KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test -1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test -1"

Transkript

1 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test Satış fiyatı 30 TL olan bir mal, %10 indirim ile kaç TL ye satılır? A) 30 B) 310 C) 31 D) 33 E) TL ye satılan bir maldan %2 kâr elde ediliyor ise bu malın alış fiyatı kaç TL dir? A) 320 B) 33 C) 340 D) 360 E) %20 kârla satılan bir malın satış fiyatı 108 TL olduğuna göre, maliyeti kaç TL dir? A) 90 B) 102 C) 108 D) 120 E) Alış fiyatının 60 TL fazlasına satılan bir maldan % kâr edildiğine göre, malın etiket fiyatı kaç TL dir? A) 660 B) 800 C) 960 D) 1080 E) %2 zararla 900 TL ye satılan bir malın maliyeti kaç TL dir? A) 97 B) 1080 C) 1180 D) 1200 E) %10 zararla satılan bir eşyanın fiyatında %20 indirim yapılırsa, yüzde kaç zarar edilir? A) 12 B) 22 C) 28 D) 30 E) %30 kârla satılan bir ürüne %30 indirim uygulanırsa, kâr - zarar durumu ne olur? TL ye alınan bir eşya, 288 TL ye satılırsa yüzde kaç kâr elde edilir? A) 1 B) 18 C) 20 D) 24 E) A) %21 zarar B) %9 zarar C) Ne kâr - ne zarar D) %9 kâr E) %21 kâr

2 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test Alış fiyatına satılan bir malda, art arda iki kez %20 indirim uygulanırsa ve ardından %0 zam yapılırsa, sonuçta zarar oranı yüzde kaç olur? A) 4 B) 8 C) 12 D) 1 E) %10 kârla satılan bir TV nin fiyatında %20 indirim yapılıp 880 TL ye satılıyor. Buna göre, bu satışta kaç TL lik bir zarar vardır? A) 80 B) 100 C) 120 D) 160 E) Bir malı %1 indirimle 1700 TL ye satan biri, bu malı %20 kârlı satsaydı kaç TL ye satardı? A) 2100 B) 2170 C) 2200 D) 2400 E) %40 zararına satılan bir koltuğa % 70 zam yapılınca, satıcı 14 TL kâr elde etmektedir. Buna göre, bu koltuğun maliyeti kaç TL dir? A) 200 B) 300 C) 400 D) 00 E) Bir malı %2 kârla 00 TL ye satan biri bu malı %1 zarar ile satsaydı kaç TL zarar ederdi? A) 40 B) 60 C) 7 D) 12 E) TL ye satılan bir mal satıcının %2 kâr elde etmesini sağlıyor. Buna göre, bu mal, kaç liraya satılırsa satıcı %10 zarar eder? A) 1440 B) 1480 C) 100 D) 1600 E) Önce %10, sonra %20 zam yapılan bir ürün 660 TL ye satılıyor. Buna göre, bu ürünün ilk zamdan sonraki etiket fiyatı kaç TL dir? A) 00 B) 0 C) 80 D) 600 E) TL ye satılan bir maldan %20 zarar edilmektedir. Bu mal 40 TL ye satılırsa, satıcının kâr yüzdesi kaç olur? A) 1 B) 20 C) 2 D) 30 E) 40 1 C 2 A 3 D 4 C A 6 E 7 C 8 B 9 A 10 D 11 B 12 B 13 C 14 E 1 E 16 D 198

3 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test %12 indirimde olan bir kapıya 600 TL zam yapılınca %8 kâr edilmektedir. Buna göre, bu kapının maliyeti kaç TL dir? A) 1200 B) 1800 C) 2000 D) 2400 E) Bir mal %1 kârla satılırken 400 TL indirimi yapılırsa %10 zarar ediliyor. Buna göre, bu malın ilk etiket fiyatı kaç TL dir? A) 1440 B) 1840 C) 2240 D) 2400 E) TL ye alınan bir mal 1000 TL ye satılırken, kaç TL zam yapılırsa, %80 kâr elde edilmiş olunur? A) 240 B) 360 C) 440 D) 600 E) Aynı maliyet fiyatına sahip iki üründen biri %10 zararla 22 TL ye satılıyor. Diğeri 32 TL ye satıldığına göre, kaç TL kârla satılmıştır? A) 7 B) 100 C) 12 D) 10 E) TL alış fiyatı olan bir mal %10 zararına satılırken x TL zam yapılırsa, % kâr edilmektedir. Buna göre, x kaçtır? A) 7 B) 8 C) 100 D) 10 E) Bir mal %20 zararına satılırsa A liraya, %12 kârla satılırsa B liraya satılmaktadır. Buna göre, A liraya alınan bir mal B liraya satılırsa kâr oranı yüzde kaç olur? A) 24 B) 30 C) 32 D) 40 E) Bir mal %40 kârla satılırken, 0 TL indirim yapılınca, %30 kâr edilmektedir. Buna göre, bu malın alış fiyatı kaç TL dir? A) 300 B) 400 C) 40 D) 00 E) (x + 0) TL ye mâl olan bir ürün, %20 zararla (x 70) TL ye satılıyor. Buna göre, x kaçtır? A) 20 B) 30 C) 40 D) 0 E)

4 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test (2a + 30) TL ye alınan bir mal (3a ) TL ye satılınca 40 TL kâr ediliyor. Buna göre, bu malın satış fiyatı kaç TL dir? 13. x lira maliyeti olan malı %40 zamlı, y lira maliyeti olan başka bir malı %20 indirimli satan bir satıcı, iki malı da aynı fiyata satmış oluyor. A) 100 B) 180 C) 220 D) 340 E) 60 Buna göre, x y oranı kaçtır? A) 1 2 B) 4 7 C) 3 D) 4 E) Bir malın alış fiyatı, satış fiyatının %80 i dir. Bu durumda satılan malın kârı yüzde kaçtır? A) 1 B) 20 C) 2 D) 3 E) Bir satıcı a liraya aldığı bir malı %30 indirim ile b liraya satıyor. 2a = 3b 20 olduğuna göre, b kaçtır? 11. Bir malın maliyet fiyatının etiket fiyatına oranı 4 tür. Bu durumda satılan malın kâr - zarar durumu aşağıdakilerden hangisidir? A) 140 B) 220 C) 240 D) 320 E) 400 A) %40 zarar B) %2 zarar TL lik etiket fiyatına sahip bir TV %10 indirime C) %20 zarar D) %20 kâr girerse, satıcı % kâr elde ediyor. E) %2 kâr Bu TV kaç TL ye satılırsa, satıcı %20 kâr eder? A) 1200 B) 1440 C) 100 D) 1800 E) Bir satıcı, elindeki iki ayrı maldan, birincisini %10 zararla 2700 TL ye, ikincisini %20 kârla 3600 TL ye satıyor. Bu iki satış sonunda, satıcının kâr - zarar durumu aşağıdakilerden hangisidir? A) 300 TL zarar B) 100 TL zarar C) 200 TL kâr D) 300 TL kâr E) 400 TL kâr Bir malın etiket fiyatında %20 indirim yapılınca, bu maldan %28 kâr eden satıcının, ilk etiket fiyatına göre kârı yüzde kaçtır? A) 20 B) 28 C) 48 D) 0 E) 60 1 E 2 C 3 D 4 D B 6 A 7 D 8 D 9 C 10 C 11 C 12 D 13 B 14 A 1 B 16 E

5 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test tanesini 12 TL ye aldığı kitapların 4 tanesini 20 TL ye satan kırtasiyecinin, 1 kitaptan kârı kaç TL dir? A) 1 B) 1,20 C) 1,40 D) 1,0 E) 2. Tanesi 30 liraya mâl olan kazaklardan 0 tane alan bir mağaza sahibi, bu kazakların 10 unu tanesini 3 liradan ve geriye kalanların tanesini ise 2 liradan satarsa; bu satıştan kaç lira zarar eder? A) 100 B) 10 C) 200 D) 20 E) düzinesini 90 TL ye aldığı malların, 4 destesini 72 TL ye satan satıcının, bu malların 1 tanesinden elde ettiği kâr kaç kuruştur? A) 0,3 B) 3 C) 13 D) 30 E) Tanesi 2000 TL ye mâl olan oturma gruplarından 40 tane alan mağaza sahibi ilk 1 tanesini her biri 3000 TL den satıyor. Kalanların her birini kaç TL den satarsa toplam satıştan 2000 TL kâr eder? A) 2200 B) 2400 C) 200 D) 270 E) kilosunu 24 TL aldığı meyvenin, 30 kilosunu 4 TL ye satan bir manavın bu meyvelerin 1 kilosundan elde ettiği kâr yüzdesi kaçtır? A) 12 B) 1 C) 16 D) 20 E) tane kalemi 120 TL ye alan bir kişi, bu kalemlerin 0 tanesini kaç liraya satarsa %10 kâr eder? A) 110 B) 11 C) 120 D) 12 E) a tanesini 3.b liraya aldığı malların 10.a tanesini 9.b liraya satan birinin, kâr yüzdesi kaçtır? A) 10 B) 1 C) 20 D) 2 E) Bir satıcı aldığı malların %10 u bozuk çıktığı için satamamış, kalan sağlamları ise %20 kârla satmıştır. Buna göre, satıcının toplam satıştaki kâr - zarar durumu aşağıdakilerden hangisidir? A) %12 zarar B) %10 zarar C) % 8 kâr D) %10 kâr E) %30 kâr

6 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test Tanesini 20 TL den aldığı 120 tane vazonun, 20 tanesini taşıma sırasında kıran satıcı kalan vazoların tanesini 2 TL den satarsa, toplamda kaç TL kâr elde eder? A) 20 B) 60 C) 100 D) 120 E) Elindeki malın %30 unu bozulduğu için atan bir gıda firması, kalan malları yüzde kaç kârla satmalıdır ki %12 kâr etsin? A) 2 B) 28 C) 42 D) 0 E) Tanesini 1 kuruşa mâl ettiği 80 tane yumurtanın 10 tanesini çatlak olduğu için satamayan satıcı kalan yumurtaların tanesini 24 kuruştan satıyor. Buna göre, toplam satıştaki kâr oranı yüzde kaçtır? A) 10 B) 20 C) 2 D) 40 E) Aldığı malın bir kısmını taşıma sırasında kıran satıcı, kalan malları %30 kârla sattığı halde toplamda %4 kâr ediyor. Buna göre, malın yüzde kaçı taşıma sırasında kırılmıştır? A) 10 B) 20 C) 2 D) 34 E) Kilosunu 4 TL ye aldığı meyvelerin %20 sini çürüdüğü için satamayan bir manav, kalan meyveleri kilosu 4,0 TL den satarsa kâr - zarar durumu ne olur? 1. Alınan yaş üzüm kuruyunca ağırlığının %80 ini kaybediyor. Kilosu 60 kuruşa alınan yaş üzüm kuruduktan sonra kilosu kaç kuruşa satılmalıdır ki toplam satıştan %10 kâr edilsin? A) %10 zarar B) % zarar C) % kâr D) %10 kâr E) %1 kâr A) 180 B) 240 C) 330 D) 390 E) Bir satıcı elindeki malların %20 sini tarihi geçtiği için satamayacağını fark ediyor. Buna göre, kalan malların maliyeti yüzde kaç artmıştır? A) B) 10 C) 20 D) 2 E) Kilosu 20 kuruştan alınan yaş sabun, kuruduktan sonra kilosu 90 kuruştan satılınca, bu satıştan %3 kâr ediliyor. Buna göre, yaş sabun kuruyunca ağırlığının yüzde kaçını kaybetmiştir? A) 2 B) 30 C) 40 D) 0 E) 70 1 A 2 D 3 E 4 C B 6 B 7 A 8 C 9 C 10 D 11 A 12 D 13 E 14 B 1 C 16 E

7 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test Bir satıcı elindeki malın 1 ini %30 kârla, kalan malları %10 kârla satarsa, sonuçta yüzde kaç kâr eder? A) 14 B) 18 C) 20 D) 24 E) 28. Bir manav elindeki meyvelerin kilosunu 2 TL den almıştır. Bu meyvelerin 20 kilosunu ailesine götüren manav, kalan meyveleri kilosunu 3 TL den satarak 60 TL kâr elde etmiştir. Buna göre, bu manav kaç kg meyve satmıştır? A) 40 B) 60 C) 7 D) 80 E) Bir manav elindeki meyvelerin %20 sini %10 zararla, %30 unu %20 kârla ve kalan meyveleri de maliyetine satarsa, sonuçta yüzde kaç kâr eder? A) 4 B) C) 10 D) 1 E) 0 6. Bir mağaza elindeki mallarda %30 indirim uygulayınca, müşteri sayısında %40 artış olduğunu görüyor. Buna göre, mağazanın cirosundaki değişim aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) %10 azalır B) %6 azalır C) %2 azalır D) %4 artar E) %10 artar 3. Bir çiftçi elindeki yumurtaların %40 ını küçük oldukları için %10 zararla, kalan büyük yumurtaları da %0 kârla satarsa bu satıştan yüzde kaç kâr eder? A) 18 B) 20 C) 26 D) 30 E) Bir kasap elindeki eti %20 kârla satmaktadır. Bir süre sonra kullandığı terazinin %2 daha ağır gösterdiğini fark ediyor. (Örneğin; 4 kg ı, kg gösteriyor.) Buna göre, bu süre içinde kasabın kârı yüzde kaç olmuştur? A) 2 B) 30 C) 3 D) 40 E) 0 4. Bir kırtasiyeci, elindeki kalemlerin 2 ini %40 kârla satıyor. Kalan kalemleri yüzde kaç kârla satmalıdır ki toplam satışta %22 kâr etsin? A) 4 B) 10 C) 12 D) 18 E) Bir malın etiket fiyatı, maliyetinin %120 sidir. Bu malın etiket fiyatında %10 indirim yapılınca 6 TL kâr elde edilirse, ilk etiket fiyatı kaç TL kâr getirmiştir? A) 9 B) 1 C) 24 D) 30 E) 36

8 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test Satış (TL) 11. Fiyat (TL) :Alış :Satış K L M Alış (TL) Yukarıdaki grafik 3 farklı ürünün alış - satış fiyatlarını göstermektedir. Bir satıcı 10 tane K, 70 tane L, 60 tane M ürününden satarsa kâr - zarar durumu nasıl olur? A B Ürün Yukarıdaki grafik A ve B ürünlerinin alış ve satış fiyatlarını göstermektedir. A ve B ürünlerinden toplam 1200 tane satış yapan satıcı, bu satışlar sonucunda 1000 TL kâr elde etmiştir. A) 700 TL zarar B) 300 TL zarar Buna göre, kaç adet A ürünü satmıştır? C) 200 TL zarar D) Ne kâr, ne zarar A) 1000 B) 900 C) 70 E) 1100 TL kâr D) 600 E) Satış (TL) 12. Kâr (TL) (3x) A (x+40) Alış (TL) A marka ürünün alış - satış grafiği yukarıdaki gibidir. 30 adet A malı satan satıcı 2400 TL kâr ettiğine göre, A malının satış fiyatı kaç TL dir? A) 160 B) 170 C) 180 D) 200 E) X Y Alış (TL) Yukarıdaki grafik X ve Y ürünlerinin alış - kâr miktarlarını TL cinsinden göstermektedir. Buna göre, 100 adet X, 60 adet Y ürünü satan satıcının kâr oranı yüzde kaçtır? A) 18 B) 20 C) 24 D) 2 E) 30 1 A 2 A 3 C 4 B E 6 C 7 E 8 B 9 E 10 C 11 B 12 A 204

YÜZDE, FAĐZ, KAR ZARAR PROBLEMLERĐ

YÜZDE, FAĐZ, KAR ZARAR PROBLEMLERĐ YILLAR 1996 1997 1998 1999 000 001 00 00 004 00 ÖSS 1 1 ÖYS YÜZDE, FAĐZ, KAR ZARAR PROBLEMLERĐ YÜZDE: Bir x sayısının yüzde a sı= dır. 00 ün % i kaçtır? 0,008 hangi sayının %0 sidir? %40 ı 18 olan sayı

Detaylı

Cebir Notları. Kar ve Zarar Problemleri Mustafa YAĞCI,

Cebir Notları. Kar ve Zarar Problemleri Mustafa YAĞCI, www.mustafayagci.com, 2005 Cebir Notları Mustafa YAĞCI, yagcimustafa@yahoo.com Kar ve Zarar Problemleri Daha ne olduğunu bilmediğiniz bir şeyin problemini çözebilmeyi nasıl beklersiniz? Önce kar ne demek,

Detaylı

sayısının %73 ü ile %43 ü arasındaki fark. kaçtır? 6. Seray ın 2400 lik maaşının %37 si kirayı, %23 ü

sayısının %73 ü ile %43 ü arasındaki fark. kaçtır? 6. Seray ın 2400 lik maaşının %37 si kirayı, %23 ü Yüzdeler 7. Sınıf Matematik Soru Bankası TEST 21 1. 270 bilyenin 54 tanesi kaybolmuştur. Buna göre, kalan bilyeler bütünün yüzde kaçıdır? A) 20 B) 40 C) 60 D) 80 5. 130 sayısının %73 ü ile %43 ü arasındaki

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF TEST SORULARI . 3007 (30 305) (3006 300) işleminin sonucu kaçtır? A) 304 B) 305 C) 306 D) 307 3. 8 kesri tanımsızdır. a b 5a 2b = 8 ise, a kaçtır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 4. a değeri değiştikçe b değerinin de a ya bağlı

Detaylı

5. ÜNİTE YÜZDE FAİZ HESAPLARI

5. ÜNİTE YÜZDE FAİZ HESAPLARI 5. ÜNİTE YÜZDE FAİZ HESAPLARI KONULAR 1. YÜZDE HESAPLARI 2. Yüzdenin Bulunması 3. Temel Sayının Bulunması 4. Yüzde Oranının Bulunması 5. FAİZ HESAPLARI 6. Faiz 7. Yıllık Faiz 8. Aylık Faiz 9. Günlük Faiz

Detaylı

7.SINIF YÜZDELER. Sefa TUNCAY

7.SINIF YÜZDELER. Sefa TUNCAY 5) Maliyeti 80 TL olan bir ayakkabı % 90 kar ile satılırsa ayakkabının satış yatı kaç TL olur? Yüzde Problemleri 1) 150 TL ye alınan bir mal % 40 indirimle satılırsa satış yatı kaç TL olur? Malın % 40

Detaylı

YÜZDE - FAİZ PROBLEMLERİ Test -1

YÜZDE - FAİZ PROBLEMLERİ Test -1 YÜZDE - FAİZ PROBLEMLERİ Test -1 1. 70 sayısının %30 u kaçtır? A) 3 B) 21 C) 30 D) 40 E) 100 6. Hangi sayının %45 inin 2 ü 9 dur? 3 A) 27 B) 30 C) 36 D) 45 E) 90 2. 80 sayısının %60 ının %75 i kaçtır?

Detaylı

8. Bir traktör günde 10 arlık yer sürüyor. Her gün aynı güçte bir traktör daha sürme işlemine katılırsa, 210 arlık bir tarla kaç günde sürülür?

8. Bir traktör günde 10 arlık yer sürüyor. Her gün aynı güçte bir traktör daha sürme işlemine katılırsa, 210 arlık bir tarla kaç günde sürülür? DENKLEM KURMA PROBLEMLERİ 1. İki fazlasının iki katının 1/3 ü 16 eden sayı kaçtır? A) 12 B) 14 C) 16 D) 22 E) 42 2. Bir uçağın rüzgara karşı hızı 2A, rüzgar yönündeki hızı ise B ise rüzgarın hızı kaçtır?

Detaylı

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI SORU: 1 SORU: 4 30 dilim baklavanın 0,3 ünü yiyen birisi kaç dilim baklava yemiştir? A) 6 ) 7 C) 8 D) 9 Aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? A) 1,02 < 1,2 < 1,002 ) 7,6 < 7,67 < 7,63 C) 8, 06 < 8,

Detaylı

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce DEĞERLENDİRME (SAYI - KESİR) Toplamları 55 olan iki sayıdan, kuçüğünün üç katı ile büyüğünün iki katı eşittir. Bu iki sayının toplamı kaçtır? Bir grup arkadaş yemeğe gidiyor. Hesap geldiğinde 5 kişinin

Detaylı

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 DGS SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında 3; Eşit Ağırlıklı DGS Puanınızın (DGS-E hesaplanmasında,8; Sözel DGS Puanınızın (DGS-SÖZ)

Detaylı

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım.

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. KESİR PROBLEMLERİ Bir sayısının ü : tir. ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. İstenen sayı olsun. Bir sayısının ü : tür. Bir sayısının yarısının fazlası : tür. 9.. 9 9 ( ) () 9 ( 9).( ) bulunur. Bir

Detaylı

Cebir Notları. Problomler TEST I. Gökhan DEMĐR, gdemir23@yahoo.com.tr. www.matematikclub.com, 2006

Cebir Notları. Problomler TEST I. Gökhan DEMĐR, gdemir23@yahoo.com.tr. www.matematikclub.com, 2006 , 006 MC Cebir Notları Gökhan DEMĐR, gdemir3@yahoo.com.tr Problomler TEST I 1. % 10'u % 4 ünden 15 fazla olan sayı kaçtır? A) 175 B) 00 C) 5 D) 50 E) 75. Hangi sayının yarısının 40 fazlasının si bu sayıdan

Detaylı

TEMEL MATEMATİK TESTİ

TEMEL MATEMATİK TESTİ TEMEL MTEMTİK TESTİ 1. u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 010 YGS / MT 1. 0, 0,0 0,. + 1 ) 1 7 0 ) 1 + 1 1.. ( a+ 1) ( a )

