T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı"

Transkript

1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ TPU VE KDSTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YÖNELİK UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI Soru Sayısı: 60 dayın dı ve Soyadı : day Numarası (T.C. Kimlik No) : 4. GRUP: MÜHENDİS - TŞR 24 TEMMUZ 2011 Saat: Sınav Süresi: 70 dakika UYRI: 1. Sınav sırasında sözlük, hesap cetveli veya makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi elektronik iletişim araçlarını yanınızda bulundurmayınız. Bu araçları kullanmanız ve kopya çekmeye teşebbüs etmeniz hâlinde sınavınız geçersiz sayılacaktır. 2. Sınavla ilgili soruları ve sorulara verdiğiniz cevapları not etmeyiniz. 3. Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakikadan önce dışarı çıkmayınız. CEVP KÂĞIDI İLE İLGİLİ ÇIKLMLR 1. dınıza düzenlenmiş olan cevap kâğıdını almamış iseniz bunu salon görevlilerine bildiriniz. Bu durumu salon görevlilerine bildirmediğiniz takdirde tüm sorumluluk size ait olacaktır. 2. Cevap kâğıdındaki bilgilerin size ait olup olmadığını kontrol ediniz. Cevap kâğıdında yer alan bilgiler size ait değilse veya cevap kâğıdı kullanılamayacak durumdaysa verilecek yedek cevap kâğıdına, kimliğinizle ilgili bilgileri salon görevlilerinin açıklamalarına göre yazınız. 3. Cevap kâğıdı üzerine yazacağınız yazı ve yapacağınız kodlamalarda kurşun kalemden başka kalem kullanmayınız. 4. Soru kitapçık türünüz dır. Bunu cevap kâğıdınızdaki ilgili alana kodlayınız. Bu kodlamayı cevap kâğıdınıza yapmadığınız veya yanlış yaptığınız takdirde sınavınızın değerlendirilmesi mümkün olmayacaktır. ÖRNEK KODLM: SORU KİTPÇIĞI İLE İLGİLİ ÇIKLMLR 1. Her sorunun dört seçeneği vardır. Dört seçenekten sadece bir tanesi doğru cevaptır. 2. Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevaba puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. 3. Size ayrı bir karalama kâğıdı verilmeyecektir. Soru kitapçığınızın içindeki boş alanları karalama yapmak için kullanabilirsiniz. BŞLYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTPÇIĞINI ÇMYINIZ.

2 1. şağıdakilerden hangisi uygulama raporuna eklenmesi gereken belgelerden değildir? MÜHENDİS - TŞR 5. şağıdaki hangi sınır tipinde aplikasyon yapmaya gerek yoktur? ) Pafta - Zemin - Ölçü analizi B) Uygulama sınır krokisi C) Sınırlandırma krokisi D) Teknik rapor ) Belirsiz sınır B) Çekişmeli sınır C) Değişebilir sınır D) Geçerli sayılabilecek sınır 2. I- Harici taksim II- yni veya şahsi hak tesisi III- Kat irtifakı tesisi IV- Harici el değiştirme yolu ile malik tayini Yukarıdakilerden hangileri sınırlandırma çalışmalarında 22-a uygulaması kapsamında yapılamaz? ) I - III - IV B) II - III - IV C) I - II - III D) I - II - III - IV 3. Tapulama veya kadastrodan sonra açılan ve tapu kütüğünde terk işlemi yapılmamış olan kamuya ait yol, dere, ark vb. yerler, sınırlandırma ve tespitler sırasında ilgililerin muvafakatleri sağlandığı takdirde. gösterilir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? ) Kamuya terki yapılır ve sınırlandırılarak ölçü ve sınırlandırma krokisinde B) Kamuya terki yapılarak ölçü krokilerinde ve sınırlandırma krokilerinde kesik çizgi ile C) Kamuya terki yapılmayarak sadece ölçü krokisinde D) Kamuya terki yapılmaz ancak paftasında 4. Kamusal projelerde irtifak hakkı tesisi ve kamulaştırma amaçlı haritalarda hata tespit edilmesi hâlinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 6. I- Belirsiz sınırlar II- Değişebilir sınırlar III- Geçerli sayılabilecek sınır Yukarıdakilerden hangisi/hangileri yüz ölçümüne göre belirlenecek sınır tipleridir? ) I - II - III B) II - III C) I - II D) I 7. Çalışmalara başlanılacak ada ve mevkinin ilanı en az kaç gün önceden yapılmalıdır? ) 5 B) 7 C) 15 D) Tescilli yüz ölçümü ile hesaplanan yüz ölçümü arasında tecvizi hata miktarı içerisinde bir fark bulunan parselin ifraz işleminde yüz ölçümü yönüyle nasıl bir işlem yapılmalıdır? ) Hata, büyük parsel üzerinde bırakılarak işlem B) Kayıtlı yüz ölçümüne göre işlem yapılır, fark orantılı olarak dağıtılır. C) da bazında dengeleme ile bulunan yüz ölçümüne göre işlem D) Yüz ölçümü kadastro müdürlüğünce düzeltme raporu tanzim edilmeksizin resen düzeltilerek işlem ) Kadastro mahkemesine gönderilir. B) İlgili idarenin mevzuatına göre düzeltme C) Zemin durumu esas alınarak düzeltme D) Bilirkişi ve muhtar beyanlarına göre düzeltme 2

