Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/15, 14. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/15, 14. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/15, 14 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Çözüm sürecinin rafa kaldırılmasının ardından askeri operasyonlar sürüyor. PKK nin saldırıları ise büyük şehirlere kadar yayıldı. Yaşanan can kayıpları her geçen gün artıyor. HDP, barış ve ateşkes çağrılarını sürekli yenilerken, bu çağrılara karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürecin dondurulduğunu, operasyonların tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edeceğini söyledi. Medyayı da tehdit eden Erdoğan Düşmanlarımıza sayfalarını, ekranlarını, manşetlerini açan medya kuruluşlarının ihanetlerini de not ediyoruz dedi. *** Artan gözaltı operasyonları ve güvenlik uygulamaları berberinde 90 lı yılları hatırlatan insan hakkı ihlallerini getiriyor. Ağrı nın Diyadin ilçesinde jandarma komutanlığına düzenlenen saldırı sonrası özel harekat polislerince açılan rastgele ateş sonucu ikisi çocuk üç sivil öldü. Diyarbakır ve Mardin de de polis sivilleri hedef aldı, 3 kişi öldü. Nusaybin de özel harekatçılar gazetecilere saldırdı. (Haberin devamı Bültende...) *** Suruç taki saldırıda ağır yaralanan gençlerden Mert Cömert, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 20 Temmuz'daki intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 33'e yükseldi. *** HDP, çatışma ve savaş sürecinin tekrar başlaması ile sivillere yönelik savaş suçlarının tespiti ve sorumluların açığa çıkarılması için Uluslararası Ceza Mahkemesi savcılığının harekete geçmesi talebiyle BM ye başvurdu. Uluslararası Af Örgütü de Kuzey Irak taki Zergele köyünde 8 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan TSK bombardımanının uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıkladı. *** Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu nun koalisyon çalışmaları kapsamındaki görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı. CHP nin uzun süreli reform hükümeti önerisini kabul etmeyen AKP, koalisyon değil bir seçim hükümeti teklif ederek görüşmelerin sonuçsuz kalmasına neden oldu. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istediği erken seçim ülkenin önündeki tek seçenek haline geldi. *** Diyarbakır Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş ın da aralarında bulunduğu dokuz kişi yolsuzluk ve usulsüzlük yaparak PKK ye para aktardıkları iddiasıyla tutuklandı.

2 *** HSYK tarafından açığa alınan yolsuzluk soruşturması savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, örgüt kurmak ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamalarından yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheliler kararın hemen öncesinde yurtdışına kaçtı. Eski savcı Öz, Ergenekon ve Şike davalarında da görev almıştı. *** Geçtiğimiz hafta silahlı saldırıya uğrayan Sultangazi Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş ın ardından Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Baki Düzgün ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir in de silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Düzgün ve Demir zarar görmedi. Diğer yandan İstanbul Üsküdar da Alevilerin yaşadığı evler işaretlendi, bomba süsü verilmiş paket bırakıldı. *** İstanbul Bilgi Üniversitesi nden Prof. Dr. Nurhan Yentürk ün hazırladığı Askeri ve İç Güvenlik Harcamalarını İzleme Kılavuzu na göre milli gelirden iç güvenlik harcamalarına ayrılan pay yılları arasında %45 arttı. Çalışmanın tamamına erişim için; emeicguvenlik2015.pdf? Özel harekat şantiye bastı, işçileri işkenceyle tehdit etti Yüksekova'da özel harekât timlerinin 5 Ağustos'ta bir şantiyeye baskın yaparak gözaltına aldığı inşaat işçilerine işkence uyguladığına ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, ters kelepçe ile yüz üstü yatırılmış ve yan yana dizilmiş işçilere, "Ne yaptı lan size bu devlet? Hepinizi tanıyorum ben. Kim ki hainlik yapıyor karşılığını görecek! Türk'ün gücünü göreceksiniz!" şeklinde tehditler savrulduğu görülüyor. HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu videonun ortaya çıkmasının ardından, olay yerindeki tüm kamu personeli hakkında suç duyurusunda bulundu. Başbakanlık da konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

3 Özel harekatçılar gazetecilere saldırdı Özel harekat polisleri, Mardin de yaralı bir polisin hastaneye girişini görüntüleyen gazetecilere saldırdı. Hastane önünde seri şekilde havaya ateş açan polisler, gazetecileri darp etti. Devamlı olarak gazetecilere küfreden polislerin Militansınız lan hepiniz sözleri dikkat çekti. Olayda iki gazeteci yaralanırken bir gazetecinin çektiği görüntü ve fotoğraflara el kondu, fotoğraf makinesi kırıldı. Görüntüler için: Aydınlardan Bahçeli ve danışmanı hakkında suç duyurusu Baskın Oran, Gençay Gürsoy, Oya Baydar, Ergin Cinmen, Neşe Erdilek, Aydın Engin, Orhan Doğançay, Şanar Yurdatapan ve Sait Çetinoğlu HDP ye oy veren seçmenlere şerefsiz diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve katıldığı bir televizyon programında Çantamda bunların 3 bin kişilik listesi var diyen danışmanı Metin Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. HDP ye oy verdiklerini belirten aydınlar, Bahçeli nin hakaret, halkı kin ve düşmanlığa teşvik suçlarıyla yargılanmasını isterken; Özkan hakkında da tehdit, hedef gösterme, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçlarından kamu davası açılmasını talep etti.

4 Profesör HDP li vekilleri hedef gösterdi Arel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajda, Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli ifadelerini kullandı. Olay üzerine üniversite yönetimi Şentürk hakkında disiplin soruşturması başlattı. Yapılan açıklamada, Şentürk'ün soruşturma sonuçlanıncaya kadar üniversiteden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi. HDP, Şentürk hakkında tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu. Belediye başkanı cenazeye hakaret etti Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Adana da polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden PKK li Ali Baybariz in cenazesinin Dörtyol İlçesi nde defnedilmesine izin vermedi. Toksoy sosyal medya hesabından, Yiğitliği ile bilinen Dörtyol da kalleşlerin ve gancıkların gömülmesine müsaade etmeyeceğiz ifadelerini paylaştı. Baybariz in naaşı Urfa da toprağa verildi.

5 Erdoğan dan Demirtaş a çifte tazminat davası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında iki ayrı tazminat davası açtı. Demirtaş'ın "Suruç katliamını Saray'a bağlı özel gladyo örgütü yaptı'' sözleri nedeniyle 50 bin TL, Bahçeli'ye ithafen kullandığı Seçim öncesi hırsızdan hesap soracağız deyip seçim sonrası Saray'da sefa sürenler mi şerefli? ifadesi için ise 20 bin lira tazminat talep edildi. İki dava da Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek. Ters kelepçeyle gözaltına alınan öğrencilere dava 1 Nisan'da üniversitede gözaltına alınan arkadaşlarına destek için Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü önüne giden İstanbul Üniversitesi öğrencileri hakkında dava açıldı. 28 öğrenci hakkında kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 9 Aralık da İstanbul 38. Asliye Ceza Mahkemesi nde görülecek. Öğrenciler, arkadaşlarına destek için Emniyet binasında bulundukları sırada bir silahlı saldırı yaşanmış ve 18 i kelepçe ile yüzükoyun yere yatırılarak gözaltına alınmıştı.

6 TİB haber sitelerini engellemeye devam ediyor Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) idari tedbir kararıyla haber sitelerine sansür uygulamayı sürdürüyor. Son olarak veri gazeteciliği yapan Dağ Medya ile kapatılan Beta Nuçe, ANF ve DİHA nın yeni siteleri de sansürlendi. 24 Temmuz dan itibaren aralarında Özgür Gündem gazetesi ve sendika.org un da olduğu 90 dan fazla site ve URL adresine erişim engeli getirildi. Twitter Şeffaflık Raporu nu yayımladı Twitter, Ocak- Haziran 2015 dönemini kapsayan Şeffaflık Raporu nu kamuoyuyla paylaştı. Raporda yer alan verilere göre bu dönemde Türkiye 408 mahkeme kararı ile içerik çıkarma talebinde bulundu. Ayrıca polis ve diğer kurumlar da 310 silme talebi ile Twitter a başvurdu. Bu taleplerin 1978 farklı Twitter hesabı ile ilgili olduğu açıklandı. Talepler sonucunda 125 hesap dondurulurken, 1667 mesaj da silindi. Raporun tamamına erişim için (İngilizce): requests/2015/jan- jun

