dekorasyon 12 seyahat 16 teknoloji 23 Ocak 2013

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "dekorasyon 12 seyahat 16 teknoloji 23 Ocak 2013"

Transkript

1 moda 01 bakım 07 dekorasyon 12 seyahat 16 teknoloji 23 Ocak 2013

2 Moda MODANIN YAKIN TARİHİ 60 lar, 70 ler, 80 ler ve 90 larda modadaki trendler nasıldı? Dönemin ruhu kendini modada nasıl gösterdi? Geçmişe kısa bir yolculuğa hazır mısınız?

3 İSYANKAR 60 LAR 60 lı yıllar hem muhafazakarlığın hem de buna bir tepki olarak özgürleşmenin, zincirlerden kurtulmanın, geleneklere ve boğucu kurallara karşı gelmenin çağıydı. Moda, bir yandan geleneksel bir çizgide değişirken bir yandan da bu değişim rüzgarından etkileniyordu. 60 ların özellikle ilk yarısında etekler daraldı, elbiseler dizin iyice üzerine çıktı, renkler çok cesur şekilde (sarı, turuncu, cam göbeği, yeşil) her yerde kullanılmaya başlandı. Aksesuarlar 20 lerdeki eski gücüne kavuştu ve kıyafetlerin önemli bir parçası haline geldi. Şapkalar, deri eldivenler, iri küpeler, kolyeler, fularlar ve gözlükler, özellikle de iri güneş gözlükleri, pied de poule ve puantiyeli kumaşlar, kıyafet detaylarında ise iri düğmeler ve geometrik desenler ön plana çıktı. 60 ların ikinci yarısında ise hippie stili modaya damgasını vurmaya başladı. Bigudiyle kıvrılmış saçların yerini upuzun, dümdüz kesimler aldı. İspanyol paça pantolonlar, batik desenli bluzlar, kısa elbiselerin altına giyilen motor botları ve uzun elbiselerin altına giyilen deri sandaletler son derece popüler oldu. Aksesuarlarda saç bantları, boncuklu kolyeler ve geniş kemerler görülmeye başlandı ve özellikle kolye ve küpelerde barış simgesi egemen oldu. Barış işaretli kolye uçları ve küpeler, örgü bilezikler ve kolyeler canlı renklerde kullanıldı. Erkekler ise uzun saç, boğazlı kazaklar, deri ceketler ve motor botlarını tercih ediyordu.

4 DİSKO 70 LERİ 70 lerin trendleri renk ve eğlence üzerine kuruluydu. Eteklerde, elbiselerde ve bluzlarda çılgın desenler, büyük çiçekler ve baskılar ön plandaydı. Pantolon erkek hakimiyetinden çıktı ve kadınlar tarafından da tercih edilmeye başlandı. 60 ların sonunda kendisini göstermeye başlayan İspanyol paça pantolonlar, paçaları daha da genişleyecek şekilde tek pantolon stili olarak egemenlik kurdu. Birkaç düğmesi açık bırakılan geniş yakalı gömlekler, uzun saçlar ve deri ceketler ise erkek modasının hakimi oldu. Kadınlar kalçayı saran, düşük belli ve bol paçalı pantolonları platform topuklu ayakkabılar ve dolgu topuklu sandaletlerle kombine etti. Tek parça tulumlar hem kadınlar hem erkekler tarafından tercih ediliyordu. Zira bu kıyafet içinde dönemin en önemli etkinliği sayılan dans daha kolay hale geliyordu.

5 ÇILGIN 80 LER Tişört ve blue jean hem kadınların hem erkeklerin üniforması haline geldi. Muhafazakardan çılgın ve marjinale 80 lerde moda farklı birçok eğilimin aynası oldu. İş hayatının ön plana çıkmasıyla hem erkekler hem de kadınlar için takımlar önem kazandı. Erkeklerde pantolon-ceketler; kadınlarda ise hem pantolon-ceket hem de etekceket takımlar popüler oldu. Bluzlar ve ceketlerde kadınlar vatkayı bolca kullandı. Erkeklerde ince kravatlar, kadınlarda ipek bluzlar iş kıyafetlerinin detaylarındandı. Tatil günlerinde kadınlar tarafından tercih edilen dar blue jean lerin bileklerini tozluklar sarıyor, ayaklarda ise mutlaka bir çift spor ayakkabı oluyordu. Bu kombinasyon genellikle bol ve uzun bir kazak ya da bluzla, bazen de bunlara eşlik eden bir kemerle tamamlanıyordu. Erkekleri ise iş günleri dışında bir tişört üzerine giyilmiş bol kesimli ve kolları dirseğe kadar kıvrılmış bir ceket ve çorapsız giyilen ayakkabılarla görmek mümkündü. Madonna nın öncülük ettiği büstiyerler, giysilere ve şapkalara takılan zincir, rozet gibi aksesuarlar ve hem giysilerde hem eldivenlerde bolca kullanılan dantel 80 lerin en belirgin trendlerindendi. Pantolondan aksesuara, bluzlardan tişörtlere her yerde neon renkler görmek de mümkündü.

6 RAHAT 90 LAR Blue jean hakimiyetini sürdürmeye devam etti. Erkekler arasında siyah deri motor ceketleri; kadınlar arasında ise tüp etekler, likralı mini elbiseler, askılı bluzlar ve aksesuarlarda da halka küpeler popüler oldu. Genel olarak bakıldığında 90 lar rahat ve gündelik kıyafetlerin egemenliğindeydi. Kadın-erkek farkı ortadan kalkmaya başlamış ve moda unisex bir hal almaya başlamıştı. Converse tipi ayakkabılar genç kuşak arasında son derece popülerdi. Bir diğer popüler ayakkabı stili ise kovboy çizmeleri oldu. Ancak bu çizmeler 2000 li yıllarda daha fazla vurgulandı. 90 ların ortasında hippie stili kısa bir süre için de olsa geri geldi. Çiçekli elbiseler, gypsy stilinde bluzlar, bol paçalı pantolonlar. Hem erkekte hem de kadında uzun saç ön plana çıktı. Ünlü tasarımcılar markalarını kıyafetlerinin üzerine, dışarıdan görülecek şekilde basmaya başladı zira bu bir prestij ve statü göstergesiydi. Müzikteki hip hop rüzgarı modaya da damgasını vurdu. Ters takılan kasketlerden kapüşonlu sweat-shirt lere, çok bol ve cepli pantolonlardan baskılı tişörtlere ve eşofman altlarına hip hop trendi özellikle genç kuşak arasında son derece popüler oldu.

7 Bakım MEVSİMİN SAĞLIK DOLU LEZZETLERİ Hangi yiyecekler hangi mevsimde tüketilmeli? Yiyecekleri mevsimine göre tüketerek sağlıklı kalın.

8 Artık sebze ve meyvede kış-yaz ayrımı kalmadı. Her mevsim hemen her meyve ve sebzeyi bulmak mümkün. Birkaç istisna hariç Ne var ki sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeye devam etmek sağlığımız için son derece önemli. Avokado ve hindistancevizi gibi birkaç istisna dışında meyve ve sebzeler kolesterol içermediği gibi içlerinde bulunan steroller sayesinde başka yiyeceklerle alınan kolesterolün emilimini de azaltıyor. Lahanada bulunan sulforafan, domateste bulunan likopen ve üzümde bulunan resveratrol gibi antioksidanlar kansere karşı koruyucu etki sağlıyor. Ancak bu yararlı etkilerin hepsi meyve ve sebzeler mevsiminde tüketildiğinde işe yarıyor. Mevsiminde tüketilmeyen meyve ve sebzeler ise yarardan çok zarar getiriyor zira bu besinlerin üretiminde bol miktarda hormon ve sentetik madde kullanılıyor, bu da bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkiliyor. Sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesi kadar dengeli bir şekilde tüketilmesi de önemli. Her sebze ve meyveden makul oranlarda almak, özellikle de sebze ve meyve seçimi yaparken her renkteki meyve ve sebze dengeli bir şekilde alınmalı.

9 Kabuk ve yaprakları koyu renkli sebze ve meyveler antioksidan bakımından zengin; antioksidanlar da kansere karşı koruyucu bir görev görüyor. Vücudumuzun bir diğer ihtiyacı olan folik asit de daha çok yeşil sebze ve meyvelerde bulunuyor. Sarı, yeşil ve kırmızı birçok meyve ve sebzenin C vitamini açısından zengin olduğu da genel olarak söylenebilir. Özellikle kuşburnu, kivi, maydanoz, kırmızıbiber, yeşilbiber ve roka C vitamini açısından oldukça zengin. Ispanak, yeşil biber, brokoli, karnıbahar kırmızı lahana gibi sebzelerin az pişirilerek, hatta çiğ olarak tüketilmelerinin sağlığı olumlu etkilediği biliniyor. İçerdiği yüksek lif oranıyla sebze ve meyveler bağırsaklarımızın daha verimli çalışmasını sağlıyor. Besinler daha iyi emiliyor ve kilo da buna bağlı olarak daha kolay şekilde korunmuş oluyor. İçinde bulunduğumuz kış mevsiminde sebze ve meyve tüketimine daha da çok önem vermek gerekli. Özellikle de C vitamini açısından zengin olan besinlere yönelmek şart. Sebzeleri buharda ya da haşlayarak, ağır ateşte, mümkün olduğunca az pişirmek çok daha sağlıklı bir çözüm. Çoğumuzun yaptığı bir hata, daha doğrusu sahip olduğumuz yanlış bir beslenme alışkanlığı meyveleri yemeğin üzerine tüketmek. Oysa ki meyveleri ya aç karnına ya da yemekten 2-3 saat sonra tüketmek en yüksek verimi almak için daha doğru bir yol.

10 İçinde bulunduğumuz kış mevsiminde limon, portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgilleri; ayva, nar, balkabağı ve kestane gibi meyveleri; pancar, turp, havuç, kereviz, ıspanak, pazı, pırasa, karnıbahar, brokoli, Brüksel lahanası, yer elması ve lahana gibi sebzeleri; ebegümeci, Frenk soğanı, defne yaprağı, hindiba ve ısırgan gibi yabani otları güvenle tüketebilirsiniz. Kışın tezgâha çıkan ancak yazın da görülen kivi, muz ve elma da yazın değil daha çok kışın tercih edilmeli. İlkbahar çileğin ve can eriğin mevsimi. Doğal şartlar altında, Mart ayında elma, portakal, mandalina ve greyfurt tezgâhlara yavaş yavaş veda etmeli ve yerini başta bu iki meyve olmak üzere ilkbahar meyvelerine bırakmalı. Malta eriği, çağla, dut; madımak, semizotu, papatya, ebegümeci; domates, salatalık, marul da bu mevsimde tezgâhta görmeyi beklediğimiz doğal ürünler. Yazın güvenle tüketebileceğiniz sebzeler arasında taze patates, marul, taze fasulye, dolmalık biber, yeşilbiber, barbunya, bezelye, kabak, semizotu, patlıcan, bakla, bamya, börülce, kuşkonmaz, mısır ve iç bakla; meyveler arasında vişne, şeftali, kavun, karpuz, kiraz, üzüm, böğürtlen, dut, incir, kayısı ve ahududu; otlar arasında ise dereotu, fesleğen ve rezene bulunuyor. Sonbahar meyvede mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm, armut, muz, greyfurt, mandalina, elma, portakal, ceviz, kestane; sebzede patlıcan, pazı, biberiye, barbunya, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnıbahar, balkabağı, kereviz ve havucun tezgâhlara çıktığı mevsim ve sebzelerin hemen hepsi kış aylarında da güvenle tüketilebilir.

11 Uzman görüşü Uzman Diyetisyen Fatma Turanlı Vardarer e konumuzla ilgili birkaç soru yönelttik: Tüm sebze ve meyveleri hemen her mevsimde bulmak mümkün ancak bunları mevsiminde yemek neden önemli? Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler doğal ortamda, uygun şartlarda yetişirler. Turfanda dediğimiz mevsim dışı sebze ve meyveler ise ya seralarda hormon, ilaç veya takviyelerle suni ortamda yetişir ya da raf ömrü uzun olacak şekilde ilaçlanıp uzun süre saklanarak piyasaya verilir. Bu yüzden vitamin içerikleri çok azalır. Zamanında, mevsiminde yetişen sebze ve meyveler vitamin ve mineral açısından daha zengin ve katkısız veya az katkılıdır. Meyve ve sebzeler bizi içerdikleri vitaminler ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı korur. Bu yüzden yiyeceğimiz sebze meyveyi hem daha ucuz hem de daha sağlıklı alabilmek için mevsiminde tüketmeliyiz. Mevsiminde yenmediğinde sebze ve meyvelerin ne gibi zararları var? Mevsim dışı yetiştirilen sebze ve meyvelerde, hem yetiştirilme hem de saklanma süreçlerinde zirai ilaçlar veya hormonlar kullanılır. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmediğimizde bu zararlı maddeler vücudumuza girerek bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkiler ve kansere varacak kadar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. İçinde bulunduğumuz kış mevsiminde hangi sebze ve meyveleri tüketmeliyiz? Bunların ne gibi faydaları var? Kış mevsiminde bizi gripten koruyacak zengin C vitamini kaynakları olan portakal, mandalina, greyfurt ve limon bolca tüketilmeli. Bunların yanı sıra antioksidan besin öğelerini bol miktarda barındıran ıspanak, havuç, turp, kereviz, pırasa gibi sebzeler de tüketilmeli. Bu besinler bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde, hastalıklara karşı korunmada ve de sağlıklı bir cilde sahip olmada son derece önemli rol oynar.

12 Dekorasyon KIRMIZININ GÜCÜ Tutkunun ve cazibenin rengi kırmızı evlere giriyor

13 Güçlü, cesur ve atak kırmızı ev dekorasyonuna yeni yeni girmeye başladı. Belki rahatsız edici ve fazla cüretkar bulunduğu ve yoğun duyguları harekete geçirdiği için tehlikeli görülen kırmızıya evlerimizde artık daha fazla yer veriyoruz. İster evin her köşesinde yoğun olarak kullanıp güçlü bir ifade yaratın ister detayları vurgulamak için az miktarda kullanın. Kırmızı her şeyden önce tutkunun ve aşkın rengi. Dolayısıyla kırmızıyı en rahat kullanabileceğiniz yer yatak odası. Kırmızıyı fazla etkili buluyorsanız yatak odasında kullanırken de aşırıya kaçmadan sadece detaylarla sınırlandırmanız mümkün. Daha cesur olanlar kırmızı duvar kağıdı ya da kırmızı saten veya ipek mat boya düşünmeli; daha temkinli yaklaşanlar ise kırmızıyı nevresim ve yatak örtüleri gibi detaylarla sınırlandırmalı. Kırmızıyı kullanarak sadece tutkulu bir atmosfer değil aynı zamanda son derece huzurlu ve sıcak bir ortam yaratmak da mümkün. Bu, kırmızının hangi tonunu nerede ve ne miktarda kullanacağınıza bağlı. Kırmızıyı tüm farklı tonlarıyla, ışıklandırmadan mumlara, yastıklardan duvara evin hemen her yerinde kullanabilirsiniz. Dış kapıda kullanılacak kırmızının tonunda istediğiniz kadar cesur davranabilirsiniz ancak bilmelisiniz ki bordoya kaçan koyu renk bir kapı çok daha ağırbaşlı bir hava verirken parlak ve canlı bir kırmızı çok daha neşeli ve sıcak bir eve girileceği izlenimi uyandırır. Aynı etkiyi oturma odasında ya da salonda vermek için kırmızıyı aynı tonlarda halıda ve koltuk yastıklarında kullanabilirsiniz.

14 Çağdaş dekorasyonda kırmızının hemen her tonuna izin varken daha klasik ve geleneksel dekorasyonda kırmızıyı mümkün olduğu kadar bordoya ve şarap rengine yaklaşan tonlarıyla kullanmak gerek. Mutfakta, özellikle de beyaz ya da krem tonlarının ağırlıklı olduğu bir dekorda, kırmızının narçiçeği rengine yakın tonları ve elma kırmızısı sandalyelerde, halıda ya da perdede kullanıldığında son derece sıcak ve huzurlu bir ortam sağlayabilir. Yemek odasında ya da yine mutfakta, kulağa alışılmadık gelse de kırmızı renkte sandalyeler ahşap rengi masanızla çok uyumlu olabilir. Beyaz bir masanın üzerine inen kırmızı lambalar da aynı sıcak ve huzurlu etkiyi yaratacaktır. Yatak odasında ya da oturma odasında vişneçürüğü renkte duvarlar son zamanlarda oldukça popüler. Size çok boğucu geliyorsa duvarlardan birbirine bakan iki tanesini bu renkte diğer iki duvarı ise daha açık, krem ya da beyaz tonlarında tasarlayabilirsiniz. Yatak odasında ya da mutfakta vintage bir etki yaratmak için kırmızıyı kareli desen olarak beyazla birlikte masa ve yatak örtülerinde, perdelerde, yastık ya da minderlerde kullanabilirsiniz. Yine yatak odasında kırmızı mumlar ve sürekli tazelenen kırmızı güllerin bulunduğu vazolar romantik bir etki yaratacaktır. Bahçeniz varsa hamaklarınızı yahut salıncak minderlerinizi yine kırmızı ya da kırmızı-beyaz çizgili kumaşlar kullanarak tasarlayabilirsiniz. Bahçe için bir diğer kırmızı alternatifi de Çin kağıt fenerleri. Bu fenerler bahçenize romantik ve yumuşak bir hava kazandıracak.

15 Çocuk odaları için de kırmızı son derece iyi bir seçenek zira çocuklar bu renge bayılıyor. Hem erkek hem de kız odalarında kırmızıyı bolca, cesurca ve çok yaratıcı şekillerde ranzadan yatağa, pencere çerçevesinden perdeye, halıdan sandalyelere, koltuktan kapıya her yerde kullanabilirsiniz. Son olarak banyo Banyolar kırmızının kullanılması için ideal mekanlar. Beyaz ağırlıklı bir banyoyu kırmızı fayanslar ya da bordürlerle süsleyebilir ya da kırmızıyı banyo halısında, çiçeklerde, mumlarda ve banyo malzemelerinde kullanabilirsiniz.

16 Seyahat KAYAK SEZONU BAŞLADI Kışın gelişini dört gözle bekleyen kayak tutkunları için birçok kayak merkezi alternatifi var. Bu kış yola çıkmadan önce mini kayak rehberimiz seçiminizde size yardımcı olabilir.

