ÖZEL ENKA ANADOLU TEKNİK LİSESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL ENKA ANADOLU TEKNİK LİSESİ"

Transkript

1 ÖZEL ENKA ANADOLU TEKNİK LİSESİ Türkiye nin İlk ve Tek Özel Ücretsiz Anadolu Teknik Lisesi

2 ENKA SPOR, EĞİTİM VE SOSYAL YARDIM VAKFI Türkiye nin Dünya çapındaki İnşaat ve Sanayi Grubu ENKA, bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurmuş olduğu ENKA VAKFI aracılığıyla toplumumuz ve özellikle gençlerimiz için Spor, Kültür ve Eğitim alanlarında önemli projeleri yaşama geçirmektedir Yılında kurulan ENKA Spor Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı nın amacı Türk Gençliğini çağdaş uygarlık düzeyinde eğitmek, geliştirmek ve Türk toplumuna başarılı gençler kazandırmaktır. Vakıf olarak halen değişik üniversite ve okullarda okuyan 2500 öğrenciye karşılıksız burs verilmektedir. Bu doğrultuda İstanbul İstinye, Sadi Gülçelik Spor Sitesi nde m 2 lik arazi üzerinde; Enka Okulları, Enka Spor Kulübü ve Adapazarı Enka Okulları ile eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. Öğrencilerin zihinsel ve fiziksel gelişimi, sosyal sorumluluk bilinçlerini, etik ve estetik yönde geliştiren öğretim programları yetkin akademik kadrosuyla hizmet vermektedir Eğitim yılında hizmete sunulan Özel Enka Anadolu Teknik Lisesi ile Türkiye de Enka adına yaraşan öğretim programı, teknik olanakları ve yetkin öğretim görevlileri ile bir ilke imza atılmıştır.

3 ÖZEL ENKA ANADOLU TEKNİK LİSESİ 2008 yılında geçici binada hizmete başlayan ve 2010 yılında asıl binasına taşınan Özel Enka Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi; Endüstriyel Otomasyon, Makine Teknolojileri ve Kimya Teknolojileri alanlarında, 40 öğretmeni ve 310 öğrencisiyle eğitime devam etmektedir. Enka Teknik Okulları: Piyasanın ihtiyaç duyduğu meslek alanlarında en son teknolojiye sahip makine, cihaz donanımı ve çağdaş yöntemlerle eğitim vermek, Öğrencilerimizin hem sosyal hem de kültürel ihtiyaçlarını karşılayarak, sorumluluk bilinci, mesleki etik, ahlak değerleri ve duyarlılık aşılamak, Endüstriyel sektörlerin ve mesleki/teknik eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterlilikte bireyler yetiştirmek, Sanayide çalışan personele, meslek sahibi olmayan gençlere ve düz lise mezunlarına kurslar vererek Türk sanayine ve bir toplumsal problemin çözümüne katkıda bulunmak amaçlarını gerçekleştirmek üzere kurulmuştur. Vizyonumuz; okulumuzda "ENKA" ismine yakışır biçimde vereceğimiz eğitimle, kendi alanında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip yüklendiğimiz sorumluluğun farkında olarak, bizden sonraki kurumlara

4 iyi bir örnek teşkil etmek, onlardan alacağımız güç ve destekle Avrupa ve Dünyada mesleki/teknik eğitim alanında söz sahibi olmak olarak belirlenmiştir. Özgün eğitim programı, teknik olanakları ve yetkin öğretim kadrosuyla Türkiye de bir ilk olan projemizdeki 750 öğrenci kapasiteli okul binamız, İstanbul Makine İmalatçılar Sanayi Kooperatifi nin tarafımıza hibe ettiği metrekarelik bir yeşil alan içinde metrekare kapalı alanda hizmet vermektedir. Binamızda 19 derslik, 5 laboratuar, Makine CNC, Endüstriyel Otomasyon ve Kimya Teknolojileri alanlarına ait toplam 16 atölye ve yemekhane bulunmaktadır. Spor salonumuz 2012 yılında tamamlanacaktır. Okul mekânları, donanımı ve eğitim programı, yurt dışında (özellikle Almanya ve İspanya da) eğitim veren benzer kurumlar ile işbirliği içerisinde geliştirilmiştir. Kurulmuş olan bu karşılıklı ilişki, kardeş okul projesiyle güçlendirilmektedir. Kuruluş yönetmeliğiyle Türkiye de ilk ve tek olan okulumuz her alanda öncü ve örnek olmaya devam etmektedir Haziran ayı itibariyle ISO 9001:2008 kalite yönetim belgesi alınmış olup akreditasyon çalışmaları devam etmektedir.. Okulumuzda eğitim alan öğrencilerimizin tamamı karşılıksız tam burslu olarak okumaktadır. Eğitim, servis ve yemek gibi hizmetlerin tamamı ücretsiz olarak sunulmaktadır. Öğretmen maaşları, bina giderleri ve diğer tüm giderler de Enka vakfı tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca 11 ve 12. Sınıflarda tüm öğrencilerimiz dershaneye gönderilmekte olup ücretleri vakfımızca ödenmektedir. Gündüzleri Anadolu teknik lisesi öğrencilerinin yararlandığı eğitim imkanlarından akşamları ve hafta sonları ise yetişkinler faydalanmaktadır. Yetişkin kurslarında, mesleklerinde ilerlemeleri yada yeni meslekler edinmeleri sağlanmaktadır.

