Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Android Uygulaması Kullanım Dokümanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Android Uygulaması Kullanım Dokümanı"

Transkript

1 Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Android Uygulaması Kullanım Dokümanı Versiyon 11 Güncelleme Tarihi Güncelleme Nedeni Yenilikler: Dosya paylaşımı özelliği eklendi. (Excel,Word, PDF, Powerpoint ) Dosya indirme özelliği eklendi Mesajlaşma Filtreleri geliştirildi Kullanıcı profilleri ve profil resimleri eklendi Mesajlaşma görselliği zenginleştirildi Vodafone Akıllı Bas Konuş servisi, gelişmiş mesajlaşma özellikleri ve konum servislerine sahip tek ve rakipsiz bas konuş servisidir. Yeni gelişmiş mesajlaşma özellikleri sayesinde, sohbet ekranı kullanarak, tek bir ekran üzerinden, yazılı ve resimli mesajlaşır, anonslarınızı dinleyip, konum paylaşabilirsiniz. Mesajlarınızı kişi ve gruplara göre kolayca gruplayabilir ve tüm bunları alışık olduğunuz kullanıcı deneyimi ile yapabilirsiniz. Üstelik tek bir Android uygulamaya hapsolmazsınız, zengin platform seçenekleri olan Web Yönetim Ekranları ve Masaüstü Uygulamasını da kullanabilirsiniz.

2 Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Esnaf ve Küçük İşletmeler ile Büyük Kurum aboneliklerinde tek tuşla, bir veya birden fazla kişiyle anlık sesli konuşma yapabilmesini sağlayan bir VODAFONE servisidir. Vodafone Akıllı Bas Konuş servisinden yararlanılabilmesi için Vodafone abonesi olunması ön şartı aranmaktadır. Bu servisten mevcut veya yeni Vodafone aboneleri ve hattını MNP ile Vodafone a taşıyan aboneler yararlanabilmektedir. Servis başvurusunun ardından Vodafone Akıllı Bas Konuş Aktivasyonunun gerçekleşmesi, Vodafone Akıllı Bas Konuş istemci programlarının sistemi kullanacak olan cep telefonlarına kurulması ve ilgili ayarların kurum veya kişilerce yapılmış olması gerekmektedir. Vodafone Akıllı Bas Konuş servisi, şirketlerin kurum içi hızlı haberleşmesine olanak sağlar. Büyük Kurumlar kullanıcıları ister tek kişiyle isterse şirket içi gruplarla tek tuşla konuşabilir, yapılan konuşmaları dinleyebilirler. Büyük Kurumlar aboneliklerde cep telefonlarına yüklenen istemci program dışında bir de kurumun gerekli ayarları yaparak konuşma grupları ve kişilerini oluşturabileceği web yönetim ekranları bulunmaktadır. Kurum Vodafone Akıllı Bas Konuş servisine dair ayarları bu web yönetim ekranlarından gerçekleştirir. Sadece taksi durakları değil, Su dağıtım şirketleri, elektrik dağıtım şirketleri, güvenlik firmaları gibi sahada geniş ekipleri olan tüm kurum ve kuruluşların kullanabileceği bir servis olan Vodafone Akıllı Bas Konuş servisi yaratılırken tüm sektörlerin gereksinimleri göz önüne alınmıştır. Vodafone Akıllı Bas Konuş servisinin bir başka önemli özelliği de kurumların sahadaki ekiplerini merkezden yönetip yönlendirebilmeleri için kurumlara özel Web Yönetim ekranları geliştirmiş olmasıdır. Vodafone Akıllı Bas Konuş, Android işletim sistemi olan (sürüm ve üzeri) ve Vodafone hatlı tüm cep telefonları için tasarlanmıştır.

3 İçindekiler 1. Büyük Kurumlar için Vodafone Akıllı Bas Konuş Android Uygulaması Kullanımı İstemci Programın Cep Telefonuna Yüklenmesi Sisteme Giriş Versiyon Kontrolü Konuşmanın Başlatılması Grup İçi Konuşma Gruptaki Üyeler İle Konuşma Kişiler İle Konuşma Konum Servisleri Lokasyon Anonsu Yerimi Bildir Vodafone Akıllı Bas Konuş Menüsü Geçmiş Aramaların Görüntülenmesi Küçük Ekran Durum Değişikliği Ayarlar Gelişmiş Mesajlaşma Özellikleri Gelişmiş Mesajlaşma Özelikleri Menüsü Mesaj Ana Ekranları Mesaj Detay Ekranları Bilgi Butonu Yeni Diyalog Başlatma (Kişi/Grup) Mesajları Filtrelemek Düzenle Ekranı Kaçırılan Anonsları Tekrar Dinlemek Anons İletildi Raporları Mesaj Yazma Ekranında Ekli Dosya Eklemek Konum Paylaş Hızlı Gör... 32

4 4.13. Haritada Gör Kişi Profilleri Dosya Gönderimi Ofis Belgeleri Gönderin Ofis Belgelerini telefonunuza indirin ve görüntüleyin Kapat Yardım ve Destek Abonelik Destek Sıkça Sorulan Sorular Test Edilen Cihazlar... 41

5 1. Büyük Kurumlar için Vodafone Akıllı Bas Konuş Android Uygulaması Kullanımı Vodafone Akıllı Bas Konuş Cep Telefonu Uygulaması internete bağlı, Android 2.3 ve üzeri işletim sistemi olan telefonlarda çalışır. Vodafone Akıllı Bas Konuş, kendine özel APN ile veri kullanır, kullanılan data ücretlendirilmez. Kullanıcılar hem hatlarına tanımlı olan Vodafone internet üzerinden hem de Wi-Fi üzerinden sistemi kullanabilirler. Sistemi ilk kez kullanacak olan aboneler için yapılacak Kayıt işleminde Vodafone internet kullanılmalıdır, Wi-Fi kullanımı ile Kayıt işlemi gerçekleştirilemez İstemci Programın Cep Telefonuna Yüklenmesi Vodafone Akıllı Bas Konuş aktivasyonu tamamlandıktan sonra sistemi kullanacak olan kullanıcıya kısa mesaj yoluyla programın indirilebilmesi için link gönderilir. Gelen mesaj üzerinden program yükleme işlemi tamamlanır. Dilerseniz, istediğiniz zaman 3848 adresine baskonus yazıp, göndererek gelen mesaj üzerinden programı Vodafone üzerinden yükleme işlemini yapabilirsiniz. Google Play üzerinden yükleme yapmak için, İnternet APN i kullanan kullanıcılar, data tarifeleri üzerinden ücretlendirilerek indirebilirler Sisteme Giriş Programın telefona yüklenmesinin ardından ilk açılışta kullanıcı tipi seçimi istenecektir, Büyük Kurumlar seçilir. Takma adı girilerek, Devam butonu tıklandığında Vodafone Akıllı Bas Konuş sistemi tarafından Doğrulama Kodu gönderilecektir. İlgili SMS program tarafından otomatik olarak algılanacak ve kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır.

6 Giriş butonu tıklandığında Vodafone Akıllı Bas Konuş sistemi tarafından arka planda SMS ile Doğrulama Kodu gönderilir. İlgili SMS program tarafından otomatik olarak algılanacak ve kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Doğrulama otomatik olarak algılanmadığı takdirde gelen mesajlardan doğrulama kodu alınarak işlem manüel gerçekleştirilir.

7 1.3. Versiyon Kontrolü. Sisteme her girişte Vodafone Akıllı Bas Konuş istemci programın sürümü kontrol edilir, yeni sürüm yayınlamış ise yüklenmesi istenir. İki tür sürüm güncellemesi yayınlanır : A. Zorunlu Sürüm Güncelleme Vodafone Akıllı Bas Konuş istemci programının çalışma akışını etkileyecek veya program performansını değiştirecek bir güncelleme olduğunda Yeni Sürüm indirilmeden program kullanılamaz. B. İsteğe Bağlı Sürüm Güncelleme İstemci programın kullanımında akışı etkilemeyecek bir güncelleme yapıldığında sürüm güncelleme isteğe bağlı olarak seçilir. Sürüm güncelleme bildirimleri sayesinde istemci programı her zaman güncellenen özellikleriyle kullanır Konuşmanın Başlatılması Vodafone Akıllı Bas Konuş sistemine kayıtlı kullanıcılar, oluşturulmuş olan gruplardan birini seçerek toplu konuşmaya katılabilir, bulunduğu gruptan bir kişiyle tekil konuşma başlatabilir veya yaratılmış tüm gruplar içerisinden bir kişi seçerek o kişiyle tekil konuşma yapabilir. Konuşmanın başlaması için konuşulacak kişi veya grup seçildikten sonra Bas Konuş tuşuna basılması yeterli olacaktır. Bas Konuş tuşuna basılı tutulduğu sürece konuşma iletilecektir. Yanlışlıkla dokunuş nedeniyle konuşma işleminin başlamaması için dokunup çekmelerde arama başlamayacak basılı tutulduğunda konuşma başlayacaktır. Ayrıca, basıp 1-2 sn içinde çekildiğinde, Arama Süresi çok kısa uyarısı vermektedir.

8 Arama başlatma işlemi ekrandaki Bas Konuş tuşuyla yapılabileceği gibi telefonun Ses Kısma tuşu kullanılarak da başlatılabilir. Konuşmanın iletilmesi için ses kısma tuşu basılı tutulmalıdır. Ses kısma tuşunun arama tuşu olarak kullanılması özelliği ayarlardan aktif/pasif yapılabilir. Ayarlardan komut verildiği takdirde konuşma başladığında aramanın başladığına dair kısa bip sesi ve/veya titreşim ile de bildirilir. Vodafone Akıllı Bas Konuş ile yapılan aramalarda kişi veya kişilerin durumu değiştiğinde gerçek zamanlı olarak tüm kullanıcılara bildirilir. Arama yapılacak grup veya kişi seçildiğinde ekran rengi kırmızıya döner. Arama başlatıldığında ise mikrofon simgesi mavi renk alır ve ekranın sağ üst köşesinde hoparlör yayını simgesi yerleşir. Kullanıcı arama başlattığında durumu otomatik olarak Meşgul olarak değişir, arama sonladığında ise yine otomatik olarak Çevrim İçi olarak değişir. Durum değişiklikleri diğer kullanıcıların ekranlarında eş zamanlı olarak görüntülenebilir.

9 1.5. Grup İçi Konuşma Büyük Kurumlar için Vodafone Akıllı Bas Konuş kullanıcılarının grup tanımlamaları web yönetimi ekranlarından gerçekleştirilir. Yaratılmış olan gruplar içerisinden birini seçerek o gruptaki Çevrim içi kullanıcılarla toplu konuşmalar yapılabilir. Ana ekranda Gruplar menüsünden Grup Seç tuşuna tıklanarak mevcut grupların listelenmesi sağlanır, grup listesinde seçilmek istenen grup tıklanarak işlem menüsünde Gruba Konuş tıklandığında grup konuşmak için seçilmiş olacaktır. Bas Konuş tuşuna basılı tutularak konuşma başlatılabilir. Grup seçimi yapıldığında ana ekrandaki Gruplar tuşundaki yazılar Beyaz renkten Sarı renge döner. Yapılan seçimler renklerin yönlendirmesiyle anlaşılabildiği için kullanıcıya kolay kullanım sağlar. Kullanıcı aranma yapmak için grup seçimi yapmamış olsa da dâhil edildiği tüm grupların aramalarını dinler. Listelenen Grupların isimleri, toplam grup üye sayısı ve gruptaki toplam aktif üye sayısı ekranda gerçek zamanlı olarak gösterilir. Konuşma başladığında gruptaki tüm aktif kullanıcılar konuşmayı dinleyip konuşmaya katılabilir. Listelenen gruplar içerisinde kullanıcı dışında en az 1 kişinin çevrim içi olması halinde grup simgesi Yeşil renkte olacaktır. Grupta sistemi kullanan kullanıcı dışında bir kullanıcı olmaması durumunda grup simgesi Beyaz renkte olacaktır. Gruplar listelendiğinde kayıtlı tüm grupların Grup İsmi dışında gruptaki toplam kullanıcı sayısı ve seçim yapılan zamandaki toplam Çevrim içi üye sayısı görüntülenir.

10 Ana ekranda Gruplar menüsünden Grup Konuşmasını Dinleme seçilerek seçilmiş olan grupların konuşma sesleri kapatılabilir, böylece seçilen grubun konuşmaları duyulmayacaktır. Yine aynı menüden Grup Konuşmasını Dinle seçilerek yapılacak grup konuşmalarının duyulması aktif hale getirilebilir. Birden fazla grubun konuşma sesi kapatılabilir. Büyük Kurumlar Vodafone Akıllı Bas Konuş kullanıcısının Gruba Konuşma yetkisi Web Yönetimi ekranında kapatıldığında grup seçimi sırasında konuşma yetkisi kapalı olan grup ismi üzerinde mikrofon kapalı ikonu yerleşir. Gruba tıklandığında Gruba Konuş butonu çıkmaz, sadece Grup Konuşmasını Dinleme butonu çıkar. Büyük Kurumlar Vodafone Akıllı Bas Konuş abonesi grup içi konuşma başlatamaz, sadece grup içi konuşmaları dinleyebilir. Arama yapmak için grup seçimi yapılmış ise grup isminin yanına sarı onay simgesi yerleşir. Gruplar listelendiğinde de bu simge seçili olan grup ismi içerisinde yer alır.

11 Seçilmiş olan gruptan farklı gruba arama yapılmak istenirse Seçili Grubu Değiştir tuşu ile farklı bir grup seçilebilir. Seçili olan grup X işareti ile kapatıldığında kullanıcı o gruba arama başlatamaz. Tüm aktif grup üyeleri ekranlarında gelen aramanın Grup Araması olduğu, grubun adı ve arayan kişinin isim bilgisi görünür. Eğer konuşma yapılması istenen zamanda başka bir üye konuşma başlatmış ise veya grupta başka aktif üye yok ise arama yapılamaz, ayarlardan komut verilmişse üç kısa bip sesi ile uyarı verir. Vodafone Akıllı Bas Konuş servisini Türkiye deki ve dünyadaki uygulamalardan ayıran sayısız fonksiyonlardan biri de kaçırılmış olan aramanın kullanıcıya özel olarak bildirilmesi ve kaç kişinin konuşmayı dinleyemediğinin aramayı başlatan kullanıcıya iletilmesidir. Grup araması yapıldığında grup üyelerinden çevrim dışı veya meşgul üye varsa arama başlatan kullanıcıya kaç kişinin aramayı dinleyemediği bildirilir. Gelen bildirim ekranında Tamam butonuna basıldığında ilgili arama detayı dinlenebilir.

12 Grup araması yapıldığına gelen aramayı dinleyemeyen, Meşgul veya Çevrim Dışı durumda olan kullanıcılara Çevrim İçi oldukları anda kaçırdıkları aramalar bildirilir. Bildirim ekranında Tamam butonuna tıklandığında kaçırılan ilgili aramanın detayına ulaşılarak dinlenebilir. Kaçırılmış olan aramalar aboneye iletilirken ilgili aramanın hangi tarih ve saatte geldiği, arama yapılan grup üyesinin bilgileri, hangi gruba arama yaptığı bilgileri de bildirim mesajıyla kullanıcıya iletilir Gruptaki Üyeler İle Konuşma Vodafone Akıllı Bas Konuş kullanıcıları bulundukları gruptan bir kişiyi seçerek tekil konuşma yapabilir. Ana ekranda Gruptakiler menüsünden Grup Üyesi Seç tıklanarak gruptaki bütün üyelerin listelenmesi sağlanır ve kişi seçimi yapılır. Grup içerisinden konuşulacak kişi seçimi yapıldığında ana ekrandaki Gruptakiler tuşundaki yazılar Beyaz renkten Sarı renge döner. Yapılan seçimler renklerin yönlendirmesiyle anlaşılabildiği için kullanıcıya kolay kullanım sağlar. Listelenen isimlerin GSM Numaraları ve o anki durumları ekranda yer alır. Konuşma başlatılacak olan grup üyesi seçildikten sonra Bas Konuş tuşuna basılı tutularak konuşma başlatılabilir. Büyük Kurumlar Vodafone Akıllı Bas Konuş kullanıcılarının grupları Web Yönetim ekranlarından değiştirilir veya güncellenirse yapılan bu değişiklik eş zamanlı olarak istemci programda görüntülenir.

13 Konuşma başlatıldığında sadece seçilmiş olan kişi tarafından dinlenebilir, gruptaki diğer üyeler konuşmayı dinleyemez. Arama yapmak için grup üyesi seçimi yapılmış ise üye isminin yanına sarı onay simgesi yerleşir. Grup üyeleri listelendiğinde de bu simge seçili olan üye ismi içerisinde yer alır. Grup üyeleri seçiminde listelenen üyelerin simge renkleri gruptaki kullanıcıların durumlarını gösterir. Çevri dışı kullanıcı Beyaz, Meşgul kullanıcı Kırmızı ve Çevrim içi kullanıcı Yeşil simgeyle listelenir. Farklı üyeye arama yapılmak istenirse Seçili Üyeyi Değiştir tuşu ile farklı bir üye seçilerek konuşma başlatılabilir.

14 Seçili olan üye X işareti ile kapatıldığında kullanıcı o üyeye arama yapamaz. Arama başladığında aramayı alan kişi ekranlarında gelen aramanın Grup İçinde Özel Araması olduğu ve arama yapan kişinin isim bilgisi görünür. Arama yapmak için grup seçimi yapılmış ise grup isminin yanına sarı onay simgesi yerleşir. Gruplar listelendiğinde de bu simge seçili olan grup ismi içerisinde yer alır Kişiler İle Konuşma Kişi listesine ekli olan kişilerle kişiye özel konuşma yapılabilir. Ana ekranda Kişiler menüsünden Kişi Seç tıklanarak bütün grupların üyelerin listelenmesi sağlanır ve kişi seçimi yapılır. Seçilen kişi ile konuşmak için Bas Konuş tuşuna basılı tutularak konuşma başlatılabilir. Kişiler listesinden konuşulacak kişi seçimi yapıldığında ana ekrandaki Kişiler tuşundaki yazılar Beyaz renkten Sarı renge döner. Yapılan seçimler renklerin yönlendirmesiyle anlaşılabildiği için kullanıcıya kolay kullanım sağlar. Büyük Kurumlar Akıllı Bas Konuş kullanıcısı için web yönetim ekranından kişisel konuşma yapamaz seçilmiş ise Kişiler menüsü kullanıcı tarafından görünmez. Listelenen isimlerin GSM Numaraları ve o anki durumları ekranda yer alır.

15 Kişi seçiminde listelenen üyelerin simge renkleri gruptaki kullanıcıların durumlarını gösterir. Çevri dışı kullanıcı Beyaz, Meşgul kullanıcı Kırmızı ve Çevrim içi kullanıcı Yeşil simgeyle listelenir. Konuşma başlatıldığında sadece seçilmiş olan kişi tarafından dinlenebilir, gruptaki diğer üyeler konuşmayı dinleyemez. Arama yapmak için kişi seçimi yapılmış ise kişi isminin yanına sarı onay simgesi yerleşir. Kişiler listelendiğinde de bu simge seçili olan kişi ismi içerisinde yer alır. Arama başladığında aramayı alan kişi ekranlarında gelen aramanın Kişilere Özel Araması olduğu ve arama yapan kişinin isim bilgisi görünür. Farklı kişiye arama yapılmak istenirse Seçili Kişiyi Değiştir tuşu ile farklı bir üye seçilerek konuşma başlatılabilir.

16 2. Konum Servisleri 2.1. Lokasyon Anonsu Lokasyona Anons özelliği ile grupta bulunan kullanıcıların içerisinden sadece istediğiniz bölgede yer alan kullanıcılara anons yapabilirsiniz. Gruplar sekmesinden, Grup Seç seçilir ve grup adına tıkladığınızda açılan grup işlemlerinden, Gruba Konum Bazlı Konuş seçilir. Seçtiğiniz konumun çevresinde ne kadar geniş bir alana konuşmak istediğinizi seçersiniz. ( km arası seçilebilir ) Çevresine konuşmak istediğiniz konumu seçersiniz. Şu an bulunduğunuz konumu kullanmak için Şu andaki Konumum seçilir. Veya önceden kaydedilmiş bir konumu kullanmak için, ekrandaki listeden istenilen konum seçilir. Gruba Konum Bazlı Bas Konuş başlatmak için Konum Bazlı Bas Konuş butonuna basılı tutularak anons başlatılabilir.

17 2.2. Yerimi Bildir Uygulamada yer alan yerimi bildir butonuna basıldığında, daha önce kurum yetkilisi tarafından tanımlanmış olan, GSM numaralarına, SMS aracılığı ile kişinin lokasyon bilgisi (adresi, koordinatları, haritadaki konumu) gönderilir. Özelliği kullanarak Yerinizi Bildirmek için, uygulama ekranındaki, sol üst köşede yer alan Vodafone logosuna 3 sn basılı tutulur. Eğer SMS gönderilecek numaralar önceden tanımlanmış ise, Gönderme işlemini onaylamanız istenir. Gönderilecek numaralar, tanımlanmamış ise, tanımlı numara olmadığına dair uyarı mesajı ekrana gelir.

18 3. Vodafone Akıllı Bas Konuş Menüsü 3.1. Geçmiş Aramaların Görüntülenmesi Vodafone Akıllı Bas Konuş aboneleri gelen aramaları ve yaptıkları aramaları diledikleri zaman tekrar dinleyebilir. Geçmiş aramaların görüntülenebilmesi için Android menü içerisinden Geçmiş seçilerek listelenen aramalar içerisinde birini seçerek dinleyebilirler.

19 Geçmiş aramaları listelerken aramalar istendiği gibi filtrelenebilir. Filtreleme menüsünde görüntülenebilen durumlar; Tüm Çağrılar Gelen ve Giden tüm aramalar dinlenir Cevapsız Tüm Çağrılar Cevaplanmamış Tüm Aramalar dinlenir Gelen Çağrılar Sadece Gelen aramalar dinlenir Cevapsız Gelen Çağrılar Cevaplanmamış Gelen Aramalar dinlenir Dinlenmemiş Cevapsız Çağrılar Cevaplanmamış ve dinlenmemiş Cevapsız Aramalar dinlenir Giden Çağrılar Sadece Giden aramalar dinlenir Cevapsız Giden Çağrılar Cevaplanmamış Giden Aramalar dinlenir Arama listesinde aramayı almamış kullanıcıların bulunduğu arama işaretiyle belirtilir. Ayrıca arama listesinde gelen ve giden aramayı ikonların yönlendirmesi ile ayrıştırılır. SEÇİLEN aramanın üzerine tıklandığında Detay / Dinle / Geri Ara / Kapat seçenekleri görüntülenir. Detay tıklandığında o aramanın kimden alındığı, kime iletildiği, arama tarihi, süresi ve kimlerin başarılı dinlediği veya cevapsız kaldığı listelenir. Dinle butonu ile seçilen arama dinlenir. Geri ara butonu, anonsu yapan kişiye özel anons yapmak üzere ekrana yönlendirir. Kapat butonu ile detaylar geçmiş arama görüntülenmesi kapatılır.

20 3.2. Küçük Ekran Android menü yardımıyla Küçük Ekran seçilerek ekranın o an seçili görüşme şekli ne ise sadece o seçimin Bas Konuş Tuşunun ekranda görünmesi sağlanır. Yalın ekran görüntüsü tek bir grup veya kişi seçerek sadece o yönde arama yapacak olan kişiler için menüler görünümü yerine yalın ekran kullanımı sunar. Vodafone Akıllı Bas Konuş kullanıcıları Yalın Ekran Kullanım sayesinde dokunmatik ekranlarda hatalı dokunuş nedeniyle yapılan hatalı işlemlerin önüne geçmiş olur Durum Değişikliği Android Menü tuşu ile Durum Değişikliği menüsüne ulaşılır. Burada abone kendi durumunu Çevrim İçi, Kulaklık, Meşgul seçebilir.

21 I. Çevrim İçi Kullanıcı arma yapabilir ve gelen aramaları dinleyebilir. II. Kulaklık Telefona kulaklık takıldığında bas konuş aramasının sesinin dışarı yansıması engellenir. Kullanıcının durum bilgisi otomatik olarak güncellenir. Kulaklık çıkartıldığında kullanıcının durumu yine otomatik olarak Cevrim İçi olur ve diğer kullanıcılara bildirilir III. Meşgul Kullanıcı arama almaya uygun değildir, kullanıcıya arama yapılamaz, grup konuşmaları kişiye iletilmez Çevrim içi veya Kulaklık durumunda olan kullanıcı telefon konuşması yaptığında durum bilgisi otomatik olarak Meşgule alınır ve diğer kullanıcılara durum bilgisi bildirilir. Telefon konuşması sonrasında kullanıcının durumu yine otomatik olarak eski haline döner ve bu durum değişikliği de yine diğer kullanıcılara bildirilir. Kullanıcılar durum değişikliği yaptığında kullandıkları istemci programın ana ekranlarında, sağ üst köşede statüleri Meşgul, Çevrim İçi, Kulaklık olarak görünür Ayarlar Vodafone Akıllı Bas Konuş istemci ayarları yapılabilir.

22 Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş kullanım kılavuzu görüntülenerek kullanım hakkında detaylı bilgi alınabilir. Uyarılar Vodafone Akıllı Bas Konuş sistemini kullanırken alınan uyarı sesleri ve titreşimlerinin kullanılıp kullanılmayacağı seçilerek ses seviyesi belirlenebilir. Uyarı sesi seçilebilecek işlemler; Arayüz Konuşma Başladı Gelen Arama Var Gelen Arama Bitti Hata Alındı Arama Bitti Vodafone Akıllı Bas Konuş ara yüzünde bas konuş tuşu olarak ses kısma tuşunun bas konuş tuşu olarak seçilebilir, Grup aramaları ulaşmadığında veya başkası anons yaptığında siz anonsu alamazsanız, bildirim ekranında uyarı verip vermeyeceği seçilebilir, gruptan gelen anonsu yapan kişinin, Kişiler Ekranında seçili kişi olması ayarlanabilir. Hakkında Vodafone Akıllı Bas Konuş Hakkında seçilerek sistem hakkında bilgi alınabilir, kullanılan istemcinin sürümü görüntülenebilir. Destek Destek seçilerek Uygulama Kullanımı, Ücretlendirme ve Müşteri Hizmetleri İletişim Bilgileri görüntülenebilir. Hata Bildir Hata Bildir seçilerek açılan ekranda Vodafone Akıllı Bas Konuş müşteri hizmetlerine iletilmek istenen hata yazılarak müşteri hizmetlerinin en kısa sürede dönüş yapması sağlanır. Hesabı Sil Hesabı Sil seçilerek Büyük Kurumlar aboneliği kullanımının kapatılarak Esnaf ve Küçük İşletmeler aboneliğine geçiş yapması sağlanır.

23 Kullanım Şartları Vodafone Akıllı Bas Konuş aboneliği ve istemci program kullanım şartları görüntülenir.

24 4. Gelişmiş Mesajlaşma Özellikleri Yeni gelişmiş mesajlaşma özellikleri sayesinde, sohbet ekranı kullanarak, tek bir ekran üzerinden, yazılı ve resimli mesajlaşır, anonslarınızı dinleyip, konum paylaşabilirsiniz. Hatta merkezden gönderilen, ofis belgesi (Word, Excel, Powerpoint, PDF) dosyalarınızı indirip görüntüleyebilirsiniz. Mesajlarınızı kişi ve gruplara göre kolayca gruplayabilir ve tüm bunları alışık olduğunuz kullanıcı deneyimi ile yaparsınız Gelişmiş Mesajlaşma Özelikleri Menüsü Uygulamanın bas konuş ekranından, gelişmiş mesajlaşma özelliklerini geçiş yapmak için haberleşme ekranlarına giriş yapmanız gerekmektedir. Telefonunuzun Menu tuşu veya uygulama ekranındaki Vodafone logosuna tıklayarak, açılan menü ekranındaki haberleşme butonuna tıklayınız.

25 4.2. Mesaj Ana Ekranları Tüm grup ve kişilerle olan diyalogları gördüğünüz açılış ekranıdır. Kullanımı adım adım aşağıda anlatılmaktadır. Kişiye özel, gruplar arasında ve merkezle yapılan mesajlaşmalar bu ekranda görülür. Ekranda aşağı yukarı kaydırma hareketiyle gezilebilir. Mesajlaşmalar, kişi veya grup ismine göre gruplanarak gösterilir. Mesaj diyalogları tarih sırasında yukarından aşağıya sıralanır. İstediğiniz kişi veya gruptan gelen mesajları arayabilirsiniz. Bir grubun üstüne tıkladığınızda aşağıdaki seçenekleri verir. Sohbet:Gruba mesaj yazabileceğiniz, dosya paylaşabileceğiniz ekrandır. Baskonuş: Baskonuş ekranıdır. Bilgi: Aşağıda detayları verilen, grup kişi listesidir. Arama: Normal telefon araması başlatır.

26 Bir grubun üstüne tıkladığınızda aşağıdaki seçenekleri verir. Sohbet:Gruba mesaj yazabileceğiniz, dosya paylaşabileceğiniz ekrandır. Baskonuş: Baskonuş ekranıdır. Bilgi: Aşağıda detayları verilen, grup kişi listesidir. Arama: Normal telefon araması başlatır Mesaj Detay Ekranları Giden mesajlarınız sola dayalı ve koyu renk arka plan ile, Gelen Mesajlarınız sağa dayalı ve açık renk arka plan ile gösterilir. Bu ekranda, kişi veya grupla yaptığınız tüm haberleşme öğeleri yer alır. Anonslar, Metin, Resim mesajları ve paylaşılan konumlar, ofis belgeleri (Word,Excel,PDF, ) ve video dosyaları bu ekrandan açıp görüntüleyebilirsiniz. Metin mesajı gönderip alabilirsiniz. Anonsun üzerine tıklayarak yapılan Anonsları Tekrar Dinleyebilir veya Detay butonuna tıklayarak anonsu kim almış kim almamış bilgisine ulaşabilirsiniz. Öncekileri Yükle ile daha önce gönderilmiş mesajlarınızı görebilirsiniz.

27 4.4. Bilgi Butonu Mesaj detay ekranından, Bilgi butonu tıklandığında mesajın gönderildiği grupta bulunan tüm kullanıcılar listelenir.

28 4.5. Yeni Diyalog Başlatma (Kişi/Grup) Haberleşme ana ekranında yer almayan tüm kişiler ve gruplar için yeni diyalog açılabilir. Vodafone logosu tıklanarak menü açılır. Kişi ve Grup Listesi altından mesaj göndermek istediğiniz kişi veya grup seçilir. KİŞİ LİSTESİ GRUP LİSTESİ Kişi veya grup listesinden bir seçim yaptığınızda mesaj ana ekranındaki adımları tekrarlayarak mesajınızı oluşturabilirsiniz.

29 4.6. Mesajları Filtrelemek Mesaj diyaloğu ekranında, anons, metin mesaj, resim ve dosya mesajları bir arada gösterilir. Dilerseniz bu türlerden bir veya birkaçını filtrelersiniz. Örn. Sadece Baskonuş çağrılarını göster. Haberleşme detay ekranında menü açıldığında İki tip filtre görülür. Hangi filtre devrede ise ekranda o filtre tipi sarı işaretlenir. Genel Filtre: Tüm mesajlaşmaları etkiler. Özel Filtre: Sadece seçtiğiniz grup veya kişi ile olan mesajlaşmayı etkiler. Filtreler: 1. Sadece metin mesajları 2. Sadece görsel içeren mesajlar 3. Sadece baskonuş çağrıları 4. Sadece konum çağrıları 5. Görsel ve metin mesajları 6. Görsel, metin, baskonuş mesajları 7. Hepsi Genel filtrenin devrede olması için Özel Filtre belirlenmemiş olması gerekir. Özel filtre belirlenmiş ise kaldırılabilir.

30 4.7. Düzenle Ekranı Mesaj diyalogları ekranından Düzenle butonu ile Düzenle ekranına girilir. Mesajlaşma ekranından, Düzenle tıklandığında, mesajları yanlarındaki checkbox lara tıklayarak seçebilir, aşağıdaki Seçilileri Sil butonuyla sadece seçilenleri silersiniz. Veya Hepsini Sil butonu ile diyalog içerisindeki tüm mesajları silersiniz. Vazgeç ile çıkılır 4.8. Kaçırılan Anonsları Tekrar Dinlemek Kaçırılan anonslarınızı tekrar dinleyebilirsiniz. 24 saat boyunca yapılan anonsu istediğiniz kadar tekrar dinleyebilirsiniz.

31 Haberleşme detay ekranı içerisinden istediğiniz bir anonsun üstüne tıklayın. Dinle butonuna tıklayarak dinleyin Anons İletildi Raporları Kişi veya gruba yaptığınız anonslar için alıcıya iletildi veya iletilmedi bilgisini bir liste olarak görebilirsiniz. Haberleşme detay ekranı içerisinden istediğiniz bir anonsun üstüne tıklayın. Detay butonuna tıklayarak detayı görüntüleyin. Anons iletildi ise Başarılı, iletilmedi ise iletilmeme nedenini (Örn. Çevrimdışı) bu ekranda görebilirsiniz.

32 4.10. Mesaj Yazma Ekranında Ekli Dosya Eklemek Mesaj yazarken, attachment (ataç ikonu) tıkladığınızda, ekrana gelen menuyu kullanarak şu işlemleri yapabilirsiniz: Resim Çek: Telefonun kamera özelliğini kullanarak, yeni bir resim çeker ve gönderirsiniz. Galeriden Seç: Galeriden mevcut resimlerinizden birini seçer ve gönderirsiniz. Konum Paylaş: Bulunduğunuz konumu alıcı olan kişi veya grupla paylaşırsınız. Not: Özelliği kullanmak için cihazın GPS özelliğinin açık olması ve konum alabilir bir mekanda olmanız gerekir. Bas Konuş: Bu tuşa bastığınıza, bas konuş çağrısı yapacağınız ekrana yönlendirilirsiniz Konum Paylaş Gelişmiş GPS teknolojisi ile belirlenen konumunuzu, kişi veya gruptaki tüm alıcılarla paylaşırsınız. Telefon kullanıcısı mesajlaşma ekranından kendisi konum gönderebilir. Yukarıdaki mesaj yazma ekranından, Ekli dosya menüsü ikonuna tıklayınız, buradan Konum Gönder seçiniz. Konumunuz diyalogda gösterilir böylece gönderdiğiniz konumu siz de görebilirsiniz. Ekranda gördüğünüz Konum icon lu konum bilgisine tıklayınız.

33 Konumun üzerine tıklayınca gelen seçim ekranından, Hızlı Gör veya Haritada Gör seçiniz. Açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz Hızlı Gör Size gönderilen konumu, mesaj diyalog ekranından Hızlı Gör seçerek açabilirsiniz. Bu şekilde ücretsiz olarak, uygulama içerisinde konum gösterilir. Hızlı gör seçeneği ile konumu bir resim olarak görebilirsiniz. Üzerinde yaklaştırma yapılamaz.

34 4.13. Haritada Gör Konumunuz, cihazın Google Maps özelliği kullanılarak detaylı harita üzerinde gösterilir. Bu özellik datası sadece baskonus kullanmaya ayarlı kullanıcılar tarafından kullanılamaz. Ücretli İnternet paketi kullanıcısı olmanız gerekir. Android Cihazın Google Maps özelliği kullanılarak detaylı harita açılır. Ve bu harita üzerinde konum gösterilir. Bu haritada sağa sola kaydırma ve yakınlaştırma yapılabilir. 5. Kişi Profilleri Ayrıca kullanıcı, kendine ait bir profil resmi seçebilir. Bu resmi galeriden seçebilir veya kamera ile çekebilir. Profil resmi diğer tüm kullanıcılarda otomatik güncellenir. Telefon numarası Kullanıcı adı Şirket kodu Kullanıcının dahil olduğu gruplar, listelenir. Profil resmi değiştirilebilir

35 6. Dosya Gönderimi Vodafone Akıllı Bas Konuş servisi ile Dosyalarınızı yönetmek çok kolaydır. Merkezdeki yetkili kişi veya kişiler Web Yönetim ekranlarını kullanarak saha ekiplerine dosya gönderimi yapabilirler. Ofis belgeleri, Word, PowerPoint, Excel, PDF, resim ve video dosyalarını uygulamadan gönderebilirsiniz. Bu dosyalar telefon üzerinde 3.parti yazılımlar aracılığıyla görüntülenir veya düzenlenebilir Ofis Belgeleri Gönderin Merkezdeki yetkili kişi veya kişiler Web Yönetim ekranlarını kullanarak saha ekiplerine dosya gönderimi yapabilirler. Dosyalar menüsünden kuruma ait gönderilen tüm dosyalar veya sadece bir diyalog içerisindeki dosyalar listelenebilir. Alınan dosyalar, Haberleşme>Dosyalar Menüsü altında şekildeki gibi listelenir. Dosya üzerine tıklandığında kaydet ve görüntüle seçenekleri ekrana gelir. Kaydet ile telefon hafızasına dosya kaydedilir ve görüntüle komutu ile de dosyanız 3.parti yazılım aracılığıyla açılır.

36 6.2. Ofis Belgelerini telefonunuza indirin ve görüntüleyin Excel, Word, PowerPoint çalışma sayfalarınızı indirin, telefon üzerinden görüntüleyip, değişiklik yapabilirsiniz. PDF EXCEL WORD 7. Kapat Vodafone Akıllı Bas Konuş platformu Önyüz ve Arka yüz olmak üzere iki parçadan oluşur. Önyüz kullanıcıların platforma girdikten sonra gördükleri bileşenlerden oluşur. Tüm ekranlar önyüzün birer parçasıdır.

37 Android Menüden Kapat ve Çık seçilerek uygulamadan çıkıldığında Vodafone Akıllı Bas Konuş tamamen kapatılacak, Vodafone Akıllı Bas Konuş sonlandırılacak ve kullanıcı durumu otomatik olarak Çevrim Dışı olarak ayarlanacaktır. Vodafone Akıllı Bas Konuş tan Android Geri (Back) tuşu ile çıkılması durumunda önyüz kapatılacak ancak Arka yüz çalışmaya ve görevini yapmaya devam edecektir. Uygulama arka yüzde çalışmaya başladığında kullanıcı durumunda bir değişiklik olmayacak, Vodafone Akıllı Bas Konuş aramaları duyulmaya devam edecektir ancak kullanıcının yeni arama başlatabilmesi için Önyüze geri dönmesi gerekir. 8. Yardım ve Destek 8.1. Abonelik Bu servisten mevcut veya yeni Vodafone aboneleri ve hattını MNP ile Vodafone a taşıyan aboneler yararlanabilmektedir. Servis üyeliğinin gerçekleşmesi için herhangi bir Vodafone Kurumsal Satış Kanalında Vodafone Akıllı Bas Konuş sözleşmesinin imzalanmış olması yeterlidir.

38 Vodafone Akıllı Bas Konuş servisinin 3 çeşit aboneliği bulunmaktadır: Kontratsız 12 Ay Kontratlı 24 Ay Kontratlı Cihaz Kampanyası 8.2. Destek Daha fazla bilgi almak için adresinden web sitemizi ziyaret edebilir veya nolu Müşteri Hizmetlerimizden destek alabilirsiniz Sıkça Sorulan Sorular Vodafone Akıllı Bas Konuş nedir? Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Esnaf ve Küçük İşletmeler ile Büyük Kurum aboneliklerinde tek tuşla, bir veya birden fazla kişiyle anlık sesli konuşma yapabilmesini sağlayan bir VODAFONE servisidir. SMS ile cep telefonuma uygulama linki geldi ne yapmam gerekiyor? Cep telefonunuza gelen linke tıklayarak Vodafone Akıllı Bas Konuş uygulamasını indirebilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş uygulamasını sadece Android işletim sistemli telefonlara mı indirebilirim? Vodafone Akıllı Bas Konuş uygulamasını yalnızca Android işletim sistemli ve üzeri versiyonlarda kullanabilirsiniz. Google Play Store dan Vodafone Akıllı Bas Konuş uygulamasını indirmek için ne yapmalıyım? Google Play kullanabilmeniz için bir Gmail hesabınızın olması gerekiyor. Cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan Gmail hesabınız ile Google Play de oturum açıp uygulamalar içerisinden Vodafone Akıllı Bas Konuş uygulamasını seçerek her iki ortamdan da yükleme gerçekleştirebilirsiniz. Gmail hesabım olmadan Google Play Store dan Vodafone Akıllı Bas Konuş uygulamasını indirebilir miyim? Google Play Store da oturum açmak için Gmail hesabınızın olması gerekmektedir. Vodafone Akıllı Bas Konuş uygulamasını indirdikten sonra kullanım için ilk yapmam gerekenler nedir?

39 Vodafone Akıllı Bas Konuş uygulamasını cep telefonunuza indirdikten sonra kayıt işlemi yapmanız gerekmektedir. Vodafone Akıllı Bas Konuş aboneliğiniz var ise kayıt işleminin ardından uygulamayı kullanabilirsiniz. İnternet bağlantısı olmadan Vodafone Akıllı Bas Konuş servisini kullanabilir miyim? Vodafone Akıllı Bas Konuş sistemini, Vodafone 2G ve 3G internet bağlantısı veya Wi-Fi bağlantısı üzerinden kullanabilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş servisini kendi internet paketimden mi harcıyorum? Vodafone Akıllı Bas Konuş, kendine özgü APN ile veri kullanır, kullandığınız data paketiniz üzerinden ücretlendirmez. Vodafone Akıllı Bas Konuş servisini Yurtdışında da kullanabilir miyim? Cep telefonu paketiniz roaminge açıksa data tarifesi üzerinden servisi kullanabilirsiniz. Farklı bir operatörün abonesiyim, Vodafone Akıllı Bas Konuş servisinden yararlanabilir miyim? Vodafone Akıllı Bas Konuş servisinden yararlanmak için Vodafone abonesi olmanız gerekmektedir. Hattınızı MNP ile Vodafone a taşımak için müşteri hizmetlerimizle iletişime geçebilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş servisine nasıl üye olabilirim? İmzalayacağınız Vodafone Akıllı Bas Konuş Servis sözleşmesi ile üyeliğiniz aktif hale gelecektir. Vodafone Akıllı Bas Konuş programını cep telefonuma nasıl indirip kurabilirim? Aktivasyon işlemleriniz tamamlandığında cep telefonunuza gelecek olan mesajda yer alan kurulum linkine tıklayıp kurulum adımlarını takip ederek Vodafone Akıllı Bas Konuş programını cep telefonunuza kurabilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş programını hangi telefonlarda kullanabilirim? Android işletim sistemi olan (sürüm ve üzeri) ve Vodafone hatlı tüm cep telefonlarında kullanabilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş programında kayıt sırasında sorulan doğrulama kodunu nasıl öğrenebilirim? Doğrulama kodu kayıt olduğunuz GSM numaranıza kısa mesaj ile iletilir. Gelen mesaj Vodafone Akıllı Bas Konuş programı tarafından otomatik olarak algılanır, otomatik algılanmadığı takdirde gelen mesajlardan doğrulama kodunu alarak işlemi manüel gerçekleştirebilirsiniz.

40 Vodafone Akıllı Bas Konuş programında seçtiğim grubun içerisinden bir kişiyle nasıl konuşma başlatabilirim? İstemci programı açtıktan sonra ekranda yer alan Gruptakiler menüsü içerisinden konuşma yapmak istediğiniz kişiyi seçtikten sonra Bas Konuş tuşuna basılı tutarak kişiyle konuşma yapabilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş programında yer alan tüm gruplarım içerisinden kişi seçerek nasıl konuşma başlatabilirim? İstemci programı açtıktan sonra ekranda yer alan Kişiler menüsü içerisinden konuşma yapmak istediğiniz kişiyi seçtikten sonra Bas Konuş tuşuna basılı tutarak gruba konuşma yapabilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş programındaki uyarı seslerini ve titreşimi nasıl kapatabilirim? Android işlem menüsünde More (Daha Fazlası) seçilerek Ayarlar içerisinden Uyarılar tuşu yardımıyla kapatmak istediğiniz uyarı üzerindeki seçim işaretini kaldırmanız yeterlidir. Vodafone Akıllı Bas Konuş programında grupların arama seslerini nasıl kapatabilirim? Android işlem menüsünde Gruplar seçilerek sesini kısmak istediğiniz grup ismine tıklayarak Grup Konuşması Dinleme tuşu yardımıyla grup aramalarından gelen aramaların sesini kapatabilirsiniz. Dinlediğim aramayı yeniden dinlemek istediğim veya kaçırdığım aramayı dinlemek için ne yapmam gerekir? Android işlem menüsünde Geçmiş tuşu yardımıyla kaçırdığınız aramaları veya yeniden dinlemek istediğiniz aramaları dinleyebilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş servisinde konuşmak için veya yapılan konuşmayı dinlemek için müsait değilsem gelen aramaları nasıl engelleyebilirim? Android işlem menüsünde Durum Değişikliği tuşu yardımıyla mevcut durumunuzu Meşgul olarak değiştirerek arama gelmesini engelleyebilirsiniz. En fazla kaç kişiyle konuşabilirim? Vodafone Akıllı Bas Konuş servisinde kişi sınırlaması yoktur. Sim kartımı değiştirdim, ne yapmalıyım? Vodafone Akıllı Bas Konuş cep telefonu programında yeniden kayıt oluşturarak programı kullanmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş servisi ücretlendirmesi nedir? Vodafone Akıllı Bas Konuş servis üyeliği aylık 7,5 TL + KDV dir.

41 Vodafone Bas Konuş servisi kullanımıyla ilgili nereden destek alabilirim? Vodafone Müşteri Hizmetlerine ulaşarak servis hakkında ve kullanımı hakkında destek alabilirsiniz. Kullanıcıların bir grupta konuşmayarak sadece dinleyici olmasını sağlayabilir miyim? Web Yönetiminde Kişi Listesi menüsünden Kişileri Düzenle butonu yardımıyla Sadece Dinler seçeneğini seçerek kullanıcının sadece grup konuşmasını dinleyerek gruba konuşmasını engelleyebilirsiniz. Vodafone Akıllı Bas Konuş sistemine kayıtlı olan bir kullanıcıyı nasıl silebilirim? Web Yönetiminde Kişi Listesi menüsünden seçtiğiniz kullanıcı için Kaldır butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Sildiğim bir kullanıcıyı yeniden sisteme dâhil edebilir miyim? Web Yönetiminden Yeni Kişi Ekleme menüsünden sildiğiniz kullanıcının GSM numarası ve ismini yazarak yeniden kayıt edebilirsiniz.

42 8.4. Test Edilen Cihazlar Phone LG E400 Vodafone Blade V Huawei Ascend Y320 Huawei Ascend Huawei Ascend Y200 Huawei Ascend Y100 Samsung Mini Samsung Mini 2 Samsung Y Samsung Galaxy S3 HTC Explorer HTC Extension HTC Wildfire HTC Wildfire S Samsung Galaxy S II Samsung Galaxy Pocket Samsung Galaxy Pocket Plus Samsung Galaxy W Samsung Galaxy Note Samsung Galaxy Note 2 Samsung Galaxy Ace Samsung Galaxy S Duos Model Number L3 E400 Blade V y320-u10 P6 U8655 U8185 GT-S5570 GT-S6500D GT-S5360 GT-I9300 A310e NA SA510E PG76110 GT-I9100 GT-S5300 GT-S5301 NA NA GT-N7100 GT-I8160 GT-S7562 Alcatel One Touch Vodafone 958

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Kullanım Dokümanı Büyük Kurumlar

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Kullanım Dokümanı Büyük Kurumlar Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Kullanım Dokümanı Büyük Kurumlar Vodafone Akıllı Bas Konuş, Sesli Haberleşme, Gelişmiş Mesajlaşma, Konum ve İş Emirleri özellikleri ile klasik bas konuş uygulamalarından

Detaylı

Vodafone Mobil Form Servisi Uygulama Kullanım Kılavuzu

Vodafone Mobil Form Servisi Uygulama Kullanım Kılavuzu Vodafone Mobil Form Servisi Uygulama Kullanım Kılavuzu Vodafone Mobil Form, kurumunuzun kağıtlar üzerinde formlar şeklinde yürüttüğü iş süreçlerini dijital platforma taşıyan bir mobil uygulamadır. IT yatırımı

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim?

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? 1 fastpay nedir? Cep Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? fastpay den Hangi İşlemleri Yapabilirim? fastpay Kampanyaları Sıkça sorulan sorular 2 Nedir?

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI . 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

NETDİSK Kullanım Kılavuzu

NETDİSK Kullanım Kılavuzu NETDİSK Kullanım Kılavuzu V 3.0., Tarih: 05.05.2014-TTNET A.Ş. 1 Bu döküman NETDİSK in satın alınmasını, aktive edilmesini, kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: AKTİVE EDİN BÖLÜM-2: SATIN

Detaylı

NETDİSK Kullanım Kılavuzu

NETDİSK Kullanım Kılavuzu NETDİSK Kullanım Kılavuzu V 5.0., Tarih: 15.05.2015-TTNET A.Ş. 1 Bu döküman NETDİSK in satın alınmasını, aktive edilmesini, kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: AKTİVE EDİN BÖLÜM-2: SATIN

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU

CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU CepParam uygulaması ile 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde dilediğiniz kişiye para gönderebilir, size gönderilen paraları görüntüleyerek, başkasına gönderebilir, iade edebilir,

Detaylı

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim?

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? ASYAMOBİL ASYAMOBİL I. AsyaMobil Nedir? II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? III. AsyaMobil in Yenilikleri Nelerdir? IV. Mobil Şifreci mi Nasıl Aktive Edebilirim? V. AsyaMobil Şube ye Nasıl Giriş Yapabilirim?

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

İSTANBULKART MOBİL UYGULAMASI KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

İSTANBULKART MOBİL UYGULAMASI KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI İSTANBULKART MOBİL UYGULAMASI KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 2. UYGULAMAYI YÜKLEME... 3 3. KULANICI LOGİN İŞLEMLERİ... 3 3.1. Uygulamaya İlk Kez Giriş Yapma... 3 3.2. Daha Önce Web

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1- Biotekno Hakkında... 2 2- Kullanıcı Bilgileri... 3 3- Uygulamanın İndirilmesi... 3 4- Ayarlar... 5 5- SMS Gönderimi... 5 6- Raporlar... 10 7- SMS Kişiselleştirme...

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:...

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:... ELEKTRONİK İMZA 1 İÇİNDEKİLER Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 1. Adım:... 4 2. Adım:... 4 Sürücü Yükleme Nasıl Yapılır?...

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

İçindekiler. Tarih:

İçindekiler. Tarih: Adım adım - App kılavuzu: Bu App ile Adobe Digital Editions epub ve Adobe Digital Editions PDF formatındaki e-kitaplar, eaudio'lar Stream ve Download şeklinde (Android, Şubat 2017'den sonra), ve emagazinler

Detaylı

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri İçindekiler Başlarken... 3 Ses ve görüntü ayarları için;... 3 1. Adım Hoparlör Kurulumu:... 5 2. Adım Mikrofon Kurulumu:... 6 3. Adım Kamera

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU

CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU CepParam uygulaması ile 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde dilediğiniz kişiye para gönderebilir, size gönderilen paraları görüntüleyerek, başkasına gönderebilir, iade edebilir,

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi 1 Ziraat Emeklilik web sitesinde (www.ziraatemeklilik.com.tr) yer alan Bireysel İnternet Şubesi giriş butonuna tıklanır. 2 Açılan ekrana T.C. Kimlik Numarası, sistemde kayıtlı

Detaylı

fastpay Uygulama Kılavuzu

fastpay Uygulama Kılavuzu fastpay Uygulama Kılavuzu fastpay uygulaması ile 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde, DenizBank müşterisi olsun ya da olmasın dilediğiniz kişiye para gönderebilir, size gönderilen paraları görüntüleyerek başkasına

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İÇERİK 1. Portal üzerinden kullanım 2. Mobil uygulama üzerinden kullanım 3. E-posta üzerinden kullanım İÇERİK / Portal Kullanımı 1. Sisteme Giriş 2. Kullanıcı Ana Ekranı 3.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Ege Seramik mobil aplikasyonu, Türk Seramik ve Vitrifiye Sektörü nün lider markaları olan Ege Seramik ve Ege Vitrifiye ürünleri hakkında tüm bilgileri içerir. Bu uygulama

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı 1 HAZIRLIK : WEBCAM ve KULAKLIKLI MİKROFON Bilgisayarınızın USB girişine web kameranızı (webcam) takın ya da var ise bilgisayarın kendi web

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

II. AsyaCall ı Nasıl Yükleyebilirim?

II. AsyaCall ı Nasıl Yükleyebilirim? ASYACALL ASYACALL I. AsyaCall Nedir? II. AsyaCall ı Nasıl Yükleyebilirim? III. AsyaCall Uygulamasına Nasıl Giriş Yapabilirim? IV. AsyaCall Menüsünü Nasıl Kullanabilirim? V. AsyaCall dan Hangi İşlemler

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ 1. Google Chrome Tarama Verilerini Temizleme Google Chrome menü butonu Ayarlar sekmesine tıklanır.(görüntü 1)

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfası ONLINE ÜYE HİZMETLERİ Bölümünün altında yer

Detaylı

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri... 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme

Detaylı

VisionLink Unified Suite

VisionLink Unified Suite VisionLink Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Eğitimi Ekipman Yönetimi Departmanı 2017 Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Daha modern, daha verimli Sahada en çok ihtiyaç duyulan

Detaylı

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme 3 3.1. Kişisel İletişim Bilgileri 3 3.1.1. Adres Bilgisi 3 3.1.2. Telefon Bilgisi 3 3.1.3. e-posta Bilgisi

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 3 Başvuru Süreçleri;... 4 1. Hesap Açma Başvurusu... 4 2. Kimlik Bilgileri... 5 3. Adres

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş.

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 1. KURUMSAL İŞLEMLER

Detaylı

fastpay Kullanıcı Kılavuzu

fastpay Kullanıcı Kılavuzu fastpay Kullanıcı Kılavuzu fastpay uygulaması ile 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde, DenizBank müşterisi olsun ya da olmasın dilediğiniz kişiye para gönderebilir, size gönderilen paraları görüntüleyerek

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden (Turkcell ve Vodafone kartlarını öneriyoruz) interneti olan,

Detaylı

(OKS)

(OKS) Kamu İçin Otomatik BES Şube ile kurumunuza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, kurumunuz ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Asis Akıllı Bilet Mobil Android Uygulaması Mobil Ulaşım Rehberi. www.akillibiletim.com

Asis Akıllı Bilet Mobil Android Uygulaması Mobil Ulaşım Rehberi. www.akillibiletim.com Asis Akıllı Bilet Mobil Android Uygulaması Mobil Ulaşım Rehberi www.akillibiletim.com Açıklama Kullanıcılara kolaylık sağlayan Asis Akıllı Bilet Mobil Ulaşım Rehberi ile www.akillibiletim.com sitesine

Detaylı

EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0

EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0 EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0 Yazılıma aşağıdaki internet adresi üzerinden girebilirsiniz. Şirket ağı üzerinden giriş yaptığınızda EBA ya şifre yazmadan giriş yapabilirsiniz. Şirket dışı

Detaylı

Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş

Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş Öncelikle bilgisayarlarınızda bulunan internete girmenizi sağlayacak olan tarayıcıyı açmanız gerekmektedir. Hangi tarayıcıyı kullanırsanız kullanın,

Detaylı

MÜŞTERİLER ŞUBEYE GELMEDEN ÖNCE SIRAMATİK'TEN NUMARA ALABİLİR...

MÜŞTERİLER ŞUBEYE GELMEDEN ÖNCE SIRAMATİK'TEN NUMARA ALABİLİR... MÜŞTERİLER ŞUBEYE GELMEDEN ÖNCE SIRAMATİK'TEN NUMARA ALABİLİR... Sıramatik Uygulaması; DenizBank Şubelerinden fiili olarak sıra numarası almadan işlem yapabilmek için alınması gereken sıra numarasını tek

Detaylı

ISTCELL. Kullanım Bilgileri

ISTCELL. Kullanım Bilgileri ISTCELL Kullanım Bilgileri 12/14/2010 İçindekiler ISTCELL... 3 Ekip Mobil... 4 Mobil Bilgi ve Mobil Eğitim... 9 Mobil Bilgilendirme... 13 Mesaj Şablonları... 15 Toplu Mesaj Gönderimleri... 16 Turkcell

Detaylı

Dosyalama olarak: HTML, PDF, DOC ve XLS dosya türlerini kullanabilirsiniz. Kütüphane Modülü açıldığında Vet.Asistanı Kütüphanesi ekrana gelmektedir.

Dosyalama olarak: HTML, PDF, DOC ve XLS dosya türlerini kullanabilirsiniz. Kütüphane Modülü açıldığında Vet.Asistanı Kütüphanesi ekrana gelmektedir. Vet.Asistanı programında Kütüphane bölümü geliştirilerek Özel Kütüphanem modülü eklenmiştir. Bu modül ile istediğiniz verileri siz kendiniz oluşturabilir, değiştirebilir ya da bir başkasının hazırlamış

Detaylı

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma 1 / 15 GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma Geçmiş dönemden kalan faturalarınızı efinans Portal e yükleyerek efinans ın arşivleme hizmetinden 10 yıl boyunca faydalanabilirsiniz. efinans a

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi kanalı üzerinden Otomatik Katılım kapsamındaki sözleşmeniz için katkı payı tutarı kesinti oranınızı değiştirebilirsiniz. 1 2 Ziraat Emeklilik web sitesinde

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri 2.

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012 T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Logo Ekleme Kılavuzu Kasım 2012 İçerik 1 Birim Logosu Kayıt İşlemleri... 3 1.1 Tek Logo Ekleme İşlemleri... 4 1.1.1 Logo Pozisyonu :... 5 1.1.2

Detaylı

Soru ve önerileriniz için, adresini ziyaret edebilir ve/veya adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Soru ve önerileriniz için,  adresini ziyaret edebilir ve/veya adresine e-posta gönderebilirsiniz. Değerli Meslektaşım Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği olarak, sizlerin beklentilerini en yüksek kalitede karşılamak adına TÜRMOBKart çalışmamızı sizlerin

Detaylı