Detaylı

Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği

Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği 1) Sayı doğrusunda, 4 ile 3 arasında olan tam sayıların çarpımı kaçtır? A) 12 B) 0 C) 12 D) 144 2) İkisi pozitif, biri negatif olan üç tane tam sayının çarpımı için aşağıdakilerden

Detaylı

0,012 0,5 + : 7 0,003 0, ,3 0, 225 1,2 1,2 0,24 0,3 0,3 0,05 0,009 0,03 0,005 0,0009 C) 1 A) 1 4 B) 1 2 D) 45 E) 46 A) 0,09 B) 0,8 C) 0,9

0,012 0,5 + : 7 0,003 0, ,3 0, 225 1,2 1,2 0,24 0,3 0,3 0,05 0,009 0,03 0,005 0,0009 C) 1 A) 1 4 B) 1 2 D) 45 E) 46 A) 0,09 B) 0,8 C) 0,9 KPSS 007 GY (3) DENEME 9 / 50. SORU 3. 5 9 0,3 0, 5 50. 0,0 0,5 + : 7 0,003 0,05 İşleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 9 B) 0 C) A) 4 B) C) D) 45 E) 46 D) E) 4 DENEME 7 / 48. SORU 48.,,

Detaylı

MATEMATÝK TESTÝ. Pozitif n tam sayýlarý için, 10,23 0, 4 1,023 0,04. n! = (n. iþleminin sonucu kaçtýr? R(n) 2).

MATEMATÝK TESTÝ. Pozitif n tam sayýlarý için, 10,23 0, 4 1,023 0,04. n! = (n. iþleminin sonucu kaçtýr? R(n) 2). MATEMATÝK TESTÝ. Bu testte 0 soru vardýr.. Cevaplarýnýzý, cevap kaðýdýnýn Matematik Testi için ayrýlan kýsmýna iþaretleyiniz.. 0, 0, 4,0 0,04 iþleminin sonucu kaçtýr? A) 0 B) 9 0 D) 0 E) 0 4. Pozitif n

Detaylı

Günümüzde de fiyat rekoru kıran beyaz peynir 1930 lu yıllarda 47.5 kuruş, kaşar peyniri 91 kuruş, tereyağı 116 kuruş ve kahve 90 kuruştu...

Günümüzde de fiyat rekoru kıran beyaz peynir 1930 lu yıllarda 47.5 kuruş, kaşar peyniri 91 kuruş, tereyağı 116 kuruş ve kahve 90 kuruştu... Türkiye nin bilinen ilk fiyat listesi 1930 lu yıllara kadar iniyor.. buna göre, 1930 yılında 1 kilo koyun eti 50 kuruş, 1 kilo dana eti ise 32 kuruşa satılıyordu... Günümüzde de fiyat rekoru kıran beyaz

Detaylı

ALES İÇİN MUHAKEME PROBLEMLERİ

ALES İÇİN MUHAKEME PROBLEMLERİ Mantıksal Akıl Yürütme Soruları Çerçevesinde ALES İÇİN MUHAKEME PROBLEMLERİ www. kpss. info. ve. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. Aşağıdaki grafik, futbolcunun boy ve kilolarını göstermektedir.

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ 1- Bir çiftçinin 23 ineği 45 tavuğu vardır. Her ineğinden günde ortalama 9 litre süt, her tavuğundan ise günde 1 yumurta almaktadır. Bu çiftçinin beşinci hafta sonunda elindeki süt ve yumurta miktarı aşağıdaki

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ Sınavın u testinden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı ALES Puanınızın (ALES-SAY)

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 3 1 1. x pozitif sayısı için, 2 1 x 12 = 0 olduğuna göre, x kaçtır? A) 2

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 3 1 1. x pozitif sayısı için, 2 1 x 12 = 0 olduğuna göre, x kaçtır? A) 2

Detaylı

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI ÖZEL LİDER SİMY EĞİTİM KURUMLRI 4. SINIF OLİMPİYTI 1. ŞM SORULRI SORU: 1 SORU: 4 Bir çıkartma işleminde eksilen 50 azaltılır, çıkan 100 arttırılırsa farktaki değişim nasıl olur? ) 50 azalır B) 50 artar

Detaylı

ALES. ÇIKMIŞ SORULAR Tamamı Çözümlü. ales AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI.

ALES. ÇIKMIŞ SORULAR Tamamı Çözümlü. ales AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI. ales 2013 ÖSYM'nin Sorduğu Tüm Sorular AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI ALES ÇIKMIŞ SORULAR Tamamı Çözümlü 2007. 2008. 2009. 2010. 2011. 2012 Kasım Dahil Komisyon ALES Tamamı Çözümlü

Detaylı

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ...

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ... ÇIKARMA İŞLEMİ A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. a) b) c) d) 4 1 3 a) eksilen çıkan fark 3 1 b) eksilen çıkan fark c) eksilen

Detaylı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı Özel KEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı DİKKT! CEVP KĞIDININ TEST -- BÖLÜMÜNE MTEMTİK SORULRI İŞRETLENECEKTİR. ) 3 basamaklı 4 tane sayının aritmetik ortalaması 400 dür. Bu dört sayının birler

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008 1. İşletmede kasa hesabının kalanı 79.600 YTL, kasa sayımında belirlenen tutar ise 76.900 YTL dir. Farkın nedeni belirlenememiştir. A MUHASEBE KPSS-AB-PS 2008 3. VE 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Buna

Detaylı

SAYI VE KESĐR PROBLEMLERĐ

SAYI VE KESĐR PROBLEMLERĐ YILLAR 1996 1997 1998 1999 000 001 00 003 004 005 ÖSS 3 3 4 ÖYS SAYI VE KESĐR PROBLEMLERĐ Bir sayının 5 eksiği = x-5 Bir sayının 10 fazlası _x+10 Bir sayının katı :x Bir sayının /3 ün = 3 Bir sayının 4/5

Detaylı

5. ÜNİTE Uzunlukları Ölçme...49 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...55 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...57 Çevre...59 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...63 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...65 Alan Ölçme...67

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL 2011 GİRİŞ SINAVI. Süre: 90 dakika. * Her sorunun sonunda o sorunun toplam puanı verilmiştir.

THE ENGLISH SCHOOL 2011 GİRİŞ SINAVI. Süre: 90 dakika. * Her sorunun sonunda o sorunun toplam puanı verilmiştir. THE ENGLISH SCHOOL 2011 GİRİŞ SINAVI MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 90 dakika * Tüm sorulara cevap veriniz. * Her sorunun sonunda o sorunun toplam puanı verilmiştir. * Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve her

Detaylı

Temel Matematik Testi - 4

Temel Matematik Testi - 4 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -.

Detaylı

Temel Matematik Testi - 8

Temel Matematik Testi - 8 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D008. u testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

SORU 3: Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız

SORU 3: Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. 2415 SORU 2: ölme işlemlerini yapınız. SORU 3: şağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: şağıdaki bölme işlemlerini yapınız SORU 5: şağıdaki boşlukları doldurunuz.

Detaylı

DENEME II 15.12.2013. 1. Bir havuzun tamamını A musluğu 12 saatte doldururken havuzun 1 3

DENEME II 15.12.2013. 1. Bir havuzun tamamını A musluğu 12 saatte doldururken havuzun 1 3 DENEME II 5..03. Bir havuzun tamamını A musluğu saatte doldururken havuzun 3 ünde bulunan bir B musluğu 0 saatte boşaltıyor. Havuz boş iken iki musluk aynı anda açılırsa havuz kaç saatte dolar? A) 30 B)

Detaylı

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2...

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2... Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi MATEMATİK 6.Sınıf Test-01 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) 3 5 = 3. 3. 3. 3. 3 B) 2 4 = 2. 2. 2. 2 C) 3 2 = 2. 2. 2 D) 5 5 = 5. 5. 5. 5. 5 5. 2. 2. 2...

Detaylı

KARIŞIM PROBLEMLERİ Test -1

KARIŞIM PROBLEMLERİ Test -1 KRIŞIM PROLEMLERİ Test -1 1. Tuz oranı %40 olan 70 gramlık tuzlu su karışımının kaç gramı tuzdur? ) 4 ) 8 C) 0 D) 40 E). Yoğurt oranı % olan bir ayranda, su miktarı yoğurt miktarından 4 lt fazladır. una

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında ; Eşit

Detaylı

2002 ÖSS Soruları. 5. a, b, c, d pozitif tam sayılar ve 123,4 0, ,234 12,34. işleminin sonucu kaçtır?

2002 ÖSS Soruları. 5. a, b, c, d pozitif tam sayılar ve 123,4 0, ,234 12,34. işleminin sonucu kaçtır? 00 ÖSS Soruları 3,4.,34 0, 34,34 işleminin sonucu kaçtır? ) 0 ) 0, ) 9,9 ) 0, E),. a, b, c, d pozitif tam sayılar ve a 7 a 4 : = c, : = d b 0 b 4 olduğuna göre, c + d nin alabileceği en küçük değer kaçtır?

Detaylı

DENKLEM KURMA YAŞ YÜZDE PROBLEMLERİ A) 80 B) 96 C) 105 D) 120 E) 150 A) 90 B) 108 C) 126 D) 135 E) 144. 8 inden 20 eksiktir. Bu sayı kaçtır?

DENKLEM KURMA YAŞ YÜZDE PROBLEMLERİ A) 80 B) 96 C) 105 D) 120 E) 150 A) 90 B) 108 C) 126 D) 135 E) 144. 8 inden 20 eksiktir. Bu sayı kaçtır? DENKLEM KURMA YAŞ YÜZDE PROBLEMLERİ TARAMA TESTİ. 0 eksiğinin katı ile 4 katının 0 fazlası eşit olan bir sayının i kaçtır? A) 80 B) 96 C) 0 D) 0 E) 0 4. Hangi sayının unun 6 eksiği, aynı sayının ine eşittir?

Detaylı

Matematik Oyunları Sınavı

Matematik Oyunları Sınavı 4. 7. S n f Matematik Oyunları Sınavı Adı : Soyadı : Sınıfı : Okulu : AÇIKLAMA. Cevaplar n z optik form üzerinde ilgili yere işaretleyiniz. 2. Bu kitapçıkta 40 soru bulunmaktadır. 3. Bu kitapçık için verilen

Detaylı

SAYI PROBLEMLERĐ-1 BĐR BĐLĐNMEYENLĐ DENK- LEM KURMA. 3 sine 1 eklendiğin- 1 sinin 7. 1 i ile aynı sayının 8

SAYI PROBLEMLERĐ-1 BĐR BĐLĐNMEYENLĐ DENK- LEM KURMA. 3 sine 1 eklendiğin- 1 sinin 7. 1 i ile aynı sayının 8 BĐR BĐLĐNMEYENLĐ DENK- LEM KURMA 1. Đki katına 5 ilave edilince, 3 katından 19 eksik olan sayı aşağıdakilerden hangisidir? 6. Bir manav, bir sandıktaki b tane limonun tanesini a liradan sarmayı düşürmektedir.

Detaylı

1. HAFTA ORAN VE ORANTI

1. HAFTA ORAN VE ORANTI TİCARİ MATEMATİK 1. HAFTA ORAN VE ORANTI Oran: En az biri sıfırdan farklı olan aynı cins iki çokluğun bir birine bölünmesinden elde edilen sonuca oran denir. a b bir orandır. 3, 5, 9, 300 = 3 ifadeleri

Detaylı

Maltepe Üniversitesi [İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi] [MAT 151 Genel Matematik I] 2013-2014 Güz Yarıyılı Final Soruları

Maltepe Üniversitesi [İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi] [MAT 151 Genel Matematik I] 2013-2014 Güz Yarıyılı Final Soruları Öğrenci Numarası: Adı Soyadı: Bölümü: 1) Bütçe artarsa üretim artar ve Üretim artarsa toplam gelir artar bileşik önermelerinin doğru olduğu bilindiğine göre aşağıdaki bileşik önermelerden hangisi doğrudur.

Detaylı

Ödev TeslimTarihi 12.Ocak 2010 KAR PLANLAMASI

Ödev TeslimTarihi 12.Ocak 2010 KAR PLANLAMASI İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi / Tekstil Mühendisliği Bölümü 2009-2010Öğretim Yılı / Güz Yarıyılı TEK485-MALİYET MUHASEBESİ DERSİ ÖDEV5 (YÖNETİM MUHASEBESİ) 30.Aralık.2009 Ödev TeslimTarihi

Detaylı

Öğr.Gör.Cemal ÇEVİKLİ-2015 Dış Ticaret İşlemleri Muhasebesi 2.BÖLÜM

Öğr.Gör.Cemal ÇEVİKLİ-2015 Dış Ticaret İşlemleri Muhasebesi 2.BÖLÜM 2.BÖLÜM Döviz İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi Kasa Hesabı ve Yabancı Para Kasası ve İşlemleri 100. KASA HS. 100.01... TL. Kasası 100.02... Yabancı Para Kasası 100.02.01.. Yabancı Para Dolar Kasası (.Dolar

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal II / 15 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri = 5 = ( 5 ) 2

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal II / 15 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri = 5 = ( 5 ) 2 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal II / 15 Kasım 2009 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 0,04 25 1 2 işleminin sonucu kaçtır? A) 10 B) 20 C) 25 D) 40 E) 60 Çözüm

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 19 Aralık Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 19 Aralık Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 9 Aralık 00 Matematik Soruları ve Çözümleri. + 4 işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) D) 4 E) 6 Çözüm + 4 + 4 4 + 4 4.. işleminin

Detaylı

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI 1)Net kütlesi 300 gr olan bir paket fıstığın fiyatı 132 000 tldir.bunagöre,fıstığın bir kilogramı kaç bin tldir? A) 340 B) 380 C) 440 D) 460 8) saatte ortalama 20 sn.geri kalan bir saat,bir haftada kaç

Detaylı

KPSS 2009 GY-(31) YAPRAK TEST SORU KONU ANLATIM SAYFA SORU x olduğuna göre, x kaçtır? A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 E) 1

KPSS 2009 GY-(31) YAPRAK TEST SORU KONU ANLATIM SAYFA SORU x olduğuna göre, x kaçtır? A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 E) 1 KPSS 009 GY-(31) YAPRAK TEST-17 19. SORU 31. x 1 3 9 1 x 1 7 9 olduğuna göre, x kaçtır? A) 3 B) C) 1 19. x 6 x 1 3 9 olduğuna göre, x kaçtır? A) 5 B) 4 C) 3 D) E) 1 D) 1 E) KONU ANLATIM SAYFA 194 15. SORU

Detaylı

5.Sınıf. Genel Tekrar w w w. m a t e m a t i k s o r u b a n k a s i. c o m 2013

5.Sınıf. Genel Tekrar w w w. m a t e m a t i k s o r u b a n k a s i. c o m 2013 -) şağıdaki şekillerde çokgen olanları belirleyerek çokgen olan şekillerin isimlerini yazınız.......... -) Eşkenar dörtgenin ve dikdörtgenin düzgün çokgen olup olmadığını nedenleriyle açıklayınız.....

Detaylı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 11 Nisan 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 12 E) 25

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 11 Nisan 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 12 E) 25 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / Nisan 00 Matematik Soruları ve Çözümleri. 0, 0,0 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B) 4 7 C) 0 8 D) E) Çözüm 0, 0,0 0, = 0,00 0,0 0, = 0,7 0, 000 7 7. = = 000 00 0... işleminin

Detaylı

KARIŞIM PROBLEMLERĐ. Karışım Problemleri YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 MATEMATĐK ĐM 8 8+ .100 =.

KARIŞIM PROBLEMLERĐ. Karışım Problemleri YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 MATEMATĐK ĐM 8 8+ .100 =. YILLAR 02 03 04 0 06 07 08 09 11 ÖSS-YGS - 1 - - - - - - - - KARIŞIM PROBLEMLERĐ ve y maddelerinden oluşan bir da sırasıyla ve y miktar madde varsa bu daki maddesinin yüzdesi Saf madde dir + y Toplam kesrimizi

Detaylı

www.idealmatematik.com www.idealmatematik.com Sayı Problemleri

www.idealmatematik.com www.idealmatematik.com Sayı Problemleri Sayı Problemleri Bir problemin x, y, z gibi bilinmeyenler cinsinden ifade edilmesine denklem kurma denir. Problemdeki ifadeler matematik diline çevrilerek çözüm yapılır. Aşağıdaki ifadeleri matematik diline

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. Bir sayının 0,02 ile çarpılmasıyla elde edilen sonuç, aynı sayının aşağıdakilerden

Detaylı

ÜN TE III. YÜZDELER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI

ÜN TE III. YÜZDELER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI ÜN TE III. YÜZDELER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI BU ÜN TEDE NELER Ö RENECE Z? A-YÜZDELER VE MESLEKÎ UYGULAMALARI B-YÜZDE HESAPLARI VE MESLEKÎ UYGULAMALARI C-FA Z HESAPLARI VE MESLEKÎ UYGULAMALARI D-YÜZDE VE

Detaylı

5. Kızamık sayısı. Grip sayısı

5. Kızamık sayısı. Grip sayısı Kazanım: İki veri gurubunun karşılaştırmayı gerektiren araştırma soruları oluşturur. Araştırma sonucuna uygun verileri elde eder? 1. Aşağıdaki tabloda yıllara göre Kavaklıdere ilçesinde üretilen buğday

Detaylı

10. Aşağıdaki işlemlerin hangisinin sonucu en büyüktür? A. 3 X 1000 B. 9 X 1000 C. 1 X 10 000 D. 7X100 DOĞAL SAYILARDA ÇARPMA İŞLEMİ

10. Aşağıdaki işlemlerin hangisinin sonucu en büyüktür? A. 3 X 1000 B. 9 X 1000 C. 1 X 10 000 D. 7X100 DOĞAL SAYILARDA ÇARPMA İŞLEMİ Ş Ş DOĞAL SAYILARDA ÇARPMA İŞLEMİ 1. A, 0 dan farklı bir doğal sayı olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur? A. 0 x A = A B. A x 0 = 7 C. A x 1 = 9 D. A x 1 = A 2. Bir bakkal her birinin

Detaylı

NE YAPAR. Saldi Türkiye nin tek karma ucuzluk mağazasıdır. Saldi ünlü markaların stok ürünlerini ucuza alır, ucuza satar

NE YAPAR. Saldi Türkiye nin tek karma ucuzluk mağazasıdır. Saldi ünlü markaların stok ürünlerini ucuza alır, ucuza satar NE YAPAR Saldi Türkiye nin tek karma ucuzluk mağazasıdır. Saldi ünlü markaların stok ürünlerini ucuza alır, ucuza satar Saldi yerli markaları değil, yabancı markaları satar Saldi üretim fazlası 1. kalite

Detaylı

4. ÜNİTE ORAN-ORANTI

4. ÜNİTE ORAN-ORANTI 4. ÜNİTE ORAN-ORANTI KONULAR 1. ORAN 2. ORANTI KAVRAMI, ÖZELLİKLERİ VE TÜRLERİ 3. Orantının Özellikleri 4. Doğru Orantı 5. Ters Orantı 6. Bileşik Orantı 7. Orantı İle Çözülebilecek Problemler 8. ÖZET 9.

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16.MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF FİNAL SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16.MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF FİNAL SORULARI 6. SINIF FİNAL SORULARI 1. a b ve a,b N olmak üzere, altı basamaklı (aaabbb) sayısının 4 ile bölümünden kalan 1 dir. Üç basamaklı (bba) sayısı 9 ile kalansız bölünebildiğine göre, iki basamaklı (aa) sayısının

Detaylı

7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 74 B) 47 C) 34 2)

7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 74 B) 47 C) 34 2) MATEMATİK 2. SINIF 1. 7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? 74 47 34 2) 3. 48 sayısının onluk ve birliklerine ayrılışı hangi seçenekte doğru verilmiştir? 4 onluk + 8 birlik 8 onluk

Detaylı

Temel Matematik Testi - 3

Temel Matematik Testi - 3 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 003. u testte 0 soru vardır. 2. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ

4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ 4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ Adı-Soyadı: No:. 1-) 456 sayısının 6 katının 3028 fazlası kaç eder? 2-) Bir inek günde 29 litre süt veriyorsa bir ayda kaç litre süt verir? 3-) Bir kümeste 786 tavuk,

Detaylı

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir?

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir? 2. SINIF TEST- Deste - Düzine. Aşağıdakilerden hangisi bir deste oluşturur? A) 4. B) Yukarıdaki kalemlerin sayısı kaçtır? A) İki düzine 2. B) İki deste Bir düzine Yukarıdaki elmaların sayısı, hangi seneçekte

Detaylı

SINAV İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

SINAV İLE İLGİLİ AÇIKLAMA SINAV İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 1. Sınav 25 adet çoktan seçmeli tek doğru cevaplı test sorusundan oluşmaktadır. 2. Sınav süresi 40 dakikadır. 3. Boş bırakılan veya yanlış cevaplandırılan sorular herhangi bir

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 2769 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 1727 FİNANS MATEMATİĞİ

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 2769 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 1727 FİNANS MATEMATİĞİ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 2769 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 1727 FİNANS MATEMATİĞİ Yazarlar Doç.Dr. Metin COŞKUN (Ünite 1, 2) Yrd.Doç.Dr. Murat ERTUĞRUL (Ünite 3-8) Editörler Prof.Dr. Nurhan

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÇÖZÜMLÜ TEST 1... 110 ÇÖZÜMLÜ TEST 2...13

İÇİNDEKİLER ÇÖZÜMLÜ TEST 1... 110 ÇÖZÜMLÜ TEST 2...13 İÇİNDEKİLER YÜZDE PROLEMLERİ Yüzde Kavramı: Kesir Yüzde İlişkisi... Yüzde Orantısı ve Yüzde İfadeleri... Çokluğun Yüzdeleri... Yüzde Hesaplama / Yüzde Parçaları...4 Yüzde ile Artış - Azalış / Yüzdenin

Detaylı

DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1

DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1 DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1 1. 2,10 sayısı hangi sayının % 35 i idir? A) 4,5 B) 5 C) 5,5 D) 6 E) 6,5 Örnek 1: 1200 sayısının % 30 u kaçtır? A) 200 B) 240 C) 300 D) 360 E) 480 DGS 2009 (3)

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF SINAVI TEST SORULARI 1. ÖZEL EGE LİSESİ 44 0 0 ( 1).( 1 ).( 1 ) işleminin sonucu 45 17 ( 1).( ( 1) ).( 1 ) 4. Aşağıdaki şekillerden hangisinin tane kaçtır? simetri ekseni vardır? A) 1 B) 1 1 C) D) 1 A) B) C) D) 5. x y z =

Detaylı

1 DÖNEN VARLIKLAR 15 STOKLAR Stoklar, işletmenin satmak, üretimde kullanmak ve tüketmek amacıyla edindiği ilk madde ve malzeme, ticari mal, yarı

1 DÖNEN VARLIKLAR 15 STOKLAR Stoklar, işletmenin satmak, üretimde kullanmak ve tüketmek amacıyla edindiği ilk madde ve malzeme, ticari mal, yarı 1 DÖNEN VARLIKLAR 15 STOKLAR Stoklar, işletmenin satmak, üretimde kullanmak ve tüketmek amacıyla edindiği ilk madde ve malzeme, ticari mal, yarı mamul, mamul ve hurda gibi varlıklar ile kendi ürettiği

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI Ortak kıl YGS MTEMTİK ENEME SINVI 040- Ortak kıl dem ÇİL yhan YNĞLIŞ arış EMİR elal İŞİLİR eniz KRĞ Engin POLT Ersin KESEN Eyüp ULUT Fatih SĞLM Fatih TÜRKMEN Hakan KIRI Kadir LTINTŞ Köksal YİĞİT Muhammet

Detaylı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / 15 Temmuz 007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 4A < 457 olduğuna

Detaylı

8. SINIF. Soru 1. Soru 2. Soru 3. = 4 ve a+c = 39 eşitlikleri veriliyor. Bu verilenlere göre a kaçtır? Soru 4

8. SINIF. Soru 1. Soru 2. Soru 3. = 4 ve a+c = 39 eşitlikleri veriliyor. Bu verilenlere göre a kaçtır? Soru 4 8. SINIF Soru 1 0,2012 sayısı aşağıdaki aralıkların hangisinde yer alır? A ) (0, 1 10 ) B ) ( 1 10, 1 5 ) C ) (1 5, 1 4 ) D ) ( 1 4, 1 3 ) E ) ( 1 3, 1 2 ) Soru 2 8+ 7 = 8,070 eşitliği verildiğine göre

Detaylı

5) x+y=, y+z=, x+z= olduğuna göre aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? A) 6 B) 3 C) 1 D) ) x, y N olmak üzere, 81 x = 27 y

5) x+y=, y+z=, x+z= olduğuna göre aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? A) 6 B) 3 C) 1 D) ) x, y N olmak üzere, 81 x = 27 y DGS SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında ; Eşit Ağırlıklı DGS Puanınızın (DGS-EA) hesaplanmasında,8; Sözel DGS Puanınızın (DGS-SÖZ)

Detaylı

NE YAPAR. Saldi Türkiye nin tek karma ucuzluk mağazasıdır. Saldi ünlü markaların stok ürünlerini ucuza alır, ucuza satar

NE YAPAR. Saldi Türkiye nin tek karma ucuzluk mağazasıdır. Saldi ünlü markaların stok ürünlerini ucuza alır, ucuza satar NE YAPAR Saldi Türkiye nin tek karma ucuzluk mağazasıdır. Saldi ünlü markaların stok ürünlerini ucuza alır, ucuza satar Saldi yerli markaları değil, yabancı markaları satar Saldi üretim fazlası 1. kalite

Detaylı

13) Şeker oranı %30 olan bir çözeltinin 4 i alınıp, yerine. 14) Bir çubuğun bir ucundan 2 9

13) Şeker oranı %30 olan bir çözeltinin 4 i alınıp, yerine. 14) Bir çubuğun bir ucundan 2 9 ) Fiyatları aynı olan defterlerden Deniz 6 tane, Mert tane aldıktan sonra Deniz in parasının /4 ü, Mert in parasının 2/ i kalıyor. Defter almadan önce Deniz in parası Mert in parasının kaç katı olur? A)/

Detaylı

E-ticarette Tedarik Zinciri Yönetimi. Berkin Ecevit Teknosa Kategori Müdürü

E-ticarette Tedarik Zinciri Yönetimi. Berkin Ecevit Teknosa Kategori Müdürü E-ticarette Tedarik Zinciri Yönetimi Berkin Ecevit Teknosa Kategori Müdürü Eğitim Programı Tedarik zinciri tanımı Ticari tedarikci ilişkileri Ürün yönetimi Planlama Tedarik Zinciri Tanımı Tanım: Tedarik

Detaylı

2. ÜNİTE Veri...79 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...87 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...89 Konu Değerlendirme Testi - 1...91 3. ÜNİTE Temel Geometrik Kavramlar...95 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...105

Detaylı

NSBMYO/İşletme Yönetimi

NSBMYO/İşletme Yönetimi 1 15 Stokların Uygulaması 1. İşletme 15kasım tarihinde 50.000,- TL nakit para, 12.500,- TL Ziraat Bankası ticari mevduat hesabı, 5.000,- TL Vakıfbank ticari mevduat hesabı, 5.000,- TL demirbaş ile işe

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ ALES Sonahar 007 SAY DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ Sınavın u ölümünden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı

Detaylı

Temel Matematik Testi - 9

Temel Matematik Testi - 9 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 0109 1. u testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

Tablo 1 Fiyat Talep Miktarı Arz Miktarı A 0 200 0 B 0,10 160 0 C 0,20 120 40 D 0,30 80 80 E 0,40 40 120 F 0,50 0 160

Tablo 1 Fiyat Talep Miktarı Arz Miktarı A 0 200 0 B 0,10 160 0 C 0,20 120 40 D 0,30 80 80 E 0,40 40 120 F 0,50 0 160 İKTİSADA GİRİŞ-I ÇALIŞMA SORULARI-6 ESNEKLİK: ARZ TALEP ESNEKLİĞİ 1. Mavi Jeans, jean fiyatlarını 90TL den 75 TL ye indirdiğinde, satışlar 1000 birimden 1200 birime çıkmaktadır. Bu durumda Mavi Jeans talebinin

Detaylı

2.000 V.Özkaynaklar 500 Sermaye Ödenmemiş Sermaye (2.000) Aktif Toplamı Pasif Toplamı 2.000

2.000 V.Özkaynaklar 500 Sermaye Ödenmemiş Sermaye (2.000) Aktif Toplamı Pasif Toplamı 2.000 1 Örnek Monografi 1. Bay Ali Acar 1 Kasım günü 4.000 TL sermaye taahhüdünde bulunarak bir şirket kurmuş ve 2.000 TL nakit para ile sermaye taahhüdünün bir kısmını yerine getirmiştir.(kdv ve maliyet hesapları

Detaylı

2- Takside. Türk kadınla Alman kadın aynı yerden taksiye bindiler aynı mesafeyi gidip aynı yerde indiler.

2- Takside. Türk kadınla Alman kadın aynı yerden taksiye bindiler aynı mesafeyi gidip aynı yerde indiler. Alman televizyon kanalı RTL de pazartesi akşamı yayınlanan Ekstra Magazin (Extra-Das RTL-Magazin) adlı program, bir Türk ve bir Alman kadını Türkiye ye tatile gönderdi ve yaşadıklarını başından sonuna

Detaylı

Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı?

Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı? Online Mobilya Alıverişi Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı? Internetten mobilya almak isteyenlere, önemli ipuçları! 1 Mobilyayı daha ucuza ve yorulmadan almak Ekonomik fiyat Yorulmadan alışveriş

Detaylı

2) Bir mağazada, bir ürüne satış fiyatı üzerinden %7 indirim yapılmış. Eğer yeni fiyatı 372 TL ise, kaç liralık indirim yapılmıştır?

2) Bir mağazada, bir ürüne satış fiyatı üzerinden %7 indirim yapılmış. Eğer yeni fiyatı 372 TL ise, kaç liralık indirim yapılmıştır? MATE 106 SOSYAL BİLİMLER İÇİN TEMEL ANALİZ Ad-Soyad No Uygun cevabı bulunuz. 1)A = πr2 formülü r yarıçaplı çemberin A alanını vermektedir. Bir masa örtüsü A alanına sahipse, yarıçapını A'nın bir fonksiyonu

Detaylı

TEST. 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta

TEST. 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta TEST 5 Doğal Sayılarla İşlemler 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? A) 176 300 B) 5000 C)70 D) 0 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta içi günlük 20 soru, hafta sonu günlük

Detaylı

GENEL MUHASEBE SORULARI

GENEL MUHASEBE SORULARI GENEL MUHASEBE SORULARI 1) Hesapların bulunduğu muhasebe defterine ne ad verilir? a) Büyük defter b) Yevmiye defteri c) Envanter ve Bilanço defteri d) Đşletme defteri 2) Büyük defterdeki kayıtların ayrıntılarını

Detaylı

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır? TÜRKÇE Hiçbir zaman elinde sapan olan bir arkadaşım olmadı. Daha doğrusu, öyleleri ile arkadaşlık yapmadım. Çünkü minicik bir kuşun canına kıyarken acıma duygusu olmayan kişi, zor duruma düşene elini uzatmaz.

Detaylı

ÖRNEK 1. X işletmesi daha önce satın aldığı hisse senetlerinin 80.000 TL lik kısmını A) 95000 TL ye satmıştır. B) 75000 TL ye satmıştır.

ÖRNEK 1. X işletmesi daha önce satın aldığı hisse senetlerinin 80.000 TL lik kısmını A) 95000 TL ye satmıştır. B) 75000 TL ye satmıştır. ÖRNEK 1 X işletmesi / /2014 tarihinde nominal bedeli 120.000 TL olan hisse senetlerini banka aracılığı ile 130.000.-TL ye satın almıştır. Bu işlemle ilgili 3000 TL gidere katlanmıştır. X işletmesi daha

Detaylı

The MATHEMATICAL ASSOCIATION OF AMERICA American Mathematics Competitions (AMC - 8) AMERİKA MATEMATİK YARIŞMASI - 8

The MATHEMATICAL ASSOCIATION OF AMERICA American Mathematics Competitions (AMC - 8) AMERİKA MATEMATİK YARIŞMASI - 8 2008 The MATHEMATICAL ASSOCIATION OF AMERICA American Mathematics Competitions (AMC - 8) AMERİKA MATEMATİK YARIŞMASI - 8 18.10.2008 1. Suzan a babası bayramda harcaması için 50 lira vermiştir. 12 lirası

Detaylı

TEMEL MATEMATİK TESTİ

TEMEL MATEMATİK TESTİ 200101870700670302517 TEMEL MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. 3. işleminin sonucu kaçtır? işleminin

Detaylı

2-GELİR VERGİSİ KANUNU AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

2-GELİR VERGİSİ KANUNU AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ MÜKELLEF OLMAYAN GERÇEK KİŞİLERİN SAHİP OLDUKLARI GAYRİMENKULLERİN ELDEN ÇIKARILMASINDAN DOĞAN KAZANCIN VERGİLENDİRİLMESİ H. ENES KOÇ SMMM - DENETÇİ DOKTORA ÖĞRENCİSİ 1-GİRİŞ Makalemizin konusu gerçek

Detaylı

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız.

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız. 9BÖLÜM DENKLEMLER DENKLEMLER TEST 1 1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. Sözel İfade Matematiksel İfade Orhan ın yaşının dört eksiği Bir sayının sekiz fazlası Cebimdeki

Detaylı

ÜNİTE. MATEMATİK-1 Prof.Dr.Abdullah MADEN İÇİNDEKİLER HEDEFLER DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİK UYGULAMALARI

ÜNİTE. MATEMATİK-1 Prof.Dr.Abdullah MADEN İÇİNDEKİLER HEDEFLER DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİK UYGULAMALARI HEDEFLER İÇİNDEKİLER DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİK UYGULAMALARI Denklem Uygulamaları Sayı Problemleri Kar-Zarar ve Yüzde Hesapları Eşitsizlik Uygulamaları Mutlak Değerli Eşitsizlikler MATEMATİK-1 Prof.Dr.Abdullah

Detaylı

GfK 2014 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Şubat 2014 1

GfK 2014 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Şubat 2014 1 OYDER Koçfinans Otomobil Bayi Memnuniyeti Alıcıları Takibi Araştırması Araştırması Raporu Raporu Şubat Kasım 2014 2012 GfK 2014 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Şubat 2014 1 Araştırmanın

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF TEST SORULARI 1. a ve b birer pozitif tamsayıdır. 12. a = b³ olduğuna göre, a + b toplamının alabileceği en küçük değer kaçtır? A) 21 B) 23 C) 24 D) 25 3. Beş kişinin yaşlarının aritmetik ortalaması 24 tür. Aşağıda

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. 3 al 2 öde kapmanyası - 3 tane ürün alana fiyatı en düşük olan ürünün bedava verilmesi,

DESTEK DOKÜMANI. 3 al 2 öde kapmanyası - 3 tane ürün alana fiyatı en düşük olan ürünün bedava verilmesi, KAMPANYA KARTINDA YENĐ FONKSĐYONLAR Perakende söktöründe yaygın olarak kullanılan kampanya tanımlarının desteklenmesininin sağlanması amacıyla kampanya kartı içerisine yeni fonksiyonlar eklenmiştir. Mağaza

Detaylı

5. SINIF COŞMAYA SORULARI

5. SINIF COŞMAYA SORULARI . BÖLÜM DİKKAT! Bu bölümde den a kadar puan değeri, olan sorular vardır. ) Her biri en az dört basamaklı üç tane doğal sayıdan, birincinin yüzler basamağı artırılır, ikincinin binler basamağı azaltılır

Detaylı