TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU"

Transkript

1 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: ÇOKLAYICI HUB MARKA: POWERDSINE MODELLER PD SERİSİ TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz olarak basımı, çoğaltılması, yayımı, ticari amaçla kullanımı telif hakları konusu olacaktır.

2 ÇEŞİTLİ BAĞLANTI ÖRNEKLERİ - Güç ve Data - Data - Güç - Yönetim

3 MODELLER PD-3001/3001G /3501/3501G modelleri 15.4W güç beslerler. PD-3504G model port başına 15.4W güç besler. PD-9001G model 30W güç besler. PD-9501G model 60W güç besler.

4 PD-3500 / 3500G modeller port başına 15.4W güç besler. PD-6500 / 6500G modeller port başına 15.4W güç beslerler. PD-9000G model port başına 36W güç besler. PD-9500G model port başına 60W güç besler.

5 TEKNİK ÖZELLİKLER PORT BAŞINA MODEL PORT UZAK GİGABİT GİRİŞ BESLEME SAYISI ERİŞİM

6 POWERDSINE ÇOKLAYICI (HUB) Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu 3000 SERİSİ TÜM MODELLER 3000G SERİSİ TÜM MODELLER 3500 SERİSİ TÜM MODELLER 3500G SERİSİ TÜM MODELLER 6000 SERİSİ TÜM MODELLER 6500 SERİSİ TÜM MODELLER 7000G SERİSİ TÜM MODELLER 8000 SERİSİ TÜM MODELLER 9000G SERİSİ TÜM MODELLER 9500 SERİSİ TÜM MODELLER 9500G SERİSİ TÜM MODELLER

7 ÜRETİCİ FİRMA: International Headquarters PowerDsine Ltd.1 Hanagar StreetHod Hasharon 45421Israel Tel: Fax: İTHALATÇI FİRMA: ANIXTER İLETİŞİM SİSTEMLERİ PAZ.VE TİC.A.Ş. Şehit Mehmet Fatih Öngül sokak No:1 Eskiyapanlar Is Mrk. Kat:4 Kozyatağı/İSTANBUL Tel : Faks:

8 Paket İçeriğini Kontrol Etmek Paketi açın ve aşağıdakilerin paket içerisinde olduğundan emin olun: Power over Ethernet (PoE Ethernet üzerinden Güç) Çoklayıcı Montaj destekleri (19 inçlik raflar için) ve plastik kapak Raf montajı için vidalar Kendinden yapışkanlı lastik ayaklar Kullanıcı kılavuzu Güç kablosu Elektrik Uygunluk Onayları Powerdsine, aşağıdaki standartlarla uyumludur: FCC Bölüm 15, FTP kablolamalı Sınıf B; UTP kablolamalı Sınıf A EN (CISPR 22), FTP kablolamalı Sınıf B; UPT kablolamalı Sınıf A EN (CISPR 24) Kanada ICES-003, Sınıf B Güvenlik Standart Onayları Powerdsine, aşağıdaki güvenlik standartlarını karşılamaktadır: UL/cUL - EN60950 GS işareti - EN60950 CE İşareti Bu ürünün üzerindeki CE işareti, ürünün 89/336/EEC (EMC Direktifi) ve 73/23/EEC (Düşük Voltaj Direktifi) ile uyumlu olduğunu göstermektedir

9 1 Güvenlik Bilgileri 1.1 Genel Esaslar PoE Çoklayıcı üzerinde kurulum, kaldırma veya herhangi bir bakım işlemi gerçekleştirmeden önce, aşağıdaki güvenlik bilgilerini okumanız gerekmektedir. Uyarılar, kişisel ve ürünsel güvenlik için takip edilmesi gereken talimatlardan oluşmaktadır. Tüm talimatları dikkatli bir şekilde takip edin. UYARILAR PoE Çoklayıcı güç kaynağına bağlamadan önce Bölüm 3 teki Kurulum Talimatları nı okuyun. Çoklayıcı, Paragraf 1.2 de gösterildiği şekilde, topraklanmış bir güç kablosu kullanmalıdır. Ürün, kısa devre (fazla akım) koruma için bina kurulumuna dayanmaktadır. 120 VAC, (ABD) için 15 A, 230 VAC, (uluslararası) için de 10 A dan daha fazla olmayan bir sigorta veya devre kesici kullanıldığından emin olun. Yıldırım esnasında sistem üzerinde çalışmayın, kabloları takıp çıkarmayın. Voltaj uyumsuzluğu, ekipman hasarına yol açabilir ve yangın tehlikesi oluşturur. Eğer etikette belirtilen voltaj, güç priz voltajından farklıysa, PoE Çoklayıcıyı bu prize bağlamayın. Raflara monte edilmiş ekipman söz konusu olduğunda, ekipmanın desteklenmesi için yüzeyin yeterince stabil ve güçlü olduğundan emin olun. Dörtten fazla PoE Çoklayıcı istiflemeyin. Ürünün elden çıkartılması, yerel kanun ve düzenlemelere uygun şekilde olmalıdır. PoE Çoklayıcı Veri ve Veri + Güç portları, korunan RJ-45 veri soketleridir. Eski Telefon Servisi (POTS) telefon soketleri olarak kullanılmaları mümkün değildir. Bu soketlere sadece RJ-45 veri konnektörleri bağlanabilir. İlgili ethernet kablolama, bina içerisiyle sınırlı kalmalıdır.

10 1.2 Güç Kablosu Güç kablosunun değiştirilmesi durumunda, değiştirme işleminin yerel şartlara uyması gerekmektedir. Bir AC ŞEBEKE KAYNAĞI na güvenli bağlantı kurmak için, ekipman çıkartılabilir bir güç kaynağı kablosunun bağlantısı için bir cihaz IEC60320 girişi sağlamaktadır. Güç soket prizi, Çoklayıcı yakınına yerleştirilmeli ve kolay erişilebilir olmalıdır. Ünitenin gücünü kesmek için tek yol, güç kablosunu prizden sökmektir. Ünite, EN60950/IEC 950 ye uygun olarak, SELV (Güvenlik Ekstra Düşük Voltajı) koşulları altında çalışır. Koşullar sadece, bağlantı kurulan ekipmanın da SELV koşulları altında çalışıyor olmasıyla sağlanabilmektedir.

11 2 PoE Hakkında Çoklayıcı PowerDsine ın PoE Çoklayıcı 3500 & 6500 serileri, veri taşıyan Ethernet kablolarına güç enjekte etmektedir. PD- 6506/6512/6524 Çoklayıcıları; TIA/EIA-568 Kategori 5/5e/6 kablo üzerinden 10/100BaseTx Ethernet ağında sırasıyla 6, 12 ve 24 port desteklemektedir. Veri terminal üniteleri için DC işletim gücü, kablonun kullanılmayan çiftleri (7/8 ve 4/5) üzerinden beslenmektedir. PoE Çoklayıcı, normalde PoE uyumlu olan ve Ethernet üzerinden güç alabilecek şekilde donatılmış olan aygıtlara güç vermektedir. Bu aygıtlara Enerji İle Çalışan Aygıtlar (PD) adı verilmektedir. Ethernet üzerinden güç alamayan aygıtlar, güç için harici bir güç adaptörüne ihtiyaç duyabilirler. Bu tür bir adaptör için PowerDsine ile bağlantıya geçiniz. PoE Çoklayıcının ana özellikleri şöyledir: Mevcut Ethernet altyapısı üzerinden güvenli ve güvenilir güç PDlerin etrafındaki AC prizi, yerel UPS ve AC/DC adaptörü ihtiyacını ortadan kaldırır. Web üzerinden Uzaktan Yönetim kontrolü ve/veya SNMPv3 En yüksek seviye Ağ Güvenliği Ağ altyapısını koruyan ağ güvenli çözüm Standartlara uygun. 2.1 Güç Yönetimi Bir ağ kurulumu sırasında PDlerin ihtiyaç duyduğu toplam güç, Çoklayıcıda mevcut olan toplam gücü aşabilir. Entegre Güç Yönetimi özelliği, toplam güç çıkışının, mevcut maksimum gücü aşmasına izin vermemektedir (Teknik Özellikler bölümüne bakınız). Mevcut toplam güç maksimuma yakın olduğu zaman, ek PD yi boş bir porta bağlama çabaları, ilgili port LED inin turuncu yanmasına ve gücün tükenmiş olduğunu göstermesine neden olur. Bu port güç aktarımı yapmamaktadır. Güç aktarımı, ilk gelen, ilk alır mantığına dayanmaktadır. Bazen bağlanan ve çalışan PDler, güç ihtiyacını gözle görülür ölçüde arttırmakta veya aniden azaltmaktadır. Eğer gerekli olan güç mevcut gücü aşarsa, Çoklayıcı son porttan başlayarak portları kapatmaya başlamakta ve toplam güç, maksimum mevcut limite gelene kadar devam etmektedir.

12 2.2 10/100BASE-TX Port Tanımı Veri Giriş Portları Çoklayıcı, çaprazlama olmayacak şekilde (düz kablolama) konfigüre edilen ve PoE arka panelinde (Şekil 2-1) bulunan 6 12 veya 24 adet 10/100Base-T Veri Giriş portuna sahiptir. Bu portlar, sadece (Tx/Rx) standart 2-kablo çiftlerinden (1/2 ve 3/6 pinleri) Ethernet verileri taşımak için tasarlanan PoE arka panelinde yer almaktadır ve genelde mevcut bir Ethernet switchine bağlıdır Veri & Güç Çıkış Portları Çoklayıcı, ön panelde (Şekil 2-2) yer alan 6, 12 veya 24 adet 10/100Base-T Veri & Güç Çıkış portuna sahiptir. Bu portlar ve çaprazlama olmayacak şekilde (düz kablolama) konfigüre edilmiştir ve yedek çiftler (4/5 ve 7/8 pinleri) üzerinden DC gücü ve standart 2-kablo çifti üzerinden de (1/2 ve 3/6) Ethernet verileri taşımak için tasarlanmıştır. Tüm çıkış portları, PoE arka panelinde bulunan bir zıt giriş portuna karşılık gelmektedir. PoE Çoklayıcı, bir yineleyici değildir. Bu nedenle, Ethernet switchine olan maksimum uzaklık 100 metreyi (328 ft.) geçmemelidir. IEEE standardında belirlendiği üzere, PoE bu mesafede çalışma konusunda garantilidir. Veri & Güç Port göstergeleri Çoklayıcı Kanalı RJ45 Konnektörü Link LED Veri Konsol Portu Güç göstergeleri Şekil 2-2: PoE Çoklayıcı, Önden Görünüm (PD-6524)

13 2.3 Göstergeler Bir dizi gösterge, PoE Çoklayıcı ve portlarının statüsünü bildirmektedir. Faaliyet sırasındaki statü bilgileri için Tablo 2-1 ve Tablo 2-2 ye bakınız Ana Güç Göstergeleri Ön paneldeki Main LED i, PoE Çoklayıcının güç durumunu göstermektedir.main göstergesi yeşil yandığı zaman, Çoklayıcı AC gücü almaktadır. Ek bilgiler için Tablo 2-1 e bakınız Port Göstergeleri Port başına birer çok renkli gösterge (yeşil), aşağıdaki port durumlarını göstermektedir: Yeşil, PoE uyumlu olarak belirlenen terminal ünitenin aktif olduğunu ve güç aldığını göstermektedir. Yanıp sönen yeşil, portun güç tedarikinde bulunmadığını ve aktif olmadığını göstermektedir. Ek bilgiler için Tablo 2-2 ye bakınız. Not Tüm PoE portlarında gerçekleştirilen standart tespit işlemleri nedeniyle, güç bir PD ye aktarılmayacaktır (LED kapalı). PoE uyumlu türden olmayan PDler, bu bağlantıdan etkilenmemektedirler. Tablo 2-1: Güç Durumu Göstergeleri Gösterge Renk Ana Güç Durumu Düşünceler Main Kapalı Dahili güç kaynağı bağlı değil. Dahili güç kaynağı voltajı çok düşük. Tüm portların bağlantısı kesildi. Yeşil AC güç girişi aktif. Dahili güç kaynağı voltajı, sınırlar içerisinde.

14 Tablo 2-2: Port Durum Göstergeleri Port LED Rengi Port Yükleme Koşulları Port Voltajı Aktif olmayan yükleme veya Kapalı bağlanmamış port Aktif yükleme takılmış ve normal Yeşil yükleme koşullarıyla uyumlu durumda 1 saniyelik aralıklarla yeşil yanıp sönüyor 0,5 saniyelik aralıklarla yeşil yanıp sönüyor Aşırı yükleme veya kısa devre Geçerli yükleme toplam birleşik güç, önceden belirlenmiş güç sınırını aşıyor (varsayılan olarak 400w) Porta giden güç bağlanmamış. Port çıkış hatlarında DC voltajı mevcut değil. Yedek çiftlerde, sürekli nominal DC voltajı mevcut. Porta giden güç bağlanmamış. Port çıkış hatlarında DC voltajı mevcut değil. Porta giden güç bağlanmamış. Port çıkış hatlarında DC voltajı mevcut değil.

15 2.4 Konnektörler Çoklayıcı ön paneli, bir konsol portu (DB-9 konnektörü) içermektedir. Kullanıcı bir terminal bağlayabilir ve bu konnektör aracılığıyla ve standart bir sıfır modem kablosu kullanarak yazılım yüklemesi gerçekleştirebilir. Konsol portu; 19,200-baud, 8 veri bitleri, 0 eşlik ve 1 durma bitine ayarlanmıştır. Konnektör için pin bağlantılar şu şekildedir: Pin 2 Alıcıdır (RXD) Pin 5 Topraktır Pin 3 Vericidir. (TXD) Pin 1 ve 6 kısadır. Şekil 2-3: Çoklayıcıya Bağlanmak Tüm veri portları, tüm veri pinleri (pin 1, 2, 3 ve 6) için olan ver, Geçiş portlarında olduğu gibi, tüm veri portları Şekil 2-3 teki şekilde konfigüre edilmiştir. Yukarıdaki şekilde de görüldüğü üzere, Kategori 5 veya daha üstü kablolamanın kullanıldığından emin olun..

16 3 PoE Çoklayıcı Kurulumu 3.1 Arka Plan Bilgileri Şekil 3-1 de de görüldüğü gibi, Çoklayıcı bir dizi Ethernet switch/hub ı yardımıyla bağlanmaktadır. Switchten gelen veri çıkışları Çoklayıcıya bağlanmaktadır. Çoklayıcı, veri kalitesini düşürmeden Kategori 5 kabloların yedek sarılmış çiftleri (pin 7/8 ve pin 4/5) üzerinden gücü iletmektedir. Çoğu kurulumda, Çoklayıcının aşağıda görüldüğü şekilde rafa monte edilmiş olması gerekmektedir. VoIP Telefon Kablosuz Erişim Noktası Ağ Kamerası PowerDsine PoE Çoklayıcı Veri & Güç Ethernet Switchi Veri Şekil 3-1: Tipik Kurulum

17 3.2 Raf Montaj Destekleri Çoklayıcı, 19 inçlik (48 cm) montaj destekleri ve vidaları ile birlikte gelmektedir. Çoklayıcıyı 19 inçlik bir rafa kurmak için, ilk olarak kendinden yapışkanlı lastik ayakları alt yüzeyden çıkartın. Kenar başına iki vida kullanarak destekleri kurun. Raf montaj vidaları paket içinde gelmemektedir. Şekil 3-2: Montaj Desteklerini Kurmak 3.3 Genel Tehlikeler a) Düşen İşletim Çevresel Sıcaklığı kapalı veya çoklu ünite raf düzeneğine kurulması durumunda, rafın işletim çevresel sıcaklığı oda sıcaklığından daha büyük olabilir. Bu nedenle, üreticinin maksimum seviye çevresel sıcaklığı (Tmra) ile uyumlu ortamlarda ekipman kurulumu üzerine düşünülmelidir. b) Azalan Hava Akışı Ekipmanı bir rafa kurarken, ekipmanın güvenli işletimi için gerekli olan hava akış miktarının azalmamasına dikkat edilmelidir. c) Mekanik Yükleme Ekipmanı bir rafa monte ederken, eşit olmayan mekanik yükleme nedeniyle tehlikeli koşulların oluşmamasına dikkat edilmelidir. d) Devrenin Aşırı Yüklenmesi Ekipmanı kaynak devreye bağlama ve aşırı yüklenen devrelerin aşırı akım koruması ve kaynak kablolamaya sahip olabileceklerine dair etkiye dikkat edilmelidir. Bu endişeye yönelik çözüm hareketlerinde, ekipman isim levhası sınıflarının dikkate alınması gereklidir. e) Güvenli Topraklama Rafa monte edilmiş ekipmanın güvenli topraklaması sağlanmalıdır. Dallanma devresine direkt bağlantı yerine kaynak bağlantılarına özel önem gösterilmelidir (örn. anahtarlı uzatma kablosu kullanımı)

18 3.4 Ethernet Kablolarını Bağlamak Çoklayıcı ön panel portları, RJ-45 konnektörlerinin dört (1, 2, 3 ve 6) kondüktörü için Geçiş portları olarak konfigüre edilmiştir. Bağlantıları yaparken Kategori 5 kablolarını kullanın. 1. Kabloları, Ethernet Switchinden Data In (Veri Giriş) portlarına (ön panelde alt sıra) bağlayın. 2. Kabloları, IEEE 802.3af ye hazır terminallerden (PDler), ilgili Data & Power Out (Veri & Güç Çıkışı) portlarına (ön panelde üst sıra) bağlayın. 3.5 Güç Kablolarını Bağlamak Çoklayıcı için AC güç kaynağı kullanırken, güç kablosunu arkadaki AC konnektörüne takın. 3.6 Cihazı Çalıştırmak PoE Çoklayıcının on/off (açma/kapama) switchi yoktur. Çoklayıcıya güç vermek veya gücü kesmek için, güç kablosunu, ünitenin arka panelindeki zarfa takın veya çıkarın. Güç verildikten sonra Çoklayıcı çalışmaya başlayacak ve dahili fan çalışacaktır; sonrasında ise aygıt 10 saniyeden az sürecek Otomatik Sınama (POST) işlemine başlayacaktır. POST sırasında tüm portlar kapanacak ve göstergeler aşağıdaki sırayla yanacaktır: 1. Port göstergeleri ve Main göstergeleri yeşil yanar. 2. Main göstergesi yeşil yanar biçimde kalır, port göstergeleri kapanır. Portlar artık normal faaliyet için hazırdır.

19 4 Sorun Giderme 4.1 Ön Adımlar Eğer sorunla karşılaşırsanız, aşağıdakilerden emin olun: Çoklayıcıya güç geldiğinden Çapraz bağlama türü bir Ethernet kablosunun kullanılmadığından Ağdan gelen Ethernet kablosunun Veri portuna takıldığından PD ye giden Ethernet kablosunun, Veri & Güç portuna bağlanmış olduğundan Kablo çiftlerinin ilgili portlara eklendiğinden. 4.2 Sorun Giderme Rehberi Bu paragraf, küçük işletim problemlerinin giderilmesinde yardımcı olmak için belirti ve çözüm düzeni sağlamaktadır. Eğer gösterilen adımlar sorununuzu çözmezse, ek destek için yerel bayiinizi aramaktan çekinmeyin. Tablo 4-1 e bakınız. Belirti Çoklayıcı çalışmıyor Bir port göstergesi yanmıyor ve PD çalışmıyor. Tablo 4-1: Sorun Giderme Adımları Sorun Giderici Adımlar 1. Güç kablosunun uygun olmasını sağlayın. 2. Prizdeki voltajın 100 ve 240 Vac arasında olduğunu doğrulayın. 3. Aygıtı sökün ve aygıta tekrar güç verin. Açılma süresince göstergeleri kontrol edin. 1. Çoklayıcı, OD tespit etmemiştir ve bu nedenle port aktive edilmemiştir. 2. PD nin PoE faaliyetleri için tasarlandığını doğrulayın. 3. Dört çiftli standart bir Kategori 5/5e/6 düz telli kablo kullandığınızdan emin olun. 4. Eğer bir harici güç dallandırıcısı kullanımdaysa, uygun bir dallandırıcı ile değiştirin. 5. PD nin Veri & Güç çıkış portuna bağlandığından emin olun. 6. Aynı PD yi aynı Çoklayıcının farklı portlarına veya farklı bir Çoklayıcıya yeniden bağlamayı deneyin. Eğer işe yararsa, büyük ihtimalle çıkış portunuzda veya RJ-45 bağlantınızda bir hata vardır. 7. Port kapatma komutunun Web yönetimi aracılığıyla verilmediğinden emin olun.

20 Tablo 4-1: Sorun Giderme Adımları Belirti Aygıt çalışıyor, ancak veri bağlantısı yok. Bir port göstergesi turuncu renkteyken Çoklayıcıyı çalıştırmaya devam ettirmek güvenli mi? Sorun Giderici Adımlar 1. Ön paneldeki port göstergesinin sürekli olarak yandığından emin olun. 2. Eğer harici bir güç dallandırıcısı kullanımdaysa, uygun bir dallandırıcı ile değiştirin. 3. Bu bağlantı için, dört çiftli standart bir UTP/FTP Kategori 5 düz (çapraz olmayan) kablo kullandığınızdan emin olun. Bağlantının 100 m veya altında olduğunu doğrulayın. 4. Aynı PD yi aynı Çoklayıcının farklı portlarına veya farklı bir Çoklayıcıya yeniden bağlamayı deneyin. Eğer işe yararsa, büyük ihtimalle çıkış portunuzda veya RJ-45 bağlantınızda bir hata vardır. Bu, güvenli bir durumdur. Turuncu gösterge aşağıdaki nedenlerle yanabilir: 1. IEEE 802.3af uyumsuz bir aygıt tespit edildi. 2.Terminaller 4/5 ve 7/8 birlikte kısadır. 3. Port, zorunlu harici güç ile desteklenmektedir. Bu şartlarda port gücü kapatılmaktadır.

21 TEKNİK ÖZELLİKLER BOYUTLAR AĞIRLIK ÇALIŞMA NEM AC GİRİŞ GİRİŞ AKIMI ÇIKIŞ TOPLAM PORT BAŞINA BAĞLANTI (MM) (KG) SICAKLIGI VOLTAJI GÜCÜ ÇIKIŞ GÜCÜ GİRİŞ ADEDİ 3000 SERİSİ PD-3001/AC-EUR 60 X 31 X 145 0, C 90% Hz VAC 92W azami 15,4W ASGARİ 1 PD-3006/AC-EUR 44 X 281 X 284 1, C 90% Hz 2 A azami@110vac 92W azami 15,4W ASGARİ 6 PD-3012/AC-EUR 44 X 281 X 284 1, C 90% Hz 2 A azami@110vac 92W azami 15,4W ASGARİ G SERİSİ PD-3001G/AC-EUR 60 X 31 X 145 0, C 90% Hz VAC 92W azami 15,4W ASGARİ 1 PD-3001G/AC-EUR 60 X 31 X 145 0, C 90% Hz VAC 92W azami 15,4W ASGARİ 1 - EMI 3500 SERİSİ PD-3512/AC-EUR 44 X 438 X C 10-90% Hz 4 A azami@110vac 200W azami 15,4W ASGARİ 12 PD-3524/AC-EUR 44 X 438 X C 10-90% Hz 4 A azami@110vac 200W azami 15,4W ASGARİ G SERİSİ PD-3506G/AC-EUR 280 X 247 X 48 1, C 95% Hz 2 A azami@110vac 100W azami 15,4W ASGARİ 6 PD-3512G/AC-EUR 280 X 247 X 48 1, C 95% Hz 2 A azami@110vac 100W azami 15,4W ASGARİ 12 PD-3524G/AC-EUR 280 X 247 X 48 1, C 95% Hz 2 A azami@110vac 100W azami 15,4W ASGARİ 24 PD-3524G/AC/F-E 280 X 247 X 48 1, C 95% Hz 2 A azami@110vac 100W azami 15,4W ASGARİ SERİSİ PD-6006G/AC/M-EUR 44 X 438 X C 90% Hz 4 A azami@110vac 200W azami 15,4W ASGARİ 6 PD-6012G/AC/M-EUR 44 X 438 X C 90% Hz 4 A azami@110vac 200W azami 15,4W ASGARİ 12 PD-6024G/AC/M- EUR 44 X 438 X C 90% Hz 4 A azami@110vac 200W azami 15,4W ASGARİ SERİSİ PD-6506/AC/M-EUR 44 X 435 X C 10-90% Hz 4 A azami@115vac 200W azami 15.4W(toplam çıkış gücü kadar) 6 PD-6512/AC/M-EUR 44 X 435 X C 10-90% Hz 4 A azami@115vac 200W azami 15.4W(toplam çıkış gücü kadar) 12 PD-6524/AC/M-EUR 44 X 435 X C 10-90% Hz 4 A azami@115vac 200W azami 15.4W(toplam çıkış gücü kadar) 24 PD-6524/AC/M/F-EUR 44 X 435 X C 10-90% Hz 5.5 A azami@115vac 400W azami 15.4W(toplam çıkış gücü kadar) 24 PD-6548/AC/M-EUR 44 X 438 X 302 7, C 10-90% Hz 5.5 A azami@115vac 200W azami 15.4W(toplam çıkış gücü kadar) G SERİSİ PD-7001G/AC-EUR 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 220VAC 420W azami 32W 1 PD-7006G/AC-EUR 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 220VAC 420W azami 32W 6 PD-7006G/AC/M-E 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 220VAC 420W azami 32W 6 PD-7012G/AC-EUR 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 220VAC 420W azami 32W 12 PD-7012G/AC/M-E 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 220VAC 420W azami 32W 12 PD-7024G/AC-EUR 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 220VAC 420W azami 32W 24 PD-7024G/AC/M-E 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 220VAC 420W azami 32W SERİSİ PD-8001/AC-EUR 44 X 106 X 140 0, C 10-90% Hz 4 A azami@115vac 200W azami 32W(toplam çıkış gücü kadar) 1 PD-8006/AC/M-EUR 44 X 438 X C 10-90% Hz 4 A azami@115vac 200W azami 39W(toplam çıkış gücü kadar) 6 PD-8012/AC/M-EUR 44 X 438 X C 10-90% Hz 4 A azami@115vac 200W azami 39W(toplam çıkış gücü kadar) G SERİSİ PD-9006G/ACDC/M 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 2.75A@220VAC W 36W 6 PD-9012G/ACDC/M 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 2.75A@220VAC W 36W 12 PD-9024G/ACDC/M 438 X 272 X 44 6, C 5-95% Hz 2.75A@220VAC W 36W SERİSİ PD-9501/AC-EUR 88 X 51 X 166 0, C 95% Hz VAC 60W UPP 60W 1 PD-9506/AC-EUR 88 X 51 X 166 0, C 95% Hz VAC 60W UPP 60W 6 PD-9512/AC-EUR 88 X 51 X 166 0, C 95% Hz VAC 60W UPP 60W G SERİSİ PD-9501G/AC-EUR 88 X 51 X 166 0, C 95% Hz VAC 60W UPP 60W 1

22 GENEL TALİMATLAR BAKIM, ONARIM VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR ÜRÜN teslim alırken, fiziksel bir hasar olup olmadığını kontrol ediniz. ÜRÜN teslim alırken, ÜRÜN ile birlikte gelmesi gereken aksesuarların tam olup olmadığını kontrol ediniz. ÜRÜN orijinal kutusunu ve paketini, kutu ve paket içindeki köpük, aksesuar vs. daha sonraki servis ihtiyacında kullanmak üzere lütfen saklayınız. ÜRÜN kullanırken ve daha sonra bir yer değişikliği esnasında sarsmamaya, darbe, ısı, rutubet ve tozdan zarar görmemesine özen gösteriniz. ÜRÜN ilk kez çalıştırdığınızda; Kullanım kılavuzlarındaki şartları yerine getirdikten sonra ÜRÜN ilk çalıştırmada, çalışmaz ise bağlantıları kontrol ediniz. Problem devam ederse satıcınız ya da Ithalatçi firma ile iletisim kurunuz. TAŞIMA VE NAKLİYE SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Cihazı dikkatlice kutusundan çıkarın ve tüm aksesuarların kaybolmamaları için kutunun içinde muhafaza edin. Cihazı nakliye hasarı olasılığına karşı kontrol edin. Eğer cihazınız hasarlıysa ve çalışmıyorsa derhal satın aldığınız yeri bilgilendirin. Eğer doğrudan size gönderildiyse, gecikmeden gönderen firmaya bilgi verin. Yalnızca alıcı (cihazı alan müşteri veya firma) nakliyat zararı için hak talep edebilir. Cihazı ileride taşıma olasılığına karşı orijinal kutuyu ve paket materyallerini saklayın. Ateş ve darbelerden koruyunuz,ıslak ve rutubete maruz bırakmayın. Yüksek dereceli sıcaklıklardan uzak tutunuz. Ürün orijinal kutusu içerisinde yada koruyucu köpük maddelerle taşınmalıdır. Merdiven, kaygan yüzey gibi zeminlerde aşırı dikkat ediniz. Paketten Çıkarma Dikkatli bir şekilde paketi açınız. Urunun paketlerini ve kartonunu saklamanızı tavsiye ederiz. Taşımanız sırasında size yardımcı olacaktı. Hasarı önlemek için radyatör yanına ya da kalorifer önüne koymayınız, güneş ısıgından, fazla nem ve su olan yerlerden uzak tutunuz.

23 KULLANIM SIRASINDA İNSAN VEYA ÇEVRE SAĞLIĞINA TEHLİKELİ VEYA ZARARLI OLABİLECEK DURUMLARA İLİŞKİN UYARI VE UYARI İŞARETLERİ Ürün çevresinde manyetik Ürünler çalışırken kullanmayın. Ürün radyatör, soba yada ısı üreten kaynaklardan uzağa yerleştirilmelidir. Direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Başka bir objenin üstüne yada sabit olmayan bir masanın üstüne Ürünleri koymayınız Ürünü suya yakın yerlerde kullanmayınız. Örneğin,banyo,mutfak lavabosu ve sıvıya yakın yerlerde bulundurmayınız. Açıklıklarından Ürün içine obje sokmayınız. Ürünün üzerine sıvı dökmeyiniz. Ürünün kullanımı sırasında; insan veya çevre sağlığına zararlı bir etkisi yoktur. ÇEVRE KORUMA Kullanılmış ve ömrünü tamamlamış elektronik Ürünlerin bir bölümü geri dönüşümlüdür ve bu tür atıklar ilgili elektrikli / elektronik donatı atığı geri dönüşüm ve yeniden değerlendirme mevzuatlarına tabidir. Lütfen kaynakların ve çevrenin korunması için bize destek olun ve bu Ürünü (mevcut ise) geri toplama merkezlerine teslim edin. Bu hususta yerel Belediye Makamlarınıza ve/veya T.C. Çevre ve Sehircilik Bakanlığına, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığına başvurunuz. Bakınız BU KILAVUZ İÇİNDEKİ UYARI İŞARETİ İLE MARKALANMIŞ UYARILAR SADECE ÜRÜN İÇİN DEĞİL ÜRÜNLE BİRLİKTE KULLANILACAK DİĞER EK KRİTİK NOKTALARI İŞARET ETMEKTEDİR NOT: Yangın yada şok ihtimalini önlemek için, cihazı yağmur yada nemden uzak tutunuz. Bu Ürün kapalı mekanlar içerisinde kullanılacak şekilde üretilmiştir. Eşkenar içerisindeki yanıp sönen oklu sembol kullanıcıyı izole edilmemiş voltaja karşı uyarmaktadır. Bu voltaj seviyesi kullanıcı için elektrik şoku riski taşımaktadır. Eşkenar üçgen içerisindeki ünlem işareti sembolü kullanıcıya önemli çalışma ve bakım talimatlarını belirtmede kullanılır. UYARILAR (ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI) 1. Kullanma kılavuzunu saklayınız, Kullanma kılavuzu saklanmalı ve en uygun danışma için el altında tutulmalıdır. 2. Cihazın temizlenmesi, Temizliğe başlamadan önce baglantilarini cikartin. Temizlemek için sert, aşındırıcı ve kimyasal maddeler kullanmayınız, yüzeye zarar verebilir. Sadece yumuşak bir bez kullanınız. 3. Aksesuarlar,Lütfen cihazın aksesuarlarını kullanınız. Tavsiye edilmeden veya belirtilmeyen aksesuarlar cihaza zarar verebilir. 4. Yerleştirme,Üniteyi su yanında kullanmayın.

24 Hasar ve yaralanma riskini düşürmek için üniteyi düzgün bir yüzeye yerleştirin. Bakım Ürün herhangi bir periyodik bakim-onarim gerektirmez. Talimatları oku : Ürün çalıştırılmadan önce tüm güvenlik uyarıları ve kullanım talimatları okunmalıdır. Yerleştirme : Başka bir objenin üstüne yada sabit olmayan bir masanın üstüne Ürünü koymayınız. Ürün düşebilir, zarar görebilir. Sıvı ve nem : Ürünü suya yakın yerlerde kullanmayınız. Isı : Direk güneş ışığında maruz bırakmayınız. Obje ve sıvı girişi : Ürün içine obje sokmayınız. Ürün üzerine sıvı dökmeyiniz. KULLANIM HATALARINA İLİŞKİN BİLGİLER ÜRÜNÜN kurulumunu bayilerimizin uzman personeline yaptiriniz. ÜRÜNÜN kullanırken ve daha sonra bir yer değişikliği esnasında sarsmamaya, darbe, ısı, rutubet ve tozdan zarar görmemesine özen gösteriniz. Bu sebeplerden ortaya çıkacak problemler cihazıniza zarar verebilir. ÜRÜNÜN üzerine sıvı dökmeyin. Almış olduğunuz Ürünu başka bir amaçla kullanmayiniz. ÜRÜNÜN üzerinde tadilat, tamir, oynama veya herhangi bir fiziksel müdahalede bulunmayın. ÜRÜNÜN bar kodunun, model ve seri numarasının zarar görmemesine dikkat ediniz. ÜRÜNÜN düzgün olmayan fiziksel koşullarda saklanması cihaza zarar verir. Olağandışı fiziksel veya elektriksel koşullara, yükleme maruz bırakılması, elektrik arızaları veya kesintileri, yıldırım, statik elektrik, yangın veya diğer doğal afetler sonucu meydana gelebilecek sorunlar Ürününüze zarar verir. KULLANIM HATALARINA İLİŞKİN ÖRNEKLER: 1. Ürünün kullanma kılavuzunda belirtilen şekilde kullanılmamasından kaynaklanan hatalar. 2. Ürün sıcak ve aşırı nemli ortamlarda çalıştırıldığı zaman kısa devre yapabilir. 3. Ürün kutusu içinde üretici firma tarafından verilen bağlantı kabloları dışında ek bağlantı kabloları kullanmak. 4. Sonradan yapılan müdahaleler veya parça eklenip yada çıkarılması. 5. Cihazlara dışarıdan yapılan fiziksel darbeler ve kırılma gibi hasarlar. 6. Cihazın seri numarasının tahrip edilmesi yada sökülmesi. 7. Yangın, yıldırım, sel, su basması, deprem gibi doğal afetlerden oluşan hasarlar.

25 Aşağıdaki durumlardan herhangi birisinin olması durumunda cihaziniz zarar gorur : 1) Bağlantı kablosu zarar gördüğünde, 2) Sıvı dökülüp yada içine obje kaçtığında, 3) Suya maruz kaldığında, 4) Urunun dusurulmus olmasi durumunda TÜKETİCİNİN KENDİ YAPABİLECEĞİ BAKIM VE ONARIM VEYA ÜRÜNÜN TEMİZLİĞİNE İLİŞKİN BİLGİLER ÜRÜN için yapabileceğiniz bakım, onarım bulunmamaktadır. Cihazın temizlenmesi; Temizliğe başlamadan önce Ürünun butun bağlantılarini kesin. Elektrik şebekesi ile herhengi bir irtibatinin olmadigindan emin olun. Temizlemek için sert, aşındırıcı ve kimyasal maddeler kullanmayınız, yüzeye zarar verebilir. Sadece yumuşak bir bez ile temizlik işlemini yapin. Sıvı temizleme malzemeleri kullanmayınız. Önlemler Tehlike yada ateşe karşı önlemek için, Ürünü ıslak yada nemli ortamda açmayınız Doğrudan güneş alan ortamlardan uzak tutunuz Bağlantıları kurarken vidaların doğru şekilde takılı olduğundan emin olunuz

26 Garanti belge zorunluluğu olmayan ürünler için Tüketici Hakları TÜKETİCİNİN SEÇİMLİK HAKLARI Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11 inci maddesinde yer alan; a Sözleşmeden dönme, b Satış bedelinden indirim isteme, c Ücretsiz onarılmasını isteme, ç Satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, haklarından birini kullanabilir. Tüketicinin bu haklardan ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda satıcı; işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin malın onarımını yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. Tüketici ücretsiz onarım hakkını üretici veya ithalatçıya karşı da kullanabilir. Satıcı, üretici ve ithalatçı tüketicinin bu hakkını kullanmasından müteselsilen sorumludur. Tüketici, çikabilecek uyusmazliklarda sikayet ve itirazlari konusundaki basvurulari yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurabilir

MINICOM DÖNÜŞTÜRÜCÜ (CONVERTER) CİHAZI TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODEL SMART SERİSİ TÜM MODELLER

MINICOM DÖNÜŞTÜRÜCÜ (CONVERTER) CİHAZI TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODEL SMART SERİSİ TÜM MODELLER MINICOM DÖNÜŞTÜRÜCÜ (CONVERTER) CİHAZI TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODEL SMART SERİSİ TÜM MODELLER Minicom Advanced Systems 2010 Tanıtım PS/2 ile USB Konvertörü Minicom um başarılı KVM switchlerinin

Detaylı

JABRA TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: KULAKLIK MARKA: JABRA TÜM MODELLER

JABRA TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: KULAKLIK MARKA: JABRA TÜM MODELLER JABRA TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: KULAKLIK MARKA: JABRA TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz olarak basımı,

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: AĞ MİKROFONU MARKA: AXİS TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz olarak basımı,

Detaylı

GE SECURITY TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: GE SECURITY GE SERİSİ TÜM MODELLER

GE SECURITY TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: GE SECURITY GE SERİSİ TÜM MODELLER GE SECURITY TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: GE SECURITY GE SERİSİ TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir.

Detaylı

ZOOMSWITCH TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: ZOOMSWITCH ZMS SERİSİ TÜM MODELLER

ZOOMSWITCH TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: ZOOMSWITCH ZMS SERİSİ TÜM MODELLER ZOOMSWITCH TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: ZOOMSWITCH ZMS SERİSİ TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Kullanım Kılavuzu SoundCore Kutu İçeriği ve Genel Bakış Soundcore un Şarjını Doldurmak Souncore u Çalıştırmak Açma/Kapama Tuşuna 2 saniye basılı tutmanız yeterlidir Bluetooth Eşleştirmesi Hızlı Yanıp Sönen

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Mini

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Mini Kullanım Kılavuzu SoundCore Mini Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Mikrofon 6 Micro USB Şarj Girişi 2 Mod Tuşu 7 SD Kart Yuvası 3 Batarya Göstergesi 8 Ses Tuşları 4 Güç Tuşu 9 Çok Fonksiyonlu Tuş 5 3.5mm Aux

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Motion Q. Model No.: A3108

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Motion Q. Model No.: A3108 Kullanım Kılavuzu SoundCore Motion Q Model No.: A3108 Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Ses +/- 6 Mikrofon 2 Bluetooth 7 3.5mm Aux Girişi 3 Açma ve Kapama 8 MicroUSB Şarj Girişi 4 Oynat / Durdur 9 Taşıma ipi

Detaylı

Bu klavuz beş modeli (SFR-322 SFR-331 SFR-332 SFR-605 SFR-705) kapsar. EVEREST 420 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-322

Bu klavuz beş modeli (SFR-322 SFR-331 SFR-332 SFR-605 SFR-705) kapsar. EVEREST 420 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-322 : SFR-322 1/3 Renkli Sharp CCD, 420TVL CDS Işık Kontrol Tasarımı. IR Parça Değiştirme ve Parlaklığın Kontrolü için Otomatik Işık Test. 30 adet Φ5,IR Mesafesi:30M. Video İşlevsel Görüntü Sensörü Tarama

Detaylı

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 Özellikler: 1/3 Sony EX-view HADⅡ CCD, 700TVL 30 Adet,IR Mesafe:50m 4-9mm Değişken odaklı Lens Kablo Kesilmesini önlemek için 3-eksenli

Detaylı

2-) Bakım, Onarım ve Kullanımda Uyulması Gereken Kurallar. 3-) Taşıma ve Nakliye Sırasında Dikkat Edilecek Husular

2-) Bakım, Onarım ve Kullanımda Uyulması Gereken Kurallar. 3-) Taşıma ve Nakliye Sırasında Dikkat Edilecek Husular 1-) Đmalatçı veya Đthalatçı Firmanın Ünvanı : Schneider Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Adresi : Ankara Yolu, 25. Km, 35171, Kemalpaşa, ĐZMĐR Telefon : 0232 877 04 41 / Faks: 0232 877 01 11 2-) Bakım,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Flare. Model No.: A3161

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Flare. Model No.: A3161 Kullanım Kılavuzu SoundCore Flare Model No.: A3161 Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Ses Kontrolü için Ses Düğmeleri 6 Güç düğmesi 2 Bas yukarı düğmesi 7 3.5mm Aux Girişi 3 Çok işlevli düğme 8 MicroUSB Şarj

Detaylı

TEKSAN M-BUS CONVERTER

TEKSAN M-BUS CONVERTER TEKSAN M-BUS CONVERTER KULLANMA KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Öncelikle ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzundaki tüm talimat ve uyarıları dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuz

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Powercore

Kullanım Kılavuzu. Powercore Kullanım Kılavuzu Powercore+ 10050 PowerCore u Kullanma Batarya Seviyesini Kontrol Etme Telefon Yada Tabletinizi Şarj Etme PowerCore u Şarj Etme Teknik Özellikler Daha Hızlı Ve Daha Güvenli Şarj İçin Anker

Detaylı

EVEREST 700 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-380

EVEREST 700 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-380 Model No: SFR-380 1/3 Sony Süper HAD II CCD, 700TVL Sony Effio-E Chipset, OSD li CDS Işık Kontrol Tasarımı. IR Parçaların Aktarılması ve Parlaklığının kontrolü için Otomatik Işık Testi Alüminyum Plakalı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü

Kullanım Kılavuzu. Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü Kullanım Kılavuzu Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü Premium USB-C Dönüştürücü Bağlantısı 1. Cihazınıza Bağlayın 2. Ethernet Sürücüsünü Yükleyin Windows Mac OS Linux Sürücü Otomatik Olarak

Detaylı

16/24 Port Desktop & Rack-mountable Gigabit Ethernet Switch

16/24 Port Desktop & Rack-mountable Gigabit Ethernet Switch 16/24 Port Desktop & Rack-mountable Gigabit Ethernet Switch Kullanım Kılavuzu DN-80100 DN-80110 Paket İçindekiler Aşağıdaki öğeler paketinizde bulunmalıdır: 16/24 Portlu Masaüstü & Rafa Montajlanabilir

Detaylı

Kutu İçeriği. Genel Bakış

Kutu İçeriği. Genel Bakış Soundcore Vortex Kutu İçeriği Genel Bakış Açma ve Kapama Açma Kapama 1 saniye basın Mavi LED Bir kez yanıp söner 3 saniye basılı tutun Kırmızı LED Bir kez yanıp söner Şarj Etme Uyarı Sesi Sürekli Kırmızı

Detaylı

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın ve ocaklarda kullanılan adaptör, dirsek, kör tapa v.b. gaz bağlantı parçaları sadece kalifiye, mekanik konusunda eğitimli ve yasal

Detaylı

PLANTRONICS KULAKLIK MODEL

PLANTRONICS KULAKLIK MODEL PLANTRONICS KULAKLIK TÜRKÇE TANITIM VE KULLANIM KILAVUZU MODEL TÜM MODELLER İTHALATÇI FİRMA BİLGİLERİ Anixter İletişim Sistemleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Şehit Mehmet Fatih Ongül S. No:1 Esliyapanlar

Detaylı

LED-Çalışma masası lambası

LED-Çalışma masası lambası LED-Çalışma masası lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82458AS5X5V 2015-07 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sa hiptir. Buna rağmen güvenlik

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: AĞ HOPARLÖRÜ MARKA: AXİS TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz olarak basımı,

Detaylı

GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU KULLANIM ÖMRÜ 5 YIL SONY GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU İTHALATÇI FİRMA : Anixter Iletisim Sis Paz Tic A.S., Sehit Mehmet Fatih Ongul S. No:1 Eskiyapanlar Is Mrk K4 D6 Kozyatagi

Detaylı

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 Özellikler: 1/3 Sony EX-view HADⅡ CCD, 700TVL 30 Adet,IR Mesafe:50m 4-9mm Değişken odaklı Lens Kablo Kesilmesini önlemek için 3-eksenli

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: GÜVENLİK AMAÇLI KONTROL BİRİMİ MARKA: AXİS T SERİSİ TÜM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir.

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

PlayVision HST-51 5.1 Kulaklık TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

PlayVision HST-51 5.1 Kulaklık TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU PlayVision HST-51 5.1 Kulaklık TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU Değerli müşterimiz, ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu gelişmiş kulaklık PC'nizde veya 5.1 ses çıkışana sahip elektronik

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Sport NB10

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Sport NB10 Kullanım Kılavuzu SoundBuds Sport NB10 Güvenlik Talimatları Düşürmekten kaçınınız Sökmeyiniz Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Boğulma tehlikesi oluşturabilecek küçük parçalar içerir Suya batırmayınız

Detaylı

ANKASTRE OCAK CLG 631 SPX CLG 64 SPX PL 40 ASX

ANKASTRE OCAK CLG 631 SPX CLG 64 SPX PL 40 ASX ANKASTRE OCAK CLG 631 SPX CLG 64 SPX PL 40 ASX 03 05 05 05 05 06 06 06 08 Mühür Dirsek erişilebilir alan Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3 Şekil 4 Şekil 5 ENJEKTÖR Şekil 6 Şekil 7 SİLİNDİRİK KONİK Şekil 8 Şekil

Detaylı

IR SPOT LAMBA CAS323-100 KULLANIM KILAVUZU

IR SPOT LAMBA CAS323-100 KULLANIM KILAVUZU CAS323-100 IR SPOT LAMBA KULLANIM KILAVUZU 1 2 IR IP Kamera CAS323-100 KULLANIM KILAVUZU KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.288.31.00 Faks : 0.212.275.40.01 istanbul@karel.com.tr

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: ÇOKLAYICI HUB MARKA: AXİS 8 PORT / 16 PORT MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Slim

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Slim Kullanım Kılavuzu SoundBuds Slim Güvenlik Talimatları Düşürmekten kaçınınız Sökmeyiniz Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Boğulma tehlikesi oluşturabilecek küçük parçalar içerir Suya batırmayınız

Detaylı

UNIVERSAL ŞARJ CİHAZI

UNIVERSAL ŞARJ CİHAZI UNIVERSAL ŞARJ CİHAZI TELEŞARJ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU İÇERİK GENEL Üretici ve İthalatçı firmanın net ünvanı, adres ve telefon numarası, Bakım, Onarım ve kullanımda uyulması gereken kurallar,

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: IFS D SERISI TUM MODELLER Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz olarak basımı,

Detaylı

PlayVision HDA-51A TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

PlayVision HDA-51A TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU PlayVision HDA-51A TÜRKÇE TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU Değerli müşterilerimiz, ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. HD51-A isimli ürünümüz, optik ve koaksiyel girişi olmayan amplifikatörler

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Araç İçi Torpido ve Cam Telefon Tutucu

Kullanım Kılavuzu. Araç İçi Torpido ve Cam Telefon Tutucu Kullanım Kılavuzu Araç İçi Torpido ve Cam Telefon Tutucu Genel Bakış 1. Tutucu 2. Açı Ayarlama Topuzu 3. Yükseklik Ayar Vidası 4. Vantuz Ayak 5. Taban Sabitleme Kolu 6. Uzunluk Ayar Vidası 7. Düğme 8.

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU. MODEL : Kompakt Sistemler : 900X900X2200MM

KULLANMA KILAVUZU. MODEL : Kompakt Sistemler : 900X900X2200MM KULLANMA KILAVUZU MODEL : Kompakt Sistemler SIZE : 900X900X2200MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması

Detaylı

Network Kayıt Cihazı KULLANIM KILAVUZU

Network Kayıt Cihazı KULLANIM KILAVUZU Network Kayıt Cihazı KULLANIM KILAVUZU 1 2 Network Kayıt Cihazı KULLANIM KILAVUZU KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.355.48.00 Faks : 0.212.275.40.01 istanbul@karel.com.tr ANKARA

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SWITCH MARKA: TYCO Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz olarak basımı, çoğaltılması, yayımı,

Detaylı

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m 4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m Kullanma Kılavuzu DS-55504 Kurulum işleminden ve kullanmadan önce lütfen aşağıdaki güvenlik talimatlarını dikkatli şekilde okuyun: 1. Lütfen bu cihazla ilgili

Detaylı

LED duvar kozmetik aynası

LED duvar kozmetik aynası LED duvar kozmetik aynası tr Montaj ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88464HB1XVII 2016-10 335759 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek

Detaylı

KURULUM KILAVUZU MODEL: ERL9310 KARE ALG9310 KARE

KURULUM KILAVUZU MODEL: ERL9310 KARE ALG9310 KARE KURULUM KILAVUZU MODEL: ERL9310 KARE ALG9310 KARE GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakında

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU. MODEL: Kompakt Sistemler SIZE: MM

KULLANMA KILAVUZU. MODEL: Kompakt Sistemler SIZE: MM KULLANMA KILAVUZU MODEL: Kompakt Sistemler SIZE: 900 900 2200MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması

Detaylı

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu www.intherm.com.tr Türk Malı İÇİNDEKİLER 3 4 5 5-6 6 7 8 Açıklama Teknik Özellikler Emniyet İle İlgili Önemli Uyarılar Kurulum ve Montaj Ekran Detayları Kullanım

Detaylı

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU MİNİ ROBOT R 200 Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș MİNİ ROBOT R 200 Mutfak Robotu muzu seçtiğiniz için

Detaylı

WD (WESTERN DIGITAL) HARD DİSK SÜRÜCÜ Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu TÜM MODELLER

WD (WESTERN DIGITAL) HARD DİSK SÜRÜCÜ Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu TÜM MODELLER WD (WESTERN DIGITAL) HARD DİSK SÜRÜCÜ Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu TÜM MODELLER İTHALATÇI FİRMA: ANIXTER İLETİŞİM SİSTEMLERİ PAZ.VE TİC.A.Ş. Şehit Mehmet Fatih Öngül sokak No:1 Eskiyapanlar Is Mrk.

Detaylı

4K HDMI Sinyal Uzatma Cihazı, HDBaseT

4K HDMI Sinyal Uzatma Cihazı, HDBaseT 4K HDMI Sinyal Uzatma Cihazı, HDBaseT Kullanma Kılavuzu DS-55500 Önemli güvenlik notu Kurulum işleminden ve kullanmadan önce lütfen aşağıdaki güvenlik talimatlarını dikkatli şekilde okuyun: Lütfen bu cihazla

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI 1) Cihazın uzun yıllar sorunsuz çalışması için, aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. 2) Cihazın kullanma kılavuzu mutlaka okunmalıdır. 3) Yangın ve elektrik çarpmalarını

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL ALG SIZE: MM SIZE: MM

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL ALG SIZE: MM SIZE: MM KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL1005-1006 ALG1005-1006 SIZE: 1200 700 1850MM SIZE: 1200 800 1850MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına;

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII Masa lambası Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91593FV05X03VII 2017-06 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII USB şarj cihazı tr Ürün bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 95973HB43XVIII 2018-01 361 188 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

Montaj Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu

Montaj Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu Montaj Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu Küvet Montaj Uygulamaları 7 8 Garanti Belgesi 11 11 11 11 12 Kasım 2015 3 ÜRÜNÜN GENEL ÖZELLİKLERİ Akrilik Banyo Küvetleri nin Akrilik Banyo Küvetleri nin NAKLİYE

Detaylı

HAMARAT P 1500. Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

HAMARAT P 1500. Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU HAMARAT P 1500 Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș HAMARAT P 1500 Kuru Tip Elektrikli Süpürge mizi seçtiğiniz

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

LED- Ortam aydınlatması

LED- Ortam aydınlatması LED- Ortam aydınlatması tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 78328AS5X3IV 2014-04 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

16/24 Bağlantı Noktası Masaüstü ve Rafa Monte Edilebilir Hızlı Ethernet Anahtarı

16/24 Bağlantı Noktası Masaüstü ve Rafa Monte Edilebilir Hızlı Ethernet Anahtarı 16/24 Bağlantı Noktası Masaüstü ve Rafa Monte Edilebilir Hızlı Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı

Detaylı

TTC306. KONFERANS@KÜBÜ Ses Konferans Sistemi

TTC306. KONFERANS@KÜBÜ Ses Konferans Sistemi TTC306 KONFERANS@KÜBÜ Ses Konferans Sistemi KULLANIM KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR: Cihazınızı kullanmadan önce TANITMA ve KULLANMA KILAVUZUNU dikkatlice okuyunuz. Cihazınızı

Detaylı

WPB600 Manual Breast Pump Manuel Göğüs Pompası. Göğüs Pompaları USER MANUAL KULLANIM KILAVUZU

WPB600 Manual Breast Pump Manuel Göğüs Pompası. Göğüs Pompaları USER MANUAL KULLANIM KILAVUZU WPB600 Manual Breast Pump Manuel Göğüs Pompası Göğüs Pompaları USER MANUAL KULLANIM KILAVUZU EN TR Türkiye Garanti Koşulları Weewell ürünleri satın alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle; parça

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

10/100Base-TX den 100Base-FX e Medya Dönüştürücüsü

10/100Base-TX den 100Base-FX e Medya Dönüştürücüsü 10/100Base-TX den 100Base-FX e Medya Dönüştürücüsü Kullanım Kılavuzu 1. Genel Bakış IEEE802.3u Ethernet, 10/100Base-TX ve 100Base-FX gibi ağ bağlantısı için iki tür medyayı destekler. Köprü medya dönüştürücüsü,

Detaylı

4K HDMI Genişletici Set, HDBaseT

4K HDMI Genişletici Set, HDBaseT 4K HDMI Genişletici Set, HDBaseT Kullanma Kılavuzu DS-55501 Digitus 4K Uzatıcı Seti, HDBaseT hem yüksek netlikte grafik ekranı hem de kesintisiz video oynatımına yönelik en yüksek talepler için 100 metreye

Detaylı

electronicved Kullanma kılavuzu Kullanma kılavuzu Kullanıcı için VED E../7 INT Yayınlayan/üretici Vaillant GmbH

electronicved Kullanma kılavuzu Kullanma kılavuzu Kullanıcı için VED E../7 INT Yayınlayan/üretici Vaillant GmbH Kullanma kılavuzu Kullanıcı için Kullanma kılavuzu electronicved VED E../7 INT TR Yayınlayan/üretici Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel. +49 21 91 18 0 Fax +49 21 91 18 28 10 info@vaillant.de

Detaylı

Genişletme Ünitesi DX517. Donanım Kurulum Kılavuzu

Genişletme Ünitesi DX517. Donanım Kurulum Kılavuzu Genişletme Ünitesi DX517 Donanım Kurulum Kılavuzu İçindekiler Bölüm 1: Başlamadan Önce Paket İçeriği 3 Bir Bakışta Genişletme Ünitesi 4 Güvenlik Talimatları 5 Bölüm 2: Donanım Kurulumu Sürücünün Takılması

Detaylı

PRATIC P Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

PRATIC P Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU PRATIC P 1200 Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș PRATIC P 1200 Kuru Tip Elektrikli El Süpürge mizi

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

6.Bölüm : Tüketici Hakları 7.Bölüm : İndeks

6.Bölüm : Tüketici Hakları 7.Bölüm : İndeks 6.Bölüm : Tüketici Hakları 7.Bölüm : İndeks 30 31 8. Garanti Belgesi 9. Yetkili Servis Listesi Yedek parça; cihazda yapılacak olan tüm onarım, bakım ve gaz dönüşüm işlemleri için yalnızca kombi servislerimiz

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Mirage 200 Mirage 600 Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE

Detaylı

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz.

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz. STP-131 MİNİ PRİNTER GÜVENLİK UYARILARI STP-131 termal yazıcıyı kullanırken aşağıdaki güvenlik talimatlarına uymanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uyulmaması ciddi yaralanmalara, hasarlara ve ölümlere

Detaylı

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Güvenlik ve Uyarılar a. Uyarılar b. Güvenlik Önlemleri 2. Cihaz Tanımı a. Solar Jeneratör 600W/1000W/2000W b. Tasarım

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 4CH 1800W Max Güç Yüksek Performans Klas-AB Amplifikatör MASSIVE OTO SİSTEMİ TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör satın

Detaylı

ERPA İLETİŞİM VE ELEKTRONİK. SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ.

ERPA İLETİŞİM VE ELEKTRONİK. SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. ERPA İLETİŞİM VE ELEKTRONİK SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. Kemeraltı Cad. Şefkat İş Hanı No:1-3 Kat:7 İstanbul / TURKEY Tel : 0212 293 58 26 Fax : 0212 293 47 69 www.erpamonitor.com EFMK230WAS-VHD KULLANMA KILAVUZU

Detaylı

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

1 GSM Modem Modem202.S1. GSM Modem. Modem202.S1. Kullanım Kılavuzu. [Rev_1.0_Modem202.S1

1 GSM Modem Modem202.S1. GSM Modem. Modem202.S1. Kullanım Kılavuzu. [Rev_1.0_Modem202.S1 1 GSM Modem Modem202.S1 GSM Modem Modem202.S1 Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_Modem202.S1 2 GSM Modem Modem202.S1 İÇİNDEKİLER 1. GENEL ÖZELLİKLER... 3 1.1. MODEM202.S1... 3 1.2. GSM Modem... 3 1.3. Fiziksel

Detaylı

SAÇ KURUT SK 2400. Saç Kurutma Makinesi KULLANIM KILAVUZU

SAÇ KURUT SK 2400. Saç Kurutma Makinesi KULLANIM KILAVUZU SAÇ KURUT SK 2400 Saç Kurutma Makinesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SAÇ KURUT SK 2400 Saç Kurutma Makine mizi seçtiğiniz

Detaylı

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER Dikkat Cihazınızın yanlış kullanımı nedeniyle herhangi bir zarar gelmemesi için, cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu talimatları dikkatlice okuyun. Özellikle cihazınızla ilgili güvenlik talimatlarını

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN CİNSİ: SINYAL CEVIRICI MARKA: IFS Bu Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Anixter tarafından tercüme ettirilerek düzenlenmiştir. İzinsiz olarak basımı, çoğaltılması,

Detaylı

CAT/IP Üzerinden 4K HDMI Sinyal Güçlendirici (Alıcı Birim)

CAT/IP Üzerinden 4K HDMI Sinyal Güçlendirici (Alıcı Birim) CAT/IP Üzerinden 4K HDMI Sinyal Güçlendirici (Alıcı Birim) Kullanıcı Kılavuzu DS-55123 Ürün Tanıtımı Bu, IP Üzerinden Digitus HDMI Sinyal Güçlendiricinin (DS-55122) bir HDMI alıcı birimidir. Ayrıca Digitus

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU. PowerMust 400/600/1000 Offline. Kesintisiz Güç Kaynağı

KULLANICI KILAVUZU. PowerMust 400/600/1000 Offline. Kesintisiz Güç Kaynağı TR KULLANICI KILAVUZU PowerMust 400/600/1000 Offline Kesintisiz Güç Kaynağı 1 ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI BU TALİMATLARI SAKLAYIN Bu el kitabı PowerMust 400 Offline, PowerMust 600 Offline ve PowerMust

Detaylı

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli

Detaylı

Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100

Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100 Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100 m sonra gerdirilmelidir. 50 km daha fazla sürat yapılmamalıdır.

Detaylı

İçerik. Ürün no.: DDLS L Optik veri aktarımı

İçerik. Ürün no.: DDLS L Optik veri aktarımı Ürün no.: 50132930 DDLS 508 200.4 L Optik veri aktarımı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI DİKKAT: Beklenmeyen arıza ve istenmeyen durumlarla karşılamamak için cihazı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım kılavuzunu dikkatlice

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90853FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90853FV05X03VII Masa lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90853FV05X03VII 2017-03 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

4-in-1 SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI

4-in-1 SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI 4-in-1 SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları Art.No. 90-60000 B C F G D I H E Genel Uyarı Bu aygıt bir güç kaynağı yardımıyla çalışan elektronik bileşenleri içerir (güç kaynağı ve/veya

Detaylı

HIZLI KULLANIM KILAVUZU

HIZLI KULLANIM KILAVUZU Akıllı Kontrolde Teknoloji Devi HIZLI KULLANIM KILAVUZU Uzak Terminal Ünitesi (RTU) RTU410 RTU460 RTU420 RTU470 RTU430 RTU480 RTU440 RTU450 01/2017 Versiyon 001 İçindekiler İÇİNDEKİLER 1. UYARI 1.1. Uyarı...

Detaylı

SESSİZ SS Sessiz Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

SESSİZ SS Sessiz Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU SESSİZ SS 2400 Sessiz Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SESSİZ SS 2400 Elektrikli Süpürge mizi seçtiğiniz

Detaylı