CALLPRO ÇAĞRI KAYIT YAZILIM V. 9.1 KULLANIM KLAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CALLPRO ÇAĞRI KAYIT YAZILIM V. 9.1 KULLANIM KLAVUZU"

Transkript

1 CALLPRO ÇAĞRI KAYIT YAZILIM V. 9.1 KULLANIM KLAVUZU Merhaba, CallPro Çağrı Kayıt Yazılım V.9 proğramına hoş geldiniz. Sizinle adım adım CallPro V.9 proğramını kullanmayı öğreneceğiz. Kolay Gelsin. ANA SAYFADA; Pencere,Seçenekler,İletişim Penceresi,CallPro Hakkında seçenekleri bulunmaktadır. İşlem yapabilmek için giriş yapılmalıdır. Soldaki adam ikonunda oturum açmış olan kullanıcının adı gözükür. PENCERE : Ekran içinde açılı olan pencereleri gösterir. SEÇENEKLER : Menü görünümü değiştirilebilir. İstendiği takdirde Windows gezgini şeklinde görünüm değiştirilebilir. Veya ağaç yapısı seçilebilir. Ağaç yapısında yazı ve ikonlarla yapılabilecek işlemler görülmektedir. Seçilen görünüm data base e kayıt edilir. Ve

2 program kapatılıp açıldığında son şeklini muhafaza eder. Araç çubuğunda ise ; her kullanıcı kendine özel butonlar tanımlayabilir.her kullanıcının ayrı butonlar tanımlamasına program izin verir. İLETİŞİM PENCERESİ: santralden gelen bilgilerin online görüldüğü bir pencere açılır. Ve santralden bilgilerin bilgisayara gelip gelmediği bu bölümde izlenebilir.pencere istenildiği takdirde genişletilebilir. CALLPRO HAKKINDA: CallPro hakkındaki bilgiler buradan izlenebilir. Tüm bu seçeneklerin hemen altında ise ; 1-)TANIMLAMALAR 2-)TARİFELER 3-)RAPORLAR 4-)SİSTEM AYARLARI 5-)GRAFİKLER 6-)GİRİŞ YAP 7-)EKRAN KİLİTLE seçenekleri bulunur. 1-)TANIMLAMALAR : Bu seçeneğin içerisinde ; 1.a) Grup 1.b) Personel 1.c)Trunk 1.d)Fihrist 1.e) Kullanıcılar 1.f) Telekom Operatörleri bulunur.

3 1.a)Grup : Hiç giriş yapılmamış ise her hangi bir menüye tıklandığı takdirde önce şifre ekranı karşımıza gelir. KULLANICI ADI : CPRO ŞİFRE : ( BEŞ ADET SIFIR) Grup tanımlamasına girildiğinde aynı zamanda personel tanımlaması da yapılabilir. Ve gruplar belli bir hiyerarşiye göre değerlendirilebilir.ana grup altında bulunan gruplar ayrı dökümlerde görülebilir. Grup girdikte sonra istenilen grubun yanında bulunan + (artı) işaretine tıklandığı takdirde karşımıza grup abone yazısı çıkacaktır.bu yazıya tıklandığı takdirde bu gruba bağlı olan personelin listesi ekrana gelecektir.listenin sonuna istendiği takdirde yeni kayıt eklenebilmektedir. Mevcut kayıtların üzerinde değişiklik yapılabilmektedir.tablonun sağ üst köşesinde ki sol ok tuşuna basıldığı takdirde bir önceki pencereye geçilebilir.istendiği takdirde bir veya birden fazla kayıt seçilerek sil tuşuna basıldığında bu kayıtlar silinebilir.sil tuşuna basıldığı takdirde bir ikaz mesajı ekrana gelecektir.kullanıcıya işleme devam edip etmeyeceği sorulacaktır. Şöyleki ; Önemli not : Bu kayıtları sildiğiniz takdirde grup silme işleminde sadece o gruplar değil aynı zamanda gruba bağlı olan tüm aboneler birlikte silinir. 1.b)Personel : Bu bölümde; Dahili numara, Ad-soyad, Grup yetki kodu, Ücret çarpanı,elektronik posta adresi, Personelin bağlı olduğu grubun raporunu otomatik olarak gönderilip gönderilmeyeceği bilgileri tanımlanmaktadır. Not : Yetki Kodu, personelin dış görüşme yapması için verilen şifredir. Ücret Çarpanı : her dahili numaraya farklı ücretlendirme verebilme özelliğidir. Örneğin Otellerde müşteriye uygulanan ücret çarpanı 2 ise, personelin ücret çarpanı 1 olarak tanımlanabilir.veya resmi görüşmeler ile özel görüşmelerin ayrı ücretlendirildiği firmalarda bu Ücret çarpanı özelliği ile farklı ücret uygulaması yapılabilir. Personel girişinin hemen üzerinde BLOK GİRİŞ BÖLÜMÜ bulunur.. Bu bölüme tıklandığında, bir pencere ekrana gelir.bu blok giriş penceresidir İlk girilen numara ve son girilen numara yazılarak toplu giriş gerçekleştirilir. Genel ad-soyad verilmek istendiğinde ad soyad a örneğin x ve y girmek suretiyle başlata tıklanır.

4 Grup var ise blok giriş numaralarının hangi gruba ait olduğu seçilir. Eğer tanımlana blok giriş numaraları daha önce girilmiş ise pencerenin altındaki mevcut numaraları güncelle seçeneği işaretlenir. Eğer işaretlenmez ise blok girişte bu numaralar yeni girilen parametrelere göre güncellenmez.blok Giriş butonuna tekrar tıklandığı takdirde blok giriş penceresi kapanacaktır. 1.c)Trunk : Trunklar tanımlanmadığı takdirde o trunktan yapılan görüşmeler ücretlenemez. Trunk tanımlamalarında ; Trunk kodu,dış hat no,ücret Tarifesi,Darbe sinyali seçenekleri bulunmaktadır. Trunk tanımlamalarında ÜCRET TARİFESİ kolonundaki değerler yazılı bölümün üzerine gelinerek değiştirilebilir. 1.d)Fihrist : Bu bölüm firmanın telefon bölümüdür. Bu bölümde dikkat edilecek husus firma ile aynı alan kodunu kullanan numaranın alan kodu yazılmadan rehbere girilmelidir. Arama bölümünde müşteri adına, telefon numarasına, adrese, e- posta veya web adresine göre arama yapılabilir.arama çalıştırıldıktan sonra çıkan veriler sağ ve sol oklar ile takip edilebilir. 1.e)Kullanıcılar :Sınırsız sayıda kullanıcı tanımlanabilir. Fakat bunlar 4 farklı kullanıcı tipinde olmalıdır. 1. TEKNİK SERVİS KULLANICISI: Sistemde her şeyi yapabilir. 2. YÖNETİCİ KULLANICISI: Sistemde her şeyi yapabilir yalnızca santral ile ilgili iletişim parametrelerini değiştiremez.

5 3. KULLANICI : Personel,grup,fihrist gibi temel tanımlamaları yapabilir, rapor alabilir. Fakat ücretlendirmeyi etkileyecek düzenlemeleri yapamaz. Ve sistem parametrelerini değiştiremez. 4. OPERATÖR: Sadece ücretlendirmeyi etkilemeyen veri girişlerini yapabilir. NOT : Tüm kullanıcıların yaptıkları tüm işlemler kayıt altına alınmaktadır. Kim hangi işlemi, hangi tarihte gerçekleştirmiş ise bu işlemlerin kayıtları tutulur ve rapor olarak alınabilir. 1.f)Telekom Operatörleri : Bu bölümde Telekom servis sağlayıcıları tanımlanır, mevcutlar değiştirilebilir. Silme işlemi yine bu bölümde gerçekleştirilir. Silme işlemi sırasında silme yapmadan önce gerekli uyarılar proğram tarafından kullanıcıya sunulur. 2-)TARİFELER : Bu bölümde her bir servis sağlayıcının altında iki adet tarife bulunur. a)detaylı Tarife b)indirim Tarifesi 2.a)Detaylı Tarife : Bu bölümde alan kodu,alan adı, kontör süresi, kontör ücreti, o alan koduna indirim uygulanıp uygulanmayacağını soran seçenek bulunur. Alan kodu bölümüne sadece alan kodu girilmek zorunluluğu yoktur. Örneğin ; numaranın tamamı veya istenen sayı kadar numara girilebilir yazılabilir ve sadece o numaraya özel ücretlendirme tarifesi uygulanır. Blok değişiklik yapılmak istendiğinde değiştirilecek olan bölüm taranır, blok giriş butonuna tıklanır. Çıkan pencereye kontör süresi ve kontör ücreti yazılarak başlat butonuna basılır. 2.b)İndirim Tarifesi: : Bu bölümde başlangıç saati, bitiş saati, indirim oranı, gün, indirim uygulanacağı, parametre bölümü bulunur. Başlangıç ve bitiş saati ss:dd formatında yazılır Gün bölümünde ise ; Pazartesi 1 Salı 2 Çarşamba 3 Perşembe 4 Cuma 5 Cumartesi 6 Pazar 7 olarak belirtilmelidir. Ve 1 gün ikiye bölünmüş olarak uygulanır. Çünkü indirimler günün belli zaman dilimlerinde farklılık gösterebilir. Örneğin: Pazartesi 1 de saat 23:00 ve 23:59 olarak Pazartesi 2 de ise ikinci kayıt 00:00 ve uygulanır. Pzar günü ise tamgün indirimli olduğundan bir kez kullanılır. Ve başlangıç bitiş belirlenirken sırasıyla 00:00, 23:59 olarak tanımlanabilir. İndirimin uygulanacağı parametre bölümünde ise ; İndirim 2 şekilde uygulanır. Süreye İndirim,Kontör Ücretine İndirim Servis sağlayıcının kullandığı indirim tipi o an hangisi ise o bölüm seçilir.

6 3.)RAPORLAR a) Grup Bazlı Raporlar b) Abone Bazlı Raporlar c) Trunk Bazlı Raporlar d) Aranan Numara Bazlı Raporlar e) Dahili Aramalar f) Sistem Logları 3.a)Grup Bazlı Raporlar : 1.Detay Rapor 2.Liste rapor 3.a. 1.Detay Rapor : Rapor seçenekleri ; rapor parametrelerini buradan seçebilirsiniz. *Abone seçiminde; listenin tümü veya seçeceğiniz numaralar işaretlenir. *Grup seçiminde ise ; grubun tümü veya seçili numaralar işaretlenir. Başlangıç ve bitiş tarihi verilir.bu bölümde takvim kullanılabilir veya tarih elle yazılabilir. Saat seçimi başlangıç ve bitiş olarak seçilebilir. Pencerede ayrıca, sıralama seçimi bölümü bulunur. Ve alınacak raporun sıralamasını bu bölümden seçilebilir.sıralama seçiminde departmanlar ve abonelerde ayrıca sıralanabilir.şöyleki ; Departmanlar; isime göre, görüşme süresine göre, veya görüşme ücretine göre sıralanabilir. Aboneler bölümünde ise ; Ad-soyad a göre, soyad-ad a göre, dahili numaraya göre, görüşme süresine göre veya görüşme ücretine göre sıralanabilir. İstatistik Bilgiler bölümünde ise; GSM görüşmeleri,uluslararası görüşmeler,şehirlerarası görüşmeler,şehir içi görüşmeler,..ile başlayan görüşmeler,gelen çağrılar seçenekleri bulunur.

7 Grafik Desteği bölümünde; Günün saatlerine göre ücret dağılımı,haftanın günlerine göre ücret dağılımı, Ayın günlerine göre ücret dağılımı,tarife vetrunk bazında ücret dağılımı seçenekleri vardır. Ayrıca yine bu pencerede N ler bölümü bulunur.en Maliyetli ilk.. numara, En uzun görüşülen ilk..numara, En uzun görüşülen.numara(arayan). Bu pencerenin içinde renk seçimi seçeneklerin de bulunur. Renkli veya siyah beyaz seçeneğinden birini kullanarak raporlarınızın grafik desteğini alabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise ; grafikleri departmanların içerisinde göster bölümüdür. Bu seçeneği işaretleyerek duruma göre raporu alabilirsiniz. Genel Ayarlar penceresinde ise ; Görüşme sürelerine, Gelen çağrıların eklenme veya eklenmeme, Rapor başlığı görünsün sadece ilk sayfada veya her sayfada, Rapor aralığının görüntülenmesi veya görüntülenmemesi seçeneklerini görebilirsiniz. Gruplar penceresinde bulunan seçenekler ; Abone bilgilerini gösterme, Her departmanı, yeni sayfadan başlat. Sayfa Marjinleri bölümü ise ; sayfanın solunda, sağında,altında ve üstünde ne kadar boşluk bırakılacağının ayarlanması seçeneğidir Rapor Fontları ; bu bölüm yazı fontlarının değiştirilmesi seçeneğidir. Listeden yazı tipi seçilir.yazının büyüklüğü ve küçüklüğü ayarlanabilir. Fihrist ara penceresinde; Tüm numaralar dahil, Sadece fihristteki numaralar dahil,fihristteki numaralar hariç seçenekleri bulunur. Tüm bunlar düzenlendikten sonra raporla butonuna basılarak rapor alınabilir. NOT : Rapor alındıktan sonra ekranda üst tarafta bazı butonlar bulunur. Sağ ve sol okları, sağ son sayfaya, sol son sayfaya git okları bulunur Hemen yanında ki buton ise;.git butonudur, hangi sayfaya gideceğinizi gösterir. X butonu açılan alt raporları kapatır.yanındaki printer ikonu raporu yeniler. Zarf ikonu ise farklı bir formatta kayıt yapar. Hemen yanındaki buton ise soldaki grup penceresini kapatır. Büyüteç ikonu ise raporunuzu büyütür. Dürbün ikonu rapor içerisinde belli bir text i (numara,isim vb) aratır.

8 3.a.2)Liste Rapor : *Abone seçiminde; listenin tümü veya seçeceğiniz numaralar işaretlenir. *Grup seçiminde ise ; grubun tümü veya seçili numaralar işaretlenir. Başlangıç ve bitiş tarihi verilir.bu bölümde takvim kullanılabilir veya tarih elle yazılabilir. Saat seçimi başlangıç ve bitiş olarak seçilebilir. Genel ayarlar ara penceresinde, Rapor başlığı sadece ilk sayfada görünsün,her sayfa başında görünsün, Personeli departmanlara göre grupla, Departman Hiyerarşisini etkinleştir seçenekleri bulunur. Sayfa Marjinleri bölümü ise ; sayfanın solunda, sağında,altında ve üstünde ne kadar boşluk bırakılacağının ayarlanması seçeneğidir Rapor Fontları ; bu bölüm yazı fontlarının değiştirilmesi seçeneğidir. Listeden yazı tipi seçilir.yazının büyüklüğü ve küçüklüğü ayarlanabilir. Fihrist ara penceresinde; Tüm numaralar dahil, Sadece fihristteki numaralar dahil,fihristteki numaralar hariç seçenekleri bulunur. Pencerede ayrıca, sıralama seçimi bölümü bulunur. Ve alınacak raporun sıralamasını bu bölümden seçilebilir.sıralama seçiminde departmanlar ve abonelerde ayrıca sıralanabilir.şöyleki ; Departmanlar; isime göre, görüşme süresine göre, veya görüşme ücretine göre sıralanabilir. Aboneler de ; Ad-soyad a göre, soyad-ad a göre, dahili numaraya göre, görüşme süresine göre veya görüşme ücretine göre sıralanabilir. Filtreler ara penceresinde bulunan özellikleri seçerek raporlarınızı filtreleyebilirsiniz.filtre yok seçeneği ile raporlar hiçbir filtreye tabi tutulmaz. Diğer filtreleme seçenekleri : Toplam görüşme süresi en az (belirlediğiniz süre girilir) Toplam görüşme süresi en az.(dk) (belirlediğiniz dakika girilir) Toplam görüşme ücretinde ilk. (belirlediğiniz kişi adedi girilir) Toplam görüşme süresinde ilk (belirlediğiniz kişi adedi girilir) Tüm bunlar düzenlendikten sonra raporla butonuna basılarak rapor alınabilir.

9 Tüm bunlar düzenlendikten sonra raporla butonuna basılarak rapor alınabilir. 3.b)Abone Bazlı Raporlar 1.Detay Rapor 2.Liste Rapor 3.b1.Detay Rapor : Rapor seçenekleri ; rapor parametrelerini buradan seçebilirsiniz. *Abone seçiminde; listenin tümü veya seçeceğiniz numaralar işaretlenir. *Grup seçiminde ise ; grubun tümü veya seçili numaralar işaretlenir. Başlangıç ve bitiş tarihi verilir.bu bölümde takvim kullanılabilir veya tarih elle yazılabilir. Saat seçimi başlangıç ve bitiş olarak seçilebilir. Pencerede ayrıca, sıralama seçimi bölümü bulunur. Ve alınacak raporun sıralamasını bu bölümden seçilebilir.sıralama seçiminde departmanlar ve abonelerde ayrıca sıralanabilir.şöyleki ; Departmanlar; isime göre, görüşme süresine göre, veya görüşme ücretine göre sıralanabilir. Aboneler bölümünde ise ; Ad-soyad a göre, soyad-ad a göre, dahili numaraya göre, görüşme süresine göre veya görüşme ücretine göre sıralanabilir. İstatistik Bilgiler bölümünde ise; GSM görüşmeleri,uluslararası görüşmeler,şehirlerarası görüşmeler,şehir içi görüşmeler,..ile başlayan görüşmeler,gelen çağrılar seçenekleri bulunur. Filtreler ara penceresinde bulunan özellikleri seçerek raporlarınızı filtreleyebilirsiniz.filtre yok seçeneği ile raporlar hiçbir filtreye tabi tutulmaz. Diğer filtreleme seçenekleri : Toplam görüşme ücreti en az (belirlediğiniz rakam girilir) GSM görüşme ücreti en az.(belirlediğiniz rakam girilir) Uluslar arası görüşme ücreti en az..(belirlediğiniz rakam girilir) Şehirlerarası görüşme ücreti en az (belirlediğiniz rakam girilir)

10 Toplam görüşme süresi en az.(dk) (belirlediğiniz dakika girilir) GSM görüşme süresi en az (dk) (belirlediğiniz dakika girilir) Uluslar arası görüşme süresi en az.(dk) (belirlediğiniz dakika girilir) Şehirlerarası görüşme süresi en az.(dk) ( belirlediğiniz dakika girilir) N ler ara penceresinde ;.En maliyetli ilk.. numara ( Örneğin belirlediğiniz ilk 10) En uzun görüşülen ilk..numara (Aranan) (Örneğin belirlediğiniz ilk 10) En uzun görüşülen.numara(arayan) (Örneğin belirlediğiniz ilk 5) En maliyetli ilk.(personel) (Örneğin belirlediğiniz ilk 20) En uzun görüşen ilk..(personel) (Örneğin belirlediğiniz ilk 10) seçenekleri bulunur. Genel Ayarlar penceresinde ise ; Detaylar görüntülenmesin ancak toplam süreye dahil edilsin Detaylar görüntülensin ve toplam süreye dahil edilsin seçenekleri bulunur. Rapor başlığı görünsün sadece ilk sayfada veya her sayfada, Rapor aralığının görüntülenmesi veya görüntülenmemesi seçeneklerini görebilirsiniz. Aboneler ara penceresinde ; Abonelerin Sadece özet bilgilerini göster Her yeni sayfada abone başlığını göster Her aboneyi yeni sayfadan başlat seçeneklerini görebilirsiniz. Gruplar penceresinde bulunan seçenekler ; Abone bilgilerini gösterme, Her departmanı, yeni sayfadan başlat. Sayfa Marjinleri bölümü ise ; sayfanın solunda, sağında,altında ve üstünde ne kadar boşluk bırakılacağının ayarlanması seçeneğidir Rapor Fontları ; bu bölüm yazı fontlarının değiştirilmesi seçeneğidir. Listeden yazı tipi seçilir.yazının büyüklüğü ve küçüklüğü ayarlanabilir. Fihrist ara penceresinde; Tüm numaralar dahil, Sadece fihristteki numaralar dahil,fihristteki numaralar hariç seçenekleri bulunur. Tüm bunlar düzenlendikten sonra raporla butonuna basılarak rapor alınabilir.

11 NOT : Rapor alındıktan sonra ekranda üst tarafta bazı butonlar bulunur. Sağ ve sol okları, sağ son sayfaya, sol son sayfaya git okları bulunur Hemen yanında ki buton ise;.git butonudur, hangi sayfaya gideceğinizi gösterir. X butonu açılan alt raporları kapatır.yanındaki printer ikonu raporu yeniler. Zarf ikonu ise farklı bir formatta kayıt yapar. Hemen yanındaki buton ise soldaki grup penceresini kapatır. Büyüteç ikonu ise raporunuzu büyütür. Dürbün ikonu rapor içerisinde belli bir text i (numara,isim vb) aratır. 3.c)Trunk Bazlı Raporlar : 1. Detay liste rapor *Abone seçiminde; listenin tümü veya seçeceğiniz numaralar işaretlenir. *Grup seçiminde ise ; grubun tümü veya seçili numaralar işaretlenir. Başlangıç ve bitiş tarihi verilir.bu bölümde takvim kullanılabilir veya tarih elle yazılabilir. Saat seçimi başlangıç ve bitiş olarak seçilebilir. Trunk seçimi de aynı şekilde uygulanır. Grafik Desteği ara pencerinde ki seçenekler; Günün saatlerine göre ücret dağılımı Haftanın günlerine göre ücret dağılımı Ayın günlerine göre ücret dağılımı Tarife ve trunk bazında ücret dağılımı bulunmaktadır. Etkin kılmak istenen özellikler kutu içine tıklanarak etkinleştirilir. N ler ara penceresinde ;.En maliyetli ilk.. numara ( Örneğin belirlediğiniz ilk 10) En uzun görüşülen ilk..numara (Aranan) (Örneğin belirlediğiniz ilk 10)

12 En uzun görüşülen.numara(arayan) (Örneğin belirlediğiniz ilk 5) En maliyetli ilk.(personel) (Örneğin belirlediğiniz ilk 20) En uzun görüşen ilk..(personel) (Örneğin belirlediğiniz ilk 10) seçenekleri bulunur. Ayrıca yine bu bölümde rapor alırken uygulamayı düşündüğünüz siyah beyaz veya renkli seçeneklerini bulabilirsiniz. Genel Ayarlar penceresinde ise ; Gelen çağrılar; Detaylar görüntülenmesin ancak toplam süreye dahil edilsin Detaylar görüntülensin ve toplam süreye dahil edilsin seçenekleri bulunur. Rapor başlığı görünsün sadece ilk sayfada veya her sayfada, Rapor aralığının görüntülenmesi veya görüntülenmemesi seçeneklerini görebilirsiniz. Rapor Fontları ; bu bölüm yazı fontlarının değiştirilmesi seçeneğidir. Listeden yazı tipi seçilir.yazının büyüklüğü ve küçüklüğü ayarlanabilir. Fihrist ara penceresinde; Tüm numaralar dahil, Sadece fihristteki numaralar dahil,fihristteki numaralar hariç seçenekleri bulunur. Gruplandırma ve sıralama ara penceresinde; Tarifeler,Trunklar,Departmanlar ve Aboneler küçük pencereleri bulunur. Tarifeler başlığı altında; Grupla İsim Görüşme ücreti Görüşme süresi Grafikler etkin Sayfa başı yap Trunklar başlığı altında, Grupla Trunk kodu Görüşme ücreti Görüşme süresi Grafikler etkin Sayfa başı yap Departmanlar başlığı altında Grupla

13 İsim Görüşme ücreti Görüşme süresi Grafikler etkin Sayfa başı yap Aboneler başlığı altında Grupla Ad soyad Soyad-ad Dahili numara Görüşme ücreti Görüşme süresi Grafikler etkin Sayfa başı yap Eğer tüm bu seçenekler işaretlenirse rapor, en başta tarifeler altında trunklar onun altında departmanlar ve en altında da aboneler şeklinde oluşacaktır. İstatistik Bilgiler bölümünde ise; GSM görüşmeleri,uluslararası görüşmeler,şehirlerarası görüşmeler,şehir içi görüşmeler,..ile başlayan görüşmeler,gelen çağrılar seçenekleri bulunur Tüm bunlar düzenlendikten sonra raporla butonuna basılarak rapor alınabilir. NOT : Rapor alındıktan sonra ekranda üst tarafta bazı butonlar bulunur. Sağ ve sol okları, sağ son sayfaya, sol son sayfaya git okları bulunur Hemen yanında ki buton ise;.git butonudur, hangi sayfaya gideceğinizi gösterir. X butonu açılan alt raporları kapatır.yanındaki printer ikonu raporu yeniler. Zarf ikonu ise farklı bir formatta kayıt yapar. Hemen yanındaki buton ise soldaki grup penceresini kapatır. Büyüteç ikonu ise raporunuzu büyütür. Dürbün ikonu rapor içerisinde belli bir text i (numara,isim vb) aratır.

14 3.d)Aranan numara Bazlı Raporlar 1.Detay Rapor/Liste Rapor Bu bölümde ki pencerelerden bir tanesi de numara seçimi penceresidir. Bu aranan numaralar bu pencereye girilir. Tarih seçiminde tarih aralıkları belirlenir. Genel ara penceresinde, seçilen numaralar ile tam eşleşsin, kısmi eşleşsin seçenekleri bulunur. Seçilen numaraların tam eşleşmesi durumu numaranın tamamı girildiği takdirde oluşur. Örneğin Numara seçimine yazdığınız takdirde tam eşleşsin seçeneğini işaretleyerek sadece bu numaraya ait bilgilere ulaşılabilir. Seçilen numaranın kısmi eşleşmesi ise numara seçimine 0533 yazdığınız takdirde kısmi eşleşsin seçeneğini işaretleyerek 0533 ile başlayan tüm numaraların aranmasına ilişkin bilgilere ulaşılabilir. Detaylar görüntülensin seçeneği seçildiği takdirde,tarih,saat,süre,trunk&tarife,kontör,ücret,dahili no,tanım,toplam ücret görüntülenecektir. Aboneler gruplansın seçeneği seçildiği takdirde, ad-soyad,dahili no,süre,ücret görüntülenecektir.veya iki seçenek birden işaretlenebilir. İki seçenekde işaretlenmediği takdirde aranan numara,süre ve ücret görüntülenir. Filtreler (aranan numaralar içinde) ara penceresinde; Filtre yok Toplam görüşme ücreti en az. Toplam görüşme süresi en az..(dk) Toplam görüşme ücretinde ilk.. Toplam görüşme süresinde ilk.. Seçenekleri ile raporlarınızı düzenleyebilirsiniz.

15 3.e)Dahili Aramalar ; Bu bölümde personelin dahili numara aramalarının raporlarını düzenleyebilirsiniz. Tarih aralığını belirttikten sonra dahili numara kutucuğuna incelemek istediğiniz dahili numarayı yazdığınız takdirde o dahili numarayı hangi dahili numaraların aradığını veya seçtiğiniz dahili numaranın hangi dahili numaraları aradığını inceleyebilirsiniz. Raporunuz Arayan,Aranan, Tarih,Süre,Saat şeklinde düzenlenecektir. 3.f) Sistem Logları : Sistem içinde yapılan tüm işlemlerin kimler tarafından yapıldığı, yetki seviyeleri, hangi tarihte ve hangi saatte işlemin yapıldığına dair raporlara ulaşılabilmektedir. 4.SİSTEM AYARLARI Sistem ayarlarının altında ; a) Terminal İletişimi b) Genel Ayarlar c) Veritabanı Tutarlılık İncelemesi d) Kayıt Silme İşlemi e) Veritabanı Yedekleme f) Veritabanı Geri Yükleme g) Elektronik Pano Ayarları bulunmaktadır. 4.a) Terminal Ayarları : Sistem içinde santral tipi seçme ve data ayarları işlemleri bu bölümden yapılmaktadır. Bu bölümde sadece teknik servis personeliniz işlem yapabilmektedir. 4.b)Genel Ayarlar : Genel ; Ekran kilitleme süresini bu bölümde değiştirebilirsiniz. Ayrıca Ağaç Menüsünün boyutunu bu bölümde değiştirebilirsiniz.

16 Otomatik raporlar; Otomatik olarak sistemin rapor almasını sağlayabilirsiniz. Rapor dosyasını Excel,Word,PDF,PTF formatında ilgili alıcılara gönderebilirsiniz. Gönderme işlemleri, kişisel raporlar, Grup raporlar veya Şirket raporlar seçilerek gerçekleştirlebilir. NOT : Göndereceğiniz rapor önceden taslak olarak saklanmış olmalıdır. Raporlar; Eğer firma darbe sinyalini almıyorsa buraya girilecek parametre ile belli sürenin altındaki görüşmelerin raporlanmaması sağlanır. Alarmlar, Bu bölümde gerekli parametreleri girerek sistemin alarm göndermesini sağlayabilirsiniz.iletişim alarmı ile, belli bir süre boyunca görüşme bilgisi gelmediği takdirde ilgili kişiye gönderilen alarm çeşididir. Araryan veya aranan numara alarmı : Bu bölüme girilecek numaralarla sistemin izlediğiniz numaraların görüşme olduğu anda ilgili kişiye gönderdiği alarm çeşididir. Not : Alarm gidecek in bu bölümde girilmesi gerekmektedir. 4.c) Veritabanı Tutarlılık İncelemesi :Sisteme yeni dahil edilen ücret tarifeleri veya ücretlendirme sistemini etkileyecek herhangi bir işlemde Veritabanı Tutarlılık İncelemesi isteyip istemediğinizi sistem soracaktır. Evet dediğiniz takdirde bu pencere açılacaktır.. Başlangıç ve bitiş tarihleri arasındaki veriler yeniden hesaplanacaktır. 4.d)Kayıt Silme İşlemi : Başlangıç ve bitiş tarihlerini girdikten sonra Çağrı Kayıt bilgilerini, dahili kayıt bilgilerini veya sistem loglarını başlat butonuna bastıktan sonra sistem silecektir. 4.e) Veritabanı yedekleme : Veritabanını yedekleyebilirsiniz 4.f) Veritabanı Geri Yükleme : Daha önceden yedeklediğiniz dosyaları bu bölümden sisteme yeniden yükleyebilirsiniz. 4.g) Elektronik Pano Ayarları : Bu Elektronik Pano sayesinde şirketinizde yapılan görüşmeleri istediğiniz parametreleri girerek şirket girişine yerleştirebilirsiniz. Sistemdeki bu özellik sayesinde caydırıcılık veya motivasyon marjinal seviyeye çıkacaktır.

17 5.GRAFİKLER : a)dış Hat Anlık Yoğunluk 5.a) Dış Hat Anlık Yoğunluk : Bu bölümde çağrı trafiğinin analizini yapabilirsiniz. Anlık yoğunlukta her saniye dikkate alınarak hazırlanmış bu özellik sayesinde şirketiniz için gerekli olan FCT cihazları, Türk Telekom hatları,ip hat vb. ihtiyaçlarınızı belirleyebilirsiniz. Örneğin ; filtreleme bölümüne 0312 yazdığınız takdirde eğer bu şehirde bir şubeniz var ise IP hat ihtiyacınızın adedi belirlenmiş olacaktır. 6.GİRİŞ YAP : Bu bölüme kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdiğiniz takdirde sistem içinde çalışma yapabilirsiniz. 7.EKRANI KİLİTLE : Bu bölüme kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek çalışma ekranınızı kilitleyebilir böylece yetkisiz kişilerin proğramınızı kullanmasını önleyebilirsiniz.

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 1. GİRİŞ

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 GİRİŞ Evde

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI GEÇİCİ DOSYALARIN TEMİZLENMESİ: Araçlar menüsü altındaki internet özellikleri seçeneğine girilir. Göz atma geçmişi başlığı altındaki Sil butonu tıklanır. GEÇİCİ DOSYALARIN

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

ICubes Giriş. adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır

ICubes Giriş.  adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır ICUBES ICubes, Ipsos çalışanları ve müşterileri için tasarlanmış, üretim datalarını farklı bir platform üzerinden toplu şekilde görmeye yarayan bir programdır. ICubes Giriş http://ids.ipsos.com.tr/icubes/

Detaylı

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU Sürüm 1.0 Ocak 2011 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş Ve Program Kullanımı 2. Provizyon Süreci 3. Paket Oluşturma ve Fatura Gönderim Süreçleri 1 1. Sisteme

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ İçindekiler 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.1.YENİ DERS AÇMA NASIL YAPILIR?... 3 2.ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ EKRANINDA ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE DERS NASIL EKLENİR?... 9 2.1.YENİ DERS EKLEME... 11 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Asis Akıllı Bilet Mobil Android Uygulaması Mobil Ulaşım Rehberi. www.akillibiletim.com

Asis Akıllı Bilet Mobil Android Uygulaması Mobil Ulaşım Rehberi. www.akillibiletim.com Asis Akıllı Bilet Mobil Android Uygulaması Mobil Ulaşım Rehberi www.akillibiletim.com Açıklama Kullanıcılara kolaylık sağlayan Asis Akıllı Bilet Mobil Ulaşım Rehberi ile www.akillibiletim.com sitesine

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Beste Öztamur Ünvan: Proje Yön Döküman versiyonu: 2.2 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama 1.0 15.11.2013 Beste Öztamur

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Kullanıcı Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgi... 3 2. Tegsoft Sistemine Giriş...

Detaylı

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU Sayfa No 1/14 KULLANICI EKRANI KULLANICI EKRANLARININ KULLANILMASI ne Giriş İçin Site Adresinin Yazılması İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yerine getirilen hizmet ve araç taleplerinin

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

Admin Panel Kullanım Klavuzu

Admin Panel Kullanım Klavuzu Admin Panel Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER 1.Login Ekranı 2.Anasayfa Ekranı 3.Kullanıcı Ekranı 4.Yeni Kullanıcı Ekleme Ekranı 5.Projeler Ekranı 6.Yeni Proje Ekleme Ekranı 7.Proje Düzenleme Ekranı 8.Proje

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri... 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu Mart 2012 İçerik 1.1 Kişisel Evrak Aramalarında Bulabileceğiniz Evraklar... 4 1.1.1 Kişisel Gelen

Detaylı

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1. AMAÇ ve KAPSAM... 3 1.2. YAZILIMA GENEL BAKIŞ... 3 2. SİSTEM KULLANMI... 3 2.1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2.2. BİLDİRİM İŞLEMİ

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - iphone Ürün : TradeMaster FX - iphone Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU 2015 ARALIK I 1. İçindekiler 1.1 Paraf Bekleyenler... - 1-1.2 İmza Bekleyenler... - 2-1.3 e-imzalama İşlemi... - 4-1.4

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU 1. Şifre Oluşturma İşlemi 2. Online Borsa Erişim 3. Online Borsa Uygulamasında Portföy e Bağlantı 4. Portföy Bilgileri Görüntüleme 5. Emir İletimi 6. Hazır Emirler

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde ( bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır.

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (  bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır. 1. SİSTEME GİRİŞ Personel Bilgi Sistemi doğrudan erişim linki: http://app-personel.cbu.edu.tr/ Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (http://personel.cbu.edu.tr/) bulunan Personel

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

BAPSİS DIŞ KAYNAKLI PROJELER EKRANI

BAPSİS DIŞ KAYNAKLI PROJELER EKRANI BAPSİS DIŞ KAYNAKLI PROJELER EKRANI Sayfa Hakkında Bu ekran; akademik personelin Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü dışında TÜBİTAK, T.C. Kalkınma Bakanlığı, İZKA, AB

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

İTHALATÇI SİCİL KARTLARININ SORGULANMASI

İTHALATÇI SİCİL KARTLARININ SORGULANMASI İTHALATÇI SİCİL KARTLARININ SORGULANMASI Yayın tarihi : 7.Haziran.2011 Yayın no : 1.0-1 - 1. ANA PENCERE... 3 2. KRİTERLER... 4 2.1 TcKimlik/Vergi No:... 4 2.2 Ünvan:... 4 3.0 İTHALATÇI SİCİL KART(LAR)I...

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ HASTA ARAMA 1- Hastanın adı soyadı tam veya bir kısmı yazılır. 2- Hasta adı tam yazılarak arattırılmak istenirse tam seçeneği veya kısmi seçeneği seçilerek ad ve soyadın bir kısmı yazılır aramayı başlat

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (ABİS) Otomasyon Programı TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER ABİS Nedir?... 2 Sistem Gereksinimleri...

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Etkinlik Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu

Süleyman Demirel Üniversitesi Etkinlik Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu Süleyman Demirel Üniversitesi Etkinlik Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu Etkinlik takip sistemine https://etkinlik.sdu.edu.tr adresinden ulaşılmaktadır. Bu sayfa Şekil 1. de gösterilmiştir. SDÜ Etkinlik

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Değişiklik Başvurusu üzerinden

Detaylı

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10 InnGenius Vega Yazılım ın en son ürünü InnGenius PMS küçük ve orta ölçekli otel,motel, pansiyon gibi misafir ağırlayan işletmelerin oda kontrolü, satış kanallarının yönetimi ve perakende satışlarını kontrol

Detaylı

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI BÖLÜMLER 1. Anasayfa 2. Hesabım 2.1. Portföy 2.2. İşlem Hacim Detay Raporu 2.3. Aylık Hacim Raporu 2.4. Hesap Ekstresi 2.5. Hisse Hareketleri 2.6. Günlük İşlem

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ERA Danışmanlık. Ataşehir Soyak Yolu Şehit Burak Kurtuluş Cad. Uğurlu Sok No 140/5 Ümraniye İSTANBUL TÜRKİYE

İÇİNDEKİLER. ERA Danışmanlık. Ataşehir Soyak Yolu Şehit Burak Kurtuluş Cad. Uğurlu Sok No 140/5 Ümraniye İSTANBUL TÜRKİYE ERA e-defter KULLANIM KILAVUZU ERA Danışmanlık Ataşehir Soyak Yolu Şehit Burak Kurtuluş Cad. Uğurlu Sok No 140/5 Ümraniye İSTANBUL TÜRKİYE www.eracs-tr.com İÇİNDEKİLER MİKRONOM MASTER BİLGİSAYAR İncilipınar

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ 1. KURULUŞ İŞLEMLERİ 1.1. Anonim Şirket Kuruluşu : ADIM 1 TÜR SEÇİMİ : Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı