ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. PAMUK ġekerler SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. PAMUK ġekerler SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ"

Transkript

1 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ġekerler SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ

2 BU HAFTA NELER ÖĞRENDĠK Bu hafta tehlikeli durumlar,dikdörtgen şekli,5 rakamı,konularımızı işledik. OYUN ETKĠNLĠKLERĠ Sandalye kapmaca oyununu oynadık Birkaç adet sandalye yan yana dizilir. Sandalye sayısı oyuncu sayısından bir azdır. Oyuncular herhangi bir müzik eşliğinde dans etmeye başlarlar ve müzik durduğunda herkes sandalye kapmaya çalışır. Ayakta kalan oyun dışı kalır ve her arada bir sandalye çıkarılır. Böylece en son kalan oyunu kazanmış olur. Çuval YarıĢı oyununu oynadık Sınıfta çocuklar 3 erli grup olunur. 3-4 metre uzağa bitiş çizgisi çizilir. Her çocuğa birer çuval verilir. Çocuklar çuvalların içine girerler. Çuvalların uçlarını elleriyle tutarlar. Öğretmenin başlama komutuyla çuval içinde yürümeye çalışırlar bitiş çizgisine varıp geri dönerler. ilk dönen birinci olur ġarkilar 10 minik tavşan şarkısını söyledik. 1 minik 2 minik 3 miniminik tavşan 4 minik 5 minik 6 mini minik tavşan 7 minik 8 minik 9 mini minik tavşan 10 minik tavşan vaaarmışş. Kırlarda ormanda mutlu yaşarmış,kırlarda ormanda mutlu yaşarmış Küçücük kafeste mutsuz olmuşlar mutsuz olmuşlar. Elbiselerim şarkısını söyledik Hep yeşildir elbiselerim. İlkbaharı cicim. çok sevdiğim için. Hep yeşildir elbiselerim. Hep kırmızıdır elbiselerim. Yaz babayı cicim. Çok sevdiğim için. Hep kırmızıdır elbiselerim.

3 Hep sarıdır elbiselerim. Sonbaharı cicim. Çok sevdiğim için. Hep sarıdır elbiselerim. Hep beyazdır elbiselerim. Kış babayı cicim. Çok sevdiğim için. Elbiselerim. SANAT ETKĠNLĠKLERĠ Dikdörtgen adam faaliyeti yaptık. 5 rakamı parmak boyası çalışması OKUMA YAZMA HAZIRLIKLARI 5 rakamı çizgi çalışması Eşleştirme çalışması Aynısını bulma çalışması Serbest çizgi çalışması DRAMA Okuduğumuz Lütfen De Ejderha Ejo hikayesini okuyup sınıftaki çocuklara görev dağılımı yapıp hikayeyi canlandırdık. FEN VE DOĞA ETKĠNLĠĞĠ Neden İki Gözümüz Var? Neler Gerekli? : Kapaklı kalem, çeşitli cisimler Bir gözümüzü kapatarak kalemin kapağını kapatmaya çalışalım Şimdi de iki gözümüz açık olarak kalemin kapağını kapatmaya çalışalım Daha sonra hiç başımızı sağa sola çevirmeden sağ gözümüzle sol tarafta bulunan, sol gözümüzle de sağ tarafta bulunan cisimleri ayrı ayrı sayalım. Sonuç: İki gözümüz olmalı ki beynimiz nesneler arasındaki uzaklığı kıyaslayarak sonuçlandırabilsin ve başımızın karşısında bulunan tüm bölgeyi algılayabilsin.

4 AĠLE KATILIMI * * Hafta sonu çocuğunuzla birlikte kapaklı bir kutu tasarlamanızı istiyorum(bu kutu çocuk ayakkabısı kutusu büyüklüğünde olabilir.)çocuklar pazartesi okula gelirken bu kutularıda yanlarında gönderiniz. * * Hafta sonu 1den 5 e kadar ritmik sayma çalıģmaları yapabilirsiniz Çocuğunuzun kıyafetlerini,oyuncaklarını renklerine göre gruplandırmasına fırsat veriniz. Evde,parkta,alıĢveriĢ merkezlerinde vs.tehlikeli olabilecek durumlardan bahsedip alınması gereken önlemler hakkında sohbet edebilirsiniz. DiĢ fırçalama alıģkanlığını kazanması için evde gereken özeni göstermesinde destek olunuz. GÖRSEL SANATLAR DERSĠ HAFTALIK RAPOR Bu hafta ki konumuz ve tekniğimiz Noktalama. Noktalar yaparak Atatürk resmini tamamladık Çocuklar noktaları bir araya getirerek desen dersinin başlangıcını gerçekleştirdiler. 2. Dönem başlayacağımız desen, imgesel tasarım ve grafik ağırlıklı derslerimizin hazırlık aşamasına bu 2 hafta boyunca devam edeceğiz. İlk dönem parmak kaslarını geliştirerek ellerimizi ve elimizde tuttuğumuz herhangi bir şeyi bilinçli yönde yönetmeyi başarabilmek için el ve parmak kaslarımızın gelişimini tamamlamamız gerekiyordu, bu gelişim tamamlandıktan sonra 2. Dönem artık desen(resim yapma teknikleri), imgesel tasarım ve grafik çalışmalarına başlayabiliriz. Kazanımlar: Parçadan bütüne Nokta sanatı Proje kavramı Desen ve çizim dersi başlangıcı

5 Bu hafta İngilizce dersinde öğrendiklerimiz; Revision: Turtle, Crocodile, Fish, Cow, Snake, Horse New Words: Eyes, Ears, Mouth, Nose Head, Shoulders, Knees, Toes MY HEAD EYE(S) EAR(S) MOUTH SHOULDER(S) NOSE SONG: Head, Shoulders, Knees and Toes ENGLISH TEACHER ZEHRA GÜNEŞ

6 Biyolojiyi Keşfediyoruz Hayvanların Dünyası Neden Hayvanların Dünyasını Keşfediyoruz? Dünyamızdaki hayvanların pek çok es siz özelliklerini kes fetmek için hayvanların dünyasını ög reniyoruz. Dersin Sonunda Çocug unuz Bunları Söyleyebilir... Sınıfta yengeçler gibi yürüdük. Ög renme I stasyonu nda simetrik olarak kelebek boyadık. Çocug unuz Bilgisini Bu S ekilde Arttırdı: Hayvanlar Dünyası nın omurgalılar ve omurgasızlar olarak 2 türden oluştuğunu öğrenerek. Bazı omurgasızların farklı karakteristik özelliklerini ve nasıl yiyecek bulduklarını, hareket ettiklerini ve yas amlarını sürdürdüklerini kes federek. Örümcekler, kelebekler, karıncalar, yengeçler ve ahtopotlardan birini ele alıp tartıs arak. Evde Yapılabilecekler Eğer evde bir evcil hayvanınız varsa, çocug unuzla onun omurgalı mı, yoksa omurgasız mı oldug unu tartıs ın. Nasıl bildiniz? Birlikte omurgalı ve omurgasız hayvanlara örnekler düs ünebilir misiniz? Kitaplardan bakarak çocug unuzla deg is ik omurgalı ve omurgasız hayvanları tartıs ın. En beg endikleriniz hangileri? Neden?