3 MÜHENDİS - TŞR 9. şağıdakilerin hangisinde 3402 sayılı Kadastro Kanunu nun 41 inci maddesi gereğince düzeltilebilecek hatalar tam ve doğru olarak verilmiştir? ) Ölçü, sınırlandırma, tersimat ve hesaplamalardan kaynaklanan hatalar B) Ölçü, tersimat ve hesaplamalardan kaynaklanan hatalar C) Tersimat ve hesaplamalardan kaynaklanan hatalar D) Sadece hesaplamalardan kaynaklanan hatalar 12. şağıdaki hatalardan hangisi tersimat hatası kapsamında düzeltilebilir? ) Parsel cephe hattında kırıklar bulunduğu hâlde düz geçirilmiş ya da düz olduğu hâlde kırık noktalı geçirilmiş olması B) Parsel köşe noktalarından birinin eksik tersim edilmesi C) Planimetre kat sayısının hatalı alınması D) Yatay açının hatalı okunması 10. Zilyetlik esaslarınca edinilen taşınmazlarda miktar fazlalıklarına yönelik tespit edilen yüz ölçüm hataları ile ilgili yapılacak işleme ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Beyanlar hanesinde belirtme B) İlgili taşınmaz malikine duyuruda bulunulur. C) İlgili maliye kuruluşuna duyuruda bulunulur. D) Kadastro müdürlüğünce resen düzeltme 13. şağıdaki hatalardan hangisi sınırlandırma hatası olarak değerlendirilebilir? ) Poligon noktasının yanlış tersim edilmesi B) Yüz ölçümünde tecviz dışı fark bulunması C) Birbirine sınır olması gereken taşınmazlar arasında binmeler ya da boşluklar olduğunun tespiti D) Parsel köşe noktalarından birinin eksik tersim edilmesi 11. Düzeltme işlemine ilişkin evrakların arşivlenmesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? ) Düzeltme ile ilgili evraklar, düzeltme işlemi kesinleşinceye kadar kadastro müdürlüğü arşivindeki değişiklik klasöründe muhafaza edilir. B) Düzeltme ile ilgili evraklar, düzeltme işlemi kesinleşinceye kadar kadastro müdürlüğü arşivindeki başvuru evrakları klasöründe muhafaza edilir. C) Düzeltme ile ilgili evraklar, düzeltme işlemi kesinleşinceye kadar kadastro müdürlüğü arşivindeki düzeltmeler klasöründe muhafaza edilir. D) Düzeltme ile ilgili evraklar, düzeltme işlemi kesinleşinceye kadar kadastro müdürlüğü arşivindeki yardımcı teknik evraklar klasöründe muhafaza edilir. 14. şağıdakilerden hangisi 3402 sayılı Kadastro Kanunu nun 41 inci maddesi gereğince düzeltilebilecek hataların kapsamına girmez? ) Vasıf B) Ölçü C) Tersimat D) Sınırlandırma 15. Eski memleket koordinat sistemi hangi Datumdadır? ) ED50 B) ITRF96 C) TUTG D) GRS BÖHHBÜY ye göre yeni üretilen C1 noktasının pilye tesisi olması durumunda, TUTG noktalarına olan eş zamanlı gözlem süresi minimum ne kadardır? ) 20 dakika B) 45 dakika C) 1 saat D) 2 saat 3

4 MÜHENDİS - TŞR 17. BÖHHBÜY ye göre yeni üretilen C2 noktasının pilye tesisi olması durumunda, TUTG veya C1 noktalarına olan eş zamanlı gözlem süresi minimum ne kadardır? ) 20 dakika B) 45 dakika C) 1 saat D) 2 saat 23. Sayısal paftalarda parselin aplikasyon işlemi nasıl yapılır? ) Parselin köşe koordinatları esas alınarak B) Paftası üzerinden ölçü alınarak C) Sayısallaştırma yapılarak D) Koordinat okunarak 18. BÖHHBÜY ye göre yeni üretilen C3 noktasının; TUTG, C1 veya C2 noktalarına olan eş zamanlı gözlem süresine, 5 km den sonra her 1 km için kaç dakika eklenir? ) 5 dakika B) 4 dakika C) 3 dakika D) 2 dakika 19. BÖHHBÜY ne göre RS hattı çalışma bölgesine kaç km den uzaksa, çalışma bölgesine GPS nivelmanı ile kot taşınabilir? 24. Klasik paftalarda aplikasyon işlemi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Öncelikle haritanın yapımında kullanılan kontrol noktalarına dayanılarak B) Ölçü değerlerinin bulunmaması, belgelerinin yıpranmış veya okunamaz olması durumunda sayısallaştırma yapılarak C) Haritanın yapımında kullanılan kontrol noktaları dikkate alınmadan D) Ölçü değerlerinin sonradan yapılan tesis ya da değişiklikler nedeniyle uygulanamaması durumunda hesapla bulunacak yeni değerlere göre işlem ) 15 B) 20 C) 25 D) BÖHHBÜY nin öngördüğü projeksiyon sistemi hangisidir? ) Gauss Kruger Transverse Mercator. B) Lambert One. C) Mercator. D) Konik. 25. Kamulaştırma Kanunu na göre yapılacak irtifak hakkı tesisi işlemi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Tescil bildirimi düzenlenir. B) İlgili idarenin yazılı talebi aranır. C) İrtifak hakkı güzergâhını belirten proje istenir. D) Belediye encümeni veya il encümeni kararı aranır. 21. Türkiye bulunduğu coğrafyaya göre hangi 6 derecelik projeksiyonlara girmektedir? ) B) C) D) Yapısızken yapılı hâle gelen taşınmaz malların cins değişikliği işlemlerinde hangi belge istenir? 26. plikasyon işlemi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Kadastro elemanları veya lisanslı büro teknik personeli tarafından B) plikasyonda, tapu planının yapımındaki yanılma sınırları dikkate alınır. C) Taşınmaz mal hisseli ise; hissedarların hisseleri oranında aplikasyon işlemi D) plikasyon krokisi iki nüsha düzenlenir. ) İl idare kurulu kararı B) Belediye encümen kararı C) Köy yerleşim yeri tespit komisyonu kararı D) Yapı kullanma izin belgesi veya yapı kullanma izni almaya uygun olduğuna dair ilgili kurumdan alınan yazı 4

5 MÜHENDİS - TŞR 27. Kadastro çalışma alanı sınırının belirlenmesi ve ölçülmesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 31. İhaleli işlerde taşınmaz malların sınırlarının belirlenmesi ve ölçülmesiyle ilgili aşağıdaki şıklardan hangisi doğrudur? ) Kadastro çalışma alanı sınırının ölçülmesi kadastro ekibi tarafından B) Kadastro çalışma alanı sınırının belirlenmesi yüklenici tarafından C) Kadastro çalışma alanı sınırının belirlenmesi ve ölçülmesi işleri kadastro ekibi tarafından D) Kadastro çalışma alanı sınırının belirlenmesi kadastro ekibince, belirsiz sınır noktalarının belirli hale getirilmesi ve ölçülmesi ise yüklenici tarafından ) Taşınmaz malların sınırlarının belirlenmesi ve ölçülmesi işleri kadastro ekibi tarafından B) Taşınmaz malların sınırlarının ölçülmesi kadastro ekibi tarafından C) Taşınmaz malların sınırlarının belirlenmesi yüklenici tarafından D) Taşınmaz malların sınırlarının belirlenmesi kadastro ekibince, belirsiz sınır noktalarının belirli hâle getirilmesi ve ölçülmesi ise yüklenici tarafından 28. Tapu kütüklerinin yazımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? ) Tapu kütükleri kadastro ekibince yazılır. B) Tapu kütükleri yüklenici tarafından yazılır. C) Tapu kütüklerinin yazımında kadastro müdürlüğü donanım desteği verir. D) Tapu kütüklerinin yazımında yüklenici sadece donanım desteği verir sayılı İmar Kanunu na göre, belediye ve mücavir alan dışında, 18. madde uygulaması yapılmış düzenleme sahasına ait parselasyon planları ve dağıtım çizelgeleri, aşağıdakilerden hangisinin onayından sonra askıya çıkarılır? ) İlgili il idare kurulu B) İlgili en büyük mülki amir C) İlgili tapu sicil müdürlüğü D) İlgili belediyenin belediye encümeni 29. Bilgilendirme ilanı ile ilgili aşağıdaki şıklardan hangisi doğrudur? ) Bilgilendirme ilanı listeleri yüklenici tarafından yazılır. B) Bilgilendirme ilanı listeleri kadastro müdürünce yazılır. C) Bilgilendirme ilanı listeleri kadastro ekibince yazılır. D) Bilgilendirme ilanı için gerekli çalışmaların yapılması yüklenicinin keyfiyetindedir. 30. İhaleli işlerde pafta çizimi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? sayılı İmar Kanunu nun 18. maddesine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? ) Sağlık tesisi alanı umumi hizmet alanlarındandır. B) Düzenleme ortaklık payı oranı maksimum % 35 tir. C) Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumları alanı umumi hizmet alanlarından değildir. D) Herhangi bir parselden bir miktar sahanın kamulaştırılmasının gerekmesi hâlinde düzenleme ortaklık payı, kamulaştırmadan arta kalan saha üzerinden ayrılır. ) Pafta çizimi mevzuatına göre kadastro ekibince B) Pafta çizimi için kullanılan altlıklar kadastro müdürlüğünce temin edilir. C) Pafta çiziminde mevzuatınca kullanılacak altlıkların temini ve çizim işleri yüklenici tarafından D) Pafta çiziminde kullanılacak altlıklar yüklenici tarafından temin edilir, çizim işleri kadastro ekibince 5

6 MÜHENDİS - TŞR 34. I- Yüksek öğretim kurumları II- Belediye hizmet tesisi alanı III- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumları IV- Sağlık tesisi alanı V- İbadet yeri 3194 sayılı İmar Kanunu nun 18. maddesine göre yukarıda verilen alanlardan hangisi/hangileri Düzenleme Ortaklık Payından karşılanır? ) III - IV - V B) III - V C) I - II - IV D) Yalnız III 35. Belediye yararına kamulaştırmalarda kamu yararı kararını vermeye aşağıdakilerden hangisi yetkilidir? ) Belediye başkanı B) Belediye meclisi C) Belediye encümeni D) İlçelerde kaymakam, il merkezlerinde vali 37. I- Kadastro parsellerinin yüz ölçümü en büyük olanından başlamak üzere, müstakil imar parselleri verildikten sonra arta kalan miktarları, kamulaştırılır. II- lanları en küçük bir imar parseli alanının dörtte birinden daha küçük olan kadastro ve varsa imar parsellerinin en küçüğünden başlanarak yeteri kadarı, kamulaştırılır. III- Tamamı yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark, cami, karakol gibi umumi tesislere isabet eden kadastro ve varsa imar parsellerinin yeteri kadarı, kamulaştırılır. İmar Kanunu nun 18. maddesi Uyarınca Yapılacak razi ve rsa Düzenlemesi İle İlgili Esaslar Hk. Yönetmelik in 32. maddesine göre, düzenleme sahasında umumi hizmetlere ayrılan miktarın, düzenlemeye giren alan toplamının % 40 ından daha fazla çıkması hâlinde bu miktarın sağlanması için kamulaştırma yapılması gerektiğinde yukarıdakilerden hangisi/ hangileri yapılır? ) I - II - III B) I - III C) Yalnız III D) I - II 36. I- Bakanlıklar veya Bakanlar Kurulu tarafından verilen kamu yararı kararlarının ayrıca onaylanması gerekmez. II- Yükseköğretim Kurulu kararları, Milli Eğitim Bakanı nın onayı ile tamamlanır. III- Kamu kurumları yönetim kurulu veya idare meclisleri veya yetkili idare organları kararları, Bakanlar Kurulunun onayı ile tamamlanır. IV- Köy ihtiyar kurulları ve belediye encümenleri kararları, ilçelerde kaymakamın, il merkezlerinde valinin onayı ile tamamlanır. Kamulaştırma Kanunu na göre kamu yararı kararı onay mercii ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi/hangileri doğrudur? ) Yalnız I B) I - II - IV C) I - IV D) I - II - III 38. Ormanla ilgili çalışma alanı sınırının belirlenmesiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) 6831 sayılı Kanun a göre kadastrosu kesinleşmiş ormanlar, hangi köy ya da mahalleden orman kadastrosuna tabi tutulmuşlarsa o köy veya mahallede bırakılmak suretiyle çalışma alanı sınırı belirlenir. B) Ormanla ilgili çalışma alanı sınırının belirlenmesinde, orman mühendisi ile ziraat mühendisinin kadastro ekibine iştirak ettirilmesi zorunludur. C) Orman, 6831 sayılı Kanun a göre kadastroya tabi tutulmamış ise, ormanla ilgili çalışma alanı sınırı; idari sınırlar ve mahalle taksimatı dikkate alınarak belirlenir. D) 6831 sayılı Orman Kanunu hükümlerine göre yapılan çalışmalarda, orman, birden fazla belde, mahalle veya köyün idari sınırları içerisinde kalmasına rağmen, idari sınırlar ve mahalle taksimatı dikkate alınmaksızın bir bütün olarak orman kadastrosuna tabi tutulmuşsa, ormanın tescil bütünlüğünün korunması için, orman çalışma alanı sınırı dışında bırakılmak suretiyle çalışma alanı sınırı belirlenir. 6

7 MÜHENDİS - TŞR 39. Çalışma alanı sınırı içinde bulunan orta malı nitelikli taşınmazlar için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? ) Kadastro ekibi tarafından sınırlandırılıp, ölçüsü ve tespiti B) Mera komisyonu tarafından sınırlandırılıp, kadastro komisyonu tarafından tespiti C) Orta malı nitelikli taşınmazların zilyetlikle iktisabı mümkündür. D) 4 aylık süre içinde mera komisyonunca, bu süre geçmişse kadastro komisyonunca sınırlandırılır, kadastro ekibince de ölçüsü ve tespiti 40. Kadastroya açılan çalışma alanlarında 40 veya 100 dönümlük normların değerlendirilmesi için sulu tarım arazisi tanımına giren yerlerin bulunup bulunmadığı varsa bunların hangi sınırlar içinde kaldığı hususu kadastro müdürü tarafından çalışmalara başlanmadan önce bir yazı ile hangi idareye sorulur? 42. Kadastro teknisyenlerince kadastro müdürüne teslim edilen davalı taşınmazlara ait kadastro tutanakları ve ekleri ne kadar süre içerisinde ve nereye gönderilir? ) 10 gün içinde asılları kadastro mahkemesine gönderilir ve davanın görüldüğü mahalli hukuk mahkemesine de bilgi verilir. B) 7 gün içinde asılları kadastro mahkemesine gönderilir ve davanın görüldüğü mahalli hukuk mahkemesine de bilgi verilir. C) 10 gün içinde asılları davanın görülmekte olduğu mahalli hukuk mahkemesine gönderilir ve kadastro mahkemesine de bilgi verilir. D) 7 gün içinde tasdikli suretleri kadastro mahkemesine gönderilir ve davanın görüldüğü mahalli hukuk mahkemesine de bilgi verilir. 43. Kayıt maliki ölü ve taşınmaz mal mirasçılarının tasarrufunda ise, aşağıda hâllerden hangisi yanlıştır? ) Valilik veya Kaymakamlığa B) İl ve İlçe Özel İdare Müdürlüklerine C) DSİ Genel Müdürlüğü Mahalli Birimlerine D) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerine 41. şağıdakilerden hangisi imar ve ihyanın şartlarından biri değildir? ) razi, tarım yapmaya elverişli olmayacak (Taşlık, çalılık gibi) B) Emek ve para sarfı ile tarıma elverişli hâle getirilecek C) İhya edilecek arazi imar planları içinde olacak D) 20 yıllık zilyetlik gerçekleşecek ) Varsa veraset belgesinde yazılı mirasçıları adına tespit edilir. B) Mirasçılar belirlenemiyorsa, kayıt maliki adına tespit edilir ve malikin ölü olduğu beyanlar hanesinde belirtilir. C) Veraset belgesi yoksa bilirkişi beyanları ile nüfus kayıtları birlikte değerlendirilmek suretiyle belirlenecek mirasçıları adına tespit edilir. D) Veraset belgesi ibraz edilmezse, nüfus kaydı ve bilirkişi beyanı dikkate alınmaz, tespit ölü malik adına 44. Kadastro çalışma alanı sınırına itirazla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Kadastro çalışma alanı sınırına, tebliğ ve ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde o köy veya mahallede oturanlar tarafından itiraz edilebilir. B) Kadastro çalışma alanı sınırına, tebliğ ve ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde orman idaresince itiraz edilebilir. C) Kadastro çalışma alanı sınırına, tebliğ ve ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde çalışma alanı sınırında taşınmaz malı bulunan gerçek ve tüzel kişiler tarafından itiraz edebilir. D) Kadastro çalışma alanı sınırına, tebliğ ve ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde çalışma alanı ve komşu çalışma alanları köy ve mahalle muhtarları ile belediye başkanları tarafından itiraz edebilir. 7

8 MÜHENDİS - TŞR 45. Ulusal düzeyde teknolojik gelişmelere uygun, coğrafi bilgi sistemi altyapısı kurarak coğrafi bilgileri ortak altyapı üzerinden kullanıcılara sunmayı amaçlayan projemiz aşağıdakilerden hangisidir? ) TKBİS B) TRBİS C) TUCBS D) TKMP 49. Ülke düzeyinde büyük ölçekli mekânsal bilgi sistemlerinin oluşturulması hedefine yönelik olarak, harita üreten kurum ve kuruluşlarca üretilen haritalara ait bilgi ve belgelere ilişkin meta verilerin ilgili kurumlarca internet üzerinden girişine, güncellenmesine ve sunumuna yönelik geliştirilen portal yapısında Mekansal Bilgi Sistemi olan projemiz aşağıdakilerden hangisidir? ) TUCBS B) TKMP C) TKBİS D) Harita Bilgi Bankası 46. TUSG-ktif (CORS-TR) projesinde TKGM ile birlikte Müşteri kuruluş aşağıdakilerden hangisidir? ) İller Bankası B) Harita Genel Komutanlığı C) Karayolları Genel Müdürlüğü D) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 50. Kadastro müdürlüğü sayısallaştırma sonuçlarını kaç gün ilân eder? ) 7 B) 15 C) 21 D) şağıdaki hizmetlerden hangisi 5368 sayılı Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanun ile kurulan LİHKB bürolarının sorumluluğunda değildir? ) İfraz B) plikasyon C) rzi İrtifak hakkı tesisi D) Tescile konu cins değişikliği 48. Genel Müdürlüğümüzce 2008 yılında başlayıp 2013 yılında bitirilmesi hedeflenen Kadastro Harita ve Bilgilerinin Güncellenmesi ile Pafta ve Teknik rşiv Verilerinin Bilgisayar Ortamına ktarılması Projesi aşağıdakilerden hangisidir? ) TKMP B) RIP C) TKBİS D) TRBİS 51. Sayısallaştırma yapılmakta olan birimde, talebe bağlı işlemlerin karşılanmasında hangi yol izlenir? ) Başvuru kabul edilmez. B) Başvuru kabul edilir, ancak sayısallaştırmanın kesinleşmesi beklenir. C) Sayısallaştırma sürecinin tamamlanması beklenmeden kadastro teknik mevzuatına göre D) İşlem ncak, verilen belgeye 3402 sayılı Kanun un Ek 1 inci maddesine göre sayısallaştırma çalışması devam etmektedir. notu yazılır. 52. Sayısal değerler aşağıdaki yöntemlerden hangisi ile en sağlıklı elde edilir? ) Pafta üzerinden koordinat okuma B) Ölçü değerlerinden koordinat üretme C) Ölçü değerlerinden üretilen değer ile pafta üzerinden okunan değerlerin ortalamasını alma D) Pafta üzerinden koordinat okuma veya ölçü değerlerinden üretilen koordinatın zemine uygulanması sonucu elde etme 8

9 MÜHENDİS - TŞR 53. Sayısallaştırma hangi tür haritaları kapsamaz? ) Grafik paftalar B) ITRF96 üretilmiş paftalar C) Ortogonal (prizmatik) paftalar D) Kutupsal (klasik takeometre ile ölçülerek) paftalar 54. Sayısallaştırma çalışmaları kimin sorumluluğunda yürütülür? ) Kontrol Mühendisi B) Kontrol Memuru C) Kadastro Müdürü D) Kad. Üyesi sayılı Kanun kapsamında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı Birimleri, aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? ) Merkez teşkilatı; ana hizmet, danışma ve denetim birimleri ile yardımcı hizmet birimlerinden oluşur. B) Merkez teşkilatı; ana hizmet, danışma ve denetim birimlerinden oluşur. C) Merkez teşkilatı; ana hizmet, danışma ve denetim birimleri ile destek hizmet birimlerinden oluşur. D) Merkez teşkilatı; ana hizmet, danışma ve değerlendirme birimleri ile destek hizmet birimlerinden oluşur. 55. Kontrol Mühendisi, sayısal kadastral harita yapım işi kapsamında işin süresinde ve kurallara uygun şekilde bitirilmesinden aşağıdaki kişilerden hangisine karşı sorumludur? ) Bölge Müdürü B) Proje Yöneticisi C) Kadastro Müdürü D) Kadastro Dairesi Başkanı 56. Kadastro çalışma alanı sınırları ile ilgili olarak yüklenici aşağıdakilerden hangi işi yapmakla sorumlu değildir? 59. Kadastro çalışmalarına başlanılacak ada ve mevkiin ilanı en az kaç gün önceden yapılması gerekir? ) 5 B) 7 C) 15 D) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kim tarafından kurulmuştur? ) Recai zade Mahmut Ekrem B) Mehmet Şevki Efendi C) Mahmut Esat Efendi D) Ziya Paşa ) Zemin tesisini B) Sınırların tespiti C) Sınırları ölçmek D) Çalışma alanı sınır krokisini düzenlemek 57. şağıdakilerden hangisi 6083 sayılı Kanun kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısı içerisinde, 3045 sayılı Kanun dan farklı olarak yer almaktadır? ) Kadastro Dairesi Başkanlığı B) Teftiş Kurulu Başkanlığı C) Tapu Dairesi Başkanlığı D) Tapu ve Kadastro Kurulu TEST BİTTİ. CEVPLRINIZI KONTROL EDİNİZ. 9

10 Soracağınız bir şey var mı? Varsa, şimdi sorunuz; sınav başladıktan sonra sorularınıza cevap verilmeyecektir. Hazır mısınız? Sınav, okulun bütün salonlarında aynı anda başlayacağı için başlama zilini beraberce bekleyelim. Hepinize başarılar dileriz. (Salon başkanı başlama ve bitiş saatini tahtaya yazacaktır.) Bu kitapçığın her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, kitapçığın tamamının veya bir kısmının Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, bilgisayar ortamına alınması, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması veya başka bir amaçla kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar, doğabilecek cezai sorumluluğu ve kitapçığın hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

11 24 TEMMUZ 2011 TRİHİNDE YPILN TPU VE KDSTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YÖNELİK UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI 4. GRUP: MÜHENDİS - TŞR TEST KİTPÇIĞI CEVP NHTRI 1. c 2. d 3. a 4. b 5. d 6. c 7. b 8. d 9. a 10. d 11. c 12. b 13. c 14. a 15. a 16. d 17. b 18. c 19. b 20. a 21. b 22. d 23. a 24. c 25. d 26. c 27. d 28. b 29. a 30. c 31. d 32. a 33. d 34. b 35. c 36. c 37. a 38. b 39. d 40. d 41. c 42. b 43. d 44. a 45. c 46. b 47. a 48. a 49. d 50. b 51. c 52. d 53. b 54. a 55. c 56. b 57. d 58. a 59. b 60. c

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak KADASTRO SIRASINDA VEYA SONRASINDA YAPILAN ĠġLEMLERLE GEOMETRĠK DURUMLARI KESĠNLEġMĠġ OLAN TAġINMAZLARDA ÖLÇÜ, SINIRLANDIRMA, TERSĠMAT VE HESAPLAMALARDAN DOĞAN HATALARIN DÜZELTĠLMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 1 Aplikasyon işlemi 1. Harita (plan) örneği istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği 2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekaletname örneği ve kimliği. 2 Cins Değişikliği

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve çıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ TPU ve KDSTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE)

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTAPÇIK TÜRÜ A T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 6. GRUP TEKNİKER ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU VE KADASTRO

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTAPÇIK TÜRÜ A T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 5. GRUP MÜHENDİS (TAŞRA) ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

BAŞVURUDA İSTEN İLEN BELG ELER

BAŞVURUDA İSTEN İLEN BELG ELER TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ &.V&AÎ*... KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI C.to«3 ' 0>tc^ SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN H İZM ETİN ADI BAŞVURUDA İSTEN İLEN BELG ELER H İZM ETİN TAM AM LANM A SÜRESİ

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

UYGULAMA RAPORU. Altlık Türü

UYGULAMA RAPORU. Altlık Türü UYGULAMA RAPORU Ek-1 İli Mevkii İsimleri İlçesi Pafta Numaraları Mahalle/Köy Ada Numaraları Toplam Parsel Sayısı Yaklaşık Yüzölçüm UYGULAMA İSTENEN PAFTALARIN Yapım Yılı ve Yöntemi Yer Kontrol Noktalarının

Detaylı

KADASTRO HARİTALARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ VE TAPU SİCİLİNDE GEREKLİ DÜZELTMELERİN YAPILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KADASTRO HARİTALARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ VE TAPU SİCİLİNDE GEREKLİ DÜZELTMELERİN YAPILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: KADASTRO HARİTALARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ VE TAPU SİCİLİNDE GEREKLİ DÜZELTMELERİN YAPILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete ile Neşir

Detaylı

24 Kasım 2006 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA

24 Kasım 2006 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA 24 Kasım 2006 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26356 YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

ALANYA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ DİĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) BAŞVURUDA İSTENİLEN İLK BAŞVURU MAKAMI BELGELER

ALANYA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ DİĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) BAŞVURUDA İSTENİLEN İLK BAŞVURU MAKAMI BELGELER TANIMI DAYANAĞI MEVZUATIN VE MADDE NUMARASI SUNUM SÜRECİNDE TAMAMLANMA TAMAMLANMA ELEKTRONİK OLARAK 331 B091TKG1500100 150010000 Plan Örneği verilmesi işlemi Parselin tescilli haritasından aynen alınan

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ TPU VE KDSTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YÖNELİK UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI Soru Sayısı: 60 dayın

Detaylı

SAYISALLAŞTIRMA RAPORU EK-1

SAYISALLAŞTIRMA RAPORU EK-1 SAYISALLAŞTIRMA RAPORU EK-1 İli İlçesi Mahalle/Köy Parsel Numaraları Mevki/Sokak Pafta No Ada Numaraları Sayısallaştırma İşlerine Ait Açıklama GÖREVLİLERİN Unvanı Kad.Tek. Kad.Tek. Kontrol Me./Mühendis

Detaylı

KADASTRO HARİTALARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ VE TAPU SİCİLİNDE GEREKLİ DÜZELTMELERİN YAPILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KADASTRO HARİTALARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ VE TAPU SİCİLİNDE GEREKLİ DÜZELTMELERİN YAPILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK 5304 Sayılı Kanunla Değişik 3402 Sayılı Kadastro Kanunu'nun 22. Maddesinin İkinci fıkrasının (a) bendine istinaden Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında

Detaylı

KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 1 inci maddesinin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve çıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ MLİYE BKNLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YÖNELİK dayın

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 30 Ocak 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29609 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: Amaç YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTAPÇIK TÜRÜ A T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 4. GRUP HARİTA VE KADASTRO TEKNİKERİ MALİYE BAKANLIĞI PERSONELİNE

Detaylı

Kentsel Toprak Düzenleme (KTD)

Kentsel Toprak Düzenleme (KTD) Sayısallaştırılmış ve yol dengelemeleri yapılmış uygulama imar planı (Düzenleme sınırı taslak olarak yol orta eksenlerinden geçirilmiş) Tapu planı (kadastro paftası) Uygulama paftası (Düzenleme sınırı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 015 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 16 MYIS 015 Saat: 10.10 dı

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR 2942 KAMULAŞTIRMA KANUNU Kanun Numarası : 2942 Kabul Tarihi : 4/11/1983 HÜLYA BOZKIRAN 05.02.2014 AMAÇ ve KAPSAM Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ TPU VE KDSTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YÖNELİK UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI Soru Sayısı: 60 dayın

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTAPÇIK TÜRÜ A T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 3. GRUP KONTROL MÜHENDİSİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 5. GRUP MÜTERCİM (YUNNC) BŞBKNLIK BSIN YYIN VE ENFORMSYON GENEL

Detaylı

İMAR KANUNU VE UYGULAMALARI. İçindekiler:

İMAR KANUNU VE UYGULAMALARI. İçindekiler: İMAR KANUNU VE UYGULAMALARI İçindekiler: 1- İmar ve Parselasyon planına ilişkin tanımlar 2- Parselasyon planı onama yetkisi olan kurumlar 3- Parselasyon planına ilişkin yasal düzenlemeler 4-3194 Sayılı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

TAPULAMA VE KADASTRO PAFTALARINI YENĠLEME YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Esaslar

TAPULAMA VE KADASTRO PAFTALARINI YENĠLEME YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Esaslar TAPULAMA VE KADASTRO PAFTALARINI YENĠLEME YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç Madde 1 - Bu Yönetmelik; a) Teknik sebeplerle yetersiz kalan, b) Uygulama niteliğini kaybeden, c) Eksikliği görülen,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Başvuru Online Başvuru ve SMS Yoluyla Bilgilendirme (2010/21) Emlakçıların Ön Başvuru İle İş Takibi Uygulaması

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI MÜHENDİS (TAŞRA) 15 Şubat 2015 - SAAT: 10.

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI MÜHENDİS (TAŞRA) 15 Şubat 2015 - SAAT: 10. TPU VE KDSTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI 15 Şubat 2015 - ST: 10.30 KİTPÇIK TÜRÜ DI : SOYDI : T.C. KİMLİK NO : SINV SLON NO : SIR NO:. GENEL ÇIKLM DİKKT! şağıdaki uyarıları

Detaylı

PROTOKOL TARAFLAR: TANIM. MADDE 2- Mera: Mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlakları ifade eder. AMAÇ : MADDE 3- Bu protokolün amacı;

PROTOKOL TARAFLAR: TANIM. MADDE 2- Mera: Mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlakları ifade eder. AMAÇ : MADDE 3- Bu protokolün amacı; PROTOKOL TARAFLAR: MADDE 1- Bu protokol, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) arasında düzenlenmiştir. TANIM MADDE 2- Mera: Mera, yaylak ve

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ SIRA 1 İMAR PLANI BAŞVURU İŞLEMLERİ I. Başvuru Dilekçesi. 2. Güncel Tapu

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Genel Hükümler... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Kanuni Dayanak... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 3 Uygulama Esasları...

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Genel Hükümler... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Kanuni Dayanak... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 3 Uygulama Esasları... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Genel Hükümler... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Kanuni Dayanak... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 3 Uygulama Esasları... 3 Düzenleme Sahalarının Tesbiti Esasları... 3 Düzenleme

Detaylı

güncelliğin değişikliklerin 2. Cins değişikliği, 3. Şekil değişikliği, şeklinde ifade edilebilir

güncelliğin değişikliklerin 2. Cins değişikliği, 3. Şekil değişikliği, şeklinde ifade edilebilir Konu: İfraz-tevhid Kadastroda güncelliğin sağlanması için kadastro sonrasında hukuki ve teknik yönde oluşacak değişikliklerin anında izlenmesi gerekmektedir. Bu değişiklikler; 1. Hukuki değişiklikler,

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER. 5 Baþvuru ve Ýzlenen Yöntem. 7 Talebe Baðlý Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapýlan Ýþlemler. 19 Birleþtirme (Tevhit) Ýþlemleri

ÝÇÝNDEKÝLER. 5 Baþvuru ve Ýzlenen Yöntem. 7 Talebe Baðlý Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapýlan Ýþlemler. 19 Birleþtirme (Tevhit) Ýþlemleri ÝÇÝNDEKÝLER Sayfa No Konu 3 Tarihçe 5 Baþvuru ve Ýzlenen Yöntem 7 Talebe Baðlý Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapýlan Ýþlemler 7 Plan Örneði 9 Yer Gösterme 11 Aplikasyon 13 Cins Deðiþikliði 16 Ýrtifak

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

HRT 3005 KENTSEL ALAN DÜZENLEMESİ Ders Notları

HRT 3005 KENTSEL ALAN DÜZENLEMESİ Ders Notları KTÜ - Harita Mühendisliği Bölümü HRT 3005 KENTSEL ALAN DÜZENLEMESİ Ders Notları Prof. Dr. Bayram UZUN Doç. Dr. Volkan YILDIRIM Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete Tarihi: 02.02.2019 Resmî Gazete Sayısı: 30674 ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amaç

Detaylı

KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ

KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ TAŞINMAZ GELİŞTİRME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ 1 Ünite: 7 KAMULAŞTIRMA DOSYALARININ HAZIRLANMASI Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ

Detaylı

Kaman Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Emre İNCE

Kaman Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Emre İNCE Kaman Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Emre İNCE İmar Terimleri Parsel Cephesi: Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesini ifade eder. Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesidir.

Detaylı

8.SINIF MATEMATİKDENEME-1

8.SINIF MATEMATİKDENEME-1 8.SINIF MATEMATİKDENEME-1 A MATEMATİK DERSİ WWW.ORTAOKULMATEMATİK.ORG 8. SINIF 2. DÖNEM.../.../2017 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SINAV BAŞLAMADAN ÖNCE KİTAPÇIĞIN ARKA KAPAĞINDAKİ

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE TÜM EMLK MÜŞVİRLERİ FEDERSYONU EMLK DNIŞMNLIĞI SERTİFİK SINVI 19/10/2014 dı ve Soyadı :... T.C. Kimlik

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Yüksekova

Detaylı

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları Türkiye Coğrafi Veri Altyapısı Kurulması Türkiye Coğrafi Veri Altyapısının Kurulması e-dönüşüm Türkiye eylem 47, 36, ve 75 Bu problemleri aşmak üzere

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EVRAK KAYIT BÜROSU 1 - İmar arşiv dosyasının arşivden çekilmesi - Onaylı mimari projenin ozalitinin temini (ozalit çektirme

Detaylı

Nazım imar planı nedir?

Nazım imar planı nedir? INSAAT-IMAR-RUHSAT İmar planı nedir? Nüfusu 10.000 i aşan belediyeler ile nüfusu daha az olduğu halde il merkezi olan veya gelecekte imar işleri bakımından plana gereksinimi bulunduğu Bayındırlık ve İskan

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1019 Gayrimenkul Mevzuatı 25 Bu kitapçıkta yer alan

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 5 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

Tescile Konu Olan Harita ve Planların Kontrolü Hakkında Genelge

Tescile Konu Olan Harita ve Planların Kontrolü Hakkında Genelge Genelge No :1715 2010/22 Tescile Konu Olan Harita ve Planların Kontrolü Hakkında Genelge Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Yetki ve Sorumluluk Amaç MADDE 1- (1) Bu genelge, Tescile Konu Olan

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ DIŞİŞLERİ BKNLIĞI PERSONELİNE YÖNELİK GÖREVDE YÜKSELME SINVI 1. GRUP: UZMN Soru

Detaylı

Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat. Müracaat dosyası ve eklerinin uygunluğu incelenir. Evet. Belgelerde uygunsuzluk var mı?

Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat. Müracaat dosyası ve eklerinin uygunluğu incelenir. Evet. Belgelerde uygunsuzluk var mı? İFRAZ - TEVHİT UYGULAMASI Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat GEREKLİ BELGELER Serbest çalışan bir Harita Mühendisi tarafından hazırlanan teknik dosya 1.Dilekçe 2.Güncel Tapu Kaydı 3.Güncel İmar Çapı

Detaylı

DÜZELTMELER Hüseyin KOÇAK/Tapu ve Kadastro Başmüfettişi

DÜZELTMELER Hüseyin KOÇAK/Tapu ve Kadastro Başmüfettişi 1 İdari Yoldan Düzeltilebilecek Teknik Hatalar 3402 sayılı Kadastro Yasasının 41 inci maddesi gereğince; kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlarda

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE TÜM EMLK MÜŞVİRLERİ FEDERSYONU EMLK DNIŞMNLIĞI SERTİFİK SINVI 11/10/2015 dı ve Soyadı :... T.C. Kimlik

Detaylı

İDARİ SINIR SORUNLARINA GENEL BİR BAKIŞ: Trabzon Örneği. Prof. Dr. Bayram UZUN Doç. Dr. Volkan YILDIRIM Yrd. Doç. Dr. Okan YILDIZ

İDARİ SINIR SORUNLARINA GENEL BİR BAKIŞ: Trabzon Örneği. Prof. Dr. Bayram UZUN Doç. Dr. Volkan YILDIRIM Yrd. Doç. Dr. Okan YILDIZ İDARİ SINIR SORUNLARINA GENEL BİR BAKIŞ: Trabzon Örneği Prof. Dr. Bayram UZUN Doç. Dr. Volkan YILDIRIM Yrd. Doç. Dr. Okan YILDIZ İDARİ SINIR TİPLERİ ve YASAL DAYANAKLARI İDARİ YAPIYA YÖNELİK SINIR TİPLERİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 2 KRONOLOJİ 2.1- GİRİŞ... 9

İÇİNDEKİLER. Bölüm 2 KRONOLOJİ 2.1- GİRİŞ... 9 İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞEHİRLEŞME 1.1- ŞEHİR NEDİR?... 1 1.1.1- Yönetsel Tanım... 1 1.1.2- Fonksiyonel Tanım... 2 1.1.3- Planlama Açısından Tanım... 4 1.2- ŞEHİRCİLİK... 5 1.3- TÜRKİYE DE ŞEHİRLEŞME VE SORUNLARI...

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE TÜM EMLK MÜŞVİRLERİ FEDERSYONU EMLK DNIŞMNLIĞI SERTİFİK SINVI 22/03/2015 dı ve Soyadı :... T.C. Kimlik

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 4 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kadastro Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kadastro Dairesi Başkanlığı 1 / 37 DAĞITIM YERLERİNE KADASTRO GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI UYGULAMA GENELGESİ Genelge No:1792 2018/13 Amaç MADDE 1- (1) Bu Genelge; 25/10/2018 tarihli ve 30576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTAPÇIK TÜRÜ A T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı. GRUP HARİTA MÜHENDİSİ MALİYE BAKANLIĞI PERSONELİNE YÖNELİK

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

PLANLAMA SÜRECİ ve ARAZİ ve ARSA DÜZENLEMELERİ (PARSELASYON)

PLANLAMA SÜRECİ ve ARAZİ ve ARSA DÜZENLEMELERİ (PARSELASYON) ÖMER KÖROĞLU Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üyesi İMAR HUKUKUNDA PLANLAMA SÜRECİ ve ARAZİ ve ARSA DÜZENLEMELERİ (PARSELASYON) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...VII GİRİŞ ve ÖNSÖZ...1 Birinci Bölüm GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARS VALİLİĞİ İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İMAR PLANI BAŞVURU

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ İÇİŞLERİ BKNLIĞI PERSONELİNE YÖNELİK UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI 17. GRUP: ELEKTRİK ELEKTRONİK

Detaylı

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 2 Ekim 2006 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26307 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/10970 Ekli Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelik in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 15/8/2006

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI MÜHENDİS (TAŞRA) 15 Şubat SAAT: 10.

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI MÜHENDİS (TAŞRA) 15 Şubat SAAT: 10. 15 Şubat 2015 - SAAT: 10.30 KİTAPÇIK TÜRÜ ADI : SOYADI : T.C. KİMLİK NO : SINAV SALON NO : SIRA NO:. GENEL AÇIKLAMA DİKKAT! Aşağıdaki uyarıları mutlaka okuyunuz. 1. Adınızı, Soyadınızı, TC Kimlik No, Sınav

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr TARİHSEL SÜREÇ İÇİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM 1950 li yıllarda Sanayileşme ve kentlere GÖÇ Tepki: 1) 1966 yılında «Gecekondu

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 2017 ds DENEME 1 (ÇARPANLAR VE KATLAR ) 8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ. MADDE İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir.

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ. MADDE İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. 12.6.1. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu

Detaylı

15 ve 16 ncı MADDE GEREĞİNCE YAPILAN TERKLERİN İHDASI (1)

15 ve 16 ncı MADDE GEREĞİNCE YAPILAN TERKLERİN İHDASI (1) 15 ve 16 ncı MADDE GEREĞİNCE YAPILAN TERKLERİN İHDASI (1) Hüseyin KOÇAK B a ş m ü f e t t i ş İmar plânı bulunmasına karşın henüz 3194 sayılı İmar Yasasının 18 inci maddesi gereğince uygulama yapılmamış

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE TÜM EMLK MÜŞVİRLERİ FEDERSYONU EMLK DNIŞMNLIĞI SERTİFİK SINVI 13/02/2016 dı ve Soyadı :... T.C. Kimlik

Detaylı

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN 7475 HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4070 Kabul Tarihi : 16/2/1995 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/2/1995 Sayı : 22207 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 4. GRUP MÜTERCİM (URDU BŞBKNLIK BSIN YYIN VE ENFORMSYON GENEL

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi SUNUM PLANI Mücavir alan kavramı Mücavir alan teklifleri hazırlanırken izlenecek yol

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 68 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 68 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26969 TOPLU YAPILARDA KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI TESİSİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

2013 YILI SAYISAL HALİHAZIR HARİTA BİRİM FİYATLARI

2013 YILI SAYISAL HALİHAZIR HARİTA BİRİM FİYATLARI İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ İHALE DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYISAL HALİHAZIR HARİTA BİRİM FİYATLARI İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ANKARA - 2013 AÇIKLAMALAR : 1- Bu birim fiyatların kullanıldığı hesaplardaki

Detaylı