XVII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNĠKLERĠ VE MOLEKÜLER BĠYOLOJĠ UYGULAMALARI KURSU EYLÜL 2012 KOU-KÖGEM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "XVII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNĠKLERĠ VE MOLEKÜLER BĠYOLOJĠ UYGULAMALARI KURSU 24-28 EYLÜL 2012 KOU-KÖGEM"

Transkript

1 XVII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNĠKLERĠ VE MOLEKÜLER BĠYOLOJĠ UYGULAMALARI KURSU EYLÜL 2012 KOU-KÖGEM KURS BAġKANI: PROF.DR. ERDAL KARAÖZ KURS DÜZENLEME KURULU PROF.DR. ERTAN URAL DOÇ.DR. MURAT KASAP DOÇ.DR. GÜRALP ÖZKOÇ YRD.DOÇ.DR. AYLA EKER SARIBOYACI YRD.DOÇ.DR. GÜLÇĠN GACAR YRD.DOÇ.DR. GÖKHAN DURUKSU YRD.DOÇ.DR. GÜRLER AKPINAR UZ.BĠO. AYÇA AKSOY UZ.TIBBĠ.BĠO. Z. SEDA ÜNAL UZ.BĠO. ÖZLEM SAĞLAM BĠO. GÜLAY ERMAN BĠO. CANSU SUBAġI TIBBĠ LAB. ALPASLAN OKÇU SPONSORLAR:

2 KURS KATILIMCI SAYISI : 20 KĠġĠ (2 ve 3 GRUBA AYRILACAKTIR) KURS YERĠ : KOU-KÖK HÜCRE VE GEN TEDAVĠLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ, TIP FAK. MORFOLOJĠ BĠNASI, UMUTTEPE YERLEġKESĠ, ĠZMĠT/KOCAELĠ KONAKLAMA : KOU ANITPARK MĠSAFĠRHANESĠ ÜCRETĠ: 25TL/KĠġĠ/GECE (Kısıtlı sayıda oda vardır). PASHA PALAS HOTEL (4 YILDIZ) (TLF ) ÜCRETĠ: TEK KĠġĠLĠK:80 TL (ODA+K); ÇĠFT KĠġĠLĠK:130 TL (ODA+K) KURS ÜCRETĠ : Uzman-Öğr.Üyesi : 1500 TL ArĢ.Gör.-Y.Lisans-Dok. Öğr. : 1250 TL Firma yetkilisi : 1500 TL Kurs dokümanları-kurs kitabı, SOP lar vs., çanta-yaka kartı, kurs sürecinde eğitim amaçlı tüm aktiviteler/uygulamalar, öğle yemekleri, kahve araları, sertifikalar, MaĢukiye gezisi, GALA yemeği. KURS ĠÇERĠĞĠ KATILIM ÜCRETĠ HESAP NO.SU SERTĠFĠKA ÖN KOġUL BAġVURU ĠLETĠġĠM : Kurs, 3 farklı kaynaktan (sıçan kemik iliği, insan periferik kan ve/veya kordon kanı, adipoz doku) mezenkimal kök hücre izolasyonundan baģlayarak in-vitro farklılaģtırma çalıģmaları ve doku mühendisliği uygulamalarına kadarki süreçteki kök hücre kültür yöntemleri, vitrifikasyon, hücre çoğalım indeksi ve canlılık testleri, hücre yaģlanması, Western blotlama, RT-PCR, gen aktarım teknikleri, ELĠZA, apoptozisin flow sitometri ve immunohistokimyasal yöntemlerle saptanması, kök hücre karekterizasyonunda flow sitometri tekniklerin uygulanmasını içeren teorik ve uygulamalı eğitimleri kapsamaktadır. : Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Türkiye Ziraat Bankası Derince ġubesi nolu hesap IBAN: TR (Ad-soyad ve kurs adı bilgilerinin verilmesi gerekmektedir.) : Kocaeli Üniversitesi KÖGEM ve Sürekli Eğitim Merkezi tarafından sertifika (Ġng./Türkçe) verilecektir (1 adet foto gerekli). Bununla birlikte BD firmasıyla birlikte Flow Sitometri eğitim sertifikası verilecektir. : Tüm yaģam bilim araģtırmacıları ve LĠSANSÜSTÜ öğrencileri kursa baģvurabilir. Ekteki baģvuru formuyla beraber kurs ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun ekaraoz@hotmail.com adresine gönderilmesiyle tamamlanacaktır. Bankaya ücret yatırmadan önce kontenjan durumunu tlf. ile ya da e-posta ile sorgulayınız. Kontenjanların dolması durumu http//:kogem.kocaeli.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Kursiyerlerin steril alana uygun forma/kıyafet getirmeleri tavsiye edilir. : Prof.Dr. Erdal Karaöz Kocaeli Üniversitesi, Kök Hücre ve Gen Tedavileri AraĢtırma ve Uygulama Merkezi. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Kat.1. Umuttepe YerleĢkesi, Üçtepeler/Ġzmit/Kocaeli Tlf: Faks: ekaraoz@hotmail.com http//:kogem.kocaeli.edu.tr

3 KURS PROGRAMI 1.GÜN PAZARTESĠ : Kayıt : Kurs programının tanıtımı Prof.Dr. E. Karaöz : Kök hücre biyolojisi ve mezenkimal Prof.Dr. E. Karaöz kök hücre (MKH) ler : Kök hücre kültür lab.nın teknik özellikleri Yrd.Doç.Dr. A.E. Sarıboyacı ve aseptik koģullar ve Temel kök hücre teknikleri (primer, süspansiyon, tek tabakalı ve üç boyutlu kültür) : Klinik uygulamalar için az maniple kemik iliği ve Prof.Dr. E. Karaöz adipoz doku kaynaklı kök hücrelerin elde edilmesi : Sıçan kemik iliği ve adipoz doku Tıbbi Lab. A.Okçu kaynaklı kök hücrelerin elde edilmesi : UYGULAMA (KÖGEM/KÖK HÜCRE LAB. I VE II) Sıçan kemik iliği kökenli MKH lerin izolasyonu ve kültürü. Ġnsan adipoz doku kökenli MKH lerin izolasyonu ve kültürü. Ġnsan ve kemirici periferik /kordon kanı/kemik Ġliği/ kökenli MKH lerin izolasyon yöntemleri-negatif/pozitif seleksiyon; EasySep, RosetteSep, RoboSep, StemSep. (E.KARAÖZ, A.OKÇU, A.AKSOY) Az maniple kemik iliği kaynaklı kök hücrelerin elde edilmesi (E.KARAÖZ, A.OKÇU, A.AKSOY)

4 2.GÜN SALI : Sub-kültür, hücre sayım yöntemleri, dondurma-çözme Tıbbi Lab. A.Okçu : MKH lerin karekterizasyonunda Flow sitometri ve Yrd.Doç.Dr.G.Gacar apoptozun Flow sitometride değerlendirilmesi : Flow sitometride hücre siklusu Bio. G.Erman : Kök hücre çalıģmalarında ELĠZA uygulamaları Uz.Bio. Z.S. Ünal : Öğle yemeği (Rektörlük Kardelen Sosyal Tesisleri) : UYGULAMA (KÖGEM/KÖK HÜCRE LAB. I VE II) Sub-kültür ve hücre sayım yöntemleri, dondurma-çözme : UYGULAMA (KÖGEM/ FLOW SĠTOMETRĠ LAB.) Flow sitometride pratik uygulama (Ġnsan adipoz doku kökenli MKH lerin immunofenotipik incelenmesi ve apoptoz-annexin V- uygulaması) (G.GACAR, G.ERMAN) : UYGULAMA (KÖGEM/ KÖK HÜCRE LAB. II) ELĠZA /süpernatantta insülin veya sitokin tayini (DEMO) (Z.S.ÜNAL)

5 3.GÜN ÇARġAMBA : Western blotlama Doç.Dr. M. Kasap : Hücre çoğalım indeksi ve canlılık testleri (MTT, XTT,WST1) Uz.Bio. A.Aksoy : Tecan miroplaka okuyucu ürün grubu ve aplikasyon alanları Bio. Esra Ada : Kök hücre ve Proteomiks Yrd.Doç.Dr.G.Akpınar : Kök hücre - Telomeraz enzim aktivitesi Yrd.Doç.Dr.G.Duruksu ve telomer uzunluğu : UYGULAMA (KÖGEM/KÖK HÜCRE LAB. I VE II) MTT ve WST Testi uygulaması ve değerlendirilmesi ( A.AKSOY, A.OKÇU) Tecan Miroplaka Okuyucu Ürün Grubu ve Aplikasyonu (E.ADA, A.AKSOY, A.OKÇU) : UYGULAMA (KÖGEM/MOLEKÜLER BĠYOLOJĠ LAB.I ve II) Protein izolasyonu SDS-PAGE ve Western blotlama (M.KASAP, G.DURUKSU, G.AKPINAR, Z.S.ÜNAL, Ö.SAĞLAM) Proteomiks lab.nın tanıtımı (M.KASAP, G.AKPINAR) 4.GÜN PERġEMBE : Kök hücre-gen aktarım teknolojileri Yrd.Doç.Dr. G. Duruksu : RNA izolasyonu, c-dna sentezi ve PCR Yrd.Doç.Dr. G. Gacar : Jel elektroforezi, görüntüleme sistemleri ve analizi Uz.Bio. Ö. Sağlam : Real-Time PCR Bio. B.Kanaçanlı : Ko-kültür teknikleri Yrd.Doç.Dr. G. Duruksu : UYGULAMA (KÖGEM/MOLEKÜLER BĠYOLOJĠ LAB.I ve II) RNA izolasyonu ve c-dna sentezi, PCR. ürünlerinin analizi, RNA ve DNA için agorose jel elektroforezi ve analizi, (G.GACAR, G.DURUKSU, Z.S. ÜNAL, Ö.SAĞLAM) : UYGULAMA (KÖGEM/HÜCRE KÜLTÜR LAB. II) Gen aktarım uygulamaları (GFP geninin MKH lere aktarılması ve Fluoresans mikroskobunda değerlendirilmesi), (G.DURUKSU) Real Time PCR Uygulaması (Z.S.ÜNAL, Ö.SAĞLAM, B.KANAÇANLI) : UYGULAMA (KÖGEM/HÜCRE KÜLTÜR LAB. II) Ko-kültür teknikleri (E.KARAÖZ, A.AKSOY, A.OKÇU) GALA YEMEĞĠ

6 5.GÜN CUMA : Ġn-vitro farklılaģtırma yöntemleri. Uz.Bio. A. Aksoy : Doku mühendisliği uygulamaları Doç.Dr. G. Özkoç : Hücre kültüründe immunohistokimyasal teknikler Bio. C.SubaĢı : UYGULAMA (KÖGEM/HÜCRE KÜLTÜRÜ LAB.I ve II) Ġn-vitro farklılaģtırma yöntemleri uygulaması, Doku mühendisliği çalıģmalarında yapı iskelelerine (Scaffold) MKH ekimi, : UYGULAMA (KÖGEM/ KÖGEM/HÜCRE KÜLTÜR LAB. I) Primer kültürü yapılan kök hücrelerin mikroskobik incelemesi ( E.KARAÖZ, A.AKSOY,A.OKÇU) : KURS DEĞERLENDĠRĠLMESĠ VE SERTĠFĠKALARIN DAĞITILMASI

7 XVII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNĠKLERĠ VE MOLEKÜLER BĠYOLOJĠ UYGULAMALARI KURSU EYLÜL 2012 KOU KOGEM BAġVURU FORMU Unvanı: Adı Soyadı: ÇalıĢtığı Kurum: YazıĢma Adresi: Telefon: Fax: e-posta: ÇalıĢma Alanı: Konaklama Ġstiyorum: Ġstemiyorum: PASHA PALAS Hotel Tek KiĢilik Çift KiĢilik: KOU Anıtpark Misafirhanesi Tek KiĢilik Çift KiĢilik: KOU Anıtpark Misafirhanesi 4 Çift- 4 Tek kişilik oda ile kısıtlıdır. Başvuru sırasına göre yerleştirilecektir. PASHA HOTEL de kalmak isteyen kursiyerlerin nolu tlf.dan rez.larını yaptırmaları gerekmektedir.

XVIII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNĠKLERĠ VE MOLEKÜLER BĠYOLOJĠ UYGULAMALARI KURSU 5-9 KASIM 2012 KOU-KÖGEM

XVIII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNĠKLERĠ VE MOLEKÜLER BĠYOLOJĠ UYGULAMALARI KURSU 5-9 KASIM 2012 KOU-KÖGEM XVIII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNĠKLERĠ VE MOLEKÜLER BĠYOLOJĠ UYGULAMALARI KURSU 5-9 KASIM 2012 KOU-KÖGEM KURS BAġKANI: PROF.DR. ERDAL KARAÖZ KURS DÜZENLEME KURULU PROF.DR. ERTAN URAL DOÇ.DR. MURAT KASAP DOÇ.DR.

Detaylı

XI. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 11-15 EKİM 2010 KOU-KÖGEM

XI. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 11-15 EKİM 2010 KOU-KÖGEM XI. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 11-15 EKİM 2010 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI : PROF.DR. ERDAL KARAÖZ KURS DÜZENLEME KURULU PROF.DR. ERTAN URAL DOÇ.DR. ERAY ÇALIŞKAN DOÇ.DR.

Detaylı

XII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 29 KASIM-3 ARALIK 2010 KOU-KÖGEM

XII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 29 KASIM-3 ARALIK 2010 KOU-KÖGEM XII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 29 KASIM-3 ARALIK 2010 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI : PROF.DR. ERDAL KARAÖZ KURS DÜZENLEME KURULU PROF.DR. ERTAN URAL DOÇ.DR. ERAY ÇALIŞKAN

Detaylı

VII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 19-23 EKİM 2009 KOU-KÖGEM

VII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 19-23 EKİM 2009 KOU-KÖGEM VII. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 19-23 EKİM 2009 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI : PROF.DR. ERDAL KARAÖZ KURS SEKRETERİ : YRD.DOÇ.DR. MURAT KASAP KURS DÜZENLEME KURULU PROF.DR.

Detaylı

IV. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 23-27 MART 2009 KOU-KÖGEM

IV. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 23-27 MART 2009 KOU-KÖGEM IV. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI KURSU 23-27 MART 2009 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI : PROF.DR. ERDAL KARAÖZ KURS SEKRETERİ : YRD.DOÇ.DR. GÜLÇİN GACAR KURS DÜZENLEME KURULU PROF.DR.

Detaylı

XIX. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU:

XIX. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: XIX. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: TEMEL TEKNİKLER ve MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI 16-20 KASIM 2015 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI: KURS SEKRETERİ: Doç. Dr. Yusufhan YAZIR Uzm. Bio. Ayşegül BAĞLAR KURS

Detaylı

III. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MİKROSKOPİK UYGULAMALARI KURSU 13-17 EKİM 2008 KOU-KÖGEM

III. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MİKROSKOPİK UYGULAMALARI KURSU 13-17 EKİM 2008 KOU-KÖGEM III. TEMEL KÖK HÜCRE TEKNİKLERİ VE MİKROSKOPİK UYGULAMALARI KURSU 13-17 EKİM 2008 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI : PROF.DR. ERDAL KARAÖZ KURS SEKRETERİ : YRD.DOÇ.DR. AYLA EKER SARIBOYACI KURS DÜZENLEME KURULU

Detaylı

XX. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU:

XX. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: XX. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: TEMEL TEKNİKLER ve MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI 7-11 ARALIK 2015 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI: KURS SEKRETERİ: Doç. Dr. Yusufhan YAZIR Uzm. Gen. Müh. Sema YUSUFOĞLU

Detaylı

II.TEMEL HÜCRE KÜLTÜRÜ TEKNĠKLERĠ VE ENDOMETRĠUM-EMBRĠYO KO-KÜLTÜRÜ UYGULAMALARI KURSU 27-28 EYLÜL 2009

II.TEMEL HÜCRE KÜLTÜRÜ TEKNĠKLERĠ VE ENDOMETRĠUM-EMBRĠYO KO-KÜLTÜRÜ UYGULAMALARI KURSU 27-28 EYLÜL 2009 Değerli üyelerimiz, Aşağıda II.TEMEL HÜCRE KÜLTÜRÜ TEKNİKLERİ VE ENDOMETRİUM-EMBRİYO KO-KÜLTÜRÜ UYGULAMALARI KURSU ve INTERNATİONAL COURSE ON STEREOTAXY, MİCROSURGERY, AND STEREOLOGY kurslarının duyuruları

Detaylı

XXI. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU:

XXI. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: XXI. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: TEMEL TEKNİKLER ve MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI 17-21 EKİM 2016 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI KURS SEKRETERİ : Doç. Dr. Yusufhan YAZIR : Yrd. Doç. Dr. Zehra Seda

Detaylı

XXII. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU:

XXII. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: XXII. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: TEMEL TEKNİKLER ve MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI 03-07 TEMMUZ 2017 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI KURS SEKRETERİ : Doç. Dr. Yusufhan YAZIR : Yrd. Doç. Dr. Gökhan DURUKSU

Detaylı

XXIV. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU:

XXIV. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: XXIV. KÖK HÜCRE ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU: TEMEL TEKNİKLER ve MOLEKÜLER BİYOLOJİ UYGULAMALARI 19-23 ŞUBAT 2018 KOU-KÖGEM KURS BAŞKANI : Doç. Dr. Yusufhan YAZIR KURS SEKRETERİ : Yrd. Doç. Dr. Gülçin GACAR

Detaylı

29-30 Mayıs 2015 ADANA

29-30 Mayıs 2015 ADANA TÜRK KLĠNĠK BĠYOKĠMYA DERNEĞĠ ÇUKUROVA ÜNĠVERSĠTESĠ 29-30 Mayıs 2015 ADANA Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği ve Çukurova Üniversitesi ile birlikte, 29-30 Mayıs 2015 tarihleri arasında Adana

Detaylı

Uygulamalı. Moleküler Biyoloji Teknikleri, Temel Mikrobiyoloji, Temel Biyokimya ve Laboratuvar Yönetimi Kursları. Yaz Dönemi Başlıyor!

Uygulamalı. Moleküler Biyoloji Teknikleri, Temel Mikrobiyoloji, Temel Biyokimya ve Laboratuvar Yönetimi Kursları. Yaz Dönemi Başlıyor! Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri, Temel Mikrobiyoloji, Temel Biyokimya ve Laboratuvar Yönetimi Kursları Yaz Dönemi Başlıyor! : DNA izolasyonu, Primer tasarımı, PCR Teknikleri, Agaroz Jel Elektroforezi,

Detaylı

Oya BAYINDIR Özkan ALATAġ Sevgi Eskiocak TKBD BaĢkanı TKBD Okulu Sorumlusu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi

Oya BAYINDIR Özkan ALATAġ Sevgi Eskiocak TKBD BaĢkanı TKBD Okulu Sorumlusu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi TÜRK KLĠNĠK BĠYOKĠMYA DERNEĞĠ (TKBD) SÜREKLĠ MESLEKĠ GELĠġĠM OKULU (SMGO) TRAKYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ 22-24 Ekim 2011 EDĠRNE Değerli üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Türkiye nin

Detaylı

6-8 Haziran 2014 KAHRAMANMARAġ

6-8 Haziran 2014 KAHRAMANMARAġ TÜRK KLĠNĠK BĠYOKĠMYA DERNEĞĠ KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ (KSÜ) 6-8 Haziran 2014 KAHRAMANMARAġ Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği ve KahramanmaraĢ Sütçü Ġmam Üniversitesi ile birlikte,

Detaylı

18-19 Haziran 2011 DENĠZLĠ

18-19 Haziran 2011 DENĠZLĠ TÜRK KLĠNĠK BĠYOKĠMYA DERNEĞĠ (TKBD) SÜREKLĠ MESLEKĠ GELĠġĠM OKULU (SMGO) PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ 18-19 Haziran 2011 DENĠZLĠ Değerli üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından 18-19

Detaylı

15-18 OCAK 2015 KAYSERĠ

15-18 OCAK 2015 KAYSERĠ TÜRK KLĠNĠK BĠYOKĠMYA DERNEĞĠ ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ KAYSERĠ EĞĠTĠM VE ARAġTIRMA HASTANESĠ Değerli Üyelerimiz, 15-18 OCAK 2015 KAYSERĠ Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri

Detaylı

2-5 Haziran 2011 ADIYAMAN

2-5 Haziran 2011 ADIYAMAN TÜRK KLĠNĠK BĠYOKĠMYA DERNEĞĠ (TKBD) SÜREKLĠ MESLEKĠ GELĠġĠM OKULU (SMGO) ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ 2-5 Haziran 2011 ADIYAMAN Değerli üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından 2-5 Haziran 2011 tarihlerinde

Detaylı

Document Title Issue Date R17.00 Form 01 24/07/2014

Document Title Issue Date R17.00 Form 01 24/07/2014 C17.00 Revizyon No : 00 Yürürlük Tarihi : 24.07. 2014 ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD AUDITOR TRAINING COURSE KYS DENETÇİ / BAŞ DENETÇİ EĞİTİM / SINAV 1 EĞĠTĠM / ÜNĠVERSĠTE (SEM) / ENSTĠTÜ / AKADEMĠ / BĠLĠMSEL

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak 6-7 Ekim 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak 6-7 Ekim 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 2. Basamak Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine

Detaylı

1. Dönem İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KÖK HÜCRE VE DOKU MÜHENDİSLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

1. Dönem İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KÖK HÜCRE VE DOKU MÜHENDİSLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KÖK HÜCRE VE DOKU MÜHENDİSLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Dönem Erişkin Kök Hücre Biyolojisi (5 AKTS) Bu derste yetişkin bireylerde

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ DÖNEM I TEMEL BĠLĠMLER I DERS KURULU (24 Eylül 26 Ekim 2018) KURUL DERSLERĠ ZORUNLU DERSLER SEÇMELĠ DERSLER

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ DÖNEM I TEMEL BĠLĠMLER I DERS KURULU (24 Eylül 26 Ekim 2018) KURUL DERSLERĠ ZORUNLU DERSLER SEÇMELĠ DERSLER HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ DÖNEM I TEMEL BĠLĠMLER I DERS KURULU (24 Eylül 26 Ekim 2018) KURUL DERSLERĠ Dersin Adı Teorik Pratik Toplam Tıbbi Biyoloji 10 4 (x2) 14 (18) Tıbbi Biyokimya 24 4 (x2) 28

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, Değerli Meslektaşlarım, Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği olarak geçen yıl yapmayı planladığımız ancak ülkemizin yaşadığı darbe girişimi nedeniyle iptal etmek durumunda kaldığımız kadavra kursumuz 23-24

Detaylı

Proloterapi 2. Basamak 15-16 Eylül 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Proloterapi 2. Basamak 15-16 Eylül 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi 2. Basamak Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi kronik kas iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde kullanılan enjeksiyon temelli bir tedavi yöntemidir.

Detaylı

BALIKESİR DİŞHEKİMLERİ ODASI BAHAR. SEMPOZYUMU 17-18 Nisan 2015 HALİÇ PARK HOTEL - AYVALIK

BALIKESİR DİŞHEKİMLERİ ODASI BAHAR. SEMPOZYUMU 17-18 Nisan 2015 HALİÇ PARK HOTEL - AYVALIK Değerli Meslektaşlarım, Ülkemizin eğlence turizm merkezlerinden Cunda Adası nda Haliç Park Otel de gerçekleştireceğimiz Bahar Sempozyumu'nda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Türk ve Yunan kültürünün

Detaylı

18.Eyl Rektörlük Programı Eğitim Köyü Pazartesi Rektörlük Programı Eğitim Köyü Rektörlük Programı Eğitim Köyü

18.Eyl Rektörlük Programı Eğitim Köyü Pazartesi Rektörlük Programı Eğitim Köyü Rektörlük Programı Eğitim Köyü 18.Eyl.17 09.00-09.50 Rektörlük Programı Eğitim Köyü Pazartesi 10.00-10.50 Rektörlük Programı Eğitim Köyü 11.00-11.50 Rektörlük Programı Eğitim Köyü 13.00-13.50 Rektörlük Programı Eğitim Köyü 14.00-14.50

Detaylı

Değerli meslektaşlarımız,

Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitlerin Takip ve Tedavisinde Yaklaşım & Akılcı Antibiyotik Kullanım Kursları Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD)

Detaylı

TÜRK ELEKTRON MİKROSKOPİ DERNEĞİ 2012-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ

TÜRK ELEKTRON MİKROSKOPİ DERNEĞİ 2012-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ TÜRK ELEKTRON MİKROSKOPİ DERNEĞİ 2012-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ Prof. Dr.Yurdagül CANBERK ONURSAL BAŞKAN Prof. Dr. Selma YILMAZER BAŞKAN Prof. Dr. Serap ARBAK İKİNCİ BAŞKAN Prof. Dr. Melek ÖZTÜRK SEZGİN

Detaylı

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü nün ev

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü nün ev Sayın Katılımcılar Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü nün ev sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği ve Hemşirelik Eğitimi Derneği işbirliği ile 17-19 Haziran 2014

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak + 6 ay Sınırsız* Eğitim Desteği 20-21 Nisan 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak + 6 ay Sınırsız* Eğitim Desteği 20-21 Nisan 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 2. Basamak + 6 ay Sınırsız* Eğitim Desteği 20-21 Nisan 2013 Ankara Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak Eylül 2012 Van. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak Eylül 2012 Van. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 29-30 Eylül 2012 Van Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine etki ederek birçok

Detaylı

Kadavra Kursu. www.artroplas.org.tr. Primerden Revizyona Total Diz Artroplas si. 20-21 Kasım 2015

Kadavra Kursu. www.artroplas.org.tr. Primerden Revizyona Total Diz Artroplas si. 20-21 Kasım 2015 Kadavra Kursu Sevgili Meslektaşlarımız, Kalça Diz Artroplas Derneği olarak 20 21 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul, Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsün de isimli teorik ve pra k uygulamalı kadavra

Detaylı

GENETİK ve METABOLİK HASTALIKLAR ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ (GEMHAM)

GENETİK ve METABOLİK HASTALIKLAR ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ (GEMHAM) GENETİK ve METABOLİK HASTALIKLAR ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ (GEMHAM) GEMHAM 2010- http://gemham.marmara.edu.tr/ GEMHAM Kalkınma Bakanlığı (DPT) desteği ile kuruldu. 2010K121170 proje nolu Alt Yapı desteği

Detaylı

Document Title Issue Date R17.00 Form 01 24/07/2014. ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD AUDITOR TRAINING COURSE KYS DENETÇĠ / BAġ DENETÇĠ EĞĠTĠM / SINAV

Document Title Issue Date R17.00 Form 01 24/07/2014. ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD AUDITOR TRAINING COURSE KYS DENETÇĠ / BAġ DENETÇĠ EĞĠTĠM / SINAV C17.00 Revizyon No : 00 Yürürlük Tarihi : 24.07. 2014 ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD AUDITOR TRAINING COURSE KYS DENETÇĠ / BAġ DENETÇĠ EĞĠTĠM / SINAV 1 EĞİTİM / ÜNİVERSİTE (SEM) / ENSTİTÜ / AKADEMİ / BİLİMSEL

Detaylı

KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU

KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU KATILIMCININ Unvanı :. Adı :.. Soyadı :. Kurum :.. Adres :... Tel :. Fax :. E-posta : FATURA BİLGİLERİ Fatura İsmi :. TC Kimlik No :.Firma Adı :. Vergi Dairesi

Detaylı

Gıda Örneklerinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Analizleri

Gıda Örneklerinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Analizleri Gıda Örneklerinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Analizleri Çalışma Programı Örneği (Bir Haftalık Kurs) M. Querci WORLD HEALTH ORGANIZATION REGIONAL OFFICE FOR EUROPE ORGANISATION MONDIALE DE LA SANTE

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 27-28 Nisan 2013 İstanbul Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine etki ederek birçok

Detaylı

TEST, KONTROL VE KALĠBRASYON UZMANI EĞĠTĠMLERĠ DÜZENLENECEKTĠR

TEST, KONTROL VE KALĠBRASYON UZMANI EĞĠTĠMLERĠ DÜZENLENECEKTĠR TEST, KONTROL VE KALĠBRASYON UZMANI EĞĠTĠMLERĠ DÜZENLENECEKTĠR TEST, KONTROL VE KALĠBRASYON UZMANI EĞĠTĠMLERĠ VE SINAVLARI DUYURUSU Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında yürürlüğe

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 3. Basamak 29-30 Haziran 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 3. Basamak 29-30 Haziran 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 3. Basamak 29-30 Haziran 2013 Ankara Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine etki ederek birçok

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI /16

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI /16 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 20.10.2011 2011/16 Üniversitemiz Yönetim Kurulu 20.10.2011 Perşembe günü saat 11:00 de Rektör Yardımcısı Prof.Dr.

Detaylı

15-17 Haziran 2012 AFYONKARAHİSAR

15-17 Haziran 2012 AFYONKARAHİSAR TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 15-17 Haziran 2012 AFYONKARAHİSAR Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birlikte, Türk Klinik Biyokimya

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 20.03.2008 2008/4 Üniversitemiz Yönetim Kurulu 20.03.2008 Perşembe günü saat 11:00 de Rektör Sezer Ş. KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri - 2 1-2 Aralık 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri - 2 1-2 Aralık 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri - 2 1-2 Aralık 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme ve tedavi pratiğimizde kullandığımız yöntemlerden bir

Detaylı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı v Ege Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı 1993 de şimdiki adı Bitam olan Odyovizüel merkezde Prof. Dr. İsmet KÖKTÜRK

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, DAVET Değerli Meslektaşlarım, Klinik nöralterapi uygulamaları konusunda çalışmalarını sürdüren uygulayıcıların bilgilerini ve pratiklerini gözden geçirmeleri sıklıkla hissedilen bir ihtiyaçtır. Düzenlenecek

Detaylı

(ZORUNLU) MOLEKÜLER İMMÜNOLOJİ I (TBG 607 TEORİK 3, 3 KREDİ)

(ZORUNLU) MOLEKÜLER İMMÜNOLOJİ I (TBG 607 TEORİK 3, 3 KREDİ) T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) MOLEKÜLER

Detaylı

KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ DÖNEM I EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI Biyomolekülden Hücreye Ders Kurulu DERS KURULU-II

KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ DÖNEM I EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI Biyomolekülden Hücreye Ders Kurulu DERS KURULU-II KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ DÖNEM I 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI Biyomolekülden Hücreye Ders Kurulu DERS KURULU-II 05 ARALIK 2016 10 ġubat 2017 (8 HAFTA) DERSLER TEORĠK PRATĠK

Detaylı

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri 30 Haziran 1 Temmuz 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri 30 Haziran 1 Temmuz 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri 30 Haziran 1 Temmuz 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme ve tedavi pratiğimizde kullandığımız yöntemlerden

Detaylı

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KANSER BİYOLOJİSİ VE FARMAKOLOJİSİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2018/2019 GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KANSER BİYOLOJİSİ VE FARMAKOLOJİSİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2018/2019 GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI KANSER BİYOLOJİSİ VE FARMAKOLOJİSİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Danışmanlığı I 0 1 2 Prof. Dr. Engin Ulukaya Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi I 4 0 6 Dr. Öğr. Üyesi Didem Karakaş Biyoloji ve Biyokimyanın Temel

Detaylı

2-4 MART 2018 ANKARA

2-4 MART 2018 ANKARA TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2-4 MART 2018 ANKARA Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Gazi Üniversitesi ile birlikte 2-4 Mart 2018 tarihlerinde

Detaylı

Klinik Nöral Terapi Temel Eğitimi + 1 yıl sınırsız* eğitim 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi Temel Eğitimi + 1 yıl sınırsız* eğitim 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi Temel Eğitimi + 1 yıl sınırsız* eğitim 27-28 Nisan 2013 İstanbul Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi

Detaylı

DÖNEM I 3. DERS KURULU 9 Şubat 3 Nisan 2015. Prof.Dr. Mustafa SARSILMAZ

DÖNEM I 3. DERS KURULU 9 Şubat 3 Nisan 2015. Prof.Dr. Mustafa SARSILMAZ DÖNEM I. DERS KURULU 9 Şubat Nisan 0 Dekan : Prof.Dr. Mustafa SARSILMAZ Dönem I Koordinatörü : Ders Kurulu Başkanı : Doç.Dr. Doç.Dr. KURUL DERSLERİ TEORİK PRATİK TOPLAM AKTS DERS VEREN ÖĞRETİM ÜYELERİ

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Moleküler Biyoloji Lab. Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

DÖNEM I TIBBA GİRİŞ DERS KURULU (01 EKİM Kasım 2018)

DÖNEM I TIBBA GİRİŞ DERS KURULU (01 EKİM Kasım 2018) DÖNEM I TIBBA GİRİŞ DERS KURULU (0 EKİM 208-6 Kasım 208) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Tıbbi Biyoloji 40 X2 46 Tıbbi Biyokimya X2 7 Biyofizik 2-2 Halk Sağlığı 2 4x4 28 Tıbbi Genetik 7 -- 7 Tıp Tarihi ve

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ 3 DERS KURULU ( 3. ) DERS KURULU (6 Şubat 2017-31 Mart 2017) DERS PROGRAMI T. C. MUĞLA SITKI

Detaylı

sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi

sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi Sayın Katılımcılar Çukurova Üniversitesi Adana Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü nün ev sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi Derneği işbirliği ile 02-04

Detaylı

Lomber Omurga ve Sakroiliak Eklemin Osteopatik Manuel Teknikleri 2 31 Mart 1 Nisan 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara

Lomber Omurga ve Sakroiliak Eklemin Osteopatik Manuel Teknikleri 2 31 Mart 1 Nisan 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Lomber Omurga ve Sakroiliak Eklemin Osteopatik Manuel Teknikleri 2 31 Mart 1 Nisan 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme ve tedavi pratiğimizde kullandığımız

Detaylı

23-24 Mayıs 2014 Cuma - Cumartesi

23-24 Mayıs 2014 Cuma - Cumartesi 23-24 Mayıs 2014 Cuma - Cumartesi Programın Amacı Gelişen teknoloji kapsamında bilgi, deneyim ve bilincin arttırılmasını sağlamaktır. Ayrıca seminer uzman konuşmacıların tecrübelerini katılımcılar ile

Detaylı

T. C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI (2011 2012)

T. C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI (2011 2012) T. C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI (2011 2012) İZMİR - 2011 T. C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI (2011 2012)

Detaylı

1-2 Kasım 2014 tarihinde, Ankara`da düzenlenecek olan 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu ile ilgili sizlere bilgi vermekten mutluluk duyuyoruz.

1-2 Kasım 2014 tarihinde, Ankara`da düzenlenecek olan 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu ile ilgili sizlere bilgi vermekten mutluluk duyuyoruz. 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu 1-2 Kasım 2014 - Ankara 1-2 Kasım 2014 tarihinde, Ankara`da düzenlenecek olan 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu ile ilgili sizlere bilgi vermekten mutluluk duyuyoruz.

Detaylı

X. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU

X. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU X. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ 12-14 EKİM 2012 İSTANBUL DÜZENLEYENLER Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Tüberküloz Çalışma Grubu GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Tıbbi

Detaylı

OMURGA OSTEOPATİ EĞİTİMİ (6-7 NİSAN 2013)

OMURGA OSTEOPATİ EĞİTİMİ (6-7 NİSAN 2013) OMURGA OSTEOPATİ EĞİTİMİ (6-7 NİSAN 2013) 1-5 Nisan 2013 Uzaktan Eğitim/Ön Okumalar 6-7 Nisan 2013 Ankara Pratik Uygulamalar 13-17 Mayıs 2013 Uzaktan Eğitim/Ön Okumalar 18-19 Mayıs 2013 Ankara Pratik Uygulamalar

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI (2012 2013) DEKAN BAŞ KOORDİNATÖR DÖNEM I KOORDİNATÖRÜ DÖNEM I KOORDİNATÖR YRD. Prof. Dr. Mehmet Ali MALAS Prof. Dr.

Detaylı

16/11/15 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HİSTOLOJİ EMBRİYOLOJİ ABD

16/11/15 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HİSTOLOJİ EMBRİYOLOJİ ABD 16/11/15 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HİSTOLOJİ EMBRİYOLOJİ ABD 1 16/11/15 ACIBADEM ÜN. TIP FAKÜLTESİ HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ ABD Anabilim Dalımız, 2009 yılında üniversitemizin kuruluşu ile birlikte

Detaylı

TEMEL UFRS. 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

TEMEL UFRS. 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi TEMEL UFRS 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA 09.15-09.30 Kayıt Prof. Dr. Yıldız Özerhan 9.30-10.30 Kavramsal çerçeve kapsamında

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, Değerli Meslektaşlarım, Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği olarak geçen yıl yapmayı planladığımız ancak ülkemizin yaşadığı darbe girişimi nedeniyle iptal etmek durumunda kaldığımız kadavra kursumuz 23-24

Detaylı

AKÜ HUKUK FAKÜLTESĠ HUKUK UYUġMAZLIKLARINDA GENEL ARABULUCULUK EĞĠTĠMĠ

AKÜ HUKUK FAKÜLTESĠ HUKUK UYUġMAZLIKLARINDA GENEL ARABULUCULUK EĞĠTĠMĠ AKÜ HUKUK FAKÜLTESĠ HUKUK UYUġMAZLIKLARINDA GENEL ARABULUCULUK EĞĠTĠMĠ PROGRAMIN TANITIMI 07.06.2012 tarihinde kabul edilen 6325 sayılı Hukuk UyuĢmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu nun 23. maddesine göre,

Detaylı

Proloterapi Temel Uygulamalar Kursu 13-14 Ekim 2012 Denizli. Değerli Meslektaşlarım,

Proloterapi Temel Uygulamalar Kursu 13-14 Ekim 2012 Denizli. Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi Temel Uygulamalar Kursu Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi kronik kas iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde kullanılan enjeksiyon temelli bir tedavi yöntemidir. Artrit, bel ağrısı, boyun

Detaylı

Diyabetik Sıçanlarda Vitre İçine Uygulanan Mezenkimal Kök Hücrelerin Etkisi

Diyabetik Sıçanlarda Vitre İçine Uygulanan Mezenkimal Kök Hücrelerin Etkisi Diyabetik Sıçanlarda Vitre İçine Uygulanan Mezenkimal Kök Hücrelerin Etkisi Eren Çerman 1, Ülkü Arığ 2, Muhsin Eraslan 1, Fatih Mahmut Bulut 2, Özlem Şahin 1, Selvinaz Özkara 3, Fügen Vardar Aker 3, Erdal

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, 13-17 Mayıs 2013 Uzaktan Eğitim/Ön Okumalar 18-19 Mayıs 2013 Ankara Pratik Uygulamalar Servikal Bölge Eklem ve Myofasial Sistemin Osteopatik Manuel Teknikleri Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme

Detaylı

FIDIC SÖZLEŞMELERİ SEMİNERİ

FIDIC SÖZLEŞMELERİ SEMİNERİ FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ (KIRMIZI VE SARI KİTAP) 24-25 Ocak 2014 (Cuma Cumartesi) Hotel MİDİ - ANKARA FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ (KIRMIZI VE SARI KİTAP) SEMİNERİN AMACI

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, Değerli Meslektaşlarım, Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği tarafından bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz kadavra kursumuz 1-2 Eylül 2016 tarihlerinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kadavra Eğitim Merkezi

Detaylı

Moleküler Yaşam Bilimleri Yüksek Lisans Öğrencilerinin Bilimsel ve Akademik Yeterlilik Algıları ve Profesyonel Gelişime Yönelik Planları

Moleküler Yaşam Bilimleri Yüksek Lisans Öğrencilerinin Bilimsel ve Akademik Yeterlilik Algıları ve Profesyonel Gelişime Yönelik Planları Moleküler Yaşam Bilimleri Yüksek Lisans Öğrencilerinin Bilimsel ve Akademik Yeterlilik Algıları ve Profesyonel Gelişime Yönelik Planları Hasip Çirkin 1 Hadi Sağın 2, Ferhan Sağın 1 1 Ege Üniversitesi Tıp

Detaylı

sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi

sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi Çukurova Üniversitesi Adana Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü nün ev sahipliğinde, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ve Hemşirelik Eğitimi Derneği işbirliği ile 02-04 Nisan 2015 tarihleri

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ 3 DERS KURULU ( 3. ) DERS KURULU (6 Şubat 2017-31 Mart 2017) DERS PROGRAMI T. C. MUĞLA SITKI

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ 3 DERS KURULU ( 3. ) DERS KURULU (6 Şubat 2017-31 Mart 2017) DERS PROGRAMI T. C. MUĞLA SITKI

Detaylı

I.ULUSAL HÜCRE KÜLTÜRÜ SİMPOZYUMU ve UYGULAMALI KURSU

I.ULUSAL HÜCRE KÜLTÜRÜ SİMPOZYUMU ve UYGULAMALI KURSU I.ULUSAL HÜCRE KÜLTÜRÜ SİMPOZYUMU ve UYGULAMALI KURSU Tarih: 4-7 Ekim 2011 Yer: İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri Düzenleyen Kuruluşlar İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji ve Temel İmmünoloji

Detaylı

Ayrıca son yıllarda giderek artan şekilde kullanılan PET-BT görüntülemenin Radyoterapi simülasyonunda kullanılmasından da toplantıda bahsedilecektir.

Ayrıca son yıllarda giderek artan şekilde kullanılan PET-BT görüntülemenin Radyoterapi simülasyonunda kullanılmasından da toplantıda bahsedilecektir. DUYURU Değerli Meslektaşlarımız, Tüm dünya ile beraber ülkemizdeki PET-BT cihazlarında ve moleküler görüntüleme yapılan hasta sayısında da çok hızlı bir artış meydana gelmiştir. Son 2 yıl içinde PET-BT

Detaylı

19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ

19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ Değerli üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte 19-21 Mayıs

Detaylı

Hücre Apoptozu. Apoptoz: Programlı Hücre Ölümü

Hücre Apoptozu. Apoptoz: Programlı Hücre Ölümü 1 Hücre Apoptozu Apoptoz: Programlı Hücre Ölümü Apopto%k hücreler organizmanın bazı dokularında ve hücrelerinde sürekli olarak oluşmaktadırlar ve bu oluşum ömür boyu devam etmektedir. Böylece ölüm (apoptozis)

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : /774.99/E /12/2018 Konu :İşaret Dili Kursu SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : /774.99/E /12/2018 Konu :İşaret Dili Kursu SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 13/12/2018-E.117738 T.C. Sayı :62287957/774.99/E. 117738 13/12/2018 Konu :İşaret Dili Kursu SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Engelsiz Kampüs Birimimiz tarafından, Üniversitemiz

Detaylı

T.C. KOCAELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ YÖNETĠM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 20.10.2011 2011/16

T.C. KOCAELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ YÖNETĠM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 20.10.2011 2011/16 T.C. KOCAELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ YÖNETĠM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 20.10.2011 2011/16 Üniversitemiz Yönetim Kurulu 20.10.2011 PerĢembe günü saat 11:00 de Rektör Yardımcısı Prof.Dr.

Detaylı

ARI ÜRÜNLERİNİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

ARI ÜRÜNLERİNİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ ARI ÜRÜNLERİNİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ PROF.DR.OĞUZ ÖZTÜRK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL TIP ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (DETAE) MOLEKÜLER TIP ANABİLİM DALI Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu

Detaylı

Tıbbi Ultrasonografi Derneği OBSTETRİK US KURSU 30 NİSAN 2016 & 01 MAYIS 2016 Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu

Tıbbi Ultrasonografi Derneği OBSTETRİK US KURSU 30 NİSAN 2016 & 01 MAYIS 2016 Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu Tıbbi Ultrasonografi Derneği OBSTETRİK US KURSU 30 NİSAN 2016 & 01 MAYIS 2016 Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu KAYIT 01 NİSAN 2016 ÖNCESİ 01 NİSAN 2016 SONRASI TUD ÜYESİ 320 TL 370

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I. III. KURUL DERS PROGRAMI GENETİK BİLGİNİN AKIŞI- DOKUYA GİRİŞ (15 Ocak Mart 2018 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I. III. KURUL DERS PROGRAMI GENETİK BİLGİNİN AKIŞI- DOKUYA GİRİŞ (15 Ocak Mart 2018 ) 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I III. KURUL DERS PROGRAMI GENETİK BİLGİNİN AKIŞI- DOKUYA GİRİŞ (15 Ocak 2018-9 Mart 2018 ) Dekan Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR 100.000 Euro Not: Elmas Sponsorluk tek Düzenlenecek basın toplantılarında ve Açılış Töreninde Sponsor Organizasyon

