayıt Sıra Numarasından oluşan NATO Malzeme Tanımlama Numarası (NIIN) değiştirilmez. Bu numara ancak o ikmal maddesi envanter dışı kaldıktan sonra MKB tarafından iptal edilir. ç. NSN sadece Millî Kodlandırma Büroları veya bu bürolar tarafından yetkilendirilmiş makamlar tarafından tahsis edilir. d. NSN tahsisinde, ACodP-1 de belirtilen uluslararası kurallar geçerlidir. Ülkeler, sadece kendi millî sistemlerinde geçerli olmak üzere NSN benzeri Geçici Stok Numaraları (GSN) kullanabilirler, ancak bunlar NATO ülkeleri arasındaki bilgi transferlerinde kullanılamaz. e. Tarif Yöntemi kullanılarak tahsis edilmiş NSN lere ait malzeme tanımlama bilgileri; NATO ülkeleri arasındaki bilgi alışverişinde, karakteristik bilgiler kodlanmış (Segment V) biçimde, yurt içi kullanımda ise karakteristik bilgier açık metin (Segment M) biçiminde veya EK-Ğ de yer alan DD-146 Malzeme Tanımlama Formu şeklinde düzenlenmesi tercih edilir. f. Çeşitli nedenlerle, her üretici ülke, ikmal maddesine kendi NSN sini tahsis eder. Bu nedenle bir ikmal maddesi, üretildiği ülkeler itibariyle birden fazla NSN ile tanımlanmış olabilir. Bir ikmal maddesi için üretildiği ülkedeki MKB tarafından tahsis edilen NSN nin kullanılması esastır. 9. GEÇİCİ STOK NUMARASI (GSN): GSN, KKB ler tarafından tahsis edilen NSN benzeri bir rakam ve harf dizinidir. KKB ler, TMKB tarafından kodlandırılmayan, TSK/MSB-Net ve internet ortamında MSB Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı sayfasında ve EK-H de yer alan listede belirtilmiş malzemelere, ayrıca lojistik faaliyetlerin aksamaması için gerekli görülen durumlarda her türlü ikmal malzemesine GSN tahsis edebilir. EK-H listede yer alan malzemeler dışında kalan ikmal maddesi kapsamındaki malzemelere verilen GSN lerin kısa sürede NSN ye dönüştürülmesi esastır. 10. REFERANS NUMARASI: Referans Numarası, bir üretim maddesini tarif etmek veya bir ikmal maddesini tanımlamak için kullanılan bir numaradır. Referans numarası, imalâtçı veya malzemeyi tasarlayan makam tarafından tahsis edilir. Referans numarası aşağıdakilerden herhangi biri olabilir; a. İmalatçı Parça Numarası, b. İmalatçı Resim/Çizim Numarası, c. İmalatçı Model veya Tip Numarası, ç. İmalatçı Kaynak Kontrol Numarası, d. İmalatçı Ticari İsmi (İmalatçı malzemeyi sadece ticari isimle tanımladığında), 2-4 MSY.:310-8(A)

14 e. NATO/Millî Malzeme Tanımlama Numarası (NIIN), f. Şartname ve Standart numaraları ve/veya uygun tanımlayıcılar, g. İdari amaçlı AC135 veya bir MKB tarafından tanımlanmış diğer bilgiler. 11. NATO TİCARİ VE KAMU KURULUŞ (NCAGE) KODU: a. NATO Kodlandırma Sisteminde NCAGE Kodu, firma/yüklenici bilgilerine ulaşılmasını sağlayan 5 karakterli alfabetik-numerik bir koddur. Türkiye de faaliyet gösteren firmalar/yükleniciler için TMKB ce verilen kodun ilk karakteri alfabetik olup T karakteri ile başlar. Sonraki üç karakter alfabetik veya numerik, son karakter ise numerik olacak şekilde bir kod tahsis edilir. b. MKB ler, NKS gereği kendi ülkesinde faaliyet gösteren firmalara/yüklenicilere NCAGE Kodu tahsis etmek, bu firmaya/yükleniciye ait bilgileri Millî Kodlandırma Sistemi veri tabanına yüklemek ve talep edildiğinde diğer NKS ye üye ülkelerin kullanımına sunmakla yükümlüdür. c. MKB ler, NKS ye üye bir başka ülkenin envanterinde bulunan malzemenin imalatçısı/üreticisi durumunda olup, kendi ülkesinde yerleşik firmalara/yüklenicilere NCAGE Kodu tahsis etmek ve sonuçları talep eden ülkeye bildirmek zorundadır. NKS ye dâhil ülkeler NCAGE Kodu Tahsis Talebi Formu için NATO FORM AC/135-No 2A formunu, NCAGE Kodu Tahsis Talebi Cevap Formu için ise NATO FORM AC/135-No 2B formunu kullanırlar. Bu tanımların yeniden düzenlenmesi durumunda, güncel olan yeni formlar kullanılır. ç. Türkiye de faaliyet gösteren firmalar/yükleniciler için NCAGE Kodu, MSB Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan TMKB tarafından tahsis edilir. d. NATO ülkeleri ve NATO ya üye olmayıp NKS yi kullanan (Tier2) ülkelerin Millî Kodlandırma Bürolarından TMKB ye NCAGE Kodu talebi geldiğinde bu talep incelenir, uygunsa NCAGE Kodu tahsis edilir. Talebin uygun olmaması ve/veya firma/yüklenici ile temas sağlanamaması durumunda NCAGE Kodu tahsis edilmez. NCAGE Kodunun neden tahsis edilemediği hususunda talepte bulunan MKB ye bilgi verilir. NCAGE Kodu tahsisi ile ilgili diğer esaslar EK-I da verilmiştir. e. TMKB ye müracaat eden firmanın/yüklenicinin öncelikle TSK/MSB-Net ve internet ortamında MSB Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı sayfasında ve EK-İ de yer alan NCAGE Kodu Başvuru Dilekçesi, EK-J de yer alan NCAGE Kodu Numarası İstek Formunu doldurması gerekir. NCAGE Kodu tahsis edilmesi için doldurulan dilekçe, form ve diğer ekler TMKB tarafından incelenir, uygunsa NCAGE Kodu tahsis edilir. Firma/Yüklenici bilgilerinde değişiklik olduğunda güncelleme yine TMKB ce yapılır. Firma/Yüklenici bilgilerinde güncelleme yapılması için firmaların öncelikle yukarıda anılan adreslerden de ulaşabilecekleri ve EK-K da yer alan NCAGE Kodu Bilgisi Güncelleştirme Dilekçesini ve eklerini tamamlayarak TMKB ye başvurmaları gerekir. f. TSK bünyesindeki askerî fabrikalar, tersaneler, ikmal bakım merkezleri, dikimevleri ve MSB Ordu İlaç Fabrikası, millî kodlandırma faaliyetlerinde NCAGE Kodu verilecek imalatçı/üretici olarak değerlendirilir. TSK ya malzeme tedarik eden ve hizmet sağlayan bu gibi askerî birimlere de NCAGE Kodu tahsis edilir. 2-5 MSY.:310-8(A)

15 12. YURT İÇİ KAYNAKLI İKMAL MADDELERİNİN KODLANDIRILMASI İLE İLGİLİ ESASLAR: Yurt içinde üretilen ikmal maddelerinin kodlandırılması, yüklenicinin ve/veya kuvvet kodlandırma bürolarının sağlayacağı bilgilere göre TMKB tarafından yapılır. Kodlandırma işlemleri ACodP-1 de belirtilen esaslara ve aşağıda açıklanan kodlandırma sırasına göre yapılır. a. Kodlandırılması talep edilen malzeme; teknik özellikleri, parça numarası ve/veya NCAGE Kodu ile TIR içerisinde sorgulanır, daha önce NSN tahsis edilip edilmediği incelenir. b. Malzemenin NSN si mevcut ise ilgili NSN altına yükleniciye ait NCAGE Kodu ve referans numarası eklenir. c. Malzemeye NSN tahsis edilmemiş ise, Onaylanmış Malzeme İsimleri Sözlüğü nden (ACodP 3/H6) yararlanılarak malzeme isim kodu (INC-Item Name Code) tespit edilir. INC si olmayan malzeme için Onaylanmamış Malzeme İsmi kullanılır. INC tespiti için malzeme isimlerine göre ilgili Malzeme Tanımlama Kılavuzu (MTK/FIIG) ndan faydalanılır. ç. Tespit edilen INC için karşılık gelen birden fazla NATO İkmal Sınıflandırma Kodu (NSC) varsa, ACodP 2/H2 (NATO Malzeme Grupları ve Sınıfları Dizini) dokümanında yer alan uygun NSC seçilir. d. Kodlandırılacak malzeme Referans Yöntemi (Tip2) kapsamında ise, sadece malzeme ismi, NCAGE Kodu ve üretici firma tarafından malzemeye verilen referans numarası kullanılarak kodlandırma yapılıp, NSN tahsis edilir. e. Kodlandırılacak malzeme, tarif yöntemi (Tip1, 1A, 1B, Tip4, 4A, 4B) kapsamında ise Malzeme Tanımlama Kılavuzunda yer alan tanımlama sorularından gerekli olanlar cevaplandırılır ve tanımlanan malzemeye NSN tahsis edilerek TIR a kaydedilir. İhtiyaç duyulan hallerde, başvuru yapan makamdan (yüklenici veya KKB ler) destek alınır. f. Başvuru yapan makama, kodlandırılan malzemeye ait tanımlama bilgileri ve tahsis edilen NSN, başvuruda bulunduğu yönteme göre yazılı veya elektronik ortamda verilir. 13. NATO KODLANDIRMA SİSTEMİNE DÂHİL OLAN ÜLKELERDE ÜRETİLEN İKMAL MADDELERİNİN KODLANDIRILMASI İLE İLGİLİ ESASLAR: a. NATO veya Tier2 ülkelerinde üretilen ikmal maddelerine NSN tahsis edilebilmesi için, öncelikle STANAG 4177 ye uygun olarak kodlandırma hükümlerinin tedarik sözleşmesinde yer alması gerekir. Bu hüküm gereği; üretici ülkenin genel ve özel talimatları, AC/135 Grubu tarafından yayımlanmış kılavuz veya şartnameler ile uyumlu olacak şekilde teknik verilerin ve ilave olarak gerekliyse taslak malzeme tanımlamalarının, yüklenici tarafından, üretici ülke kodlandırma bürosuna sağlanması gerekir. Tedarikçi ülke tarafından aynı zamanda her bir malzeme için tasarım kontrol makamlarının isim, referans numarası ve varsa bu malzemelerin NSN leri yükleniciden istenir. 2-6 MSY.:310-8(A)

16 b. Sözleşme yapmakla yükümlü makamlar, sözleşmeye dahil edilmeyen ve daha sonra yükleniciye yansıtılmak istenilen kodlandırma hizmetleri için, yüklenicinin ilave para talep edebileceğini ve hatta kodlandırma işleminden kaçınabileceğini göz önünde bulundurur. Bu sebeple, STANAG 4177 ile uyumlu bir Kodlandırma Hükmü nün sözleşmelere dahil edilmiş olması hususu aranır. c. Tedarik faaliyetleri esnasında; tedarikçi ülke, alımı bir diğer NATO veya Tier2 ülkesinden yapıyorsa veya şartnamede STANAG 4177 gereğince kodlandırma yapmak için gerekli teknik verilerin üretici tarafından TMKB ye verilmesi hususu belirtilmişse, aşağıdaki hususlara uyulur: (1) İkmal maddesinin, NKS ye uygun olarak, üretici ülke tarafından kodlandırılması ve kodlandırma sırasında tahsis edilen NATO Stok Numarasının ve ilgili kodlandırma verilerinin (malzeme tanımlama, imalatçı ve referans bilgileri) bilgisayar formatı ve basılı doküman halinde tedarikçi ülkeye verilmesi gerekir. (2) Üretici, NATO veya Tier2 ülkesi değilse ve üretilen ikmal maddesi bu ülkelerden biri tarafından kodlandırılmamışsa, tedarikçi ülkenin MKB since, tedarik edilen ikmal maddesinin kodlandırılması yapılır. ç. NKS esaslarına göre, bir ülkelenin MKB si, diğer ülke MKB lerine, aşağıdaki kodlandırma hizmetlerini sağlamakla yükümlüdür: (1) Genel Malzeme Bilgileri Kütüğüne (TIR) yeni girecek ikmal maddelerinin, tanımlamasını yapar ve NSN tahsis eder, (2) İstenildiği takdirde bu malzemeye ait tanımlama bilgilerini bir başka ülkeye, SEGMENT V bilgisayar verisi yapısında verir, (3) Malzeme ile ilgili değişiklik bilgilerini kayıtlı kullanıcılara bildirir, (4) Talep halinde TIR güncelleştirme bilgilerini hazırlar, (5) NCAGE Kodu tahsis edilmiş ve firma/yüklenici bilgilerini verir. d. TMKB, TSK envanterindeki NATO ve Tier2 ülkeleri kaynaklı ikmal maddelerinin kodlandırılması için diğer MKB ler ile işbirliği yapar. Bu amaçla iki ayrı uygulama gerçekleştirir: (1) Malzemenin NSN si biliniyorsa; TMKB, bu malzeme için Kullanıcı Kaydı talebini elektronik ortamda üretici ülkenin MKB sine gönderir. İlgili ülke MKB sinden gelen Kullanıcı Kaydı yapılmış malzemeye ait kodlandırma bilgileri TMKB tarafından TIR a eklenerek, elektronik ortamda yayımlanır. (2) Malzemenin NSN si bilinmiyorsa; TMKB, bu malzeme için Kodlandırma ve Kullanıcı Kaydı Talebini malzemenin üreticisi olan ilgili ülkenin MKB sine elektronik ortamda gönderir. İlgili ülke MKB sinden gelen Kodlandırma ve Kullanıcı Kaydı yapılmış malzemeye ait kodlandırma bilgileri TMKB tarafından TIR a eklenerek, elektronik ortamda yayımlanır. 2-7 MSY.:310-8(A)

17 14. NATO KODLANDIRMA SİSTEMİNE DÂHİL OLMAYAN ÜLKELERDE ÜRETİLEN İKMAL MADDELERİNİN KODLANDIRILMASI İLE İLGİLİ ESASLAR: Bu kapsamda yer alan ikmal maddelerinin kodlandırılmasında, İkinci Bölüm, Madde 12 de belirtilen yurt içi kaynaklı ikmal maddelerinin kodlandırma esasları uygulanır. 15. NATO VE TIER2 ÜLKELERİ KAYNAKLI İKMAL MADDELERİ İLE İLGİLİ İPTAL TALEPLERİNİN ESASLARI: Kullanıcı kaydı yapılmış yabancı kaynaklı ikmal maddelerine ait NSN lerin iptal edilme önerisi, malzemeyi kodlandıran ülkenin MKB si tarafından TMKB ye gönderilir. TMKB ve Kuvvet Komutanlıkları tarafından, iptal edilmesi önerilen malzemenin envanterdeki mevcudiyeti konusunda bir çalışma yürütülür. TMKB, bu çalışma neticesinde söz konusu NSN nin iptal edimesi hususunda ortaya çıkan ülke görüşünü, ilgili ülke MKB sine gönderir. 16. MÜŞTEREK PROJELER VE NATO PROJELERİNDE UYGULANACAK ESASLAR: Müşterek proje bir veya birden fazla ikmal maddesinin, birden fazla ülke tarafından tedarik edilmesini kapsar. İkmal maddesi, yeni geliştirilen veya orijinali esas alınarak üretilen bir malzeme olabilir. Üretilecek kısımlar ülkeler arasında karşılıklı anlaşma ile tespit edilir. Müşterek proje ve NATO projeleri ile ilgili kodlandırma faaliyetleri ACodP-1 de belirtilen esaslara göre yürütülür. 17. MALİ HUSUSLAR: a. TMKB tarafından yapılan kodlandırma işlemleri, bir sözleşme/anlaşma kapsamında TSK ya mal tedariği yapacak firma/yüklenicilere ücretsiz yapılır. b. TSK/MSB ihtiyacı haricinde, yurt içi kamu kurum ve kuruluşlarından veya yurt dışından ihale kazanılması ile yurt dışı ihalelerde kodlandırmanın ön koşul olduğu durumlarda, firmaların talep edeceği kodlandırma hizmeti ücreti kaşılığı verilir. Bu ücret Millî Savunma Bakanlığı tarafından tespit edilir ve TSK/MSB-Net ve internet ortamıda MSB Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı sayfasında yayımlanır. c. Ücretli kodlandırma, TSK/MSB-Net ve internet ortamıda MSB Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı sayfasında yayımlanan ve EK-L de yer alan ücretli kodlandırma protokolü kapsamında icra edilir ve talepte bulunan firma, TMKB ye bu bedelin yatırıldığına ait banka hesap belgesinin bir kopyasını, anılan protokol ile anılan adreslerde ve EK-M veya EK-N da yer alan başvuru dilekçesi, EK-O veya EK-Ö de yer alan malzeme listesi çizelgesini ve başvuru dilekçesinde yer alan diğer eklerle birlikte ibraz eder. 18. GÖREV VE SORUMLULUKLAR: a. Türk Millî Kodlandırma Bürosunun Sorumlulukları: TMKB, NATO Kodlandırma Sistemi gereğince yürütülen faaliyetler kapsamında aşağıda belirtilen hizmetleri yerine getirmekle yükümlüdür: (1) Millî Kodlandırma Sistemini, NATO Kodlandırma Sistemi esaslarına göre yürütür ve sürekliliğini sağlar, 2-8 MSY.:310-8(A)

18 (2) İhtiyaç sahibi ve tedarik makamları ile koordineli çalışarak, malzemenin kodlandırma faaliyetlerini yürütür, (3) Kuvvet Komutanlıkları ile koordineli bir şekilde çalışarak Genel Malzeme Bilgileri Kütüğünü (TIR- Total Item Records) oluşturur ve güncel tutulmasını takip eder, (4) Tedarik edilecek ikmal maddesine ait saymanlıklardan gelen onaylanmış malzeme listesi çizelgesini, mevcut kayıtlara göre inceleyerek envantere daha önce alınmış malzemeyi tespit eder ve söz konusu NSN yi ilgili tedarik makamına bildirir, (5) AC/135 NATO Millî Kodlandırma Direktörleri Grubunda Türkiye yi temsil eder ve gelişmeler hakkında KKB leri bilgilendirir, (6) Kodlandırma faaliyetleri için gerekli MTK, AcodP 2, AcodP 3/H6, NMCRL gibi destek dokümanlarını hazırlar / temin eder ve ilgili birimlere dağıtır, (7) Kodlandırma verilerinin sorgulanabilmesi amacıyla elektronik ortamda bu verileri KKB lere ve kullanıcılara sunar, (8) Kuvvet Komutanlıklarının ihtisasına göre özel kullanımı olan silah ve teçhizatın kodlandırılması için ilgili KKB leri yetkilendirir, (9) Diğer ülke MKB leri tarafından hazırlanan dokümanların (elektronik veri depolama aygıtları, NMCRL vb.) dağıtımını isteyen makamlara yapar, (10) TSK ya, NATO ve NATO ülkelerine mal ve hizmet sağlayan, NATO ve NATO ülkelerinin kaynak arşivi ve TSK ilaç listesine kayıt için başvuracak firmaya/yükleniciye NCAGE Kodu tahsis eder ve bu firma bilgilerinde değişiklik olduğunda güncelleme işlemini yapar, (11) ACodP-1 de belirtilen esaslara göre kodlandırılacak ikmal maddeleri için kullanılacak tanımlama tipini belirler ve bu tipe göre ikmal maddesine NSN tahsis eder, yapar, (12) Talep edilmesi halinde kodlandırma faaliyetleri hakkında bilgilendirme (13) NATO Kodlandırma Sisteminin gelişimine katkıda bulunur, değişiklikleri uygular ve ilgili makamlara bildirir, (14) NATO Ülkeleri tarafından gönderilen kodlandırma taleplerine zamanında işlem yapar ve bu ülkelerin uygun kodlandırma isteklerini karşılar. ACodP-1 de belirtilen esaslar dâhilinde Uluslararası Kodlandırma Faaliyetlerini yürütür, (15) NCAGE Kodu tahsis edilen Firma/Yüklenicileri NMCRL ye dâhil ettirir, (16) Yurt içi kaynaklı malzemeler için, NSN si mevcut ve NSN altında malzemenin en az bir üreticisi ve tedarikçisi kayıtlı ise, aynı malzeme için yapılacak müteakip tedarik faaliyetlerinde, yüklenicinin üretici olması durumunda söz konusu NSN altına yüklenicinin NCAGE Kodu ve parça/referans numarası ekler (Eğer yüklenici üretici değilse, NSN altına yüklenicinin NCAGE Kodu ve parça/referans numarası eklenmesi hususu TMKB inisiyatifindedir). 2-9 MSY.:310-8(A)

19 b. İhtiyaç Sahibi Makamın Sorumlulukları: (1) İlgili saymanlık tarafından, envanter kayıtları incelenir, NSN si olmayan malzeme için EK-O ya da EK-Ö de yer alan kodlandırılacak malzeme listesi çizelgesini tanzim ederek yükleniciye verir, (2) Muayene aşamasına kadar sonuçlandırılamayan kodlandırma başvuruları için söz konusu ihtiyaç sahibi makamın ilgili personelince, yüklenici tarafından TMKB den alınacak başvuru yapıldığını gösteren evrak ile tedarik edilen malzemenin uygunluğunu kontrol eder, tedarik/lojistik süreçlerin aksamaması için bu kapsamdaki malzemeler için Geçici Stok Numarası (GSN) tahsis edilmesini sağlar, (3) NKS yürürlüğe girmeden önce TSK envanterine girmiş, ancak NSN si bulunmayan ikmal malzemesinin kodlandırılması için MKB ye ilgili KKB üzerinden elektronik ortamda veya yazılı olarak başvuruda bulunur, (4) Kodlandırma Hükmü nün ihale dokümanlarına dâhil edilmesi için ihale dokümanı hazırlamakla sorumlu makamlarla gerekli koordinasyonu sağlar, bu hususun ihale dokümanlarına dâhil edilmesini gerçekleştirir, (5) Yeni tedarik edilecek malzeme alım listelerinde hem envanterde bulunan hem de envantere yeni girecek malzemelerin NSN si varsa, EK-O ya da EK-Ö de yer alan kodlandırılacak malzeme listesi çizelgesine NSN leride yazarak TMKB ye gönderir, (6) Gıda maddesi alımlarında TMKB tarafından verilmiş olan NSN leri inceler, malzemenin NSN si mevcut ise firma bigisi aranmaksızın alımın mevcut NSN ile gerçekleştirilmesini sağlar. c. Tedarik Makamlarının Sorumlulukları: NATO Stok Numarası ile alım yapılması durumunda, MSB 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu İstisnalar (3.B) Mal ve Hizmet Alımları Yönergesi ndeki hükümler geçerlidir. ç. Kuvvet Komutanlıklarındaki Kodlandırma Makamlarının Sorumlulukları: Kuvvet Komutanlıkları bünyesinde teşkil edilen ve TMKB ile koordineli olarak çalışan KKB ler Yetkilendirilmiş Kodlandırma Makamları dır. Bu makamlar, TMKB ile koordineli çalışarak, kendi Kuvvet Komutanlığındaki kodlandırma işlemlerini Millî Kodlandırma Sistemi esaslarına göre yürütürler. KKB ler Kuvvet Komutanlığı bünyesindeki kodlandırma faaliyetlerinin yürütülmesi için bir yapı oluştururlar. Kuvvet Komutanlıklarındaki kodlandırma makamlarının sorumlulukları aşağıdadır: (1) TMKB ile koordineli çalışarak NATO/Millî Kodlandırma Sistemini uygular, (2) Kodlandırılması istenilen malzemeye ait malzeme tanımlama verilerini TMKB ce belirtilen formatlarda hazırlayarak, yazılı veya elektronik ortamda TMKB ye iletir ve NSN tahsisini ister, 2-10 MSY.:310-8(A)

20 (3) Lojistik sistemin sürekliliğini sağlamak maksadıyla; (a) NATO / Tier2 ülke kaynaklı ikmal maddelerine GSN tahsis eder, (b) TMKB iş yoğunlunun fazla olduğu hallerde ve acil durumlarda TMKB ce tahsis edilecek NSN ile değiştirmek kaydıyla GSN tahsis eder, (c) EK-H de yer alan GSN ile kodlandırılacak malzeme listesinde yer alan malzemelere GSN tahsis eder, (4) TMKB ile koordineli olarak, bağlı oldukları Kuvvet Komutanlığına ait Genel Malzeme Envanter Kaydını güncel tutar, (5) Kuvvet Komutanlığı bünyesindeki kodlandırma hizmetlerinin koordinesini ve kodlandırma bilgilerinin lojistik faaliyetlerde kullanılmasını sağlar, (6) Hibe, buluntu, zoralım vb. yollar ile envantere dahil edilen/edilecek olan malzeme için resmi olarak kodlandırma başvurusunda bulunur. d. Yüklenicinin Sorumlulukları: (1) İhale sözleşmesi imzalandığı tarihten itibaren en kısa sürede kodlandırılacak malzeme için TMKB tarafından istenilen ve TSK/MSB-Net ve internet ortamında MSB Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığının sayfasında ve EK-M veya EK-N da yer alan başvuru dilekçesini, EK-O veya EK-Ö de yer alan malzeme listesini, EK-P de yer alan protokolü ve başvuru dilekçesinde yer alan diğer ekleri doldurur, doğrudan ya da e- imza/m-imza kullanarak elektronik ortamdan TMKB ye başvurur, başvurur, (2) NCAGE Kodunu Daha önce almamış ise, NCAGE Kodu tahsis işlemi için (3) Kodlandırma işlemlerinin, muayene aşamasına kadar yetişmediği durumlarda GSN tahsis edilerek, (NATO/Tier2 kaynaklı ikmal maddeleri ile çok parçalı ana sistemlerin tedarikinde vb.) garanti süresinin bitimine kadar sonuçlandırılması devam edebilir. Tüm bu süreç boyunca yüklenicinin kodlandırma yükümlülüğü devam eder, (4) Yüklenici kodlandırılacak herbir kalem malzeme için ilgili teknik bilgi ve belgeleri (üreticiye ait parça ya da referans numarasını gösteren katalog, broşür, teknik çizim vb.) temin ederek başvuru evrakları ile birlikte ibraz eder, (5) Yüklenici, kodlandırma hükümlerini kendisi yerine getirmekle sorumludur. Tedarikin/üretimin alt yüklenicilere yaptırılması halinde dahi Kodlandırma Hükmünü yerine getirme sorumluluğu ana yükleniciye aittir. 19. İLGİLİ DOKÜMAN: a. ACodP 1 (NATO Kodlandırma Talimatı): Bu doküman, NATO ülkeleri ve bu ülkeler arasındaki kodlandırma faaliyetleri ile ilgili prensipleri ve bilgi işleme şekillerini belirleyen ana dokümandır. Bu talimat TMKB ile KKB ler tarafından uygulanır MSY.:310-8(A)

TASNİF DIŞI MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KODLANDIRMA FAALİYETLERİ

TASNİF DIŞI MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KODLANDIRMA FAALİYETLERİ MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KODLANDIRMA FAALİYETLERİ 1 MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KODLANDIRMA FAALİYETLERİ a. Kodlandırma Türkiye deki Millî kodlandırma faaliyetleri

Detaylı

MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLÎ KODLANDIRMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ

MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLÎ KODLANDIRMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ T.C. MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI ANKARA MSY: 310-8(A) MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLÎ KODLANDIRMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ ANKARA GENELKURMAY BASIMEVİ 2012 7610270325628 BU YÖNERGENİN HAZIRLANMASINDA; NATO KODLANDIRMA

Detaylı

NCAGE KODU BAŞVURU DİLEKÇESİ ve DOLDURMA KLAVUZU

NCAGE KODU BAŞVURU DİLEKÇESİ ve DOLDURMA KLAVUZU NCAGE KODU BAŞVURU DİLEKÇESİ ve DOLDURMA KLAVUZU KONU : Firma Kodu (NCAGE) Tahsisi. Tarih :----/-----/----- MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞINA Firmamıza / Kurumumuza NCAGE Kodu

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR24/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığının ihtiyacı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ve Öncelikle Uygulanacak Hüküm

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ve Öncelikle Uygulanacak Hüküm GAYRİKABİL-İ RÜCÜ SİCİLDEN TERKİN VE İHRAÇ TALEBİ YETKİ FORMU NUN (IDERA) KAYDA ALINMASINA, İPTAL EDİLMESİNE VE İCRASINA İLİŞKİN TALİMAT(SHT-IDERA Rev.01) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

SATIN ALMA-SATMA VE İHALE PROSEDÜRÜ

SATIN ALMA-SATMA VE İHALE PROSEDÜRÜ SATIN ALMA-SATMA VE İHALE PROSEDÜRÜ AMAÇ VE KAPSAM Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş dağıtım faaliyeti kapsamında gerçekleştireceği yapım, mal ve hizmet alımı ile varlık ve hizmet satışı işlerine esas yapılacak

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde(1)- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Başkanlık Divanı Karar Tarihi: 22 Ocak 2014 Karar No: 63

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Başkanlık Divanı Karar Tarihi: 22 Ocak 2014 Karar No: 63 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi: 22 Ocak 2014 Karar No: 63 Resmi Gazetede Yayın Tarihi: 18 Şubat 2014 Sayı: 28917 BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNE İLİŞKİN HARP SANAYİİ FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNE İLİŞKİN HARP SANAYİİ FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 3357 SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNE İLİŞKİN HARP SANAYİİ FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 19/12/1996, No: 96/9012 Dayandığı Kanunun Tarihi : 28/2/1995, No:

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, 09.02.2004 tarih ve 25368

Detaylı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ACİL MÜDAHALE VE DALIŞ EĞİTİM BOTU PROJESİ İHALE İLANI Nisan 2013 Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu Projesi İhale İlanı Proje /Sistem Adı: Proje /Sistem Kapsamı:

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G. Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/12/2013 tarihli ve 2013/5724

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi Şubat 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar...

Detaylı

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan SGM 2014/35 sayılı Yerli

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması,

Detaylı

TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ

TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 2) Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında, AB'nin finanse ettiği ya da Türkiye-AB ortak finansmanı ile yürütülen

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ

Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YİG-16/2010-01) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 2 Ekim 2006 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26307 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/10970 Ekli Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelik in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 15/8/2006

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA TAKVİMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA TAKVİMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA TAKVİMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türkiye İstatistik Kurumunun

Detaylı

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI I-İHTİYACIN ORTAYA ÇIKMASI Devlet Konservatuvarı birimlerinde ihtiyaç duyulan mal veya hizmet alımına ilişkin talep, birim çalışanlarınca harcama yetkilisine bildirilir.yılı

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l- Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1 Proje incelemesi 2 Röleve projeleri 3 Tadilat projeleri

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE (1)- Bu yönetmelik Yazı İşleri Müdürlüğü nün görev ve

Detaylı

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR Amaç Madde 1 Belediye İtfaiye Yönetmeliği kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı her türlü araç, makine ve ekipmanın bakım onarımını planlamak,

Detaylı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı PROGRAM YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ PROJESİ İHALE İLANI Ekim 2012 Program Yönetim Bilgi Sistemi (PYBS) Projesi İhale İlanı Proje /Sistem Adı: Proje /Sistem Kapsamı: Program

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI NDAN ONAYLI ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ (YAZAR KASA) FİRMASI NASIL OLUNUR?

MALİYE BAKANLIĞI NDAN ONAYLI ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ (YAZAR KASA) FİRMASI NASIL OLUNUR? MALİYE BAKANLIĞI NDAN ONAYLI ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ (YAZAR KASA) FİRMASI NASIL OLUNUR? I - Konu Bu rehber, Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında

Detaylı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı HAFİF/ORTA SINIF SAHİL GÜVENLİK UÇAĞI TEDARİK PROJESİ İHALE İLANI

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı HAFİF/ORTA SINIF SAHİL GÜVENLİK UÇAĞI TEDARİK PROJESİ İHALE İLANI T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı HAFİF/ORTA SINIF SAHİL GÜVENLİK UÇAĞI TEDARİK PROJESİ İHALE İLANI 29 MART 2016 Hafif/Orta Sınıf Sahil Güvenlik Uçağı Tedariki Projesi İhale İlanı Proje /Sistem

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20)

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) Ekonomi Bakanlığından: Amaç SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; ek-1/a, ek-1/b, ek-1/c ve ek-2 de

Detaylı

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU İHALE KANUNU EĞİTİMİ. Kamu Harcama Yöntemi

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU İHALE KANUNU EĞİTİMİ. Kamu Harcama Yöntemi T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU İHALE KANUNU EĞİTİMİ Kamu Harcama Yöntemi 1 Kamu harcama yönetim sistemi, kamu kaynaklarının yönetimi ile ilgili kararların nasıl alınacağına

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ZEMİN İNCELEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu Yurtiçi Satış Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler ve Esaslar

Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu Yurtiçi Satış Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler ve Esaslar Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu Yurtiçi Satış Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler ve Esaslar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Kurum merkez ve fabrikalarının yurtiçi

Detaylı

Doküman No.: P501 Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012

Doküman No.: P501 Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Doküman Adı: DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY Sayfa 2 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı,

Detaylı

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3 Dayanak Madde 4 Tanımlar İkinci Bölüm - Teftiş Yetkisi ve İşin Durdurulması

Detaylı

TEBLİĞ. ç) Rapor: İlgili motorun bir bütün olarak mevzuatı karşıladığının Teknik Servis, yönetmeliklerin izin verdiği

TEBLİĞ. ç) Rapor: İlgili motorun bir bütün olarak mevzuatı karşıladığının Teknik Servis, yönetmeliklerin izin verdiği 24 Ocak 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29246 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEBLİĞ KARAYOLU DIŞINDA KULLANILAN HAREKETLİ MAKİNALARA TAKILAN İÇTEN YANMALI MOTORLAR İLE İLGİLİ TİP ONAYI YÖNETMELİĞİNİN

Detaylı

T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE Sayı : 97342770-934.99-E.1758100 08.08.2016 Konu : Personel Çalıştırılması DAĞITIM YERLERİNE Orman Mühendisleri Odası Başkanlığınca bazı Bölge Müdürlüklerimizde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU NUN 3 ÜNCÜ MADDESİNİN F BENDİ HÜKÜMLERİNE DAYANILARAK HAZIRLANAN 1.12.2003 TARİHLİ 2003/6554 SAYILI KARARNAME HÜKÜMLERİ

Detaylı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı DENİZDE İKMAL MUHAREBE DESTEK GEMİSİ (DİMDEG) PROJESİ İHALE İLANI

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı DENİZDE İKMAL MUHAREBE DESTEK GEMİSİ (DİMDEG) PROJESİ İHALE İLANI T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı DENİZDE İKMAL MUHAREBE DESTEK GEMİSİ (DİMDEG) PROJESİ İHALE İLANI Mayıs 2016 Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi (DİMDEG) Projesi İhale İlanı Proje /Sistem Adı:

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129 Konu: AKRİLONİTRİL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/11/2014 tarihli ve 29181 sayılı

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1 : Bu Yönetmeliğin amacı, Park Bahçeler Müdürlüğü nün

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM TEMMUZ AYININ 1. TOPLANTISININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM TEMMUZ AYININ 1. TOPLANTISININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ : Görev ve Çalışma Yönetmeliği. TEKLİF : Etüt Proje Müdürlüğü nün 02.07.2014 tarih, 2014/11669 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; İlgi : 02.05.2014 tarih ve 6439 sayılı Başkanlık Oluru ilgi

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması, güncellenmesi ve/veya

Detaylı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı TAKTİK İHA MOTORU GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ İSTEK DOKÜMANI SSM-TİM-BİD-001 Rev.:1.0 Ocak 2011 İÇİNDEKİLER T.C... 0 M.S.B.... 0 SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI...

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilecek bilimsel, sosyal vb. araştırmalar

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK DERGİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK DERGİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK DERGİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı, Akademik Dergiler

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, Yükseköğretim Kalite Kurulu nun

Detaylı

DOKÜMANLARIN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ PROSEDÜRÜ KONTROLÜ Sayfa 1/6 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1.

Detaylı

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır)

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır) Türkiye Bankalar Birliği'nden: TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ ÜYELERİNİN MÜŞTERİLERİNİN RİSK MERKEZİ NEZDİNDEKİ BİLGİLERİNİN KENDİLERİNE YA DA ONAY VERMELERİ KOŞULUYLA BELİRLEDİKLERİ GERÇEK VEYA

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 12.11.2008 Yabancı Sermayeli Şirketlerin Taşınmaz Edinimine İlişkin Yönetmelik Yayımlandı DUYURU NO:2008/112 12.11.2008 tarih ve 27052 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan yönetmelik ile yabancı

Detaylı

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Genel Hükümler Madde 1- Amaç Madde 2- Kapsam Madde 3- Dayanak Madde 4- İlkeler İkinci Bölüm Muayene ve Kabul Komisyonlarının Kuruluşu

Detaylı

HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ

HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ HEPDAK - Arşivleme Yönergesi (Sürüm: 1.0-13.09.2013) Sayfa 1 MADDE 1. Dayanak, Amaç ve Kapsam HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ Bu yönerge, "Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme

Detaylı

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU İDARİ BİRİM KİMLİK KODLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler, Esaslar

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU İDARİ BİRİM KİMLİK KODLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler, Esaslar MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU İDARİ BİRİM KİMLİK KODLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler, Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Kurumda yapılan her türlü yazışmalarda,

Detaylı

Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/12/2014 Sayı: 2014/135 Ref : 6/135 Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/11/2014 tarihli ve 29181 sayılı

Detaylı

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ:Bu prosedürün amacı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'nün Kalite Yönetim Sistemi kapsamındaki dokümanların hazırlanması, kontrol edilmesi, onaylanması, yayımlanması, dağıtımı, gözden geçirilmesi,

Detaylı

/ 93 AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI KAPSAMINDA YAPILAN KDV İADELERİ

/ 93 AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI KAPSAMINDA YAPILAN KDV İADELERİ 24.04.2006 / 93 AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI KAPSAMINDA YAPILAN KDV İADELERİ Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında, AB nin finanse ettiği ya da Türkiye-AB ortak finansmanı ile yürütülen projeler,

Detaylı

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Kamu İhale Genel Tebliği Madde 4-Tanımlar : Doğrudan Temin Tanımı Madde 22: Açıklayan Madde Madde 62 (ı) bendi: Ödeneklerin %

Detaylı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ACİL MÜDAHALE VE DALIŞ EĞİTİM BOTU PROJESİ İHALE İLANI Ağustos 2015 Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu Projesi İhale İlanı Proje /Sistem Adı: Acil Müdahale ve Dalış

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam Amaç SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK KİMLİK BİLGİSİNİ HAİZ CİHAZLARIN KAYIT ALTINA ALINMASINA DAİR TEBLİĞ ( T R.G.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK KİMLİK BİLGİSİNİ HAİZ CİHAZLARIN KAYIT ALTINA ALINMASINA DAİR TEBLİĞ ( T R.G. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK KİMLİK BİLGİSİNİ HAİZ CİHAZLARIN KAYIT ALTINA ALINMASINA DAİR TEBLİĞ (06.09.2012 T. 28403 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Detaylı

kapsamında faaliyet gösteren uygunluk değerlendirme kuruluşu ya da onaylanmış kuruluşların aşağıda belirtilen şartları taşıması gerekir;

kapsamında faaliyet gösteren uygunluk değerlendirme kuruluşu ya da onaylanmış kuruluşların aşağıda belirtilen şartları taşıması gerekir; Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları ile Onaylanmış Kuruluşlara Dair Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönetmelik; bir teknik düzenleme kapsamında

Detaylı

YEDEK PERSONEL ERTELEME YÖNETMELİĞİ

YEDEK PERSONEL ERTELEME YÖNETMELİĞİ 5687 YEDEK PERSONEL ERTELEME YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 23/8/2010 No : 2010/912 Dayandığı Kanunun Tarihi : 16/6/1927 No : 1076 21/6/1927 No : 1111 16/7/1965 No : 697 4/11/1983 No :

Detaylı

Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/132 Ref : 6/132 Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi bünyesindeki Akademik

Detaylı

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8)

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) Amaç

Detaylı

DENĠZLĠ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠNĠN TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK

DENĠZLĠ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠNĠN TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK DENĠZLĠ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠNĠN TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Denizli

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Tepebaşı Belediyesi

Detaylı

GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

NES (e-imza) İŞLEMLERİ TALİMATI

NES (e-imza) İŞLEMLERİ TALİMATI Rev. No Revizyon Tarihi 01 15/06/2016 İlk talimat Revizyon İzleme Tablosu Açıklama Sayfa/Topl. Sayfa No 1/5 Hazırlayan Onaylayan 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatın amacı, Ankara Üniversitesi Elektronik Belge

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı,

Detaylı

DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ

DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; deniz

Detaylı

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı, Turgut Özal Tıp Merkezinde kurulu olan Yönetim Sistemlerinin standartlarında yer alan şartlarla ilgili tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını,

Detaylı

T.C. KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Bilgi İşlem Müdürlüğünün

Detaylı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı

T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı T.C. M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı GÖZCÜ İHA SİSTEMİ LOJİSTİK DESTEK PROJESİ İHALE İLANI Nisan 2015 Gözcü İHA Sistemi Lojistik Destek Projesi İhale İlanı Proje /Sistem Adı: Proje /Sistem Kapsamı:

Detaylı

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili bilgilerin (katalog, resim, teknik

Detaylı

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9)

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) Amaç ve kapsam

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İŞYERLERİNDE KULLANILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İŞYERLERİNDE KULLANILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İŞYERLERİNDE KULLANILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerindeki risklerin önlenmesinin veya

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/39 İstanbul,24 Nisan 2006 KONU : KDV Yönünden Mükellefiyet

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ Madde 1 (1) Bu Yönetmelik, kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde hizmet gerekleri

Detaylı

T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sayı : 60913391-811.01/297-2457 02.04.2015 Konu : Telefon Tahsisi GENELGE (2015/1599) İlgi :a) Yönetim Kurulu

Detaylı

KISA LİSTE (TEDARİKÇİ) PROSEDÜRÜ

KISA LİSTE (TEDARİKÇİ) PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ VE KAPSAM İşbu Kısa Liste (Tedarikçi) Prosedürü, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. bünyesinde yapılan mal/hizmet/yapım işleri ve tüm alımlarında yüklenici ve tedarikçi tespiti ve değerlendirmesi usullerini

Detaylı

BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ TASLAĞI 2012 /6

BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ TASLAĞI 2012 /6 BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ TASLAĞI 2012 /6 Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü personel kimlik

Detaylı

KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2014/9)

KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2014/9) Ekonomi Bakanlığından: KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2014/9) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; ek-1/a, ek-1/b ve ek-2 deki listelerde gümrük

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134 Konu: TİTANYUM OKSİT VE TUNGSTEN TRİOKSIT İÇEREN KATALİZÖR İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel

Detaylı