YEDITEPE UNIVERSITY AKADEMİK YILI EYLÜL- OCAK YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YEDITEPE UNIVERSITY 2012 2013 AKADEMİK YILI EYLÜL- OCAK YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ"

Transkript

1 YEDITEPE UNIVERSITY AKADEMİK YILI EYLÜL- OCAK YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ Dersin Kodu; AFS 101 İspanyolca 1: (3 saat / haftada) Seviye: A1 İspanyolca Bölümü Kordinatörü:Jesús García jgarcia@yeditepe.edu.tr Tel: ( / 1965) Dersin Amacı: İspanyolca Bölümü dersleri sekiz kurdan oluşur. Dersler haftada 2+1 şeklinde yapılır.öğrenciler dersleri kredili veya kredisiz olarak seçebilirler.uluslararası ilişkiler bölümünde de dersler haftada üç saattir. 101 seviyesinde Aula Internacional adındaki kitabı kullanmaktayız.bu kitap İspanyolca öğretiminde sözlü ifadeye önem veren, temeli iletişimsel yönteme dayalı bir metotdur.bu seviye 1. üniteden 4. ünitenin sonuna kadarki bölümü kapsar. Kullanılan Materyaller: Ana Kitap Aula Internacional 1 Alıştırma Kitabı Aula Internacional 1 Devam Durumu Bu dersi alan bütün öğrenciler derslere %80 devam etmek zorundadır.% 80 den fazla devamsızlık yapmaları durumunda,geçerli bir mazeretleri yoksa sınava giriş ve kura devam hakkını kaybederler. Sınavlar Bir ara sınav bir de final sınavı vardır. Değerlendirme Final sınavı (%50): Sınav: (% 35). Sözlü: (% 15).

2 İSPANYOLCA 1. SEVİYENİN DERS PROGRAMI HAFTA TARİH KONULAR & 14 EYLÜL 17 & 21 EYLÜL & 28 EYLÜL 1 & 5 EKİM 1.ÜNİTE Tanışma ve Selamlaşma Kişisel Bilgiler Alfabe ve Telaffuz Eril ve Dişil isim ve sıfatlar (İlk hafta olduğundan öğrencilerin kitapları olmayacaktır buyüzden tekrar yapacağız ve önümüzdeki hafta kitaba başlayacağız.) İletişimde Temel Amaç: Bizim kim olduğumuzu açıklamak ve diğerlerinin kim olduğunu anlamak. A / ANLAMAK 1.Merhaba,Nasılsın? Tanışma 2.İspanyolca Kelimeler.. Ne demek? Anlamıyorum Sayılar (1-100) 3.Ünlüler. Nasıl söylenir? Meslekler,Ülkeler B /ARAŞTIRMAK VE DÜŞÜNMEK. 4. Resepsiyonda. Kişisel Bilgiler Selamlaşma ve Vedalaşma. Alfabe. Cins(eril,dişil).Kişi Zamirleri.Kişisel Bilgiler. Fiiller: Olmak ve Bulunmak, sahip olmak, çağırmak. Haber Kipinde Geniş Zaman:Düzenli Fiiller ar,-er, -ir. (Toplam üç grup olduğunun ve diğerlerinden ilerki konularda bahsedileceğinin belirtilmesi) & 12 EKİM 15 & 19 EKİM. 5 HOBİLER Üç çekim: -ar, -er, -ir. 6.Harfler ve sesler. Nasıl söylenir? Fonetik.Kelime C. / PRATİK YAPMAK VE İLETİŞİM KURMAK 7. Sınıftaki nesneler Ne demek? Nasıl yazılır? 8. Sınıfın ilk günü.

3 & 24 EKİM 30 EKİM & 2 KASIM Olmak, Sahip olmak,çalışmak, Ülkeler, meslekler. 9. Sınıf Arkadaşları Sınıf arkadaşları ile ilgili kart veya afiş. Ç./SEYEHAT ETMEK 10.Latin Müziği Bazı ispanyol müziklerini tanımak 11. Selamlaşma ve Vedalaşma. Farklı ülkelerde. D / KÜLTÜR 1. İspanyol isimleri. 2. Sayılar. (Bu bölümdeki alıştırmaları hocalarımız daha esnek uygulayabilir. Her hoca bu alıştırmaları sınıfta nasıl ve nezaman uygulayacağını bilir. Kitaptaki metinlerin daha üst seviyede olabileceğini göz önüne alıp ona göre dikkat etmek gerekir.) & 09 KASIM Soru zamirleri, aile, günler, aylar. 2.ÜNİTE İletişimde Temel Amaç: Ne yapmak istiyorum, sebeblerini ve sonuçlarını açıklamak. ANLAMAK. 1. Bu hafta sonu İstemek + mastar. 2. Bu aktiviteler ilgini çeker mi? İlgi çekmek. 3. Neden ispanyolca çalışıyorsun? Neden?. İçin Çünkü İçin B / ARAŞTIRMAK VE DÜŞÜNMEK. 4 Okuyormusun çalışıyormusun? Geniş zamanda -ar, -er, -ir ile biten fiil çekimleri. (Sy. 93, alıştırma 1) & 16 KASIM 5. isterim,istersin,ister İstemek fiili, _er takısıyla biten fiiller. Fiiller ve edatlar. C / PRATİK YAPMAK VE İLETİŞİM KURMAK

4 6 İspanyol dünyasında neler ilgini çeker? İlgilenmek fiili. Hoşa gitmek fiiline giriş.belirli tanım edatı. 7. İlginç yerler. İstemek + için, çünkü, için. Bu bölümün daha fazla bilgi ile desteklenmesi. 8.Hangi dilleri konuşuyorsun? Geniş zamandaki fiillerin kullanılması (1, 2 y 3 p. s.) & 23 KASIM 9. Bu kursta ne yapmak istersin? İstemek, İlgilenmek fiilleri.(çoğul kişi zamirlerinin de kullanılması) Ç / SEYEHAT ETMEK. 10. SENİ SEVİYORUM! İstemek = Sevmek. 11. Seni Seviyorum Hangi dilde? D / KÜLTÜR 1. Dünyada İspanyolca. 2. İspanyol Kültürü. 1 ve 2. ünitelerin tekrarı. 1 ARALIK ARA SINAV 12 3 & 7 ARALIK 4.ÜNİTE. ( Hangisi tercih edersin?) İletişimde Temel Amaç. Bir mağazada alişveriş yapmak. A / ANLAMAK 1. Tshirtler. 2. Hiçbir zaman saç kurutma makinesi taşımam. Filler:taşımak, istemek, gitmek, çıkmak, zorunda olmak. Bu mu bu mu? 3. İşaret zamirleri. Ne # Hangi. 4. Mavi çok küçük.

5 13 10 & 14 ARALIK 5 Mağazada. Mal olmak fiili. 6.Fiillerin 3.kisideki çekimi. -Yaşamak, gitmek, tercih etmek, keşfetmek Kelime çalışması: kıyafetler. Bütün saylar. İşaret zamirleri ve sıfatlarının Pepsi. El / La / Los / Las + sıfat. Ne + isim Hangi / Hangileri. Renkler. Zorunda Olmak Fiili + mastar. Tercih etmek fiili. Alişveriş.. B/ PRATİK YAPMAK VE İLETİŞİM KURMAK. 7. Bingo. 8. Hangi kazağı tercih edersin? El / la / los / las + sıfat. Kıyafetler. 9. Sınıfın çarsısı. 10. Dısarıda bir hafta sonu. C/ SEYAHAT ETMEK. 11. Bütün dünyada 200den fazla dükkan... KÜLTÜR. 1. Geleneksel köstümler & 21 ARALIK Ünite 5. Benim arkadaşlarım senin arkadaşlarındır. Comprender. 1. Kim? (pág. 42). 2. İletişim. (pág. 43). Boş zaman. Lucía ve Paco nun ailesi ARALIK Oldukça çekingen bir kişi.. Ünite yaşlarında bir adam. Tüm konuların tekrarı ( ). 4 OCAK Final Sınavı

6 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI EYLÜL - OCAK YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ Kur; AFS 102 İSPANYOLCA 2: İspanyol Dili / yeni başlayanlar ( 3 saat / hafta) Seviye: A1 İspanyolca Bölüm Koordinatörü: Jesús García jgarcia@yeditepe.edu.tr Tlf.: ( / 1965 ) Kurun Amacı: Bir kişinin karakterini tanımlamak.günlük alışkanlıklar ve yemekler hakkında konuşabilmek ve yazabilmek.yaşanılan semti tasvir etmek. Bir yere nasıl gidileceğini açıklamak. Öğretim kaynakları. - Kitap: "Aula Internacional (A1). Ders ve alıştırma kitabı. Devamsızlık. Bütün öğrenciler derslerin en azından %80 e devam etmeliler ve derslere zamanında girip zamanında çıkmalıdırlar. Resmi bir mazeret olmaksızın derslere %20 den daha fazla devamsızlık durumunda, öğrenciler sınava giriş ve kur hakkını kaybederler. Sınavlar. Bir vize ve final sınavı ; ve sözlü değerlendirme. Değerlendirme. Vize sınavı (35 % ). Final sınavı (50 % ). Sözlü Değerlendirme (15 %).

7 KUR: HAFTA TARİH & 14 EYLÜL 17 & 21 EYLÜL- İlk kurun tekrarı & 28 EYLÜL 1 & 5 EKİM Ünite: Qué hora es? (Saat kaç?) (sayfa. 52). Gramer: sayfa Todos los días.(hergün) Gramer: sayfa. 53. Más ejercicios bölümü: sayfa. 105 (: ). Sayfa. 108 (alıştırma: ). Repaso de los verbos irregulares en Presente de Indicativo.(geniş zamanda düzensiz fiillerin tekrarı) 4. Un día normal.(normal bir gün) Más ejercicios bölümü:.sayfa. 105 (:. 6.3). Practicar y comunicar. 7.Primero, después, luego.(önce,sonra, daha sonra) Más ejercicios bölümü: 105 (6.5). 107 (6.8). 5 8 & 12 EKİM 6. Horarios de trabajo(çalışma saatleri) Más ejercicios bölümü: sayfa. 106 (ej. 7). sayfa. 109 (ej. 14). 8. Yo también.(ben de) (sayfa. 55). Más ejercicios bölümü: 106 (ej. 6). sayfa. 107 (ej. 9). 9. Premios. (Ödüller)(sayfa. 55) EKİM Comprender. 1. Cuidas tu imagen?(görünüşüne dikkat eder misin?) (sayfa. 50). 2.Animales. (hayvanlar)(sayfa. 51). Viajar. 10 Estadísticas.(İstatistikler) 11. Cuando me levanto (Kalktığım zaman)(sayfa 56) & 24 EKİM 30 EKİM & 2 KASIM Ünite: 7 İletişimsel Amaç: comunicarse en un restaurante. (bir restoran da iletişim kurmak) Comprender. 1.Bocadillos.(Sandviçler) 2.De primero, qué desean? (İlk olarak ne arzu edersiniz?) Explorar y reflexionar. 3. La cuenta, por favor (Hesap lütfen!)

8 9 5 & 9 KASIM Practicar y comunicar. Gramer: sayfa. 61. Bares y restaurantes.(restoranlar ve barlar) Más ejercicios bölümü: sayfa. 111 (ejerc. 6). 6. Pescado fresco. (Taze balık) Más ejercicios bölümü: sayfa (alıştırma. 7). 7. Cómo tomas el café? (Kahveyi nasıl içersin?) Más ejercicios bölümü: sayfa (alıştırma. 8) & 16 KASIM 8. Cocina Latina. (Latin Mutfağı) Más ejercicios bölümü: sayfa. 110 (1, 2, 3). 9. El menú de hoy.(günün menüsü) 10. (Bugün nerede yemek yiyorsun) & 23 KASIM 1 ARALIK TEKRARI ARA SINAVI 12 3 & 7 ARALIK Lección 8. İletişimsel Amaç: Yaşadığın semti tasvir etmek..bir yere gidebilmek için bilgi istemek ve bilgi vermek. Comprender. 1.El barrio de San Andrés.(San Andrés Semti) Gramer: cuantificadores (sayfa. 69). Más ejercicios bölümü: sayfa. 115 (alıştırma. 7). Explorar y reflexionar & 14 ARALIK Comprender. (Benim yaşadığım semtde herşey var) Gramer: sayfa. 69. Expresar gustos: resaltar un aspecto. (zevkleri,beğenilen şeyleri ifade etme: en belirgin özelliklerin vurgulanması ) Más ejercicios bölümü: sayfa. 113 (alıştırma. 1). Crear una ciudad.(bir şehir kurmak) Perdona, sabe sihay? (Affedersiniz,..buralarda...var mı biliyor musunuz? ) Gramer: Pedir información (Bilgi istemek)(sayfa. 69). Más ejercicios bölümü: sayfa. 113 (ej. 2), Tres barrios con encanto.(üç büyüleyici semt) Mis lugares preferidos (tercih ettiğim yerler). Más ejercicios bölümü: sayfa. 114 (alıştırma 6) Tekrar:Presente de İndicativo) (v. regulares e irregulares). 7. Icaria. "Más ejercicios bölümü: sf..114 (alıştırma 4)

9 Sayfa. 115 alıştırmalar: 8 y 10). 8.Un barrio ideal (İdeal Semt) 9.Poder latino Más cultura. Madrid,Barcelona, Sevilla. (Latin gücü) (daha çok) kültür bölümü: Madrid,Barcelona, 10.Tekrar:Geniş zaman ve düzensiz fiil grupları (sayfa ) & 21 ARALIK 9 Ünite. Yemek pişirmeyi biliyormusun? İletişimde Temel Amaç: geçmiş zamanından konuşmak. 1. Bir arkadaşın özellikleri 3. Romantik bir kişi mi sin? Geçen haftaki konuların tekrarı. 5. Herhangi birini arıyorsun ki. 6. Özel insanlar. 9. Benim ailemle yaşıyorum. 2. Raquel için iki talip ARALIK Dokuzuncu üniteye devam ediyoruz. 4. Bilmiyormusun veya yapamıyorsun? 7. Hoşçakalın ailem! 8. Şoför, rehber, aşçı ve animatör aranıyor. 10. Ya sen? Neler yapmayı biliyorsun? 1. Maya burçları. 2. Yalnız yaşamak. TEKRAR 4 OCAK FİNAL SINAVI Kurs; AFS 201 İSPANYOLCA 3: İspanyol Dili. (3 saat / hafta) Seviye: A1. İspanyolca Bölümü Kordinatörü: Jesús García E-posta: jgarcia@yeditepe.edu.tr Tlf.: ( / 1965 )

10 Kursun amacı: Bu kursta öğrenciler iki tane geçmiş zaman öğreniyor: pretérito perfecto y preterito indefinido. Tekrar geniş zamana dönüyor, fakat daha zor yazılarla. Öğrenim araç-gereçleri: - Kitaplar: Aula İnternacional 1 (ders kitabı ). Aula İnternacional 2 (ders kitabı). - Kitap : Alıştırma kitapları.). Derse devamlılık: Bütün öğrenciler derslere zamanında girmek ve çıkmak ve derslerin en az %80 ine katılmak zorundadır. Öğrenciler, yasal bir özürleri bulunmaksızın derslerin %80 inden fazlasına katılmadıkları takdirde sınava girme haklarını kaybedeceklerdir. Sınavlar: Bir tane vize sınavı ve bir tane final sınavı olacaktır. Değerlendirme: Final sınavı (%50): Sınav: (% 35). Sözlü: (% 15). 3.İSPANYOLCA KURSU ÖĞRENİM PROGRAMI ÇİZERGESİ HAFTA TARİH & 14 EYLÜL 17 & 21 EYLÜL & 28 EYLÜL 1 & 5 EKİM & 12 EKİM 15 & 19 EKİM KONULAR İkinci kurs tekrarı. 10 ünite: Çok ilginç bir hayat. İletişimde Temel Amaç: Biyografi yazmak. Gramer: düzenli ve düzensiz fiiller Pretérito İndefinido. 3. Dün, bir ay önce. Pretérito İndefinido tekrarı. 4. Özgeçmiş. 2. Pedro Almodovar. 6. Bir hayat EKİM 7. El Ché. 5. Bir aşk hikayesi. 8. Senin Özgeçmişin. 1. Cinemanía.

11 8. İspanyol sineması kısa bir hikaye EKİM & 2 KASIM 05 & 09 KASIM Aula İnternacional 2 Ünite 1. İletişimde temel amaç: tavsiyler vermek. Gramer: geniş zaman (düzenli ve düzensiz fiilleri). 3. Yeni ispanyollar. Más ejercicios: Más ej.: 105 sayfa (1-2-7). 5. İki iş. 6. Benim özgeçmişim & 16 KASIM 1. Test oral. Más ejercicios. Más ej.: Sayfa 106 ( ). 2. Sınıflarda terror. Más ej. Sayfa 107 ( 8). 4.Me cuesta... 7.Dime cómo aprendes y Para aprender español Qué sabes? & 23 KASIM TEKRAR 1 ARALIK ViZE SINAVI 12 3 & 7 ARALIK 2 Ünite: Hogar, dulce hogar. 1. İki daire. 3.Çilginlar evi. 7. Önemli şeyler. 2. Emlakçı & 14 ARALIK Geçen haftaki konuların tekrarı. 4.Julian ın evi. 5. Çok farklılar. 8. Banyo, sonunda sağda. 6 Benim favori yerim. 10. İdeal ev. 9. Ev arkadaşı. 7. Andalusiyada bir şehir. 1. Buenos Aires & 21 ARALIK 3 Unite: Bu benimdir. İletisimde temel amaç: insanlarını tarif etmek. 1. Arkadaşlar. Gramer: Fizik göruşü. (sayfa 24). Más ejercicios: sayfa 112 (4). Sayfa

12 113 (5). 3.Kime benziyor. 5.Me llevo muy bien con & 28 ARALIK 4. Benim arkadaşlarım 2. María del Mar ın kardeşininin düğünü. 6. Partener aramak. 7. Senin arkadaşının kime benziyor? 8. Bir randevu. 9. Thomas, nasıldır? 10. Ailenin modelleri. TEKRAR 4 OCAK Final sınavı Kur; AFS 202 ISPANYOLCA 4 Ispanyol dili. ( 3 h. / hafta) Seviye: A.2. İspanyol bölüm koordinatörü: Jesús García jgarcia@yeditepe.edu.tr Tlf.: ( / 1965) Kurun amacı: Bu kurda öğrenciler intermediate seviyesini elde edeceklerdir. Şimdiki zaman ve plan gelecek İR + A + İNFİNİTİVO öğrenecekler. Yazılı ve sözlü anlatım da ön plana çıkacaktır. Kelime bilgisine bağlı olarak, gazete bölümleri ve spor gibi konularda da bilgilendirileceklerdir. - Kitap Aula İnternacional 1 (ders kitabı) - Alıştırma kitabı. Devamsızlık: Bütün öğrencilerin derslerin en azından % 80 ine katılmaları gerekmektedir. (derste olma ve zamanında dersten çıkma anlamında) Resmi bir mazereti olmaksızın derslerin % 20 sinden fazlasına katılmayan öğrenciler sınava girme hakkını ve kuru kaybederler.

13 Sınavlar. Bir vize ve bir final sınavı olacaktır. Değerlendirme. Final sınavı (%50): Sınav: (% 35). Sözlü: (% 15). 4. KUR HAFTA TARİH KONULAR & 14 EYLÜL 17 & 21 EYLÜL 3 kur konularının tekrarı & 28 EYLÜL 1 & 5 EKİM & 12 EKİM 15 & 19 EKİM Ünite 4. Nasıl gidiyor her şey? Alıstırmalar Ünite 4. Nasıl gidiyor her şey? Alıstırmalar EKİM Ünite 4. Nasıl gidiyor her şey? Alıstırmalar EKİM & 02 KASIM Ünite 5. Boş zaman rehberi & 16 KASIM Ünite 5. Boş zaman rehberi & 23 KASIM 1 ARALIK TEKRAR VİZE SINAVI 12 3 & 7 ARALIK Ünite 7. Çok beğendik. Ünite 7. Çok beğendik.

14 13 10 & 14 ARALIK Ünite 7. Çok beğendik. Ünite 8. Biz çok iyiyiz & 21 ARALIK Ünite 8. Biz çok iyiyiz Ünite 8. Biz çok iyiyiz & 28 ARALIK 4 OCAK TEKRAR FİNAL SINAVI Kur; AFS 301 İSPANYOLCA 5 İspanyol Dili. ( 3 h. / hafta). Seviye: A2. İspanyolca bölüm koordinatörü: Jesús García jgarcia@yeditepe.edu.tr Tlf.: ( / 1965) Kurun amacı: Bu kurda öğrenciler geçmiş zamanları öğreniyor. Ayrıca yeni bir fiil zamanı (şimdiki zamanın hikayesi) göşteriyoruz. : İspanyolca bölümü 7 kurdan oluşmaktadır. Her hafta 3 er saat verilir (2 + 1). Öğrenciler, kurları kredili yada kredisiz olarak seçebilirler. Mütercüm-tercümanlık bölümlerinde ispanyolca dersleri haftada 6 saattir. Öğretim Kaynakları. - Aula İnternacional 2 (ders kitabı) - Alıştırma kitabı)

15 Devamsızlık. Bütün öğrenciler derslerin en azından %80 e devam etmeliler ve derslere zamanında girip zamanında çıkmalıdırlar.resmi bir mazeret olmaksızın derslere %20 den daha fazla devamsızlık durumunda, öğrenciler sınava giriş ve kur hakkını kaybedeceklerdir. Sınavlar Bir vize ve bir final sınavı vardır. Değerlendirme Final sınavı (%50): Sınav: (% 35). Sözlü: (% 15). İSPANYOLCA 5.KUR DERS PROGRAMI: HAFTA TARİH KONULAR & 14 EYLÜL 17 & 21 EYLÜL 4 kur konularının tekrarı & 28 EYLÜL 1 & 5 EKİM 9. Ünite. Önce ve sonra & 12 EKİM 15 & 19 EKİM 9. Ünite. Önce ve sonra & 24 EKİM 30 EKİM & 2 KASIM 9. Ünite. Önce ve sonra 9 05 & 09 KASIM 10. Ünite. Özel anlar & 16 KASIM 10. Ünite. Özel anlar & 23 KASIM 10. Ünite. Özel anlar 1 ARALIK VİZE SINAVI 12 3 & 7 ARALIK 11 Ünite. Araştır ve karşılaştır. 11 Ünite. Araştır ve karşılaştır & 14 ARALIK 11 Ünite. Araştır ve karşılaştır.

16 11 Ünite. Araştır ve karşılaştır & 21 ARALIK Ünite 12. Yarın & 28 ARALIK Ünite 12 Yarın TEKRAR 4 OCAK FİNAL SINAVI Kur; AFS 302 ISPANYOLCA 6 İspanyol Dili. ( 3 h. / hafta). Seviye: B1. İspanyol bölüm koordinatörü: Jesús García jgarcia@yeditepe.edu.tr Tlf.: ( / 1965) Kurun amacı: Bu kurda öğrencilerden orta seviyede bir başarı beklenmek. Haber kipinin bütün zamanların öğretiyoruz. Ayrıca dilek kipi zamanları öğrenmeye başliyorlar. Bağlı cümleler gibi yeni konuları öğrenecekler. Öğrenciler ispanyolca diline anlama ve konuşma olarak hakim olacaklardır. Öğretim Kaynakları. - Kitap Aula İnternacional 3 (ders kitabı) - Alıştırma kitabı.

17 Devamsızlık: Bütün öğrencilerin derslerin en azından % 80 ine katılmaları gerekmektedir. (derste olma ve zamanında dersten çıkma anlamında) Resmi bir mazereti olmaksızın derslerin % 20 sinden fazlasına katılmayan öğrenciler sınava girme hakkını ve kuru kaybederler. Sınavlar. Bir vize ve bir final sınavı olacaktır. Değerlendirme. Final sınavı (%50): Sınav: (% 35). Sözlü: (% 15). İSPANYOLCA 6. KUR DERS PROGRAMI ( YEDİTEPE İSPANYOLCA BÖLÜMÜ) HAFTA TARİH KONULAR & 14 EYLÜL 17 & 21 EYLÜL 5 kur konularının tekrarı & 28 EYLÜL ÜNİTE 5. Dilek Kipinin Şimdiki Zamanı & 12 EKİM 15 & 19 EKİM & 24 EKİM 30 EKİM & 2 KASIM ÜNİTE 5. Dilek Kipinin Şimdiki Zamanı ÜNİTE 5. Dilek Kipinin Şimdiki Zamanı 9 05 & 09 KASIM ÜNİTE & 16 KASIM ÜNİTE & 23 KASIM ÜNİTE 6 -miş li Geçmişin Hikayesi Nedenleri ve sonuçları hakkında konuşmak -miş li Geçmişin Hikayesi Nedenleri ve sonuçları hakkında konuşmak -miş li Geçmişin Hikayesi Nedenler ve sonuçlar hakkında konuşmak

18 1 ARALIK VİZE SINAVI 12 3 & 7 ARALIK ÜNİTE 7 İlgileri ve duyguları ifade etmek Anlaşmazlığı göstermek Tartışmak Kelimeler ÜNİTE 7 İlgileri ve dyguları ifade etmek Anlaşmazlığı göştermek Tartışmak Kelimeler & 14 ARALIK ÜNİTE 7 İlgileri ve duyguları ifade etmek Anlaşmazlığı göstermek Tartışmak Kelimeler ÜNİTE & 21 ARALIK UNİTE ARALIK UNİTE 8 İlgileri ve duyguları ifade etmek Anlaşmazlığı göstermek Tartışmak Kelimeler Ki ile cümleler Bunun için kullanılıyor Değerlendirmek Karşılaştırmak: en üstünlük derecesi Okuma çeviri Ki ile cümleler Bunun için kullanılıyor Değerlendirmek Karşılaştırmak: en üstünlük derecesi Okuma çeviri 4 OCAK TEKRAR FİNAL SINAVI

19 3.İSPANYOLCA KURSU ÖĞRENİM PROGRAMI ÇİZERGESİ HAFTA TARİH & 14 EYLÜL 17 & 21 EYLÜL & 28 EYLÜL 1 & 5 EKİM & 12 EKİM 15 & 19 EKİM KONULAR İkinci kurs tekrarı. 10 ünite: Çok ilginç bir hayat. İletişimde Temel Amaç: Biyografi yazmak. Gramer: düzenli ve düzensiz fiiller Pretérito İndefinido. 3. Dün, bir ay önce. Pretérito İndefinido tekrarı. 4. Özgeçmiş. 2. Pedro Almodovar. 6. Bir hayat EKİM 7. El Ché. 5. Bir aşk hikayesi. 8. Senin Özgeçmişin. 1. Cinemanía. 8. İspanyol sineması kısa bir hikaye EKİM & 2 KASIM 05 & 09 KASIM Aula İnternacional 2 Ünite 1. İletişimde temel amaç: tavsiyler vermek. Gramer: geniş zaman (düzenli ve düzensiz fiilleri). 3. Yeni ispanyollar. Más ejercicios: Más ej.: 105 sayfa (1-2-7). 5. İki iş. 6. Benim özgeçmişim & 16 KASIM 3. Test oral. Más ejercicios. Más ej.: Sayfa 106 ( ). 4. Sınıflarda terror. Más ej. Sayfa 107 ( 8). 4.Me cuesta... 7.Dime cómo aprendes y Para aprender español Qué sabes? & 23 KASIM TEKRAR 1 ARALIK ViZE SINAVI 12 3 & 7 ARALIK 2 Ünite: Hogar, dulce hogar.

20 2. İki daire. 3.Çilginlar evi. 7. Önemli şeyler. 2. Emlakçı & 14 ARALIK Geçen haftaki konuların tekrarı. 4.Julian ın evi. 5. Çok farklılar. 8. Banyo, sonunda sağda. 6 Benim favori yerim. 10. İdeal ev. 9. Ev arkadaşı. 7. Andalusiyada bir şehir. 1. Buenos Aires & 21 ARALIK 3 Unite: Bu benimdir. İletisimde temel amaç: insanlarını tarif etmek. 2. Arkadaşlar. Gramer: Fizik göruşü. (sayfa 24). Más ejercicios: sayfa 112 (4). Sayfa 113 (5). 3.Kime benziyor. 5.Me llevo muy bien con & 28 ARALIK 4. Benim arkadaşlarım 2. María del Mar ın kardeşininin düğünü. 6. Partener aramak. 7. Senin arkadaşının kime benziyor? 8. Bir randevu. 9. Thomas, nasıldır? 10. Ailenin modelleri. TEKRAR 4 OCAK Final sınavı Ders: AFS 401 ESPAÑOL 7 İspanyol dili. (haftada 3 saat) Seviye: B1

21 İspanyolca bölümünün koordinatörü: Jesús García Tlf: ( / 1965) Dersin amacı: Ögretim materyalleri: - Aula internacional 3 kitabı (yazılı metin kitabı) - Aula İnternacional 3 kitabı (alıştırma kitabı) Devamsızlıklar: Bütün öğrenciler %80 derslere devam etmek, sınıfta bulunmak ve dersi zamanında bırakmak zorundadırlar. Derslere yasal bir gerekçe olmadan %20 devamsızlıktan daha fazla gelmeme durumunda öğrenciler sınav olma hakkını ve ders alma hakkını kaybedeceklerdir. Sınavlar: Bir vize ve bir final. Değerlendirme: Final sınavı (%50): Sınav: (% 35). Sözlü: (% 15). İSPANYOLCA YEDİNCI KURS ÇALIŞMA PROGRAMI (YEDİTEPE İSPANYOLCA BÖLÜMÜ) HAFTA TARİH KONULAR & 14 EYLÜL & 28 EYLÜL 1 & 5 EKİM 6 kur konularının tekrarı. ÜNİTE 9. Hipotezleri ifade etmek için Gelecek Zaman. Gelecekte Geçmiş Zamanı. Eminim ki. Düşünmek (fikir vermek) / İnanmak Kelimeler Okuma ve Çeviri Alıstırmalar & 12 EKİM 15 & 19 EKİM ÜNİTE 9. Hipotezleri ifade etmek için Gelecek Zaman. Gelecekte Geçmiş Zamanı. Eminim ki. Düşünmek (fikir vermek) / İnanmak Kelimeler Okuma ve Çeviri

22 Alıstırmalar & 24 EKİM 30 EKİM & 2 KASIM 9 05 & 09 KASIM & 16 KASIM ÜNİTE 9. Hipotezleri ifade etmek için Gelecek Zaman. Gelecekte Geçmiş Zamanı. Eminim ki. Düşünmek (fikir vermek) / İnanmak Kelimeler Okuma ve Çeviri Alıstırmalar ÜNİTE 10 Edilgen Çatı ve filin şahıssız şekilleri Haberleşmek için şık şık kullanılan fiileri Kelimeler Okuma ve çeviri ÜNİTE 10 Edilgen Çatı ve filin şahıssız şekilleri Haberleşmek için şık şık kullanılan fiileri Kelimeler & 23 KASIM Okuma ve çeviri ÜNİTE 10 Edilgen Çatı ve filin şahıssız şekilleri Haberleşmek için şık şık kullanılan fiileri Kelimeler 1 ARALIK 12 3 & 7 ARALIK Okuma ve çeviri VİZE SINAVI ÜNİTE 11. Şart kipi Tavsiye etmek, önermek + dilek kipi Şimdiki Zaman Dilek Kipinden miş li Geçmişin hikayesi Okuma ve çeviri. ÜNİTE 11. Şart kipi Tavsiye etmek, önermek + dilek kipi Şimdiki Zaman Dilek Kipinden miş li Geçmişin hikayesi

23 13 10 & 14 ARALIK Okuma ve çeviri ÜNİTE 11. Şart kipi Tavsiye etmek, önermek + dilek kipi Şimdiki Zaman Dilek Kipinden miş li Geçmişin hikayesi Okuma ve çeviri Ünite 12. İspanyolca konuşulan ülkeleri genel bilgi ve kültürü. Geçen ünitelerinin tekarı & 21 ARALIK Ünite 12. İspanyolca konuşulan ülkeleri genel bilgi ve kültürü. Geçen ünitelerinin tekarı ARALIK Ünite 12. İspanyolca konuşulan ülkeleri genel bilgi ve kültürü. Geçen ünitelerinin tekarı TEKRAR 4 OCAK FİNAL SINAVI Dersin kodu: Ispanyolca I - AFSF 101 (4 saat). Mütercim - Tercümanlık. Seviye: A1. Dil Sorumlusu: Jesús García. jgarcia@yeditepe.edu.tr telefon: // // Dersin amacı: Bu seviyede ögrenci selamlaşmak, ailesi hakkında konuşmak ve yaşadığı yeri tarif etmeyi ögreniyor. Örneğin: bir yere gitmeyi tarif etmek. Basit yazılari çevirmeyi öğreniyor. Ders süresi:

24 Haftada 4 saat olmak üzere. Ders materyali: Aula İnternacional 1 ve egzersiz kitabı. Devam durumu: Bu dersi kredili ya da kredisiz alan bütün ogrencilerin derslere % 80 devam zorunlulukları bulunmaktadır. Sinav: Bir yarıyılda bir vize, bir de final olmak üzere iki sınav verilir. Not ağırlığı: Vize: % 35. Final: % 50. Sözlü: % seviye Mütercim- Tercümanlık. Haftalar 1. hafta İcerikleri İspanyol alfabesi Selamlaşma ve vedalaşma. Tanıştırma. Kişisel tanımlama.. Telaffus İsimlerin ve sıfatların cinsleri. 2. hafta 1. Ünite. Biziz. 3. hafta 1. Ünite. Biziz. İspanyol alfabesi. Şahıs zamirleri Ser fiilinin kullanımı Sayılar Kişisel tanımlama, diyaloglar Kişisel bilgi isteme, verme. Saylar: Geniş zaman. Ser, estar, llamarse fiilleri Tercüme. İspanyol alfabesi. Şahıs zamirleri Ser fiilinin kullanımı Sayılar Kişisel tanımlama, diyaloglar

25 Kişisel bilgi isteme, verme. Saylar: Geniş zaman. Ser, estar, llamarse fiilleri Tercüme. 4. hafta 2. Ünite. İspanyolca öğrenmek istiyorum. İsimlerin ve sıfatların çoğulları Tanım edatı (el, la, los, las) İstemek + mastar halinde İlgilenmek Porque, para, por Dikte alıştırmaları Telefon numarası sorma Geniş zaman. ar, -er, -ir. Fiil çekimi alıştırmaları Önceki konuların tekrarı ve alıştırmalar Tercüme 5. hafta 2. Ünite İspanyolca öğrenmek istiyorum. İsimlerin ve sıfatların çoğulları İstemek + mastar halınde İlgilenmek Porque, para, por Dikte alıştırmaları Tanım edatı (el, la, los, las) Telefon numarası sorma Geniş zaman: -ar, -er, -ir. Fiil çekimi alıştırmaları Önceki konuların tekrarı ve alıştırmalar Tercüme 6. hafta 3. Ünite. Santiago nerededir? Sahip olmak (var,yok) Bulunmak Olmak + sıfat. Olmak + isim. Nicelik Zarfları: mucho,a,os,as Muy + sıfat. Fiil + çok. Tercüme 7. hafta 3. Ünite. Santiago nerededir? Sahip olmak (var,yok) Bulunmak Olmak + sıfat. Olmak + isim. Nicelik Zarfları: mucho,a,os,as Muy + sıfat. Fiil + çok. Tercüme Önceki konuların tekrarı (1-2-3). Vize sınavı

26 8. hafta 4. Ünite. Hangi tercih ediyorsun? Bir kıyafıt dükkanında dialoğu. İşaret sıfatları ve zamirleri El/la/los/las + sıfat Ne + isim. Hangi / Hangiler. Renkler. Sayılar: 100 hepsi. Tener que + mastar halinde Tercihler hakkında konuşmak. Tercih etmek fiil. Okuma ve tercüme 9. hafta 4. Ünite. Hangi tercih ediyorsun? Bir kıyafıt dükkanında dialoğu. İşaret sıfatları ve zamirleri El/la/los/las + sıfat Ne + isim. Hangi / Hangiler. Renkler. Sayılar: 100 hepsi. Tener que + mastar halinde Tercihler hakkında konuşmak. Tercih etmek fiil. Okuma ve tercüme 10. hafta 5. Ünite. Benim arkadaşlarım senin arkadaşlarındır. Görünüş ve karakter. Olmak. Görünmek + çok / yeterince / biraz + sıfatlar Beğenmek. İyelik sıfatları Aile. Okuma ve Tercüme. 11. hafta 5. Ünite. Benim arkadaşlarım senin arkadaşlarındır. Görünüş ve karakter. Olmak. Görünmek + çok / yeterince / biraz + sıfatlar Beğenmek. İyelik sıfatları Aile. Okuma ve Tercüme. 12. hafta 5. Ünite. Benim arkadaşlarım senin arkadaşlarındır 13. hafta Tekrar. Okuma ve Tercüme. Final sınavı Görünüş ve karakter. Olmak. Görünmek + çok / yeterince / biraz + sıfatlar Beğenmek. İyelik sıfatları Aile. Okuma ve Tercüme.

27 Dersin kodu: Ispanyolca 2 - AFSF 102 (4 saat). Mütercim - Tercümanlık. Seviye: A1. Dil Sorumlusu: Jesús García. jgarcia@yeditepe.edu.tr telefon: // // Dersin amacı: Öğrenciler geçmiş zaman ve gelecek zamanla ifade etmeyi öğreniyor. Konuşma, yazma ve anlama yeteneklerini geliştirmek hedefleniyor. Bu seviyeye göre yazılari çevirmeyi öğreniyorlar. Ders süresi: Haftada 6 saat olmak üzere 90 saat. Ders materyali: Nuevo Ven 1. Curso de español para extranjeros. F. Castro, R. Morales & S. Rosa ve aynı serinin egzersiz kitabı. Devam durumu: Bu dersi kredili ya da kredisiz alan bütün öğrencilerin derslere % 80 devam zorunlulukları bulunmaktadır. Sinav: Bir yarıyılda bir vize, bir de final olmak üzere iki sınav verilir. Not ağırliğı: Vize: % 35. Final: % 50. Sözlü: % Seviye Mütercim Tercümanlık Haftalar İçerikler 1. hafta 8. Ünite Tener que + infinitivo Estar + gerundio Tercüme 2. hafta 8. Ünite Jugar, oir fiili Davet etme, randevü verme

28 Kabul etme, reddetme, ısrar etme Tercüme 3. hafta 9. Ünite Düzensiz fiillerin tekrarı İr + a + infinitivo 4. hafta 9. Ünite Gelecek zamanda planları anlatma Okuma, tercüme 5. hafta 10. Ünite Pretérito Perfecto ve kullanım alanları Bu zamanla kullanılan zaman sözcükleri Tercüme 6. hafta 10. Ünite Pret. Indefinido, kullanım alanları, ilgili alıştırmalar. Tercüme 7. hafta Önceki konuların tekrarı (8-9-10). Vize sınavı Dönemsonu 8. hafta 11. Ünite Pretérito indefinido ve kullanımı Pretérito Perfecto ve Pretérito indefinido Okuma, tercüme 9.hafta 11. Ünite Pretérito indefinido ve kullanımı Adjetivos y pronombres indefinidos Okuma, tercüme 10. hafta 12. Ünite Comparativos İşaret zamiri, kişi zamiri Okuma ve tercüme 11. hafta 12. Ünite Comparativos Llover ve nevar fiili Okuma ve tercüme 12. hafta 13. Ünite Pretérito imperfecto

29 İnsan vücudunun bölümleri Okuma ve tercüme 13. hafta 13. Ünite Pretérito imperfecto Bütün ünitelerin tekrarı Okuma ve tercüme Final sınavı Dersin kodu: Ispanyolca 3- AFSF 201 (4 saat). Mütecim - Tercümanlık. Seviye: A2. Dil Sorumlusu: Jesús García. jgarcia@yeditepe.edu.tr telefon: // // Dersin amaci: Öğrenciler geçmiş zamanda bazı bileşik cümleleri kullanmayı ve biyografi yazmayı oğreniyor. Öğrenciler geçmis zamanı kullanmakla ilgili tam hakımiyet kazanıyor. Yazıları çevirmeye devam ediyor. Ders süresi: Haftada 6 saat olmak üzere 90 saat. Ders materyali: Nuevo Ven 1. Curso de español para extranjeros. F. Castro, R. Morales & S. Rosa ve aynı serinin egzersiz kitabı. Devam durumu: Bu dersi kredili ya da kredisiz alan bütün ogrencilerin derslere % 80 devam zorunlulukları bulunmaktadır. Sinav: Bir yarıyılda bir vize, bir de final olmak üzere iki sınav verilir. Not ağırlığı: Vize: % 40. Final: % 60. Mütercim Tercümanlık III /AFS(ABC) 201 DERSİN AMACI:

30 Orta düzeye bir giriş olan bu kurda,öğrencinin geçmiş, gelecek zamanları,zorunluluk hallerini ve karşılaştırma yapabilmeyi öğrenmesiyle iletişimde daha geniş bir hareket alanı bulması amaçlanır.ayrıca geniş zaman dilek kipine başlangıç yapılmasıyla da öğrenci dilek,istek öneri ve planlarını dile getirmeye başlar. 1. Hafta Ven 1 / Ünite 14 - Zorunluluk Bildirme ( hay que / tener que + mastar) - Doler(Ağrımak)fiilinin kullanımı - Yakın geçmiş ve geçmiş zaman - Kelime: İnsan Bedeni 2. Hafta..Ünite 14 - Dolaylı Tümleçde kişi zamirleri (Bana,sana,ona...,Beni,seni,onu...) - Şart Cümleleri - Kelime: Spor - Okuma ve Çeviri 3. Hafta..Ünite 15 - Geçmiş zamanda düzensiz fiiller - Biyografi - Geçmiş zaman ve Şimdiki zamanın hikayesinde estaba+ulaç - Kelime: Şehir 4. Hafta.Ünite 15 - Karşılaştırma ve En üstünlük dereceleri - Geçmiş zamanların tekrarı - Mientras y Cuando (Esnasında ve Sırasında )ile ilgili cümleler 5. Hafta Ven 2 / Ünite 1 - Yakın geçmiş ve geçmiş zamanın tekrarı - Llevar + Ulaç - Memnuniyet ifadeleri - Kelime: Kişilerin fiziksel özellikleri 6. Hafta - Se nin kullanımı - Biyografi 7. Hafta - TEKRAR

31 Ara Sınav 8. Hafta Ven 2 / Ünite 2 - Olmak ve Bulunmak fiillerinin kullanımı - Gelecek zamanda düzenli ve düzensiz fiiller - Kelime: Duygular, kişilik ve karakter 9. Hafta.Ünite 2 - Gelecek zaman - Parecer fiilinin kullanımı ve fikir vermek - Kelime: Hobiler 10. Hafta Ünite 3 - Dilek kipinde geniş zaman - Emir olumu ve olumsuz halleri - Kelime: Yemek tarifi ve yemekler 11. Hafta Ünite 4 - Dilek kipinde geniş zaman - Basit şart - Şahsı olmayan yapılar 12. Hafta.Ünite 4 - Basit şart - Miş li geçmiş zaman - Kelime: Yolculuk 13. Hafta - Konuların Tekrarı Final Sınavı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca I AFSA 101 1 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca I AFSA 101 1 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca I AFSA 101 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca Lisans Seçmeli

Detaylı

ADRES BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

ADRES BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ADRES BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca I (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 101 1 2 + 2 3 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca 4 AFSA 202 Ön Koşul Dersleri AFSA 201 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca Lisans Seçmeli

Detaylı

aders BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca 4 AFSA 202 2 3 + 0 3 3

aders BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca 4 AFSA 202 2 3 + 0 3 3 aders BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca 4 AFSA 202 2 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFSA 201 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca 6 AFSA 302 2 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca 6 AFSA 302 2 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca 6 AFSA 302 2 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFSA 301 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca Lisans

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca VI (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 302 2 2 + 2 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca VI (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 302 2 2 + 2 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca VI (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 302 2 2 + 2 3 3 Ön Koşul Dersleri AFSF 301 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

(16 Hafta 368 Saat) Güz Dönemi

(16 Hafta 368 Saat) Güz Dönemi (16 Hafta 368 Saat) -2017 Güz Dönemi Selamlama ve - Tanışma diyalogları vedalaşma ifedeleri Selamlama biçimleri Kişi zamirleri 1 - Alfabe 3-7 Ekim, - İsimierde eril/dişil ayrımı İsimlerin çoğul yapımı

Detaylı

(16 Hafta 368 Saat) Güz Dönemi

(16 Hafta 368 Saat) Güz Dönemi (16 Hafta 368 Saat) -2018 Güz Dönemi Selamlama ve - Tanışma diyalogları vedalaşma ifedeleri Selamlama biçimleri Kişi zamirleri 1 - Alfabe 9-13 Ekim, - İsimierde eril/dişil ayrımı İsimlerin çoğul yapımı

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İTALYANCA HAZIRLIK BÖLÜMÜ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İTALYANCA HAZIRLIK BÖLÜMÜ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İTALYANCA HAZIRLIK BÖLÜMÜ Dersin adı: İTALYANCA C : A1 A2 seviyesi (30 saat/hafta) Koordinatör : Cristiano Bedin Yer

Detaylı

Güz Dönemi Hafta Ünite Ünite İçeriği Ekstra Alıştırmalar Yazma Konusu 1

Güz Dönemi Hafta Ünite Ünite İçeriği Ekstra Alıştırmalar Yazma Konusu 1 Güz Dönemi Hafta İçeriği Ekstra Alıştırmalar Yazma Konusu - Eylül 0-5 Ekim 0 - Ekim 0 - Tanışma diyalogları Alfabe İsimierde eril/dişil ayrımı İsimlerin çoğul yapımı Ser fiili ve sıfatlar Ser fiili ve

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca III AFSA 201 Ön Koşul Dersleri AFSA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca Lisans Seçmeli

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca III (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 201 1 2 + 2 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca III (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 201 1 2 + 2 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca III (ÇEVİRİBİLİM) AFSF 201 1 2 + 2 3 3 Ön Koşul Dersleri AFSF 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İSPANYOLCA 5 AFSA 301 1 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İSPANYOLCA 5 AFSA 301 1 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İSPANYOLCA 5 AFSA 301 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFSA 202 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İSPANYOLCA Lisans

Detaylı

(16 Hafta 368 Saat) Bahar Dönemi

(16 Hafta 368 Saat) Bahar Dönemi 1 19-23 Şubat (16 Hafta 368 Saat) 2017- Bahar Dönemi Sueña B1 Düzenli-düzensiz fiil Gelecek Zaman çekimi sy.105 sy.106 sy.107 sy.108 Doğal çevre ve onu koruma yolları Gelecek Zaman d-r-l-y sesleri Gelecek

Detaylı

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. Sözlü İletişim I ENG 311 GÜZ 3+0 3

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. Sözlü İletişim I ENG 311 GÜZ 3+0 3 Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS Sözlü İletişim I ENG 311 GÜZ 3+0 3 Önkoşullar Bu dersin bir önkoşulu yoktur. Öğretim Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü İmran

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI CEFR Seviyesi: A1 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI 2017-2018 Ders programı: Ofis saatleri: Birebir dersler: Seviyenin tanımı: Bu seviyenin hedefleri: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca III AFSA 201 1 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İspanyolca III AFSA 201 1 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İspanyolca III AFSA 201 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFSA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İspanyolca

Detaylı

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. RUSÇA I RUS101 Bahar 3+0 4

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. RUSÇA I RUS101 Bahar 3+0 4 Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS RUSÇA I RUS101 Bahar 3+0 4 Önkoşullar Yok Öğretim Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Öğretim Elemanı İngilizce Lisans Seçmeli Zeynep Salgar Polina Antonova

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU Dersin Kodu : AFYA 101 Dersin Adı : Yabancılar için Türk Dili ve Kültürü I Okutman : E-posta : Telefon : 0.216.578 00 00 (Dahili: 2178) Ders Amacı Yabancılar

Detaylı

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. Almanca GER 101 Bahar 3+0 4

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. Almanca GER 101 Bahar 3+0 4 Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS Almanca GER 101 Bahar 3+0 4 Önkoşullar Yok Öğretim Dili Almanca Dersin Seviyesi A1.1 Dersin Türü Seçmeli dil dersi Dersin Koordinatörü Zeynep Şalgar Öğretim Elemanı Araştırma

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İngilizce 4 ENG 212 Bahar 3+0 3

DERS BİLGİLERİ. İngilizce 4 ENG 212 Bahar 3+0 3 DERS BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Dönem T + U Saat AKTS İngilizce 4 ENG 212 Bahar 3+0 3 Önkoşullar Bu dersin önkoşulu ENG 211 dersidir. Öğretim Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz 2018-2019 Dersin Adı / Kodu Temel İSPANYOLCA III/ ESP 113 Kredi/AKTS 1/1 Düzey A2 Dersin Türü: Seçmeli Dersin Süresi:

Detaylı

FRANSIZCA HAZIRLIK BİRİMİ TOTEM METOD DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI

FRANSIZCA HAZIRLIK BİRİMİ TOTEM METOD DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI 2018- FRANSIZCA HAZIRLIK BİRİMİ TOTEM METOD DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI I. Dönem: TOTEM A1 A2 1 Selam veren insanları Pazartesi anlama Selamlaşma Tu ve vous ayrımı 1 24-28 Eylül 2018 1 1 Biriyle iletişime

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Deniz Suna Gül, Kezban Talak Eyüboğlu

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Deniz Suna Gül, Kezban Talak Eyüboğlu DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ALMANCA 5 (ÇEVİRİBİLİM) AFGF 301 1 2 + 2 3 3 Ön Koşul Dersleri AFGF 202 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Almanca

Detaylı

FRANSIZCA HAZIRLIK BİRİMİ LATITUDES METOD DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI

FRANSIZCA HAZIRLIK BİRİMİ LATITUDES METOD DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI 2016- FRANSIZCA HAZIRLIK BİRİMİ LATITUDES METOD DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI I.Dönem : Latitudes A1-A2 192 saat 1 Selam veren insanları Pazartesi anlama Selamlaşma Tu ve vous ayrımı 1 3-7 Ekim 2016 1 1 Biriyle

Detaylı

Almanca Uluslararası İşletme Bölümü için İngilizce II

Almanca Uluslararası İşletme Bölümü için İngilizce II DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Almanca Uluslararası İşletme Bölümü için İngilizce II AFEC 362 T+U Saat Kredi AKTS 2 0+6 3 5 Ön Koşul Dersleri AFEC 361 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Ingilizce

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz 2018-2019 Dersin Adı / Kodu Temel/Orta İSPANYOLCA V / ESP 115 Kredi/AKTS 1/1 Düzey A2+/B1 Dersin Türü: Seçmeli Dersin

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI 2017-2018 CEFR seviyesi: A2 Ders Programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 4 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar.

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5. Ön Koşul Dersleri AFEC 362

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5. Ön Koşul Dersleri AFEC 362 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5 Ön Koşul Dersleri AFEC 362 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

İNGİLİZCENİN SEVİYELERİ

İNGİLİZCENİN SEVİYELERİ İNGİLİZCENİN SEVİYELERİ A1 Beginners Elementary Dil Eylemleri Gramer Konuşma İşaretleri Kelime Hazinesi Konular Yönler; Alışkanlıkların ve rutin düzeninin Kendinden bahsetme (kişisel bilgilerin paylaşımı);

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İngilizce İletişim II ENG 312 Bahar 3+0 3

DERS BİLGİLERİ. İngilizce İletişim II ENG 312 Bahar 3+0 3 DERS BİLGİLERİ Course Title Kodu Dönem T + U Saat AKTS İngilizce İletişim II ENG 312 Bahar 3+0 3 Önkoşullar Bu dersin önkoşulu ENG 311 dersidir. Öğretim Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT ORTAOKULU SINIFLARINA KONTENJAN DAHİLİNDE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

İDV ÖZEL BİLKENT ORTAOKULU SINIFLARINA KONTENJAN DAHİLİNDE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. İDV ÖZEL BİLKENT ORTAOKULU 5-6-7-8.SINIFLARINA KONTENJAN DAHİLİNDE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. ORTAOKUL 5.6.7.8.SINIFLAR Kontenjan İlanı : 07.06.2018 Başvuru Tarihleri : 07-11 Haziran 2018 Başvuru Evrakları :

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Çince I AFCA Ön Koşul Dersleri - Dersin Seviyesi. Dersin Koordinatörü Weili Li

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Çince I AFCA Ön Koşul Dersleri - Dersin Seviyesi. Dersin Koordinatörü Weili Li DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çince I AFCA 101 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Çince Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörü Weili Li Dersi Verenler

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Çince IV AFCA

DERS BİLGİLERİ. Çince IV AFCA DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çince IV AFCA 202 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFCA 201 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Çince Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Weili Li Dersi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA I (ÇEVİRİBİLİM) AFFF 101 1 2 + 2 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA I (ÇEVİRİBİLİM) AFFF 101 1 2 + 2 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA I (ÇEVİRİBİLİM) AFFF 101 1 2 + 2 3 3 Ön Koşul Dersleri - Dili Seviyesi Türü Koordinatör ü Dersi Verenler Yardımcıları Amacı İçeriği Fransızca

Detaylı

Çevirmenler için Dilbilgisi (ETI252) Ders Detayları

Çevirmenler için Dilbilgisi (ETI252) Ders Detayları Çevirmenler için Dilbilgisi (ETI252) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Çevirmenler için Dilbilgisi ETI252 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Almanca Uluslararası İşletme Bölümü için İngilizce I

Almanca Uluslararası İşletme Bölümü için İngilizce I DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Almanca Uluslararası İşletme Bölümü için İngilizce I AFEC 361 1 0+6 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Ingilizce Lisans

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil II FTR116 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü Zorunlu

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil II FTR116 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü Zorunlu YABANCI DİL II Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil II FTR116 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü Zorunlu

Detaylı

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü SAYI:2015/ 03.005 T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Size özel Genel İngilizce Programları (Başlangıç Düzeyi, Orta Düzey, Orta Üstü Düzey)

Detaylı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ TEMEL İNGİLİZCE III YD-211 II/I 2+0+4 4 5

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ TEMEL İNGİLİZCE III YD-211 II/I 2+0+4 4 5 YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS TEMEL İNGİLİZCE III YD-211 II/I 2+0+4 4 5 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Önkoşulu Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA I DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA I DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA I DKB 03 +2 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNGİLİZCE Ders No : 0500000 : : 0 Kredi : ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul Dersleri Zorunlu

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İtalyanca 1 AFIA 101 1 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İtalyanca 1 AFIA 101 1 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İtalyanca 1 AFIA 101 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İtalyanca Lisans Seçmeli

Detaylı

Almanca I (GER201) Ders Detayları

Almanca I (GER201) Ders Detayları Almanca I (GER201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Almanca I GER201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

CJ MTP11 AYRINTILAR. 5. Sınıf Türkçe. Konu Tarama Adı. 01 Sözcük ve Söz Gruplarında Anlam - I. 02 Sözcük ve Söz Gruplarında Anlam - II

CJ MTP11 AYRINTILAR. 5. Sınıf Türkçe. Konu Tarama Adı. 01 Sözcük ve Söz Gruplarında Anlam - I. 02 Sözcük ve Söz Gruplarında Anlam - II 5. Sınıf Adı Öğrenme Alanı 01 Sözcük ve Söz Gruplarında Anlam - I 02 Sözcük ve Söz Gruplarında Anlam - II 03 Sözcük ve Söz Gruplarında Anlam - III (Sözcükte Anlam) 04 Sözcük ve Söz Gruplarında Anlam -

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 4 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 4 DERS MÜFREDATI CEFR seviyesi: B1+ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 4 DERS MÜFREDATI 2017-2018 Ders Programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 5 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar.

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyıl (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) AKTS Yabancı Dil III FTR215 Güz 3-3 4 Önkoşullar

Dersin Adı Kodu Yarıyıl (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) AKTS Yabancı Dil III FTR215 Güz 3-3 4 Önkoşullar Yabancı Dil III Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Uygulama Laboratuar (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) AKTS Yabancı Dil III FTR215 Güz 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili İngilizce Dersin Türü Zorunlu Dersin

Detaylı

Almanca I (GER201) Ders Detayları

Almanca I (GER201) Ders Detayları Almanca I (GER201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Almanca I GER201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU / Hakas Türkçesi. ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi, Türk Lehçeleri Temel Ders Kitabı

DERS TANIMLAMA FORMU / Hakas Türkçesi. ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi, Türk Lehçeleri Temel Ders Kitabı Dersin Kodu ve Adı DERS TANIMLAMA FORMU 1060041 / Hakas Türkçesi Dersin Yarıyılı 1 Dersin Katalog Tanımı (İçeriği) Hakas Türkçesin ses ve şekil özelliklerini öğrenme ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi,

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 2. SEVİYE ÖĞRENCİ ÖĞRETİM PROGRAMI 2014-2015

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 2. SEVİYE ÖĞRENCİ ÖĞRETİM PROGRAMI 2014-2015 Seviye: 2 CEFR Seviyesi: A2 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI Ders programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 4 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar. (8x 20 saat=

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA II AFFA

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA II AFFA DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA II AFFA 102 2 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFFA 101 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Fransızca Lisans

Detaylı

AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Yabancı Dil I BES123 1.Güz 3-3 4

AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Yabancı Dil I BES123 1.Güz 3-3 4 Yabancı Dil I Teori Uygulama Laboratuar Dersin Adı Kodu Yarıyıl AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Yabancı Dil I BES123 1.Güz 3-3 4 Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 5. SEVİYE ÖĞRENCİ ÖĞRETİM PROGRAMI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 5. SEVİYE ÖĞRENCİ ÖĞRETİM PROGRAMI Seviye: 5 CEFR Seviyesi: B2 Ders programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 5 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar. (8x 25 saat= 200 saat) Ofis saatleri: Okutmanlar,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA V AFFA 301 1 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA V AFFA 301 1 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA V AFFA 301 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFA 202 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Fransızca Lisans

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi Ders İzlencesi Güz 2018-2019 Dersin Adı / Kodu Temel İSPANYOLCA IV / ESP 114 Kredi/AKTS 1/1 Düzey A2 Dersin Türü: Seçmeli Dersin Süresi:

Detaylı

Fransızca II (FRE202) Ders Detayları

Fransızca II (FRE202) Ders Detayları Fransızca II (FRE202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Fransızca II FRE202 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i FRE201 Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. conjugaison du verbe. Grammaire progressive du français avec 680 exercices-page:8

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. conjugaison du verbe. Grammaire progressive du français avec 680 exercices-page:8 Dilbilgisi (A1-A2) (17 hafta) 2017/2018Grammaire progressive du français avec 680 exercices 09-13 Ekim Kişi zamirleri, Fiil Je-tu-il-elle-nous-vous-ils-elles. La conjugaison du verbe. Grammaire progressive

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Teknik İngilizce II EEE112 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Öğrenciler bu derste tanışma, aile bahsetme, yaş, doğum günü ve yeri söz etme ve alışveriş gibi konularda dil becerisi kazanmasını sağlar.

Öğrenciler bu derste tanışma, aile bahsetme, yaş, doğum günü ve yeri söz etme ve alışveriş gibi konularda dil becerisi kazanmasını sağlar. DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çince II AFCA 102 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFCA 101 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Çince Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Weili Li Dersi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA VI AFFF 302 2 2 + 2 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA VI AFFF 302 2 2 + 2 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA VI AFFF 302 2 2 + 2 3 3 Ön Koşul Dersleri AFFF 301 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Fransızca Lisans

Detaylı

Baleybelen Müfredatı

Baleybelen Müfredatı Baleybelen Müfredatı Dil veya Lisan, İnsanlar arasında anlaşmayı sağlayan doğal veya yapay bir araç, kendisine özgü kuralları olan ve ancak bu kurallar içerisinde gelişen canlı bir varlık, temeli tarihin

Detaylı

İNGİLİZCE FİLOLOJİ YILLIK PLAN ORTA DÜZEY. * Cümle. tamamlama. * Cümle kurma * Noktalama işaretleri. * Çoktan seçmeli.

İNGİLİZCE FİLOLOJİ YILLIK PLAN ORTA DÜZEY. * Cümle. tamamlama. * Cümle kurma * Noktalama işaretleri. * Çoktan seçmeli. 2016-2017 İNGİLİZCE FİLOLOJİ YILLIK PLAN ORTA DÜZEY TARİH ÜNİTELER DİLBİLGİSİ YAZMA DİNLEME KONUŞMA EKSTRA MATERYAL 22.09.2016 EYLÜL YETERLİK SINAVI I. AŞAMA 23.09.2016 EYLÜL YETERLİK SÖZLÜ SINAVI II.AŞAMA

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Öğrencileri, öğrendikleri kurallar doğrultusunda konuşmaya yönlendirme.

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Öğrencileri, öğrendikleri kurallar doğrultusunda konuşmaya yönlendirme. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU D,LLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

Bahar yarıyılı (16 hafta saat) Hafta Ünite Kitap Konuları İçerik Ekstra Konular Yazma Sınavlar A2

Bahar yarıyılı (16 hafta saat) Hafta Ünite Kitap Konuları İçerik Ekstra Konular Yazma Sınavlar A2 Bahar yarıyılı (16 hafta - 368 saat) 2017- A2 Tatilde başa gelen vücudun bölümleri; bazı beklenmedik olayları s. 61-62 isimlerin düzensiz çoğul anlatma; fiziksel bir 1 19-23 Şubat s. 63-64 s. 65-66 s.

Detaylı

Bundan sonra Sabahlatan da hayatın çeşitli alanlarına dair eğitim serileri bulunacak. Bunlara da bu İspanyolca eğitim makalesi ile başlıyoruz.

Bundan sonra Sabahlatan da hayatın çeşitli alanlarına dair eğitim serileri bulunacak. Bunlara da bu İspanyolca eğitim makalesi ile başlıyoruz. İspanyolcaya Giriş 1 Bundan sonra Sabahlatan da hayatın çeşitli alanlarına dair eğitim serileri bulunacak. Bunlara da bu İspanyolca eğitim makalesi ile başlıyoruz. Bir yabancı dili ilk defa öğrenmeye heveslenmiş

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ Y.DİL DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ Y.DİL DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ Y.DİL DKB265 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA IV DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA IV DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA IV DKB208 4 1+2 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) Ders No : 0050020007 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Bahar yarıyılı (16 hafta saat) Hafta Ünite Kitap Konuları İçerik Ekstra Konular Yazma Sınavlar A2

Bahar yarıyılı (16 hafta saat) Hafta Ünite Kitap Konuları İçerik Ekstra Konular Yazma Sınavlar A2 Bahar yarıyılı (16 hafta - 368 saat) 2016- A2 Tatilde başa gelen vücudun bölümleri; bazı beklenmedik olayları s. 61-62 isimlerin düzensiz çoğul anlatma; fiziksel bir 1 13-17 Şubat s. 63-64 s. 65-66 s.

Detaylı

Syllabus LANG 290: TURKISH SING LANGUAGE ( SIGN LANG) Spring 2014

Syllabus LANG 290: TURKISH SING LANGUAGE ( SIGN LANG) Spring 2014 Syllabus LANG 290: TURKISH SING LANGUAGE ( SIGN LANG) Spring 2014 Öğretim Üyesi: CANAN TÜRKOĞLU Ofis: SOS 136 Ofis Saatleri: Salı 09.00-10.00; Perşembe 09.00-10.00 E-mail: cturkoglu@ku.edu.tr Telefon:

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA III AFFA 201 1 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA III AFFA 201 1 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA III AFFA 201 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFFA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Fransızca Lisans

Detaylı

Hazirlik Almanca A1.1-A Dönem (17 hafta) (09 EKİM Şubat 2018)

Hazirlik Almanca A1.1-A Dönem (17 hafta) (09 EKİM Şubat 2018) 2016- Hazirlik Almanca A1.1-A.1.2 1.Dönem (17 hafta) (09 EKİM -02 Şubat ) Hafta Modul Konu Içerik dilbilgisi yazma Sınav MENSCHEN A.1.1 Kendini tanıtma Modul 1 Alfabe W-soruları 1 9-13 Ekim, Ünite 1 -

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Çince III AFCA

DERS BİLGİLERİ. Çince III AFCA DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çince III AFCA 201 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFCA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Çince Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Weili Li

Detaylı

Hazirlik Almanca A1.1-A Dönem (16 hafta) (03 Ekim Ocak 2017)

Hazirlik Almanca A1.1-A Dönem (16 hafta) (03 Ekim Ocak 2017) - Hazirlik Almanca A1.1-A.1.2 1.Dönem (16 hafta) (03 Ekim 27 Ocak ) Hafta Modul Konu Içerik dilbilgisi yazma Sınav MENSCHEN A.1.1 Kendini tanıtma Modul 1 Alfabe W-soruları 1 3-7 Ekim, Ünite 1 - Kişiler

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yabancı Dilde Okuma ve Konuşma BIL221 3 4+0 4 4 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu

Detaylı

İNGİLİZCE FİLOLOJİ YILLIK PLAN ORTA DÜZEY

İNGİLİZCE FİLOLOJİ YILLIK PLAN ORTA DÜZEY 2016-2017 İNGİLİZCE FİLOLOJİ YILLIK PLAN ORTA DÜZEY TARİH PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 22.09.2016 EYLÜL YETERLİK SINAVI I. AŞAMA 23.09.2016 EYLÜL YETERLİK SÖZLÜ SINAVI II.AŞAMA 03-07.10.16 E 1

Detaylı

Hazirlik Almanca A1.1-A Dönem (17 hafta) (09 EKİM Şubat 2018)

Hazirlik Almanca A1.1-A Dönem (17 hafta) (09 EKİM Şubat 2018) 2016- Hazirlik Almanca A1.1-A.1.2 1.Dönem (17 hafta) (09 EKİM -02 Şubat ) Hafta Modul Konu Içerik dilbilgisi yazma Sınav MENSCHEN A.1.1 Modul 1 Kendini tanıtma Alfabe W-soruları s.8-25 1 9-13 Ekim, Ünite

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 6. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY 1 Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi 4 5 Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Kök ve eki kavrar.

Detaylı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RDE 504 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Yarıyıl Kodu Adı T+U 2 RDE 504 Kredi AKTS 3 3 6 Öğrenim Türü Örgün Öğretim Dersin Dili Türkçe Dersin Düzeyi

Detaylı

Almanca A1.1-A.1.2 (8 Hafta Saat)

Almanca A1.1-A.1.2 (8 Hafta Saat) Almanca A1.1-A.1.2 (8 Hafta - 176 Saat) - Hafta Modul Konu Içerik dilbilgisi yazma Sınav MENSCHEN A.1.1 Modul 1 Kendini tanıtma Alfabe W-soruları s.8-25 1 3-7 Ekim, Ünite 1 Ünite 2 - Kişiler ve mesleklerle

Detaylı

Teori. AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Yabancı Dil II BES Bahar 3-3 4

Teori. AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Yabancı Dil II BES Bahar 3-3 4 YABANCI DİL II Teori Uygulama Laboratuar Dersin Adı Kodu Yarıyıl AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Yabancı Dil II BES122 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 1. SEVİYE ÖĞRENCİ ÖĞRETİM PROGRAMI 2014-2015

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 1. SEVİYE ÖĞRENCİ ÖĞRETİM PROGRAMI 2014-2015 Seviye: 1 CEFR Seviyesi: A1 Ders programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 4 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar. (8x 20 saat= 160 saat) Ofis saatleri: Okutmanlar,

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca III BİS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca III BİS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Fransızca III BİS407 7 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA V DKB353 5 2+0 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

Ders Adı : YABANCI DİL I Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : YABANCI DİL I Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YABANCI DİL I Ders No : 0370020007 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı BİÇİM BİLGİSİ (Kök, Ek ve

Detaylı

Almanca IV (GER302) Ders Detayları

Almanca IV (GER302) Ders Detayları Almanca IV (GER302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Almanca IV GER302 Bahar 0 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Almanca I (GER201) ve Almanca II

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU ECTS Ders Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi Kredisi (Saat/Hafta) Uygulama (Saat/Hafta) İş Hayatı İçin 2 Laboratuar 9053032 6 2 İngilizce (Saat/Hafta) Dersin Dili İngilizce Dersin

Detaylı

Teori (saat/hafta) Anlatım, Tartışma, Soru-Yanıt, Dinleme ve konuşma çalışmaları, Takım/Grup Çalışması, Rol Oynama/Dramatize Etme

Teori (saat/hafta) Anlatım, Tartışma, Soru-Yanıt, Dinleme ve konuşma çalışmaları, Takım/Grup Çalışması, Rol Oynama/Dramatize Etme Yabancı Dil II Dersin Adı Kodu Yarıyıl Yabancı Dil I Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme çıktıları YAD102 Yok İngilizce

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE II YD-122 I/II 2+0+5 2+0+5 7 Dersin Dili : İNGİLİZCE Dersin Seviyesi :

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNGİLİZCE 1 Ders No : 0010080006 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 0 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ÖNSÖZ DİL NEDİR? / İsmet EMRE 1.Dil Nedir?... 1 2.Dilin Özellikleri.... 4 3.Günlük Dil ile Edebî Dil Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar... 5 3.1. Benzerlikler... 5 3.2. Farklılıklar...

Detaylı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE I YD-112 I/I 2+0+7 5,5 9 Dersin Dili : İNGİLİZCE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

LATİNCE GRAMER I 1. DERS DÜZENİ 2. DERSE DEVAM ZORUNLULUĞU 3. DERS İÇİN GEREKLİ KAYNAKLAR 4. DİJİTAL KAYNAKLAR 5. DERSİN İŞLENİŞ BİÇİMİ

LATİNCE GRAMER I 1. DERS DÜZENİ 2. DERSE DEVAM ZORUNLULUĞU 3. DERS İÇİN GEREKLİ KAYNAKLAR 4. DİJİTAL KAYNAKLAR 5. DERSİN İŞLENİŞ BİÇİMİ LATİNCE GRAMER I 1. DERS DÜZENİ 2. DERSE DEVAM ZORUNLULUĞU 3. DERS İÇİN GEREKLİ KAYNAKLAR 4. DİJİTAL KAYNAKLAR 5. DERSİN İŞLENİŞ BİÇİMİ 6. DERSE HAZIRLANMA 7. DERSTEKİ BAŞARININ DEĞERLENDİRİLMESİ DERS

Detaylı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS TEMEL İNGİLİZCE IV YD-221 II/II 1+0+ 3 5 Dersin Dili : İNGİLİZCE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

Ölçme Yöntemleri 1) Dilbilgisi ve dil bilimin temel kavramlarını tanır. 1,2 1,2

Ölçme Yöntemleri 1) Dilbilgisi ve dil bilimin temel kavramlarını tanır. 1,2 1,2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TÜRK DİLİ II TRK112 2 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) Ders No : 0350040003 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı