İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu»

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu»"

Transkript

1 İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu»

2 İş Yeri Uygulama Eğitimi nedir? «İş Yeri Uygulama Eğitimi», öğrencilerin öğrenim süresince kazandıkları teorik ve pratik bilgilerini «İş Yeri Uygulama Eğitimi» dersi adı altında son dönemlerinde iş yerlerinde yapacakları tam zamanlı ve kesintisiz uygulamalı eğitimle bütünleştirerek, uygulama becerisi yüksek, nitelikli öğrenciler olarak mezun etmek amacıyla uygulamaya konulan yeni bir uygulamalı eğitim modelidir.

3 Hedef Mezun öğrencilerimizin nitelikli istidam edilebilirliklerini artırmak, İş dünyamızın nitelikli iş gücü talebini karşılamak, Daha dinamik üniversite - sanayi işbirliği oluşturmak.

4 Yeni eğitim modelinin stajdan farkı nedir? «İş Yeri Uygulama Eğitimi» kesinlikle bir staj programı değildir. «İş Yeri Uygulama Eğitimi» adı altında, öğretim programlarının son dönemine konulmuş, %90 devam zorunluluğu olan, iş yerlerinde yapılması gereken, tam zamanlı ve kesintisiz uygulamalı eğitimi kapsayan bir derstir.

5 Uygulamalı eğitim için iş yerlerine başlayabilme şartları nelerdir? Son dönem öncesi mezuniyet şartlarını sağlayamayan öğrenciler «İş Yeri Uygulama Eğitimi» ne başlayamazlar. İş Yeri Uygulama Eğitimi ne başlayabilme şartları: GANO nun 4.00 üzerinden en az 2.00 olması, «İş Yeri Uygulama Eğitimi» dönemi öncesi tüm derslerini almış ve «BAŞARMIŞ» olma şartlarını sağlamaları gerekmektedir.

6 Eğitimin süresi nedir? İş Yeri Uygulama Eğitimi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi akademik takvimine göre planlanır ve açıklanan tarihler arasında yapılmaktadır. Öğrenciler, son dönemlerini iş yerlerinde tam zamanlı ve kesintisiz olarak okula gelmeden, 15 hafta süreyle alanları ile ilgili yapacakları uygulamalar ile tamamlamaktadırlar. Bu süre zarfında da, iş yerlerinin çalışma şartlarına ve koşullarına tabi olmaktadırlar.

7 İş Yeri Uygulama Eğitimi dersinden vize ve yarıyıl sonu sınavları yapılmakta mıdır? Vize ve final sınavları yapılmamaktadır. Öğrenciler vize sınavı yerine «Ara Rapor», yıl sonu sınavı yerine «Uygulama Raporu» hazırlamaktadırlar. «Uygulama Raporu», iş yerlerinde yapılan 15 haftalık uygulamalı çalışmaları kapsayan nihai rapor olarak hazırlanmaktadır.

8 İş Yeri Uygulama Eğitimi nin başarılı/başarısız (GEÇME) durumu kimler tarafından ve nasıl belirlenmektedir? Öğrencinin Başarı Notu, İş Yeri Uygulama Eğitimi Dönemi bitiminde; %50 si İzleyici Öğretim Elemanı, %50 si İş Yeri Eğitim Sorumlusu tarafından verilen notla belirlenmektedir. Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için verilen notların ortalamasının 100 üzerinden en az 60 almış olması gerekmektedir. Öğrencilerin başarı durumu İş Yeri Uygulama Eğitimi dersi için verilen nota göre Geçti / Kaldı / Devamsız (G/K/DZ) olarak takdir edilmektedir.

9 Öğrencilerin İzlenmesi Öğrencilerimizin iş yerlerinde bulundukları süre içinde, eğitim ve izleme işlerinden iki kişi sorumlu olacaktır. Bu kişiler; "İzleyici Öğretim Elemanı" (üniversite tarafından görevlendirilecek öğretim elemanı) "İş Yeri Eğitim Sorumlusu" (İş Yeri Yetkilisi tarafından öğrencinin eğitiminden sorumlu olarak görevlendirilen kişi)

10 Sigorta İşlemleri Öğrencilerin sigorta primleri 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu na göre Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından ödenir ve takip edilir. İş yerleri İş Yeri Uygulama Eğitimi sırasında meslek hastalığı veya iş yeri kazasına uğrayan öğrencilerle ilgili, SGK nın tarih ve 2016/21 sayılı genelgesine göre işlem yapar ve öğrenciden sorumlu İzleyici Öğretim Elemanı na en geç 2 gün içerisinde bilgi verir.

11 İş Yeri Uygulama Eğitimi öğrencilerimize neler sağlayacak? Öğrencilerimiz eğitimleri süresince mesleki alanlarıyla ilgili kazandıkları teorik bilgilerini İş Yeri Uygulama Eğitimi dersi adı altında iş yerlerinde uzman kişilerin rehberliğinde yapacakları uygulamalı eğitimle bütünleştirerek, nitelikli istihdama yönelik yetişmeleri için gerekli olan uygulama becerilerini geliştirebilecekler, İş yerlerindeki deneyim ve tecrübeleri yerinde öğrenecek, takım çalışması, iş disiplini ve sorumluluk alma becerileri artacak, İş dünyasıyla okurken tanışma fırsatı bulacaklar, mezuniyet sonrası iş yerlerine adaptasyon sorunu yaşamayacaklar, İş yerlerinde kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar, tecrübeleri, özgüvenleri artacak, gelecekleriyle ilgili kariyer planlaması yapabilecekler, Öğrencilerimiz okurken iş hayatıyla tanışma ve iş bulma fırsatı bulacaklar, 4 aylık iş tecrübesine sahip olarak mezun olacaklar.

12 İş Yeri Uygulama Eğitimi iş dünyasına neler sağlayacak? İhtiyaç duydukları nitelikte iş gücünü kendi yetiştirme şansına kavuşacaklar, işletme maliyeti ve tanıma süreci yaşamadan kendi yetiştirdiği öğrenciyi istihdam etme fırsatı bulacaklar, İş Yeri Uygulama Eğitimi ne gelen öğrencileri değerlendirerek öğretim programlarındaki eksiklikleri gözlemleyebilecek ve tespitlerini üniversiteyle paylaşarak, hem eğitim sisteminin bir parçası olacak hem de programların ihtiyaç duyulan düzeyde güncellenmesine katkıda bulunarak sistemin dinamik bir yapı kazanmasını sağlayacaklar, İhtiyaçlarına uygun programların açılmasını sağlayacaklar, İş yerlerinde öğrencileri izlemek için gelecek akademisyenler sayesinde, ihtiyaç duyduğu akademik bilgi ve tecrübelere daha rahat ulaşma şansı bularak daha dinamik bir üniversite - sanayi işbirliği sürecine kavuşacaklar.

13 İş Yeri Uygulama Eğitimi Modülü Kullanımı

14 Firmalar, dilerlerse «mcbu.edu.tr» adresi üzerinden, dilerlerse de adresi üzerinden web sayfamıza giriş yaparlar.

15 Firmalar, «Yeni Firma Kaydı» butonunu kullanarak sistem üzerinden kayıt oluştururlar.

16 Firmaların oluşturdukları kayıtlar kontrol edilir ve uygun görülmesi durumunda sistem üzerinden onaylanır. Onaylanan firmaların kayıt esnasından vermiş oldukları cep telefonlarına sisteme giriş yapabilmeleri için «kullanıcı adı» ve «şifre» bilgileri gönderilir.

17 Firmalar «Firma Girişi» butonu ile kendileriyle paylaşılan SMS teki bilgileri kullanarak sisteme giriş yaparlar.

18 Firma Ana Sayfası Firmalar bu ekran üzerinden; - «Firma Profili» ekranı ile, firma bilgilerini güncelleyebilir, - «Talep Belirleme» ekranı ile, öğrenci talebinde bulunabilir, - «Yerleştirilen Öğrenciler» ekranı ile, İş Yeri Uygulama Eğitimi alan öğrenci/öğrencilerle ilgili işlemleri gerçekleştirebilirler.

19 Firmalar, «Talep Belirleme» ekranıyla, «Meslek Alanından Öğrenci Talebi» veya «Bireysel Öğrenci Talebi» yöntemiyle öğrenci talebinde bulunabilirler.

20 Firmalar, «Meslek Alanından Öğrenci Talebi» ile, açılan bölüm listesinden iş yerlerinde eğitim almasını istedikleri öğrenci/öğrencilerin bölümünü seçebilirler.

21 Firmalar, bölüm listesinden seçim yaptıktan sonra, talep ettikleri öğrenci sayısını ve diğer bilgileri de girerek, «Talebi Oluştur» butonuna basarak, «Meslek Alanından Öğrenci Talebi» yöntemiyle talep işlemlerini tamamlarlar.

22 Meslek alanından yapılmış olan talep aşağıdaki şekilde gözükecektir:

23 Firmalar, «Bireysel Öğrenci Talebi» yöntemiyle, öğrencinin T.C. kimlik numarasını ilgili alana girdikten sonra «Ara» butonu basarlar ve karşılarına ilgili öğrencinin bilgileri geldikten sonra «Öğrenciyi Ekle» butonuna basarak iş yerlerinde eğitim almasını kabul ettikleri öğrenciyi talep edebilirler.

24 T.C kimlik numarası (Bireysel Öğrenci Talebi) girilerek yapılmış olan talep aşağıdaki şekilde gözükecektir:

25 Firmalar, «Yerleştirilen Öğrenciler» ile iş yerlerinde eğitim görmekte olan öğrencileri görebilmekte, İzleyici Öğretim Elemanı ile SMS ile iletişime geçebilmekte, «İş Yeri Eğitim Sorumlusu» atayabilmekte, «Öğrenci İşlemleri» seçeneğiyle öğrenciler hakkında bilgi alabilmekte, «Puantaj»larını (devamsızlık) girebilmekte, dönem sonu «Değerlendirme» notlarını verebilmektedirler.

26 Firmalar, «Yerleştirilen Öğrenciler» ekranında «İşlemler > İş Yeri Eğitim Sorumlusu Ata» adımlarını takip ederek, karşılarına gelen alanları doldurarak, ilgili öğrenci için İş Yeri Eğitim Sorumlusu atayabilmektedirler. Lütfen bilgileri girdikten sonra «Öğrenciye Ata» butonuna basmayı unutmayınız. İş Yeri Eğitim Sorumlusu atamasını gerçekleştirebilmek için, ilgili öğrencinin ders kayıt döneminde İş Yeri Uygulama Eğitimi dersini almış olması gerekmektedir.

27 Firmalar, «Genel Bilgiler» ekranıyla, iş yerlerinde eğitim görmekte olan öğrencilerle ilgili ve öğrencilerden sorumlu İzleyici Öğretim Elemanlarıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilmektedirler.

28 Firmalar, «Puantaj» ekranıyla, işlem yapmak istedikleri öğrencilerin aylık devam durumlarını takvime işleyebilmektedirler.

29 Firmalar, «Değerlendirme» ekranıyla, işlem yapmak istedikleri öğrencilerin dönem sonu performans notlarını verebilmektedirler.

30 İş Yeri Uygulama Eğitimi ile İlgili Genel Veriler

31 Genel Veriler İstihdam oranı, veri paylaşmayı kabul eden ve iletişim kurulabilen firmalarla birebir yapılan görüşmeler sonucunda elde edilmiş olup, nihai istihdam oranını yansıtmamaktadır.

32 Sektörlere Göre Firmalar

33 Şehirlere Göre Öğrenci Sayıları

34 Şehirlere Göre Firma Sayıları

35 «İş Yeri Uygulama Eğitimi modelinden genel olarak memnunum.» MEMNUNIYET ORANI (ÖĞRENCİ) MEMNUNIYET ORANI (ÖĞRETİM ÜYELERİ) MEMNUNIYET ORANI (FİRMA) Çekimser 15% Çekimser 16% Hayır 19% Çekimser 9% Hayır 27% Evet 58% Hayır 26% Evet 58% Evet 72% Evet Hayır Çekimser Evet Hayır Çekimser Evet Hayır Çekimser İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ MEMNUNİYET ANKETLERİ kapsamında 1417 öğrenci, 226 işveren ve 105 Öğretim Üyesi nden alınan yanıtları yansıtmaktadır.

36 «İş Yeri Uygulama Eğitimi nitelikli işgücü ihtiyacını gidermede etkili olabilir.» MEMNUNIYET ORANI (FİRMA) Çekimser 8% Hayır 19% Evet 73% Evet Hayır Çekimser İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ MEMNUNİYET ANKETLERİ kapsamında 226 işverenden alınan yanıtı yansıtmaktadır.

Günümüzde, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, hızla gelişen ülkemizde nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden olmuştur.

Günümüzde, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, hızla gelişen ülkemizde nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden olmuştur. Günümüzde, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, hızla gelişen ülkemizde nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden olmuştur. Genç nüfusun artması ile de hiç şüpesizki önemli bir

Detaylı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Staj Bilgilendirme Toplantısı 28.02.2018 Staj Komisyonu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özlem UZUN ARAZ (Staj Komisyonu Başkanı) Yrd. Doç. Dr. Rahime SANCAR

Detaylı

FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR

FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR «SUS.CBU.EDU.TR» SİSTEMİNE GİRİŞ Firmaların, öğrenciler ile ilgili tüm işlemlerde, öncelikle sus.cbu.edu.tr adresinden, «Firma Girişi» bölümüne

Detaylı

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «İş Yeri Uygulama Eğitimi» Öğrenci Bilgilendirme Sunumu Prof.Dr. M. Kenan YALINIZ İş Yeri Uygulama Eğitimi nedir? «İş Yeri Uygulama Eğitimi», kesinlikle bir staj

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «Sistem Kullanıcıları Bilgilendirme Sunumu» (Büro Kullanıcıları)

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «Sistem Kullanıcıları Bilgilendirme Sunumu» (Büro Kullanıcıları) İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «Sistem Kullanıcıları Bilgilendirme Sunumu» (Büro Kullanıcıları) «Firma Yönetimi» Sekmesiyle Yapılabilecek İşlemler UBS > İş Yeri Uygulama Eğitimi > Firma Yönetimi

Detaylı

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «Sistem Kullanım Bilgilendirme Sunumu» (İzleyici Öğretim Elemanları) «Firma Yönetimi» Sekmesiyle Yapılabilecek İşlemler UBS > İş Yeri Uygulama Eğitimi > Firma Yönetimi

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Öğrencilerin üçüncü veya dördüncü yarıyıllarda

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ (03.12.2015 tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Amaç: Bu yönergenin amacı, Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin yıl içi ve yaz dönemi mesleki uygulamalarında yapacakları çalışmalarla

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS KAYIT İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılı Yaz öğretimi ders

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Organlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Organlar Amaç: BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Organlar Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde,

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL PROGRAMLAR İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA YÖNERGESİ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL PROGRAMLAR İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA YÖNERGESİ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL PROGRAMLAR İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Öğrencilerin akademik takvimde belirtilen sürelerde alacakları

Detaylı

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur 7141 Sayılı Kanun çerçevesinde 18.05.2018 tarihinde kurulmuştur Eğitim Faaliyetleri Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Teknoloji Fakültesi Turizm Fakültesi Ali Fuat Paşa

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) İşyeri Eğitimi nin amacı Teknoloji Fakültesi Öğrencileri

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

LİSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU A) Ders İzleme Formu (Syllabus) Giriş İşlemleri

LİSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU A) Ders İzleme Formu (Syllabus) Giriş İşlemleri LİSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU A) Ders İzleme Formu (Syllabus) Giriş İşlemleri İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve değerlendirme sistemi,

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

Meslek Yüksekokullarında Nitelikli İşgücü Yetiştirmek için 3+1 Eğitim Modeli

Meslek Yüksekokullarında Nitelikli İşgücü Yetiştirmek için 3+1 Eğitim Modeli Meslek Yüksekokullarında Nitelikli İşgücü Yetiştirmek için 3+1 Eğitim Modeli Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü 1. Özet Ülkelerin gelişmesi ve kalkınmasına

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ ( tarih ve 472 sayı ve 02 Nolu Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ ( tarih ve 472 sayı ve 02 Nolu Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ (13.10.2016 tarih ve 472 sayı ve 02 Nolu Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Hazırlık Öğrencisi) v1.1 (09.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERİ... BÖLÜMÜ... PROGRAMI ADI / SOYADI ÖĞRENCİ NO ONAY TARİHİ Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli M.Y.O. 67300 Ereğli,Tel:

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ

UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK Üniversite-İş Dünyası İşbirliği ile; Nitelikli Elemanlar yetiştirmek, Üniversite imkanlarını paylaşmak, Sanayinin imkanlarını

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURUSU YARDIM DOKÜMANI

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURUSU YARDIM DOKÜMANI Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) içerisinde kullanacağımız Elektronik İmza başvurusu için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Kamu SM tarafından...@cbu.edu.tr mail adresinize, içerisinde "Başvuru

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Manisa Celal Bayar Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarında

Detaylı

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ TC ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ HOPA MESLEK YÜKSEKOKULU SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ STAJYER ÖĞRENCİNİN BÖLÜMÜ PROGRAMI : YÖNETİM VE ORGANİZASYON : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ ADI SOYADI : SINIF YARIYIL :

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ MANİSA- 2015 1 ÖNSÖZ Bu form, klinik uygulama alanında ebelik öğrencilerinin objektif olarak değerlendirebilmeleri amacıyla

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. Bİ RİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. Bİ RİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Bİ RİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerindeki

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR AMAÇ Madde 1. Bu uygulama esaslarının amacı; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Manisa Celal Bayar Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarında

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ İşyeri Eğitimi Nedir? İşyeri Eğitimi, nitelikli mühendis adayı yetiştirmek üzere, Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin 7. veya 8. yarıyılda tam zamanlı

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1. Stajın amacı, öğrencilerin, öğrenim gördükleri bölümler ile ilgili iş alanlarını tanımalarını,

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Zeliha

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge den amaç, öğrencilerin alanlarıyla

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA T.C. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ MADDE 1-Amaç (1) Bu Yönergenin

Detaylı

MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT VE DERS KAYDI İŞLEMLERİNE DAİR KILAVUZ A. MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT İŞLEMLERİ

MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT VE DERS KAYDI İŞLEMLERİNE DAİR KILAVUZ A. MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT İŞLEMLERİ MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT VE DERS KAYDI İŞLEMLERİNE DAİR KILAVUZ A. MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT İŞLEMLERİ Üniversitemizden misafir öğrenci olarak yaz okulundan ders almak isteyen öğrencilerin

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI

ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ILGAZ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÇANKIRI 2018 myo.karatekin.edu.tr ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ILGAZ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ

Detaylı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Staj Bilgilendirme Toplantısı 06.03.2019 Staj Komisyonu Üyeleri Dr. Öğr. Üye. Özlem UZUN ARAZ (Staj Komisyonu Başkanı) Dr. Öğr. Üye. Rahime SANCAR

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (05.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 05.09.2018 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi 1 Ziraat Emeklilik web sitesinde (www.ziraatemeklilik.com.tr) yer alan Bireysel İnternet Şubesi giriş butonuna tıklanır. 2 Açılan ekrana T.C. Kimlik Numarası, sistemde kayıtlı

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 06.02.2015 / 13:30 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik etkinlikler

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Uşak Üniversitesi Sivil Havacılık

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 B. HARÇ İŞLEMLERİ... 5 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Ders Ücreti... 5 I. Katkı Payı:...

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 050.03.02 050.01.03 050.01.01 050 040.05 040 010 HİZMETİN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 Mevzuat İşleri Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin tümünün yasal dayanakları

Detaylı

STAJ ESASI VE USULLERİ

STAJ ESASI VE USULLERİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI VE USULLERİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu esas Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için)

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için) SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi-2018 Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim?

Detaylı

SATIŞ YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI

SATIŞ YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI TANIM İşletmelerin pazarlama ve satış birimlerinde, satışların planlanması ve siparişlerin alınması gibi işleri yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Satışların yapılmasını planlar.

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İstanbul

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü. AKTS Veri Girişi, CMS - Yönetim Paneli Kullanıcı Kılavuzu

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü. AKTS Veri Girişi, CMS - Yönetim Paneli Kullanıcı Kılavuzu Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü AKTS Veri Girişi, CMS - Yönetim Paneli Kullanıcı Kılavuzu Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 12.04.2013 Yayın Final Hazırlayan Umut

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - Amaç: Bu yönergenin amacı Plato Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince kazandıkları teorik

Detaylı

MOBİL CİHAZLARDAN DERS İZLEME MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU (UZAKTAN EĞİTİM) Mobil Adobe Connect

MOBİL CİHAZLARDAN DERS İZLEME MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU (UZAKTAN EĞİTİM) Mobil Adobe Connect MOBİL CİHAZLARDAN DERS İZLEME MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU (UZAKTAN EĞİTİM) Mobil Adobe Connect A - Canlı Dersin Mobil Cihazlardan İzlenmesi 1-) Adobe Connect Uygulamasını telefonunuza indiriniz. a-) Android

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 09.09.2016 / 16:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ SÜRECİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ SÜRECİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ SÜRECİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER 1 STAJIN TANIMI, SÜRESİ VE DÖNEMİ Staj, Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, kamu ve özel

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

ÖĞRETİM YILI

ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ ORYANTASYON EĞİTİMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrencilerin; E-devlet üzerinden yapılan kayıtların kontrolleri, yatay geçiş, dikey geçiş,

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi. Psikoloji Bölümü PSİ 401 Alan Yaz Çalışması Uygulama Esasları

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi. Psikoloji Bölümü PSİ 401 Alan Yaz Çalışması Uygulama Esasları Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Bölümü PSİ 401 Alan Yaz Çalışması Uygulama Esasları Dersin Amacı ve Kapsamı Bu dersin amacı, Psikoloji Bölümü lisans öğrencilerinin almış oldukları çeşitli derslerde

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Hemşirelik Yüksekokulunun Üniversite

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEK STAJLARI VE YIL İÇİ UYGULAMALAR YÖNERGESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEK STAJLARI VE YIL İÇİ UYGULAMALAR YÖNERGESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEK STAJLARI VE YIL İÇİ UYGULAMALAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Muğla Sıtkı

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 26.08.2015 / 11:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00)

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00) 1 1. GİRİŞ EKRANI VE ŞİFRE İŞLEMLERİ... 4 2. ANA SAYFA EKRANI... 6 3. KİŞİSEL BİLGİLER... 6 3.1. GENEL BİLGİLER EKRANI... 6 3.2. NÜFUS BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.3. ADRES BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.4. TELEFON

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi kanalı üzerinden Otomatik Katılım kapsamındaki sözleşmeniz için katkı payı tutarı kesinti oranınızı değiştirebilirsiniz. 1 2 Ziraat Emeklilik web sitesinde

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve Mühendislik

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

DÖNEM İÇİ SINAV VE ETKİNLİK NOTLARI İLE DÖNEM SONU NOTLARININ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞİNE İLİŞKİN ESASLAR

DÖNEM İÇİ SINAV VE ETKİNLİK NOTLARI İLE DÖNEM SONU NOTLARININ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞİNE İLİŞKİN ESASLAR DÖNEM İÇİ SINAV VE ETKİNLİK NOTLARI İLE DÖNEM SONU NOTLARININ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞİNE İLİŞKİN ESASLAR 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı Güz döneminden itibaren uygulamaya geçilecek olan dönem içi

Detaylı

BEZMĠALEM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU

BEZMĠALEM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU BEZMĠALEM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, 2011 2012 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ders alma / kayıt yenileme işleminiz 19-23

Detaylı

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ.

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ. STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE İZLENECEK YOL DİKKAT Staj yapacak öğrencilerin programda okutulan dört dönem derslerini en az bir kez almış ve bu derslerin devam şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisansüstü Öğrencisi) v1.0 (05.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 05.09.2018 İÇİNDEKİLER

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim? Üniversitemizin

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Manisa Celal Bayar Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarında

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI YTÜ de örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (lisans/ yüksek lisans/ doktora) herhangi bir programa kayıtlı, tam zamanlı öğrenciler

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; antrenör adaylarının eğitim-öğretim programlarında

Detaylı

ANADOLU ÜNİVESİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI KURUM UYGULAMALARI DERSİ - KURUM DENEYİMİ SÜRECİ ÖĞRENCİ KILAVUZU

ANADOLU ÜNİVESİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI KURUM UYGULAMALARI DERSİ - KURUM DENEYİMİ SÜRECİ ÖĞRENCİ KILAVUZU ANADOLU ÜNİVESİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI KURUM UYGULAMALARI DERSİ - KURUM DENEYİMİ SÜRECİ ÖĞRENCİ KILAVUZU Bu kılavuz Açıköğretim Fakültesi, Fakülte Kurulu nun 20.02.2017

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU ÖĞRENCİNİN Fakülte/Yüksekokul/MYO Adı Kayıtlı Olduğu Program T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi İkamet Adresi STAJ YAPILAN İŞLETMENİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Çalışan

Detaylı

SANAYİ DENEYİM SERTİFİKASI PROGRAMI

SANAYİ DENEYİM SERTİFİKASI PROGRAMI SANAYİ DENEYİM SERTİFİKASI PROGRAMI GNO 2,5 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. YARI YIL DUYURU Programın amacı nedir? Lisans Programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin kendi dallarının uygulama alanlarından birinde

Detaylı

T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERİ ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DENİZ ve LİMAN İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI ADI / SOYADI ÖĞRENCİ NO ONAY TARİHİ Bülent Ecevit Üniversitesi

Detaylı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ UYGULAMA DERSİ ESASLARI AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 Bu esaslar Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Ön Lisans, Lisans

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ STAJ PROTOKOLÜ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ STAJ PROTOKOLÜ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ.. FAKÜLTESİ/ YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi Öğretim Yılı Telefon Numarası

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için)

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için) SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi -2018 Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim? Üniversitemizin fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulları

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

FOTOĞRAF T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

FOTOĞRAF T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ 1 T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Telefon Numarası İkametgâh Adresi Ana

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM İÇİ UYGULAMALI DERS TAKİP DEFTERİ 20... -20... EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI... YARIYILI Öğrenci ve Ders Tanıtım Formu Öğrencinin Foto Adı Soyadı T.C. Kimlik Numarası

Detaylı