İZMİR İN RAKİBİ İZMİRLİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İZMİR İN RAKİBİ İZMİRLİ"

Transkript

1 SAYI 17 MART / NİSAN 2014 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ BROŞÜRÜ İZMİR İN RAKİBİ İZMİRLİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN BUCA TINAZTEPE DE KURACAĞI SOSYAL YAŞAM KAMPÜSÜ İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR. EURO CUP TA MİNDERE ÇIKAN AHMET YILDIRIM, ŞAMPİYON OLUP ADINI AVRUPA NIN EN İYİ JUDOCULARI ARASINA YAZDIRDI. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, TÜRKİYE GENÇLİK KONFEDERASYONU TARAFINDAN SPORDA, YILIN EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ.

2 içindekiler 2 Kusursuz fırtına 4 Fileden pistlere 6 Babasının kızı 9 Yavaş yavaş 10 Avrupa da kupa selamı MART / NİSAN 2014 İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Adına Sahibi Pervin Şenel GENÇ İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yönetim Kurulu Erhan BEY (Başkan Vekili) Raif CANBEK, Tülay AZERİ, Rıza KAYACIK, Zeynel CANOL, Canan MUT, Bora İRER, Fazıl ÖLÇER Yayın Yönetmeni Reşat YÖRÜK İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Koordinatörü Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bekir Kerem ÜNAL İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Genel Sekreteri Yayın Kurulu Zeynel CANOL İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Spor Direktörü Erdem KAÇKA İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Gençlik Direktörü Editörler Asiltürk KILIÇ İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü Spor Sorumlusu Özgür ÖZGÜRENGİN Ali ERGÖÇMEZ Okan KARA Grafik Tasarım N. Fulya GÜNEL 14 Türkiye ye örnek olacak 18 Hentbol ailesi Yapım ve İçerik Yönetimi Medyaspor Spor İletişimi Şair Eşref Blv. Karaahmetoğlu İş Mrk. No. 103 Çankaya - İZMİR Fotoğraf Editörü Aykut FIRAT Ercan ÇELEBİ Tuğkan ÜLKEN Katkıda Bulunanlar Dr.Şaban ACARBAY Dr. Mesut NALÇAKAN 20 Soru yağmuru 22 Kızlar gol gol gol Baskı Cümle Matbaa Muharrem Gülgü 9022 Sk. No: 31 Yeşilyurt İZMİR Basım Tarihi 07 MAYIS 2014 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ BROŞÜRÜ SAYI 17 MART / NİSAN İşimiz altyapı Genç ve güçlü Yazışma Adresi İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Celal Atik Spor Salonu Kültürpark-İzmir Telefon Web sitesi İZMİR İN RAKİBİ İZMİRLİ Sağlık köşesi * Para ile satılamaz İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN BUCA TINAZTEPE DE KURACAĞI SOSYAL YAŞAM KAMPÜSÜ İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR. EURO CUP TA MİNDERE ÇIKAN AHMET YILDIRIM, ŞAMPİYON OLUP ADINI AVRUPA NIN EN İYİ JUDOCULARI ARASINA YAZDIRDI. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, TÜRKİYE GENÇLİK KONFEDERASYONU TARAFINDAN SPORDA, YILIN EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ.

3 01 ŞAMPİYONLUK BİZİM KUPA BİZİM İzmir Büyükşehir Belediyespor, Buz Hokeyi Süper Ligi nde sezonu namağlup ilk sırada tamamlayıp tarihindeki ilk Süper Lig kupasını kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyespor, Buz Hokeyi Süper Ligi nde sezonunu namağlup şampiyon tamamladı. Sezonun son maçında Zeytinburnu Belediyespor ile karşı karşıya gelen Büyükşehir, rakibini 23-7 mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Kurulduğu ilk yılında 1.Lig'de şampiyon olarak Süper Lige çıkan, sezonunu 3. geçen sezonu ise 2. sırada tamamlayan İzmir Büyükşehir, böylelikle Süper Lig deki ilk şampiyonluğunu kazandı. Rakip filelere 80 gol gönderen İzmir ekibinde Aleg Koçoğlu, 17 golle en skorer oyuncu oldu. Andy Koçoğlu 13 kez ağları sarsarken, Serkan Gümüş 12, Denis Legersky ve Yusuf Halil 7, Çağrı Kaplan 5, Erdoğan Coşkun, Gürkan Çetinkaya ve Burak Aktürk 4, Mevlüt Kumcu 3, Aykut Koç, Emre Caner, Alper Tanç ve Oğuzhan Başak ise 1'er kez gol sevinci yaşadı. Ligde en iyi kaleci seçilen Levent Özbayduğhan'ın ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ganime Nalbantoğlu, en iyi defans oyuncusu Zeytunburnu Belediyesi'nden Barış Coşkun'un plaketini İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Genel Sekreteri Bekir Kerem Ünal, en iyi forvet oyuncusu Aleg Koçoğlu'nun ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi Kolbaşkanı Mete Tataroğlu, en değerli oyuncu Denis Legersky'nin plaketini, Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Handan Duman verdi. Antrenör Nevzat Altun "Takımımız, başarı basamaklarını adım adım tırmanarak şampiyonluğa ulaştı. Eylül-Ekim ayında düzenlenecek Continental Kupası'nda ülkemizi ve izmir'i temsil edeceğiz. Kupada başarılı olmak için çalışacağız" dedi.

4 02 1-DEFNE GULCE 2-EZGI GULER 1-EFE CETIZ 1-EFE KIZIK 2-BERKANT ALGUL 1-ELIFSU EROL 2-SILA SAGDIC 3-AZRA TERLEMEZ 1-ELIFSU EROL 3-LARA AKSOY 1-ENGIN ALI ARTAN 2-KUMSAL BELIN 2-SINEM KUYUCU KUSURSUZ FIRTINA İzmir Büyükşehir Belediyespor Buz Sporları Takımı, Türkiye Şampiyonası nda zirvenin tek sahibi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyespor Buz Sporları Takımı, Buz Pateni Spor Toto Türkiye Şampiyonası'nda 1 kupa ve 15 madalyayla zirvenin sahibi oldu. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu'nda yapılan şampiyonada buz pateni, artistik buz pateni ve senkronize kategorilerinde 14 takım arasında 244 puan ile birinciliği elde eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, rakipleri karşısında adeta fırtına gibi esti. Buz pateni Teşvik Şampiyonası'nda 5 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan İzmir ekibinde Efe Kızık (Teşvik D Erkekler), Ezgi Güler (Teşvik D Bayanlar), John Turan Karaca (Teşvik C Erkekler), Efe Cetiz (Teşvik B Erkekler), 1-JOHN TURAN KARACA Elifsu Erol (Teşvik B Bayanlar) altın madalya, Berkant Akgül (Teşvik D Erkekler), Ezgi Güler (Teşvik D Bayanlar) ve Kumsal Belin (Teşvik A Bayanlar) gümüş madalya, Lara Aksoy (Teşvik B Bayanlar) ise bronz madalyaların sahipleri oldular. İzmir Büyükşehir Belediyespor, Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonası'ndan 2 altın 2 gümüş ve 1 bronz madalya alırken minik bayanlarda Elifsu Erol, senior erkeklerde Engin Ali Artan altın, minik bayanlarda Sıla Sağdıç, senior bayanlarda Sinem Kuyucu gümüş, minik bayanlarda Azra Terlemez bronz madalya kazandılar. Senkronize takımı, junior kategorisinde kürsünün zirvesine çıktı.

5 03 TEŞEKKÜRLER FERHAT FERHAT ARICAN İzmir Büyükşehir Belediyesporlu cimnastikçi Ferhat Arıcan, iki ayda iki Dünya Şampiyonası nda ülkemizi temsil etti. Önce Almanya nın Cottbus kentinde düzenlenen Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası nda paralelde mücadele eden Ferhat Arıcan, 12,933 lük derecesiyle 25. sırayı elde etti. Genç sporcu, daha sonra Katar'da yapılan Dünya Cimnastik Şampiyonası'nda mindere çıktı. Elemeleri 5. olarak geçen Büyükşehir Belediyesporlu cimnastikçi, finallerde 13,175 puanla 8. oldu. Antrenör Reyhan Karanlık, cimnastikte çok önemli iki organizasyonu geride bıraktıklarını söyleyerek, Hedefimiz; madalya almaktı. Buna ulaşamadık ancak iyi bir performans gösterip çok önemli bir tecrübe kazandık dedi. Kendi adıyla anılan iki hareketiyle cimnastik literatürüne geçen, son 8 yılın Türkiye Şampiyonu Ferhat Arıcan, 2010 Singapur Gençler Olimpiyatı nda gümüş, 2011 yılında Boğaziçi Turnuvası nda 5 altın, 1 gümüş ve 1 bronz, Akdeniz Oyunları nda paralelde gümüş madalya kazanmış, Dünya Kupası nda ise paralelde 3. olmuştu. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR UN YILDIZ CİMNASTİKÇİSİ, İKİ ÖNEMLİ DÜNYA ŞAMPİYONASI NDA ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ.

6 04 FİLEDEN PİSTLERE MELİS KESTEKOĞLU Spora voleybolcu olarak başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Melis, sonradan geçtiği güllede 1,5 yılda Türkiye nin zirvesine çıktı. Aktif spor hayatına voleybolcu olarak başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Melis Kestekoğlu, Antrenör Edip Akarsu nun tavsiyesi üzerine geçtiği güllede 1,5 yılda önemli başarıların sahibi oldu. Manisa Kubilay Gençlik te 13 yaşında voleybol oynayan, 2013 yılında ise gülle branşına geçen Melis, Kulüplerarası Yıldızlar Atletizm Ligi nde gülle ve diskte üçüncü oldu. Hemen ardından Turkcell Yıldızlar Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası nda güllede 14,82 m. ile ilk altın madalyasını kazanan genç yıldız, Uluslararası Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası'nda ise yine güllede m. ile Türkiye Şampiyonu oldu. Yeni Zellandalı efsanevi atlet Valerie Kasanita Adams ı kendisine örnek aldığını söyleyen Melis Kestekoğlu, 1984 doğumlu Adams, 2008 Beijing ve 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı. Salon ve açık havada iki rekoru bulunuyor. Katıldığı tüm şampiyonalarda hep zirvede yer aldı. İnternet üzerinden tüm yarışmalarını izliyor, geliştirdiği taktikleri inceliyor ve antrenmanlarda uyguluyorum. Onun izinde yürümenin doğru olduğunu inanıyorum. Gelecek yıllarda da Adams gibi bir rekortmen olmak istiyorum" diye konuştu. Melis Kestekoğlu, 30 Mayıs'ta Azerbaycan'nın Bakü kentinde yapılacak Yıldızlar Olimpiyatı Avrupa Seçmeleri nde ve Ağustos tarihlerinde Çin'in Nanjing kentinde düzenlenecek 2. Yıldızlar Olimpiyatı'nda pistlere çıkacak.

7 05 GÜLŞAH KOCATÜRK 2012 Londra Olimpiyatları ndan sonra judoya 1 sene ara veren İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Gülşah Kocatürk, katıldığı iki Grand Prix te de kürsüye çıkıp 2016 Brezilya ya göz kırptı. GÜLŞAH IN OLİMPİYAT YÜRÜYÜŞÜ 2012 Londra Olimpiyatları nda ülkemizi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesporlu judocu Gülşah Kocatürk, 2016 Brezilya ya puan veren iki önemli şampiyonada kürsüye çıkarak formda olduğunu gösterdi. Önce Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Grand Prix finalinde Litvanyalı rakibi Sandra Jablonskyte'yi mağlup eden 28 yaşındaki judocu, altın madalyayı boynuna taktı. İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Gülşah, daha sonra ise Samsun da bu yıl ikincisi düzenlenen Judo Grand Prix'inde, üçüncülük maçında Kübra Kara yı mağlup ederek bronz madalya kazandı. Londra dan sonra 1 sene judoya ara veren Gülşah ın bıraktığı yerden başladığını söyleyen Antrenör Mesut Kapan, Gürcistan ve Samsun daki dereceler, Gülşah ın formda olduğunu gösterdi Londra da judoda ülkemizi tek başına temsil eden sporcumuz, 2016 için de yürüyüşüne başladı. Sakatlık yaşamadığımız takdirde Brezilya da da boy göstereceğimize inanıyorum dedi.

8 06 BABASININ KIZI KÜBRA KIYI EFSANEVİ GÜREŞÇİ MÜKERREM KIYI NIN KIZI KÜBRA KIYI, 11 YAŞINDA BAŞLADIĞI TEKVANDODA BABASI GİBİ BAŞARILI BİR SPORCU OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR.

9 07 Türk güreşinin ve çayırların büyük ustası Mükerrem Kıyı nın kızı Kübra Kıyı da tekvandoda, babası gibi bir şampiyon oldu. Tekvandoya 11 yaşında başlayan genç sporcu, Yıldızlar Türkiye ve İsveç Trelleborg Açık ikincisi olup, Ümitler Türkiye ve German Cup üçüncüsü unvanlarını kazandı. Kübra Kıyı, Liselerarası Tekvando Şampiyonası nda da ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası nda yarı finalin kapısına kadar gelen genç tekvandocu, böylelikle babasının izinden yürümeye başladı. Son üç yıldır Milli Takım seçmelerini şampiyon olarak geçen İzmir Büyükşehir Belediyesporlu tekvandocu, yenile yenile kazanmayı öğrendiğini söyleyerek, Babam, gençler ve büyüklerde kürsüye çıkan, Kırkpınar da güreşme onuruna sahip bir sporcu. Onun gibi başarılı bir kariyere sahip olmak istiyorum. Tekvandoya başlayıp bu sporu sevmemde, kazanmayı öğrenmemde babamın çok emeği var. Antrenörüm Çetin Tül de babam kadar kariyerimi etkilemiş biridir dedi. HEDEFİ 2016 BREZİLYA İlk hedefinin Brezilya daki olimpiyatlarda mindere çıkmak olduğunu söyleyen 17 yaşındaki Kübra, Buraya odaklandım ve hedefime doğru yürüyorum. Yaşım genç olduğu için 2020 Tokyo da da yarışabileceğim. Önümde uzun bir kariyer var. İnşallah babam gibi başarılı bir sporcu olabilirim. O, efsane olmuş bir isim. Onun kızı olarak ben de ismimi unutulmazlar arasına yazdırmayı istiyorum. Tabi ki şu anda çok eksiğim var. Ancak, kazandığım veya kaybettiğim her maçtan dersler çıkararak ilerliyorum dedi.

10 08 HEDEF GÖSTER KUPA İSTE Türk okçuluğunun kazananlar takımı İzmir Büyükşehir Belediyespor, Uluslararası Kahraman Bagatır Şampiyonası nda da rakiplerin önünde zirveye çıktı. Katıldıkları her şampiyonada kürsüden inmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesporlu okçular, Antalya daki Uluslararası Kahraman Bagatır Okçuluk Şampiyonası'nda da hedefi 12 den vurdular. Azerbaycan, Hollanda, İsviçre, Almanya, Rusya, Estonya, İngiltere, Irak, Gürcistan ve Moldova'dan 505 okçunun katıldığı şampiyonada tüm rakiplerini geriden bırakan Büyükşehir in okçuları, erkek ve bayanlarda takım halinde şampiyonluğa ulaştılar. Bireysel kategori makaralı yay erkeklerde İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Demir Elmaağaclı birinciliği, olimpik yay erkeklerde Hasan Orbay, Hollandalı rakibi Sjef Van Der Berg'e yenilerek ikinciliği elde etti. Aybüke Aktuna ise bayanlarda dördüncü oldu. Ülkemizde okçulukta zirvenin tek sahibi olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyespor Okçuluk Takımı Teknik Direktörü Cumhur Yavaş, "Bayan ve erkek takımlarımızın, 505 sporcunun yer aldığı önemli bir şampiyona da kazandıkları başarı, herkesin çok iyi durumda olduğunu gösterdi. Bizim için bu dereceler kadar, Türk okçuluğuna yeni sporcular kazandırmak da önemli. Bu amacımıza da ulaştığımıza inanıyorum dedi.

11 09 YAVAŞ YAVAŞ! Okçulukta 44 yılı geride bırakan Cumhur Yavaş, veliahtları Esen Dönmez ve Eser Çulhaoğlu nu da başarılı bir antrenörlük kariyerine doğru hazırlıyor. Milli Takım ve İzmir Büyükşehir Belediyespor Okçuluk Antrenörü Cumhur Yavaş, başarılı iki eski okçu Esen Dönmez ile Eser Çulhaoğlu na da antrenörlük basamaklarını yavaş yavaş tırmandırıyor. Okçulukta 44 seneyi geride bırakan Cumhur Yavaş gibi, Esen-Eser ikilisi de İzmir Büyükşehir Belediyespor da şampiyon okçular yetiştirmeye başladılar. Esen Dönmez, çok başarılı kariyere sahip bir okçu. İzmir Büyükşehir Belediyespor çatısı altında antrenörlüğe başladığı 2010 yılına kadar sayısız Türkiye şampiyonlukları ve uluslararası dereceler elde etti. Dünya üçüncüsü ve Balkan şampiyonu unvanlarını da alan Esen Dönmez, tam 17 yıl boyunca ok attı. Son 4 yıldır antrenörlük yapan Dönmez, 2011'de Slovenya'da genç erkek takımı başında Avrupa Kupası üçüncülüğü, aynı yıl Polonya'da Dünya Gençler Şampiyonası'nda Ilgin Kızılgüneşler ile dördüncülük heyecanı yaşadı de Fransa'da Avrupa Kulüpler Kupası'nda şampiyonluk kupası kaldıran genç antrenör, aynı sene Danimarka'da Gençler Avrupa Kupası'nda genç erkek takımı ile ikinci oldu. 2013'te ise Çin Wuxi şehrinde yapılan Gençler Dünya Şampiyonası'nda yıldız erkek takımıyla dünya ikinciliği gördü yılında antrenörlüğe başlayan Eser Çulhaoğlu da Esen Dönmez gibi başarılı bir sporculuk dönemi geçirdi. Üç Türkiye şampiyonluğu, iki Türkiye ikinciliği ve iki Türkiye üçüncülüğü yaşayan Çulhaoğlu, antrenörlükte de bu serisini devam ettirdi. Bir çok Türkiye şampiyonluğu kazanan Eser Çulhaoğlu, 2011'de Almanya Kulüpler Bayanlar Avrupa üçüncülüğü ve 2012 Fransa Kulüpler Erkekler Avrupa Şampiyonluğu kazandı. Cumhur Yavaş sayesinde yavaş yavaş yetiştiklerini söyleyen iki antrenör, Cumhur Hoca nın hem sporculuk hem de antrenörlük kariyerimizdeki yeri büyük. Onun yolanda ilerlemek en büyük hedefimiz" dediler.

12 10 AVRUPA DA KUPA SELAMI Willi Brinkman Kupası nda 5 maçta 3 galibiyet alıp final grubunu 3 sayı farkla kaçıran İzmir Büyükşehir Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, Avrupa 6. sı oldu. Tekerlekli sandalye basketbolunda ülkemizi 14. kez Avrupa arenasında temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, Hollanda daki Willi Brinkman Kupası ndaki performansıyla Avrupa 6. lığını elde etti. Eleme grubunda Anmic Sassari yi 63-55, Beit Halochem Haifa yı mağlup eden Büyükşehir, son maçta BSR Ace Gran Canaria ya yenildi ve 3 sayı farkla final grubuna kalmayı kaçırdı. İzmir Büyükşehir Belediyespor, klasman grubundaki ilk maçında COT Papendal engelini lik skorla geçti ancak ikinci karşılaşmada Köln 99 ers e yenilerek Avrupa 6. cılığını aldı. İzmir i ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyen Antrenör İsmail Kar, İtalya daki Avrupa Ligi 2D Grubu ikinciliğinden sonra Hollanda da da iyi bir performans gösterdik. Final grubunu 3 sayı farkla kaçırmasak, adımızı Avrupa nın en iyi 4 takımı arasına yazdıracaktık dedi. Büyükşehirli basketbolcular, turnuva sonunda Hollanda daki soyunma odasında ünlü kupa pozunu verdiler.

13 11 İzmir Büyükşehir Belediyespor Sualtı Ragbi Takımı, bayanlarda üst üste 9. kez gol yemeden şampiyonluğa ulaşırken, erkekler ise ikinciliği elde ettiler. Ege Üniversitesi Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu nda yapılan Türkiye Şampiyonası nda bayanlar, Boğaziçi Yüzme, İzmir Yüzme Triatlon ve Gazispor u 8-0, finalde ise Ege Üniversites ni 6-0 lık skorlarla mağlup ederek kupaya uzandı. 10 kulüpten 5 erkek, 5 bayan ekibin katıldığı şampiyonada erkek takımı ise Bostanlıspor'u 7-0, Mavi Ege'yi 8-0, Samsunspor'u 6-1, Urla'yı 4-0'lik yendi, finalde ise Ege Üniversitesi ne 3-1 mağlup olarak ikinci oldu. Bu yıl Türkiye Şampiyonası'nın erken yapıldığını belirten Antrenör Didem Özdem, "Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecekti. Ancak federasyomuzun aldığı karar doğrultusunda vazgeçildi. Bu nedenle erken bir şampiyonaya ev sahipliği yaptık. Şimdi önümüzde Ağustos ayında Federasyon Kupası var. Bu kupada da tüm rakiplerimizi geçerek kupayı müzemize getirmek amacındayız" dedi. HELAL OLSUN SİZE İZMİR BÜYÜKŞEHİR SUALTI RAGBİ TAKIMI, BAYANLARDA ÜST ÜSTE 9. KEZ GOL YEMEDEN MUTLU SONA ULAŞIRKEN, ERKEKLERDE İKİNCİLİĞİ ALDI.

14 12 EMRE MUYAN İZMİR İN RAKİBİ İZMİRLİ TÜRKİYE DE DOĞAN İLK FİL İZMİR İLE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR UN DÜNYA ŞAMPİYONU UNVANLI GÜREŞÇİSİ EMRE MUYAN, BİZSPOR DERGİSİ İÇİN DOĞAL YAŞAM PARKI NDA BİR ARAYA GELDİ.

15 13 İzmir Doğal Yaşam Parkı nın maskotu, Türkiye de doğan ilk fil İzmir ile İzmir Büyükşehir Belediyespor un Dünya Şampiyonu unvanlı güreşçisi Emre Muyan, Bizspor Dergisi için bir araya geldiler. 19 yaşındaki Emre ile 3. doğum gününü geçtiğimiz aylarda kutlayan İzmir in buluşması ortaya renkli görüntüler çıkardı. İzmir ile oynayıp şakalaşan, elleriyle 3 tonluk devi besleyen Emre, zaman zaman gücünü de deneme fırsatı buldu. İzmir in kentimiz için önemli bir simge olduğunu söyleyen genç güreşçi, Doğal Yaşam Parkı da her yaştan vatandaşımızın gezip görmesi gereken bir yer dedi. Doğal Yaşam Parkı nda oldukça uzun bir süre geçiren Emre Muyan, daha sonra kırmızı kuyruklu boa yılanı, Kakadu papağanı ve keçi yavruları ile de objektiflere poz verdi Aydın doğumlu olan Emre Muyan, güreşe 10 yaşında başladı de Türkiye Minikler Şampiyonu olarak ilk madalyasını kazandı da 66 kiloda Türkiye üçüncüsü, 2010 da Türkiye Şampiyonu oldu. Bir yıl sonra yıldızlarda Türkiye üçüncülüğü kazanıp, 2012 de ise Türkiye ikinciliği elde etti. Aynı yıl Azerbaycan ın Bakü kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonası nda tüm rakiplerini dize getirip şampiyonluk sevinci yaşayan Emre Muyan, bu kategoride Türkiye ye ilk madalya getiren sporcu oldu. Geçen yıl Bulgaristan daki Dünya Gençler Şampiyonası nda mindere çıkan 120 kg lik dev, yeni yılın ilk günlerinde ise aynı kiloda Türkiye üçüncülüğünü aldı. İzmir Büyükşehir Belediyespor un Türk güreşinde çok önemli bir konuma geldiğini ifade eden genç sporcu, Hem alt yapı, hem bayanlar, hem de büyük yaş kategorilerinde ulusal ve uluslararası başarılar kazandık. Artık sıra olimpiyatlara geldi yılında Brezilya da düzenlenecek olimpiyatlarda önce mindere, sonra da kürsüye çıkmak en büyük hayalim. Henüz 17 yaşındayken yıldızlarda kazandığım Dünya şampiyonluğunu, Rio da bir olimpiyat madalyası ile taçlandırmak istiyorum diye konuştu. Kırmızı kuyruklu boa yılanı, Doğal Yaşam Parkı nın en çok ilgi uyandıran misafirleri arasında bulunuyor. Türkiye de doğan ilk fil olan ve üç yaşını geride bırakan İzmir, şu anda 3 ton ağırlığında ve giderek büyüyor. Günde yaklaşık 5 litre süt içen İzmir, 10 kg. da yonca yiyor. Dünya üzerindeki 17 cins Kakadu papağanından biri İzmir Doğal Yaşam Parkı nda yer alıyor.

16 14 TÜRKİYE YE ÖRNEK OLACAK

17 15 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN BUCA TINAZTEPE DE KURACAĞI SOSYAL YAŞAM KAMPÜSÜ İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin pek çok önemli ihtiyacını aynı merkezde giderilebileceği, geniş yelpazede hizmet verecek önemli bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Yapım çalışmaları hızla devam eden Buca Tınaztepe deki Sosyal Yaşam Kampüsü inşaatında toplam 7 binadan ikisinin kaba inşaatı bitirildi. Çocuk Gençlik Merkezi ve kabul binasının betonarme imalatları tamamlandı, Spor salonunda 3. kat imalatı başladı. Kompleksin 64.8 milyon liraya mal olacağı bildirildi. Buca Tınaztepe deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulmaya başlanan Sosyal Yaşam Kampüsü nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak.izmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan modern tesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon Merkezi nde engellilere ve yaşlılara hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. Sosyal Yaşam Kampüsü nde oluşturulacak 500 kişilik huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, 350 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak.çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.

18 16 YILDIRIM GİBİ ÇARPTI AHMET YILDIRIM

19 17 Romanya daki Euro Cup ta mindere çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Ahmet Yıldırım, şampiyon olup adını Avrupa nın en iyi judocuları arasına yazdırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesporlu judocu Ahmet Yıldırım, Romanya da düzenlenen Euro Cup ta şampiyon olarak Avrupa nın en iyileri arasına ismini yazdırdı. 17 yaşındaki sporcu, Haziran da yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesinde organize edilen ve Avrupa nın en elit judocuların katıldığı Euro Cup ta +90 kiloda çıktığı tatamide (Judo minderi) tüm rakiplerini geride bırakarak mutlu sona ulaştı. 26 ülkeden 416 sporcunun katıldığı şampiyonada İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Çiçek Akyüz ise 40 kg de bronz madalyanın sahibi oldu. Ahmet Yıldırım, 2011 de Yıldızlar Türkiye Şampiyonası nda ikinci, Dünya Çocuk Oyunları nda üçüncü, 2013 te Ümitler Türkiye Şampiyonası nda birinci, Gençler Türkiye Şampiyonası nda ise üçüncü oldu. Genç judocu, bu yılın ilk dört ayında çıktığı maçlar sonunda da ümitler ve gençler kategorisinde 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalyayı boynuna taktı. Ahmet Yıldırım, önümüzdeki günlerde önce Çek Cumhuriyeti ndeki Euro Cup ta, hemen ardından Atina daki Avrupa Şampiyonası nda tatamide boy gösterecek. İzmir Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Mesut Kapan la tanışmasıyla hayatının değiştiğini söyleyen genç judocu, Bana (Senden büyük bir yıldız yaratacağız) dediği anı hiç unutamıyorum. O zaman 7 yaşında, judo spor okuluna giden bir çocuktum. 10 yıldır hiç ara vermeden çalışıyor ve başarı basamaklarını birlikte tırmanıyoruz. Mesut hocamın üzerimdeki emeği gerçekten çok büyüktür dedi. Olimpiyat hedefiyle yola çıktıklarını da sözlerine ekleyen Ahmet Yıldırım, Gülşah ablamın (Kocatürk) Londra anılarını duyunca içimi bir heyecan kaplıyor. Kendimi orada hayal ediyor ve daha hırslı çalışıyorum. İki yıl sonra ben de o minderde olacağım dedi. Ahmet Yıldırım ı çok parlak bir kariyerin beklediğini vurgulayan Antrenör Mesut Kapan ise şunları söyledi: Fiziği ve kilosuyla şu anda bile Avrupa da sayılı sporculardan biri haline geldi. Önümüzde daha uzun bir yol var, eksiklerimizi gidererek 2 yıl sonra olimpiyat sporcusu bir evladımız olacak.

20 18 HENTBOL AİLESİ BABA METİN PARLAK, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR ERKEK HENTBOL TAKIMI NI AVRUPA YA TAŞIMAYA ÇALIŞIRKEN, OĞUL ONUR PARLAK DA AYNI EKİPTE BAŞARIYLA FORMA GİYİYOR.

21 19 Antrenör Metin Parlak, Süper Lig deki İzmir Büyükşehir Belediyespor Hentbol Erkek Takımı nda antrenör koltuğunda otururken, oğul Onur Parlak da aynı takımda mavi-beyazlı formayı giyiyor. Hentbola 32 yılını veren baba Metin Parlak, bir yandan Büyükşehir i Avrupa ya taşımaya çalışırken, diğer yandan oğlu için de kariyer planlaması yapıyor. Ancak ona yeterince zaman ayıramadığını söyleyen Antrenör Parlak, Onur la aynı jenerasyonun oyuncuları olan Baran, Mori ve Refik e verdiğim önemi, kendisine veremiyorum. Bu görevi Cengiz Hatırnaz üstlenmiş durumda. Cengiz gibi bir ustanın yanında olmak bile iyi bir kariyerin ilk adımları dedi. Babası Metin Parlak ile aynı çatı altında olmanın kolay ve zor yanları olduğunu söyleyen Onur Parlak ise Babam ev ile salonda iki farklı kişiliğe bürünüyor. Artık ben de onun gibi olmaya başladım. Evde sakinken, maçta tam tersi bir kişiliğine sahip oluyorum. Spor ise ailecek bir yaşam biçimimiz haline geldi. Sadece babam ve ben değil, annem ve kız kardeşim de aktif olarak spor yapıyorlar diye konuştu. Onur, babası ve Cengiz Hatırnaz dan çok şey öğrendiğini de sözlerine ekleyerek, Böyle bir oyuncuyla forma savaşında olmak bile heyecan verici. Zaman zaman forma giyiyorum. Bazen de yedekte kalıyorum. O zaman da babaannem, dedem, annem ve komşularımı araya sokarak babama baskı yapıyorum diyerek esprili bir yorum yaptı. METİN PARLAK ONUR PARLAK 2012 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyespor Hentbol Takımı nı çalıştırıyor. TV Ensen (Almanya), Karşıyaka, TARİŞ, Vestel, Çankaya Belediyespor, TSK, Evrensel Koleji, Maliye Milli Piyango, Türk Telekom, ASKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyespor da forma giydi. Evrensel Koleji, MEV, TAKEV ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'da antrenörlük yaptı Ankara doğumlu. Hentbola 2003 yılında başladı de Mev Koleji nden İzmir Büyükşehir Belediyespor altyapısına geldi sezonunda A Takım a yükseldi. Yıldız ve genç milli takımlarda sürekli olarak forma giydi. Yaşar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği hazırlık sınıfında eğitim görüyor.

22 20 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BAYAN VOLEYBOL TAKIMI NIN TECRÜBELİ OYUNCUSU MELEK BALKAN, SORU YAĞMURU KÖŞEMİZİN BU SAYIDAKİ KONUĞU OLDU. SORU YAĞMURU MELEK BALKAN

23 21 En unutulmaz sayın? İzmir Büyükşehir Belediyespor formasıyla Gelişim Koleji maçında topu ayakla çıkarıp maçın kaderini değiştirdiğim sayıyı unutamam. En unutamadığın maç? Manisa Anemon Hotel de forma giydiğim dönemde play-off şampiyonu olarak 2.Lig e çıktığımız maçı unutmam mümkün değil. En çok sevindiğin maç? Salihli Belediyespor formasıyla 3. Lig den 2.Lig e çıktığımız maç tabi ki. Voleyboldaki idollerin kimler? Rus milli bayan voleybolcu. Pasör çaprazı ve smaçör pozisyonlarında görev alan ve dünyanın en uzun bayan sporcularından birisi Yekaterina Gamova. Sana göre en iyi antrenör? Vakıfbank Türk Telekom'u çalıştıran İtalyan Giovanni Guidetti. Kariyeri şampiyonluklarla dolu başarılı bir antrenör. Tanıdığın en iyi skorer? Milli Takım ve Eczacıbaşı Vitra'da forma giyen ve bana göre son dönemlerin en büyük oyuncusu Neslihan Demir. En sevdiğin şehir? Doğduğum ve yaşamaktan büyük zevk aldığım yer... İzmir İlk kazandığın parayla kime, ne aldın? Hayatım spor. Bu nedenle kendime spor ayakkabısı aldım. Voleybolcu olmasaydın? Hayallerimi süsleyen şey, dizi ve sinema oyunculuğu. Ama vazgeçmiş değilim. Bu hayalim halen devam ediyor? En sevdiğin çizgi film? Şirinler... En çok üzüldüğün maç? Bu sezonun ilk haftasında Bursaspor ile oynadığımız maçın ilk setinde ön çapraz bağlarım koptu ve bir yıl voleyboldan uzak kaldım. En çok etkilendiğim salon? İstanbul'daki Burhan Felek Spor Salonu, şu ana kadar gördüğüm en harika salonların başında yer alıyor. En iyi yerli oyuncular? Bu kategoride iki isim verebilirim. Biri tabi ki Neslihan Demir. Diğeri de VakıfBank'ın genç ve önemli oyuncusu Naz Aydemir. En çok sevdiğin hakem? İzmir'in efsane voleybol hakemlerinden Erdoğan Bayır. En sevdiğin yemek? Boşnak mantısı En iyi şarkıcı? Salihli Bld li Nazlı Gamze. Kaset çıkarsa yok satar. En obur voleybolcu? Bizim Tuğba Özdemir. Herkes doyar o halen sipariş verir. En doğrucu voleybolcu? Benim. Doğru ya da yanlış ne varsa hemen söylerim.

24 22 KIZLAR GOL GOL GOL Bayanlar Hentbol Süper Ligi ndeki Büyükşehirli bayanlar, 23 maçta rakip fileleri topa tutup 601 kez gol sevinci yaşadılar. Bayanlar Hentbol Süper Ligi nde play-off ipini göğüsleyip Challenge Kupası na katılma vizesi alan İzmir Büyükşehir Belediyespor un kızları, sezon boyunca rakip fileleri tam 601 kez sarsarak adeta gol makinesi gibi çalıştılar. Normal sezonda 18 maçta 467 kez gol sevinci yaşayan bayanlar, play-off turundaki 5 karşılaşmada ise 134 gol attı. Büyükşehir, toplam 23 maçlık maratonu 9 galibiyet, 3 beraberlikle bitirdi Zorlu bir sezonu geride bıraktıklarını ve bir kez daha Avrupa hedefine ulaştıklarını söyleyen Antrenör Celal Gençoğlu, Genç bir ekiple yola çıktık. İlk hedefimiz play-off a kalmak, ardından da Avrupa vizesine ulaşmaktı. İstediğimiz her şeyi yaptık. Yüksek bütçeli ve yabancı oyuncuları bulunan bir çok takımı geride bırakarak yarı finale kalmamız, kulübümüzün misyonu açısından güzel bir örnek oldu. Artık geleceğe daha iyi bakıyoruz" dedi. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyespor dan Yasemin Güler, Aslı İskit ve Esin Sağdıç'ın 2014 Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonası grup elemelerinde İtalya ile oyananan iki karşılaşmada A Milli Bayan Hentbol Takımı'nda görev yapması da ayrı bir gurur kaynağı oldu.

25 23 İŞİMİZ ALTYAPI İzmir Büyükşehir Belediyespor U16 ve U19 futbol takımları, İzmir finallerini başarıyla geçip Türkiye Şampiyonası na katılmaya hak kazandılar. İzmir Büyükşehir Belediyespor U16 ve U19 futbol takımları, İzmir şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası nda boy göstermeye hak kazandılar. Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz sezon altyapı takımlarından U15 takımıyla Türkiye Şampiyonası na gittiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyespor Futbol Altyapı Sorumlusu Ertunç Özmusullu, Futbol takımlarımız bu sezon çok başarılı oldular. A Takımımız, altyapıdan yetiştirdiği futbolcu kadrosuyla seneler sonra Play-Off oynama şansı yakaladı. Bu sezon ise U16 ve U19 ekiplerimiz, Türkiye Şampiyonası vizesi aldılar. Geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımızı daha fazla maç yapmaları için Altınordu nun düzenlemiş olduğu Altınordu Çocuk Ligleri nin hepsinde yer alıyoruz. Geçen sezon olduğu gibi altyapıda daha iyi hamlelerle adımızdan söz ettiriyoruz dedi. U16 LAR ŞAHANE 1.Amatör U16 Ligi 9. Grup'ta lider İzmirspor'un ardından averajla ikinci olan U16 lar, İzmir finallerinden Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. İzmirspor, Menderes Belediye, Balçovaspor, Balçova Belediye Termalspor ve Tire 1922 ile aynı grupta yer alan İzmirU16 lar, 10 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alıp 19 puana ulaştı. Grubu ikinci sırada tamamlayan mavi-beyazlılar, yarı finalde Çiğli Belediye'yi 4-0, finalde ise Ceylanspor'u 2-1 yendi. U19 LAR SÜPER 1 Amatör U19 Ligi 5. Grup'ta averajla ikinci olan İzmir Büyükşehir Belediyespor U19 Takımı da İzmir finallerinde başarılı olarak Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Özçamdibispor, Çamdibispor, İzmirgücü, Serindere Kandere, Yeni Çamdibi Gençlerbirliği ve Çamdibi İdmanyurdu ile aynı grupta yer alan U19 lar, 12 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıp 29 puanla ikinci oldu. Grubu ikinci sırada tamamlayan mavi-beyazlılar, yarı finalde Deniz FK'yı 5-0, finalde ise Şirinyerspor'u 1-0 yendi.

26 24 İLK 11 İNDE 5 GENCİN FORMA GİYDİĞİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR, SÜPER AMATÖR LİG DE SEZONU PLAY-OFF BİLETİNİ ALARAK NOKTALADI. GENÇ VE GÜÇLÜ İzmir Büyükşehir Belediyespor Futbol takımı, ilk 11 de 5 gence forma verdiği Süper Amatör Lig de sezonu play-off a kalma başarısı göstererek tamamladı. 10 sezon sonra ilk kez play-off bileti alan Büyükşehir, önce A Grubu nu 22 maçta 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgiyle geçti. 42 puan toplayıp grubu 3. sırada bitiren mavi-beyazlı ekip, böylelikle play-off vizesini aldı. Büyükşehir 5 maçlık play-off serisinde ise zirvenin uzağında kaldı. Süper Amatör Lig'de 10 yıl sonra ilk kez büyük bir başarı elde ettiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyespor Futbol Takımı Antrenörü Osman Şen, "Play-Off grubunda istediğimiz başarıya ulaşamadık. Ancak örnek mücadelemizle lige renk kattık. Sezon başındaki hedefimiz play-off'a kalmaktı ve altyapı oyuncularımızdan oluşan genç kadromuzla bu hedefimize ulaştık. Yüksek bütçeli takımlar arasında iyi ve örnek mücadele verdiğimizi düşünüyoruz. Gelecek senelerde de altyapı misyonumuzla bu başarımızı sürdürmek amacındayız" dedi.

27 25 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Gençlik Konfederasyonu tarafından spor dalında, 2013 yılının En Başarılı Belediye Başkanı seçildi. Türkiye Gençlik Konfederasyonu Ankara da gerçekleştirdiği yerel yönetimler zirvesinin ardından, topluma ve gençliğe hizmetlerinden dolayı Türkiye nin en başarılı belediye başkanlarını belirledi. Yapılan değerlendirmede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, spor dalında 2013 yılının En Başarılı Belediye Başkanı seçildi. Spora verdiği destek nedeniyle Başkan Aziz Kocaoğlu nun ödülü en çok hak eden belediye başkanı olduğunu belirten Türkiye 2013 YILINDA 400 MADALYA Gençlik Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Önder Acar, Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olduğu dönemlerde başta İzmir olmak üzere Türk gençliğine büyük hizmetlerde bulunmuş ve özellikle spora büyük katkılar sağlamıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2013 yılı spor dalında En Başarılı İl Belediye Başkanı seçilmiştir dedi. 7 den 77 ye herkese spor yaptırmak, tüm branşlara eşit önem vererek canlandırmak, tesisler inşa ederek halkın spora ilgisini sürekli yüksek tutmak, spor okulları açarak toplumun her kesimini kucaklamak hedefiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni açtığı branşlarla da yelpazesini her geçen gün genişletiyor. 37 branşta 5100 lisanslı sporcusuyla en fazla branşa ve sporcuya sahip spor kulübü olarak dikkatleri çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2013 yılında başarılarıyla da kendinden söz ettirdi. Mavi-beyazlılar, 2013 yılında 132 si altın 400 madalya kazanırken, 1 Dünya, 4 Avrupa, 2 Akdeniz, 1 Balkan ve 14 Türkiye şampiyonluğu elde edip, 4 Türkiye rekorunun sahibi oldu. TEBRİKLER SAYIN BAŞKAN

28 26 SPORDA DİNLENME Dr. Şaban ACARBAY Spor Hekimi / TÜFAD İzmir Şube Başkanı Sezonu yoğun tempoda sürdüren sporcular, bu sürede fizyolojik ve psikolojik anlamda zorlanırlar. Bu durum, bazen çok açık görülebileceği gibi, bazen de gizli yorgunluk olarak seyredebilir. Haliyle sporcu, böyle bir tablo karşısında; çok gerekli olan doğru ve yeterli bir dinlenmeyi yapmadığı takdirde, fizyolojik performansının gerilemesi ve buna bağlı, olumsuz semptomlar ve sakatlıkların yaşanılması kaçınılmaz olur. Unutulmamalıdır ki; yorgunluk sadece fizyolojik bir sorun olmayıp, psikolojik boyutları da olan, sporcu organizmasını genelde olumsuz etkileyen karmaşık bir olaydır. Gerekenler yapılmadığı takdirde, sporcunun spor hayatı riske edileceği gibi, bedensel ve ruhsal olarak başa çıkamayacağı, problemler oluşur!.. kitap okumak, müzik dinlemek, sevdiklerimizle birlikte olmak, seyahat etmek ve bu gibi sevdiğimiz benzeri faaliyetlerde bulunmak siz sporculara (dinlenmede) olumlu katkılar sağlar. Akıldan asla çıkarılmamalıdır ki; sezon boşluğunu iyi değerlendiren bir sporcu, sezon hazırlık çalışmalarında ani bir yükün ve zorlanmanın altına girmeyecek ve sakatlık riski yaşamadan, neticede istenilen performans düzeyine ve dolayısıyla formasına daha çabuk kavuşacaktır. Tatile girmek, bunların tamamen çözümlenmesi anlamına gelmez. Bu noktada önemli olan, sporcuların profesyonel düşünce içinde, sezon sonunu çok iyi değerlendirmeleridir. Birçok sakatlık, yüksek gerilim ve stresle dolu yoğun bir sezonu geride bırakan sporcular, bir nevi ara toparlanma - rejenerasyon dönemi olan bu tatil bölümünde; spor bilimselliğinin temel prensipleri içinde kalarak hareket etmelidir. Sporcuların, sportif aktivite dışında geçirdiği saatlerde, diğer insanlardan farklı tarafları vardır. Sporcular dinamiktir, disiplinlidir ve programlıdır. Beslenmesi kontrollüdür. İyi bir sporcunun dinlenmesi de aktif olmalıdır. Sporcu ılımlı düzeyde aktif olmak ve müsabaka kilosunu mümkün olduğunca korumalıdır. Teknik adamlar, kilo almaya meyilli ve çabuk form kaybeden sporcularına, mutlaka özel programlar vererek, onları tatile göndermelidirler. Kendi özel programınızın yanında; yürümek, jogging yapmak, yüzmek, ip atlamak, masaj ve rehabilitasyon çalışmalarını yapmak, bisiklet kullanmak, voleybol, basketbol, tenis oynamak, alkol, sigara ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak,

29 27 EGZERSİZ SIRASINDA SIVI ALIMI Dr. Mesut NALÇAKAN Spor Hekimi İnsan için oksijenden sonra en önemli ihtiyaç sudur. İnsan vücudunun yaklaşık %60 ı sudur. Vücut su dengesinin korunması yaşamsal öneme sahiptir. Hücrelerin işlevlerini yerine getirebilmeleri için yeterli miktarda suyun alınması gereklidir. Normalde yiyecek ve içeceklerle alınan günlük 2 ila 2,5 litre sıvı vücudun ihtiyacını karşılamaya yetmektedir. Sıvı kaybı ise böbrekler yanı sıra deri, solunum ve bağırsaklar yolu ile olmaktadır. Egzersiz sırasında artan vücut ısısı terleme ile düzenlenir. Terleme ile sıvı kaybının yanı sıra sodyum, potasyum gibi elektrolit kaybı da oluşur. Bu nedenle uzun süreli ve şiddetli eforlarda vücut sıvı dengesi bozulur. Bunun için yeterli ve doğru sıvı alımı çok önem taşır. pratik olarak yapılabilir. İdrar renginin koyu sarı-kahverengiden açık renk olana kadar sıvı alımı yapılmalıdır. Sıvı alımı ile ilgili öneriler sadece performanstaki azalmanın önüne geçmek için değil aynı zamanda sıcak bitkinliği, sıcak çarpması gibi sağlık sorunlarının önlenmesinde de çok önemlidir. Özellikle önümüzdeki sıcak günleri de dikkate alarak genç sporculara susamayı beklemeden sık sık su içmeleri öğretilmelidir. Yeterli sıvı alımı sağlık için olduğu kadar performans ve dayanıklılık açısından da çok önemlidir. Egzersiz esnasında sıvı kaybı bireysel özellikler yanı sıra yapılan aktivitenin şiddeti, süresi, ortam ısısı gibi birçok faktörle yakından ilgilidir. Egzersiz ile başlangıç ağırlığının % 2 si kadar bir kayıp performansta % 10 ila 20 civarında azalmaya yol açmaktadır. Susamak su kaybının başladığını gösteren önemli bir işarettir. Önemli olan susama hissi oluşmadan önce yeterli sıvı alımını sağlamak olmalıdır. Bu nedenle egzersiz öncesi ve esnasında susamayı beklemeden yeterince sıvı alınması sağlanmalıdır. Pratik olarak önerilen yöntem egzersizden 2-3 saat önce ml sıvı alımı, egzersize başlarken ve sonra her dakika aralıklarla ml (bir bardak) sıvı alınmasıdır. Sıvı ile birlikte sodyum ve karbonhidrat alınması performans açısından olumlu etki sağlayacaktır. Sodyum (0,5-0,7 g/l) ve % 4-8 fruktoz (ya da glikoz veya glikoz polimeri) içeren serin içecekler en uygun içecekler olarak kabul edilmektedir. Egzersizden 2-3 saat öncesi sıvı alımının sodyum ve potasyum içeren atıştırmalıklarla birlikte yapılması önerilebilir. Egzersiz sonrasında eksik sıvının tamamlanması için yeterli sıvı alımı önemlidir. Vücut ağırlığı kaybının 1,5 katı kadar sıvı alımı yapılmalıdır. Sıvı kaybının tamamlanmasının takibi vücut ağırlığı kaybının tamamlanması ile ya da idrar rengi takibi ile

30 28 KISA KISA... ALKIŞLAR ABDULLAH A İzmir Büyükşehir Belediyesporlu atlet, İsrail deki Dünya Okullar Kros Şampiyonası'nı 5. sırada tamamladı. Başarılı atletimiz Abdurrahman Gediklioğu, İsrail'de düzenlenen ISF Dünya Okullar Kros Şampiyonası'nda 6. oldu. Emek Hamaayanot şehrinde 1 Nisan da yapılan şampiyonada 5 kilometrede yarışlarında erkek karma takımımız 1. olurken, sporcumuz Abdurrahman Gediklioğlu da 6. sırayı aldı. Antrenör, Yaşar Erboz Abdurrahman'ı elde ettiği dereceden dolayı tebrik ederken,"dünya arenasında boy göstermek çok önemli. Bu bizim için bir tecrübe oldu dedi. BİLEĞİMİZ BÜKÜLMEZ İzmir Büyükşehir Belediyespor Bilek Güreşi Takımı, Türkiye Şampiyonası nda 4 ü altın 14 madalya aldı. İzmir Büyükşehir Belediyespor Bilek Güreşi Takımı, Türkiye Şampiyonası nda 4 altın, 7 gümüş, 3 bronz madalya aldı. Master erkekler 70 kg sol kolda Mükerrem Akgül, genç erkekler 70 kilo sağ kolda Abdullah Kayhan, 21 yaş altı gençlerde Fatih Öztürk 60 kilo sağ ve sol kolda altın madalya kazandılar. Diğer madalyaları Mükerrem Akgül (sağ kol), Cem Şener (Sağ-sol kol), Tolga Şeer (Sağ-sol kol), İpek Özgün Deper (sol kol), Merve Mengüç (Sağ-sol kol), Emre Akgül (Sol kol), Emre Cem Kavcar (sol kol) kazandılar. 1 altın, 2 bronz İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan üç sporcu, Büyükler Tekvando Şampiyonası'ndan madalya ile döndü. Alanya'da düzenlenen şampiyonaya 74 ilden yaklaşık sporcu katıldı. 87 kiloda Mehmet Korucu tüm rakiplerini geride bırakarak zirvenin tek sahibi oldu. Sporcularımızdan 63 kiloda Cenk Sevinç ile 53 kiloda Merve Gündoğan ise üçüncülüğü elde ederek bronz madalyaya ulaştılar. Canınız sağ olsun İzmir Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı, 1. Lig yolunda Kırmızı Grubu ikinci sırada bitirmesine rağmen play-off serisinde takıldı. Normal sezonu 10 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle noktalayan Büyükşehir, Ankara'daki play-off larda ise Şehit Kamil Engelliler (1-1), Yeni Mahalle Gençlikspor (0-1), Şahinbey Belediyespor (0-0) karşılaşmalarından 2 puan çıkardı. Grubu 3. sırada bitiren Büyükşehir, Süper Lig biletini alamadı. Bize engel yok Ankara'da düzenlenen Bedensel Engelli Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden takımımız, 4 altın 1 gümüş madalya aldı. 16 yaş altı kategorisinde Kerim Elyaz üç adım atlama ve 100 metrede altın madalyaya ulaşırken, Avrupa barajını da aştı. 200 metrede Nurullah Kart birincilik kürsüsüne çıkarken, 100 metre yarışlarında ise gümüş madalya kazandı metrede Cahit Kılıçarslan biriciliği kimseye bırakmayarak şampiyonayı altın madalya ile tamamladı.

31 KISA KISA FRANSA DAN ALTIN GELDİ Büyükşehir Belediyespor Senkronize Buz Pateni takımı, Paris'teki ilk uluslararası sınavından madalyayla döndü. ZORLU & KUBAÇ A BRAVO Nafiz Zorlu Nezih Kubaç ikilisi, İstanbul Açık Briç Şampiyonası nda Türkiye ikinciliğini elde ettiler. İzmir Büyükşehir Belediyespor Senkronize Buz Pateni takımı, Fransa daki Uluslararası Senkronize Buz Pateni Yarışması da birinci oldu. Açelya Usta, Buse Dinçer, Ece Hergüllü, Ece Koral, Eylül Kılınçkaya, Ilgaz Ergüler, İlayda Karakuş, İlayda Nur Arslaner, İlke Deniz Selçuk, İrem Danacı, İris Bolu, Melis Yarar, Murat Arguvan, Necdet Ayyıldız, Turhan Tosunlar, Zeynep Yiğit, Eylül Kaplan, Gökçe Akalın ve Gamze Dövüşken ten oluşan ekip, juniorda puanla zirveye çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyespor Briç Takımı nın iki sporcusu Nafiz Zorlu-Nezih Kubaç ikilisi 2014 Mehmet Kortay İstanbul Açık Briç Şampiyonası nda ikinciliği elde etti. İstanbul daki şampiyonaya 326 çift katılırken Zorlu-Kubaç ikilisi iyi bir performansla ikincilik kupasına uzandı. Ülkemizin en iyi briççilerinin katıldığı şampiyonada Faruk Garipağaoğlu-Ali Uçar ikilisi ise tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonluğunu elde ettiler. Buzda üç madalya İzmir Büyükşehir Belediyesporlu sporcular, Slovenya da düzenlenen Short Track Balkan Kupası nda 2 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi oldular. 11 sporcunun yer aldığı 1000 metre yarışlarında başarılı sporcumuz Serdar İltir, ikincilik kürsüsüne çıkarken, 500 metrede üçüncü sırayı elde etti metre bayrak yarışmasında İnan Eren ise ikinci olarak ülkemize gümüş madalyayı getirmeyi başardı. Judoda şampiyonuz İzmir Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı, Ankara'daki Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası'nda bayanlarda birinci, erkeklerde ikinci oldu. 48 kg de Ecem Taşkın, 57 de Gülhan Kılıç, 70 te Güler Yur, 66 kg gençlerde Sergen Gündüz ve +100 kiloda Gökhan Biçer altın madalyaya ulaştı.66 kg büyüklerde Sergen Gündüz ile 73 te Alican İşler gümüş, +78 de Yücel Yılkıran ve 90 da Murat Pehlivan bronz aldılar. Satrançta rakip yok İzmir Büyükşehir Belediyespor Satranç Takımı, Türkiye Çocuk Satranç Ligi Şampiyonası İzmir İl yarışmalarında şampiyonluğa ulaştı. Halkapınar Spor Salonu'ndaki şampiyonada Büşra Damoğlu,Yarkın Hasret, Alp Namdar ve Nur Kardelen Solmaz'dan oluşan takımımız oynadığı 5 maçı da kazanarak zirveye çıktı. Antrenör Zafer Emiroğlu, 'Şimdiki hedefimiz Türkiye Şampiyonası'nda derece elde etmek' dedi.

32

GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ 2001 Yılı Faaliyetleri 2000-2001 dönemi Gençlik ve Spor Kulübünün sezon açılışı 10 Ekim 2001 tarihinde Fuar Yüzme Havuzunda düzenlenen kokteylle yapılmıştır. Bayan-erkek basketbol,

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 İşte İzmir in gurur tablosu Tarih : İzmir Büyükşehir Sporcuları 2014 te Tam 210 Madalya Kazandı Mücadele ettiği tüm branşlarda zirveyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2014

Detaylı

OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI

OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI Okulumuz sportif anlamda 2000 yılında okulumuza beden eğitimi öğretmeni olarak atanan Kubilay KIZILBUĞA ile başlamaktadır. Beden eğitimi öğretmenimizin üstün gayretleriyle

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU Hazırlayanlar : Ali AKYOL (Şube Müdürü) Halil

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 8 ( 17 Şubat 02 Mart 2014) Sayfa 1 ATLETİZM ATLETİZM İSTANBUL ŞAMPİYONASI DENEME YARIŞLARI SONUÇLARI ADI VE SOYADI SONUÇ YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ ADI VE SOYADI SONUÇ YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken, Yüzme, Basketbol ve Atıcılık

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2013-2014 KATILDIĞIMIZ SPOR BRANŞLARI VE TAKIM ANTRENÖRLERİ 1 ATLETİZM Arş. Gör. Görkem AYBARS 2 BADMİNTON Yrd. Doç. Dr. Ersin ALTIPARMAK 3 BASKETBOL

Detaylı

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet göstermekteyiz.

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet göstermekteyiz. ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 (03 Mart - 16 Mart 2014) Sayfa 1 ATLETİZM İSTANBUL GENÇLER PUANLI ATLETİZM SALON YARIŞLARI SONUÇLARI 04-05 MART 2014 ASLI ÇAKIR A. ATLETİZM SALONU ADI VE SOYADI SONUÇ YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR 2012-2013 KATILDIĞIMIZ SPOR VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM Prof. Dr. B. Muzaffer Çolakoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, Yrd. Doç. Dr. Fehime Haslofça, Arş. Gör. Görkem

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ. Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012

EGE ÜNİVERSİTESİ. Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012 EGE ÜNİVERSİTESİ Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012 ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI KATILDIĞIMIZ SPOR MÜSABAKALARI VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM 2 BADMİNTON Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça,

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 10 ( 27 Mart -17 Nisan 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 11-12 Nisan günlerinde Atatürk Olimpiyat Stadı nda İstanbul Ortaokullar Arası Puanlı Atletizm Yarışları yapıldı. Yarışmalara katılan öğrencilerimiz,

Detaylı

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYANLAR Şef G. Ali AKYOL Bil. İşl. Halil

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 23.10.2010 05.10.2012 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2010 2011 ve 2011 2012 yılı

Detaylı

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI Engelli futbolcular ın dostluk maçı Bodrum da, Hollanda dan gelen zihinsel engelli futbolcular takımı ile Dalaman, Ortaca Bölgesi Engelliler

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 ( 13 Mart - 27 Mart 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 15 Mart Çarşamba günü okulumuz atletizm sahasında Sarıyer İlçesi 18 Mart Atletizm Yarışları yapıldı. Ortaokul ve liseden toplam 15 öğrencimizin

Detaylı

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bodrum Belediyesi Bodrumspor u ziyaret etti. Yeni sezon öncesi ilk hazırlık dönemini Yalı Çiftlik

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 ( 16Mart 29 Mart 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 17 Mart Salı günü, okulumuz atletizm sahasında Çanakkale Şehitlerini Anma Atletizm Kros Yarışları yapıldı. Yarışlarda okulumuz küçükler ve yıldızlar

Detaylı

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU YÖNETİM KURULU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU. Uygulama Tarihi

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU YÖNETİM KURULU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU. Uygulama Tarihi Sıra No İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU YÖNETİM KURULU 14.02. - 30.09. DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Branş 1 Faaliyetin Adı SÜPER LİG 2. DEVRE 2 1. LİG 2. DEVRE 3 2. LİG 2. DEVRE 4 5 SÜPER LİG 1. DEVRE SÜPER

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TARAFINDAN ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRİLEN 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ARASI TAKIM SPORLARI VE FERDİ YARIŞMALARA ÜNİVERSİTEMİZİ

Detaylı

1- Keman Zeynep KUTAY 1.lik 2- Keman Sina KALKAN 2.lik 3- Begüm KORUKLUOĞLU - Piyano- 3.lük

1- Keman Zeynep KUTAY 1.lik 2- Keman Sina KALKAN 2.lik 3- Begüm KORUKLUOĞLU - Piyano- 3.lük 11.KLASİK BATI MÜZİĞİ İLE ESER SESLENDİRME YARIŞMASINDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLER 1- Keman Zeynep KUTAY 1.lik 2- Keman Sina KALKAN 2.lik 3- Begüm KORUKLUOĞLU - Piyano- 3.lük CİMNASTİK *Okulumuz; öğrencilerinden

Detaylı

2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER

2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER T.C. EGE ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Bornova ĠZMĠR 2014 A. ARTĠSTĠK

Detaylı

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN 06.02.2018 BASKETBOL VE VOLEYBOL TAKIMLARI ALL STARS SPORTS CAMP TA 2018 sömestr tatilinde Kuşadası'nda düzenlenen kış kampına Ülkem Koleji basketbol ve voleybol takımları katıldı.

Detaylı

BODRUMLU ATLETLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 6 REKOR 14 MADALYA

BODRUMLU ATLETLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 6 REKOR 14 MADALYA BODRUMLU ATLETLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 6 REKOR 14 MADALYA Atletizm Federasyonu ve İstanbul Masterlar Kulübü tarafından İstanbul da düzenlenen Türkiye Atletizm Masterlar Salon Şampiyonası na Bodrum

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 11 ( 17 Nisan 02 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 GENEL 18 Nisan Salı günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile Bayan Voleybol A Milli Takım Pasörü Naz Aydemir Akyol u konuk ettik. İbrahim

Detaylı

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir.

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. İLİMİZİN SPOR FAALİYETLERİ AMATÖR SPOR KULÜP SAYILARI Bal Ligi

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ OKULLARI Bülten No: 7 (08 Aralık 21 Aralık 2014 ) Sayfa 1 BASKETBOL ORTAOKUL STREETBALL Streetball maçlarında, 8-B ile 8-C arasında oynanan üçüncülük dördüncülük maçını 10-9 luk skorla 8-B sınıfı kazandı.

Detaylı

VETERAN ATLETLERDEN SELANİK ÇIKARTMASI

VETERAN ATLETLERDEN SELANİK ÇIKARTMASI VETERAN ATLETLERDEN SELANİK ÇIKARTMASI Bodrum dan atletlerinde katıldığı Balkan Veteran Atletizm Birliği tarafından düzenlenen ve 21 Eylül e kadar devam edecek şampiyonaya katılacak Türk sporcular, Selanik

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

Ali AKYOL Spor Şube Müd.

Ali AKYOL Spor Şube Müd. T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SPOR ŞUBESİ ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Ali AKYOL Spor Şube

Detaylı

Yeteneğini Keşfet! Kış Spor Okulları Başlıyor! TED MERSİN KOLEJİ SPOR KULÜBÜ

Yeteneğini Keşfet! Kış Spor Okulları Başlıyor! TED MERSİN KOLEJİ SPOR KULÜBÜ 2017-2018 Yeteneğini Keşfet! Kış Spor Okulları Başlıyor! TED MERSİN KOLEJİ SPOR KULÜBÜ Çocuk ve Spor Spor çocuğun yalnızca bedenini değil bütünlüğünü eğitmek için gerekli bir araç ve eylemdir. Çocuk açısından

Detaylı

DANSTA BAŞARI SPORDA BAŞARI...

DANSTA BAŞARI SPORDA BAŞARI... DANSTA BAŞARI 3D sınıfı öğrencimiz Gündüz Yalçıner ODTÜ de düzenlenen Uluslararası METUOPEN-2017 Cumhuriyet kupasında Minikler-1 Klasmanda, Standart ve Latin danslarda 4. olarak madalya almaya hak kazanmıştır.

Detaylı

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU Türkiye Golf Federasyonu nun 2009-10 yılları faaliyet raporu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. ULUSAL SPORTİF FAALİYETLER 2009 Yılı Faaliyetleri

Detaylı

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir.

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. İLİMİZİN SPOR FAALİYETLERİ AMATÖR SPOR KULÜP SAYILARI Bal Ligi

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2010-2011

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2010-2011 EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2010-2011 ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI KATILDIĞIMIZ SPOR MÜSABAKALARI VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM Prof. Dr. Muzaffer Çolakoğlu, Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI 2009-2010 YILLARINA AİT FAALİYET RAPORU FEDERASYONUMUZA AİT BAZI TEKNİK BİLGİLERİ, Judo Yapılan Faal İl Sayısı; 2010 yılı itibariyle 63 ilde faal judo yapılmaktadır. Sporcu Sayımız; 2009 yılı lisanslı

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 10 (17 Mart - 30 Mart 2014) Sayfa 1 ATLETİZM İSTANBUL KÜÇÜKLER PUANLI ATLETİZM YARIŞLARI SONUÇLARI 24-25 MART 2014 ENKA ATLETİZM SAHASI ADI VE SOYADI LEYLA ÖZDOĞURAN LEYLA ÖZDOĞURAN SONUÇ YARIŞTIĞI

Detaylı

Siyah-beyazlılar, Beşiktaş Antalyaspor'u devirdi

Siyah-beyazlılar, Beşiktaş Antalyaspor'u devirdi 16 NİSAN 2013 Beşiktaş Antalyaspor'u devirdi Siyah-beyazlılar, oyunun ilk 30 dakikasında tempoyu yükseltemedi ve organize bir atak geliştiremedi. Devrenin son bölümünde tempo biraz yükseldi. Karşılıklı

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 7 ( 04 Ocak 18 Ocak 2016 ) Sayfa 1 BASKETBOL ENKA SPOR (KULÜP) Küçük kulüp basketbol takımımız seri C grubundaki ilk maçını güçlü rakibi karşısında kaybetti. Enka 26 Bahçeşehir Yıldızları 74

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 16 ( 30 Mayıs 15 Haziran 2016 ) Sayfa 1 SPORCU ÖDÜL TÖRENİ 09 Haziran Perşembe günü, tüm okulun katılımı ile Sporcu Ödül Törenimizi coşku ile gerçekleştirdik. Atletizm, basketbol, eskrim, binicilik,

Detaylı

Ali AKYOL Spor Şube Müd.

Ali AKYOL Spor Şube Müd. T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SPOR ŞUBESİ ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Ali AKYOL Spor Şube

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 3 ( 13 Ekim 27 Ekim 2014 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİ Okul sporları kapsamında yer alan basketbol, voleybol, atletizm, tenis, futbol ve yüzme branşlarında verimi arttırabilmek, öğrenci antrenör bağlantısını

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

Kartal turu geçti. dışında müdahale etti, dönen topu Kaan ağlara gönderdi (1-2). İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-2 rakibin

Kartal turu geçti. dışında müdahale etti, dönen topu Kaan ağlara gönderdi (1-2). İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-2 rakibin Kartal turu geçti BEŞİKTAŞ Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Ankaragücü nü 3-2 mağlup etti. Siyah-beyazlılar bu skorla, Ziraat Türkiye Kupası nda bir üste tura yükseldi. Karakartallar

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 6 ( 21 Aralık 2015 04 Ocak 2016 ) Sayfa 1 ATLETİZM 22 Aralık Salı günü Ataköy Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu nda İstanbul Atletizm Şampiyonası yapıldı. Her kategoride 65 e yakın öğrencinin

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 ( 02 Mart 15 Mart 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 03-04 Mart tarihlerinde Aslı Çakır Alptekin Atletizm Pisti nde yapılan Anadolu Ligi Eleme Yarışları na katıldık. İstanbul Şampiyonası öncesinde önemli

Detaylı

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum Golf ve Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal egemenlik ve Çocuk Tenis Turnuvası, çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya 60 çocuk katıldı. Bodrum Golf

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 (12 Mayıs 25 Mayıs 2014) Sayfa 1 BASKETBOL KÜÇÜK BASKETBOL Küçük basketbol takımımız başarılı maçlar çıkarmaya devam ediyor. Gelişim ligi maçında rakibi Fenerbahçe Ataşehir basketbol takımını

Detaylı

YETENEKLİYSEN..! BURSUN HAZIR... BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ.

YETENEKLİYSEN..! BURSUN HAZIR... BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ. GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ YETENEKLİYSEN..! www.spor.gau.edu.tr BURSUN HAZIR... BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2018 ÖZEL YETENEK SINAVI GİRİŞ KILAVUZU TESİSLERİMİZ Kapalı Yüzme Havuzu Açık Yüzme Havuzu

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 1 ( 05 Eylül 09 Ekim 2017 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİLENDİRME 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda faaliyet gösterecek okul takımlarımızın seçmeleri yapıldı. Takım listeleri, beden eğitimi

Detaylı

ÇOCUKLAR İÇİN SURVİVOR PARKURU

ÇOCUKLAR İÇİN SURVİVOR PARKURU ÇOCUKLAR İÇİN SURVİVOR PARKURU BJK YAZ SPOR OKULU ERSAN RESORT&SPA İŞBİRLİĞİYLE ÇOCUKLAR İÇİN SURVİVOR PARKURU Bodrum Kartalları Bjk Yaz Spor Okulu ERSAN Resort&Spa işbirliğiyle yaz spor okulu faaliyetlerine

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 14 ( 30 Mart 12 Nisan 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 01-02 Nisan tarihlerinde, okulumuz atletizm sahasında Liseler Arası Gençler Puanlı Atletizm Yarışmaları yapıldı. Yarışlara okulumuz, kızlar ve erkekler

Detaylı

Batuhan ayrıldı. BEŞİKTAŞ sezon başında G Ü N L Ü K I N T E R N E T G A Z E T E S İ. 31 OCAK 2013 Günlük Spor Gazetesi

Batuhan ayrıldı. BEŞİKTAŞ sezon başında G Ü N L Ü K I N T E R N E T G A Z E T E S İ. 31 OCAK 2013 Günlük Spor Gazetesi 31 OCAK 2013 Tasarım: Onur Baştuğ - Muzaffer Topal - Haber: Didem Tutal - Ufuk Çoban IPHONE ve IPad uygulama: Uğur Baştuğ Batuhan ayrıldı BEŞİKTAŞ sezon başında Eskişehirspor'dan kadroya dahil edilen Batuhan

Detaylı

30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası!

30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası! MAVİ HALİÇ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ AYLIK E-BÜLTENİ HAZİRAN-ARALIK 2015 SAYI:1 YIL:1 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası! 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası Uluslararası Judo Turnuvası 21-22-23

Detaylı

Türkiye Atletizm Federasyonu

Türkiye Atletizm Federasyonu Türkiye Atletizm Federasyonu 2013-2016 Eylül, 2016 2013-2016 Türkiye Atletizm Federasyonu olarak 2013 Eylül de iki kuşağı dopingden silinmiş bir federasyon olarak göreve başladık. Öncelikli hedefimiz dopingden

Detaylı

HENTBOLDA HEDEF YIL 2020

HENTBOLDA HEDEF YIL 2020 HENTBOLDA HEDEF YIL 2020 Ülkemiz hentbolu için yapılan çalışmalar sonucunda 1980-1995 yılları arasında tüm ülke tarafından tanınmış ve tercih edilen bir spor branşı haline gelmiş ve Türk hentbolu o yıllar

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU HATAY- 2017 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2006-2007 DERECE ALMIŞ OLDUĞUMUZ ÜNİVERSİTELERARASI MÜSABAKALAR BASKETBOL B KATEGORİSİ GRUP BİRİNCİLİĞİ (19-23 MART 2007 / ANKARA) Müsabakalara 11

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 6 (08 Aralık 21 Aralık 2014 ) Sayfa 1 BASKETBOL KÜÇÜK BASKETBOL Gelişim liginde mücadele veren küçük basketbol takımımız maçlarına galibiyetle başladı. Paşabahçe takımını güzel bir mücadelenin

Detaylı

29 Ekim 2008 Cumhuriyetimizin 85. Yılında 85 metre Dünya Rekoru: Devrim Cenk ULUSOY SPONSOR DOSYASI

29 Ekim 2008 Cumhuriyetimizin 85. Yılında 85 metre Dünya Rekoru: Devrim Cenk ULUSOY SPONSOR DOSYASI NİHAİ DOKÜMAN Versiyon 2 2008/09/09 www.sas.odtu.edu.tr ODTÜ Mezunları Derneği Antalya Şubesi 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. Devri m CENK ULUSOY KISA ÖZGEÇMİŞİ... 3 2. metre Dünya Rekoru Denemesi İçeriği...

Detaylı

SPORCU BAŞARI LİSTESİ. Ulusal ve Uluslararası Milli Takım Yarışmaları. 11 Ocak 2015

SPORCU BAŞARI LİSTESİ. Ulusal ve Uluslararası Milli Takım Yarışmaları. 11 Ocak 2015 SPORCU BAŞARI LİSTESİ Ulusal ve Uluslararası Milli Takım Yarışmaları 11 Ocak 2015 1 13-15 Nisan 2007 İLK BAHAR OKÇULUK KUPASI - Antalya Olimpik Yay Yıldız Erkekler Takımı Bronz Kupa Yiğit ÇETİNER Ali Baran

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 ( 15 Mayıs 29 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 17 Mayıs Çarşamba günü okulumuz atletizm sahasında Sarıyer İlçesi Gençlik Yarışları yapıldı. Yarışlarda okulumuzu iki takım ile ENKA Lisesi temsil

Detaylı

Mehmet DEMİR ORTALIK TOZ DUMAN...HAVA ÇOK PUSLU!... Nihayet, aylardır gol yemeden iki hafta üst üste kazanma

Mehmet DEMİR ORTALIK TOZ DUMAN...HAVA ÇOK PUSLU!... Nihayet, aylardır gol yemeden iki hafta üst üste kazanma Mehmet DEMİR ORTALIK TOZ DUMAN...HAVA ÇOK PUSLU!... Nihayet, aylardır gol yemeden iki hafta üst üste kazanma beklentimiz kısmen de olsa sona erdi. Gölcük deplasmanından sonra Tekirdağ maçını da kazandık,

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 15 ( 13 Nisan 10 Mayıs 2015 ) Sayfa 1 9.SPOR FESTİVALİ 11-12-13 Mayıs tarihlerinde 9.Spor Festivalimizi gerçekleştireceğiz. Voleybol, tenis, basketbol, atletizm, futbol branşlarında misafir

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 5 ( 07 Aralık 21 Aralık 2015 ) Sayfa 1 GENEL 11 Aralık Cuma günü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri, Dünya Olimpiyat Komiteleri Birliği Yönetim Kurulu na seçilen ilk Türk spor

Detaylı

Beşiktaş performansını artırmak için. Kartal acımadı

Beşiktaş performansını artırmak için. Kartal acımadı 9 EYLÜL 2013 Kartal acımadı Beşiktaş performansını artırmak için Tekirdağspor ile hazırlık maçı yaptı. Milli maçlar nedeniyle verilen arada Beşiktaş, Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Tekirdağspor ile

Detaylı

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 6 EKİM 2010 6 EKİM 2010 TRABZON KAZANACAK! Zihni Ağırman /TAKA GAZETESİ Trabzon büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Sadece Trabzon değil,

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 3 ( 02 Kasım 16 Kasım 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 06 Kasım Cuma günü, Enka Okulları 12. Cumhuriyet Koşusu nu gerçekleştirdik. 4. ve 5. sınıf öğrencilerinden 134 öğrencinin katıldığı yarışımız zevkli

Detaylı

BELEDİYESPOR FAALİYET RAPORU 2006

BELEDİYESPOR FAALİYET RAPORU 2006 2006 AMACI Şehrimiz gençliğinin tüzüğümüzde b u l u n a n b r a n ş l a r d a s p o r t i f faaliyetlerde bulunmasını sağlamak, sporu sevdirmek, spora yöneltmek, sporcuları eğitmek, sportif kültür ve bilincini

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 ( 12 Ocak 23 Ocak 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 22 Ocak Perşembe günü, Ataköy Aslı Çakır Alptekin Kapalı Atletizm Sahası nda, Avrupa Yakası İstanbul un En Hızlısı Yarışması Cheetos sponsorluğunda

Detaylı

Büyükşehir Spor Şenliği tüm hızıyla sürüyor

Büyükşehir Spor Şenliği tüm hızıyla sürüyor Büyükşehir Spor Şenliği tüm hızıyla sürüyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları ve İştiraklerindeki personeli kaynaştırmak amacıyla bu yıl onuncusu düzenlenen Birimler arası Spor Şenliği

Detaylı

MEB yüzme minikler yarışlarında okulumuz Yüzme takımından 3. sınıf öğrencisi Mustafa Sarısoy 31 Mayıs 2016 salı günü katıldığı yarışlarda;

MEB yüzme minikler yarışlarında okulumuz Yüzme takımından 3. sınıf öğrencisi Mustafa Sarısoy 31 Mayıs 2016 salı günü katıldığı yarışlarda; 21-22 Mayis'ta Bursa'da Yapilan Anadolu Yildizlar Ligi Türkiye Finalinde Jessica 50 m Kelebek stilinde Türkiye 3. oldu, 50 m Kurbağalama stilinde ise Türkiye 2. Oldu. MEB yüzme minikler yarışlarında okulumuz

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI TOHM, ANKARA, 09.04.2017 Eskrimde dikkat çeken sonuçlar almaya başladık. 94 yıllık Türk eskrim tarihi ve Türk spor tarihine altın harflerle yazılacak

Detaylı

BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ

BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ Kırçiçeği Bodrum Basket takımı ve yöneticileri, Kırçiçeği Konacık restoranında basınla buluştu Kurulduğu ilk yılında şampiyon olarak Türkiye Kadınlar Basketbol

Detaylı

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulüp binasında, futbol şubesinde yapılan değişikler ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına Bodrumspor

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 10 ( 29 Şubat 14 Mart 2016 ) Sayfa 1 ATLETİZM 01 Mart Salı günü Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonunda İstanbul En Hızlı Çocuk Yarışları yapıldı. Okulumuzdan yarışmaya katılmaya hak kazanan

Detaylı

Akşam antrenmanında. Beşiktaş Gazetesi Köybaşı ameliyat olacak GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... SPOR

Akşam antrenmanında. Beşiktaş Gazetesi Köybaşı ameliyat olacak GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... SPOR 12 Köybaşı ameliyat olacak TALİHSİZLİĞİNİ yenemeyen ve beş buçuk ay önce, sol diz ön çapraz bağ ve dış yan bağ ameliyatı olan başarılı oyuncu İsmail Köybaşı, dün yapılan antrenmanda talihsiz bir sakatlık

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

Oğuzhan'dan iyi haber!..

Oğuzhan'dan iyi haber!.. Oğuzhan'dan iyi haber!.. Siyah Beyazlı takımın Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Bursaspor maçında sağ arka adalesinden sakatlanan ve sahalara 2 ayda dönebileceği belirtilen Oğuzhan'ın beklenenden çabuk

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 4 ( 16 Kasım 07 Aralık 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 30 Kasım Pazartesi günü, okulumuz atletizm sahasında Sarıyer İlçesi Kaymakamlık Kupası Kros Yarışları yapıldı. Yarışmaya okulumuzdan katılan öğrencilerimiz

Detaylı

BODRUMSPOR LAZER 4.7 DE ÜÇÜNCÜ

BODRUMSPOR LAZER 4.7 DE ÜÇÜNCÜ BODRUMSPOR LAZER 4.7 DE ÜÇÜNCÜ Bodrum Belediyesi Bodrumspor yelken takımı Türkiye Laser 4.7 Takım Şampiyonası nda 3. oldu. Türkiye Yelken Federasyonu ve Türk Yelken Vakfı tarafından 28-30 Ekim tarihlerinde

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ OKULLARI Bülten No: 8 ( 22 Aralık 2014 11 Ocak 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 24 Aralık Çarşamba günü atletizm sahamızda İlçe Atatürk Kros Yarışları yapıldı. Okulumuz ilkokul, ortaokul ve liseden 18 öğrenci ile

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ OKULLARI Bülten No: 11 (31 Mart 20 Nisan 2014) Sayfa 1 ATLETİZM ADI VE SOYADI SONUÇ İSTANBUL GENÇLER PUANLI ATLETİZM YARIŞLARI SONUÇLARI 27-28 MART 2014 ATLETİZM SAHASI YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ ADI VE

Detaylı

Ege Üniversitesi ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI

Ege Üniversitesi ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI Ege Üniversitesi ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2009 2010 ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI Üniversitemiz Türkiye Üniversiteleri arasında madalya sıralamasında

Detaylı

S O N U Ç L A R & R A P O R

S O N U Ç L A R & R A P O R TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER YAZ OYUNLARI (25 th SUMMER UNIVERSIADE) 01-12 TEMMUZ 2009, BELGRAD / SIRBİSTAN S O N U Ç L A R & R A P O R 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER YAZ OYUNLARI

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 ( 18 Nisan 02 Mayıs 2016 ) Sayfa 1 10. SPOR FESTİVALİ Bu sene 10. su yapılacak olan Spor Festivalimiz, 2 Mayıs Pazartesi başlayacak ve üç gün sürecek. 30 okuldan 400 öğrencinin davet edildiği

Detaylı

Büyükşehir Spor Şenliği tüm hızıyla sürüyor

Büyükşehir Spor Şenliği tüm hızıyla sürüyor Büyükşehir Spor Şenliği tüm hızıyla sürüyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları ve İştiraklerindeki personeli kaynaştırmak amacıyla bu yıl onuncusu düzenlenen Birimler arası Spor Şenliği

Detaylı

SPORCU ÖZGEÇMİŞ PUAN TABLOSU Adaylar sadece bir kategoriden puan alırlar. KATEGORİ Ve Puan A 100Puan ARTİSTİK CİMNASTİK CİMNASTİK

SPORCU ÖZGEÇMİŞ PUAN TABLOSU Adaylar sadece bir kategoriden puan alırlar. KATEGORİ Ve Puan A 100Puan ARTİSTİK CİMNASTİK CİMNASTİK SPORU ÖZGÇMİŞ PUN TLOSU daylar sadece bir kategoriden puan alırlar KTGORİ 100 90 80 RTİSTİK İMNSTİK 1-Olimpiyat, ünya, vrupa Şampiyonası veya ünya Kupasından birine katılmış. 1-n az 10 ülkenin katılımı

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR İN EVLİYA ÇELEBİ Sİ

BÜYÜKŞEHİR İN EVLİYA ÇELEBİ Sİ SAYI 11 NİSAN/MAYIS 2013 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ BROŞÜRÜ BÜYÜKŞEHİR İN EVLİYA ÇELEBİ Sİ Aybüke Aktuna, 3 kıta, 9 ülkede ok attı. FUTBOL OYNA ARKADAŞLAR KAZAN SAYFA 2 & SUPERMAN

Detaylı

SEZONU İSTANBUL LİGLERİ STATÜSÜ

SEZONU İSTANBUL LİGLERİ STATÜSÜ 2016 2017 SEZONU İSTANBUL LİGLERİ STATÜSÜ İstanbul Mahalli Lig maçları 2016 2017 Sezonu AA Ligi U18 U16 U14 kategorilerinde aşağıdaki statü uygulanacaktır. AA U18 ERKEKLER LİGİ AA U18 Erkekler Ligi 20

Detaylı

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI 2016 2020 YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI Sayın Yetkili, İlgili dosyalarla ilgili görüş ve sorularınızı aşağıdaki mail adreslileri ile irtibata geçerek gerçekleştirebilirsiniz. Faaliyet Programı ilgi ilgili

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 1 ( 05 Eylül 24 Ekim 2016 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİLENDİRME 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuzda faaliyet gösterecek okul takımlarımızın seçmeleri yapıldı. Takım listeleri, beden eğitimi

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 8 ( 27 Şubat 13 Mart 2017 ) Sayfa 1 BASKETBOL LİSE BASKETBOL İlçe ve Özyeğin turnuvalarına hazırlanan basketbol takımımız Cent Koleji ile hazırlık maçı yaptı. KÜÇÜK BASKETBOL ENKA SPOR 56 CENT

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

11 FA Tefik Y. NASUFOV... Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Alanı..Teşfik Ödülü, Klavye,Mouse,Flash Disk,Katılım Sertifikası

11 FA Tefik Y. NASUFOV... Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Alanı..Teşfik Ödülü, Klavye,Mouse,Flash Disk,Katılım Sertifikası E-BİKO 2009 ANİMASYON ALANINDA DÜNYA 4.'SÜ OLDUK Bu yıl 5.'sinin gerçekleştirildiği E-BİKO Uluslar Arası Bilişim Olimpiyatına Okulumuz İki Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Projesi Başvurmuştur. Okulumuzun

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Spor Müsabakaları

EGE ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Spor Müsabakaları EGE ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 Öğrenci Spor Müsabakaları FAKÜLTE / YÜKSEKOKULLARARASI SPOR MÜSABAKALARI Etkinlik Adı: Fakülte / Yüksekokullararası II.Lig Erkekler Basketbol Müsabakaları 1 Etkinlik Tarihi:

Detaylı