İhracatın rekortmenleri, Vestel, Arçelik ve Habaş oldu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İhracatın rekortmenleri, Vestel, Arçelik ve Habaş oldu"

Transkript

1 İhracatın rekortmenleri, Vestel, Arçelik ve Habaş oldu İMMİB, 2013 ihracatının yıldızlarını ödüllendirdi İSTANBUL - Türkiye nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30 unu gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri İMMİB bu başarıya imza atan yıldız şirketlerini ödüllendirdi. İMMİB in geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yedincisi düzenlenen ödül gecesinde; Türkiye nin 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracatta en çok paya sahip şirketlere toplam 168 ödül verildi. İşte ödül verilen şirketler: İMMİB Geneli 1. Vestel Ticaret A.Ş. 3. Habaş Sınai Ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. ELEKTRİK, ELEKTRONİK, HİZMET İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Türkiye Geneli Elektrik-Elektronik 1. Vestel Ticaret A.Ş. 3. BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş. Beyaz Eşya 1. Arçelik A.Ş.

2 2. Vestel Ticaret A.Ş. 3. BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş. TV Alıcıları 1. Vestel Ticaret A.Ş. 3. Atmaca Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. Küçük Ev Aletleri 1. BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş. 3. Senur Elektrik Motorları San. ve Tic. A.Ş. Diğer Tüketici Elektroniği 1. Gülhan Denizcilik ve Tic. Ltd. Şti.-Dearsan Gemi İnşaat San. A.Ş. İş Ortaklığı 2. E.G.O. Elekt. Aletler San. A.Ş. 3. Electrifil Unifil Otom.San. ve Tic. A.Ş. Zayıf Akım ve Telekomünikasyon Kabloları 1. Corning Kablo ve Sist. Ltd. Şti. 2. Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. 3. Etabir Birtaş Kablo San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. Enerji Kabloları 1. Pamukkale Kablo San. Tic. A.Ş. 2. Nexans Türkiye End. ve Tic. A.Ş. 3. Atom Kablo San. ve Tic. A.Ş. Emaye Bobin Telleri 1. Bemka Emaye Bobin Teli ve Kablo San. Tic. A.Ş. 2. Erikoğlu Emaye Bakır Tel San. A.Ş. 3. Em-Tel Emaye Tel ve Kablo San. A.Ş. Bağlantı Parçalı İletkenler 1. De-Ka Elektroteknik San. ve Tic. A.Ş. 2. Kabel Kablo Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş. 3. Çağatay Kablo Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti. Transformatörler, Endüktörler 1. Alstom Grid Enerji Endüstrisi A.Ş. 2. Schneider Enerji End. San. ve Tic. A.Ş. 3. Balıkesir Elektro Mekanik San. Tesisleri A.Ş. Sigortalar, Ayırıcı ve Kesici Cihazlar 1. Eltaş Elekt. Malz. San. ve Paz. A.Ş. 2. EAE Elektrik Asansör Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş. 3. Siemens San. ve Tic. A.Ş. Panolar 1. Siemens San. ve Tic. A.Ş.

3 2. ABB Elektrik San. A.Ş. 3. Ekosinerji Elektrik San. ve Tic. AŞ. Diğer Elektrik-Elektronik Üretim ve Dağıtım Ekipmanları 1. Arçelik A.Ş. 2. Enpay Endüstriyel Pazarlama ve Yatırım A.Ş. 3. Aksa Jeneratör Sanayi A.Ş. ÇELİK İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Uzun Mamüller 1. HABAŞ Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. 2. İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş. 3. Diler Dış Ticaret A.Ş. Demir Çelik Kütük 1. Çolakoğlu Dış Ticaret A.Ş. 2. İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş. 3. Diler Dış Ticaret A.Ş. Demir Çelik Boru 1. Borusan Mannesmann Boru San. ve Tic. A.Ş. 2. Yücel Boru İhr. İth. ve Paz. A.Ş. 3. Erciyas Çelik Boru San. A.Ş. Demir Çelik Profil 1. Mescier Dış Tic. Ltd. Şti. 2. Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstri A.Ş. 3. Kibar Dış Ticaret A.Ş. Yassı Mamuller 1. Çolakoğlu Dış Tic. A.Ş. 2. Erdemir Grubu 3. Borusan Grubu Demir Çelik İnşaat Aksamı 1. Çimtaş Çelik İmalat Mon. ve Tes. A.Ş. 2. Alka San. İnşaat ve Tic. A.Ş. 3. Kibar Dış Ticaret A.Ş. Bağlantı Elemanları 1. Teknik Bağlantı Elemanları San. ve Tic. A.Ş. 2. Çetin Cıvata 3. Ak-Ar Kalıp Metal ve PL. Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Orta Ölçekte En Fazla İhracat Artışı Yapan İhracatçılar 1. Demirsan Haddecilik San. ve Tic. A.Ş. 2. Tata Steel İstanbul Metal San. ve Tic. A.Ş. 3. Sarıtaş Çelik San. ve Tic. A.Ş.

4 En Fazla Ülkeye İhracat Yapan Orta Ölçekli İhracatçılar 1. Gedik Kaynak Sanayi ve Tic. A.Ş. 2. Ağır Haddecilik A.Ş. 3. Has Çelik Sanayi ve Tic. A.Ş. İSTANBUL KİMYEVİ MADDELER VE MAMÜLLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Mineral Yakıtlar 1. Aygaz A.Ş. 2. Qlube Petrokimya Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. 3. Shell & Turcas Petrol A.Ş. Plastik ve Ürünleri 1. Korozo Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. 2. Organik Kimya Sanayi ve Tic. A.Ş. 3. Fırat Plastik Kauçuk San. ve Tic. A.Ş. Kauçuk ve Ürünleri 1. Polimer Kauçuk San. ve Paz. A.Ş. 2. Standart Profil Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. 3. Teklas Kauçuk San. ve Tic. A.Ş. Sabun ve Yıkama Müstehzarları 1. Colgate Palmolive Tem.Ürün. San. ve Tic. A.Ş. 2. Evyap International Dış Tic. A.Ş. 3. Sapro Temizlik Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Renkli Kozmetikler 1. Erkul Kozmetik San. ve Tic. A.Ş. 2. Kosan Kozmetik Pazarlama ve Tic. A.Ş. 3. Ataç Dış Ticaret A.Ş. Kişisel Bakım Ürünleri 1. Evyap International Dış Ticaret A.Ş. 2. Coster Aerosol Valf Sanayi A.Ş. 3. Akat Kozmetik Sanayi ve Tic. A.Ş. Anorganik Kimyasallar 1. Eti Maden İşletmeleri Gen. Müd. 2. Eti Soda Üretim Pazarlama Nak. Elekt. Ür. San. ve Tic. A.Ş. 3. Egesil Kimya San. ve Tic. A.Ş. Organik Kimyasallar 1. MKS Marmara Entegre Kimya San. A.Ş. 2. Plastay Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. 3. Aktaş Dış Ticaret A.Ş. Boya, Vernik, Mürekkepler 1. Gizem Frit Pazarlama ve Dış Tic. Ltd. Şti. 2. Soma Kozmetik San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. 3. Kayalar Kimya San. ve Tic. A.Ş.

5 Eczacılık Ürünleri 1. Co-Re-Na Ecza Deposu Dış Tic. A.Ş. 2. Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş. 3. Nobel İlaç Sanayii ve Tic. A.Ş. Kimyasal Gübreler 1. Bağfaş Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. 2. Gemlik Gübre Sanayi A.Ş. 3. Black Sea Gübre Tic. A.Ş. İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILAR BİRLİĞİ Demir Çelik Eşya 1. Arçelik A.Ş. 2. Vestel Ticaret A.Ş. 3. Candy Hoover Eurosia Ev Gereçleri San. ve Tic. A.Ş. Demir Çelik Döküm Mamül 1. Demisaş Döküm Emaye Mamülleri San. A.Ş. 2. Erku Dış Tic. Paz. ve Turizm A.Ş. 3. Körfez Döküm Sanayi ve Tic. A.Ş. Demir Çelik Mutfak Eşyası 1. Korkmaz Dış Ticaret Ltd. Şti. 2. İsfa Metal Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 3. Öztiryakiler Madeni Eşya San. Tic. A.Ş. Bakır Teller ve Örme Halatlar 1. Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Tic. A.Ş. 2. Mega Metal San. ve Tic. Ltd. Şti. 3. Özel Elektrolitik Bakır Mam. San ve Dış Tic. A.Ş. Bakırdan Saçlar, Levhalar, Yapraklar ve Şeritler 1. Altek Döküm Hadde Mamülleri San. Ve Tic. A.Ş. 2. Özer Metal Sanayi A.Ş. 3. Kayalar Bakır Alaş. San. Ve Tic. A.Ş. Bakır ve Alaşımlarından Eşyalar 1. Sarbak Metal Ticaret Ve Sanayi A.Ş. 2. Özer Metal Sanayi A.Ş. 3. Albaksan Alaşımlı Bakır San. Ve Tic. A.Ş. Alüminyum Çubuk ve Profiller 1. Alüminyum Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 2. Saray Döküm Ve Madeni Aksam Sanayi Turizm A.Ş. 3. Erdoğanlar Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş. Alüminyum Saç & Levha Ve Folyo 1. Kibar Dış Tic. A.Ş 2. Teknik Alüminyum Sanayi A.Ş. 3. P.M.S. Metal Profil Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş.

6 Alüminyum İnşaat Aksamı 1. Aygün Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş. 2. Alimex Alüminyum San. Ve Tic. Ltd. Şti. 3. Saray Döküm Ve Madeni Aksam Sanayi Turizm A.Ş. Alüminyum Mutfak Eşyası 1. Almesan Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş. 2. Al-Co Alüminyum Bakır Ve Madencilik San. Tic. A.Ş. 3. Cem Bialetti Ev Ve Mutf. Eşya. San. Ve Tic. A.Ş. Alüminyum Eşyalar 1. Midal Kablo San. Ve Tic. A.Ş. 2. M.T. Reklam A.Ş. 3. Mes Makina Elektrik Kimya Sanayi A.Ş. Metallerden Eşyalar 1. Kale Kalıp Kilit ve Sanayi A.Ş. 2. Vorne Pencere Kapı Sistemleri Paz. Dış Tic. Ltd. Şti. 3. Samet Kalıp ve Madeni Eşya San. ve Tic. A.Ş. Metal Ambalaj 1. Sarten Ambalaj San. Ve Tic. A.Ş. 2. Crown Bevcan Türkiye Ambalaj San. Ve Tic. Ltd. Şti. 3. Sarıbekir Ambalaj Sanayi Ve Tic. A.Ş. İSTANBUL MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Endüstriyel Mineraller 1. Eti Maden İşletmeleri Gen. Müd. 2. Magnesit A.Ş. 3. Ekom Eczacıbaşı Dış Tic. A.Ş. Metalik Mineraller 1. Tüprag Eksport İhr. ve Tic. Ltd. Şti. 2. Ekin Maden Ticaret ve San. A.Ş. 3. Eti Krom A.Ş. Genel Müdürlüğü Doğal Taşlar 1. Alfa Mermer Sanayi ve Dış Tic. Ltd. Şti. 2. Kinan Dış Tic. Ltd. Şti. 3. Dimer Mermer İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. Ferro Alyajlar ve Diğer Madencilik Ürünleri 1. Eti Krom A.Ş. Genel Müdürlüğü 2. Ak-Pa Teks. İhr. Paz. A.Ş. 3. Karbonsan Zımpara Taşı San. A.Ş. MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Altından Mamul Mücevherci ve Kuyumcu Eşyası 1. Altınbaş Kuyumculuk İth. İhr. Sanayi ve Tic. A.Ş.

7 2. Arpaş İhracat İthalat ve Pazarlama A.Ş. 3. Onsa Mücevherat İmalatı ve Dış Tic. A.Ş. Gümüşten Mamul Mücevherci ve Kuyumcu Eşyası 1. Talay Deri Kuyum. San Ve Tic. Ltd. Şti. 2. CSF Grup Mücevherat San. Ve Tic. Ltd. Şti. 3. Akgün Kuyumculuk Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. Bijuteri 1. Demir Bijuteri San. Ve Dış. Tic. Ltd. Şti. 2. Osmanlı Takı Kuy. Tur. İnş. Teks. Bijuteri Hed. Eş. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. 3. By Celali Takı Ve Tasarım Dış Tic. Ltd. Şti. Pırlantalı Mücevherat 1. Med-Art Sağlık Hizmetleri ve Kuyumculuk San. ve Tic. Ltd. Şti. 2. On Mücevherat San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. 3. Montür İş Hed. Eşya San. Ve Tic. Ltd. Şti. İMMİB En Fazla İhracat Gerçekleştiren Müteahhit Firmalar 1. Polimeks İnşaat Taahhüt ve San. Tic. A.Ş. 2. Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. 3. Enka İnş. Ve San. A.Ş. Saygılarımızla,Best Regards Evrim Haberleri; Gümrük mevzuatı, Dış Ticaret, Lojistik, muhasebe, vergi, yatırım, danışmanlık alanlarında veya diğer türlü profesyonel anlamda yayınlanan Kanun,Yönetmelik,Tebliğ,Genelge,Tasarruflu yazı, mevzuat taslakları en hızlı şekilde yayınlanmakta ve bilgileri sunulmaktadır. Yayınlanan Gümrük,Dış Ticaret, Haberler ile ilgili bilgiler belli bir konunun veya konuların çok geniş kapsamlı bir şekilde ele alınmasından ziyade genel çerçevede bilgi verme amacını taşımaktadır. Yayınlanan Bilgileri konusuna hakim profesyonel bir Gümrük Müşavirine, Mevzuat Danışmanına, başvurmanız tavsiye edilir. Bilgiler, oldukları şekliyle sunulmaktadır. EVRİM YAZILIM VE DANIŞMANLIK

''2012 İhracatın Yıldızları Ödülleri'' sahiplerini buldu. Fe-Ni Madencilik Yöneticileri Ödül Törenine katıldılar.

''2012 İhracatın Yıldızları Ödülleri'' sahiplerini buldu. Fe-Ni Madencilik Yöneticileri Ödül Törenine katıldılar. ''2012 İhracatın Yıldızları Ödülleri'' sahiplerini buldu. Fe-Ni Madencilik Yöneticileri Ödül Törenine katıldılar. (14-15 Mart 2013) Altı Birliği bünyesinde barındıran ve toplam 21.436 üyeye sahip, İstanbul

Detaylı

İHRACATIN YILDIZLARI

İHRACATIN YILDIZLARI TÜRKIYE İHRACATÇILAR MECLISI NIN (TİM) TÜRKIYE NIN EN FAZLA İHRACAT YAPAN İLK 1000 FIRMASI LISTESINE GIREN 78 İDDMİB ÜYESI, ÖDÜLLERINI TÖRENLE ALDI. İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENINE, EKONOMI BAKANLIĞI

Detaylı

2017 ÇELİK İHRACATININ YILDIZLARI

2017 ÇELİK İHRACATININ YILDIZLARI 2017 ÇELİK İHRACATININ YILDIZLARI TÜM ÜRÜNLERDE EN ÇOK İHRACAT KATEGORİSİ 1. HABAŞ SINAİ VE TIBBİ GAZLAR İSTİHSAL ENDÜSTRİSİ A.Ş. 2. İÇDAŞ ÇELİK ENERJİ TERSANE VE ULAŞIM SANAYİ A.Ş. 3. ÇOLAKOĞLU DIŞ TİCARET

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİNİN ÇALIŞMA OLANAĞI OLAN İLK 500 İÇERİSİNDEKİ ŞİRKETLER

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİNİN ÇALIŞMA OLANAĞI OLAN İLK 500 İÇERİSİNDEKİ ŞİRKETLER METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİNİN ÇALIŞMA OLANAĞI OLAN İLK 500 İÇERİSİNDEKİ ŞİRKETLER Şirket Sıralaması Şirket Adı 1 Tüpraş 2 Ford 3 Toyota 4 Tofaş 5 Oyak-Renault 6 Arçelik 7 İskenderun Demir-Çelik

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİNİN ÇALIŞMA OLANAĞI OLAN İLK 500 İÇERİSİNDEKİ ŞİRKETLER VE BU ŞİRKETLERİN SEKTÖRLERE GÖRE DAĞILIMI

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİNİN ÇALIŞMA OLANAĞI OLAN İLK 500 İÇERİSİNDEKİ ŞİRKETLER VE BU ŞİRKETLERİN SEKTÖRLERE GÖRE DAĞILIMI METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİNİN ÇALIŞMA OLANAĞI OLAN İLK 500 İÇERİSİNDEKİ ŞİRKETLER VE BU ŞİRKETLERİN SEKTÖRLERE GÖRE DAĞILIMI METALURJİ: METAL ÜRETİMİ VE VE İMALAT SEKTÖRÜ 1 Tüpraş 2 Ford 3 Toyota

Detaylı

2016 YILI TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE KOCAELİ NDE YERLEŞİK SANAYİ KURULUŞLARININ PROFİLİ

2016 YILI TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE KOCAELİ NDE YERLEŞİK SANAYİ KURULUŞLARININ PROFİLİ 2016 YILI TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE KOCAELİ NDE YERLEŞİK SANAYİ KURULUŞLARININ PROFİLİ HAZIRLAYAN İŞ GELİŞTİRME SERVİSİ Kocaeli Sanayi Odası, Fuar İçi, 41040 İzmit / Kocaeli T. 262

Detaylı

2012 YILI TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE KOCAELİ NDE YERLEŞİK SANAYİ KURULUŞLARININ PROFİLİ

2012 YILI TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE KOCAELİ NDE YERLEŞİK SANAYİ KURULUŞLARININ PROFİLİ 2012 YILI TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE KOCAELİ NDE YERLEŞİK SANAYİ KURULUŞLARININ PROFİLİ HAZIRLAYAN İŞ GELİŞTİRME SERVİSİ Kocaeli Sanayi Odası, Fuar İçi, 41040 İzmit / Kocaeli T. 262

Detaylı

2015 YILI TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE KOCAELİ NDE YERLEŞİK SANAYİ KURULUŞLARININ PROFİLİ

2015 YILI TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE KOCAELİ NDE YERLEŞİK SANAYİ KURULUŞLARININ PROFİLİ 2015 YILI TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE KOCAELİ NDE YERLEŞİK SANAYİ KURULUŞLARININ PROFİLİ HAZIRLAYAN İŞ GELİŞTİRME SERVİSİ Kocaeli Sanayi Odası, Fuar İçi, 41040 İzmit / Kocaeli T. 262

Detaylı

2017 Yılı İlk 1000 İhracatçı Araştırması. 12 Haziran 2018, İstanbul

2017 Yılı İlk 1000 İhracatçı Araştırması. 12 Haziran 2018, İstanbul 2017 Yılı İlk 1000 İhracatçı Araştırması 12 Haziran 2018, İstanbul 2 2017 Yılı İlk 1000 İhracatçı Araştırması Konu Başlıkları Genel İhracat Performansı İlk 1000 İhracatçı Firmanın Analizi 2017 Yılı İhracat

Detaylı

TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2016 ve LİSTEDE KONYA NIN YERİ

TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2016 ve LİSTEDE KONYA NIN YERİ ve LİSTEDE KONYA NIN YERİ BURÇİN KABAKCI Araştırma Raporu Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü KONYA Haziran, 2017 www.kto.org.tr İÇİNDEKİLER: Başlık Sayfa 1. GİRİŞ...2 2. RAKAMLARLA TÜRKİYE NİN 500

Detaylı

2012 Yılı Türkiye İhracatçılar Meclisi

2012 Yılı Türkiye İhracatçılar Meclisi 2012 Yılı Türkiye İhracatçılar Meclisi İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırması Paylaşım Toplantısı 27 Mayıs 2013 İLK 1000 GENEL İHRACAT PERFORMANSI Türkiye nin 2011 yılında 134,6 milyar dolar olan ihracatı,

Detaylı

KİMYA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ YAPTIKLARI FİRMALAR

KİMYA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ YAPTIKLARI FİRMALAR KİMYA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ YAPTIKLARI FİRMALAR Staj Türü - 2-2 - 2-2 - 2-2 - 2-2 - 2-2 Kurum Kraft Gıda San ve Tic. Ertek Kimya Acıbadem Sağlık Grubu UMEA UNİVERSİTY Kalite Sistem A.Ş. Ege Kimya

Detaylı

İşte sanayinin devleri İSO'nun En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. Tüpraş 'Türkiye'nin en büyüğü tahtını' korudu

İşte sanayinin devleri İSO'nun En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. Tüpraş 'Türkiye'nin en büyüğü tahtını' korudu İşte sanayinin devleri İSO'nun En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. Tüpraş 'Türkiye'nin en büyüğü tahtını' korudu İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesini

Detaylı

BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI FAALİYETLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİ

BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI FAALİYETLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİ Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı nın 2013 yılı faaliyet sonuçları ile 2013 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi beyanlarına ilişkin ayrıntılar kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Saygılarımızla.

Detaylı

İçindekiler DÜNYA TİCARETİ... 3 TÜRKİYE DE KİMYA SEKTÖRÜ... 4 TÜRKİYE DE DIŞ TİCARET... 6 İHRACAT... 6 İTHALAT... 8

İçindekiler DÜNYA TİCARETİ... 3 TÜRKİYE DE KİMYA SEKTÖRÜ... 4 TÜRKİYE DE DIŞ TİCARET... 6 İHRACAT... 6 İTHALAT... 8 KİMYA SEKTÖR RAPORU İçindekiler DÜNYA TİCARETİ... 3 TÜRKİYE DE KİMYA SEKTÖRÜ... 4 TÜRKİYE DE DIŞ TİCARET... 6 İHRACAT... 6 İTHALAT... 8 DÜNYA TİCARETİ Dünyada kimya sanayinin yaklaşık % 38 ini ana kimyasallar,

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 18.05.2017 1 TÜRKİYE 2016-2017 OCAK - NİSAN DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) 2016 NİSAN 2017 NİSAN 2017/2016

Detaylı

İşte Türkiye'nin en büyük şirketleri

İşte Türkiye'nin en büyük şirketleri On5yirmi5.com İşte Türkiye'nin en büyük şirketleri İstanbul Sanayi Odası'nın ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2013 yılı araştırması sonuçlarında ilk sırayı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine TÜPRAŞ

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ PROTOKOL ANLAŞMASI İMZALANAN FİRMALAR

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ PROTOKOL ANLAŞMASI İMZALANAN FİRMALAR SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ PROTOKOL ANLAŞMASI İMZALANAN FİRMALAR NO FİRMA İL BÖLÜM KONTENJAN 1 A.V.D. Enerji Verimliliği Dan. Eğt. İnş. Elk. Mak. İth. İhr. San. ve

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 26.12.2017 1 İçerik Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat

Detaylı

KSO ŞAHABETTİN BİLGİSU ÇEVRE ÖDÜLLERİ BUGÜNE KADAR ÖDÜL ALAN FİRMALARIN LİSTESİ

KSO ŞAHABETTİN BİLGİSU ÇEVRE ÖDÜLLERİ BUGÜNE KADAR ÖDÜL ALAN FİRMALARIN LİSTESİ KSO ŞAHABETTİN BİLGİSU ÇEVRE ÖDÜLLERİ BUGÜNE KADAR ÖDÜL ALAN FİRMALARIN LİSTESİ 1995 Yılı ATIKSU ARITMA TESİSİ ÖDÜLÜ DUSA ENDÜSTRİYEL İPLİK SAN. VE TİC. A.Ş. BELDESAN A.Ş. GAZAL A.Ş. CAM İŞLEME SANAYİ

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 21.11.2017 1 İÇERİK Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat

Detaylı

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT NOTLARI KASIM 2018 ( )

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT NOTLARI KASIM 2018 ( ) DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT NOTLARI KASIM 2018 (03.12.2018) TÜRKİYE DIŞ TİCARET VERİLERİ (KASIM 2018): 2018 Kasım ayı İhracatı: 15,5 Milyar USD (Bir önceki yıla göre % 9,5 artış) Demir

Detaylı

KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ

KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ SEKTÖR RAPORU EYLÜL 2015 TÜRKİYE DE KİMYA VE PLASTİK SEKTÖRÜ Türk kimya endüstrisi, ağırlıklı olarak petrokimya, sabun, deterjan, gübre, ilaç, boya-vernik, sentetik

Detaylı

Türkiye İhracat Rakamları Değisim Ocak-Nisan (milyar $) 49,5 54,7 10,4%

Türkiye İhracat Rakamları Değisim Ocak-Nisan (milyar $) 49,5 54,7 10,4% 1 2 İçerik Türkiye İhracat Rakamları 2017 2018 Değisim Ocak-Nisan (milyar $) 49,5 54,7 10,4% 12,19 12,88 15,1 13,5 10,49 11,23 13,55 %15 11,78 12,44 12,01 11,44 12,41 11,32 13,52 13,6 13,56 2017 2018 Alt

Detaylı

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Haziran (milyar $) 76,2 81,9 7,4% 12,6

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Haziran (milyar $) 76,2 81,9 7,4% 12,6 1 2 İçerik Türkiye İhracat Rakamları 2017 2018 Değişim Ocak-Haziran (milyar $) 76,2 81,9 7,4% 12,2 12,9 15,1 13,5 13,9 12,6 10,5 11,2 13,6 %5 11,8 12,4 12,0 11,4 12,4 11,3 13,5 13,6 13,6 2017 2018 Alt

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 13.06.2017 1 TÜRKİYE 2016-2017 OCAK - MAYIS DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) TR 2016MAYIS (Milyar $) TR2017MAYIS

Detaylı

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Mayıs (milyar $) 63,1 68,9 9,3%

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Mayıs (milyar $) 63,1 68,9 9,3% 1 2 İçerik Türkiye İhracat Rakamları 2017 2018 Değişim Ocak-Mayıs (milyar $) 63,1 68,9 9,3% 12,88 15,1 13,5 13,9 12,19 10,49 11,23 13,55 %12 11,78 12,44 12,01 11,44 12,41 11,32 13,52 13,6 13,56 2017 2018

Detaylı

TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2014 Burçin KABAKCI

TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2014 Burçin KABAKCI İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, bu yıl 47 ncisi hazırlanan TÜRKİYE NİN İLK 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU çalışmasının 2014 yılı sonuçları açıklanmıştır. Açıklanan listede 489 özel, 11 de kamu sanayi

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 16.08.2017 1 İÇERİK Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 21.09.2017 1 İÇERİK Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat

Detaylı

İhracatta Yerinde Gümrükleme. İthalatta Yerinde Gümrükleme *

İhracatta Yerinde Gümrükleme. İthalatta Yerinde Gümrükleme * Ticaret Unvanı Vergi no Sertifika no Sertifika Tarihi İhracatta Yerinde Gümrükleme İthalatta Yerinde Gümrükleme * İzinli Gönderici 1 Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil San. A.Ş. 0010030544 TR/AEOF17350020 2017-10-05

Detaylı

plastik sanayi İLK 500 FİRMA İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ

plastik sanayi İLK 500 FİRMA İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ plastik sanayi 2016 İSO SIRALAMASINDA İLK 500 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ Selçuk MUTLU PLASFED Genel Sekreteri V. Murat İNKÜN PAGDER Genel Sekreter Yrd. Rapor, İSO -

Detaylı

MAYIS 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI

MAYIS 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI MAYIS 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ SEKTÖREL İHRACAT RAKAMLARININ TÜRKİYE VE AKİB DEĞERLENDİRMESİ 2015 yılı Mayıs ayı sektörel

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 26.09.2017 1 İÇERİK Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat

Detaylı

İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler

İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler KİMYA SEKTÖRÜ : Kimya sektörü ürünleri oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Sektör; mineral yakıtlar/yağlar, inorganik

Detaylı

TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2014 Burçin KABAKCI

TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2014 Burçin KABAKCI İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, bu yıl 47 ncisi hazırlanan TÜRKİYE NİN İLK 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU çalışmasının 2014 yılı sonuçları açıklanmıştır. Açıklanan listede 489 özel, 11 de kamu sanayi

Detaylı

İçerik. Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları. Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları

İçerik. Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları. Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları 1 İçerik Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları Hurda İhracat Rakamları LME ve Katma Değer Bilgileri Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü

Detaylı

İçerik. Hurda İhracat Rakamları. LME ve Katma Değer Bilgileri

İçerik. Hurda İhracat Rakamları. LME ve Katma Değer Bilgileri 1 İçerik Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları Hurda İhracat Rakamları LME ve Katma Değer Bilgileri Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü

Detaylı

SİSTEM BELGELENDİRME BÖLÜM MÜDÜRLÜĞÜ BELGELENDİRİLEN FİRMALARIN LİSTESİ

SİSTEM BELGELENDİRME BÖLÜM MÜDÜRLÜĞÜ BELGELENDİRİLEN FİRMALARIN LİSTESİ BELGELENDİRME VE MUAYENE LTD.ŞTİ. SAYFA : 1/6 1 2 OLİMPİA OTO CAM SAN. TİC. A.Ş BELGE - 41.23.004.03 FİMAK MAKİNE FIRIN MAKİNALARI İMALATI SANAYİ TİCARET A.Ş 42.18.005.03 3 DALGAKIRAN BASINÇLI HAVA MAK.

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Sayı :68326374/305.01 Konu :Numune Gönderilmesi 15.08.2014 / 2201871 DAĞITIM İlgi :28.04.2014 tarihli ve 55168 sayılı yazımız. İlgide

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 20.09.2016 1 TÜRKİYE 2015-2016 OCAK - AĞUSTOS DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) 14,0 12,0 10,0 8,0 6,0 4,0

Detaylı

İçerik. Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları. Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları

İçerik. Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları. Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları 1 İçerik Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları Hurda İhracat Rakamları LME ve Katma Değer Bilgileri Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 22.3.217 1 12 1 8 TÜRKİYE 216-217 OCAK - ŞUBAT DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) TR 216ŞUBAT (Milyar $) TR217ŞUBAT

Detaylı

İçerik. Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları. Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları

İçerik. Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları. Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları 1 İçerik Türkiye Geneli ve Temel Sektörler İhracat Rakamları Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü İhracat Rakamları Hurda İhracat Rakamları LME ve Katma Değer Bilgileri Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü

Detaylı

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Temmuz (milyar $) 89,9 96,3 7,0% 14,1 12,6

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Temmuz (milyar $) 89,9 96,3 7,0% 14,1 12,6 1 2 İçerik Türkiye İhracat Rakamları 2017 2018 Değişim Ocak-Temmuz (milyar $) 89,9 96,3 7,0% 12,19 12,88 10,5 11,2 15,1 13,5 13,9 13,6 14,1 12,6 %23 11,8 12,4 12,0 11,4 12,4 11,3 13,5 13,6 13,6 ocak şubat

Detaylı

Türkiye Geneli 2017 Yılı Ocak - Mayıs Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi

Türkiye Geneli 2017 Yılı Ocak - Mayıs Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 3-4 5 Türkiye Geneli 2017 Yılı Ocak - Mayıs Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi Demir ve Demir Dışı Metaller-Çelik Sektörü 2017 Yılı Ocak - Mayıs İhracatında Ürün Grubu Değerlendirmesi 6 Demir

Detaylı

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Kasım (milyar $) 143,1 154,2 7,7%

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Kasım (milyar $) 143,1 154,2 7,7% 1 2 İçerik Türkiye İhracat Rakamları 2017 2018 Değişim Ocak-Kasım (milyar $) 143,1 154,2 7,7% 15,1 12,2 12,9 13,5 13,9 14,1 12,6 12,3 14,4 15,7 15,5 13,6 10,5 11,2 11,8 12,4 13,5 13,6 13,6 12,0 12,4 11,4

Detaylı

İSO 500 ve TİM İlk 1000 İhracatçı Listesine İlişkin Değerlendirmeler

İSO 500 ve TİM İlk 1000 İhracatçı Listesine İlişkin Değerlendirmeler İSO 500 ve TİM İlk 1000 İhracatçı Listesine İlişkin Değerlendirmeler Temmuz 2015 TSKB Ekonomik Araştırmalar 2 Değerlendirmeler Öne Çıkanlar İSO 500 deki imalat sanayi kuruluşlarının imalat sanayi toplam

Detaylı

HAZİRAN 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI

HAZİRAN 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI HAZİRAN 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ SEKTÖREL İHRACAT RAKAMLARININ TÜRKİYE VE AKİB DEĞERLENDİRMESİ 2015 yılı Haziran ayı sektörel

Detaylı

Türkiye Geneli 2015 Yılı Ocak - Haziran Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi

Türkiye Geneli 2015 Yılı Ocak - Haziran Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 3-4 Türkiye Geneli 2015 Yılı Ocak - Haziran Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 4-5 Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü 2015 Yılı Ocak - Haziran İhracatında Ürün Grubu Değerlendirmesi 5 Demir

Detaylı

TR2016MAYIS (Milyar $) 10,7 10,8 0,29. TR 2016 OCAK-MAYIS (Milyar $) 54,9 53,5-2,6% 11,8 10,8 10,7 11,4

TR2016MAYIS (Milyar $) 10,7 10,8 0,29. TR 2016 OCAK-MAYIS (Milyar $) 54,9 53,5-2,6% 11,8 10,8 10,7 11,4 TÜRKİYE 2015-2016 OCAK - MAYIS DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) TR 2015MAYIS (Milyar $) TR2016MAYIS (Milyar $) TR 2016/2015 % Değişim 10,7 10,8 0,29 TR 2015 OCAK-MAYIS (Milyar $) TR 2016 OCAK-MAYIS

Detaylı

plastik sanayi İLK 500 FİRMA İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ

plastik sanayi İLK 500 FİRMA İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ plastik sanayi 2017 İSO SIRALAMASINDA İLK 500 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ Selçuk MUTLU PLASFED Genel Sekreteri V. Murat İNKÜN PAGDER Genel Sekreter Yrd. Rapor, İSO -

Detaylı

Türkiye Geneli 2012 Yılı Ocak - Haziran Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi

Türkiye Geneli 2012 Yılı Ocak - Haziran Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 3-4 Türkiye Geneli 2012 Yılı Ocak - Haziran Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 5 Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü 2012 Yılı Ocak - Haziran İhracatında Ürün Grubu Değerlendirmesi 6 Demir

Detaylı

OCAK 2016 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M.

OCAK 2016 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M. OCAK 2016 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: Dr. M. Sami SÜYGÜN / Şef OCAK 2016 / SEKTÖREL BAZDA İHRACAT RAKAMLARI -1000 $ AKİB

Detaylı

Türkiye Geneli 2013 Yılı Ocak - Haziran Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi

Türkiye Geneli 2013 Yılı Ocak - Haziran Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 3-4 Türkiye Geneli 2013 Yılı Ocak - Haziran Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 5 Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü 2013 Yılı Ocak - Haziran İhracatında Ürün Grubu Değerlendirmesi 6 Demir

Detaylı

8. Mükelleflerimizden 2010 Yılı Hesap Dönemi Tahakkuk Eden Kurumlar Vergisi İtibariyle Her Bir Sektörde İlk Beş Sırada Yer Alanlar

8. Mükelleflerimizden 2010 Yılı Hesap Dönemi Tahakkuk Eden Kurumlar Vergisi İtibariyle Her Bir Sektörde İlk Beş Sırada Yer Alanlar 8. Mükelleflerimizden 2010 Yılı Hesap Dönemi Tahakkuk Eden Kurumlar Vergisi İtibariyle Her Bir Sektörde İlk Beş Sırada Yer Alanlar BANKACILIK ve SİGORTACILIK SEKTÖRÜ I. Bankacılık Sektörü TÜRKİYE GARANTİ

Detaylı

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Eylül (milyar $) 115,0 123,1 7,0%

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Eylül (milyar $) 115,0 123,1 7,0% 1 2 İçerik Türkiye İhracat Rakamları 2017 2018 Değişim Ocak-Eylül (milyar $) 115,0 123,1 7,0% 12,2 10,5 12,9 11,2 15,1 13,6 13,5 13,9 12,6 12,4 11,8 12,0 14,1 11,4 12,3 12,4 14,4 11,3 13,5 13,6 13,6 2017

Detaylı

ARALIK 2016 / SEKTÖREL BAZDA İHRACAT RAKAMLARI $ AKİB - TÜRKİYE GENELİ KARŞILAŞTIRMALI

ARALIK 2016 / SEKTÖREL BAZDA İHRACAT RAKAMLARI $ AKİB - TÜRKİYE GENELİ KARŞILAŞTIRMALI SEKTÖRLER ARALIK 2016 / SEKTÖREL BAZDA İHRACAT RAKAMLARI -1000 $ AKİB - TÜRKİYE GENELİ KARŞILAŞTIRMALI (OCAK-ARALIK) - TÜRKİYE GENELİ Değişim Pay(16) 2015 2016 ('16/'15) (%) (OCAK-ARALIK) - AKİB Değişim

Detaylı

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org TARIM MAKİNALARI FİRMALARI http://www.tarmakbir.org Firma:ÖZALSAN PÜLVERİZATÖR SANAYİ- ÖZCAN ÖZAL Şehir :ADANA Faaliyet Alanı:İMALATÇI Telefon - 1 :(0090) 322. 611 20 34 (2 H) e-mail :ozalsantarmak@hotmail.com

Detaylı

NİSAN 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI

NİSAN 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI NİSAN 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ SEKTÖREL İHRACAT RAKAMLARININ TÜRKİYE VE AKİB DEĞERLENDİRMESİ 2015 yılı Nisan ayı sektörel

Detaylı

Türkiye İhracatçılar Meclisi 2013 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu. 21 Mayıs 2014

Türkiye İhracatçılar Meclisi 2013 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu. 21 Mayıs 2014 Türkiye İhracatçılar Meclisi 2013 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu 21 Mayıs 2014 İLK 1000 GENEL İHRACAT PERFORMANSI Türkiye nin 2012 yılında 152,5 milyar dolar olan ihracatı, 2013 yılında 151,8

Detaylı

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ OCAK 2012 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ SANAYİ UYGULAMA ŞUBESİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI LENDİRMESİ Hazırlayan: Mehmet ÖZÇELİK / Uzman Yrd. DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İLE

Detaylı

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Ağustos (milyar $) 103,2 108,6 5,3% 12,2 12,9 13,5 13,9 14,1 13,6

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Ağustos (milyar $) 103,2 108,6 5,3% 12,2 12,9 13,5 13,9 14,1 13,6 1 2 İçerik Türkiye İhracat Rakamları 2017 2018 Değişim Ocak-Ağustos (milyar $) 103,2 108,6 5,3% 15,1 12,2 12,9 13,5 13,9 14,1 12,6 12,3 13,6 10,5 11,2 11,8 12,4 13,5 13,6 13,6 12,0 12,4 11,4 11,3 2017

Detaylı

Dış Ticaretimizin Üçte Birinden Fazlası İstanbul'dan Gerçekleşiyor

Dış Ticaretimizin Üçte Birinden Fazlası İstanbul'dan Gerçekleşiyor Dış Ticaretimizin Üçte Birinden Fazlası İstanbul'dan Gerçekleşiyor GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET VERİLERİ (Ocak-Kasım 2013) Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle

Detaylı

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Ekim (milyar $) 128,9 138,7 7,6%

Türkiye İhracat Rakamları Değişim Ocak-Ekim (milyar $) 128,9 138,7 7,6% 1 2 İçerik Türkiye İhracat Rakamları 2017 2018 Değişim Ocak-Ekim (milyar $) 128,9 138,7 7,6% 12,2 10,5 12,9 11,2 15,1 13,6 13,5 13,9 12,6 11,8 12,4 12,0 14,1 11,4 12,3 12,4 14,4 11,3 15,7 13,5 13,6 13,6

Detaylı

MART 2014 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M.

MART 2014 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M. MART 2014 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: Dr. M. Sami SÜYGÜN / Şef SEKTÖRLER MART - TÜRKİYE GENELİ MART - AKİB (OCAK-MART)

Detaylı

ŞUBAT 2016 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M.

ŞUBAT 2016 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M. ŞUBAT 2016 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: Dr. M. Sami SÜYGÜN / Şef SEKTÖRLER 2015 2016 Değişim ('16/'15) Pay(16) (%) 2015

Detaylı

AĞUSTOS 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: M.

AĞUSTOS 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: M. AĞUSTOS 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: M. Sami SÜYGÜN / Şef AĞUSTOS - TÜRKİYE GENELİ AĞUSTOS - AKİB (OCAK-AĞUSTOS) - TÜRKİYE

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 12.4.217 1 TÜRKİYE 216-217 OCAK - MART DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) TR 216MART (Milyar $) TR217MART (Milyar

Detaylı

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI ASĠL PROJELER LĠSTESĠ. S.N. Ref. No BaĢvuru Sahibi Proje Adı Ġl

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI ASĠL PROJELER LĠSTESĠ. S.N. Ref. No BaĢvuru Sahibi Proje Adı Ġl EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI ASĠL PROJELER LĠSTESĠ Proje Teklif Çağrısı: TRC2-10-EKOG001-A-B: EKONOMİK GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI S.N. Ref. No BaĢvuru Sahibi Proje Adı Ġl 1 A-815 Asenka Mermer

Detaylı

ŞUBAT 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI

ŞUBAT 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI ŞUBAT 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACAT RAKAMLARI KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ SEKTÖREL İHRACAT RAKAMLARININ TÜRKİYE VE AKİB DEĞERLENDİRMESİ 2015 yılı Şubat ayı sektörel

Detaylı

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ MART 2017 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKIB/Sami Süygün AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: Dr. M. Sami SÜYGÜN / Şef SEKTÖRLER MART - TÜRKİYE GENELİ MART

Detaylı

Türkiye Geneli 2011 Yılı Ocak - Aralık Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi

Türkiye Geneli 2011 Yılı Ocak - Aralık Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 3-4 5 Türkiye Geneli 2011 Yılı Ocak - Aralık Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü 2011 Yılı Ocak - Aralık İhracatında Ürün Grubu Değerlendirmesi 6 Demir

Detaylı

EYLÜL 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: M.

EYLÜL 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: M. EYLÜL 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: M. Sami SÜYGÜN / Şef SEKTÖRLER EYLÜL - TÜRKİYE GENELİ EYLÜL - AKİB (OCAK-EYLÜL) - TÜRKİYE

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 22.2.217 1 11 TÜRKİYE 216-217 OCAK - OCAK DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) TR 216OCAK (Milyon $) TR217OCAK

Detaylı

OCAK 2014 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M.

OCAK 2014 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M. OCAK 2014 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: Dr. M. Sami SÜYGÜN / Şef OCAK 2014 / SEKTÖREL BAZDA İHRACAT RAKAMLARI -1000 $ AKİB

Detaylı

OCAK 2017 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M.

OCAK 2017 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M. OCAK 2017 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: Dr. M. Sami SÜYGÜN / Şef SEKTÖRLER OCAK 2017 / SEKTÖREL BAZDA İHRACAT RAKAMLARI

Detaylı

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İSTANBUL DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 26.1.216 1 14 12 1 8 6 4 2 TÜRKİYE 215-216 OCAK - ARALIK DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) TR 215ARALIK (Milyar

Detaylı

VARSA YIKAMA DERNEK GÜNCEL ÜYE LİSTESİ

VARSA YIKAMA DERNEK GÜNCEL ÜYE LİSTESİ VARSA YIKAMA DERNEK GÜNCEL ÜYE LİSTESİ TESİSİNİN KONUMU 1 Alışan Den Hartogh Kim. Tem. Ve Tic. A.Ş. Gebze / Kocaeli 2 Alışan Sigorta Aracılık Hizm. A.Ş. - 3 Alışan Lojistik A.Ş. - 4 Basf Türk Kimya Ltd.Şti.

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI NIN 2017 YILI ÜRETİMDEN SATIŞLARINA GÖRE 100 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI NIN 2017 YILI ÜRETİMDEN SATIŞLARINA GÖRE 100 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU SANAYİ ODASI NIN 2017 YILI INA GÖRE 100 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2017 1 TÜPRAŞ PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. İZMİR RAF. MÜD. (KONS.) 17.212.445 44.665.139-2 PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş. 6.473.546 6.473.546 7.278.824

Detaylı

Merhaba. Benim Adım. Özgür Özcan L/O/G/O. Mayıs -2013

Merhaba. Benim Adım. Özgür Özcan L/O/G/O. Mayıs -2013 Merhaba Benim Adım Özgür Özcan L/O/G/O Mayıs -2013 Hakkımda İsim,Soyisim: ÖZGÜR ÖZCAN GSM 0531 642 46 81 EMAIL info@kariyermuhendislik.net WEB www.kariyermuhendislik.net WEB www.cevregorevlileri.org ADRES

Detaylı

MAYIS 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: M.

MAYIS 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: M. MAYIS 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: M. Sami SÜYGÜN / Şef SEKTÖRLER MAYIS - TÜRKİYE GENELİ MAYIS - AKİB (OCAK-MAYIS) - TÜRKİYE

Detaylı

TR2016NİSAN (Milyar $) 11,8 11,4-2,77. TR 2016 OCAK-NİSAN (Milyar $) 50,4 46,2-8,4% 11,4

TR2016NİSAN (Milyar $) 11,8 11,4-2,77. TR 2016 OCAK-NİSAN (Milyar $) 50,4 46,2-8,4% 11,4 TÜRKİYE 2015-2016 OCAK - NİSAN DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) TR 2015NİSAN (Milyar $) TR2016NİSAN (Milyar $) TR 2016/2015 % Değişim 11,8 11,4-2,77 TR 2015 OCAK-NİSAN (Milyar $) TR 2016 OCAK-NİSAN

Detaylı

2016 YILI KİMYA SEKTÖRÜ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU

2016 YILI KİMYA SEKTÖRÜ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU 2016 YILI KİMYA SEKTÖRÜ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYA SEKTÖR ŞUBESİ 1 2016 YILI KİMYA SEKTÖRÜ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ KİMYA SEKTÖR ŞUBESİ 2 I.

Detaylı

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ AĞUSTOS 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: Dr. M. Sami SÜYGÜN / Şef AĞUSTOS - TÜRKİYE GENELİ AĞUSTOS - AKİB (OCAK-AĞUSTOS)

Detaylı

HAZİRAN 2017 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Mehmet Özçelik / Şef

HAZİRAN 2017 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Mehmet Özçelik / Şef 2017 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI LENDİRMESİ Hazırlayan: Mehmet Özçelik / Şef SEKTÖRLER - TÜRKİYE GENELİ - AKİB (OCAK-) - TÜRKİYE GENELİ (OCAK-) -

Detaylı

TR2016MART (Milyar $) 11,2 11,5 2,64. TR 2016 OCAK-MART (Milyar $) 24,5 20,4-16,7%

TR2016MART (Milyar $) 11,2 11,5 2,64. TR 2016 OCAK-MART (Milyar $) 24,5 20,4-16,7% TÜRKİYE 2015-2016 OCAK - MART DÖNEMİ İHRACAT KARŞILAŞTIRMA (MİLYAR USD) TR 2015MART (Milyar $) TR2016MART (Milyar $) Aylık 10,8 İhracat Karşılaştırma TR 2016/2015 % Değişim 11,2 11,5 2,64 TR 2015 OCAK-MART

Detaylı

Demir Çelik Sektörü Mayıs 2018

Demir Çelik Sektörü Mayıs 2018 Sektörel Görünüm: Demir Çelik Mayıs 2018 I I İçindekiler 1. Hammadde... 4 Demir Cevheri... 6 Koklaşabilir Taş Kömürü... 7 Hurda Çelik... 8 2. Kapasite... 9 3. Üretim... 11 4. Tüketim... 15 5. Dış Ticaret...

Detaylı

Türkiye Geneli 2014 Yılı Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi

Türkiye Geneli 2014 Yılı Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 3-4 Türkiye Geneli 2014 Yılı Sektörel Bazda İhracat Rakamları Değerlendirmesi 5 Demir ve Demir Dışı Metaller-Çelik Sektörü 2014 Yılı İhracatında Ürün Grubu Değerlendirmesi 6 Demir ve Demir Dışı Metaller-Çelik

Detaylı

KASIM 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M.

KASIM 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: Dr. M. KASIM 2015 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: Dr. M. Sami SÜYGÜN / Şef KASIM - TÜRKİYE GENELİ KASIM - AKİB (OCAK-KASIM) - TÜRKİYE

Detaylı

VARSA YIKAMA DERNEK GÜNCEL ÜYE LİSTESİ

VARSA YIKAMA DERNEK GÜNCEL ÜYE LİSTESİ VARSA YIKAMA DERNEK GÜNCEL ÜYE LİSTESİ TESİSİNİN KONUMU 1 Alışan Den Hartogh Kim. Tem. Ve Tic. A.Ş. Gebze / Kocaeli 2 Alışan Sigorta Aracılık Hizm. A.Ş. - 3 Alışan Lojistik A.Ş. Selçuklu / Konya 4 Basf

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Ağustos 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılı Ocak-Ağustos

Detaylı

MART 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: M.

MART 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ. Hazırlayan: M. MART 2013 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ Hazırlayan: M. Sami SÜYGÜN / Şef SEKTÖRLER MART - TÜRKĠYE GENELĠ MART - AKĠB (OCAK-MART) - TÜRKĠYE

Detaylı

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ EKİM 2012 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ SANAYİ UYGULAMA ŞUBESİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI LENDİRMESİ Hazırlayan: Mehmet ÖZÇELİK / Uzman Yrd. DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İLE

Detaylı

RUSYA FEDERASYONU. A) Genel Bilgiler

RUSYA FEDERASYONU. A) Genel Bilgiler RUSYA FEDERASYONU A) Genel Bilgiler Resmi Adı : Rusya Federasyonu Yönetim Biçimi : Federal Cumhuriyet Resmi Dili : Rusça Başkenti : Moskova Yüzölçümü : 17.75. km2 Nüfusu (23) : 145 Milyon Kişi Para Birimi

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EK 1 İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI ASİL PROJE LİSTESİ Referans No: TRA1/15/İK

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EK 1 İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI ASİL PROJE LİSTESİ Referans No: TRA1/15/İK 1 TRA1/15/İK/0037 Üretim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Bölgede İlk Defa Betonarme Menfez Üretimine Geçilmesi Düzyurt Otomotiv İnşaat Malzemeleri İnşaat Taahhüt Mühendislik Sanayi Limited Şirketi 2 TRA1/15/İK/0088

Detaylı

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ MART 2012 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ SANAYİ UYGULAMA ŞUBESİ AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI LENDİRMESİ Hazırlayan: Mehmet ÖZÇELİK / Uzman Yrd. DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İLE

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI NIN 2016 YILI ÜRETİMDEN SATIŞLARINA GÖRE 100 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI NIN 2016 YILI ÜRETİMDEN SATIŞLARINA GÖRE 100 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU SANAYİ ODASI NIN 2016 YILI INA GÖRE 100 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2016 1 TÜPRAŞ A.Ş. İZMİR RAF. MÜD. (KONS.) 11.544.051 32.642.471 _ 2 PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş. 4.153.280 4.153.280 4.554.373 3 PHILSA

Detaylı

Firma Adı Tesis Adı/Tesis Faaliyeti Hizmet Tanımı Hizmet Durumu

Firma Adı Tesis Adı/Tesis Faaliyeti Hizmet Tanımı Hizmet Durumu Firma Adı Tesis Adı/Tesis Faaliyeti Hizmet Tanımı Hizmet Durumu Ayaş İçmece Ve Kaplıcaları Ayaş İçmeceleri Ve Kaplıcaları Güriş İnş. Ve Müh. Güriş İnşaat Ve Mühendislik Ankara Yerleşkesi Güriş İş Mak.

Detaylı

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT NOTLARI EKİM 2018 ( )

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT NOTLARI EKİM 2018 ( ) DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT NOTLARI EKİM 2018 (02.11.2018) TÜRKİYE DIŞ TİCARET VERİLERİ (EKİM 2018): 2018 Ekim ayı İhracatı: 15,7 Milyar USD (Bir önceki yıla göre % 13,1 artış) Demir ve

Detaylı