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ECZACILIK ANABİLİM DALLARI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ECZACILIK ANABİLİM DALLARI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ECZACILIK ANABİLİM DALLARI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ Eczacılık Anabilim Dalları Bilimsel Hazırlık Programı en az 14,

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD)

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD) XRD-1 Ön İnceleme 50 TL 60 TL 75 TL XRD-2 Data Toplama 100 TL 150 TL 200 TL SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek

Detaylı

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ-3: ALLERJEN İMMÜNOTERAPİSİ GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ-3: ALLERJEN İMMÜNOTERAPİSİ GÜNCEL YAKLAŞIMLAR Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi / İzmir Kayıt Başvuruları Danışma FİGÜR KONGRE ORGANİZASYONLARI VE TİC. A.Ş. 19 Mayıs Mah. 19 Mayıs Cad. Nova Baran Center No: 4, 34360 Şişli / İstanbul

Detaylı

MEME KANSERİ KÖK HÜCRELERİNİN GEN EKSPRESYON PROFİLİ

MEME KANSERİ KÖK HÜCRELERİNİN GEN EKSPRESYON PROFİLİ MEME KANSERİ KÖK HÜCRELERİNİN GEN EKSPRESYON PROFİLİ Sait Murat Doğan, A. Pınar Erçetin, Zekiye Altun, Duygu Dursun, Safiye Aktaş Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü, İzmir Slayt 1 / 14 Meme Kanseri

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I. III. KURULDERS PROGRAMI GENETİK BİLGİNİN AKIŞI - DOKUYA GİRİŞ (15 Ocak Mart 2018 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I. III. KURULDERS PROGRAMI GENETİK BİLGİNİN AKIŞI - DOKUYA GİRİŞ (15 Ocak Mart 2018 ) 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I III. KURULDERS PROGRAMI GENETİK BİLGİNİN AKIŞI - DOKUYA GİRİŞ (15 Ocak 2018-9 Mart 2018 ) Dekan Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ECZACILAR VE HEKİMLER İÇİN XIX. FİTOTERAPİ KURSU

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ECZACILAR VE HEKİMLER İÇİN XIX. FİTOTERAPİ KURSU ECZACILAR VE HEKİMLER İÇİN XIX. FİTOTERAPİ KURSU E. Ü. Eczacılık Fakültesi Bornova - İZMÎR 27 Nisan-25 Mayıs 2012 Detaylı Bilgi İçin :www.pharm.ege.edu.tr XIX. Hekimler ve Eczacılar için FİTOTERAPİ Kursuna

Detaylı

http://cocukuniversitesi.inonu.edu.tr KIŞ DÖNEMİ ETKİNLİĞİ, 29 Ocak- 5 Şubat 2011 29 Ocak 09.00-10.00 KAYIT 10.00-12.30 AÇILIŞ KONUŞMALARI Sayın Prof. Dr. Cemil Çelik (İnönü Üniversitesi Rektörü) Sayın

Detaylı

Onursal Başkanlar. Arthroweek Kursları Direktörü. Arthroweek Kursları Organizasyon Komitesi. Arthroweek Kursları Bilimsel Sekreterya

Onursal Başkanlar. Arthroweek Kursları Direktörü. Arthroweek Kursları Organizasyon Komitesi. Arthroweek Kursları Bilimsel Sekreterya Onursal Başkanlar Safa Kapıcıoğlu Metin Doğan Nihat Tosun Arthroweek Kursları Direktörü Murat Bozkurt Arthroweek Kursları Organizasyon Komitesi Halil İbrahim Açar Nihal Apaydın Murat Bozkurt Çetin Işık

Detaylı

SAHA UYGULAMALI TEMEL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME EĞĠTĠMĠ

SAHA UYGULAMALI TEMEL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME EĞĠTĠMĠ EĞĠTĠMĠN AMACI SAHA UYGULAMALI TEMEL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME EĞĠTĠMĠ Gayrimenkul değerleme işine başlamak isteyen kişilerin, işe başladıkları ilk günden itibaren tek başlarına rapor hazırlayabilir hale gelmelerini

Detaylı

Deneysel Modeller ve Görüntüleme: Kanser ve Enfeksiyon Kursu. 26-28 Ekim 2015 Margi Hotel Edirne

Deneysel Modeller ve Görüntüleme: Kanser ve Enfeksiyon Kursu. 26-28 Ekim 2015 Margi Hotel Edirne Margi Hotel Edirne Değerli meslektaşlarımız, Deneysel Modeller 26-28 Ekim 2015 tarihleri arasında Türkiye Nükleer Tıp Derneği Klinik Öncesi Çalışma Grubunun bir aktivitesi olarak Trakya Üniversitesi Tıp

Detaylı

15 Şubat 2016 8 Nisan 2016 8 HAFTA KURUL DERSLERİ TEORİK PRATİK TOPLAM AKTS. ANATOMİ 26 10 (x2) 36 - TIBBİ BİYOKİMYA 24 2 (x2) 26 -

15 Şubat 2016 8 Nisan 2016 8 HAFTA KURUL DERSLERİ TEORİK PRATİK TOPLAM AKTS. ANATOMİ 26 10 (x2) 36 - TIBBİ BİYOKİMYA 24 2 (x2) 26 - DÖNEM I (BAHAR) DEKAN DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DERS KURULU BAŞKANI. DERS KURULU Şubat 0 Nisan 0 HAFTA Prof.Dr. Mustafa SARSILMAZ Doç.Dr. Yrd.Doç.Dr. KURUL DERSLERİ TEORİK PRATİK TOPLAM AKTS 0 (x) - (x) -

Detaylı

POYRAZ TIBBİ CİHAZLAR EDVOTEK

POYRAZ TIBBİ CİHAZLAR EDVOTEK POYRAZ TIBBİ CİHAZLAR EDVOTEK EDVOTEK VİZYON Edvotek, bir çok disiplini bir araya getirerek karmaşık gibi görünen birçok bilimin temellerini anlatarak «Nasıl bilim adamı yetiştiririz?» sorusuna karşılık

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ DÖNEM I EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI Tıbbi Bilimlere Giriş Ders Kurulu DERS KURULU-I

T.C. KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ DÖNEM I EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI Tıbbi Bilimlere Giriş Ders Kurulu DERS KURULU-I T.C. KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ DÖNEM I 2017-2018 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI Tıbbi Bilimlere Giriş Ders Kurulu DERS KURULU-I 11 EYLÜL 2017 24 KASIM 2017 (11 HAFTA) DERSLER TEORĠK PRATĠK

Detaylı