AYAKKABI MURAKABE NİZAMNAMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AYAKKABI MURAKABE NİZAMNAMESİ"

Transkript

1 1339 AYAKKABI MURAKABE NİZAMNAMESİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : , No : 4/10086 Dayandığı Kanunun Tarihi : , No : 1705 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : , No : 9907 Yayımlandığı Düsturun Tertibi : 3, Cildi: 39, S. 938 Nizamnamenin şümulü: Madde 1 Türkiye'de kadın, erkek ve çocuklara mahsus her çeşit ayakkabı ve terlik imali ve satışları bu Nizamname hükümlerine tabidir. Bebe patikleri, otomobil lastiklerinden yapılan çarıklarla nalın, takunya ve bunların plajlarda giyilen benzerleri yukarıki fıkra şümulüne girmezler. BİRİNCİ BÖLÜM Deriden mamul ayakkabılar Deriden mamul ayakkabılarda kullanılacak malzeme vasıfları: Madde 2 (Değişik : /5779 K.) Deri ayakkabı imalatında kullanılacak olan deri, gön ve köselelerin esas ve umumi vasıflar bakımından TS/214, 215, 216, 217, 218, 219, 222, 224, 225, 226, 227, 231, 232, 234, 235 ve 236 Türk Standardlarıyla tesbit edilen asgari vasıfları haiz olmaları şarttır. a) Ayakkabılarda kullanılacak yüzlük deriler, yanık, çürük, sırçası çatlamış olmayacaktır. b) Taban ve fort imalatında mukavva ve kağıt, taban ve ökçe kapaklarında yarma boyun ve etek köseleleri ve katlandıkları zaman kırılan köseler kullanılmayacaktır. Ancak fort imalinde, fiber kullanılacağı gibi hara malı veya yalınkat ayakkabılarda münhasıran yarmayı takviye mahiyetinde mukavva kullanılabilir. c) Ayakkabıların yüz dikişlerinde filoş (Suni ipek) ipliği, taban imalatında ve kazuma dikişlerinde de pamuk iplikleri kullanılması yasaktır. Bu dikişlerde keten ipliği ve keten ipliğine muadil iplikler kullanılacaktır. Madde 3 Taban veya ökçeleri veya her ikisi lastik,krepsol ve sentetik deri ayakkabılarda; lastik krepsol ve sentetik kısımların dayanıklı olması şarttır. Vardoların, sentetik olması caiz olup bunlarda da aynı sağlamlık aranır.lastiklerin birinci nevilerinin terkiplerinde en az yüzde 30 ve ikinci nevilerinin terkiplerinde en az yüzde 25 nispetlerinde ham kauçuk bulunması şarttır. Bu nispetlerin yüzde beşine kadar tolerans kabul edilebilir.

2 1340 Terlik imalatında kullanılacak malzemenin vasıfları: Madde 4 Terliklerde kullanılacak malzemenin vasıfları, esas itibariyle ikinci maddede zikrolunanların aynıdır. Ancak; terliklerin taban ve ökçelerinde boyun köselesi; iç sürmesi halinde mukavva ve taban dikişlerinde pamuk iplikleri kullanılabilir. İKİNCİ BÖLÜM Lastikten mamul ayakkabılar Lastikten mamul ayakkabıların vasıfları Madde 5 Lastikten mamul ayakkabıların en az aşağıda gösterilen vasıfları haiz olmaları şarttır: a) Mamuller, münasip derecede pişirilmiş ve elastiki olacak, yatık bulunmıyacak kesitleri hava boşlukları ile iyi dağılmamış ve iri dolgu maddelerinden ari olacak ve mütecanis manzara arzedecektir. b) Yüzler, birin üç misline; kalınlığı dört milimitreye kadar olan mütecanis profilli tabanlar, onda birden yarısına kadar, kopmadan uzayabilecek ve kendi hallerine bırakıldıklarında muayyen bir toleransla asli ölçülerine rucu edebilecek hassada olacaklardır. Lastik ayakkabıların kauçuk nispetleri Madde 6 Lastik aykkabıların ihtiva edecekleri asgari ham kauçuk nispetleri, aşağıda gösterilmiştir: Mamulün cins ve nev'i Yüzlerde Tabanlarda Topuklarda 1 Konfeksiyon kışlık siyah ayakkabı ve çizmeler Konfeksiyon yazlık a) Siyah lastikten ayakkabılar b) Beyaz ve renkli lastikten ayakkabılar Fantazi çizme ve ayakkabılar Prese ayakkabı ve çizmeler Yüzleri lastik olmıyan ve saya altında pişirilen lastik tabanlı ayakkabı ve pantoflalar Madde 6 - (Son fıkra)

3 1341 Ham kauçuk tabirinden, ticari şekilde tabii ham kauçuk ile suni kauçuk bunların karışımları ve rejeneratlarının ihtiva ettikleri kauçuklar anlaşılır. Madde 7 Bilümum taban ve topuklarda kullanılmak üzere imal edilip hazır satılan siyah lastiklerin terkiplerinde, yüz kısım ham kauçuk için en az otuz kısım is siyahı bulunması mecburidir. İmalatta riayeti mecburi hususlar Madde 8 Bilümum konfeksiyon ve prese mamullerin parçaları yekdiğerlerine iyice yapıştırılmış olacak kumaş kısımları sağlam dikilecek ve mevcut oldukları takdirde fermuar ve kapsulleri de iyice raptedilmiş bulunacaklardır. Lastik ayakkabıların adları ile boy ve numaraları Madde 9 Lastik ayakkabıların boylarına göre adları ve numaraları şunlardır: Küçük boylar Patik R ve ZR (Galoş) 1 12 numara " Tenis Bebe şoson 3 5 Patik şoson 6 8 Bebe - Patik Bebe çizme Patik " Orta boylar Filet ZB (Galoş) 1 4 " F " Zenne F " Filet iskarpin, filet tenis Zenne iskarpin pups Filet şoson 9 14 Filet zenne Zenne şoson Rw Filet bağlı bot Filet çizme Zenne çizme Fermuarlı çizme Büyük boylar Merdane fanilali B 5 12 Bezeri B çerkes (Galoş) Garson iskarpin tenis Merdane " " Garson şoson Merdane şoson 7 12 Garson bağlı bot Garson - Merdane Merdane " " Subay çizme Merdane (normal ve uzun konçlu) 39 45

4 1342 Yüz ve taban kalınlıkları Madde 10 Lastik ayakkabı ve çizmelerin yüz ve taban kalınlıkları aşağıda gösterilmiştir. Küçük Orta Büyük boylarda boylarda boylarda Mamulün cins ve nev'i yüz mm taban yüz mm taban yüz mm taban 1 Konfeksiyon kışlık siyah a) Ayakkabı 0,8 1,5 0,8 2 0,9 2 b) Çizme 0,9 1,5 0, Konfeksiyon yazlık beyaz ve renkli 1, Fantazi çizme ve ayakkabılar 1 1, Prese ayakkabı ve çizmeler a) Hazır tabanlar b) Saya altında pişirilmiş lastik tabanlı ayakkabı ve pantuflalar Krepsol ve plastik tabanlar Lastik ayakkabılarda kullanılacak mensucatın asgari vasıfları: Madde 11 Lastik ayakkabı imalatında yüz, fötr ve taban astarı olarak kullanılacak başlıca mensucatın haiz olması icabeden asgari vasıfları şunlardır: % 10 toleransla % 10 toleransla asgari kopma yükleri asgari gramaj Kg. Malzeme Gr./M2 çözgü atkı Yüz Panama Fötr Trikotaj Taban astarı İmalat hataları: Madde 12 İmalat esnasında amillerinin sunutaksirleri olmaksızın çeşitli sebeplerle vukua gelip önlenemeyen hatalar neticesi yukardaki maddelerde yazılı vasıflardan bir veya bir kaçını haiz olmayarak elde edilen kusurlu lastik mamullerden 6, 7 ve 10 uncu maddelerde zikredilen hususların asgarilerini ihtiva etmeleri şartiyle, sağlamlıklarını muhafaza edenler, içlerinin görünür yerlerine (İkinci) ve bunların dünundakilerin de keza içlerinin görünür yerlerine (İskarta) damgaları vurulmak suretiyle satılabilirler. Bu gibi mamullerin bu kabil damgalar vurulmaksızın satışa arzları yasaktır.

5 1343 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Ayakkabıların imal tarzları ve damgalanmaları Deri ve lastik ayakkabıların imal tarzları: Madde 13 Ayakkabılar, imal tarzlarına göre başlıca altı sınıftır. I - Dikişli deri ayakkabılar, II - Yapıştırma deri ayakkabılar, III - Sandaletler, IV - Ağaç çivili deri ayakkabılar, V - Madeni çivili deri ayakkabılar, VI - Lastik ayakkabılar, Bunlardan dikişli deri ayakkabılarda (El dikişli piyanta), (Makine dikişli piyanta), (Kaliforniya tipi), (El dikişli fora), (Makine dikişli fora) ve (Yalınkat) diye ayrıca altı tipe ayrılırlar. Bu ayakkabıların her birinin dikişli yapıştırma, sandalet, ağaç veya madeni çivili olduklarına göre, kendi sınıflarıyla, bunlardan dikişli ayakkabıların ayrıca taallük ettikleri tiplerle, lastik ayakkabıların ise, 9 uncu maddede yazılı adlarıyla satılmaları mecburidir. Yapıştırma ayakkabılar: Madde 14 Yapıştırma ayakkabıların, iyi vasıfta ve sudan müteessir olmayan maddelerle yapıştırılmış olması şarttır. Ayakkabıların damgalanması ve firma şeridi yapıştırılması: Madde 15 a) Ayakkabıların kösele ve lastik tabanlarının kamara kısımlarına imal eden veya ettirenlerin müseccel alameti farikalarını veya tam olarak adlariyle soy adlarını, yahut her ikisini okunacak ve kolaylıkla silinmiyecek tarzda damgalamaları mecburidir. Lastik ökçelerde bu damgalar, ökçelerin yere değen satıhlarına vurulur. b) Tabanları; lastik kauçuk veya krepsol ayakkabılardan kamara kısımlarına damga vurulması mümkün olmayanların damgaları, içlerinin görünür yerlerine konulur. c) Lastik fabrikasyonundan elde edilen ayakkabı mamüllerinin görünür ve sökülmez yerlerine ayrıca imal tarihleri de yalnız ayı ve yılı gösterilmek suretiyle damgalanır. d) Ayakkabıların müstehlike satışlarını yapan tacirlerin de ayakkabıların iç taraflarında ayrıca kendi müseccel alametifarika veya ad ve soyadlarını yahut her ikisini damga veya firma şeritleriyle belirtmeleri caizdir.

6 1344 e) İmalatını doğrudan doğruya müstehlike satan amillerde, ayakkabıların kamara kısımlarından gayri iç taraflarına, damga veya şeritlerini koyabilirler. Ayakkabılara yukarıda zikrolunan alametifarika, ad ve soy adlariyle numaraları, fiyat etiketleri ve diğer mevzuatla mecburi kılınan harf, rakam ve işaretlerden gayrı damga vaz'ı veya firma şeridi yapıştırılması memnudur. İmal ve damga mesuliyetleri: Madde 16 a) Bu Nizamname hükümlerine aykırı imalattan amillerle kendi nam ve hesaplarına imalat yaptıranlar mesuldur. b) Damga vaz'ı mecburiyetine riayet edilmemesinden veya yanlış, noksan, silik damga vurulmasından, amillerle kendi nam ve hesaplarına imalat yaptıranlar mesul oldukları gibi, bu Nizamnamenin şumulüne giren mamullerin damgasız olarak satışa arzından, mutavassıtlarla toptancı ve perakendeci tacirler de mesuldurlar. c) Bu Nizamname hükümlerine aykırı imalattan müstehlike karşı, satış yapan esnaf ve tacirler zamin olup bunların mali bakımdan amillere veya kendi nam ve hesaplarına imalat yaptıranlara rucu hakları mahfuzdur. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Murakabe hükümleri muayene ve kontrol: Madde 17 Sanayi Vekaletince salahiyetli kılınacak memurlar, fabrika, imalathane, depo, mağaza ve dükkan gibi imal ve satış yerlerinde mutavassıt veya seyyar satıcılarda mevcut ve bu Nizamname hükümlerine tabi deri, lastik veya karışık bilümum yarı mamül ve mamül ayakkabıları çalışma saatları içinde veya bu yerlerin açık bulundukları zamanlarda faaliyetlerini durdurmayacak şekilde muayene ve kontrol ederek nümuneler alabilirler. Muayene ve kontrol şekilleri: Madde 18 Bu Nizamnameye göre muayene ve kontrol aşağıda yazılı şekillerde yapılır: I - Normal muayene ve kontrol salahiyetli memurlar tarafından 17 nci maddede yazılı yerlerde mevcut yarı mamül ve mamül ayakkabılardan sondaj suretiyle beş çifti ayrılır ve bunların yukardaki maddeler hükümlerine uygun olup olmadıkları göz ve el ile muayene edilir. II - Şikayet üzerine yapılan muayene ve kontrollar. Ayakkabı satın alan kimselerin alakalı mercilere bu Nizamname hükümlerine aykırılık iddiasiyle yapacakları şikayet veya yazılı ihbarlar üzerine salahiyetli memurlar malın satıldığı mahalle gelerek şikayet veya yazılı ihbar mevzuu ayakkabılardan iki çiftini ayırırlar. İki çift mevcut yoksa, bir çift veya alıcı nezdindeki şikayet mevzuu ayakkabıların bu Nizamname hükümlerine uygun olup olmadıkları göz ve el ile kontrol edilir.

7 1345 Muayene ve kontrol neticeleri: Madde 19 Yarı mamül ve mamül ayakkabıların yukarıdaki maddeye göre yapılan muayene ve kontrolları neticesinde: a) Ayakkabıların bu Nizamname hükümlerine herhangi bir aykırılığı yok ise, salahiyetli memurun ayırdığı ve üzerlerinde muayene ve kontrol yaptığı yarı mamul veya mamul ayakkabılar, sahiplerine bırakılarak haklarında herhangi bir muamele yapılmaz. b) Salahiyetli memurun muayene ve kontrol ettiği yarı mamul veya mamul ayakkabıların bu Nizamname hükümlerine herhangi bir suretle olursa olsun aykırılıkları bulunduğu takdirde, aynı cins malların geri kalan bütün mevcudu da memur tarafından tesbit ve muayeneden geçirilerek tefrik edilir ve mütaakiben aşağıdaki maddelerde zikredildiği veçhile nümuneler, alınır. Nümunelerden gayrı aykırı vasıflardaki mallar yediemine tevdi edilerek keyfiyet salahiyetli memur tarafından zabıt varakası ile tesbit olunur. c) El ve göz ile yapılan kontrollarda bu Nizamname hükümlerine aykırılıkları tesbit edilemiyen fakat salahiyetli memur tarafından laboratuvar muayenesine lüzum hissedilen yarı mamül ve mamüllerden de aynı miktarlarda nümune alınarak laboratuvara gönderilir. Ancak bu kabil malların bu Nizamname hükümlerine aykırılıkları laboratuvar raporu ile sabit olduktan sonra bakiye mevcutları yediemine tevdi olunur. Nümune ve miktarlariyle alınış şekilleri: Madde 20 Normal muayenelerde aykırı evsafta oldukları anlaşılan mamul ayakkabılardan beş çifti, yarı mamullerin beş çift parçası, şikayet üzerine yapılan kontrollarda ise mamullerden iki çifti, amil, satıcı veya alakalı veyahut bunların temsilcileri huzurunda beşer tek, ve ikişer tek mamul veya yarı mamul halinde ayrı ayrı içten dikişli iki torbaya konulur. Torbaların ağızları sicimle bağlanıp birer etiket takılır. Ve müştereken mühürlenir. Etiketlere amil veya satıcı yahut alakalıların isim adres veya nümunelerin cinsi ile alındığı tarih yazılarak salahiyetli memurla hazır bulunan alakalılarca imzalanır. Taban ve topuk lastikleriyle ayakkabı imalinde kullanılan mensucat ve malzemenin nümuneleri de aynı şekil ve miktarlarda alınır. Muayene ve kontrol fabrika ve emsali gibi imal yerlerinden gayrı mahallerde yapıldığı takdirde mamul nümunelere mütaallik malların faturalarının birer sureti de müştereken imzalanarak salahiyetli memur tarafından alınır.

8 1346 Zabıt tanzimi: Madde 21 Yapılan muayene ve kontrol neticesinde Nizamnameye aykırı olup nümuneleri alınan yarı mamul veya mamul ayakkabılardan dolayı salahiyetli memur tarafından mahallinde dört nüshadan ibaret olmak üzere bir zabıt varakası tanzim olunur. Bu zabıt varakasına muayene ve kontrol edilen malların cins ve miktarları ile Nizamnameye aykırı olarak tesbit edilen hususlar derc olunur. Zabtın imzalanması: Madde 22 Amil, satıcı veya alakalı veyahut bunların temsilcileri tanzim edilen zabıt varakasını, salahiyetli memurla beraber imza ederler. Bu ilgililer zabıt varakası münderecatına itiraz ettikleri takdirde, itirazlarının neden ibaret bulunduğunu zabıt varakasının altına derhal yazıp imza etmeğe mecburdurlar. İmzadan imtina halinde, bir zabıta memuru çağırılarak keyfiyet onun huzuru ile zabta yazılır ve altı imza edilir. Tanzim edilen zabıt varakasının bir nüshası salahiyetli memur tarafından mühürlenmiş nümunelerin bir takımı ile beraber amil, satıcı veya alakalı veyahut bunların temsilcilerine verilir. Nizamnameye aykırı malların yediemine tevdii: Madde 23 Yapılan muayene ve kontrol neticesinde Nizamname hükümlerine aykırı oldukları tesbit edilen malların, salahiyetli memur tarafından alınan nümunelerinden gayrısı neden ibaretse tesbit olunarak bunlar, bulunan yerlerde Ayakkabıcı Esnafı Derneğine, bu Derneğin bulunmadığı yerlerde varsa ticaret ve sanayi odasına, bu odaların da bulunmadıkları yerlerde mahalli belediyelere yediemin sıfatiyle tevdi ve keyfiyet bir zabıt varakasiyle de tevsik edilir. Hakem heyetleri: Madde inci madde hükmüne göre tutulan zabıt varakasına karşı vukubulacak itirazları inceleyip karara bağlamak üzere Sanayi Vekaletince lüzum görülecek yerlerde aşağıda gösterildiği şekilde hakem heyetleri kurulur. 1 - Hakem Heyetine riyaset etmek üzere mahalli en büyük mülkiye amirinin üçten aşağı olmamak üzere göstereceği namzetlerden Sanayi Vekaleti tarafından seçilecek bir zat ve yedeği, 2 - Ayakkabıcı Esnafı Derneğinden, bir, ticaret ve sanayi odasından iki ve bu odaların ayrı kuruldukları yerlerde ticaret odasından bir, sanayi odasından bir ve mahalli belediyeden bir zat ve birer yedekleri, (Ayakkabıcı esnafı derneği bulunmayan yerlerde en büyük mülkiye amirliğince o mahal ayakkabıcılarından seçilecek iki, ticaret ve sanayi odası olmayan yerlerde mahalli belediyeden seçilecek iki zat ve yedekleri)

9 1347 Bu bende göre yapılacak seçimlerinin Sanayi Vekaletince tasdiki şarttır. 3 - Hakem heyetleri iki sene müddetle seçilir, müddetleri biten reis, aza ve yedeklerinin tekrar seçilmeleri caizdir. 4 - Hakem heyetlerine seçilecek reis, aza ve yedeklerinin bitaraf, itimada şayan, deri ve lastik ayakkabılardan anlar kimseler olmaları şarttır. 5 - Yedekler, asil reis veya azaların herhangi bir sebeple gaybubetinde aynı salahiyetlerle hakem heyetine katılırlar. 6 - Müddetleri biten reis ve azalar, yenileri işe başlayıncaya kadar vazifelerine devam ederler. Hakem heyetlerinin toplantısı ve kararları: Madde 25 Hakem heyeti zabıt varakasına itiraz vukuundan itibaren tatil günleri hariç olmak üzere 24 saat zarfında salahiyetli memur tarafından toplantıya davet olunur. Heyet reis veya azaları, veya toplantıya katılan yedekleri itiraz eden amil, satıcı veya alakalının yahut bunların temsilcilerinin usul ve furuundan veya üçüncü dereceye kadar (Üçüncü derece dahil) kan, civar veya sıhri hısımlarından bulunduğu veya şeriki veya müstahdemi olduğu takdirde heyete katılamazlar. Heyet, davet tarihinden itibaren tatil günleri hariç olmak üzere üç gün zarfında toplanarak kendisine salahiyetli memur tarafından tevdi edilecek zabıt varakası ile 20 nci maddeye göre alınan nümuneler üzerinde gerekli tetkikatı yaparak ilk toplantı gününden itibaren en çok beş gün zarfında karar vermeğe mecburdurlar. Hakem heyeti tetkikatını el ve göz muayenesiyle yapar, karara varmak için laboratuvar tetkikine ihtiyaç gördüğü takdirde, mevzuubahis nümuneler kendileri tarafından mühürlenerek salahiyetli memura verilmek suretiyle laboratuvara sevk edilir. Hakem heyeti lüzum gördüğü takdirde, yediemine tevdi edilmiş malları da tetkik edebileceği gibi salahiyetli memur ve muterizden gereken her türlü izahatı alabilir. Bundan başka salahiyetli memurlar, muteriz de heyet huzurunda şifahi izahat vermek talebinde bulunurlarsa heyetçe kendileri dinlenir ve verecekleri izahat hakem heyetince zabta geçirilir. Zabıt varakalarının Cumhuriyet Müddeiumumiliğine tevdii: Madde 26 Amil, satıcı veya alakalı veyahut bunların temsilcileri tarafından zabıt varakasına itiraz edilmez ise, zabıt varakasının bir nüshası ile mühürlü nümunelerin bir takımı salahiyetli memur tarafından mahalli Cumhuriyet Müddeiumumiliğine tevdi olunur.

10 1348 Zabıt varakasına itiraz: Madde 27 A) Amil, satıcı veya alakalı yahut bunların temsilcileri tarafından zabıt varakasına itiraz edildiği takdirde, salahiyetli memur ihtilafı, bulunduğu yer hakem heyetine intikal ettirir. Hakem heyeti bulunmayan yerlerde zabıt varakasının bir nüshasiyle mühürlü numunelerin bir takımı salahiyetli memur tarafından Ankara Hakem Heyetine tevdi edilmek üzere Sanayi Vekaletine gönderilir. Heyetin yapacağı tetkikler neticesinde vereceği karar muterizi haklı gösterdiği takdirde, numunelerle yediemindeki mallar derhal sahibine iade ve zabıt varakasiyle heyet kararı hıfzolunur. B) Hakem heyetince itiraz varit görülmediği takdirde,salahiyetli memur tarafından zabıt varakasının bir nüshasiyle mühürlü numunelerin birer takımı ve hakem heyeti kararlarının birer nüshası, gönderilmiş ise laboratuvar raporu, mahalli cumhuriyet müddeiumumiliğine tevdi olunur. Bu takdirde yediemindeki mallar, adli merciin kesin kararına kadar yedieminde kalır. C) Hakem heyeti tarafından numunelerin laboratuvarda muayene ve tahliline lüzum gösterilir veya muteriz tarafından böyle bir talep vakı olursa, tahlil ücreti bir hafta zarfında muteriz tarafından tediye edilmek şartiyle mühürlü numunelerin bir takımı salahiyetli memur tarafından laboratuvara gönderilir. Tahlil ücreti bir hafta zarfında tediye edilmez ise, keyfiyet bir zabıt varakasiyle belirtilerek yukardaki B fıkrasına göre muamele yapılır. Laboratuvar raporu alınınca hakem heyeti tekrar toplanarak keyfiyeti tetkik eder ve karara bağlar. Adli takibata uğrayan yediemindeki mallar: Madde 28 Bu Nizamname hükümlerine aykırı oldukları sabit olmakla beraber adli mercilerce sahiplerine iadesine karar verilen yediemindeki mallardan damga mahzurları bulunanlar, salahiyetli memurun nezaretinde masrafları sahiplerine ait olmak üzere ve gerekirse mahreçlerine gönderilerek damga mahzurları izale ve noksanları ikmal ettirilir. Nizamname hükümlerine diğer cihetlerden aykırılıkları olanların ise içlerinin görünür yerlerine lüzumu kadar (Bozuk maldır) damgası vurulur ve her iki takdirde de mallar sahiplerine iade edilip satışlarına bu şekilde müsaade olunur. BEŞİNCİ BÖLÜM Müteferrik hükümler Zabıt varaka ve hakem heyeti kararlarının birer nüshasının Sanayi Vekaletine gönderilmesi: Madde 29 Bu Nizamname hükümlerine göre tanzim edilen zabıt varakalarının birer nüshası ile hakem heyeti kararlarının, varsa labora tuvar raporlarının birer sureti salahiyetli memur tarafından Sanayi Vekaletine gönderilir.

11 1349/1350 Bunların birer takımı salahiyetli memurlarca muhafaza olunur. Cezai takibat: Madde 30 Bu Nizamname hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında Cumhuriyet müddeiumumiliklerince 1705 sayılı kanunhükümlerine göre takibat yapılır. Talimatname: Madde 31 Ayakkabıların imalatına ilişkin hususlarla damga,malzeme nevileri ve muayene metodları ve bu Nizamnamenin tatbik şekli Sanayi Vekaletince tanzim olunacak bir talimatnamede gösterilir. Stoklar: Geçici madde Bu Nizamnamenin mer'iyete girdiği tarihte ellerinde bu Nizamname hükümlerine uymayan deri ve lastikten mamul ayakkabılarla taban ve ökçe lastikleri bulunan fabrika ve emsali yerlerle mağaza, dükkan sahipleri, amiller ve satıcılar, bu malların cins, miktar, isim ve vasıflarını Nizamnamenin mer'iyete girdiği tarihten itibaren en çok onbeş gün içinde mahalli ayakkabıcılar derneğine, bu derneğin bulunmadığı yerlerde ticaret ve sanayi odasına, bu odaların da bulunmadığı yerlerde mahalli belediyelere iki nüsha beyanname ile bildirmeğe mecburdurlar. Bu beyannameleri alan dernek, oda veya belediyeler birer nüshasını alıkoyarak diğer nüshasını Sanayi Vekaletine yollarlar. Dernek, oda veya belediyeler kendilerinde alıkoydukları beyanname nüshalarında yazılı malların vasıf ve miktarının uygunluğunu en kısa zamanda kontrol ederek mamul ayakkabıların birer köşesine zarar vermeyecek şekilde kontrol damgası veya etiketi koyarlar. Bu mallar, üzerlerinde ancak kontrol damga veya etiketi bulunmak kaydiyle satılabilir. Madde 32 Ticarette Tağşişin Men'i ve İhracatın Murakabe ve Korunması Hakkındaki 1705 sayılı Kanuna dayanılarak hazırlanmış ve Devlet Şürasınca tetkik edilmiş olan bu Nizamname hükümleri, Resmi Gazete ile neşri tarihinden (90) gün sonra mer'iyete girer. Madde 33 Bu Nizamname hükümlerini İcra Vekilleri Heyeti yürütür.

12 /3/1958 TARİH VE 4/10086 SAYILI BAKANLAR KURULU KARARI İLE YÜRÜRLÜĞE KONULAN TÜZÜĞE EK VE DEĞİŞİKLİK GETİREN TÜZÜKLERİN YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHLERİNİ GÖSTEREN ÇİZELGE Ek ve Değişiklik Getiren Tüzüğün Yürürlüğe Koyan Kararnamenin Tarihi Numarası Farklı Tarihte Yürürlüğe Giren Maddeler Yürürlüğe Giriş Tarihi 31/1/1973 7/ /2/1973

TÜRK STANDARTLARININ UYGULANMASI HAKKINDA TÜZÜK

TÜRK STANDARTLARININ UYGULANMASI HAKKINDA TÜZÜK 1787 TÜRK STANDARTLARININ UYGULANMASI HAKKINDA TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 7.2.1967, No : 6/7677 İlgili Kanunun Tarihi : 10.6.1930, No : 1705 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 22.2.1967,

Detaylı

İPEK - SUNİ İPEK VE KARIŞIK İPEKLİ KUMAŞ NORMLARI NİZAMNAMESİ

İPEK - SUNİ İPEK VE KARIŞIK İPEKLİ KUMAŞ NORMLARI NİZAMNAMESİ 873 İPEK - SUNİ İPEK VE KARIŞIK İPEKLİ KUMAŞ NORMLARI NİZAMNAMESİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 11.3.1953, No: 4/367 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10.6.1930, No: 1705 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi

Detaylı

ARPA İHRACATININ MURAKABESİNE DAİR NİZAMNAME

ARPA İHRACATININ MURAKABESİNE DAİR NİZAMNAME 365 ARPA İHRACATININ MURAKABESİNE DAİR NİZAMNAME Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 19/1/1940, No: 2/12700 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/6/1930, No: 1705 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 1/1/1940, No:

Detaylı

BUĞDAY İHRACATININ MURAKABESİNE DAİR NİZAMNAME

BUĞDAY İHRACATININ MURAKABESİNE DAİR NİZAMNAME 349 BUĞDAY İHRACATININ MURAKABESİNE DAİR NİZAMNAME Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 19/1/1940, No: 2/12698 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/6/1930, No : 1705 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 29/1/1940,

Detaylı

TİCARİ İŞLETME REHNİ SİCİLİ TÜZÜĞÜ

TİCARİ İŞLETME REHNİ SİCİLİ TÜZÜĞÜ 2105 TİCARİ İŞLETME REHNİ SİCİLİ TÜZÜĞÜ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 25/7/1972, No : 7/4776 Dayandığı Kanunun Tarihi : 21/7/1971, No : 1447 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 21/8/1972, No : 14283

Detaylı

PAMUKLARIN ÇIRÇIRLANMA-PRESELENME VE DEPOLANMASININ DENETİMİNE DAİR TÜZÜK

PAMUKLARIN ÇIRÇIRLANMA-PRESELENME VE DEPOLANMASININ DENETİMİNE DAİR TÜZÜK 1937 PAMUKLARIN ÇIRÇIRLANMA-PRESELENME VE DEPOLANMASININ DENETİMİNE DAİR TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 18.4.1972, No: 7/4331 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10.6.1930, No: 1705 Yayımlandığı R.Gazetenin

Detaylı

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1)

RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) 3105 RĠYASETĠCUMHUR SENFONĠ ORKESTRASI KURULUġU HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 6940 Kabul Tarihi : 25/3/1957 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 29/3/1957 Sayı : 9572 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur.

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur. KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 7478 Kanun Kabul Tarihi: 09/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 16/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 10506 KANUNUN ŞÜMULÜ Madde 1 - Köylerin

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/098

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/098 Sirküler Tarihi : 16.12.2017 Sirküler No : 2017/098 7061 SAYILI KANUNLA 213 SAYILI VERGİ USUL KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DEĞİŞİKLİK I MADDE 16-4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 101

Detaylı

ECZA TİCARETHANELERİYLE SANAT VE ZİRAAT İŞLERİNDE KULLANILAN ZEHİRLİ VE MÜESSİR KİMYEVİ MADDELERİN SATILDIĞI DÜKKANLARA MAHSUS KANUN

ECZA TİCARETHANELERİYLE SANAT VE ZİRAAT İŞLERİNDE KULLANILAN ZEHİRLİ VE MÜESSİR KİMYEVİ MADDELERİN SATILDIĞI DÜKKANLARA MAHSUS KANUN 703 ECZA TİCARETHANELERİYLE SANAT VE ZİRAAT İŞLERİNDE KULLANILAN ZEHİRLİ VE MÜESSİR KİMYEVİ MADDELERİN SATILDIĞI DÜKKANLARA MAHSUS KANUN Kanun Numarası : 984 Kabul Tarihi : 2/3/1927 Yayımlandığı R.Gazete

Detaylı

1. Ticaret sicili müdürlüklerince Vergi Usul Kanunu bakımından tasdik edilmesi zorunlu olan defterler

1. Ticaret sicili müdürlüklerince Vergi Usul Kanunu bakımından tasdik edilmesi zorunlu olan defterler DUYURU Sayı: 2018/035 BURSA, 26.04.2018 Konu: ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLER İLE KOOPERATİFLERİN KURULUŞ AŞAMASINDA TASDİK ETTİRMEK ZORUNDA OLDUKLARI DEFTERLERİN TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİNCE TASDİK İŞLEMLERİNE

Detaylı

YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ

YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 1734 Olur Tarihi 14.02.1975 Olur No 24 YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ Kanuni Dayanak : MADDE 1 - Bu Yönetmelik; 1734 sayılı Yem Kanununun 20 nci maddesi uyarınca hazırlanan ye Bakanlar Kurulu

Detaylı

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) TEŞKİLATINDA TUTULACAK DEFTERLER VE BUNLARIN TUTULMASINDA UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN YÖNETMELİK

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) TEŞKİLATINDA TUTULACAK DEFTERLER VE BUNLARIN TUTULMASINDA UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN YÖNETMELİK Defterler Yönetmeliği 207 ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) TEŞKİLATINDA TUTULACAK DEFTERLER VE BUNLARIN TUTULMASINDA UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Detaylı

PAMUKLARIN KONTROLÜNE DAİR TÜZÜK (1) (2)

PAMUKLARIN KONTROLÜNE DAİR TÜZÜK (1) (2) PAMUKLARIN KONTROLÜNE DAİR TÜZÜK (1) (2) Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 5.8.1953, No: 4/1283 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10.6.1930, No: 1705 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 11.9.1953, No: 8505 Yayımlandığı

Detaylı

GRUP: işçi (1 usta, 1 kalfa, 1 çırak) 1 saya dikiş makinası 8 saatte 40 çift/saya diker.

GRUP: işçi (1 usta, 1 kalfa, 1 çırak) 1 saya dikiş makinası 8 saatte 40 çift/saya diker. GRUP: 3240 AYAKKABI SANAYİ Tabiî ve sun i Deri, Kösele, Lastik, Plastik ve Tekstil mamûllerinden biri veya bir kaçının bileşimi ile yapılan ve ayağa giyilen mamûl çeşitlerine ayakkabı denir. Ayakkabılar:

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN (1)(2)

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN (1)(2) 7673 TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN (1)(2) Kanun Numarası : 4457 Kabul Tarihi : 27/10/1999 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4.11.1999 Sayı : 23866 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

İLK İTİRAZ, CEVAP, TEMYİZ VE KARAR DÜZELTME SÜRELERİ

İLK İTİRAZ, CEVAP, TEMYİZ VE KARAR DÜZELTME SÜRELERİ İLK İTİRAZ, CEVAP, TEMYİZ VE KARAR DÜZELTME SÜRELERİ *TABLODA YER ALAN İLK İTİRAZ VE CEVAP BİLGİLERİ 6100 SAYILI HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU NA GÖRE DÜZENLENMİŞTİR. ASLİYE HUKUK ASLİYE TİCARET SULH HUKUK

Detaylı

Ticaret Tabi Maddeler ve Bu Maddelerin

Ticaret Tabi Maddeler ve Bu Maddelerin Ticaret Tabi Maddeler ve Bu Maddelerin veya Tescili Yönetmelik 8.1.2005 25694 SAYILI GAZETE BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Amaç Madde 1 Bu hangi maddelerin ticaret ve zorunlu en az tespitine ve borsaya

Detaylı

GİDER VERGİLERİ KANUNU 1, 2

GİDER VERGİLERİ KANUNU 1, 2 GİDER VERGİLERİ KANUNU 1, 2 Kanun Numarası : 6802 Kabul Tarihi : 13/7/1956 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 23/7/1956 Sayı: 9362 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 3 Cilt: 37 Sayfa: 1982 BİRİNCİ KISIM Madde

Detaylı

İLK İTİRAZ, CEVAP, TEMYİZ VE KARAR DÜZELTME SÜRELERİ

İLK İTİRAZ, CEVAP, TEMYİZ VE KARAR DÜZELTME SÜRELERİ İLK İTİRAZ, CEVAP, TEMYİZ VE KARAR DÜZELTME SÜRELERİ *TABLODA YER ALAN İLK İTİRAZ SÜRESİ VE CEVAP SÜRESİ BİLGİLERİ 6100 SAYILI HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU NA GÖRE DÜZENLENMİŞTİR. Asliye Hukuk Asliye Ticaret

Detaylı

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 28/11/1982-8/5743 Dayandığı Kanun Tarihi - No : 14/07/1965-657 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No

Detaylı

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU Konusu: İlgili Mevzuat: İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli personele Sakarya İlinin Büyükşehir Belediyesi olması ve İl Müdürlüğü ile bazı ilçelerin Büyükşehir Belediye sınırları içinde yer

Detaylı

1734 numaralı tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanun BÖLÜM : I AMAÇ VE KAPSAM

1734 numaralı tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanun BÖLÜM : I AMAÇ VE KAPSAM Yem Kanunu 1734 numaralı 07.07.1973 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanun BÖLÜM : I AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1 Bu kanunun amacı : hayvanların rasyonel bir şekilde beslenmelerini sağlamak ve hayvansal üretimi

Detaylı

GRUP 3240 : AYAKKABI SANAYİ (NACE GRUP : Ayakkabı, bot, terlik vb. imalatı) 2014/178

GRUP 3240 : AYAKKABI SANAYİ (NACE GRUP : Ayakkabı, bot, terlik vb. imalatı) 2014/178 GRUP 3240 : AYAKKABI SANAYİ (NACE GRUP : 15.20 Ayakkabı, bot, terlik vb. imalatı) 2014/178 Onay Tarihi: Birlik Yönetim Kurulunun 29-30.12.2014 tarih ve 178 sayılı kararı ile verilen yetkiye istinaden 06.05.2015

Detaylı

VERGÝ USUL KANUNU Cumartesi, 07 Mart 2009

VERGÝ USUL KANUNU Cumartesi, 07 Mart 2009 VERGÝ USUL KANUNU Cumartesi, 07 Mart 2009 Taþpýnar Muhasebe Kanun Adý:VERGÝ USUL KANUNUKanun No:213Kabul Tarihi:4/1/1961Resmi Gazete Sayýsý:10703Resmi Gazete Tarihi:10/1/1961 Kanunun Þümulü Madde 1- Bu

Detaylı

Karar Sayısı : KHK/237 Kabul Tarihi: 8.6.1984

Karar Sayısı : KHK/237 Kabul Tarihi: 8.6.1984 1581 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna iki ek ve üç geçici madde eklenmesi hakkında Kanun Hükmünde Kararname Karar Sayısı : KHK/237

Detaylı

YÖNETMELİK TARTI ALETLERİ MUAYENE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK TARTI ALETLERİ MUAYENE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YÖNETMELİK TARTI ALETLERİ MUAYENE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/9/2013 tarihli

Detaylı

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK 1891 SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16.11.1970, No : 7/1564 Dayandığı

Detaylı

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI DELEGE SEÇİMLERİ YÖNETMELİĞİ ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON

Detaylı

Ödenecek Memuriyet Ünvanı Sayısı Aylık Ücreti. Sayman 1 2.500, Raportör 6 1.500, Tercüman (Memurlardan ya da dışardan) 1 3.000,

Ödenecek Memuriyet Ünvanı Sayısı Aylık Ücreti. Sayman 1 2.500, Raportör 6 1.500, Tercüman (Memurlardan ya da dışardan) 1 3.000, 875 TÜRK VATANDAŞLARINA AİT OLUP YUGOSLAV FEDERATİF HALK CUMHURİYETİNCE MİLLİLEŞTİRİLMİŞ BULUNAN MAL, HAK VE MENFAATLERİN TASFİYESİ HAKKINDAKİ 1135 SAYILI KANUNUN 1988 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 5 İNCİ VE

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 26.03.2018 Sayı: 2018/061 Ref:4/061 Konu: ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLER İLE KOOPERATİFLERİN KURULUŞ AŞAMASINDA TASDİK ETTİRMEK ZORUNDA OLDUKLARI DEFTERLERİN TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİNCE

Detaylı

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (R.G.:12.01.1983 / 17243) BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları ile ilgili

Detaylı

83 SERİ NUMARALI KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. 1. Dahilde İşleme veya Geçici Kabul Rejimlerinde Tecil-Terkin Uygulaması

83 SERİ NUMARALI KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. 1. Dahilde İşleme veya Geçici Kabul Rejimlerinde Tecil-Terkin Uygulaması (Maliye Bakanlığı'nca yayımlanan bu Tebliğ in, yalnızca Dahilde İşleme Rejimi kapsamındaki Tecil- Terkin uygulamasına ilişkin kısımlarına yer verilmiştir.) 83 SERİ NUMARALI KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

Detaylı

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU Konusu: Ġlgili Mevzuat: 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine göre Mühendis ve Veteriner Hekimlere ödenecek Seyyar Görev Tazminatı ile Mühendislere ödenecek arazi tazminatı (ek özel hizmet tazminatı) ve geçici

Detaylı

Konut teslimlerinde Satıcı Müteahhit Tarafından Fazla Hesaplanan KDV nin Konut alıcısına İade Edileceği

Konut teslimlerinde Satıcı Müteahhit Tarafından Fazla Hesaplanan KDV nin Konut alıcısına İade Edileceği Konut teslimlerinde Satıcı Müteahhit Tarafından Fazla Hesaplanan KDV nin Konut alıcısına İade Edileceği Sabri Arpaç Yeminli Mali Müşavir sabriarpacymm@gmail.com Konut satıcısı müteahhit tarafından yüzde

Detaylı

İçkili Yerlere Verilecek İzinlerde Gözönünde Bulundurulacak Esaslara Dair Yönetmelik Tarihi:09.07.1984 Sayısı:18453

İçkili Yerlere Verilecek İzinlerde Gözönünde Bulundurulacak Esaslara Dair Yönetmelik Tarihi:09.07.1984 Sayısı:18453 İçkili Yerlere Verilecek İzinlerde Gözönünde Bulundurulacak Esaslara Dair Yönetmelik Tarihi:09.07.1984 Sayısı:18453 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 9.7.1984, No : 18453 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam,

Detaylı

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI HAKKINDA

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI HAKKINDA 2711 MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 10.8.1990, No : 90/748 Dayandığı Kanunun Tarihi : 19.4.1990, No : 3628 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 15.11.1990,

Detaylı

SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANACAK HİZMET ERBABININ SAKATLIK DERECELERİNİN TESBİT ŞEKLİ İLE UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANACAK HİZMET ERBABININ SAKATLIK DERECELERİNİN TESBİT ŞEKLİ İLE UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK 1059 SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANACAK HİZMET ERBABININ SAKATLIK DERECELERİNİN TESBİT ŞEKLİ İLE UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 18/3/1981, No: 8/2620 Dayandığı Kanunun

Detaylı

S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 01.09.2010 Sayı: 2010/41 Konu: Mükelleflerin izahat taleplerinin cevaplandırılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Özet: 28.08.2010 tarih ve 27686 sayılı

Detaylı

Metal kalıplar Tabanı plastik enjeksiyonla üretilen, sayası ısı ile form alması istenilen (Rok ) ayakkabıların imalatında kullanılmaktadır.

Metal kalıplar Tabanı plastik enjeksiyonla üretilen, sayası ısı ile form alması istenilen (Rok ) ayakkabıların imalatında kullanılmaktadır. KALIP ÖZELLİKLERİ VE ÇEŞİTLERİ, KALIP ÜZERİNDE ÖLÇÜ ALINACAK TEMEL NOKTALAR Kalıp Üzerinde, modelin çizilip hazırlandığı, sayanın monte edildiği ve tabanın yerleştirildiği ayakkabının şeklini vermek için

Detaylı

İŞ MAHKEMELERİ KANUNU

İŞ MAHKEMELERİ KANUNU 2243 İŞ MAHKEMELERİ KANUNU Kanun Numarası : 5521 Kabul Tarihi : 30/1/1950 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4/2/1950 Sayı : 7424 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 31 Sayfa : 753 Madde 1 İş Kanununa

Detaylı

KONU:SANAYİ SİCİL BELGESİ SAHİPLERİ İÇİN YILLIK İŞLETME CETVELLERİNİN SON VERİLME TARİHİ: 30.04.2014

KONU:SANAYİ SİCİL BELGESİ SAHİPLERİ İÇİN YILLIK İŞLETME CETVELLERİNİN SON VERİLME TARİHİ: 30.04.2014 Sayı: Vergi/2014.024 Tarih: 17.04.2014 VERGİ SİRKÜLERİ- KONU:SANAYİ SİCİL BELGESİ SAHİPLERİ İÇİN YILLIK İŞLETME CETVELLERİNİN SON VERİLME TARİHİ: 30.04.2014 1-SANAYİ SİCİL BELGESİ 6948 sayılı Sanayi Sicil

Detaylı

VEKALET ÜCRETLERİNİN DAĞITIMINA DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

VEKALET ÜCRETLERİNİN DAĞITIMINA DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 5929 VEKALET ÜCRETLERİNİN DAĞITIMINA DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 25/6/2012 No : 2012/3327 Dayandığı KHK nin Tarihi : 26/9/2011 No : 659 Yayımlandığı R.Gazetenin

Detaylı

SULAR HAKKINDA KANUN (1)

SULAR HAKKINDA KANUN (1) 661 SULAR HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 831 Kabul Tarihi : 28/4/1926 Yayımlandığı R.Gazete : Tarihi : 10/5/1926 Sayı : 368 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 7 Sayfa : 887 * * * Bu Kanun ile

Detaylı

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288)

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) Devre " X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 57 Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) T, C. Başvekâlet 18.V. 1955 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi tiayı: 71 146/1753 Türkiye

Detaylı

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/2)

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/2) Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/2) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; EK I de gümrük tarife istatistik pozisyonu (G.T.İ.P.) ve tanımı belirtilen

Detaylı

AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUN

AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUN AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası: 2521 Kabul Tarihi: 11/09/1981 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi:

Detaylı

Resmi Gazete Tarih / Sayı / 24722

Resmi Gazete Tarih / Sayı / 24722 Resmi Gazete Tarih / Sayı 10.04.2002 / 24722 Sanayi ve Ticaret Bakanlığından : 5kg dan 50kg a Kadar Orta Doğruluktaki Dikdörtgen Blok Ağırlıklar ve 1kg dan 10kg a Kadar Orta Doğruluktaki Silindirik Ağırlıklara

Detaylı

İSTATİSTİK KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

İSTATİSTİK KONSEYİ YÖNETMELİĞİ 4913 İSTATİSTİK KONSEYİ YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 10/4/2006 No : 2006/10343 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/11/2005 No : 5429 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 5/5/2006 No : 26159 Yayımlandığı

Detaylı

BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1.NCİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ KURULUŞ-GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ

BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1.NCİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ KURULUŞ-GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1.NCİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ KURULUŞ-GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ Genel Kurul tarafından kabulü; Karar Tarihi : 24.02.1992 Karar No. : 15-5 Kuruluş Madde 1 Bursa

Detaylı

Çevre Denetimi Yönetmeliği

Çevre Denetimi Yönetmeliği Çevre Bakanlığından : Yayımlanacak Metin: Çevre Denetimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, tesislerin kurulması, faaliyete geçmesi ve üretimin

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949 698, ^ New - York'ta Lake Success'te imzalanan (Kadın ve Çocuk Ticaretinin kaldırılması) ve (Müstehcen neşriyatın tedavül ve ticaretinin kaldırılması) hakkındaki Protokollerin onanmasına dair Kanun (Resmî

Detaylı

TEBLİĞ. b) Karar: 25/1/2016 tarihli ve 2016/8478 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Kararı,

TEBLİĞ. b) Karar: 25/1/2016 tarihli ve 2016/8478 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Kararı, 13 Aralık 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29917 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: SINIR TİCARETİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (İHRACAT: 2016/11) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

BASINÇLI GAZ TÜPLERİ VE MANİFOLDLU TÜP DEMETLERİNİN PERİYODİK MUAYENESİNİN A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARI TARAFINDAN YAPILMASINA DAİR USUL VE ESASLAR

BASINÇLI GAZ TÜPLERİ VE MANİFOLDLU TÜP DEMETLERİNİN PERİYODİK MUAYENESİNİN A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARI TARAFINDAN YAPILMASINA DAİR USUL VE ESASLAR BASINÇLI GAZ TÜPLERİ VE MANİFOLDLU TÜP DEMETLERİNİN PERİYODİK MUAYENESİNİN A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARI TARAFINDAN YAPILMASINA DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN (1)

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN (1) MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 3458 Kabul Tarihi : 17/6/1938 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 28/6/1938 Sayı : 3945 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 19 Sayfa : 527 *

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 31/07/2014 Sayı: 2014/47 Ref : 6/47

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 31/07/2014 Sayı: 2014/47 Ref : 6/47 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 31/07/2014 Sayı: 2014/47 Ref : 6/47 Konu: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN 2007/2 SAYILI TEBLİĞ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR 26/07/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

DEĞERLİ KAĞITLAR KANUNU

DEĞERLİ KAĞITLAR KANUNU DEĞERLİ KAĞITLAR KANUNU Kanun Numarası : 210 Kabul Tarihi : 21/2/1963 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 28/2/1963 Sayı : 11343 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 2 Sayfa : 828 Değerli kağıtlar: Madde

Detaylı

Sirküler Rapor 18.02.2014/65-1 TİCARET UNVANLARI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor 18.02.2014/65-1 TİCARET UNVANLARI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 18.02.2014/65-1 TİCARET UNVANLARI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : TİCARET UNVANLARI HAKKINDA TEBLİĞ ile ticaret şirketleri ile ticari işletme işleten diğer tacirlerin ticaret unvanlarına

Detaylı

Ek-1. Davetiyenin 1 inci sayfası. Adresi. Davetiyenin 2 nci sayfası (Birinci sayfanın arkası) D A V E T İ Y E

Ek-1. Davetiyenin 1 inci sayfası. Adresi. Davetiyenin 2 nci sayfası (Birinci sayfanın arkası) D A V E T İ Y E ÖRNEK 1 Ek-1 Davetiyenin 1 inci sayfası Örnek No: 1 - Tebligat Yönetmeliği m. 14 T. C..... Dosya no TAAHHÜTLÜ No.. Not: Bu kısma davet edilen şahsın adresi yazılır. Davetiyenin 2 nci sayfası (Birinci sayfanın

Detaylı

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU BÖLÜM: 1. Kanunun Şümulü

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU BÖLÜM: 1. Kanunun Şümulü ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU Kanun Numarası : 257 Kabul Tarihi : 23/2/1961 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 27/2/1961 Sayı : 10744 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 4 Cilt : 1 Sayfa : 1584 BÖLÜM: 1 Kanunun

Detaylı

YEM KANUNU. Kanun Numarası : Kabul Tarihi : 29/5/1973. Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 7/6/1973 Sayı : 14557

YEM KANUNU. Kanun Numarası : Kabul Tarihi : 29/5/1973. Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 7/6/1973 Sayı : 14557 YEM KANUNU Kanun Numarası : 1734 Kabul Tarihi : 29/5/1973 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 7/6/1973 Sayı : 14557 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 12 Sayfa : 2273 * * * Bu Kanun ile ilgili olarak

Detaylı

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun 626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 14. V. 1958 - Sayı: 9906) No. Kabııl tarihi 7115 7. V. 1958

Detaylı

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 16.10.2014/197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Yönetmeliğe vergi incelemelerinde etkinlik, verimlilik,

Detaylı

İZAHAT TALEPLERİNİN CEVAPLANDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK

İZAHAT TALEPLERİNİN CEVAPLANDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 06.09.2010 Sirküler No: 2010 / 54 MÜKELLEFLERİN İZAHAT TALEPLERİNİN CEVAPLANDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK 28.08.2010 tarih ve 27686 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Mükelleflerin

Detaylı

Tebliğ. Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2

Tebliğ. Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2 Gümrük Müsteşarlığından: Tebliğ Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2 Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu tebliğ, işlenmiş tarım ürünlerinin tahlili ve vergilendirilmesi ile bu ürünlerin

Detaylı

TASARRUF SANDIKLARI NİZAMNAMESİ

TASARRUF SANDIKLARI NİZAMNAMESİ 437 TASARRUF SANDIKLARI NİZAMNAMESİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 27/7/1942, No : 2/18398 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/6/1930, No : 1711 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 11/8/1942, No: 5181 Yayımlandığı

Detaylı

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 18/10/2011 28088 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 23/08/2013 28744 TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU NUN BİLİNEN ADRESLERİ VE TEBLİGAT YÖNTEMLERİ KONULARINDA DEĞIŞİKLİKLER YAPILDI

VERGİ USUL KANUNU NUN BİLİNEN ADRESLERİ VE TEBLİGAT YÖNTEMLERİ KONULARINDA DEĞIŞİKLİKLER YAPILDI 18.12.2017/144-1 VERGİ USUL KANUNU NUN BİLİNEN ADRESLERİ VE TEBLİGAT YÖNTEMLERİ KONULARINDA DEĞIŞİKLİKLER YAPILDI ÖZET : 485 Sıra No lu VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ nde 7061 sayılı Kanunla vergilendirme

Detaylı

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 26.11.2013/201-1 SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelikte sendika ve konfederasyonların

Detaylı

Özet: tarih ve sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TEBLİĞİ

Özet: tarih ve sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TEBLİĞİ S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 21.09.2011 Sayı: 2011/33 Konu: Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete de yayımlandı. Özet: 21.09.2011 tarih ve 28061 sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim

Detaylı

İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU Çarşamba, 12 Ocak :24 - Son Güncelleme Çarşamba, 12 Ocak :24

İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU Çarşamba, 12 Ocak :24 - Son Güncelleme Çarşamba, 12 Ocak :24 İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU Kanun No:1262(*) (R.G.: 26.5.1928-898) Madde 1 - Kodekste muharrer şekil ve formül haricinde ve fenni kaidelere muvafık muayyen ve sabit bir şekilde yapılacak amilinin

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerine uygulanır.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerine uygulanır. 30 Mart 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28603 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

GRUP 3240 : AYAKKABI SANAYİ 2015/198-1 (NACE GRUP : 15.20 Ayakkabı, bot, terlik vb. imalatı)

GRUP 3240 : AYAKKABI SANAYİ 2015/198-1 (NACE GRUP : 15.20 Ayakkabı, bot, terlik vb. imalatı) GRUP 3240 : AYAKKABI SANAYİ 2015/198-1 (NACE GRUP : 15.20 Ayakkabı, bot, terlik vb. imalatı) Onay Tarihi: Birlik Yönetim Kurulunun 29-30.12.2014 tarih ve 178 sayılı kararı ile verilen yetkiye istinaden

Detaylı

İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU

İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU Son Güncelleme: Çarşamba, 12 Ocak 2005 10:24 Çarşamba, 12 Ocak 2005 10:24 İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU Kanun No:1262(*) (R.G.: 26.5.1928-898) Madde

Detaylı

20/12/2014 tarihli ve 29211sayılı Resmi Gazete de 1 Seri Numaralı (Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi) Gümrük Genel Tebliği 1 yayımlanmıştır (Ek 1).

20/12/2014 tarihli ve 29211sayılı Resmi Gazete de 1 Seri Numaralı (Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi) Gümrük Genel Tebliği 1 yayımlanmıştır (Ek 1). GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 22/12/2014 Sayı: 2014/122 Ref : 6/122 Konu: 1 SERİ NUMARALI (YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/12/2014 tarihli ve 29211sayılı

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Genel Esaslar

BİRİNCİ KISIM Genel Esaslar 5841 ZORUNLU İLKÖĞRENİM ÇAĞI DIŞINDA KALMIŞ OKUMA- YAZMA BİLMEYEN VATANDAŞLARIN, OKUR - YAZAR DURUMA GETİRİLMESİ VEYA BUNLARA İLKOKUL DÜZEYİNDE EĞİTİM - ÖĞRETİM YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası

Detaylı

UMUMĠ MAĞAZALAR KANUNU. Bu Kanun ile ilgili tüzük için "Tüzükler Külliyatı nın. kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız.

UMUMĠ MAĞAZALAR KANUNU. Bu Kanun ile ilgili tüzük için Tüzükler Külliyatı nın. kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız. 5571 UMUMĠ MAĞAZALAR KANUNU Kanun Numarası : 2699 Kabul Tarihi : 11/8/1982 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 13/7/1982 Sayı : 17781 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 21 Sayfa : 391 * * * Bu Kanun ile

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2010 / 55

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2010 / 55 İstanbul,31 Ağustos 2010 KONU : MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2010 / 55 Mükelleflerin Vergi İdaresinden İzahat (Mukteza/Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Hk. Vergi Usul Kanununun Mükelleflerin

Detaylı

Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ÇEVRE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete : 05.01.2001 tarih ve 24631 sayı (mükerrer) BİRİNCİ BÖLÜM İKİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Denetime Tabi Kuruluş ve İşletmeler ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Çevre Denetiminin

Detaylı

b) Genel Müdürlük: Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğünü,

b) Genel Müdürlük: Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğünü, Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Yönetmeliği Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Resmi Gazete Tarihi: 01/08/2003 Resmi Gazete Sayısı: 25186 BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmelik, il

Detaylı

SOSYAL SİGORTALAR KANUNU

SOSYAL SİGORTALAR KANUNU 3959 SOSYAL SİGORTALAR KANUNU Kanun Numarası : 506 Kabul Tarihi : 17/7/1964 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 29, 30, 31/7/1964-1/8/1964Sayı : 11766-11779 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 3 Sayfa

Detaylı

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20)

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) Ekonomi Bakanlığından: Amaç SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; ek-1/a, ek-1/b, ek-1/c ve ek-2 de

Detaylı

Madde 6 Madde 7 Madde 8 Madde 9 Madde 10

Madde 6 Madde 7 Madde 8 Madde 9 Madde 10 3861 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI YÜKSEK VE ORTA DERECELİ OKULLAR ÖĞRETMENLERİ İLE İLKOKUL ÖĞRETMENLERİNİN HAFTALIK DERS SAATLERİ İLE EK DERS ÜCRETLERİ HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 439 Kabul Tarihi

Detaylı

İşyerlerinde İşin Durdurulmasına Dair Yönetmelik Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İşyerlerinde İşin Durdurulmasına Dair Yönetmelik Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 30.03.2013 28603 İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3 Dayanak Madde 4

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Resmi Gazete Tarihi: 09/11/2001. Resmi Gazete Sayısı: 24578. BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam ve Dayanak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Resmi Gazete Tarihi: 09/11/2001. Resmi Gazete Sayısı: 24578. BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam ve Dayanak Sendika Üye Sayıları ve Her Hizmet Kolunda Yetkili Kamu Görevlileri Sendikaları ve Bunların Bağlı Bulundukları Konfederasyonların Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Çalışma ve Sosyal

Detaylı

/164 ÖZET :

/164 ÖZET : 01.12.2009/164 SERMAYE ŞİRKETLERİNİN GENEL KURUL TOPLANTILARI VE BU TOPLANTILARDA BULUNACAK SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI KOMİSERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : 7.8.1996 tarihli ve 22720

Detaylı

DEĞERLİ KAĞITLAR KANUNU

DEĞERLİ KAĞITLAR KANUNU 3725 DEĞERLİ KAĞITLAR KANUNU Kanun Numarası : 210 Kabul Tarihi : 21/2/1963 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 28/2/1963 Sayı : 11343 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 2 Sayfa : 828 Değerli kağıtlar:

Detaylı

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu,

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu, Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Tebliği ile Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Sözleşmeler Tebliğine Aykırılık Başvurularını Değerlendirme Komisyonu Çalışma Esas ve Usulleri Amaç

Detaylı

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Yayın : 26/04/2006 tarihli ve 26150 sayılı Resmi Gazete BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU 1 D

İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU 1 D [Dokümanlar Sayfasına Dön] İSPENÇİYARİ VE TIBBİ MÜSTAHZARLAR KANUNU 1 D Kanun No : 1262 (Resmî Gazete Yayım Tarihi: 26.05.1928 Sayı : 898) Madde 1 - Kodekste muharrer şekil ve formül haricinde ve fenni

Detaylı

BAYRAK DENETİM & DANIŞMANLIK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK

BAYRAK DENETİM & DANIŞMANLIK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK 4 SERİ NO'LU VERGİ KİMLİK NUMARASI GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 27588 Resmi Gazete Tarihi 22/05/2010 Kapsam Vergi kimlik numarası kullanımının yaygınlaştırılması hakkındaki 4358 sayılı Kanunun (1) 2 nci

Detaylı

AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUN

AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUN AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 2521 Kabul Tarihi : 11.9.1981 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih:

Detaylı

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Eylül 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29824 Sermaye Piyasası Kurulundan: YÖNETMELİK 6362 SAYILI SERMAYE PİYASASI KANUNUNUN 13 ÜNCÜ MADDESİNİN DÖRDÜNCÜ FIKRASININ KISMEN İPTALİ ÜZERİNE YATIRIMCI TAZMİN

Detaylı

DEĞERLİ KAĞITLAR KANUNU

DEĞERLİ KAĞITLAR KANUNU 3725 DEĞERLİ KAĞITLAR KANUNU Kanun Numarası : 210 Kabul Tarihi : 21/2/1963 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 28/2/1963 Sayı : 11343 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 2 Sayfa : 828 Değerli kağıtlar:

Detaylı

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 61) ( t s. R.G.)

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 61) ( t s. R.G.) Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 61) (27.12.2016 t. 29931 s. R.G.) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 1/7/1964 tarihli ve 488 sayılı

Detaylı

PAMUKLARIN KONTROLÜNE DAİR TÜZÜK

PAMUKLARIN KONTROLÜNE DAİR TÜZÜK 909 PAMUKLARIN KONTROLÜNE DAİR TÜZÜK (1) (2) Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 5.8.1953, No: 4/1283 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10.6.1930, No: 1705 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 11.9.1953, No: 8505

Detaylı

FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinin

Detaylı