Türkiye Bursları Lisans ve Lisansüstü Burs Programları kapsamında adaylara şu programlar sunulmaktadır:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkiye Bursları Lisans ve Lisansüstü Burs Programları kapsamında adaylara şu programlar sunulmaktadır:"

Transkript

1 2015 Türkiye Bursları Lisansüstü ve Lisans Burs Programları Başvuruları Başvuruların Başlangıç Tarihi: 25 Şubat 2015 Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2015 Türkiye Bursları Lisans ve Lisansüstü Burs Programları, tüm ülkelerden başarılı uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki lisans ve lisansüstü eğitimleri için Türkiye Cumhuriyeti devlet kurumları tarafından sağlanan burs programlarıdır. Türkiye Bursları başvuruları online olarak yapılmakta ve ücretsizdir. Türkiye Bursları Lisans ve Lisansüstü Burs Programları kapsamında adaylara şu programlar sunulmaktadır: Lisans Burs Programları Bölgesel Lisans Burs Programları İbni Sina Sağlık Bilimleri Burs Programı Yunus Emre Türk Dili Burs Programı İlahiyat Burs Programı Sanat Burs Programı Spor Burs Programı Lisansüstü Burs Programları Ali Kuşçu Bilim ve Teknoloji Burs Programı İbni Haldun Sosyal Bilimler Burs Programı Yunus Emre Türk Dili burs Programı İlahiyat Burs Programı Sanat Burs Programı Spor Burs Programı Adaylar, geçmiş eğitimleri ve gelecekteki akademik hedeflerine uygun olarak burs programlarından yalnızca birine başvuru yapabilecektir. Türkiye Bursları, kazanan adaylara hem burs hem de bir programa kabul hakkını aynı zamanda sunmaktadır. Burs kazanan adaylar, başvuru esnasında tercih etmiş olduğu programlardan birine yerleştirilmektedir. Türk üniversitelerindeki pek çok programın eğitim dili Türkçedir. Ancak bazı üniversite ve programlar İngilizce yada Fransızca eğitim imkânı sunmaktadır. Bu dillerde eğitim almak isteyen adaylar, bu diller için gerekli uluslararası düzeyde kabul edilen bir dil belgesini sağlamak durumundadır. Ayrıca yabancı dilde eğitim veren bu üniversite ve programların bir çoğu, GRE, GMAT vb. uluslararası sınav sonuçlarını kayıt şartı olarak aramaktadır. Adaylar kayıt esnasında üniversite ve program seçerken yabancı dil ve programın özel şartlarını kontrol edebilir. Türkiye Burslarına yerleştirilen ve Türkçe Yeterlik Belgesi olmayan tüm adayların (İngilizce ya da Fransızca eğitim verilen bir programa yerleştirilenler dahil) 1 yıl Türkçe eğitim alması zorunludur. Bu yıl başvuruya ilk defa açılacak olan Sanat ve Spor Burs Programları, sanat ve spor alanlarında tüm dünyadaki yetenekli öğrencilerin ülkemiz üniversitelerinde Türkiye Bursları imkânlarıyla lisans, yüksek lisans veya doktora (sanatta yeterlilik) öğrenimi görmelerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Programa kabul edilen adaylar öncelikle Türkçe Eğitim Bursu kapsamında 1 yıl süreli burslu olarak Türkçe eğitimi alacaklardır. Ardından adaylardan başvuru yaptıkları alana göre ülkemiz üniversitelerinin sanat ve spor fakültelerinden kabul almaları beklenmektedir. Programa başvuran adayların, başvuru yaptıkları alana ilişkin başarılarını kanıtlayan belge (resmî sertifika, portföy vb.) sahibi olmaları beklenmektedir.

2 Bursun Kapsamı Aylık burs (lisans için 600 TL, yüksek lisans 850 TL, doktora 1200 TL) Üniversite harcı 1 yıl Türkçe dil eğitimi Ücretsiz yurt Gidiş-dönüş uçak bileti Sağlık sigortası Başvuru Şartları Adayların lisans programlarına başvuru yapabilmeleri için; Adayların lisansüstü programlarına başvuru yapabilmeleri için; Türkiye dışında bir ülke vatandaşı olması (Şimdi ya da geçmişte Türk vatandaşlığı bulunan adaylar başvuramamaktadır) Başvurduğu düzeyde Türkiye'de bir üniversite ve programa kayıtlı olmaması, Eğitim yılının sonu itibariyle lise veya dengi bir eğitim kurumdan mezun olması, Lisans başvurusu için 21 yaşın altında olması ( ve sonrası doğumlu olmalı) Transkript notu, diploma notu, ulusal veya uluslararası sınav notu kriterlerinden en az birinden belirlenen (sağlık bilimleri lisans programları için % 90, diğer lisans programları için % 70) asgari başarıyı sağlamış olması, Eğitime engel bir sağlık sorunu bulunmaması gerekir. Türkiye dışında bir ülke vatandaşı olması (Şimdi ya da geçmişte Türk vatandaşlığı bulunan adaylar başvuramamaktadır) Başvurduğu düzeyde Türkiye'de bir üniversite ve programa kayıtlı olmaması, En geç 30 Temmuz 2015 tarihi itibariyle bir lisans veya yüksek lisans programından mezun olması, Yüksek lisans başvurusu için 30 yaşın altında olması ( ve sonrası doğumlu olmalı) Doktora başvurusu için 35 yaşın altında olması ( ve sonrası doğumlu olmalı) İlgili not sistemindeki azami not üzerinden asgari % 75 ağırlıklı genel not ortalaması veya diploma notu ya da geçerliliği olan bir ulusal veya uluslararası lisansüstü sınavda % 75 oranında başarı göstermiş olması ve Eğitime engel bir sağlık sorunu bulunmaması gerekir.

3 Başvuru Belgeleri Lisans Başvuruları Lisansüstü Başvurular Online başvuru Adayın mezun ya da son sınıfta olduğunu gösterir belge/diploma, Adayın aldığı dersleri ve not ortalamasını gösteren not dökümü Geçerli bir kimlik belgesinin kopyası (pasaport, kimlik, doğum belgesi vb.) Vesikalık fotoğraf Online başvuru Lisans veya yüksek lisans diplomasının kopyası ya da bir lisans veya yüksek lisans programında son sınıfta olduğunu gösterir öğrenci belgesinin kopyası, Onaylı lisans ve/veya yüksek lisans transkript belgesinin kopyası (adayın aldığı dersleri ve notları gösterir) Geçerli bir kimlik belgesinin kopyası (pasaport, kimlik, doğum belgesi vb.) Vesikalık fotoğraf Adaylardan; adresine girmeleri, online başvuru formunu tıklamaları, elektronik posta adresi ve şifre girerek kullanıcı hesabı oluşturmaları, başvuru formunu okumaları, sisteme giriş yaparak başvuru formunu doldurmaları, gerekli belgeleri sisteme yüklemeleri ve son olarak başvurularını tamamlamaları beklenmektedir.

4 Türkiye Scholarships Undergraduate and Postgraduate Programmes Applications for 2015 Application Starting Date : 25 February 2015 Application Deadline : 31 March 2015 Türkiye Scholarships Postgraduate and Undergraduate Programmes are full government funded programmes for successful international students from all over the world for undergraduate and postgraduate studies in Turkey. The application to Türkiye Scholarships programmes is online and totally free process. Postgraduate and Undergraduate scholarships are: Undergraduate Programmes Regional Undergraduate Scholarship Programmes Ibni Sina Medical Sciences Scholarship Programme Yunus Emre Turkish Language Islamic Theology Scholarship Programme Art Sport Postgraduate Programmes Ali Kuşçu Science and Technology İbni Haldun Social Sciences Yunus Emre Turkish Language Islamic Theology Scholarship Programme Art Sport Candidates can apply only one scholarship programme in accordance with their educational background and academic goals. Türkiye Scholarships include both scholarship and university placement at the same time. Applicants will be placed in a university and programme among their preferences specified in the online application form. Most programmes in Turkish universities are instructed in Turkish. However, some departments and universities offer programmes in English or French. The candidates who want to study in these languages need to have an internationally recognized certificate to prove their language proficiency. Also, most of these foreign language programmes may ask international admission test scores such as GRE, GMAT etc. Candidates can check the language of instruction while selecting the programmes. All Türkiye Scholarships winners who do not have C1 Level Certificate for Turkish Proficiency (including those who are placed into English or French-taught programmes) must attend 1-year Turkish Preparatory Course. Art and Sport s, available for the first time this year, is specifically designed to encourage the skilled international students in the fields of art and sport to study at undergraduate, master or PhD (proficieny in art) degree levels in the prestigious Turkish universities with opportunities of Türkiye Scholarships. Applicants selected to be funded take oneyear Turkish Language Course covered by scholarship. Subsequently, they have to receive an acceptance from the relevant faculties of Turkish universities. Applicants are expected to have documents (offical certificate, portfolio, etc.) to prove their success in the field they apply for.

5 The Scholarship Covers... Monthly stipend (600 TL for undergraduate, 850 TL for master and 1200 TL for PhD ) Full tuition fee Free 1-year Turkish language course Free accommodation Round-trip air ticket Health insurance Eligibility To be eligible for Undergraduate Programmes, applicants must; To be eligible for Postgraduate Programmes, applicants must; be a citizen of a country other than Turkey (Anyone holding or ever held Turkish citizenship before cannot apply), not be a registered student in Turkish universities at the level of study they are applying, be have graduated or are likely to graduate from a secondary education institution, be under the age of 21 (no earlier than ), have at least specified (% 90 for medical sciences, % 70 for other undergraduate programs) cumulative grade point average, diploma grade, national exam or international exam score, be in good health be a citizen of a country other than Turkey (Anyone holding or ever held Turkish citizenship before cannot apply) not be a registered student in Turkish universities at the level of study they are applying. be a bachelor's or master's degree holder by 30th of July 2015 at the latest be under the age of 30 for master's programmes (no earlier than ) be under the age of 35 for doctorate programmes (no earlier than ) have at least 75 % cumulative grade point average or diploma grade over their maximum graduation grade or have at least 75 % success in any accepted national or international graduate admissions test. be in good health

6 Required Documents Undergraduate Level Online application A copy of a secondary school diploma or document indicating that the candidate is secondary school senior student, A certified secondary school transcript (indicating courses taken and relevant grades of the candidate) A copy of a valid ID card (passport, national ID, birth certificate etc.) Passport photo Postgraduate Level Online application A copy of a bachelor or master's diploma or document indicating that the candidate is bachelor or master's senior student A certified bachelor and/or master's transcript (indicating courses taken and relevant grades of the candidate) A copy of a valid ID card (passport, national ID, birth certificate etc.) Passport photo Application Procedure Candidates are supposed to; go to click the online application form, create an account by entering an and password, read the application guide, log in to the system and fill out the application form, upload the required documents, and finally finish the application.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ. 17 Ağustos Eylül 2018 BİLİM SINAVI TARİHİ. 5 Eylül 2018 Saat 10:00 BAŞVURU SÜRECİ

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ. 17 Ağustos Eylül 2018 BİLİM SINAVI TARİHİ. 5 Eylül 2018 Saat 10:00 BAŞVURU SÜRECİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK KONTENJANLARI ANABİLİM DALI PROGRAMI TÜRÜ TC UYRUKLU YABANCI UYRUKLU ALES PUAN TÜRÜ ÖZEL KOŞUL Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans 5 1 Herhangi

Detaylı

17 Agustos Eylül 2018 BİLİM SINAVI TARİHİ. 5 Eylül 2018 Saat 140:00 BAŞVURU SÜRECİ

17 Agustos Eylül 2018 BİLİM SINAVI TARİHİ. 5 Eylül 2018 Saat 140:00 BAŞVURU SÜRECİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI ANABİLİM DALI PROGRAMI TÜRÜ TC UYRUKLU YABANCI UYRUKLU ALES PUAN TÜRÜ ÖZEL KOŞUL Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi

Detaylı

2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında

2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında 2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Yükseköğretim Genel Kurulunun 19.03.2015 tarihli toplantısında kabul edilen;

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM DALI PROGRAMI TÜRÜ TC UYRUKLU YABANCI UYRUKLU

Detaylı

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Tarsus Üniversitesi ne bağlı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında

Detaylı

EBELİK YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Ebelik lisansüstü eğitimi ; Ulusal ve uluslararası alanda anne ve yeni doğan

EBELİK YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Ebelik lisansüstü eğitimi ; Ulusal ve uluslararası alanda anne ve yeni doğan EBELİK YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Ebelik lisansüstü eğitimi ; Ulusal ve uluslararası alanda anne ve yeni doğan sağlığını koruma ve geliştirmede son derece önemli sağlık

Detaylı

Türkiye BurslarıAraştırmaBaşvuruFormu Türkiye ScholarshipsResearchApplication Form

Türkiye BurslarıAraştırmaBaşvuruFormu Türkiye ScholarshipsResearchApplication Form Türkiye BurslarıAraştırmaBaşvuruFormu Türkiye ScholarshipsResearchApplication Form ÖNEMLİ: Başvuru formunun tümü eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Aksi takdirde, başvurunuz değerlendirilemeyecektir. IMPORTANT:

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2017/2018 Academic Year MEVLANA Exchange Programme Student Mobility Application Period

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2017/2018 Academic Year MEVLANA Exchange Programme Student Mobility Application Period ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBÜ) 2017/2018 Akademik Yılı MEVLANA Değişim Programı Öğrenci Hareketliliği Başvuru Süreci ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2017/2018 Academic Year MEVLANA

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2016-17 AKADEMİK YILI ÖNEMLİ TARİHLER 2016-17 ACADEMIC YEAR IMPORTANT DATES Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALI BİLİM DALI T.C.

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH 2017 18 AKADEMİK YILI ENSTİTÜ TAKVİMİ 2017 18 ACADEMIC YEAR INSTITUTE CALENDAR Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University I would like to enroll at a university. Stating that you want to enroll I want to apply for course. Stating that you want to apply for a course an undergraduate a postgraduate a PhD a full-time

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2015-2016 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM DEPARTMENT YEDEK ADAYLAR SUBSTITUTE CANDIDATES. Bilgisayar Mühendisliği. Computer Engineering. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM DEPARTMENT YEDEK ADAYLAR SUBSTITUTE CANDIDATES. Bilgisayar Mühendisliği. Computer Engineering. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM DEPARTMENT YEDEK ADAYLAR SUBSTITUTE CANDIDATES Mühendislik Fakültesi Faculty of Bilgisayar Mühendisliği Computer Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Materials Science and Elektronik Mühendisliği

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA KONTENJANLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA KONTENJANLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA KONTENJANLARI DOKTORA PROGRAMLARI ALES YABANCI T.C. UYRUKLU PUAN ANABİLİM DALI PROGRAM

Detaylı

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Tarsus Üniversitesi ne bağlı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

2016/2017 Academic Year MEVLANA Exchange Programme Student Mobility Application Period

2016/2017 Academic Year MEVLANA Exchange Programme Student Mobility Application Period 2016/2017 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Öğrenci Hareketliliği Başvuru Süreci 2016/2017 Academic Year MEVLANA Exchange Programme Student Mobility Application Period Mevlana Değişim Programı Başvuru

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR YABANCI YABANCI BİLGİSAYAR VE

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI DOKTORA PROGRAMLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI DOKTORA PROGRAMLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Program Orta Doğu Yönetim Organizasyon Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI. DOKTORA SON BAŞVURU TARİHİ 06 Şubat 2018 Salı Saat 17:00

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI. DOKTORA SON BAŞVURU TARİHİ 06 Şubat 2018 Salı Saat 17:00 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI ANABİLİM DALI PROGRAMI TÜRÜ TC UYRUKLU YABANCI UYRUKLU ALES PUAN TÜRÜ ÖZEL KOŞUL Eğitim Bilimleri Eğitim Bilimleri

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Türkçe

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2013 2014 ÖNEMLİ TARİHLER/ IMPORTANT DATES Ağustos August - Ekim - October Ekim October GÜZ DÖNEMİ / FALL SEMESTER

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA KONTENJANLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA KONTENJANLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA KONTENJANLARI DOKTORA PROGRAMLARI ANABİLİM DALI BİLİM DALI T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI Programı Yüksek Lisansa Başvuruda Özel Koşullar Yüksek Lisans Kontenjan TC Y.U ALES Puan Türü Afet Eğitimi ve Yönetimi 12

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI ALES PUAN TÜRÜ ALAN DIŞI

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI ALES PUAN TÜRÜ ALAN DIŞI EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI PROGRAMI T.C UYRUKLU ALAN İÇİ ALAN DIŞI YABANCI UYRUKU ALAN İÇİ ALAN DIŞI ALES PUAN TÜRÜ ALAN İÇİ KABUL

Detaylı

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI PROGRAMI TÜRÜ TC UYRUKLU YABANCI UYRUKLU ALES PUAN TÜRÜ ÖZEL KOŞUL Afet Eğitimi ve Yönetimi Afet Eğitimi ve Yönetimi 13 2 EA Aile

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi EĞİTİMDE DRAMA 3 3 E.A. SAY. Lisansa

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2018/2019 Academic Year MEVLANA Exchange Programme Student Mobility Application Period

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2018/2019 Academic Year MEVLANA Exchange Programme Student Mobility Application Period ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2018/2019 Akademik Yılı MEVLANA Değişim Programı Öğrenci Hareketliliği Başvuru Süreci ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2018/2019 Academic Year MEVLANA

Detaylı

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN 1) http://obs.karatay.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_yabanci_login.aspx Linkinden E-Mail adresini kullanarak şifrenizi oluşturunuz. Create

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi EĞİTİMDE DRAMA 3 3 E.A. SAY. Lisansa

Detaylı

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Physical Training and Sport's Instructor 4 15

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Physical Training and Sport's Instructor 4 15 Programın Adı MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota Özel Koşullar Requirements & Explanations MEHMET AKİF ERSOY UNIVERSITY

Detaylı

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Klinik psikoloji programına kabul edilen öğrencilerin çalıştıkları uzmanlık alanına dair kuramsal bilgiye, uygulama becerilerine

Detaylı

II. YABANCI DİL PROGRAMI MUAFİYET SINAV BAŞVURULARI 5-6 EYLÜL 2017 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. II.

II. YABANCI DİL PROGRAMI MUAFİYET SINAV BAŞVURULARI 5-6 EYLÜL 2017 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. II. II. YABANCI DİL PROGRAMI MUAFİYET SINAV BAŞVURULARI 5-6 EYLÜL 2017 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. II. YABANCI DİL PROGRAMI MUAFİYET SINAVLARI 8 13 EYLÜL 2017 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. SINAV YERLERİ YDYO TARAFINDAN

Detaylı

ACADEMIC YEAR MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME APPLICATIONS

ACADEMIC YEAR MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME APPLICATIONS 018-019 ACADEMIC YEAR MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME APPLICATIONS Dear Partners, Mevlana Exchange Programme applications have started for 018-019 Academic Year. It would be a great pleasure and honor for us

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH 2017-18 AKADEMİK YILI ENSTİTÜ TAKVİMİ 2017-18 ACADEMIC YEAR INSTITUTE CALENDAR Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

*BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

*BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 0809 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜK.LİS. TEZLİ YÜK.LİS. DOKTORA BÜTÜNLEŞİK DOKTORA ALES PUAN TÜRÜ/YABANCI

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH Temmuz Ağustos August 17-21, 24-28, 1-5 Ekim 17-21, 24-28, 1-5 17-18, 24-25, 1-2, 8-9 Ekim 17-18, 24-25, 1-2, 8-9 LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

Detaylı

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Faculty of Education Teacher Training in Sciences İlköğretim Matematik Öğretmenliği Teacher Training in Mathematics at Primary School Level Rehberlik ve Psikolojik

Detaylı

All documents should be presented with an official English or Turkish translation (if the original language is not English or Turkish).

All documents should be presented with an official English or Turkish translation (if the original language is not English or Turkish). Application to Gaziantep University Graduate Programs Gaziantep University invites applications for admission to Graduate Programmes (Masters and Doctoral Degree) for the 2018/2019 Academic Year. To qualify

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2015-16 AKADEMİK YILI ÖNEMLİ TARİHLER 2015-16 ACADEMIC YEAR IMPORTANT DATES Temmuz July,, GÜZ DÖNEMİ / FALL

Detaylı

1. İngilizce dil yeterlik belgesi (Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen bir dil sınavı ile kanıtlamaları gereklidir.

1. İngilizce dil yeterlik belgesi (Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen bir dil sınavı ile kanıtlamaları gereklidir. Başvuru Belgeleri 1. İngilizce dil yeterlik belgesi (Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen bir dil sınavı ile kanıtlamaları gereklidir.) 2. Lisansüstü eğitim giriş sınav sonuçları (ALES/GRE/GMAT)

Detaylı

INSTITUTE OF LIVING LANGUAGES

INSTITUTE OF LIVING LANGUAGES T.C. YÜZÜNCÜ YIL UNIVERS ITY INSTITUTE OF LIVING LANGUAGES 2017-2018 ACADEMIC YEAR- SPRING TERM STUDENT QUOTAS & APPLICATION REQUIREMENTS FOR GRADUATE PROGRAMS DEPARTMENT Units MSc PhD Kurdish Language

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci

Detaylı

Table of Content. İçindekiler

Table of Content. İçindekiler BismillahirRahmanirRahim İçindekiler Table of Content 1. Akademik Takvim 2. Müracaat Sürecine İlişkin Temel Bilgiler 3. Müracaat Koşulları 4. Sınav ve Kontenjanlar 5. Tercih Süreci 6. Kayıt Süreci 7. Kayıt

Detaylı

Tel. (ev / home): Tel. (cep /cellular phone): e-mail:

Tel. (ev / home): Tel. (cep /cellular phone): e-mail: Alınış Tarihi: No: / I. Dönem ( ) II. Dönem ( ) BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 34342 Bebek, Istanbul TÜRKİYE Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü / Office of the Registrar Tel: +90 (212) 359 44 08 Faks: +90 (212) 287 09

Detaylı

HEMŞİRELİK BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ

HEMŞİRELİK BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ HEMŞİRELİK BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Bu program hemşirelik lisansüstü öğrencilerine, evrensel değerlerin yansıra ülke gerçekleri ve gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

STEP BY STEP SDU- YÖS (Foreign Student Examination)

STEP BY STEP SDU- YÖS (Foreign Student Examination) 10.01.2017, Isparta STEP BY STEP SDU- YÖS (Foreign Student Examination) 1. Online application, 2. Creation of an e-mail address required for application, 3. Carrying out pre-registration process at https://yosbasvuru.sdu.edu.tr/

Detaylı

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 -

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 - MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BÖLÜM/PROGRAMLARA YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI QUOTAS OF MANİSA CELAL BAYAR UNIVERSITY BACHELOR'S DEGREE PROGRAMS

Detaylı

AKDENIZ UNIVERSITY AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

AKDENIZ UNIVERSITY AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Akdeniz Üniversitesi, 1982 yılında Antalya da kurulmuş ve kısa sürede Türkiye nin önde gelen öğretim kurumları arasına girmiştir. Akdeniz Üniversitesi 18 Fakülte, 3 Yüksekokul, 11

Detaylı

DİPLOMALI PROGRAMLARA KAYIT MÜRACAAT FORMU / APPLICATION FORM FOR DEGREE PROGRAMS

DİPLOMALI PROGRAMLARA KAYIT MÜRACAAT FORMU / APPLICATION FORM FOR DEGREE PROGRAMS Alınış Tarihi / Date received: / / No: Akademik Yıl/Academic Year: / I. Dönem II. Dönem BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 34342 Bebek, İstanbul TÜRKİYE Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü / Office of the Registrar Tel: +90

Detaylı

TOBB ETÜ Co-Op with Erasmus Placement Program

TOBB ETÜ Co-Op with Erasmus Placement Program TOBB ETÜ Co-Op with Erasmus Placement Program Dr. Erdogan Dogdu Ms. Fisun Talay Erasmus Coordinator External Relations Dept. edogdu@etu.edu.tr ftalay@etu.edu.tr 28 March 2013 Berlin TD-IHK Seminar Content

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2014 15 ÖNEMLİ TARİHLER/ IMPORTANT DATES GÜZ DÖNEMİ / FALL SEMESTER 2014-15 Güz döneminde açılacak lisansüstü

Detaylı

Tel. (ev / home): Tel. (iş / office): Faks /Fax:

Tel. (ev / home): Tel. (iş / office): Faks /Fax: Alınış Tarihi: No: / I. Dönem ( ) II. Dönem ( ) BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 80815 Bebek, Istanbul TÜRKİYE Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü / Office of the Registrar Tel: +90 (212) 358 15 40 / 1208 Faks: +90 (212)

Detaylı

2015/2016 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı. 2015/2016 Academic Year ERASMUS+ Program Öğrenci Seçim Kriterleri. Student Selection Criteria

2015/2016 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı. 2015/2016 Academic Year ERASMUS+ Program Öğrenci Seçim Kriterleri. Student Selection Criteria 2015/2016 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı 2015/2016 Academic Year ERASMUS+ Program Öğrenci Seçim Kriterleri Student Selection Criteria Başvuru Tarihleri: 23 Şubat 2015 8 Mart 2015 Application Dates: 23

Detaylı

2015/2016 ERASMUS+ APPLICATION RESULTS 2015/2016 ERASMUS+ BAŞVURU SONUÇLARI

2015/2016 ERASMUS+ APPLICATION RESULTS 2015/2016 ERASMUS+ BAŞVURU SONUÇLARI 2015/2016 ERASMUS+ BAŞVURU SONUÇLARI Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai kararı aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını

Detaylı

Table of Content. İçindekiler

Table of Content. İçindekiler BismillahirRahmanirRahim İçindekiler Table of Content 1. Akademik Takvim 2. Müracaat Sürecine İlişkin Temel Bilgiler 3. Müracaat Şartları 4. Sınav ve Kontenjanlar 5. Tercih Süreci 6. Kayıt Süreci 7. Kayıt

Detaylı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ / BAYBURT

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ / BAYBURT BAYBURT ÜNİVERSİTESİ / BAYBURT UNIVERSITY ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ / INTERNATIONAL RELATIONS OFFICE 2019-2020 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 2019-2020

Detaylı

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği. Environmental Engineering

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği. Environmental Engineering FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM KONTENJAN ASİL ADAYLAR DEPARTMENT QUOTAS OFFICIALLY APPOINTED CANDIDATES Mühendislik Fakültesi Faculty of Engineering Bilgisayar Mühendisliği Computer Engineering 3 1- Usama Derbashi

Detaylı

KAMU PERSONELÝ SEÇME SINAVI PUANLARI ÝLE LÝSANS DÝPLOMA NOTU ARASINDAKÝ ÝLÝÞKÝLERÝN ÇEÞÝTLÝ DEÐÝÞKENLERE GÖRE ÝNCELENMESÝ *

KAMU PERSONELÝ SEÇME SINAVI PUANLARI ÝLE LÝSANS DÝPLOMA NOTU ARASINDAKÝ ÝLÝÞKÝLERÝN ÇEÞÝTLÝ DEÐÝÞKENLERE GÖRE ÝNCELENMESÝ * Abant Ýzzet Baysal Üniversitesi Eðitim Fakültesi Dergisi Cilt: 8, Sayý: 1, Yýl: 8, Haziran 2008 KAMU PERSONELÝ SEÇME SINAVI PUANLARI ÝLE LÝSANS DÝPLOMA NOTU ARASINDAKÝ ÝLÝÞKÝLERÝN ÇEÞÝTLÝ DEÐÝÞKENLERE

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik. Sayı : / /E /06/2018 Konu :Burs Duyurusu

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik. Sayı : / /E /06/2018 Konu :Burs Duyurusu Evrak Tarih ve Sayısı: 05/06/2018-E.55367 T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE6P5CZZS* Sayı :96493450/010.07.02/E. 55367 05/06/2018 Konu :Burs Duyurusu MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

İLAHİYAT BURSU ISLAMIC THEOLOGY SCHOLARSHIP BAŞVURU KILAVUZU APPLICATION GUIDE SCHOLARSHIPS

İLAHİYAT BURSU ISLAMIC THEOLOGY SCHOLARSHIP BAŞVURU KILAVUZU APPLICATION GUIDE SCHOLARSHIPS İLAHİYAT BURSU ISLAMIC THEOLOGY SCHOLARSHIP SCHOLARSHIPS SCHOLARSHIPS i Bu burs programına yönelik iş ve işlemler Türkiye Bursları Yönetmeliği çerçevesinde yürütülür. The procedures for this scholarship

Detaylı

of instruction preference) 1. University of Oxford İnglizce 2. University of Cambridge İngilizce 3. Universidad de Granada İspanyolca 4. 5.

of instruction preference) 1. University of Oxford İnglizce 2. University of Cambridge İngilizce 3. Universidad de Granada İspanyolca 4. 5. İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ / İZMİR INSTITUTE OF TECHNOLOGY GİDEN ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ BAŞVURU FORMU / OUTGOING ERASMUS EXCHANGE STUDENTS APPLICATION FORM Daha önce Erasmus değişim programından

Detaylı

A. KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR:

A. KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR: SURİYE, MISIR VE YEMEN DE YÜKSEKÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN EK MADDE 2 YE GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ 21 Eylül 2013 tarih ve 28772 sayılı Resmi

Detaylı

INSTITUTE OF SCIENCES

INSTITUTE OF SCIENCES T.C. YÜZÜNCÜ YIL UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCES 2018-2019 ACADEMIC YEAR- FALL TERM STUDENT QUOTAS & APPLICATION REQUIREMENTS FOR GRADUATE PROGRAMS DEPARTMENT Units MSc PhD Chemistry Organic Chemistry

Detaylı

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT The purpose of the study is to investigate the impact of autonomous learning on graduate students

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJAN TESBİT FORMU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJAN TESBİT FORMU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJAN TESBİT FORMU Anabilim Dalı Lisansüstü Programın Adı Alan İçi / Dışı Yüksek Lisans Kontenjan Teklifi Yüksek Lisansa Başvuruda

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Mersin Üniversitesi ne bağlı Enstitülere 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen

Detaylı

2013-2014 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR

2013-2014 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR 2013-2014 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR Başvuruyla ilgili önemli hususlar: 1. Lütfen ilanı sonuna kadar okuyunuz. 2. Mevlana Değişim Programından; açık, dışarıdan, yaygın

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ İçindekiler BAŞVURU TARİHLERİ Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuru, Sınav ve Kayıt Tarihleri Tezsiz

Detaylı

İBNİ SİNA SAĞLIK BİLİMLERİ BURSU IBNI SINA MEDICAL SCIENCES SCHOLARSHIP BAŞVURU KILAVUZU APPLICATION GUIDE

İBNİ SİNA SAĞLIK BİLİMLERİ BURSU IBNI SINA MEDICAL SCIENCES SCHOLARSHIP BAŞVURU KILAVUZU APPLICATION GUIDE İBNİ SİNA SAĞLIK BİLİMLERİ BURSU IBNI SINA MEDICAL SCIENCES SCHOLARSHIP SCHOLARSHIPS SCHOLARSHIPS i Bu burs programına yönelik iş ve işlemler Türkiye Bursları Yönetmeliği çerçevesinde yürütülür. The procedures

Detaylı

YUNUS EMRE TÜRK DİLİ BURSU

YUNUS EMRE TÜRK DİLİ BURSU YUNUS EMRE TÜRK DİLİ BURSU YUNUS EMRE TURKISH LANGUAGE SCHOLARSHIP SCHOLARSHIPS SCHOLARSHIPS i Bu burs programına yönelik iş ve işlemler Türkiye Bursları Yönetmeliği çerçevesinde yürütülür. The procedures

Detaylı

Table of Content. İçindekiler

Table of Content. İçindekiler BismillahirRahmanirRahim İçindekiler Table of Content 1. Akademik Takvim 2. Müracaatlar Hakkında Temel Bilgiler 3. Müracaat Şartları 4. Sınav ve Kontenjanlar 5. Tercihler 6. Kayıt 7. Kayıt İçin Gerekli

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN A BAŞVURU SÜRESİ Başvuru Süresi : 1 Haziran 2015 1 Temmuz 2015 Adres

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ İçindekiler BAŞVURU TARİHLERİ Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuru, Sınav ve Kayıt Tarihleri Tezsiz

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi Enstitülerinde

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İlk Yayın 20.12.2017 Sayfa 1/8 Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Bu yönerge

Detaylı

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir.

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir. ÖZET Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Dil Seviyelerinin ve Yabancı Dil Eğitim Programına Karşı Tutumlarının İncelenmesi (Aksaray Üniversitesi Örneği) Çağan YILDIRAN Niğde Üniversitesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IGDIR UNIVERSITY 2014-2015 ACADEMIC YEAR APPLICATION, ACCEPTANCE AND REGISTRATION PRINCIPLES OF INTERNATIONAL STUDENTS

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IGDIR UNIVERSITY 2014-2015 ACADEMIC YEAR APPLICATION, ACCEPTANCE AND REGISTRATION PRINCIPLES OF INTERNATIONAL STUDENTS 1.BAġVURU KOġULLARI IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCĠLERĠN 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI BAġVURU, KABUL VE KAYIT ESASLARI 1.1 Başvurular aşağıda belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. 1.2 BaĢvuruları

Detaylı

Yatay geçişte istenen belgeler için ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurulması gerekmektedir. denilmektedir.

Yatay geçişte istenen belgeler için ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurulması gerekmektedir. denilmektedir. SURİYE, MISIR,YEMEN,LİBYA VE RUSYA DA YÜKSEKÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN EK MADDE 2 YE GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ 21 Eylül 2013

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ MEHMET AKİF ERSOY UNIVERSITY YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ MEHMET AKİF ERSOY UNIVERSITY YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU, KABUL VE KAYIT ESASLARI 1. BAŞVURU KOŞULLARI 1.1 Başvurular aşağıda belirtilen tarihler arasında

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI VE T.C. UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIM İLANI GENEL AÇIKLAMALAR

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI VE T.C. UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIM İLANI GENEL AÇIKLAMALAR EK- (16.05.2017 GÜN VE 2017/01 Enstitü Kurul Karar eki) T.C. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI VE T.C. UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIM İLANI

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA VE YATAY GEÇİŞLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA VE YATAY GEÇİŞLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA VE YATAY GEÇİŞLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

Detaylı

PREFERENCE AND ENROLLMENT GUIDE FOR İÜYÖS-2017 SECOND PLACEMENT

PREFERENCE AND ENROLLMENT GUIDE FOR İÜYÖS-2017 SECOND PLACEMENT PREFERENCE AND ENROLLMENT GUIDE FOR İÜYÖS-2017 SECOND PLACEMENT Preferences for Associate and Undergraduate Degree Programs in Istanbul University by İÜYÖS-2017 Result Istanbul University will accept applications

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Mersin Üniversitesi ne bağlı Enstitülere 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen

Detaylı

A S L I G İ B İ D İ R. Aysun TEKİN Enstitü Sekreteri V. RAPORTÖR

A S L I G İ B İ D İ R. Aysun TEKİN Enstitü Sekreteri V. RAPORTÖR MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Matematik Öğretmenliği Yüksek Lisans Fakültelerin Matematik Öğretmenliği Lisans mezunları, Matematik Eğitimi Lisans mezunları, İlköğretim Matematik Öğretmenliği

Detaylı

ÖZEL KOŞUL AÇIKLAMALARI/ SPECIAL CONDITIONS AND EXPLANATIONS

ÖZEL KOŞUL AÇIKLAMALARI/ SPECIAL CONDITIONS AND EXPLANATIONS ÖZEL KOŞUL AÇIKLAMALARI/ SPECIAL CONDITIONS AND EXPLANATIONS 11 14 21 28 46 68 Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ve bu Kanuna ilişkin yönetmelik hükümleri uyarınca iki gözü görmeyen ve mesleğini icra

Detaylı

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır.

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

: 24 Ocak 2019 (Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi)

: 24 Ocak 2019 (Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi) 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARININ KONTENJANLARI, PROGRAMLARA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI PROGRAMLARA BAŞVURU TARİHLERİ :

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Karar No:01 a) 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları ve başvuru şartları üzerinde görüşüldü. Enstitümüz lisansüstü programlarına 2018-2019

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ MEHMET AKİF ERSOY UNIVERSITY YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ MEHMET AKİF ERSOY UNIVERSITY YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU, KABUL VE KAYIT ESASLARI 1. BAŞVURU KOŞULLARI 1.1 Başvurular aşağıda belirtilen tarihler arasında

Detaylı

FATĠH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ. YABANCI ÖĞRENCĠ BAġVURU FORMU *

FATĠH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ. YABANCI ÖĞRENCĠ BAġVURU FORMU * FATĠH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ PHOTO 34083 Fatih, İstanbul TÜRKİYE Telefon : +90 212 521 81 00 Faks : +90 212 521 84 84 E-posta : intoffice@fatihsultan.edu.tr Web:

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİ VE KABUL KOŞULLARI BAŞVURU TARİHLERİ : 09 20 Ocak 2017 KABULLERİN İLANI : 27 Ocak 2017

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Program T.C. Uyruklu Kontenjan Yabancı Uyruklu DOKTORA PROGRAMLARI Başvuru

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT Bilişim Teknolojileri Alanı THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT Mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim verilen alanlardan birisidir.

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy

Detaylı

İBNİ SİNA SAĞLIK BİLİMLERİ BURSU IBNI SINA MEDICAL SCIENCES SCHOLARSHIP BAŞVURU KILAVUZU APPLICATION GUIDE

İBNİ SİNA SAĞLIK BİLİMLERİ BURSU IBNI SINA MEDICAL SCIENCES SCHOLARSHIP BAŞVURU KILAVUZU APPLICATION GUIDE İBNİ SİNA SAĞLIK BİLİMLERİ BURSU IBNI SINA MEDICAL SCIENCES SCHOLARSHIP SCHOLARSHIPS SCHOLARSHIPS i Bu burs programına yönelik iş ve işlemler Türkiye Bursları Yönetmeliği çerçevesinde yürütülür. The procedures

Detaylı

2017/2018 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı Öğrenci Seçim Kriterleri. 2017/2018 Academic Year ERASMUS+ Program. Student Selection Criteria

2017/2018 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı Öğrenci Seçim Kriterleri. 2017/2018 Academic Year ERASMUS+ Program. Student Selection Criteria 2017/2018 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı Öğrenci Seçim Kriterleri 2017/2018 Academic Year ERASMUS+ Program Student Selection Criteria Online Başvuru Tarihleri: 20 Şubat 2017 9 Mart 2017 Online Application

Detaylı