5 OKULUMUZDA BULUNAN MESLEK ALANLARI: 1- Kimya Teknolojisi Alanı: Kimya programının amacı, kimya endüstrisinde, kimya mühendisleri ve kimyagerlerle işçiler arasında köprü görevi yapacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Kimya teknikeri, tüm kimyasal üretim tesislerinde, sağlık merkezlerinde, çevre ve halk sağlığı araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında görev alabilir. Üniversitelerin kimya mühendisliği lisans programını tamamlayarak hastanelerde, MKEK, MTAE, TSE gibi kamu kuruluşlarında, ilaç ve gübre endüstrisinde görev alınabileceği gibi öğretmenlik formasyonu alındığında liselerde öğretmenlik de yapılabilirler. Kimya Teknoloji Alanından Mezun Olan Öğrencilerimiz Kazandıkları Yeterlikler Doğrultusunda; Cam Fabrikaları, Lastik ve Kauçuk Fabrikaları, Çimento Fabrikaları, Kağıt Fabrikaları, Şeker Fabrikaları, Boya Fabrikaları, Gıda sektörü, İlaç sektörü, Gübre Fabrikaları, Toprak sektörü, Kozmetik ve Temizlik sektörü, Enerji sektörü, Petrol sektörü, Otomotiv Fabrikaları, Metal sektörü, Deri sektörü, Tersaneler, Tekstil sektörü, Petrokimya, Sağlık sektörü, Maden sektörü, İnşaat sektörü, Ahşap sektörü vb. yerlerde çalışabilir.

6 2-Makine Teknolojisi Alanı: Bu alanımızda Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) dalı üzerine eğitim verilmektedir. bilgisayarlı makine imalatçısı klasik ve bilgisayar kontrollü talaşlı imalat tezgâhlarını çalıştırıp sayısal kod üreterek kullanabilen, makine parçalarını işleyebilen, bu makinelerin her türlü ayar ve kontrollerini yapabilen, makinelerin üzerindeki tüm sistemlerin bakım ve onarımını yapabilen nitelikli kişidir. Bölümümüzde Tesviye atölyesi, Torna Atölyesi, Freze Atölyesi ve CNC atölyesi ile Teknik resim, bilgisayar ve Hidrolik pnömatik laboratuvarı yer almaktadır. Öğrencilerimiz temel el becerilerini geliştirecek tesviye işlemleri ile mesleğe ilk adımlarını atarlar. İki aylık bir süreçten sonra Torna Tezgahı, Freze Tezgahı, CNC freze, CNC torna, Matkap ve Testere tezgahının eğitimini alır ve zaman içerisinde bu takım tezgahlarını tamamen hakim olur. Aynı zamanda düzlem taşlama işlemlerini yapar, Dişli çarkları açabilirler. Solidworks programının eğitimini alır ve bu program ile atölyede imal ettikleri parçaların üç boyutlu resimlerini çizerler. CNC tezgahlarımız concept özellikte olmasından dolayı hem FANUC hem de Siemens panelinin eğitimi öğrencilerimize verilmektedir. Üç boyutlu parça tasarım programı olan İnventer programı ile Bilgisayar ortamında iş parçalarının imalatını gerçekleştirdiğimiz Cimatron Programı ve Hidrolik-Pnömatik eğitimi verilmektedir.

7 3- Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı: Bu alanda endüstride otomatik üretim yapan makinelerin bakımı, onarımı, programlanması ve temel olarak imalatını yapmaya yönelik eğitim ve öğretim verilmektedir. Otomasyon sistemlerinin ağ yapılarını kullanarak üretimin ölçümü, izlenmesi ve denetlenmesi için donanım ve yazılım işlemleri de yine bu alanımızın öğretim konuları içerisinde yer almaktadır. Atölyelerimizde Türkiye deki fabrikalarda en son ve en çok kullanılan marka ve malzemeler kullanılarak eğitim verilmektedir. Eğitim setlerimiz en son teknoloji kullanılarak tasarlanmıştır. Setler üzerinde fabrikada yapılabilecek bütün uygulamalar yapılabilmekte ve fabrikada kullanılabilecek bütün elemanlar bulunmaktadır. Bu malzemeler; Deney setlerinde yer alan PLC ler Siemens S7200 ve S7300 plc dir. Pnomatik ve hidrolik elemanlar SMC dir. Şalt malzemeler weidmüller, Schrack, Phoenix Contack, Legrand vb dir. Eğitimlerimizde PLC ler için Microwin ve Step7 yazılımları kullanılıyor ve öğretiliyor. Pic programlama, Siemens operatör panel eğitimi ve buna ait olan Winccflexible yazılımı, Scada eğitimi için Wincc ve Omrona ait olan CX Supervisor yazılımı. Servomotor eğitimi için SMC ve Delta servo motorlar ve yazılımları öğretilmektedir.

8 OKULUMUZDA YÜRÜTÜLEN ÖRNEK ÇALIŞMALAR: 1- Meslek alanlarının, gelişen teknolojiye paralel olarak içerikleri ve yeterlilikleri değişmektedir. Sanayinin arzuladığı meslek elemanlarının yetiştirilmesi de ancak bu gelişmelerin takibiyle mümkün hale gelmektedir. Meslek dersi öğretmenlerimizin meslek alanlarındaki gelişmeleri derslerine aktarabilmeleri için yurtiçi ve yurtdışında alanında başarılı firmalardan hizmet içi eğitimler alınmaktadır. 2- Her yazılı sınavdan sonra imtihan sonuçları analiz edilmekte, bu analizler raporlanmakta ve değerlendirilmektedir. Sınavlarda hangi konuların anlaşılmadığı, anlaşılmayan konular için ne tür tedbirler alınacağı bu analizlerde belirtilmektedir. 3- Öğretmenler boş derslerinde diğer öğretmenlerin derslerini ziyaret ederek kendi yeterliliklerini analiz etmektedirler. 4- Almanya da ki kardeş okulumuzdan öğrenciler okulumuzda misafir edilmekte, çevremizde bulunan fabrikalarda staj yapmaları sağlanmaktadır. Aynı uygulamanın devamı olarak ta her yaz tatilinde bizim öğrencilerimiz de Essen kentine giderek mesleki staj yapmaktadırlar.

9 5- Yıl sonunda, okul içerisinde dereceye giren öğrenciler İngiltere ye her yaz bir aylık dil eğitimine gönderilmektedir. 6- Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için kendi sektöründe kabul görmüş dershanelerden hazırlık desteği vakfımız tarafından karşılanmakta ve öğrencilerimize ücretsiz olarak sunulmaktadır. 7- Yabancı dil eğitiminde konuşma dersleri yabancı uyruklu bir öğretmen tarafından verilerek öğrencilerin diksiyonlarının gelişimi amaçlanmaktadır. 8- Öğrenci-veli-öğretmen bilgilendirme kitapçıkları hazırlanmıştır. 9- Okulumuzun beş yıllık stratejik planı hazırlanarak kitapçık halinde basılmıştır. 10- Yeni kayıt olan öğrencilerimizin uyum süresinin kısaltılması ve doğru yönlendirilmeleri amacıyla öğrenci koçluk sistemi uygulanmaktadır. 11- Okul öğrenci meclisi çalışmaları aktif bir şekilde devam etmektedir. Demokrasi meclis üyesi öğrenciler zümre toplantılarına katılarak öğrenci arkadaşlarının görüşlerini ve isteklerini dile getirmektedirler. 12- Sanayi temsilcileriyle periyodik olarak yapılan danışma kurulu toplantısı sayesinde sanayi ile bütünleşme sağlanmaktadır. 13- Mesai saatleri dışında istekli öğretmenlere yabancı dil geliştirme kursları verilmektedir.

10 Kimya Laboratuvarından bir görünüm PLC atölyesinden bir görünüm

11 Torna Freze atölyesinden bir görünüm Hidrolik- Pnomatik atölyesinden bir görünüm

12 ÖZEL ENKA ANADOLU TEKNİK LİSESİ İletişim Bilgileri: Tel: Fax:

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir.

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir. Bölüm: Makine ve Metal Teknolojileri Program: Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programın Tanıtımı: Okulumuz Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı 1980 1981 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır. 4702 sayılı

Detaylı

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI 9.04.2018 FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1 ALANIMIZIN AMACI: Her türlü makineyi ve makinenin parçasını tasarlayabilen, tasarımının

Detaylı

: 582 kişi ( tarihleri arasında)

: 582 kişi ( tarihleri arasında) Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı Kuruluş Yılı : 1980 Eğitime Başlama Yılı : 1980 Mezun Sayımız : 582 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Alanımız 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında; 52 öğrenci ile Eğitim-Öğretim faaliyetinebaşlamıştır. Makine Teknolojisi Alanı Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde faaliyetine devam etmektedir.

Detaylı

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2018 VİZYONUMUZ Uluslararası çağdaş eğitim sürecine uyumlu ön lisans eğitim ve öğretimini vermek, araştırma ve geliştirme etkinliklerini sürdürecek

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 29

ÖĞRENME FAALİYETİ 29 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 29 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Bu faaliyet sonucunda, makine teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Teknolojinin gelişmesi

Detaylı

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz,

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz, OKULUMUZ ALANLARI 2013-2014 eğitim öğretim yılında açılması sebebiyle okulumuzda, sadece 9. sınıf öğrencileri bulunmakta olup, bu yıl için meslek alanlarında eğitim öğretim yapılamamaktadır. 2014-2015

Detaylı

ÇORLU KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI

ÇORLU KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ÇORLU KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI Okulumuz Kimya teknolojisi Alanı 181 öğrenci ve 7 öğretmenle eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Kimya teknolojisi Alanı hem

Detaylı

2018 MERKEZİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI

2018 MERKEZİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI 2018 MERKEZİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI 1 2018000010 Tanıtım Uygulama 22.01.2018 26.01.2018 Kurs Merkezi 1.01.2018 2 2018000012 2.01.01.07.006 - Öğretim Yöntem ve Teknikleri (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

Detaylı

BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI ELEMANI

BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI ELEMANI TANIM Klasik ve bilgisayar kontrollü talaşlı imalat tezgâhlarını çalıştırıp sayısal kod üreterek kullanabilen, makine parçalarını işleyebilen, bu makinelerin her türlü ayar ve kontrollerini yapabilen,

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ CNC FREZEDE PROGRAMLAMA - FANUC GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MAKİNE TEKNOLOJİSİ CNC FREZEDE PROGRAMLAMA - FANUC GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MAKİNE TEKNOLOJİSİ CNC FREZEDE PROGRAMLAMA - FANUC GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ TANIM Plastik kalıplarının çizimlerini yaparak tasarımını ve üretimini gerçekleştirir. Gerekli şartlar sağlandığında atölyede kalıp üretimini yapan bilgisayarlı tezgâhlarda üretim programını hazırlayan

Detaylı

TANITIM KATALOĞU 2017

TANITIM KATALOĞU 2017 ISTANBUL ÜNIVERSITESI TEKNIK BILIMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM KATALOĞU 2017 ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ BIYOMEDIKAL CIHAZ ELEKTRONIK HABERLEŞME ELEKTRONIK KONTROL VE OTOMASYON RADYO VE TELEVIZYON

Detaylı

EĞİTİM SÜRESİ: Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile, Toplam 4 Yıldır.

EĞİTİM SÜRESİ: Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile, Toplam 4 Yıldır. Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı Bilindiği gibi topraktan şekillendirilerek pişirilen her şeye SERAMİK denir. Seramik, insanların tarihi kadar eski ve köklü bir uğraş olarak günümüze kadar uzanmıştır.

Detaylı

ÖZEL İAOSB NEDİM UYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. Geleceğin. Mühendislerini Yetiştiriyoruz

ÖZEL İAOSB NEDİM UYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. Geleceğin. Mühendislerini Yetiştiriyoruz ÖZEL İAOSB NEDİM UYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Geleceğin Mühendislerini Yetiştiriyoruz NEDEN ÖZEL İAOSB NEDİM UYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Modern fiziki yapısıyla; her türlü akademik,

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ TANITIM DOSYASI 2016 A. PROGRAMLARIMIZIN TARİHÇESİ VE MİSYONU Programlarımız Kocaeli, Gebze ve İstanbul Sanayi nin yetişmiş

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -13 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

Endüstriyel Otomasyon

Endüstriyel Otomasyon Endüstriyel Otomasyon Endüstriyel otomasyon çok geniş kapsamlı bir konu olmakla birlikte temel olarak makinaların ve proseslerin otomatik kontrolü olarak tanımlanabilir. PLC, HMI paneller ve scada kullanılarak

Detaylı

AKSA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

AKSA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AKSA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHÇEMİZ Okulumuz 1992 yılında AKSA Akrilik ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Raif DİNÇKÖK tarafından yaptırılarak 1992-1993 Eğitim- Öğretim yılında

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ 1 Mesleki ve Teknik Eğitimin Amacı Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri;

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri; KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kimya mühendisliği; temel olarak kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji, çevre, kalite ve ekonomi bilimlerini kullanarak proses tasarlayabilen ve önemli endüstriyel, teknolojik

Detaylı

BİLGİSAYARLI NÜMERİK KONTROL (CNC) TEKNİSYENİ

BİLGİSAYARLI NÜMERİK KONTROL (CNC) TEKNİSYENİ TANIM Makine parçalarının üretiminde kullanılan takım tezgahlarını, bilgisayarla çalıştıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Üretim yapılacak parçanın, makinede hangi işlemlerden

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BİLGİSAYAR) ÖĞRETMENİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BİLGİSAYAR) ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, bilgisayar ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Bilgisayar ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIMI SUNUMU MAYIS 2017 - UŞAK Kimya Mühendisliği Tanımı Kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji ve ekonomi bilimlerini kullanarak

Detaylı

TESİSAT ÖĞRETMENİ KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN BURSA A 1.1 2014/I

TESİSAT ÖĞRETMENİ KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN BURSA A 1.1 2014/I TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, Tesisat (Sıhhi Tesisat, Isıtma Tesisatı, Soğutma ve İklimlendirme, Havalandırma, Doğalgaz) meslek alanı ile ilgili eğitim

Detaylı

MODEL ÖĞRETMENİ TANIM

MODEL ÖĞRETMENİ TANIM TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, makine model meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Makine model meslek alanı ile ilgili hangi bilgi,

Detaylı

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC)

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) Dersin Modülleri Tornada CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Programı ile Tornalama Frezede CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Frezeleme

Detaylı

MAKİNE / TESVİYE / KALIP ÖĞRETMENİ

MAKİNE / TESVİYE / KALIP ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, makine / tesviye / kalıp meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Makine / tesviye / kalıp meslek alanı

Detaylı

Makine Teknolojileri Alanı Mekanik Bakım Ve Onarım Dalı Firma Görüşme Formu

Makine Teknolojileri Alanı Mekanik Bakım Ve Onarım Dalı Firma Görüşme Formu Makine Teknolojileri Alanı Mekanik Bakım Ve Onarım Dalı Firma Görüşme Formu Amaç: Bu belge Proje(Özel Sektör Desteği İle Eğitim Modüllerinin Güncellenmesi, Öğrencilerin Önerisi İle Mesleki Eğitimin Çekici

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr çözüm üretiyoruz... Hakkımızda 2012 yılında endüstriyel otomasyon sektöründe yenilikçi ve kaliteli

Detaylı

KİMYA TEKNOLOJİSİ. Adres : Yeni Mah. Çiftçi Sok Silivri/İSTANBUL. Tel :

KİMYA TEKNOLOJİSİ. Adres : Yeni Mah. Çiftçi Sok Silivri/İSTANBUL. Tel : KİMYA TEKNOLOJİSİ Adres : Yeni Mah. Çiftçi Sok. 34570 Silivri/İSTANBUL Tel : 0 212 727 25 90 TARİHÇE: Silivri Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi 2007-2008 Öğretim Yılında

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ TANIM Metal veya metal olmayan makine parçalarının istenilen ölçülerde en az malzeme, insan gücü ve takım tezgâhları (presler, enjeksiyon makineleri vb.) yardımıyla, en kısa sürede üretilebilmesini sağlayan

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

MAKİNE YAĞLARI VE YAĞLAMA TEKNİKERİ

MAKİNE YAĞLARI VE YAĞLAMA TEKNİKERİ TANIM Her türlü makine ve motorun düzenli çalışmasının sağlanması ve yıpranmasının asgariye indirilebilmesi için gerekli olan yağlama işlemini ve yağlama sistemlerinin bakım ve onarımını yapan kişidir.

Detaylı

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM TANIM Makine teknikeri; makine mühendislerinin yönetimi ve denetimi altında makinelerin ve motorlu araçların üretimi, bakımı, onarımı konularında çalışan kişidir. _ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE

Detaylı

MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENİ

MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, Mobilya ve Dekorasyon meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Mobilya ve dekorasyon meslek alanı ile ilgili

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU ÇİZİM VE SAYISAL KOD TÜRETİMİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU ÇİZİM VE SAYISAL KOD TÜRETİMİ ÜÇ BOYUTLU ÇİZİM VE SAYISAL KOD TÜRETİMİ Dersin Modülleri Üç Boyutlu Model Oluşturma ve Düzenleme Katı-Yüzey Modelleme ve Görsellik Hesaplama, Sorgulama ve Boyut Geçişleri Kazandırılan Yeterlikler Üç boyutlu

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN AMACI Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere

Detaylı

TIP ELEKTRONİĞİ TEKNİSYENİ

TIP ELEKTRONİĞİ TEKNİSYENİ TANIM Tıp alanındaki teşhis ve tedavi uygulamaları için kullanılan elektronik alet ve cihazların, kullanım, bakım ve onarımını sağlayan, ayrıca bu cihazların doğru olarak kurulması ve kullanılması için

Detaylı

:ENDÜSTRĠYEL OTOMASYON TEKNOLOJĠLERĠ MESLEK :ENDÜSTRĠYEL KONTROLCÜ MESLEK SEVĠYESĠ :3. SEVĠYE

:ENDÜSTRĠYEL OTOMASYON TEKNOLOJĠLERĠ MESLEK :ENDÜSTRĠYEL KONTROLCÜ MESLEK SEVĠYESĠ :3. SEVĠYE ENDÜSTRĠYEL KONTROLCÜ PROGRAMINA ĠLĠġKĠN AÇIKLAMALAR ALAN :ENDÜSTRĠYEL OTOMASYON TEKNOLOJĠLERĠ MESLEK :ENDÜSTRĠYEL KONTROLCÜ MESLEK SEVĠYESĠ :3. SEVĠYE MESLEK ELEMANI TANIMI Görsel programlama,plc programlama,

Detaylı

MİKROTEKNOLOJİ TEKNİSYENİ

MİKROTEKNOLOJİ TEKNİSYENİ TANIM Hassas makine ve ölçü aletlerini imal eden, bakım ve onarımını yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Ölçü aletlerinin montajını yapar, - Kalibirasyon (ayarlamasını) yapar,

Detaylı

Mekatronik Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : Mezun Sayımız : 59

Mekatronik Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : Mezun Sayımız : 59 Mekatronik Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : 2015 Mezun Sayımız : 59 Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 50+50 (2017-2018) : Taban Puan 183,455

Detaylı

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İşgücü İstem Formu (Form 1) Meslek Adı: Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İstenen Meslek : Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri Mesleki ve Teknik Anadolu

Detaylı

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ TANIM Ahşap veya ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen

Detaylı

Yüz güldüren hizmet için...

Yüz güldüren hizmet için... Yüz güldüren hizmet için... HAKKIMIZDA Şener Otomotiv olarak otomotiv, savunma sanayi ve makine sektörüne hizmet vermek amacıyla 1983 yılında İstanbul Balat da kurulmuş ve şu anda 3500m2 kapalı alana sahip

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü 2018 Eğitim - Öğretim Planı

Makine Mühendisliği Bölümü 2018 Eğitim - Öğretim Planı Makine Mühendisliği Bölümü 2018 Eğitim - Öğretim Planı 1. Yarıyıl FIZ1001 Fizik 1 Temel Bilimler 3 0 2 4 5 - MAK1051 Bilgisayar Destekli Teknik Resim Meslek Dersi 2 2 0 3 5 - MAK1061 Temel Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

CAM (CNC) PROGRAMLAMA. Otomatik üretim 1. parçası üretmek

CAM (CNC) PROGRAMLAMA. Otomatik üretim 1. parçası üretmek CAM (CNC) PROGRAMLAMA Dersin Modülleri Otomatik üretim 1 Otomatik üretim 1 Kazandırılan Yeterlikler CAM programı kullanarak CNC ile iş parçası üretmek DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN OKUTULACAĞI DÖNEM

Detaylı

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Matbaa meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KONTROL TEKNİSYENİ/ KONTROL VE ENSTRÜMANTASYON TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL KONTROL TEKNİSYENİ/ KONTROL VE ENSTRÜMANTASYON TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ TANIM Endüstriyel üretimdeki işlemlerin kontrolü (mamulün üretim sürecinin ölçümü) amacıyla otomatik ve bilgisayarlı kontrol sistemlerini kullanan, bakımını yapan, bozulanları onaran ve çalışmalarını sağlayan

Detaylı

LASTİK PLASTİK TEKNİKERİ

LASTİK PLASTİK TEKNİKERİ TANIM Lastik-plastik teknikeri, kimya ve makine mühendislerinin gözetiminde, otomobil ve uçak lastikleri ile çamurluk, taşıt iç döşeme lastikleri vb. her türlü lastik ve plastik üretimi ve şekillendirilmesi

Detaylı

GİRİŞ. Tüm çalışmalarımızda ilke olarak benimsediğimiz değerlerimiz:

GİRİŞ. Tüm çalışmalarımızda ilke olarak benimsediğimiz değerlerimiz: Sanayileşmek, en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır. Çalışması ve yaşaması için ekonomik elemanları memleketimizde mevcut olan büyük, küçük her çeşit sanayii kuracağız ve işleteceğiz. En başta

Detaylı

T.C. Düziçi Kaymakamlığı Düziçi 75. Yıl Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Alan-Dal ve Okul Tanıtımı Her Tür ve Derecedeki Okul Öğrenci, Velilerine ve Halka Açık Olarak; ʺMesleki Eğitimin Tanıtımıʺ Etkinlikleri

Detaylı

İşgücü İstemi (00002966393)

İşgücü İstemi (00002966393) İşgücü İstemi (00002966393) MKEK DESTEK TESİSLERİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ Son Başvuru Tarihi: 16.11.2015 Yayınlanma Tarihi: 05.11.2015 Bilgisayar Teknisyeni Bilgisayar Donanım Bilgisayar Bilgisayar Yazılım Bilgisayar

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ RÜZGÂR SANTRALİ KURULUM BAKIM VE ONARIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ RÜZGÂR SANTRALİ KURULUM BAKIM VE ONARIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ RÜZGÂR SANTRALİ KURULUM BAKIM VE ONARIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi. Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ

ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi. Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ YAZ STAJLARI Staj Süreleri: Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli olan toplam staj (Pratik Çalışma) süresi 60 (altmış)

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ TANIM Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki endüstriyel elektronik sistemlerin tesis, bakım ve onarımını kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir A- GÖREVLER

Detaylı

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Öğretmenleri 1- Mustafa TOPÇU Alan Şefi 2- Akif ÖZGÜR. Atölye Şefi 3- Mahir KARTAL.. Atölye Şefi 4- Süleyman KUVVET. Atölye Şefi 5- Emirer

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ÇİMENTO MEKANİK BAKIMCI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ÇİMENTO MEKANİK BAKIMCI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ÇİMENTO MEKANİK BAKIMCI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSİ

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSİ TANIM Metalürji ve malzeme mühendisi, bileşiminde metal bulunan maden filizlerinden metal ve alaşımlarının elde edilmesi ve bunların belli işlemlerden geçirilerek endüstrinin istediği hammadde haline getirilmesi,

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU. Tanıtım Sunumu

AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU. Tanıtım Sunumu AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU Tanıtım Sunumu Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kurulunun 14.02.1994 tarihli kararıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır.

Detaylı

AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : AHŞAP TEKNOLOJİSİ : AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ

AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : AHŞAP TEKNOLOJİSİ : AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN MESLEK MESLEK SEVİYESİ : AHŞAP TEKNOLOJİSİ : AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Ahşap CNC Makine Operatörü, teknik

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 07.04.14 Pazartesi 10.30 D3-D4 1 Matematik II 07.04.14 Pazartesi 15.30 OD1 1 Mukavemet 08.04.14 Salı 15.30 OD1 1 Beton Teknolojisi 09.04.14 Çarşamba

Detaylı

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE OTOMOTİV ELEKTROMEKANİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE OTOMOTİV ELEKTROMEKANİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE OTOMOTİV ELEKTROMEKANİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN

Detaylı

TORNACI TANIM A- GÖREVLER

TORNACI TANIM A- GÖREVLER TANIM Torna tezgahına bağlanan ve tezgahın ekseni etrafında dönen makine parçası üzerinde, bu eksene dik veya eğik olarak çeşitli metal ya da benzeri parçaları uygun görülen bir kesici yardımıyla işleyen

Detaylı

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. SINIF 1.YARIYIL 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik

Detaylı

TRİKOTAJ ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, trikotaj ile ilgili eğitim veren kişidir.

TRİKOTAJ ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, trikotaj ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, trikotaj ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Trikotaj konusu ile ilgili hangi

Detaylı

Sınav Tarihi : 15.09.2014

Sınav Tarihi : 15.09.2014 Tarihi : 15.09.2014 Tarihi 1 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 GEOMETRİ YAZILI A208- A208 2 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 KİMYA YAZILI A207- A207 3 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 YABANCI DİL YAZILI

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 27.03.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 27.03.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI 27.03.17

Detaylı

KARİYER BİZİMLE BAŞLAR. Bilgi Almak İçin...

KARİYER BİZİMLE BAŞLAR.   Bilgi Almak İçin... KARİYER BİZİMLE BAŞLAR www.tezmaksanakademi.com Bilgi Almak İçin... Tezmaksan Makina olarak, sanayi sektörümüze yönelik sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında, mesleki beceri edinme hususunu çok önemli

Detaylı

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ OTOMASYON SİSTEMLERİ DESTEK ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ OTOMASYON SİSTEMLERİ DESTEK ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ OTOMASYON SİSTEMLERİ DESTEK ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız Otomotiv Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : 2005 Mezun Sayımız : 606 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan :50

Detaylı

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI 1 ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Sağlık hizmetlerinin görünen yüzü hastaneler ve hekimler olmakla birlikte, her ferdi

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MATBAA ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -26 AMAÇ MATBAA Bu faaliyetteki verilecek bilgiler sonucunda

Detaylı

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Nasıl Bir Alandır Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ C İLE MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ C İLE MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ C İLE MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 16.11.15 Pazartesi 09.00 901 1 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 16.11.15 Pazartesi 14.00 306-307 1 İNGİLİZCE I 16.11.15 Pazartesi 14.00 306-307 1 TÜRK DİLİ I

Detaylı

Hilmi Polat. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri. İş Tecrübesi 1 / 5. Adres Bilgileri

Hilmi Polat. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri. İş Tecrübesi 1 / 5. Adres Bilgileri Hilmi Polat Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Pendik - Kaynarca Cep Telefonu : 90 (543) 204 97 26 E-Posta : huzuri@hotmail.com hilmi.polat1@kocaeli.edu.tr Kişisel Web Sayfası : www.hilmipolat.com

Detaylı

CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSİ

CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSİ TANIM Üretilen doğal kaynakların değişik alanlarda kullanılabilir hale getirilmesi, hammadde haline getirilmesini sağlamak amacıyla, gerekli zenginleştirme, zararlı maddelerden arındırma, boyutlandırma

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

MESA MAKINA. Since 1979 MESA MAKİNA DÖKÜM GIDA SAN.TİC.A.Ş. Since 1979

MESA MAKINA. Since 1979 MESA MAKİNA DÖKÜM GIDA SAN.TİC.A.Ş. Since 1979 MESA MAKİNA DÖKÜM GIDA SAN.TİC.A.Ş. Tarihçe KURULUŞ Mehmet Tekelioğlu KENDI BÜNYESİNDE İLK DÖKÜM ISO 9001:2000 BVQI TARAFINDAN ISO TS 16949 BVQI TARAFINDAN OTOMATİK DÖKÜM HATTI İLE ÜRETİM OHSAS 18001:

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK KUMANDA VE OTOMASYON TEKNİKLERİ GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK KUMANDA VE OTOMASYON TEKNİKLERİ GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK KUMANDA VE OTOMASYON TEKNİKLERİ GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2014 STRATEJİK PLANI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2014 STRATEJİK PLANI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2014 STRATEJİK PLANI İÇİNDEKİLER BİRİM TANITIMI Fiziksel Altyapı Bölüm Araç ve Gereçleri Mevcut Durumumuz GZFT Analizi Güçlü Yönlerimiz Zayıf Yönlerimiz

Detaylı

AHŞAP TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE ÇİZİMİ (AUTOCAD) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

AHŞAP TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE ÇİZİMİ (AUTOCAD) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü AHŞAP TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE ÇİZİMİ (AUTOCAD) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

MADEN MÜHENDİSİ TANIM

MADEN MÜHENDİSİ TANIM TANIM Yeraltında ve yer üstünde bulunan her tür enerji, maden ve doğalgaz yatağının ekonomik bir biçimde işletilmeye elverişli olup olmadığına karar veren, madenlerin işletilmesi için gerekli tesisleri

Detaylı

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER TEKNİKERİ

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER TEKNİKERİ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER TEKNİKERİ TANIM Süs Bitkileri, Gıda, boya ilaç ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi, etkin madde elde edilmesi, korunması, kültüre alınması,

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 13.01.14 Pazartesi 10.30 OD1 1 Matematik I 13.01.14 Pazartesi 14.00 802-803-804 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 13.01.14 Pazartesi 14.00 802-803-804

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar KAL a Bakış OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1955 yılında Bakanlığımız tarafından ortaya konan Maarif Kolejleri projesi kapsamında açılmıştır. Türkiye nin dünyaya eğitim alanında kendi tavrını koyduğu en önemli

Detaylı

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ÖN ÜFLEMECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ÖN ÜFLEMECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ÖN ÜFLEMECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ TANIM Ahşap malzemelerden yapılan her türlü sabit, hareketli doğramaların ve iç-dış mekan doğramaların projelerine göre imalat, montaj ve onarım işlemlerini, kendi başına ve/veya ekip halinde ve belirli

Detaylı

OTOMOTİV ÖĞRETMENİ TANIM

OTOMOTİV ÖĞRETMENİ TANIM TANIM A-GÖREVLER OTOMOTİV ÖĞRETMENİ Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere otomotiv meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. Otomotiv meslek alanı ile ilgili hangi

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ TANIM Diş hekiminin kendisine verdiği ölçülere göre hastanın eksik olan diş ve ağız dokularını tamamlayan ve düzenleyen, protez ve diş köprülerini yapan kişidir. A- GÖREVLER - Gelen ölçünün kaydını yapar,

Detaylı

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ KESME DEKORCU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ KESME DEKORCU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ KESME DEKORCU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı