TURKISH THE STAR SORUMLU KUMAR OYNATMA YÖNETMELİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TURKISH THE STAR SORUMLU KUMAR OYNATMA YÖNETMELİĞİ"

Transkript

1 TURKISH THE STAR SORUMLU KUMAR OYNATMA YÖNETMELİĞİ

2 GİRİŞ The Star, hizmetlerinde ve bütün operasyonlarında her açıdan mükemmelliğe ulaşmayı amaçlamaktadır. NSW de eğlence tesisleri alanında lider bir kuruluş olarak The Star, müşterilerine kumar servislerini sorumlu bir şekilde sunmakta kararlıdır. Bu Sorumlu Kumar Oynatma Yönetmeliği bu kararlılığının önemli bir göstergesidir. The Star Casino müşterilerinin büyük çoğunluğu oyun oynama deneyimlerinden memnundur. Bununla birlikte, küçük bir bölümü kumar oynama alışkanlıklarını kontrol etmekte güçlük çekmekte olup, önemli kişisel ve mali zorluklarla karşılaşabilmektedirler. Kumar sorununun tamamen engellenemeyeceği bilinen bir olgudur. The Star, kumar alışkanlığının yarattığı sorunları en aza indirmek için programlar ve girişimler sunmakta ve ihtiyacı olan müşterilerine zamanında ve etkili bir yardım sağlamakta kararlıdır. Endüstri ve toplum tarafından kumar sorunun nedenleri daha iyi kavrandıkça, Yönetmelik uygun zamanlarda güncellenecektir. Greg Hawkins The Star İdari Müdürü

3 AMAÇ VE YÖNETMELİĞİN UYGULANMASI 1.1 Yönetmelik nedir? Bu Yönetmelik, bir The Star girişimidir. İşletmemiz çapında kumar ürünlerinin ve servislerinin sorumlu bir şekilde sunulması için uymamız gereken koşulları ve genel standartları belirlemektedir. Yönetmelik, temel değerlerimizi ve kumar oynanmasıyla ilgili potansiyel zararı en aza indirmede kararlılığımızı yansıtmaktadır. Temel amaç, hizmet verdiğimiz müşterilerimize ve içinde çalıştığımız topluma, hizmet ve beklentileri doğrultusunda tek bir referans noktası oluşturmaktır. 1.2 Yönetmeliğin amacı Bu Yönetmeliğin ana amacı: kumar ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili bilgiler sunarak müşterilerimizin kumar oynarken bilinçli kararlar verebilmelerini sağlamak; kumar ürünlerimizi ve hizmetlerimizi sunarken, sorumlu kumar oynatma yaklaşımıyla en yüksek standartları ve müşterilerimize gösterdiğimiz özende tutarlılık sağlamak; destek hizmetlerinden, kendini uzaklaştırma programına erişim hakkında bilgiler vermek, böylece bireyler kumar sorunuyla karşılaştıklarında yardım alabilecekler; hem yerel olarak hem de yurt dışında, sorumlu kumar oynatma ve kumar sorunu konularında yapılan araştırmalar, programlar ve girişimlerle ilgili gelişmeleri desteklemek ve gözlemlemek; ve toplum grupları, hükümetler, kumar sorunu danışmanları, uzman araştırmacılar, çalışanlarımız ve endüstri gruplarıyla sürekli konsültasyonlar yaparak, kumar sorununu daha iyi kavrayıp hissedarlarımızla daha anlamlı ilişkiler kurmak. 1.3 Bu Yönetmelikte neler yer almaktadır Bu Yönetmelik aşağıdakileri kapsar: sorumlu kumar oynatma konusundaki kararlılığımız; kumar ürünlerimiz, sorumlu kumar oynatma ve kumar sorunu danışmanlık servisleri hakkında bilgilendirmek için müşterilerimize sağlayacağımız bilgiler; müşterilerimize en yüksek standartlarda hizmet sunmadaki kararlılığımız doğrultusunda, The Star bünyesinde sorumlu kumar oynatabilmek için neler yapacağımızı; kumarla ilgili sorunlarında yardım almak isteyen müşterilerimize nasıl destek olacağımız; ve bu Yönetmeliğin nasıl yürütüleceği. 1.4 Yönetmeliğin uygulanması Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bu Yönetmelik, The Star ve çalışanlarına uygulanacaktır. Zaman zaman bu Yönetmeliği gözden geçirebiliriz. Yönetmeliğin güncellenen sürümü web sitemizde yer alacaktır Yasalar ve yönetmelik arasındaki çelişkiler Yönetmelik ile herhangi bir Commonwealth veya Eyalet yasalarından ya da yasal düzenlemeleri arasında bir çelişki olduğunda, daha yüksek olan standartlar uygulanır.

4 TAAHHÜTLERİMİZ Müşterilerimizin bilinçli karar verebilmelerini sağlamak için onlara doğru bilgileri sunmayı taahhüt ediyoruz. 2.1 Bilinçlendirme, eğitim ve oyun oynayanları bilgilendirme Kumar oynama kararı bireylere kalmış bir karardır ve bir seçimi temsil eder. Bununla birlikte, bu seçimi sorumlu bir şekilde yapmak için müşterilerimizin kumar ürünleri hakkında bilgilenme fırsatının olması gerekmektedir. Müşterilerimize gerekli uygun bilgileri sağlayacağız, böylece bilinçli bir şekilde, kişisel tercihleri ve bireysel durumları doğrultusunda kumar oynamaya veya oynamamaya kararlar verebileceklerdir. 2.2 Yasalarla ve diğer endüstri yasal düzenlemeleriyle uyum Avustralya New South Wales eyaletindeki, sunduğumuz kumar ürünleri ve hizmetleriyle ilgili konularda bütün ilişkili yasalara uyacağız, bu konular arasında aşağıdakiler yer almaktadır: reşit olmayanlar; kredi verilmesi; oyuncu bilgileri; sorumlu alkol servisi; reklamlar ve promosyonlar; ve özel bilgilerin gizliliği. 2.3 Eğitim Sorumlu kumar oynatma eğitim programları ve yenileme eğitimlerinin bulunması gerekmektedir, böylece çalışanlarımız: bu Yönetmeliğin ve uygulanan yasal düzenlemelerin taahhütlerini ve sağladıklarını anlayacaklar; müşterilerimize kumar ürünlerimizi ve hizmetlerimizi bu Yönetmelik doğrultusunda sunmak için donanımlı olacaklar; kumar sorunu olanların muhtemel davranış belirtilerini kavrayacaklar; destek ve danışmanlık hizmetlerini ve ilgili bağlantı bilgilerini öğrenecekler; müşteriler, potansiyel olarak kumar sorunuyla tutarlı davranışlar gösterdiğinde veya gözle görünür stres işaretleri sergilediğinde ya da yardım istediğinde bu durumu fark edecekler ne yapılması gerektiğini biliyor olacaklar. müşterilerin yardım taleplerine, mevcut servislerle bağlantı kurma fırsatı vererek uygun bir şekilde cevap verebilecekler; olay kayıtlarının düzgün tutulması için donanmış olacaklar; müşterilerle ilişkileri duyarlı bir şekilde yürütme becerileri olacak; İlgili sorumlu kumar oynatma programlarını, müşteri hizmetlerinde en yüksek standartların sağlanmasını desteklemede etkinliğini sürdürmesi için uygun zamanlarda gözden geçirerek değerlendireceğiz, 2.4 Uygunsuz uygulamalar Kumara bağlı sorunlarla ilişkili görülen karakteristik davranışları sergileyen bireyler istismar edilmemelidir. Bu prensip ile tutarlı olarak, müşterilerimizi aşağıdaki açılardan teşvik etmeyeceğiz: Kayıplarının peşine düşmeleri; ve Durmak istediklerini belirttikten sonra oynamaya devam etmeleri.

5 2.5 Gelişen teknoloji ve yeni ürünler Gelişen teknolojilerin kullanıldığı yeni kumar ürünlerinin ve servislerinin sunumundan önce, kumar oynama davranışları üzerine olan etkilerini, bu Yönetmelikte yer alan sorumlu kumar oynatma taahhüdümüz doğrultusunda değerlendireceğiz. 2.6 Politikalar ve işleyişler Yönetmeliğin uygulanması ve kumar ürünlerimizin ve servislerimizin sorumlu kumar oynatma çerçevesinde sunulması için uygun politikaların ve işleyişlerin bulunmasını sağlayacağız. Bunlar arasında sorumluluk üstlenme, rapor verme mekanizması ve sorumlu kumar oynatma konularını ele almada konu takibi işleyişleri yer almaktadır. 2.7 Bu Yönetmeliğin iletişimi Bu Yönetmeliğin işletmemiz çapında ve web sitemizden erişilebilirliğini sağlayacağız ve teşvik edeceğiz. Bu Yönetmeliği aşağıdaki yerlerde bulundurarak erişilmesini sağlayacağız: istek halinde Mihmandar Masalarında; web sitemizde; istek halinde yazılı olarak; ve uygun olduğu durumlarda sizinle iletişimimiz sırasında. Yönetmeliğin, web sitesinde ve Mihmandar Masalarında İngilizce dışında belli bazı dillerde de bulunması için çalışıyoruz. The Star Yönetmeliği aşağıdaki dillere tercüme edilmekte olup, web sitesi ve tesisimizde Mihmandar Masaları aracılığıyla dağıtımı sağlanacaktır (Arapça, Çince, Korece, Türkçe, Tayca ve Vietnamca). BİLGİ SAĞLANMASI UYGULAMASI 3.1 Müşterilerimizin ürünlerimizi anlamalarını sağlamak için sunulan bilgiler İstenmesi durumunda müşterilerimize aşağıdaki bilgileri sağlarız: masa oyunlarının, oyun kuralları da dahil olmak üzere doğası ve işleyişi büyük ödülleri kazanma ihtimali hakkında bilgiler; ve kumar makinelerinin nasıl çalıştığı. 3.2 Kumar sorunu destek servisleri ve sorumlu kumar oynatma hakkında bilgiler Sorumlu kumar oynatmakla ilgili mesajları ve kumar sorunuyla ilgili nereden yardım alınabileceği ile ilgili bilgileri görüntüleyeceğiz. Web sitemizde sorumlu kumar oynatmak üzerine bilgileri ve kumarla ilgili sorunlarda nereden yardım alınabileceği hakkında bilgileri bulunduracağız. Ayrıca, kumar sorunu destek servisleri hakkında bilgilerin belli dillerde erişilebilmesini sağlayacağız. Sağlanan bilgiler ve mesajlar düzenli aralıklarla gözden geçirilecek ve güncellenecektir. Aynı zamanda, istenmesi durumunda bir müşterinin oyuncu ödül kartını kullanarak oyun makinelerinde oynarken olan kumar faaliyetlerine erişimi de sağlayacağız.

6 SORUMLU KUMAR OYNATMA UYGULAMALAR 4.1 Oyun ortamı Oyun oynanan alanlarda, müşterilerimizin geçirdikleri zamanı fark etmelerine yardımcı olmak üzere saatler bulundurulacaktır. 4.2 Kabul edilemeyecek davranışlar veya stres işaretleri Çalışanlar gazinodaki kişilerden birinin, gazinodaki diğer kişilerin güvenliğini tehlikeye atacak şekilde, kabul edilemeyen davranışlarda bulunduğunu ya da belirgin olarak alkol etkisinde olduğunu gözlemlerse, gazino yönetimi kişinin gazino kompleksinden çıkartılmasını sağlamak gibi duruma uygun bir çözüm bulacaktır. Gazinodaki bir kişi stres altında olduğuna veya kumar oynamayla ilgili potansiyel sorunlu davranışlara dair işaretler gösteriyor ya da sergiliyorsa, gazino yönetimi müşterinin ihtiyacına cevap verecek işlemleri uygulayacaktır. Bu stres işaretleri, davranışlar veya durumlardan bazıları şunlardır: haftanın her günü kumar oynaması bir kişinin uzun bir süre ara vermeden kumar oynaması gazino ATM sinden birkaç kez para çekmesi para ödünç almaya, başkalarını para için kandırmaya veya değerli eşyalarını satmaya çalışması kazandığı büyük miktarlarda parayı geri makineye yükleyip oynamaya devam etmesi kızgınlık göstermesi, makineleri tekmelemesi, üzgün görünmesi ve/veya ağlaması arkadaşlarının veya ailesinin, kişinin hala gazinoda olup olmadığını sormak için araması veya gelmesi kaybettiği için gazinoyu, çalışanları veya oyun makinelerini suçlaması kazanma şansı/ihtimali üzerine gerçekçi olmayan görüşlerinin olması kumar alışkanlığına bağlı depresyon ve/veya intihar eğiliminden mustarip olması belli bir oyun makinesinde saplantılı bir şekilde kazanmaya çalışması kumar oynamaya çok fazla zaman ve/veya para harcaması Çalışanların, bir bireyin kumar sorunu olup olmadığı değerlendirmek gibi bir görevi olmadığının farkındayız. Biz daha ziyade çalışanların, bir soruna işaret eden stres, davranışlar ve taleplerin duyarlı bir şekilde ve zamanında fark etmelerinin ve gerekeni yapmalarının doğru olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu durumlara karşı yapılan işlemlerin, gazino tarafından düzgün tutulan olay kayıt kütüğüne kaydedilmesini de gerekli görüyoruz. 4.3 Reşit olmayanlar Reşit olmayanların kumar oynaması yasa dışıdır. Reşit olmayanların gazino içerisinde kumar oynamaya ayrılan alanlara girmelerini kesinlikle yasaklıyoruz. Uygun bir şekilde sergilenen tabelalarla reşit olmayanlara aşağıdakiler için izin verilmediğini belirteceğiz: gazino içerisinde kumar oynamalarına; ve kumar oynamaya ayrılan alanlara girmelerine ve bulunmalarına

7 Kumar oynamaya ayrılan alanlara sadece 18 yaş ve üzerindeki kişilerin girmesine izin verilmesini sağlamak amacıyla, kumar oynamaya ayrılan alanlara girmek isteyenlerin kimliklerinin kontrol edildiği işlemler uygulamaya konacaktır. 4.4 Gözetimsiz çocuklar Gazino kompleksi içerisinde gözetimsiz çocukların bulunması durumuna karşı uygun tabelalar sergilenecek ve gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayacağız. Bu işlemler arasında, gözetimsiz bırakılmış çocukların olması ihtimaline karşı gazinonun araba parkı da dahil olmak üzere, halka açık alanlarının düzenli olarak denetlenmesi de bulunacaktır. Gözetimsiz bırakılmış çocukların bulunması durumunda, çalışanların yapacakları işlemlerden bazıları: çocuğun güvenliğini sağlamak; çocuğu ebeveyni veya velisi ile birleştirmek; ebeveynin veya velisinin gazino kompleksini terk etmesini sağlamak ebeveyne veya velisine gazino yasağı koymak; ve konuyu polise veya ilgili Devlet kurumuna sevk etmek. 4.5 Şirket yöneticilerine ve çalışanlarına kumar oynama sınırlaması Çalışanlarımızın, The Star gazinosunda The Star çalışanlarının hiçbir zaman kumar oynamasına izin verilmediğinin belirtildiği, Echo Çalışanlara Yönelik Kumar Oynama Politikası na uyması gerekmektedir. 4.6 Otomatik para çekme makineleri (ATM) The Star olarak ATM lerin aşağıdakileri karşılamasını gerekli görüyoruz: kumar oynamaya ayrılan alanlarda bulunmamaları; ve kumar sorunu ile yardım almak için kimlerle görüşülebileceğiyle ilgili bilgilerin, ATM üzerinde veya yakınında görüntülenmesi. 4.7 Kazanımların ödenmesi ve ara verme Bütün kazanımlar yürürlükte bulunan düzenlemelere, endüstri yönetmeliklerine ve politikalarına uygun olarak ödenecektir. Müşteriler, büyük miktarlarda herhangi bir kazanımlarının çekle ödenmesini isteyerek kendilerine bir süre vermek isteyebilirler. Büyük miktarlar kazanan müşterilerimize ödemeleri çekle yapılarak böyle bir fırsat tanınır. MÜŞTERİLERE DESTEK SAĞLAMA VE TOPLUMSAL KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ UYGULAMALARI 5.1 Destek hizmetleri Kumar sorunu olan kişilere ve/veya ailelerine mevcut destek hizmetlerinin bağlantı bilgilerini sağlarız. Bu bilgileri ayrıca adresindeki web sitemizde de sağlayacağız. 5.2 Kendini uzaklaştırma programı Kendini uzaklaştırma programımız mevcut olup istek üzerine müşterilerimize şu hizmetleri sağlarız: müşterinin kendisini kumar oynama alanımızdan en az on iki ay süreyle uzaklaştırmak istemesi durumunda, kendini uzaklaştırma programının sunulması; ve

8 kendini uzaklaştırma programının kapsamı, nasıl başvurulacağı, hangi işlemlerin yapıldığı, müşterinin hangi bilgileri vermesi gerektiği ve kumar sorunu destek hizmetlerinin bağlantı bilgileri gibi, kendini uzaklaştırma programı hakkında bilgi sağlamak. 5.3 Kendini uzaklaştırma tedbirinin kaldırılması En az 12 ay olan kendini uzaklaştırma süresinden sonra yeniden gazinoya girmek isteyen müşterilerden, kumar oynama davranışlarını kontrol etmek için attıkları adımlarla ilgili kanıtlar sunmaları ve The Star ın onaylı kalifiye kumar danışmanına, kumar oynama değerlendirmesi için başvurmaları istenmektedir. 5.4 Toplumsal kurumlarla işbirliği Müşterilerimize en yüksek düzeyde özen göstermek ve kumar sorununu daha iyi kavrayabilmek için, kumar sorunu ile ilgili destek servisleri, toplum gurupları, her düzeyden ilgili devlet, endüstri grupları ve uzman araştırmacılara danışmaya devam edeceğiz. Ayrıca her yıl, Sorumlu Kumar Oynatma Fonu na yaptığımız zorunlu katkılar aracılığıyla, kumar sorunu ve sorumlu kumar oynatma tedbirlerinin etkinliği ile ilgili konularda yapılan araştırmaların masraflarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. YÖNETİM VE ŞİKAYETLER 6.1 Sorumlu Kumar Oynatma Komitesinin Rolü Yönetmeliğin, yürütülmesi için bir Sorumlu Kumar Oynatma Komitesi oluşturduk. Komite ye, kıdemli bir idare temsilcisi lider olarak atanmış olup, komite aşağıdakilerden sorumludur: The Star kapsamındaki bu Yönetmeliğe uyulmasını sağlamak için politikaların ve işleyişlerin yürürlükte olmasını sağlamak; çalışanlarımız için bu Yönetmelikle ilgili uygun eğitim programlarının bulunmasını sağlamak; müşteri hizmetleri politikaları ve uygulamalarının sürekli olarak değerlendirilip, geliştirilmesini sağlamak; bu Yönetmeliğin, Avustralya uyum programları standartlarının gerekli koşullarına uygun olmasını sağlamak için uyum denetimi işlemlerinin yürürlükte olmasını sağlamak; bu Yönetmeliğin uyumu üzerine raporları okumak bu Yönetmeliğin ihlal edildiğine dair suçlamaları incelemek ve Yönetmeliği ihlal eden çalışanlar hakkında uygun yaptırımlara karar vermek; Yönetmelik uyumunun düzenli aralıklarla bağımsız taraflarca gözden geçirilmesini sağlamak; Yönetmelikle ilgili raporları okumak ve gözden geçirme raporlarından çıkan sonuçları incelemek; ve sorumlu kumar oynatmak ve kumar sorunu ile ilgili gelişmeleri ve araştırmaları gözlemlemek. 6.2 Şikayetler Bu Yönetmeliğin uygulanmasıyla ilgili bir şikayetiniz varsa, şikayetinizi aşağıdaki kişinin dikkatine yazılı olarak yöneltmeniz gerekmektedir: Managing Director The Star PO Box Q192 QVB Post Office NSW 1230

9 Ya da isterseniz, yazışmanızı adresindeki web sitemizin Contact Us bölümünden gönderebilirsiniz. Bütün şikayetler, anlaşmazlık değerlendirme işlemleri aracılığıyla ele alınıp, şikayetlere zamanında ve duyarlı bir şekilde cevap verilmesini sağlanır. Şikayetlerin kapsamı, bu Yönetmeliğin ihlal edilmesi iddiası ile sınırlı olmalıdır. TANIMLAR Yönetmelik The Star Sorumlu Kumar Oynatma Yönetmeliği, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tarafımızdan kabul edilmiş demektir. Yürürlük tarihi Yönetmeliği kabul ettiğimizi resmen duyurduğumuz tarih olup, daha sonra bu Yönetmeliğe değişiklik yapıldığında da, değişiklikleri kabul ettiğimizi duyurduğumuz tarihten geçerli olacaktır. Kumar oynama şans veya şans ve becerinin birleşiminden oluşan sonucu belirsiz etkinliklere para konulmasını kapsar. Kumar ürünleri veya hizmeti 1992 Gazino Kontrol Yasası (Casino Control Act) ile onaylanan herhangi bir kumar eylemi veya çizelge etkinliği. Oyun oynama bahis dışında, elektronik oyun makineleri (poker makinesi olarak bilinir), gazino masa oyunları, loto ve Keno dahil olmak üzere her türden yasal kumar oyunları. Reşit olmayanlar ile 18 yaşın altındaki kişiler kastedilir. Kumar sorunu kumarı oynayan, başkaları veya toplum için olumsuz sonuçlar yaratan, kumar için harcanan para ve/veya zamanın sınırlanmasında güçlük çekilmesiyle tanımlanan durum. Kumar sorununa karşı destek ve tedavi servisi psikolog, danışman ve sosyal görevliler gibi eğitimli profesyonellerin, kumarla ilgili sorunlarında bireylere ve/veya ailelerine, gizli tutulan bir danışmanlık hizmeti sunmasıdır. Bu servisler arasında Gambling Help, Lifeline ve diğer ilgili kuruluşlar bulunmaktadır. Sorumlu kumar oynatma kumar oynamayla ilgili potansiyel zararın en aza indirildiği ve kumar oynayanların bilinçli olarak kumar oynama kararı verdikleri güvenli, sosyal sorumluluk sahibi ve destekleyici bir kumar ortamı sağlanmasıdır. Böyle bir ortam, bireylerin, toplum gruplarının, kumar endüstrisinin ve hükümetin ortak eylemleri ve sorumluluğu birlikte sahiplenmeleri ile oluşur. Gözetimsiz bırakılan çocuklar bir çocuğun: uygun bir gözetim altında olmaması veya öyle görünüyor olması gazino kompleksi içerisinde amaçsızca dolanıyor olması veya yavaş hareket ederek veya kıpırdamadan durması veya öyle görünüyor olması. Gönüllü kendini uzaklaştırma müşteri tarafından kendisine gazinonun bütün oyun alanlarına girme yasağı konmasını istemesi Biz, bizi ve bizim ile The Star Pty Limited kastedilir. Kazanım bir kumar ürünü veya hizmetinden kazanılan miktar.

10 Seçeneklerinizi iyi düşünün! Kumar Yardım Hattını Arayın

SORUMLU KUMAR OYNAMA YÖNETMELİĞİ. Turkish/Türkçe

SORUMLU KUMAR OYNAMA YÖNETMELİĞİ. Turkish/Türkçe SORUMLU KUMAR OYNAMA YÖNETMELİĞİ Turkish/Türkçe The Star Sydney, hizmetlerinde ve bütün faaliyetlerinde her açıdan üstün başarıyı amaçlamaktadır. NSW Eyaleti nde eğlence tesisleri alanında lider bir kuruluş

Detaylı

GİRİŞ. Larry Mullin Genel Müdür

GİRİŞ. Larry Mullin Genel Müdür STAR CITY GİRİŞ Star City sağladığı hizmetlerin ve işletmesinin her yönüyle mükemmel olmasına gayret eder. NSW deki eğlence tesislerinin önde gelen bir sağlayıcısı olarak Star City müşterileri için kumar

Detaylı

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH GİRİŞ Kumar oynama, Avustralyalıların her yıl yaklaşık yüzde 80 ini çeken heyecan verici ve yaygın olarak sevilen bir eğlence biçimidir. Oynayanların çoğu,

Detaylı

(Foster(Golf(Club) Sorumlu(Kumar( Davranış(Kuralları

(Foster(Golf(Club) Sorumlu(Kumar( Davranış(Kuralları (Foster(Golf(Club) Turkish Sorumlu(Kumar( Davranış(Kuralları 2012 VCGLR(tara@ndan(27(Haziran(2012(tarihinde(onaylanmışIr EGM(Kumar(Oynama(Mekanı(Sorumlu(Kumar(Davranış(Kuralları 1. Mekanın(Sorumlu(Kumar(yüklenimi

Detaylı

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. ( Şirket veya Doğan Burda ) Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (Şirket) Kurumsal Yönetim Komitesi (Komite), Şirketin kurumsal

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ( Şirket veya Doğan Holding ) (Komite), Şirketin kurumsal yönetim ilkelerine

Detaylı

Keno. Sorumlu Kumar. Davranış Kuralları. Victoria

Keno. Sorumlu Kumar. Davranış Kuralları. Victoria Keno Sorumlu Kumar Davranış Kuralları Victoria 13 Aralık 2011 de onaylanmıştır Sürüm 1.0 Keno Sorumlu Kumar Davranış Kuralları Victoria 1. Tarifler Ruhsatlı acenta Kumar Düzenleme Kanunu 2003 ün 6A.2.4(3)

Detaylı

SORUMLU BAHIS KONUSUNDA YANINIZDAYIZ

SORUMLU BAHIS KONUSUNDA YANINIZDAYIZ SORUMLU BAHIS KONUSUNDA YANINIZDAYIZ RISK-IN-SAFE-HANDS.COM KUMAR BAĞIMLILIĞININ ÖNLENMESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER KUMAR VE BAHİS, ÇEŞİTLİ DAVRANIŞ BOZUKLUĞU RİSKLERİ DOĞURUR ŞU TAVSİYELERİMİZE DİKKAT

Detaylı

SORUMLULUK BILINCIYLE OYNAMA. OYNAMANIN SIZIN IÇIN ZEVKLI OLMAYA DEVAM ETMESINI ARZULUYORUZ.

SORUMLULUK BILINCIYLE OYNAMA. OYNAMANIN SIZIN IÇIN ZEVKLI OLMAYA DEVAM ETMESINI ARZULUYORUZ. Künye SORUMLULUK BILINCIYLE OYNAMA. OYNAMANIN SIZIN IÇIN ZEVKLI OLMAYA DEVAM ETMESINI ARZULUYORUZ. PG Enterprise AG Herrengasse 19/III I 8010 Graz Tel. +43 316 822082 www.pg-enterprise.at www.pg-enterprise.at

Detaylı

SORUMLU BAHIS KONUSUNDA YANINIZDAYIZ

SORUMLU BAHIS KONUSUNDA YANINIZDAYIZ SORUMLU BAHIS KONUSUNDA YANINIZDAYIZ RISK-IN-SAFE-HANDS.COM KUMAR BAĞIMLILIĞININ ÖNLENMESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER KUMAR, ÇEŞİTLİ DAVRANIŞ BOZUKLUĞU RİSKLERİ DOĞURUR ŞU TAVSİYELERİMİZE DİKKAT EDİN DAVRANIŞ

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu bünyesinde 22/01/2010 tarih ve 56-121 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Kurumsal Yönetim

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Kurumsal Yönetim Politikası (29 Eylül 2009 tarih ve 1/2009 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısı tarafından onaylandığı şekilde) Başkandan mesaj Indorama Ventures Public

Detaylı

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Tüzüğü

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Tüzüğü OMV Petrol Ofisi A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Tüzüğü Amaç Denetimden Sorumlu Komitenin amacı, Yönetim Kurulunun (1) şirketin mali tablolarının doğruluğu, (2) şirketin yasal şartlara ve mevzuat şartlarına

Detaylı

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Şirketimiz; Sermaye Piyasası Kurulu nun II.17-1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği uyarınca Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum çalışmaları

Detaylı

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP olarak; Güvenlik Sektöründe Lider Kuruluşlara, Danışmanlık, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çözüm Ortaklığı hizmeti vererek faaliyete

Detaylı

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca şirketimiz bünyesinde Kurumsal Yönetim Komitesi kurulmuştur. Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin (Banka) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapısına

Detaylı

UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5

UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5 UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5 1. AMAÇ Türksat İnternet ve İnteraktif Hizmetler Direktörlüğü nün bilgi güvenliğini yönetmekteki amacı; bilginin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik kapsamında

Detaylı

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Yürürlük Tarihi: Eylül 2015 Revizyon Tarihi: Ekim 2018 İç ve dış kullanım içindir. İçindekiler Bu Politika kimler için geçerlidir?... 3 Endişeler nasıl ortaya

Detaylı

The Bentleigh Club. Sorumlu Kumar Davranış Kuralları

The Bentleigh Club. Sorumlu Kumar Davranış Kuralları The Bentleigh Club Sorumlu Kumar Davranış Kuralları 2012 VCGLR tarafından 27 Haziran 2012 tarihinde onaylanmıştır EGM Kumar Oynama Mekanı Sorumlu Kumar Davranış Kuralları 1. Mekanın Sorumlu Kumar yüklenimi

Detaylı

2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYNAKLARI

2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYNAKLARI INSAN KAYNAKLARI İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak amacıyla ortaya konan faaliyetler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Detaylı

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI v1

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI v1 İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI 02.12.2014 149.v1 Mevzuat Uygunluk Müdürlüğü Onaylayan: Yönetim Kurulu İçindekiler 1. Amaç... 2 2. Dayanak... 2 3. Kapsam... 2 4. Tanımlar Ve

Detaylı

Sayı: 7/2017. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı. yapar:

Sayı: 7/2017. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı. yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Ocak 2017 tarihli Otuzüçüncü Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında

Detaylı

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak:

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak: İş Etiği Kodu Doğruluk ve dürüstlük, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin ( CCI veya Şirket ) sürdürülebilir ticari başarısının ve güçlü itibarının temelini oluşturmaktadır. Her ikisi de temel önem taşıyan doğruluk

Detaylı

KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ!

KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ! KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ! KUMAR BAĞIMLILIĞINI ENGELLEME HAKKINDA ÖNEMLİ UYARILAR ŞANS OYUNLARI RİSKLERİ DE BERABERİNDE GETİRİR AŞAĞIDAKİ TEMEL PRENSİPLERE UYMANIZI TAVSİYE EDERİZ: Spor bahisleri

Detaylı

Summerhill Hotel. Sorumlu Kumar Oynama Davranış Kuralları

Summerhill Hotel. Sorumlu Kumar Oynama Davranış Kuralları Summerhill Hotel Sorumlu Kumar Oynama Davranış Kuralları Ekim 2018 Versiyon 3 Summerhill Hotel Sorumlu Kumar Oynama Davranış Kuralları 1. Bazı Tanımlar "Yasa" burada 2003 tarihli "Kumar Oyunlarını Düzenleme

Detaylı

139 Makarios Avenue, Zavos Business Center, 3. Kat 3021 Limasol, Kıbrıs Investments Ltd Tel: , F:

139 Makarios Avenue, Zavos Business Center, 3. Kat 3021 Limasol, Kıbrıs Investments Ltd Tel: , F: YATIRIM TAZMİNAT FONU POLİTİKASI RELIANTCO INVESTMENTS LTD Nisan 2017 YATIRIMCI TAZMİNAT FONU POLİTİKASI Şirket, 2002 Yatırım Firmaları Yasası ile kurulan ve 144(I)/2007 ("Yasa") ile değiştirilerek yenilenen

Detaylı

Denetim Komitesi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR

Denetim Komitesi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR MADDE 1: Amaç Bu yönetmelik; Şirketin 20.04.2012 tarih ve 922 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında alınan 7039 no lu karara ilişkin kurulan Denetim Komitesi nin yapılanmasını,

Detaylı

Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu 1. Tanımlar Bu Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu kullanılan terimler Kumar Düzenleme ile tutarlı Yasası 2003

Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu 1. Tanımlar Bu Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu kullanılan terimler Kumar Düzenleme ile tutarlı Yasası 2003 Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu 1. Tanımlar Bu Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu kullanılan terimler Kumar Düzenleme ile tutarlı Yasası 2003 (Kanun) metinde aksi belirtilmedikçe veya aksi belirtilmedikçe.

Detaylı

ISO-BGYS-PL-02 Bilgi Güvenliği Politikası

ISO-BGYS-PL-02 Bilgi Güvenliği Politikası ISO-BGYS-PL-02 Bilgi Güvenliği Politikası İlk Yayın Tarihi : 08.10.2015 *Tüm şirket çalışanlarının görebileceği, şirket dışı kişilerin görmemesi gereken dokümanlar bu sınıfta yer alır. ISO-BGYS-PL-02 08.10.2015

Detaylı

KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI

KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI 1. DAYANAK Kurumsal Yönetim Komitesi nin görev ve çalışma esasları, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Şirket esas

Detaylı

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Bu düzenlemenin amacı, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan düzenlemeler

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Yönetmeliği

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Yönetmeliği SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Yönetmeliği Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 31/12/2012 tarih ve 926 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup 15.04.2014 tarih ve 2014/11 sayılı

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ 2014 zc KRM-Y-04/19.06.2014/Rev.00 Madde 1/Amaç ve Kapsam Kurumsal Yönetim Komitesi, Şirket te kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanıp uygulanmadığını, uygulanmıyor

Detaylı

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ Tebliğler Dergisi : EKİM 1999/2505 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

13. ULUSAL PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ BİLDİRİ ÖZETLERİ KİTABI. 07-09 Ekim, 2015 Mersin

13. ULUSAL PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ BİLDİRİ ÖZETLERİ KİTABI. 07-09 Ekim, 2015 Mersin 13. ULUSAL PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ BİLDİRİ ÖZETLERİ KİTABI 07-09 Ekim, 2015 Mersin 2 İÇİNDEKİLER Davet Mektubu... 5 Genel Bilgiler... 7 Kurullar... 8 Davetli Konuşmacılar... 12 Paneller

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Bilgi Güvenliği Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Politikası Sürüm No: 4.0 Yayın Tarihi:11.05.2014 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ (Doküman No: BEYAS-DK-02) Ankara Üniversitesi için aşağıda verilen temel bir Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi Stratejisi metni hazırlanmıştır.

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI

ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI 1 İçerik 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. PRENSİPLER... 3 4. ÜCRETLENDİRME POLİTİKASININ BELİRLENMESİ... 4 5. ÜCRETLENDİRME POLİTİKASININ UYGULANMASI... 5 6. ÜCRETLENDİRME UYGULAMALARININ

Detaylı

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI Bağımsız Denetim Standartları 1. Kilit Terimlerin Belirlenmesi 2. Metnin Çevrilmesi 3. İlk Uzman Kontrolü 4. Çapraz Kontrol İkinci Uzman Kontrolü 5. Metnin

Detaylı

yazılı karneler and secondary school students

yazılı karneler and secondary school students New written reports for primary and secondary school students New İlkokul, written ortaokul reports ve lise for öğrencileri için yeni primary yazılı karneler and secondary school students NSW Kamu Public

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU İNSAN. İnsan Kayanakları KAYNAKLARI

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU İNSAN. İnsan Kayanakları KAYNAKLARI 2014 YILI FAALİYET RAPORU İNSAN KAYNAKLARI İnsan Kayanakları 29 İNSAN KAYNAKLARI İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak

Detaylı

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÜYELER VE ÇALIŞMA ESASLARI 1- AMAÇ Bu düzenlemenin amacı Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI Yönetim Kurulu nun 21/03/2012 tarih ve 103/184 numaralı kararı ile Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Seri: IV, No: 56 sayılı Kurumsal Yönetim

Detaylı

Başarıya Bağlılık Taahhüdü

Başarıya Bağlılık Taahhüdü Başarıya Bağlılık Taahhüdü İyi İş uygulamaları Lider olan BENİMLE başlar. QuestNet TM Bağımsız Temsilcisi olarak QNet ile olan görüşmelerimde dürüst ve adil olacak; tüm profesyonel etkinliklerimi, kendi

Detaylı

Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu. 1. Tanımlar

Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu. 1. Tanımlar Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu 1. Tanımlar Bu Davranış Sorumlu Kumar Oynama Kodu kullanılan terimler Kumar Düzenleme ile tutarlı Yasası 2003 (Kanun) metinde aksi belirtilmedikçe veya aksi belirtilmedikçe.

Detaylı

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (Şirket) Denetimden Sorumlu Komite (Komite), Şirketin muhasebe,

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI I. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1- Bu düzenlemenin amacı Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) yönetim kurulu tarafından oluşturulacak Kurumsal

Detaylı

Keno. Sorumlu Kumar. Davranış Kuralları. Viktorya

Keno. Sorumlu Kumar. Davranış Kuralları. Viktorya Keno Sorumlu Kumar Davranış Kuralları Viktorya Approved 3 April 2014 Sürüm 2.0 1. Tanımlar Keno Sorumlu Kumar Davranış Kuralları Viktorya Ruhsatlı acenta Kumar Düzenleme Kanunu 2003 ün 6A.2.4(3) numaralı

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Doküman No: EBG-GPOL-01 Revizyon No: 01 Tarih:01.08.2011 Sayfa No: 1/5 Amaç: Bu Politikanın amacı E-TUĞRA EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş. nin ve hizmet sunduğu birimlerin sahip olduğu bilgi

Detaylı

Dijital platformlar ile SPK BS mevzuatına uyumu kolaylaştırma. Barış Bağcı, Bilgi Sistemleri Başdenetçisi

Dijital platformlar ile SPK BS mevzuatına uyumu kolaylaştırma. Barış Bağcı, Bilgi Sistemleri Başdenetçisi Dijital platformlar ile SPK BS mevzuatına uyumu kolaylaştırma Barış Bağcı, Bilgi Sistemleri Başdenetçisi SPK Bilgi Sistemleri Düzenlemeleri Konferansı, 13 Nisan 2018 SPK Bilgi Sistemleri Mevzuatı Kapsam

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş. (E-Tugra EBG Information Technologies and Services Corp.) BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi EBG-GPOL-01 03 20.05.2016

Detaylı

Sayı: 6/2017. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı. yapar:

Sayı: 6/2017. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı. yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Ocak 2017 tarihli Otuzüçüncü Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA, REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA, REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 7 Aralık 2009 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27425 İstanbul Arel Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA, REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Kabul Tarihi: 26.03.2014 Yürürlük Tarihi: 26.03.2014 Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Denetim Komitesi YÖNETMELİĞİ Hazırlayan: Kurumsal Yönetim

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

(Mekan Adı) Sorumlu Kumar Oynama Davranış Kuralları

(Mekan Adı) Sorumlu Kumar Oynama Davranış Kuralları (Mekan Adı) Sorumlu Kumar Oynama Davranış Kuralları 2016 VERSİYON 1.1 EGM(Elektronik Oyun Makinesi) Oyun Salonu Sorumlu Kumar Oynama Davranış Kuralları 1. Sorumlu Kumar Oynama İçin Salon Taahhüdü Bu mesaj,

Detaylı

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir.

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir. 1.0 AMAÇ Bir müşterinin veya Prosis bünyesinde gerçekleştirilen eğitim katılımcısının PROSİS kararına itiraz etmesi, şikayette bulunması ve anlaşmazlıkların ortaya çıkması halinde yapılacak faaliyetlerin

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Risklerin Erken Saptanması ve Yönetimi Komitesi Görev ve. Çalışma Esasları

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Risklerin Erken Saptanması ve Yönetimi Komitesi Görev ve. Çalışma Esasları Risklerin Erken Saptanması ve Yönetimi Komitesi Görev ve 1 TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 1. AMAÇ 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 378. maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu nun ilgili düzenlemelerine uygun

Detaylı

187 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRME ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ, 2006

187 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRME ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ, 2006 187 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRME ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ, 2006 ILO Kabul Tarihi: 15 Haziran 2006 Yürürlüğe Giriş Tarihi: 20 Şubat 2009 Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Konferansı, Uluslararası

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İHTİYACI

İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI İHTİYACI İNTERNETİN ÖNEMİ İnternet, Dünyamızı değiştiriyor Ailemizin yeni bir üyesi Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası Bir tıkla dünya ayaklarımızın altında Eşsiz bir kütüphane bir okul Bilinçli kullanıldığı takdirde

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Ünvanı/ Ortakların Adı : TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. Adresi : Kemalpaşa Caddesi No:52 Işıkkent/İZMİR Telefon ve Fax No : Tel : 0232-399 20 00 Fax : 0232-436

Detaylı

Bilgi Sistemleri Risk Yönetim Politikası

Bilgi Sistemleri Risk Yönetim Politikası POLİTİKASI Sayfa :1/7 Bilgi Sistemleri Risk Yönetim Politikası Doküman Bilgileri Adı: Bilgi Sistemleri Risk Yönetim Politikası Doküman No: 01 Revizyon No: İlk yayındır Doküman Tarihi: 01.10.2014 Referans

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ P04 Yayın 24.04.2017 Bu Prosedür, 3M MYM Kalite Politikası BÖLÜM 9.9/ ŞİKÂYET ve İTİRAZLARIN YÖNETİMİ SÜRECİ ile BÖLÜM 11.0 PROSEDÜRLER ve TS EN ISO/IEC 17024 Standardı uyarınca hazırlanmıştır.bu belgeyi

Detaylı

Bağımsız Denetim Hizmetleri Sizin işiniz, bizim önceliğimizdir

Bağımsız Denetim Hizmetleri Sizin işiniz, bizim önceliğimizdir Bağımsız Denetim Hizmetleri Sizin işiniz, bizim önceliğimizdir 2 Denetim hizmetlerimiz En iyi hizmet sizi tanımakla başlar Risk odaklı denetim yaklaşımımız ve sektörünüzde tecrübeli ekiplerimizle sizin

Detaylı

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber Bireysel Eğitim Planı nedir? Bireysel Eğitim Planı yazılı bir plandır. Tek bir özel öğrencinin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını, bu öğrencinin ihtiyaçlarını

Detaylı

ERGENLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI

ERGENLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI ERGENLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI Bilgisayar ve internet kullanımı teknoloji çağı olarak adlandırabileceğimiz bu dönemde, artık hayatın önemli gereçleri haline gelmiştir. Bilgiye kolay, hızlı, ucuz ve güvenli

Detaylı

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. nın ( Şirket ) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ 1- AMAÇ Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerini düzenlendiği Seri :IV, No: 56 sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ile Seri: IV, No:57 sayılı değişiklik

Detaylı

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir.

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 2. TANIMLAR İtiraz: Uygunluk değerlendirmesi amaçlı yeniden denetim kararı için, belgelendirme kuruluşu veya akreditasyon

Detaylı

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası 1 1. Amaç ve Uygulama Kapsamı 1.1 Amaç Bu politikanın amacı, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. nin (TOFAŞ) rüşvet ve yolsuzlukla

Detaylı

ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ

ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ Okul - Veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli faktörlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında veli katılımının rolü büyüktür. Veli katılımının

Detaylı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Anka Çocuk Destek Programı Uygulama Yönergesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Anka Çocuk Destek Programı Uygulama Yönergesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Anka Çocuk Destek Programı Uygulama Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönergeninin amacı; suça sürüklenmesi,

Detaylı

GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011

GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011 GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011 Hazine Müsteşarlığı'nın yayınladığı 27.04.2011 tarih ve 2011/8 sayılı "Sigorta Şirketi ve Reasürans Şirketi ile Emeklilik Şirketlerinde

Detaylı

CE Belgeleri Askıya Alınması ve İptali Prosedürü

CE Belgeleri Askıya Alınması ve İptali Prosedürü Hazırlayan Onayı Gözden Geçirme Onayı Yürürlük Onayı Yönetim Temsilcisi Bölüm Müdürü Genel Müdür İÇERİK 1 Amaç... 1 2 Kapsam... 1 3 Referanslar... 1 4 Tanımlar... 2 5 Sorumluklar ve Personel... 2 5.1 n

Detaylı

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç: Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının (Politika) amacı SAF GYO A.Ş nin ( Şirket ) faaliyet gösterdiği sektörde

Detaylı

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI 1. KURULUŞ Şirketimizin 26.04.2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Đlkeleri nde yer alan hükümler kapsamında, Şirketimizin

Detaylı

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1. Giriş...3 2. Politika nın Kapsamı...3 3. Kişisel Verilerinizi Neden Topluyoruz?...3 4. Hangi Bilgileri, Ne Zaman ve Hangi Araçlarla

Detaylı

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *EKO-OKUL PROGRAMI NEDİR? *Eko-Okullar Projesi okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir projedir.

Detaylı

Çokkültürlü bir Avustralya için Erişim ve Eşitlik. İdari Özet Türkçe

Çokkültürlü bir Avustralya için Erişim ve Eşitlik. İdari Özet Türkçe Çokkültürlü bir Avustralya için Erişim ve Eşitlik İdari Özet Türkçe Avustralya Hükümet hizmetlerinin Avustralya nın kültür ve dil bakımından çeşitlilikler gösteren nüfusuna duyarlılığı üzerine bir araştırma

Detaylı

YÖNETİM KURULUNUN SEÇİLME, GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ŞEKLİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÖNETİM KURULUNUN SEÇİLME, GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ŞEKLİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK YÖNETİM KURULUNUN SEÇİLME, GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ŞEKLİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK 1. YÖNETIM KURULU 1.1. Yetki ve Sorumluluk Dernek Tüzüğünde de belirtildiği üzere, ICF Türkiye / Uluslararası Profesyonel Koçluk

Detaylı

İTİRAZ / ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTİRAZ / ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 Revizyon Formu Doküman Adı : Yayın Tarihi : Revize Edilen Bölüm: Doküman No. Yayın No. İlk Revizyon No: Revizyon No Revizyon Tarihi Revizyon Sebebi ve Yeri 01 02 11.11.2009 01.04.2011 TRB YENİ

Detaylı

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir.

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir. FİRMA TANITIM Kuruluşundan itibaren doğru işi zamanında teslim etme anlayışı başarı odaklı yaklaşımıyla sektörün yetkin şirketlerinden biri haline gelmiştir. Şirket politikası gereği yalnız inşaat sektöründe

Detaylı

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI (Bu rehberde sadece Bireysel Emeklilik Sistemine ilişkin Devlet Katkısı hakkında bilgilendirme mevcuttur. Otomatik katılıma ilişkin sorularınız

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI Bu politika, çalışanların ve yetkililer, yöneticiler, danışmanlar ve vekiller dâhil olmak üzere, Magna adına

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği. (Aday Gösterme ve Ücret Komiteleri Çalışma Esasları dahil)

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği. (Aday Gösterme ve Ücret Komiteleri Çalışma Esasları dahil) SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği (Aday Gösterme ve Ücret Komiteleri Çalışma Esasları dahil) Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 25/04/2013 tarihli toplantısında

Detaylı

RİSKİN ERKEN SAPTANMASI ve RİSK YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

RİSKİN ERKEN SAPTANMASI ve RİSK YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI Ek-1 RİSKİN ERKEN SAPTANMASI ve RİSK YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Şirketin varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşürebilecek risklerin erken teşhisi, tespit edilen risklerle

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

Anonim Şirketler ve Limited Şirketler de Yönetim Kurulunun Başlıca Sorumlulukları

Anonim Şirketler ve Limited Şirketler de Yönetim Kurulunun Başlıca Sorumlulukları Anonim Şirketler ve Limited Şirketler de Yönetim Kurulunun Başlıca Sorumlulukları T.O.B.B.'un her yıl güncel olarak yayınladığı istatistiksel veriler baz alındığında, Limited Şirketler ve Anonim Şirketlerin,

Detaylı

Müşteri Şikayetleri ve İtirazların Takibi

Müşteri Şikayetleri ve İtirazların Takibi Sayfa : 1 / 5 Onay Onay Yürürlük Yönetim Temsilcisi Dep. Md. Genel Müdür İÇERİK 1 Amaç... 1 2 Kapsam... 1 3 Referanslar... 1 4 Tanımlar... 2 4.1 Şikayet... 2 4.2 İtiraz... 2 5 Sorumluluklar ve Personel...

Detaylı

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] :16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel)

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] :16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel) ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] 14.08.2012 16:16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel) Ortaklığın Adresi : Göztepe Mah. Kartopu Cad. B226 B No:34 Kavacık-Beykoz Istanbul Telefon ve

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi TARİH : / /20 NASIL BİR SİSTEM UYGULANACAK? Performans değerlendirmesinde açık değerlendirme sistemi uygulanacaktır. Bu nedenle önce personel kendisini değerlendirecek, sonrada aşağıda belirtilen şekliyle

Detaylı