Enginar. 0 Giriş Bu standard; enginarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Enginar. 0 Giriş Bu standard; enginarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir."

Transkript

1 Enginar 0 Giriş Bu standard; enginarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, tüketiciye taze olarak arz edilen enginarları kapsar, endüstriyel işlem görmüş ürünleri kapsamaz. 2 Atıf yapılan standardlar ve/veya dokümanlar Bu standardda diğer standard ve/veya dokümanlara atıf yapılmaktadır. Bu atıflar metin içerisinde uygun yerlerde belirtilmiş ve aşağıda liste halinde verilmiştir. * işaretli olanlar bu standardın basıldığı tarihte İngilizce metin olarak yayımlanmış olan Türk Standardlarıdır. TS No Türkçe Adı İngilizce Adı TS ISO 874* Yaş meyve ve sebzeler Numune alma Fresh fruits and vegetables - Sampling 3 Tarifler 3.1 Enginar Cynara scolymus L. türüne giren sebzelerin çiçek tablası kısmı. 3.2 Yabancı madde Enginar üzerinde bulunan kum, taş, toprak, kabuk, yaprak, bitkisel parçalar, yabancı tohumlar gibi kendinden başka gözle görülebilir her türlü madde. 4 Sınıflandırma ve özellikler 4.1 Sınıflandırma Enginarlar, botanik yapılarına göre çeşitlere, kalite özelliklerine göre sınıflara ve iriliklerine göre boylara ayrılır Çeşitler Enginarlar botanik yapılarına göre; Sakız (Sakız-2, Sakız-4, Sakız S-2), Bayrampaşa (Bayrampaşa-6, Bayrampaşa B-1) olmak üzere çeşitlere ayrılırlar. Diğer çeşitler kendi adları ve orijinleri belirtilerek piyasaya arz edilir Sınıflar Enginarlar kalite özelliklerine göre; Ekstra, Sınıf I, Sınıf II olmak üzere üç sınıfa ayrılır Boylar Enginarlar iriliklerine göre; - Çok büyük, - Büyük, - Orta, - Küçük, - Çok küçük olmak üzere beş boya ayrılır.

2 4.2 Özellikler Genel özellikler Enginar; - Bütün olmalı, - Sağlam olmalı (çürüyerek ve kötüleşerek tüketime uygunsuz hâle gelenler ürünü etkilememeli), - Temiz olmalı (gözle görülebilir yabancı madde ihtiva etmemeli), - Taze görünümlü olmalı, sararma ve solma belirtisi göstermemeli, - Böcek ve böcek hasarları bulunmamalı, - Yabancı koku ve/veya tat bulunmamalı, - Anormal dış neme (dış yüzeyde gözle görülebilir ıslaklık) sahip olmamalı dır. Enginarın sapları en çok 10 cm olacak şekilde düzgünce kesilmiş olmalıdır. Enginarların gelişmesi ve durumu aşağıdaki özelliklere imkân verecek şekilde olmalıdır 1) : - Elle toplamaya, ambalâjlamaya ve taşınmaya dayanıklı olmalı, - Gideceği yere ulaştığında pazar isteklerini karşılamaya elverişli durum göstermeli dir Çeşit özellikleri Sakız Sakız-2 Baş kütlesi ortalama 256 g, tabla kütlesi 62 g, brakteleri yumuşak ve ayrılabilir özellikte olmalıdır (Resim 1) Sakız-4 Baş kütlesi ortalama 275 g, tabla kütlesi 71 g, brakteleri yumuşak ve ayrılabilir özellikte olmalıdır (Resim 2) Sakız S-2 Baş kütlesi ortalama 292 g, tabla kütlesi 69 g, brakteleri başı çok sıkı sarmamalı, yumuşak ve kolay ayrılabilir özellikte olmalıdır (Resim 3) Bayrampaşa Bayrampaşa-6 Baş kütlesi ortalama 230 g, tabla kütlesi 72 g, brakteleri başı çok sıkı sarmamalı, yumuşak ve kolay ayrılabilir özellikte olmalıdır (Resim 4) Bayrampaşa B-1 Baş kütlesi ortalama 271 g, tabla kütlesi 87 g, brakteleri başı çok sıkı sarmalı ve kolay ayrılamaz özellikte olmalıdır (Resim 5) Sınıf özellikleri Ekstra Bu sınıfa giren enginarlar üstün kalitede, çeşidin ve/veya ticari tipinin kendine özgü özelliklere sahip, orta bürgüleri (brakte) iyice kapalı olmalı ve kusur ve arızası bulunmamalı, tabla kısmında liflenme (selüloz artması) belirtileri başlamamış olmalıdır Sınıf I Bu sınıfa giren enginarlar iyi kalitede ve çeşidin ve/veya ticari tipinin özelliklerine sahip ve orta bürgüleri iyice kapalı ve tabla kısmı liflenmemiş olmalıdır. 1) Demet halinde ambalâjlanan enginarlara uygulanmaz. Ürünün genel görünümünü, ambalâj içindeki sunumunu ve kalitesini etkilemeyecek çok hafif dış yüzey kusurları dışında kusur bulunmamalıdır.

3 Bunlarda hafif don zararları (çatlamalar), çok hafif berelenme, çok hafif şekil kusuru ürünün genel görünümünü, ambalâj içindeki sunumunu ve kalitesini etkilememek üzere bulunabilir Sınıf II Bu sınıfa, daha üst sınıflara giremeyen, fakat genel özelliklere uyan enginarlar girer. Bunlarda hafif şekil bozukluğu, dondan meydana gelmiş kavruklar, hafif berelenme, yüzeylerde hafif kararmalar ve tablada çok az liflenme, orta bürgülerde hafif açıklık olabilir Boy özellikleri Enginarlar, başlarının ekvatoryal kesitinin en geniş kısmının çaplarına göre Çizelge 1 de gösterilen boylara ayrılır. Boylama Ekstra ve Sınıf I için zorunlu, Sınıf I için isteğe bağlıdır. Çizelge 1 Enginarın boy özellikleri Boylar Çok büyük Büyük Orta Küçük Çok küçük En büyük ekvatoryal çap (cm) 13 ve daha yukarı (hariç) 9-11 (hariç) 7,5-9 (hariç) 6-7,5 (hariç) Not En küçük çap 6 cm olup, Sakız ve benzeri turfanda enginar çeşitlerinde en küçük çap 3,5 cm olabilir. 4.3 Boyut ve toleranslar Her ambalâjdaki sınıfının özelliklerine uymayan ürünler için kalite ve boylama ile ilgili toleranslar aşağıda verilmiştir Sınıf toleransları Ekstra Bu sınıfın şartlarına uymayan, fakat Sınıf I e giren enginarlardan (Sınıf I in toleransı hariç) sayıca en çok % 5 oranında bulunabilir Sınıf I Bu sınıfın şartlarına uymayan, fakat Sınıf II ye giren enginarlardan (Sınıf II nin toleransı hariç) sayıca en çok % 10 oranında bulunabilir Sınıf II Bu sınıfın şartlarına ve genel özelliklere uymamakla beraber pazarlamaya ve tüketime elverişli bulunan enginarlardan sayıca en çok % 10 oranında bulunabilir Boy toleransları Bütün sınıflar için her ambalâjda, üzerinde yazılı olanın bir alt ve bir üst boydan karışma oranı toplamı sayıca en çok % 10 dur. Ancak çapı 5 cm den küçük olan enginarlar için tolerans tanınmaz.

4 4.4 Özellik ve muayene madde numaraları Bu standardda verilen özellikler ile bunların muayene madde numaraları Çizelge 2'de verilmiştir. Çizelge 2 Özellik ve muayene madde numaraları Özellikler Özellik madde no Muayene madde no Genel özellikler Çeşit özellikleri Sınıf özellikleri Boy özellikleri Boyut ve toleranslar Ambalâjlama İşaretleme Numune alma ve muayeneler 5.1 Numune alma Numune partiden alınır. Çeşidi, sınıfı, boyu ve ambalâjı aynı olan ve bir seferde muayeneye sunulan enginarlar bir parti sayılır. Enginar numunesi partiden TS ISO 874 e göre alınır. Alınan temsili numunelerin ambalajlama, muhafaza ve lāboratuvara gönderilmesi TS ISO 874 e göre yapılmalıdır. 5.2 Muayeneler Ambalâj ve ambalâj malzemesinin muayenesi Ambalâj ve ambalâj malzemesinin muayenesi gözle, elle incelenerek, gerekirse ölçülerek yapılır. Sonucun Madde 6'ya uygun olup olmadığına bakılır Enginarın muayenesi Enginarın muayenesi gözle ve elle incelenerek, koklanarak, tadılarak, tartılarak, ölçülerek yapılır ve sonucun Madde 4.2.1, Madde 4.2.2, Madde 4.2.3, Madde ve Madde 4.3 e uygun olup olmadığına bakılır. 5.3 Değerlendirme Muayene sonuçlarının her biri standarda uygunsa parti standarda uygun sayılır. 5.4 Muayene raporu Muayene raporunda en az aşağıdaki bilgiler bulunmalıdır; Firmanın adı ve adresi, Muayenenin yapıldığı yerin adı, Muayeneyi yapanın ve/veya raporu imzalayan yetkililerin adları, görev ve meslekleri, Numunenin alındığı tarih ile muayene tarihi, Numunenin tanıtılması, Muayenede uygulanan standardların numaraları, Sonuçların değerlendirilmesi, Muayene sonuçlarını değiştirebilecek faktörlerin mahsurlarını gidermek üzere alınan tedbirler, Uygulanan muayene metotlarında belirtilmeyen veya mecburi görülmeyen fakat muayenede yer almış olan işlemler, Numunenin standarda uygun olup olmadığı, Rapora ait seri numarası ve tarih her sayfanın numarası ve toplam sayfa sayısı. 6 Piyasaya arz Enginarlar ambalâjlı olarak piyasaya arz edilir.

5 6.1 Bir örneklik Her ambalâj içindeki enginarlar çeşit, sınıf, boy, orijin ve ticari tip bakımlarından bir örnek olmalıdır. Ambalâjın görünen kısmındaki durum, tüm ambalâj için geçerli olmalı; ambalâjın üstünde ve alt kısmındaki enginarlar aynı görünüm ve kaliteye sahip olmalıdır. 6.2 Ambalâjlama Ambalâjlar taşıma sırasında enginarların korunmasını sağlayacak, insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde ahşap, mukavva, plâstik vb. malzemelerden yapılmış olmalıdır. Ambalâj olarak kullanılacak malzeme; yeni, temiz, ürünün harici ve dahîlî zarar görmesini önleyecek kalitede olmalıdır. Enginar dolu ambalâjlar ürünü tam olarak muhafaza edecek şekilde tasarımlanmalıdır. Ambalâjların yapımında kullanılan her çeşit malzeme ile içlerine konulacak kağıt ve benzeri madde insan sağlığına zararsız, yeni, temiz, kuru ve kokusuz olmalıdır. Basılı kağıt kullanıldığında yazılı yüzün dışa gelmesine ve ürüne değmemesine dikkat edilmelidir. Sebze yüzeyine etiket uygulandığında, etiket çıkarıldığında meyve yüzeyinde iz, leke ve kabuk zararı oluşturmamalıdır. Ambalâjlar her türlü yabancı maddeden arî olmalı, rutubet ve koku çeken malzemeden yapılmamalıdır. 6.3 İşaretleme Enginar ambalâjları üzerine en az aşağıdaki bilgiler okunaklı olarak silinmeyecek ve bozulmayacak şekilde yazılır veya basılır. Ambalâjın ağzı açıldığında tekrar kapatılmayacak veya tekrar kapatıldığında kapatıldığı belli olacak şekilde kapatılmalıdır. Firmanın ticari unvanı veya kısa adı, varsa tescilli markası, Bu standardın işaret ve numarası ( TS 1133 şeklinde), Malın adı (Enginar), Çeşidi, Sınıfı, Boyu (isteğe bağlı), Üretim bölgesi veya yerel ismi (isteğe bağlı), Parti, seri veya kod numaralarından en az biri, Net kütlesi (en az, g veya kg olarak), Büyük ambalâjlardaki küçük tüketici ambalâjların sayısı ve kütlesi (isteğe bağlı). Gerektiğinde bu bilgiler Türkçe nin yanı sıra yabancı dilde de yazılabilir. 6.4 Muhafaza ve taşıma Enginar 10 0 C ilâ 15 0 C sıcaklıkta, % 80 ilâ % 90 bağıl nemde 15 güne kadar muhafaza edilebilir. Enginar ve içinde enginar bulunan ambalâjlar işleme yerlerinde, depolarda ve taşıtlarda kötü koku yayan ve bunları kirleten maddelerle bir arada bulundurulmamalıdır. İçinde enginar bulunan ambalâjlar gölgede tutulmalı çiğ, yağmur ve güneş altında veya dondurucu soğuklarda bırakılmamalı ve bu şartlarda yüklenip boşaltılmamalıdır. İçinde enginar bulunan ambalâjların gemilere vinçle yükleme boşaltma işlerinde paletler kullanılmalıdır. 7 Çeşitli hükümler Üretici bu standarda uygun olarak ürettiğini beyan ettiği enginarlar için istenildiğinde standarda uygunluk belgesi vermeye veya göstermeye mecburdur. Bu beyannamede satış konusu olan enginarların; Madde 4'teki özelliklere uygun olduğunun, Madde 5'teki muayenelerin yapılmış ve uygun sonuç alınmış bulunduğunun belirtilmesi gerekir. Yararlanılan kaynaklar - UN/ECE Standard FFV-03, vric.ucdavis.edu/selectnewcrop.artichoke.htm - SÜRMELİ, N., Enginar Yetiştiriciliği, Atatürk Merkez Araştırma Enstitüsü,YALOVA, ABAK, K., Enginar ve Kuşkonmaz Yetiştiriciliği, TAV Yayınları, 1987.

6 Resimler Resim 1 - Sakız-2 Resim 2 - Sakız-4 Resim 3 Sakız S-2

7 Resim 4 Bayrampaşa-6 Resim 5 Bayrampaşa B-1

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1130/Şubat 2008

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1130/Şubat 2008 1 Ispanak 0 Giriş Bu standard; ıspanağın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard taze olarak piyasaya arz edilen ıspanakları

Detaylı

Baş lahana. 0 Giriş Bu standard; baş lahananın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Baş lahana. 0 Giriş Bu standard; baş lahananın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Baş lahana 0 Giriş Bu standard; baş lahananın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, piyasaya taze olarak arz edilen

Detaylı

Karnabahar. 0 Giriş Bu standard; karnabaharın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Karnabahar. 0 Giriş Bu standard; karnabaharın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Karnabahar 0 Giriş Bu standard; karnabaharın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard tüketiciye taze olarak arz edilen

Detaylı

Sarmısak. 0 Giriş Bu standard; sarmısağın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Sarmısak. 0 Giriş Bu standard; sarmısağın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Sarmısak 0 Giriş Bu standard; sarmısağın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, taze, yarı kuru ve kuru olarak piyasaya

Detaylı

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1253/Mart 2006 1 Hıyar (Cucumis sativus L.) 0 Giriş Bu standard; hıyarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine,

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1253/Mart 2006 1 Hıyar (Cucumis sativus L.) 0 Giriş Bu standard; hıyarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1253/Mart 2006 1 Hıyar (Cucumis sativus L.) 0 Giriş Bu standard; hıyarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1255 Aralık 2007 ICS 67.080.20 PATLICAN Aubergines TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TASARISI tst 1898/Revizyon TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1898 Şubat 2007 ICS 67.080.20 YAZLIK KABAK (Cucurbita pepo L.) Courgettes TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey

Detaylı

Çilek. 0 Giriş Bu standard; çileğin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Çilek. 0 Giriş Bu standard; çileğin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Çilek 0 Giriş Bu standard; çileğin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard tüketiciye taze olarak arz edilen çilekleri

Detaylı

Resmî Gazete. Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 1193 HAVUÇ VE TS 1255 PATLICAN STANDARDININ REVİZYONU İLE

Resmî Gazete. Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 1193 HAVUÇ VE TS 1255 PATLICAN STANDARDININ REVİZYONU İLE http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/03/20080309-2.htm 9 Mart 2008 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 26811 TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 1193 HAVUÇ VE TS 1255 PATLICAN STANDARDININ REVİZYONU İLE

Detaylı

Taze biber. 0 Giriş Bu standard; taze biberin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Taze biber. 0 Giriş Bu standard; taze biberin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Taze biber 0 Giriş Bu standard; taze biberin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, tüketiciye taze olarak arz edilen

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 797 Mart 2006 ICS 67.080 20 TAZE FASULYE Green beans TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 795 Mart 2006 ICS 67.080 20 PIRASA Leeks TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 791 KAYISI STANDARDININ REVĠZYONU ĠLE TS 100 ELMA, TS 792 ERĠK,

TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 791 KAYISI STANDARDININ REVĠZYONU ĠLE TS 100 ELMA, TS 792 ERĠK, 17 Eylül 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27702 TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 791 KAYISI STANDARDININ REVĠZYONU ĠLE TS 100 ELMA, TS 792 ERĠK, TS 797 TAZE FASULYE, TS 798 TAZE BEZELYE, TS 1073 KAVUN,

Detaylı

GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi

GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi Terimler ve Tarifler. A sınıfı yumurta,. Ekstra taze yumurta ve.4 B sınıfı yumurta tarifleri uygulanmaz. 4.. Fiziksel Özellikler A ve B sınıfı yumurtaların fiziksel özellikleri Çizelge de verilen değerlere

Detaylı

Yeşil salata ve marul

Yeşil salata ve marul Yeşil salata ve marul 0 Giriş Bu standard; yeşil salata ve marulun tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, tüketiciye

Detaylı

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1222/Aralık 2008. Patates

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1222/Aralık 2008. Patates Patates 1 Kapsam Bu standard, patatesin tarifini, sınıflandırma ve özelliklerini, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz edilişini kapsar. Tohumluk olduğu belge ile belirtilmiş patatesler ile TS 1223

Detaylı

Pırasa. 0 Giriş Bu standard, pırasanın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Pırasa. 0 Giriş Bu standard, pırasanın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Pırasa 0 Giriş Bu standard, pırasanın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, Madde 3.1'de tanımlanan ve tüketiciye

Detaylı

Çizelge 3 - Numune alınmak üzere ayrılacak ambalaj sayısı. Parti Büyüklüğü. (n) 25 e kadar. 8 35001 ve yukarısı

Çizelge 3 - Numune alınmak üzere ayrılacak ambalaj sayısı. Parti Büyüklüğü. (n) 25 e kadar. 8 35001 ve yukarısı Ek-1/A TURK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bakliyat No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi 1 0713.31.00.00.19 0713.32.00.00.19 0713.33.90.00.00

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 13169 Aralık 2005 ICS 67.080.20 BRÜKSEL LAHANASI Brussels sprouts TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 184 Mart 2007 ICS 67.080.10 ARMUT Pears TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış olan

Detaylı

EDIBLE SWEET CHESTNUTS STANDARD TS

EDIBLE SWEET CHESTNUTS STANDARD TS EDIBLE SWEET CHESTNUTS STANDARD TS - 1072 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, kestanelerin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1254 Kas m 2005 ICS 67.080.20 KU KONMAZ (Asparagus officinalis L.) Asparagus TÜRK STANDARDLARI ENST TÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanl klar/ankara Bugünkü teknik ve

Detaylı

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARD TS 794/Nisan 2002

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARD TS 794/Nisan 2002 Domates (Lycopersicon lycopersicum L.) 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, domates (Lycopersicon lycopersicum L.) in tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 13169 Aral k 2005 ICS 67.080.20 BRÜKSEL LAHANASI Brussels sprouts TÜRK STANDARDLARI ENST TÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanl klar/ankara Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 794/Aralık 2014 T Ü R K S T A N D A R D I

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 794/Aralık 2014 T Ü R K S T A N D A R D I ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 794/Aralık 2014 T Ü R K S T A N D A R D I T U R K IS H Ön S T söz A N D A R D Bu standard, Türk Standardları Enstitüsü nün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İhtisas Kurulu na bağlı

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 792 Şubat 2007 ICS 67.080.10 ERİK Plums. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA 1 Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1132 Şubat 2007 ICS 67.080.10 KARPUZ Watermelons TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

Ek 1/D TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Yaş Meyve ve Sebzeler 1

Ek 1/D TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Yaş Meyve ve Sebzeler 1 Ek 1/D TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Yaş Meyve ve Sebzeler 1 No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi.1 Numune Alma.1 Numune Alma maddesi.1

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 11306 Aral k 2005 ICS 67.080.10 K V Kiwifruit TÜRK STANDARDLARI ENST TÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanl klar/ankara Bugünkü teknik ve uygulamaya dayan larak haz rlanm

Detaylı

5 Şubat 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28550 TEBLİĞ

5 Şubat 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28550 TEBLİĞ 5 Şubat 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28550 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21) NDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

Kt> TÜRK STANDARDI TS 1072 S / TURKISH STANDARD KESTANE. Edible sweet chestnuts

Kt> TÜRK STANDARDI TS 1072 S / TURKISH STANDARD KESTANE. Edible sweet chestnuts Kt> TÜRK STANDARDI S / TURKISH STANDARD TS 1072 Nisan 2014 ICS 67.080.10 KESTANE Edible sweet chestnuts TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

Şeftali. 0 Giriş Bu standard; şeftalinin tanımına, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleriyle piyasaya arz şekline dairdir.

Şeftali. 0 Giriş Bu standard; şeftalinin tanımına, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleriyle piyasaya arz şekline dairdir. Şeftali 0 Giriş Bu standard; şeftalinin tanımına, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleriyle piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, piyasaya taze olarak arz edilen şeftalileri

Detaylı

Ek - 2 TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ DİĞER ÜRÜNLER. 2 Sabunlaşma sayısı 198-206. 3 Pamuk yağı ve diğer bitkisel yağ testleri Negatif

Ek - 2 TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ DİĞER ÜRÜNLER. 2 Sabunlaşma sayısı 198-206. 3 Pamuk yağı ve diğer bitkisel yağ testleri Negatif Ek - 2 TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ DİĞER ÜRÜNLER No GTİP Madde İsmi Ürün Adı Ürün Özellikleri Defne Yağının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Çizelgesi Sıra No Özellikler Değerler 1 İyot sayısı 73-83

Detaylı

TS/792 ER K STANDARDININ DI T CARETTE ZORUNLU. Ticarette Standardizasyon : (00/01)

TS/792 ER K STANDARDININ DI T CARETTE ZORUNLU. Ticarette Standardizasyon : (00/01) TS/792 ER K STANDARDININ DI T CARETTE ZORUNLU UYGULAMAYA KONULMASINA N TEBL Ticarette Standardizasyon : (00/01) 22.1.2000 tarih ve 23941 say Resmi Gazete Madde 1 Türk Standardlar Enstitüsü taraf ndan haz

Detaylı

Ek 1/C TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Kuru ve Kurutulmuş Ürünler

Ek 1/C TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Ek 1/C TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Kuru ve Kurutulmuş Ürünler No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi 1 0802.31.00.00.00 Kabuklu cevizler

Detaylı

Mercimek (Kabuklu ve iç)

Mercimek (Kabuklu ve iç) Mercimek (Kabuklu ve iç) 0 Giriş Bu standard; mercimeğin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard piyasaya kurutulmuş

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1280 Aralık 2006 ICS 67.080.10 ANTEPFISTIĞI İÇ Pistachio nuts kernels TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD 1269 TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1068 Ekim 2015 ICS 67.120.20 TAVUK YUMURTASI - KABUKLU Chicken eggs in shell TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik

Detaylı

ICS 75.160.20 BELGELENDİRME KRİTERİ TSE K 214 BELGELENDİRME KRİTERİ CERTIFICATION CRITERIA

ICS 75.160.20 BELGELENDİRME KRİTERİ TSE K 214 BELGELENDİRME KRİTERİ CERTIFICATION CRITERIA ICS 75.160.20 BELGELENDİRME KRİTERİ TSE K 214 BELGELENDİRME KRİTERİ CERTIFICATION CRITERIA TSE K 214 Şubat 2014 ICS 75.160.20 PİROLİTİK SIVI YAKIT - KULLANILMIŞ LASTİK VE PLASTİKLERİN PİROLİZİYLE ELDE

Detaylı

1 -> 9 8/13/2014 5:54 PM

1 -> 9 8/13/2014 5:54 PM Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/12/20131231m1-21.htm 1 -> 9 8/13/2014 :4 PM 31 Aralık 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28868 (Mükerrer)

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 11305 Aral k 2005 ICS 67.080.10 AVOKADO Avocado TÜRK STANDARDLARI ENST TÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanl klar/ankara Bugünkü teknik ve uygulamaya dayan larak haz rlanm

Detaylı

DRIED FIGS STANDARD TS - 541

DRIED FIGS STANDARD TS - 541 DRIED FIGS STANDARD TS - 541 0 Giriş Bu standard; kuru incirin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, işlenmiş

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS 3074/Kasım Kabuklu fındık

ICS TÜRK STANDARDI TS 3074/Kasım Kabuklu fındık Kabuklu fındık 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, kabuklu fındığın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile, piyasaya arz şekline dairdir. 0.2 Tarifler 0.2.1

Detaylı

TÜRK STANDARDI TASARISI DRAFT TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TASARISI DRAFT TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TASARISI DRAFT TURKISH STANDARD tst Revizyon ICS 67.080.10 KURUTULMUŞ ANANAS Dehydrated pineapple I.MÜTALAA 2015/101928 Bu tasarıya görüş verilirken, tasarı metni içerisinde kullanılan kelime

Detaylı

Nohut. 0 Giriş Bu standard; nohudun tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Nohut. 0 Giriş Bu standard; nohudun tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Nohut 0 Giriş Bu standard; nohudun tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, piyasaya kurutulmuş olarak arz edilen nohutları

Detaylı

TS 541 Kuru ncir Standard n Revizyonuna li kin Tebli. (D Ticarette Standardizasyon: 2003/ 12)

TS 541 Kuru ncir Standard n Revizyonuna li kin Tebli. (D Ticarette Standardizasyon: 2003/ 12) TS 541 Kuru ncir Standard n Revizyonuna li kin Tebli 83 2003 tarih ve 25042 say Resmi Gazete (D Ticarette Standardizasyon: 2003/ 12) Madde 1-1652002 tarih ve 24754 say Resmi Gazete de yay mlanan Revize

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/21)

Ekonomi Bakanlığından: BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/21) Ekonomi Bakanlığından: BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/21) Amaç MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, Ek-1 ve Ek-2 de belirtilen

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 541 Aralık 2006 ICS 67.080.10 KURU İNCİR Dried figs TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

KÖFTELİK BULGUR TEKNİK ŞARTNAMESİ. 2- Tip Köftelik bulgur olnıalıdır.( KÖFTELİK, KISIRLIK)

KÖFTELİK BULGUR TEKNİK ŞARTNAMESİ. 2- Tip Köftelik bulgur olnıalıdır.( KÖFTELİK, KISIRLIK) KÖFTELİK BULGUR TEKNİK ŞARTNAMESİ 1-Sert buğdaylardan (Triticum durum) buğdayının tekniğine uygun olarak işlenmesinden elde edilen ürün Ürün 25-50 kg lık paketler halinde olmalıdır 2- Tip Köftelik bulgur

Detaylı

DRIED APRICOTS STANDARD TS - 485

DRIED APRICOTS STANDARD TS - 485 DRIED APRICOTS STANDARD TS - 485 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, kuru kayısıların tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 07/11/13 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 139127 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 11/11/13 TARİHİ, SAAT 17:00 'E/A

Detaylı

YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ

YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 1734 Olur Tarihi 14.02.1975 Olur No 24 YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ Kanuni Dayanak : MADDE 1 - Bu Yönetmelik; 1734 sayılı Yem Kanununun 20 nci maddesi uyarınca hazırlanan ye Bakanlar Kurulu

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 62305-1 Haziran 2007 ICS 29.020; 91.120.40 YILDIRIMDAN KORUNMA - BÖLÜM 1: GENEL KURALLAR Protection against lightning - Part 1: General principles TÜRK STANDARDLARI

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 887 Nisan 2003 ICS 67.200.10 YEMEKLİK PAMUK YAĞI Edible cottonseed oil TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 3075 Kasım 2001 ICS 67.080.10 İÇ FINDIK Hazelnut kernels TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak

Detaylı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 14 Haziran 1993 PAZARTESİ.

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 14 Haziran 1993 PAZARTESİ. T.C. Resmi Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 14 Haziran 1993 PAZARTESİ Sayı : 21607 YÜRÜTME VE İdare BÖLÜMÜ Dicle Üniversitesinden : Yönetmelikler

Detaylı

ICS 67.080.10 TÜRK STANDARDI TS 3075/Kasım 2001. İç fındık

ICS 67.080.10 TÜRK STANDARDI TS 3075/Kasım 2001. İç fındık İç fındık 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, iç fındığın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 0.2 Tarifler 0.2.1 İç fındık

Detaylı

Ek-1/B TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bitkisel Yemeklik Yağlar

Ek-1/B TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bitkisel Yemeklik Yağlar Ek-1/B TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bitkisel Yemeklik Yağlar No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi 1 107.90.90.00.00 Diğerleri (Soya

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 03/07/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Evrak Tarih ve Sayısı: 03/07/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 03/07/2018-E.33254 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-03/07/2018 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesisler

Detaylı

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21)

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21) BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Ek-1 ve Ek-2 de belirtilen ihracata ve ithalata

Detaylı

mümkün olduğu takdirde hasta fidecikleri yakmak gerekir. Ayrıca sık ekimlerden kaçınmalı, tohum gerektiğinden daha fazla derine ekilmemeli, aşırı

mümkün olduğu takdirde hasta fidecikleri yakmak gerekir. Ayrıca sık ekimlerden kaçınmalı, tohum gerektiğinden daha fazla derine ekilmemeli, aşırı mümkün olduğu takdirde hasta fidecikleri yakmak gerekir. Ayrıca sık ekimlerden kaçınmalı, tohum gerektiğinden daha fazla derine ekilmemeli, aşırı gübre kullanılmamalı, kirli su ile sulama yapılmamalıdır.

Detaylı

Tarih ve Sayı: 17/05/2016-E.23591 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Tarih ve Sayı: 17/05/2016-E.23591 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 17/05/2016-E.23591 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-17/05/2016 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi Yemekhane Mutfağında

Detaylı

OKYANUS Danışmanlık. Türk Gıda Kodeksi - EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ

OKYANUS Danışmanlık. Türk Gıda Kodeksi - EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 15.02.2002 24672 1. Değişiklik 15.10.2003 25260 Madde 5 3b

Detaylı

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005 SAYFA 2/8 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin üretmiş oldukları gaz regülatörlerinin karşılaması gereken şartları TS

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL TESİS VE İŞLETMELERİ YUFKA, KADAYIF VE MANTI GRUBU ÜRÜNLER TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL TESİS VE İŞLETMELERİ YUFKA, KADAYIF VE MANTI GRUBU ÜRÜNLER TEKNİK ŞARTNAMESİ AMAÇ Bu Teknik Şartname, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Tesis ve İşletmeleri ve bağlı birimlerinin yufka, kadayıf ve mantı grubu ihtiyacının satın alımı işi amacıyla

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2002/ 32 )

Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2002/ 32 ) Resmi gazete tarih sayı : 22 Nisan 2002-24734 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından: Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2002/ 32

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 10277-3 Mart 2004 ICS 77.140.60 PARLAK ÇELİK MAMULLER - TEKNİK TESLİM ŞARTLARI - BÖLÜM 3: OTOMAT ÇELİKLERİ Bright steel products - Technical delivery conditions -

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 10277-2 Mart 2004 (EN 10277-2/AC :2003 dahil) ICS 77.140.60 PARLAK ÇELİK MAMULLER - TEKNİK TESLİM ŞARTLARI - BÖLÜM 2: GENEL MÜHENDİSLİK AMAÇLI ÇELİKLER Bright steel

Detaylı

TEBLİĞ BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21)

TEBLİĞ BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21) 30 Aralık 2012 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28513 (2. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

DÜZ SADE YAĞLARI SADEYAĞ ÜRÜN TANIMI DÖK. NO ÜT-01 TARİH 01.01.2015 REVİZYON 00 SAYFA 1/2 ÜRÜN İŞLETME ONAY BELGESİ NUMARASI TANIM REFERANS FİZİKSEL ÖZELLİKLER KİMYASAL ÖZELLİKLER BİYOLOJİK ÖZELLİKLER

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 40942840-934-20-c- 07/01/2015 Konu : Teklife Davet Sayın :... - Tel : Faks : Kurumumuzun ihtiyacı olan (7) kalem MUHTELİF GIDA

Detaylı

TEBLĠĞ TASLAĞI TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ. (Tebliğ No:.)

TEBLĠĞ TASLAĞI TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ. (Tebliğ No:.) TEBLĠĞ TASLAĞI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ (Tebliğ No:.) Amaç MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin amacı, kahve ve kahve ekstraktlarının tekniğine

Detaylı

TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ SİYAH ÇAY TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/42)

TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ SİYAH ÇAY TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/42) 12 Ağustos 2008 SALI Resmî Gazete Sayı : 26965 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ SİYAH ÇAY TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/42) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; siyah çayın tekniğine

Detaylı

OKUL SÜTÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 GENEL HUSUSLAR. 1.1 Tanımlar. 1.1.1 Adı, Sınıfı, Tipi: Tam yağlı UHT Süt. 1.1.2 Üretim Yeri: Türkiye

OKUL SÜTÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 GENEL HUSUSLAR. 1.1 Tanımlar. 1.1.1 Adı, Sınıfı, Tipi: Tam yağlı UHT Süt. 1.1.2 Üretim Yeri: Türkiye OKUL SÜTÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 GENEL HUSUSLAR 1.1 Tanımlar 1.1.1 Adı, Sınıfı, Tipi: Tam yağlı UHT Süt 1.1.2 Üretim Yeri: Türkiye 1.1.3 Üretim Metodu : UHT tekniğine uygun şekilde 1.1.4 Yasal Mevzuatlar

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 14/11/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Evrak Tarih ve Sayısı: 14/11/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/11/2018-E.55385 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-14/11/2018 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesisler

Detaylı

Tebliğler. Mecburi Standard Tebliği Tebliğ No: 81028. İçişleri Bakanlığından:

Tebliğler. Mecburi Standard Tebliği Tebliğ No: 81028. İçişleri Bakanlığından: 06.09.2001 Perşembe Sayı: 24515 (Asıl) Tebliğler Mecburi Standard Tebliği Tebliğ No: 81028 İçişleri Bakanlığından: Madde 1- Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan TS 10970 "Formlar-Yapı Kullanma

Detaylı

Tarih ve Sayı: 06/12/2016-E T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Tarih ve Sayı: 06/12/2016-E T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 06/12/2016-E.57434 T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-06/12/2016 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 6079 Haziran 2007 ICS 67.120.30 SU ÜRÜNLERİ ÇİPURA BALIĞI Aqua products Sea breams TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik

Detaylı

12 Eylül 2015 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KÜÇÜK MİKTARLARDAKİ YUMURTANIN DOĞRUDAN

12 Eylül 2015 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KÜÇÜK MİKTARLARDAKİ YUMURTANIN DOĞRUDAN 12 Eylül 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29473 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KÜÇÜK MİKTARLARDAKİ YUMURTANIN DOĞRUDAN ARZINA DAİR YÖNETMELİK Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Çekirdeksiz kuru üzüm

Çekirdeksiz kuru üzüm Çekirdeksiz kuru üzüm 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, çekirdeksiz kuru üzümün tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 0.2

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 05/04/2016-E.16480 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-05/04/2016 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesisler Restaurant

Detaylı

Sayı : Yaz.İşl./2015/351 28/09/2015 Konu : Küçük Miktarlardaki Yumurtanın Doğrudan Arzına Dair Yönetmelik ODALARA 078 NOLU GENELGE

Sayı : Yaz.İşl./2015/351 28/09/2015 Konu : Küçük Miktarlardaki Yumurtanın Doğrudan Arzına Dair Yönetmelik ODALARA 078 NOLU GENELGE Sayı : Yaz.İşl./2015/351 28/09/2015 Konu : Küçük Miktarlardaki Yumurtanın Doğrudan Arzına Dair Yönetmelik ODALARA 078 NOLU GENELGE İLGİ : TESK Genel Başkanlığı nın 21.09.2015 tarih ve 1748 sayılı (69 nolu

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47781

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47781 Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47781 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-09/10/2017 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesislerde

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ KAN NAKİL POŞETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY 1

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ KAN NAKİL POŞETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY 1 TÜRK I KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ KAN NAKİL POŞETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 İÇİNDEKİLER 1. TANIMLAR. 3 2. TEDARİK EDİLECEK ÜRÜNÜNÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR. 4 4.

Detaylı

Tel Halatların, Zincirlerin ve Kancaların Belgelendirilmesi ve İşaretlenmesi ile İlgili Yönetmelik (73/361/AT) ( R.G 01.07.

Tel Halatların, Zincirlerin ve Kancaların Belgelendirilmesi ve İşaretlenmesi ile İlgili Yönetmelik (73/361/AT) ( R.G 01.07. Tel Halatların, Zincirlerin ve Kancaların Belgelendirilmesi ve İşaretlenmesi ile İlgili Yönetmelik (73/361/AT) ( R.G 01.07.2003/25155 ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TURKCERT tarafından belgelendirilen kuruluşların TURKCERT logosu,belge işaretini ve belgeyi kullanılması kurallarının açıklanmasıdır.

TURKCERT tarafından belgelendirilen kuruluşların TURKCERT logosu,belge işaretini ve belgeyi kullanılması kurallarının açıklanmasıdır. 1.0 AMAÇ TURKCERT tarafından belgelendirilen kuruluşların TURKCERT logosu,belge işaretini ve belgeyi kullanılması kurallarının açıklanmasıdır. 2.0 KAPSAM TURKCERT logosu,belge işareti ve belgenin kullanılması

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 10278 Mart 2004 ICS 77.140.60 PARLAK ÇELİK MAMULLER - BOYUTLAR VE TOLERANSLAR Dimensions and tolerances of bright steel products TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey

Detaylı

SEBZE FİDESİ ÜRETİM VE PAZARLAMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SEBZE FİDESİ ÜRETİM VE PAZARLAMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 17.01.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26759 SEBZE FİDESİ ÜRETİM VE PAZARLAMASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik, ticari amaçla üretilen,

Detaylı

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI Yürürlük Tarihi: 29.04.2016 Sayfa No: 1/15 TÜRK LOYDU belgesi ve belge işareti aşağıda belirtilen koşullara uygun olarak kullanılabilir: 1) TÜRK LOYDU belge işareti; TÜRK LOYDU Yönetim Sistemi işareti

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL TESİS VE İŞLETMELERİ YUMURTA TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL TESİS VE İŞLETMELERİ YUMURTA TEKNİK ŞARTNAMESİ AMAÇ Bu Teknik Şartname, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Tesis ve İşletmeleri ve bağlı birimlerinin yumurta ihtiyacının satın alımı işi amacıyla hazırlanmıştır. KAPSAM

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47922

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47922 Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47922 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-09/10/2017 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi Yemekhane

Detaylı

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim 1 İçindekiler Migros Ticaret A.Ş. Dağıtım Merkezlerine ve Mağazalarına transit sevkiyatlarınızda sıkça

Detaylı

Tarih: 13.10.2001 Sayı: 24552

Tarih: 13.10.2001 Sayı: 24552 Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yemeklik Yağlar Tebliği (Tebliğ No: 2001/29) Tarih: 13.10.2001 Sayı: 24552 Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı; gıda olarak tüketime uygun olan ve bu Tebliğin 3 üncü maddesinde

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD ICS 77.140.01 TÜRK STANDARDI STANDARDI tst EN 10277-5 TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 10277-5 Mart 2004 ICS 77.140.60 PARLAK ÇELİK MAMULLER TEKNİK TESLİM ŞARTLARI - BÖLÜM 5: SU VERME VE TEMPLERLEME

Detaylı

Ceviz Fidanı-Ağacı İklim ve Toprak İstekleri

Ceviz Fidanı-Ağacı İklim ve Toprak İstekleri Yavuz-1 CEVİZ (KR-2) Ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişir. Özellikle geç donların görüldüğü yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Verimsiz bir çeşittir. Nisbi Periyodisite görülür. Meyvesi oval şekilli

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.0. AMAÇ 1.1 Bu talimatın amacı UKS nin belgelendirme markası kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo ve belgelendirme markası kullanımını ve ilgili akreditasyon

Detaylı

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, Çözünebilir café torrefacto yu, diğer bitkilerden elde edilen kahveleri ve kahveli ürünleri kapsamaz.

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, Çözünebilir café torrefacto yu, diğer bitkilerden elde edilen kahveleri ve kahveli ürünleri kapsamaz. 3 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29642 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2016/7) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ICS 75.160.20 TÜRK STANDARDI TS 13207/Ekim 2006. Yakıt nafta

ICS 75.160.20 TÜRK STANDARDI TS 13207/Ekim 2006. Yakıt nafta Yakıt nafta 1 Kapsam Bu standard, yakıt naftayı kapsar. Not- Bu standard metninde bundan sonra yakıt nafta terimi yerine sadece nafta terimi kullanılmıştır. Uyarı - Bu standardın uygulanması sırasında

Detaylı