GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 5. YARIYIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2014 - GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 5. YARIYIL"

Transkript

1 NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ GÜZ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 5. YRIYIL ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı yukarıya yazmayı unutmayınız. Cevap Kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. GENEL ÇIKLM 1. Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Testin dı: Soru Sayısı Sayfa No PZRLM YÖNETİMİ ULUSLRRSI İŞLETMECİLİK MLİYET MUHSEBESİ GENEL MUHSEBE-I HUKUKUN TEMEL KVRMLRI Bu kitapçıkta yer alan her bir test için cevaplama süresi 30 dakikadır. 3. Bu test kitapçığında yer alan derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Testteki soruları ders kitabınızda verilen bilgilere göre cevaplayınız. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, doğru olan cevabı kitaptaki bilgiye göre işaretleyiniz. 4. Cevaplamaya istediğiniz testin istediğiniz sorusundan başlayabilirsiniz. Yalnız, cevaplarınızı cevap kağıdında o test için ayrılmış olan bölümdeki aynı numaralı cevap yerine işaretlemeyi unutmayınız. 5. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle işaretleyiniz. İşaretinizi cevap yerinin dışına taşırmayınız. Tükenmez veya mürekkepli kalem kullanmayınız. 6. Değiştirmek istediğiniz bir cevabı yumuşak bir silgi ile, cevap kağıdını örselemeden temizce siliniz ve doğru cevabınızı işaretlemeyi unutmayınız. 7. Cevap kağıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 8. Bu kitapçıktaki her sorunun bir tek doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevap yeri işaretlenmişse o soru yanlış cevaplanmış sayılacaktır. 9. Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevabınıza bir puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm sorular için size doğru görülen seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olabilir. 10. Kitapçığın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde için kullanabilirsiniz. nadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının nadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 PZRLM YÖNETİMİ 2014 GÜZ R Pazarlama faaliyetlerince yaratılan faydalar aşağıdaki seçeneklerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? 4. Yer-Zaman-Mülkiyet Zaman-Mülkiyet-Şekil-Satış Yer-Zaman-Şekil-Mülkiyet Yer-Şekil-Mülkiyet Yer-Zaman-Şekil-Satış I. Değişim için en az bir tarafın olması II. Her iki tarafa birden fayda sağlaması III.Her bir tarafın değişimi gönüllü bir şekilde yapması IV.Taraflar arası iletişimin olması Yukarıdakilerden hangileri pazarlamada değişimin yaşanabilmesi için gerekli olan koşullardandır? kavramıyla ilgili 2. Pazarlama ifadelerden hangisi yanlıştır? aşağıdaki Pazarlama, en dışa dönük faaliyetler grubunu oluşturur. Pazarlama, sadece satış faaliyetlerinden ibarettir. Pazarlama, temelde deneyimler, duygular, psikolojik ve sosyolojik etkenlere dayanan değişim ilişkileriyle ilgilenir. Pazarlama, değere dayalı değişim ilişkileri ağları oluşturmaya çalışır. Pazarlama, oldukça değişken çevre koşulları altında faaliyetlerini yürütür. 5. Pazarlamaya yönelik bakış açılarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? nglo Sakson ve lp-germen olmak üzere iki temel bakış açısı vardır. bakış açısı pazarlama lp-germen faaliyetlerini işletme fonksiyonu olarak görür. nglo Sakson değişim odaklı pazarlama yaklaşımıdır. lp-germen değişim ilişkileri ağları odaklı pazarlama yaklaşımıdır. nglo Sakson bakış açısı pazarlama faaliyetlerini işletme fonksiyonu olarak görür. 3. Malların satın alındığı değil de, satıldığı kanısında olan pazarlama yöneticisi, aşağıdaki yaklaşımlardan hangisini benimsemiştir? III ve IV I, II ve III I, III ve IV II, III ve IV I, II, III ve IV hangisi pazarlama 6. şağıdakilerden araştırması süreci aşamalarından biri değildir? Satış yaklaşımını Mal yaklaşımını Pazarlama yaklaşımını Üretim yaklaşımını Toplum yaklaşımını 2 raştırma probleminin belirlenmesi raştırma planının geliştirilmesi Veri analizinin yapılması ve yorumlanması Troy analiz testinin oluşturulması Örnekleme ve verinin toplanması İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2014 GÜZ R Birincil veri kaynaklarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 10. Pazarlama Bilgi Sistemi (PBS) yle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Tanımsal araştırmalar sadece araştırma değişkenlerini ortaya koyar. Doğrudan araştırma amacına hitap eden verinin toplanması girişimidir. Gözlem, deney ve anket olmak üzere üç temel birincil araştırma şekli mevcuttur. raştırma keşifsel, tanımsal veya nedensel olarak planlanabilir. araştırmalar araştırma Keşifsel değişkenlerini ortaya koyar. araştırmalarında 8. Pazarlama kalitatif çalışmalarla ilgili ifadelerden hangisi doğrudur? PBS; iç raporlama ve pazarlama araştırması olmak üzere iki unsurdan oluşur. PBS de iç raporlama sektör ve rakipler hakkında istihbarat bilgilerinin toplanma sürecini ifade eder. PBS de pazarlama istihbaratı sipariş formları, iade formları gibi her türlü işletme içi raporunu ifade eder. PBS, üretilen bilgilerin istenen zaman ve arzu edilen formda karar alma sürecinde kullanılmak üzere yönetime sunulmasını sağlar. PBS de karar destek sisteminin girdisi kullanılabilir pasif verilerdir. kullanılan aşağıdaki 11. Ürün ve hizmetlerin kişisel tatmin ya da kullanım için satın alındığı pazarlara ne ad verilir? Derinlemesine mülakatlar ve projektif teknikler olmak üzere ikiye ayrılır. Odak grup görüşmeler ile genelleştirilebilir bulgular elde edilebilir. Odak grup görüşmeleri ile incelenen konuya ilişkin derin güdüler ortaya çıkarılmaya çalışılır. Derinlemesine mülakatta bir moderatör eşliğinde tartışma yapılır. Odak grup görüşmelerinde katılımcıların belirli bir fenomene ilişkin düşünceleri kelime tamamlama, cümle tamamlama ve resim yorumlama gibi tekniklerle değerlendirilmeye çalışılır. Tüketici pazarı Endüstri pazarı Özel pazar Seçmeli pazar Beğenmeli pazar pazar yapısı ve talebin 12. Endüstriyel özellikleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Endüstriyel pazardaki talep kısa dönemli fiyat değişikliklerinden etkilenir. Endüstriyel mamul talebi son alıcılardan doğar. Endüstriyel pazar daha az sayıda büyük alıcılardan oluşur. Endüstriyel müşteriler bölgesel olarak yoğunlaşmışlardır. Endüstriyel pazardaki talep kısa dönemli fiyat değişikliklerinden etkilenmez. hangisi pazarlamanın 9. şağıdakilerden makro çevre faktörlerinden biri değildir? Demografik çevre Politik ve yasal çevre Teknolojik çevre Kültürel çevre Rakipler 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2014 GÜZ R hangisi endüstriyel 13. şağıdakilerden pazarlarda satın alma kararını etkileyen etmenlerden biri değildir? 17. Mevcut ürünler ile yeni pazara açılma ürünpazar bağlamındaki pazarlama stratejilerine ne ad verilir? lgılama ve tutumlar lıcı ilgilenimi Kişisel etkiler Satıcının medeni durumu Sosyal etkiler Pazara nüfuz etme Pazar geliştirme Ürün geliştirme Çeşitlendirme Ürün farklılaştırma 18. Rekabet avantajı sağlamak amacıyla ürüne ilişkin beklenti ya da fayda içeren bir özellik çerçevesinde, tüketici zihninde işletme, ürün ya da marka bağlamında yer edinme çabasına ne ad verilir? 14. Tüketici pazarında ürünü kullanan ya da tüketen kişi ya da kişilere ne ad verilir? Etkileyici Edilgin kişilik Son kullanıcı Pasif alıcı Seçici Ürün çeşitlendirme Ürün fiyatlama Ürün lojistiği Ürün dağılımı Konumlandırma 15. Bir toplumun aynı değerleri, ilgileri, hayat tarzını ve davranış biçimini benimsemiş nisbi olarak homojen alt bölümlerine ne ad verilir? 19. Tek bir ürünle pazarın tamamına hitap etme şeklindeki pazar bölümlendirmeye ne ad verilir? Pasif kültür Referans grupları Rol grupları Kültür Sosyal sınıf Farklılaştırılmış pazarlama Yoğunlaştırılmamış pazarlama Farklılaştırılmamış pazarlama Hedef pazarlama Niş pazarlama potansiyel alıcıları onların 20. Pazardaki ihtiyaçlarının ortak özellikleri ve pazarlama çabalarına vermiş oldukları tepkilerinin benzerliklerine göre gruplama çabasına ne ad verilir? hangisi hedef pazar 16. şağıdakilerden seçimindeki belirleyici faktörlerden biri değildir? Ürün özellikleri Pazarın yapısı Rekabet durumu İşletmenin kaynakları İşletme sahibinin eğitim durumu 4 Pazarsal fiyatlandırma Pazar bölümlendirme Pazarsal lojistik Pazarsal tutundurma Pazarsal pasif altyapı İzleyen sayfaya geçiniz.

5 ULUSLRRSI İŞLETMECİLİK 2014 GÜZ R hangisi uluslararası 1. şağıdakilerden işletmeciliği önemli kılan gelişmelerden biri değildir? hangisi uluslararası 5. şağıdakilerden işletmecilik ile ulusal işletmeciliğin farklı olmasına neden olan unsurlardan biri değildir? Teknoloji Rekabet İç piyasadaki rakip sayısındaki azalış Ekonomik entegrasyon ve globalleşme Standardizasyon hangisi uluslararası 2. şağıdakilerden işletmecilik terminolojisindeki terimlerden biri değildir? 6. İşletmelerin ülke dışına çıkarken düşünecekleri ilk nokta aşağıdakilerden hangisidir? Uluslararası işletmeler Edilgin işletmeler Transnasyonel işletmeler Dünya işletmesi Global işletmeler İhracat hacmini daraltmak İthalatı artırmak Ülke dışına çıkıp çıkmamaya karar vermek Franchising antlaşması yapmak Joint venture sözleşmesi imzalamak 3. Uluslararası alanda faaliyet gösteren bir işletmenin başarılı olmak için, ev sahibi ülkenin görgü, gelenek, değer ve normlarını incelemesi gerekliliği aşağıdakilerden hangisi ile ilişkilendirilebilir? 7. Uluslararası alanda faaliyet göstermek için seçilen en kolay ve riski az yöntem aşağıdakilerden hangisidir? İhracat Ortak işletme kurma Joint venture Şube açma Yeni işletme kurma Kültürle Finansal ortamla Hukuki çevreyle Üretim sistemiyle Örgüt yapısıyla 8. şağıdakilerden hangisi ülke dışı birleşme ve ele geçirme yöntemlerinden biri değildir? 4. şağıdakilerden hangisi bir uluslararası işletme yöneticisinin karşılaştığı güçlüklerin ve belirsizliklerin kaynakları arasında yer almaz? Ekonomik çevredeki farklılıklar Kültürel çevredeki farklılıklar İşletmelerde çalışan kadın sayısının fazlalığı Yabancı para piyasaları Döviz kurlarındaki farklılıklar Kültür Finansal ortam Pasif standardizasyon Hukuki çevre Tüketici tercihleri Edilgin ortaklıklar kurma ülkesinden ihracat firmasının ihracat yaptığı B ülkesindeki firma ile birleştiği ihracat bağlantılı birleşme Rakip uluslararası işletmeler arasındaki joint venture ilişkiler Ev sahibi ülkedeki ana firmayı ele geçirme Mevcut ya da potansiyel rekabeti kesme amaçlı birleşmeler personel 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2014 GÜZ R Uluslararası bölüm yapısı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 9. İhracat düzenlemelerinde ilk olarak seçilen firmalar aşağıdakilerden hangisidir? Bütün uluslararası faaliyetleri yürüten yan firmalar bu bölümde yer alır. Baş yöneticiye denizaşırı faaliyetleri ve ülke içi faaliyetleri kontrol etmede yardımcı olur. Uluslararası firmalar bu yapıyı oluşturma aşamasında çoğunlukla başka firmaları örnek edinirler. Uluslararası bölüm yöneticisi denizaşırı faaliyetleri koordine ve kontrol eder. Faaliyetlerin tek bir yönetici altında toplanması yöneticinin deneyim kazanmasını engeller. Dağıtım firmaları Perakendeci firmalar Tedarikçi firmalar Lojistik firmaları Üretim firmaları 10. şağıdakilerden hangisi işletmeleri ülke dışına açılmaya iten nedenlerden biri değildir? Ülke dışında fırsatların doğması Uluslararası ticaret engellerinin kaldırılması Ülke içinde işletmelerin aşırı ölçüde büyümesi ve rekabetin yoğun olması Üretim faktörlerinin fiyatlarının ülkeden ülkeye farklılık göstermesi İşletmenin faaliyet gösterdiği ülkedeki yerel müşterilerin işletmenin ürünlerine olan taleplerindeki artışlar 13. Firmaların uluslararası pazara ilk girdikleri anda örgütsel yapılarında düzenlemeye gitmeleri nasıl adlandırılır? 11. Yerli firmanın ülke içinde ürettiği ürün ve hizmetleri, aracılar vasıtasıyla ya da bu ürünleri ihraç ürünleri ile birleştiren bir başka yerli imalatçıya satarak yabancı firmalara satmasına ne ad verilir? Uluslararası bölüm yapısıyla Global yapı düzenlemeleriyle Karma örgüt yapısıyla Başlangıç bölüm yapısıyla Matriks örgüt yapısıyla performanstan hep beraber 14. Kişilerin sorumlu oldukları grup ve bölümlere verilen işlerde uzmanlaşmaya ne ad verilir? Doğrudan İhracat Dolaylı İhracat Doğrudan Yabancı Yatırım Ortaklık Joint venture 6 Yatay uzmanlık Pasif uzmanlık ktif uzmanlık Etken uzmanlık Dikey uzmanlık İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2014 GÜZ R Bir Brezilya işletmesinin Fransa daki bağlı kuruluşunda Irak uyruklu yönetici çalıştırmasına ne ad verilir? 15. Denizaşırı kurulan fabrikalar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Uluslararası işletmelerin yatırım yaptıkları ülke hükümetleri ile iyi ilişkiler kurma çabası içinde olduğunun bir göstergesidir. Uluslararası işletmelerin ulaşım giderlerini azaltmaktadır. İşletmelere yerel pazarlarda rekabet etme olanağı sağlar. Eğer denizaşırı satışlar artarsa yerel hükümet üretim işlemlerini kurabilmek için gelişmekte olan pazarı tüm yönleriyle serbest bırakır ve hiçbir baskı uygulamaz. Uluslararası işletmelerin yerel pazarlarda üretim faaliyetlerini sürdürmeleri için kurulur. Etnosentrizm Polisentrizm Koordinasyon Geosentrizm Reengineering 19. Uluslararası işletmelerdeki insan kaynakları sürecinin ilk adımı aşağıdakilerden hangisidir? 16. Uluslararası işletmenin bağlı kuruluşlarında ev sahibi ülke uyruklu yönetici görevlendirmesine ne ad verilir? Eğitim ve geliştirme İşe alma Performans değerleme Ücret yönetimi Reengineering Geosentrizm Koordinasyon Polisentrizm Etnosentrizm İşçi işveren ilişkileri 17. Bir Japon işletmesinin Kanada daki bağlı kuruluşunda merika Birleşik Devletleri uyruklu yönetici çalıştırmasına ne ad verilir? 20. Çalışanlarla örgüt arasındaki ilişkilerle ilgilenen bölüm aşağıdakilerden hangisidir? Planlama İnsan kaynakları Finansman Üretim Pazarlama Regiosentrizm Reengineering Koordinasyon Etnosentrizm Polisentrizm 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2014 GÜZ R /B seçeneğinde, gider dağıtım tabloları aracılığıyla fonksiyonlarına ve gider yerlerine göre gruplanan maliyetler, Gider Çeşitleri Yansıtma Hesabı kullanılarak aşağıdaki hesaplardan hangisinin borç tarafına kaydedilir? Direkt İlk Madde ve Malzeme Giderleri Hesabı Üretim Maliyeti Hesabı Genel Üretim Giderleri Hesabı Yarı mamuller - Üretim Hesabı Mamuller Hesabı MLİYET MUHSEBESİ 5. Bir Üretim İşletmesi nde döneme ilişkin bilgiler şöyledir: Dönemin direkt ilk madde ve malzeme maliyeti: Dönemin direkt işçilik maliyeti: Dönemin genel üretim giderleri: Dönem başı mamul stoklarının maliyeti: Dönem sonu yarı mamul stoklarının maliyeti: Dönem sonu mamul stoklarının maliyeti: 600 Türk Lirası 500 Türk Lirası 400 Türk Lirası 300 Türk Lirası 100 Türk Lirası 400 Türk Lirası 2. şağıdakilerden hangisi Tekdüzen Hesap Planı 7/ seçeneğinde yer alan fonksiyonel gider hesaplarından biri değildir? Bu bilgilere göre üretilen mamullerin maliyeti kaç Türk Lirasıdır? Direkt İşçilik Giderleri Genel Yönetim Giderleri İlk Madde ve Malzeme Genel Üretim Giderleri Hizmet Üretim Maliyeti 3. Üretim amacıyla varlık tüketilmesine ne ad verilir? Maliyet Gideri Kaynak Harcama Hasılat Dönem Gideri 4. şağıdakilerden hangisi maliyet muhasebesinin amaçlarından biri değildir? Özel yönetim kararlarına yardımcı olmak Maliyet kontrolüne yardımcı olmak İşletmenin üretim durumunu belirlemeye yardımcı olmak Planlamaya yardımcı olmak Birim mamul maliyetini belirlemek 6. Bir işletmenin nihai ürün, yarı ürün ile ilk madde ve malzeme halindeki ekonomik değerlerine genel olarak ne ad verilir? Satışlar Satıcılar Stoklar lıcılar İştirakler 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2014 GÜZ R Bir üretim işletmesinde Ocak ayında bir direkt ilk maddeye ilişkin stok hareketleri şöyledir: Tarih 1 Ocak İşlem Dönem başı mevcudu Miktar (kg) Birim fiyat (Türk Lirası/kg) Tutar (Türk Lirası) Ocak Satın alınan Ocak Üretime gönderilen Ocak Satın alınan Ocak Üretime gönderilen 875 Bu bilgilere ve İlk Giren İlk Çıkar stok değerleme yöntemine göre, Ocak ayında üretime gönderilen direkt ilk madde ve malzemenin maliyeti toplam kaç Türk Lirasıdır? şağıdakilerden hangisi muhasebecilerin birbirinden çok faklı iki tutar ile karşılaştıklarında, daha düşük bir varlık değerini veya daha az kârla sonuçlanacak tutarı seçmelerini öngören kavramlardan yararlanarak geliştirilmiş bir stok değerleme yöntemidir? Piyasa fiyatı veya alış maliyetinden düşük olanı ile değerleme Piyasa fiyatı Yenileme maliyeti Son giren ilk çıkar İlk giren ilk çıkar 10. Zaman akordu sistemine göre, bir işçinin saat ücreti 6 Türk Lirası, akord zammı %20, akord zamanı bir birim için 12 dakikadır. İşçi 8 saatlik çalışma sonunda 50 adet mamul üretirse, günlük kazancı kaç Türk Lirası olacaktır? 50 52,5 63, Bir üretim işletmesinde Mart ayında bir işletme malzemesine ilişkin stok hareketleri şöyle gelişmiştir: Tarih İşlem Miktar (kg) 1 mart 2 mart 16 mart 20 mart 27 mart Birim Fiyat (Türk Lirası/ kg) Tutar (Türk Lirası) Dönem başı mevcudu Satın alınan Üretime gönderilen Satın alınan Üretime gönderilen Bu bilgilere ve son giren ilk çıkar stok değerleme yöntemine göre, Mart ayında üretime gönderilen işletme malzemesinin maliyeti toplam kaç Türk Lirasıdır? I. Esas (Normal) Ücretler II. Fazla Çalışma Ücretleri III. Üretim ve Verimlilik Primleri IV. Fazla Çalışma Zamları V. Kıdem Tazminatı Yukarıdakilerden hangileri direkt işçilik maliyetleridir? I, II ve III I, II ve IV I, III ve IV I, II, III ve IV I, II, III, IV ve V 12. Kıdem tazminatı maliyetlerinin dönemler arasında sağlıklı bir şekilde dağıtılması için karşılık ayrılarak aşağıdaki üretim maliyetinin hangisinin bir unsuru olarak mamul maliyetlerine dahil edilmesi gerekir? 720 Direkt İşçilik Giderleri 472 Kıdem Tazminatı Karşılığı 100 Kasa 730 Genel Üretim Giderleri 900 Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2014 GÜZ R şağıdakilerden hangisi özellikle hesaplanmasındaki kolaylık ve işçiyi baskı altına almadan rahat çalışma olanağı tanıması açısından yaygın kullanılan ücret sistemidir? Para akorduna göre Zaman esasına göre Grup akorduna göre Parça başına göre Prim esasına göre 17. şağıdakilerden hangisi, muhasebe açısından işletmede ayrı maliyet merkezleri oluşturulmasının temel nedenlerinden biri değildir? Maliyetleri daha doğru belirlemek Maliyetleri kontrol altına almak Bütçelere temel olacak iş birimlerini belirlemek Verimliliği artırmak Toplam maliyetleri elde edebilmek 14. şağıdakilerden hangisi kapasite açığını gidermek gibi genel bir amaca yönelik fazla çalışma zammının izlenmesinde kullanılabilecek bir üretim maliyeti unsurudur? Satış, dağıtım ve pazarlama giderleri Genel yönetim giderleri Hizmet üretim maliyeti Genel üretim maliyeti Direkt işçilik maliyetleri 15. Bir işçi ( üretim işletmesinde zaman esasına göre 25 Türk Lirası saat ücreti ile çalışmaktadır. İşçi her gün 8 saat, ay içinde toplam 27 gün çalışmıştır. y sonunda ise, bakım onarım sebebi ile 6 saat çalışamadığı belirlenmiştir. Bu bilgilere göre, bu işçinin işletmeye toplam maliyeti kaç Türk Lirasıdır? şağıdakilerden hangisi genel üretim maliyetlerinin özelliklerinden biri değildir? Genel üretim maliyetlerinin bir bölümünün düzensiz aralıklarla ve farklı tutarlarda ortaya çıkması Genel üretim maliyetleri ile mamuller arasında direkt bir ilişki olması Genel üretim maliyetlerinin fiili tutarlarının dönem sonunda hesaplanması Genel üretim maliyetlerinin, birim maliyet hesaplama yöntemlerinin bazılarının temelini oluşturması Genel üretim maliyetlerinin toplam maliyetler içindeki oranının son yıllarda yükselmesi 18. Bir üretim işletmesinde, genel üretim maliyeti toplam Türk Lirası, direkt ilk madde-malzeme maliyeti Türk Lirası ve çalışılan toplam direkt işçilik süresi saattir. Genel üretim giderleri direkt işçilik saati esas alınarak maliyet merkezlerine dağıtıldığına göre, dağıtım oranı kaç Türk Lirasıdır? 4 1,5 1 0,66 0, Bir üretim işletmesinde fabrika binasının emlak vergisinin aşağıdaki dağıtım anahtarlarından hangisi kullanılarak maliyete yüklenmesi daha doğrudur? İşçi sayısı mpul sayısı Makine saati Kapladığı alan Radyatör sayısı 20. şağıdakilerden hangisi otomobil karoseri üretiminde Esas Üretim Maliyet Merkezine örnek olarak verilebilir? Kalite Kontrol Bilgi İşlem Güvenlik Bakım-Onarım Montaj 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 GENEL MUHSEBE-I 2014 GÜZ R şağıdakilerden hangisine 5786 Sayılı yasal düzenleme ile muhasebe mesleğini yapma yetkisi verilmiştir? 6. şağıdakilerden hangisi Türkiye Finansal Raporlama Standardına göre düzenlenmesi zorunlu finansal tablolardan biridir? Serbest Muhasebeci, Bağımsız Denetçi İç Denetçi, Yeminli Mali Müşavir Serbest Muhasebeci, Ön Muhasebe Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir Dış Denetçi, Yeminli Mali Müşavir hangisi 2. şağıdakilerden kaynaklarını ifade etmektedir? Satılan Mamuller Maliyeti Tablosu Maliyet Dağıtım Tablosu mortisman Dağıtım Tablosu Satış Emri Tablosu Nakit kış Tablosu işletmenin Yabancı Kaynaklar, Öz Kaynaklar Öz Kaynaklar, Dönen Varlıklar Dönen Varlıklar, Duran Varlıklar Duran Varlıklar, Yabancı Kaynaklar Gelirler, Giderler 7 ve 8 numaralı soruları aşağıdaki bilgiye göre cevaplayınız. işletmesi ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir: Türk Lirası Toplam Toplam Toplam Toplam hangisi muhasebenin 3. şağıdakilerden işletmedeki görevlerinden biri değildir? ticari alacaklar: ticari borçlar: gelirler: giderler: Mali nitelikli belgeleri toplamak Finansal nitelikteki işlemleri sınıflandırmak Para ile ifade edilen mali olayları kaydetmek Mali tablolar yardımıyla bilgileri özetlemek ve raporlamak Personel alım sürecini gerçekleştirmek 7. Bu bilgilere göre işletmenin bilançosunda Ticari lacaklar kalemi kaç Türk Lirasıdır? 4. İşletmenin bir yıl veya normal faaliyet dönemi içinde paraya dönüşebilecek varlıklarına ne ad verilir? Duran Varlıklar Öz Kaynaklar Sabit Varlıklar Dönen Varlıklar Mali Duran Varlıklar 8. Yukarıdaki bilgilere göre işletmesinin dönem sonu bilançosunda netleştirme varsayımına göre dönem kârı veya dönem zararı kaç Türk Lirasıdır? 5. Muhasebe işlemlerinin ulusal para birimiyle gerçekleştirilmesini sağlayan muhasebenin temel kavramı aşağıdakilerden hangisidir? Kişilik kavramı Efektif kavramı Parayla ölçülme kavramı Nakit kavramı Evalüasyon kavramı zarar zarar zarar kâr kâr İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2014 GÜZ R şağıdakilerden hangisi Finansal Durum Tablosunda kısa vadeli borç olarak nitelendirilir? 13. Kasa hesabının dönem içinde finansal olaylar sonucundaki işleyişi aşağıdaki gibidir: KS HESBI Raporlama döneminden sonra on iki ay içinde ödenecek borçlar Sermaye piyasasından sağlanan ve on iki aydan daha uzun sürede ödenecek borçlar Uluslararası kuruluşlardan sağlanan ve vade bitimi iki yıl olan borçlar Borcun ödenmesini on iki aydan uzun süre ertelenebilen borçlar Ticari amaçla elde bulundurulan 12 aydan uzun vadeli borçlar 10. şağıdakilerden hangisi nakit yatırım olarak kabul edilmektedir? Bu bilgilere göre, işletmenin kasasındaki nakit para kaç Türk Lirasıdır? benzeri Vadesine altı ay kalan bir yatırım vade sonuna kadar elde tutulacak yatırımlar Vadesine üç ay veya daha kısa süre kalmış yatırımlar Maddi olmayan duran varlıklara yapılan yatırımlar Maddi duran varlıklara yapılan yatırımlar Öz sermayeyi temsil etmeyen menkul kıymetlere yapılan yatırımlar 14. şağıdakilerden hangisi bir işletmenin finansal olayların hangi durumlarda ilgili hesabın borç tarafına veya hangi durumlarda alacak tarafına kayıt yapılacağını ifade eden kavramdır? 11. Kaynak hesaplarının işleyişi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Kaynak hesabına ilişkin artışlar ilgili hesabın alacak tarafına kaydedilir. çılış ile ilgili işlemler hesabın borç tarafına kaydedilir. Dönem sonunda kalan veren kaynak hesapları, bilançonun aktifini oluşturur. İlgili dönem sonunda hesap kalan verirse, borç kalanı verir. Kapanış ile ilgili işlemler hesabın alacak tarafına kaydedilir. Hesabın kapatılması Hesabın alacaklandırılması Hesabın açılması Hesabın borçlandırılması Hesabın işleyişi 15. şağıdakilerden hangisi bilanço esasına göre defter tutamayan 2. sınıf işletmelerin tutmak zorunda olduğu ve tasdike tabi olan defterdir? hangisi herhangi bir 12. şağıdakilerden hesabın borç veya alacak tarafına ilk kez kayıt yapılmasıdır? İşletme hesabı defteri Yevmiye defteri Pay defteri Büyük defter Envanter defteri Hesabın borç kalanı vermesi Hesabın açılması Hesabın kapatılması Hesabın alacak kalanı vermesi Hesabın devretmesi 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2014 GÜZ R KS HS. 100 BNKLR HS. 300 TİCRİ MLLR HS. 500 STICILR HS. SERMYE HS. 20. şağıdakilerden hangisi ticari defterlerin özelliklerinden biri değildir? İşletmenin muhasebesiyle ilgili olmayan defterleri de ticari defter kabul edilir. Defterlerin açılışı noter tarafından onaylanır. kapanışı Rekabet Kurulu Defterlerin tarafından onaylanır. Defterlerin Türkçe tutulması zorunludur. Hatalı işlemin düzeltilmesinde hatayı yok edecek şekilde düzeltme yapılamaz Bu yevmiye maddesi türü aşağıdakilerden hangisidir? Basit madde Birleşik madde Sayısal madde Karma madde Fiziki madde 17. şağıdakilerden hangisi Kasa hesabının her zaman alacaklı çalıştığı muhasebe fişidir? Mahsup fişi Tediye fişi Tahsil fişi Perakende satış fişi Yazar kasa fişi ralık itibariyle yasal olarak düzenlenen ilk zorunlu mizan aşağıdakilerden hangisidir? Kümülatif Mizan ra Mizan Büyük Mizan Kesin Mizan Genel Geçici Mizan süreciyle ilgili 19. Muhasebe bilgilerden hangisi yanlıştır? aşağıdaki Muhasebe bir sistemdir. Her sistem gibi girdileri mevcuttur. Girdiler işletmenin finansal tablolarıdır. Girdilerin işlendiği bir süreci vardır. Bilgi kullanıcılarına sunulacak çıktılar elde edilir. 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 HUKUKUN TEMEL KVRMLRI 2014 GÜZ R Başlangıcı bilinemeyecek ölçüde eskiden beri uygulanıyor olan ve toplumda bu şekilde hareket edilmesi gerektiği yönünde bir inancın bulunduğu kurallar aşağıdakilerden hangisidir? 5. Hukuki işlemin geçerlilik şartlarından kamu düzenini ilgilendirdiği kabul edilenlerin gerçekleşmemesi durumunda ortaya çıkan geçersizlik çeşidi aşağıdakilerden hangisidir? Din kuralları Hukuk kuralları Örf ve adet kuralları hlak kuralları İdari kurallar Yokluk Hükümsüzlük İptal edilebilirlik Nisbi butlan Hukuka aykırılık 6. Bir hukuk kuralının o kuralı oluşturan makam veya organ tarafından yürürlükten kaldırılmasına ne ad verilir? 2. klın, nesne ve olgular hakkında neye inanılması gerektiği ile ilgili yapılan düşünmeyi gerçekleştiren yönüne ne ad verilir? Mülga Zımni İptal Geri alma İlga hlaki yargılar Pratik akıl Teorik akıl Normatif ahlak Betimsel akıl 7. Benzerlik gösteren iki durum, olay veya hüküm arasında bir ilişki kurularak, açıkça gözlemlenmeyen daha başka ortak noktaların bulunduğu çıkarımına varmak anlamına gelen yorum aracı aşağıdakilerden hangisidir? 3. Hukukun insan ve toplum yaşamına katkısı, hukukun işlevleri olarak anılır. şağıdakilerden hangisi bu işlevlerden biri değildir? Barış Eşitlik Güvenlik Refah Özgürlük 8. Devletin ülkesi içerisinde meydana gelen olaylar ve eylemlerin o devletin hukukuna tabi olması ilkesine ne ad verilir? 4. şağıdakilerden hangisi hukuki yaptırım türlerinden biri değildir? Evleviyet Kıyas Karine Zıt kanıt Kanıt Ceza Dışlama Cebri icra Tazminat Geçersizlik 14 Eşitlik ilkesi Mülkilik ilkesi Şahsilik ilkesi Kanunilik ilkesi Değişmezlik ilkesi İzleyen sayfaya geçiniz.

15 2014 GÜZ R şağıdakilerden hangisi hukukun kaynaklarından biri değildir? asli 13. İngiliz hukukunun kaynakları arasında bulunan Common Law uygulamalarının aşırı biçimciliğinin adalet arayışını karşılamadaki yetersizliğini gidermek için ortaya çıkan hukuk uygulaması aşağıdakilerden hangisidir? nayasa Tüzük Kanun Örf ve âdet hukuku Yargı kararları Statute Law Pandekt Hukuku Personae Equity İnstitutiones 10. şağıdakilerden hangisi hukuk kurallarının yorum teorilerinden biri değildir? Sözel yorum teorisi Sistematik yorum teorisi Ekonomik yorum teorisi Tarihsel yorum teorisi maçsal yorum teorisi 14. Bir ülkede dağınık halde bulunan hukuk kurallarının derlenip sistemli bir bütünlüğe kavuşturulması etkinliğine ne ad verilir? Tedvin İntihal ktarma Esinlenme İktibas 11. Roma Hukuku nun lmanya da geçerli olduğu bölgenin ve zamanın gereklerine göre düzenlenmiş hali olarak ifade edilen hukuk aşağıdakilerden hangisidir? Pandekt Hukuku Germen Hukuku Kıta vrupası Hukuk Sistemi nglo merikan Hukuk Sistemi Statue Law 12. merikan Hukuku ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır? Hukuku ile ilgili 15. Roma ifadelerden hangisi yanlıştır? aşağıdaki merikan Hukuku nun mahkeme içtihatları ve yasama olmak üzere iki temel kaynağı vardır. Hukuku nda önceki örnek merikan kararların sonrakiler için bağlayıcı olması ilkesi geçerlidir. Yüksek Mahkeme, nayasa nın herhangi bir bölümü ile çatışan federal yasayı kaldırabilir. merikan Hukuku nda equity mahkemeleri İngiltere den farklı olarak kilise mahkemelerinin baktığı işlere de bakar. merikan Hukuku, Kıta vrupası Hukuk Sistemi içerisinde yer alır. aşağıdaki Özgür bir kimsenin hak sahibi olabilmesi için aynı zamanda vatandaş da olması gerekmektedir. Roma vatandaşlığı doğum yolu ile azat etme ile ve tevcih yoluyla kazanılabilir. Kölelerin hak ehliyeti bulunmamaktadır. Roma hukukunda aile kavramı, bir aile reisinin egemenliği altında yaşayan ve aralarında kan bağı bulunan kişileri ifade eder. ile reisi hayatta ise çocuklar ve aile hâkimiyetindeki kadınların hak ehliyeti bulunmamaktadır. 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2014 GÜZ R şağıdaki suçlardan hangisine hadd cezası uygulanmaz? 16. Türk Hukukundaki idari yargı örgütü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? İdari yargıda dava açabilmenin ön şartı, adli yargı yolunu tüketmektir. İcra ve Kadastro Mahkemeleri idari yargıdaki ilk derece mahkemelerine örnektir. Bölge İdare Mahkemeleri fiilen göreve başlamamışlardır. İdare ve Vergi Mahkemeleri tek hakimden oluşur. Temyiz görevi dışında, kanun tasarıları hakkında görüş bildirmek, tüzük tasarılarını incelemek de Danıştay ın görevleri arasındadır. Kasten yaralama Hırsızlık Zina iftirası Hamr suçu Yol kesme Hukuk sistemleri ile ilgili 17. Sosyalist aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Sosyalist Hukuk sistemlerindeki başlıca temel ilkeler sosyalist demokrasi, sosyalist yasallık ve demokratik merkeziyetçiliktir. Sovyet Hukuk tarihi bakımından genel mülkiyet sistemindeki dönüşüme kollektifleştirme adı verilir. Devlet mülkiyeti bütün halkın malı anlamına gelir, devlet yalnızca bu malların yöneticisi görevindedir. Sosyalist Hukuk sistemlerinin Roma Hukukuyla ortak noktaları, mülkiyet biçimleri ve araçsalcılık ilkesidir. Sovyet Hukukunda yurttaşların kişisel mülkiyet sahibi olmaları mümkündür. 18. Türk Hukukundaki yargı kolları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 20. İslam Hukuku ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Diğer yargı kollarının görev alanına girmeyen tüm dava ve yargısal işlerin çözüm yeri idari yargıdır. Yargı kolları arasında herhangi bir astlıküstlük ilişkisi bulunmamaktadır. dli yargı örgütünde görevli yüksek mahkeme Yargıtay dır. nayasa yargısında görevli tek mahkeme nayasa Mahkemesi dir. Uyuşmazlık mahkemesi adli, idari ve askeri yargı mercileri arasındaki görev ve hüküm uyuşmazlıklarını kesin olarak çözmekle görevlidir. İslam dinince vazedilmiş ilahi ilkelere şeriat denir. İslam hukukunda fıkıh; ibâdât, muâmelât ve ukûbât olmak üzere üç başlıkta incelenir. Fakihlerin bir sorun karşısında aynı çözüme ulaşmasına kıyas denir. Kaldırılmasında zorunlu ve kamusal yarar bulunan bir güçlüğü kaldırmak için hükmolunan çözüme maslahat denir. Hz. Muhammed in söz ve eylemlerini ifade eden kaynaklara sünnet denir. 16 TEST BİTTİ.

