ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI"

Transkript

1 ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU 2014

2 Çanakkale de her zaman ilk lere imza atan, Çanakkale den kazanmak için değil Çanakkale ye kazandırmak üzere üyeleriyle birlikte yürüyen ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI

3 BÜLEND ENGİN ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI Çanakkale'den kazanmak için değil, Çanakkale ye kazandırmak için çalışıyoruz Mitolojik çağlardan bu yana büyük stratejik konuma sahip olan, pek çok medeniyetten izler taşıyan ve daima Anadolu nun anahtarı olmuş Çanakkale'miz Türkiye nin lokomotifi olması gereken potansiyeli ile yeni gelir kapılarını, üyelerimizin refahını artıracak kapıları da açacak anahtara sahiptir. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, yaklaşık 6000 üyeyi temsil eden 86 yıllık bir kurum olarak, kent ekonomisinin daha da hızlı gelişimine katkı sağlayacak, Çanakkalemize kalıcı eserler ile katkı sunacak, Çanakkale yi bir marka kent yapacak projelerle, yerelde kalkınmaya en büyük desteği veren meslek kuruluşudur. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası aynı zamanda, projeleriyle kentinde hep ilklere imza atan sayılı kurumlardan biridir. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nın gündeme getirdiği, yapılmasını istediği tüm projeler de Çanakkale nin projeleridir ve Çanakkale den kazanç sağlanmasını değil Çanakkale ye kazanç sağlamayı hedeflemektedir. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurumsallaşmasının birer göstergesi olan, kişilere değil Çanakkale ye hizmet için çalıştığımızın, kısıtlı bütçelerle istenilirse neler yapılacağının kanıtı olan projelerimiz hakkında kısaca bilgi verecek olursak ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİ Bir yıl gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanarak Kasım 2012 de açılan şehrin ilk Kongre Fuar Merkezi olan ÇTSO Kongre Fuar Merkezi, Çanakkale nin tanıtım alanındaki ihtiyacının karşılanması amacıyla inşa edildi. İki yıldır ulusal ve uluslararası birçok kongre, seminer, fuar

4 ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan ÇTSO Kongre Fuar Merkezi, 2015 yılında da önemli ve çok özel etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere şimdiden yoğun talep alıyor. ÇTSO İŞ MERKEZİ Odanın 15 yıldır Kent merkezinde atıl duran arsası üzerine inşa edilen ÇTSO İş Merkezi bir yıldan kısa bir sürede tamamlanarak 21 Kasım 2012 tarihinde hizmete açıldı. Buradan sağlanan kira geliri ile Çanakkale nin yoksul ve başarılı öğrencilerine burs verilerek, eğitime sürdürülebilir katkı sağlanıyor. Geçen yıl 105 Çanakkale gencine eğitim imkanı sağlayan ÇTSO İş Merkezimiz kiracılarımız ile birlikte kurumsal kimlik kazandı. ÇTSO ÇANAKKALE EVİ Çanakkale yi hak ettiği konuma taşımak, yerli ve yabancı turistlere ilk adımda verilen hizmetin kalitesini artırmak için 15 Mayıs 2013 tarihinde ziyarete açıldı. 1,5 yıldır devamlı artan ziyaretçi sayısı, kıymetli eserlerden oluşan sergilere yaptığı ev sahipliği ile Çanakkale nin tanıtımında aktif rol alıyor. Burada Çanakkale hakkındaki bütün bilgi ve eserleri, ürünleri, Çanakkale Savaşları nda kullanılan malzemeleri, Çanakkale temalı resim sergilerini, Çanakkale ile ilgili kitapları, filmleri görmek ve incelemek mümkün. ÇTSO Çanakkale Evi nde ayrıca Çanakkale lezzetlerinin sunulacağı Çanakkale Evi Bahçe Kafe de bulunuyor. ÇTSO AR-GE MERKEZİ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknoparkı nın ilk hizmet binası olan ÇTSO Ar-Ge Merkezi inşaatımız, 16 Eylül 2013 de tamamlanarak üniversiteye teslim edildi ve resmi açılışı 5 Haziran 2014 te yapıldı. ÇTSO AR- GE Merkezi, ileri teknoloji ile Çanakkale ye yeni bir ufuk açarak katma değeri yüksek üretimlere ev sahipliği yapmaya başladı ve hızla gelişimini sürdürüyor. Merkezdeki üyelerimiz Ar-Ge desteklerinden yararlanmaya başlayarak teknoloji üretmenin meyvelerini almaya başladılar. KİOSKLAR VE ÇANAKKALE TANITIM FİLMİ ÇTSO Çanakkale Evi Projesi kapsamında, Çanakkale nin merkezi noktalarına yerleştirilen 7 adet kiosk ile Çanakkale ye dair her bilgiyi yerli ve yabancı ziyaretçilerimize sunulmaktadır. Proje kapsamında çekilen 2D ve 3D Çanakkale tanıtım filmleri de pek çok kurum ve kuruluşların sitelerinde, sosyal medyada yerini aldı. Beğeni ile izlenen tanıtım filmleri Çanakkale Evi nde sürekli gösterimde.

