DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015-

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015-"

Transkript

1 DEĞİŞİM PROGRAMLARI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015-

2 AVRUPA DIŞI DEĞİŞİM PROGRAMLARI OVERSEAS EXCHANGE (Hibesiz) MEVLANA (Hibeli) ERASMUS+ INTERNATIONAL CREDIT MOBILITY (Hibeli) ABD ABD ABD Kanada Kanada Avustralya Avustralya Avustralya Azerbaycan Japonya Japonya Gürcistan Boğaziçi Üni. Kazakistan Japonya (!) İsrail Kanada Rusya (!) Singapur (!)

3 DEĞİŞİM PROGRAMLARI Genel Kurallar Karşı üniversite ile anlaşma kapsamında öğrenci değişimi Değişim süresi 1 dönem veya 1 akademik yıl Alınan derslerin ODTÜ de saydırılması Mezuniyet ODTÜ den Karşı üniversiteye öğrenim harcı ödenmez Başvuru, bir sonraki akademik yıl için Başvuru, kayıtlı olunan eğitim seviyesi için (lisans öğrencisi yüksek lisans için ya da yüksek lisans öğrencisi doktora için başvuramaz)

4 MEVLANA PROGRAMI ÜLKE AYLIK HİBE (TL) ABD 950 Kanada 950 Japonya 950 Avustralya 950 Kazakistan 750 Azerbaycan 750 Lübnan 850 Diğer ülkelerin hibeleri için:

5 MEVLANA PROGRAMI Öğrencilere yapılacak ödemelerde toplam burs miktarının %80 i gitmeden önce tek seferde ödenir. YÖK kuralları gereği hibe hesaplamalarında bir sömestr 4 ay olarak alınmaktadır. Geri kalan burs tutarının ödemesi, öğrencinin başarılı olduğu derslerin toplam kredisinin, almakla yükümlü olduğu derslerin toplam kredisine oranı esas alınarak yapılır. Üniversitelere tahsis edilen hibeler her akademik yıl için YÖK tarafından belirlenmektedir. Örneğin akademik yılında üniversitemize 12 kişilik hibe kontenjanı tahsis edilmiştir.

6 MEVLANA PROGRAMI Mevlana Programından aynı akademik seviyede en fazla bir dönem yararlanılabilir. Daha önce yararlanmış bir öğrenci diğer akademik seviyelerde hibesiz olarak yararlanabilir. Overseas Exchange ve Erasmus programlarına daha önceki yıllarda katılmış veya gelecek yıl katılmak üzere seçilmiş olan öğrenciler, programa ilk kez başvuran öğrencilerle aynı şekilde değerlendirilirler.

7 OVERSEAS EXCHANGE PROGRAMI Tercih edilen üniversitelerin farklı başvuru kriterleri vardır. Karşı üniversiteye harç ödenmez (ABD IIT ve İsrail Ben-Gurion Üniversiteleri hariç), ancak diğer tüm masraflar öğrenciye aittir. Bazı anlaşmalı üniversitelerde burs olanakları mevcuttur (ABD: GVSU, IUP, Pitzer). Başvuru aşamasında bu koşulları mutlaka inceleyiniz: Mevlana ve Erasmus programlarına daha önceki yıllarda katılmış veya gelecek yıl katılmak üzere seçilmiş olan öğrenciler, programa ilk kez başvuran öğrencilerle aynı şekilde değerlendirilirler.

8 INTERNATIONAL CREDIT MOBILITY (ICM) Bir Erasmus+ programıdır. Bir öğrencinin üniversite öğreniminin her seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) 12 şer aya kadar Erasmus+ yükseköğretim hareketliliklerinden yararlanma hakkı vardır. International Credit Mobility de (ICM) geçirilecek süre de Erasmus+ kapsamındaki 12 aya dahil edilmektedir. Daha önce aynı öğrenim seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) Erasmus+ öğrenim ve/veya staj faaliyetine katılmış olan öğrencilerin ICM ye katılabilecekleri süre, Erasmus öğrenim ya da staj faaliyetlerinin süresi 12 aydan düşülerek hesaplanır. Kalan süre ancak ve ancak karşı üniversitede bir dönem geçirmeye yetiyorsa öğrenci ICM ye başvurabilir.

9 INTERNATIONAL CREDIT MOBILITY (ICM) Daha önce Erasmus+ öğrenim ve/veya staj faaliyetine katılmış olan öğrencilerin ICM yerleştirme puanlarında 10 puan kesinti yapılır. ICM ye katılan öğrencilerin daha sonra Erasmus+ öğrenim ve/veya staj faaliyetine başvurmaları durumunda da yerleştirme puanlarında 10 puan kesinti yapılacaktır. Mevlana ve Overseas Exchange programa katılanlardan puan kesintisi yapılmaz. ICM de bir üniversiteye yerleşip 2016 Şubat ta Erasmus başvurusu yapan öğrencilerden puan kesintisi yapılmaz akademik yılı için yalnızca lisans öğrencileri programa başvuru yapabilirler. Lisans öğrencilerinin değişim sırasında yükseköğretimde en az 2. yılını okuyor olmaları gerekmektedir.

10 INTERNATIONAL CREDIT MOBILITY (ICM) Başvurulabilecek üniversitelerin listesi başvuru dönemi boyunca güncellenmeye devam edecektir. Anlaşmalar genellikle ODTÜ deki tüm bölümlere açıktır. Ancak öğrencilerin başvuru yaptıkları üniversitede kendi bölümlerinin olduğundan emin olmaları gerekmektedir. Dönem Tercihi: Proje süresi 31 Mayıs 2017 de sona ermektedir. Bahar dönemi 31 Mayıs sonrasına taşan ortak üniversitelerde Bahar döneminde öğrenim görmek mümkün değildir.

11 INTERNATIONAL CREDIT MOBILITY (ICM) Her ülke için bütçe kontenjanı 1 dir. Japonya, Rusya ve Singapur için bu başvuru çağrısında başvuru alınamayabilir. Öğrencilere yapılacak ödeme: Aylık 650 Avro hibe Avro arası seyahat desteği (Ankara ile gidilecek şehir arasındaki mesafeye bağlı)

12 DEĞİŞİM PROGRAMLARI Başvuru Koşulları En az bir yarıyıl lisans veya lisansüstü programlara devam etmiş olmak gerekmektedir Temel İngilizce Hazırlık ve bilimsel hazırlık öğrencileri başvuru yapamaz Minimum Genel Not Ortalaması (CGPA; son başvuru tarihi itibariyle) Lisans: 2,50 Lisansüstü: 3,00 Yerleştirildiğiniz üniversiteler siz karşı üniversiteye gitmeden önceki dönem(ler)in de akademik başarı durumuna bakabilir, bu karşı üniversiteye kabul edilmenizi etkileyebilir Karşı üniversitenin başvuru koşulları arasında TOEFL/IELTS sonucu yer alabilir. Yerleştirildiği üniversitenin dil koşulunu sağlayamaması durumunda öğrencinin bu üniversitede öğrenim görmesi mümkün değildir.

13 DEĞİŞİM PROGRAMLARI Başvurmadan Önce Anlaşma tablolarının incelenmesi METU Partners Karşı üniversitelerin internet sayfalarının incelenmesi (eğitim dili, gideceğiniz dönemde açılan dersler, akademik takvim vb.) Bölüm Değişim Programları koordinatörü ile görüşülmesi (üniversite tercihleri ve alınacak derslerin ODTÜ de saydırılması konusunda) FF/FD/W notu olanların yönetmelik ve bölüm uygulamalarına dikkate almaları gerekmektedir.

14 DEĞİŞİM PROGRAMLARI Nasıl Başvurulur? Başvuru dönemi: Sadece Mevlana programı için 2. başvuru dönemi: Nisan 2016 (değişebilir) Başvuru formları UİO nun web sitesinden edinilebilir: Overseas Exchange: Mevlana: International Credit Mobility:

15 DEĞİŞİM PROGRAMLARI Nasıl Başvurulur? Bölüm Değişim Programları Koordinatörüne danışılarak üniversite tercihleri başvuru formuna işlenir (en fazla 4 tercih) Form, gerekli imzalar alındıktan sonra UİO ya teslim edilir Başvuru dönemi sonunda Değişim Programları İngilizce Yeterlilik Sınavı na (DPİYS) girmek zorunludur (09 Ocak 2016) DPİYS tüm değişim programları için zorunludur ve 2 sene boyunca geçerlidir. Öğrenciler aynı akademik yılda bu sınava bir kez girebilirler.

16 DEĞİŞİM PROGRAMLARI Seçim Kriterleri %50 DPİYS sonucu + %50 Genel Not Ortalaması (CGPA) Dönemlere göre değişen katsayı uygulaması: Yüksek Lisans 25 Doktora 25 Lisans, 1. & 2. dönemler 25 Lisans, 3. & 4. dönemler 27,5 Lisans, 5. & 6. dönemler 28,75 Lisans, 7. ve üst dönemler 25

17 DEĞİŞİM PROGRAMLARI Yerleştirilen öğrencilerin karşı üniversiteye gitmeden önce ODTÜ den dönem izni almaları gerekmektedir. Dönem izni başvuru sürecinde, programdan yararlanma hakkı kazanan öğrencinin gideceği yarıyıl öncesinde akademik durumu yeniden incelenir. Minimum başvuru koşullarını sağlamaması durumunda, öğrencinin durumu Üniversite Değişim Programları Komisyonu nca yeniden değerlendirilir. Değişim programlarından yararlanma hakkı iptal edilebilir.

18 Sıkça Sorulan Sorular Değişim programına hangi dönem katılacağıma nasıl karar verebilirim? 4. sınıfta ya da öğrenim süremi uzattığımda değişim programlarından faydalanabilir miyim? Çift anadal/yandal öğrencisiyim, 2. anadalım /yandalım için başvuru yapabilir miyim? Lisansüstü programlarda dersleri bitmiş bir öğrenci de programa katılabilir mi?

19 Sıkça Sorulan Sorular Değişim programı sırasında farklı öğrenim seviyelerinden ders almak mümkün müdür? Dönem izni almada uygulanan kriterler var mıdır? (CGPA kriteri + bazı fakülteler gitmeden önceki son dönem not ortalamasını da (GPA) dikkate almaktadırlar) Değişim programlarından faydalandığım dönemde Türkiye de aldığım burslar kesilir mi?

20 Uluslararası İşbirliği Ofisi Kütüphane Binası Solmaz İzdemir Salonu yanı Ofis Saatleri URL

21 Web sayfaları Uluslar arası İşbirliği Ofisi (UİO): Değişim Programları Yönergesi: Mevlana Değişim Programı: Overseas Exchange Programı: International Credit Mobility Değişim Programı:

22 Uluslararası İşbirliği Ofisi Teşekkürler

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI /2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI -2020 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 11 Şubat -9 Mart tarihleri

Detaylı

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR ERASMUS + 2015-2016 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ İLANI (Öğrenim/Staj) SON BAŞVURU TARİHİ: 25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR Erasmus + Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KRİTERLERİ: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de

Detaylı

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ Sayfa 1 / 5 ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA DAKİ BİR ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİM

Detaylı

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 1 Erasmus+ Programı Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını tevsik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği

Detaylı

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 1 Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını tevsik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 03/02/2016-42542 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BENF55C2K* Sayı :37567810-199- Konu :2016-2017 Erasmus Başvuru İlanı İKTİSAT FAKÜLTESİ

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2018 PROJE YILI ERASMUS+ KA 107 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ 3 Mart 2014 SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 Erasmus Stajı Nedir? Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı değişim programlarına ilişkin esasları düzenlemektir. Kapsam

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 Üniversitemizin 2011-2012 öğretim yılında Erasmus Hareketlilik

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12584 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BE5U3F46U* Sayı :37567810-203.99- Konu :2015/2016 Erasmus başvurusu hk. İLETİŞİM

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI EXCHANGE PROGRAMME. Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI EXCHANGE PROGRAMME. Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI EXCHANGE PROGRAMME { Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim

Detaylı

2015 2016 AKADEMİK YILI DEĞİŞİM PROGRAMLARI REHBERİ

2015 2016 AKADEMİK YILI DEĞİŞİM PROGRAMLARI REHBERİ 2015 2016 AKADEMİK YILI DEĞİŞİM PROGRAMLARI REHBERİ 1 2015 2016 AKADEMİK YILI İÇİN YERLEŞTİRME TAKVİMİ BİRİNCİ YERLEŞTİRME 03/11/14 Pzt. 14/11/14 Cuma Bilgilendirme toplantıları 10/11/14 Pzt. 30/11/14

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu Öğrenci Seçim Takvimi 20 Şubat 8 Mart 2012: Adayların online başvuru sürecini

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ve DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ve DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ve DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı İstanbul Şehir Üniversitesi nin Erasmus

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi nin taraf olduğu

Detaylı

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017-2018 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 3 Şubat 20 Şubat 2017

Detaylı

Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları:

Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları: Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları: 1. Aday öğrencinin örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı lisans veya yüksek lisans öğrencisi olması gerekmektedir. 2. Açık, dışarıdan,

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ve DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ve DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ve DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nin Erasmus ve

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DEĞİŞİM PROGRAMLARI Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Yüksek Öğretim Kurulu

Detaylı

eğitim öğretim yılı için Yükseköğretim Kurulu nun aldığı karalar aşağıdaki gibidir;

eğitim öğretim yılı için Yükseköğretim Kurulu nun aldığı karalar aşağıdaki gibidir; MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017-2018 DÖNEMİ BAŞVURULARI Mevlana Değişim Programı, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yürütülen, Türk üniversiteleri ile yabancı yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

Farabi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Farabi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Farabi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Güncelleme Tarihi 03.01.2013 Farabi Programı nedir? Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12581 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BEL937UHY* Sayı :37567810-109.07- Konu :Diğer (109.99) 2015-2016 Erasmus Staj Başvurusu

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU 2017 / 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA ve 2018 YAZ DÖNEMİ

Detaylı

ERASMUS+ Programı. Giden Öğrenci Hareketliliği. Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018

ERASMUS+ Programı. Giden Öğrenci Hareketliliği. Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018 ERASMUS+ Programı Giden Öğrenci Hareketliliği Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuru

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 4 ŞUBAT 2019 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı Bezmialem Vakıf Üniversitesi nin Erasmus değişim programı

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu Farabi Değişim Programı kapsamında, 2018-2019 Akademik

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı uluslararası değişim programlarının yürütülmesi

Detaylı

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK SAYILARI AKREDİTASYON FİZİKİ

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

MerlonErasmus Otomasyon Sistemi

MerlonErasmus Otomasyon Sistemi MerlonErasmus Otomasyon Sistemi MerlonErasmus Modülleri Öğrenci Hareketliliği Gelen Gelen Öğrenim Formu Gelen Staj Formu Giden Giden Öğrenim/Staj Formu Personel Hareketliliği Gelen Personel Formu Giden

Detaylı

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Başvuru Kriterleri: 1- Erasmus+ Yükseköğretim

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi ERASMUS OFİSİ DUYURU 2018 / 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, 2017-1-TR01-KA103-037998, 2018-1-TR01-KA103-049979* GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2017 YILI HİBESİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Şartları

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2017 YILI HİBESİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Şartları AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2017 YILI HİBESİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Şartları 1. Başvuru yapabilecek ilgili bölümler ve kontenjanlar bu ilanın

Detaylı

ULUSLARARASI PROGRAM SEÇENEKLERİ ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İKİLİ DEĞİŞİM YAZ OKULU

ULUSLARARASI PROGRAM SEÇENEKLERİ ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İKİLİ DEĞİŞİM YAZ OKULU ULUSLARARASI PROGRAM SEÇENEKLERİ ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İKİLİ DEĞİŞİM YAZ OKULU Eğitiminize uluslararası bir boyut katın! 1 veya 2 dönem yurtdışında ortak üniversitelerimizden birinde okuyun ERASMUS+

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi 2015 2016 AKADEMİK YILI ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Erasmus + Programı Öğrenci Öğrenim

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği: Başvuru Şartları 1. Üniversitemizin kayıtlı öğrencisi ve tam

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 08.02.2018 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 ERASMUS+ Programı ERASMUS+ öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yurt içinde eğitim veren Yükseköğretim Kurumları ile yurt dışında eğitim veren Yükseköğretim Kurumları arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı Toros Üniversitesi nde Erasmus programının işleyiş usul ve esaslarını

Detaylı

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 08 PROJE YILI ERASMUS+ KA 07 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 21 ŞUBAT 2017

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 21 ŞUBAT 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 21 ŞUBAT 2017 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

AKADEMİK YILI DEĞİŞİM PROGRAMLARI

AKADEMİK YILI DEĞİŞİM PROGRAMLARI 2017 2018 AKADEMİK YILI DEĞİŞİM PROGRAMLARI Websitemiz http://www.intl.boun.edu.tr/ Exchange ve Erasmus un farkı nedir? Erasmus Avrupa kıtasındaki ülkelerde bulunan partnerler ile yapılan anlaşma ve değişim.

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir? Staj hareketliliğine

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2017 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Tanımlar- Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu düzenlemenin amacı, Erasmus+ Programı ile ilgili

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2. ÇAĞRI BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 11 NİSAN 2018 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016/2018 PROJE YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev

Detaylı

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ ERASMUS+ KA107 ÖĞRENCİ SEMİNERİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ (AVUMER) Özellikle yurtdışında bulunan kurum ve üniversitelerle ilişki kurmak ve bu kurumlarla Üniversitemiz

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMASI DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Amaç (1) Bu yönergenin amacı Yüksek Öğretim Kurulu değişim programlarına

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yurt içinde eğitim veren yüksek öğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yüksek öğretim kurumları arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini

Detaylı

ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI. Sevgili İYTE li Öğrenciler,

ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI. Sevgili İYTE li Öğrenciler, 2017-2018 ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI Sevgili İYTE li Öğrenciler, Programın ülkemizdeki yürütücüsü, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) dır. Duyurumuzda

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS VE LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ (Tıp Fakültesi hariç)

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS VE LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ (Tıp Fakültesi hariç) YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS VE LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ (Tıp Fakültesi hariç) YURT DIŞI KONTENJANINDAN ÖĞRENCİ ALIMI, ÖZEL YETENEK SINAVI, YATAY GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL

Detaylı

ERASMUS PLUS PROGRAMI. 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017

ERASMUS PLUS PROGRAMI. 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017 ERASMUS PLUS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler başvurabilir? Seçim nasıl yapılıyor?

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ SENATO No: 14 06.09.2018 EK-1 Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM PROSEDÜRÜ VE TAKVİMİ Erasmus+ öğrenci staj hareketliliğine başvurabilmek

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir?

Detaylı

ULUSLARARASI PROGRAM SEÇENEKLERİ ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İKİLİ DEĞİŞİM YAZ OKULU

ULUSLARARASI PROGRAM SEÇENEKLERİ ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İKİLİ DEĞİŞİM YAZ OKULU ULUSLARARASI PROGRAM SEÇENEKLERİ ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İKİLİ DEĞİŞİM YAZ OKULU Eğitiminize uluslararası bir boyut katın! 1 veya 2 dönem yurtdışında ortak üniversitelerimizden birinde okuyun ERASMUS+

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAM Mevlana Değişim Programı Nedir? Mevlana Değişim Programı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni vizyonu çerçevesinde yurt içinde eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU 2018-2019 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Kontenjan: Eğitim Alma Hareketliliği Kapsamında: 4 kişi Ders Verme Hareketliliği Kapsamında: 6 Kişi Başvuru

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Mevlana Değişim Programı Nedir? Küreselleşen dünyada herhangi bir coğrafi ve etnik sınır olmaksızın diploma denkliği

Detaylı

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2018-2019 Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 26 Eylül-19 Ekim 2018

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Erasmus+ kapsamında İstanbul Esenyurt

Detaylı

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Programı-Yükseköğretim

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI of Polonya Bahar Technology and Life Scieces of Lodz Polonya Bahar Vytautas

Detaylı

12 ŞUBAT - 12 MART 2018

12 ŞUBAT - 12 MART 2018 ERASMUS + 2018-2019 AKADEMİK YILI ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI BAŞVURU TARİHİ: 12 ŞUBAT - 12 MART 2018 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR Erasmus + ı kapsamında 2017-2018 akademik yılı Öğrenci Hareketliliği

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017 2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ İLANI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Detaylı

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir.

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 2018-2019 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON SUNUMU Mevlana Değişim Programı Belgeler Burslar Konaklama, Ulaşım, Vize Diğer

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2018-2019 Merve AKINTÜRK, Erasmus Kurum Koordinatörü Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Şefi 28.11.2018 http://erasmus.yasar.edu.tr

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI Amaç ve Kapsam LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 13/02/2017-E.12970 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü *BE6PBDK9H* Sayı : 14127219-310.99/ Konu : Mevlana Değişim Programı Başvuruları Hak. MÜHENDİSLİK

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ YÖNERGESİ ( tarih ve 2018/29 Sayılı Senato Kararı)

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ YÖNERGESİ ( tarih ve 2018/29 Sayılı Senato Kararı) BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ YÖNERGESİ (20.12.2018 tarih ve 2018/29 Sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği

Detaylı

Başvuru duyuru metninde aşağıdaki konularla ilgili ayrıntılı bilgi verilmektedir.

Başvuru duyuru metninde aşağıdaki konularla ilgili ayrıntılı bilgi verilmektedir. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2017 PROJE YILI ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107 Avustralya ve Ukrayna) PERSONEL DERS VERME VE EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

Eğitiminize uluslararası bir boyut katın!

Eğitiminize uluslararası bir boyut katın! ERASMUS+ ERASMUS+ ÖĞRENİM DEĞİŞİM PROGRAMI ERASMUS+ STAJ DEĞİŞİM PROGRAMI Eğitiminize uluslararası bir boyut katın! 1 veya 2 dönem yurtdışında partner üniversitelerimizden birinde okuyun ERASMUS + AB üyesi

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017 SON BAŞVURU TARİHİ 25 ŞUBAT 2017 Üniversitemiz, ERASMUS+ Hareketlilik Faaliyetleri

Detaylı

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement 1. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, karşılıklı anlaşması olan Türkiye deki üniversiteler arasında, bir dönem (Sadece

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/06/2018-E.9955 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE8R3DMC8* Sayı : 24998744-050.01.04- Konu : Senato Kararı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği

Detaylı

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız.

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler online olarak Erasmus Ofisine başvuru

Detaylı

Erasmus+ Yükseköğretim Programı Ana Eylem 1 Özel Projeler Ulusal Konsorsiyum Projeleri (KA108) Uluslararası Kredi Hareketliliği(KA107-ICM)

Erasmus+ Yükseköğretim Programı Ana Eylem 1 Özel Projeler Ulusal Konsorsiyum Projeleri (KA108) Uluslararası Kredi Hareketliliği(KA107-ICM) Erasmus+ Yükseköğretim Programı Ana Eylem 1 Özel Projeler Ulusal Konsorsiyum Projeleri (KA108) Uluslararası Kredi Hareketliliği(KA107-ICM) Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Yükseköğretim kurumları, dernek,

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 İÇİNDEKİLER ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Süreçleri İş Akışı 2013

Detaylı