7 AYM den hak ihlali kararları... Anayasa Mahkemesi (AYM), yayımlanan bir yazı nedeniyle Ülkede Özgür Gündem Gazetesi ne el konulmasını, gazetenin imtiyaz sahibi Ali Gürbüz ve sorumlu yazı işleri müdürü Hasan Bayar ın yargılanmasını ifade özgürlüğü ihlali olarak değerlendirdi. Yüksek Mahkeme, Herhangi bir kimsenin yalnızca kişiliğine bağlı olarak düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğüne müdahale edilemeyeceğini ve bu kişinin yasaklanmış bir örgütün yöneticisi olmasının da bu müdahaleyi haklı kılmayacağını belirtti. AYM, Tıp Kurumu Derneği Genel Sekreteri Ali Rıza Üçer'in, Ankara'nın içme suyunda arsenik olduğu ile ilgili tartışmalar sırasında yaptığı açıklamalar nedeniyle mahkum olmasının da ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdi yılında yaşanan tartışmalar sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, Üçer in açıklamalarının kendisine hakaret niteliğinde olduğu gerekçesi ile tazminat davası açmıştı. AYM, bu hafta Resmi Gazete de yayımlanan bir diğer kararda, geçtiğimiz yıl Kristal- İş Sendikası'nın Şişecam da başlattığı grevin, 'milli güvenlik' gerekçesiyle Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesini sendikal hakların ihlali olduğuna hükmetti. Yüksek Mahkeme, Bolu F Tipi Cezaevinde hükümlü bulunan Akif İpek in maruz kaldığı kötü muamele ve işkenceyle ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan a göndermek istediği mektubun hapishane idaresince engellenmesini ise haberleşme hakkının ihlali olduğuna karar verdi. Ayrıca Anayasa Mahkemesi 29 Eylül 1999'da Ankara Ulucanlar Cezaevi nde düzenlenen operasyonda hayatını kaybedenlerin yaşam ve adil yargılanma haklarının ihlal edildiğine ve Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi nde 2013 yılında yanarak ölen hükümlü Erkan Kaya nın da yaşam hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Kaya, bazı hükümlü ve tutuklularca dövülmesi ve gardiyanlarca işkenceye maruz kalmasının arından kaldığı koğuştaki yatağını yakmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

8 Müzemizin kapı önü DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Türkiye nin güncel fotoğrafını burada görebilirsiniz. Koalisyon Masası; Cumhurbaşkanı Erdoğan ın başından beri karşı olduğunu belirttiği Koalisyon masası çöktü. Erdoğan, 7 Haziran da aldığı ağır seçim yenilgisinin altından kalkmak için yaptığı planı adım adım sürdürüyor. 1. Yenilgisinin temel nedeni olan HDP yi yıpratmak için savaş politikasına döndü. Bir intihar saldırısı sonucu 32 kişinin öldüğü ama ilk anda suçlanan IŞİD in üstlenmediği dolayısı ile kimin yaptığı kafaları kurcalayan- Suruç katliamı sonrası PKK nın saldırgan demeçleri polisleri öldürmeye başlaması ortamı sağladı. Uçaklar ve uzun menzilli toplarla ISİD e göstermelik bir saldırı, ama Kandil e ve PKK ye yoğun saldırılar. 2. Bunları yapabilmek için önce ABD ile pazarlık etti, başta İncirlik olmak üzere üsleri açtı, ABD de ona yeşil ışık yaktı. 3. Kamuoyunu oyalamak için koalisyon görüşmeleri kaplumbağa hızıyla sürdü. Sonuç: Aylar geçti, seçimle düşürülmüş AKP hala iktidarda. Ve Medyamız... TV d nispeten yansız haber vermeye çalışan TV kanalları da aniden 180 derece dönüş yaparak tekrar devletin sesi haline geldi. Gezi Parkı olayları yaşanırken bu kanallar saatlerce penguen belgeselleri yayınlıyordu. Şimdi aynı durum tekrarlanıyor. Örneğin, 12 Ağustos 2015 günü haber bültenini izleyenler, CNNTÜRK te bir saat boyunca Erdoğan ın nutkunu dinlemek zorunda kaldı, haber almak için CNN World e geçtiler.

9 Erdoğan ın, sadece ABD ile değil, uzun süredir yok etmek istediği Doğan Medya Grubu (CNNTÜRK, Kanal D, Hürriyet Gazetesi) ile de benzer bir pazarlık yaptığı anlaşılıyor. Fareli köyün kavalcısı; Önce Devlet Bahçeli başladı, HDP nin kapatılması için Yargıtay Başsavcısını göreve çağırdı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti kapatmaya karşı olmakla birlikte(!?), HDP yöneticilerinden tek tek hesap sorulacağını açıkladı. Yargı da harekete geçti, HDP Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ın dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezlekeler hazırlandı, TBMM Başkanlığı na yollandı. Müzenin kapısının önünde bunlar yaşanırken içerisindeyse; Erdoğan, Bahçeli ve Arınç da müzelik oldu... HDP yöneticilerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için yargıya adeta talimat vermeye kalkışan Erdoğan ve Bahçeli ile gazeteleri ve gazetecileri hedef gösteren Arınç da müzemizdeki yerlerini aldı. Bir kez daha hatırlatıyoruz; Politikacılar, lütfen ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin. Aleyhinize kanıt olarak kullanılabilir ve ertesi gün kendinizi bu müzede bulabilirsiniz. Bu uyarıya rağmen daha şimdiden 6 kişi utançlar galerisini doldurdu, bir de Utanç Deposu yapmak zorunda kaldık. Ayrıntılar ve daha fazlası için: DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI Adli Tatil olması nedeniyle takip edilen davalar ve duruşmalar ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmamıştır. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri think.net/index.php?s=bulten adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/15, 7. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/15, 7. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/15, 7 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TSK nin Kuzey Irak taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonları ve PKK nin saldırıları sürerken,

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Kobani nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Urfa nın Suruç ilçesinde toplanan gençlerin

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2014 GİRİŞ: Türkiye de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde

Detaylı

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU 15 NİSAN 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ DEĞERLENDİRME İnsan Hakları Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/15, 21

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/15, 21 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/15, 21 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu, CHP ve MHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerine

Detaylı

T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2015/3101 D.İş T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR DEĞİŞİK İŞ NO: 2015/3101 D.

T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2015/3101 D.İş T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR DEĞİŞİK İŞ NO: 2015/3101 D. T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2015/3101 D.İş T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR DEĞİŞİK İŞ NO: 2015/3101 D.İş HAKİM: ATİLA ÖZTÜRK 39703 KATİP: EYÜP KARABUDAK 156959

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Silifke CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek 2015 Genel

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Örgütü ve Belediye Başkan

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP nin koalisyon arayışlarının sonuçsuz kalmasının ardından seçimin yenilenmesine

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01. Günlük Haber Bülteni 19.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.şanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

HDP li 11 Vekil Gözaltında

HDP li 11 Vekil Gözaltında HDP li 11 Vekil Gözaltında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş,

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, DANIŞTAY - UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ - ANAYASA MAHKEMESİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/15, 31 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/15, 31 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/15, 31 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suruç ve Kilis teki saldırıların ardından başlatılan operasyonlar sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ Demokrasi Endeksi: 2014 yılı i bariyle 167 ülke arasında Türkiye 89 (Yalnızca ilk 26 ülke tam demokrasi sayılıyor. Türkiye bu ülkelerin çok gerisinde. Sivil Özgürlükler:

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 13.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih:12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLÎ YARGI MAHKEMELERİ, BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ,

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR ANAYASANıN TEMEL ILKELERI 2 1. madde Türkiye devleti bir cumhuriyettir. 2. Madde Cumhuriyetin nitelikleri Cumhuriyetçilik Başlangıç ilkeleri Atatürk

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/15, 13 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/15, 13 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/15, 13 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silvan da ilan edilen sokağa çıkma yasağı 10. gününe girdi. 3 Kasım dan beri yedi kişi güvenlik güçlerince

Detaylı

İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu

İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu İl İlçe Ölü Yaralı (178) Gözaltı (101) Tutuklama (206) Saldırı ve Müdahaleden Etkilenen Milletvekili, Kurum Temsilcisi, Kurum binası, Zarar

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ

TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ 007 TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĐNFAZ (Keyfi Öldürme, Silah Kullanma Yetkisinin Đhlali ve Dur Đhtarına Uymadığı Gerekçesiyle Öldürülen ve Yaralananlar)

Detaylı

Gözaltına Alınan Sığınmacı ve Göçmenler TOPLAM 5671

Gözaltına Alınan Sığınmacı ve Göçmenler TOPLAM 5671 2015 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAŞAM HAKKI İHLALLERİ YARGISIZ İNFAZ ÖlÜ YARALI Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah Kullanma

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi nin bağımsızlık referandumu nu gayri meşru ilan etti. Referandumun

Detaylı

ÖZETLE. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem

ÖZETLE. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem ÖZETLE Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem MiLLETiN ONAYIYLA Mevcut Anayasa da Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin başıdır. Sistemin işleyişi, devletin bekası ve vatanın bütünlüğü, Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

İstanbul 13. Müebbet çıktı

İstanbul 13. Müebbet çıktı 19 MART 2013 www.reisgida.com.tr Müebbet çıktı ERGENEKON davasında Savcı Pekgüzel, mütalaasını mahkemeye sundu. İlker Başbuğ dahil 64 sanık için ağırlaştırılmış müebbet istendi. İstanbul 13. Ağır Ceza

Detaylı

16 ŞUBAT 2011 CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÇETİN SOYSAL IN DİNLEMELERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

16 ŞUBAT 2011 CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÇETİN SOYSAL IN DİNLEMELERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI 16 ŞUBAT 2011 CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÇETİN SOYSAL IN DİNLEMELERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI Değerli Arkadaşlar, Türkiye zor günlerden geçiyor. Ajan filmlerini aratmayan olaylar gün geçmiyor ki gündeme

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ 2011 İSTATİSTİKLERİ PARLAMENTO SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ İÇİNDEKİ PAY ( ) 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 20 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Federasyona katıldılar TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği nde İstanbul Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu ve Beşiktaş Muhtarlar Derneği

Detaylı

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU 2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAġAM HAKKI ĠHLALLERĠ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĠNFAZ Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah 33 45

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır?

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? 1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? A) Cumhurbaşkanlığı B) Başbakanlık C) Adalet Bakanlığı D) Halk E) HSYK 3-Aşağıdakilerden hangisi adli yargının

Detaylı

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Türkiye nin en önemli sorunu hakkındaki görüşleri En

Detaylı

COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ ÜÇÜNCÜ DAİRE. Nezir KÜNKÜL/TÜRKİYE (Başvuru no. 57177/00) KARAR STRAZBURG

COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ ÜÇÜNCÜ DAİRE. Nezir KÜNKÜL/TÜRKİYE (Başvuru no. 57177/00) KARAR STRAZBURG COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ ÜÇÜNCÜ DAİRE Nezir KÜNKÜL/TÜRKİYE (Başvuru no. 57177/00) KARAR STRAZBURG 30 Kasım 2006 OLAYLAR Başvuran Nezir Künkül 1949 doğumlu bir Türk

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili tutuklananların sayısı 20 bin 355 e, kamu kuruluşlarındaki tasfiyelerin

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02. Günlük Haber Bülteni 02.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 45

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 45 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 19.01.2017-20.01.2017 Haber Sayısı: 45 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 20.01.2017 ANTALYA GÜNDEM 'MESLEĞİMİZİ HERKES YAPIYOR'

Detaylı

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda?

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı saldırısı Türkiye tarihinde en fazla ölüme yol açan terör saldırısı oldu. Bundan dolayı saldırı, çoğunlukla da Ankara Katliamı olarak anılıyor.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL Tel: 0216 492 0504, 0216 532 7545 Faks: 0216 532 7545 freex@superonline.com www.antenna-tr.org "Düşünce Özgürlüğü için 5. İstanbul

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Anayasa Mahkemesi, OHAL KHK ları ile yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Diyadin de yaşanan çatışmanın ardından MHP ve CHP ye

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Kasım 09, 2013-11:57:28 anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez" dedi. anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez, bunun teminatı AK Parti ve AK Parti hükümetleridir"

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 36/15, 4 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 2013 Newroz uyla başlayan çözüm sürecinin Suruç katliamıyla son bulmasıyla ortaya çıkan şiddet atmosferi

Detaylı

MEDYANIN EYLÜL AYI GÜNDEMİ - DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA - Özgür Gazeteciler Platformu Salı, 04 Ekim :31

MEDYANIN EYLÜL AYI GÜNDEMİ - DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA - Özgür Gazeteciler Platformu Salı, 04 Ekim :31 Türkiye de geçen ay en çok konuşulan olay, kişi ve kurumlar belli oldu. Artan terör olayları, Piri Reis araştırma ve sondaj gemisi, Mavi Marmara olayı, Başbakan ın yurtdışı gezileri ve BM de yaptığı konuşma,

Detaylı

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015 Türkiye Cezasızlık Araştırması Mart 2015 İçerik Araştırma Planı Amaç Yöntem Görüşmecilerin Dağılımı Araştırma Sonuçları Basın ve ifade özgürlüğünü koruyan yasalar Türkiye medyasında sansür / oto-sansür

Detaylı

2 Kasım 2011. Sayın Bakan,

2 Kasım 2011. Sayın Bakan, SayınSadullahErgin AdaletBakanı Adres:06659Kızılay,Ankara,Türkiye Faks:+903124193370 E posta:sadullahergin@adalet.gov.tr,iydb@adalet.gov.tr 2Kasım2011 SayınBakan, Yedi uluslarası insan hakları örgütü 1

Detaylı

TÜRKİYE DE SİYASET VE DEMOKRASİ

TÜRKİYE DE SİYASET VE DEMOKRASİ TÜRKİYE DE SİYASET VE DEMOKRASİ 12 Eylül Darbesi 1973 seçimlerinden 1980 yılına kadar gerçekleşen seçimlerde tek başına bir iktidar çıkmadığından bu dönem hükümet istikrarsızlığı ile geçen bir dönem olmuştur.

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL in üçüncü kez uzatılmasının ardından Hükümet, üç yeni KHK daha yayınladı. (Ayrıntılı bilgi aşağıda)

Detaylı

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015 Türkiye Cezasızlık Araştırması Mart 2015 İçerik Araştırma Planı Amaç Yöntem Görüşmecilerin Dağılımı Araştırma Sonuçları Basın ve ifade özgürlüğünü koruyan yasalar Türkiye medyasında sansür / oto-sansür

Detaylı

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Erdoğan, "OHAL uygulaması kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir" dedi. 21.07.2016 / 09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısına

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:11.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com Tarih:11.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/16, 21 Ekim 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/16, 21 Ekim 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/16, 21 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Irak la yaşanan gerilim sürerken, Musul da IŞİD e karşı operasyon başlatıldı. Türkiye operasyona dahil

Detaylı

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı. K.MARAŞ'TA SON ANKET Anket Sonuçları MHP yi İşaret Etti Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Detaylı

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ın kurum değişikliği ile Ankara Gölbaşı belediye başkan yardıcılığı görevine

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış programları yla referandum propagandasına ve hayır diyenlere terörist

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/16, 29 Temmuz 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/16, 29 Temmuz 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/16, 29 Temmuz 2016) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin yapılan düzenlemelerle gözaltı süresi 1 aya yükseltildi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Şener in yeni baskısı yapılan kitabı bu alana ilgi duyan okurlar için iyi bir seçim. Posta Gazetesi yazarı Gazeteci Nedim Şener in Ergenekon Belgelerinde

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01. Günlük Haber Bülteni 26.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ Günlük Haber Bülteni 09.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sondakika.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi :www.haberler.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET

Detaylı