STAJ ÖNKOŞULLARI STAJ BAŞVURU PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "STAJ ÖNKOŞULLARI STAJ BAŞVURU PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 STAJ ÖNKOŞULLARI Öğrenciler, 4. (dördüncü) yarıyılı tamamladıktan sonra staj yapmaya hak kazanırlar, öncesinde staj YAPAMAZLAR. Sadece düzensiz (irregular) öğrenciler 3. (üçüncü) yarıyıldan sonra staj yapmaya hak kazanırlar. Dördüncü yarıyılı tamamlayan öğrenciler ile üçüncü yarıyılı tamamlayan düzensiz öğrenciler MAD 111-Maden Mühendisliğine Giriş ve Mühendislik Etiği dersinden başarılı olmak koşulu ile staj başvurusunda bulunabilirler ve ilk stajlarını yapabilirler. Bu dersten başarılı olamayan öğrenciler ise staj YAPAMAZLAR Akademik Yılı Bahar döneminde, Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenecek olan Staj Öncesi İş Güvenliği Eğitimi ne katılmayan öğrenciler ön kayıt yaptırmış olsalar dahi staj YAPAMAZLAR (Daha önceki yıllarda bu eğitime katılmış olan öğrenciler bu koşuldan muaftır). Eğitim tarihleri daha sonra ilan edilecektir. STAJ BAŞVURU PROSEDÜRÜ 1. Staj yapmaya hak kazanan öğrenci öncelikle, Maden Mühendisliği Bölüm Sekreterliği ne müracaat ederek ön kayıt yaptıracaktır. Ön kayıt sırasında 2 adet vesikalık resim ile staj defteri bedeli olan 10 TL alınacaktır. Kayıt formunda yer alan kişisel bilgiler ayrıca öğrenci tarafından doldurulacaktır. Kayıt formunda yer alan iletişim bilgilerinin doğruluğu önem arz etmektedir. 2. Staj yapacağı kurum/kuruluşu belirleyen öğrenci, staj yeri ile ilgili Bölüm Staj Koordinatörü nden onay aldıktan sonra resmi yazışmalara başlayacaktır. Kurum/kuruluş ile öngörüşme esnasında, haftada kaç işgünü staj yapacağı konusunda öğrenci kesin bilgi edinmelidir. Staj Koordinatörü nün onayından sonra izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir. 3. Öğrenci, bu belgenin ekinde yer alan; "İŞYERİNE BAŞVURU VE KABUL FORMU"nu doldurup imzaladıktan sonra Bölüm Staj Koordinatörü ne imzalatacaktır. Öğrenci ve staj koordinatörü tarafından imzalanmış bu form daha sonra öğrenci tarafından, staj yapacağı kurum/kuruluşa gönderilecektir. Kurum yetkilisi tarafından KAŞELENİP İMZALANAN form Bölüm Başkanlığı'na teslim edilecektir. Formun ıslak imzalı olması önem arz etmektedir. Formların staja başlama tarihinden en az 20 gün önce Bölüm Başkanlığı'na teslim edilmesi gerekmektedir. Aksi durumlarda sigorta girişleri yapılamayacaktır. 4. Resmi başvurusunu tamamlayan öğrenci, ayrıca, "İş Kazası ve Meslek Hastalığı" sigortasının yapılabilmesi amacıyla Bölüm Başkanlığı'na "BEYAN VE TAAHHÜTNAME" vermek zorundadır. Bu "Beyan ve Taahhütname"; a. Ailesince Bakmakla Yükümlü Olunan (ailesinden biri üzerinden sağlık karnesi almış veya sağlık giderleri bu kişinin sigortası üzerinden karşılanan/ SAĞLIK HİZMETİ ALAN)

2 b. Ailesinden Bakmakla Yükümlülüğü Olunmayan (SAĞLIK HİZMETİ ALMAYAN) öğrenciler için iki farklı şekilde yer almaktadır. Öğrenci durumuna uygun olan "Beyan ve Taahhütname"yi doldurarak "İşyerine Başvuru Ve Kabul Formu" ile birlikte Bölüm Başkanlığı'na teslim edecektir. Gerekli formlara yazının ekinde sırasıyla ulaşabilirsiniz. İŞYERİNE BAŞVURU VE KABUL FORMU BEYAN VE TAAHHÜTNAME (Sağlık Hizmeti Alanlar için) BEYAN VE TAAHHÜTNAME (Sağlık Hizmeti Almayanlar için)

3 İŞYERİNE BAŞVURU ve KABUL FORMU...İşletmesi / Birimi Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi...no'lu Maden Mühendisliği Programı öğrencisiyim..../.../ 2015 tarihinden başlayarak.../.../ 2015 tarihinde tamamlamak üzere 20 iş günü sürecek stajımı işyerinizde yapmak istiyorum sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 87. Maddesinin (e) bendi hükümleri uyarınca staj yapacağım döneme ilişkin 20 iş günü "İş Kazası ve Meslek Hastalığı" sigortası primi Üniversitemiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenecektir..../.../ 2015 Kurumunuzda staj yapmam hususunda müsaadelerinizi saygılarımla arz ederim. Öğrencinin (İmza) Adı ve Soyadı : Yrd.Doç.Dr. Hakan DÜNDAR Staj Koordinatörü H. Ü. Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanlığına, Staj için başvuruda bulunan Hacettepe Üniversitesi...no'lu öğrencisi...'nın 20 iş günü sürecek stajını ;.../.../ 2015 tarihinden başlayarak.../.../ 2015 tarihinde tamamlamak üzere HAFTADA... iş günü olarak işletmemizde yapması uygun bulunmuştur..../.../ 2015 Kurum Adına Yetkili Kişi Kurum Kaşesi ve İmza :

4 BEYAN ve TAAHHÜTNAME (SAĞLIK HİZMETİ ALAN) BEYAN VE TAAHHÜTNAME Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisiyim....biriminde/işyerinde Stajyer Öğrenci olarak 5510 Sayılı kanunun 5/b maddesi uyarınca çalışmak istiyorum. Ailemden, annem/babam üzerinden genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmeti alıyorum. Bu nedenle stajım boyunca genel sağlık sigortası kapsamında olmayı kabul etmiyorum. Beyanımın doğruluğunu, durumumda değişiklik olması durumunda değişikliği hemen bildireceğimi kabul eder, beyanımın hatalı veya eksik olmasından kaynaklanacak prim, idari para cezası, gecikme zammı ve gecikme faizinin tarafımca ödeneceğini taahhüt ederim. T.C. Kimlik No : Öğrenci No : Tarih :

5 BEYAN ve TAAHHÜTNAME (SAĞLIK HİZMETİ ALMAYAN) BEYAN VE TAAHHÜTNAME Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisiyim....biriminde/işyerinde Stajyer Öğrenci olarak 5510 Sayılı kanunun 5/b maddesi uyarınca çalışmak istiyorum. Ailemden, annem/babam üzerinden genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmeti almıyorum. Bu nedenle stajım boyunca genel sağlık sigortası kapsamında olmayı kabul ediyorum. Beyanımın doğruluğunu, durumumda değişiklik olması durumunda değişikliği hemen bildireceğimi kabul eder, beyanımın hatalı veya eksik olmasından kaynaklanacak prim, idari para cezası, gecikme zammı ve gecikme faizinin tarafımca ödeneceğini taahhüt ederim. T.C. Kimlik No : Öğrenci No : Tarih :