İsmail ÖZDEMİR SMMM Bursa SMMMO Tesmer Şubesi Sekreteri 06 ARALIK 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İsmail ÖZDEMİR SMMM Bursa SMMMO Tesmer Şubesi Sekreteri 06 ARALIK 2014 ismail_ozdemir@hotmail.com"

Transkript

1 SMMM STAJ VE SINAV UYGULAMALARI İsmail ÖZDEMİR SMMM Bursa SMMMO Tesmer Şubesi Sekreteri 06 ARALIK 2014

2 TESMER TARAFINDAN; Mesleğin gerektirdiği yeterlik ve yetkinlikte, Etik değerler ve etik davranış bilincine sahip, Etik davranış ve tutum gösterebilen, Ulusal ve uluslararası mesleki standartları uygulayabilen, Bilgi teknolojileri ve uygulamalarına vakıf, Yabancı dil bilen, Kamu yararı ve sosyal sorumluluklar için duyarlı, Güvenilir, Uzmanlaşmaya önem veren, Kişisel, teknik, entelektüel, iletişim ve organizasyon becerilerinin gelişimi için yaşam boyu eğitime önem veren, meslek mensubu yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

3 ADAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR OLMA ( STAJA BAŞLAMA) KOŞULLARI Sayılı Kanunun 4. maddesindeki genel şartları ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak. - Yasaca kabul edilen öğrenim programlarından birinden en az lisans seviyesinde mezun olanlar öğrenim şartını yerine getirmiş sayılırlar. 2- Staja Giriş Sınavında en az 60 puan almış olmak. 3- TÜRMOB tarafından belirlenen staj giderlerini yatırmış olmak.

4 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJI İÇİN YASADA ÖN GÖRÜLEN LİSANS PROGRAMLARI İktisat İşletme Kamu Yönetimi Maliye Muhasebe ve Denetim Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Uluslararası İlişkiler Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ekonometri Siyaset Bilimi Uluslararası Finans Ekonomi Bankacılık ve Sermaye Piyasası Pazarlama Yönetimi Bankacılık ve Finans Pazarlama Turizm İşletmeciliği Turizm ve Otel İşletmeciliği Hukuk

5 SMMM STAJINA GİRİŞ SINAVI Staja Giriş Sınavı TESMER tarafından tarihleri önceden ilan edilerek yılda 3 defa yapılır. Sınav için başvurular her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında alınır. Staja Giriş Sınavı test yöntemiyledir.

6

7 SERMAYE PİYASASI MEVZUATI SINAVINDAN KİMLER SORUMLU? 2015 yılında Staja Başlama SınavınI kazanacak adaylar yeterlilik sınavında SERMAYE PİYASASI MEVZUATI konusundan sorumludurlar! 2015 yılı başından itibaren, Staja Giriş Sınavında başarılı olacak adaylar, stajlarını tamamladıktan sonra katılacakları SMMM Sınavında SERMAYE PİYASASI MEVZUATI konusundan sınava gireceklerdir ve daha önceki yıllarda Staja Giriş Sınavını kazanmış olanlar bu sınav konusundan sorumlu değiller!!!

8 MUHASBE MÜDÜRLERİ VE KAMUDA ÇALIŞANLAR SPK MEVZUATINDAN SORUMLU MU? 3568 Sayılı yasanın ; S t a j v e S t a j S ü r e s i n d e n S a y ı l a n H i z m e t l e r başlıklı 6.maddesinin 2. fıkrası uyarınca hizmetleri bulunan kişilerden, 3 yıllık çalışmalarının tamamını 19 Ağustos 2014 tarihinden önce saydırmış olanlar, SPK Mevzuatı Konusundan s o r u m l u o l m ayacaklar, 19 Ağustos 2014 tarihinden sonra saydıranlar ise SPK Mevzuatından s o r u m l u o l a c a k l a rd ı r.

9 STAJA GİRİŞ SINAVI DEĞERLEME ÖLÇÜTLERİ Staja Giriş Sınavı BAĞIL DEĞERLEME ÇAN EĞRİSİ sistemi ile değerlendirilmektedir. BAĞIL DEĞERLEME SİSTEMİ; adayın başarısını, sınava katılan diğer adayların başarı düzeyleri ile bağlantılı şekilde ortaya koyan, dolayısıyla sınava giren adayları 100 üzerinden aldıkları sayısal notlara göre değil, bu notları, adayın o sınava giren grup içinde gösterdiği performansa göre bağıl nota dönüştürerek değerlendiren bir sistemdir.

10 Staja Giriş Sınavında Başarısız Olanlar Staja Giriş Sınavında ilk girişinde başarısız olanlar sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl içinde 9 sınava daha girebilirler. Sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar dilerlerse yeniden staj dosyası açtırıp sınavlara katılabilirler.

11 SMMM STAJI

12 STAJ NEREDE YAPILIR? Stajın; bir işyerinde, SMMM - YMM yanında, denetiminde veya gözetiminde tam zamanlı çalışılarak yapılması zorunludur. S t a j v e s t a j s ü r e s i n d e n s a y ı l a n h i z m e t l e r : 3568 Sayılı Yasa Madde 6: Serbest muhasebeci mali müşavirlik stajı, bağımsız çalışan serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavir yanında veya şirketlerinde yapılır. Staja başlayabilmek için staja giriş sınavını kazanmak ve Birlik tarafından kurulan Temel Eğitim ve Staj Merkezinin eğitim programını tamamlayıp başarılı olmak şarttır. Temel Eğitim ve Staj Merkezinin kurs ve seminerlerinde geçen ve altı ayı aşmayan süreler, staj süresinden sayılır.

13 STAJ BAŞLATMA VE STAJ SÜRESİ Staja Giriş Sınavında başarılı olanların stajları O C A K, M A Y I S v e E Y L Ü L aylarının ilk on günü içinde başlatılır. Staja Giriş Sınavında başarılı olanlar sınav sonucunun açıklandığı tarihten sonraki staja başlama döneminden itibaren 3 yıl içinde staja başlayabilirler. Staj süresi 3 yıldır. SMMM Stajyerleri staj süresi boyunca zorunlu olarak e- Stajyer Eğitimine tabi tutulurlar.

14 STAJ VE STAJI KESEN DURUMLAR Staj; yasal izinler, mücbir sebepler, yurt dışı eğitimi ve yurt dışı çalışması dışında kesintisiz olarak yapılır. Yurtdışı eğitimi veya yurtdışı çalışması öncesinde TESMER e / Odaya başvurularak yazılı izin alınması gereklidir.

15 STAJI KESEN MÜCBİR SEBEPLER Mücbir Sebepler: ağır hastalık, ağır kaza, doğum, tutukluluk, askerlik, kişinin iradesi dışında gelişen durumlar ile yangın, yer sarsıntısı, su basması gibi afetlerdir. Stajyerler; mücbir sebebin ortadan kalktığı andan itibaren 15 gün içinde kayıtlı olduğu TESMER Şubesine / Odaya mücbir sebepleri gösteren belgelerle birlikte durumu yazılı olarak bildirir.

16 GEÇERSİZ SAYILAN STAJ SÜRELERİ Sağlık mazereti nedeniyle çalışamaz raporu olanların çalışılmış gibi SGK primi ödenen süreleri, Askerlik nedeniyle çalışmadığı halde SGK primi ödenen süreleri, Birden fazla işyerinde sigortalı olanların çifte sigortalılık nedeniyle çalıştığı süreleri, STAJDAN SAYILMAZ!!! Eksik kalan Staj Süreleri tamamlatılır

17 STAJA ARA VERME İşyerinin Kapanması İşten Çıkma İşten Çıkarılma Askerlik Sonrası İşe Başlama Odalar Arası Nakil nedenleriyle stajın kesilmesi halinde staja ara verme süresi 3 yıllık staj süresi içinde toplamda 1 yılı aşamaz. Staja ara veren aday 3 0 g ü n içerisinde, stajı kestiğini bildiren dilekçe ve belgeler ile TESMER e / Oda ya başvuruda bulunur. Mücbir sebepler dışında staja ara veren veya düzenli olarak stajlarını devam ettirmeyen adayların stajı iptal edilir.

18 BİR YILDAN FAZLA ARA VERME NEDENİYLE STAJI İPTAL EDİLEN ADAYLARA MÜJDE!!! 4 KASIM 2014 TARİHLİ VE 2014 / 7 NOLU TÜRMOB GENELGE Sİ Staja giriş sınavında başarılı olarak staja başlayan ancak stajına toplamda bir yıldan fazla ara verme nedeniyle stajı iptal edilen adaylardan, üç yıllık staja başlama süresi halen devam edenlerin staja giriş sınav sonucu geçerli sayılacak ve aynı dosya üzerinden yeniden staja başlayabileceklerdir.

19 STAJ YAPILACAK İŞYERLERİ SMMM veya YMM yanında / denetimi veya gözetiminde; - Bilanço usulü defter tutan bir işletmenin merkezinde - İşletmenin merkezi olmamakla birlikte ( ilgili Odaca o adreste staj yapılabileceğine ilişkin tutanakla tespit yapılıp bu durumun TÜRMOB TESMER tarafından onaylanması halinde) genel muhasebesinin tutulduğu adreste - TTK na göre tarif edilen tüzel kişiliğe sahip iktisadi işletmelerde, serbest bölgedeki işletmelerde, organize sanayi bölgesi müdürlüklerinde, vakıflarda kooperatiflerde birliklerde, derneklerde odalarda sendikalarda

20 STAJDAN SAYILAN HALLER Vergi müfettişi, vergi müfettiş yardımcısı, defterdar, vergi dairesi müdürü, malmüdürü Bankalar yeminli murakıbı Hazine Müsteşarlığı ile Dış Ticaret Müsteşarlığı kontrolörü, denetçisi, SPK denetçisi, Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişi, Bütçe, Muhasebat, Milli Emlak Kontrolörü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettiş ve kontrolörü, Vergi hakimi, Banka müfettişi, Bilanço esasına göre defter tutan özel kuruluşlarda muhasebenin sevk ve idaresinden veya mali denetiminden sorumlu olarak çalışan, birinci derece imza yetkisine haiz kişi, Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksek okullarda araştırma görevlisi, öğretim üyesi ve öğretim görevlisi Olarak görev yapanların bu hizmette geçen süreleri stajdan sayılır.

21 STAJIN YAPILMASI VE YÖNTEMİ İşletmelerde; aday ile aynı SGK numarasında çalışan bağımlı meslek mensubu sayısı kadar kişi staj yapabilir. Başka Odaya bağlı SMMM / YMM gözetiminde staj yapılabilir. Staj sırasında meslek mensubunun sağlık sebebiyle raporlu olduğu süreler stajyer için stajdan sayılır.

22 İMZA YETKİSİ İLE STAJYERLİK VE YASAKLAR Bilanço esasına göre defter tutan özel kuruluşların birinci derece imza yetkilisi olarak muhasebesinin sevk ve idaresinden veya mali denetiminden sorumlu olanların bu hizmette geçen süreleri stajdan sayılır. Şirket müdürü veya yönetim kurulu üyesi olarak görev yapanların staj başvuruları kabul edilmez.

23 E-STAJYER EĞİTİMİ Stajyerler; e-stajyer eğitimini TESMER sitesi TEOS Programı üzerinden tamamlarlar. 3 yıllık staj süresi içinde e-stajyer eğitiminin ve TEOS üzerinden yapılan sınavların başarıyla tamamlanmış olması şarttır. Adaylar; e-stajyer eğitimi bedelini ödemiş ve bu eğitimi tamamlamış olmak kaydıyla yeterlilik sınavına girebilirler. Mağdur olmamak için staj süresi içinde e-stajyer eğitiminizi tamamlayınız.

24 STAJ SÜRESİNİ KISALTAN HALLER TESMER Şubeleri veya Odalar tarafından düzenlenen o Staja Giriş Sınavına Hazırlık o SMMM (Yeterlilik) Sınavına Hazırlık, o Bilgisayar, o Yabancı Dil kursları staj süresinden sayılır Her 40 saatlik kurs süresi 1(bir) ay staj süresinden sayılır. Kurslarda % 75 devam zorunluluğu vardır. Kurs saatlerinde 40 saati aşan küsuratlar dikkate alınmaz. Kurs ve Seminerlere ilişkin stajdan sayılan süreler toplamı 6 (altı) ayı geçemez.

25 YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPANLARDA STAJDAN SAYILAN SÜRELER Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında; Yüksek lisans eğitimi alanların eğitimde geçen sürelerinin 1 (bir) yılı, Doktora yapmış olanların eğitimde geçen sürelerinin 18 (onsekiz) ayı, STAJDAN SAYILIR

26 STAJ DEĞERLENDİRME (TEZKİYE) NOTU

27

28 TEZKİYE (STAJ) NOTU Tezkiye Notu: Stajda geçen her yıl için yanında, gözetim ve denetimde staj yapılan meslek mensupları tarafından 100 puan üzerinden düzenlenir. Tezkiye notu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavında ayrı bir ders gibi ortalama hesabında dikkate alınır. Üç aydan az staj süreleri için tezkiye düzenlenmez. Staj veren meslek mensubu aynı yıl için birden fazla tezkiye düzenleyemez ve daha önce düzenlemiş değerlendirme formunda değişiklik yapılamaz.

29 EN AZ TEZKİYE NOTU SINIRI tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Staj Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra staj değerlendirme notunun en az 80 puan olması gereklidir. 25 Aralık 2012 tarihi öncesi staj tezkiye notları için en az puan 60; tarihinden sonrasındaki staj dönemleri için en az puan 80 dir yılı ve sonrası staj değerlendirme notu 80 puanın altında olan adayların stajları geçersiz sayılır. Geçersiz sayılacak süre tezkiye'de belirtilen tarih aralığıdır.

30 TEZKİYE NOTUNUN GEÇERLİLİĞİ 3 yıldan az hizmet süresi staj süresinden sayılan adayların, meslek mensubu yanında ya da gözetim veya denetiminde tamamladıkları staj süresinin 18 aydan fazla olması halinde staja onay veren meslek mensubu tarafından verilen staj değerlendirme notu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavında ayrı bir ders gibi ortalama hesabında dikkate alınır.

31 STAJYERLERİN DENETİMİ

32 STAJ DENETİMİ Staj staj yerinde ve kesintisiz yapılır. Aday meslek mensupları kanunda belirtilen meslek ve meslek onuru ile bağdaşmayacak işleri yerine getiremezler. Yapılan denetimlerde 1 yılda 3 defa mücbir sebep olmaksızın staj mahallinde bulunmayanların stajı iptal edilir.

33 STAJYER DENETİMİNDE - 1 Denetimlerde, aday meslek mensubunun; staj yerinde bulunup bulunmadığı Stajın temel ilke, hedef ve amaçlarına uygun bir çalışmayı sağlayıp sağlamadığı Staj sırasında yerine getirilmesi gereken TESMER e-stajyer Eğitimi katılım durumu Stajın kesintiye uğrayıp uğramadığı ve izin durumu (Sigortalılık belgeleri üzerinden) Meslek mensuplarının yapabilecekleri işleri kendi adlarına nam hesaplarına yapıp yapmadıkları

34 STAJYER DENETİMİNDE-2 Stajyerlerin de uymak durumunda olduğu mesleki kural ve yasaklara uyum sağlanıp sağlanmadığı Meslek ve meslek onuru ile bağdaşmayan durumunun olup olmadığı Tezkiye formlarının Odaya verilip verilmediği Adres, kimlik, işyeri vb. değişiklik bilgilerinin Odaya bildirilip bildirilmediği Staj yapılan işyeri fiziki koşullarının staja uygun olup olmadığı,

35 STAJYER DENETİMİNDE - 3 Stajın, staj yerinde çalışılarak yürütüldüğünü görebilmek üzere; işyerinden hizmet alan müşterilere veya staj yapılan firmaya ilişkin sorulara doğru cevapları verip veremediği, Oda / TESMER Şubesi ile yeterli iletişim kurup kurmadığı, Mesleki gelişmeleri izleyip izlemediği, tespit edilir

36

37 SMMM YETERLİLİK SINAVI

38 SMMM YETERLİLİK SINAVI Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar, ilk sınav tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde yılda 3 kez açılacak tüm sınavlara girebilirler. Her dersten ayrı ayrı e n f a z l a 1 0 s ı n a v h a k k ı vardır Bu sınav süresi hiç bir nedenle uzatılamaz. Bu sınav haklarını süresinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar, altı ay süreyle meslek sınavlarına alınamazlar. Altı aylık süreyi dolduranlardan dileyenler yeniden tüm konuları kapsamak üzere bu Yönetmelik hükümlerine göre sınavlara katılabilirler.

39 ESKİ SINAV VE BAŞVURU TAKVİMİ Bir sonraki yılın sınav takvimi her yılın aralık ayı içerisinde TESMER in internet sitesinde ilan edilir. idi

40 SINAV TAKVİMİ DÜZENLEMESİ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavları staj dönemleri gözetilerek yılda üç kez yapılır. Sınav günleri ve yerleri, sınav gününden en az bir ay önce Resmî Gazete'de yayımlanmak ve Birlik ve Odaların internet sitelerinde yayımlanmak suretiyle ilan edilir. Y M M v e S M M M S I N A V Y Ö N E T M E L İ Ğ İ t a r i h l i R e s m i G a z e t e

41 SINAV SONUÇLARININ İLANI Sınav sonuçları,sınavın bitiminden itibaren iki ay içinde Birlik ve Oda İnternet Sitelerinde yayınlanır. Sınava girenlerin sayısı önceki sınava göre artış göstermişse sınav sonuçlarının açıklanma süresi yirmi güne kadar uzatılabilir.

42 SINAV NOTU VE DERS GEÇME Sınavda başarılı olmak için 100 puan üzerinden; Her sınav konusundan en az 50 puan; tüm sınav konularından alınan notların aritmetik ortalamasının en az 60 puan olması gereklidir. 3 yıllık sınav süresince alınan tezkiye notlarının ortalaması ayrı bir ders notu gibi ortalamaya dahil edilir. Not yükseltmek amacıyla tekrar sınava giren adayın bu dersten aldığı en yüksek not ortalama hesabında dikkate alınır.

43 SINAV KONULARI Tezkiye Notlu Ortalama Tezkiye Notsuz Ortalama Finansal Muhasebe Finansal Tablolar Analizi Maliyet Muhasebesi Muhasebe Denetimi Vergi Mevzuatı Uygulaması Hukuk ( Ticaret Borçlar İş - SGK İdari Yargılama) Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Meslek Hukuku Sermaye Piyasası Mevzuatı Tezkiye Notu TOPLAM Ortalama ( 540 / 9 = 60 ortalama oluyor. ) 500 / 9 ders = / 8 ders = 50.00

44 ENGELLİ ADAYLARIN ÜCRETLERİNDE İNDİRİM TÜRMOB YÖNETİM KURULU KARARI: Engelli adayların dosya, sınav, staj ücretleri ile ruhsat, kimlik, kaşe vb. ücretlerinde raporla belgelenmek suretiyle engelleri oranında indirim yapılır.

45 SINAV DOSYASI YANMIŞ ADAYLARA BEŞ SINAV HAKKI 1 9 A ğ u s t o s tarihli Sınav Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere göre sınav d o s y a l a r ı süre veya sınav hakları yönünden kapanmış adaylar yeni sınav dosyası açtırmaksızın i s t e d i k l e r i s ı n a v k o n u l a r ı n d a n b e ş k e z d a h a s ı n a v l a r a k a t ı l a b i l i r l e r. Eski sınav dosyaları yandığı için yeni dosya açtırmış olan adaylar, ( i s t e r l e r s e ) yeni dosyalarını kapatarak eski dosyaları üzerinden intibak başvurusu yapıp sınavlara girebilirler....

46 HALEN SINAVA GİRMEKTE OLANLARIN FAZLADAN 5 (beş) SINAV HAKKI VAR? 19 Ağustos 2014 tarihi itibariyle, SMMM sınavlarına fiilen devam etmekte olan adaylar (2014/2. dönem sınava katılanlar dahil) yönetmeliğin değişmeden önceki şekline göre belirlenmiş olan sınav süresinin ya da sınav hakkının bitiminden sonra açılacak ilk 5 sınava daha diledikleri sınav konularından girebileceklerdir.

47 Köprüleriniz ve umutlarınız yıkılmasın

48 TEŞEKKÜRLER İsmail ÖZDEMİR SMMM Bursa SMMMO Tesmer Şubesi Sekreteri 06 Aralık 2014

STAJYER ADAYI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 20 EYLÜL 2013

STAJYER ADAYI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 20 EYLÜL 2013 STAJYER ADAYI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 20 EYLÜL 2013 Yokuşbaşı Mah. Emin Anter Bulv. No:37/B Bodrum MUĞLA Tel: 1 20 Eylül 2013 Cuma GÜNDEM 1-Yeni Tesmer Yönetim Kurulu ile Tanışma 2-Staja Başlama ve Stajla

Detaylı

SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVINI KAZANANLARA YÖNELİK İLK DERS

SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVINI KAZANANLARA YÖNELİK İLK DERS SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVINI KAZANANLARA YÖNELİK İLK DERS STAJ YÖNETMELİĞİ SMMM Dr.Murat DEMET Not: Bu çalışmayı SMMM Stajı başlama sınavını kazanan adayların staj esnasında bilmeleri gereken önemli hususları

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı Yasa ve 19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yeminli

Detaylı

Sınav Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler. Staja Giriş Sınavı SMMM Yeterlilik Sınavı YMM Yeterlilik Sınavı

Sınav Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler. Staja Giriş Sınavı SMMM Yeterlilik Sınavı YMM Yeterlilik Sınavı Sınav Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler Staja Giriş Sınavı SMMM Yeterlilik Sınavı YMM Yeterlilik Sınavı Sınav Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler Staja Giriş Sınavı SMMM Yeterlilik Sınavı YMM Yeterlilik

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı Yasa ve 19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Yeminli

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ ( tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ ( tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ (16.01.2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden:

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden: TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden: SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği

Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği Kabul Tarihi : 16.01.2005 R.G. Tarihi : 16.01.2005 R.G. No : 25702 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin

Detaylı

(19/08/2014 Tarih ve 29093 Sayılı R.G. Yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile güncellenmiştir.)

(19/08/2014 Tarih ve 29093 Sayılı R.G. Yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile güncellenmiştir.) YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ (16.01.2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) AMAÇ (19/08/2014 Tarih ve 29093 Sayılı R.G. Yayımlanan

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ R.G. Tarihi : 16.01.2005 R.G. Sayısı : 25702 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Yeminli Mali

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ (16 Ocak 2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ (16 Ocak 2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ (16 Ocak 2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: 14.05.2015 RG NO: 29355)

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: 14.05.2015 RG NO: 29355) R.G. Tarihi : 23.08.1997 R.G. No : 23089 Kabul Tarihi : 23.08.1997 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: 14.05.2015 RG NO: 29355) Türkiye Serbest Muhasebeci Malî Müşavirler

Detaylı

STAJ YÖNETMELÝÐÝ Gönderen : guliz - 17/11/2008 19:18

STAJ YÖNETMELÝÐÝ Gönderen : guliz - 17/11/2008 19:18 STAJ YÖNETMELÝÐÝ Gönderen : guliz - 17/11/2008 19:18 Konu: Staj Yönetmeliði Gönderim Zamaný: 21-Mart-2007 Saat 09:41 TÜRKÝYE SERBEST MUHASEBECÝ MALÝ MÜÞAVÝRLER VE YEMÝNLÝ MALÝ MÜÞAVÝRLER ODALARI BÝRLÝÐÝ

Detaylı

ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği

ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği Kabul Tarihi

Detaylı

ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği

ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği Kabul Tarihi

Detaylı

DEĞİŞİKLİK ÖNCESİ DEĞİŞEN ŞEKLİ AÇIKLAMA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (*)

DEĞİŞİKLİK ÖNCESİ DEĞİŞEN ŞEKLİ AÇIKLAMA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (*) SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebecilik Staj Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle yapılan değişiklikler. (14.05.2015

Detaylı

SINAV DOSYASI İÇİN İSTENEN EVRAKLAR:(sınav dosyası Odamızdan alınacaktır.)

SINAV DOSYASI İÇİN İSTENEN EVRAKLAR:(sınav dosyası Odamızdan alınacaktır.) Değerli Stajyerlerimiz, 09 Haziran 2017 tarihi itibariyle 1080 günlük staj süresini tamamlayan ve (kurs veya yükseklisans eğitimleri tamamlamış olanlar dahil) 29-30 Temmuz 2017 (2017/2. Dönem) Serbest

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİLİK STAJ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİLİK STAJ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 26.12.2012/209-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİLİK STAJ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ve Serbest Muhasebecilik Staj

Detaylı

ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: RG NO: 29355)

ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: RG NO: 29355) ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: 14.05.2015 RG NO: 29355) SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: 14.05.2015

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden :

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YMM - Yeminli Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru 22 Ağustos 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26621 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YEMİNLİ

Detaylı

Mesleki Uyum Eğitimi İle Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Mesleki Uyum Eğitimi İle Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Mesleki Uyum Eğitimi İle Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar Amaç Madde 1 Bu düzenlemenin amacı; BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler a) Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: RG NO: 29355)

ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: RG NO: 29355) ESKİ HALİ YENİ HALİ GEREKÇE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: 14.05.2015 RG NO: 29355) SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (DEĞİŞİK AD RGT: 14.05.2015

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (*) (23 Ağustos 1997 tarih ve 23089 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (*) (23 Ağustos 1997 tarih ve 23089 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (*) (23 Ağustos 1997 tarih ve 23089 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (14.05.2015 tarih ve 29355 sayılı

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 18.05.2015 Sayı: 2015/103 Ref: 4/103

SĐRKÜLER Đstanbul, 18.05.2015 Sayı: 2015/103 Ref: 4/103 SĐRKÜLER Đstanbul, 18.05.2015 Sayı: 2015/103 Ref: 4/103 Konu: SMMM ve SM STAJ YÖNETMELĐĞĐNDE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA DAĐR YÖNETMELĐK 14.05.2015 tarih ve 29355 sayılı Resmi Gazete de Serbest Muhasebeci Mali

Detaylı

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir?

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir? - MESLEK HUKUKU- 1.Aşağıdakilerden hangisi 3568 sayılı Kanuna göre muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konularından biri (2004/3) A) Muhasebe sistemleri kurmak ve geliştirmek B) Genel kabul görmüş

Detaylı

6. Staja Giriş Sınavı

6. Staja Giriş Sınavı 6. Staja Giriş Sınavı Staja Giriş Sınavı için başvurular, her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yapılır. Staja Giriş Sınavına, 3568 sayılı Kanunun 4. ve 6. maddesi ile 5/A-a maddesindeki öğrenim

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden:

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: SERBEST MUHASEBECĠLĠK SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GEREĞĠNCE YAPILACAK

Detaylı

Kanun : 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nu,

Kanun : 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nu, TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİLİK STAJ YÖNETMELİĞİ (23.08.1997 Tarih ve 23089 Sayılı R.G.)

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR TANIM Kişi ve şirketlere ait işletmelerin muhasebe sistemlerini kuran, geliştiren; muhasebe, finans ve mali (para ile ilgili) konularda belgelere dayanarak inceleme ve denetim yapan, mali tabloların ve

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİLİK STAJ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİLİK STAJ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Resmi Gazete Tarihi: 23.08.1997 Resmi Gazete Sayısı: 23089 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİLİK STAJ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik; Serbest

Detaylı

UYGULAMA YÖNERGESİ. İçindekiler

UYGULAMA YÖNERGESİ. İçindekiler STAJ VE SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ UYGULAMA YÖNERGESİ İçindekiler 1. Temel İlkeler... 3 2. Hedefler... 3 3. TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS)... 4 4. Aday Meslek Mensubu Olma Koşulları...

Detaylı

MAL MÜ AV RL K MESLE

MAL MÜ AV RL K MESLE MAL MÜ AV RL K MESLE SMMM Nevzat AKKAYA ASMMMO Oda Sekreteri ANKARA Ocak 2016 2 Mali Müşavirlik Mesleği Ankara SMMMO Ankara SMMMO Mali Müşavirlik Mesleği 3 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR MESLEĞİNE BAKIŞ

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ TANIM

SERBEST MUHASEBECİ TANIM TANIM Ekonomik faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere ait girişim ve işletmelerin muhasebe ilkeleri ve hükümleri gereğince, defterlerini tutan, bilanço, kar-zarar tablosu ve beyannameler ile diğer

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ-MALİ MÜŞAVİR

SERBEST MUHASEBECİ-MALİ MÜŞAVİR TANIM İşletmelerin ekonomik, mali ve hukuki durumları ile vergiye ilişkin işlemlerini muhasebe kurallarına, gerçeklere ve yasalara uygunluk açısından inceleyerek görüşünü ilgililere bildiren ve bu işleri

Detaylı

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ YMM Sınavı na Genel Hükümlere Göre Katılım 1) 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu nun Yeminli Mali Müşavir Olabilmenin

Detaylı

TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ

TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ STAJ VE SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ UYGULAMA YÖNERGESİ 1. Temel İlkeler 3568 sayılı Yasa

Detaylı

UYGULAMA YÖNERGESİ. İçindekiler

UYGULAMA YÖNERGESİ. İçindekiler STAJ VE SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ UYGULAMA YÖNERGESİ İçindekiler 1. Temel İlkeler... 3 2. Hedefler... 3 3. TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS)... 4 4. Aday Meslek Mensubu Olma Koşulları...

Detaylı

STAJ ve SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ UYGULAMA YÖNERGESİ (TASLAK) EYLÜL 2013 / ANKARA

STAJ ve SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ UYGULAMA YÖNERGESİ (TASLAK) EYLÜL 2013 / ANKARA STAJ ve SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ UYGULAMA YÖNERGESİ (TASLAK) EYLÜL 2013 / ANKARA İÇİNDEKİLER 1- Amaç ve Kapsam... 1 2- Hedefler... 1 3- TESMER Otomasyon Sistemi ( TEOS )... 2 4- Aday

Detaylı

Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1

Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1 Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1 I. Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel SMMM Sınavı Katılımcıları 1. Serbest

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 28.07.2008 5786 Sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Yayımlandı DUYURU NO:2008/80 10.07.2008

Detaylı

MESLEKİ TECRÜBE SÜRESİNİN HESABI İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR:

MESLEKİ TECRÜBE SÜRESİNİN HESABI İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR: MESLEKİ TECRÜBE SÜRESİNİN HESABI İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR: S.1. Mesleki tecrübe süresinin hesabı nasıl yapılmaktadır? C.1. Mesleki tecrübe süresi, esas olarak bağımsız denetimde fiilen geçirilen süredir.

Detaylı

Test Ağırlıkları: GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,2

Test Ağırlıkları: GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,2 KPSS A Grubu Kadroların Tam Listesi Başbakanlık KPSSP86 Atama Yapılacak Kadro Unvanı: Başbakanlık Uzman Yardımcısı Test Ağırlıkları: GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,2 Kurumca

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /110-1

Sirküler Rapor Mevzuat /110-1 Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/110-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİLİK STAJ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Serbest Muhasebeci Mali

Detaylı

STAJ VE SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ UYGULAMA YÖNERGESİ. İçindekiler

STAJ VE SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ UYGULAMA YÖNERGESİ. İçindekiler STAJ VE SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ UYGULAMA YÖNERGESİ İçindekiler 1. Temel İlkeler... 3 2. Hedefler... 3 3. TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS)... 4 4. Aday Meslek Mensubu Olma Koşulları...

Detaylı

RET KARARI T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) ŞİKAYET NO : 2015/4519. KARAR TARİHİ : 21/06/2016 tarih ŞİKAYETÇİ : ŞİKAYET EDİLEN İDARE

RET KARARI T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) ŞİKAYET NO : 2015/4519. KARAR TARİHİ : 21/06/2016 tarih ŞİKAYETÇİ : ŞİKAYET EDİLEN İDARE T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) ŞİKAYET NO : 2015/4519 KARAR TARİHİ : 21/06/2016 tarih RET KARARI ŞİKAYETÇİ : ŞİKAYET EDİLEN İDARE ŞİKAYETİN KONUSU : Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA BAĞIMSIZ DENETİM LİSANS BELGESİ, BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVLARI VE GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ SORULAR VE CEVAPLARI:

SERMAYE PİYASASINDA BAĞIMSIZ DENETİM LİSANS BELGESİ, BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVLARI VE GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ SORULAR VE CEVAPLARI: SERMAYE PİYASASINDA BAĞIMSIZ DENETİM LİSANS BELGESİ, BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVLARI VE GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ SORULAR VE CEVAPLARI: S.1. 01/01/2013 tarihinden önce bağımsız denetçiliğe ilişkin

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı bağımsız denetçilik sınavına

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı bağımsız denetçilik sınavına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

TEBLİĞ. MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı bağımsız denetçilik sınavına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 TEBLİĞ Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

TESMER YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

TESMER YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU T Ü R K İ Y E SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER V E Y E M İ N L İ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ D E N İ Z L İ Ş U B E S İ TESMER YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU Temel Eğitim ve

Detaylı

SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer)

SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer) SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer) 24 Mart 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26472 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşüvirler Odaları

Detaylı

6. Staja Giriş Sınavı

6. Staja Giriş Sınavı 6. Staja Giriş Sınavı Staja Giriş Sınavı için başvurular, her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yapılır. Staja Giriş Sınavına, 3568 sayılı Kanun'un 4. ve 6. maddesi ile 5/A-a maddesindeki öğrenim

Detaylı

MUHASEBE FİNANSMAN ALANI (BÖLÜMÜ)

MUHASEBE FİNANSMAN ALANI (BÖLÜMÜ) MUHASEBE FİNANSMAN ALANI (BÖLÜMÜ) ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye uzun süredir iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkânlarını artırabilmek için mesleki eğitim

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANIN TANIMI Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Muhasebe ve Finansman alanı

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU TEMMUZ 2012 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

İLK STAJ BAŞVURUSU SIRASINDA HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER

İLK STAJ BAŞVURUSU SIRASINDA HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER m M TÜRMOB T E S M E R T Ü R K İY E S E R B E S T M U H A S E B E C İ M A L İ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İLK STAJ BAŞVURUSU SIRASINDA HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER

Detaylı

42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01

42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01 İstanbul, 04.01.2010 42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01 31.12.2009 tarih ve 27449 (4. mükerrer) sayılı Resmi Gazete

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 09.01.2014 tarih ve 815-1 sayılı kararı ile yürülüğe girmiştir.) Amaç Birinci Bölüm Amaç,

Detaylı

YARIM GÜN ÇALIŞMA İSMMMO SMMM DR GÜLSÜM ÖKSÜZÖMER YILMAZ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI

YARIM GÜN ÇALIŞMA İSMMMO SMMM DR GÜLSÜM ÖKSÜZÖMER YILMAZ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI 2016 YARIM GÜN ÇALIŞMA SMMM DR GÜLSÜM ÖKSÜZÖMER YILMAZ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI Değerli Meslek Mensubumuz 6663 sayılı Kanunla 4447 sayılı Kanuna 10/2/2016 tarihinden itibaren eklenen ek 5 inci madde

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ YAYIMLANDI

BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 28.01.2013/45-1 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde bağımsız denetçilik sınavının; konularına, içeriğine, duyurusuna, müracaat usulüne, yerine, zamanına, şekline,

Detaylı

MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU ARALIK 2013 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi Adaylarının

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU ARALIK 2013 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı,

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.01.2010 / 9-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 42 seri No lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar YMM Sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan 2016 yılları arasında 275 meslek mensubu katılmıştır. SMMM yeterlilik sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA, 03 NİSAN 2014

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA, 03 NİSAN 2014 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA, 03 NİSAN 2014 ÜNİVERSİTE STAJ VE EĞİTİM UYGULAMA KURULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSEKOKUL STAJ VE EĞİTİM UYGULAMA

Detaylı

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Sayfa 1 / 6 44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 28069 Resmi Gazete Tarihi 29/09/2011 Kapsam 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 227 nci maddesinin ikinci fıkrası ile

Detaylı

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1.AKSARAY SMMM ODASI FAALİYET RAPORU 1.Oda ının Sunuşu 2.Genel ın Sunuşu 1. Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve

Detaylı

İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV,

İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV, İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-7/9/1991 tarihli ve 20984 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İcra Müdür

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar.

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar. ECZACILIK FAKÜLTESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1 Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrenci kayıtları, eğitim-öğretim ve sınavlar bu Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür. Madde 2 Bu Yönetmelikte hüküm

Detaylı

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ AMAÇ 11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans

Detaylı

MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003

MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003 MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003 Ankara, 11.07.2003 Sayı : 2003/ Konu : YMM VE SMMM ODASI BAŞKANLIKLARI NA 3568 Sayılı Meslek yasamızın Birlik Genel Kurulunun

Detaylı

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları Gaziantep SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 20 Nisan 2017 Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları 1. Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yasası,

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU ARALIK 2013 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU BAĞIMSIZ DENETÇİLİK UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM TEBLİĞİ 2013/030 SAYI ÖZET

BAKIŞ MEVZUAT KONU BAĞIMSIZ DENETÇİLİK UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM TEBLİĞİ 2013/030 SAYI ÖZET BAKIŞ MEVZUAT KONU SAYI ÖZET BAĞIMSIZ DENETÇİLİK UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM TEBLİĞİ 2013/030 Tebliğde, bağımsız denetçi olmak isteyen denetçi yardımcılarına verilecek uygulamalı mesleki eğitime, refakatinde

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /60-1 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat /60-1 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 11.03.2015/60-1 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde bağımsız denetçilik sınavının yürütülmesi, sınav komisyonu, sınav

Detaylı

GENEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

GENEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU TEMMUZ 2012 / ANKARA Bu duyuru, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU Meslek mensuplarımız ve meslek mensubu adaylarımızın eğitimi amacını taşıyan Temel Eğitim ve

Detaylı

GÖREV TANIMI KİMLER BAŞVURABİLİR? Aşağıda yer alan illerde görevlendirilmek üzere; 30 İç Kontrolör Yardımcısı personel alınacaktır.

GÖREV TANIMI KİMLER BAŞVURABİLİR? Aşağıda yer alan illerde görevlendirilmek üzere; 30 İç Kontrolör Yardımcısı personel alınacaktır. Aşağıda yer alan illerde görevlendirilmek üzere; 30 İç Kontrolör Yardımcısı personel alınacaktır. İÇ KONTROLÖR YRD. İL SAYI İL SAYI Afyonkarahisar 1 Kütahya 1 Aksaray 1 Malatya 1 Amasya 1 Ordu 1 Çorum

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Staja çıkabilmenin önkoģulu;

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Staja çıkabilmenin önkoģulu; HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ YÜKSEKOKULU FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ FTR 220 YAZ STAJI I VE FTR 316 YAZ STAJI II ZORUNLU YAZ STAJI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MENKULKIYMETLER BORSASI HAKKINDA

BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MENKULKIYMETLER BORSASI HAKKINDA BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MENKULKIYMETLER BORSASI HAKKINDA İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının tarihçesi 1866 yılına kadar dayanmaktadır. 1866 yılında Osmanlı devletinin borçlu olduğu devletlerin de desteği

Detaylı

Abonelerimize ÖZEL BÜLTEN - 2012/21 25 Aralık 2012 SÜRYAY A.Ş. Abonelerimize ÖZEL BÜLTEN 2012/21 25 ARALIK 2012 SÜRYAY A.Ş.

Abonelerimize ÖZEL BÜLTEN - 2012/21 25 Aralık 2012 SÜRYAY A.Ş. Abonelerimize ÖZEL BÜLTEN 2012/21 25 ARALIK 2012 SÜRYAY A.Ş. SICAK HABER Abonelerimize ÖZEL BÜLTEN 2012/21 25 ARALIK 2012 SÜRYAY A.Ş. SERBEST MUHASEBECİLİK YÖNETMELİKLERDEN ÇIKARILDI Meslek dünyasını düzenleyen yönetmeliliklerde değişiklik yaparak, serbest muhasebeciler,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TBMM BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE BECERİ EĞİTİMİ GÖRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM Başkanlık Makamının

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

13 Nisan 2011/04 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 3, Ek-2

13 Nisan 2011/04 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 3, Ek-2 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Çift Anadal Programı nın amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır.

Detaylı

Müfettiş Yardımcısı İŞ HAYATINA GÜÇLÜ BİR ADIM AT. cv.isbank.com.tr

Müfettiş Yardımcısı İŞ HAYATINA GÜÇLÜ BİR ADIM AT. cv.isbank.com.tr İŞ HAYATINA GÜÇLÜ BİR ADIM AT. Müfettiş Yardımcısı Bankamız bilgi sistemleri ve bankacılık süreçlerinin, Genel Müdürlük bölümlerinin, yurt içi, yurt dışı şubelerinin, yönetimini kontrol ettiği iştiraki

Detaylı

T. VAKIFLAR BANKASI T.A.O. STAJYER MEMUR SINAVI BROŞÜRÜ

T. VAKIFLAR BANKASI T.A.O. STAJYER MEMUR SINAVI BROŞÜRÜ T. VAKIFLAR BANKASI T.A.O. STAJYER MEMUR SINAVI BROŞÜRÜ Lütfen broşürdeki bilgileri dikkatlice okuduktan sonra Başvuru Formu linkini tıklayınız. I - Vakıfbank'ı Tanıyalım II- Sınava İlişkin Açıklamalar

Detaylı

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI 2018 / 4. DÖNEM İSTANBUL M A L İ M Ü Ş A V İ R L İ K YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI YENİLENEN KURSLARIMIZIN AVANTAJLARINDAN YARARLANIN Hedeflerinize bizimle ulaşın KURS YERLERİ l Şişli (Gayrettepe,

Detaylı

TARIMSAL MÜŞTERİLER SERVİS GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI

TARIMSAL MÜŞTERİLER SERVİS GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI SERVİS GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI Şubelerimizde gişe müşterilerinin tüm bankacılık işlemlerini yerine getirmek, Banka ürünlerinin tanıtım ve satış işlemlerini yürütmek. TARIMSAL MÜŞTERİLER SERVİS GÖREVLİSİ

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci BAŞURU ve ÖDEME DÖNEMİ Başlangıç : 21 Ağustos 2017 Bitiş : 11 Eylül 2017 www.turmob.org.tr sitesine Teorik Eğitim için katılım ücreti ödenmesi ve http://etik.turmob.org.tr

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

* Başvuru tarihi itibariyle geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) den P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

* Başvuru tarihi itibariyle geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) den P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak. BAŞVURULARIN SÜRESİ İÇERİSİNDE İŞ KUR ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU HİZMET MERKEZLERİNE YAPILMASI VEYA TÜRKİYE İŞ KURUMU WEB SİTESİ ARACILIĞI İLE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. KURUMUMUZA DOĞRUDAN YAPILAN BAŞVURULAR

Detaylı

SINAV DUYURUSU. KPSS Puan Türü

SINAV DUYURUSU. KPSS Puan Türü SINAV DUYURUSU SINAVIN ADI Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığında boş bulunan, Genel İdare Hizmetleri sınıfından 9 uncu dereceden 25 adet kadroya atanmak ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanı

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Zonguldak Bülent Ecevit

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine;

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Lisans Yönetmeliği nde gerçekleştirilen değişiklikler aşağıda yer almaktadır. Bu değişikliklerin mutlaka öğrenciler tarafından incelenmesi

Detaylı

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI M A L İ M Ü Ş A V İ R L İ K YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI YENİLENEN KURSLARIMIZIN AVANTAJLARINDAN YARARLANIN Hedeflerinize bizimle ulaşın 2017 / 2. DÖNEM KURS YERLERİ l Şişli (Gayrettepe, Dedeman

Detaylı

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER OLANAKLARI. Doç. Dr. Ersan ÖZ SMMM Selçuk GÜLTEN

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER OLANAKLARI. Doç. Dr. Ersan ÖZ SMMM Selçuk GÜLTEN KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER OLANAKLARI Doç. Dr. Ersan ÖZ SMMM Selçuk GÜLTEN KARİYER PLANLAMASI Okul bitince ne yapacağız? 5 Yıl sonra nerede olmak istiyoruz? 10 Yıl sonra hangi konumda olmak istiyoruz?

Detaylı

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ 2009 T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi

Detaylı

BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ

BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ 2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ İKİNCİ ÖĞRETİM/UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS Başlangıç Bitiş Adayların Programlara Başvuru Tarihi (Online) Başvuru Sonuçlarının

Detaylı