SERTİFİKALI BELEDİYELERE BÜTÇE, MUHASEBE VE SATINALMA EĞİTİM PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SERTİFİKALI BELEDİYELERE BÜTÇE, MUHASEBE VE SATINALMA EĞİTİM PROGRAMI"

Transkript

1 SERTİFİKALI BELEDİYELERE BÜTÇE, MUHASEBE VE SATINALMA EĞİTİM PROGRAMI Eğitim Konuları: 5018 Sayılı Kanun ve Belediyelerin Kanundaki Yeri - Bütçe Hazırlama, Bütçe İşlemleri ve Bütçe Uygulama Sonuçları - Muhasebe Uygulamaları ve Yardımcı Diğer Uygulamalar (Muhasebe Konuları, Taşınır Mal Mevzuatı, Taşınmaz Mal Mevzuatı, Kamu Zararları Mevzuatı, Alacakların Tarh, Tahakkuk ve Takibi, Gelir Vergisi, Damga Vergisi, Katma Değer Vergisi ve Tevkifat Uygulamaları) - Satınalma Mevzuatı (Kamu İhale Kanununa Göre Satın Alma, Özel Mevzuata Göre Alım Yöntemleri, Teminat İadeleri, Hak Ediş Ödemeleri İle İlgili Temel Sorunlar ve Çözümleri) - Harcırah Kanunu Mevzuatı (İç Kontrol Sistemleri ve İç Denetim, Sayıştay ve Diğer Dış Denetimler) Tarih: 8-15 Kasım 2015 Yer: Ramada Plaza Antalya Gençlik Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi No: Antalya Son Başvuru Tarihi: Cuma PROGRAM 8 KASIM 2015 PAZAR Otele giriş Öğle yemeği Tanışma kokteyli

2 9 KASIM 2015 PAZARTESİ 5018 SAYILI KANUN VE BELEDİYELERİN KANUNDAKİ YERİ - Üst Yönetici Kavramı Ne İfade Etmektedir? - Üst Yöneticilerin Sorumlulukları Nelerdir? - Kamu Kaynağı Nedir? Etkin, Ekonomik ve Verimli Kullanılmamasının Sonuçları Nelerdir? - Neden Stratejik Plan Yapılır? Stratejik Planda Nelere Yer Verilmelidir? - Stratejik Planın Yönetime Katkısı Nedir? - Birim Yöneticileri Stratejik Planı Nasıl Okumalıdır? - Performans Programların Hazırlanmasında Önceliklendirme Kriterleri Nelerdir? - Performans Sonuçları Kamuoyuna Nasıl Açıklanır? - Mali Yönetimin Temel İlkeleri Nelerdir? - Harcama Yetkilisi Kimdir? Sorumlulukları Nelerdir? - Harcama Yetkisinin Devri Hangi Şartlarda Gerçekleşir? - Harcama ve Gider Kavramı Arasındaki Fark Nedir? - Yüklenme Nedir? Ertesi Yıla Geçen Yüklenmelerde Nelere Dikkat Edilmelidir? - Ön Ödeme Nedir? Avans ve Kredi Verilmesinin Şartları Nelerdir? - Faaliyet Raporları Ne Zaman Hazırlanır? Hazırlanmasından Kim Sorumludur? - Mali Hizmetler Biriminin Görevleri Nelerdir? - Mali İstatistikler Hazırlanmasında ve Açıklanmasında Nelere Önem Gösterilmelidir? - Yetkisiz Tahsil ve Ödeme Yapılabilir mi? BÜTÇE HAZIRLAMA, BÜTÇE İŞLEMLERİ VE BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI - Bütçe Nedir? Neden Bütçe Hazırlanır? Mevzuattaki Yeri Nedir? - Mevzuata Göre Bütçeler Nasıl ve Ne Zaman Hazırlamalıdır? - Bütçe Hazırlanırken Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir? - Bütçe Hazırlama Sürecindeki Görevliler ve Sorumlulukları Nelerdir? - Bütçelerin Onaylanması ve Yürürlüğe Girmesinde Süreç Nasıl İşlemektedir? - Ek Bütçe Nedir? Ek Bütçe Nasıl Yapılır? - Bütçe İçi Aktarma Nedir? Kuralları Nelerdir? - Kullanılmayan Ödenekler ve Nakit Kaynakların Durumu Nedir? - Yedek Ödenek Nedir? Nasıl Kullanılır? - Bütçe Uygulama Sonuçları Ne İfade Etmektedir? - Mali Yılda Ödenemeyen Giderler Ne Zaman Ödenir? - Nakit Mevcudunun Tüm Ödemeleri Karşılayamaması Halinde Ödemeler Hangi Sırayla Yapılır? - Ödenek Üstü Harcama Yapılmasının Yaptırımı Nedir?

3 10 KASIM 2015 SALI DENETİM 1) İç Kontrol Sistemleri ve İç Denetim - İç Kontrol Nedir? - İç Kontrol İdarelerde Nasıl Kurgulanır? - Stratejik Plan ve İç Kontrol Sistemi Arasından Nasıl Bir İlişki Vardır? - İç Kontrol Sistemleri Nasıl Oluşturulur? - İç Kontrol Sistemi Neden Dinamik Bir Yapıya Sahip Olmalıdır? - İç Kontrolde Mali Hizmetler Birimlerinin ve Diğer Sorumluların Görevleri Nelerdir? - İç Kontrol Sistemi ile İlgili Olarak Yanlış Bilinen Hususlar Nelerdir? - Başarılı iç kontrol eylem planları için yapılması gerekenler nelerdir? - Uygulamalı iç kontrol eylem planı hazırlık yöntemleri nasıl olmalı? Hangi yöntemler uygulanabilir? - Sayıştay tarafından yapılacak iç kontrol süreci denetimlerinde neler incelenecektir? - Kamuda süreç yönetimi ve birlikte çalışabilirlik neden zorunludur? - Süreçler ile performans yönetimi arasında nasıl ilişki kurulabilir? - İç kontrol çıktılarının kurumsallaşma çabalarına etkileri nelerdir? 2) Sayıştay ve Diğer Dış Denetimler - Sayıştay Raporlarına İtiraz Edilebilir mi? - Sayıştay Raporlarına İstinaden Ne Tür İşlemler Yapılabilir? - Sayıştay Tarafından Tespit Edilen Kamu Zararlarının Sebepleri ve Çözüm Önerileri Nelerdir? MUHASEBE UYGULAMALARI VE YARDIMCI DİĞER UYGULAMALAR 1) Muhasebe Konuları a. Muhasebe İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme - Muhasebe Nedir? Hangi İşlemler Muhasebeleştirilir? - Muhasebe İşlemleri Hangi Mevzuata Göre Yürütülmektedir? - Muhasebe Yetkilisinin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? - Kimler Muhasebe Yetkilisi Olabilir? b. Muhasebeleştirme Evraklarının Hazırlanması (Ön Muhasebe) İşlemleri - Muhasebeleştirme Evrakları Ne Zaman Hazırlanır? - Muhasebe Evraklarının Doğrulu Nasıl Sağlanır? - Dokümanlar Üzerinde Hangi Kontroller Yapılır? - Gerçekleştirme Görevlisi Kimdir? Sorumlulukları Nelerdir? - Zamanında Hazırlanmayan Muhasebe Evraklarında Sorumluluk Var mıdır? - Ön Muhasebe Sistemlerinin Yardımcı Uygulamaları Var mıdır? c. Muhasebe Uygulamaları - Muhasebe İşleminin Yapılmasında Süre Var mıdır? - Muhasebe İşleminde Hangi Evrakların Kullanılması Zorunludur? - Zamanında Muhasebeleştirilmeyen Evraklar Nasıl Hukuki Bir Sonuç Doğurur?

4 - Uygulamada En Çok Yapılan Hatalar ve Çözümleri Nelerdir? d. Muhasebe Uygulamalarına Yönelik Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar - Uzun Süre Emanette Bekleyen Tutarlar İçin Nasıl İşlem Yapılır? - Teminat Mektupları Ne Zaman Kayıtlardan Çıkartılır? - Fazla ve Yersiz Ödemeler İçin Nasıl Bir Yol İzlenir? - Fazla Tahsil Edilen Tutarlar Geri Ödenir mi? - Muhasebe Yetkilisi Hangi Belgeleri İsteyebilir? e. Dönem Sonu Dönem Başı Muhasebe İşlemleri - Dönem Sonu İşlemleri Nelerdir? - Envanter Yapılması Zorunlu mudur? - Dönem Sonu İşlemleri Ne Zamana Kadar Yapılabilir? - Dönem Sonunda Hazırlanan Evraklar Berelere Gönderilir? - Açılış - Kapanış Fişi Ne Demektir? 2) Alacakların Tarh, Tahakkuk ve Takibi - Alacaklar Nasıl Tasnif Edilir? - Alacaklar Hangi Mevzuata Göre Tahakkuk Ettirilir? - Alacakların Tarh Etmesi Ne Demektir? - Alacaklar Zamanında Tahsil Edilmezse Sorumluluk Doğar mı? - Alacakların Zamanında Tahsil Edilememesi Halinde Ne Yapılmalıdır? - Kamu Alacaklarının Tahsilinden Hangi Şartlarda Vazgeçilebilir? 11 KASIM 2015 ÇARŞAMBA ÖN MALİ KONTROL MEVZUATI VE KAMU ZARARI 1) Ön Mali Kontrol - Ön Mali Kontrol Nedir? - Hangi İşlemler Ön Mali Kontrole Tabidir? - İhale Evraları Üzerinde Hangi Kontrolleri Kimler Yapar? - Eksik veya Hatalı Evraklarla Karşılaşıldığında Neler Yapılmalıdır? - Ön Mali Kontrol Yapılırken Karşılaşılan En Önemli Sorunlar Nelerdir? - Süresinde Kontrole Gelmeyen Harcama Evrakları Nasıl Ödenir? - Uygun Görüş Verilmeyen Evraklar İçin Hangi Defterler ve Belgeler Tutulur? - Uygun Görüş Verilmediği Halde Ödeme Yapılabilir mi? - Süreç Kontrolü Nedir ve Kim Hangi Aşamada Neleri Kontrol Etmekten Sorumludur? - Ön Mali Kontrol Dosyalarında Karşılaşılan Hata ve Noksanlar Nelerdir? - Ön Mali Kontrol Yapılan İşlemler Nasıl Raporlanır? - Hangi Evrak Üzerinde Hangi İncelemeler Yapılmalıdır? 2) Kamu Zararları Mevzuatı - Kamu Zararı Nasıl Oluşur ve Nasıl Tespit Edilir? - Kamu Zararları Kimlere ve Nasıl Tebliğ Edilir? - Kamu Zararlarına Karşı İtirazlar Nasıl Yapılır ve Değerlendirme Mercii Neresidir?

5 - Kamu Zararları İle İlgili Hangi Defterler ve Belgeler Düzenlenir? - Kamu Zararları Nasıl Takip Edilir? - Kamu Alacağı ile Kamu Zararı Arasında Fark Var mıdır? - Kamu Zararlarında Faiz Hesaplama Süresinin Başlangıcı Nedir? SATINALMA MEVZUATI 1) Kamu İhale Kanununa Göre Satın Alma (13 Saat) - İhale Nedir? Neden İhale Yapılır? - Hangi Alım İçin Hangi Alım Yöntemi Uygulanmalıdır? - İhalelerin İptal Edilmemesi İçin Nelere Dikkat Edilmelidir? - Kamu Zararı Oluşmaması İçin Yaklaşık Maliyet Nasıl Tespit Edilmelidir? - Yaklaşık Maliyet Doğru Belirlenmemişse Nasıl Bir Yol İzlenir? - İhale Komisyonu Nasıl Oluşturulmalıdır? İhale Komisyonun Sorumlulukları Nelerdir? - İhale Yetkilisinin İhalelerde Sorumluluğu Var mıdır? - İhale İlanı Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir? - Teknik Şartnamelerde Nelere Yer Verilmelidir? - İhale İlan Süreleri Nasıl Belirlenir? - Yeterli Süre İlan Edilmeyen İhaleler Hakkında Nasıl İşlem Yapılabilir? - İhale Teklif Dosyaları Nasıl Teslim Alınır? - İhale Dosyaları Kimler Tarafından ve Hangi Sürede İncelenir? - Teminat Kabul Edilebilecek Değerler Nelerdir? - Hangi Teklifler Değerlendirme Dışı Bırakılır? - İhale Komisyonu Teklifleri Nasıl Değerlendirir? Ara Karar Verebilir mi? - İhale Komisyonu, Yaklaşık Maliyetin Doğru Tespit Edilmediğini İleri Sürebilir mi? - İhale Hangi Aşamalarda İptal Edilebilir? - Sözleşmeye Davet Yazısı Ne Zaman Yazılır? İtirazlara Karşı Neler Yapılabilir? - Sözleşmelerde Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Nelerdir? - Sözleşme İmzalamaya Gelmeyenler Hakkında Hangi Hukuki İşlem Yapılır? - Sözleşme ve Komisyon Kararına Ait Damga Vergisi Ne Zaman ve Kim Tarafından Ödenir? - İhale Yasaklamalarında Sürelere Neden Dikkat Edilmelidir? - Doğrudan Temin Limitlerinin Artırılması İçin Hangi Yöntem İzlenmelidir? 2) Özel Mevzuata Göre Alım Yöntemleri - Hangi Alımlar Özel Mevzuata Tabidir? - Özel Kanunlarla Alımlarda Damga Vergisi Uygulaması Nasıl Olmalıdır? - KDV Tevkifatı Uygulanacak Özel Alımlar Hangileridir? - Sözleşme ve Muayene Kabul İşlemleri Nasıl Yapılmalıdır? - Özel Mevzuata Göre Alımlarda Kamu İhale Kanunun Hangi Maddeleri Uygulanır? 3) Teminat İadeleri, Hak Ediş Ödemeleri İle İlgili Temel Sorunlar ve Çözümleri - Teminat İadelerinde Hangi Belgeler Hazırlanır? - Teminatların Yenilenmesini Gerektiren Durumlar Nelerdir? - İş Artışında veya Azalışında Teminatlarla İlgili Ne Yapılmalıdır? - Teminatların İadesinde Süre Nedir? - Teminatlarda, Garanti Süresi Bitimi İle İlgili Sorun Nasıl Aşılabilir?

6 - Hak Ediş Raporları ve Ödeme Evrakları Ne Zaman Hazırlanmalıdır? - Hak Edişlerdeki Cezalar Ödeme Evraklarında Nasıl Gösterilir? 12 KASIM 2015 PERŞEMBE TAŞINIR VE TAŞINMAZ MAL MEVZUATI 1) Taşınır Mal Mevzuatı - Taşınır Mal Nedir? - Taşınır Mal Türleri ve Özellikleri Nelerdir? - Taşınırlar Hangi Mevzuata Göre Yönetilir? - Taşınırların Yönetiminde Kimler, Nelerden Sorumludur? - Amortisman ve Yeniden Değerleme Nasıl Yapılır? - Taşınır İşlemlerinde Tutulacak Defterler ve Kullanılacak Belgeler Nelerdir? - Taşınırlarla İlgili Hangi Belgeler, Ne Zaman ve Nerelere Gönderilir? - Muayene Kabul Komisyonu Üyelerinin Taşınır Üzerinde Sorumluluğu Var mıdır? 2) Taşınmaz Mal Mevzuatı - Taşınmaz Mal Nedir? - Taşınmaz Mal Türleri ve Özellikleri Nelerdir? - Taşınmaz Edinilmesi ve Elden Çıkartılması Hangi Mevzuata Tabidir? - Amortisman ve Yeniden Değerleme Nasıl Yapılır? - Tutulacak Defterler ve Kullanılacak Belgeler Nelerdir? - Hangi Belgeler, Ne Zaman ve Nerelere Gönderilir? - Kullanılamayacak Hale Gelmiş Nasıl Elden Çıkartılır? SOSYAL GÜVENLİK ve İŞ KANUNU MEVZUATI - Sosyal Güvenlik Bildirimleri Ne Zaman ve Nereye Verilir? - Zamanında Yapılmayan Bildirimlerden Nasıl Bir Sonuç Doğar? - Hizmet Akdi Sözleşmelerinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - İşverenlerin Sorumlulukları Nelerdir? - Hangi Kazançlardan Sosyal Güvenlik Primi Kesintisi Yapılır? - Kazançlardan Kesilecek Primler ve Oranları Nelerdir? - Prim Üst Sınırı Uygulaması Devlet Memurlarına Uygulanır mı? - Hangi Kazançlar Kısmen Prime Tabidir? - Eksik Hesap Edilen Primler Karşısında Neler Yapılmalıdır? - Fazla ve Yersiz Ödenen Primlerde Yapılacak İşlemler Nelerdir? - İstirahat İznine Ayrılmış Personelin SGK Primi Nasıl Hesap Edilir? - İzne Ayrılacak Personelin İzin Takvimleri Nasıl Belirlenmelidir? - İzne Ayrılmış Hizmet Alım Personeline - İşçi Özlük Dosyasında Bulunması Gereken Bilgiler Nelerdir? - Hizmet Birleştirmesi Hangi Hallerde Yapılır?

7 - Özürlü ve Hükümlü Çalıştırılması Zorunlu Olan Haller Nelerdir? - İş Kazaları Karşısında İdarelerin Sorumluluğu Nedir? - İşveren Alt İşveren Kavramları Ne İfade Eder? Sorumlulukları Nelerdir? 13 KASIM 2015 CUMA BELEDİYELERİN VERGİ KANUNLARI KARŞISINDAKİ DURUMU 1) Gelir Vergisi, Damga Vergisi, Katma Değer Vergisi ve Tevkifat Uygulamaları - Ödemelerde Tevkifat Uygulaması Nedir? Hangi Vergilere Tevkifat Uygulanır? - KDV Tevkifat Oranları Nelerdir? - Hangi Alımlarda Hangi Tevkifat Oranı Uygulanacaktır? - Tevkifat Yapılan Vergiler Hangi Süre İçerisinde Nasıl Beyan Edilir? - Süresinde Beyan Edilmeyen veya Ödenmeyen Vergilere Hangi Cezalar Kesilir? - Vergi Cezalarına Karşı İtiraz ve İndirim Talebinde Bulunma Nasıl Yapılır? - Katma Değer Vergisi ve Damga Vergisinin Matrahları Nasıl Hesap Edilir? - Fazla Ödenen Vergi Hakkına Neler Yapılabilir? - Ödeme Emirlerinde ve Hakediş Raporlarında Kesintiler Nasıl Gösterilir? HARCIRAH KANUNU MEVZUATI - Harcırah Kimlere Ödenebilir? - Çalışan Eşler İçin Harcırah Nasıl Hesaplanır? - Arazi Tazminatı Kimler İçin Hesaplanır? - Uçak ile Yolculukta Kimler İçin Yol Masrafı Ödenir? - Büyükşehir Belediyeleri Sınırları İçerisindeki Görevlendirmelerde Harcırah Kimlere Ödenir? - Harcırah Nasıl Beyan Edilir? - Bilerek Yanlış Beyanda Bulunan Kişiler Hakkında Nasıl İşlem Yapılır? - Harcırah Ne Zamana Kadar Beyan Edilebilir? - Harcırah Karşılığı Alınan Avanslar Ne Zaman Kapatılır? - Geçici Görevlendirmede Bir Süre Var mıdır? - Geçici Görevlendirme ile Gönderilenlere Ne Zamana Kadar Harcırah Ödenir? - Fazla Ödenen Harcırah Nasıl Geri Alınır? - Memuriyet Mahalli Ne Demektir?

8 14 KASIM 2015 CUMARTESİ Kahvaltı Belediyelerdeki olası sorunlar ve problemler (soru cevap) Konuşmacılar: Tahir Tekin Prof. Dr. Necdet Sağlam Barış Göğebakan Barış Bilen Vural Öğle Yemeği Sosyal aktivite Sertifika dağıtımı EĞİTİMCİLER Prof. Dr. Necdet SAĞLAM Sedi KAVAK Taner ERASLAN Murathan BAYRI Kemal OKTAR Hüseyin SOYLU Prof. Dr. Süreyya SAKINÇ Anadolu Üniversitesi İç Denetçi (Eski Muhasebe Denetmeni) İç Denetçi (Eski Muhasebe Denetmeni) Tide Denetim Kurulu Üyesi Maliye Bakanlığı E. Şube Müdürü Muhasebe Denetmeni YMM Celal Bayar Üniv. Öğretim Üyesi DAVETLİ PANALİSTLER Oğuz Çalık Sayıştay Denetçisi Tahir TEKİN İç Denetim Birim Başkanı ( İçişleri Bakanlığı ) Prof. Dr. Hakan YILMAZ Boğaziçi Üniversitesi Barış Bilen VURAL Bahçeşehir Üniversitesi Barış Göğebakan Vizyoner Akademi G.Müdürü (Yönetim ve Strateji Danışmanı) TEŞRİF ETMELERİ HALİNDE İsmail Hakkı YAZICI Maliye Bakanlığı Daire Başkanı

9 PROGRAM FİYATI (Eğitim, sertifika ve tam pansiyon 8 gün 7 gece konaklama dahil) 1-3 kişi katılımcı için: ( kişi başı) TL + KDV 4-7 kişi katılımcı için: (kişi başı) TL + KDV 8 ve üzeri katılımcı için:(kişi başı) TL + KDV Not: Odalar çift kişilik konaklama olup, tek kişilik odada konaklama istenmesi durumunda ekstra gecelik 65 TL + KDV dir. Eş: İki kişilik odada kişi başı gecelik TL dir. Çocuk: 0-6 yaş (6 yaşını doldurmamış) 1. çocuk ücretsiz, 2.çocuk %50 indirimlidir yaş (12 yaşını doldurmamış) %50 indirimlidir. TC. Ziraat Bankası, Koca Mustafa Paşa Şubesi, Hesap No: , IBAN: TR Türkiye İş Bankası, Koca Mustafa Paşa Şubesi, Hesap No: , IBAN: TR Kayıt için başvuru formunu dekont ile birlikte aşağıdaki adrese mail veya faks gönderiniz. Kayıt ve başvuru için; Gamze AKSOY gamze.aksoy@vizyonerakademi.org TLF: FAX: GSM: Kayıt ve başvuru için; Şenay AY senay.ay@vizyonerakademi.org GSM: Sertifika için; Funda KARAASLANOĞLU THK Üniversitesi, YAGEM, fundaer@thk.edu.tr Otel Ücretsiz Hizmetleri (Dream İncentive) Açık büfe kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve yemeklerde alınacak sınırsız alkolsüz içecek, barlardan alınacak sınırsız alkolsüz içecek, günde 2 kez servis edilecek kurabiyeli çaykahve molası, hamam, sauna, kapalı havuz, fitness center, business center, kablosuz internet erişimi, otopark, odalarda yer alan çay-kahve ikramı ve mini bar. Ücretli Aktiviteler Telefon, kuru temizleme, oda servisi, A la Carte restaurantlar.

SERTİFİKALI 1 DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELERDE BÜTÇE VE MUHASEBE EĞİTİM PROGRAMI

SERTİFİKALI 1 DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELERDE BÜTÇE VE MUHASEBE EĞİTİM PROGRAMI SERTİFİKALI 1 DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELERDE BÜTÇE VE MUHASEBE EĞİTİM PROGRAMI Eğitim Konuları: Tüm döner sermayeli işletmelerde ihtiyaç duyulan satınalma ve harcama süreci, harcamalarda ön mali kontrol,

Detaylı

SERTİFİKALI SAĞLIK BAKANLIĞI VE ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE SAĞLIĞIN FİNANSMANI VE SUT UYGULAMALARI EĞİTİM PROGRAMI

SERTİFİKALI SAĞLIK BAKANLIĞI VE ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE SAĞLIĞIN FİNANSMANI VE SUT UYGULAMALARI EĞİTİM PROGRAMI SERTİFİKALI SAĞLIK BAKANLIĞI VE ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE SAĞLIĞIN FİNANSMANI VE SUT UYGULAMALARI EĞİTİM PROGRAMI Eğitim Konuları: Sağlığın Finansmanı, 2015 SUT, Hasta Kabul Uygulamaları, Tıbbi Malzemelerin

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 4 76.01.02 Taşınmaz Tahsis, Devir, takas,satış ve Kiralama 1-1- 018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol 2- Taşınmaz Mal Yönetmeliği Daire Yapı İşleri ve Teknik İl Özel İdare, Belediye, Tapu Müdürlüğü

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI 1/5 İhtiyaç sahibi birim tarafından yazılı talep ve ekinde ihtiyaca yönelik(yapım işlerinde yatırım programında yer alan projelerle ilgili)teknik şartnameler ve maliyeti etkileyen unsurlara ilişkin dokümanlar

Detaylı

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI I-İHTİYACIN ORTAYA ÇIKMASI Devlet Konservatuvarı birimlerinde ihtiyaç duyulan mal veya hizmet alımına ilişkin talep, birim çalışanlarınca harcama yetkilisine bildirilir.yılı

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ 911.MKH.BİT/F01 04.12.2015 03.10.2016 1 1 / 16 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 03.10.2016 1 1. alanı eklendi. 2. iş tanımına eklendi Sistem Geliştirme Süreç Üniversite personelinin maaş

Detaylı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı 02.01.2014 Rev 01 1/15 Sürecin Tanımı Satınalma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Satınalma Müdürü 08-03-33 Sürecin Amacı İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı birimlerden gelen satınalma taleplerinin

Detaylı

HİZMETİÇİ EĞİTİMLER.

HİZMETİÇİ EĞİTİMLER. HİZMETİÇİ EĞİTİMLER Değişim ve Gelişim için.. İçindekiler EĞİTİM... 1 Genel Olarak 1 Eğitim Yönergesi 1 Eğitim Konularımız 2 Örnek Yıllık Eğitim Planlaması 5 3 EĞİTİM Genel Olarak Bilindiği üzere, çağımızda

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 1 Performans Programının Hazırlanması 1-5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanun un 9.

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Hizmetten Yararlananlar Hizmetin

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü -Ödenek talep ve gönderme belgelerinin zamanında yapılmaması nedeni ile Bütçe Uygulamaları (Yıllık bütçe giderlerin faize düşmesi, ödeneklerinin etkin ve verimli

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MİZAN İNCELEME SONUÇ RAPORU

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MİZAN İNCELEME SONUÇ RAPORU T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MİZAN İNCELEME SONUÇ RAPORU 2013 1- GENEL OLARAK DEVLET MUHASEBESİ 1 2- ANTALYA BŞB MUHASEBE SİSTEMİ 1 3- ANTALYA BŞB MUHASEBE VERİLERİNİN İNCELEME SONUÇLARI

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü -Ödenek talep ve gönderme belgelerinin zamanında yapılmaması nedeni ile Bütçe Uygulamaları (Yıllık bütçe giderlerin faize düşmesi, ödeneklerinin etkin ve verimli

Detaylı

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI Başkanlığımızın ihtiyacı olan veya Başkanlığımıza gelen taleplere göre Kamu İhale Kurumu adresinden EKAP Platformunda ihale raporu oluşturulur. İhale

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Belgin AKYÜZ Daire Başkanı V. Strateji Geliştirme Daire

Detaylı

İş Akış Şeması. Harcama Yetkilisi tarafından ön mali kontrole tabi mali karar ve işlem evrağı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına teslim edilir.

İş Akış Şeması. Harcama Yetkilisi tarafından ön mali kontrole tabi mali karar ve işlem evrağı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına teslim edilir. Harcama Yetkilileri ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ 1. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 2. 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 3. Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği 4. 5018 Sayılı

Detaylı

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili bilgilerin (katalog, resim, teknik

Detaylı

Erkan Karaarslan TASLAK FORM

Erkan Karaarslan TASLAK FORM TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU BÜTÇE VE MUHASEBE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Erkan Karaarslan TASLAK FORM 1 2 İÇİNDEKİLER 1 TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU... 8 BÜTÇE

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA ADI 1 Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 1-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 65.01.00-J1 Gelirlerin Tahakkuk, Takip ve Tahsilatının Yapılması 1-Öğrencinin Dilekçesi 2-İlgili Birimin Yazısı 3-Dekont 2 65.01.00-J2 Gelirlerden Red ve İade nin Yapılması 1-İlgili Birimin Yazısı 2-Alacaklının

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ 911.MKH.BİT/F01 1 / 10 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 911.MKH.BİT/F01 2 / 10 Adı sında 1 2 Üniversite bütçesinden yapılacak ödemelerin muhasebeleştirilmesi Bütçe dışı proje ödemelerinin

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Ders Yükü Formlarının Alınması Kontrol Edilmesi Formların Programa Girişlerinin Yapılması Ayın Bitmesi İle Birlikte Ders Yükü Formları Teslim Alınır., 9, 9, 88 Sayılı

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Hazırlık Talep Yazılır, Değerlendirmeye Alınır. Harcama Talimatı Hazırlanır. Piyasa

Detaylı

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DIYARBAKIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI 2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2015 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLERİ

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLERİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLERİ GENEL BÜTÇE VE MALİ MEVZUAT UYGULAMALARI Yusuf KARA Daire Başkanı ANTALYA - 10/04/2015 KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLER KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLER

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili

Detaylı

5018 SAYILI KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU SORULARI

5018 SAYILI KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU SORULARI 1. 5018 sayılı Kanun kapsamı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? a) Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mali yönetim ve kontrolünü kapsar. b) Avrupa Birliği fonlarından sağlanan

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 841.02.00.00 65.01.00-D Bütçe nin Gerçekleştiril mesi ve Kaydedilmesi Ödenek Talebi, Aktarma, Serbest Bırakma, Talebinin oluşturulması Kontrol Kanunu (Madde 20,21,39,40,60) 2-Yılı Bütçe Kanunu 3-2547

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı, gerekli bilgiler (aile durumu

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı, Türkiye

Detaylı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı OSMANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ MÜHNDİSLİK FAKÜLTSİ Tahakkuk Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika SORUMLULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Doküman No: KFS-8.3.2.1 Yürürlük Tarihi:01.01.2014 Revizyon No/Tarih: YAYIN SEÇİM SÜRECİ 1. AMAÇ: Bu süreç akışının amacı, yayın seçim işlemleri için standart

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın sonunda o aya ait bakım faturası alınır. 1. Hak ediş formu hazırlanıp firma, muhasebe memuru, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkisinin

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatı amacı, Üniversitemiz kütüphanelerinin bütün materyalinin (kitap, süreli yayın, tez, broşür, görsel-işitsel gereçleri, elektronik veri tabanları vb.) eğitim-öğretimi desteklemek,

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Mal ve Hizmet Alımı İhaleleri İş Akış Süreci

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Mal ve Hizmet Alımı İhaleleri İş Akış Süreci SLÇUK ÜNİVRSİTSİ RKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Başkanlığı Mal ve izmet Alımı leri İş Akış Süreci İstek Yapan Birim Başla Birimlerden satın alma istek yazıları ile isteğin teknik şartnamesi gelir. Gelen

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1-Dekont 1 Gelirlerin Tahakkuk,Takip ve Tahsilatının Yapılması 2-İlgili Birimin Yazısı 3-AFP 1-İlgili Birimin Yazısı 2 Gelirlerden red ve iade işlemlerinin Yapılması 2-Alacaklının Dilekçesi 3-Dekont, Harcama

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Ömer alisdemir Üniversitesi Mal, hizmet ve yapım işleri kontrolü ve muhasebeleştirilmesi TOPLAM SÜR 2 iş günü İŞ SÜRCİ arcama Birimi 4734 sayılı Kamu ihale Kanununa tabi mal, hizmet,yapım işleri ile doğrudan

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. Ömer alisdemir Üniversitesi MİMARLIK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı,

Detaylı

Harcama Birimi. Düzenleyen Mustafa DOĞAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı. Onaylayan Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Rektör

Harcama Birimi. Düzenleyen Mustafa DOĞAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı. Onaylayan Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Rektör 4734 sayılı KAMU İHALE KANUNUNA TABİ MAL VE HİZMET ALIMI İLE YAPIM İŞLERİNDE, İHALE YOLUYLA YAPILACAK ALIM İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Harcama Birimi İhtiyaca göre ihtiyaç talep formu veya yazı ile varsa

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ ANALİZİ ŞEMALARI AVANS VE MAHSUP İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DESTEK HİZMETLERİ ŞEFLİĞİ DEKANLIK HARCAMA YETKİLİSİ DEKAN YARDIMCILIĞI GERÇEKLEŞTİRME

Detaylı

II. KISIM ÖZELLİKLİ BÜTÇE İŞLEMLERİ 1.BÖLÜM BÜTÇE KAVRAMI VE BÜTÇE İLKELERİ...

II. KISIM ÖZELLİKLİ BÜTÇE İŞLEMLERİ 1.BÖLÜM BÜTÇE KAVRAMI VE BÜTÇE İLKELERİ... İÇİNDEKİLER 1. KISIM İLK SÖZ A- ÖNSÖZ YERİNE... 3 B- MAHALLİ İDARELERDE BÜTÇE, MUHASEBE VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ... 5 1. Analitik Bütçe Sınıflandırması... 5 2. Devlet Muhasebesi... 9 3. Mali Raporlama...

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme Hizmetin Ortalama

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Mali İşler Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Mali İşler Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması DOĞRUDAN TMİN İŞLMLRİ SÜRCİNİ BAŞLAT Birimlerden teknik şartnameleri ile birlikte gelen satınalma talepleri

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SÜREÇ ANALİZİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SÜREÇ ANALİZİ 911.SGB.GYS/P01 01.01.2015 1 / 5 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç 911.SGB.GYS/P01 01.01.2015 2 / 5 1. Amaç: Bu süreç, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Strateji

Detaylı

AÇIK İHALE USULÜ İHALEDE İŞ AKIŞ ŞEMASI

AÇIK İHALE USULÜ İHALEDE İŞ AKIŞ ŞEMASI AÇIK İHALE USULÜ İHALEDE İŞ AKIŞ ŞEMASI BİRİM BAZINDA İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLİR YAKLAŞIK MALİYET HAZIRLANIR (KAMU İHALE KANUNUNUN 9,61 VE 62. MADDELERİNE YETERLİ ÖDENEK VAR MI? ÖDENEK TALEBİ YAPILIR İHALE

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI I.İHALE ÖNCESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI I.İHALE ÖNCESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI I. İHALE ÖNCESİ II. İHALE AŞAMASI III. İHALE SONRASI I.İHALE ÖNCESİ A. TALEPLERİN ALINMASI VE İHTİYACIN BELİRLENMESİ

Detaylı

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 41 inci maddesi ve ilgili Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğe

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI İÇ LARI DIŞ LAR 1 Performans Programının Hazırlanması 2-Sayıştay 3-4-Kalkınma Bakanlığı 5-6-Kamuoyu

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLAR DAĞITIM LİSTESİ. Daire Başkanı.

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLAR DAĞITIM LİSTESİ. Daire Başkanı. PERSONELİN UNVANI ADI ve SOYADI Sadullah NASANLI (Genel Sekreter Yrd.) Zeliha KANMAZ KILIÇ (Tekniker) Mehmet YERAL (Sürekli İşci) YEDEK GÖREVLENDİRİLEN PERS. UNVANI ADI ve SOYADI M. Veysi KARAMEHMETOĞLU

Detaylı

Mal ve Hizmet Alımları İçin İhale İşlemi Süreci

Mal ve Hizmet Alımları İçin İhale İşlemi Süreci Açık İhale Süreci Teknik Şartnamenin Teknik Şartname Teknik Şartnamenin incelenmesi Ödenek kontrolünün yapılması Ödenek yeterliyse; Ödenek yetersizse; Yaklaşık maliyet değerlendirme formunun düzenlenmesi

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAYIS 2016 Üniversitemizde Yürütülen Projeler ve Destekleyen Kuruluşlar PROJELER DESTEKLEYEN KURULUŞ BAP TUBĠTAK AB SAN-TEZ DĠĞER KURUMLARCA DESTEKLENEN PROJELER

Detaylı

Uygulamalı Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi. Sayın Yöneticimiz

Uygulamalı Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi. Sayın Yöneticimiz Uygulamalı Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi 10-14 Mart 2014 Sayın Yöneticimiz Derneğimiz, kurumlarımızın ihtiyaçlarına yönelik olmak üzere eğitim seminerlerine devam etmektedir Bu çerçevede kamu kurumlarında

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Evrak Kaydı Yazıişleri Müdürlüğünden Başkanlığımız

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Alt Birim

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Alt Birim Birimi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Alt Birim Yapım Denetim Şube Müdürlüğü İhale Hazırlık Birimi Sınıfı Teknik Hizmetler - Genel İdari Hizmetler Kadro Ünvanı Teknisyen/Bilg.İşl. Uzmanlık Alanı

Detaylı

27 KASIM 2007 TARIHLI VE 26713 SAYILI RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR.

27 KASIM 2007 TARIHLI VE 26713 SAYILI RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. 27 KASIM 2007 TARIHLI VE 26713 SAYILI RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARIN KAYNAKLARINDAN KAMU İDARELERİNE PROJE KARŞILIĞI AKTARILAN HİBE TUTARLARININ HARCANMASI VE

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 27668066-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2016 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Ödenek Teminine

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU TANIMI DAYANAĞI MEVZUATIN VE SUNUM SÜRECİNDE TAMAMLANMA ORTALAMA TAMAMLANMA ELEKTRONİK ORTAMDA SUNULUP SUNULMĞI 604000000 Avan Proje Onay İşlemleri Hazırlanan Avan Projelerin Kesin Proje çalışmaları öncesinde

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı ve Numarası Hizmetten Yararlananlar Hizmeti Sunmakla Görevli Kurum/ Birim

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 49800447-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENEL YAZI

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENEL YAZI T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayı : 55625784// Konu : Parasal Sınırlar ve Oranlar GENEL YAZI 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve

Detaylı

ERASMUS KAPSAMINDA YAPILACAK HİBE VE DİĞER ÖDEMELERDE MUHASEBE KAYITLARI

ERASMUS KAPSAMINDA YAPILACAK HİBE VE DİĞER ÖDEMELERDE MUHASEBE KAYITLARI ERASMUS KAPSAMINDA YAPILACAK HİBE VE DİĞER ÖDEMELERDE MUHASEBE KAYITLARI Muhasebeleştirme belgesi, muhasebe kayıtları ve proje numarası Söz konusu proje/projeler karşılığı hibeler bütçeye gelir veya gider

Detaylı

Doğrudan Temin Satınalma İşlem Süreci

Doğrudan Temin Satınalma İşlem Süreci Doğrudan Temin İşlem Süreci Talimatının Mal/Hizmet İhtiyaç Listesinin Mal/Hizmet İhtiyaç Listesi Ödenek Kontrolünün SGB/KBS Ödenek Yeterli Ödenek Yetersiz Ödenek Talebi SGB Talebinin Reddedilmesi Talebi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ SÜREÇ ŞEMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ SÜREÇ ŞEMALARI MALİ İŞLERİ SÜREÇ ŞEMALARI MALİ İŞLERİ SÜREÇ ŞEMALARI 1. Avans ve Mahsup İşlemleri Süreç Şeması... 2 2. 4734 Sayılı 19. Madde Açık İhale Tüzel Kişiler Satınalma İşlemleri Süreç Şeması... 3 3. 4734 Sayılı

Detaylı

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Mal ve Hizmet Alımı İş Akış Süreci

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Mal ve Hizmet Alımı İş Akış Süreci İdari ve Mali İşler Başkanlığı Mal ve izmet Alımı İş Akış Süreci İş Akış Şeması Görev ve Sorumluluklar Mevzuat ve Kayıtlar İstek Yapan Birim Başla Birimlerden satın alma istek yazıları ile isteğin teknik

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde(1)- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN DİĞER (ÖZEL SEK. VB.) BELGELER

BAŞVURUDA İSTENİLEN DİĞER (ÖZEL SEK. VB.) BELGELER İÇ 1 Sosyal Güvenlik Kapsamında Yapılan İşler Personel Maaş İşleri ve sgk.gov.tr adresinden sosyal güvenlik primi onaylama 25477 Sayılı Kanun, 657 Sayılı Kanun, 4857 Sayılı İş KHK 'de çalışanlar Nakil

Detaylı

SERİK MALMÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI

SERİK MALMÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 SERİK MALMÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN ADI HER TÜRLÜ GELİRİN TAHSİL EDİLMESİ BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1-KONUSUNA GÖRE a- İLGİLİ İDARENİN YAZISI b- MAHKEME KARARI c-

Detaylı

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ Dilşad BULANIK,2014 TANIMLAR Harcama yetkilisi: Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisini, Muhasebe birimi: Muhasebe hizmetlerinin yapıldığı

Detaylı

Ödenek Üstü Harcama Nedir? Ödenek Üstü Harcama Yapılmasının Yaptırımı Nedir?

Ödenek Üstü Harcama Nedir? Ödenek Üstü Harcama Yapılmasının Yaptırımı Nedir? www.mevzuattakip.com.tr Ödenek Üstü Harcama Nedir? Ödenek Üstü Harcama Yapılmasının Yaptırımı Nedir? Bu çalışmada; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa göre, ödenek üstü harcama yapılması

Detaylı

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ T.C SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ SATINALMAVE TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA BÜROLARI TAHAKKUK BÜROSU TKKY BÜROSU BÜRO 1 BÜRO 2 MÜBAYAA Gülcay ÇALIŞKAN

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00:

Detaylı

ÖN ÖDEME. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org

ÖN ÖDEME. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org ÖN ÖDEME Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org ÖN ÖDEME (AVANS KREDİ) -Harcama yetkilisinin uygun görmesi -Karşılığı ödeneğin saklı tutulması kaydıyla; 1-İlgili kanunlarda öngörülen haller ile 2-Gerçekleştirme

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ Üniversitenin ilgili Proje Koordinatörlüğünden gelen Ödeme Emri Belgesi teslim alınır. Eksikliği görülebilecek ve ya iç kontrol

Detaylı

SÜREÇ EL KİTABI İDARİ VE MALİ İŞLER SÜRECİ. Sürecin Amacı

SÜREÇ EL KİTABI İDARİ VE MALİ İŞLER SÜRECİ. Sürecin Amacı 13.11.2017 Rev 02 1/6 Sürecin Tanımı Kiralama Süreçleri Süreç No Süreç Sahibi 3 İdari ve Mali İşler Daire Başkanı 07-02-05 Sürecin Amacı Üniversite Yönetimi tarafından yeri ve kiralama amacı belirlenen

Detaylı

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1-

Detaylı

T.C.SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TRABZON BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C.SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TRABZON BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C.SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TRABZON BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK / 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00 Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TAMAMLANMA 1 602040000 Stratejik Planlama Üniversitemiz Stratejik Planının Hazırlanması, Yenilenmesi Ve Güncellenmesi Konusunda Koordinasyonu Sağlamak Kanunu (Md.9,60) 2-Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Kamu İhale Genel Tebliği Madde 4-Tanımlar : Doğrudan Temin Tanımı Madde 22: Açıklayan Madde Madde 62 (ı) bendi: Ödeneklerin %

Detaylı

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu 1 Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğümüz tarafından 01/01/2006 tarihinde 1 nolu yevmiye kaydı ile 2005 yılından 2006

Detaylı

İÇ KONTROL: KAVRAMSAL ÇERÇEVE...

İÇ KONTROL: KAVRAMSAL ÇERÇEVE... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... xv KISALTMALAR LİSTESİ... xxii ŞEKİLLER LİSTESİ... xxv TABLOLAR LİSTESİ... xxv GİRİŞ... 1 1. NEDEN İÇ KONTROL?... 3 1.1 5018 Sayılı Kanundan Önce Türkiye deki Kamu Mali Yönetim Sistemi...

Detaylı

UYGULAMALI MESLEKI EG I TI M PROGRAMI

UYGULAMALI MESLEKI EG I TI M PROGRAMI UYGULAMALI MESLEKI EG I TI M PROGRAMI 2015 EĞİTİM PROGRAMININ AMACI Bu eğitimin amacı, meslek mensubu ve aday meslek mensubu arkadaşlarımızın mesleki uygulamalarda yaşadıkları temel sorunlara çözüm bulmaktır.

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Üniversite harcama birimleri ve Strateji Geliştirme

Detaylı

Katılımcılar Nüfusu 25bin ve Üstü Belediyelerin İlgili Personeli. 10.30-11.15 İnsan Kaynakları Yönetimi. 09.15-09.30 Açılış 09.30 10.

Katılımcılar Nüfusu 25bin ve Üstü Belediyelerin İlgili Personeli. 10.30-11.15 İnsan Kaynakları Yönetimi. 09.15-09.30 Açılış 09.30 10. T.C. TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ Belediye Akademisi İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Katılımcılar Nüfusu 25bin ve Üstü Belediyelerin İlgili Personeli Konu İnsan Kaynakları Yönetimi Tarih

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI SÜRECİ

Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI SÜRECİ İMİD Standart 8 Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi Yayın Tarihi Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa Yapısı DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI SÜRECİ PROSEDÜR: Doğrudan temin yönetimi,kamu İhale

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ SÜREÇ ANALİZİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ SÜREÇ ANALİZİ 911.MKH.GYS/P01 01.07.2014 1 / 6 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama 911.MKH.GYS/P01 01.07.2014 2 / 6 1. Amaç: Bu süreç, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

Detaylı