17 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

18 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

19 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

20 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

21 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

22 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

23 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

24 SINVD UYULCK KURLLR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktır. ynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Yanında veya sırasında kitap, not vb. bulunduran, sınav sırasında kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren ya da kopya çekilmesine yardım edenlerin kimlikleri, Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılacak ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılacaktır. ynı zamanda bir sonraki sınava katılamayacaklardır. Bu nedenle sorumluluk öğrencilere aittir. Sınavda yetki verilmiş görevliler, bu salondaki sınavın kurallara uygun biçimde yapılmadığını, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu raporlarında bildirdikleri veya üniversite sınav merkezince yapılan incelemeler sonucu toplu kopya yapıldığı saptandığı takdirde, nadolu Üniversitesi nin yetkili organlarınca bu salonda sınava giren öğrencilerin tümünün o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 2. Öğrenciler sınav sırasında görevlilerin her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Gerektiğinde görevliler oturduğunuz yerleri değiştirebilir. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Sınav görevlilerinin talimatlarına uymayan, sınav görevlilerine hakaret eden, fiili saldırıda bulunan ve tehdit edenlerle sınav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuşan, sınav salonunu terk etmesi yasaklanan zaman içinde terk eden, sınav yapılmasını belli bir süre engelleyenlerin kimlikleri Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılır ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Sınav sırasında herhangi bir nedenle dışarı çıkmak yasaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakika ve sınav süresinin son 5 dakikası içinde, sınavlarını tamamlasalar bile hiçbir öğrencinin salondan çıkmasına izin verilmeyecektir. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakika geçtikten sonra hiçbir öğrenci sınava alınamaz. 4. Biraz sonra soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmeden önce size verilecek soru kitapçığının üzerinde ayrılan yere, adınızı, soyadınızı, öğrenci numaranızı ve bu salonun numarasını mutlaka yazınız. Sınav sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve sınav merkezinde tek tek incelenecektir. Soru Kitapçığının bir tek sayfası bile eksik çıksa o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. 5. Size verilen cevap kağıdı üzerindeki T.C. Kimlik No, ad ve soyadın size ait olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kağıdını alınız. Daha sonra cevap kağıdı üzerinde ayrılmış olan yerlere T.C. Kimlik numaranızı ve test grubunuzu mutlaka kodlayınız, adınızı soyadınızı yazınız ve ilgili yeri imzalayınız. Kendisine ait olmayan cevap kağıdını kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanılacaktır. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesinlikle kullanılmayacaktır. Kullanıldığı taktirde cevap kağıdı optik okuyucuda okutulamadığından öğrencinin o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. 8. CEVPLRIN TÜMÜ CEVP KĞIDIN İŞRETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerine yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. 9. Soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde yapmak için kullanabilirsiniz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullanmak yasaktır. Bu tür işlemleri yapanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 10. Öğrencilerin soruları ve/veya sorulara verdikleri yanıtları cevap kağıdı dışında herhangi bir yere yazmaları ve bunu sınav salonundan dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 11. Sınav sırasında öğrencilerin birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesinlikle yasaktır. Yasağa uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 12. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. ncak, alfabetik tuş takımı (a, b, c,.v, y, z) olan, üzerinde program yapılmasına, saklanmasına ve çalıştırılmasına izin veren EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulunan hesap makineleri ile data bank vb. özel donanımlar kullanılamaz. Hesap makinesinin sınav sırasında ödünç alınması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davranışlarda bulunanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 13. Öğrenciler telsiz, cep telefonu, çağrı cihazı, taşınabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçları sınava gelirken getirmemeleri konusunda sınava giriş belgelerinde uyarılmışlardır. Bu cihazları sınav salonunda yanlarında bulunduran öğrencilerin, cihazları kapalı olsa bile, o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 14. Öğrenciler ruhsatlı veya resmi amaçlı kullanılsa bile silah ile sınav binasına gelmemelidir. Bu öğrenciler kesinlikle sınava ve binaya alınmaz. Bir şekilde girmişlerse dışarı çıkartılıp o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 15. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında resmi kıyafetle sınava girmek yasaktır. ksine davranan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 16. Biraz sonra dağıtılacak olan soru kitapçığında test ile ilgili açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumadan ve size "SINV BŞLMIŞTIR" denmeden soruları cevaplamaya başlamayınız. 17. Sınavınız bittiğinde, cevap kâğıdınız ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine şahsen teslim ediniz. Teslim etmediğiniz evrak nedeniyle o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. SINVINIZD BŞRILR DİLERİZ.

2014 - GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL

2014 - GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1107 2014 - GÜZ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YRIYIL ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 1140 ÖĞRENCİNİN 2013 - GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1140 ÖĞRENCİNİN 2014 - GÜZ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1144 ÖĞRENCİNİN 2014 - GÜZ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE 1.1. Muhasebenin Sorumluluk Alanı...3 1.2. Muhasebenin Ülke ve Dünya Ekonomisindeki Yeri...4 1.3. Muhasebe Verilerinin İlgi Çevreleri...7 1.4. Muhasebenin

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU KÜLTÜR VE TURİZM

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (PS) ALAN BİLGİSİ TESTİ (HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME-MALİYE-MUHASEBE) 6 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (PS) ALAN BİLGİSİ TESTİ (HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME-MALİYE-MUHASEBE) 6 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (PS) ALAN BİLGİSİ TESTİ (HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME-MALİYE-MUHASEBE) 6 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

2013 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) A

2013 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) A ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 8 Mayıs DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... GENEL. u soru kitapçığı Türkiye deki belirli

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS. SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ UNVAN DEĞİŞİKLİK SINAVI 10 TEMMUZ 2015 Cuma, Saat: 10:00 GENEL AÇIKLAMA

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS. SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ UNVAN DEĞİŞİKLİK SINAVI 10 TEMMUZ 2015 Cuma, Saat: 10:00 GENEL AÇIKLAMA ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ UNVAN DEĞİŞİKLİK SINAVI 10 TEMMUZ 2015 Cuma, Saat: 10:00 ADI SOYADI T.C.KİMLİK NO SALON NO SIRA NO :.. :. :. :. 1. Bu soru kitapçığında aşağıdaki

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İŞLETMECİLİK 13 1.1. İnsan İhtiyaçları 14 1.1.1. Ekonomik Mal ve Hizmetler 16 1.1.2. Talep ve Arz 17 1.1.3. Tüketim ve Tüketici 18 1.1.4. Üretim ve Üretim Faktörleri 18 1.2.

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

2018 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) A

2018 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) A ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 08 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI Mayıs 08 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ. Bu soru kitapçığı

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 30 Nisan 2016 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 30 Nisan 2016 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 06 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 0 Nisan 06 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı