C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör"

Transkript

1 - Otomatik şanzıman ve römork için konnektör 'a giriş 'a giriş, otomatik şanzımanlar ve römork bağlantılarına ilişkin işlevlere erişim sağlayan 18 pimli bir konnektördür. Otomatik şanzıman işlevlerine ilişkin bağlantı örneklerinin yanı sıra giriş ve çıkışlara dair daha fazla bilgiye Allison web sitesinden ulaşılabilir.. Bu belgedeki tablolar, vasıtasıyla otomatik şanzıman I/O fonksiyonlarının ve fabrikada kullanılmayan 15 pimli römork soketindeki (C162) kabloların arabirimlerini göstermektedir. Konnektör gri renktedir ve üstyapı konsolunun dış kısmında bulunur. Not: konumu araç üretim dönemine bağlı olarak değişir. Sağ alttaki resme bakın C234 C234 C260 C :40-14 Yayım 5 tr-tr 1 (6)

2 - Otomatik şanzıman ve römork için konnektör Araç üretim süresi Üretim sahası Şasi seri numarası Södertälje Zwolle Angers Tablo, 4th generation tipi Allison şanzımanları için pim 1-11 işlevlerini göstermektedir. Allison işlevinin İngilizce açıklaması parantez içinde verilmiştir. Pim Allison Giriş sinyali, şasi Giriş sinyali, şasi Vites seçimi mümkün (Direction change enable) a Şanzıman boşa (Auto neutral for refuse packer) Yangın ve acil durum araç işlevi (Fire & Emergency -Group 78, Number 123) Toprak (Signal return) Toprak (Signal return) Çıkış, şasi Şanzıman boşta (Neutral indicator for PTO) Şanzıman boşta (Neutral indicator for PTO) Giriş sinyali, Şanzıman boşa (Auto neutral for refuse packer) Kullanılmıyor (N/A) şasi Çıkış palsı Araç hızı (Vehicle speed) a Araç hızı (Vehicle speed) b Giriş +24 V PTO (PTO enable) b PTO (PTO enable) c Çıkış, şasi Harici işlev / vites konumu (Range indicator) İnceleme göstergesi (Service indicator) 11:40-14 Yayım 5 tr-tr 2 (6)

3 - Otomatik şanzıman ve römork için konnektör Pim Allison Çıkış, şasi Şanzıman çıkış mili hız göstergesi (Çıkış hız göstergesi A) d Giriş, +24 V Vites değiştirme sınırlaması (Refuse packer step switch) Kullanılmıyor (N/A) a. İşlev kontrol ünitesinde etkinleştirilmez. b. Araç hızının kalibre edilmediği unutulmamalıdır. c. Not! PTO'lu araçlarda PTO etkinleştirme sinyaline bağlanmalıdır. d. 80 dev/dak'ya ayarlıdır. Allison yöntemleri ile ayarlanabilir. Yangın ve acil durum araç işlevi (Fire & Emergency -Group 78, Number 123) Şanzıman çıkış mili için hız göstergesi (Output speed indicator A) d 11:40-14 Yayım 5 tr-tr 3 (6)

4 - Otomatik şanzıman ve römork için konnektör Tabloda römork seçeneği için arasındaki pimlerin işlevleri verilmiştir (varyant kodu 664D). Pim Sinyal Kablo rengi Alan mm² C pimli römork ndaki ISO e uygun işlev pim 12 Seçime bağlı römork işlevi Turuncu 2,5 9 Besleme +24 V 13 Römork için opsiyonel işlev, ATL için kullanılır, römork aksı kilitlemesi Gri 1,5 10 Fren balatası aşınma göstergesi 14 Römork için opsiyonel fonksiyon a Beyaz/siyah 1,5 11 Basınç sensörü, yaylı fren 15 Seçime bağlı römork işlevi Beyaz/mavi 1,5 12 Aks lifti 16 Seçime bağlı römork işlevi Beyaz/kırmızı 2, ve 15. pim geri dönüşü 17 Seçime bağlı römork işlevi Beyaz/yeşil 1,5 14 CAN yüksek 18 Seçime bağlı römork işlevi Beyaz/kahverengi 1,5 15 CAN düşük a. 21 Kasım 2011'den itibaren Brezilya pazarında pim 13 topraklama için ve pim 14 ise zorunlu hırsız koruması fonksiyonunu etkinleştirmek için kullanılacaktır. Römork bağlantıları hakkında daha fazla bilgi için, C162, C100, C328, C364 ve C365 Konnektörleri belgesine bakınız. 11:40-14 Yayım 5 tr-tr 4 (6)

5 - Otomatik şanzıman ve römork için konnektör Araç üretim süresi Üretim sahası Şasi seri numarası Södertälje Zwolle Angers Tablo, WTEC3 tipi şanzımanlar için 1-11 arasındaki pimlerin fonksiyonlarını göstermektedir. Allison işlevinin İngilizce açıklaması parantez içinde verilmiştir Pim Allison Giriş sinyali, şasi Giriş sinyali, şasi Vites seçimi mümkün (Direction change enable) a Şanzıman boşa (Auto neutral for refuse packer) Yangın ve acil durum araç işlevi (Fire & Emergency Group 78, Number 123) Çıkış +24 V PTO (PTO enable) a Kullanılmıyor (N/A) Toprak (Signal return) Toprak (Signal return) Çıkış, şasi Şanzıman boşta (Neutral indicator for PTO) Harici işlev / vites konumu (Range indicator) Giriş sinyali, Şanzıman boşa (Auto neutral for refuse packer) Kullanılmıyor (N/A) şasi Çıkış palsı Araç hızı (Vehicle speed) b Araç hızı (Vehicle speed) b Giriş +24 V PTO (PTO enable) a PTO (PTO enable) a Çıkış, şasi Çıkış, şasi Harici işlev / vites konumu (Range indicator) Şanzıman çıkış mili hız göstergesi (Output speed indicator A) c İnceleme göstergesi (Service indicator) Şanzıman çıkış mili için hız göstergesi (Output speed indicator A) d 11:40-14 Yayım 5 tr-tr 5 (6)

6 - Otomatik şanzıman ve römork için konnektör Pim Allison Giriş +24 V Vites değiştirme sınırlaması (Refuse packer step switch) Kullanılmıyor (N/A) a. İşlev kontrol ünitesinde etkinleştirilmez. b. Araç hızının kalibre edilmediği unutulmamalıdır. c. 80 dev/dak'ya ayarlıdır. Allison yöntemleri ile ayarlanabilir. Tabloda römork seçeneği için arasındaki pimlerin işlevleri verilmiştir (varyant kodu 664D). Yangın ve acil durum araç işlevi (Fire & Emergency Group 78, Number 123) Pim Sinyal Kablo rengi Alan mm² C pimli römork nda ISO e uygun işlev pim no Bu belgede daha önce verilen ilgili tabloya bakınız 11:40-14 Yayım 5 tr-tr 6 (6)