UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri fiartname

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri fiartname"

Transkript

1 UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri fiartname Gelece i çocuklar m z infla edecek. Bunun için onlar flimdiden bu göreve haz rlaman n önemini yads yamay z. Çocuklar m z n yap l çevre, mimarl k, flehircilik ve sürdürülebilir geliflim konular nda bilinçli olmalar n sa lamak birincil önceli imizdir. Bu alanlardaki bilgilerinin geliflmesine destek olmak, onlar n seslerini duyurabilen, kentlerini ve çevrelerini flekillendiren siyasi, ekonomik ve sosyal stratejilere etki edebilen sorumlu vatandafllar olmalar na yard mc olacakt r. Çocuklar m za bu araçlar daha henüz genç, aç k fikirli ve hayal güçleri geniflken vermek hem gerekli hem de daha kolayd r. Onlar bu araçlar gelecekte hayalleri, ideal bir yaflam çevresine kavuflma arzular ve bu çevrenin gerçek dünyadaki ulafl labilir hali aras ndaki en iyi dengeyi bulmakta kullanacaklar. UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program Alt n Küpler Ödülleri çocuklar m z ve gençlerimizi bu görev için haz rlayanlar ödüllendirecektir. Ödüller ayn zamanda bu amac paylaflan yeni projelerin teflvik edilmesini de sa layacakt r. Gelece in kentlerini düfllemek acil ve yaflamsal bir gerekliliktir. Bu kentlerin yarat c lar n e itmek de flu anda ele almam z gereken bir konudur. Ödül Program n Düzenleyenler UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödül Program, UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program taraf ndan düzenlenmektedir. ( Ödül program n n Türkiye deki Ulusal Aflama organizasyonu Mimarlar Odas taraf ndan yap lmaktad r. ( Ödül Program n n Amaçlar Mimarl k kültürünün temellerini atarak, okul öncesinden 18 yafl na kadar (18 yafl da dâhil olmak üzere) çocuk ve gençlerin, mimari tasar m flekillendiren ve çevremizi oluflturan süreçleri anlamalar na katk da bulunan bireyleri ve kurulufllar tan mak, teflvik etmek ve desteklemek. Bu katk, çocuklar m z yetiflkin vatandafllar olduklar nda, onlar n insanc l, sürdürülebilir ve ba lama sayg l yüksek kaliteli bir mimarinin oluflturulmas ve ak ll ca kullan lmas konusunda etkin ve kat - l mc bir rol üstlenmelerini sa layacakt r. Ödül Kategorileri Ödüller üç kategori alt nda verilecektir: 1. Okul Ödülü: Bu ödül, ulusal müfredat uyar nca çocuklara ve gençlere genel e itim veren tüm okullara aç kt r. (Sanat, tasar m, mimarl k ya da ilgili alanlarda uzman yetifltiren veya mesleki e itim veren okullar bu kategoriye dâhil de ildir.) 2. Kurulufl Ödülü: Bu ödül, herhangi bir alanda, tek bafl na ya da baflkalar ile iflbirli i içinde çal flan Müzeler, Galeriler, Vak flar, Dernekler ve di er kurulufllara aç kt r. (Sanat, tasar m, mimarl k ya da ilgili alanlarda uzman yetifltiren veya mesleki e itim veren okullar bu kategoride kat labilirler.) 3. Medya Ödülleri: Bu kategoride iki ödül olacakt r: Yaz l Medya (makaleler, kitaplar, dergiler) ve Görsel- flitsel Medya (belgeseller, filmler, TV programlar ). Bu ödüller medyan n herhangi bir alan nda çal flan bireylere ve kurulufllara aç kt r.

2 Kat l mc lar ve UIA n n Ulusal Üye Kesimleri, aday gösterme sürecinde, herhangi bir etkinlik veya ürünün yaln zca tek bir ödül için aday gösterilebilece ine dikkat etmelidirler. Ancak, birkaç etkinlik ya da ürünü olan bir aday, farkl ödül kategorileri için ayr baflvurular yapabilir. Özet Kat l mc lar n, çocuklar ve gençleri mimarl k ve yap l çevre konusunda e itmek için tasarlanm fl etkinlik (kurslar, dersler, çeflitli etkinlik organizasyonlar, vb) veya ürünlerini (yay nlar, araçlar, oyunlar, setler, k lavuzlar, film, bilgisayar programlar, vb) aç klayan baflvurular n göndermeleri beklenmektedir. Mimarl k veya yap l çevreye odaklanmam fl daha genel temalar hakk ndaki baflvurular tasar m, sürdürülebilirlik vb gibi - kabul edilmeyecektir. UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri süreci Kat l mc lar n yeni projeler üretmelerinin beklendi i bir yar flma de ildir. Kat l mc lar, ödül program na flu anda etkin olan bir faaliyetle veya 1 Ocak 2007 ile 1 Ocak 2011 (Türkiye den son baflvuru tarihi) aras nda yer alan herhangi bir zamanda gerçeklefltirilmifl bir ürün veya etkinlikle ödül program na baflvuruda bulunabilirler. Ödül Kriterleri Baflvuru sürecinde, Kat l mc lar taraf ndan afla daki kriterler göz önünde bulundurulmal d r. Buradaki her kriterin karfl lanmas gerekmemektedir. Baflvurular n ödül al p almayaca na, genel içeriklerini ve kalitelerini göz önünde bulundurarak, jüri karar verecektir. Çocuklar n neler ö renece i ve hangi becerileri kazanaca konusundaki e itim hedefleri aç kça ifade edilmifl mi? Bu ürün, etkinlik ya da faaliyet çocuklar n mimari anlay fllar n gelifltiriyor mu? Sosyal, ekonomik ve ekolojik sürdürülebilirlik konusundaki anlay fllar n gelifltiriyor mu? Duyarl l, yarat c l ya da elefltirel düflünme yetene ini teflvik ediyor mu? E lenceli mi? E itimle ilgili yetkililerin/kurumlar n veya toplumun deste ini alabilmifl mi? flbirli i ya da disiplinler aras ortakl klar içeriyor mu? Uygulamada süreklilik sa lanabilecek mi? Ödül Süreci: Ödül süreci iki aflamadan oluflacakt r: A. Ulusal Süreç Ödüle baflvuran her UIA Ulusal Üye Kesimi: 1. Ulusal Adayl k sürecini düzenlemekle görevli mesleki örgütünü belirleyecek ve yetkilendirecektir. 2. Belirledi i örgütün kat l m n UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program na yaz l olarak bildirecektir. 3. UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri ni ulusal ölçekte destekleyecek, duyuracak (ulusal ve yerel hükümetler, profesyonel kurulufllar, e itim, yay n ve medya kurulufllar yoluyla) ve kat l m için genifl çapl ça r da bulunacakt r. 4. Ulusal bir Jüri tayin edecektir. 5. Her bir ödül kategorisi için (Okul, Kurum, Yaz l & Görsel- flitsel Medya) için birer aday gösterecektir. 6. Aday gösterdi i baflvurular UIA ya gönderecektir. 7. Ulusal aday olarak gösterdi i baflvurular bas n aç klamas yla duyuracakt r.

3 B. Uluslararas Süreç UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program afla daki süreçlerin düzenlenmesinden sorumludur: 1. Ulusal olarak aday gösterilen tüm baflvurular n de erlendirilmesi. 2. Uluslararas Jüri taraf ndan her bir ödül kategorisi için bir ürünün seçilmesi. 3. Sonuçlar n tüm Ulusal Üye Kesimlere bildirilmesi. 4. UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri nin 24. UIA Kongresi s ras nda (UIA Tokyo Eylül 2011) sunulmas. 5. Sonuçlar n uluslararas düzeyde yay nlanmas. Takvim Haziran 2010 Ödül program n n Türkiye de duyurulmas 1 Ekim 2010 Ödüller hakk ndaki sorular n gönderilmesi için son tarih 1 Kas m 2010 S k sorulan sorular n, uluslararas organizatörler taraf ndan cevaplanmas 1 Ocak 2011 Türkiye den baflvuru yapacaklar n baflvurular n Türkiye Mimarlar Odas na iletilmesi için son tarih Ocak 2011 Türkiye ulusal jüri toplant s fiubat 2011 Türkiye den uluslararas aflamaya gönderilmesine karar verilen ödül adaylar n n duyurulmas, UIA ya bildirilmesi 15 Mart 2011 Mimarlar Odas ve di er UIA Üye Kesimleri nin ulusal jüri kararlar n UIA ya bildirmeleri için son tarih Nisan 2011 Uluslararas ödül jürisinin toplanmas ve ödül sahiplerinin aç klanmas Eylül 2011 Tokyo Kongresi / Ödül töreni Aflama A. Ulusal Süreç Ulusal adaylar n belirlenmesi için oluflturulacak jüriler, ilgili Ulusal Üye Kesimleri taraf ndan atanacakt r. Her bir Ulusal Jüri nin toplam 5 üyeden oluflmas (3 ü mimar, 2 si mimar olmayacak flekilde); disiplinler aras etkinliklerde ve çocuk e itimi konusunda deneyimi olan mimarlar ve en az bir tane e itim veya medya uzman n içermesi önerilir. Ayr ca, Ödüller ve baflvurular için daha fazla tan t m imkân sa layaca ndan, jüri baflkan n n alan nda tan nm fl kifliler aras ndan seçilmesi önerilir. Ulusal Jüri her ödül kategorisi için en fazla tek bir aday seçer ve bu aday Üyelik Kesimi taraf ndan afla- daki adrese gönderilir: UNION INTERNATIONALE DES ARCHITECTES UIA Work Programme Architecture & Children Golden Cubes Award Tour Maine Montparnasse - B.P avenue du Maine PARIS Cedex 15 FRANCE Ulusal Adayl k Sürecini bafllatmaya karar veren UIA Üye Kesimleri nin, bu kararlar n yukar daki adreste yer alan UIA Genel Sekreterli i nde bulunan Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program na 1 Eylül 2010 dan önce bildirmeleri istenmektedir. UIA Üye Kesimleri, ulusal adayl k sürecinin düzenlenmesinde di er ulusal kurulufllarla iflbirli i yapabilirler. Ulusal adayl k sürecinde verilebilecek ödül ya da ödüller her Üye Kesimi nin kendi karar na ba l d r.

4 Ulusal Adayl k Sürecinin düzenlenmesi ve buna ba l tüm maliyetler, süreci düzenleyen Üye Kesim in sorumlulu undad r. Uluslararas Süreç için Aday gösterme, sadece UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri resmî Adayl k Formu nda belirtilen Ulusal Üye Kesimi taraf ndan yap labilecektir. Adayl k Formu na UIABEE Web sitesinden ulafl labilir: ( Bir Ulusal Üye Kesim bir ödül kategorisi için sadece tek bir Aday gösterebilir. Çocuk ve Mimarl k konusunda etkinlik yapan birey ve kurulufllara destek olmak ve teflvik etmek amac yla, ödül sürecine kat lan tüm Ulusal Üye Kesimler, Ödülleri ulusal düzeyde mümkün oldu- unca kapsaml olarak tan tmaya ça r lmaktad rlar. Ödülleri konu alan tüm at flarda ödülün tam bafll n n kullanmas gerekti ini lütfen dikkate al n z: UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri. Aflama B. Uluslararas Süreç Uluslararas Ödül Jürisi UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program taraf ndan atanacak ve flu kiflilerden oluflacakt r: Jüri Baflkan ; UIA taraf ndan seçilecek 4 Mimar (UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program üyeleri dâhil); bir E itim Uzman ; bir Medya Uzman Jüri kararlar oy çoklu u ile verilecektir. Jüri Baflkan n n oyu belirleyici olacak ve nihai karar Jüri verecektir. Da t mdan önce Ödüllerin tam listesi ve Jüri raporu, Jürinin tüm üyeleri taraf ndan imzalanacak ve bir kopyas UIA Sekreterli ine gönderilecektir. Aflama A. Ulusal Baflvurular Her Kat l mc ulusal organizasyon komitesine afla daki belgeleri teslim etmelidir: a. UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri resmi Baflvuru Formu* b. Afla da s ralanm fl bilgileri içeren, Poster fiablonu na* uygun olarak haz rlanm fl ve beyaz A2 kâ da bas lm fl posterden 1 kopya (rulo halde): - Kat l mc ve projesi hakk nda özet bilgi. - Projenin ödül kriterleri dikkate al narak yaz lm fl yaz l aç klamas. Metin, ayr lm fl yere s acak flekilde yaz lmal ve Ödül format nda belirlenmifl yaz tipi ve boyutunda (Arial 14) olmal d r. - Projeye ait görseller. Görsel türü projenin niteli ine ve kat l mc n n karar na ba l d r. c. Ödül flablonuna uygun olarak haz rlanm fl A2 boyutundaki posteri içeren CD den 2 kopya. (hem A2 ka t bask için yüksek çözünürlüklü hem de web yay n için düflük çözünürlüklü) d. Özgün materyallerden (kitap, araç, oyun, film, disk, etkinlik program, vb) - üretildikleri biçim ve dilde - birer örnek.

5 Kat l mc lar, herhangi bir yay n ya da sergide katk lar belirtilmesi gereken tüm ortak ve dan flmanlar n isimlerini posterde listelemelidirler. Ödül Yönetmeli inde belirtilmeyen ya da yönetmelikle uyumlu olmayan herhangi bir materyal, Ulusal Jüri taraf ndan baflvuru olarak de erlendirmeye al nmaks z n devre d fl b rak lmal d r. Kat l mc lar n çeflitli belgelerde (Baflvuru Formu, fiablon, vb..) yer alan bilgilerin sunumu hakk nda daha fazla bilgi almak için UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri - Ulusal Kat l mc lar için Rehber* belgesini okumalar tavsiye edilir. * Baflvuru belgelerinin tümüne ve ödül program yla ilgili güncel bilgilere, Türkçe ve ngilizce olarak sayfas ndan ulafl labilmektedir. Türkiye den yap lacak baflvurularda, baflvuru formu ve poster hem bas l hem dijital ortamda, Türkçe ve ngilizce olmak üzere ikifler ayr kopya olarak gönderilmelidir. Türkçe baflvuru formu ve poster ulusal aflama jüri de erlendirmesinde, ngilizce baflvuru formu ve poster, baflvurunun ulusal jüri taraf ndan seçilmesi halinde, uluslararas jüri de erlendirmesinde kullan lacakt r. Bu 4 dosya CD içinde ayr ayr kaydedilmifl ve bas l olarak baflvuru dosyas içinde ayr kopyalar halinde gönderilmifl olmal d r. Aflama B. Uluslararas Adayl k Format Uluslararas Düzeydeki her adayl k dosyas afla daki belgeleri içermelidir: - Her Aday için Ulusal Üye Kesimi taraf ndan doldurulmufl UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri Adayl k Formu*, - Kat l mc taraf ndan doldurulmufl UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri Baflvuru Formu* - Poster flablonuna* uygun olarak haz rlanm fl A2 boyutundaki posteri içeren CD den 2 kopya. (hem A2 kâ t bask için yüksek çözünürlüklü hem de web yay n için düflük çözünürlüklü) - Beyaz A2 kâ da bas lm fl posterden 1 kopya (rulo halde) - Özgün materyallerden (kitap, araç, oyun, film, disk, etkinlik program, vb) - üretildikleri biçim ve dilde - birer örnek. Baflvurular n hem sergide hem de UIA web sitesinde yay nlanabilmesi için tüm baflvurular dijital olarak, hem "düflük" hem de "yüksek" çözünürlükte teslim edilmelidir. Kat l mc lar hem posterin hem de posteri oluflturan ö elerin her biri için (çizim, foto raf, metin) düflük ve yüksek çözünürlükte dijital dosyalar teslim edeceklerdir. - Düflük çözünürlük: Her dosya 500 Kb geçmeyecektir. - Yüksek çözünürlük: E er poster dijital olarak tasarlanm flsa, ço alt labilir dijital dosyalar n orijinal çözünürlükteki en iyi halleri teslim edilecektir. E er poster "el ile" haz rlanm flsa taranan ö elerin dijital dosyalar, en az gerçek A2 boyutuna karfl l k gelen kâ da bask almak için gereken çözünürlükte olacak flekilde teslim edilecektir. - Kabul edilen formatlar: EPS, PSD, TIFF, JPEG - Baflka hiçbir format CAO / DAO (DXF, DWG, PLT... vs.) kabul edilmeyecektir. Teslimler postada gelebilecek zararlara karfl kat l mc lar taraf ndan korunmal d r. Organizatörler baflvurulara gelebilecek zararlardan sorumlu de ildirler. Teslimler ve/veya orijinal malzeme örnekleri iade edilmeyecektir. Kat l mc lar n baflvurular n n birer kopyas n al p, ellerinde bulundurmalar önerilir.

6 Baflvuru Dilleri Ulusal düzeyde baflvurular o ülkenin anadilinde olabilir. Uluslararas Ödül için olan Adayl k Formu, Baflvuru Formlar, CD'ler ve A2 poster ngilizce olmal, ama ana dildeki orijinal ürün örnekleri ile (yay nlar, araçlar, oyunlar, vb) desteklenmelidir. * Baflvuru belgelerinin tümüne ve ödül program yla ilgili güncel bilgilere, Türkçe ve ngilizce olarak sayfas ndan ulafl labilmektedir. Türkiye den yap lacak baflvurularda, baflvuru formu ve poster hem bas l hem dijital ortamda, Türkçe ve ngilizce olmak üzere ikifler ayr kopya olarak gönderilmelidir. Türkçe baflvuru formu ve poster ulusal aflaman n jüri de- erlendirmesinde, ngilizce baflvuru formu ve poster, baflvurunun ulusal jüri taraf ndan seçilmesi halinde, uluslararas jüri de erlendirmesinde kullan lacakt r. Bu 4 dosya, CD içinde ayr ayr kaydedilmifl ve bas l olarak baflvuru dosyas içinde ayr kopyalar halinde gönderilmifl olmal d r. De erlendirme De erlendirmeler, özet bilgide yer alan flartlar ve Ödül flartnamesinde belirtilen kriterler do rultusunda yap l r. E er hiç bir baflvuru gerekli standartlara ulaflamam flsa, jüri, tüm jüri üyelerinin görüflleri do rultusunda, ödül vermeme hakk n sakl tutar. Bu standard n belirlenmesi tamamen Jürinin takdirine ba l d r. Ödül Uluslararas ödülleri kazananlara birer Ödül Belgesi ve/veya belirlenecek bir Ödül verilecektir. Kazanan ve övgüyle de er bulunan baflvurular, Eylül 2011 de Tokyo da yap lacak UIA Kongresi'ndeki UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program sergisi kapsam nda sergilenecektir. Ödül Töreni Ödüller, Eylül 2011 tarihlerinde, Japonya-Tokyo da yap lacak 24. UIA Kongresi nde (UIA Tokyo 2011) sunulacakt r. Baflvurular n Yay nlanmas Kazanan ve övgüyle de er bulunan baflvurular, Jüri Raporu ile birlikte, Eylül 2011 de Tokyo da yap lacak UIA Kongresi'nde, UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program sergisinde sergilenecek ve UI- A BEE web sayfas nda yay nlanacakt r. Sonuçlar UIA Haber Bültenlerinde yay nlanacak ve uluslararas bas n ve yay n yoluyla ilan edilecektir. Telif Haklar ve zinler Resmî UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri Baflvuru Formu, kat l mc kifli veya kat l mc kurulufl temsilcisi taraf ndan imzalanacak, projenin adaya ya da aday kurulufla ait oldu unu, bireyin ya da kuruluflun proje telif hakk na sahip oldu unu ve projenin yar flmaya teslim edilebilmesi için Ödül fiartnamesi nde belirtilen tüm flartlar sa lad n ve gerekli tüm izinlerin al nd n belirten bir beyanname içerir. Bu beyan içeren Baflvuru Formunu imzalamamak, Kat l mc y Ödül sürecinin d fl nda b rakacakt r. UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program, teslim edilmifl A2 posterde yer alan görselleri, bedel ödemeksizin ve ek izin almaks z n, internet sitesinde, sergilerinde, yay n ve tan t m materyallerinde

7 kullanma hakk na sahiptir. Ödül program na kat lmaya olanak sa layan orijinal yay na veya faaliyet program na ait telif hakk Kat l mc ya aittir. Kat lma Hakk Olmayan Kifliler UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Grubu nun, UIA Sekreteryas n n, UIA Komisyonlar n n, Çal flma Programlar n n veya Komiteleri nin, Ulusal veya Uluslararas Jürilerin ve Ödüllerin düzenlenmesiyle ilgili organlar n hiç bir üyesinin veya bu üyelere ait herhangi bir iflyerinin veya kâr amac gütmeyen kuruluflun; ve ayr ca bu üyelerin ortaklar n n, çal flanlar n n veya aile bireylerinin Ödül program na girmesi uygun de ildir. Diskalifiye Olma Resmî baflvuru formunun teslimi, Kat l mc lar taraf ndan Ödüllerle ilgili tüm flartlar n kabul edildi i anlam na gelmektedir. Afla daki durumlarda baflvurular Ödül program d fl nda b rak l r: - Baflvuru, Ödül flartnamesinde belirtilen tarihten daha sonra teslim al nd ysa. - Baflvuru, yukar da listelenen, baflvurular için belirlenmifl koflullar n tümüne uygun de ilse. - Kat l mc, flartnamede belirlenmifl uygunluk koflullar na sahip de ilse. Ödül için uygunluk ya da ödül program d fl nda b rakma karar düzenleyici kurulufla ait olacakt r. Bu konuda nihai karar düzenleyici kurulufla aittir ve baflka bir yaz flmada bulunulmayacakt r. fiartnamenin Kabulü Bir baflvurunun UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödüllerine teslimi, bu fiartnamede belirlenen koflullar n Kat l mc taraf ndan kabul edildi ini gösterir. letiflim ve Sorular Kat l mc lar UIA Çocuk ve Mimarl k Alt n Küpler Ödülleri ile ilgili sorular n 1 Ekim 2010 tarihine kadar kendi Ulusal UIA Üye Kesimlerine iletmelidirler. UIA Türkiye Kesimi, Mimarlar Odas d r. Ödüller hakk nda sorular olan Ulusal Üye Kesimler, sorular n kendilerine UIA Çocuk ve Mimarl k Çal flma Program taraf ndan sa lanan letiflim Adresine yöneltmelidirler. Ödül program na Türkiye den baflvuracak kifli ve kurumlar n sorular ve baflvuru dosyalar n göndermeleri için: Zeynep Uysal Alt n Küpler Ödül Sekreteryas Mimarlar Odas Genel Merkezi T: F: E: info@mo.org.tr A: TMMOB Mimarlar Odas Konur Sokak 4/2 Yeniflehir ANKARA

YEM Ödülleri 2008 YEM M MARIN LK YAPISI ÖDÜLÜ ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ YEM MEDYA ONUR ÖDÜLÜ YEM M MAR TASARIM ÖDÜLLER www.yemodul.com YEM Ödülleri 2008 YEM M MARIN LK YAPISI ÖDÜLÜ ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN

Detaylı

3 Aral k 2014 25 Aral k 2014 SERG VE ÖDÜL TAKV M. Sergi Panolar Teslimi Ödül Töreni ve Sergi Aç l fl zmir Mimarl k Merkezi

3 Aral k 2014 25 Aral k 2014 SERG VE ÖDÜL TAKV M. Sergi Panolar Teslimi Ödül Töreni ve Sergi Aç l fl zmir Mimarl k Merkezi 3 Aral k 2014 25 Aral k 2014 SERG VE ÖDÜL TAKV M Sergi Panolar Teslimi Ödül Töreni ve Sergi Aç l fl zmir Mimarl k Merkezi M MARLAR ODASI ZM R fiubes, fiube ETK NL K ALANI OLAN ZM R, AYDIN, MAN SA, UfiAK

Detaylı

BAfiVURU FORMU. Lütfen Kat lmak stedi iniz Kategoriyi flaretleyiniz:

BAfiVURU FORMU. Lütfen Kat lmak stedi iniz Kategoriyi flaretleyiniz: AMPD ÖDÜLLER 2008 BAfiVURU FORMU AMPD 2008 Ödülleri Program nda yer almak için lütfen afla daki k sa formu doldurup AMPD Merkezi ne ulaflt r n z. Size daha detayl doküman ve kat l m formu gönderilecektir.

Detaylı

DOĞAL TAŞ KULLANIMINDA EZBERLERİ BOZMAK ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI

DOĞAL TAŞ KULLANIMINDA EZBERLERİ BOZMAK ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Tarafından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü İşbirliği ile; DOĞAL TAŞ KULLANIMINDA EZBERLERİ BOZMAK ÖĞRENCİ

Detaylı

MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI

MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI 33 34 1 Projenin Tan t m ve Proje Kat l mc Baflvurusu SMMMO Yönetim Kurulu nca onaylanan SMMMO Meslek Mensubu Kurumsallaflma Projesi Fizibilitesi Ve Yol Haritas

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

GLORIA JEAN S COFFEES KUZEY KIBRIS GİRNE MAĞAZASI 1. GÖRSEL TASARIM ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİ YARIŞMASI KAHVENİN DUVARA YANSIMASI

GLORIA JEAN S COFFEES KUZEY KIBRIS GİRNE MAĞAZASI 1. GÖRSEL TASARIM ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİ YARIŞMASI KAHVENİN DUVARA YANSIMASI GLORIA JEAN S COFFEES KUZEY KIBRIS GİRNE MAĞAZASI 1. GÖRSEL TASARIM ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİ YARIŞMASI KAHVENİN DUVARA YANSIMASI 1- YARIŞMANIN AMACI Geleceğin İç Mimar, Mimar, Grafik Tasarımcıları ve Sanatçı ların,

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma

Detaylı

MESLEK MENSUPLARI AÇISINDAN TÜRK YE DENET M STANDARTLARININ DE ERLEND R LMES

MESLEK MENSUPLARI AÇISINDAN TÜRK YE DENET M STANDARTLARININ DE ERLEND R LMES MESLEK MENSUPLARI AÇISINDAN TÜRK YE DENET M STANDARTLARININ DE ERLEND R LMES Ahmet AKIN / TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi 387 388 Genel Oturum III - Meslek Mensuplar Aç s ndan Türkiye Denetim Standartlar n

Detaylı

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*)

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönetmelik, Türkiye Bilimsel

Detaylı

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Bilgi ve Belge Merkezi, sahip olduğu elektrik mühendisliği ve Oda ilgili her türlü bilgi, belge ve kaynakla kapsamlı bir araştırma

Detaylı

AR-GE YETENE DE ERLEND R LMES ESASLARI (*)

AR-GE YETENE DE ERLEND R LMES ESASLARI (*) AR-GE YETENE DE ERLEND R LMES ESASLARI (*) Amaç Madde 1. Bu Esaslar, kurulufllar n teknolojik AR-GE yapma yetene inin TÜB TAK taraf ndan de erlendirilmesine iliflkin usul ve esaslar belirlemektedir. Kapsam

Detaylı

United Technologies Corporation. Tedarikçilerden fl Hediyeleri

United Technologies Corporation. Tedarikçilerden fl Hediyeleri United Technologies Corporation Tedarikçilerden fl Hediyeleri Girifl UTC, malzeme ve hizmetleri bunlar n de erine bakarak sat n al r ve bu süreç içinde hem en iyi de er sa layan fiyat, hem de tedarikçilerle

Detaylı

Baflkanl n, Merkez : Türkiye Bilimsel ve Teknik Araflt rma Kurumu Baflkanl na ba l Marmara Araflt rma Merkezi ni (MAM),

Baflkanl n, Merkez : Türkiye Bilimsel ve Teknik Araflt rma Kurumu Baflkanl na ba l Marmara Araflt rma Merkezi ni (MAM), TÜRK YE B L MSEL VE TEKN K ARAfiTIRMA KURUMU YAYIN YÖNETMEL (*) B R NC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu Yönetmelik ile; Baflkanl k, Merkez ve Enstitülere ait tüm yay nlar

Detaylı

Hiçbir zaman Ara s ra Her zaman

Hiçbir zaman Ara s ra Her zaman Ö RETMEN ÖZ DE ERLEND RME FORMU K fi L K ÖZELL KLER flimi seviyorum. Sab rl y m. Uyumluyum. fl birli ine aç m. Güler yüzlüyüm. yi bir gözlemciyim. yi bir planlamac y m. Çocuklara, ailelere, meslektafllar

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TASARIM STÜDYOSU YER: ESKİ BAHÇE KAFE YERLEŞKESİ /KAMPÜS 1.

Detaylı

dan flman teslim ald evraklar inceledikten sonra nsan Kaynaklar Müdürlü ü/birimine gönderir.

dan flman teslim ald evraklar inceledikten sonra nsan Kaynaklar Müdürlü ü/birimine gönderir. TÜB TAK BAfiKANLIK, MERKEZ VE ENST TÜLERDE ÇALIfiIRKEN YÜKSEK L SANS VE DOKTORA Ö REN M YAPANLARA UYGULANACAK ESASLAR (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Esaslar n amac ; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araflt

Detaylı

TÜRKİYE AİLE HEKİMLERİ UZMANLIK DERNEĞİ (TAHUD) 25. YIL KONULU LOGO YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESİ

TÜRKİYE AİLE HEKİMLERİ UZMANLIK DERNEĞİ (TAHUD) 25. YIL KONULU LOGO YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESİ TÜRKİYE AİLE HEKİMLERİ UZMANLIK DERNEĞİ (TAHUD) 25. YIL KONULU LOGO YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESİ KONU Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği'nin kuruluşunun 25. yılı için bir logo tasarlanması. AMAÇ Türkiye

Detaylı

Lima Bildirgesi AKADEM K ÖZGÜRLÜK VE YÜKSEK Ö RET M KURUMLARININ ÖZERKL

Lima Bildirgesi AKADEM K ÖZGÜRLÜK VE YÜKSEK Ö RET M KURUMLARININ ÖZERKL D ü n y a Ü n i v e r s i t e l e r S e r v i s i Lima Bildirgesi AKADEM K ÖZGÜRLÜK VE YÜKSEK Ö RET M KURUMLARININ ÖZERKL BAfiLANGIÇ nsan Haklar Evrensel Beyannamesinin 40. y ldönümünde 6-10 Eylül tarihleri

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, Amasya Üniversitesine

Detaylı

İSG Avrasya 2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı. 28-30 Nisan 2016. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul İSG VE FARKINDALIK FOTOĞRAF YARIŞMASI

İSG Avrasya 2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı. 28-30 Nisan 2016. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul İSG VE FARKINDALIK FOTOĞRAF YARIŞMASI İSG Avrasya 2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı 28-30 Nisan 2016 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul İSG VE FARKINDALIK FOTOĞRAF YARIŞMASI İFO İstanbul Fuar Hizmetleri, İSGDER İş Güvenliği Uzmanları Derneği

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato: 2 Mart 2016 2016/06-6 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Hmfl. Sevgili GÜREL Emekli, Ac badem Sa l k Grubu Ac badem Hastanesi, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi, STANBUL e-posta: sgurkan@asg.com.tr H

Detaylı

Uygulama Önerisi 1110-2: ç Denetim Yöneticisi- Hiyerarflik liflkiler

Uygulama Önerisi 1110-2: ç Denetim Yöneticisi- Hiyerarflik liflkiler Uygulama Önerileri 59 Uygulama Önerisi 1110-2: ç Denetim Yöneticisi- Hiyerarflik liflkiler Uluslararas ç Denetim Meslekî Uygulama Standartlar ndan Standart 1110 un Yorumu lgili Standart 1110 Kurum çi Ba

Detaylı

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ I. Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu uygulama yönergesinin amacı Bezmialem Vakıf Üniversitesinde (BVÜ) görevli öğretim

Detaylı

Uluslararas De erleme K lavuz Notu No. 13 Mülklerin Vergilendirilmesi için Toplu De erleme

Uluslararas De erleme K lavuz Notu No. 13 Mülklerin Vergilendirilmesi için Toplu De erleme Uluslararas De erleme K lavuz Notu No. 13 Mülklerin Vergilendirilmesi için Toplu De erleme 1.0. Girifl 1.1. Bu K lavuz Notunun amac ; Uluslararas De erleme Standartlar Komitesine (UDSK) üye tüm ülkelerde,

Detaylı

Tablo 2.1. Denetim Türleri. 2.1.Denetçilerin Statülerine Göre Denetim Türleri

Tablo 2.1. Denetim Türleri. 2.1.Denetçilerin Statülerine Göre Denetim Türleri 2 DENET M TÜRLER 2.DENET M TÜRLER Denetim türleri de iflik ölçütler alt nda s n fland r labilmektedir. En yayg n s n fland rma, denetimi kimin yapt na ve denetim sonunda elde edilmek istenen faydaya (denetim

Detaylı

ISI At f Dizinlerine Derginizi Kazand rman z çin Öneriler

ISI At f Dizinlerine Derginizi Kazand rman z çin Öneriler ISI At f Dizinlerine Derginizi Kazand rman z çin Öneriler Metin TUNÇ Seçici Olun ISI' n editoryal çal flanlar her y l yaklafl k olarak 2,000 dergiyi de erlendirmeye tabi tutmaktad r. Fakat de erlendirilen

Detaylı

II. AMAÇ ve HEDEFLER 6-STRATEJ K ALAN: B L fi M TEKNOLOJ LER 6.1.STRATEJ K AMAÇ: Hizmetlerin kaliteli, güvenli, verimli, h zl ve düflük maliyetle sunulmas d r. STRATEJ K HEDEF 6.1.a) Birimler aras tam

Detaylı

XI/3 ESASLAR 1. MADDE 3- (1)Bu Esaslarda geçen; a) TÜB TAK : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araflt rma Kurumunu, b) Baflkanl k : TÜB TAK Baflkanl n,

XI/3 ESASLAR 1. MADDE 3- (1)Bu Esaslarda geçen; a) TÜB TAK : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araflt rma Kurumunu, b) Baflkanl k : TÜB TAK Baflkanl n, PROJE TEfiV K VE DESTEKLEME ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K UYARINCA DESTEKLENEN PROJELERDE UYGULANACAK F KR HAKLAR ESASLARI (*) B R NC BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç MADDE 1- Bu Esaslar n

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Ö retim Üyesi. 4. Bas

Kocaeli Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Ö retim Üyesi. 4. Bas 1 Prof. Dr. Yunus Kishal Kocaeli Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Ö retim Üyesi Tekdüzen Hesap Sistemi ve Çözümlü Muhasebe Problemleri 4. Bas Tekdüzen Muhasebe Sistemi Uygulama Tebli leri

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI I. AMAÇ ve KAPSAM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI Madde 1. Bu esasların amacı, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası düzeyde

Detaylı

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : Özel İzmir Amerikan Koleji İnönü Caddesi No: 476 Göztepe - İZMİR TELEFONLAR : 232 355 0 555 FAX : 232 355 0 411 http : www.aci.k12.tr

Detaylı

OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir.

OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir. OYUNCA IN ADI Akl nda Tut YAfi GRUBU 4-6 yafl OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir. GENEL KURALLAR Çocuklar n görsel belle inin

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu esas Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ GİRİŞ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni yapısıyla göreve başladığı günden bugüne yargının daha etkin ve verimli bir

Detaylı

Ders 10: BEKLENEN ETK LER (SONUÇLAR/ÇIKTILAR)

Ders 10: BEKLENEN ETK LER (SONUÇLAR/ÇIKTILAR) Ders 10: BEKLENEN ETK LER (SONUÇLAR/ÇIKTILAR) Beklenen etkiler nedir? Proje yaparak bir amaca ulaflmak isteriz. Bu amaca ise, proje süresince yapaca m z faaliyetlerle yarataca m z etkiler, ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Belediyelerde e-arfliv Uygulamalar ile Dijitallefltirme Çal flmalar nda zlenmesi Gereken Yol Haritas

Belediyelerde e-arfliv Uygulamalar ile Dijitallefltirme Çal flmalar nda zlenmesi Gereken Yol Haritas Belediyelerde e-arfliv Uygulamalar ile Dijitallefltirme Çal flmalar nda zlenmesi Gereken Yol Haritas Uzman Zeynep Akdo an Ankara Üniversitesi, Türkiye, zsen@ankara.edu.tr, Prof. Dr. Fahrettin Özdemirci

Detaylı

3 9 12 13 14 29 2 5 Tablo-2: Kat l m Öncesi Mali Yard m Kapsam nda Uygulanan Hibe Programlar (devam ) Tablo-2: Kat l m Öncesi Mali Yard m Kapsam nda Uygulanan Hibe Programlar (devam ) Tablo-4:

Detaylı

2. Projelerle bütçe formatlar n bütünlefltirme

2. Projelerle bütçe formatlar n bütünlefltirme 2. Projelerle bütçe formatlar n bütünlefltirme Proje bütçesi haz rlarken dikkat edilmesi gereken üç aflama vard r. Bu aflamalar flunlard r: Kaynak belirleme ve bütçe tasla n n haz rlanmas Piyasa araflt

Detaylı

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

BÖLÜM 5: EXPONATURA 2015 TEMA YILDIZLARI İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR

BÖLÜM 5: EXPONATURA 2015 TEMA YILDIZLARI İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR ADAY BAŞVURU KILAVUZU BÖLÜM 1: GENEL BİLGİLER BÖLÜM 2: BAŞVURU BİLGİLERİ BÖLÜM 3: YENİ YILDIZLAR KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 4: SEKTÖRÜN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN BİLGİLER BÖLÜM 5: EXPONATURA

Detaylı

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMALAR

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMALAR SEÇ LM fi TÜRK YE F NANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI AÇIKLAMALAR VE UYGULAMALAR Prof. Dr. Cemal B fi (Marmara Üniversitesi) Doç. Dr. Yakup SELV ( stanbul Üniversitesi) Doç. Dr. Fatih YILMAZ ( stanbul Üniversitesi)

Detaylı

Bu prosedürler, aşağıda belirtilen alanlarda kullanılacaktır:

Bu prosedürler, aşağıda belirtilen alanlarda kullanılacaktır: BÖLÜM 1 GİRİŞ Amaç Bu prosedürler, Alpak ın inşaat faaliyetleri esnasında; SEÇ ( Sağlık, Emniyet, Çevre ) konularında standartlar oluşturmak amacı ile meydana getirilmiştir. SEÇ yönetimine; bu sistematik

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Ticaret Ünvanı : Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Adresi : Bahçelievler Mah. Şehit İbrahim Koparır cad. No.4 Bahçelievler/ISTANBUL Telefon No. : 0 (212)

Detaylı

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM ÜN TE V SOSYAL TUR ZM Bu ünitede turizmin çeflitlerinden biri olan sosyal turizmi daha ayr nt l bir flekilde ö renip, ülkemizdeki sosyal turizmin geliflimi hakk nda bilgiler edinece iz. Ç NDEK LER A. S

Detaylı

eylül Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu

eylül Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu eylül Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu 02 Amblem ve Logo Amblem Çizim 3 Logotype Yerleflim 4 Amblem/Logo Yerleflim 5 Amblem/Logo

Detaylı

LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI

LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI Haberler 4857 SAYILI fi KANUNU LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI 14 May s 2004 tarihinde Sendikam z Binas Mesut Erez Konferans Salonunda 4857 Say l fl Kanunu le lgili Yönetmeliklerin

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM Eğitim ve öğretimin bir parçası sayılan stajlar, lisans eğitiminde alınan teorik ve

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı

önce çocuklar Türkiye için Önce Çocuklar önemlidir

önce çocuklar Türkiye için Önce Çocuklar önemlidir önce çocuklar Türkiye için Önce Çocuklar önemlidir 2002 May s ay nda yap lan Birleflmifl Milletler Çocuk Özel Oturumu öncesinde tüm dünyada gerçeklefltirilen Çocuklar çin Evet Deyin kampanyas na Türkiye

Detaylı

PROMOSYON VE EfiANT YON ÜRÜNLER N GEL R VE KURUMLAR VERG S LE KATMA DE ER VERG S KANUNLARI KARfiISINDAK DURUMU

PROMOSYON VE EfiANT YON ÜRÜNLER N GEL R VE KURUMLAR VERG S LE KATMA DE ER VERG S KANUNLARI KARfiISINDAK DURUMU PROMOSYON VE EfiANT YON ÜRÜNLER N GEL R VE KURUMLAR VERG S LE KATMA DE ER VERG S KANUNLARI KARfiISINDAK DURUMU Aytaç ACARDA * I G R fi flletmeler belli dönemlerde sat fllar n artt rmak ve iflletmelerini

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Kuruluş : 27 Ekim 1989 Adres : Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Kampüsü Dikimevi - Ankara Tel : 363 03 26-363 03 27 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi sorumluluğu

Detaylı

Deste inizle Daha Güçlüyüz! Alt n Sponsorluk Paketi. GBD ile ilgili Bilgi:

Deste inizle Daha Güçlüyüz! Alt n Sponsorluk Paketi. GBD ile ilgili Bilgi: Sponsorluk Dosyas Deste inizle Daha Güçlüyüz! lkini 2012 y l nda gerçeklefltirdi imiz ve 1300 den fazla kat l mc ya ev sahipli i yapt m z Uluslararas Gemi Brokerleri Yeme i nin ikincisini Bosphorus 2014

Detaylı

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Öğrenci Üye İşlemleri

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Öğrenci Üye İşlemleri 213 Öğrenci Üye İşlemleri 214 Öğrenci üye işlemleri Öğrenci üye işlemleri Öğrenci Üye Yönetmeliği, Öğrenci Üye Sınıf ve Üniversite Temsilcileri ise İMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü Sınıf ve Üniversite Temsilciliği

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

NSAN KAYNAKLARI NSAN KAYNAKLARI 2009 YILI ODA FAAL YET RAPORU

NSAN KAYNAKLARI NSAN KAYNAKLARI 2009 YILI ODA FAAL YET RAPORU NSAN KAYNAKLARI NSAN KAYNAKLARI 2009 YILI ODA FAAL YET RAPORU 36 nsan Kaynaklar SMMMO Kurumsallaflma çal flmalar çerçevesinde; 2008 y l nda nsan Kaynaklar Birimi oluflturulmufltur. nsan Kaynaklar Biriminin

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler Amaç MADDE 1- (1) Bu ilkeler; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik

Detaylı

Genel Yay n S ra No:148 2009/14 Cep Kitapl : XLV. Yay na Haz rlayan Av. Celal Ülgen - Av. Coflkun Ongun. Kapak Can Eren

Genel Yay n S ra No:148 2009/14 Cep Kitapl : XLV. Yay na Haz rlayan Av. Celal Ülgen - Av. Coflkun Ongun. Kapak Can Eren Genel Yay n S ra No:148 2009/14 Cep Kitapl : XLV ISBN No: 978-99-44-234-22-1 Yay na Haz rlayan Av. Celal Ülgen - Av. Coflkun Ongun Kapak Can Eren Tasar m / Uygulama Referans Ajans Tel: +90.212 347 32 47

Detaylı

Yarışmanın Adı: Gerekçe: Yarışmanın Amacı: Kurallar:

Yarışmanın Adı: Gerekçe: Yarışmanın Amacı: Kurallar: Yarışmanın Adı: Ankara Fotoğraf Yarışması 2014 Gerekçe: Şehirlerin vermek istedikleri mesajları hızlı ve güçlü güçlü bir şekilde insanlara ulaştırması gerekmektedir. İnsanların görsel mesajları daha kolay

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAYIN YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAYIN YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAYIN YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu na göre Üniversiteler Yayın Yönetmeliği ve Üniversitelerde Ders Aracı Olarak Kullanılan Kitaplar,

Detaylı

MAKSDER 4. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2013

MAKSDER 4. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2013 MAKSDER 4. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2013 YARIŞMANIN AMACI MAKSDER tarafından her yıl; sektördeki gelişimi teşvik etmek, uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek ürünlerin

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

TÜRK YE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU

TÜRK YE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU Egitim Planlama 10/24/05 10:48 AM Page 1 TÜRK YE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU E T M, PLANLAMA VE ARAfiTIRMA KOM SYONU ( EPAK ) TEfiK LATLANMA, ÇALIfiMA PRENS PLER VE GÖREVLER LE LG L Ç TAL MAT

Detaylı

MÜDEK 01 Mayıs 2014-30 Eyl 2016

MÜDEK 01 Mayıs 2014-30 Eyl 2016 MÜDEK Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Lisans Eğitim Programı, 01 Mayıs 2014-30 Eylül 2016 tarihleri arası geçerli olmak üzere MÜDEK tarafından akredite edilmiştir.

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL SİVİL SAVUNMA MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÇEVİRİ DERNEĞİ ARASINDA DÜZENLENEN PROTOKOL

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL SİVİL SAVUNMA MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÇEVİRİ DERNEĞİ ARASINDA DÜZENLENEN PROTOKOL 1 T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL SİVİL SAVUNMA MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÇEVİRİ DERNEĞİ ARASINDA DÜZENLENEN PROTOKOL 1. TARAFLAR: İstanbul Valiliği İl Savunma Müdürlüğü ile Çeviri Derneği dir. 2. AMAÇ: Ülkemizde meydana

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

Çocuklar için sa l kl bir dünya

Çocuklar için sa l kl bir dünya Federal Almanya Aile, Yafll lar, Kad nlar ve Gençlik Bakanl Çocuklar için sa l kl bir dünya BM Çocuk Haklar Anlaflmas ve BM Giriflim Plan Önsöz Çocuklar n ve gençlerin Almanya da haklar oldu unu biliyor

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu.

Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu. AMAÇ Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu. 1994 yılında Rabat ta (Fas) kurulan UMAR, Akdeniz çevresinde bulunan ülkelerdeki

Detaylı

BA IMLILAR Ç N ANKET ÇALIfiMASI

BA IMLILAR Ç N ANKET ÇALIfiMASI BA IMLILAR Ç N ANKET ÇALIfiMASI MESLEK ETK NL KLER 2009 YILI ODA FAAL YET RAPORU 2009 YILI ODA FAAL YET RAPORU 1076 BA IMLILAR Ç N ANKET ÇALIfiMAS De erli Meslek Mensubumuz, stanbul Serbest Muhasebeci

Detaylı

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

MURAT YÜKSEL. FEM N ST HUKUK KURAMI VE FEM N ST DÜfiÜNCE TEOR LER

MURAT YÜKSEL. FEM N ST HUKUK KURAMI VE FEM N ST DÜfiÜNCE TEOR LER I MURAT YÜKSEL FEM N ST HUKUK KURAMI VE FEM N ST DÜfiÜNCE TEOR LER III DR. MURAT YÜKSEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ö retim Görevlisi FEM N ST HUKUK KURAMI VE FEM N ST DÜfiÜNCE TEOR LER IV Yay

Detaylı

TÜRKİYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU

TÜRKİYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU Hazırlayan: Yusuf Biton, TFSF FIAP Temsilcisi Önceki belgeleri hazırlayan ve çevirenler: Ayşegül Küçükgöçmen, Prof. Dr. Hüseyin Sarı FEDERATION INTERNATIONALE DE L ART PHOTOGRAPHIQUE Uluslararası Fotoğraf

Detaylı

29 Ocak 2015 Senato Sayı : 123 YÖNERGE

29 Ocak 2015 Senato Sayı : 123 YÖNERGE 29 Ocak 2015 Senato Sayı : 123 YÖNERGE GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM KOMĠSYONU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Eğitim Komisyonu nun yetki ve sorumluluklarına

Detaylı

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 29. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) (2014 2015)

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 29. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) (2014 2015) TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 29. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) (2014 2015) ANKARA NİSAN-2014 GİRİŞ Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişmelerin yaşam ve meslek alanlarımıza

Detaylı

2013 YILINDA YAPILACAK AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İLE AÇIK ÖĞRETİM ORTOKULU SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

2013 YILINDA YAPILACAK AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İLE AÇIK ÖĞRETİM ORTOKULU SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR I. Bina Sınav Yürütme Komisyonunun Dikkat Edeceği Hususlar: Bölge sınav yürütme komisyonunun sınavla ilgili yapacağı toplantıya, bina sınav komisyonu başkanı temsilci olarak katılır. Toplantıda görüşülen

Detaylı

K.S.Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ / BİTİRME PROJESİ DERSLERİ İLE İLGİLİ İLKELER

K.S.Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ / BİTİRME PROJESİ DERSLERİ İLE İLGİLİ İLKELER K.S.Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ / BİTİRME PROJESİ DERSLERİ İLE İLGİLİ İLKELER 1- TANIM K.S.Ü. Müh. Mim. Fakültesinin Tekstil Mühendisliği Bölümünde Bitirme

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

Özet şeklinde bilgiler

Özet şeklinde bilgiler Kurzhinweise in türkischer Sprache TR İşçi Temsilciliği seçiminin açılışı ve yapılış usulü hakkında Özet şeklinde bilgiler Bu nedenle yakında İşçi Temsilciliğinin seçimi yapılacaktır. Şu an okumakta olduğunuz

Detaylı

OHSAS 18001 fl Sa l ve Güvenli i Yönetim Sisteminde Yap lan De iflikliklere Ayr nt l Bak fl

OHSAS 18001 fl Sa l ve Güvenli i Yönetim Sisteminde Yap lan De iflikliklere Ayr nt l Bak fl OHSAS 18001 fl Sa l ve Güvenli i Yönetim Sisteminde Yap lan De iflikliklere Ayr nt l Bak fl Altan ÇET NKAL MESS fl Sa l ve Güvenli i Uzman Geliflen yeni yönetim anlay fllar, hiyerarflik yap - lanmadan

Detaylı

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi K lavuz Notlar Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi 1.0 Girifl 1.1 Bir de erlemenin gözden geçirilmesi, tarafs z bir hüküm ile bir De erleme Uzman n n çal flmas n

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI YÜZME AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1.AŞAMA SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI YÜZME AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1.AŞAMA SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI YÜZME AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1.AŞAMA SORULARI VE CEVAPLARI Yarışmacılar, sorularını 9 ŞUBAT 2016 saat 17.00 ye kadar Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz

Detaylı

GENEL KURUL DİVAN TUTANAĞI

GENEL KURUL DİVAN TUTANAĞI GENEL KURUL DİVAN TUTANAĞI MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği nin İlk Genel Kurul Toplantısı, 23 Haziran 2007 Cumartesi günü 14:00 de ARI Teknokent, ARI 2 Binası

Detaylı

En yükseği dikkate alınır. 2 *

En yükseği dikkate alınır. 2 * Yüksek Lisans 4 Yüksek Lisans SAYSÖZEA En yükseği dikkate alınır. 2* 10 (a) 2 ( b) Programın Türü PUAN T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu Milli Sporcu ÜNİP T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

AVRUPA SEÇKĠN DESTĠNASYONLARI- ERĠġĠLEBĠLĠR TURĠZM

AVRUPA SEÇKĠN DESTĠNASYONLARI- ERĠġĠLEBĠLĠR TURĠZM REKABET EDEBĠLĠRLĠK VE YENĠLĠK ÇERÇEVE PROGRAMI (CIP)- GĠRĠġĠMCĠLĠK VE YENĠLĠK PROGRAMI (EIP) 36/G/ENT/CIP/12/B/N02S04 NO LU PROJE TEKLĠF ÇAĞRISI: AVRUPA SEÇKĠN DESTĠNASYONLARI- ERĠġĠLEBĠLĠR TURĠZM SON

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu uygulama

Detaylı

Tasarımda; Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik Engelli uyumlu mekansal çözümlemelerin dikkate alınması gerekmektedir.

Tasarımda; Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik Engelli uyumlu mekansal çözümlemelerin dikkate alınması gerekmektedir. ÇUHADAROĞLU 2013 YILI YARIŞMA ŞARTNAMESİ Alüminyum sektörünün önemli kuruluşlarından ÇUHADAROĞLU, yaratıcı, genç fikirlerle sektörün gelişimini desteklemek üzere, her yıl tekrarlanan ve alüminyum teknolojisinin

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Sinan MESUTER Eylül 2012 SUNUM PLANI I. PROJE TEKLİF ÇAĞRISI YÖNTEMİYLE SAĞLANAN DOĞRUDAN FİNANSMAN DESTEĞİ II. DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ

Detaylı

NTERNET ÇA I D NAM KLER

NTERNET ÇA I D NAM KLER Mustafa Emre C VELEK NTERNET ÇA I D NAM KLER www.internetdinamikleri.com STANBUL-2009 Yay n No : 2148 letiflim Dizisi : 55 1. Bas m - stanbul - Haziran 2009 ISBN 978-605 - 377-066 - 4 Copyright Bu kitab

Detaylı

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Otomasyon Sistemleri E itiminde Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Murat Ayaz Kocaeli Üniversitesi Teknik E itim Fakültesi, Elektrik E itimi Koray Erhan Kocaeli Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi,

Detaylı

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu nun tedarikçileri ile ilişkilerinde gözettiği standartları ve temel ilkeleri açıklamaktır. Doğan Grubu,

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

MESLEK MENSUBU KURUMSALLAfiMA PROJES F Z B L TE VE YOL HAR TASI

MESLEK MENSUBU KURUMSALLAfiMA PROJES F Z B L TE VE YOL HAR TASI MESLEK MENSUBU KURUMSALLAfiMA PROJES F Z B L TE VE YOL HAR TASI Haz rlayanlar: Filiz BÜLBÜL Serbest Muhasebeci Mali Müflavir H d r ÖZDEN Serbest Muhasebeci Mali Müflavir Filiz KUMAN Serbest Muhasebeci

Detaylı

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762)

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762) EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762) 1. İdarenin; a) Adı: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü.

Detaylı

TMS 19 ÇALIfiANLARA SA LANAN FAYDALAR. Yrd. Doç. Dr. Volkan DEM R Galatasaray Üniversitesi Muhasebe-Finansman Anabilim Dal Ö retim Üyesi

TMS 19 ÇALIfiANLARA SA LANAN FAYDALAR. Yrd. Doç. Dr. Volkan DEM R Galatasaray Üniversitesi Muhasebe-Finansman Anabilim Dal Ö retim Üyesi 1 2. B Ö L Ü M TMS 19 ÇALIfiANLARA SA LANAN FAYDALAR Yrd. Doç. Dr. Volkan DEM R Galatasaray Üniversitesi Muhasebe-Finansman Anabilim Dal Ö retim Üyesi 199 12. Bölüm, TMS-19 Çal flanlara Sa lanan Faydalar

Detaylı