T.C. ALTINTAŞ KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI 2013 YILI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ALTINTAŞ KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI 2013 YILI"

Transkript

1 T.C. ALTINTAŞ KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI 2013 YILI

2 A- ALTINTAŞ İLÇESİ GENEL TANITIMI İlçemiz, Kütahya nın güneydoğusunda, Afyon karayolu üzerinde İl Merkezine 48 km uzaklıktadır. Porsuk çayı ve kollarının suladığı aynı adi taşıyan verimli bir ovada kurulmuştur. Akarsu olarak Porsuk çayını besleyen Beşkarış ve Yeşilyurt çayları vardır. İklimi yazları sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır. İlçe Kuzeyden Kütahya-Merkez, Güneyden Dumlupınar İlçesi, Doğudan Afyon ve bağlı İhsaniye İlçesi, Batıdan Aslanapa ve Gediz İlçeleri ile çevrilidir. Oysu-Saraycık Köyleri civarında önemli bir orman varlığı da mevcuttur milyon yıl öncesine ait fil fosillerine rastlanan Altıntaş ta en eski yerleşimin de Tunç Çağı na ait olduğu bilinmektedir. Frigler zamanında Agrostea ve zborea ismi ile bilinen Altıntaş ta Romalılar Cerevra Antik Kentini kurmuşlardır.

3 Evliya Çelebi, Selçuklular zamanında bir kayadan çıkarılan altın dolayısıyla Altıntaş dendiğine işaret etmekte ve pasa hassı, bağ ve bahçeler içinde şirin bir kasaba olarak tanımlamaktadır. Çeşitli Dönemlerde birkaç kez işgale uğrayan Altıntaş, Kurtuluş Savaşı nda 25 Ağustos 1922'de kurtulmuş 1947'de İlçe olmuştur. Başkomutan Meydan Muharebesinin idare edildiği Zafertepe ilçemizdedir. Zafertepe ayni zamanda, Büyük Atatürk'ün "Ordular İlk Hedefimiz Akdeniz'dir. İleri" komutunu verdiği yerdir. Geçim, tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tahıl üretiminde Kütahya Ovasından sonra ikinci büyük üretimi gerçekleştirmektedir. Baklagiller ve sanayi bitkileri içinde nohut ve seker pancarı ön sıralardadır. İlçeye bağlı aynı adı taşıyan Altıntaş ve Murathanlar köylerinde "Kütahya Pembesi, Kar Kadife, Sürmeli, Kütahya Kaymağı, Sarı Kanarya" adları verilen mermer çıkarılmaktadır. İlçemizde pek çok sit alanı ve tarihi yapılar bulunmaktadır. İlçemize bağlı 33 köy ve 2 Belde belediyesi vardır. B- KURULUŞUMUZUN YAPISI VE TANITIMI Altıntaş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Bağlı taşra teşkilatı olarak görev yapan bir kuruluştur. Müdürlük, Altıntaş ın ilçe olmasından sonra İlçe Ziraat Teknisyenliği ve İlçe Veteriner Hekimliği olarak faaliyete başladı yılında İlçe Ziraat Teknisyenliği, İlçe Ziraat Mühendisliğine dönüştü yılında İlçe Ziraat Mühendisliği ve İlçe Veteriner Hekimliği tek bir çatı altında toplanarak Tarım İlçe Müdürlüğü adını aldı yılına kadar Hükümet konağında faaliyetini sürdüren Müdürlük, kendi hizmet binasının yapımının tamamlanmasıyla birlikte bu tarihten itibaren müstakil hizmet binasına taşınarak faaliyetlerine devam etmektedir. Bakanlığımızın ismi tarihinde 639 Sayılı KHK ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak değiştirilmiştir. İlçe Müdürlüğü bünyesinde 1 i idari 6 sı teknik olmak üzere toplam 7 şube mevcuttur. Bu şubeler İl Müdürlüğünde olduğu gibi Şube Müdürlüğü şeklinde kesin çizgilerle ayrılmamıştır. Buna rağmen her şubenin kendine has görev ve sorumlulukları vardır. İlçe Müdürlüğümüzde 1 Ziraat Mühendisi (İlçe Müdür.V), 2 Veteriner Hekim,1 Ziraat Mühendisi, 2 Ziraat Teknikeri, 2 Veteriner Sağlık Teknisyeni, 2 Memur, 1 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 2 Tarım İşçisi, 3 Geçici Personel (4-C li), 1 geçici görevlendirme ile Şoför; Bakanlığımız TARGEL (Tarımsal Yayım Ağının Geliştirilmesi Projesi ) kapsamında Zafertepeçalköy Beldesi nde ve Çayırbaşı Beldesinde 2 Ziraat Mühendisi, Alibeyköy, Altıntaş Köyü ve Saraycık Köylerinde 3 Veteriner Hekim olmak üzere toplam 22 personel görev yapmaktadırlar.

4 PERSONEL LİSTESİ SIRA NO ADI SOYADI UNVANI 1- Fatih YILDIZ Ziraat Mühendisi(İlçe Müdür V.) 2- Fatih ÇELİK Ziraat Mühendisi 3- Umut YAYLAK Veteriner Hekim 4- Hakan KARAKAYA Veteriner Hekim 5- Hüseyin BİLGİN Ziraat Mühendisi (TARGEL) 6- Erkan KAYA Ziraat Mühendisi (TARGEL) 7- İhsan SİMAVLIOĞLU Veteriner Hekim (TARGEL) 8- Aykut Aras ZENGİ Veteriner Hekim (TARGEL) 9- Murat CANITEZ Veteriner Hekim (TARGEL) 10- Ahmet BAL Vet.Sağ.Teknisyeni 11- Oğuzhan AKAR Vet.Sağ.Teknisyeni 12- Sait BAŞYİĞİT Ziraat Teknikeri 13- Sait MUTLU Ziraat Teknikeri 14- Akın TEKİN Memur 15- Sinan ÇÖLKESEN Memur 16- Alpaslan AKKOÇ Kor. Ve Güv. Görevlisi 17 Hasan Hüseyin YAMAN Tarım İşçisi 18- Mustafa SARAÇ Tarım İşçisi 19- Mustafa YILMAZ Geçici İşçi (4-C) 20- Recep ASLAN Geçici İşçi (4-C) 21- Mustafa BERKEL Geçici İşçi (4-C) 22- Ahmet ÇETİN Şoför ( Geçici Görevlendirme) İlçe Müdürlüğümüz kendine ait hizmet binasında faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca Müdürlüğümüz yerleşkesi içerisinde 6 daireli lojman binası bulunmaktadır. İlçe Müdürlüğümüze ait 1 adet Toyota Hilux tek kabin Pikap, 1 Adet Tofaş Kartal, 1 Adet kiralık hizmet aracımız bulunmaktadır. Ayrıca 2 adet 100 lük pülverizatör, 8 adet selektör (köylerde faaliyet göstermektedir.) bulunmakta ve çiftçilere gündelik kira ile kullandırılmaktadır. C- İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREVLERİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İlçe Müdürlüklerinin görevleri Taşra Teşkilatı Kuruluşu, Görevleri, Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik in 9. Maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre İlçe Müdürlüğümüzün görevleri şunlardır. İlçenin kalkınması, çiftçilerin gelir ve hayat standardının yükseltilmesi için hizmet ve görev alanına giren konularda program ve projelerin hazırlanması amacıyla gerekli bilgileri toplamak ve teklifte bulunmak. Program ve projelerin ilçeye düşen kısımlarını uygulamak ve sonuçlarını değerlendirmek.

5 Çiftçilerin eğitimi için yayım programları hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak. Üst kuruluşlarca hazırlanıp kendilerine intikal ettirilmiş olan örnek çiftçi geliştirme planlarına göre işletme kurulmasına yardımcı olmak. İlçenin tarım, hayvancılık ve su ürünleri ile ilgili her türlü tarım girdileri ve kredi ihtiyaçlarını tespit ederek İl Müdürlüğüne bildirmek, temininde yardımcı olmak, dağıtımını yapmak. İlçede bitki, hayvan sağlığını korumak amacıyla özel kanunların da gösterildiği şekilde hastalık ve zararlılarla mücadeleyi sağlamak. İlçenin tarımla ilgili istatistiklerini üst kuruluşlarca verilen formlara uygun olarak derlemek ve ilgili yerlere intikal ettirmek. İlçenin program ve projelere dayalı yıllık bütçe teklifini hazırlayarak zamanında İl Müdürlüğü' ne göndermek. Toprak analizi sonuçlarına dayalı gübre kullanımını sağlamak için eğitim çalışmaları yapmak, Verilen yetki çerçevesinde ilçede denetim faaliyetlerini yürütmek, Her türlü hayvan ıslah faaliyetini yürütmek, Bakanlık tarafından uygulamaya konulan kayıt sistemine veri girişlerini yapmak ve veri kaydına dayalı destekleme işlemlerini uygulamak, Kayıt sistemleri veri giriş işlemleri ve sistemlere bağlı destekleme uygulamalarını il müdürlüğü ile koordineli olarak yürütmek, Yukarıda sayılanlar dışında mevzuat ile verilen diğer görevler ile Kaymakam ve İl Müdürü tarafından verilecek benzeri görevleri yapmak. D- ARAZİLERİN GENEL DAĞILIMI VE TARIMSAL VARLIK İlçemizde tarım sektörüne hububat tarımı egemendir. İklim şartları nedeni ile meyvecilik ve sebze tarımı az miktarlarda yapılmaktadır. 390 % 43 ü ( ha.) tarım arazisi, % 29 u ( ha.) orman ve fundalık, % 20 si ( ha.) çayır mera, % 8 i de (7408 ha.) diğer arazilerden oluşmaktadır. Mevcut tarım arazisinin % 95 inde fiilen tarım yapılmakta olup yaklaşık % 5 i çeşitli sebeplerle kullanılmayan tarım arazisi niteliğindedir.

6 Arazi Varlığının Dağılımı Orman ve Fundalık 29% Çayır Mera 20% Diğer Arazi 8% Tarım Alanı 43% Tarım Alanı Orman ve Fundalık Çayır Mera Diğer Arazi Tarım yapılan arazilerin hektarı sulanabilir tarım arazisidir. Başka bir ifade ile toplam kullanılabilir tarım arazisinin % 29 u sulanabilmektedir. Tarım Arazisinin Durumu 71% Sulanabilir Tarım Arazisi Sulanmayan Arazi 29% Toplam tarım alanlarının; % 58,1 sinde tahıl üretimi (22.609,6 ha) % 4 ünde sanayi bitkileri üretimi (1556,6 ha) % 4 sinde yem bitkileri üretimi (1556,6 ha) % 5 inde yemeklik baklagil üretimi (1945,8 ha) % 0,8 inde sebze ve meyve üretimi yapılmaktadır. ( 311,3ha) % 23,1 i nadas 8989,3 ha) % 5 i kullanılmayan ve kullanılamayan arazidir. (1945,8 ha)

7 KÜTAHYA / ALTINTAS Genelindeki İşletme Büyüklüğü ağılımı KÜTAHYA Genelindeki Rapor Arazi Dilimleri (da) < TOPLAM 1000 İşletme Sayısı Arazi Sayısı oplam Kullanilan Alan 70, , , , , , , , ,942 % G.Toplam 0,03% 0,13% 1,16% 10,93% 27,32% 35,65% 24,32% 0,46% 100,00% % KÜTAHYA 8,91% 5,93% 6,93% 8,63% 12,86% 20,01% 35,38% 11,47% 16,41% Ürün Dağılımı ,5 5 Tahıl Nadas Sanayii Bitkileri Yemeklik Baklagiller 2 Kullanılmayan Arazi 58 0,7 Yem Bitkileri Sebze Meyve Ürün bazında ele aldığımız zaman ilçemizde yetiştiriciliği yapılan önemli ürünleri şöyle sıralayabiliriz; Buğday ,0 ha (Ortalama verim 300 kg/da) Arpa 2.285,2 ha. (Ortalama verim 280 kg/da) Ş.Pancarı 1.950,0 ha. (Ortalama verim 6000 kg/da) Nohut 1.301,5 ha. (Ortalama verim 95 kg/da) Ayçiçeği 19,2 ha. (Ortalama verim 250 kg/da) S.Mısır 198,0 ha. (Ortalama verim 5000 kg/da) Haşhaş 300,0 ha (Ortalama verim 70 kg/da) Fiğ 225,3 ha (Ortalama verim 300 kg/da) Yonca 163,0 ha (Ortalama verim 1750 kg/da) Patates 30,7 ha (Ortalama verim 4000 kg/da) Macar Fiği 381,1 ha (Ortalama verim 320 kg/da) Tritikale 5,0 ha (Ortalama verim 400 kg/da) Korunga 12,9 ha (Ortalama verim 500 kg/da) Fasulye 15,0 ha (Ortalama verim 170 kg/da)

8 Arazilerin Genel Ürün Gruplarına Göre Kullanımı: Tahmin (Tarla) Ekilen Alan Hasat Edilen Alan Üretim Miktarı ALTINTAŞ (Toplam) Arpa (Diğer) Kuru Arpa (Diğer) Sulu Ayçiçeği (Yağlık) 1. Ekiliş Kuru Ayçiçeği (Yağlık) 1. Ekiliş Sulu Buğday (Diğer) Kuru Buğday (Diğer) Sulu Buğday (Durum) - Kuru Buğday (Durum) Sulu Fasulye (Kuru) Kuru Fasulye (kuru) Sulu Fiğ (Dane) Fiğ (Yeşil ot) Haşhaş Tohum Haşhaş(Kapsül) Hayvan Pancarı Korunga(Yeşil ot) Mısır (Dane) 1.ekiliş Mısır Silajlık(1.ekiliş) Nohut Kuru Nohut Sulu Patates (Diğer) 1.ekiliş Soğan (Kuru) Şeker Pancarı Tritikale (Dane) Kuru Tritikale (Dane) Sulu Tritikale (Yeşil ot) Yeşil Mercimek Kuru Yeşil Mercimek Sulu Yonca (Yeşil ot) Yulaf (dane) Kuru Yulaf (dane) sulu Yulaf(Yeşil ot)

9 MEYVECİLİK: 2013 yılı tahmini üretim ve ekiliş alanlarıdır; Tahmin (Meyve) Kapladığı Alan Toplu Meyveli Ağaç Sayısı Toplu Meyvesiz Ağaç Sayısı Dağınık Meyveli Ağaç Sayısı Dağınık Meyvesiz Ağaç Sayısı Üretim Miktarı ALTINTAŞ (Toplam) Armut Ayva Badem Ceviz Elma (Starking) Erik Kiraz Vişne SEBZECİLİK: 2013 yılı tahmini üretim ve ekiliş alanlarıdır; Tahmin (Sebze) Ekilen Alan Üretim Miktarı ALTINTAŞ (Toplam) Biber (Sivri) Domates (Sofralık) Hıyar (Sofralık) Ispanak Karpuz Kavun Lahana (Beyaz) Marul (Göbekli) Marul (Kıvırcık) 10 8 Pırasa Soğan (Taze) Turp (Bayır) 4 12

10 İLÇEDE MEVCUT TARIMSAL AMAÇLI KURULUŞLAR Adı Bulunduğu Yer Adedi Pancar Koop. İlçe Merkezi 1 Tarım Kredi Kooperatifleri İlçe Merkezi, Zafertepe ve Çayırbaşı Beldeleri 3 Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri İlçe Merkezi, muhtelif köyler 3 Sulama Kooperatifi İlçe Merkezi, muhtelif köyler 4 Zirai ilaç bayisi İlçe Merkezi 4 Zirai Mücadele Alet Makine Bayisi İlçe Merkezi 4 Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı İlçe Merkezi 1 Ziraat Odası Başkanlığı İlçe Merkezi 1 Kimyevi gübre bayii - alt bayii İlçe Merkezi, Zafertepe ve Çayırbaşı Beldeleri TOPLAM İlçenin hayvan mevcudu ise şöyledir; Sığır Manda Koyun Keçi Arı Tek tırnaklı Kanatlı Kedi Köpek baş 200 baş baş baş arılı kovan 289 baş adet 2200 adet Hayvan Varlığı Sığır Manda Koyun Keçi Arı Kanatlı Kedi-Köpek Tek Tırnaklı

11 İlçemizde 10 köyde arıcılık yapılmakta olup tamamına yakını gezginci arıcılık şeklinde yapılmaktadır. Bu alanda toplam kovan sayısı 3250 adettir. Arıcıların yıllık bal üretimi yaklaşık olarak 45 ton, balmumu üretimi ise 500 Kg. dır. İlçemizde ayrıca 1 adet alabalık yetiştirme tesisi mevcuttur. E ) ŞUBELERE GÖRE 2013 YILI FAALİYET ÖZETLERİ 01 TARIMSAL ALT YAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ: yılları arasında uygulanan Doğrudan Gelir Desteği Projesi sonlandırılmış olup, 2013 üretim sezonu için Bakanlığımızca açıklanan Mazot ve Gübre Desteği kapsamında başvurular 31/12/2013 tarihinde sona erdirilmiş olup İlçemizde 2013 yılında Mazot Gübre Desteği Projesinden faydalanmak amacı ile 2592 çiftçimiz 2013 yılına ait çiftçi kayıt formlarını güncellettirmişlerdir. Bunların 2489 kişisi mazot gübre desteğinden faydalanmak amacı ile dilekçe vermiş, ,755 da alan için ,99 TL destek ödemesi, 2013 yılı güzlük sertifikalı kullanım desteklemesinde 314 kişi sertifikalı tohumluk kullanarak tohum desteğinden faydalanmak için başvuruda bulunarak, fatura ve sertifikalarını Müdürlüğümüze teslim etmişler ve da alan için TL İlçemizden 22 çiftçimiz toprak analizi yaptırıp destekten yararlanmak için başvurularını yapmışlardır. Sertifikalı fidan desteklemesi için 1.çiftçimiz 177 da alan için müracaatta bulunmuş olup TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Ayrıca ilçemizde 2013 yılı için 2 adet Sertifikalı Tohumluk Üretimi başvurusu yapılmıştır. Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ,005 kg S.S Pancar Koop ,000kg sertifikalı tohumluk üretimi yapmış ve destekleme almak üzere müracaat etmişlerdir. Bu üreticilere toplamda 9731,00 TL destekleme ödemesi yapılmıştır yılı mahsulü Yağlı Tohum Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi desteği kapsamında üreticimiz destekleme başvuruları alınmaya başlanmıştır. Kabul edilen 980 destekleme dosyasının 768 Adedi sisteme girilmiş ve 768 adet yetiştiricimiz için ,76 TL destekleme ödemesi için askı icmalleri köylerimize gönderilmiştir yılı MGD desteği kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemi güncellemeleri yapılan çiftçilerin destekleme başvuruları için 981 adet müracaat dosyası alınarak sisteme girişleri sağlanmaktadır yılı Sertifikalı tohum kullanım için 443 adet dosya kabul edilmiş olup sisteme girişleri devam etmektedir. ve 2013 yılı sertifikalı üretim desteği başvuruları alınarak desteklemeden faydalanmaları sağlanmaktadır. Rutin olarak yapılan tarımsal istatistiklerin tutulmasına devam edilmiştir ve internet ortamında işlemleri yapılmıştır üretim sezonu doğal afet (borç Erteleme) kapsamında başvuru olmadığı için borç ertelemesi yapılamamıştır. Yatırım ödeneklerinin projelerimize uygun bir şekilde harcanması için şube kapsamında gerekli çalışmalar yapılmıştır.

12 DESTEKLEME CİNSİ ÇİFTÇİ SAYISI (Gerçek/Tüzel Kişi) Alan (Da) ÖDEME MİKTARI (TL) Mazot-Gübre Desteği , ,99 Sertifikalı Tohum Kullanım Güzlük (2013 YILI) Sertifikalı Tohum Kullanım Yazlık Sertifikalı Tohum KG 9731,00 Üretim Desteklemesi Yem Bitkileri , ,63 Toprak Analiz Desteklemesi , ,73 Borç Erteleme Hububat Fark Ödemesi 2013 Yılı Hububat Fark Ödemesi 2012 Yılı Sertifikalı Fidan Desteklemesi , Hububat 7 yağlık Tohumlu bitkiler (Ayçiçeği) ,40 TL 1177,60 TL BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBESİ: Entegre Mücadele: Bitki Sağlığı programı çerçevesinde ilçemizde yürütülmekte olan Buğday Entegre Mücadele projesi kapsamında 2013 yılında 3 köyde 7 üreticimizle toplam 1640 dekar alanda entegre mücadele çalışmaları yapılmıştır. Süne: 2013 Yılı Bitki Sağlığı Uygulama ve Programlrı çerçevesince Altıntaş ve Dumlupınar ilçeleri ile ortak yürütülen Süne Sürveyleri kapsamında 19 köyde toplam 2000 dekar alanda süne sürveyi gerçekleştirilmiş olup, kıymetlendirme sürveyleri sonucunda zarar eşiğinin altında olduğu görülmüştür. Diğer Entegre Mücadeleler: 2013 yılı Bitki Sağlığı Uygulamaları gereğince İlçemizde yürütülen 4 hastalık, 9 zararlı, 2 genel zararlı ve 2 yabancı ot mücadelesi olmak üzere toplam 17 konuda Yönetimli Çiftçi Mücadelesi şeklinde mücadele çalışmaları yapılmış, bu mücadelelere ait İcraat Raporları hazırlanarak İl Müdürlüğümüze gönderilmiştir. İlçemiz üreticilerinden gelen bitki hastalık ve zararlıları ile ilgili konularda, İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca gerekli teknik destek sağlanmaktadır. Tohum Temizle Çalışmaları (Selektör) : İlçemizde Özel İdare kaynaklı olarak Akçaköy, Aykırıkçı, Gökçeler, Karaağaç, Pınarcık, Saraycık, Üçhüyük ve Yeşilyurt köylerinde olmak üzere 8 adet ve özel kişi ve kuruluşlara ait 5 adet olmak üzere toplam 13 adet faaliyet gösteren Tohum Temizleme ve İlaçlama Makinesi (Selektör) bulunmaktadır yılı içerisinde resmi selektörlerde 526,5 ton, özel selektörlerde ton olmak üzere

13 toplam 2.658,5 ton buğday ve arpa tohumu temizlenerek, üreticilerimizin daha temiz ve sağlıklı tohum kullanmalarına katkıda bulunulmuştur. Bitki Koruma Ürünü ve Zirai Mücadele Alet-Makine Bayiliği : İlçemizde 2 özel, 2 tüzel kuruluş olmak üzere toplam 4 adet Zirai İlaç bayisi ve 4 adet Zirai Mücadele Alet- Makine Bayisi faaliyet göstermektedir. Bu bayilerin denetim ve kontrolleri, belirli aralıklarla yapılmakta olup, yılda 2 kez İL Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim toplantısına katılımları sağlanmaktadır. 03- HAYVAN SAĞLIĞI, YETİŞTİRİCİLİĞİVE SU ÜRÜNLERİ ŞUBESİ İlçemizde K.Baş ve B.Baş hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapılmaktadır. İlçemizde; B.Baş (16,000Sığır ve 200 Manda) K.Baş (37500 Koyun ve 6500 Keçi) Kanatlı 289 adet tek tırnaklı 2200 adet kedi-köpek mevcuttur kovanla arıcılık yapılmaktadır. İlçemiz merkezinde kurulu bulunan süt üreticileri birliği faal olup, çiftçilerce üretilen sütlerin büyük bir kısmının en iyi şekilde değerlendirilmesi yönünde çalışmaktadır. Bu sebeple süt sığırcılığı her geçen gün gelişme kaydetmektedir. HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ KAPSAMINDA MÜDÜRLÜĞÜMÜZE YAPILAN MÜRACAAT SAYILARI DESTEKLEME ADI ADET - LİTRE HAKED İŞ TOPLA MI (TL) ADET - LİTRE HAKEDİŞ TOPLAMI (TL) ADET - LİTRE HAKEDİŞ TOPLAMI (TL) ANAÇ SIĞIR , TL ANAÇ MANDA (6 kişi) TL ANAÇKOYUN-KEÇİ (207 kişi) (221 Kişi) ,952 TL ARILI KOVAN (25 kişi) ,00 (23 Kişi) 2256 Kovan 18,048 TL BUZAĞI DEST. 680** ** 852 buzağı (672 Kişi) TL BRUCELLA S ** ** 3016 buzağı 3281, de kalktı 2013 de kalktı BRUCELLA REV SÜT DESTEKLEMESİ , ,99 BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ 2012 de kalktı ,25( son 3 ay ödenmedi) 2012 de kalktı 2012 de kalktı 2012 de kalktı ,48 TL litre TL , TL TL

14 2013 yılı içerisinde İlçe Müdürlüğümüz hayvan aşılama programı içerisinde; B.Baş hayvana şap aşısı 2082 adet kedi ve köpeğe kuduz aşısı, adet Küçükbaş hayvana Brucella Rev 1(göz damlası şeklinde), 1914 adet Küçükbaş hayvana Anthrax aşısı, 1763 adet Büyükbaş hayvana Anthrax aşısı, 3500 adet Küçükbaş hayvana çiçek aşısı, 7391 adet sığıra Brucella S-19 aşılaması(göz damlası şeklinde), Küçükbaş Hayvana Koyun Keçi Vebası (PPR) aşısı, İlçe Müdürlüğümüzce yıl içerisinde; adet B.Baş Sığır, adet K.Baş Hayvan, 132 adet Kedi-Köpek, 80 adet arılı kovan, 30 adet Tek tırnaklı olmak üzere toplam 64543adet hayvana sağlık taraması yapılmıştır yılı içerisinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile mücadele kapsamında riskli köylerimizde dış paraziter ilaç (kene ilacı) uygulaması Bakanlığımız talimatları doğrultusunda ücretsiz olarak yapılmış olup; 1.uygulamada 1250 B.Baş hayvan 2.uygulamada 1140 B.Baş, 7400 K.Baş hayvana 60 litre dökme ilaç, 6 litre banyo ilaç kullanılarak ilaçlanmıştır yılında İlçemizde hayvan hastalıkları ile ilgili çalışmalar yapılmış olup; gerek şikayet gerekse de kontroller esnasında Akçaköy de Şarbon, Zafertepeçalköy ve Erenköy de (koyun- keçi) çiçek, Yeşilyurt ta Newcastle, Altıntaş köyünde Tüberküloz, Gökçeler de Brucella, Sadıkkırı köyünde Şap hastalığı tespit edilmiş olup bölgelerinde idari ve fenni tedbirler alınmıştır. İlçe Müdürlüğümüz tarafından 5996 sayılı kanun kapsamında Bakanlıkça getirilen yasaklara ve kısıtlamalara uymayan 2 (iki) yetiştiriciye tl idari para cezası, Bakanlıkça belirlenen esaslara uygun olarak hayvanlarını tanımlatmayan, işletmelerini ve hayvanlarını kayıt altına aldırmayan, gerekli bildirimlerde bulunmayan, kayıt tutmayan 5 (beş) işletme sahibine tl idari para cezası kesilmiştir yılı içerisinde 5 adet hayvan hastalığı çıkışı olmuş olup mahallinde alınan idari ve fenni tedbirler sonucu yayılmadan söndürülmüştür. İlgili hastalıklar Akçaköyde Şarbon Osmaniye ve Sadıkkırı Şap Zafertepe ve Erenköy Çiçek hastalığıdır. Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi kapsamında Aslanapa İlçesi üretici isimleri ve ilgili projede yer alan küçükbaş hayvan sayıları: Adı Soyadı Adres Proje Kayıtlı Hayvan Sayısı Muammer DALAR Erenköy 112 Ramazan DALAR Erenköy 98 Refik PITIR Erenköy 88 Musa UZUN Merkez 173 TOPLAM 4 üretici 471

15 2013 yılı içerisinde İlçemizden; 3600 adet B.Baş 5037 adet K.Baş 44 adet arılı kovanın 2013 yılı içerisinde 130 adet kuduz şüpheli ısırık vakası Müdürlüğümüze ulaştırılmış, gerekli takip işleri müdürlüğümüzce yapılmıştır. İlçemizde bulunan 7 serbest veteriner hekim kliniğinde 2013 yılında yapılan suni tohumlama 5623 doz sperma kullanılmıştır yılı içerisinde Tazminatlı hastalıklar ve Anafilaktik Soka bağlı tazminat ödemeleri kapsamında Adı Soyadı Köyü Tazminat Sebebi Hayvan Sayısı Ödeme Miktarı Nurettin ULU Osmaniye Şap Anafilaktik Şok 1B.B Hayvan 3900 TL Taner ORHAN Yolçatı Şap Anafilaktik Şok 1 B.B Hayvan 3900 TL Erdoğan ÇAKIR Üçhüyük Şap Anafilaktik Şok 1 B.B Hayvan 3100 TL Zeki GERÇEK Yenikaraağaç Şap Anafilaktik Şok 1 B.B Hayvan 2500 TL Adem KAYIKÇI Sevdiğin Sığır Tüberkülozu 13 B.B Hayvan TL Aziz ERBAY Gökçeler Sığır Tüberkülozu 1 B.B Hayvan 1329 TL Turabi ORUÇ Altıntaş Sığır Tüberkülozu 5 B.B Hayvan 6759 TL 04-KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBESİ Çiftçi Eğitim ve Yayım Faaliyetleri: 2013 yılı içerisinde KKYD desteklemeleri, Sertifikalı Tohumluk Kullanımı, Meyve Ağaçlarında Budama Teknikleri, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Tarımsal Desteklemeler, Süt Sığırcılığı, Hayvancılık Kredileri, Tarım Sigortaları, Sertifikalı Tohum-Fidan Kullanımı Ve Desteklemeleri, Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile mücadele, Hayvan Nakilleri, Hayvancılık Desteklemeleri, Gıda güvenliği, dipkazan kullanımı, anız yakılmasının önlenmesi, toprak numunesi alınması, organik tarım, kuş gribi, biçerdöverle hasat ve gerekli görülen bitki hastalık zararlı konuları ile tarla faresi mücadelesi konularında köylerimizde çiftçi eğitim çalışmaları yapılmıştır. Tar-Gel Personeli Çalışmaları : 2007 yılında uygulamaya konulan TAR-GEL(Tarımsal Yayımın Geliştirilmesi) projesi kapsamında Müdürlüğümüzce belirlenen Zafertepe-Çalköy Beldesi ve Çayırbaşı Beldesinde 2 adet Ziraat Mühendisi Alibeyköy, Altıntaş Köyü ve Saraycık Köylerinde 3 Veteriner Hekim görev yapmaktadır. Yalnızasaray Köyünde görevli Ziraat Mühendisinin Çanakkale iline tayini çıkmış olup, Yalnızsaray Beşkarış ve yolçatı Bölgeleri boş durumdadır. Hizmet bölgeleri içerisindeki çiftçilerimize Müdürlüğümüz programları dahilinde danışmanlık hizmeti vermekte ve çiftçi eğitimleri düzenlemektedirler. Yem Bitkisi Desteklemesi : Hayvancılığın Desteklenmesi kapsamında değerlendirilen yem bitkisi desteklemesi için 2013 yılı içinde 332 üretici başvuruda bulunmuş, kontrol çalışmaları ile 8095,543 dekar alan için ,63 TL destekleme ödemesi yapılmıştır.

16 Tarımsal Destekleme ve Geliştirme Projeleri : ALTINTAŞ İLÇESİ 2013 YILI ÖZEL İDARE KAYNAKLI PROJE BİLGİLERİ Projenin Adı Sebzeciliği Geliştirme Projesi (Patates) Yem Bitkisi Destekleme Projesi (Yonca) Hisar Çeşidi Nohut Yetiştiriciliği Macar Fiğ Çilek Projenin Bütçesi (TL) Uygulandığı Yerler Altıntaş 4 Köy Altıntaş 6 Köy İl Özel İdare İl Özel İdare Genel Bütçe Altıntaş 8 Köy Altıntaş 18 Köy Altıntaş 4 Köy Alanı (Da) Tohum/Fide Miktarı kg kg kg Kg Fide 5 Yararlanan Çiftçi Sayısı 05-KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBESİ: Kooperatif ve Birlikler : İlçemizde 3 Adet Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 4 adet Sulama kooperatifi ve 1 adet Süt Üreticileri Birliği olmak üzere toplam 8 adet kooperatif ve birlik bulunmaktadır. Ancak bunlardan 3 adet Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 1 adet Sulama kooperatifi tasfiye halindedir. Bu kooperatiflerin genel kurul denetimleri Müdürlüğümüzce rutin olarak yapılmaktadır. Gübre Bayileri : İlçemizde 5 tane özel, 5 tane tüzel kuruluş olmak üzere toplam 10 adet Gübre Bayisi faaliyet göstermektedir. Gübre bayilerinin denetim ve kontrolleri ilgili mevzuatlar çerçevesinde rutin bir şekilde İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından yürütülmektedir. Kırsal Kalkınma Yatırımları Makine-Ekipman Destekleme Projesi : 2013 yılı KKYDP (Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projesi) kapsamında Altıntaş ilçemizden müracaat eden üreticilerimize 24 adet Mibzer, 12 adet Toprak Frezesi, 11 adet Saman Makinesi, 8 adet Pancar Söküm Makinesi, 7 adet Diskli Tırmık, 6 adet Slaj Makinesi, 5 adet Pülverizatör, 4 adet Taş Toplama Makinesi 3 Adet Çayır Biçme Makinesi, 3 Adet Çapa Makinesi ve 1 Adet El Traktörü olmak üzere toplam 84 adet Makine- Ekipman dağıtılmış, bu çiftçilerimiz % 50 Hibe Desteğinden faydalanarak toplam ,00 TL destekleme priminden yararlandırılmıştır.

17 06- GIDA VE YEM ŞUBESİ İlçemizde 28 adet yem bayii bulunmaktadır. İlgili yönetmelikler çerçevesinde denetlemeleri müdürlüğümüzce yapılmaktadır. İlçemizde 83 gıda satış yeri, 51 gıda toplu tüketim yeri, 17 gıda üretim yeri olmak üzere toplam 151 adet gıda işletmesi bulunmaktadır. Bunların dağılımına baktığımızda; İlçemizde 74 market-bakkal-süpermarket, 3 kasap, 9 lokanta, 42 kahvehane-cafe, 1 manav, 3 tekel bayi, 7 un fabrikası, 3 ekmek fırını, 2 büfe, 2 balık üretim ve yağ imalathanesi, 1 yemek fabrikası, 2 pastane, 2 sucuk imalathanesi bulunmaktadır. İlçe Müdürlüğümüzde Gıda Kontrolörü belgesi bulunan 2 personel bulunmaktadır. Gıda kontrol çalışmaları Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü nce yapılmaktadır. Denetlemelerle ilgili numune alma aparatları İlçe Müdürlüğümüzde bulunmadığından takipli programlar ve numune alma işlemleri Kütahya İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü nce yapılmaktadır. İlçe müdürlüğümüz teknik ekiplerince; 4 adet kasap denetimi, 2 adet olan içkili lokanta 4 adet denetim, 72 adet toplu tüketim yeri denetimi, 18 adet yem bayii denetimi, 45 adet köy- beldelerde toplu tüketim denetimi, yılbaşında 6 adet içki denetimi, 9 adet süt toplama merkezi denetimi olmak üzere 2013 yılında toplam 158 Adet denetim gerçekleştirilmiştir. Su Ürünleri kontrolleri kapsamında balık yasakları ile ilgili olarak kolluk kuvvetleri ile birlikte kontrol çalışmaları yıl boyu yapılmaktadır. 07- İDARİ MALİ İŞLER ŞUBESİ İlgili kanun ve yönetmelikler kapsamında personelimizin özlük ve maaş işlemleri yürütülmektedir. İlçe Müdürlüğümüzden 2013 yılı içinde 1 Ziraat Mühendisi, 1 Su Ürünleri Mühendisi (İlçe Müd V.) tayini çıkarak ayrılmışlardır. İlçe Müdürlüğümüze 2013 yılı içinde Kütahya Aslanapa dan Fatih YILDIZ İlçe Müdürü olarak gelmiştir. 1 tane ziraat mühendisi becayiş 1 tane veteriner hekim 2 adet memur, 1 tane 4/C sözleşmeli işci göreve başlamışlardır yılında Müdürlüğümüzce Döner Sermaye Faaliyetleri de İ.M.İ. şube faaliyetleri içerisinde devam etmiştir. İlçe Müdürlüğümüz ödenekleri İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü öngörü ve planlamaları dahilinde Bakanlık izinleri ile ilgili kanun ve yönetmelikler dahilinde yapılmaktadır.. F) TARIMSAL AVANTAJLAR VE DEZAVANTAJLAR 1- İlçemiz içerisinde bulunduğu Altıntaş Ovası Hububat tarımı için elverişli şartlar taşımakta olup, İlimiz hububat piyasasına yön vermektedir. 2- İlçenin İzmir karayolu üzerinde olması, yapımı tamamlanan havalimanı ve çevre illere yakın olması ürünlerin pazarlanması yönünden avantaj sağlayacağı düşünülmektedir. 3- İklim şartları nedeni ile polikültür tarım uygulanamamaktadır. 4- Sulama imkânları kısıtlıdır. Beşkarış barajının sulama kanallarının tamamlanması ile sulanan arazi miktarında önemli miktarda artış olacaktır.

18 G) İSTEK VE İHTİYAÇLAR 1. İlçe Tarımı açısından yapımına devam edilen Beşkarış Barajının sulama kanallarının bir an evvel tamamlanması gerekmektedir. 2. İlçemizin Mezbahane, soğuk hava deposu kurulmasına ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi gerekmektedir. 3. Çiftçilerimize örnek projeler uygulattırma konusunda ödenek sıkıntısı olmaktadır. SYDV ve İl Özel İdaresi kaynakları bu konuda etkinleştirilmelidir. 4. Çiftçilere Halk Eğitim Merkezleri ile işbirliği halinde düzenlenen eğitimler çeşitlendirilmelidir. 5. Çiftçilere yeni teknikleri göstermek ve tanıtmak amacı ile fuar, eğitim, panel vs. yapılacak olan geziler müdürlüğümüzce ilgili ödenek bulunmadığından desteklenememektedir. İlgili sektör kuruluşlarınca bu tarz faaliyetlere destek verilmelidir. 6. Müdürlüğümüzde 2 Ziraat Mühendisi, 2 Gıda Mühendisi, 1 Veteriner Hekim unvanlı personele ihtiyaç vardır. ALTINTAŞ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 2014 HEDEFLERİ: Hisar Nohut Çeşidinin Yaygınlaştırılması Ayva Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Elma Yetiştiriciliği Badem Yetiştiriciliği Yem Bitkisi Üretiminin Arttırılması Tahıl Üretim Çeşitliliğinin Arttırılması Sertifikalı Tohum Kullanımının Arttırılması Süt Sığırcılığı Geliştirme Projesi Besi Sığırcılığının Geliştirilmesi Projesi Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi Çilek Üretiminin Geliştirilmesi Projesi Tıbbı aromatik bitkiler yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi Arz ederim Fatih YILDIZ İlçe Müdür V.

A R A Z İ V A R L I Ğ I ALAN(Ha) PAYI(%) Tarım Arazisi (Kullanılmayan hali Araziler Dahil) (*) 254.960 44,7. Çayır Mera Alanı (*) 65.

A R A Z İ V A R L I Ğ I ALAN(Ha) PAYI(%) Tarım Arazisi (Kullanılmayan hali Araziler Dahil) (*) 254.960 44,7. Çayır Mera Alanı (*) 65. TARIMSAL YAPI 1. İlin Tarımsal Yapısı İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 28.651 çiftçi ailesinden 141.077 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2013 yılı Bitkisel ve Hayvansal in

Detaylı

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU HAZIRLAYAN DOÇ.DR.BERRİN FİLİZÖZ TOBB SİVAS İLİ AKADEMİK DANIŞMANI Sivas İli 28.6 bin metrekarelik toprağı ile ülkemizin toprak büyüklüğü sıralamasında 2. sıradadır.

Detaylı

1. TOKAT İLİ ARAZİ DAĞILIMI

1. TOKAT İLİ ARAZİ DAĞILIMI 1. TOKAT İLİ ARAZİ DAĞILIMI 1.1. ARAZİ KULLANIM DURUMU Tablo 1. Tokat İli Arazi Kullanım Durumu (2015) Grafik 1. Tokat İli Arazi Dağılımı (2015) ARAZİ DAĞILIMI ALAN (Ha) Tarımsal Arazi 372.303 % 36,82

Detaylı

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 03 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile

Detaylı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER A-HAYVANCILIK DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Bakanlar Kurulu Kararı MADDE 4- (1) Birime Destek 1 Sütçü ve kombine

Detaylı

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Yapılan çalışmalar 1- Çiftçi Kursları Sıra No 2014 YILI Kursun Konusu Açılan Kurs Sayısı Kursiyer Sayısı 1 Arıcılık Kursu 1 30 2 Süt

Detaylı

AKŞEHİR İLÇESİ TARIMSAL VERİLERİ

AKŞEHİR İLÇESİ TARIMSAL VERİLERİ AKŞEHİR İLÇESİ TARIMSAL VERİLERİ Hazırlayan Mücahit ORHAN 2011 -----1----- Yıl Toplam Alan (Dekar) =========== =========== TARIM ALANLARI Ekilen Tarla Alanı (Dekar) Nadas Alanı (Dekar) Sebze Bahçeleri

Detaylı

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 04 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama Besilik Materyal Üretim Desteği(baş) 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü

Detaylı

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 1 3 MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ Mazot Gübre Destekleme Ürün Grupları Destekleme Tutarı Tutarı Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları,9

Detaylı

www.sarkikaraagactarim.gov.tr skaraagactarim@hotmail.com

www.sarkikaraagactarim.gov.tr skaraagactarim@hotmail.com www.sarkikaraagactarim.gov.tr skaraagactarim@hotmail.com FAALİYETLERİMİZ 2011 YILI FAALİYETLERİMİZ PERSONEL LİSTESİ 1 İlçe Müdür V. 1 kişi 2 Mühendis 10 kişi (3 kişi 657 4/B li) 3 Veteriner Hekim 3 kişi

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLEMELER

TARIMSAL DESTEKLEMELER TARIMSAL DESTEKLEMELER Tarım sektörünün öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak, uygulanan politikaların etkinliğini artırmak ve sektörün bu politikalara uyumunu kolaylaştırmak amacıyla işletme

Detaylı

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR ERZURUM ġubat- 2010 İLİMİZİN GENEL DURUMU ARAZĠ DAĞILIMI ALAN ARAZĠNĠN CĠNSĠ (hektar) % ĠĢlenebilen Tarım arazisi 460.252 18,2 Çayır-Mera

Detaylı

1926

1926 1926 1926 2011 YILI BİRİME DESTEK MİKTARLARI ALAN BAZLI DESTEKLEMELER (TL/da) 1 Tütüne Alternatif Ürün Desteği 120 2 Toprak Analizi 2,5 3 Organik Tarım Tarla bitkileri, Sebze, Meyve 25 Hayvancılık,

Detaylı

SUNUM PLANI. 1. Konya Tarımının Yapısı. 2. Desteklemeler

SUNUM PLANI. 1. Konya Tarımının Yapısı. 2. Desteklemeler Şubat 2017 SUNUM PLANI 1. Konya Tarımının Yapısı 2. Desteklemeler Kaynak: TÜİK, 2015-2016 Tarla Bitkileri Ürün adı Konya Tarımının Yapısı (Öne Çıkan İlk 5 Ürün) Ekilen alan (da) 2015 2016 Üretim (ton)

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler FINDIK ÜRETİCİLERİ ALAN BAZLI GELİR DESTEGİ Fındık Desteği 170 İyi Tarım Uygulamaları Desteklemeleri Meyve- Sebze Örtü Altı Süs Bitkileri, Tıbbı Aromatik Bitkiler

Detaylı

İLKADIM GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI STRATEJİK PLAN VE ÇALIŞMA PROGRAMI

İLKADIM GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI STRATEJİK PLAN VE ÇALIŞMA PROGRAMI İLKADIM GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI STRATEJİK PLAN VE ÇALIŞMA PROGRAMI TOPLU TÜKETİM YERİ GIDA VE YEM BİRİMİ TOPLU SATIŞ YERİ 2014 YILI BAKANLIK VE VALİLİK STRATEJİ PLANLARINA GÖRE

Detaylı

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 05 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme (TL/baş) Suni Tohumlama (TL/baş) Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile etçi ırkların melezleri anaç sığır Etçi ırklar anaç

Detaylı

İLÇE MÜDÜRÜ 1 VETERİNER HEKİM 1 VETERİNER HEKİM(TARGEL) 7 ZİRAAT MÜHENDİSİ 2 ZİRAAT MÜHENDİSİ (TARGEL) 6 ZİRAAT TEKNİKERİ 1 MEMUR 1 İŞÇİ 1 HİZMET

İLÇE MÜDÜRÜ 1 VETERİNER HEKİM 1 VETERİNER HEKİM(TARGEL) 7 ZİRAAT MÜHENDİSİ 2 ZİRAAT MÜHENDİSİ (TARGEL) 6 ZİRAAT TEKNİKERİ 1 MEMUR 1 İŞÇİ 1 HİZMET İLÇE PERSONEL KADROSU FİİLEN ÇALIŞAN İLÇE MÜDÜRÜ 1 VETERİNER HEKİM 1 VETERİNER HEKİM(TARGEL) 7 ZİRAAT MÜHENDİSİ 2 ZİRAAT MÜHENDİSİ (TARGEL) 6 ZİRAAT TEKNİKERİ 1 MEMUR 1 İŞÇİ 1 HİZMET ALIMI TEMİZLİK GÖREVLİSİ

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

MURADİYE Nüfus Erkek Kadın Toplam Gürpınar Oran %52 % Kaynak: Tüik

MURADİYE Nüfus Erkek Kadın Toplam Gürpınar Oran %52 % Kaynak: Tüik Muradiye Tarihi: Muradiye, cumhuriyet ilanına kadar Kandahar ve Bargıri adıyla iki yerleşim birimi olarak anılırken cumhuriyet sonrası birleşerek Muradiye ismini almıştır. Tarihi ile ilgili fazla bilgi

Detaylı

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1 ADI Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemesi 1 Başvuru formu ve taahhütname, (EK 1) 2 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında alınan yetki belgesinin il/ilçe

Detaylı

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU 1.AMASYADA TARIMSAL YAPI İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 29.390 çiftçi ailesinden 146.948 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2011 yılı Bitkisel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

TARSUS TİCARET BORSASI

TARSUS TİCARET BORSASI TARIMDA ÖZET BÜLTEN 2015 2015 YILI TARIMIN ÖZETİ TARSUS TİCARET BORSASI TARIMDA 2015 YILI ÖZETİ İstatistik Kurumu nun 2015 bitkisel üretim verilerine göre;önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde

Detaylı

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, Genel Yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA HİZMETİN ADI NO ÇKS Kaydı İşlemleri 1 2 MGD Müracaatları Yem Bitkisi 3 Sertifikalı Fidan ve

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI 1 3071 Sayılı Kanun Gereğince Dilekçe Hakkının Kullanılması 2 Amatör Balıkçı Belgesi 20 Dakika 30 Gün 2-Bir Adet Vesikalık

Detaylı

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek.

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek. Çiftçiye, bu yıl verilecek tarımsal destekler belirlendi Bakanlar Kurulu'nun ''2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar''ı, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali ERGİN-ali.ergin@tarim.gov.tr HAZİRAN-2014 KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI

Detaylı

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA Tar-Yat Birimi Destekler 2014 2003 2015 DGD - 387,2 Milyon TL Mazot 14,9 Milyon TL 152,7 Milyon TL ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLER Kimyevi Gübre

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (tebliğ 2016/26) *BUZAĞI DESTEKLEMESİ *MALAK DESTEKLEMESİ *ANAÇ KOYUN VE KEÇİ DESTEKLEMESİ *ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ

Detaylı

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İşletme Kayıt Belgesi 2 Sertifikalı Fide/Fidan Kullanım Desteği İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2- Meslek odası

Detaylı

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Resmi Gazete Sayısı: 27305 SAYFA NO : 1 / 5 BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Amatör Balıkçılık Belgesi 2 Tarımsal İlaç Reçetesi 3 Anaç Sığır BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler

Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler 12 Mart 2011, ANTALYA Türkiye de tarım sektörü Temel Göstergeler Türkiye 2002 Tarım % Türkiye 2009 Tarım Nüfus (milyon)

Detaylı

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıt 1-Başvuru Dilekçesi 2-Çiftçi 3-Tapu Müdürlüğünden Kayıtlarımıza

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2003-2011 T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ

2003-2011 T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda sorunları

Detaylı

(A) 1-500 Anaç küçükbaş 80-TL/baş (B) 501 ve daha fazla Anaç 72-TL/baş

(A) 1-500 Anaç küçükbaş 80-TL/baş (B) 501 ve daha fazla Anaç 72-TL/baş 2016 YILINDA UYGULANACAK TARIMSAL DESTEKLER BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Amaç ve Kapsam 1. Tarımsal üretimde sertifikalı ve çevreye duyarlı üretimi yaygınlaştırmak, gıda ve yem güvenliğini, erkenciliği,

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir.

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir. Çaldıran Tarihçesi: İlçe birçok tarihi medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Medler, Bizanslılar, Urartular, İranlılar ve son olarak Osmanlı devleti bu ilçede hâkimiyet sürmüşlerdir. İlçenin tarih içerisindeki

Detaylı

Ekonomik Rapor Tablo 57. Kişi Başına Gayri Safi Yurt İçi Hasıla. Yıllar Nüfus (1) (000 Kişi) Türk Lirası ( )

Ekonomik Rapor Tablo 57. Kişi Başına Gayri Safi Yurt İçi Hasıla. Yıllar Nüfus (1) (000 Kişi) Türk Lirası ( ) Tablo 57. Kişi Başına Gayri Safi Yurt İçi Hasıla Yıllar Nüfus (1) (000 Kişi) Türk Lirası ( ) Cari Fiyatlarla (2) Sabit (1998 Yılı) Fiyatlarla Değişim ABD Doları ($) Değişim Türk Lirası ( ) Değişim 2009

Detaylı

BURSA DA TARIM Bursa - 2013

BURSA DA TARIM Bursa - 2013 BURSA DA TARIM Bursa - 2013 1-GENEL DURUM İdari ve Sosyo Ekonomik Yapı İlçe Sayısı 17 Büyükşehir belediye Sayısı İlçe Belediye sayısı Belde belediye sayısı 1 17 21 Toplam Köy Sayısı 661 Kaynak:Bursa Valiliği,2013

Detaylı

DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN

DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN AMASYA Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Ana Sınıf Ürün adı Alt Sınıf İL TARİH Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık) Tahıllar Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla 31.Mar Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık)

Detaylı

2000 Yılı Sonrası Reformu - I

2000 Yılı Sonrası Reformu - I 2000 Yılı Sonrası Reformu - I 2000 yılı sonrasında reform niteliğinde atılan adımlar: DGD desteklemede ana araç oldu DGD uygulamasına tüm yurtta geçilmesini öngören 2000/2172 sayılı BKK Oluşturulan Çiftçi

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZURUM

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZURUM T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZURUM Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN 2014 YILI MALİYETLERİ

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN 2014 YILI MALİYETLERİ T.C. TOKAT VALİLİĞİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ (NİKSAR İLÇESİ) BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN 2014 YILI MALİYETLERİ TOKAT-2015 İÇİNDEKİLER ÜRÜN ADI SAYFA NO

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN İZMİR

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN İZMİR T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN İZMİR Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BATMAN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BATMAN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BATMAN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN 2015 YILI MALİYETLERİ

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN 2015 YILI MALİYETLERİ T.C. TOKAT VALİLİĞİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ (PAZAR İLÇESİ) BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN 2015 YILI MALİYETLERİ TOKAT-2016 İÇİNDEKİLER ÜRÜN ADI SAYFA NO

Detaylı

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1)

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) 2- Nüfus cüzdanının

Detaylı

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ 2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ SUNUM İÇERİĞİ Türkiye de Tarım Tarımsal girdi politikaları Tarımsal kredi politikaları Tarımsal sulama politikaları Tarımda 2023 Vizyonu 2 TÜRKİYE

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 2 3 4 5 ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ İLK

Detaylı

AKSARAY İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNGİ 2014

AKSARAY İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNGİ 2014 AKSARAY İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNGİ 2014 VİZYONUMUZ Kıt su kaynaklarını sürdürülebilir yöntemlerle kullanan, Bölgesel ve ulusal düzeyde enerji bitkileri üretimi ve ticaretinde farkındalık

Detaylı

TARIM. 2013 2005 2010 2013 Ürünler Ekilen. Ekilen. Ekilen. Üretim(ton) Üretim(ton) alan(da) alan(da) alan(da) Tahıllar

TARIM. 2013 2005 2010 2013 Ürünler Ekilen. Ekilen. Ekilen. Üretim(ton) Üretim(ton) alan(da) alan(da) alan(da) Tahıllar TARIM Bölgesi nde ve de Tahıllar ve Diğer Bitkisel in Alan ve Üretim Miktarları (Seçilmiş ) 2005-2010-2013 TÜRKİYE 2005 2010 2013 2005 2010 2013 Tahıllar / TÜRKİYE (%) 2005 2010 2013 Buğday (Durum) 5.907.280

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BURDUR

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BURDUR T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BURDUR Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 06 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ 3 4 Buzağı/Malak Çoban (Sürü Yöneticisi) İstihdam 4 ay ve üzeri buzağı/malak (8 İl) 350 TL/baş Soy kütüğü (8 İl) Döl kontrolü 500 TL/baş 50 (ilave)

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 6,743.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 6,743. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 4 ARPA YEMLİK MTS 0.82 0.82 0.874 8,250.00 KG 6,743.46 2 ARPA YEMLİK ı: 6,743.46 2 ARPA TOHUMLUK ARPA TOHUMLUK MTS 0.75 0.75 0.7500 9,780.00 KG 7,335.00 3 ARPA TOHUMLUK

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı 22.11.2016 / ERZURUM TARIMSAL DESTEKLEMELER Bilgehan ÖZEN Ziraat Yüksek Mühendisi HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tel : 0312 258 73 47 Faks : 0312 258 73 43

Detaylı

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır.

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır. İzmir İlinin Son 5 Yıllık Dönemde Tarımsal Yapısı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ İzmir, sahip olduğu tarım potansiyeli ve üretimi ile ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Halen Türkiye de üretilen; enginarın

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

TARIMSAL DESTEKLER DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TARIMSAL DESTEKLER DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Ankara -21 Ekim 2015 TARIMSAL DESTEKLER Sunum Planı 1- Türkiye Tarımı Genel Bilgiler 2- Tarımsal Destekleme Mevzuatı 3- Destekleme Kalemleri

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI S. NO 1 2 HĠZMETĠN ADI ÇKS İlk Kayıt (Çiftçi Kayıt Sis.) ÇKS Kaydı Güncellemesi ĠSTENEN BELGELER 1-Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC.Kimlik

Detaylı

2000 Sonrasında Tarım Kanunu ve Getirdikleri

2000 Sonrasında Tarım Kanunu ve Getirdikleri 2000 Sonrasında Tarım Kanunu ve Getirdikleri Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plan ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için gerekli politikaların tespit edilmesi ve

Detaylı

2015 TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEKLEMELERİ

2015 TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEKLEMELERİ 2015 TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEKLEMELERİ 2015 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR (*) Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak,

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. EKONOMİK YATIRIMLAR DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI III. MAKİNE

Detaylı

T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 606,612.

T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 606,612. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-20 ARPA YEMLİK MTS 0.87 0.7378 1,573,107.00 KG 1,160,623.67 61 ARPA YEMLİK TTS 0.68 1.05 0.7505 741,060.00 KG 556,193.50 28 ARPA YEMLİK ı: 1,716,817.17 89 ARPA BEYAZ

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2014 YILI Türkiye İstatistik Kurumu 25/12/2014 tarihinde 2014 yılı Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre; Tahıllar ve diğer

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2011 Yılı (1. Tahmin Sonuçlarına göre) Bitkisel Üretim ve Bitkisel Ürün Denge İstatistikleri I. Bitkisel Üretim Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 26/08/2011 tarihinde

Detaylı

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65 Tarım Alanları 1990 2000 2002 2006 2009 2010 2011 2012 (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,678.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,678. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01//2016 T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0.72 0.72 0.7200 3,720.00 KG 2,678.40 1 ARPA YEMLİK ı: 2,678.40 1 ARPA ı 2,678.40 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.13 0.15 0.1450 2,262,823.00

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2. TAHMİN 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 28/10/2016 tarihinde 2016 yılı 2. Tahmin Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2016 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre artacağı;

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EYLÜL 06 BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,68,00 0,79 8..96 KG 6.98.78,89 HMS BUĞDAY 0,7 0,88 0,8.78.690 KG.6.98,79 HTS BUĞDAY 0,8 0,99 0,90 69.98 KG.,9 KOOP.A

Detaylı

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUM İLİ TARIMSAL VERİLERİ

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUM İLİ TARIMSAL VERİLERİ T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUM İLİ TARIMSAL VERİLERİ ÇORUM TARIMI Çorum İlinde Tarım, halkın 1, derecede geçim kaynağını teşkil eden iktisadi bir sektördür. İlimizin yüz

Detaylı

ERCİŞ Erciş in Tarihçesi:

ERCİŞ Erciş in Tarihçesi: Erciş in Tarihçesi: Erciş in de içinde bulunduğu Van Gölü havzasının geçmişi tarih öncesi dönemlere kadar inmektedir. Bölgede Neolitik yerleşmeler konusunda bilgi olmamasına rağmen Tilkitepe Höyüğü, Edremit,

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2010 Yılı Bitkisel Üretim ve Bitkisel Ürün Denge İstatistikleri I. Bitkisel Üretim Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 25/03/2011 tarihinde açıklanan, 2010 yılı Bitkisel

Detaylı

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 25/12/2015 tarihinde 2015 yılı Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2015 yılında bir önceki yıla göre üretim miktarları; Tahıllar ve diğer

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.7000 16,500.00 KG 11,550.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.7000 16,500.00 KG 11,550. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 4 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.70 0.7000 6,500.00 KG,550.00 ARPA YEMLİK ı:,550.00 ARPA ı,550.00 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.0 3.42 0.3758 372,799.59 KG 40,080.28 3 MISIR

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN AYDIN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN AYDIN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN AYDIN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM 16.01.2005 / 25702 16 Ocak 2005 Resmî Gazete Sayı : 25702 YÖNETMELİK Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı

Bölüm 5. Tarım Politikası

Bölüm 5. Tarım Politikası Bölüm 5. Tarım Politikası Tarım Politikasının Tanımı ve Konusu Tarım Politikasının Amaçları Tarım Politikasının Araçları Desteklenecek Ürünlerin Nitelikleri Destekleme Fiyat Yöntemlerinin Değerlendirilmesi

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN

AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN YILLIK BÜLT Sayfa No: 1 BÜLT YILI : 2015 GÖR MADDELERİN TOPLAM HACMİ HUBUBAT ÜRÜNLERİ BUĞDAY Buğday 0,56 1,00 0,81 11.846.072,00 Kg 9.595.663,45 TGT 162 Buğday 0,75 0,82 0,77 18.512.140,00 Kg 14.272.294,87

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,100.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,100. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.70 0.7000 3,000.00 KG 2,100.00 1 ARPA YEMLİK ı: 2,100.00 1 ARPA ı 2,100.00 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.13 0.15 0.1357 1,245,411.00 KG

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1, HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/201 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.90 0.90 0.9021 28,80.00 KG 26,043.10 1 ARPA YEMLİK TTS 0.95 0.95 0.9500 26,910.00 KG 25,564.50 1 ARPA YEMLİK ı: 51,60.60 2 ARPA ı 51,60.60

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.12 0.50 0.1389 175,060.00 KG 24,320.80 4 MISIR MTS 1.75 1.75 1.7500 4,571.00 KG 7,999.25 16 MISIR MTS 1.00 1.00 1.0000 2,755.00 AD 2,755.00 1 MISIR

Detaylı

İlçe Sayısı Merkez İlçe Sayısı Büyükşehir belediye Sayısı İlçe Belediye sayısı Belde belediye sayısı. 17 7 1 17 21 Toplam Köy Sayısı 661

İlçe Sayısı Merkez İlçe Sayısı Büyükşehir belediye Sayısı İlçe Belediye sayısı Belde belediye sayısı. 17 7 1 17 21 Toplam Köy Sayısı 661 Bursa 2013 İdari Yapı İlçe Sayısı Merkez İlçe Sayısı Büyükşehir belediye Sayısı İlçe Belediye sayısı Belde belediye sayısı 17 7 1 17 21 Toplam Köy Sayısı 661 Kaynak:Bursa Valiliği 2012 Yılı Nüfus Verileri

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,955.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,955. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.4 0.4 0.441 33,00 KG 17,9.00 1 ARPA YEMLİK MTS 9. 10.22 9.6042 2,843.00 AD 27,304.78 6 ARPA YEMLİK ı: 4,29.78 7 ARPA ı 4,29.78 7 DARI NATÜREL

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73, 01/0/2018 HUBUBAT. MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.30 0.30 0.3000 45,48.29 KG 13,24.49 1 MISIR BEYAZ MTS 3.31 3.31 3.3128 293.00 KG 90.65 1 MISIR KIRIK MTS 4.00 4.00 4.0000 15.00 KG 60.00

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2. TAHMİN 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 23/10/2014 tarihinde 2014 yılı 2. Tahmin Bitkisel Üretim haber bültenini yayımladı. 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre;

Detaylı

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ BOLVADİN TİCARET BORSASI. Şube Adı: Sayfa: 1-11 Maddelerin Cins ve Nev'ileri.

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ BOLVADİN TİCARET BORSASI. Şube Adı: Sayfa: 1-11 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. - 3/2/204 Sayfa: - HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.40 0.80 0.6629 3,88,005.00 KG 2,3,455.5 34 ARPA YEMLİK MTS 680.00 680.00 680.0000 30.00 TON 20,400.00 ARPA YEMLİK TTS 0.62 0.85 0.6963,037,840.00

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 72,524.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 72,524. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 3/07/206 T.C. Sayfa: - 4 ARPA YEMLİK MTS 0.72 0.75 0.7384 37,060.00 KG 27,364.38 2 ARPA YEMLİK TTS 0.83 0.83 0.8300 24,490.00 KG 20,326.70 2 ARPA YEMLİK ı: 47,69.08 4 ARPA ı

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR 2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, uygulanan politikaların

Detaylı