5 GAMES OF TROY Çanakkale zaferinin 100 üncü yıldönümü için ÇTSO nun özel projelerinden biri olan Games of Troy un tanıtımını 29 Ekim de gerçekleştirildi. Çanakkale nin bütün dünyada tanınan en önemli değeri olan Troya nın, bütün dünya gençlerini Çanakkale de buluşturan, yarıştıran bir performans parkurunda hayat bulmasını hedefleyen Games of Troy u 2015 yılında uluslararası yarışmacıların katılımları ile tüm dünya tanıyacak. SU GÖSTERİLERİ SİSTEMİ Yine 2015 yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale Boğazı kıyısında oluşturulan Su Gösterileri Sistemi, boğazın akıntılı sularında müzikli su dansları ve film gösterimlerinin yapılacağı bir görsel şölen niteliğinde Çanakkale Boğazı nın güzelliklerine bir yenisini daha katacak olan Su Perdesi, 100. Yıl da görsel zenginliği ile tüm Çanakkale halkı ve yerli - yabancı ziyaretçilere kentin tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bir sunumla yansıtılıyor. Çanakkale ile ilgili belgesel ve film gösterimlerinin sunulduğu, 30 metre genişliğinde 10 metre yüksekliğinde ışıklı, müzikli ve projeksiyonlu Su Gösterileri Sistemi nin ilk gösterimi 29 Aralık ta yapıldı. Su Gösterileri Sistemi her Cuma ve Cumartesi günü, Kordon boyu seyir terasında Çanakkalelilerle buluşmaya devam ediyor. YENİ ÇANAKKALE LOGOSU ÇTSO nun Çanakkale'de turizmin gelişmesi için başlattığı Çanakkale Turizmde Yeni Markasını ve Değerlerini Ortaya Çıkartıyor projesi kapsamında yeni bir Çanakkale Logo su yaptırılmıştır ve pek çok kurum tarafından kullanılmaktadır. PİRİ REİS MÜZESİ Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılarak Çanakkale Valiliğine devredilen Piri Reis ve Haritaları Sergisi malzemelerinden oluşan interaktif müze; Odamızın girişim ve desteği ile 17 Aralık 2014 te ÇTSO Kongre Fuar Merkezi nde açılmıştır. DEVAM EDEN PROJELER: ÇANAKKALE YAT LİMANI Çanakkale Yat Limanı Projesi çalışmaları 2011 yılı Nisan ayında Meclisimizin oybirliği ile onayı üzerine başlatılmış olup Barbaros Mahallesi Kuruçeşme mevkiinde planlanan bir Çanakkale Projesidir. ÇED raporu 2012 yılı Haziran ayında alınmıştır, süreç devam etmektedir.

6 LAPSEKİ YAT LİMANI VE BALIKÇI BARINAĞI Lapseki deki bakımsız ve atıl durumdaki balıkçı barınakları turizme yönelik yat limanı, hem de balıkçı barınağı olarak ekonomiye kazandırılması, Lapseki ve Çanakkale ekonomisine, yat turizmine katkı sağlamak amacı ile Odamıza 49 yıllığına tahsisi talebiyle müracaatta bulunulmuştur. Projemiz; ilgili kurum ve kuruluşların onayı alınarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulmuş olup, Bakanlık tarafından da Milli Emlak Genel Müdürlüğüne sunulmuştur. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından da uygunluk görüşü ile onaya arz edilmiştir ÇANAKKALE KRUVAZİYER İSKELESİ PROJESİ Meclisimizin yine oybirliği ile destekleme kararı olan Çanakkale Kruvaziyer İskele Projesi de ön etüt ve fizibilite çalışmaları hazırlanarak Valiliğimize arz edilmiştir. Yatırım maliyetini 3 ay gibi kısa sürede geri döndürecek kadar verimli bir proje olan Kruvaziyer İskelesi Çanakkale yi gerçek anlamda turizm kenti yapacak, sokaklarını turist dolduracak ve Çanakkale çarşısını, çarşı esnafının geleceğini kurtaracaktır. TOBB ETÜ ÜNİVERSİTESİ ÇTSO FAKÜLTESİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ne (TOBB) bağlı Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi nin iki fakültesinin Çanakkale de eğitime kazandırılması hedefiyle, Kasım 2012 de ÇTSO Kongre Fuar Merkezi nin açılışında TOBB ile bir protokol imzalanmış, Organize Sanayi Bölgesi nde 110 dönüm arazi tahsisi sağlanmıştır. Süreç devam etmektedir. EZİNE GIDA İHTİSAS OSB Çanakkale ürünlerinin dünya raflarında yer almasını sağlamak hedefiyle Ezine ilçesinde özellikle süt ürünleri ile zeytinyağı üretimine yönelik bir Gıda İhtisas OSB nin kurulması için rapor çalışması hazırlanarak Valilik ve İl Özel idaresine teslim edilmiştir. ÇAN İBRAHİM BODUR OSB Çan İlçemizde Dr. İbrahim Bodur OSB kurulması için Çanakkale TSO olarak hazırlık raporunu hazırlanarak Valilik ve İl Özel idaresine teslim edilmiştir.

