YAĞ YÖNETİMİ Managing your oil contamination

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YAĞ YÖNETİMİ Managing your oil contamination"

Transkript

1 YAĞ YÖNETİMİ Managing your oil contamination

2 RMF Filtre Sistemlerinden Den Önce Yağ Kirliliği PİSTONLU POMPA TAMİRİ MAKİNA ARIZALARI YÜKSEK MAKİNA İŞLETME MALİYETİ YÜKSEK BAKIM VE YEDEK PARÇA MALİYETİ KISA ZAMANDA YAĞDEĞİŞİMİ ÜRETİM KAYBI MALİYETLER VALFLER AKTÜATÖRLER RULMANAR DİŞLİ KUTULARI? YAĞ DEĞİŞİMİ? Üretim Kaybı?

3 Makina arızaları, her sanayi işletmesinin her gün karşılaştığı ve kaçınılmaz ve fakat giderilmesi için çaba verilmesi gereken bir olgu olduğu düşünülür. Birçok işletme bu nedenle, arızaların peşinde koşar ve daima arızaların bir adım gerisinde gider. Bu işletmelerde, arıza tamiratı hiç bitmez! Bu yazının amacı, bakım türlerini tartışmak olmadığından detaya girmeden, makinalarde sağlıklı yağ kullanmanın hem makina arızalarının önüne geçeceği, hem de yağ masrafını azaltacağını söylemek mantığa aykırı gelmeyecektir. Önleyici Bakım (Proactive Maintenance) olarak tanımlayacağımız ve 2000 li yılların kaçınılmaz bakım yöntemi olacak bu uygulamada, yağ makina arızalarını önlemede en önemli unsurlardan biri olarak görülmektedir. Öyleyse, yağ ve yağlamayla ilgili sorunlar bir Temel Arıza Nedeni teşkil etmektedirler. Bu noktada, her makinenin üreticisinin genellikle makine etiketinde veya el kitabında yapmış olduğu yağ tavsiyesi ile ilgi 3 büyük varsayımın varlığını görmek gerekir. Makina üreticisi makinasinin veya tezgahının şu üç koşulun varlığını varsayarak yağ önerir ve makina dizayn ömrünü bunlara bağlı olarak hesaplar:

4 Makina ömrü hesaplamada adı edilmeyen 3 varsayım: 1- Makina normal sıcaklık derecelerinde çalışacaktır! 2- Makinada kullanılan yağ temiz olacaktır! 3- Makina kaplin ve diğer ayarları tam olacaktır! Görüleceği gibi, makina ömrü hesaplamada kabul edilen üç unsurdan biri, yağın temiz olduğu dur. Ancak, sahada çalışan her mühendis bilir ki, bu nadiren geçerlidir.. Burada sorulması gereken önemli bir soru da şudur: Makinamizde kullandığımız yağın ölçümünü yaptırdık. Ancak, yağımızın sahip olması gereken ISO 4406 kodu ne olmalıdır? Hangi makinada ne kadar kirliliğe müsaade edilebilir? Bu nasıl bulunur? Bu sorunun cevabı yapmakta olduğumuz işin en önemli kısmıdır. Bu soruyu aşağıdaki kriterleri kullanarak hazırlayacağımız Olması Gereken Temizlik Düzeyi Saptaması ile cevaplandırabiliriz. Bunun için aşağıdaki kriterleri kullanabiliriz:

5 Yağ Pompamızın Kirliliğe Duyarlılığı Yağımızın Çalışma Basıncı Yağın Yük Altına Girdiği Strok Süresinin Pompanın Çalışma Süresine Oranı Yağ Tipi Sistemdeki Servovalf Sayısı Sistemdeki Oransalvalf Sayısı Yağda Su Miktarı Kirlilik Aşındırıcılığı Yağın Debisi Sistemin Duruş Maliyeti Sistemin Fiyatı Arızada İş Güvenliği Riski Bu kriterlere dayanarak makinada kullanılan yağın sahip olması gereken kirlilik düzeyi tespit edilebilir. Bugün sanayide yağ kullanılması gereken noktalarda genellikle makina üreticisinin tavsiyeleri takip edilir.

6 RMF FİLTRE SİSTEMLERİMDEN SONRA ÇÖZÜM PORTFÖYÜ MÜKEMMEL ÇÖZÜM TEMİZ YAĞ DAHA AZ MAKİNA İŞLETME MALİYETİ DAHA AZ MAKİNA BAKIM VE YEDEK PARÇA MALİYETİ DAHA AZ MAKİNA DURUŞLARI ( ÜRETİM KAYBI ) TASSARUF

7 Daha az arıza Servo valfleri ile denge valfleri arasındaki hareketli parçaların tolerans aralığı sürekli olarak azalmaktadır. Bunun sonucunda, en küçük partiküller bile sisteme zarar verebilmektedir. RMF filtreleri en küçük partikülleri bile filtreleyebilmektedir. Pahalı Sistem Filtrelerin korunması RMF Systems filtreleri, by-pass veya off-line şeklilnde kullanılır ve rezervuardaki yağı sürekli olarak temizler. Bu nedenle, ana akış filtresine ulaşan yağ daha temiz hale gelir ve bu pahalı filtrenin kullanım ömrünü performansı düşmeden daha da uzatır. Böylece ana akış filtresi esas olarak bir acil filtre işlevi görür. Daha az sıklıkta yağ değiştirme Yağ değişikliği, yağ depolama ve kullanılmış yağın bertarafı işlemleri, daha kapsamlı hale gelen çevre yasaları nedeniyle ciddi maliyet artışlarını gündeme getirmektedir. RMF filtreleri yağın daha az değiştirilmesi ve dolayısıyla daha az maliyet anlamına gelmektedir. Yağın kullanım ömrünün uzatılması Sık sık yağ değiştirme, genellikle yağın oksitlenme nedeniyle kimyasal özelliklerinin bozulmasının bir sonucudur. Bu süreç, partikül kirliliğinin varlığı sonucunda meydana gelir. Eğer sistemde su da mevcutsa, bir katalizör etkisi yaratır ve böylece oksitlenme süreci oldukça hızlanır. RMF filtreleri, yağdaki partikülleri ve suyu derinlemesine filtre eder. Makina kullanım süresinin uzatılması Aşınmış parçaların yarattığı arızaların azaltılması ve daha az sıklıkta yağ değiştirilmesi üretim zamanının artması, operasyonel ve bakım maliyetlerin düşmesi anlamına gelir. Bu sayede sistemin ekonomik ömrü önemli ölçüde uzamakta, yatırımın korunması sağlanmaktadır.

8 RMF (Radial Micro Filtration), her türlü makinada kullanılabilen hidrolik, dişli, türbin, transformatör yağının ömrünü maksimum seviyeye çıkarırken mekanik arızaları da minimum seviyeye indirerek maliyetlerinizi azaltan bir çözümdür. Bilindiği gibi, sistemlerde mekanik hataların % 80 i kirlenme yüzünden meydana gelmektedir. Kirlenmenin nedeni metal, kum ve kauçuk gibi sert parçacıkların varlığıdır. Sistem üzerine takılı olan filtreler küçük parçacıkların (2 mikron dan daha küçük) temizlenmesinde yeterli değildir. Sistemlerde gerçekleşen basınç dalgalanmaları ve diğer değişik faktörler nedeniyle sistem üzerinde filtreler iyi temizleme yapamamaktadır. Sistemde kalan alüvyon ve su, yağın kimyasal birleşimini olumsuz şekilde etkilemektedir. RMF sistemleri, 0,5 mikron büyüklüğünde yoğun etkin filtre elementleri olarak tanımlanır. Özellikle endüstriyel kullanımda, bu filtre birimleri, var olan hidrolik sistemlerin üzerine kolayca monte edilebilir. RMF filtre sistemi, üzerindeki bir motor aracılığıyla, hidrolik ekipmanın yağ haznesinden filtreye doğru pompalanır. Filtreleme işleminden sonra yağ, ekipmanın yağ haznesine arınmış olarak döner.

9 RMF, bugün mevcut olan en kapsamlı ve verimli filtre ürünlerini sağlamaktadır. RMF, kirlenme sorunlarınıza yönelik gerçek bir çözümdür: kolay montaj, yüksek verimli filtre elementleri ve yağın temizlik düzeyinin kolayca kontrol edilmesi imkanı. Diğer filtreler bu yüksek standartları sağlayamamaktadır.

10 RMF FİLTRE SİSTEMİNİN EKONOMİK KAZANIM VE AVANTAJLARI RMF filtreleri kirlenmenin kaynağına inerek sistemdeki katı partiküllerin filtrasyonunu sağladığı gibi, haznedeki suyu yağın içinden ayrıştırma özelliğine de sahiptir. Böylece su ve parçacıkların reaksiyonu ile oluşan kirlenmeyi önlenerek yağın kullanım ömrü uzatılmış olur. RMF filtreleri, daha az bozulma, daha az bakım ve hidrolik sistemlerinin ve sistem bileşenlerinin daha az değişimi demektir. Yüksek arıtma özelliği sayesinde (B 1 >200, B2 >2,330) son derece temiz yağ Radyal filtrasyon ile kanal oluşumunun önlenmesi Yüksek akışkanlık kapasitesi Yüksek kir ve su tutma kapasitesi Düzgün ve kolay bakım tasarımı Çevre dostu elementler Yağ ve bileşenleri için daha uzun kullanım süresi Kolay ve düşük maliyetli filtre elementlerinin değişimi En verimli yağ kullanımını sağlayan RMF filtre sistemiyle kayıplarınızdan korunabilirsiniz. Hidrolik kirlenme problemleri ve sürekli yapmak zorunda olduğunuz bakımlar yerine, uzun ömürlü korumaya sahip RMF sistemleri ile kesintisiz ve verimli çalışma imkânına kavuşacaksınız. İlk kurulum maliyetlerini çok kısa sürelerde amorti eden RMF filtre sistemi, mümkün olan tam, etkili ve sürekli bir arıtma sağlar.

11 Enerji Satralı : Buhar Türbini günlük üretim kapasitesi 120 MegaWatt RMF den önce ve RMF den sonra Aşağıdakı tasarruf hesaplamasında işcilik mekanik arıza ve yedek parça maliyetleri hesaplanmamıştır. Yağ Değişimi 12 Saat : Tankkapsitesi : 2500 l x 14,07 TL KDV dahil = TL ( Shell Turbo T 46 ) Yağ Değişiminden dolayı üretim kaybı : Üretim kaybı 12 Saat = TL Yağa Su sızıntısı olduğunda üretimin kaybı kaçınılmaz olup Sistemi tekrar devreye alınması 3 gün sürebilir Maliyeti: TL Yağ değişimi 3000 Saat te Yağ değişimden dolayı üretim kaybı Yıllık Maliyeti: TL

12 Filo 100 İş makinası Ekonomik ömrü 5 yıl RMF den önce İş Makina başına yıllık bakım maliyeti yılda Toplam RMF den sonra İş Makina başına yıllık bakım maliyeti yıl da Toplam İş makina başına Yatırım ( 5 Yılda ) Toplam 1 İş Makinasi için 5 yıl da Tasarruf Toplam 100 İş Makinasi için 5 Yılda Tasarruf

13 UYGULAMALAR RMF Off-line Filtreleri hidrolik güç ünitelerinde, yağ tanklarında, şanzımanlarda, trafolarda ve başka birçok uygulamada kullanılabilmektedir. RMF Off-line Filtreleri, aşağıda belirtilen endüstrilerde başarıyla kullanılmaktadır: çelik endüstrisi, kağıt endüstrisi, ağaç endüstrisi plastik enjeksiyon kalıplama, enerji üretimi, çimentoji /beton endüstrisi, petro-kimya endüstrisi, madencilik endüstrisi, plastik endüstrisi, denizcilik endüstrisi, uçuş simülatörü iş makinaları asfalt makinaları beton pompaları

14 R M F R E F E R A N S L A R I Göltaş Cimento A.Ş. Erdemir A.Ş. - Türk Traktör A.Ş. - Süper Ateş A.Ş. - Samsun Makina A.Ş. - Akrapolis Bergama - Isdemir A.Ş. - GamaNurol - TPAO BSH A.Ş. Aygaz A.Ş. Gaziantep Şahinbeybelediyesi - BOTAŞ - Çimko Çimento A.Ş.- Aksa Enerji A.Ş. - Aksa A.Ş. - Eras Ltd - Naksan A.Ş. - Palet İnşaat A.Ş. Zirkon İnşaat A.Ş. - Nuh Enerji Üretim A.Ş. - Mitterteich Porzellan - BriSa A.Ş.- Kütahya Porselen A.Ş. - Türk Hava Yolları - Tezcan Galvaniz A.Ş. - Honeywell A.Ş. - İnterpet Ltd. Şti - Cenk Denizcilik A.Ş. - Kaptanoğlu A.Ş. - Borusan Mannesmann Boru A.Ş. - Tüpraş A.Ş. - Kartonsan A.Ş. - Petkim A.Ş. - Efe Demircelik A.Ş. - ToyotaSa A.Ş. - Diler A.Ş. - Habaş A.Ş. - İDO A.Ş. - Çelik El A.Ş. - Kaptanoğlu A.Ş.- Gemport A.Ş. - Tekno Kaucuk A.Ş. - Plaset A.Ş. Güçsan A.Ş.

15 Değerli Kuruluşunuza uzun yıllar güvenle hizmet verecek olan ve filtrasyon teknolojisinde günümüzün en yüksek teknolojisine sahip RMF A.Ş. ürünlerine göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz RMF Industrial inc. RMF Endüstriyel Ürünleri San. ve Dış Tic. A.Ş. Hakimiyye Milliye Cad 47 D 66 / İstanbul/Turkey Tel: Fax: GSM:

RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE S IS TEMLERI RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE LERİ NİN AVANTAJL ARI

RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE S IS TEMLERI RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE LERİ NİN AVANTAJL ARI RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE S IS TEMLERI RMF BSFT Tandem 900 filtre ürünleri, hidrolik ve yağlama sistemlerinin bulunduğu her türlü endüstriyel uygulamada kullanılabilir. Sistem üzerindeki entegre pompa

Detaylı

RMF TANDEM 900 OFF-LINE FİLTRELERİ

RMF TANDEM 900 OFF-LINE FİLTRELERİ Değerli Kuruluşunuza uzun yıllar güvenle hizmet verecek olan ve filtrasyon teknolojisinde günümüzün en yüksek teknolojisine sahip RMF Filtre Sistemlerine ürünlerine göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür

Detaylı

RMF bsft yakit filtre sistemleri

RMF bsft yakit filtre sistemleri RMF bsft yakit filtre sistemleri Değerli kuruluşunuza uzun yıllar güvenle hizmet verecek olan ve filtrasyon dünyasında günümüzün en yüksek teknolojisine sahip RMF BSFT ürün ve çözümlerini kısaca tanıtmak

Detaylı

Yağ Ekipmanları.

Yağ Ekipmanları. Yağ Ekipmanları www.etlfluidexperts.com 2 ENKAR Ltd İçindekiler Yağ Filtrasyon 4 Filtrasyon Tipleri 4 Yağ Temizlik Seviyelerini Anlamak 5 Yüksek Basınç Hidrolik Filtrasyon (

Detaylı

Hidroliğin Tanımı. Hidrolik, akışkanlar aracılığıyla kuvvet ve hareketlerin iletimi ve kumandası anlamında kullanılmaktadır.

Hidroliğin Tanımı. Hidrolik, akışkanlar aracılığıyla kuvvet ve hareketlerin iletimi ve kumandası anlamında kullanılmaktadır. HİDROLİK SİSTEMLER Hidroliğin Tanımı Hidrolik, akışkanlar aracılığıyla kuvvet ve hareketlerin iletimi ve kumandası anlamında kullanılmaktadır. Enerji Türleri ve Karşılaştırılmaları Temel Fizik Kanunları

Detaylı

Bazı Filtrasyon ve Flushing Referanslarımız. The technology innovator...

Bazı Filtrasyon ve Flushing Referanslarımız. The technology innovator... İşimiz; Filtrasyon ve Flushing sistemlerinde müşterilerimize uygun seçenekler sunarak çözüm ortağı olmak ve başarıya giden yolda birlikte yürümektir. Tecrübeli ve profesyonel altyapımızla yola çıktığımız

Detaylı

KEYMETECH CONV-50 FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMA CONV-50 KONVE- YOR KULLANIM ALANI

KEYMETECH CONV-50 FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMA CONV-50 KONVE- YOR KULLANIM ALANI DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMA CONV-50 KONVE- YOR KULLANIM ALANI KEYMA CONV-50, Yoğun çalışan ve çelik, bronz, alüminyum döküm işleyen takım tezgâhlarında, çamurlaşan talaşın ortaya çıkardığı hasarları

Detaylı

Yakıt Temizleme Sistemleri

Yakıt Temizleme Sistemleri Yakıt Temizleme Sistemleri İNFO DANIŞMANLIK & MÜHENDİSLİK Kurumsal: İNFO Danışmanlık Mühendislik Tic. Ltd. Şti.,1994 yılında Taahhüt, Mühendislik ve Danışmanlık alanlarında hizmet vermek amacıyla kurulmuştur.

Detaylı

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA PNÖMATİK SİSTEMLERİN KULLANIM ALANLARI Pnömatik sistemler, Hızlı fakat küçük kuvvetlerin uygulanması istenen yerlerde; temizlik ve emniyet istenen tasarımlarda da kullanılır. Pnömatik sistemler aşağıda

Detaylı

Alman Su İşbirliği Günü - Mersin

Alman Su İşbirliği Günü - Mersin Alman Su İşbirliği Günü - Mersin Workshop 1 Su Temininde Planlama, Kalite ve Su Kayıplarının Azaltılması İçmesuyu Arıtma Tesislerinin Otomasyonu ve Modernizasyonu (İSKİ, GASKİ, BUSKİ, ESKİ) Tülin Başkan

Detaylı

BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI. Kurutucu Broşürü

BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI. Kurutucu Broşürü BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI Kurutucu Broşürü (U) Genel Kullanıma Uygun Endüstriyel Basınçlı Hava Yüksek Kaliteli Kumlama Pnömatik Valf ve El Aletleri Pnömatik Kontrol ve Taşıma Sistemleri, Tekstil Toz

Detaylı

MARİNALARDA ÇEVRE YÖNETİMİ OYA KOÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ. Sonraki. Önceki

MARİNALARDA ÇEVRE YÖNETİMİ OYA KOÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ. Sonraki. Önceki MARİNALARDA ÇEVRE YÖNETİMİ OYA KOÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ İZİN YÖNETİMİ KURULUM ÖNCESİNDE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ EK 1 LİSTESİ Madde: 10/d FAALİYET SÜRESİNCE ÇEVRE KANUNCA ALINMASI GEREKLİ İZİN

Detaylı

RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ İŞLETME VE BAKIMI

RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ İŞLETME VE BAKIMI 135 RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ İŞLETME VE BAKIMI Levent İSHAK ÖZET Uzun uğraşlardan sonra devreye alınan rüzgar enerji santrallerinde, maksimum verim ve karlılığa ulaşabilmek için yapılması gereken çalışmalar

Detaylı

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ 2 Hidropar Ankara A.Ş. Hidropar Ankara A.Ş. 3 ENDÜSTRİYEL HİDROLİK MOBİL HİDROLİK Hidroliğin her alanında maksimum hız, kuvvet ve kontrol Üstün performans

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır.

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. 1 KORUMA, BAKIM VE YÜKSEK PERFORMANS İÇİN WÜRTH SİZE EN İYİSİNİ SUNAR!

Detaylı

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek İleri Teknoloji - Profesyonel Destek 2004 YILINDA KURULAN AKIŞ KONTROL ENDÜSTRİYEL TESİSLERE YÖNELİK; MALZEME TEMİNİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TAAHHÜT KONULARINDA HİZMET VERMEKTEDİR. Uzman ve dinamik şirket

Detaylı

LOJİK Hidrolik Önce Kalite

LOJİK Hidrolik Önce Kalite 2012 LOJİK Hidrolik Önce Kalite Lojik Hidrolik Ltd. Şti. Hidrolik ve Pnömatik Malzeme İthalatı, Otomasyon ve Yağlama Sistemleri Tasarımı, Muhtelif Hidrolik Güç Üniteleri İmalatı alanlarında Mühendislik,

Detaylı

HİDROLİK ÜNİTELERDE VE YAĞLAMA SİSTEMLERİNDE BAKIM VE İŞLETME MALİYETLERİNİN FİLTRASYON YOLUYLA AZALTILMASI

HİDROLİK ÜNİTELERDE VE YAĞLAMA SİSTEMLERİNDE BAKIM VE İŞLETME MALİYETLERİNİN FİLTRASYON YOLUYLA AZALTILMASI 191 HİDROLİK ÜNİTELERDE VE YAĞLAMA SİSTEMLERİNDE BAKIM VE İŞLETME MALİYETLERİNİN FİLTRASYON YOLUYLA AZALTILMASI Ömer Tanzer GÖKALP ÖZET Hidrolik sistemlerde filtrasyon ve fitrasyonun önemi Türkiye de hala

Detaylı

En kaliteli ürünlere sahip olan, en iyi hizmeti sunar

En kaliteli ürünlere sahip olan, en iyi hizmeti sunar En kaliteli ürünlere sahip olan, en iyi hizmeti sunar RMF Endüstriyel Ürünler- RMF BSFT Filtre teknolojisi - RMF Mühendislik RMF Endüstriyel Ürünleri San. ve Dı Tic. A.. Hakimiyeti Milliye Cad. 47/66 Üsküdar/

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

LUPAMAT YAĞSIZ 40 BAR PET KOMPRESÖRÜ

LUPAMAT YAĞSIZ 40 BAR PET KOMPRESÖRÜ LUPAMAT YAĞSIZ 40 BAR PET KOMPRESÖRÜ LUPAMAT KOMPRESÖRÜN YENİ ÜRÜNÜ Our New Product PET Comperssor YAĞSIZ YÜKSEK BASINÇ PET KOMPRESÖRÜ LUPAMAT YAĞSIZ YÜKSEK BASINÇ PET KOMPRESÖRÜ HANGİ SEKTÖRLERDE KULLANILABİLİR

Detaylı

WINTREX. TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI

WINTREX. TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI WINTREX TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI Houghton Chemical Corporation 1927 yılında endüstri ve otomotiv sektörüne kimyasal üretim için kurulmuştur. Yaklaşık 90 yıllık tarihinde;

Detaylı

SSTF KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI

SSTF KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI KEYMATECH SSTF-300, yoğun çalışan ve çelik, bronz, alüminyum döküm işleyen takım tezgâhlarında, çamurlaşan talaşın ortaya çıkardığı hasarları

Detaylı

TAHIL DEĞİRMENCİLİĞİNDE MAKİNE VE MEKANİK BAKIM

TAHIL DEĞİRMENCİLİĞİNDE MAKİNE VE MEKANİK BAKIM TAHIL DEĞİRMENCİLİĞİNDE MAKİNE VE MEKANİK BAKIM MURAT APAKHAN MAKİNE YÜKSEK MÜHENDİSİ MAYIS 2017 1 BAKIM NEDİR Bir işletmede veya proseste yer alan makine, ekipman veya teçhizatın sürekli olarak çalışır

Detaylı

Endüstriyel Çözümlerimiz

Endüstriyel Çözümlerimiz Endüstriyel Çözümlerimiz Panel - IPC - HMI Tamiri Sürücü Tamiri Motor & Sürücü Uygulamaları Lazerli Kaplin Ayarı Online İzleme Vibrasyon Ölçüm ve Analizi www.ceamuhendislik.com.tr Kestirimci Bakım Hizmetleri

Detaylı

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir.

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir. Kurutucu Basınçlı Hava Kurutucuları Su Nereden Geliyor? Kompresöre giren atmosferik havanın içinde su buharı bulunur. Sıkışmanın etkisiyle yoğuşarak su haline gelen bu su buharı hava hatlarında ve kullanım

Detaylı

HİDROLİK VE YAĞLAMA YAĞLARINDA KİRLİLİĞİN ÖNEMİ

HİDROLİK VE YAĞLAMA YAĞLARINDA KİRLİLİĞİN ÖNEMİ 215 HİDROLİK VE YAĞLAMA YAĞLARINDA KİRLİLİĞİN ÖNEMİ İbrahim H. ÇAĞLAYAN Remzi KURT Yusuf ÖZKÜRKÇÜ ÖZET Yağlama ve hidrolik yağları, makinalar için çok önemli olmakla beraber, işletmelerde yeterince önem

Detaylı

DSTF KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH DSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI

DSTF KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH DSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH DSTF SERİSİ PROSES ŞEMASI KEYMATECH DSTF-300, Yoğun çalışan ve çelik, bronz, alüminyum döküm işleyen takım tezgâhlarında, çamurlaşan talaşın ortaya çıkardığı hasarları

Detaylı

SSLP KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSLP SERİSİ PROSES ŞEMASI

SSLP KEYMETECH FİLTRASYON SİSTEMİ DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSLP SERİSİ PROSES ŞEMASI DÖKÜM İŞLEME TEZGÂHLARI İÇİN KEYMATECH SSLP SERİSİ PROSES ŞEMASI KEYMATECH SSLP-300, yoğun çalışan ve çelik, bronz, alüminyum döküm işleyen takım tezgâhlarında, çamurlaşan talaşın ortaya çıkardığı hasarları

Detaylı

BİL-TEK 2018 YILI ANKARA EĞİTİM MERKEZİ PROGRAMLARI :

BİL-TEK 2018 YILI ANKARA EĞİTİM MERKEZİ PROGRAMLARI : 1990 dan Bu Yana Endüstriyel Teknik Eğitimde Öncü Kuruluş BİL-TEK 2018 YILI ANKARA EĞİTİM MERKEZİ PROGRAMLARI : KODU : : TARİHİ : 101 İŞ MAKİNALARI HİDROLİĞİ 19-23 Şubat 2018 (Mobil Hidrolik Sistemlerin

Detaylı

plastik sanayi İLK 500 FİRMA İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ

plastik sanayi İLK 500 FİRMA İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ plastik sanayi 2016 İSO SIRALAMASINDA İLK 500 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ Selçuk MUTLU PLASFED Genel Sekreteri V. Murat İNKÜN PAGDER Genel Sekreter Yrd. Rapor, İSO -

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN. www.ayteksogutma.com

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN. www.ayteksogutma.com AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN www.ayteksogutma.com LOAD Rahat kullanım ve güvenlik için hammadde yükleyicisi ana kontrol ünitesinden ayrıdır. İzole edilmiş filtresi

Detaylı

Gelişmiş Filtrasyon Medyası.

Gelişmiş Filtrasyon Medyası. Gelişmiş Filtrasyon Medyası. Neden NanoNet Media? NanoNet Media'ya sahip Fleetguard Yakıt Filtreleri. Aşağıdakileri gerçekleştiren bir yakıt filtresi mi istiyorsunuz... filtrenin servis aralığı boyunca

Detaylı

HİDROLİK DEVRELERDE ASİTLEME VE TEMİZLEME İŞLEMİ VE BİR UYGULAMA

HİDROLİK DEVRELERDE ASİTLEME VE TEMİZLEME İŞLEMİ VE BİR UYGULAMA 371 HİDROLİK DEVRELERDE ASİTLEME VE TEMİZLEME İŞLEMİ VE BİR UYGULAMA Emrullah ÇAYIR Soner ARSLAN ÖZET Hidrolik sistemlerin problemsiz olarak uzun süreli çalışması için, asitleme ve temizleme işleminin

Detaylı

Su bazlı akışkanlarınızın (boryağı, kesme sıvıları v.b) ömrünü uzatmanın ötesinde... Su bazlı akışkanların temizliği için Alfie 500

Su bazlı akışkanlarınızın (boryağı, kesme sıvıları v.b) ömrünü uzatmanın ötesinde... Su bazlı akışkanların temizliği için Alfie 500 Su bazlı akışkanlarınızın (boryağı, kesme sıvıları v.b) ömrünü uzatmanın ötesinde... Su bazlı akışkanların temizliği için Alfie 500 Çok daha az arıza süresi Yapışkan ve kirli takımlara son Daha kaliteli

Detaylı

ARS MOTOR&JENERATÖR SAHA SERVİSİ

ARS MOTOR&JENERATÖR SAHA SERVİSİ ARS MOTOR&JENERATÖR SAHA SERVİSİ ARS, motor ve jeneratörlere müşteri sahalarında uluslararası standartlara göre koruyucu bakımlar yapılabilmesi için kurulmuş bir mühendislik firmasıdır. Bakım periyotlarının,

Detaylı

AMEX-10. Boru içten tamir elemanları

AMEX-10. Boru içten tamir elemanları -10 Boru içten tamir elemanları . Şirket Tanıtımı., 30 yılı aşkın süredir bütün boru hattı uygulamalarının rehabilitasyon ve tamirinde uzmanlaşmış bir şirkettir. Uygulamalarımız, 30 yılı aşkın süredir

Detaylı

Teknik bilgi broşürü Aquanova Su filtreleri

Teknik bilgi broşürü Aquanova Su filtreleri Teknik bilgi broşürü Aquanova Su filtreleri Şartname: Oventrop Aquanova su filtreleri konut tesisatında içme suyu kalitesini güvence altına almaya hizmet eder. Bunlar, değiştirilebilir filtre elemanı olan

Detaylı

BANT KONVEYÖRLER SİSMAT ULUSLARARASI BANT KONVEYÖRLERİNİN ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI UYGULAMALAR AKSESUARLAR BANT KONVEYÖRLER

BANT KONVEYÖRLER SİSMAT ULUSLARARASI BANT KONVEYÖRLERİNİN ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI UYGULAMALAR AKSESUARLAR BANT KONVEYÖRLER BANT KONVEYÖRLER Bant konveyörler, malzemelerin bir noktadan diğerine taşınmasında etkin maliyetli ve basit özellikli mükemmel bir yöntemdir. Düz hareketli bandın basit tasarımı sayesinde bu konveyörler,

Detaylı

MAXIMA Serisi. 500 ile 4000 Ton Arası

MAXIMA Serisi. 500 ile 4000 Ton Arası MAXIMA Serisi 500 ile 4000 Ton Arası 1 MAXIMA Hidrolik Güç Santralli İsminden de anlaşıldığı gibi; güçlü hidrolik 2 ½ plaka tasarımı ile MAXIMA serisi büyük ebatlı ürünlerin üretilmesi için tasarlamıştır.

Detaylı

valve & automation AĞIR HİZMET AKTÜATÖRÜ

valve & automation AĞIR HİZMET AKTÜATÖRÜ AĞIR HİZMET AKTÜATÖRÜ 11 www.smstork.com THDA- ET SERİSİ Ağır Hizmet Pnömatik Aktüatör Özellikler Dayanıklı ve kompakt tasarım Çeyrek dönüş uygulaması ve geniş tork çıkışı Üstün su girişi ve korozyona

Detaylı

1982 yılında kurulan Hong Kong Merkezli bir firmadır. 1988 yılında Hong Kong Borsası nda halka arz edilmiştir.

1982 yılında kurulan Hong Kong Merkezli bir firmadır. 1988 yılında Hong Kong Borsası nda halka arz edilmiştir. Welltec Kimdir? 1982 yılında kurulan Hong Kong Merkezli bir firmadır. 1988 yılında Hong Kong Borsası nda halka arz edilmiştir. 50 nin üzerindeki şirketler grubundan oluşan COSMOS Machinery nin plastik

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

VİDALI KOMPRESÖR & HAVA KURUTUCU. Yenici Kompresör

VİDALI KOMPRESÖR & HAVA KURUTUCU. Yenici Kompresör VİDALI KOMPRESÖR & HAVA KURUTUCU Filo Vidalı Kompresör Kompakt Seri Kompakt Seri FCU Serisi Filo Kompakt Ünite Fcu 10 Bütünleşik kompakt ünite: Filo kompakt üniteler; vida, seperatör deposu, emiş grubu,

Detaylı

SOĞUTMA KULESİ FİLTRASYON SİSTEMİ

SOĞUTMA KULESİ FİLTRASYON SİSTEMİ Arıtma Tipi; Su içerindeki kum gibi sudan ağır kaba partiküllerin filtrasyon işlemi. Özellikleri; 70 mikrona kadar tüm partikülleri tutar 1 m3 / saat-5000 m3 / saat arasında filtrasyon Sistem çalışıyor

Detaylı

Doğru Çözüm. www.ozgurdokum.com.tr

Doğru Çözüm. www.ozgurdokum.com.tr Doğru Çözüm MADEN MAKİNE İNŞAAT TAAHHÜT MÜMESSİLLİK SAN. TİC. İTHALAT VE İHRACAT LTD. ŞTİ. Adres: ASO 2. ve 3. OSB Alcı Mah. 2000. Cad. No: 8 Sincan / ANKARA Tel: 0312 267 12 10-641 40 10 Faks: 0312 267

Detaylı

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR.

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. KSB DÜNYASINA D HOŞGELD GELDİNİZ SANTRİFÜJ J POMPALAR Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. POMPA KESİT T RESMİ POMPA ANA PARÇALARI

Detaylı

Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Sistemleri. Katı Atık Ayrıştırma Sistemleri. Katı Atık Yakma ve Bertaraf Sistemleri

Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Sistemleri. Katı Atık Ayrıştırma Sistemleri. Katı Atık Yakma ve Bertaraf Sistemleri Hakkımızda... 1983 yılında kurulan Kazancıoğlu Mühendislik, Isı Cihazları, Buhar Jeneratörleri, Buhar Kazanları,Kalorifer Kazanları ve Yakıt Tankları imalatı yaparak Türk Sanayii nde yüksek kaliteli ürünleri

Detaylı

high tech for plastics recycling ERF Eriyik Filtresi

high tech for plastics recycling ERF Eriyik Filtresi ERF Eriyik Filtresi ERF Eriyik Filtresi 30 yıllık deneyim ve bilgi birikimi 1983 Şirket, makine mühendisi Roderich Ettlinger tarafından Bavyera nın Augsburg şehrinde kurulur ve enjeksiyon makineleri ile

Detaylı

Onu kablodan sizi ayak bağından kurtardık.

Onu kablodan sizi ayak bağından kurtardık. Onu kablodan sizi ayak bağından kurtardık. Yeni Bosch Athlet kablosuz dikey süpürge, her yere ulaşma konforunu ve 2400 Watt* lık elektrikli süpürge ile aynı temizlik performansını bir arada sunar. www.bosch-home.com/tr

Detaylı

plastik sanayi İLK 500 FİRMA İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ

plastik sanayi İLK 500 FİRMA İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ plastik sanayi 2017 İSO SIRALAMASINDA İLK 500 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ Selçuk MUTLU PLASFED Genel Sekreteri V. Murat İNKÜN PAGDER Genel Sekreter Yrd. Rapor, İSO -

Detaylı

Hidroelektrik Santralleri ve Temel Bileşenleri

Hidroelektrik Santralleri ve Temel Bileşenleri Hidroelektrik Santralleri ve Temel Bileşenleri Rezervuardaki su potansiyel enerji olarak tanımlanabilir. Kapaklar açıldığında su akmaya başlayacağından potansiyel enerji kinetik enerjiye dönüşür. Üretilecek

Detaylı

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA NASIL ÇALIŞIR? YAĞMUR SUYU NASIL TOPLANIR? Başta çatılar olmak üzere, açık alanlar otoparklar, yollar ve drenaj borularından toplanabilir. NERELERDE KULLANILIR?

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

Mühendislik Makina ve Metalurji San. Tic. Ltd. Şti. Standart Elemanlar. www.ozyigit.com

Mühendislik Makina ve Metalurji San. Tic. Ltd. Şti. Standart Elemanlar. www.ozyigit.com Mühendislik Makina ve Metalurji San. Tic. Ltd. Şti. Standart Elemanlar www.ozyigit.com GRAFİTLİ KAYDIRMA ELEMANLARI Grafitli kaydırma elemanları: Taşıyıcı ana yapısı genlikle yüksek dayanımlı bronz olan,

Detaylı

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. GENEL Yapılarda bugüne kadar yağmur suyunun drenajı ile ilgili olarak konvansiyonel sistemler kullanılmıştır. Konvansiyonel yağmur drenajı, yatay hatta %2-3 derece eğim verilmesi ile suyun hava ile yer

Detaylı

2. BÖLÜM AKSESUARLAR. HİDROLİK-PNÖMATİK Prof.Dr.İrfan AY

2. BÖLÜM AKSESUARLAR. HİDROLİK-PNÖMATİK Prof.Dr.İrfan AY 2. BÖLÜM AKSESUARLAR Aksesuar kelimesi, hidrolik devreyi tamamlayıcı elemanları içerir. 2.1 BORULAR VE HORTUMLAR Borular, hidrolik akışkanı taşıyan araçlardır. Dikişsiz çekme borular, pastan korunmak için

Detaylı

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A.

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1 BÖLÜM 1 GENEL Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1 A. Kapsam 1. Bu kurallar, basınçlı kapların ve ısı değiştiricilerinin tip testlerinin

Detaylı

PREFERİKAL SU POMPASI

PREFERİKAL SU POMPASI PREFERİKAL SU POMPASI MODEL RTM873 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SU GİRİŞİ 2. SU ÇIKIŞI 3. ELEKTRİK KUTUSU TEKNİK ÖZELLİKLER 1. GERİLİM 230V~50HZ 2. GÜÇ 370W/0.5HP 3. MAK.BASMA YÜK.

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Monofaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Monofaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Monofaze Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE MAKİNA SANAYİ

Detaylı

İŞ HİJYENİ ÖLÇÜMLERİ... Fiziksel Parametreler Aydınlatma Şiddeti Ölçümü Termal Konfor Ölçümü Gürültü Ölçümü Titreşim Ölçümü

İŞ HİJYENİ ÖLÇÜMLERİ... Fiziksel Parametreler Aydınlatma Şiddeti Ölçümü Termal Konfor Ölçümü Gürültü Ölçümü Titreşim Ölçümü ÇEVRE ANALİZLERİ... Emisyon Ölçüm ve Analizleri Çevresel Gürültü ve Titreşim Ölçümleri İmisyon Ölçümleri Su, Atık Su ve Deniz Suyu Analizleri Atık Yağ Analizleri Atık Analizleri Toprak Analizleri Arıtma

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE LİDER ATLAS COPCO

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE LİDER ATLAS COPCO ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE LİDER ATLAS COPCO GÜNEYDOĞU ENERJĠ FORUMU 2015 07 Kasım 2015 M.ĠLHAN BALCI 2 KıSACA ATLAS COPCO Kuruluş Tarihi ve Merkezi 1873 Stockholm, Sweden İş Kolları Kompresör Tekniği Endüstri

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

Eksenel pistonlu üniteler kendinden emişlidir. Bununla beraber bazı özel durumlarda emiş tarafı alçak basınçla beslenir.

Eksenel pistonlu üniteler kendinden emişlidir. Bununla beraber bazı özel durumlarda emiş tarafı alçak basınçla beslenir. Hidrolik devreler Hidrolikte 3 değişik devre vardır. o o o Açık hidrolik devreler Kapalı hidrolik devreler Yarı kapalı hidrolik devreler Açık ve kapalı çevrimli devreler aşağıda detaylı olarak anlatılacaktır.

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Mirage 200 Mirage 600 Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE

Detaylı

Enerji Servopompa. Siemens A.Ş Her hakkı saklıdır.

Enerji Servopompa. Siemens A.Ş Her hakkı saklıdır. Enerji Verimliliği @SINAMICS Servopompa Karşılaştırma: Elektrikli ve hidrolik sistemli plastik enjeksiyon makinesi arasındaki enerji tüketim farkı High-Torque direct drive High-Torque Direct drive for

Detaylı

(Mekanik Sistemlerde PID Kontrol Uygulaması - 2) DENEYSEL KARIŞTIRMA İSTASYONUNUN PID İLE DEBİ KONTROLÜ. DENEY SORUMLUSU Arş.Gör.

(Mekanik Sistemlerde PID Kontrol Uygulaması - 2) DENEYSEL KARIŞTIRMA İSTASYONUNUN PID İLE DEBİ KONTROLÜ. DENEY SORUMLUSU Arş.Gör. T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI 1 (Mekanik Sistemlerde PID Kontrol Uygulaması - 2) DENEYSEL KARIŞTIRMA İSTASYONUNUN PID İLE DEBİ KONTROLÜ

Detaylı

Automatic Self-Cleaning Filters.

Automatic Self-Cleaning Filters. FİLTERLAND OTOMATİK GERİ YIKAMALI FİLTRE Suda bulunan tortu ve partiküller; bulanıklığa, makina ve tesisatlarda tıkanmalara, enerji sarfiyatına ve bakteri üremesi için uygun ortam oluşumuna neden olmaktadır.

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ BUĞRA DOĞUKAN CANPOLAT

ENERJİ VERİMLİLİĞİ BUĞRA DOĞUKAN CANPOLAT 1 ENERJİ VERİMLİLİĞİ BUĞRA DOĞUKAN CANPOLAT 16360018 2 ENERJİ VERİMLİLİĞİ Türkiye de Sektörel Enerji Verimliliği Konut Sektörü Ulaştırma Sektörü Elektrik Sektörü Türkiye de İmalat Sektöründe Enerji Verimliliği

Detaylı

Örnek tesisler & kullanımlar 2

Örnek tesisler & kullanımlar 2 gaz basınçlı tek nokta yağlama otomatik yağlama elle yağlamay son pahalı merkezi yağlama sistemlerine son gres- ve normal yağ rulman, zincir, kızak, bant, halat, vb. iç & dış mekanlarda Örnek tesisler

Detaylı

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın Profesyonel temizleme ve dezenfeksiyon teknolojisi Temizliği unutun, sadece nefes alın Solunum ekipmanları için profesyonel temizlik ve dezenfeksiyon www.meiko.com.tr : Güvenilir temizlik ve dezenfeksiyon

Detaylı

Temiz Hava Solunum Sistemleri

Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemi Çeşitleri: Kompresörlü Temiz Hava Solunum Sistemleri Tekerlekli Hava Tüplü Solunum Sistemleri Sıralı Sistem Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22 23 24 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 * EA Kodu

Detaylı

Hidrostatik Güç İletimi. Vedat Temiz

Hidrostatik Güç İletimi. Vedat Temiz Hidrostatik Güç İletimi Vedat Temiz Tanım Hidrolik pompa ve motor kullanarak bir sıvı yardımıyla gücün aktarılmasıdır. Hidrolik Pompa: Pompa milinin her turunda (dönmesinde) sabit bir miktar sıvı hareketi

Detaylı

BH SERİSİ HIZLI PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ (150-500 TON)

BH SERİSİ HIZLI PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ (150-500 TON) BH SERİSİ HIZLI PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ (150-500 TON) 1 BH Serisi Std Hızlı Plastik Enjeksiyon Makinesinin tasarım ve geliştirmesi BORCHE firması tarafından yapılmış olup, PATENT hakları ile korunmaktadır.

Detaylı

DENİZ SUYU SU YAPICILARI. Enerji Geri kazanımlı. Beta Mühendislik

DENİZ SUYU SU YAPICILARI. Enerji Geri kazanımlı. Beta Mühendislik Beta Mühendislik DENİZ SUYU SU YAPICILARI Enerji Geri kazanımlı KULLANILAN ENERJİNİN %80 nini geri kazandırır. GÜNDE 2.000 lt ye kadar TEMİZ SU üretir. MODÜLER KONFİGÜRASYON, montajı Basit ve çok kolay

Detaylı

Arçelik Su Arıtma Sistemleri Artık suyunuz daha temiz ve sağlıklı.

Arçelik Su Arıtma Sistemleri Artık suyunuz daha temiz ve sağlıklı. Arçelik Su Arıtma Sistemleri Artık suyunuz daha temiz ve sağlıklı. Yeniliği aşkla tasarlar İçme suyunuzun temizliği Arçelik güvencesi altında! Arçelik Su Arıtma Cihazları, şebeke suyunu Ters Ozmos teknolojili

Detaylı

POWER SERİSİ PATLAÇ VANALAR Hava, toz filtresi, elektrostatik boyama kabinleri

POWER SERİSİ PATLAÇ VANALAR Hava, toz filtresi, elektrostatik boyama kabinleri akışkan kontrol altında valve & automation POWER SERİSİ PATLAÇ VANALAR Hava, toz filtresi, elektrostatik boyama kabinleri TORK patlaç valfleri 97/23/E, Ekipmanı Direktifi(PED) ve 26/95/EE Düşük Voltaj

Detaylı

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI HİDROLİK VALF Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI AKON HIDROLIK tarafından üretilen ürünlerin size en iyi performansı sunması amacıyla valfinizi monte etmeden önce kılavuzun tamamını dikkatle

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

Bühler Technologies Yetkili Türkiye Distribütörü AKIŞKAN KONTROLÜ

Bühler Technologies Yetkili Türkiye Distribütörü AKIŞKAN KONTROLÜ Bühler Technologies Yetkili Türkiye Distribütörü AKIŞKAN KONTROLÜ SEVİYE VE SICAKLIK KOMBİNE KONTROLÜ VE ŞALTERLERİ NTM G3/4" 4 ayrı seviye kontakt noktası 3 ayrı seviye kontakt noktası ve Sıcaklık göstergesi

Detaylı

Ecol 2015-11-27 13:00:45

Ecol 2015-11-27 13:00:45 Ecol 2015-11-27 13:00:45 2 Makinelerin termografik, ultrason ve vibrasyon diyagnostiğinin yapılmasını sağlayan ekipmanlara sahip diyagnostik ekip, ayrıca teçhizat ve boru hatlarının videoendoskopisi için

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon No: ISO 9001:2000 - Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi 01 Tarım, balıkçılık 02 Madencilik ve taşocağı işletmesi 03 Gıda ürünleri, İçecekler ve

Detaylı

HAMARAT P 1500. Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

HAMARAT P 1500. Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU HAMARAT P 1500 Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș HAMARAT P 1500 Kuru Tip Elektrikli Süpürge mizi seçtiğiniz

Detaylı

47 yıllık güvence.. www.wagger.com.tr THINK BIG HOLD THE WORLD

47 yıllık güvence.. www.wagger.com.tr THINK BIG HOLD THE WORLD 47 yıllık güvence.. www.wagger.com.tr THINK BIG HOLD THE WORLD 1 Think Big Hold The World Wagger Attachmens LİDER ATAŞMAN ÜRETİCİSİ Gülmak İstif Makinaları, forklift ve iş makinalarına yönelik bakım ve

Detaylı

Özel Profilde Polipropilen Çember ve Paslanmaz Çelik Çember. Filtre Çapı Polipropilen başlıklarda standart 180mm

Özel Profilde Polipropilen Çember ve Paslanmaz Çelik Çember. Filtre Çapı Polipropilen başlıklarda standart 180mm Paslanmaz çelik kartuş, torba ve sepet filtre kaplarımız ve içine takılan yine paslanmaz çelikten imal ettiğimiz; kartuş filtreler, torba filtreler ve sepet filtreler, standart üretim olarak AISI-304 ve

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon No: ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi * EA Kodu 01 Tarım, balıkçılık 03 Gıda ürünleri, meşrubat ve tütün 04 Tekstil ve tekstil ürünleri

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon No: ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi 01 02 03 04 05 06 07 09 12 14 15 16 17 18 19 22 23 24 25 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 * EA

Detaylı

Motor Gücü (Net): 202 kw ( 271 Hp) Çalışma Ağırlığı: kg ~ kg Kova ISO/SAE: 1.55 ~ 2.20 m3. The global power...

Motor Gücü (Net): 202 kw ( 271 Hp) Çalışma Ağırlığı: kg ~ kg Kova ISO/SAE: 1.55 ~ 2.20 m3. The global power... Motor Gücü (Net): 202 kw ( 271 Hp) Çalışma Ağırlığı: 34.000 kg ~ 36.500 kg Kova ISO/SAE: 1.55 ~ 2.20 m3 The global power... Yeni motor, Avrupa Birliği III A standartlarına uygun olmakla birlikte, EPA Tier

Detaylı

MET ONE 6000 P Serisi Uzaktan Kumandalı Havada Partikül Sayım Cihazı

MET ONE 6000 P Serisi Uzaktan Kumandalı Havada Partikül Sayım Cihazı MET ONE 6000 P Serisi Uzaktan Kumandalı Havada Partikül Sayım Cihazı Yüksek performanslı, güvenilir, 0.5 μm hassasiyetli, uzaktan kumandalı. MET ONE 6000P 0.5 μm sensörlü uzaktan kumanda hava kaynaklı

Detaylı

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI Kampa Havalandırma ve Sulama Sistemleri Ltd. Şti. olarak 2007 yılından bu yana Pompalar, Hidroforlar, Dalgıç Pompalar, Sirkülasyon Pompaları, Fanlar, Sanayi Tipi Vantilatörler, Blower/Vakum Pompası gibi

Detaylı

TURBO GENEL TALIMATLAR

TURBO GENEL TALIMATLAR ADIM 1: TURBOYU DEĞIŞTIRMEDEN ÖNCE Arızanın gerçekten turboşarjdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için motor sisteminde ayrıntılı bir arıza teşhis kontrolü yapmak önemlidir. Güç yetersizliği,

Detaylı

Sadece çok titiz oto sahiplerinin kurtulabildiği ve otomobilinizin yavaş yavaş, hissedilmeden ölmesine neden olan, aşındırıcı maddeler içeren bu En

Sadece çok titiz oto sahiplerinin kurtulabildiği ve otomobilinizin yavaş yavaş, hissedilmeden ölmesine neden olan, aşındırıcı maddeler içeren bu En Sadece çok titiz oto sahiplerinin kurtulabildiği ve otomobilinizin yavaş yavaş, hissedilmeden ölmesine neden olan, aşındırıcı maddeler içeren bu En Acımasız 10 oto katili nden sakının. BG Productds, servisleriyle,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Yan Hizmetler-H Yan Hizmetler-I

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA 3 MİKSER YEDEK PARÇALARI 4-5 BETON SANTRALLERİ 6 SİLO 7 BETON SANTRALİ YEDEK PARÇALARI 8 WAM EKİPMANLARI 9

İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA 3 MİKSER YEDEK PARÇALARI 4-5 BETON SANTRALLERİ 6 SİLO 7 BETON SANTRALİ YEDEK PARÇALARI 8 WAM EKİPMANLARI 9 2 İÇİNDEKİLER İÇERİK SAYFA HAKKIMIZDA 3 MİKSER YEDEK PARÇALARI 4-5 BETON SANTRALLERİ 6 SİLO 7 BETON SANTRALİ YEDEK PARÇALARI 8 WAM EKİPMANLARI 9 BETON POMPASI YEDEK PARÇALARI 10-11 HAKKIMIZDA 3 GCE, Türkiye,

Detaylı

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin CHICAGO PNÖMATİK TAŞIYICIYA MONTELİ HİDROLİK KIRICILAR GÜVENİLİRDİR, SAĞLAMDIR DAYANIKLIDIR. İş yaparken arıza ya da bakım için

Detaylı

The experts in rubber and silicone moulding» BENCHMARK S3 benzersiz»

The experts in rubber and silicone moulding» BENCHMARK S3 benzersiz» The experts in rubber and silicone moulding» BENCHMARK S3 benzersiz» BENCHMARK S3 Yeni Standartlar Göz ve Kulaklar için BENCHMARK S3 DESMA nın tamamen yeni özellikler içeren dikey bir makinesidir. ServoGear,

Detaylı