T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R"

Transkript

1 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında kentsel sit alanında kalan, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan tescilli Selimiye Camii bahçesinde bulunan 10 (on) adet ağacın budanması istemine ilişkin Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü nün tarih ve 204 sayılı yazısı, yazı eki Edirne Orman İşletme Müdürlüğü nün tarihli raporu, Kurulumuzun tarih ve 1348 sayılı kararı ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında kentsel sit alanında kalan, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan tescilli Selimiye Camii bahçesinde bulunan 10 (on) adet ağacın Edirne Orman İşletme Müdürlüğü raporu doğrultusunda budama tekniğine uygun olarak budanmasında sakınca olmadığına karar verildi.

2 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit etkileme geçiş alanında kalan, Türkoğlu Mahallesi, 2 pafta, 3 ada, 24 parselde Sultan Murathan Sani Vakfı adına kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 734 sayılı kararı ile rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri uygun bulunan, Anıt Eser olarak tescilli (1. Grup) Dar-ül Hadis Camiinin bahçe döşeme kaplamalarının değiştirilmesi istemine ilişkin Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünün gün ve /2861 sayılı yazısı ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit etkileme geçiş alanında kalan, Türkoğlu Mahallesi, 2 pafta, 3 ada, 24 parselde Sultan Murathan Sani Vakfı adına kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 734 sayılı kararı ile rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri uygun bulunan, Anıt Eser olarak tescilli (1. Grup) Dar-ül Hadis Camiinin kilitli parke taşı olan bahçe döşeme kaplamalarının onaylı vaziyet planında form ve karakter bozulmadan yonu taş döşeme ile değiştirilmesinin uygun olduğuna, uygulamanın 2863 sayılı yasanın 10. Maddesi doğrultusunda yapılmasına, uygulama sonrası hazırlanacak rapor ve fotoğrafların Kurulumuza sunulmasına karar verildi.

3 Toplantı Tarihi-No : Karar Tarihi ve No : Toplantı Yeri EDİRNE Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit alanı içinde kalan, Yahşifakih Mahallesi, 10 pafta, 76 ada, 45 ve 46 parsellerde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Koruma Kurulumuzun gün ve 250 sayılı kararı ile tescil edilen, Anıt Eser olarak tescilli Ali Paşa Çarşısı dış dükkanlarından olan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 239 sayılı kararı ile rölövesi uygun bulunan ve 2. Grup yapı olarak belirlenen, Kurulumuzun gün ve 359 sayılı kararı ile restitüsyon ve restorasyon projeleri uygun bulunan taşınmazlara ait Koruma Bölge Kurulumuzun aldığı gün ve 801 sayılı kararı doğrultusunda restorasyon uygulamasının tamamlandığı ve doğal gaz bağlantısı yapılmasına yönelik hazırlanan doğalgaz projesinin değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığının gün ve /5374 sayılı yazısı ve raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit alanı içinde kalan, Yahşifakih Mahallesi, 10 pafta, 76 ada, 45 ve 46 parsellerde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Koruma Kurulumuzun gün ve 250 sayılı kararı ile tescil edilen, Anıt Eser olarak tescilli Ali Paşa Çarşısı dış dükkanlarından olan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 239 sayılı kararı ile rölövesi uygun bulunan ve 2. Grup yapı olarak belirlenen, Kurulumuzun gün ve 359 sayılı kararı ile restitüsyon ve restorasyon projeleri uygun bulunan taşınmazlara ait Koruma Bölge Kurulumuzun aldığı gün ve 801 sayılı kararı doğrultusunda restorasyon uygulamasının tamamlandığı anlaşıldığından doğal gaz bağlantısı yapılmasına yönelik hazırlanan doğalgaz projesinin uygun olduğuna karar verildi.

4 T.C. Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne ili, Merkez ilçesi, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel ve 3. Derece arkeolojik sit alanında kalan Mimar Sinan mahallesi, İzmir caddesi, 15 pafta, 135 ada, 30 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan ve Kurulumuzun gün ve 240 sayılı kararı ile rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri uygun bulunan 2. Grup tescilli yapı olarak tescilli sivil mimarlık örneği taşınmaza ait hazırlanan kalemişi projelerinin değerlendirilmesi istemine ilişkin ilgilisinin günlü başvurusu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Merkez ilçesi, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel ve 3. Derece arkeolojik sit alanında kalan Mimar Sinan mahallesi, İzmir caddesi, 15 pafta, 135 ada, 30 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan ve Kurulumuzun gün ve 240 sayılı kararı ile rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri uygun bulunan 2. Grup tescilli yapı olarak tescilli sivil mimarlık örneği taşınmaza ait hazırlanan kalemişi projelerinin; kalemişlerinin özgün kısımlarının korunmasına yönelik konservasyonun yapılması kaydıyla uygun olduğuna karar verildi.

5 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1692 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel ve 3. Derece arkeolojik sit alanında kalan, mülkiyetleri İl Özel İdaresi adına kayıtlı bulunan, Dilaverbey Mahallesi, Balıkpazarı Caddesi, 6 pafta, 46 ada, 3 parselde yer alan (1. Grup yapı) tescilli Eski Vali Konağı binası ile bahçesi olan 1-2 ve 11 parsellerin Edirne Belediye Başkanlığı Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere Belediyeye ait (1. Derece arkeolojik sit alanında kalan 685 ada, ) taşınmazlarla trampasının yapılmasına ilişkin Edirne İl Özel İdaresinin gün ve Otomatik/188 sayılı, gün ve sayılı yazıları, Edirne Belediye Başkanlığının gün ve / /28 sayılı yazısı ile Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 416 sayılı, gün ve 1664 sayılı kararları ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1692 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel ve 3. Derece arkeolojik sit alanında kalan, mülkiyetleri İl Özel İdaresi adına kayıtlı bulunan, Dilaverbey Mahallesi, Balıkpazarı Caddesi, 6 pafta, 46 ada, 3 parselde yer alan (1. Grup yapı) tescilli Eski Vali Konağı binası ile bahçesi olan 1-2 ve 11 parsellerin Edirne Belediye Başkanlığı Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere Belediyeye ait ait (1. Derece arkeolojik sit alanında kalan 685 ada, ) taşınmazlarla trampasının yapılmasının; tescilli Eski Vali Konağı binasının Koruma Yüksek Kurulunun gün ve 660 sayılı ilke kararı doğrultusunda onarımına yönelik rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazırlanması ve Belediye Hizmet Binası olarak kullanılması koşulu ile uygun olduğuna karar verildi.