7 ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU (Hasan İlhan Yürükçü, Hikmet Sezen, Selçuk Semizoğlu, Mert Mildon, Bülend Engin, Sadık Aydoğan, Güven Barış Yüksel, Mehmet Özkurnaz, Emin Aydoğan, Ahmet Selçuk Erdoğan, Mustafa Kansu)

8 ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 yılında toplam 17 personeli ile üyesi için; 85 adet kapasite raporu, 45 adet ekspertiz raporu verdi aidat makbuzu kesti TL üye aidatlarından gelir elde etti adet evrak girişi, adet evrak çıkışı gerçekleştirdi. 475 adet yeni K Belgesi verdi. 637 adet K Belgesi yeniledi adet K Belgesine araç ekleme işlemi gerçekleştirdi. 75 adet İş Makinası Tescil Belgesi, 193 adet Sayısal Takograf Kartı verdi. 4 adet toplam bütçesi 1.6 milyon TL olan GMKA Mali Destek Programı kapsamında proje gerçekleşirdi. 4 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirdi. 135 girişimci adayına sertifika verildi.

9 21 adet E-Bülten yayımladı adet ulusal ve yerel basında habere konu oldu. TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ adet işlem, 412 yeni firma kaydı yaptı. 380 firma kaydı kapandı evrakı kayda aldı evrak çıkışı gerçekleştirdi.

10 ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 YILI FAALİYETLERİ ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Sanayi gazetesinin sorularını cevapladı ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Cumhuriyet in Çanakkale ruhuyla kurulduğunu, 2023 için hedeflenen ekonomik büyümenin de yine aynı ruhla gerçekleşeceğini ifade etti. Sanayi gazetesinin Ocak sayısında yer alan röportajda Başkan Bülend Engin hedefimiz Çanakkale yi Güney Marmara da kalkınmanın lokomotifi yapmak diyerek, 2023 yılında tamamlanması planlanan Çanakkale Boğazı Köprüsü nün bölgenin en önemli sorunu olarak görülen ulaşım problemini çözeceğini kaydetti. Engin, oda olarak öncelikli hedeflerinin, Çanakkale yi planlı bir yatırım merkezi haline getirerek, rekabet gücü yüksek, bölge ve ülke kalkınmasına katkı sağlayan bir sanayi kenti inşa etmek olduğunu söyledi ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan: Yeni Logo Çanakkale nin tanıtımına katkı yapacak Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nın düzenlediği ulusal yarışma ve ardından kentteki sivil toplum kuruluşlarının oylaması sonucunda seçilen Çanakkale Logosu nun gözden geçirilerek revize edilmiş hali kamuoyuna sunuldu.çtso Çanakkale Evi nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, yeni logonun Çanakkale nin tanıtımına katkı noktasında artıları olacağını söyleyerek, Çanakkale değerlerini gösteren, Çanakkale nin tüm kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alarak hazırladığımız bir logomuz oldu. Bu logonun Çanakkale ile ilgili her konuda yaygın olarak kullanılması için basın yayın kuruluşlarına büyük görev düşüyor dedi.

11 ÇTSO nun 9. Girişimcilik Eğitimi ne katılacaklar kurayla belirlendi ve eğitimler başladı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü nün işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi nin dokuzuncu dönemine katılacaklar, 3 Ocak'ta Çanakkale 1. Noteri huzurunda çekilen kurayla belirlendi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi nin dokuzuncu dönemi de 7 Ocak tarihinde başladı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ne katılmak üzere 111 kişinin başvurması üzerine, programa katılacak 30 kişi ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonu nda Çanakkale 1. Noter Vekili Elif Irmak huzurunda kura ile belirlendi. Çekilişe, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel ve Genel Sekreter Sema Sandal ve Girişimcilik Eğitimi Koordinatörü Engin Erdoğan katıldı TAPDK Belgelerini Tarım Bakanlığı verecek Tütün mamulü ve alkollü içki satışı yapan kişi ve kuruluşların alması gereken TAPDK Belgelerinin 26 Aralık tarihinden itibaren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müdürlüklerinden alınacağı açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, yeni düzenleme çerçevesinde, 26 Aralık 2013 tarihinden itibaren söz konusu işlemlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri sekretaryasında yürütüleceğini bildirdi E-imza alımında üyelerimize kolaylık ve büyük indirim sağlandı Cuma günü tarihi itibarıyle yeni kuruluşlara ilişkin MERSİS uygulaması Ticaret Sicil Müdürlüğümüzde kullanıma açılmıştır yılı itibarıyle de tüm Ticaret Sicil işlemlerinde geçilmiş, müracaatlar sistemden online alınmaya başlanmış olacaktır. MERSİS Projesi ile birlikte elektronik imza( e-imza) da bir gereklilik haline gelmiştir. İşlem yapacak gerçek kişi veya kişilerin ( gerçek kişi ise kendilerinin, tüzel kişilik ise temsile yetkili kişilerin) elektronik imzaya sahip olması gerekmektedir.

