ICEC, ek kurallar ve düzenlemeler çıkarabilir. Bu ek kural ve düzenlemeler Lisans Sahibi için bağlayıcı olacaktır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ICEC, ek kurallar ve düzenlemeler çıkarabilir. Bu ek kural ve düzenlemeler Lisans Sahibi için bağlayıcı olacaktır."

Transkript

1 Kurallar ve Düzenlemeler Aşağıdaki belge tesiste gerçekleşen tüm etkinlikler için geçerli olan kural ve düzenlemeleri özetlemektedir. Bu kural ve düzenlemeler ayrıca etkinliğin bir parçası olarak görevlendirilen tüm yüklenici, etkinlik tedarikçileri ve sergiciler için de geçerlidir. Anlaşma Aşağıdaki kural ve düzenlemeler İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı (ICEC) ve bu anlaşma altında ICEC tarafından Etkinlik alanı olarak belirlenen herhangi bir alanın Lisans Sahibi arasında yapılan tüm lisans ya da etkinlik anlaşmaları için geçerlidir. Bu Anlaşmada kullanılan ve ayrıca tanımlanmayan tüm büyük harfli terimler ICEC ile Anlaşmada adı geçen Lisans Sahibi (Lisans Sahibi) arasında yapılan Lisans ya da Etkinlik Anlaşmasında (Anlaşma) ifade edilen anlama sahiptir. Ek Kurallar ve Düzenlemeler ICEC, ek kurallar ve düzenlemeler çıkarabilir. Bu ek kural ve düzenlemeler Lisans Sahibi için bağlayıcı olacaktır. Yapışkan Bant İşaret, afiş ve benzer malzemeler ICEC in izni olmaksızın tavan, duvar ya da boyalı yüzeylere çiviyle ve raptiye ile çakılamaz, asılamaz ya da tutturulamaz. Sergi salonu ZEMİNİNDE kullanılmasına izin verilen bantlar yalnızca aşağıdakilerdir: Çift taraflı bant Tek taraflı 7 ml vinil Maskeleme bandı Suretape (kumaş kanal bant) Yüksek yapışkanlı çift taraflı bant. Kabul edilebilir duvar yapışkanları Blu Tack ya da benzeri macun yapışkanlardır. Tüm yapışkan ürünlerin zemine ve bina cilasına zarar vermeden çıkarılabilmesi gerekmektedir. Tüm bant ve/veya yapışkan çıkarma hasarları için Hizmetlere Bakış ta sıralanan mevcut işçilik ücreti oranı geçerli olacaktır. Reklam Tanıtım Faaliyet planının bir parçası olarak Etkinlikle bağlantılı şekilde kullanılacak olan tüm tanıtım, reklam, simge ve diğer reklam malzemeleri için önceden ICEC ın yazılı onayı alınmalıdır. Lisans Sahibi kendisi tarafından satılan ya da dağıtılan tüm reklam ve tanıtım malzemelerinde ICEC a danışır. Lisans Sahibi bu tür malzemeler için onaylanan logo ve yazı türünü kullanmalıdır. ICEC tesisinde sürekli sergi reklamlarına ilişkin tüm münhasır haklarını saklı tutar ve bu reklamdan elde edilen tüm gelirler üzerinde hak sahibidir.

2 Hayvanlar ICEC ın önceden yazılı izni olmaksızın binaya herhangi bir hayvanın sokulması yasaktır. Rehber köpeklere izin verilir. Bina Saatleri ICEC, Lisans Anlaşmasında belirtilene ya da Lisans Sahibinin ayarladığı saatlere göre kullanım için uygun olacaktır. Bu programda yapılacak değişikliğin ICEC Yönetimi tarafından onaylanması gerekir. Kapasite Lisans Sahibi ICEC ın belirlediği kapasitelere ilişkin tesis kılavuzlarını almalıdır. Lisans Sahibi müsaade edilen azami kapasitenin aşılmasını engellemekle mükelleftir. (Ek 1 Salon Kapasite Çizelgesi) Hasar ve Tamirler Lisans verilen alanda ICEC Yönetimi ve Lisans Sahibi tarafından etkinlik öncesi ve sonrası bir denetim gerçekleştirilecektir. Hasar ve hasarlı alanlar not edilecektir. Lisans Sahibi tesisi kullanmasından kaynaklanan tüm tamir, yenileme ya da temizlik masraflarından sorumludur. Bu sorumluluk Lisans Sahibinin sergi katılımcıları, müşterileri ya da ziyaretçilerinin verdiği hasarı da kapsar. Elektrik Hizmetleri Tüm geçici elektrik ve aydınlatma ekipman ya da hizmetlerinin kurulumu esnasında aşağıdaki gerekliliklere uyulmalıdır. Tüm elektrik bağlantı, tesisat, tertibat, motor ve elektrikle çalışan teçhizat AT (CE) normları ve yangın yönetmeliklerine uyar. Tüm elektrikli aksesuar, bağlantı elemanı ve cihazların CSA onaylı olması gereklidir. Lateks kablo, ikili ve üçlü prizlere izin verilmez. Sergi katılımcıları elektrikli ekipman ya da bağlantıların üzerine ya da çevresine hiçbir türden malzeme koyamaz. Şirket mühendis ve teknisyenlerini gerektiren özel ekipman ICEC ın önceden yazılı izni ile kullanılabilir. Binanın çeşitli yerlerine dağıtılmış olan duvar ve sütun prizleri ICEC ın kullanımı içindir ve ICEC ın münhasır tedarikçisi tarafından belirtilmedikçe sergiciler tarafından kullanılamaz. Bu prizlerin kullanılması halinde Lisans Sahibine ücretlendirilecektir (Hiçbir şekilde stantlar arası elektrik bağlantısına müsaade edilmez. Her bir standın elektrik kullanımı ayrı olacaktır).

3 Sergiler Tüm sergiler Merkez içerisine binanın doğu kısmında bulunan yükleme rampalarından belirlenen içeri taşıma kapıları aracılığıyla alınacaktır. Sergi malzemeleri herhangi bir yangın ekipmanı, acil çıkış, sergi işareti, pencere ya da kapıları engellememeli ya da tıkamamalıdır. Sergi malzemeleri yalnızca Etkinlik kat planında gösterildiği şekilde belirlenen lisanslı alanlara kurulabilir. ICEC, girişlerin boyut, ağırlık ya da yükleme kapasitelerine uymayan sergi malzemelerinin kabulünden sorumlu değildir. Serginin Dışında Kalan Alanlar Sergi, tüm lobi alanlarında, belirlenen ayrıcalıklı alanlarda ve ICEC tarafından belirtilen tüm diğer alanlarda yasaktır. Yangın Düzenlemeleri Herhangi bir etkinlik sergileyen tüm müdahil taraflar yangın kural ve düzenlemelerine ilişkin tüm Ulusal yönetmeliklere uymalıdır. Binada yer alan yangın ve acil durum ekipmanı hiçbir şekilde gizlenmemeli/engellenmemelidir. Yangın yollarına park edilen araçlar masrafları sahibine ait olmak üzere çekilecektir. Sergi stantları arasındaki geçitler en az 2.5 metre olmalıdır. Tüm elektrikli ekipman CSA ya da UL onaylı olmalıdır. Bir etkinlikte kullanılan örtü, masa örtüsü, stant bölme ve halıları alevlenmeyi geciktirici malzemeden olmalıdır. Tüm malzemeler Yangın Birimi tarafından istenilen zamanda denetim ve alev alma testine tabi tutulabilecektir. Lisans Sahibi sergicilerine tüm yangın düzenlemelerini bildirmek ve uygulamalarını sağlamakla mükelleftir. Kutular, paketleme ya da diğer kullanılmayan sergi malzemeleri elektrik bağlantıları, bağlantı elemanları ya da transformatörlerin üzerine ya da çevresine konulmamalıdır. Tiner, yağlı boya vb. yanıcı ekipman ya da malzemelerin ICEC tesislerine getirilmesi yasaktır. Depolama güvenliği Lisans Sahibinin sorumluluğundadır. Depolanan öbekler 3.6 metre yüksekliği aşmamalıdır. Yangın Söndürme Ekipmanı Merkezin, tesisin her yerinde yangın söndürme sistemi vardır. En uçtaki yapı elemanı ya da söndürme başlığıyla öbeğin en üst noktası arasındaki boşluk en az 0.7 metre olmalıdır. Ek olarak el ile kullanılan yangın söndürme cihazları erişilebilir alanlarda tutulmaktadır. Havai Fişekler ve Diğer Piroteknikler Merkeze havai fişekler sokulamaz ve havai fişek ya da piroteknik cihazlar ICEC tesislerinde boşaltılamaz.

4 İlk Yardım Merkezde sınırlı ölçüde İlk Yardım malzemesi bulunmaktadır. İlkyardım setleri Ana Binanın alt katında bulunmaktadır. Lisans Sahibi ayrıca beklenen katılımcı sayısını karşılayacak kadar İlk Yardım malzemesini bulundurur. ICEC ayrıca masrafları Lisans Sahibine ait olmak üzere ambulans hizmetini çağırma hakkını saklı tutar. Zemin Yükü ICEC tarafından yazılı olarak izin verilmedikçe metre kareye 500 kg dan daha ağır bir malzeme taşıma ekipmanı ya da nesne Sergi zeminine konulamaz. Alışılmışın dışında malzemelerin gerekli olduğu etkinlikler için lisans sahibi taşıma tarihinden en az 4 hafta önce bina hizmetleri amirine gerekli olan araçların bir listesini verir. Lisans Sahibi tesisi eski temizlik durumuna getirmek için gerekli görülen tüm masrafları üstlenir. Kat Planları Tesiste gerçekleşen tüm etkinlikler için detaylı kat planları gereklidir. Daha sonra meydana gelebilecek sorunları önlemek için alanın satışından önce ön planlar onay için iletilmelidir. Nihai planlar taşınmadan önce ICEC tarafından yazılı olarak onaylanmalıdır. Aşağıdaki bilgiler onaya sunulan tüm planlarda yer almalıdır: Etkinliğin resmi adı, tarihler ve etkinlik hizmetleri şirketinin adı. Tüm planlar 1/16= 1 Ölçekle çizilmelidir. Koridor genişlikleri açıkça belirtilmelidir. Giriş kapıları ve acil çıkışlar açıkça işaretlenmelidir. Hizmet yüklenicisi depolama alanları açıkça işaretlenmelidir. Geçici yiyecek ve içecek hizmet alanları açıkça işaretlenmelidir. Zemin/Duvar Koruma Eşyaların içeri alınması ve dışarı çıkarılması esnasında eşyaların üzerinden geçirildiği tüm halı kaplı ve bitmiş zemin alanları ICEC ın tatmin olacağı şekilde kaplanmalı ve korunmalıdır. Bunun başarılamaması durumunda ilgili masraflar Lisans Sahibi tarafından karşılanacaktır. Eşyaların toplantı/kongre odalarına taşınması/odadan çıkarılması yalnızca ICEC ın gösterdiği kapılardan yapılacaktır. Bazı durumlarda bu kapılar dolguyla kaplanacaktır. Kongre alanında yalnızca poliüretan açık kasa/yük taşıyıcılara izin verilir metal köşeli yük taşıyıcılar içeri alınmaz. Yiyecek ve İçecek Merkeze dış bir tedarikçi tarafından sağlanan yiyecek ve içecekler kabul edilmez.

5 Çöp ve Atık Yönetimi Çöpler, masrafları Lisans Sahibine ait olmak üzere ICEC ın resmi yüklenicisi tarafından etkinlik katı ve binadan çıkarılacaktır. Çöp sıkıştırıcıyı çalıştırmaya yalnızca ICEC resmi temizlik yüklenicisi ve ICEC yönetimi yetkilidir. Geri dönüştürebilir çöpler (metal, cam ve kağıt) ayrılarak ICEC in yetkili ekibi tarafından ayrılıp biriltirilir ve belediye tarafından toplanır. İnşaat atığı etkinliğin hemen ardından bir dış yüklenici tarafından toplanacak ve ilgili masraflar Lisans Sahibine yansıtılacaktır. Aşırı ölçüde zemin temizliği gerektiren etkinliklerde (kir, toz, talaş) Lisans Sahibinin taşıma/çıkarma konusunda zemin temizliği ile ilgili ek masrafları ödemesi gerekebilir. Isıtma ve İklimlendirme Eşyaların içeri taşındığı ve dışarı çıkarıldığı süre içerisinde ısıtma ve iklimlendirme düşük seviyelerde gerçekleştirilecektir. Tam hizmet Etkinlik başlangıcından 1 saat önce ve Etkinlik bitiminden yarım saat sonra sağlanacaktır. Bakım ve Temizlik Konferans, toplantı, sergi için kullanılan salonların genel temizlik ve bakımı ve yiyecek ve içecek hizmetleri ICEC tarafından karşılanacaktır. Yukarıda sayılanlar dışındaki fazladan temizlik ihtiyacı (stant temizliği gibi) ek bir ücrete tabi olacaktır. Tazminat Lisans Sahibi, ölüm ya da kayıp (hırsızlık ya da başka şekilde) da dahil kişisel zarar ya da her ne şekilde olursa olsun mülkte zarar hakkındaki iddialardan kaynaklanan herhangi bir kayıp, zarar, masraf ya da harcama da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla Etkinlik ile bağlantılı olarak ICEC ın maruz kaldığı yasal masraflar da dahil tüm kayıp, zarar, masraf ya da harcamalarda ICEC ı tazmin eder ve korur. Anahtarlar Lisans Sahibi ya da hizmet yüklenicilerinin ihtiyaç duyduğu üzerinde sözleşme yapılan tüm etkinlik alanlarının iç mekan anahtarları bir depozitoya tabidir. Anahtarlar Etkinliğin son günü saat 18:00 den önce iade edilmelidir. Anahtarlar iade edilmezse bir yenileme ücreti alınacaktır. Lisanslar Lisans Sahibi, Etkinliği sahnelemek ya da düzenlemek için gerekli olabilecek tüm lisans, izin ve onayları ilgili düzenleyici kurumlardan almakla mükelleftir. Bu tür lisans, izin ve onayların masrafı Lisans Sahibinin sorumluluğundadır.

6 Aydınlatma Seviyeleri Sergi Salonları için iki seviye aydınlatma mevcuttur: İçeri Taşıma/Dışarı Çıkarma seviyesi Etkinlik seviyesi İçeri taşıma, dışarı çıkarma sürecinde uygun seviyede bir aydınlatma sağlanacaktır. Tam aydınlatma etkinlik günlerinde sağlanacaktır. Malların Taşınması Etkinliğin güvenliği Lisans Sahibinin sorumluluğundadır ancak ICEC, Lisans Sahibine sergiciler ve diğer kişilerin malları etkinlik katından kaldırmasına imkan tanıyan bir yetkilendirme sistemi geliştirme konusunda yardımcı olabilir. Herhangi bir mevcut sistem yok ise, Lisans Sahibinden malları etkinlikten kaldıracak kişileri bularak bildirmesi istenir. ICEC tarafından izin verilmediği müddetçe mallar/yük taşıyıcılar herhangi bir camdan geçemez. Motorlu Taşıtlar İçten yanmalı motora sahip taşıtlarda çeyrekten (1/4) daha fazla yakıt deposu bulunmamalı ve taşıtlar bir kez yerini aldıktan sonra çalıştırılabilir vaziyette olmamalıdır (akünün çıkarılması gibi). Yakıt deposu kapağı kilitli ya da bantla kapatılmış olmalıdır. Araçların altında damla toplayıcı ve tüm tekerleklerin altında tampon bulunmalıdır. Sergi alanına ve/veya ICEC a giren tüm araçlar temiz ve kuru olmalıdır. ICEC ın tüm zemin alanları, masrafları Lisans Sahibine ait olmak üzere Araçlar Merkeze girmeden önce ağır iş plastik örtü ile kaplanmalıdır. Bina yönetimi tarafından özel izin verilmedikçe hiçbir motorlu taşıt ICEC içerisinde çalıştırılamaz. Tercih Edilen Tedarikçiler Lisans Sahibi, ICEC tarafından onaylanan yükleniciler listesinden seçilmediği sürece Etkinlik Alanında hizmet verecek hiçbir yüklenici ya da işçiyi istihdam edemez ya da istihdamına müsaade edemez. Lisans Sahibinin alanı kiralama amacı ya da kullanımı ile bağlantılı olarak hoparlör tertibatı, sahne geçidi, çevre düzeni ya da diğer aksesuar, mobilya ya da ekipmanın aydınlatılması, özel eklemeler ya da düzenlemeler yapılması da dahil koltuk düzenlemesi, özel elektrik ve yardımcı hizmetlerin taşınması ya da kaldırılması ya da kurulması ya da indirilmesi gerekirse, Lisans Sahibi Etkinlik sonunda taşıma ya da kaldırma ya da düzenleme ya da indirme ve önceki durumuyla aynı şekilde ve aynı yere koymak için gerekli masrafları ödemeyi kabul eder. Elektrik, gaz, hava, tesisat ve donanım hizmetlerinin tedariki Lisans Verenin dışındadır ve masrafları Lisans Sahibine ait olmak üzere doğrudan Lisans Verenin münhasır tedarikçisi ile yapılmalıdır.

7 Faaliyet Planı Lisans Sahibi bu Lisans Anlaşmasının süresi boyunca Etkinlik başlangıcından 30 gün önce ICEC tarafından kabul edilip onaylanan kat planı sınırlıdır. Aşağıdakilerle birlikte kat planının dört (4) nüshası iletilmelidir: Lisans Sahibi tarafından sözleşme yapılan güvenliğin program ve yeri, Etkinlik saatleri Araçlar, yardımcı hizmetler ve donanım için özel ihtiyaçlar Yasak Olan Eylemler Lisans Sahibi ve Sergiciler aşağıdaki eylemlerde bulunmamalıdır: İstanbul İtfaiye Teşkilatı nın ya da herhangi bir devlet kuruluşunun kurallarıyla çelişen ya da ICEC sigorta poliçelerini geçersiz kılan ya da primlerini arttıracak ya da Merkezin herhangi bir kısmına zarar veren ya da görüntüsünü bozan herhangi bir nesnenin Merkeze getirilmesi ya da Merkezde bu tür eylemlerde bulunulması ya da vekil ya da çalışanlarının Merkezde herhangi bir şekilde hasara sebep olacak, Merkeze zarar verecek ya da görüntüsünü bozacak eylemlerde bulunmalarına müsaade edilmesi. Etkinliğin eşyaların içeri taşındığı ya da dışarı çıkarıldığı evresinde Merkeze 18 yaşın altındaki çocukların kabul edilmesi ya da buna izin verilmesi. Huzuru bozan eylemlerde bulunmak ya da bu tür bir rahatsızlığın oluşması ya da oluşturulmasına sebebiyet veren bir faaliyette kasten bulunmak ya da bulunulmasına izin vermek ya da Merkezin herhangi bir kısmını kullanan kişileri tedirgin etmek, taciz etmek ya da müdahale etmek. Merkezin herhangi bir kısmına ya da Merkezde bulunan herhangi bir ekipmana çivi, kanca, vida ya da raptiye takılmasına izin vermek ya da Merkez ya da ekipmanlarında herhangi bir değişiklik yapmak ya da yapılmasına müsaade etmek. Merkezin herhangi bir kısmında alışılmışın dışında zararlı ve hoş olmayan gürültü, koku ya da ışık yayılmasına neden olmak, olunmasını sağlamak ya da bunları üretmek. Tesisin herhangi bir kısmını konaklamak ya da uyumak için kullanmak. Merkezdeki hizmet, ısıtma, havalandırma, asansör, elektrik, tesisat, gaz, basınçlı hava ya da klima sistemleri ya da bunların parçalarının etkinliğine ya da ulaşılabilirliğine mani olacak herhangi bir şey yapmak ya da yapılmasına izin vermek veyahut bunlara giden geçitler ya da bunlara yakın ortak alanlar ya da sokak ya da kaldırımlara serbestçe erişimi engelleyecek herhangi bir şey yapmak ve ya yapılmasına izin vermek. Sorumluluk Lisans Sahibinin herhangi bir yükümlülük üstlendiği durumlarda bu yükümlülük tüm vekillerini, görevlilerini, çalışanlarını, sergicilerini, ziyaretçilerini ve Lisans Sahibinin yasal olarak mesul olduğu diğer kişileri de kapsar ve Lisans Sahibi vekil, çalışan, sergici, misafir,

8 ziyaretçi ve diğer kişilerin Lisans Anlaşmasını çiğnemesi ya da ihlal etmesi halinde ICEC ı tazmin eder ve korur. Sabitleme ve Tavan Askıları Tavanlara ICEC yönetiminin önceden yazılı izni olmaksızın herhangi bir nesne asılamaz. Asılacak olan herhangi bir nesne yalnızca ICEC in münhasır yüklenicisi tarafından asılabilir. Sabitleme ile ilgili ICEC in onayını almak için aşağıdaki bilgilerin verilmesi gerekir: Asılacak nesnenin türü Tam ağırlığı Askının uzunluğu ya da çerçevenin boyutları Bağlantı noktalarının sayısı ve konumu Kullanılacak sabitleme türü Güvenlik Lisans Sahibi, Lisans Süresi boyunca masrafları kendine ait olmak üzere Etkinlik Alanında güvenliği sağlamakla yükümlüdür. Her bir etkinlik ICEC güvenliği tarafından yükleme rampası (24 saat erişim), ana lobi alanı, koridorlar/holler ve binanın çevresindeki alan gibi özel yerleri ve gerekli olan görev yerlerini belirlemek için tek tek incelenir. Etkinlikle ilgili tüm personel binaya belirlenen kapıdan girip çıkmalı ve uygun şekilde bir yaka kartı taşımalıdır. Etkinlik Alanı ve anahtarlar da dahil Merkez her zaman ICEC ın sorumluluğu ve kontrolü altındadır. Lisans Sahibi, Etkinlik süresi boyunca günde yirmi dört (24) saat bazında gerekli güvenliği sağlayacak ve düzenleyecektir. Tüm bekçiler ve diğer koruyucu hizmetlerin masrafı Lisans Sahibi tarafından karşılanacaktır ve güvenlik personeli sayısının ICEC tarafından kabul edilmesi gerekmektedir. Enerji tasarrufu için tüm yükleme kapıları kullanılmadıkları zamanlarda nöbetçiler tarafından kapatılacaktır. Merkez belirli bir etkinliğin kullanımına tahsis edilmediği zamanlarda yasak bölge olarak düşünülecektir bu sebeple ICEC yönetimi erişimi reddetme hakkını saklı tutar. Güvenliği ihlal teşebbüsü ya da gerçekten ihlali derhal tesisten çıkarılma ve gerekli görülürse takibat ile sonuçlanacaktır. Tüm güvenlik anlaşmalarının ICEC tarafından kabul edilmesi gerekmektedir. Güvenlik hizmetleri ile ICEC aracılığıyla bir anlaşma yapılıyorsa tüm bu hizmetler Lisans Anlaşmasında yer alan hüküm ve niteliklere göre verilir. Tesis (ICEC) Güvenliği, bir kriz durumunda güvenlik lojistiği ve eylem kılavuzlarını denetleyerek tüm bina(lardan) 24 saat sorumludur. Ancak Etkinlik Güvenliği anlaşma yapılan etkinlik alanına aittir.

9 Kurma/Sökme Gereklilikleri ICEC, sergicilerin kendi malzemelerini (belirli kapılardan) içeri/dışarı taşımalarına ya da kendi sergilerini kurmalarına/yerleştirmelerine kısıtlama getirmez. Motorlu ya da motorsuz hiçbir tekerli araç tesis içerisinde ICEC yönetiminin izni olmaksızın kullanılamaz. Boşaltıldıktan sonra tüm araçlar derhal kaldırılmalıdır. Eşyaların içeri taşınması ya da dışarı çıkarılması esnasında tesiste 18 yaşın altındaki çocuklara izin verilmez. Lisans Sahibi ve sergicilerin, sergilerini hazırlamak için kendi alet, merdiven, süpürge, yük taşıyıcı ve diğer gerekli nesneleri getirmeleri istenir. ICEC, bu eşyalardan hiçbirini ödünç vermez. Metal köşeli yük taşıyıcılara Kongre/Sergi alanında izin verilmez. Etkinlikte kurulum ve sökme işlemleri için gerekli tüm iş gücü Lisans Sahibi, sergiciler ve hizmet yüklenicilerinin sorumluluğundadır. Nakliyat ve Mal Kabul Etkinlik Esnasında İzinli Etkinlik süresince, eşyalar tesise belirli içeri taşıma süresi içerisinde ulaşmalıdır. Lisans Sahibi tarafından görevlendirilen personel nakliyatı yapılan eşyaları almak üzere hazır bulunmalıdır. Müşteriler için binaya gelen kargo (azami 40x45 cm ebatlarda) X-Ray cihazından geçmesi için güvenlik personeli tarafından Rumeli Ana Girişine yönlendirilecektir. Güvenlik kontrolünden sonra Lisans Sahibi lojistik firmasına tahsis edilen bölüme yönlendirilecektir. Bir lojistik firmasının bulunmaması halinde paket doğrudan Lisans Sahibine iletilecektir. Paketin boyutu 40x45 cm den daha büyük ise güvenlik kontrolü Rumeli Mal Girişinde yapılacaktır. İşaret ve Süslemeler İşaret ve süslemeler Merkeze ICEC ın izni olmadan alınmayacaktır. Onay alındıktan sonra işaret ve süslemeler belirlenen kişiler tarafından zorunlu malzemeler kullanılarak asılacak ve/veya tutturulacaktır. Müşteri lisans süresi içerisinde masrafları kendine ait olmak üzere tüm işaret ve süslemeleri sökecektir. Süslemelerin sökülmemesi halinde ek kira ücreti alınabilir ve/veya ICEC süslemeleri masrafları müşteriye ait olacak şekilde sökebilir. ICEC uygunsuz bulduğu işaret ya da süslemeleri kaldırma hakkını saklı tutar. İşaretler, ICEC tarafından belirlenen bir süre için yalnızca tesisin sağladığı normal panolara asılabilir. ICEC ın hiçbir alanında konfetiye izin verilmez. Dışarı asılan işaret ve afişler ICEC ın önceden izni ve gerekli yerel kurumların (belediye gibi) onayı olmadan binanın üst yapılarına asılamaz ve asılması halinde masraflar Lisans Sahibine aittir. Dışarı asılan geçici yön bilgisi, servis işaretleri vb. için önceden ICEC ın izni olmalıdır.

10 Sigara İçme Lisans Sahibi Merkezin tamamen sigara içilemez bir tesis olduğu konusunda bilgilendirildiğini kabul eder. Sigara içmek eşyaların içeri taşınması ve dışarı çıkarılması esnasında yasaktır ve etkinlik ve tesis güvenliği tarafından bu kural uygulanacaktır. Sigara içmek Merkezin tüm alanlarında daima yasaktır. Alan Tahsisi Herhangi bir Etkinlik depolama da dahil Lisans Anlaşmasında belirtilen alanla sınırlıdır. Yükleniciler ve Etkinlik Tedarikçileri Tüm Kongre ve Sergi Salonu alanlarının müşterilerimizin standartlarına uygun olmasını sağlamak için lütfen aşağıdaki kurallara uyunuz: Genel Kurallar Tüm ekipman Mal Girişi ve Rumeli Ana Girişi Güvenliğinden içeri ya da dışarı taşınmalıdır. Tedarikçiler Ana Giriş ve Rumeli Ana Girişinde giriş ve çıkışlarda imza atmalıdır. Bunun için gerekli personel sağlanacak ve ilgili masraflar Lisans Sahibi tarafından karşılanacaktır. Herhangi bir ihtiyaç olması halinde bu bilgi ICEC ın yetkili personeli ile paylaşılmalıdır. ICEC tesislerinde dışarıdan getirilen yiyecek ve içecekler tüketilemez. Tüm etkinlik hizmetleri ekibi görevde olduklarını gösteren bir yaka kartı takacaktır. Bu yaka kartları Lisans Sahibi ya da Lisans Sahibi tarafından görevlendirilen üçüncü bir tarafça sağlanacaktır. Tüm çalışanlar profesyonel bir şekilde davranacak ve kaba bir dil kullanmak, tükürmek ya da gürültücü davranışlarda bulunmaktan kaçınacaktır; işi olmayan giremez. Tüm ICEC yapı ya da tamir yüklenicileri şantiyede çalışırken ICEC teknik ekibi tarafından denetlenmelidir. Sıkı bir sigara içilemez politikası yürütülmektedir. Bu politika yükleme rampası alanını da kapsamaktadır. Salonlarda ya da kongre alanında ekipman/nesneleri duvarlara (cüruf betonu ya da alçı panel) yaslamak yasaktır. Hiçbir ekipman duvara 30 cm daha fazla yaklaştırılamaz. Bu durum kutuları, kasaları, paletleri, perde direkleri, masa, sandalye vb. kapsar. Bu kural katı bir şekilde uygulanacaktır. Yasak bölgede bulunan tüm yüklenicilerden alanı terk etmesi istenecektir. Toplantı Odaları Paket taşıyıcı, kızak ya da metal yük taşıyıcıların Kongre alanına girmesi yasaktır. Duvar ve pencerelere poster, resim, afiş, el ilanı vb. asılamaz. Siyah bandın kullanıldığı zemin kablo ve tel bandı dışında bant kullanılması yasaktır. Pim, raptiye, kanca Kongre alanında yasaktır.

11 Kongre alanında hiçbir zaman çöp, paketleme malzemesi ya da depolama kutusu bırakılmayacaktır. Yükleniciler temiz bir çalışma alanı bırakacaklardır aksi takdirde temizlik masrafları kendilerine yansıtılacaktır (Depolama alanı ICEC tarafından tahsis edilecektir). Temerrüt Herhangi bir temerrüt ya da Lisans Sahibi ya da ICEC in bildirdiği herhangi bir sergici tarafından Lisans Anlaşmasının ya da bu Kural ve Düzenlemelerin ihlali ve bu durumun düzeltilmemesi ya da duruma çözüm getirilmemesi halinde, ICEC herhangi bir yasal muameleye başvurmaya gerek olmaksızın tesisse yeniden girerek tüm kişi ve eşyaları çıkarabilir. Ayrıca ICEC, Lisans Sahibinden tazminat talep edebilir ve yasal ya da hakkaniyete uygun çareler arayabilir. Herhangi bir zarar meydana gelmesi durumunda ICEC bu zararları sorumlu olan tedarikçiye fatura edecektir. Lisans Sahibi, sergicileri yukarıdaki Kurallar ve Düzenlemelerden haberdar etmekle yükümlüdür.

KURALLAR VE YÖNERGELER

KURALLAR VE YÖNERGELER KURALLAR VE YÖNERGELER Tüm katılımcıların bu hizmet kılavuzunda ve fuar alanı sözleşmesinin arka sayfasında belirtilen tüm kural ve yönergelere uyması beklenmektedir. FUAR AÇILIŞ ve KAPANIŞ SAATLERİ 3

Detaylı

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı ve iç zeminler düzenli olarak kontrol ediliyor mu? Zemindeki çökme, erime vb. deformasyonlar giderilmiş Cam

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ

ÇAĞRI MERKEZLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ ÇAĞRI MERKEZLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış olup ve iç ve dış zeminler (salon girişi, merdivenler vs.)düzenli olarak kontrol ediliyor mu?

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 1 Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 13. Enerji dağıtım tesisleri, yangın veya patlama riski oluşturmayacak şekilde tasarlanarak kurulur ve işletilir. Kişilerin, doğrudan veya dolaylı teması

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR 1. Kırım, Sökme ve Temizlik Zemin katta duvarda yer alan ahşaplar sökülecek, projeye

Detaylı

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler DİŞ PROTEZ LABORATUVARI DEĞERLENDİRMESİ Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım ÖNCEKİ TEHLİKE ŞİDDET OLASILIK 1.1. İşyerinde acil çıkış yönlendirmesinin yapılmamış olması. 1.2. İşyerinde bulunan yangın

Detaylı

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI AMBARLARINDA YANGINA KARŞI KORUMA A. Teknik tedbirler B. Organize edilebilecek tedbirler C. Yangında alınacak tedbirler D. Yangın sonunda alınacak tedbirler Dr. Selami

Detaylı

KUAFÖRLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

KUAFÖRLER İÇİN KONTROL LİSTESİ KUAFÖRLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı ve iç ve dış zeminler (salon girişi, merdivenler vs.)düzenli olarak kontrol ediliyor mu? Zemindeki çökme,

Detaylı

II. AVRUPA DEPREM MÜHENDİSLİĞİ VE SİSMOLOJİ KONFERANSI

II. AVRUPA DEPREM MÜHENDİSLİĞİ VE SİSMOLOJİ KONFERANSI II. AVRUPA DEPREM MÜHENDİSLİĞİ VE SİSMOLOJİ KONFERANSI 15. AVRUPA DEPREM MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI & 34. AVRUPA SİSMOLOJİ GENEL KURUL KOMİSYON TOPLANTISI 24-29 Ağustos 2014 Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre

Detaylı

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. 0541 254 62 30 959 sayfa İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞANTİYELERDE SIK KARŞILAŞILAN TEHLİKELER VE ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER Şantiyelerde sık karşılaşılan

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş.

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. 15.03.2014 SUNUM AKIŞI NASIL ABONE OLABİLİRİM? ABONE BAĞLANTI BEDELİ. TESİSATÇI FİRMA SEÇİMİ. TESİSATÇI FİRMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ.

Detaylı

ARAÇ TAMİRHANELERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ

ARAÇ TAMİRHANELERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ ARAÇ TAMİRHANELERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ Konu Başlığı Kontrol Listesi Evet Hayır Uygun Değilse Alınması Gereken Önlem Sorumlu Kişi Tamamlanacağı Tarih Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU Levha No Levha Temsili Resim Levha Boyutları (cm) Yükseklik x En UL-001 Makine, Alet ve Malzemelerinizi Özenli Kullanınız UL-002 Dikkat Tüpleri Bağlı Tut

Detaylı

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4-

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4- Kordon Yönetmeliği Atatürk Caddesinin (Birinci Kordon) Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı Arasında Yapılan Düzenleme ve Bu Alanın Kullanım Esaslarına Ait Yönetmelik Yasal Dayanak Madde 1- Bu Yönetmelik,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE 2006K-120470 No lu YUUP Projesi Kapsamında temin edilecek olan TARLA-2014TSHZ001 teknik sartname dökünanı numarası ile verilen ARAÇ KİRALAMA

Detaylı

DİŞ KLİNİK VE MUAYENEHANELERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ

DİŞ KLİNİK VE MUAYENEHANELERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ DİŞ KLİNİK VE MUAYENEHANELERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış ve iç ve dış zeminler (salon girişi, merdivenler vs.)düzenli olarak kontrol ediliyor

Detaylı

HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ

HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ Prof. Dr. Nevzat ARTIK Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü 1 1.TANIM Sanitasyon; hastalıkların

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE YÖNETİM PROSEDÜRÜ. KOD:STK.PR.02 Y. Tarihi: 31.05.2013 Sayfa No: 5/5 Rev. T.:15.07.2013 Rev. No: 01

TEHLİKELİ MADDE YÖNETİM PROSEDÜRÜ. KOD:STK.PR.02 Y. Tarihi: 31.05.2013 Sayfa No: 5/5 Rev. T.:15.07.2013 Rev. No: 01 1. AMAÇ: Tehlikeli Maddelerin Güvenli Taşınması, Depolanması, Kullanılması, Dökülmesi ile Tehlikeli Maddelere Maruz Kalınması Durumunda yapılması Gerekenler ve Eğitimi İçin Standart Bir Yöntem Belirlemektir.

Detaylı

YANGIN RİSKİNİN MİNIMİZE EDİLMESİ İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER. 1) Ambalaj emteası depoları binadan ayrı güvenli mesafede duvarları ve

YANGIN RİSKİNİN MİNIMİZE EDİLMESİ İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER. 1) Ambalaj emteası depoları binadan ayrı güvenli mesafede duvarları ve X- ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN TİC A.Ş. / TÜRKİYE 19/09/2005 Tarihinde yangın sonrası yapılan incelemelerde elde edilen eksiklikler aşağıda yazılıdır. Yangın iki ayrı ambalaj deposunda farklı zamanlarda yaşanmıştır.

Detaylı

KM 120/150 R D. Otomatik temizleme fonksiyonlu ana rulo fırça. Konforlu çalışma alanı. Hidrolik kaldıraçlı konteyner.

KM 120/150 R D. Otomatik temizleme fonksiyonlu ana rulo fırça. Konforlu çalışma alanı. Hidrolik kaldıraçlı konteyner. 1200 mm yan fırça çalışma genişliği ile kompakt, modern ve esnek süpürücü elektrikli süpürge. Orta ölçekli alanlardan geniş alanlara ve bina dışı alanlara kadar profesyonel kullanım için. 1 2 3 4 1 2 Otomatik

Detaylı

SERGİ STANDI AÇMA BAŞVURU FORMU

SERGİ STANDI AÇMA BAŞVURU FORMU SERGİ STANDI AÇMA BAŞVURU FORMU www.wvcistanbul05.com SERGİ STANDI AÇMA BAŞVURU FORMU nd World Veterinary Congress İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı LÜTFEN BÜYÜK HARFLERLE DOLDURUNUZ

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİRSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KURUM BİRİM DERSLİK, SALON, AMFİ, SEMİNER EĞİTİM SALONLAR İÇİN LİSTESİ FAALİYET ALANI TEHLİKE SINIFI BİLGİLERİ AÇIKLAMA Karadeniz Teknik Üniversitesi

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KONFERANS SALONLARI VE STANT KİRA SÖZLEŞMESİ VE KULLANIM ESASLARI

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KONFERANS SALONLARI VE STANT KİRA SÖZLEŞMESİ VE KULLANIM ESASLARI T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KONFERANS SALONLARI VE STANT KİRA SÖZLEŞMESİ VE KULLANIM ESASLARI 1) Kiralanan Standın veya konferans salonunun kullanım alanı ve süresi (sahne düzenlemesi ve provalar

Detaylı

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI Burada hazırlanan akustik malzeme pozları örnektir. İncelenmesi amacıyla bilgilerinize sunulmuştur. Size özel pozların oluşturulması

Detaylı

BAKKAL, MARKET VE SÜPERMARKETLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

BAKKAL, MARKET VE SÜPERMARKETLER İÇİN KONTROL LİSTESİ BAKKAL, MARKET VE SÜPERMARKETLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış ve iç ve dış zeminler düzenli olarak kontrol Zeminde çökme, erime, engebe vb.

Detaylı

OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER 1- Okul bahçe kapılarının önüne kara yolları şube şefliği ile irtibata geçilerek OKUL GEÇİDİ TABELASIkonulmalıdır. Okul önünde Okul Geçidi

Detaylı

SANAYİ KURULUŞLARINDA YANGIN EĞİTİMİ

SANAYİ KURULUŞLARINDA YANGIN EĞİTİMİ SANAYİ KURULUŞLARINDA YANGIN EĞİTİMİ. EĞİTİM Sanayi Kuruluşlarında Yangın Eğitimi Profesyonel İtfaiyeci Eğitimi Sanayi Kuruluşlarında Yangın Eğitimi 1.Tüm Personelin eğitimi (Genel Eğitim) 2.Yangın İlk

Detaylı

AUTO CLINIC OLMAK İÇİN STANDART BİLGİ REHBERİ

AUTO CLINIC OLMAK İÇİN STANDART BİLGİ REHBERİ AUTO CLINIC OLMAK İÇİN STANDART BİLGİ REHBERİ 1 Asgari 200 metrekare kapalı uygulama alanı Müşteri bekleme salonu (TV, internet, sıcak ve soğuk servis, müzik, ) WC - Lavabo (Bay-Bayan) Tabela asılabilecek

Detaylı

Latex 850 & 820 Scitex LX850 ve LX820 Yazıcılar. Kurulum yerini hazırlama denetim listesi

Latex 850 & 820 Scitex LX850 ve LX820 Yazıcılar. Kurulum yerini hazırlama denetim listesi Latex 850 & 820 Scitex LX850 ve LX820 Yazıcılar Kurulum yerini hazırlama denetim listesi 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Birinci baskı Yasal bildirimler Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

ARAÇ PROJE ONAY GRUP BAŞKANLIĞI OKUL SERVİS ARACI TEKNİK MUAYENE RAPORU

ARAÇ PROJE ONAY GRUP BAŞKANLIĞI OKUL SERVİS ARACI TEKNİK MUAYENE RAPORU Doküman ULM-03-FR-04-035 Tadilatı Yapan Firmanın Adı Adresi Adı Soyadı MMO Sicil Yetkili Mühendisin SMM Büro Adı Büro Adresi ARAÇ BİLGİLERİ Marka Tip Ticari Adı Plaka Kategori/ Sınıf Araç Tanıtım Numarası

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030

Detaylı

AVUKATLIK BÜROLARINDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ

AVUKATLIK BÜROLARINDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ Çerçevesinde AVUKATLIK BÜROLARINDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ OFİS/BÜRO Unvanı:. (AVUKATLIK BÜROSU) Adresi:.. Konak/İZMİR DEĞERLENDİRMENİN YAPILDIĞI TARİH

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR *

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * Çağrı Dönemi : 15 Tedbir 101: Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar Alt Tedbir

Detaylı

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER FASON KESİM Profesyonellik ile teknolojinin birleştiği nokta, kesim bizim işimiz... Değerli müşterilerimiz, sizlere daha iyi hizmet vermek amacı ile kurulmuş olan firmamız bünyesinde son teknolojiye uygun

Detaylı

12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı

12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı www.adiguzelgrup.com 12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı 16 19 Mayıs 2013 Trabzon Dünya Tİcaret Merkezİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) İZNİ

Detaylı

KOBİ Proje Destek Programı

KOBİ Proje Destek Programı DESTEKLERİ KOBİ Proje Destek Programı PROGRAMIN AMACI VE GEREKÇESİ İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016 Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

reklam ve promosyon alanları

reklam ve promosyon alanları reklam ve promosyon alanları online reklamlar A.a.1 A.a.2 Websitesi banner Katılımcı firma 1.650 +KDV / per month Website banner Katılımcı olmayan firma 2.650 +KDV / per month 3 ay için %10 indirim, 6

Detaylı

2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ. İzleme ve Değerlendirme Birimi

2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ. İzleme ve Değerlendirme Birimi 2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ İzleme ve Değerlendirme Birimi Görünürlük Rehberi Görünürlük Rehberi Rehberde belirlenen tedbirleri almakla yükümlü olanlar Desteklenen projelerde,

Detaylı

Teknik Şartname Standart Formu

Teknik Şartname Standart Formu İLAN NUMARASI: İHALE 1, LOT 2 Teknik Şartname Standart Formu 1. Genel Tanım KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı nın Turizm Kapasitesinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibeden yararlanmaya

Detaylı

Sağlam Yenilikçi Güvenli. Depolama Sistemleri. RIDGID KNAACK, şantiye ve endüstriyel alet ve malzeme depolama çözümlerinde dünya lideridir.

Sağlam Yenilikçi Güvenli. Depolama Sistemleri. RIDGID KNAACK, şantiye ve endüstriyel alet ve malzeme depolama çözümlerinde dünya lideridir. Depolama Sistemleri RIDGID KNK Profesyonel Depolama Sistemleri D nin başta gelen profesyonel depolama ekipmanı geliştiricisi olan Knaack Manufacturing ompany, inşaat ve sanayi sektörlerinde kullanılmak

Detaylı

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası AFET LOJİSTİĞİ LOJİSTİK Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası Kızılay Lojistik Yönetim Sistemi LOJİSTİK NEDİR? İhtiyaçları

Detaylı

DUVAR BOŞLUKLARI 4/13/2015

DUVAR BOŞLUKLARI 4/13/2015 Prof.Dr.Nilay COŞGUN Arş.Gör. Seher GÜZELÇOBAN MAYUK Arş.Gör. Fazilet TUĞRUL Arş.Gör.Ayşegül ENGİN Arş.Gör. Selin ÖZTÜRK 1. Yapım ilkeleri Lento (Üst başlık) Denizlik (Alt Başlık) Söve 2. Boşluğun duvardaki

Detaylı

Araç İade Kılavuzu. TerakkiFilo

Araç İade Kılavuzu. TerakkiFilo Araç İade Kılavuzu Teşekkür 2 Değerli Dostumuz, Sözleşmeniz sona erdiğinde, aracınızı olağan kullanımdan kaynaklanan yıpranmaların dışında herhangi bir hasar ya da arıza olmadan, size teslim ettiğimiz

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. . EVLİLİK HAZIRLIKLARI, EV GEREÇLERİ VE MOBİLYA FUARI 10-14 NİSAN 201 TRABZON DÜNYA TİCARET MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü.

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik alanı Bu montj kılavuzunun geçerli olduğu model: 1001, 1002

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin bölümleri arasındaki iletişimin kopması da işletmenin

Detaylı

TEKNĐK DESTEK BAKIM SÖZLEŞMESĐ ĐÇĐNDEKĐLER

TEKNĐK DESTEK BAKIM SÖZLEŞMESĐ ĐÇĐNDEKĐLER TEKNĐK DESTEK BAKIM SÖZLEŞMESĐ ĐÇĐNDEKĐLER 1. TARAFLAR 2. SÖZLEŞME KONUSU 3. SÖZLEŞME KAPSAMI 4. SÖZLEŞMENĐN AMACI 5. SÖZLEŞMENĐN SÜRESĐ 6. BAKIM KOŞULLARI 7. SERVĐS ALICININ SORUMLULUKLARI 8. SÖZLEŞME

Detaylı

KTO - TÜYAP KONYA ULUSLARARASI FUAR MERKEZİ REKLAM ÇÖZÜMLERİ

KTO - TÜYAP KONYA ULUSLARARASI FUAR MERKEZİ REKLAM ÇÖZÜMLERİ KTO - TÜYAP KONYA ULUSLARARASI FUAR MERKEZİ REKLAM ÇÖZÜMLERİ ZEMİN UYGULAMASI Fuaye alanında önceden belirlenmiş hatlar üzerinde zemine yapıştırılabilir reklam uygulamalarıdır. Toplam 6 hat vardır. Bir

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

STANT ALANI ÜCRETİ YENİ ÜRÜN SERGİ ALANI. TÜRKİYE OTELCİLİK ZİRVESİ 15-16 Aralık 2015 STANT ALANI. Ön Kapak içi Reklam. www.zirve2015.

STANT ALANI ÜCRETİ YENİ ÜRÜN SERGİ ALANI. TÜRKİYE OTELCİLİK ZİRVESİ 15-16 Aralık 2015 STANT ALANI. Ön Kapak içi Reklam. www.zirve2015. Ön Kapak içi Reklam YENİ ÜRÜN SERGİ ALANI 3 STANT ALANI ÜCRETİ STANT ALANI STANT ALANI m 50 + KDV den başlayan fiyatlarla * Stant alanı boş olarak teslim edilir. Stant rezervasyonu yaptırmak ve diğer tüm

Detaylı

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 27 mayıs 2015 tarihinde yapılan riskli alanların tespitinde aşağıda belirtilen problemler tespit edilmiştir. Bu risklerin öncelikli yapılacak işler kapsamında değerlendirilmesi

Detaylı

T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI ÖZÜRLÜ VE YAġLI HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. HĠSSEDĠLEBĠLĠR YÜZEY ÇALIġTAYLARI (I-II) DEĞERLENDĠRME RAPORU

T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI ÖZÜRLÜ VE YAġLI HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. HĠSSEDĠLEBĠLĠR YÜZEY ÇALIġTAYLARI (I-II) DEĞERLENDĠRME RAPORU T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI ÖZÜRLÜ VE YAġLI HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HĠSSEDĠLEBĠLĠR YÜZEY ÇALIġTAYLARI (I-II) DEĞERLENDĠRME RAPORU ÇALIġTAYLARIN AMACI VE KAPSAMI Özellikle kamu kullanımına

Detaylı

YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ

YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ 1. Parsel içerisindeki inşaat işleri tamamlandığında katılımcı firma tarafından YAPI KULLANMA İZNİ başvurusu yapılır. (EK 01 - Firma antetli kağıdına, parsel ile ilgili ada,

Detaylı

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01 SAYFA 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu doküman, eki olduğu teklif formunda belirtilmiş kapsamda Ürün belgelendirme kuruluşu ve tedarikçi arasında yürütülecek belgelendirme ve değerlendirme faaliyetleri ve sonrasında

Detaylı

ACİL DURUM (TAHLİYE)

ACİL DURUM (TAHLİYE) ACİL DURUM (TAHLİYE) a) Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele,

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

Fiyat listesi Soba aksesuarları 04/2015

Fiyat listesi Soba aksesuarları 04/2015 Fiyat listesi Soba aksesuarları 04/2015 Soba aksesuarları Tip numarası: 25 Ticari adı: Soba aksesuarları Ürün tanımı ŞÖMİNE SETİ 3 parçalı Faraş, süpürge, soba demiri, siyah boyalı 250211 ŞÖMİNE SETİ 4

Detaylı

DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Tarih :././... Birim Adı:.. Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks :... / Deri ve Tenasül Hastalıklar Birim Sorumlusu : Personel

Detaylı

MUTFAK/LOKANTA/PASTANELER İÇİN KONTROL LİSTESİ

MUTFAK/LOKANTA/PASTANELER İÇİN KONTROL LİSTESİ MUTFAK/LOKANTA/PASTANELER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı olup ve iç ve dış zeminler (mekân girişi, merdivenler vs.)düzenli olarak kontrol ediliyor

Detaylı

BAKIM / ONARIM SÖZLEŞMESİ

BAKIM / ONARIM SÖZLEŞMESİ BAKIM / ONARIM SÖZLEŞMESİ İş bu sözleşme ekte belirtilen 10 Bölüm ve bu bölümler içerisinde yer alan maddelerden oluşmaktadır. Tarafların aralarında karşılıklı okunup anlaşılarak her sayfasının ayrı ayrı

Detaylı

NAKLİYE SİGORTALARI DAHİLDE İŞLEME REJİMİ HARİÇTE İŞLEME REJİMİ

NAKLİYE SİGORTALARI DAHİLDE İŞLEME REJİMİ HARİÇTE İŞLEME REJİMİ Öğr. Gör. Fırat GÜLTEKİN İhraç veya ithal edilen eşyanın taşınması esnasında meydana gelebilecek risklerin sigortalanmasına ilişkin esasları içerir. Teslim şekilleri çerçevesinde hangi tarafın sigorta

Detaylı

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Teknotes Treel Topraklama Makaraları MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Revizyon : 1 Yayın Tarihi: 2017 Model No TTR-ASP TTR-ASP1 TTR-ASP2 TTR-ADP TTR-M *Metraja göre Özel Sarım ATEX STANDARTLARI BU ÜRÜN ATEX

Detaylı

YÖNETMELİK. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığından:

YÖNETMELİK. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığından: 26 Kasım 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28833 YÖNETMELİK Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığından: KORUMALI İŞYERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI TALİMAT Sayfa 1 / 5 1.0 AMAÇ Kuruluşların, ilgili standartlara ve teknik düzenlemelere uygun olduğunun B.E.C. tarafından belgelendiğini göstermek amacıyla kullanacakları B.E.C TS EN ISO 9001:2000 / TS

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR Çağrı Dönemi 4 Tedbir 03: Tarım Ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması Ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına

Detaylı

Çalışma yerlerinin, barakaların ve yolların aydınlatılması

Çalışma yerlerinin, barakaların ve yolların aydınlatılması 1 Çalışma yerlerinin, barakaların ve yolların aydınlatılması 40. Yapı alanındaki çalışma yerlerinin, barakaların ve yolların aydınlatılmasında aşağıdaki hususlara uyulur: a) Yapı işlerinin gündüz yapılması

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Tekrar kullanılabilir modüler plastik duvar kalıbı www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr GEOPANEL AVANTAJLAR HIZ Her bir GEOPANEL sadece 11 kg ağırlığındadır ve sistem tek bir kişi tarafından inşa edilebilir.

Detaylı

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Tüm Yasalara ve Johnson & Johnson Politikalarına Uyma Yükümlülüğünüz Johnson & Johnson Şirketleri ve bu şirketler adına

Detaylı

4 SPONSORLUK DOSYASI

4 SPONSORLUK DOSYASI 4 SPONSORLUK DOSYASI 4-6 Şubat 2016 İstanbul Neden Partner Olmalısınız? Yeni müşteriler kazanma ve yeni iş fırsatları yaratma Sektörde öncü olan konuşmacılara erişme Sektör öncüleri ile fikirlerinizi paylaşma

Detaylı

EV SİGORTASI AİG SİGORTA

EV SİGORTASI AİG SİGORTA EV SİGORTASI AİG SİGORTA AIG SİGORTA EV SİGORTASI TEMİNATLAR Yangın, Yıldırım, İnfilak Konut Ek Teminatları (Dahili Su, Duman, Fırtına, Yer Kayması, Kara Taşıtları Çarpması, Hava Taşıtları Çarpması, Kar

Detaylı

Mutfak / Banyo Donanımları ve Menfezler Engelliler için çözümler. Bilgi - Engelliler için çözümler. Sıkıştırma Emniyeti AT 220 V OIS-V 230 V

Mutfak / Banyo Donanımları ve Menfezler Engelliler için çözümler. Bilgi - Engelliler için çözümler. Sıkıştırma Emniyeti AT 220 V OIS-V 230 V Bilgi - Engelliler için düşünülmüş kaldırma/indirme tertibatları ile yükseklik ayarlı mobilyalar üretebilir ve engelsiz yaşam alanları yaratabilirsiniz. Mutfak, banyo, çalışma odaları ve ofisler için idealdir.

Detaylı

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Kullanılan elyaf (lif) tipi ve depolama şekli yangın riskini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Elyafın tipi, yapısı ve depolanma şekli yanma davranışını

Detaylı

ELECTRONİC BİRD & ANİMAL REPELLER

ELECTRONİC BİRD & ANİMAL REPELLER EB 1500 REPEL EB 1500 ELECTRONİC BİRD & ANİMAL REPELLER Repel EB 1500, kuş, kedi, köpek gibi birden fazla canlı ve haşerenin yanında domuz ve ayı gibi çok farklı ve güçlü canlıları bile alanınızdan uzaklaş

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI Su giriş bağlantıları Tahliye bağlantısı Gerektiği durumlarda uzun su giriş hortumu / uzun tahliye hortumu (İlk 30 gün içerisinde) ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ Musluk temini ve montajı Temiz su

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 İçindekiler 1 Fonksiyon... 3 2 Yapı... 3 3 Kuvvet Ölçer Kurulumu... 4 4 Özellikler... 4 5 Uyarı... 4 6 İşlem... 5 7 Bakım... 5 8 Paket Listesi... 5 2 1 Fonksiyon

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı

Katılımcı Kılavuzu. Sürdürülebilir, güvenli şehirler için yapı malzemeleri ve teknolojileri fuarı. 25 27 Şubat 2016 ICC İstanbul, Türkiye

Katılımcı Kılavuzu. Sürdürülebilir, güvenli şehirler için yapı malzemeleri ve teknolojileri fuarı. 25 27 Şubat 2016 ICC İstanbul, Türkiye Connecting Global Competence www.sesa-build.com ICC İstanbul, Türkiye Organizasyon MMI Eurasia Fuarcılık powered by supported by Katılımcı Kılavuzu İÇİNDEKİLER PAGE. GENEL BİLGİ..Fuar Künyesi..Organizatör

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

Ahşap Sektöründe Yangın Riski

Ahşap Sektöründe Yangın Riski Ahşap Sektöründe Yangın Riski Endüstrinin birçok alanında hammadde ve yarı mamül olarak karşımıza çıkan ahşap malzemeler üretim ve depolama sırasında yeterli önlem alınmadığı takdirde önemli ölçüde yangın

Detaylı

Cephe İskelelerinin Kurulum ve Söküm Aşamalarında Güvenli Çalışma Yöntemleri

Cephe İskelelerinin Kurulum ve Söküm Aşamalarında Güvenli Çalışma Yöntemleri Cephe İskelelerinin Kurulum ve Söküm Aşamalarında Güvenli Çalışma Yöntemleri Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Mersin 2014 Sunum Amacı Cephe iskelelerinin güvenli bir şekilde kurulum ve söküm işlerinin

Detaylı

ELLE KALDIRMAve TAŞIMAİŞLERİNDE İ S G.

ELLE KALDIRMAve TAŞIMAİŞLERİNDE İ S G. ELLE KALDIRMAve TAŞIMAİŞLERİNDE İ S G http://www2.worksafebc.com/publications/multimedia/videos.asp?reportid=36871 ELLE KALDIRMA VE TAŞIMA İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ELLE TAŞIMA İŞLERİ YÖNETMELİĞİ

Detaylı

FUARLARI REKLAM VE SPONSORLUK FIRSATLARI

FUARLARI REKLAM VE SPONSORLUK FIRSATLARI 2019 FUARLARI REKLAM VE SPONSORLUK FIRSATLARI www.tarsusturkey.com BAYRAK DIREKLERI FLAMALARI Fuar alanı girişindeki firmalara, tanıtım amaçlı 14 bayrak direği ayrılmıştır. Sadece 2 firmaya sunulacak tanıtım

Detaylı

FINE KINNEY METODU İŞ GÜVENLİĞİ RİSK ANALİZİ VE EYLEM PLANI

FINE KINNEY METODU İŞ GÜVENLİĞİ RİSK ANALİZİ VE EYLEM PLANI Elektrik işi ÖLDÜRÜCÜ KAZA ciddi çevresel zarar Elektrik BEKLENİR KESİN ÖLDÜRÜCÜ KAZA ciddi çevresel zarar İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ EK - 2.9 RİSK ALTINDAKİLER

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ

BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ BELGE, ARA VE LOGO ULLANI PROSEDÜRÜ 1. Amaç Bu prosedür, mevzuatı ve TÜRA Akreditasyon arkasının TÜRA Tarafından Akredite Edilmiş uruluşlarca ullanılmasına İlişkin Şartlar kapsamında EFETUR Belgelendirme

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

GEÇERLİLİK TARİHİ. Evet. Hayır

GEÇERLİLİK TARİHİ. Evet. Hayır OFİS/BÜRO Unvanı: Adresi: DEĞERLENDİRMENİN YAPILDIĞI TARİH GEÇERLİLİK TARİHİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmıştır ve iç zeminler düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Detaylı

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır.

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. ASANSÖR YAPTIRILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Planlama Aşamasında : - Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. - Asansör avan projesi tercihen

Detaylı

SITMA BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

SITMA BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU SITMA BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Tarih :././... Birim Adı:.. Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks :... / Sıtma Birim Sorumlusu : Personel Durumu : Uzman Hekim (...) Doktor ( ) Psikolog

Detaylı

ACE of M.I.C.E. EXHIBITION 2016 REKLAM VE TANITIM KATEGORİLERİ

ACE of M.I.C.E. EXHIBITION 2016 REKLAM VE TANITIM KATEGORİLERİ ACE of M.I.C.E. EXHIBITION 2016 REKLAM VE TANITIM KATEGORİLERİ Sponsorluk kategorilerine ilişkin detaylı bilgi almak ve özel sponsorluk talepleriniz için Turizm Medya Grubu ile sales@ameistanbul.com adresinden

Detaylı