6 Toplantı Tarihi-No: Karar Tarihi ve No: T.C Toplantı Yeri EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Yahşifakih Mahallesi, Kulekapı Caddesi, 9 pafta, 71 ada, 15 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel ve 3. derece arkeolojik sit alanı içinde yer alan korunması gerekli sivil mimarlık örneği (2. grup yapı) olarak tescilli taşınmaza ait Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1935 sayılı kararı gereği yeniden hazırlanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ile rölöve+restitüsyon+restorasyon raporunun değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığı nın tarih ve / /5424 sayılı yazısı, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1666 sayılı kararı ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, Yahşifakih Mahallesi, Kulekapı Caddesi, 9 pafta, 71 ada, 15 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel ve 3. derece arkeolojik sit alanı içinde yer alan korunması gerekli sivil mimarlık örneği (2. grup yapı) olarak tescilli taşınmaza ait Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1935 sayılı kararı gereği yeniden hazırlanan rölövenin uygun olduğuna, restitüsyon ve restorasyon projelerinin; hazırlanmakta olan Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonunun Koruma Bölge Kurulumuzca uygun bulunmasından sonra değerlendirilebileceğine karar verildi.

7 T.C. Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne ili, Merkez ilçesi, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit alanında kalan, Babademirtaş mahallesi, Hürriyet meydanı, 250 ada, 1 parselde yer alan taşınmazla ilgili olarak Davacı Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Bakanlığımız aleyhine Edirne İdare Mahkemesinin 2014/337 Esasında açılan davada verilen tarih ve K:2014/1025 sayılı kararına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinin gün ve /653 sayılı yazısı okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Merkez ilçesi, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit alanında kalan, Babademirtaş mahallesi, Hürriyet meydanı, 250 ada, 1 parselde yer alan taşınmazla ilgili olarak Davacı Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Bakanlığımız aleyhine Edirne İdare Mahkemesinin 2014/337 Esasında açılan davada verilen tarih ve K:2014/1025 sayılı kararına yasal zorunluluk nedeniyle uyulmasına, Kurulumuzun gün ve 1900 sayılı kararının geçerli olduğuna, sözkonusu alana ilişkin Belediyesince plan tadilatının hazırlanarak Kurulumuza sunulmasına karar verildi.

8 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Mumcular Mahallesi,, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında Kentsel ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında kalan 685 Ada, parsellerin Edirne Valiliği ile karşılıklı trampa edilmesi amacıyla mülkiyeti Edime Vilayeti adına kayıtlı bulunan Edirne Merkez Dilaverbey Mahallesi 6 Pafta, 46 Ada, Parsel: sayılı taşınmazlar ile 3 parselde (Eski Vali Konağı olarak) tescili bulunan taşınmazın bedel farkı gözetmeksizin karşılıklı trampasının yapılması konusunun 2863 Sayılı Kanunun 13. Maddesi gereğince değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün tarih ve 27 sayılı yazısı ve ekleri, raportörün raporu okundu, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonucunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, Mumcular Mahallesi,, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında Kentsel ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında kalan 685 Ada, parsellerin Edirne Valiliği ile karşılıklı trampa edilmesi amacıyla mülkiyeti Edime Vilayeti adına kayıtlı bulunan Edirne Merkez Dilaverbey Mahallesi 6 Pafta, 46 Ada, Parsel: sayılı taşınmazlar ile 3 parselde (Eski Vali Konağı olarak) tescili bulunan taşınmazın bedel farkı gözetmeksizin karşılıklı trampasının yapılmasının, söz konusu parsellerin 2863 Sayılı Yasanın 13. ve 14. maddelerine ilişkin hazırlanan yönerge doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmesi koşuluyla uygun olduğuna karar verildi.

9 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Çukurçayır Mevkii, Kurulumuzun tarih ve 861 sayılı kararı ile sınırları belirlenen 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içerisinde, pafta, 1286 Ada, 1 Parselde Edirne Belediyesi mülkiyetine kayıtlı bulunan ve Edirne Belediyesi Meclisinin tarih ve 329 sayılı kararı ile koordinatları belirtilen alanın 25 yıl süre ile Edirne Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bedelsiz tahsisinin değerlendirilmesine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün tarih ve 439 sayılı yazısı ve ekleri, raportörün raporu okundu, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonucunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, Çukurçayır Mevkii, Kurulumuzun tarih ve 861 sayılı kararı ile sınırları belirlenen 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içerisinde, pafta, 1286 Ada, 1 Parselde Edirne Belediyesi mülkiyetine kayıtlı bulunan ve Edirne Belediyesi Meclisinin tarih ve 329 sayılı kararı ile koordinatları belirtilen alanın 25 yıl süre ile Edirne Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bedelsiz tahsisinin 2863 Sayılı Yasanın 13 ve 14 üncü Maddeleri Gereğince Yürütülen İşlemlere İlişkin Yönergede bahsi geçen evrakların iletilmesinden sonra konunun değerlendirilebileceğine karar verildi.

10 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararıyla uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı içinde, sit alanı dışında kalan, Kuşçudoğan Mahallesi, Vakıf Mülkiyetine kayıtlı bulunan, 64/2 pafta, 248 ada, 2 parselde yer alan 1. grup yapı olarak tescilli Beylerbeyi Türbesinin bahçesindeki 64/2 pafta, 246 ada, 1 parselde yer alan mezarlara ve duvara zarar verdiği belirtilen 3 adet çitlenbik ağacının kesilmesi istemine ilişkin Kurulumuzun tarih ve 2086 sayılı kararı gereği alan tarihinde yerinde incelendi, yapılan inceleme sonucunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararıyla uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı içinde, sit alanı dışında kalan, Kuşçudoğan Mahallesi, Vakıf Mülkiyetine kayıtlı bulunan, 64/2 pafta, 248 ada, 2 parselde yer alan 1. grup yapı olarak tescilli Beylerbeyi Türbesinin bahçesindeki 64/2 pafta, 246 ada, 1 parselde yer alan mezarlara ve duvara zarar verdiği belirtilen 3 adet çitlenbik ağacının kesilmesi istemine ilişkin Kurulumuzun tarih ve 2086 sayılı kararı gereği alan tarihinde yapılan yerinde inceleme sonucunda, 3 adet çitlenbik ağacının Türbe haziresi duvarına zarar vermediği anlaşıldığından kesilmesinin uygun olmadığına karar verildi.

11 Toplantı Tarihi-No: Karar Tarihi ve No: T.C Toplantı Yeri EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Mumcular Mahallesi, 18 pafta, 681 ada, 44 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel ve 3. derece arkeolojik sit alanı içinde, korunması gerekli sivil mimarlık örneği olarak tescilli taşınmazların bitişiğinde yer alan taşınmaz üzerinde Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1529 sayılı kararı ile mimari projesi uygun bulunarak yapımına başlanan inşaata ait hazırlanan tadilat projesinin değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığının tarih ve / /5852 sayılı yazısı, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 325 sayılı kararı ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, Mumcular Mahallesi, 18 pafta, 681 ada, 44 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel ve 3. derece arkeolojik sit alanı içinde, korunması gerekli sivil mimarlık örneği olarak tescilli taşınmazların bitişiğinde yer alan taşınmaz üzerinde Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1529 sayılı kararı ile mimari projesi uygun bulunarak yapımına başlanan inşaata ait hazırlanan tadilat projesinin uygun olduğuna karar verildi.

12 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit alanında ve 3.Derece arkeolojik sit alanında kalan, Mumcular Mahallesi, 17 pafta, 182 ada, 4 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Kurulumuzun gün ve 3185 sayılı kararı ile 2. Grup yapı olarak tescil edilen, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 734 sayılı kararı ile rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri uygun bulunan taşınmaza ait hazırlanan tadilatlı restorasyon projesinin değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığının gün ve / /5644 sayılı yazısı, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1135 sayılı kararı ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit alanında ve 3.Derece arkeolojik sit alanında kalan, Mumcular Mahallesi, 17 pafta, 182 ada, 4 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Kurulumuzun gün ve 3185 sayılı kararı ile 2. Grup yapı olarak tescil edilen, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 734 sayılı kararı ile rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri uygun bulunan taşınmaza ait hazırlanan tadilatlı restorasyon projesinin değerlendirilebilmesi için; uygulama esnasında ortaya çıkan değişiklikleride içerecek şekilde hazırlanması gerektiğine karar verildi.

13 Toplantı Tarihi-No : Karar Tarihi ve No : Toplantı Yeri EDİRNE Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit ve 3. Derece arkeolojik sit alanı içinde kalan, Yahşifakih Mahallesi, Direk Çarşısı, 76 ada, 10 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Anıt Eser olarak tescilli Ali Paşa dış dükkanlarından olan tescilli taşınmaza ait hazırlanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığının gün ve / /5645 sayılı yazısı, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 3628 sayılı kararı ve raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında kentsel sit ve 3. Derece arkeolojik sit alanı içinde kalan, Yahşifakih Mahallesi, Direk Çarşısı, 76 ada, 10 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Anıt Eser olarak tescilli Ali Paşa dış dükkanlarından olan tescilli taşınmaza ait hazırlanan rölövenin uygun olduğuna, restitüsyon ve restorasyon projesi ile raporlarının yapının dönemsel analizleri yapılarak, bilgi ve belge araştırmasına dayalı yeniden hazırlanması gerektiğine karar verildi.

14 Toplantı Tarihi-No: Karar Tarihi ve No: T.C Toplantı Yeri EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Yancıkçı Şahin Mahallesi, Şeyh Çelebi Karadut Sokağı, 43 pafta, 496 ada, 35 (eski parseller) parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, sit alanı dışında, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 2796 sayılı kararı ile sınırları belirlenen anıt eser olarak tescilli Şeyh Çelebi Camii koruma alanı içinde yer alan taşınmaz üzerinde Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1441 sayılı kararı ile mimari projesi uygun bulunarak yapımına başlanan inşaata ait hazırlanan tadilat projesinin değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığının tarih / /6085 sayılı yazısı, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1024 sayılı, tarih ve 1302 sayılı kararları ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, Yancıkçı Şahin Mahallesi, Şeyh Çelebi Karadut Sokağı, 43 pafta, 496 ada, 35 (eski parseller) parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, sit alanı dışında, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 2796 sayılı kararı ile sınırları belirlenen anıt eser olarak tescilli Şeyh Çelebi Camii koruma alanı içinde yer alan taşınmaz üzerinde Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1441 sayılı kararı ile mimari projesi uygun bulunarak yapımına başlanan inşaata ait hazırlanan tadilat projesinin cepheler açısından uygun olmadığına, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1441 sayılı kararı ile uygun bulunan mimari projesindeki cephelerin uygulanmasına karar verildi.

15 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, sit alanı dışında, Abdurrahman Mahallesi, anıtsal mimarlık örneği olarak tescilli Süle Çelebi Camii bitişiğinde yer alan, 599 ada parsellerde şahıs mülkiyetine kayıtlı bulunan tescilsiz taşınmazlara ait plan değişikliğinin ada bazında hazırlanmasının mümkün olmadığı gerekçesiyle Kurulumuzun gün ve 1219 sayılı kararı gereği hazırlanan plan değişikliğinin yeniden değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığının gün ve 1671 sayılı yazısı, Kurulumuzun gün ve 1626 sayılı, gün ve 1671 sayılı kararları ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, sit alanı dışında, Abdurrahman Mahallesi, anıtsal mimarlık örneği olarak tescilli Süle Çelebi Camii bitişiğinde yer alan, 599 ada parsellerde şahıs mülkiyetine kayıtlı bulunan tescilsiz taşınmazlara ait plan değişikliğinin uygun olmadığına, 599 ada parselleri içeren 8 parselin dini tesis alanında bırakıldığı, Süle Çelebi Camiinde kadastral sınırlara uyularak ada kenar çizgisinin belirlendiği, 4 ve 9 parsellerde yapılanma öngören plan değişikliğinin hazırlanarak Kurulumuza sunulmasına karar verildi.

16 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında Kentsel Sit Alanında kalan, Kevseç Balaban Mahallesi, tescilli sivil mimarlık örneği taşınmaza cephe veren, şahıs mülkiyetine kayıtlı, 499 ada, 25 ve 27 parsellerde ki tescilsiz taşınmazların yıkılması istemine ilişkin Kurulumuzun gün ve 2094 sayılı kararı gereği taşınmazlar tarihinde yerinde incelendi, yapılan inceleme sonunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında Kentsel Sit Alanında kalan, Kevseç Balaban Mahallesi, tescilli sivil mimarlık örneği taşınmaza cephe veren, şahıs mülkiyetine kayıtlı, 499 ada, 25 ve 27 parsellerde ki tescilsiz taşınmazlar Kurulumuzun gün ve 2094 sayılı kararı gereği tarihinde yerinde incelendi, yapılan inceleme sonucunda; 25 parseldeki yapı hazırlanmakta olan koruma amaçlı imar planı analiz çalışmalarında planda korunacak yapılar içinde yer aldığından yapının yıkılmasının uygun olmadığına, 27 parselde yer alan yapıların 2863 sayılı yasa kapsamına giren özellikler taşımaması nedeniyle 25 parseldeki yapı ile karşısındaki tescilli yapıya zarar vermeden ve gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıkılmasında sakınca olmadığına karar verildi.

17 T.C. Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne ili, Merkez ilçesi, Kurulumuzun gün ve 1492 sayılı kararı ile sınırları belirlenen kentsel sit alanı içinde kalan, Karaağaç mahallesi, Bahariye caddesi, 86 pafta, 905 ada, 4 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan mevcut tek katlı taşınmaz üzerine 1 kat ilave yapılması istemi ile ilgili olarak hazırlanan mimari projenin değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığının gün ve / /5396 sayılı yazısı okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Merkez ilçesi, Kurulumuzun gün ve 1492 sayılı kararı ile sınırları belirlenen kentsel sit alanı içinde kalan, Karaağaç mahallesi, Bahariye caddesi, 86 pafta, 905 ada, 4 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan mevcut tek katlı taşınmaz üzerine 1 kat ilave yapılması istemi ile ilgili olarak hazırlanan mimari projenin uygun olmadığına, alternatif cephe önerileri ile birlikte yeniden hazırlanarak Kurulumuza sunulmasına karar verildi.

18 Toplantı Tarihi-No: Karar Tarihi ve No: T.C Toplantı Yeri EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Çavuşbey Mahallesi, Mumcular Sokağı, 685 ada, 47 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında 1. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı içinde yer alan korunması gerekli sivil mimarlık örneği olarak tescilli (2. grup yapı) taşınmaza doğalgaz kombi sistemi kurulması ile ilgili hazırlanan doğalgaz tesisatı projesinin değerlendirilmesi istemine ilişkin Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. nin tarihli yazısı ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, Çavuşbey Mahallesi, Mumcular Sokağı, 685 ada, 47 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Edirne Koruma Amaçlı İmar Planında 1. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı içinde yer alan korunması gerekli sivil mimarlık örneği olarak tescilli (2. grup yapı) taşınmaza doğalgaz kombi sistemi kurulması ile ilgili hazırlanan doğalgaz tesisatı projesinin uygulanmasında sakınca olmadığına, rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazırlanarak Kurulumuza sunulmasına karar verildi.

19 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Medrese Alibey Mahallesi, sit alanı dışında kalan, tescilli 471 Ada, 6 parselde bulunan Medrese Alibey Camiine bitişik konumda bulunan, 471 Ada, 17 parselde yer alan, Edirne İl Özel İdaresi mülkiyetine kayıtlı taşınmazın, yıkılması ve intifa tesisi hakkı işlemi için Kurulumuzun tarih ve 2104 sayılı kararında sehven 471 Ada, 17 Parsel yerine 417 Ada, 17 Parsel yazılmış olan kadastral bilgi düzeltmesine ilişkin raportörün raporu okundu, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonunda ; Edirne İli, Merkez İlçesi, Medrese Alibey Mahallesi, sit alanı dışında kalan, tescilli 471 Ada, 6 parselde bulunan Medrese Alibey Camiine bitişik konumda bulunan, 471 Ada, 17 parselde yer alan tescilsiz taşınmazın güvenlik önlemleri alınarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü denetiminde yıkılmasında sakınca olmadığına, Vakıflar Genel Müdürlüğüne intifa hakkı tesisinin uygun olduğuna, Kurulumuzun tarih ve 2104 sayılı kararında; sehven yazılan 417 Ada, 17 parselin 471 Ada, 17 parsel olarak düzeltilmesinin uygun olduğuna karar verildi.

20 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, sit alanı dışında kalan, Medrese Alibey Mahallesi, 472 ada, 10 parseldeki tescilli sivil mimarlık örneği taşınmaza cephe veren, şahıs mülkiyetine kayıtlı, 471 ada, 12 parselde yer alan taşınmazın yıkılması istemine ilişkin Edirne Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün tarih ve 5767 sayılı yazısı ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Merkez İlçesi, sit alanı dışında kalan, Medrese Alibey Mahallesi, 472 ada, 10 parseldeki tescilli sivil mimarlık örneği taşınmaza cephe veren, şahıs mülkiyetine kayıtlı, 471 ada, 12 parselde yer alan taşınmazın 2863 sayılı yasa kapsamına giren özellikler taşımaması nedeniyle; tescilli sivil mimarlık örneği taşınmaza zarar vermeden, gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıkılmasında sakınca olmadığına karar verildi.

21 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Merkez ilçesi, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli koruma amaçlı revizyon ve ilave uygulama imar planında kentsel sit alanı içerisinde 433 ada 1 parselde Sarıca Paşa Mahallesinde, Hazine Mülkiyetine kayıtlı bulunan 1. grup resmi yapı olarak tescilli Selimiye İmam Hatip Orta okulunun bahçesine vaziyet planında gösterildiği şekliyle kantin satış yeri olarak kullanılmak üzere 4*3 m ebatlarında mob konulması istemine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gün ve sayılı yazısı ve raportörün raporu okundu dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Merkez ilçesi, Kurulumuzun gün ve 1632 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli koruma amaçlı revizyon ve ilave uygulama imar planında kentsel sit alanı içerisinde 433 ada 1 parselde, Sarıca Paşa Mahallesinde, Hazine Mülkiyetine kayıtlı bulunan 1. grup resmi yapı olarak tescilli Selimiye İmam Hatip Orta okulunun bahçesine vaziyet planında gösterildiği şekliyle kantin satış yeri olarak kullanılmak üzere 4*3 m ebatlarında mob konulması talebinin uygun olduğuna karar verildi.

22 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Enez İlçesi, Yenimahalle, Kurulumuzun tarih ve 3374 sayılı kararıyla uygun bulunarak onaylanan 1/1000 ölçekli Enez Koruma Amaçlı İmar Planında 3.derece arkeolojik sit alanında kalan, şahıs mülkiyetine kayıtlı bulunan, 91 ada, 8 parselde yer alan yapının yıkılması istemine ilişkin Edirne Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü nün tarih ve 3154 sayılı ve tarih ve 3356 sayılı yazıları ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Enez İlçesi, Yenimahalle, Kurulumuzun tarih ve 3374 sayılı kararıyla uygun bulunarak onaylanan 1/1000 ölçekli Enez Koruma Amaçlı İmar Planında 3.derece arkeolojik sit alanında kalan, şahıs mülkiyetine kayıtlı bulunan, 91 ada, 8 parselde yer alan yapının 2863 sayılı yasa kapsamına giren özellikler taşımaması nedeniyle, gerekli güvenlik önlemleri alınarak müze müdürlüğü denetiminde yıkılmasında sakınca olmadığına karar verildi.

23 Toplantı Tarihi-No: Karar Tarihi ve No: T.C Toplantı Yeri EDİRNE Edirne İli, Keşan İlçesi, sit alanı dışında, Mercan Köyünde Sazlıbüvet Deresi üzerinde yer alan, Karayolları Genel Müdürlüğü mülkiyeti adına kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 801 sayılı kararı ile anıt eser (1. grup yapı) olarak tescil edilen Mercan Köyü (Koca Köprü) Köprüsü II nin aydınlatılması ile ilgili hazırlanan aydınlatma projesi ve aydınlatma raporunun değerlendirilmesi istemine ilişkin Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünün tarih ve / sayılı yazısı, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1658 sayılı kararı ile raportörün raporu okundu, okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Keşan İlçesi, sit alanı dışında, Mercan Köyünde Sazlıbüvet Deresi üzerinde yer alan, Karayolları Genel Müdürlüğü mülkiyeti adına kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 801 sayılı kararı ile anıt eser (1. grup yapı) olarak tescil edilen Mercan Köyü (Koca Köprü) Köprüsü II nin aydınlatılması ile ilgili hazırlanan aydınlatma projesinin uygun olmadığına karar verildi.

24 Toplantı Tarihi-No : Karar Tarihi ve No : Toplantı Yeri EDİRNE Edirne ili, Keşan ilçesinde yer alan, Aşağı Zaferiye Mahallesi, 11 pafta, 276 ada, 15 parselde yer alan, şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, tescilli sivil mimarlık örneği yapıya cephe veren, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 873 sayılı ve gün ve 987 sayılı kararları ile yolaterk folyesi, gün ve 1178sayılı kararı ile parsel üzerinde yer alan yapıların yıkımı uygun bulunan taşınmaza ait hazırlanan mimari projenin değerlendirilmesi istemine ilişkin Keşan Belediye Başkanlığının gün ve 1452 sayılı yazısı ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Keşan ilçesinde yer alan, Aşağı Zaferiye Mahallesi, 11 pafta, 276 ada, 15 parselde yer alan, şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan, tescilli sivil mimarlık örneği yapıya cephe veren, Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 873 sayılı ve gün ve 987 sayılı kararları ile yolaterk folyesi, gün ve 1178sayılı kararı ile parsel üzerinde yer alan yapıların yıkımı uygun bulunan taşınmaza ait hazırlanan mimari projenin değerlendirilebilmesi için; yerinde görülmesi gerektiğine karar verildi.

25 T.C. Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne ili, Keşan ilçesi, Mercan Köyü, sit alanı dışında, Sazlıbüvet Deresi üzerinde yer alan Kurulumuzun gün ve 801 sayılı kararı ile 1. Grup yapı olarak tescil edilen ve Kurulumuzun gün ve 1661 sayılı kararı ile rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri uygun bulunan Mercan 1 Köprüsü (Boyacıdere Köprüsü) ne ait hazırlanan aydınlatma projelerinin değerlendirilmesi istemine ilişkin Karayolları 1.Bölge Müdürlüğünün gün ve / sayılı yazısı okundu, dosyası incelendi,yapılan görüşmeler sonunda; Edirne ili, Keşan ilçesi, Mercan Köyü, sit alanı dışında, Sazlıbüvet Deresi üzerinde yer alan Kurulumuzun gün ve 801 sayılı kararı ile 1. Grup yapı olarak tescil edilen ve Kurulumuzun gün ve 1661 sayılı kararı ile rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri uygun bulunan Mercan 1 Köprüsü (Boyacıdere Köprüsü) ne ait hazırlanan aydınlatma projelerinin uygun olmadığına karar verildi.

26 Toplantı Tarihi-No : Karar Tarihi ve No : Toplantı Yeri EDİRNE Edirne İli, Keşan İlçesi, sit alanı dışında, Yukarı Zaferiye Mahallesi, Kurulumuzun gün ve 3616 sayılı kararı ile tescil edilen 814 ada 2 parsel bitişiğinde, Kurulumuzun gün ve 1566 sayılı kararı ile sınırları belirlenen koruma alanı içinde yer alan, Maliye Hazinesi mülkiyetinde kayıtlı bulunan 3 parseldeki tescilsiz taşınmaza ait hazırlanan ifraz ve yola terk folyesinin değerlendirilmesi istemine ilişkin Keşan Belediye Başkanlığının gün ve 1451 sayılı yazısı, Kurulumuzun gün ve 986 sayılı kararı ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Keşan İlçesi, sit alanı dışında, Yukarı Zaferiye Mahallesi, Kurulumuzun gün ve 3616 sayılı kararı ile tescil edilen 814 ada 2 parsel bitişiğinde, Kurulumuzun gün ve 1566 sayılı kararı ile sınırları belirlenen koruma alanı içinde yer alan, Maliye Hazinesi mülkiyetinde kayıtlı bulunan 3 parseldeki tescilsiz taşınmaza ait hazırlanan ifraz ve yola terk folyesinin uygun olduğuna karar verildi.

27 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Kurtbey Köyü, Kurulumuzun tarih ve 802 sayılı kararıyla 1.derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilen Kurtbey Tümülüsünün koordinatlandırma çalışmaları sırasında şahıs mülkiyetine kayıtlı 6029, 6031 parseller ile kamu ortak malı mülkiyetine kayıtlı 6540 parselde yer aldığı anlaşıldığından, 2863 sayılı yasanın 6. ve 7. maddeleri gereği 1/25000 ölçekli paftada belirlenen koordinatlı sınırları itibariyle 1.derece arkeolojik sit alanı olarak tescilinin devamına ilişkin raportörün raporu ile madencilik faaliyetinin, tümülüsün bulunduğu 1.derece arkeolojik sit alanının dışına çıkarılması istemine ilişkin Edirne Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün tarih ve 2675 sayılı yazısı okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Kurtbey Köyü, Kurulumuzun tarih ve 802 sayılı kararıyla 1.derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilen, 6029, 6031 ve 6540 parsellerde yer alan Kurtbey Tümülüsünün 2863 sayılı yasanın 6. ve 7. maddeleri gereği 1/25000 ölçekli paftada belirlenen koordinatlı sınırları itibariyle 1.derece arkeolojik sit alanı olarak tescilinin devamına *Taşınmazlarda Koruma Amaçlı İmar Planı yapılıncaya kadar Koruma Yüksek Kurulunun gün ve 658 sayılı ilke kararında yer alan 1. derece arkeolojik sit alanı hükümlerinin geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma koşulları olarak belirlenmesine, *1.derece arkeolojik sit alanında, madencilik faaliyeti ile her türlü inşai ve fiziki müdahale gerektiren faaliyetlerin yapılmayacağına karar verildi.

28 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Karacaibrahim Mahallesi, 23 ada, 2 parselde yer alan, Kurulumuzun gün ve 646 sayılı kararıyla tescilli Karaca İbrahim Bey (Kapan) Camiinin ve 23 ada, 3 parselde yer alan, Kurulumuzun tarih ve 949 sayılı kararıyla tescilli Karcaibrahim Çeşmesinin karar eki listede hatalı olan kadastral bilgilerinin düzeltilmesi, hazırlanan tescil fişlerinin değerlendirilmesi ile 23 ada, parsellere (eski:1 parsel) sehven konulan tescil şerhinin kaldırılması istemine ilişkin Müdürlüğümüz uzmanları tarafından hazırlanan rapor okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Karacaibrahim Mahallesi, 23 ada, 2 parselde yer alan, Kurulumuzun gün ve 646 sayılı kararıyla tescilli Karaca İbrahim Bey (Kapan) Camiinin ve 23 ada, 3 parselde yer alan, Çeşmesinin tescilinin devamına, Kurulumuzun tarih ve 949 sayılı kararıyla tescilli Karcaibrahim *Karacaibrahimbey Camii (Kapan) ve Karacaibrahim Çeşmesine ait hazırlanan tescil fişlerinin uygun olduğuna, *23 ada, parsellere (eski:1) sehven konulan tescil şerhinin kaldırılmasına,23 ada, 2 ve 3 parsellere şerh konulmasına,çeşmeye ait bilgi ve belgeler ışığında özgün haline döndürmeyi amaçlayan projelerin hazırlanarak Kurulumuza sunulmasına karar verildi.

29 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Karakaş Mahallesi, sit alanı dışında kalan, 14 Pafta, 72 Ada, ve 38 parsellerde yer alan, şahıs mülkiyetindeki taşınmazların, Tevhid, İfraz, Yola Terk ve yoldan ihdas işlemleri için Kırklareli Belediyesinin tarih ve 894 sayılı Belediye Encümen kararı ile Şehir İmar Planı, İmar Kanunu ve yönetmeliklerine istinaden ve Koruma Yüksek Kurulunun tarih ve 664 sayılı ilke kararı gereği hazırlanan folyenin değerlendirilmesi istemine ilişkin Kırklareli Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün tarih ve 6116 sayılı yazısı ve ekleri, raportörün raporu okundu, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonucunda; Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Karakaş Mahallesi, sit alanı dışında kalan, 14 Pafta, 72 Ada, ve 38 parsellerde yer alan, şahıs mülkiyetindeki taşınmazların, Tevhid, İfraz, Yola Terk ve yoldan ihdas işlemleri için Kırklareli Belediyesinin tarih ve 894 sayılı Belediye Encümen kararı ile Şehir İmar Planı, İmar Kanunu ve yönetmeliklerine istinaden ve Koruma Yüksek Kurulunun tarih ve 664 sayılı ilke kararı gereği hazırlanan folyenin, büyük kütle oluşturacağından dolayı uygun olmadığına karar verildi.

30 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Camikebir Mahallesi, sit alanı dışında kalan, 21 Pafta, 86 Ada, 8 ve 37 parsellerde yer alan, şahıs mülkiyetindeki taşınmazların, Tevhid ve Yola Terk işlemleri için Kırklareli Belediyesinin tarih ve 1017 sayılı Belediye Encümen kararı ile Şehir İmar Planı, İmar Kanunu ve yönetmeliklerine istinaden ve Koruma Yüksek Kurulunun tarih ve 664 sayılı ilke kararı gereği hazırlanan folyenin değerlendirilmesi istemine ilişkin Kırklareli Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün tarih ve 17 sayılı yazısı ve ekleri, raportörün raporu okundu, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonucunda; Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Camikebir Mahallesi, sit alanı dışında kalan, 21 Pafta, 86 Ada, 8 ve 37 parsellerde yer alan, şahıs mülkiyetindeki taşınmazların, Tevhid ve Yola Terk işlemleri için Kırklareli Belediyesinin tarih ve 1017 sayılı Belediye Encümen kararı ile Şehir İmar Planı, İmar Kanunu ve yönetmeliklerine istinaden ve Koruma Yüksek Kurulunun tarih ve 664 sayılı ilke kararı gereği hazırlanan folyenin, uygun olmadığına, Ada bazında imar düzenlemesi yapılarak tekrar Kurulumuza sunulmasına karar verildi.

31 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Yayla Mahallesi, Kentsel Sit Alanı içerisinde, 728 Ada, parseller üzerinde Atatürk Evi ve Müzesi olarak Koruma Amaçlı İmar Planı tadilatının yapılabilmesi amacıyla Kırklareli Belediyesi Meclisinin 01/10/2014 tarih ve 239 sayılı meclis kararına istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Tadilatının ve 1/500 Ölçekli paftanın ve açıklama raporunun değerlendirilmesi istemine ilişkin Kırklareli Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün tarih ve 82 sayılı yazısı ve ekleri, raportörün raporu okundu, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonucunda; Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Yayla Mahallesi, Kentsel Sit Alanı içerisinde, 728 Ada, parseller üzerinde Atatürk Evi ve Müzesi olarak Koruma Amaçlı İmar Planı tadilatının yapılabilmesi amacıyla Kırklareli Belediyesi Meclisinin 01/10/2014 tarih ve 239 sayılı meclis kararına istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Tadilatının ve 1/500 Ölçekli paftanın ve açıklama raporunun uygun olduğuna karar verildi.

32 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Kırklareli İli, Babaeski İlçesi, Alpullu Beldesi, sit alanı dışında, Kurulumuzun tarih ve 370 sayılı kararı ile Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı (1. Grup Anıt Eser) olarak tesciline karar verilen, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı bulunan, 168 Ada, 1 Parsel üzerindeki taşınmazın avlusunda bulunan musallah taşının bulunduğu yerin cemaate yeterli olmadığından dolayı yerinin değiştirilmesi ve üzerine koruyucu tente çekilmesi talebinin değerlendirilmesi istemine ilişkin Türkiye Şeker fabrikaları A.Ş. Alpullu Şeker Fabrikasının tarih ve 2531 sayılı yazısı ve ekleri, raportörün raporu okundu, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonucunda; Kırklareli İli, Babaeski İlçesi, Alpullu Beldesi, sit alanı dışında, Kurulumuzun tarih ve 370 sayılı kararı ile Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı (1. Grup Anıt Eser) olarak tesciline karar verilen, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı bulunan, 168 Ada, 1 Parsel üzerindeki taşınmazın avlusunda bulunan musallah taşının bulunduğu yerin cemaate yeterli olmadığından dolayı yerinin değiştirilmesi ve üzerine koruyucu tente çekilmesinin uygun olduğuna karar verildi.

33 Toplantı Tarihi-No : Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : EDİRNE Kırklareli İli, Babaeski ilçesi, Alpullu Beldesinde, sit alanı dışında kalan, mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olup, Kurulumuzun gün ve 5741 sayılı kararı ile tescil edilen, gün ve 1480 sayılı Kurulumuz kararı ile rölöve, rölöve analiz paftası ile restitüsyon, restorasyon projesi ve restorasyon müdahale paftası uygun bulunan Sinanlı Köprüsüne ait hazırlanan aydınlatma projesi ve raporunun değerlendirilmesi istemine ilişkin Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünün gün ve / sayılı yazısı, Kurulumuzun gün ve 3026 sayılı kararı, raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Kırklareli İli, Babaeski ilçesi, Alpullu Beldesinde, sit alanı dışında kalan, mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olup, Kurulumuzun gün ve 5741 sayılı kararı ile tescil edilen, gün ve 1480 sayılı Kurulumuz kararı ile rölöve, rölöve analiz paftası ile restitüsyon, restorasyon projesi ve restorasyon müdahale paftası uygun bulunan Sinanlı Köprüsüne ait hazırlanan aydınlatma projesi ve raporunun uygun olmadığına karar verildi.

34 Toplantı Tarihi-No: Karar Tarihi ve No: T.C Toplantı Yeri EDİRNE Kırklareli İli, Babaeski İlçesi, sit alanı dışında yer alan, Hacıhasan Mahallesi, Fatih Caddesi, 2 pafta, 72 ada, 2 parselde T.C. Ziraat Bankası mülkiyeti adına kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1567 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı (2.grup yapı) olarak tescil edilen T.C. Ziraat Bankası Babaeski Şubesi Hizmet Binasına ait Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 2126 sayılı kararı gereği yeniden hazırlanan rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri ile rölöve, restitüsyon, restorasyon raporlarının değerlendirilmesi istemine ilişkin Babaeski Belediye Başkanlığı nın tarih ve sayılı, tarih ve sayılı yazıları ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Kırklareli İli, Babaeski İlçesi, sit alanı dışında yer alan, Hacıhasan Mahallesi, Fatih Caddesi, 2 pafta, 72 ada, 2 parselde T.C. Ziraat Bankası mülkiyeti adına kayıtlı bulunan, Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 1567 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı (2.grup yapı) olarak tescil edilen T.C. Ziraat Bankası Babaeski Şubesi Hizmet Binasına ait Koruma Bölge Kurulumuzun tarih ve 2126 sayılı kararı gereği yeniden hazırlanan rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri ile rölöve, restitüsyon, restorasyon raporlarının uygun olduğuna, uygulamanın 2863 sayılı Yasanın 10. maddesi doğrultusunda yapılmasına, uygulama sonrasında hazırlanacak rapor ve fotoğrafların Kurulumuza sunulmasına karar verildi.

35 Toplantı Tarihi-No : Karar Tarihi ve No : Toplantı Yeri EDİRNE Kırklareli ili, Lüleburgaz İlçesinde, sit alanı dışında kalan, Koca Sinan Mahallesi, 30L 1C-4 pafta, 311 ada, 35 parselde yer alan, mülkiyeti Sokullu Mehmet Paşa Vakfı adına kayıtlı bulunan, Anıt Eser olarak tescilli (1.grup) olup Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1727 sayılı kararı ile rölövesi uygun bulunan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinin Medrese kısmına ait hazırlanan rölöve detay paftasının değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünün gün ve /2775 sayılı yazısı, Koruma Bölge Kurulumuzun aldığı gün ve 709 sayılı, gün ve 1331 sayılı, gün ve 1727 sayılı kararları ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Kırklareli ili, Lüleburgaz İlçesinde, sit alanı dışında kalan, Koca Sinan Mahallesi, 30L 1C-4 pafta, 311 ada, 35 parselde yer alan, mülkiyeti Sokullu Mehmet Paşa Vakfı adına kayıtlı bulunan, Anıt Eser olarak tescilli (1.grup) olup Koruma Bölge Kurulumuzun gün ve 1727 sayılı kararı ile rölövesi uygun bulunan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinin Medrese kısmına ait hazırlanan rölöve detay paftasının uygun olduğuna karar verildi.

36 Toplantı Tarihi-No : Karar Tarihi ve No : Toplantı Yeri EDİRNE Kırklareli ili, Lüleburgaz İlçesinde, sit alanı dışında kalan, Koca Sinan Mahallesi, 30L 1C-4 pafta, 311 ada, 35 parselde yer alan, mülkiyeti Sokullu Mehmet Paşa Vakfı adına kayıtlı bulunan, Anıt Eser olarak tescilli (1.grup) Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinin Subyan Mektebine ait Koruma Bölge Kurulumuzun aldığı gün ve 1985 sayılı kararı doğrultusunda hazırlanan rölövenin, detay paftası ve analiz paftaları ile raporlarının değerlendirilmesi istemine ilişkin Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünün gün ve /2963 sayılı yazısı, Koruma Bölge Kurulumuzun aldığı gün ve 709 sayılı, gün ve 1331 sayılı, gün ve 1727 sayılı kararları ile raportörün raporu okundu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Kırklareli ili, Lüleburgaz İlçesinde, sit alanı dışında kalan, Koca Sinan Mahallesi, 30L 1C-4 pafta, 311 ada, 35 parselde yer alan, mülkiyeti Sokullu Mehmet Paşa Vakfı adına kayıtlı bulunan, Anıt Eser olarak tescilli (1.grup) Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinin Subyan Mektebine ait Koruma Bölge Kurulumuzun aldığı gün ve 1985 sayılı kararı doğrultusunda hazırlanan rölövenin, detay paftası ve analiz paftaları ile raporlarının uygun olduğuna, dönem analiz paftasının hazırlanmasına karar verildi.