İnsan Kaynakları Uzmanlık Programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İnsan Kaynakları Uzmanlık Programı"

Transkript

1 YETKİNLİKLERE DAYALI STRATEJİK ve ENTEGRE İKY UZMANLIK PROGRAMI dönem İnsan Kaynakları Uzmanlık Programı 7 Hafta Sonu / Eylül - Aralık 2006 / Hilton ParkSA

2 Yetkinliklere Dayalı Stratejik ve Entegre İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanlık Programı Türkiye nin teori ile pratiği en iyi birleştiren, iş dünyasının gereksinimlerine en uygun hazırlanan Stratejik ve Entegre İnsan Kaynakları Uzmanlık Programı nda yeni dönem başlıyor. HRdergi tarafından 1996 dan beri düzenlenen ve stratejika Eğitim & Danışmanlık işbirliği ile gerçekleştirilen bu programı daha önce tamamlayanlar, bugün yerli ve yabancı şirketlerde uzman ve yönetici olarak çalışıyorlar. Program Stratejik ve Entegre İnsan Kaynakları Yönetimi temelinde hazırlanmıştır. 1. Modül Yetkinliklere Dayalı Stratejik ve Entegre İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş Eylül 2006 / Cuma - Cumartesi Yönetim kavramı ve yönetim anlayışındaki gelişmeler Yönetim anlayışındaki değişimlerin İKY ye etkisi Stratejik yönetim ve İKY Stratejik İKY sistemleri - Personel yönetiminden İKY ye geçiş, İKY, stratejik İKY Süreçlerle yönetim - Süreçlerin çizilmesi, süreç performans kriterleri İş analizi - İş analizinin yapılış amaçları, iş analizi bilgi toplama yöntemleri. Örnek uygulama. İş tanımı - İş tanımında bulunması gereken bilgiler, iş tanımı formatı. Örnek uygulama. Yetkinlikler - Yetkinlik nedir? Önemi, yetkinlikleri belirleme yöntemleri, yetkinliklerin sınıflandırılması, yetkinliklerin derecelendirilmesi, yetkinliklerin gelişimlerinin grafiklerle izlenmesi. Örnek uygulama. Yetkinliklere dayalı İKY sistemleri İnsan kaynakları yöneticisinin rolleri - Çalışan dostu, sistem yöneticisi, değişim yöneticisi, stratejik düşünen

3 Çalışma Mevzuatı ve Temel Uygulamalar 2. Modül Ekim 2006 / Cuma - Cumartesi 4857 sayılı iş yasası İdari para cezaları İş yeri açma İş sözleşmesi kavramı, türleri ve sona erme şekilleri (iş sözleşmeleri örnekleri) İşin düzenlenmesi Olması gereken belgeler ve dosyalama sistemi (belge örnekleri) İş güvencesi - İş güvencesi sağlamaya yönelik hükümlerin İK yönetimine etkileri, yasa ile uyumlu İK yönetimi Personel yönetmeliği / disiplin yönetmeliği - Yetersizlikten, davranıştan, işletmenin, işin veya işyerinin gereklerinden kaynaklanan fesih halleri, ihtar, fesih yazıları, ibraname örnekleri, çalışma belgesi SSK mevzuatı - Sigortalı bildirim belgesi, ödemeler ve kesinti tablosu Eğitmen: Doç. Dr. Nurşen CANİKLİOĞLU / Öğretim Üyesi - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bordro tahakkuk, ücret tahakkuku, kıdem ve ihbar tazminatı hesaplanması

4 3. Modül Yetkinliklere Dayalı Stratejik Seçme / Yerleştirme Ekim 2006 / Cumartesi - Pazar Seçme yerleştirmenin önemi ve amacı Yetkinliklere dayalı seçme / yerleştirme Stratejik seçme / yerleştirme Özgeçmiş bankası oluşturma yöntemleri Yetkinlik envanterleri - Testler / role play uygulamaları / soru kitapçıkları Mülakat - Yapılandırılmış / yapılandırılmamış mülakatlar, mülakat aşamaları ve bu aşamalarda gösterilmesi gereken tutum / davranışlar, mülakat becerileri, soru sorma, dinleme, not tutma, beden diline dikkat etme, pozitif tutum Mülakat yöntemleri - Birebir mülakat - Panel mülakatı - Grup mülakatı - Star tekniği ile mülakat - Yetkinliklere dayalı mülakat - Mülakatçıların eğitimi, mülakatlarda yapılan hatalar Kişilik analizi yapabilme - Kişilik tipleri, tiplerin yetkinliklerle eşleştirilmesi Değerlendirme - Değerlendirmede yapılan hatalar, değerlendirme formu. Örnek uygulama.

5 Performans Yönetimi ve Koçluk; Yetkinliklere ve Hedeflere Göre Performans Değerlendirme 4. Modül Kasım 2006 / Cuma - Cumartesi Performans yönetimine ilişkin kavramlar - Performans, performans değerlendirme, performans planlama, izleme ve performans yönetimi. Performans yönetiminde koçluk - Yetkinlik ve motivasyon, koçluk rolleri, koçluk becerileri Kurum ve birey performansı ilişkisi (stratejik yönetim ve performans) - Balanced scorecard Performans değerlendirme - Ölçme yöntemleri, 360 derece yöntemi Hedeflerle yönetim - Kritik performans kriterleri, hedef belirleme tekniği, hedeflerle yönetim sistemi ve hedeflerin ölçümlenmesi Yetkinliklerin ölçümlenmesi - Davranış göstergeleri, yetkinliklere göre ölçümleme Değerlendirme skalasının oluşturulması Değerlendirici hataları ve önlemleri Performans görüşmesi - geribildirim Performans değerlendirme sonuçlarının kullanımı - Sonuçların ödül yönetiminde kullanımı, sonuçların eğitim planında kullanımı, sonuçların kariyer / yedeklemede kullanımı. Örnek uygulama. Katılımcılar ayrıca performans görüşmesi izleme olağına sahip olacaklardır.

6 5. Modül Yetkinliklere Dayalı Kariyer Planlama ve Yedekleme Kasım 2006 / Cumartesi - Pazar Kariyere ilişkin kavramlar - Kariyer planlama, kariyer geliştirme, yedekleme Kariyerin farklı taraflar açısından önemi Stratejik yönetim ve kariyer modelleri Kariyer haritaları - Kariyer haritalarının çizilmesi, kariyer haritalarının kişiselleştirilmesi Terfi / atama kriterleri (yetkinlik kriterleri) - Nitelikler, yetkinlikler, performans sonuçları, eğitimleri, kişilik özellikleri Kariyer danışmanlığı - Kariyer ilgi ölçümlemesi, yönlendirme ve danışmanlık Kariyer geliştirme ve eğitim ilişkisi - Yetenek havuzu oluşturma, kariyer eğitimleri. Örnek uygulama.

7 İş Değerleme ve Ücret Yönetimi 6. Modül Aralık 2006 / Cumartesi - Pazar Ücrete ilişkin kavramlar - Ücretin farklı taraflarca anlamı, baz ücret, değişken ücret Ücretin oluşumunu etkileyen faktörler Ücret sistemleri İş değerleme - İş değerleme kavramı ve metodolojisi, iş değerleme yöntemleri Ücret braketlerinin oluşturulması - Ücret araştırması, iş değerleme sonuçlarının kullanılması, ücret sisteminin oluşturulması Ücret yönetiminde yeni trendler - Geniş band sistemi, iş ailelerine göre ücretlendirme, yetkinliklere dayalı ücretlendirme. Örnek uygulama.

8 7. Modül Yetkinliklere Dayalı Eğitim ve Geliştirme Aralık 2006 / Cuma - Cumartesi Eğitime ilişkin kavramlar - Yetiştirme, geliştirme, eğitim planlama ISO ve eğitim İş mevzuatı ve eğitim Şirket eğitim kitapçığının oluşturulması - Yetkinlikler / alt yetkinlikler, eğitim kitapçığı Eğitim ihtiyaç analizi - İhtiyaç analizinde kullanılan yaklaşımlar, ihtiyaç analizi yöntemleri Eğitim planı ve bütçesi Eğitim etkinliğinin ölçümlenmesi - Tepki ölçümü, öğrenmenin ölçümlenmesi, davranış ve iş sonuçlarının ölçümlenmesi Oryantasyon eğitimi Eğitim yöntemleri Uzaktan eğitim (e-learning). Örnek uygulama.

9 Kimler katılmalı? Üniversiteden yeni mezun olmuş ve İK alanında kariyer yapmak isteyenler. Şirketlerin İK bölümünde çalışmış veya çalışan ve Yetkinlik Bazlı İK konusundaki bilgi - becerilerini geliştirmek isteyen İK Uzman ve Yöneticileri. Eğitmen: İlhan ÖZDİLLER 1963 yılında Balıkesir de doğan, ODTÜ Metalurji Mühendisliği bölümünde iki yıl okuduktan sonra yüksek öğrenimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi nde devam eden, SBF Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümü nden mezun olan ÖZDİLLER, 1989 yılından 1996 yılına kadar Sabancı Du Pont ortaklığı olan DUSA Endüstriyel İplik San. ve Tic. A.Ş. de Personel Yönetimi / İK Yönetimi alanlarında çalıştı. DUSA dan sonra Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fab. A.Ş. de 2 yıla yakın bir süre İK Departman Yöneticiliği görevinde bulunan ÖZDİLLER, burada İK Sistemlerinin kurulma süreçlerinde ve Endüstri İlişkileri alanlarında görev yaptı. Daha sonra, bünyesinde Erbakır Elektrolitik Bakır Mamülleri A.Ş.; Abalıoğlu Tekstil San. A.Ş.; Dentaş Ambalaj ve Kağıt San. A.Ş.; Abalıoğlu Otomobilcilik Tic. A.Ş. şirketlerini barındıran Cafer Sadık Abalıoğlu Holding de bir yıla yakın bir süre İK Direktörlüğü görevinde bulundu. Bu grupta Grup Vizyon/Misyon/Politikalarının oluşturulmasında, holding yapılanmasının gerçekleştirilmesinde ve İK Sistemlerinin tasarımı süreçlerinde yer aldı. Son olarak da, Mart 1999-Mayıs 2001 tarihlerinde, bünyesinde Uzel Makina San. A.Ş.; Uzel Gayrimenkul Yatırım Yönetimi A.Ş.; Uzel İnşaat A.Ş., Uzel Turizm Ticaret A.Ş. ve Uzel Finans ve Sigorta Tic. A.Ş. şirketlerini barındıran Uzel Grubu nda İK Bölüm Direktörü olarak görev yaptı. Bu grupta İK Sistemlerinin kurulması, SAP İK yazılımı implementasyon projesi liderliği, Toplam Kalite Yönetimi ve Öğrenen Organizasyonlara dayalı Sürekli Gelişim Projesi asistanlığı gibi görevleri yerine getirdi. Ayrıca, İlhan ÖZDİLLER 1997 den beri Human Resources Dergisi nin düzenlediği Seçme/ Yerleştirme, Eğitimciler, Performans Yönetimi, Ücret Yönetimi, Kariyer Planlama zirvelerinde konuşmacı olarak yer almakta ve bu derginin yayın kurulunda bulunmaktadır. İK Yönetimi ile İK Alt Süreçlerinde (Seçme/Yerleştirme; Eğitim Planlama; Performans Yönetimi; Ücret Yönetimi; Kariyer/ Yedekleme Planlaması) ve yönetim becerilerine yönelik olarak eğitimler veren İlhan ÖZDİLLER, halen, yetkinlik bazlı uygulamalar ve stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi konularında firmalara İnsan Kaynakları Yönetimi alanında sistem danışmanlığı, eğitim ve seçme/yerleştirme danışmanlığı hizmetleri veren stratejika Eğitim & Danışmanlık şirketinin kurucu ortağı ve Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

10 Eylül - Ekim - Kasım - Aralık 2006 K A T I L I M F O R M U Tel: Faks: Firma Adı:... Firma Adresi: Posta Kodu:... Telefon:... Faks:... Vergi Dairesi :... Vergi Dairesi No:... Katılımcının (Lütfen her katılımcı için ayrı bir form doldurunuz.) Adı Soyadı :... Ünvanı: Kaydı veren kişi:... Tarih:... İmza:... Katılım Ücreti: Tüm Modüllere Katılacaklar için: Euro + KDV HR Aboneleri için: Euro + KDV (HR aboneliği kurum adına ise indirim yalnızca bir kişi için geçerlidir.) Ücret: Toplantıda dağıtılacak dokümanları, çay - kahve molalarını ve öğle yemeklerini içermektedir. Sadece seçeceği modüllere katılacaklar için bir modül katılım bedeli HR Aboneleri için Lütfen katılacağınız modülleri belirtiniz Modül I Modül II Modül III Modül IV : 425 Euro + KDV : 340 Euro + KDV Modül V Modül VI Modül VII Banka Havalesi ile ödeme yapacaklar aşağıdaki hesap numaralarını kullanabilirler. Euro Ödemeleriniz için : Garanti Bankası İstanbul Dalyan Şubesi Küre Eğitim Euro hesabı. (Euro kuru ödeme yapıldığı günkü TCMB Efektif Satış Kuru esas alınacaktır.) YTL Ödemeleriniz için : Garanti Bankası İstanbul Dalyan Şubesi Küre Eğitim YTL hesabı. Ödeme Şekli : Kayıt anında 1/2 si, 10 Kasım tarihinde 1/2 si ödenecektir. (Taksit seçeneği sadece tüm modüllere katılacaklar için ve kredi kartı ile ödeme yapıldığı zaman geçerlidir.) Kredi kartı ile ödemek için: Kredi kartı ile ödeme yapmak için lütfen arayınız. Tel: o VISA o MASTER Adı Soyadı:... Kart No:...CSV No:... Son Kullanma Tarihi:... Çekilecek Tutar:...Tarihi:.../.../... İmza :... Yukarıda belirtilen rakamın kredi kartımdan çekilmesini rica ediyorum. Kayıt İşlemi: Lütfen katılım ücretini yatırarak dekontu katılım formu ile birlikte en geç 22 Eylül 2006 akşamına kadar numaralı faksa iletiniz. Kayıt işleminin tamamlanabilmesi için ödeme dekontunun tarafımıza ulaştırılmış olması gerekmektedir. İptal ve Değişiklik: Herhangi bir nedenle katılamama durumunda, 22 Eylül 2006 tarihine kadar yazılı olarak bilgi verilmesi durumunda ödenen ücretin tamamı 29 Eylül 2006 tarihinde iade edilir. 22 Eylül 2006 tarihinden sonra yapılacak iptallerde para iadesi yapılmaz ancak isim değişikliği kabul edilmektedir. HRdergi toplantı yerini değiştirme, erteleme ve iptal etme hakkını saklı tutar. Konuşmacılarda değişiklik olabilir.

Yetkinliklere Dayalı Stratejik ve Entegre İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIK PROGRAMI 2010

Yetkinliklere Dayalı Stratejik ve Entegre İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIK PROGRAMI 2010 Yetkinliklere Dayalı Stratejik ve Entegre İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIK PROGRAMI 2010 işbirliği ile Yetkinliklere Dayalı Stratejik Seçme & Yerleştirme ve Değerlendirme Merkezi 21-22 Eylül / İstanbul Çalışma

Detaylı

İnsan Kaynakları Uzmanlık Programı

İnsan Kaynakları Uzmanlık Programı İnsan Kaynakları Uzmanlık Programı 7 Hafta Sonu / Mart - Haziran 2007 - Hilton ParkSA 07 1. dnem www.hrdergi.com YETKİNLİKLERE DAYALI STRATEJİK ve ENTEGRE İKY UZMANLIK PROGRAMI Yetkinliklere Dayalı Stratejik

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi

İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi Polat Renaissance Hotel, İstanbul Daha fazla bilgi ya da katılım için lütfen arayınız. 0216. 360 0 111 Dünyada her yıl 2,2 milyon çalışanın işle bağlantılı kazalar ve meslek

Detaylı

YETENEK HAVUZU UYGULAMALARI İÇİN UYGULANACAK SEÇİM, EĞİTİM VE İZLEME METOLOLOJİSİ NASIL OLMALI?

YETENEK HAVUZU UYGULAMALARI İÇİN UYGULANACAK SEÇİM, EĞİTİM VE İZLEME METOLOLOJİSİ NASIL OLMALI? YETENEK HAVUZU UYGULAMALARI İÇİN UYGULANACAK SEÇİM, EĞİTİM VE İZLEME METOLOLOJİSİ NASIL OLMALI? İlhan ÖZDİLLER www.stratejika.com e-mail: info@stratejika.com Tel: 0216 5502832 Faks: 0216 5502835 İLHAN

Detaylı

* İnsan Kaynakları alanında çalışmak isteyen tüm Öğrenci ve Yeni Mezunlar,

* İnsan Kaynakları alanında çalışmak isteyen tüm Öğrenci ve Yeni Mezunlar, İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIĞI EĞİTİMİ Rekabetçi ve etkin süreç yönetimi için öncelikli olan entellektüel sermaye olarak kabul edilen insan kaynağı yönetiminde doğru stratejiler oluşturmak günümüz başarılı

Detaylı

Bakanlık Denetimlerinde İK da Riskleri Önleme Çalıştayı

Bakanlık Denetimlerinde İK da Riskleri Önleme Çalıştayı Bakanlık Denetimlerinde İK da Riskleri Önleme Çalıştayı Çalışma Bakanlığı Denetimlerinde Riskleri Önleyici İK ve İş Hukuku Uygulamaları Çalıştayı Çalışma Bakanlığı işin yürütümüne yönelik denetimler yapmakta

Detaylı

MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi

MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Günümüzde iş dünyasında faaliyet gösteren tüm kurumların amacı, doğru insan kaynağını bularak mevcut işletmeye yarar sağlayacak insanlar yetiştirmektir. Bu

Detaylı

12. Ücret Yönetimi Zirvesi

12. Ücret Yönetimi Zirvesi 12. Ücret Yönetimi Zirvesi 19 Ocak 2010, Salı Conrad Hotel, İstanbul Çalışan bağlılığını ve iş performansını artırmak için yan haklar ve ödül yönetimi... Bu zirveye katılmanız her zamankinden daha önemli!

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR...1

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR...1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR...1 KISIM 1 PERSONEL YÖNETİMİNDEN YETKİNLİĞE DAYALI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GEÇİŞ SÜRECİ VE KAVRAMSAL AÇIKLAMALAR...3 I. İNSAN

Detaylı

KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU

KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU KATILIMCININ Unvanı :. Adı :.. Soyadı :. Kurum :.. Adres :... Tel :. Fax :. E-posta : FATURA BİLGİLERİ Fatura İsmi :. TC Kimlik No :.Firma Adı :. Vergi Dairesi

Detaylı

Bordro eğitimi almak isteyen tüm çalışanlar ve kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir eğitimdir.

Bordro eğitimi almak isteyen tüm çalışanlar ve kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir eğitimdir. Kimler katılmalıdır? İnsan kaynakları alanında çalışanların ve personel yönetimi uzmanlarının iş yetkinliklerinde personel özlük işlemleri ve bordro uygulamaları çok önemli yer tutmaktadır. Bu eğitime

Detaylı

2012 YILI I. DÖNEM KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNER PROGRAMLARI 2012 YILI I. DÖNEM KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNER PROGRAMLARI

2012 YILI I. DÖNEM KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNER PROGRAMLARI 2012 YILI I. DÖNEM KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNER PROGRAMLARI 2012 YILI I. DÖNEM KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNER PROGRAMLARI Odamız 2012 Yılı I. Dönem Kişisel Gelişim Seminer Programları kapsamında sekiz yeni seminer programı organize etmiştir.. Odamız tarafından, üyelerimizin

Detaylı

OKYANUS İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMLERİ İŞ ANALİZLERİ VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI

OKYANUS İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMLERİ İŞ ANALİZLERİ VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI OKYANUS Okyanus İnsan Kaynakları Eğitimleri İş Analizleri, İş Tanımları Mülakat Teknikleri Yetkinlik Yönetimi Performans Yönetimi Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi İnsan Kaynaklarına Geçiş İŞ ANALİZLERİ

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı Hacettepe Universty Human Resources Management Certificate Program

Hacettepe Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı Hacettepe Universty Human Resources Management Certificate Program Hacettepe Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı Hacettepe Universty Human Resources Management Certificate Program Amaç Günümüz iş dünyasında teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin,

Detaylı

Gayrimenkul Zirvesi 13 Zirve Burası

Gayrimenkul Zirvesi 13 Zirve Burası Sponsorluk Sözleşmesi Firma Bilgileri Firma Adı Adres İlçe Şehir Web Sitesi Vergi Numarası Posta Kodu Ülke telefon numarası faks numarası Vergi Dairesi Firma Yetkilisi Kadın Erkek Soyad İsim Görevi E-posta

Detaylı

Perakende sektöründe insan yönetimi profesyonellerine özel. İK Sertifika Programı

Perakende sektöründe insan yönetimi profesyonellerine özel. İK Sertifika Programı Perakende sektöründe insan yönetimi profesyonellerine özel İK Sertifika Programı Perakende sektörüne hız kazandıracak etkin formül: Yetenek Yönetimi ve Stratejik İK Perakende sektöründe yetenek yönetimi,

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Personel Seçme, Yerleştirme ve Mülakat Teknikleri Eğitimi 24 Ekim 2015 Eğitmen: Ebru Deniz Tekman Eğitimin Amacı KKTC de faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarına

Detaylı

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi :

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Mevcutta ekip yöneten veya gelecekte ekip yönetimi rollerine hazırlanan çalışanlar Mevcut rolünde

Detaylı

XIII. ULUSAL HİSTOLOJİ ve EMBRİYOLOJİ KONGRESİ 30 Nisan 3 Mayıs 2016 Çeşme İZMİR KAYIT KONAKLAMA FORMU

XIII. ULUSAL HİSTOLOJİ ve EMBRİYOLOJİ KONGRESİ 30 Nisan 3 Mayıs 2016 Çeşme İZMİR KAYIT KONAKLAMA FORMU Kayıt konaklama formunu doldurarak, aşağıdaki iletişim bilgileri ile a iletmenizi rica ederiz. Göksu Evleri Çamlık Cad. No:191, Anadolu Hisarı, İstanbul-Türkiye Faks: +90 (216) 46540 48 : thed@eaorganizasyon.com.tr

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

BAĞLILIK + MOTİVASYON

BAĞLILIK + MOTİVASYON BAĞLILIK + MOTİVASYON Takımımı Nasıl Motive Edebilirim? 7 Haziran 2017, İstanbul Marriott Hotel Asia 09.30-16.30 Liderlerin çoğu gerçek rekabet avantajını çalışanların sağladığının farkında olsa da, pek

Detaylı

MOBBING (Đş Yerinde Psikolojik Taciz) TÜRKĐYE ZĐRVESĐ

MOBBING (Đş Yerinde Psikolojik Taciz) TÜRKĐYE ZĐRVESĐ MOBBING (Đş Yerinde Psikolojik Taciz) TÜRKĐYE ZĐRVESĐ 13 Mart 2010 Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) / Đstanbul Mobbing, Çok sevdiğiniz bir işi yapıyorsunuz, gerçekten de tüm enerjinizi işinize

Detaylı

Gayrimenkul Zirvesi 13

Gayrimenkul Zirvesi 13 Zirve Burası 10 Aralık 2013 // Four Seasons The Bosphorus Hotel Sponsorluk Sözleşmesi Firma Bilgileri Firma Adı Adres İlçe Şehir Telefon Numarası Faks Numarası Web Sitesi Vergi Numarası Posta Kodu Ülke

Detaylı

FIDIC SÖZLEŞMELERİ SEMİNERİ

FIDIC SÖZLEŞMELERİ SEMİNERİ FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ (KIRMIZI VE SARI KİTAP) 24-25 Ocak 2014 (Cuma Cumartesi) Hotel MİDİ - ANKARA FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ (KIRMIZI VE SARI KİTAP) SEMİNERİN AMACI

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

HRdergi, okurlarının %65 i tarafından referans kaynağı olarak saklanmaktadır.

HRdergi, okurlarının %65 i tarafından referans kaynağı olarak saklanmaktadır. Medya Kit 2009 içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı Ortalaması 5 Sektörel Dağılım 5 Mesken Durumu

Detaylı

İşletmelerde Bütçeleme ve Bütçeleme Teknikleri Eğitimi 29.11.2011 ANKARA. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

İşletmelerde Bütçeleme ve Bütçeleme Teknikleri Eğitimi 29.11.2011 ANKARA. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi İşletmelerde Bütçeleme ve Bütçeleme Teknikleri Eğitimi 29.11.2011 ANKARA Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi İşletmelerde Bütçeleme ve Bütçeleme Teknikleri Eğitimi Kayıt Prof. Dr. Mevlüt KARAKAYA

Detaylı

STRATEJİK İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM DVD DVD İÇERİĞİ : 3 SAATLİK EĞİTİM VİDEOSU VE 300 SAYFALIK YAZILI DOKÜMAN

STRATEJİK İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM DVD DVD İÇERİĞİ : 3 SAATLİK EĞİTİM VİDEOSU VE 300 SAYFALIK YAZILI DOKÜMAN STRATEJİK İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM DVD DVD İÇERİĞİ : 3 SAATLİK EĞİTİM VİDEOSU VE 300 SAYFALIK YAZILI DOKÜMAN ÜRÜN FIYATI : 198 TL + KDV (KARGO DAHİL) ÜRÜNÜ YAYINA HAZIRLAYAN : ÖZEL BÜRO GRUBU İNSAN KAYNAKLARI

Detaylı

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES EĞİTİM VE GELİŞİM HİZMETİ INDENSE EĞİTİM VE DIŞ KAYNAK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. İNSAN KAYNAKLARI VE İŞ HUKUKU EĞİTİMLERİ 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu Uygulamaları 6098

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIK PROGRAMI

İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIK PROGRAMI İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIK PROGRAMI HEDEFE ULAŞMAK İÇİN GÜCÜM İNSAN DİYORSANIZ.. İnsan Kaynakları işlevlerinin uygulamalı vaka çalışmaları üzerinden görüleceği program 6 gün süreli ve toplam 60 saat olarak

Detaylı

AIM İNSAN KAYNAKLARI DANIŞMANLIK, KOÇLUK VE EĞİTİM HİZMETLERİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİKTELİĞİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

AIM İNSAN KAYNAKLARI DANIŞMANLIK, KOÇLUK VE EĞİTİM HİZMETLERİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİKTELİĞİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI AIM İNSAN KAYNAKLARI DANIŞMANLIK, KOÇLUK VE EĞİTİM HİZMETLERİ VE KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİKTELİĞİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI PROGRAMIN KONU VE AMACI Dünyanın ve Ülkemizin hızla

Detaylı

HRdergi Okur Profili Anketi Sonuçları

HRdergi Okur Profili Anketi Sonuçları HRdergi Okur Profili Anketi Sonuçları 2008 içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı Ortalaması 5

Detaylı

KTTO PROJE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Toplantı Yönetimi. 25 Mayıs 2013

KTTO PROJE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Toplantı Yönetimi. 25 Mayıs 2013 KTTO PROJE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Toplantı Yönetimi 25 Mayıs 2013 Eğitmen: Gamze Biçerbay TOPLANTI YÖNETİMİ Eğitimin Amacı Bilimsel araştırmalara göre; kurumlarda ortalama günlük çalışma zamanının

Detaylı

ORGANİZASYONEL YAPILANMA VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI WORKSHOP U

ORGANİZASYONEL YAPILANMA VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI WORKSHOP U ORGANİZASYONEL YAPILANMA VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI Pek çok insan kaynakları profesyonelinin teorik bilgim tam ancak bir sistemi A dan Z ye kurabileceğ imi zannetmiyorum tarzı yorumları ile sıklıkla

Detaylı

MOBBING (Đş Yerinde Psikolojik Taciz) TÜRKĐYE ZĐRVESĐ

MOBBING (Đş Yerinde Psikolojik Taciz) TÜRKĐYE ZĐRVESĐ MOBBING (Đş Yerinde Psikolojik Taciz) TÜRKĐYE ZĐRVESĐ 13 Mart 2010 Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) / Đstanbul Mobbing, Çok sevdiğiniz bir işi yapıyorsunuz, gerçekten de tüm enerjinizi işinize

Detaylı

KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI

KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI Amacı Bu seminer, katılımcılara kurumsal performansı yönetmek ve iyileştirmek için kullanılan teknikler hakkında

Detaylı

SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ

SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ (25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 13.02.2011

Detaylı

Eğitimin Konusu: İşyerinde Etik ve Aidiyet Eğitim Tarihi : 18 Ekim 2017 Eğitim Hedef Kitlesi: Eğitimin Amacı: Eğitimin Alt Başlıkları:

Eğitimin Konusu: İşyerinde Etik ve Aidiyet Eğitim Tarihi : 18 Ekim 2017 Eğitim Hedef Kitlesi: Eğitimin Amacı: Eğitimin Alt Başlıkları: Eğitimin Konusu: İşyerinde Etik ve Aidiyet Eğitim Tarihi : 18 Ekim 2017 Eğitim Hedef Kitlesi: Yönetici ve Çalışanlar Eğitimin Amacı: Araştırmalar şunu gösteriyor ki, organizasyonun değerleri ile benzer

Detaylı

BSC Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye

BSC Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye BSC Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye Marsh Türkiye, İstanbul da British Safety Council ile birlikte Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme

Detaylı

BU KADAR YÖNETİCİYİ NASIL BULURUM?

BU KADAR YÖNETİCİYİ NASIL BULURUM? BU KADAR YÖNETİCİYİ NASIL BULURUM? Yetenek Seçimi ve Gelişiminde Teknosa Uygulaması HR Dergi Seçme Yerleştirme Zirvesi 21 Eylül 2012 Asena YALINIZ İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı İçindekiler Teknosa

Detaylı

Eğitim Adı Eğitim Yeri Eğitim Tarihi Eğitim Bedeli Eğitmen Kalibrasyon

Eğitim Adı Eğitim Yeri Eğitim Tarihi Eğitim Bedeli Eğitmen Kalibrasyon Eğitim Adı Eğitim Yeri Eğitim Tarihi Eğitim Bedeli Eğitmen Kalibrasyon MATİL 20 OCAK 2017 ÇİB Üye: 200+KDV Reha UYGUN Cuma Diğer: 250+KDV Sertifikalarının Değerlendirilmesi Eğitimi KALİBRASYON SERTİFİKALARININ

Detaylı

FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ

FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ 24-25 Şubat 2012 (Cuma Cumartesi) Hotel MİDİ - ANKARA SEMİNERİN AMACI FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ Müşavir Mühendisler Uluslararası Federasyonu-FIDIC;

Detaylı

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI MART EĞİTİMLERİ STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 30 MARTT 2010 SSal lıı STRATEJİK SATINALMA Hedef Katılımcılar Satınalma ve

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

% 70 DESTEKLİ YALIN DÖNÜŞÜM SERTİFİKA PROGRAMI İLE İŞLETMENİZİ YALINLAŞTIRIN

% 70 DESTEKLİ YALIN DÖNÜŞÜM SERTİFİKA PROGRAMI İLE İŞLETMENİZİ YALINLAŞTIRIN % 70 DESTEKLİ YALIN DÖNÜŞÜM SERTİFİKA PROGRAMI İLE İŞLETMENİZİ YALINLAŞTIRIN Eskişehir ABİGEM tarafından düzenlenen ve T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Yalın Dönüşüm Sertifika Programı aşağıda

Detaylı

12. Ücret Yönetimi Zirvesi

12. Ücret Yönetimi Zirvesi 12. Ücret Yönetimi Zirvesi 19 Ocak 2010, Salı Conrad Hotel, İstanbul Çalışan bağlılığını ve iş performansını artırmak için yan haklar ve ödül yönetimi... Bu zirveye katılmanız her zamankinden daha önemli!

Detaylı

BSC Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 1 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye

BSC Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 1 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye BSC Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi Davet 1 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye Marsh Türkiye, İstanbul da British Safety Council ile birlikte Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifika Eğitimi

Detaylı

Mühendislerle Yetenek Yönetimi Uygulamaları

Mühendislerle Yetenek Yönetimi Uygulamaları Mühendislerle Yetenek Yönetimi Uygulamaları FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. Mehpare Alp İK Direktörü Şubat 2012 1 FNSS 2009 FNSS Değişiyor! Vizyon 2010-2020 FNSS, kara muharebe sistemleri ihtiyaçları için,

Detaylı

MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi. e ent. www.minmba.com. Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar. ess S

MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi. e ent. www.minmba.com. Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar. ess S MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar : e ent ess S 16-17 Mart 2013 www.minmba.com MinMBA: Stratejik Sağlık Yönetimi Format: Toplam 2 gün, 4 adet 4 saatlik

Detaylı

Document Title Issue Date R20.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI

Document Title Issue Date R20.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI R20.00 Revizyon No : 00 Yürürlük Tarihi : 24.07. 2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI INTERNATIONAL FINANCIAL CONTROLLER CERTIFICATION PROGRAM 1 EĞİTİM / ÜNİVERSİTE (SEM)

Detaylı

TURİZM BÖLÜMÜ, İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ Vize- KONULARI. Yrd.Doç.Dr. Sevgi Dönmez Maç, smac@sakarya.edu.tr

TURİZM BÖLÜMÜ, İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ Vize- KONULARI. Yrd.Doç.Dr. Sevgi Dönmez Maç, smac@sakarya.edu.tr TURİZM BÖLÜMÜ, İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ Vize- KONULARI Yrd.Doç.Dr. Sevgi Dönmez Maç, smac@sakarya.edu.tr Kaynak: Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Örnek Olaylar Ders Kitabı, Detay

Detaylı

HUKUKÇU OLMAYAN YÖNETİCİLER İÇİN HUKUK DÜNYASI. 27 Haziran 2009 Bilkent Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

HUKUKÇU OLMAYAN YÖNETİCİLER İÇİN HUKUK DÜNYASI. 27 Haziran 2009 Bilkent Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi HUKUKÇU OLMAYAN YÖNETİCİLER İÇİN HUKUK DÜNYASI 27 Haziran 2009 Bilkent Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi HUKUKÇU OLMAYAN YÖNETİCİLER İÇİN HUKUK DÜNYASI 27 Haziran 2009 09.00-09.15

Detaylı

EYLÜL 2011 YIL: 15 SAYI: 10 KDV DAHİL 10 TL. Medya Kit 11

EYLÜL 2011 YIL: 15 SAYI: 10 KDV DAHİL 10 TL. Medya Kit 11 EYLÜL 2011 10 YIL: 15 SAYI: 10 KDV DAHİL 10 TL Medya Kit 11 içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı

Detaylı

çalışmalara proje denilmektedir.

çalışmalara proje denilmektedir. PROJE YÖNETİMİ METOT ve TEKNİKLERİ Proje Yönetimi Metot ve Tekniklerinin Örnek Olaylarla Açıklandığı Grup Çalışmalarını İçerir. Kurumsal alanda; özgün bir ürün ya da hizmeti sağlamak üzere yapılan FARUK

Detaylı

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI Mükemmellikte Kararlılık Programı Model Değerlendirmesi Başvuru Formu Mükemmellikte Kararlılık Mükemmellikte Kararlılık Programı, Avrupa

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:15-10:30 Borçlar Kanunu, İş Kanunu İlişkisi Yeni Borçlar Kanunu Çalışma Hayatında Neleri Değiştirecek? 10:30-10:45 10:45-12:30 Cinsel Ve Psikolojik Taciz (Mobbing) Cinsel Taciz (Ab Normları Ve Türkiye)

Detaylı

PERSONEL ÖZLÜK İŞLERİ VE BORDRO UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

PERSONEL ÖZLÜK İŞLERİ VE BORDRO UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI PERSONEL ÖZLÜK İŞLERİ VE BORDRO UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI Programın Amacı Özlük İşleri ve bordroya ilişkin mevzuat ve hesaplama yöntemleri hakkında bilgi sahibi olabilmeleri ve personel özlük bilgilerini

Detaylı

4. Seçme ve Yerleştİrme Zİrvesİ

4. Seçme ve Yerleştİrme Zİrvesİ 4. Seçme ve Yerleştİrme Zİrvesİ 20 Eylül 2007, Perşembe Ceylan Intercontinental, İstanbul Daha fazla bilgi ya da katılım için lütfen arayınız. 0216. 360 01 11 Zirvemize Konuşmacı Gönderen şirketler Değerli

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MERKEZİ

KURUMSAL YÖNETİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MERKEZİ KURUMSAL YÖNETİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MERKEZİ Şirket Akademileri ve Eğiticinin Eğitimi 15 Şubat 2013 Ankara Şirket Akademileri ve Eğiticinin Eğitimi 09.00-09.15 Kayıt Aytuğba BARAZ 9.15-10.00 Şirketlerde

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey 09:30-10:45 İş Hukuku Kapsamında İşe İade Davaları: İş Akdinin Feshi: Geçerli ve Geçersiz Fesih Nedenleri Doç.Dr. Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Sözleşmesi Nasıl Sona Erer? Fesih

Detaylı

PROBLEM ÇÖZME & KÖK NEDEN ANALİZİ

PROBLEM ÇÖZME & KÖK NEDEN ANALİZİ PROBLEM ÇÖZME & KÖK NEDEN ANALİZİ WORKSHOP ÖRNEK VAKA ÇALIŞMALARI 16-17 EKİM 2014 İSTANBUL ÇÖZÜMLÜ 8 VAKA ÇALIŞMASI EĞİTİM HAKKINDA İlaç Endüstrisi günümüz acımasız rekabet koşulları altında faaliyet göstermekte

Detaylı

3 eğitmen, 1 master eğitmen katılımıyla 5 gün sürecek eğitime kişi başı katılım ücretimiz 250 TL (+ KDV) dir.

3 eğitmen, 1 master eğitmen katılımıyla 5 gün sürecek eğitime kişi başı katılım ücretimiz 250 TL (+ KDV) dir. Bursa Tekstil ve Konfeksiyon AR-GE Merkezi Organize Sanayi Bölgesi, Kahverengi Cadde, No: 11 16140, Nilüfer/ BURSA Tel : +90.224.219.10.00 Dahili: 1450 Faks : +90.224.219.10.31 E-Posta : info@butekom.org

Detaylı

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır.

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. Tanıtım Sunumu 1 Amaç Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. 1 Amaç Kendine güveniyor musun? Uzmanlık

Detaylı

ERA AKADEMİ İNSAN KAYNAKLARI Kayışdağı Cad. Uğur Bey Apt. No:98 Kat:3 Daire:8 Ataşehir /İSTANBUL Tel: 0216 577 79 76-77 Faks: 0216 577 79 78

ERA AKADEMİ İNSAN KAYNAKLARI Kayışdağı Cad. Uğur Bey Apt. No:98 Kat:3 Daire:8 Ataşehir /İSTANBUL Tel: 0216 577 79 76-77 Faks: 0216 577 79 78 KADROLU PERSONEL VE DÖNEMSEL İŞGÜCÜ TEMİNİ Günümüz iş dünyasında her konuda olduğu gibi insan kaynakları konusunda da esnek uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır. İnsan kaynakları uygulamalarında benimsenecek

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:15-10:30 İş Hukuku Kapsamında İşe İade Davaları: İş Akdinin Feshi: Geçerli ve Geçersiz Fesih Nedenleri Doç.Dr. Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Sözleşmesi Nasıl Sona Erer? Fesih

Detaylı

SATIġ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Hukuksal ve Finansal Açıdan Korunma

SATIġ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Hukuksal ve Finansal Açıdan Korunma SATIġ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Hukuksal ve Finansal Açıdan Korunma 3 Aralık 2010 Divan Otel, ANKARA 09.00-09.15 Kayıt SATIŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ Hukuksal ve Finansal Açıdan Dr. Çağrı Bağatur 9.15-10.00 İşletmelerde

Detaylı

Güncel Türk Ticaret Kanunu Eğitimi (6102 ve 6335 sayılı kanun çerçevesinde) 12 Ekim 2012 Divan Otel Ankara

Güncel Türk Ticaret Kanunu Eğitimi (6102 ve 6335 sayılı kanun çerçevesinde) 12 Ekim 2012 Divan Otel Ankara Güncel Türk Ticaret Kanunu Eğitimi (6102 ve 6335 sayılı kanun çerçevesinde) 12 Ekim 2012 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi EYE ON TURKEY YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN MEVCUT

Detaylı

PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ

PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ Bu eğitim, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ODTÜ arasında yapılan protokol kapsamındadır. Bu eğitim, KOSGEB Genel Destek

Detaylı

Değerli meslektaşlarımız,

Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitlerin Takip ve Tedavisinde Yaklaşım & Akılcı Antibiyotik Kullanım Kursları Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD)

Detaylı

DATAPLUS EĞİTİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ KİŞİSEL GELİŞİM VE İLETİŞİM EĞİTİMLERİ SATIŞ & PAZARLAMA EĞİTİMLERİ

DATAPLUS EĞİTİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ KİŞİSEL GELİŞİM VE İLETİŞİM EĞİTİMLERİ SATIŞ & PAZARLAMA EĞİTİMLERİ DATAPLUS EĞİTİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ KİŞİSEL GELİŞİM VE İLETİŞİM EĞİTİMLERİ SATIŞ & PAZARLAMA EĞİTİMLERİ MESLEKİ ( OPERASYON YÖNETİMİ ) GELİŞİM EĞİTİMLERİ GENEL YÖNETİM EĞİTİMLERİ İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIĞI

Detaylı

Frederic Herzberg İKİ FAKTÖR TEORİSİ

Frederic Herzberg İKİ FAKTÖR TEORİSİ Frederic Herzberg 1959 İKİ FAKTÖR TEORİSİ İŞ TATMİNİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYEN 1844 OLAY İŞ TATMİNİN OLUMLU YÖNDE ETKİLEYEN 1753 OLAY 50 40 30 20 10 0 10 20 30 40 50 ÖRGÜT POLİTİKASI VE YÖNETİM NEZARET

Detaylı

Eğitim Hakkında Programın Adı : Personel Özlük İşleri, SGK ve Bordro Uzmanlığı Sertifika Programı Eğitimci : Şakir GÜLSEVER 1.Tarih / Süre/ Yer : 10,1

Eğitim Hakkında Programın Adı : Personel Özlük İşleri, SGK ve Bordro Uzmanlığı Sertifika Programı Eğitimci : Şakir GÜLSEVER 1.Tarih / Süre/ Yer : 10,1 EĞİTİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME - Personel Özlük İşleri, SGK ve Bordro Uzmanlığı Sertifika Programı - Bu dosya İndense Eğitim ve Dış Kaynak Hizmetleri Ltd. Şti. nin Genel Katılıma Açık Eğitim Bilgilendirmesi

Detaylı

KÜRESELLEŞME VE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

KÜRESELLEŞME VE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ KÜRESELLEŞME VE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (Ders Notları) Prof. Dr. Adem UĞUR Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi SAKARYA 2016 İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM KÜRESELLEŞMENİN KAVRAMSAL

Detaylı

4. Dönem Kayıt Tipi. 2. Dönem. 1 Ekim 2016 ve sonrası PERYÖN Üyesi 1530 TL 1695 TL 1860 TL 2035 TL Önceki Dönem Katılımcısı* 30 Nisan 15 Temmuz 2016

4. Dönem Kayıt Tipi. 2. Dönem. 1 Ekim 2016 ve sonrası PERYÖN Üyesi 1530 TL 1695 TL 1860 TL 2035 TL Önceki Dönem Katılımcısı* 30 Nisan 15 Temmuz 2016 Lütfen formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır. Katılımcı Bilgileri Kayıt No (Yetkili tarafından doldurulacaktır)... Ünvan

Detaylı

13. yıl. Reklam. Kiti 10

13. yıl. Reklam. Kiti 10 13. yıl Reklam Kiti 10 içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı Ortalaması 5 Sektörel Dağılım 5 Mesken

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey 09:30-10:45 Geçersiz Sebeple Yapılan Fesih Sonuçları ve SGK Uygulamaları Açısından Değerlendirilmesi Av. Cüneyt DANAR - İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı,Bilirkişi Geçersiz Feshin Sonuçları Nelerdir?

Detaylı

BSC Seviye 2 Yangın Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye

BSC Seviye 2 Yangın Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye BSC Seviye 2 Yangın Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye Marsh Türkiye, İstanbul da British Safety Council ile birlikte Seviye 2 Yangın Risk Değerlendirme Sertifika

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey Yetkinliklere dayalı İnsan Kaynakları uygulamaları şirketleri ileri götürebilecek yetişmiş insan gücünü oluşturmada, sürekliliğini sağlamada, kişinin bilgi beceri ve davranışlarını geliştirmede şirketler

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY EĞİTİMLER BAŞLIYOR 2018 OCAK - ŞUBAT - MART EĞİTİM PROGRAMI

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY EĞİTİMLER BAŞLIYOR 2018 OCAK - ŞUBAT - MART EĞİTİM PROGRAMI ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY EĞİTİMLER BAŞLIYOR OCAK - ŞUBAT - MART EĞİTİM PROGRAMI OCAK PROGRAMI Marka/Patent Eğitimi (Ezel ŞAHİN & Hüseyin CAN) Marka; Marka Tanımı

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Mayıs-Haziran 2015 14.04.2015 Türkiye nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, endüstriyel işletmelere yönelik enerji

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

13. Ücret ve Ödül Yönetimi Zirvesi. 18 Ocak 2011, Hilton 18 Ocak 2011, Hilton İstanbul İstanbul

13. Ücret ve Ödül Yönetimi Zirvesi. 18 Ocak 2011, Hilton 18 Ocak 2011, Hilton İstanbul İstanbul 15. yıl 13. Ücret ve Ödül Yönetimi Zirvesi 18 Ocak 2011, Hilton 18 Ocak 2011, Hilton İstanbul İstanbul P R O G R A M 08.45 09.00 Hoşgeldiniz Alper Toper HRdergi Genel Müdürü 09.00 09.45 Açılış konuşması:

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN TEMEL KAVRAMLARI...1

İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN TEMEL KAVRAMLARI...1 ÜNİTE 1 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN TEMEL KAVRAMLARI...1 I. Yönetim...1 II. Yönetici...2 III. Güç, Yetki ve Otorite...3 A. Güç...3 B. Yetki...4 C. Otorite...5 IV. İş Gücü...5 V. Strateji ve Stratejik

Detaylı

Sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı tekrar belirtmek isteriz.

Sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı tekrar belirtmek isteriz. Değerli Meslektaşlarım, 2014 yılı Yüz Plastik Cerrahi Toplantısını Ankara da 5-7 Aralık 2014 tarihlerinde yapmayı planlamaktayız. Bu toplantıda yüz plastik cerrahisindeki yeni gelişmeleri sizlerin de katkısıyla

Detaylı

KATILIM BAŞVURU FORMU

KATILIM BAŞVURU FORMU KATILIM BAŞVURU FORMU ITM 2020 ye katılacak olan firmaların, katılım tutarlarının %20 sini başvuruları sürecinde peşin olarak ödemeleri gerekmektedir. Fuar katılım başvuru formunu doldurup gönderen firmalara,

Detaylı

13. yıl. Reklam. Kiti 10

13. yıl. Reklam. Kiti 10 13. yıl Reklam Kiti 10.. içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı Ortalaması 5 Sektörel Dağılım 5

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE SÜRDÜRLEBİLİRLİK MERKEZİ

KURUMSAL YÖNETİM VE SÜRDÜRLEBİLİRLİK MERKEZİ KURUMSAL YÖNETİM VE SÜRDÜRLEBİLİRLİK MERKEZİ SATIŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ Hukuksal ve Finansal Açıdan Korunma 17 Ekim 2012 İSTANBUL 09.00-09.15 Kayıt 9.15-10.00 SATIŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ Hukuksal ve Finansal

Detaylı

EĞİTİM KONFEDERASYONU & UNİACADEMY EĞİTİM HİZMETLERİ SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ. SÖZLEŞME FORMU

EĞİTİM KONFEDERASYONU & UNİACADEMY EĞİTİM HİZMETLERİ SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ. SÖZLEŞME FORMU MADDE 1 KONU: SÖZLEŞME FORMU.../.../20.. İş bu sözleşme UNİACADEMY EĞİTİM HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ile arasında yapılan karşılıklı işbirliği ve Eğitim programları konusunu kapsayan, Tedarikçi &

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Ekim - Aralık 2015 11/09/2015 Türkiye'nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, endüstriyel işletmelere yönelik enerji

Detaylı

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 Hakkımızda CREALUS, kurulduğu günden bu güne kadar müşterilerine stratejik çözüm ortağı olarak yenilikçi, yaratıcı ve katma değerli eğitim ve

Detaylı

Firmanızın hedeflerine ulaşarak, gelişmesine ve kazancını arttırmasına katkıda bulunabilme fırsatını bana sağlarsanız çok memnun olurum.

Firmanızın hedeflerine ulaşarak, gelişmesine ve kazancını arttırmasına katkıda bulunabilme fırsatını bana sağlarsanız çok memnun olurum. Müge Dalgıç İletişim Bilgileri E-Posta : mugenurdalgic@gmail.com Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Kadıköy - Göztepe Ev Telefonu : 90 (216) 567 82 23 Cep Telefonu : 90 (541) 890 86 92 Kişisel

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Ocak - Haziran 2015 07.01.2015 Türkiye nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, endüstriyel işletmelere yönelik enerji

Detaylı

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES OF HUMAN RESOURCES HİZMETLERİMİZ 2011. Belge Dili: Türkçe

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES OF HUMAN RESOURCES HİZMETLERİMİZ 2011. Belge Dili: Türkçe INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES OF HUMAN RESOURCES HİZMETLERİMİZ 2011 Belge Dili: Türkçe KURUMSAL YAPIMIZ INDENSE Danışmanlık, İnsan Kaynakları sektöründe Türkiye de bulunan Üst Düzey kuruluşlar ve Yabancı

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın Üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 I-GENEL YÖNETİM EĞİTİM PROGRAMI 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 4 ETKİN TAKIM KURMA, YÖNETME VE TAKIMDAŞLIK EĞİTİMİ 3 5 İŞ GELİŞTİRME EĞİTİMİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM 1. YETENEK KAVRAMI...3 1.1. Yeteneğin Tanımı...3 1.2. Yetenek Kavramının Tarihsel Gelişimi...7 1.3. Yetenek Kavramının İş Yaşamına Girmesi...8 1.3.1. Küreselleşme Olgusu...8

Detaylı

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 8. DÖNEM EĞİTİMİ

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 8. DÖNEM EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 8. DÖNEM EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ 8. DÖNEM EĞİTİMİ Yücel AKDEMİR 4 Staja başlama Sınavına Hazırlananlar veya 4 Yeterlilik sınavını vermiş uygulama eksiği olan meslek mensupları 4

Detaylı

TEMEL UFRS. 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

TEMEL UFRS. 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi TEMEL UFRS 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA 09.15-09.30 Kayıt Prof. Dr. Yıldız Özerhan 9.30-10.30 Kavramsal çerçeve kapsamında

Detaylı