12 ÇTSO, e-imza ve kayıtlı e-posta başvuruları almaya başladı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, TNB E- imza A.Ş şirketi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, üyelerinden E-imza ve Kayıtlı Elektronik Posta başvuruları almaya başladı. ÇTSO nun Kongre Ticaret Merkezi nde çalışma ofisinde, 6 Ocak'tan bu yana hizmet vermekte olan, TNB E-imza A.Ş, Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuş, elektronik imza hizmeti veren TNB E-imza şirketi yetkileri, Oda üyelerinin Mersis ve E- Devlet uygulamalarında kullanılan elektronik imza ihtiyaçları için başvuruları alıyorlar ÇTSO daki E-İmza Semineri ne katılım yoğun oldu Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nın, MERSİS ve E-Devlet uygulamalarında kullanılan elektronik imza konusunda düzenlediği E-imza ve Kayıtlı Elektronik Posta Semineri, Kongre ve Fuar Merkezi nde yapıldı. ÇTSO ya kayıtlı tüm üyelerin alması gereken E-imza ve Kayıtlı Elektronik Posta bilgilendirme seminerine 150 nin üzerinde katılım oldu. Katılımcıları E- imza konusunda bilgilendiren Türkiye Noterler Birliği E-imza Genel Müdürü Cenk Özcan, E- İmza nın ıslak imza ile aynı hukuki sonucu doğurduğunu, aynı ispat gücüne haiz olduğunu ve oluşturulan elektronik veriler senet hükmünde olduğunu ifade etti ÇTSO tarihinde ilk kez aidat ve hizmet ücretlerinde indirim yaptı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Oda tarihinde ilk kez Aidat ve Hizmet Ücretleri Tarifesi nde indirime gidilmesini kararlaştırdı. ÇTSO 2014 yılı itibarıyla, sıklıkla kullanılan belgelerden, gazete tasdiklerinden alınan ücretleri kaldırırken, kayıt ücreti, yıllık aidat ve bazı belgelerin ücretlerinde de yüzde 25 e varan indirime gitti. ÇTSO Yönetimi, Oda Kayıt

13 Ücretlerinde, 2014 yılı itibarıyla yüzde 25 e varan indirim yaparken, yıllık aidat ücretlerinde de yine yüzde 24 e varan indirime gitti. Yıllık ücretlerde ortalama indirim oranı yüzde 13.3 olurken, yıllık aidatlarda ortalama yüzde 20.4 indirim yapıldı Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu, Kongre Fuar Merkezi nde yapıldı Sağlık Bakanlığı ve Çanakkale Sağlık Müdürlüğü nün düzenlediği 12. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi nde yapıldı. Ankara dan Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı sempozyuma yoğun bir katılım oldu. Kongre Fuar Merkezi Dr. İbrahim Bodur Salonu nda düzenlenen 12. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu nun açılış oturumuna, Çanakkale Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu, Milletvekili Mehmet Daniş, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanı Dr. Abdullah Öztürk, Mevzuat İşleri Daire Başkanı Av. Süleyman Kapan ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler ile Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat katıldı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın Akreditasyon Belgesi yenilendi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nden Akreditasyon Belgesi'ne sahip olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın akreditasyonu uzatıldı. TOBB bünyesinde sürdürülen oda ve borsaların akreditasyon çalışmaları çerçevesinde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun elinden akreditasyon belgesi alan 21 oda ve borsa ile birlikte 5 yıldızlı hizmet verme noktasına ulaşan oda ve borsa sayısı 152 ye ulaştı.akreditasyon Belgesi yenilenen odalardan biri de ÇTSO oldu. Ankara daki TOBB Birlik Merkezi nde düzenlenen 9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni nde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nı Ticaret Sicil Müdürü ve Akreditasyon Sorumlusu Şerife Kurt temsil etti. Şerife Kurt, ÇTSO adına Akreditasyon Belgesi'ni TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı.

14 Çanakkale yeni logosu ile marka şehir yolculuğunda Çanakkale nin yeni logosu ulusal basında yankı buldu. İş dünyasına yönelik yayın organı Dünya gazetesinde, Çanakkale yeni logosu ile marka şehir yolculuğunda başlığı ile 17 Ocak tarihinde geniş bir haber yayımlandı. Haberde, Çanakkale nin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımına katkı sağlamak ve kentin turizmde marka şehir olması için ilk adım olarak Çanakkale logosu belirlendi denildi. Haberde, ÇTSO Başkanı Bülend Engin in, "Ezberleri bozuyoruz. Bunun karşılığında da Çanakkale mizde yepyeni düşünceler, fikirler şehrin gelişimi için tartışılıyor. Çanakkale ülküsü, Çanakkale ye hizmet etme aşkı ile tüm projelerimizi Çanakkale ile paylaşıyoruz. Türkiye nin 2023 hedeflerine ulaşması ancak yerel kalkınma ile mümkündür " dedi Çanakkale ile Limni arasında işbirliği için ilk adım atıldı Çanakkale ve Limni Adası arasında Ortak İş Geliştirme ve Koordinasyon Toplantısı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonu nda yapıldı. Üst düzey katılım ile gerçekleşen toplantıda, Çanakkale ile Yunanistan ın Limni Adası arasında ticari ve turistik ilişkilerin geliştirilmesi için neler yapılabileceği ele alındı. 19 Ocak Pazar günü yapılan 6 gruptan oluşan çalıştay toplantısında, ilişkilerin geliştirilmesi için sorunlar, çözüm önerileri ve ortak projeler ele alındı. Pazartesi günü yapılan Ortak İş Geliştirme ve Koordinasyon Toplantısı nda ise, temel sorunlar vize ve ulaşım olarak belirlendi. Türk ve Yunan tarafı bu sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Toplantıya, Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan

15 Yardımcısı Mert Mildon, Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Barış Yüksel, Sadık Aydoğan, Mustafa Kansu ve STK yöneticileri ve turizm sektöründen temsilciler katıldı GMKA eğitim toplantısı Kongre Fuar Merkezi nde yapıldı Güney Marmara Kalkınma Ajansı nın 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında iki gün süren proje hazırlama eğitim toplantısı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi İçdaş Konferans Salonu nda yapıldı Ocak tarihleri arasında gerçekleşen eğitim toplantısına yoğun bir katılım oldu. GMKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Petek Eğerci Coşkun, ile Proje Uygulama Uzmanı Murat Ateş, 2014 Öncelikli Sektörler Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı hakkında bilgi verdiler. GMKA uzmanları Coşkun ve Ateş in verdiği eğitimler, program rehberi tanıtımı, proje döngüsü yönetimi, örnek proje konuları ve proje bütçelendirilmesi konularında yoğunluk kazandı İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Kongre Fuar Merkezi nde yapıldı Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 2014 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi nde yapıldı. Kurul Başkanı Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ın yönettiği toplantıda, Organize Sanayi Bölgesi nin sorunları, sanayi bölgeleri için kümelenme analizi yapılması ve ihtisas organize sanayi bölgelerinin oluşturulması konuları ele alındı. Ayrıca, 2013 yılı kurs programları, faaliyet raporu, eğitim planı da görüşülüp, onaylanırken, İşgücü Piyasası Analiz Raporu'nun sonuçları da paylaşıldı. Toplantıya Vali Ahmet Çınar ın Başkanlığında kurul üyeleri katıldı. Toplantıya ayrıca, Çanakkale OSB de faaliyet gösteren firmalar da katıldılar ve sorunlarını dile getirdiler.

16 Vali Ahmet Çınar, Gıda İhtisas OSB kurulması için ÇTSO ya görev verdi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nın Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı 29 Ocak Çarşamba günü İçdaş Konferans Salonu nda yapıldı.çtso Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Odanın faaliyetleri hakkında Meclis üyelerine bilgi vererek, ÇTSO nun Çanakkale de Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlattığını bildirdi. Bülend Engin, yaptığı konuşmada, Sayın Valimizce, Çanakkale peynirinin ve Çanakkale zeytinyağının gerçek birer dünya markası olması, bütün dünyaya ihraç edilebilir kalite ve standartlara ulaştırılması amacıyla Çanakkale de Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlatmamız istenmiştir. Bu çalışmayla birlikte ihracat hedeflenen bütün dünya ülkelerinden Çanakkale peynir ve zeytinyağı gıda sertifikalarını da almayı hedefliyoruz. Biliyorsunuz Çanakkale nin ilk OSB deneyimi, OSB kuruluş ve amaçlarına karşılık verememiştir. Havaalanı pistinin istikameti ve bütün uçakların kanat genişlikleri belli olmasına rağmen, belli olmayan bir şekilde Çanakkale OSB mania kısıtlaması altında bırakılmıştır. Bu nedenle sayın Valimizce Odamız öncülüğünde başlayacak Gıda İhtisas OSB çalışmasının Çanakkale için önemli bir şans olacağını düşünmekteyim dedi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası EMITT Fuarı nda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezi nde düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Çanakkale standında yerini aldı. Fuarda ÇTSO adına Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu yer aldı. Mustafa Kansu, ÇATOD ile Limni Turistik Otelciler Birliği nin TÜYAP Binası nda ortaklaşa düzenlediği iş geliştirme ve koordinasyon toplantılarının üçüncüsüne katıldı. ÇTSO dan 43 kişilik bir heyet, fuarın açılış günü olan 30 Ocak Perşembe günü EMITT Turizm Fuarı'nı ziyaret etti. ÇTSO üyesi Çanakkaleli turizmcilerden oluşan heyet, fuarda yoğun ilgi gören Çanakkale standını ziyaret etti ve fuar alanında çeşitli temaslarda bulundu. Fuarda yer alan ÇTSO standında ÇTSO

17 Kongre Fuar Merkezi ve Çanakkale Evi nin tanıtımı yapıldı. Ayrıca, hazırlanan broşürler ile katılımcılara Çanakkale Yat Limanı, Kruvaziyer Limanı hakkında bilgi verildi Kongre Fuar Merkezi nde renkli bir Eyvah Eyvah 3 gecesi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre Fuar Merkezi nde yapılan Eyvah Eyvah 3 filminin galasında renkli anlar yaşandı. Yönetmenliğini Hakan Algül ün yaptığı, başrollerini Ata Demirer, Demet Akbağ ve Özge Borak Demirer in paylaştığı Eyvah Eyvah-3 filminin gala gösteriminin ardından ekibe Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, ÇTSO Başkan Yardımcısı Mert Mildon, GESTAŞ Genel Müdürü Hasan İlhan Yürükçü tarafından plaket verildi. Filmin Çanakkale gala gösterimi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ata Demirer, Çanakkale ve yöresini çok sevdiğini sık sık söylerken, Burası çok özel bir şehir, çok özel bir coğrafya. Benim şahsen sevdalı olduğum bir bölge diye konuştu. Kongre Fuar Merkezi nin en kalabalık günlerinden birini yaşadığı ve oldukça samimi bir havada geçen gala gecesinde, filmin yapımcısı Necati Akpınar ile yönetmen Hakan Algül, oyuncular Ata Demirer, Demet Akbağ, Özge Borak Demirer, Serra Yılmaz, Salih Kalyon ile BKM personeli, ÇTSO Başkan Yardımcısı Mert Mildon ile birlikte Kongre Fuar Merkezi ne gelirken, konukları kapıda ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal karşıladı Defterdar Mustafa Işık ÇTSO yu ziyaret etti Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nı ziyaret etti. Defterdar Işık ı Kongre Fuar Merkezi nde ÇTSO Başkan Yardımcısı Mert Mildon ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kansu, Güven Barış Yüksel, Hasan Yürükçü, Hikmet Sezen, Mehmet Özkurnaz ve Genel Sekreter Sema Sandal karşıladılar. Defterdar Mustafa Işık ve ÇTSO yöneticileri arasındaki sohbette Çanakkale ekonomisindeki gelişmeler ele alındı. Defterdar Işık,

18 Çanakkale nin vergi gelirlerinin 1.2 milyar liraya ulaştığını belirtirken, vergi sistemindeki değişiklikler, kayıp-kaçak sorunu ve alınan önlemler hakkında bilgi verdi. ÇTSO Başkan Yardımcısı Mert Mildon da, Defterdar Işık a ÇTSO nun faaliyetleri ve projelerini anlattı Defterdar Işık, Vergi Haftası nedeniyle ÇTSO yu ziyaret etti Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık, 24 Şubat-2 Mart arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası kapsamında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nı ziyaret etti. Defterdar Mustafa Işık a ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Barış Yüksel ve Mehmet Özkurnaz ile Genel Sekreter Sema Sandal ev sahipliği yaparken, Defterdarlık heyetinde, Defterdar Yardımcısı İskender Polat, Gelir Müdürü Nesrin Basut, Muhakemat Müdürü Taçver Şensoy, Personel Müdürü Samime Rüzgar ve Vergi Dairesi Müdürü Sedat Vatansever yer aldılar. Kongre Fuar Merkezi ndeki ziyarette, vergi politikaları, kayıt dışı ekonomi ve alınan önlemler ele alındı. Devletin baki devamlılığının tek unsurunun vergi olduğunu belirten ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Oda olarak 6 bin üyeyle vergi gelirlerine katkıda bulunduklarını ifade etti Şubat ayı Meclis toplantısında konuşan Bülend Engin: Çanakkale için ÇTSO ile aynı projelerde birleşen yöneticilerin yanında olacağız Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan Meclis toplantısı 26 Şubat tarihinde Kongre Fuar Merkezi İçdaş Konferans Salonu nda yapıldı. Meclis toplantısı, ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay'ın konuşması ile açıldı. Osman Okyay, konuşmasında Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri ele aldı. Ardından kürsüye gelen ÇTSO Başkanı Bülend Engin, ÇTSO olarak günü kurtarmaya yönelik atıl yatırımlarla değil, Çanakkale nin ayrıcalıklı konumuna yakışır yetkinlikte projelerle geleceğe yol almakta olduklarını belirterek, ÇTSO nun, Çanakkalemiz için önerdiği ve uygulanması için harekete geçtiği ve sizlerle paylaştığımız birçok projeler var biliyorsunuz. Biz bu projeleri; yapacak olan, destek olan, Çanakkale için ÇTSO ile aynı projelerde birleşen yöneticilerin yanında olacağız, destekleyeceğiz. ÇTSO nun ürettiği projeleri, Çanakkale nin yararına olacak

19 hizmetleri; kim yapar ve kim destekler ise onu alkışlarız. Arkasında oluruz, yanında oluruz. Arkadaşlar, ÇTSO nun projelerine engel olanı mı? Yoksa yanında olanı mı alkışlayacağız? Bu sorunun cevabı nettir diye konuştu ÇTSO nun Games of Troy ve Su Perdesi projeleri Meclis toplantısında tanıtıldı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nın Çanakkale Savaşları nın 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde hazırladığı ve 2015 sonrasında da Çanakkale nin tanıtımına kalıcı katkılar sağlayacak olan iki proje Oda nın Şubat ayı Meclis toplantısında tanıtıldı. Games of Troy ve Su Perdesi projesini, Yönetim Kurulu üyelerine, Meclis üyelerine ve toplantıya katılan basın mensuplarına tanıtan Meclis üyeleri Armağan Aydeğer ve Suat Karataş, projelerin Çanakkale turizmine ve kentin tanıtımına hizmet edeceğine ifade ettiler. ÇTSO Başkanı Bülend Engin in konuşmasından sonra Games of Troy projesini tanıtmak üzere kürsüye gelen Meclis Üyesi Armağan Aydeğer, ÇTSO olarak, 2015 yılında Çanakkale yi yalnız Türkiye gündeminde değil Dünya gündeminde tutmayı hedeflediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ÇTSO olarak, Çanakkale mizin gelişimi ile ilgili birçok projenin önderliğini yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Games of Troy projesi Çanakkale nin turistik ve kültürel gelişiminde önemli bir pencere olmaya adaydır. Çanakkale nin küresel ölçekte tanınan en önemli değeri olan Troia antik döneminin zorlu koşullarını ve hikayesini, doğa ile baş başa, heyecan ve eğlence dolu bir yolculukta hayat bulmasını istedik. Games of Troy da insanın doğa ve zorlu koşullar karşısında gücü, cesareti, zekası ve azmi yarışacaktır. Yarışmacılar, Troya efsanesinin görselliği içinde kendi sınırlarını keşfedeceklerdir Tekirdağ TSO Yönetimi ÇTSO yu ziyaret etti Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, 27 Şubat tarihinde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nı Kongre Fuar Merkezi nde ziyaret etti. Tekirdağ TSO yönetimine, ÇTSO Başkanı Bülend Engin ile Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Barış Yüksel, Mustafa Kansu, Emin Aydoğan ve Genel Sekreter Sema Sandal ev sahipliği yaptı. Tekirdağ TSO heyetinde Başkan Cengiz Günay, Başkan Yardımcıları Erhan Tanrıöver ve Mestan

20 Özcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Karaoğlu, Cihan Çömez, Galip Öge ve Genel Sekreter İrfan Ekici yer aldılar Cerrahgil CEO su Armago ÇTSO yu ziyaret etti Cerrahgil Gemi Acenteliği Genel Müdürü Rişar Armago, 28 Şubat'ta Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası nı ziyaret etti. Armağo ya Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, 15 Nolu Komite Başkan Yardımcısı Murat Özer ve Genel Sekreter Sema Sandal ev sahipliği yaptı. Armago, Çanakkale Boğazı gibi kritik bir su yoluna sahip olan Çanakkale de denizciliğin gelişmesi için ortak çalışma yapmak istediklerini ifade etti Helal Gıda Sertifikası toplantısı Kongre Fuar Merkezi nde yapıldı Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) işbirliğinde organize edilen Helal Gıda Sertifikası konulu toplantı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi nde yapıldı. İçdaş Salonu nda gerçekleşen toplantıda, GİMDES Baş Denetçisi Hayrettin İşbilir, katılımcılara, Helal Yaşam Standardı ve Dünya Ekonomisindeki Yeri, Helal Yaşamın Ekonomiye Katkıları ve Helal Sertifikası Nasıl Alınır? konularında bilgi verdi Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu Gelibolu da toplandı Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt ve komite üyeleri dönemsel toplantılarını Gelibolu Atatürk Kültür Merkezi nde gerçekleştirdi. İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Arzu Tuna nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Başkan Yurt ile birlikte kurul üyeleri Deniz Güngör, Deniz Ok Özbaşaran, Fatma Songül Aktoprak, Hatice Bıçakçı, Hatice Korkmaz, Hayat Kılıç, Kadriye Erol, Perihan Duman, Sadife Yüzügüler, Selma Sinör, Şerife Şekeroğlu ve Zihniye İnce katıldılar. Başkan Bahar Yurt,

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU Çanakkale Ticaret Borsası Basın Yayın Politikası Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2015 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2015 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2015 YILI BASIN RAPORU Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

Bir bankamızın 11 Haziran tarihinde düzenlediği Kentsel Dönüşüm Projesi konulu önemli bir toplantı, Odamız Merkezinde gerçekleştirildi.

Bir bankamızın 11 Haziran tarihinde düzenlediği Kentsel Dönüşüm Projesi konulu önemli bir toplantı, Odamız Merkezinde gerçekleştirildi. Sayın Meclis Başkanım, Değerli Meclis Üyelerimiz, Konuşmama başlarken Sayın Defterdarımızı Meclis toplantımızda görmekten duyduğumuz memnuniyetimizi belirtir, Kendisine huzurunuzda; bizlere gösterdiği

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 17.03.2009 Sayı: 09/03 ODA AİDATLARININ GECİKME ZAMLARINA AF YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK KRİZE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER PAKETİ

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İlçemiz Kaymakamı sayın Ali SIRMALI odamızı ziyaret e. Ziyaret sırasında kurumların ortak düzenlediği faaliyetler değerlendirilerek,edremit Güç Ortaklığı (EGO) pla

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme TOBB 18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI 30 Nisan 2015 Perşembe - Ankara Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme 12.30-13.30 Öğle Yemeği- Kent Otel (erken

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Başkanlardan Birlik Mesajı. 2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU 02.08.2017 tarihinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Antalya Ticaret Borsası(ATB), Alanya Ticaret ve Sanayi

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

Sanatçılara Desteğimiz Devam Ediyor. 08-13 Nisan 2014 Hamdi Öner Kişisel Resim Sergisi

Sanatçılara Desteğimiz Devam Ediyor. 08-13 Nisan 2014 Hamdi Öner Kişisel Resim Sergisi Sanatçılara Desteğimiz Devam Ediyor 08-13 Nisan 2014 Hamdi Öner Kişisel Resim Sergisi Müdürlüğümüzün katkılarıyla, Hamdi Öner in kişisel Resim Sergisi, Sivas Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Açılışa,

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

Basın Yayın Politikamız

Basın Yayın Politikamız Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla kamuoyuna duyurulması, Borsamız üyelerinin sorunlarının

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ Sayı 01 DİLUCU GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME Dilucu gümrük kapısında, 21-23 Ocak 2015 tarihlerinde yapılan incelemede Yönetim Kurulu başkanı ve Dilucu

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 26.01.2018-22.02.2018 Oda Meclisimizin 22 Şubat 2018 tarih ve 60 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

26.11.2015 22.12.2015 RUS KÖKENLİ VATANDAŞLARLA BİRLİK-BERABERLİK KAHVALTISI 05.12.2015 RUSYA İLE YAŞANAN UÇAK KRİZİ VE SONRASINDA YAŞANAN GELİŞMELER İLE İLGİLİ ALANYA DA YAŞAYAN RUS VATANDAŞLARINA YÖNELİK

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni olmasını diler; ülkemizin ve İslam Aleminin mübarek gecesini tebrik ederiz" dediler. 01/06/2015 KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI NDAN BERAT KANDİLİ MESAJI Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

MADENCİLİĞİN SORUNLARI İLE İLGİLİ TBMM VE MİGEM E GİTTİK.

MADENCİLİĞİN SORUNLARI İLE İLGİLİ TBMM VE MİGEM E GİTTİK. YAHYALI TİCARET ODASI E-BÜLTEN Yahyalı Ticaret Odası Yayınıdır Yıl:4 Sayı:11 (Ocak-Şubat-Mart 2018) MADENCİLİĞİN SORUNLARI İLE İLGİLİ TBMM VE MİGEM E GİTTİK. Yahyalı İlçemizin ve yöremizin en önemli gelir

Detaylı

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz..

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. 2013 YILINI BÜYÜK ORANDA KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARINA AYIRDIK KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARI Online arşiv, online evrak yönetim süreci ve e- oda gibi altyapı

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER FAALİYET BİLGİ RAPORU FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Adı Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) 2012 ITB Berlin Turizm Borsası Fuarı Turizm Fuarı Messe Berlin GmbH

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 23.02.2016 22.03.2016 ALTSO İLE İŞKUR ARASINDA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 01.03.2016 ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI VE İŞKUR ALANYA HİZMET MERKEZ

Detaylı

ebülten Vali Ahmet Çınar, Gıda İhtisas OSB kurulması için ÇTSO ya görev verdi ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI

ebülten Vali Ahmet Çınar, Gıda İhtisas OSB kurulması için ÇTSO ya görev verdi ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI ETKİNLİKLER... 1 DUYURULAR... 9 İHALELER..... 10 FUARLAR..... 10 DIŞ TİCARET TALEPLERİ... İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ.. MEVZUAT.. YÖNETİM KURULU BAŞKANI BÜLEND ENGİN İN OCAK AYI MECLİS KONUŞMASI Vali Ahmet Çınar,

Detaylı

26. Vergi haftası kutlamaları öncesinde yerel basın ziyaretlerine çıkan Defterdar Mecit Özdemir, 13 bini aşkın mükellefin olduğu, geçen yıl

26. Vergi haftası kutlamaları öncesinde yerel basın ziyaretlerine çıkan Defterdar Mecit Özdemir, 13 bini aşkın mükellefin olduğu, geçen yıl 26. Vergi haftası kutlamaları öncesinde yerel basın ziyaretlerine çıkan Defterdar Mecit Özdemir, 13 bini aşkın mükellefin olduğu, geçen yıl 1.140.510.297 TL lik vergi tahakkukundan 489.481.664 TL tahsil

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 18.06.2013 30.07.2013 ANKARA İRTİBAT OFİSİNİN AÇILIŞ TÖRENİ-19 KASIM 2013 ANKARA İRTİBAT OFİSİNİN AÇILIŞI AVRUPA BİRLİĞİ (AB) BAKANI VE BAŞ MÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ, İÇİŞLERİ

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 AĞUSTOS EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORU

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 AĞUSTOS EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 AĞUSTOS 2017 21 EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORU 25 AĞUSTOS 2017 TARİHİNDEN BUGÜNE ODAMIZA, 50 ADET FİRMA KAYIT OLMUŞ, 27 ADET FİRMA KAYDINI KAPATMIŞTIR. 50 ADET FİRMANIN; 3

Detaylı

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Gürsel ÖZBEY Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kurulduğu tarih olan 1969 yılından itibaren artan bir hızda bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2009 YILI FAALİYET RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2009 YILI FAALİYET RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2009 YILI FAALİYET RAPORU 06 OCAK 2009 ÇANAKKALE VALISI SAYıN ABDULKADIR ATALIK A BORSAMıZ MECLISI OLARAK HAYıRLı OLSUN ZIYARETINDE BULUNDUK. 10 OCAK 2009 CUMARTESİ ÇALıŞAN GAZETECILER

Detaylı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı Akdeniz Bölgesi ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, ekonomide

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

FTSO ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

FTSO ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 46 Tarih: 01.12.2014 FTSO ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Güneşli Köy Okulu öğretmenleri ile kutladı. Fethiye Ticaret

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri İstihdam Seferberliği 2019, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldı. 25 Şubat 2019 tarihinde İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101 DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 101 Danışma Kurulu I. Toplantısı 17 Mart 2014 30.Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı 17 Mart 2014 tarihinde Şube Eğitim Salonunda 46 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Detaylı