YTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ DİSİPLİNLERARASI ÇALIŞMA ATÖLYESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ DİSİPLİNLERARASI ÇALIŞMA ATÖLYESİ"

Transkript

1 YTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ DİSİPLİNLERARASI ÇALIŞMA ATÖLYESİ

2 MÜDEK AKREDİTASYONU NEDİR? Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), ülkemizdeki çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur. MÜDEK'in amacı, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak 1. Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, 2. Güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesini sağlamaktır.

3 MÜDEK Ve ABET Akreditasyonu Mezunlara Ne Avantaj Sağlar? MÜDEK akreditasyonu ile diplomalarınız Avrupa ve Amerika da tanınır hale gelir. Yüksek lisans başvurularında, yurtdışı başvurularında, öğrenci değişim programları sırasında avantaj sağlar. MÜDEK akreditasyonu olan programdan mezun olan öğrenciler tercih edilir. Sektörde de bu akreditasyonların öneminin farkındalığı başlamıştır ve uzun vadede öneminin artacağı öngörülmektedir. MÜDEK standardizasyonları bölüm ve üniversitelerin kalitesini arttırmakta, dolayısıyla mezun öğrenci kalitesini belirlemektedir. Bu nedenle sektördekiler ile yüksek lisans yapılacak olan yurt içi ve yurt dışı üniversiteler MÜDEK akreditasyonu almış olan programlardan mezun öğrencileri tercih etmektedirler.

4 YTÜ İnşaat Fakültesi Yıldız Teknik Üniversitesinin tüm bölümleri (Çevre, Harita ve İnşaat) MÜDEK tarafından akredite edilmiş ilk ve tek fakültesidir.

5 Çalışmanın amacı nedir? Kimlerin katılması gerekiyor? Çalışma nasıl gerçekleştirilecek? «Disiplinlerarası Çalışma»nın uygulama içeriği nasıl olacak?

6 Çalışmanın amacı nedir? Fakültemiz bünyesinde yer alan İNŞAAT, HARİTA ve ÇEVRE Mühendisliği bölümlerimizin akreditasyon çalışmaları kapsamında «DİSİPLİNLERARASI ÇALIŞMA» (P.Ç 6.3) becerisini tüm öğrencilerimize kazandırabilmek. Üç bölüm öğrencilerimizi ayrılmadan önce Fakültemizin diğer bölüm öğrencileri (mühendis adayları) ile tanıştırmak, İş hayatında var olan disiplinlerarası çalışmanın küçük bir uygulamasını sizlerle yapabilmek.

7 Çalıştaya kimler katılacak? İNŞAAT, HARİTA ve ÇEVRE Mühendisliği bölümlerimizde mezuniyet durumunda olan tüm öğrencilerimiz bu çalışmaya katılacaktır Çalıştaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilecektir.

8 Ders programındaki yeri nedir? Çalışmalarınızı fakültede ders saati olarak tanımlanmamış Çarşamba etkinliklerine ayrılan saatlerde (13:00-15:00) birlikte yürütebilirsiniz. Bununla birlikte önümüzdeki bugün itibariyle netleşecek takımlarda yer alan öğrenciler ve iletişim bilgileri, mail grupları oluşturularak takım öğrencileri ile paylaşılacaktır. Takım işbirliğini sağlayabilmek için veya telefon aracılığıyla sizler de gruplar oluşturabilirsiniz.

9 Disiplinlerarası çalışma nasıl gerçekleştirilecek? Uygulama üç bölümün öğrencilerinden oluşacak ortalama 8-10 kişilik takımlar tarafından tamamlanacaktır. Takımı oluşturan farklı bölümlerdeki öğrencilerin başında o bilim dalı için çalışmayı yönlendirecek öğretim üyeleri olacaktır.

10 İnşaat Mühendisliği Harita Mühendisliği Çevre Mühendisliği TAKIM 1 TAKIM 2 TAKIM 3 TAKIM 4 TAKIM 5 TAKIM 6 TAKIM 7 TAKIM 8 TAKIM 9 TAKIM 10 Disiplinlerarası Çalışma Atölyesinde Görevli Öğretim Üyeleri ÇEVRE Doç. Dr. Kaan Yetilmezsoy Prof. Dr. İlter Türkdoğan Doç. Dr. Ertan Arslankaya Doç. Dr. Ömer Apaydın Dr. Öğretim Üyesi Bülent İ. Goncaloğlu HARİTA Doç. Dr. Ercenk ATA Dr. Öğr. Üyesi Uğur ACAR Öğr. Gör. İbrahim ÇETİN Arş. Gör. Yalçın YILMAZ Arş. Gör. Fahri KARABULUT İNŞAAT Doç. Dr. Saadet Berilgen (Geoteknik) Doç. Dr. Ali Koçak (Yapı) Dr. Öğretim Üyesi Ayfer Tekin Atacan (Mekanik) Araş. Gör. Dr. Hande Aladağ (Yapı İşletmesi) Araş. Gör. Kerim Koç (Yapı İşletmesi)

11 «Disiplinlerarası Çalışma Atölyesi» uygulama içeriği nasıl olacak? Harita Mühendisliği Bölümü tarafından verilen tanımlanmış bölgelerde Okul, Fabrika Katı Atık Depolama Tesisi projelendirmesi için izlenmesi gerekli yol ve planlamaya ilişkin adımların üç bölüm öğrencileri tarafından birlikte hazırlanması ve sunulması öngörülmüştür.

12 Dönem sonunda projeler sizlere verilecek formata uygun olarak hazırlanacak ve poster olarak sunulacaktır. Yapılacak değerlendirme sonrası dereceye giren en başarılı uygulama sunumları İnşaat Fakültesi Dekanlığı tarafından ödüllendirilecektir.

13 Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi arkadaşlar Proje için öngörülen arazi için hazırlanmış, ilgili öğretim üyeleri tarafından verilecek I. İnsansız Hava Aracı görüntülerinden elde edilen ortofoto harita II. İnsansız Hava Aracı görüntülerinden elde edilen 3B sayısal arazi modeli verilerini kullanarak III. Ortofoto harita ve SAM için seçilen bölgede en az 30 eşlenik noktada yapılacak Jeodezik ölçümler ile (ortofoto harita ve SAM duyarlılığına uygun bir ölçü yöntemi seçilmek kaydı ile) doğruluk analizi yapacak, IV. Ölçü işinin maliyetinin analizi yapılarak iş fiyatlandırılacak ve V. İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine iletilmek üzere toplam parsel inşaat alanı (imar planı kullanılarak) teslim edeceklerdir.

14 Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi arkadaşlar

15 Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi arkadaşlar

16 Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi arkadaşlar

17 İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi arkadaşlar Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan takım arkadaşlardan aldıkları proje alanında Konut, Okul veya Katı Atık Depolama Tesisi tasarımı yapacaklardır. İş adımları sırasıyla, I. Arsası belirlenen ve koordinatları ile arazi eğimi verilen yere mimari avan proje hazırlanacaktır. Okul, Konut veya katı atık depolama tesisi olarak hazırlanacak projenin amacına uygun olarak kat planları, görünüş ve kesitleri yapılacaktır. Projenin üç boyutlu çizimi yapılacaktır. II. Binanın taşıyıcı sistem tasarımı yapılarak taşıyıcı sistemi ve taşıyıcı elemanların yaklaşık boyutları mimari plan ve kesitlere işlenecektir. III. Tüm taşıyıcı ve taşıyıcı olmayan elemanlar boyutlandırılacaktır. IV. Verilecek sondaj verileri yardımıyla zemin profili belirlenecek ve zemin için izin verilebilir taşıma gücü belirlenecektir. Bu sayede binanın temel tipi ve boyutu yaklaşık olarak belirlenecektir. V. Tüm projeler bittikten sonra binanın yaklaşık maliyeti ve yapım süresi belirlenecektir.

18 Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi arkadaşlar Konut, Okul veya Katı Atık Depolama Tesisi tasarımlarında aşağıdaki katkıları yapacaklardır. I. Verilecek yerleşim bilgileri yardımıyla geleceğe yönelik proje nüfus hesapları yapılacaktır. II. Nüfus hesapları yardımıyla katı atık miktarı hesapları yapılacaktır. III. Hesaplanan katı atık miktarı yardımıyla atık yönetim planı yapılarak gerekli aktarma istasyonu geçici depolama alanı bulunacaktır. IV. Atık toplama araçları ve atıkları düzenli depolama tesisine transfer edecek araçların kapasitesi, boyutları, sıkıştırmalı olup olmadığı ve yapılacak sefer sayısı bulunacaktır. V. Aktarma istasyonunda yer alan ünitelere ilişkin bilgiler hesaplanacaktır. VI. Katı atık aktarma istasyonu tesisinin yaklaşık maliyeti hesaplanacaktır.

19 HAFTALIK ÇALIŞMA PLANI İş Kalemleri 29 Ekim-02 Kasım Kasım-9 Kasım Kasım-16 Kasım Kasım-23 Kasım Kasım-30 Kasım Aralık-07 Aralık Aralık-14 Aralık Aralık-21 Aralık Aralık-28 Aralık 2018 İnşaat Mühendisliğ Harita Mühendisliği I II III IV V I II III IV I Çevre Mühendisliği II III IV V VI Sonuç raporun Hazırlanması İnşaat Harita ve Çevre Mühendisliği Öğrencileri tarafından ortak raporun ve poster sunumun hazırlanması Poster Sunumların yapılması ve ödül derecelerinin belirlenmesi

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Akreditasyon nedir? *Bir ürünün ya da hizmetin, piyasanın talep ettiği şartlara, standartlara, yönetmeliklere

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Eylem Planı Çalışması. Prof. Dr. Vahap Engin GÜLAL Doç. Dr. Ayşe ERDÖLEN Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Eylem Planı Çalışması. Prof. Dr. Vahap Engin GÜLAL Doç. Dr. Ayşe ERDÖLEN Doç. Dr. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi 2017-2020 Eylem Planı Çalışması Prof. Dr. Vahap Engin GÜLAL Doç. Dr. Ayşe ERDÖLEN Doç. Dr. Doğan KARADAĞ 107 Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi 2017-2020

Detaylı

Sunum İçeriği. 27. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Porto Bello Hotel, Antalya, 1-2 Kasım 2013

Sunum İçeriği. 27. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Porto Bello Hotel, Antalya, 1-2 Kasım 2013 Sunum İçeriği MÜDEK in kısa tanıtımı Son Gelişmeler - Değerlendirme ve Akreditasyon - Ulusal ve Uluslararası Tanınma - Dış İlişkiler - Program Değerlendirmeleri MÜDEK Akreditasyonlu Programlar için Hatırlatma

Detaylı

MÜDEK: Genel Bilgiler ve Son Gelişmeler

MÜDEK: Genel Bilgiler ve Son Gelişmeler MÜDEK: Genel Bilgiler ve Son Gelişmeler Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter Fırat Üniversitesi, Elazığ 24 Ekim 2014 Sunum İçeriği MÜDEK in kısa tanıtımı MÜDEK Katma Değerleri Son Gelişmeler Sayılarla MÜDEK

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 2013 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 1. YARIŞMANIN AMACI 2. YARIŞMANIN HEDEFLERİ 3. YARIŞMANIN KONUSU 4. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI ve ESASLARI 5.

Detaylı

MÜDEK ve. MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 8-9 Ekim 2016, İstanbul

MÜDEK ve. MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 8-9 Ekim 2016, İstanbul MÜDEK ve Eğitim Programlarının Akreditasyonu MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 8-9 Ekim 2016, İstanbul Sunum İçeriği Akreditasyon: Tanım MÜDEK: Amaç ve Paydaşlar MÜDEK: Ulusal ve Uluslararası

Detaylı

MÜDEK ve Eğitim Programlarının Akreditasyonu. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Mayıs 2018, İstanbul

MÜDEK ve Eğitim Programlarının Akreditasyonu. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Mayıs 2018, İstanbul MÜDEK ve Eğitim Programlarının Akreditasyonu MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 26-27 Mayıs 2018, İstanbul Sunum İçeriği Akreditasyon: Tanım MÜDEK: Amaç ve Paydaşlar MÜDEK: Ulusal ve Uluslararası

Detaylı

DERSİN ADI (Türkçe) Çevre Mühendisliğinde Projelendirme ve Uygulama DERSİN ADI (İngilizce) Projection and Application in Environmental Engineering DERSİN KOORDİNATÖRÜ Yrd. Doç. Dr. Kaan YETİLMEZSOY (Unvanı,

Detaylı

MÜDEK ve Eğitim Programlarının Akreditasyonu. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul

MÜDEK ve Eğitim Programlarının Akreditasyonu. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul MÜDEK ve Eğitim Programlarının Akreditasyonu MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul Sunum İçeriği Akreditasyon: Tanım MÜDEK: Amaç ve Paydaşlar MÜDEK: Ulusal ve Uluslararası Sorumluluklar MÜDEK:

Detaylı

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni ODTÜ- İKSD Ortak Etkinlik Düzenledi İKSD olarak 19 Kasım 2018 tarihinde ODTÜ İnşaat Fakültesi master ve doktora öğrencilerine yönelik etkinlik

Detaylı

6 bölümde 1980 ve öncesi, 1 bölümde yılları arası. 2 bölümde yılları arası. 1 bölümde 2000 sonrası

6 bölümde 1980 ve öncesi, 1 bölümde yılları arası. 2 bölümde yılları arası. 1 bölümde 2000 sonrası ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TARİHSEL GELİŞİM Fakültemiz, 1970 yılında Eskişehir Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi olarak kurulmuş olup Makine ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde toplam 160

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. "Araştırma Görevlisi" - "Öğretim Görevlisi" Alımı İlanı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Araştırma Görevlisi - Öğretim Görevlisi Alımı İlanı GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ "Araştırma Görevlisi" "Öğretim Görevlisi" Alımı İlanı "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş

Detaylı

MÜDEK AKREDİTASYON DENEYİMİ. Prof. Dr. Ergün KÖSE MCBÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

MÜDEK AKREDİTASYON DENEYİMİ. Prof. Dr. Ergün KÖSE MCBÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü MÜDEK AKREDİTASYON DENEYİMİ Prof. Dr. Ergün KÖSE MCBÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2017 1 Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Mayıs 2002: Mühendislik

Detaylı

Program Akreditasyonuna MÜDEK Yaklaşımı

Program Akreditasyonuna MÜDEK Yaklaşımı Program Akreditasyonuna MÜDEK Yaklaşımı A. Erbil PAYZIN MÜDEK Kurucu Üyesi ve Önceki Yönetim Kurulu Başkanı EDUSUMMIT 2015 17.04.2015, İstanbul MÜDEK in temel özellikleri Sunumun İçeriği MÜDEK akreditasyon

Detaylı

BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ

BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ 1. BÖLÜM KALİTE VE AKREDİTASYON KOMİSYONU Kalite Güvence Sisteminin geliştirilmesi konusunda komisyonlar oluşturulmasına yönelik Bölüm Kuruluna öneriler

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İnşaat mühendisliği barınma, ulaşım ve insanoğlunun yaşamı ile ilgili yerleşim ve ona bağlı her türlü ihtiyacının giderilmesini sağlayan uygulamalı

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 12 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

MÜDEK ve. MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı Ocak 2017, Ankara

MÜDEK ve. MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı Ocak 2017, Ankara MÜDEK ve Eğitim m Programlarının n Akreditasyonu MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 21-22 Ocak 2017, Ankara Akreditasyon: Tanım MÜDEK: Amaç ve Paydaşlar Sunum İçeriği MÜDEK: Ulusal ve Uluslararası

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği Ortak Yüksek Lisans Programı (İKÇÜ-CBÜ) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği A.B.D Mekanik BD 3 Mekatronik ve Kontrol BD

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 14 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ELEMANLARI ALINACAKTIR Üniversitemizin aşağıda belirlenen Fakülte/Yüksekokul bölümlerine 2547

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ELEMANLARI ALINACAKTIR Üniversitemizin aşağıda belirlenen Fakülte/Yüksekokul bölümlerine 2547 İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ELEMANLARI ALINACAKTIR Üniversitemizin aşağıda belirlenen Fakülte/Yüksekokul bölümlerine 2547 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerine göre öğretim elemanları

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Çevre Mühendisliği Bölümü İÇ VE DIŞ PAYDAŞ TOPLANTILARI

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Çevre Mühendisliği Bölümü İÇ VE DIŞ PAYDAŞ TOPLANTILARI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Çevre Mühendisliği Bölümü İÇ VE DIŞ PAYDAŞ TOPLANTILARI MART 2018 1 1. Bölüm İç ve Dış Paydaşlarının Belirlenmesi Çevre Mühendisliği Bölümü

Detaylı

GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK

GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK Cumhuriyet Cad.Yıldırım Kemal İşhanı No : 1 / 8 YALOVA Tel :0.226.814 81 73 ÇINARCIK BELEDİYESİ G22-D-13-A-1-D PAFTA, 503 ADA, 2 PARSEL, 167 ADA, 13,14,15,16,17

Detaylı

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece İnşaat Teknolojisi programı1976 yılında Yapı Bölümü adı altında kurulmuş olup daha önce Akdeniz üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini dürdürmüştür. Mehmet

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜ-CBÜ

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 1.11.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2 2 2 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4-

Detaylı

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK)

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Prof. Dr. A. Hamit SERBEST MÜDEK MAK Başkanı 1 Sunum İçeriği Mühendislik eğitim programlarının akreditasyonu nedir, ne işe yarar?

Detaylı

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi,

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 1 1

Detaylı

PROF. DR. SERMİN ÖRNEKTEKİN

PROF. DR. SERMİN ÖRNEKTEKİN PROF. DR. SERMİN ÖRNEKTEKİN FEDEK YÖNETİM KURULU BAŞKANI 28 EYLÜL 2012 10. YILINDA MÜDEK İstanbul 1 FEDEK FEN, EDEBİYAT, FEN-EDEBİYAT, DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTELERİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mezun Bilgi Formu Bu çalışma; Program Çıktılarının mezunlarımız tarafından ne ölçüde sağlandığının belirlenebilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ 31.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 6 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 1 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ 29.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 3 3 3 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 16.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 3 3 3 3- Yüksekokul Sayısı 1 1 1 4-

Detaylı

T.C. KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM)

T.C. KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM) T.C. KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 8-9 ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM). SINIF. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) 4 5 Fen Fakültesi Matematik 4++ 7 - Fen

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 4 4 5 3- Yüksekokul Sayısı 1

Detaylı

ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR 2014-2015 ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR 1 DİPLOMA TÖRENİ TAKVİMİ 26 Haziran 2015 Tören başvurusu ve adres güncelleme için SON GÜN Mezunlar İlişik Kesme Tören giysilerinin

Detaylı

Gösterge

Gösterge 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2- Enstitü Sayısı 3- Yüksekokul Sayısı 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının Sayısı 6- Araştırma Merkezlerinin

Detaylı

I. Öğretim Dersin Adı Telafi Tarihleri Saat MAD4497 Mühendislik Projeleri 14 Nisan MAD3340 Sistem Analizi 14 Nisan

I. Öğretim Dersin Adı Telafi Tarihleri Saat MAD4497 Mühendislik Projeleri 14 Nisan MAD3340 Sistem Analizi 14 Nisan Sayfa-1- Fakülte Yönetim Kurulu Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR in başkanlığında 11 Nisan 2017 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. Karar No-1: İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığının

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 18.04.2019 2015 2016 2017 2018 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı - - - 1 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2017 Tercih zamanı Meslek seçimi Mühendislik mi, başka bir meslek mi? İnşaat mühendisliği mi başka bir mühendislik mi? Üniversite seçimi Boğaziçi Üniversitesi

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bridgetti 17 Köprü Yarışması

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bridgetti 17 Köprü Yarışması MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bridgetti 17 Köprü Yarışması 1. Yarışmanın Vizyonu ve Amacı Bridgetti 17 köprü yarışması, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

Detaylı

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 GENEL GÖSTERGELER 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 11 11 11 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 5- Merkezi Araştırma

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C Yabancı T.C Yabancı Başvuru

Detaylı

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Ulusal Meslek Standardı

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Ulusal Meslek Standardı Kariyer ve Yetenek Yönetimi Ulusal Meslek Standardı Süleyman ARIKBOĞA MYK Uzmanı İTÜ III. Ulusal Kariyer Çalıştayı 26 Şubat 2015, İstanbul Sunum Planı Mesleki Yeterlilik Kurumuna İlişkin Genel Bilgiler

Detaylı

Fen Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora Programı Öğrenci Alımı

Fen Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora Programı Öğrenci Alımı Fen Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora Programı Öğrenci Alımı KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI BAŞVURU

Detaylı

2013 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2013 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA TARİFENİN NEV'İ KARAR KARAR TARİHİ SAYFA İMAR MÜDÜRLÜĞÜ İ Yeni Yapı Ruhsatı Alınmasına İlişkin Ücretler. Konut, Rezidans 000 m2 ye Kadar m2 6 TL.2 Konut,

Detaylı

ÇALIŞMA GRUBU II Mühendislik programlarında Çekirdek Müfredat (Yeterlilik Temelli Eğitim Planı oluşturulması)

ÇALIŞMA GRUBU II Mühendislik programlarında Çekirdek Müfredat (Yeterlilik Temelli Eğitim Planı oluşturulması) ÇALIŞMA GRUBU II Mühendislik programlarında Çekirdek Müfredat (Yeterlilik Temelli Eğitim Planı oluşturulması) 28 Mart 2017 33. MDK Toplantısı, ANKARA ÇEKİRDEK EĞİTİM PROGRAMINDAN (ÇEP) NE ANLAŞILMAKTADIR?

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Çevre Mühendisliği Nedir? Çevre sorunlarına çözüm bulan disiplinler arası bir mühendislik dalıdır. Çevre Mühendisleri doğal çevreyi

Detaylı

İşgüc ü. Eğitim. Sayıs ı

İşgüc ü. Eğitim. Sayıs ı Türkiye İş Kurumu nden : Aşağıda Belirtilen İşyerine Daimi Statüde İşçi Alınacaktır. Talebi Alan İl Kamu Kuruluşunun Adı Cinsiyeti Meslek Adı İşgüc ü Sayıs ı Eğitim Durumu Yaş Aranılan Diğer Nitelikler

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 14. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 14. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 14. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI 20152016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜCBÜ Ortak Yüksek Lisans Programı

Detaylı

İYTE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK GENEL KURULU. Nisan 2013 Kütüphane Gösteri Merkezi

İYTE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK GENEL KURULU. Nisan 2013 Kütüphane Gösteri Merkezi İYTE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK GENEL KURULU Nisan 2013 Kütüphane Gösteri Merkezi İÇERİK Akademik ve İdari Personel Lisans ve Lisansüstü Eğitim Mevcut Altyapı Mali Bilgiler Araştırma Yayın Anket Değerlendirmeleri

Detaylı

BOMONTİ TURİZM MERKEZİ

BOMONTİ TURİZM MERKEZİ BOMONTİ TURİZM MERKEZİ K - 32 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 33 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 34 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 35 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 36 - BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER BOMONTİ TURİZM MERKEZİ

Detaylı

14.10.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=43616

14.10.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=43616 14.10.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=43616 Yazdır İlan No : Anasayfa Yönetmelikler 1002115 Üyelik Duyurular İletişim BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ >DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK

Detaylı

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir.

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 SORU-CEVAPLAR: SORU 1 Koçtaş kataloğundan seçeceğimiz ürünlerin detay-renk ve görünüşlerinde değişiklik yapabilir miyiz? (kulp ya da kapak boyutları

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden:

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI 2 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının

Detaylı

AKDENĐZ ÜNĐVERSĐTESĐ DEPREM ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZĐ KÖPRÜ YARIŞMASI Nisan Cam Piramit ANTALYA

AKDENĐZ ÜNĐVERSĐTESĐ DEPREM ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZĐ KÖPRÜ YARIŞMASI Nisan Cam Piramit ANTALYA AKDENĐZ ÜNĐVERSĐTESĐ DEPREM ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZĐ KÖPRÜ YARIŞMASI 28-29 Nisan 17 Cam Piramit ANTALYA MĐSYONUMUZ; Đnşaat Mühendisliği/Mimarlık alanlarında eğitim gören öğrencilerin

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=49972

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=49972 02.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=49972 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008440 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 puan,

1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 puan, YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER Tezli Yüksek Lisans Programlarına başvuran adaylarının; 1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu

Detaylı

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Resmi Kurallar Bu yarışma sadece Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı liselerde okuyan uygunluk kriterlerine uyan öğrencilerin ve danışmanlarının

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Ocak-Mart 2019

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Ocak-Mart 2019 Fakülte Kurulu Kararları» UTAK Üyeleri Belirlendi Toplantı No: 81 Toplantı Tarihi: 14.02.2019 Karar No: 02 Fakültemizde 2018/2019 Öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren Fakülte UMDE Takip Kurulu (UTAK)

Detaylı

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2)

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2) 2015 2016 2017 Kuruma ait bilgiler 1. Birim sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 1 1 1 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu 2011 YILI PERFORMANS GÖSTERGELERİ. No Gösterge Ölçme Yöntemi Birimi Değeri 1

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu 2011 YILI PERFORMANS GÖSTERGELERİ. No Gösterge Ölçme Yöntemi Birimi Değeri 1 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu 2011 YILI PERFORMANS GÖSTERGELERİ No Gösterge Ölçme Yöntemi Birimi Değeri 1 Ön lisans programlarına sınavlı veya sınavsız geçişle yerleşen tüm

Detaylı

GÜNDEM: 1- Bilgilendirme.

GÜNDEM: 1- Bilgilendirme. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 246 Tarih : 03.09.2015 Toplantıda Bulunanlar : Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜK (Başkan) Prof. Dr. Bülent VEREP (Üye)

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ Güz Yarıyılı

GÜZ DÖNEMİ Güz Yarıyılı MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMİSYONLARIN FAALİYET PLANLARI 2015-2016 Her komisyon haftalık faaliyet planlarını kontrol etlidir. Eksik yapılan veya hiç yapılmayan faaliyetlerden komisyon başkanları sorumludur.

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREVLERİ

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREVLERİ T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU ORGANİZASYON BİLGİLERİ Fakülte Adı : Mühendislik Fakültesi Birim Adı : Öğrenci İşleri Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan

Detaylı

YÖNETİM KURULU KARARLARI

YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. Sayfa-1- Fakülte Yönetim Kurulu, Dekan Prof. Dr. Ahmet GÖKCE nin başkanlığında 30 Mart 2010 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. Karar No-1: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığının

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI 28/09/ /4

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI 28/09/ /4 Üniversitemiz Yönetim Kurulu, 28/09/2011 Çarşamba Günü saat 16.00 da Rektör Prof.Dr. A. Feyzi BİNGÖL ün başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI MESLEK EĞİTİM PROGRAMI. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Filiz AKKAYA

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI MESLEK EĞİTİM PROGRAMI. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Filiz AKKAYA GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI MESLEK EĞİTİM PROGRAMI Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Filiz AKKAYA GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI MESLEK EĞİTİM PROGRAMI Eğitimin Amacı: Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı lisans

Detaylı

EK I-A Programla İlgili Bilgiler

EK I-A Programla İlgili Bilgiler EK I-A Programla İlgili Bilgiler EK I-A 1 Yıl; Dönem Tablo I-1. Lisans Eğitim Programı (İnşaat Mühendisliği Bölümü) (Örgün ve İkinci Öğretim) Ders (Bölüm, Kod, Numara) Matematik ve Temel Bilimler Kategori

Detaylı

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 YARIŞMANIN AMACI Geleceğin endüstri ürünleri tasarımcıları, iç mimar ve mimarlarına KOÇTAŞ ve Koçtaş ürünlerinin tanıtılması, KOÇTAŞ ürünleri

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU AKREDİTASYON DURUM TESPİT RAPORU AKREDİTASYON KOMİSYONU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU AKREDİTASYON DURUM TESPİT RAPORU AKREDİTASYON KOMİSYONU T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU AKREDİTASYON DURUM TESPİT RAPORU AKREDİTASYON KOMİSYONU YRD. DOÇ. DR. FEYZA KOLCU (BAŞKAN) DOÇ. DR. MEHMET PARLAK (ÜYE) YRD. DOÇ. DR.

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNİN İNŞAAT ALANINDAKİ UYGULAMALARI

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNİN İNŞAAT ALANINDAKİ UYGULAMALARI COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNİN İNŞAAT ALANINDAKİ UYGULAMALARI Ali Baran AKGÜN Egemen ÇAKIR Melike ERSOY Özlem PALABIYIK Danışman: Y. Doç. Dr. Esin ERGEN 1 İçerik CBS nedir? CBS nin inşaatta kullanım alanları

Detaylı

2018/2 Bülteni. Güncel Haberler Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4

2018/2 Bülteni. Güncel Haberler Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4 Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2018/2 Bülteni Başlık Sayfa Güncel Haberler 2 2018-2019 Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları 3 2018-2019 Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4 2018 Akademik

Detaylı

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 2 - -

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 2 - - DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İLE DÜZCE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İMZALANAN PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 016-017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C Yabancı Yabancı T.C Uyruklu Uyruklu

Detaylı

Açıköğretim Öğretim Sistemindeki Derslerin e-öğrenme Malzemesi Olarak Hazırlanma Süreci

Açıköğretim Öğretim Sistemindeki Derslerin e-öğrenme Malzemesi Olarak Hazırlanma Süreci Açıköğretim Öğretim Sistemindeki Derslerin e-öğrenme Malzemesi Olarak Hazırlanma Süreci e-öğrenme malzemeleri geliştirme, yayınlama, kontrol ve güncelleme süreçlerini tasarlar, yönetir. Hazırlanacak olan

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü. Enerjinin Önemi? Enerji Sistemleri Mühendisi Kimdir?

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü. Enerjinin Önemi? Enerji Sistemleri Mühendisi Kimdir? Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjinin Önemi? Enerji, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel unsurlarından biri olması yanısıra, yaşamın sürdürülebilmesi

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı GüzYarıyılında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim

Detaylı

Eylem Planı Sorumlu Kişi: Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Selen Aktari. Tanım: Dış Paydaşlar ve Mezun Değerlendirmeleri ne göre programların

Eylem Planı Sorumlu Kişi: Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Selen Aktari. Tanım: Dış Paydaşlar ve Mezun Değerlendirmeleri ne göre programların Eylem Planı (EP): 1. Dış Paydaşlar Danışma Kurulu İlgili Hedef/Faaliyet No: 1.1.2.4 geliştirilmesi. Tanım: Dış Paydaşlar ve Mezun Değerlendirmeleri ne göre programların - 2012 Mart ayı sonuna kadar Dış

Detaylı

2015 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2015 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA TARİFENİN NEV'İ KARAR KARAR TARİHİ SAYFA İMAR MÜDÜRLÜĞÜ İ Yeni Yapı Ruhsatı Alınmasına İlişkin Ücretler. Konut, Rezidans 000 m2 ye Kadar m2 7.3 TL.2 Konut,

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU:

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: AKADEMİK PERSONEL ALIMI (ÖNCELİKLİ ALANLARDAKİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Detaylı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünden:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünden: Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz Akademik birimlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 50/d Maddesi ve "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU ORGANİZASYON BİLGİLERİ Fakülte Adı : Mühendislik Fakültesi Birim Adı : Öğrenci İşleri Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan

Detaylı

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 23-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

BİZ KİMİZ? Lagari Takımı (#5278), Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği çatısı altında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur.

BİZ KİMİZ? Lagari Takımı (#5278), Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği çatısı altında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. İÇİNDEKİLER MİSYON, VİZYON ve DEĞERLER... 3 YARIŞMA HAKKINDA BİLGİ... 4 CANSAT 2016 YARIŞMASINA GENEL BAKIŞ... 5 CanSat 2016 Temel Görev... 6 YARIŞMANIN GETİRİLERİ... 7 1 BİZ KİMİZ? Takımı (#5278), Yıldız

Detaylı

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=35600

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=35600 29.12.2014 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=35600 Yazdır İlan No : Anasayfa Yönetmelikler 28332 Üyelik Duyurular İletişim İlanın Çıkılacağı yer Arama Seçenekleri Tümünde GEBZE TEKNİK ara

Detaylı

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Doktora, Tezli Yüksek Lisans

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 05-09 Haziran 2017 Giriş Sınavı Tarihi : 19-21 Haziran 2017 Adaylar ön kayıt için istenilen belgeleri Enstitümüze (09:00-12:00

Detaylı

NEDEN MÜDEK? Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ. 12 Şubat 2014

NEDEN MÜDEK? Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ. 12 Şubat 2014 NEDEN MÜDEK? Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ Bölüm Başkanı 12 Şubat 2014 MÜDEK'İN AMACI MÜDEK'in anmacı, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme

Detaylı

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici KALİTELİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMA ve ÇALIŞMA MEKANLARI AMACINA İLİŞKİN EYLEMLER (Kısa Vade) 1 MEKANSAL ORGANİZASYON

Detaylı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme Verileri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme Verileri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2011-2013 Kurumsal Değerlendirme Verileri İSTATİSTİKSEL GÖSTERGE A. GENEL GÖSTERGELER NO 2011 2012 2013 1 Öğrenci Sayıları 2 Personel Sayıları A.1.1 Önlisans Öğrenci Sayısı

Detaylı

6. Kapalı alan sınırımız 500 m²dir. bu alana tuvalet-servis odası-mutfak gibi alanlar dahil midir? Evet. Bakınız yanıt 1.

6. Kapalı alan sınırımız 500 m²dir. bu alana tuvalet-servis odası-mutfak gibi alanlar dahil midir? Evet. Bakınız yanıt 1. PROSteel 2015 SORULAR 1. Kapalı alanlarda konsol eleman (balkon) kullanabiliyor muyuz? Bu konsol kısım 500 metrekareye dahil mi? Tasarladığımız yapının açık alnında bir kısıtlama var mı? Toplam m² yi aşmamak

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı