68 DEN BUGÜNE KARŞI DEVRİMCİ CEPHE 12 EYLÜL 2012

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "68 DEN BUGÜNE KARŞI DEVRİMCİ CEPHE 12 EYLÜL 2012"

Transkript

1 KONAK KENT KONSEYİ 68 DEN BUGÜNE DEMOKRASİ YOLCULUĞU 68 DEN BUGÜNE KARŞI DEVRİMCİ CEPHE PROF.DR. ADNAN O. AKYARLI DÖNEMİ İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ 12 EYLÜL 2012

2 NEDEN KARŞI DEVRİMCİ CEPHE? 68 DEN BUGÜNE DEMOKRASİ YOLCULUĞU NU SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİREBİLMEMİZ İÇİN, KARŞI DEVRİM SÜRECİNİ MERCEK ALTINA ALMALIYIZ. BU NEDENLE, İLK KONUŞMACI OLARAK, ÖZELLİKLE BU KONUYU ELE ALMAYI DÜŞÜNDÜM. ANILARIMDAN YOLA ÇIKARAK VE BELGELERDEN DE YARARLANARAK, KÖKLERİ ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞIMIZDAKİ HAİNLERE DEĞİN UZANAN BU CEPHENİN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ ANALİZ ETMEK İSTİYORUM.

3 ÇARPICI BİR ANI: İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ DERNEĞİ SEÇİMİ İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ NDE KARŞILAŞTIĞIM İLK ÖĞRENCİ SORUNU, YAPILAN HİLELİ BİR SEÇİMLE OLUŞTURULMUŞ OLAN ÖĞRENCİ DERNEĞİ YÖNETİMİYDİ. BU SORUNU, SINIFIMIZA GELEREK DURUMU AÇIKLAYAN OKUL AĞABEYİMİZ (İTÜ DE ÜST SINIFTA OLANLARA VERİLEN SAN) HARUN KARADENİZ VE ARKADAŞLARINDAN ÖĞRENMİŞTİM. SAĞCI OLARAK BİLİNEN BİR GRUP, VAR OLAN YÖNETİMİN KONGRE TARİHİNDE ERTELEME YAPILMASI KARARINA KARŞIN, KAPKAÇ BİR SEÇİMLE DERNEK YÖNETİMİNİ OLUŞTURMUŞ; ERTELEME TARİHİNDE YAPILAN YASAL SEÇİMDE İSE, VAR OLAN DEVRİMCİ YÖNETİM BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞUN DESTEĞİNİ ALARAK - GÜVEN TAZELEMİŞTİR. BUNA KARŞIN, İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NE BAĞLI DERNEKLER MASASI YETKİYİ KAPKAÇÇI GRUBA VERMİŞ; FAKÜLTE YÖNETİMİ DE, - BUNA UYARAK - SONUCU ONAYLAMIŞTIR. BU DURUM, EGEMEN SINIFLAR IN NE OLDUĞUNU ANLAMAMA KATKIDA BULUNAN ÖNEMLİ BİR DENEYİMDİR. BU OYUNUN ÖNEMLİ BİR KARŞI DEVRİMCİ AKTÖRÜ DE, YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM HALİL ÜRÜN İSİMLİ BİR KİŞİYDİ.

4 HARUN KARADENİZ KİMDİR?

5 HARUN KARADENİZ KİMDİR? KARŞI DEVRİMİN MİLİTANLARI, ONDAN KORKTULAR VE EŞİ HÜLYA VE KIZI GÜLÇİN BAŞTA OLMAK ÜZERE, TÜM YURTSEVERLERDEN ONU KOPARMAYA ÇALIŞTILAR.. ANCAK DİLEDİKLERİ OLMADI; ÇÜNKÜ HARUN, ANILARI VE YAPITLARIYLA ARAMIZDA YAŞIYOR!

6 HARUN KARADENİZ KİMDİR? İNSANLIĞI, AĞABEYLİĞİ VE DOSTLUĞU İLE DEVRİMCİ SAFLARDA YER ALMAMI SAĞLAYAN VE KISA YAŞAMININ HER ANINI TOPLUMSAL KAYGILARI ÖN PLANA ALARAK SÜRDÜREN BU YURTSEVER YOLDAŞIMI SEVGİ VE ÖZLEMLE ANIYORUM.

7 HALİL ÜRÜN KİMDİR? MERKEZİ YÖNETİM DE ARKASINDA! HALİL ÜRÜN, BUGÜN AKP TARAFINDAN YAŞAMA GEÇİRİLMEYE ÇALIŞILAN KARŞI DEVRİMCİ UYGULAMALARIN AĞA BABASIDIR!

8 HALİL ÜRÜN KİMDİR? DOSTLUKLARI, RP DEN AKP YE GEÇİŞ DÖNEMİNDE DE SÜRDÜ! BU DURUM, ERDOĞAN IN DEĞİŞİM ANLAYIŞININ ARDINDAKİ ALDATMAYI GÖSTERİYOR

9 HALİL ÜRÜN KİMDİR? BURADA TANIDIK İSİMLER OLDUKÇA FAZLA. HALİL ÜRÜN ÜN DIŞINDA İZMİR İÇİN PAZARLANAN BİNALİ YILDIRIM VE VATANDAŞI TAKLA ATMAYA ÇAĞIRAN İ. NAİM ŞAHİN DE VAR (AL BİRİNİ, VUR ÖBÜRÜNE )

10 HALİL ÜRÜN KİMDİR? YEŞİL SERMAYE, AKP NİN BİR DİĞER ALDATMA PROJESİDİR!

11 HALİL ÜRÜN KİMDİR? 68 Lİ YILLARDA İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ OLAN HALİL ÜRÜN ÜN YAŞAM ÖYKÜSÜ, GÜNÜMÜZÜN KARANLIĞININ KÖKLERİNE IŞIK TUTUYOR! BUNA BENZER YÜZLERCE ÖYKÜ OLDUĞUNU DA UNUTMAYALIM.

12 DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

13 DİĞER BİR ANIM: İTÜ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ NE YAPILAN GECE BASKINI 68 ÖNCESİ DÖNEMDE DEVRİMCİ GENÇLİĞİN ÖNEMLİ BİR EYLEM ALANI, PETROLLERİMİZİN ULUSALLAŞTIRILMASI HEDEFİNE YÖNELİKTİR. BU DEMOKRATİK TEPKİ, EGEMEN SINIFLARI RAHATSIZ ETMİŞ; YANDAŞLARINI, DEVRİMCİLERE SALDIRTMA SÜRECİNİ BAŞLATMIŞTIR. BU BAĞLAMDA İZ BIRAKAN BİR OLAY, İKTİDARDAKİ ADALET PARTİSİ (AP) İLE YANDAŞI OLAN CUMHURİYETÇİ KÖYLÜ MİLLET PARTİSİ (CKMP) TARAFINDAN DESTEKLENEN MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ (MTTB) ÜYELERİNİN, 1966 YILINDA İTÜ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ NE YAPTIĞI BASKINDIR. ELLERİNDE TAŞ VE SOPALARLA GELEN BİR GRUP, ÖNCE BİRLİĞE GİREREK HER ŞEYİ KIRIP DÖKTÜLER VE ARDINDAN, BENİM DE BULUNDUĞUM ÖĞRENCİ KANTİNİNE GELEREK BİZLERE SALDIRDILAR. PANİK İÇİNDE KAÇIŞMAYA BAŞLADIĞIMIZ BİR ANDA, BAŞINDAN AKAN KANLARA ALDIRMADAN HARUN KARADENİZ KAPIDA GÖRÜNDÜ VE BU PİYONLARA KARŞI DİRENMEMİZİ HAYKIRDI. ÇAĞRI ETKİSİNİ GÖSTERMİŞ VE ELLERİMİZE GEÇİRDİĞİMİZ EŞYALARI KULLANARAK BAŞLADIĞIMIZ SAVUNMA, SALDIRGANLARIN ÇİL YAVRUSU GİBİ KAÇMALARINI SAĞLAMIŞTI. ARDINDAN, BİZLER DE MTTB YE YÜRÜDÜK VE POLİS TARAFINDAN ENGELLENDİK.

14 DİĞER BİR ANIM: İTÜ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ NE YAPILAN GECE BASKINI 68 ÖNCESİ DÖNEMDE DEVRİMCİ GENÇLİĞİN ÖNEMLİ BİR EYLEM ALANI, PETROLLERİMİZİN ULUSALLAŞTIRILMASI HEDEFİNE YÖNELİKTİR. BU DEMOKRATİK TEPKİ, EGEMEN SINIFLARI RAHATSIZ ETMİŞ; YANDAŞLARINI, DEVRİMCİLERE SALDIRTMA SÜRECİNİ BAŞLATMIŞTIR. BU BAĞLAMDA İZ BIRAKAN BİR OLAY, İKTİDARDAKİ ADALET PARTİSİ (AP) İLE YANDAŞI OLAN CUMHURİYETÇİ KÖYLÜ MİLLET PARTİSİ (CKMP) TARAFINDAN DESTEKLENEN MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ (MTTB) ÜYELERİNİN, 1966 YILINDA İTÜ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ NE YAPTIĞI BASKINDIR. ELLERİNDE TAŞ VE SOPALARLA GELEN BİR GRUP, ÖNCE BİRLİĞE GİREREK HER ŞEYİ KIRIP DÖKTÜLER VE ARDINDAN, BENİM DE BULUNDUĞUM ÖĞRENCİ KANTİNİNE GELEREK BİZLERE SALDIRDILAR. PANİK İÇİNDE KAÇIŞMAYA BAŞLADIĞIMIZ BİR ANDA, BAŞINDAN AKAN KANLARA ALDIRMADAN HARUN KARADENİZ KAPIDA GÖRÜNDÜ VE BU PİYONLARA KARŞI DİRENMEMİZİ HAYKIRDI. ÇAĞRI ETKİSİNİ GÖSTERMİŞ VE ELLERİMİZE GEÇİRDİĞİMİZ EŞYALARI KULLANARAK BAŞLADIĞIMIZ SAVUNMA, SALDIRGANLARIN ÇİL YAVRUSU GİBİ KAÇMALARINI SAĞLAMIŞTI. KENDİMİ RASTLANTISAL OLARAK İÇİNDE BULDUĞUM BU OLAY, BU MÜCADELEDE TARAF OLMAM GEREKTİĞİNİ GÖSTEREN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR.

15 ŞİMDİ DE MTTB Yİ MERCEK ALTINA ALALIM! Resul Tosun, Yeni Şafak gazetesi yazarıdır. TKMD: TÜRKİYE KOMUNİZMLE MÜCADELE DERNEKLERİ

16 ŞİMDİ DE MTTB Yİ MERCEK ALTINA ALALIM! VEFA BORCUNU MU ÖDÜYOR?

17 ŞİMDİ DE MTTB Yİ MERCEK ALTINA ALALIM! CİHAT MEHMETÇİĞİ O artık Mücahit Erdoğan dı. Şöyle diyordu: Gençliğimiz, ilahi davaya ulaşmak için dikenli yollara taliptir. Cihat, takadın son noktasına kadardır. Haçlı zihniyeti modernize edilmiş şekilde karşımızdadır. Ona göre hayat, iman ve cihattan ibaretti. Bir toplantıda, salonu dolduran gençleri, Hazır asker olarak takdim ediyor ve şöyle diyordu: Sizler bir müstakbel fetih hareketi için gerektiğinde birer Mehmetçik değil misiniz? O BASKININ ARDINDAN, DEVRİMİN TARAFI OLDUĞUM İÇİN ONURLUYUM!

18 DEVRİMCİLERİN EYLEMLERİNDEN KESİTLER NATO YA HAYIR ADNAN O. AKYARLI 1968 Lİ YILLARDA KARŞI ÇIKTIĞIMIZ NATO, BİZİMLE DÖVÜŞEN KARŞI DEVRİMCİLERİN İKTİDARINDA, ÜLKEMİZE FÜZE KALKANLARI KURUYOR!

19 DEVRİMCİLERİN EYLEMLERİNDEN KESİTLER ÜNİVERSİTE İŞGALLERİ O gün alkışladıkları Rektör Prof.Dr. Bedri Karafakioğlu, 20 Ekim 1978 günü Bakırköy de faşistler tarafından vurularak öldürülmüştür. GÜMÜŞSUYU NDA YAPTIĞIMIZ FORUMDAN SONRA, TAŞKIŞLA YI İŞGAL ETTİK. İŞGALE KARŞI ÇIKANLAR ARASINDA, SINIF ARKADAŞIM AKP BAKANI VEYSEL EROĞLU DA VARDI.

20 ALTINCI FİLO YA HAYIR DEMİŞTİK! İTÜ ÖĞRENCİ YURDU BASKINI Amerikan askerlerine karsı yapılan eylemler, 16 Temmuz'da artarak sürdü. Aynı gece, Beyoğlu'nda Amerikan askerlerinin üzerlerine siyah boya ve katran atmıştık. Sonrasında, polisle aramızda çatışmalar çıktı ve 29 öğrenci gözaltına alındı. 16 Temmuz gününü, Harun Karadeniz'in "Olaylı Yıllar ve Gençlik isimli kitabından birlikte okuyalım: "6. Filo düpedüz işgal ordusu konumunda geliyordu. Yurdun hemen karsısındaki bir otelin önünde bir İmpala taksi duruyordu ve içinden bir Amerikalı er ile bir Türk hanım birlikte inerek otele giriyorlardı. Bu sahne, öğrencilerin ve polislerin gözü önünde onlarca kez tekrarlanıyordu. Polis, otelin kapısında nöbet tutuyor ve yoldan geçen arkadaşları topluyorlardı..." 15 Temmuz ABD'nin Akdeniz'de görev yapan 6.Filo suna bağlı Independence uçak gemisi ile bes destroyer İstanbul'da Dolmabahçe'ye demirler. Sekiz günlük bir ziyaret için Türkiye'ye gelen 6. Filo, rıhtıma girişinde 21 pare top atışıyla karşılanır. 6. Filo'yu başka karşılayanlar da vardır. Öğle saatlerinde İTÜ öğrencisi bir grup rıhtıma gelir. Dolmabahçe'de bir bayrak direğine, yarıya indirilmiş Türk bayrağı çekerler. İTÜ Öğrenci Birliği Başkanı Harun Karadeniz: "Türkiye'nin tam bağımsız olduğuna inanmıyoruz ve onun için de bayrakları yarıya kadar çekiyoruz." diyerek protesto eyleminin amacını açıklar. Saatler gece yarısını geçmiş, İTÜ Öğrenci Yurdu'nun önü öğrencilerle dolmuştu. Toplum polisi, Taksim Meydanı'na kadar önlem almıs; yurdun etrafını sarmıştı. Saat 01.30'da Dolmabahçe'ye doğru yanlarındaki kadınlara sarılmış bir şekilde yürüyen Amerikan askerlerine öğrencilerin laf atması üzerine Amerikan askerlerinin karşılık vermesi ile başlayan olaylar sırasında polis bir öğrenciyi gözaltına aldı. Olay sırasında bir komiser öğrenciler arasında kaldı ve rehin alındı. Saat 02.45'de gözaltındaki arkadaşımızın serbest bırakılması isteği kabul edildi ve komiser ile devrimci öğrenci takas edildi. BU SIRADA GÜMÜŞSUYU CADDESİ NDE BİR EVİN BODRUM KATINDA OTURUYORDUK VE TÜM SÜRECİ YAŞADIM. TUTUKLANAN ÖĞRENCİLER ARASINDA EV VE SINIF ARKADAŞIM CAHİT PEKCAN DA VARDI. TAKAS OLAN KİŞİ İSE, - ADI TAKAS MUSTAFA OLARAK KALAN - SINIF ARKADAŞIM MUSTAFA ÖZDEMİR Dİ.

21 ALTINCI FİLO YA HAYIR DEMİŞTİK! Bu olaydan sonra polis, saat 04.30'da İTÜ Gümüşsuyu yurduna saldırdı. 20 Ekim 1978 günü Bakırköy'de faşistler tarafından öldürülen Rektör Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu, polisin yurda girmesine izin vermişti. Yurdun kapısını kırarak içeri giren polisleri durduramayan öğrenciler, hunharca dövüldüler. "Öldürün piçleri..." diye bağıran polisler, bir öğrenciyi de ikinci kat penceresinden aşağı attılar. Saldırı on beş dakika sürdükten sonra, - inzibat askerlerinin olaya müdahalesinin ardından - polisleri yurttan dışarı çıkarıldılar. Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Yönetim Kurulu üyesi Fahri Aral, 15 Ağustos 1998'da "Özgürlük" dergisine yazdığı "Vedat Diye Biri..." başlıklı yazıda olayı şu satırlarla anlatıyor: "Hemen bir arabaya atlayarak Gümüşsuyu'na gittik. Manzara korkunçtu, yurdun önünde toplanan yüzlerce öğrenci, pijamalarla ve şortlarla yarı çıplak, yalınayak insanlar Taksim'e doğru yürüyüş hazırlığı içindeydi. Hastaneye kaldırılan arkadaşların durumunu sorduk. Harun Karadeniz, Hukuk'tan bir arkadaşın çok ağır yaralı olduğunu iletti. Polisin şiddeti karşısında şaşırmıstık. Çünkü, süregelen gösterilerde protestonun biçimi hiç bir şekilde şiddet sınırına gelmemişti. Birden kendimi Taksim'e yürüyen grubun içinde buldum. Meydana geldiğimizde, görüntü alışılmış bir gösteri yürüyüşü değildi. Yarı çıplak, yalınayak, coplanmış, pijamalı ögrenciler.... İTÜ Yurdu'nun ikinci kat penceresinden dövülerek aşağı atılan genç, 1943 Konya doğumlu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi ve Türkiye İşçi Partisi üyesi Vedat Demircioğlu'dur. Demircioğlu, iki arkadaşıyla birlikte ağır yaralı olarak Beyoğlu llkyardım Hastanesi'ne kaldırılır ve 24 Temmuz 1968 günü, - 68 sürecinin ilk devrim şehidi olarak yaşamını yitirir. Polisin vahşice saldırısı sonucunda 53 öğrenci ve 4 polis yaralanırken, 32 öğrenci de tutuklanır. EVDEKİ GÜNDEM, TUTUKLANAN ARKADAŞIMIZ CAHİT PEKCAN DI. YAZ OLDUĞU İÇİN CADDE SEVİYESİNDE OLAN PENCEREMİZ AÇIKTI VE DIŞARIDAKİ SESLERDEN OLAĞAN DIŞI BİR DURUM OLDUĞUNU ANLADIK. EV HALKI OLARAK DIŞARI ÇIKTIK VE TAKSİM E YÜRÜYEN GRUBA BİZ DE KATILDIK. BU OLAY, KARŞI DEVRİMİN NE DENLİ ACIMASIZ OLACAĞINI ANLAMAMI SAĞLADI.

22 DEVRİMCİLERİN EYLEMLERİNDEN KESİTLER 6. FİLO DEFOL! 17 Temmuz Çarşamba sabahı, sabaha karsı İTÜ Yurdu'na yapılan bu saldırıyı duyan devrimci öğrenciler, İTÜ Yurdu önünde toplanarak. 6. Filo'yu ve polisi protesto etmek üzere Taksim'e doğru "Bağımsız Türkiye", "Kahrolsun Amerika", "Amerikalı it, evine git" sloganlarıyla " yürüyüşe geçtiler. "Zehir Hafiye" lakabı ile tanınan dönemin İçişleri Bakanı Faruk Sükan'ın istifasını isteyen öğrenciler, tekrar İTÜ Yurdu'na döndüler. İTÜ Yurdu önünde liderliğini Deniz Gezmiş'in yaptığı "Demokratik Devrimciler" adıyla anılan Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) üyesi devrimci öğrenciler ile "Sosyalist Devrimciler" olarak anılan Türkiye İsçi Partisi (TİP) çizgisindeki Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi devrimci öğrenciler arasında tartısmalar yaşandı. FKF üyesi öğrenciler yürüyüşün bitirilmesini, DÖB üyesi öğrenciler ise, Dolmabahçe'ye inilmesini istemekteydiler. DÖB'lü öğrenciler, FKF yöneticilerini dinlemeyerek, yürüyüşe devam ettiler. Dolmabahçe'ye koşarak inen öğrenciler, rıhtımdaki Amerikan askerlerinin irtibat bürolarını ateşe verirken, botlarla denize açılmaya çalışan Amerikan erleri, dövülerek denize atıldı. Amerikan askerlerini taşıyan araçlar taşlandı. Amerikalı erler denize açıldıklarında Dolmabahçe rıhtımı 6.Filo Defol! sloganlarıyla inlemekteydi. TAKSİM DEN GÜMÜŞSUYU NA YÜRÜRKEN, - BİR ÖNCEKİ GECE YAŞADIKLARIMIZIN DA ETKİSİ İLE - ÇOK HIRSLANMIŞTIM. BU YÜZDEN BEN DE, DOLMABAHÇE YE İNEN GRUPTA YER ALDIM VE KOŞARAK ÖNÜMDEN GEÇEN BİR AMERİKALI ASKERİ, TÜM GÜCÜMLE TOKATLADIM.

23 12 MART 1971 E GİDEN YOL 16 Şubat 1969 da Taksim Meydanı nda 6. Filo yu, emperyalizmi ve sömürüyü protesto eden devrimcilere, 6. Filo yu kıble yapan karşı devrimciler haince saldırdılar.

24 12 MART 1971 E GİDEN YOL 11 Haziran 1970 de gündeme gelen bir yasa tasarısı ile: DİSK ve DİSK'e bağlı sendikalar ile bağımsız sendikaların tümü işlevsizleştiriliyor ve sınıf sendikacılığı ortadan kaldırılmaya çalışılıyordu. BÖL VE YÖNET! DİSK yönetimi tarafından, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'e 9 Haziran 1970 günü bir mektup gönderilerek, hükümet uyarılmıştı. Sonuç alınamaması üzerine, Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay ile yapılan görüşmede de, olumlu bir gelişme sağlanamadı. Sonuçta Haziran olayları olarak anılan direniş süreci başladı. DEVRİMCİ GENÇLİĞİN ARDINDAN İŞÇİ SINIFININ DA EYLEME GEÇMESİ, EGEMEN SINIFLAR İÇİN BİR ALARMDI VE GEREĞİ YAPILDI.

25 12 MART 1971 VE SONRASI

26 12 MART VE 12 EYLÜL DARBELERİ DEVRİMCİLERDEN ÖÇ ALDI! 6 MAYIS AĞUSTOS 1975

27 DEVRİMCİLER YAŞAMLARINI YİTİRİRKEN, KARŞI DEVRİMCİLER NE OLDU? Abdullah Gül: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Başbakan Bülent Arınç: Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin: Meclis Başkanı Cemil Çiçek: Meclis Başkanı Beşir Atalay: Başbakan Yardımcısı Abdülkadir Aksu: İçişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Dışişleri Bakanı Hüseyin Çelik: Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: Milli Eğitim Bakanı Osman Pepe: Çevre Bakanı Zeki Ergezen: Bayındırlık Bakanı Kadir Topbaş: İstanbul Bld. Bşk. ve diğerleri..

28 DEVRİMCİLER YAŞAMLARINI YİTİRİRKEN, KARŞI DEVRİMCİLER NE OLDU? SIFIR SORUN DAN SIRF SORUN A Abdullah Gül: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Başbakan Bülent Arınç: Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin: Meclis Başkanı Cemil Çiçek: Meclis Başkanı Beşir Atalay: Başbakan Yardımcısı Abdülkadir Aksu: İçişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Dışişleri Bakanı Hüseyin Çelik: Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: Milli Eğitim Bakanı Osman Pepe: Çevre Bakanı Zeki Ergezen: Bayındırlık Bakanı Kadir Topbaş: İstanbul Bld. Bşk. ve diğerleri (MTTB den günümüze gelen kadro = AKP)

29 SONUÇ ÜLKE YÖNETİMİ, VE 1980 DARBELERİNİN DE DESTEĞİ İLE DÖNEMİ KARŞI DEVRİMCİLERİNİN ELİNE GEÇMİŞTİR. İKTİDARI ELE GEÇİRENE DEĞİN DEMOKRASİYİ BİR ARAÇ OLAN KULLANAN BU CEPHE, SANDIKTAKİ DESTEĞİNİ ARTTIRDIĞI ÖLÇÜDE DEMOKRATLIĞI BIRAKMIŞ VE FAŞİZAN BASKILARLA, ÖNCE DEMOKRAT AYDINLARI VE SONRASINDA DA HALKI EZMEYE BAŞLAMIŞTIR. DEMOKRASİYİ YENİDEN YAŞAMA GEÇİRMENİN OLMAZSA OLMAZ KOŞULU: BİLGE ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN DEĞERLERİNİN, İLKELERİNİN VE DEVRİMLERİNİN YOL GÖSTERİCİLİĞİNDE GÜÇ BİRLİKLERİ OLUŞTURARAK, KARŞI DEVRİMİ TARİHİN DERİNLİKLERİNE GÖNDERMEKTİR. BU BAĞLAMDA EN ÖNEMLİ GÖREV, BİLGE ÖNDERİMİZİN KURDUĞU CUMHURİYET HALK PARTİSİ NE DÜŞMEKTEDİR VE ONUN SANDIKTAKİ ZAFERİNİ SAĞLAMAK, TÜM YURTSEVERLERİN ORTAK HEDEFİ OLMALIDIR.

30 PROF.DR. ADNAN AKYARLI NIN KISA ÖZGEÇMİŞİ ÖĞRENİMİ VE AKADEMİK ÜNVANLARI 1971: Lisans & Yüksek Lisans (Zemin Mekaniği), İTÜ İnşaat Fakültesi 1975: Doktora (Kıyı Mühendisliği), EÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 1980: Doçent (Kıyı Mühendisliği), EÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 1987: Profesör (Hidrolik), DEÜ Denizli Müh. Fak. İnşaat Mühendisliği Bölümü 1988: Profesör (Deniz Teknolojisi), DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Ens. ÇALIŞMA YAŞAMI : EÜ & DEÜ & Denizli İnşaat Mühendisliği Bölümleri DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Wallingford Hidrolik Araştırma Merkezi -İngiltere : Teknik Koordinatör & Danışman Öztüre & Carmeuse Ortaklığı : Yönetim Kurulu Üyesi Öztüre Holding A. Ş. & Çeşitli Grup Şirketleri : Yönetim Kurulu Başkanı & Üyesi Ege Biyoteknoloji A.Ş. PROJE YÖNETİMİ & YAYINLARI Ulusal ve Uluslararası Temel ve Uygulamalı Araştırma Projeleri: ~ 75 Adet Yurt İçi ve Yurt Dışı Yayınlar (Toplam): ~ 300 Adet İzmir Kenti ile İlgili Yayınlar: > 35 Adet YEREL YÖNETİM GÖREVLERİ : İzmir Büyükşehir ve Konak Belediye Meclisleri Meclis 1. Başkan Vekili : Konak Kent Konseyi Başkanı & Onursal Başkanı : İzmir Kent Konseyleri Birliği Kurucu Dönem Sekreteri & Onur Üyesi : Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kurucu Dönem Başkanı & Onur Üyesi : CHP İzmir Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Üyesi Web: adnanakyarli@adnanakyarli.com

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA TBMM 27. Dönem Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik anayasada olmamalıdır" sözleri, Kahraman'ın ülkedeki en büyük gerici ayaklanmalardan biri olan ve tarihe Kanlı Pazar olarak geçen saldırının faillerinden

Detaylı

6. FİLO'YU PROTESTO EYLEMLERİ ve KANLI PAZAR

6. FİLO'YU PROTESTO EYLEMLERİ ve KANLI PAZAR 6. FİLO'YU PROTESTO EYLEMLERİ ve KANLI PAZAR Temmuz 1968... Gazetelerde "Avrupa'yı kasıp kavuran sıcak dalgasının İstanbul u da kasıp kavurduğu, hava sıcaklığının 37 dereceye çıktığı" haberleri yayınlanmakta.

Detaylı

Deniz Gezmiş Yaşasın Marksizm Leninizm

Deniz Gezmiş Yaşasın Marksizm Leninizm Deniz Gezmiş Yaşasın Marksizm Leninizm Deniz Gezmiş idam sehpasına çıktığında hayatını verdiği mücadelesini şu sözlerle özetlemişti, Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm- Leninizm. Yaşasın Türk

Detaylı

Polis Taksim Meydanı'na girdi

Polis Taksim Meydanı'na girdi On5yirmi5.com Polis Taksim Meydanı'na girdi Gezi Parkı eylemlerinin 15. gününde polis, Taksim Meydanı na girdi. AKM ve Cumhuriyet Anıtı ndaki afişler söküldü, barikatlar da kaldırıldı. Yayın Tarihi : 11

Detaylı

Doğum günün kutlu olsun Büyük Usta

Doğum günün kutlu olsun Büyük Usta Doğum günün kutlu olsun Büyük Usta Şubat 27, 2012-12:21:43 Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ 2011 İSTATİSTİKLERİ PARLAMENTO SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ İÇİNDEKİ PAY ( ) 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450

Detaylı

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Cumhuriyetin kuruluşu Anadolu insanının iman, namus, bağımsızlık, özgürlük, vatan ve millete sevgi ile bağlılığının inancı ve iradesi ile kendisine önderlik yapan Mustafa

Detaylı

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490 MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490 www.metropoll.com.tr Yerel seçimlerden sonra ülke gündeminde

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU 1. DIŞ. CADDE - GECE 1 FADE IN: Saat 22:30. 30 yaşında bir gazeteci olan Eren caddede araba sürmektedir. Bir süre sonra kırmızı ışıkta durur. Yan koltukta bulunan fotoğraf

Detaylı

Ýstanbul hastanelerinde GREV!

Ýstanbul hastanelerinde GREV! Ýstanbul hastanelerinde GREV! Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Doktorlar, hemþireler, eczacýlar, diþ hekimleri, hastabakýcýlar, týp fakültesi öðrencileri ve taþeron

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2013/113 Ref: 4/113

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2013/113 Ref: 4/113 SİRKÜLER İstanbul, 30.04.2013 Sayı: 2013/113 Ref: 4/113 Konu: VARLIK KİRALAMA ŞİRKETLERİ TARAFINDAN YURT DIŞINDA İHRAÇ EDİLEN KİRA SERTİFİKALARINA SAĞLANAN GELİRLER STOPAJ KAPSAMINA ALINMIŞ OLUP, STOPAJ

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 01/07/2014 Sayı: 2014/29 Ref : 6/29. Konu: İTHALAT REJİMİNE EK KARAR ÇIKARILMIŞTIR

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 01/07/2014 Sayı: 2014/29 Ref : 6/29. Konu: İTHALAT REJİMİNE EK KARAR ÇIKARILMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 01/07/2014 Sayı: 2014/29 Ref : 6/29 Konu: İTHALAT REJİMİNE EK KARAR ÇIKARILMIŞTIR A. Genel Bilgi 30/06/2014 tarihli ve 29046 sayılı Resmi Gazete de İthalat Rejimi Kararı na Ek Karar

Detaylı

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Açılış Tarihi Kapanış Tarihi Sona Eriş Nedeni 1 Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası 17.11.1924 05.06.1925

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan

TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan 1 von 6 07.12.2011 16:53 Çarşamba, 07 Aralık 2011 16:26 TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan Yazdır İlk yorumlayan olun! Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK), 6 Aralık 2011 tarihinde

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye nin dört köşesindeki emekçiler iş bıraktı! Tarih : 17.06.2013 DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB, Gezi Parkı yla başlayan protestolara yönelik polisin sert müdahalesi nedeniyle

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

ALİ ÇAVUŞ: KİMİN IRKÇI OLDUĞUNU HEPBİRLİKTE GÖRDÜK Salı, 13 Aralık :23

ALİ ÇAVUŞ: KİMİN IRKÇI OLDUĞUNU HEPBİRLİKTE GÖRDÜK Salı, 13 Aralık :23 DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Bizler ırkçı bir parti değiliz. Yapılan bu saldırıyla birlikte bizlere Irkçı Parti diyenlerin ve hangi partinin ırkçı bir parti olduğunu hepimiz birlikte görmüş

Detaylı

ARAŞTIRMA GRUBU. Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Doğu ERGİL Dr. Sıtkı YILDIZ Dr. Vahap COŞKUN ARALIK- 2011

ARAŞTIRMA GRUBU. Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Doğu ERGİL Dr. Sıtkı YILDIZ Dr. Vahap COŞKUN ARALIK- 2011 ARAŞTIRMA GRUBU Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Doğu ERGİL Dr. Sıtkı YILDIZ Dr. Vahap COŞKUN ARALIK- 2011 MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No:

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 26.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 26.01. Günlük Haber Bülteni 27.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 26.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 26.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 26.01.2015

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 561)

TBMM (S. Sayısı: 561) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 561) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliğinin Güçlendirilmesine Dair Mutabakat Zaptının Onaylanmasının

Detaylı

Anadoluhisarı Spor Kulübünün "Muhteşem Yüzyılı"

Anadoluhisarı Spor Kulübünün Muhteşem Yüzyılı Anadoluhisarı Kulübünün "Muhteşem Yüzyılı" 1 / 17 Anadoluhisarı Kulübü'nün 100. Yıl Dönümü, Çavuşbaşı Aşşrom Restaurantta yoğun katılımlarla kutlandı. Anadoluhisarı Kulübü Adnan Güner'in misafirlerini

Detaylı

Ek: 18 Şubat 2014 tarih ve 28917 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 2014/5896 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

Ek: 18 Şubat 2014 tarih ve 28917 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 2014/5896 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Sayı:Rehber.2014/005 Ankara,18.02.2014 Konu: Belediye Gelirleri Kanununda yer alan bazı maktu vergi ve harç tarifelerinin yeniden belirlenmesi 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununda yer alan bazı maktu

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 CHP Genel Başkan yardımcısı Faruk Loğoğlu ndan AKP Hükümeti ne soru üstüne soru; El Nusra Cephesi isimli örgüt, bir terör örgütü müdür? Tarih : - Atadığınız bir büyükelçi El Kaide bir terör örgütü değildir

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

DEVLET BAKANLARININ GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ

DEVLET BAKANLARININ GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ DEVLET BAKANLARININ GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ Ağustos 31, 2007-12:00:00 60. Hükümette Devlet Bakanlarının görev dağılımına ilişkin başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. DEVLET BAKANLARININ

Detaylı

Gezi Parkı Araştırması. GEZİ PARKI ARAŞTIRMASI Kimler, neden oradalar ve ne istiyorlar?

Gezi Parkı Araştırması. GEZİ PARKI ARAŞTIRMASI Kimler, neden oradalar ve ne istiyorlar? GEZİ PARKI ARAŞTIRMASI Kimler, neden oradalar ve ne istiyorlar? ARAŞTIRMA Araştırmayı nasıl yaptık? 6 7 Haziran Perşembe ve Cuma günleri Her 2 saatlik zaman diliminde 400 kişiyle görüşerek Gezi Parkı alanına

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02. Günlük Haber Bülteni 02.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Demokrasi ve Sivil Toplum (SBK256)

Demokrasi ve Sivil Toplum (SBK256) T.C. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Demokrasi ve Sivil Toplum (SBK256) 12. Hafta Ders Notları - 03/05/2017 Arş. Gör. Dr. Görkem

Detaylı

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Saðlýk emekçilerinin 2 gün süren grevleri baþladý. Ülke genelindeki hastanelerin nereyse tamamýnda hastanede

Detaylı

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600

Detaylı

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012 15 Mart 2012 Perşembe günü işlerinden atılan Asilçelik işçileri Bursa nın Orhangazi ilçesi cumhuriyet meydanında basın açıklamasıyla İşimizi İstiyoruz talebini dile getirdikleri ve işlerine geri dönene

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 23.05.2013 Sayı: 2013/129 Ref: 4/129

SİRKÜLER İstanbul, 23.05.2013 Sayı: 2013/129 Ref: 4/129 SİRKÜLER İstanbul, 23.05.2013 Sayı: 2013/129 Ref: 4/129 Konu: TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE AVUSTRALYA HÜKÜMETİ ARASINDA İMZALANAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMASINA İLİŞKİN KARAR YAYINLANMIŞTIR 28.04.2010

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti

Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti Türkiye Cumhuriyeti nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen parti lideri, Devlet Su İşleri nin

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

Cumhuriyet Döneminde Kurulan Hükûmetler

Cumhuriyet Döneminde Kurulan Hükûmetler Cumhuriyet Döneminde Kurulan ler Sıra No Göreve Başlama Görevden Ayrılma lerin Ömrü Yıl Ay Gün e Katılan Partiler in Sona Eriş Nedenleri 1 29.10.1923 06.03.1924-4 7 CHP Diğer İsmet İNÖNÜ 2 06.03.1924 22.11.1924-8

Detaylı

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ AK PARTİ TBMM GRUP BAŞKANLIĞI MİLLETVEK EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORLARI Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ TBMM 24. 25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekili (FETÖ/PDY) 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 06/08/2014 Sayı: 2014/52 Ref : 6/52. Konu: TEREFTALİK ASİT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI AÇILMIŞTIR

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 06/08/2014 Sayı: 2014/52 Ref : 6/52. Konu: TEREFTALİK ASİT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI AÇILMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 06/08/2014 Sayı: 2014/52 Ref : 6/52 Konu: TEREFTALİK ASİT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI AÇILMIŞTIR 06/08/2014 tarihli ve 29080 sayılı Resmi Gazete de Tereftalik Asit İthalatında

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI

İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 27 Nisan 2011 İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI Toplantı Yeri : İZMİR KENT KONSEYİ HİZMET BİNASI Toplantı Karar Sayısı: Yürütme-2011/4 KATILAN

Detaylı

SAYIN BASIN MENSUPLARI;

SAYIN BASIN MENSUPLARI; SAYIN BASIN MENSUPLARI; BUGÜN TÜM TÜRKİYE DE, BAŞTA ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU İLE TTB OLMAK ÜZERE FİLİSTİN KATLİAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR. İsrail ordusunun

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI Prof.Dr.Hasan AKAN Dekan V. Dekanlık ataması 1 Temmuz 2016 15 Temmuz olayları nedeniyle istifa 27 Temmuz da yeniden

Detaylı

Libya daki Gelişmelere Dair Türkiye deki Protestolar

Libya daki Gelişmelere Dair Türkiye deki Protestolar Libya daki Gelişmelere Dair Türkiye deki Protestolar Bingazi de 15 Şubat 2011 tarihinde başlayan protesto gösterilerinin Kaddafi tarafından şiddet kullanılarak bastırmaya çalışması ve Libya nın iç savaşa

Detaylı

Cinsiyet Eşitliği ~ Türkiye de Kadın ~

Cinsiyet Eşitliği ~ Türkiye de Kadın ~ Benim için İnsan Hakları Cinsiyet Eşitliği ~ Türkiye de Kadın ~ 1 AKIŞ Genel Durum Neredeyiz? Siyasi Hayat Çalışma Hayatı Kadına Yönelik Şiddet Eğitimde Kadınlar 3 GENEL DURUM Neredeyiz? İnsani Gelişme

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 20 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Federasyona katıldılar TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği nde İstanbul Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu ve Beşiktaş Muhtarlar Derneği

Detaylı

Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor!

Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor! Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor! BAE Washington büyükelçisi Yusuf el-uteybe'ye ait olduğu iddia edilen ve bazı hacker gruplar tarafından yayınlanan

Detaylı

İsviçreli siyasetçi ve örgütler: Diktatörlüğe karşı Kürtlerle dayanışma büyütmeli

İsviçreli siyasetçi ve örgütler: Diktatörlüğe karşı Kürtlerle dayanışma büyütmeli İsviçreli siyasetçi ve örgütler: Diktatörlüğe karşı Kürtlerle dayanışma büyütmeli İsviçreli örgütler ve siyasetçiler, Erdoğan diktatörlüğüne karşı yürüyerek, Kürt halkıyla uluslararası dayanışmanın büyütülmesi

Detaylı

Halk devriminin düşmanları: diktatör rejim ve karşıdevrimci gerici güçler

Halk devriminin düşmanları: diktatör rejim ve karşıdevrimci gerici güçler Halk devriminin düşmanları: diktatör rejim ve karşıdevrimci gerici güçler Geçtiğimiz ay Suriye de Irak Şam İslam Devleti ve diğer muhalif güçler arasında yaşanan çatışmaya ilişkin, Suriye Devrimci Sol

Detaylı

Bölüm 18. Demokrasi Mücadelesinde Odamız

Bölüm 18. Demokrasi Mücadelesinde Odamız Bölüm 18 Demokrasi Mücadelesinde Odamız 268 M M O 40. Dönem Çalışma Raporu M M O 40. Dönem Çalışma Raporu 269 TMMOB Makina Mühendisleri Odası bugüne dek olduğu gibi bu dönemde de kendi meslek alanları

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 379 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği Protokolünün

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti Ekim 01, 2016-1:20:00 Başbakan Binali Yıldırım, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Seyranbağları Huzurevi

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

Türkiye-Rusya ilişkilerinin son 16 yılı

Türkiye-Rusya ilişkilerinin son 16 yılı On5yirmi5.com Türkiye-Rusya ilişkilerinin son 16 yılı Türkiye ve Rusya arasında son 16 yıldaki ilişkiler, bazı anlaşmazlıklara rağmen tarihin en iyi dönemi olarak kayıtlara geçti. Yayın Tarihi : 4 Aralık

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

ABD İLE YAPTIĞIN GİZLİ ANLAŞMAYI AÇIKLA -(TAMAMI) Çarşamba, 03 Temmuz :11 - Son Güncelleme Perşembe, 04 Temmuz :10

ABD İLE YAPTIĞIN GİZLİ ANLAŞMAYI AÇIKLA -(TAMAMI) Çarşamba, 03 Temmuz :11 - Son Güncelleme Perşembe, 04 Temmuz :10 Gül, ABD ile hizmet sözleşmesi yapmıştır İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, dün Ankara da bir basın toplantısı düzenledi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ü ABD ile yaptığı gizli anlaşmayı

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

Türkiye'nin Yunanistan vatandaşı belediye başkanları hangileri??

Türkiye'nin Yunanistan vatandaşı belediye başkanları hangileri?? LİNK : http://odatv.com/turkiyenin-yunanistan-vatandasi-belediye-baskanlari-hangileri- 1112171200.html Türkiye'nin Yunanistan vatandaşı belediye başkanları hangileri?? Milli Savunma Bakanlığı eski Genel

Detaylı

1 MAYIS 2013 BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA!

1 MAYIS 2013 BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA! 1 MAYIS 2013 BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA! İşçilerin burjuvaziye ve egemen sınıfa karşı mücadelesi sürdükçe, bütün talepleri karşılanana dek 1 Mayıs, bu taleplerin her yıl dile getirildiği gün olacaktır.

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PLANI (05-08 Kasım 2017)

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PLANI (05-08 Kasım 2017) Zaman 13:00-14:00 14:00-18:00 19:30 08:30 09:00-09:30 09:30-10:30 DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PLANI (05-08 Kasım 2017) Ziyaret Kimler ile Ne Yapılacağı Edilecek Birim 0. Gün: 5

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

e-imza Prof. Dr. Remzi GÖREN Rektör ÇOK İVEDİ Sayı : Konu : Akademik Teşvik Ödeneği Hk.

e-imza Prof. Dr. Remzi GÖREN Rektör ÇOK İVEDİ Sayı : Konu : Akademik Teşvik Ödeneği Hk. Evrak Tarih ve Sayısı: 16/12/2016-E.59385 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı *BD0541089612* Sayı : 34697860-900- Konu : Akademik Teşvik Ödeneği Hk. ÇOK İVEDİ İKTİSADİ VE

Detaylı

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım, Bu iktidar önce Ege de, Yunanistan a geçen 17 adanın hesabını versin dedi. Cumhurbaşkanı

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 19.12.2013 Sayı: 2013/229 Ref: 4/229

SĐRKÜLER Đstanbul, 19.12.2013 Sayı: 2013/229 Ref: 4/229 SĐRKÜLER Đstanbul, 19.12.2013 Sayı: 2013/229 Ref: 4/229 Konu: ĐLAN VE REKLAM VERGĐSĐ, EĞLENCE VERGĐSĐ, ĐŞGAL HARCI, TATĐL GÜNLERĐNDE ÇALIŞMA RUHSATI HARCI, ĐŞ YERĐ AÇMA ĐZNĐ HARCI HAKKINDA BAKANLAR KURULU

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ Günlük Haber Bülteni 09.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sondakika.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi :www.haberler.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET

Detaylı

(DEÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Anayasa Hukuku Anabilim Dalı)

(DEÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Anayasa Hukuku Anabilim Dalı) GAU AKADEMİK PERSONEL AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU Prof.Dr. Meltem DİKMEN CANİKLİOĞLU Kastamonu 01/08/1962 Profesör 07/12/2010 (DEÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Anayasa Hukuku Anabilim Dalı) İzmir Ekonomi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ...XI GİRİŞ... 1 İkinci Meclisler... 1 Osmanlı Âyan Meclisi ve 1924 Anayasaları... 3 Cumhuriyet Senatosu...

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ...XI GİRİŞ... 1 İkinci Meclisler... 1 Osmanlı Âyan Meclisi ve 1924 Anayasaları... 3 Cumhuriyet Senatosu... V İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ......XI GİRİŞ... 1 İkinci Meclisler... 1 Osmanlı Âyan Meclisi... 2 1921 ve 1924 Anayasaları... 3 Cumhuriyet Senatosu... 4 I. BÖLÜM OSMANLI DÖNEMİNDE İKİNCİ MECLİS Meclis-i Umumî...

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 570)

TBMM (S. Sayısı: 570) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 570) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Asya Kalkınma Bankası Arasında Asya Kalkınma Bankasının Bölgesel Ofisinin Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun

Detaylı

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 417 668 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 225 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ 13 Ocak 2012 KESK Genel Merkezi başta olmak üzere bir çok ilde KESK e bağlı sendikalar, demokratik kurumlar, belediyeler ve siyasi

Detaylı

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi 1990 yılında Latin Amerika'nın ada ülkesinde bir grup Müslüman ülkedeki yönetimi ele geçirmek için silahlı darbe girişiminde bulunmuştu.

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 693)

TBMM (S. Sayısı: 693) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 693) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler.

Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler. İSTANBUL TAYAD lı Aileler Bayram Kahvaltısında Bir Araya Geldiler Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltıdan önce yapılan

Detaylı

Metodoloji Türkiye Ne Diyor?

Metodoloji Türkiye Ne Diyor? HAZİRAN 2013 Metodoloji Türkiye Ne Diyor? Araştırması İNC Araştırma ve İletişim Danışmanlığı tarafından 24-29 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın alan uygulaması NUTS 2 sınıflamasına

Detaylı

BEYOĞLU NDA PROJESİ ONAYLI SATILIK ARSA

BEYOĞLU NDA PROJESİ ONAYLI SATILIK ARSA BEYOĞLU NDA PROJESİ ONAYLI SATILIK ARSA Beyoğlu, Meşrutiyet Caddesi, Pera Palas Oteli karşısında, 165 m2 projesi onaylı arsa. *Toplam kapalı alan: 1400 m2 * 2 Bodrum Zemin 6 Normal Kat Fiyat: 7,500,000.-USD

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 674)

TBMM (S. Sayısı: 674) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 674) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesinin İşleyişine Dair Anlaşma

Detaylı