17 Uludağ Fatintepe ve Kuşaklıkaya tepeleri üzerine kurulu Uludağ, Bursa ya 36 kilometre mesafede son derece kolay ulaşılan bir destinasyon. Zirvenin 2543 metre olduğu Uludağ da oteller 2000 metre seviyesine konumlanmış durumda. Otel alternatifi açısından oldukça zengin olan Uludağ da alışveriş merkezleri ve gece kulüpleri de olmak üzere bir sürü après-ski seçeneği var. Sporu ve eğlenceyi birleştirmek isteyenler genellikle Uludağ ı tercih ediyor. 11 kayak pistine sahip Uludağ, Alpin usulü, snowboard, cross country, heli-skiing (helikopterle kayak) da dahil olmak üzere birçok stilde kayışa müsait. Uludağ lift, telesiyej, teleski açısından da oldukça zengin. Kar kalınlığı ise 3 metreye kadar çıkabiliyor. Kartepe Zirvesi 1699 metre olan Kartepe, İzmit in doğusunda, Samanlı dağları arasında bulunuyor. Merkeze ulaşmak için Maşukiye den başlayıp kıvrılarak ilerleyen orman yolunu 17 kilometre boyunca takip ederek bir yolculuk yapıyorsunuz. Sapanca Gölü manzaralı Kartepe hem profesyoneller hem de kayağa yeni başlayanlar için uygun eğimlere sahip. Kolay-orta arası zorlukta pistleri tercih edenler için Geyikalanı, orta zorlukta pist için Karlıktepe ve yeni başlayanlar için çok kolay sayılabilecek Kadıkonağı pisti sayılabilir. Kar kalınlığının cm. arasında değiştiği Kartepe, İstanbul ve civarında yaşayanlar için günübirlik de gidilebilecek bir destinasyon.

18 Erciyes Kayseri il sınırları içinde bulunan Erciyes te kayak sezonu genellikle Kasım ayında başlıyor ve Mart ayında sona eriyor. Kar kalınlığının iki metreye kadar çıktığı Erciyes te özellikle sonwboard sevenler tarafından tercih edilen toz karda kaymak da mümkün. İzmir ve İstanbul dan uçakla, Ankara ve Adana dan ise karayoluyla rahatlıkla ve kısa sürede ulaşılabilen Erciyes te sayıları çok olmasa da pist alanı düşünüldüğünde yeterli sayılabilecek miktarda telesiyej ve teleski mevcut. Pistlerin eğimleri ise %10-30 arasında değişiyor. Jandarma kontrolündeki bölgede, konaklayabileceğiniz çok sayıda otel, kayak malzemesi satın alıp kiralayabileceğiniz ve özel ders alabileceğiniz kayak noktaları da bulunuyor. Kartalkaya Bolu sınırları içinde, Köroğlu Dağları üzerinde bulunan Kartalkaya Alp disiplini, tur kayağı ve kayaklı koşu açısından elverişli bir merkez. Sezon Aralık ayında başlıyor ve Nisan ayında sona eriyor. Hem İstanbul dan hem de Ankara dan ulaşmanın kolay olduğu (yaklaşık 3 saat) Kartalkaya çam ormanlarıyla pitoresk bir görünüme de sahip. Romantik bir kayak tatili isteyenler için ideal olan Kartalkaya 11 pisti ve çok sayıda telesiyej ve teleski olanağıyla da zengin bir alternatif sunuyor. Türkiye nin ilk profesyonel snow park ı da burada bulunuyor. Parkta snowboard cular için üçer box, handrail ve ana rampayla birlikte bir de corner mevcut.

19 Sarıkamış Kars-Sarıkamış ta, Çamurlu Dağ da kurulmuş olan Sarıkamış Kayak Merkezi, hem kar kalitesi hem de kayak pistleri açısından dünyanın en iyi kayak merkezleri arasında gösteriliyor. Yılın 4-5 ayı en az bir metre karla kaplı olan merkezde en çok tercih edilen pistler yüksekliği metre arasında değişen platodaki Cıbıltepe, Balıklıdağ ve Çamurludağ da bulunuyor metrelik pisti ile Türkiye nin en uzun pistlerinden birine sahip olan Sarıkamış, Alpler de de bulunan toz kristal karı ve muhteşem doğasıyla hem farklı deneyimler yaşamak isteyen kayak severler hem de romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftler tarafından tercih ediliyor. Kayakçılar için büyük bir problem teşkil eden rüzgar, buradaki çam ağaçları sayesinde çok etkili olamıyor. Kayağa yeni başlayanlar için Cıbıltepe de düşük eğimli ve sorunsuz bir etap yer alıyor. Palandöken Erzurum sınırları içinde yer alan ve zirvesi 3185 metre olan Palandöken kayak merkezi yılın yaklaşık altı ayı karla kaplı kalıyor. Yaklaşık 5 ay boyunca toz kara sahip olan Palandöken de son derece dik ve zorlu pistler yer alıyor. Ancak pistler zengin bir çeşitliliğe sahip olduğundan başlangıçtan ortaya, ileri seviyelerden profesyonele birçok farklı düzeyde kayakçı için elverişli. Yoğun şekilde kar aldığı, dolayısıyla taze toz kara sahip olduğu için snowboard sevenler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Yeterli miktarda telesiyeje ve teleskiye sahip olan merkezde kar kalınlığı kimi zaman üç metreyi bulabiliyor.

20 Teknoloji DÜNYA ARTIK CEBİNİZDE Mobil aplikasyonlarda yeni trendlere ve hayat kurtaran uygulamalara sizin için yakından baktık.

21 İşCep / Finans İş Bankası nın online uygulaması İşCep e müşteri numaranız ve online şifreniz ile bağlandıktan sonra nerede olursanız olun internetiniz ve akıllı telefonunuz yanınızdaysa bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebiliyor, en yakın İş Bankası şubesine ulaşabiliyor ve anında şifre edinebiliyorsunuz. İçindeki Parakod uygulaması da kart taşımanızı gerektirmeden telefonunuzla alışveriş yapma imkanını sağlıyor, hem ios hem de Android işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Airbnb / Seyahat Şimdilik 192 ülke ve 33 bin 450 şehirde hizmet veren Airbnb, sık seyahat edenler için son derece faydalı bir uygulama. Bu uygulamayı bedava indirip üye oluyorsunuz ardından seyahat edeceğiniz ülkede ihtiyaç duyduğunuz büyüklükte ve konumdaki konaklama alternatiflerini resimleriyle birlikte görebiliyorsunuz. Android, iphone ve ipad de uygulama olarak, internet erişimi olan diğer tüm cihazlarda da internet sitesi üzerinden hizmet veren Airbnb da ev sahibi olabilir veya ev kiralayabilirsiniz. Evlere ve ev sahiplerine dair kullanıcı yorumlarını da siteden okuyabilir, karar aşamasında diğerlerinin deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. İBB Trafik / Yol İstanbul Büyükşehir Belediyesi nin yol ve trafik durumunu gösteren uygulaması İBB Trafik Android ve iphone da. Şehrin trafik durumunu yoğunluk haritası ve canlı kamera görüntüleriyle kullanıcılarına gösteren İBB Trafik uygulamasıyla trafiğin anlık durumunu öğrenebilir, sıkça kullandığınız güzergâhlardaki kameralara kısa yol tuşlarıyla ulaşabilir ve iki köprünün yoğunluk durumunu anında görebilirsiniz.

22 Maximiles Picture Talk Sık sık yurt dışı seyahatler yapıyor ama yabancı dil sorunu yaşıyorsanız Maximiles ın Picture Talk uygulaması sizin için biçilmiş kaftan. Uygulamayı yükleyin, kategoriler kısmına girin, burada çizilmiş olan 500 tane resimden istediğinizi seçerek karşınızdaki kişiye kısa sürede derdinizi anlatabilmenin keyfini sürün. Dilerseniz Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde de kelime araması yapabilirsiniz. Gittiğiniz ülkenin konsolosluk bilgileri, telefon kodu, para birimi, saat farkı ve vize bilgilerine ulaşmak isterseniz de Pratik Bilgiler kısmına göz atmanız yeterli. Uçak Bileti Uçak Bileti uygulaması ile Türkiye parmaklarınızın ucunda. Tüm iç hat uçuşlarını, karşılaştırmalı olarak, bilet fiyatları ile size sunan bu uygulama sayesinde belirlediğiniz lokasyon için biletinizi satın alabilir ya da uçmak istediğiniz havayolu firmasının iletişim bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz.

23 Sygic Türkiye / GPS Navigasyonu Android ve iphone uygulamalarıyla Sygic Türkiye başarılı ve etkili bir navigasyon cihazı. Türkçe nin yanı sıra birçok dilde hem görsel hem de işitsel olarak yol tarifi yapan uygulama, hem cadde ve mahalle hem de civardaki ilgi noktalarını da (restoran, benzin istasyonu, müze, hastane vb) veriyor. İnternete bağlanmadan telefonun GPS i üzerinden hizmet veren navigasyon bu özelliğiyle son derece ekonomik. Trafik durumunu izleyen, alternatif yolları hesaplayan ve bu yolları kilometre ve varış saatine göre kısadan uzuna doğru sıralayan Sygic kaybolmaya eğilimli olanların ve çok gezenlerin kurtarıcısı. Wake N Shake Alarm Clock / Günlük yaşam Çalar saatiniz sizi uyandırmaya çalıştığında snooze yani erteleme tuşuna kaç kere bastığınızı ve sonrasında okula ya da işe kaç defa geç kaldığınızı hatırlıyor musunuz? Kötü kalpli Wake N Shake Alarm Clock uygulaması bu soruna ilginç bir çözüm getiriyor. Telefonun alarmını susturmak ya da sesini kısmak için basabileceğiniz hiçbir tuş yok. Telefonunuz sadece şiddetli bir şekilde salladığınızda susuyor. Bu işi yaptığınızda da ister istemez uyanmış oluyorsunuz. Ücretsiz olarak yükleyebileceğiniz bu uygulama Android ve iphone da mevcut. Yemeksepeti / Yeme-içme Yemeksepeti.com u hepimiz biliyor, çoğumuz da kullanıyoruz. Ancak bazen eve gittiğimizde yemeğimiz anında kapıya gelsin istiyoruz. İşte bu durumda yemeksepeti.com un Blackberry, Android, Symbian (Nokia) ve ios uygulaması imdadımıza yetişiyor. Son derece kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan uygulama sayesinde kolayca sipariş verebiliyor, önceden kayıtlı siparişlerinize ulaşabiliyor ve sorun çıkması durumunda yetkiliyle canlı destek hattı sayesinde görüşebiliyorsunuz.

24 Dropbox / Depolama Tüm fotoğraflarınızı, belgelerinizi ve videolarınızı tek bir yerde toplamak, gerektiğinde her yerden ulaşmak ve kolayca paylaşmak ister miydiniz? Dropbox işte bu işe yarıyor. Hem bilgisayarda hem de iphone, ipad ve Android işletim sisteminde kullanabileceğiniz Dropbox hiçbir ücret talep etmeksizin 2 GB lık bir boş alan sunuyor. Mail yoluyla gönderemeyeceğiniz kadar büyük dosyaları Dropbox bağlantı adresinizle göndermek de bu sayede mümkün olabiliyor. Bu sayede dosyalarınız da, cihazlarınızdan bir ya da birkaçı bozulsa bile zarar görmemiş oluyor. Whatsapp Messenger / İletişim Kısa mesaj devrini kapatan Whatsapp Messenger Android, Blackberry, iphone, Windows Mobile ve Nokia da kullanılıyor. Bu uygulamayı yükleyenler, aralarında hiçbir ücret ödemeden (sadece uygulamayı yüklerken cüzi bir miktar ödeniyor) mesajlaşabiliyor, birbirlerine resim, video, ses notu gönderebiliyor; birbirleriyle konumlarını paylaşabiliyor ve grup mesajlaşması gerçekleştirebiliyorlar.

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ Salatalık Üzüm Armut EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yerelması, lahana, pırasa, karnabahar

Detaylı

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi OCAK Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek, Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.46 0.46 0.4552 38,730.00 KG 17,628.66 1 ARPA YEMLİK ı: 17,628.66 1 ARPA ı 17,628.66 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.1 0.1 0.188 802,770.00 KG

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2014 T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0. 0. 0.663 4,800.00 KG 3,68.26 2 ARPA YEMLİK ı: 3,68.26 2 ARPA ı 3,68.26 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.12 0.12 0.1200 3,41.00 KG 4,490.00

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-15 MISIR MTS 2.00 2.00 2.0000 220.00 KG 440.00 1 MISIR BEYAZ MTS 2.55 3.07 2.662 562.00 KG 1,509.62 2 MISIR YAŞ MTS 0.1 0.1 0.100 730.00 AD 591.30 1 MISIR ı: 2,540.92

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 1.02 1.02 1.0217 3,520.00 KG 3,59.51 2 ARPA YEMLİK ı: 3,59.51 2 ARPA ı 3,59.51 2 MISIR MISIR MISIR MTS 0.78 0.78 0.7753 1,580.00 AD 1,225.00 1

Detaylı

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Ana Sınıf Ürün adı Alt Sınıf İL TARİH Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık) Tahıllar Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla 31.Mar Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık)

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR 0.55 0.5500 39,050.00 KG 21,477.50 1

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR 0.55 0.5500 39,050.00 KG 21,477.50 1 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 31/0/2014 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEŞİL MTS 0.0 0.0 0.000 11,200.00 KG,600.00 1 ARPA YEMLİK ı:,600.00 1 ARPA ı,600.00 1 MISIR MISIR MISIR MTS 0. 0. 0.00 39,00.00 KG 21,477.0 1

Detaylı

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ RİZE TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN 2010 BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ ÇAY YAŞ ÇAY

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1, HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/201 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.90 0.90 0.9021 28,80.00 KG 26,043.10 1 ARPA YEMLİK TTS 0.95 0.95 0.9500 26,910.00 KG 25,564.50 1 ARPA YEMLİK ı: 51,60.60 2 ARPA ı 51,60.60

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65 Tarım Alanları 1990 2000 2002 2006 2009 2010 2011 2012 (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73, 01/0/2018 HUBUBAT. MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.30 0.30 0.3000 45,48.29 KG 13,24.49 1 MISIR BEYAZ MTS 3.31 3.31 3.3128 293.00 KG 90.65 1 MISIR KIRIK MTS 4.00 4.00 4.0000 15.00 KG 60.00

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 0.75 1.12 0.7601 82,230.00 KG 62,506.32 2 ARPA YEMLİK ı: 62,506.32 2 ARPA ı 62,506.32 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.19 0.24 0.2007 1,077,149.00

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam KÜSPELER KÜSPELER. Toplam ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ T.C. ISPARTA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 23/06/ /06/2016

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam KÜSPELER KÜSPELER. Toplam ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ T.C. ISPARTA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 23/06/ /06/2016 HUBUBAT ARPA ARPA BEYAZ Sayfa: 1-8 ARPA TTS 0.90 0.90 0.9001 4,950.00 KG 4,455.45 1 ARPA TTS- 0.65 0.65 0.6500 38,080.00 KG 24,752.47 1 ARPA BEYAZ ı: 29,207.92 2 ARPA ı 29,207.92 2 BUĞDAY MAKARNALIK BUĞDAYLAR

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.7000 16,500.00 KG 11,550.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.7000 16,500.00 KG 11,550. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 4 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.70 0.7000 6,500.00 KG,550.00 ARPA YEMLİK ı:,550.00 ARPA ı,550.00 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.0 3.42 0.3758 372,799.59 KG 40,080.28 3 MISIR

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,00 2,50 67 Bakla Çilek 2,50 3,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,70 2,20 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,80 3,30 67 Bakla Çilek 3,50 4,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,80 2,30 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,30 2,80 67 Bakla Çilek 2,80 3,30 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,70 2,20 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 27.04.2015

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 27.04.2015 ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 3,00 5,00 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,20 4,50 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,20 2,40 71 Bezelye Kg Elma (Starking

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 17.04.2015

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 17.04.2015 ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 3,50 5,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,00 4,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,10 2,30 71 Bezelye Kg Elma (Starking

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 3,00 3,50 67 Bakla Çilek 9,00 10,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.05 1.00 0.43 39.640.549 KG 17.308.811.8 HMA 723 BUĞDAY 0.35 0.85 0.47 14.180.581 KG 4 6.849.000.85 HTS 191 BUĞDAY 0.33 0.53 0.45 3.533.447 KG 1.527.601.55

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 3,00 3,50 67 Bakla Çilek 7,50 8,50 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 3,00 3,50 67 Bakla Çilek 7,00 8,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 3,00 3,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 8,00 9,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 3,20 3,80 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 4,50 5,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma Kg 2,00 2,50 70 Barbunya Beyaz Kg 4,00 5,00 Elma Kg 71 Bezelye Kg Elma Kg 72 Biber (Dolma Renkli) Kg 2,20

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 1,50 2,00 67 Bakla Çilek 3,00 4,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,30 1,80 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,70 3,00 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 3,50 5,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 3,00 3,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 8,00 9,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,50 3,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 2,00 2,50

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg 5,00 7,00 Elma (Starking) Kg 2,00 2,60 71 Bezelye Kg Elma (Golden) Kg 1,80 2,30

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,50 3,00 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 1,80 2,30

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,70 5,00 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 4,50 5,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 6,743.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 6,743. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 4 ARPA YEMLİK MTS 0.82 0.82 0.874 8,250.00 KG 6,743.46 2 ARPA YEMLİK ı: 6,743.46 2 ARPA TOHUMLUK ARPA TOHUMLUK MTS 0.75 0.75 0.7500 9,780.00 KG 7,335.00 3 ARPA TOHUMLUK

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,70 3,00 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 3,00 5,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,50 2,80 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 7,00 9,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,80 3,30 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 2,00 2,50

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,50 2,80 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 4,50 6,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,90 3,50 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 3,50 4,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,50 1,70 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 12.08.2017 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva Bakla Çilek Bamya Barbunya Barbunya Beyaz Elma (Starking) Bezelye Elma (Golden) Biber (Dolma Renkli) 4,00 8,50 Erik (Papaz)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,30 4,60 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 7,00 8,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

SOĞUTULMUŞ ÜRÜNLER İÇİN ÖNERİLEN KOŞULLAR

SOĞUTULMUŞ ÜRÜNLER İÇİN ÖNERİLEN KOŞULLAR SOĞUTULMUŞ ÜRÜNLER İÇİN ÖNERİLEN KOŞULLAR Donma Isısı Havalandırma Ürün Raf Ömrü Etilen Üretim Aktif Maya 0-0.5 / +1 Hiçbiri 14 Ambalajlanmış Et -1.5-1.5 / 0 70 Hiçbiri Ambalajlanmış Kuzu ve Koyun Eti

Detaylı

FR.60/R.00/1.1

FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva Bakla Çilek 2,60 5,00 Bamya Barbunya Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,50 4,30 Bezelye Elma (Golden) 2,50 4,30 Biber (Dolma Renkli)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg 5,00 6,00 Elma (Golden smart) Kg 2,40 3,20 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,70 3,50 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart) Kg 2,70

Detaylı

T.C. KUMLUCA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat

T.C. KUMLUCA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 7 ARPA YEMLİK MTS 0.66 0.66 0.6600 2,000.00 KG 3,860.00 ARPA YEMLİK ı: 3,860.00 ARPA ı 3,860.00 KOÇANLI MTS 0.282 2,800.00 KG 790.00 4 ı: 790.00 4 ı 790.00 4 BUĞDAY

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,00 2,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,00 3,70 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,70 5,00 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,00 4,50 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye Kg Elma (Starking

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 2,50 3,30 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,30 2,50 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,50 3,00 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart) Kg 2,50

Detaylı

T.C. ERZİNCAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 81,235.

T.C. ERZİNCAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 81,235. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS 0.73 0.88 0.813 99,900.00 KG 81,35.00 5 ARPA YEMLİK ı: 81,35.00 5 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ (1. GRUP) MTS 0.85 0.90 0.8653 69,530.00 KG 599,66.75 14 ARPA

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,00 4,30 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 6,00 7,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,70 5,00 67 Bakla Kg Çilek (Yerli) Kg 4,00 5,00 68 Bamya Kg Çilek (Gazipaşa ) Kg 3,00 4,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart)

Detaylı

T.C. KUMLUCA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,250.

T.C. KUMLUCA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,250. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01//2016 T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.75 0.75 0.7500 3,000.00 KG 2,250.00 1 ARPA YEMLİK ı: 2,250.00 1 ARPA ı 2,250.00 1 KOÇANLI MTS 0.20 0.6625 4,000.00 KG 2,650.00 4 ı: 2,650.00

Detaylı

Kg FR.60/R.00/1.1

Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,10 1,80 71 Bezelye Elma (Golden) 1,10 1,70 72 Biber (Dolma

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 25.10.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 0,80 1,60 71 Bezelye Elma (Golden) 0,60 1,30 72 Biber

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 18.10.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 0,50 1,50 71 Bezelye

Detaylı

Türkiye nin üretim profiline ve kişi başına tüketimini ise şöyle değerlendirmek mümkündür:

Türkiye nin üretim profiline ve kişi başına tüketimini ise şöyle değerlendirmek mümkündür: Gıdaya erişim her geçen gün gittikçe zorlaşmaktadır. Dünya nüfusu önümüzdeki 33 yılda, 2 milyar daha artarak 2050 de 9,6 milyara yükselecektir. Bu nüfusu beslemek için gıda üretiminin yüzde 60-70 oranında

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 1,471.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 1,471. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01//2016-31//2016 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 1.02 1.02 1.0217 1,440.00 KG 1,471.30 1 ARPA YEMLİK ı: 1,471.30 1 ARPA ı 1,471.30 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.13 0.15 0.1361

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 44,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 44, HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 1.82 1.82 1.8169 221.00 KG 401.54 1 ARPA YEMLİK ı: 401.54 1 ARPA ı 401.54 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.20 2.60 0.2195 1,832,758.00 KG 402,241.91

Detaylı

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ KİMDİR?

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ KİMDİR? BİLİNÇLİ TÜKETİCİ KİMDİR? Bilinçli tüketici güvenli besini tanır. Temiz, bozulmamış ve içinde sağlığa zararlı maddeler bulundurmayan besinlere güvenli besin denir. Açıkta satılan besinler hem temiz değildir,

Detaylı

FR.60/R.00/1.1

FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva Bakla Çilek 3,50 7,50 Bamya Barbunya Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,50 5,00 Bezelye Elma (Golden) 2,30 4,80 Biber (Dolma Renkli)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 10.06.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 2,50 3,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 71,435.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 71,435. HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR BEYAZ MTS 3.32 3.32 3.3186 20.00 KG 829.6 1 MISIR ı: 829.6 1 MISIR ı 829.6 1 YULAF YULAF SAMAN MTS 0.6 0.6 0.600 109,900.00 KG 71,43.00 1 YULAF ı: 71,43.00 1

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 11.07.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 2,00 2,50

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,60 3,90 67 Bakla Çilek 5,00 8,50 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,80 3,00 71 Bezelye Elma (Golden) 1,80

Detaylı

FR.60/R.00/1.1

FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,50 5,00 Bakla Çilek 3,50 7,00 Bamya Barbunya Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,80 3,30 Bezelye Elma (Golden) 1,80 3,30 Biber (Dolma

Detaylı

Kg FR.60/R.00/1.1

Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 67 Bakla Çilek 5,00 8,80 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,80 3,30 71 Bezelye Elma (Golden) 1,80 3,20 72 Biber

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,20 3,30 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,20 1,70 71 Bezelye Elma (Golden) 1,50 2,00 72 Biber

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ 21.07.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden) 2,00

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 2,50 3,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 1,50 2,00

Detaylı

Solem Organik / Ürün Kullanımı

Solem Organik / Ürün Kullanımı Solem Organik / Ürün Kullanımı Bitki Türü Gübre Uygulama zamanı Dozlama / saf gübre Arpa, Buğday, Yulaf, Çavdar, Darı, Süpürge Darısı, Kara Buğday Uygulama Metodları K Ekim Öncesi, Yılda 1 defa 20-200

Detaylı

2015 ÜRETİM YILINDA İYİ TARIM UYGULAMALARI ALANINDA DESTEKLENECEK YAŞ MEYVE SEBZE ÜRÜN LİSTESİ

2015 ÜRETİM YILINDA İYİ TARIM UYGULAMALARI ALANINDA DESTEKLENECEK YAŞ MEYVE SEBZE ÜRÜN LİSTESİ 2015 ÜRETİM YILINDA İYİ TARIM UYGULAMALARI ALANINDA DESTEKLENECEK YAŞ MEYVE SEBZE ÜRÜN LİSTESİ SIRA NO ÜRÜN ADI KULLANIM ŞEKLİ 1 ACUR MUHTELİF 2 AĞAÇ KAVUNU MUHTELİF 3 AHLAT MUHTELİF 4 AHUDUDU MUHTELİF

Detaylı

Kg FR.60/R.00/1.1

Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,40 3,50 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,40 1,90 71 Bezelye Elma (Golden) 1,40 1,90 72 Biber

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 1,70 2,20 71 Bezelye

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,190.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,190. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 30/0/2016 T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0.73 0.73 0.7300 3,000.00 KG 2,10.00 1 ARPA YEMLİK ı: 2,10.00 1 ARPA ı 2,10.00 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.15 0.15 0.1502 745,060.00

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ 2015=100 TEMEL YILI TÜKETİCİ FİYATLARI ENDEKSİNİN 2017 NİSAN AYI SONUÇLARI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ 2015=100 TEMEL YILI TÜKETİCİ FİYATLARI ENDEKSİNİN 2017 NİSAN AYI SONUÇLARI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ Sayı: DPÖ 0.00.262-17/ Lefkoşa, 4 Mayıs 2017 2015=100 TEMEL YILI TÜKETİCİ FİYATLARI ENDEKSİNİN 2017 NİSAN AYI SONUÇLARI Devlet Planlama

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 11.03.2017 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,60 3,90 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,60 2,80 71 Bezelye Elma (Golden) 1,50

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,40 3,50 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,60 2,60 71 Bezelye Elma (Golden) 1,60 2,60 72 Biber

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.7600 5,040.00 KG 3,830.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.7600 5,040.00 KG 3,830. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 8/0/015 T.C. Sayfa: 1-1 ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.76 0.7600 5,04 KG 3,830.40 1 ARPA YEMLİK ı: 3,830.40 1 ARPA ı 3,830.40 1 MISIR MISIR MISIR MTS 0.70 0.70 0.703 47,7 KG 33,197.00

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,50 3,60 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,20 1,90 71 Bezelye Elma (Golden) 1,20 2,00 72 Biber

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 7 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 7 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : TEMMUZ 0 BÜLTEN NO : 7 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,0 0,9 0, 76.98 KG 8.,06 HMS BUĞDAY 0,49 0,68 0,7.49.70 KG.94.06,8 HTS BUĞDAY 0,7 0,7 0,7 0.6 KG.07, KOOP.A BUĞDAY

Detaylı

T.C. DÜZCE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: Sayfa: 1-20 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. Ençok Fiyat.

T.C. DÜZCE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: Sayfa: 1-20 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. Ençok Fiyat. - 3/2/207 Sayfa: - 20 HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK ARPA MTS 0.78 0.90 0.8077,039,025.00 KG 839,250.84 72 ARPA TKK-A 0.79 0.82 0.7945 340,663.00 KG 270,673.5 77 ARPA BİRALIK ı:,09,924.35 798 ARPA YEMLİK ARPA

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 20.09.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,40 1,70 71 Bezelye Elma (Golden) 1,20 1,60 72 Biber

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,50 3,50 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,10 1,70 71 Bezelye Elma (Golden) 1,00 1,60 72 Biber

Detaylı

Kg FR.60/R.00/1.1

Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,40 3,50 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,00 1,70 71 Bezelye Elma (Golden) 1,00 1,70 72 Biber

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 06.10.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 1,00 1,60 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 27.07.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 2,00 2,50

Detaylı

T.C. BURDUR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/01/2016 Şube Adı: Sayfa: 2-15 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat.

T.C. BURDUR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/01/2016 Şube Adı: Sayfa: 2-15 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/206-3/0/206 T.C. Sayfa: - 5 ARPA YEMLİK MTS 0.45 0.80 0.6279 432,590.00 KG 27,6.00 7 ARPA YEMLİK TTS 0.62.45 0.676 57,438.00 KG 06,436.69 4 ARPA (BALYA) MTS 0.34 0.40 0.3599

Detaylı

T.C. ISPARTA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MAKARNALIK BUĞDAYLAR , KG 51,177.

T.C. ISPARTA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MAKARNALIK BUĞDAYLAR , KG 51,177. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.60 0.6000 4,500.00 KG 2,700.00 1 ARPA YEMLİK ı: 2,700.00 1 ARPA ı 2,700.00 1 BUĞDAY MAKARNALIK BUĞDAYLAR BUĞDAY MTS 0.85 0.95 0.9018 56,750.00

Detaylı

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR ,122, KG 19,788,527.

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR ,122, KG 19,788,527. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 9 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.75 0.7226 27,280.00 KG 9,72.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.67 0.78 0.6984,22,630.00 KG 853,238.7 37 ARPA YEMLİK ı: 872,950.7 40 ARPA ı 872,950.7

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.06 0.84 0.49 42.006.543 KG 20.885.893.8 HMA 1411 BUĞDAY 0.02 0.84 0.55 20.782.119 KG 4 11.547.627.2 HTS 197 BUĞDAY 0.53 0.65 0.61 2.854.120 KG

Detaylı

Tarım Alanı (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) %

Tarım Alanı (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % 1990 2002 2012 2013 2014 Tarım Alanı (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Tarla Bitkileri 18.868 67,7 17.935 67,5 15.464 65,0 15.613 65,6 15.789 66,0 Nadas 5.324 19,1 5.040 19,0 4.286

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,700.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,700. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2017 T.C. Sayfa: 1-12 ARPA YEMLİK MTS 0.31 0.87 0.4421,110.00 KG 2,700.95 2 ARPA YEMLİK ı: 2,700.95 2 ARPA ı 2,700.95 2 MISIR MISIR MISIR BEYAZ MTS 2.55 2.55 2.5544 128.00

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.07 0.95 0.72 26.186.686 KG 18.480.448.3 HMA 2042 BUĞDAY 0.56 1.76 0.80 24.162.526 KG 0 18.746.871.7 HTS 308 BUĞDAY 0.49 0.95 0.74 1.225.180 KG

Detaylı

EKONOMİK RAPOR. Yayın Tarihi : / Yayın No: Sayfa 1 / 8

EKONOMİK RAPOR. Yayın Tarihi : / Yayın No: Sayfa 1 / 8 EKONOMİK RAPOR 2014 Yayın Tarihi :07.01.2015 / Yayın No: 2015-01 Sayfa 1 / 8 Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal

Detaylı