TÜRK ÇE TES TÝ. 4. Aþa ðý da ki cüm le ler de ge çen al tý çi zi li söz - cük ler den han gi si ni ce lik bil dir mek te dir?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK ÇE TES TÝ. 4. Aþa ðý da ki cüm le ler de ge çen al tý çi zi li söz - cük ler den han gi si ni ce lik bil dir mek te dir?"

Transkript

1 TÜRK ÇE TES TÝ.. Sen bu iþin üstüne çok düþtün.. Öyle bir derde düþmüþ ki tarifi mümkün deðil.. Takým son maçta ligden düþtü. 4. Arabanýn hýzý giderek düþtü. 5. Görevi deðiþince maaþý da düþtü. Düþmek sözcüðü yukarýdaki cümlelerde kaç farklý anlamda kullanýlmýþtýr? A) B) C) 4 D) 5. Do kunma yýn ona, bak sa ný za... Yu ka rý da ki cüm le aþa ðý da ki de yim ler den han gi siy le ta mam la nýr sa bü yük bir acý ve üzün tü nün et ki si al tý na gi ren bir ki þi nin du - ru mu an la týl ma mýþ olur? A) içi yanýyor. B) içi sýzlýyor. C) içi titriyor. D) içine ateþ düþmüþ.. Aþa ðý da ki cüm le le rin han gi si sa nat çý nýn be - nim se di ði yön tem le il gi li deðildir? A) Hal kýn prob lem le ri ni sade bir dille eser le ri - ne yan sýt mýþ. B) Meh met Akif, ba zý þi ir le ri ni kar þý lýk lý ko nuþ - ma þek lin de yaz mýþ týr. C) Þiirlerinde mecazlý söyleyiþlere sýkça yer vermiþ. D) Onun þi ir le ri oku yan la ra va tan sev gi si aþý - lý yor. 4. Aþa ðý da ki cüm le ler de ge çen al tý çi zi li söz - cük ler den han gi si ni ce lik bil dir mek te dir? A) Burasý oldukça güzel bir ev. B) Yanýmda hiç para kalmadý. C) Arabanýn rengini çok beðendim. D) Tam kendime göre bir elbise aldým. 5. Sözün, yazýnýn ko lay ca ve doð ru bir bi çim de an la þý lýr ol ma sý özel li ði dir. An la tým da ki bu il ke - ye gö re amaç, or ta ya an la þý la bi le cek, baþ ka an lam la ra çe ki le me ye cek bi çim de ko nul ma lý - dýr. Söz ler ka pa lý kal ma ma lý dýr. An la ta nýn ne an lat mak is te di ði ni, din le yen ya da oku yan ay nen öy le an la ya bi li yor sa bu an la tým il ke si ger çek leþ miþ olur. Parçada açýklamasý yapýlan anlatým ilkesi aþaðýdakilerden hangisidir? A) Etkileyicilik B) Açýklýk C) Ýçtenlik D) Özgünlük 6. Bir genç, dün ya pi ya sa la rý nýn nab zý nýn at tý ðý Wall Stre et te çok ba þa rý lý bir iþ ada mý ný zi ya - ret eder. Siz, çok bü yük zor luk larla baþa çýkmýþ bir in san sý nýz. Ben çok genç bir gi ri þim ci - yim. Ba þa rý lý ol mam için ba na ne öne rir si niz? di ye so rar. Ýþ ada mý nýn ce va bý: Ya þa ya ca ðý - nýz en gü zel tec rü be if las et mek tir. olur. Genç þa þý rýr: Ýf las et mek gü zel bir tec rü be ola bi lir mi, bun dan da ha gü zel tec rü be yok mu? Ada mýn ce va bý: Ýkin ci de fa if las et mek olur. Parçada asýl anlatýlmak istenen nedir? A) Zor luk lar la baþ et mek çok ça lýþ mak la müm - kün dür. B) Ýn sa nýn ha ta yap tý ðý ný ka bul et me si bir er - dem dir. C) Ýn san geç mi þe ta ký lýp kal ma ma lý, ile ri yi dü - þün me li dir. D) Büyük hatalar, baþarýya giden yolu açar.

2 7. Aþaðýdaki cüm le le rin han gi sin de ek fi il kul - la nýl mýþ týr? A) Bir zamanlar burada bülbüller öterdi. B) Deterjan bütün lekeleri giderdi. C) Çiçeði dalýndan kopardý. D) Aðaçlarýn yapraklarý sarardý. 9. Ce sur ki þi, çok öf ke len di ðin de, yü zü kýp kýr mý - zý ke si lip tüy le ri di ken di ken ol du ðun da bi le öf ke si ne hâkim olan dýr. Yu ka rý da ki cüm le den aþa ðý da ki yar gý lar - dan han gi si çý ka rý la maz? A) Öf ke si ne hâkim olan in san ce sur dur. B) Ce sur in san lar hiç öf ke len mez ler. C) Ce sa ret, in sa nýn ira de siy le bel li olur. D) Öf ke si ne hâkim ola ma ya nýn ce sa re tin den bah se di le mez. 8. Öð ret men ler ( ) Ye ni ne sil si zin ese riniz ola - cak týr. Trabzonspor ( ) Çaykur Rizespor maçý bu hafta oynanacak. Akþamlarý ( ) 0 dan sonra kitap okurum. Dün Boðaz Köprüsü( ) nden geçtik. Bu cümlelerdeki boþ parantezlerin ( ) içine aþaðýdaki noktalama iþaretlerinden hangileri sýrasýyla gelmelidir? A) (!) (-) (.) (-) B) (:) (,) (:) ( ) C) (!) (/) (:) (-) D) (!) (-) (.) ( ) 0. Ço cuk la rýn ço ðu dün yay la ile ti þi mi ni ma sal lar ara cý lý ðýy la ku ru yor. Ma sal ki þi le riy le öz deþ le - þip ma ce ra lar ya þý yor ve o ara da da so run çöz me yi, iliþ ki kur ma yý, iyi yi kö tü den ayýr ma yý öð re ni yor; in san la rý ve ken di ni ta ný yor. Üs te lik ma sal la rýn za man ve mekân sý ný rý yok. Ku þak - lar ve sý nýr lar öte si bir ço cuk im pa ra tor lu ðu âde ta. Ulus la ra ra sý bir ile ti þim ara cý. Dil den di - le, de vir den de vi re sýç ra yan bir ha yal âle mi. Yu ka rý da ki par ça ya gö re, ma sal lar için aþa - ðý da ki ler den han gi si söy le ne mez? A) Ma sal lar ço cuk la ra iyi yi kö tü den ayýr ma yý öð re tir. B) Ma sal lar da ço cuk lar öð ren mek is te dik le ri her þe yi bu la bi lir. C) Ma sal, bü tün dün ya da ile ti þi mi sað la yan ev ren sel bir dil dir. D) Ma sal lar da za man ve mekân sý ný rý bel li de ðil dir.

3 . Aþa ðý da ki cüm le ler den han gi si ya zým ve nok - ta la ma ba ký mýn dan doð ru dur? A) Þa ir, 5 Ey lül 98 te Sam sun un il çe si Hav za da doð du. B) Þa ir 5 Ey lül 98 te Sam sun un il çe si Hav - za da doð du. C) Þa ir 5 Ey lül 98 de Sam sun un il çe si Hav za da doð du. D) Þa ir; 5 Ey lül 98 te Sam sun un il çe si Hav za da doð du. 4. Aþa ðý da ki cüm le ler den han gi sin de te rim an lam lý bir söz cük kul la nýl mýþ týr? A) Her ayýn on be þin de Ýz mir e gi der. B) Onun ba kýþ açý sý be nim ki ne uy mu yor. C) Has ta nýn yük se len tan si yo nu her ke si en di - þe len dir di. D) Uzun saç lar Se lim e ya ký þý yor.. Bil mez dim þar ký la rýn bu ka dar gü zel Ke li me le rin se ki fa yet siz ol du ðu nu Bu der de düþ me den ön ce Düþ mek söz cü ðü aþa ðý da ki le rin han gi - sin de bu di ze ler de ki an la mýy la kul la nýl mýþ - týr? 5. 4 A B C D E. Kara kelimesinin zýddý. Kýrmýzý kelimesinin eþ anlamlýsý. Vücut kelimesinin eþ anlamlýsý 4. Çok kelimesinin zýddý A) Aðaç tan ye re bir yap rak düþ tü. B) Bir inat uð ru na gur be te düþ müþ ler. C) An ne si, ço cu ðu nun üs tü ne çok dü þü yor - du. D) Pa ra sý bi tin ce sý kýn tý ya düþ müþ. Yu ka rý da ki bul ma ca doð ru dol du rul du ðun - da A sü tu nun da aþa ðý da ki ke li me ler den han gi si çý kar? A) Ba ba B) Ba ca C) Ha la D) Ha va. Ýn san, ha ya tý bo yun ca pek çok olay la kar þý la þýr. Ýyi olay la ra se vi nir, kö tü le ri ne üzü lür. Kar þý la þý - lan bü yük çap ta ki kö tü olay lar in san da yý ký ma ne den ola bi lir. Ba zen bir çok fe la ket üst üs te ge - le bi lir ama her fe la ket bir gün son bu lur. Par ça dan aþa ðý da ki le rin han gi si çý ka rý la - maz? A) Hiç bir fe la ket ka lý cý de ðil dir. B) Fe la ket ler ba zen art ar da ge lir. C) Ýn san her iyi ola ya se vin me me li, her kö tü ola ya da üzül me me li dir. D) Ýn san do ðum dan ölü me ka dar pek çok olay la kar þý la þýr. 6. Ben þi iri mi ya zýp bi tir dim, þim di her okur onu kal bin de ye ni den ya za cak. Yu ka rý da ki söz le ri söy le yen þa iri aþa ðý da - ki ler den han gi si des tek le mez? A) Þi ir oku yu cu da fark lý duy gu la rý çað rýþ tý ra bi lir. B) Oku yu cu, þai rin þii rin de de ði þik lik ya pa bi lir. C) Þi iri oku yan, þi ir de ken din den bir þey ler bu - la bi lir. D) Her oku yu cu þi iri fark lý yo rum la ya bi lir.

4 7. Fikri doðurur düþünmeden iþler 4 yapýlan 5 piþmanlýk An lam lý ve ku ral lý bir cüm le oluþ tu ra cak þe kil - de düð me ler açý lýr sa fab ri ka da ki ma ki ne ler doð ru ça lý þa cak týr. Fik ri, düð me le re han gi sý ra ile bas ma lý dýr? 9. Özcan, nedense diðer pazarlarýn aksine bu pazar neþeli uyanmadý. cüm le siy le aþa ðý - da ki ler den han gi si bi re bir ör tüþ mek te dir? A) Öz can, se be bi ney se di ðer gün ler den da - ha ne þe siz uyan dý. B) Öz can, o pa zar di ðer gün ler de ki ka dar ne - þe li uyan ma dý. C) Öz can, bu pa zar ne hik met se di ðer pa zar - la rýn ak si ne ne þe li uyan ma dý. D) Öz can ý ilk kez bir pa zar sa ba hý ne þe siz gö rün ce se be bi ni sordum. A) B) C) D) A B C D Ben Sen Bize Biz Kendi Onlar Birçok Siz Bazý Hangi Ko or di nat la rý ve ri len ku tu cuk lar dan han gi - si þa hýs za mi ri de ðil dir? A) B B) D C) 4 C D) B O Kim Biz Kendi Bu Sen 0. Hisar dan Kan lý ca ya ge çi yor dum. Yaþ lý bir ka - yýk çý, es ki aðýr san da lý ný akýn tý ya kar þý sü rük - le mek için bü tün gü cüy le kü rek le re asý lý yor, bir sel gi bi akan kü çük dal ga lar la bo ðu þu yor - du. Bu di din me onu yor muþ tu. Ak þam so ðuk ve ru tu bet li ol mak la bir lik te elbiselerini çý kar - dý, düð me le ri çö zük bir göm lek le kal dý. Vü cu - dun da bir yor gun luk tit re me si var dý. Ne fe si sýk laþ mýþ, yü zü ký zar mýþ tý. Bu ru þuk ve me þin gi bi yü zün den akan ter ler, sü zü le rek vü cu - dun da ku ru yor du. Parçada hangi anlatým teknikleri kulla nýl - mýþtýr? A) Betimleme Tartýþma B) Öyküleme Betimleme C) Açýklama Öyküleme D) Öyküleme Tartýþma 4

5 . MATEMATÝK TES TÝ Yukarýdaki sa yý doð ru su eþit böl me le re ay rýl - mýþ týr. A ve D ye kar þý lýk ge len sa yý la rýn top la - mý lamý A B C D E F 4 ; B ve F ye kar þý lýk ge len sa yý la rýn top- ise, C ye kar þý lýk ge len sa yý kaç týr? A) B) C) D) D 4 E C x Yandaki þe kil de; ABCD ka re, EFGC dik dört - G gen dir. F 6 GB = 6 cm, A B DE = 4 cm ve CG = x cm ise, ta ra lý kýs mýn ala ný ný ve ren ce bir sel ifa - de aþa ðý da ki ler den han gi si dir? A) 0x + B) 0x C) 0x + 6 D) 0x 6. Marka Su miktarý (kg) Yoðurt miktarý (kg) A x x B C x 5x x x 4. cm 4 cm Yukarýdaki tab lo da ay ran üre ten A, B ve C fir - ma la rý nýn kul lan dýk la rý su ve yo ðurt oran la rý gös teril mek te dir. Bu na gö re, 00 kg ay ran için en faz la yo - ðurt kul la nan fir ma kaç kg yo ðurt kul lan - mak ta dýr? A) 5 B) 7,5 C) 40 D) 4,5 cm Þe kil de ki dik dört gen de ve ri len üç gen ler ben - zer ol du ðu na gö re, dik dört ge nin çev re uzun - lu ðu kaç cm dir? A) 48 B) 54 C) 60 D) 64 5

6 5. Dlll qqql 7. d e l a 55 l qqll q Dl l b qqd ll c x lll Yu ka rý da ve ri len l. ve ll. te ra zi le r den ge de dir. lll. te ra zi nin den ge de ol ma sý için boþ ke fe - ye aþa ðý da ki ler den han gi sin de ki þe kil ler ge le bi lir? Yu ka rý da ki þe kil de; a // b // c ve d // e ise x ile gös te ri len açý nýn öl çü sü kaç de re ce - dir? A) 55 B) 75 C) 5 D) 45 A) B) Δ C) D) Δ Δ 6. A B r O r C O O r,5 r r 5 r x y 8. F E D C O b N M Þe kil de ve ri len ABC ya yý, x ve y lik yay lar la bir leþ ti ri le rek bir çem ber oluþ tu ru la cak týr. Bu nun için kullaný la cak yay la rýn ce bir sel ifa de si aþa ðý da ki ler den han gi si ola maz? A) 4x B) 6y C) x + y D) x + y a A B Yu ka rý da ABC DEF düz gün al tý ge ni ve KLMNO düz gün beþ ge ni ve ril miþ tir. Bu na gö re a + b kaç týr? A) 66 B) 76 C) 86 D) 96 K L 6

7 9. 8 0, SBS sý na vý na ha zýr la nan Ozan ýn haf ta lýk 000 so ru çöz me he de fi var dýr. Çö z me di ði her 0 so ru için çi ko la ta ce za sý, faz la dan çöz dü ðü her 0 so ru için çi ko la ta ödü lü var dýr. 4 haf - ta bo yun ca çöz dü ðü so ru sa yý la rý; Kerem Arzu Ali Sema Nalan Yu ka rý da ki ko þu cu la rýn 5000 m yi 5 da ki ka nýn kaç da ki ka al týn da bi tir dik le ri for ma la rý nýn ar ka - sýn da gös te ril miþ tir. Bu na gö re, en iyi üç de re ce yi ya pan ko þu cu - lar sý ra sýy la han gi le ri dir? A) Se ma - Ar zu - Ali B) Ali - Na lan - Ke rem C) Ke rem - Ar zu - Se ma D) Se ma - Ke rem - Na lan. haf ta 060. haf ta 940. haf ta haf ta 00 ol du ðu na gö re, 4 haf ta so nun da ödül ve ya ce za du ru mu aþa ðý da ki ler den han gi sin de - ki gi bi olur? A) 4 çi ko la ta ödül B) 8 çi ko la ta ödül C) çi ko la ta ce za D) Ne ödül, ne de ce za. Aþa ðý da ki üç gen ler - den han gi si yan da ve - ri len üç ge nin ben ze ri - dir? 0. A) B) Yu ka rý da ve ri len mo del le me aþa ðý da ki iþlemlerden han gi sine aittir? A) 9 : B) ( ). 9 C) D) C) ( ) : ( ) D) ( 9) : 7

8 . a.(a ) a ifa de si ne aþa ðý da ki ler den han gi si ek le nir se so nuç sý fý ra eþit olur? A) a B) a Notlar Matematik Ýngilizce Türkçe C) a D) Kemal Nurdan Veli Öðrenci Üç öð ren ci nin üç ders ten al dýk la rý ka rne not - la rý yukarýdaki grafikte gösterilmiþtir. Bu na gö re, aþa ðý da ki ler den han gi si doð ru - dur? 4..(x 5) = denk le mi aþa ðý da ki prob lem - ler den han gi si nin çö zü mü için kul la ný lýr? A) 5 ek si ði nin ka tý olan sa yý kaç týr? B) ka tý nýn 5 ek si ði olan sa yý kaç týr? C) 5 ek si ði nin faz la sý olan sa yý kaç týr? D) ka tý nýn 5 ek si ði olan sa yý kaç týr? A) Nur dan ve Ke mal in bu üç ders te ki or ta la - ma larý eþit tir. B) Bu üç ders te en iyi or ta la ma Ve li nin dir. C) Ma te ma tik ten en yük sek no tu Nur dan al - mýþ týr. D) Bu üç öð ren ci nin Ýn gi liz ce or ta la ma sý, Türk çe or ta la ma sýn dan yük sek tir. 5. A E 0 O 7. y d K(a, a) B 70 D C 4 0 x Yu ka rý da ki þe kil de; [CD, O mer kez li çem be re D nok ta sýn da te get tir. [CA // [DE], m(aïb) = 0 ve m(aécd) = 70 ol du ðu na gö re; m(aïe) kaç de re ce dir? A) 5 B) 0 C) 45 D) 50 Yu ka rý da verilen ko or di nat düz le min e gö re, a nýn deðeri kaç týr? A) 8 B) 6 C) 4 D) 8

9 8. Bir trak tö rün ar ka te ker le ði nin ça pý 50 cm, ön te ker le ði nin ça pý 50 cm dir. Ön te ker lek 4 kez dön dü ðün de ar ka te - ker lek kaç kez dö ner? A) 6 B) 8 C) 4 D) 7 9. Sena öðretmen; 5 i kolay, 6 sý orta ve 4 ü zor olmak üzere toplam 5 soruluk bir test hazýrlayacaktýr. Kolaydan zora doðru olmak þartýyla bu 5 sorunun diziliþini kaç farklý þekilde yapabilir? A) B) 5! C) 4!. 5!. 6! D). 4!. 5!. 6! 0.. adým. adým. adým... Kibrit çöpleri ile oluþturulan bir örüntünün ilk üç adýmý yukarýda verilmiþtir. Bu örüntünün 5. adýmýndaki þekil kaç kibrit çöpü ile oluþturulabilir? A) 9 B) 0 C) D) 9

10 FEN ve TEKNOLOJÝ TES TÝ K L X r Y r + + Þekil-l Þekil-ll Z 4r 4 tur Po zi tif yük lü öz deþ K ve L elek tros kop la rýn - dan K elek tros ko bu na Þe kil-l de po zi tif yük lü bir ci sim yak laþ tý rý lý yor. Þe kil-ll de ise L elek - tros ko bu top rak la ný yor. Yukarýdaki düzenekte X, Y ve Z kasnaklarýnýn yarýçaplarý sýrasýyla r, r, 4r dir. Z kas na ðý ok yö nün de tur dön dü rü lür- 4 se X kasnaðýnýn son görünümü nasýl olur? A) B) C) D) Bu durumda K ve L elek tros kop la rý nýn yap - rak la rýn da aþa ðý da ki de ði þik lik ler den han - gi si göz le nir? K A) Biraz açýlýr. Tamamen kapanýr. B) Tamamen kapanýr. Biraz açýlýr. C) Biraz kapanýr. Tamamen kapanýr. D) Biraz açýlýr. Deðiþiklik olmaz. L. K L 4. Element K L Proton sayýsý 8 M 9 (+) yüklü K cismi ile ( ) yüklü L cismi top rak - la ný yor. Bu na gö re, K ve L ci sim le ri nin top rak lan dý - ðý ilet ken tel ler üze rin de hareket eden yük - le rin ha re ket yö nü ve türü na sýldýr? K, L ve M ele ment le ri nin pro ton sa yý la rý tab lo da ki gi bi ol du ðu na gö re; K, L ve M ele ment le ri nin elek tron di zi lim le ri ni ken di - le ri ne en ya kýn ka rar lý ele men tin elek tron di zi li mi ne ben ze te bil me le ri için; A) K L Yön Yük türü B) K L Yön Yük türü + l. K, elektron almalý ll. L, elektron almalý lll. M, elektron vermeli C) K L Yön Yük türü D) K L Yön Yük türü + verilenlerden hangileri gerçekleþmelidir? A) Yalnýz l B) Yalnýz ll C) l ve lll D) ll ve lll 0

11 5. Katman sayýsý X Y Z T Toplam elektron sayýsý 7. Bir öð ret men, vü cut - Üre tan uzak laþ tý rýl ma sý Sindirim atýðý Su Tuz 0 Karbondioksit 0 ge re ken atýk mad de - le re be lir li bir pu an ve - re rek öð ren ci ler den, bu atýk mad de le ri uzak laþ tý ran bir or ga - ný seç me le ri ni is ti yor. Yukarýdaki gra fik te X, Y, Z ve T atom la rý nýn sa - hip ol du ðu kat man sa yý la rý ve toplam elek tron sa yý la rý ve ril miþ tir. Bu na gö re, han gi atom lar ka rar lý ya pý da dýr? A) X, Y ve Z B) X, Y ve T C) X, Z ve T D) Y, Z ve T Elif; de ri yi, Zey nep; ak ci ðe ri, Ar zu; ka lýn ba - ðýr sa ðý, Öz lem ise, böb re ði se çi yor. Her or gan bo þal tý mýný sað la dý ðý mad de le re ait pu an la rý top la dý ðý na gö re, han gi öð ren ci en faz la pu an alýr? A) Elif B) Arzu C) Zeynep D) Özlem 6. Aþa ðý da ki tab lo da ba zý be sin çe þit le ri nin sin - di rim or gan la rýn da ki de ði þi mi sem bol ler le gös te ril miþ tir. 8. Merkezi sinir sistemi organlarý Sindirim organý Besin çeþidi Aðýz Mide Ýnce Kalýn baðýrsak baðýrsak Beyin Test çözme Televizyon izleme Omurilik Kol ve bacak kaslarýnýn birbiriyle uyumlu çalýþmasýný saðlama 4 5 Beyincik Vücudun dengesini saðlama Sýcak cisme dokunulduðunda eli hýzla geri çekme 6 Omurilik soðaný Yutma, kusma 4 Bu na gö re, aþa ðý da ki ler den han gi si söy le ne mez? A) ve numaralý besinler, hücrede enerji verici olarak kullanýlýr. B) Tüm besinlerin kana emilimi ince baðýrsakta tamamlanýr. C) 4 numaralý besin sindirilmeden hücre zarýndan geçebilir. D) numaralý besin proteindir. Yukarýdaki þe ma da mer ke zi si nir sis te mi or - gan la rý ve bun la rýn gö rev le ri ve ril miþ olup, gö rev ler den ba zý la rý þemaya yan lýþ yer leþ ti ril - miþ tir. Kaç nu ma ra lý gö rev le rin ye ri de ðiþ ti ri lir se, þe ma da ki ha ta dü zel til miþ olur? A) B) 4 C) 5 D) 6

12 9. Aþaðýda duyu organlarý ile ilgili bir þema verilmiþtir. Gözde, duyu almaçlarýnýn bulunduðu kýsým að tabakadýr. Kulakta, sesi algýlayan duyu almaçlarý yarým daire kanallarýnda bulunur. D D Dilde duyu almaçlarý tat tomurcuklarýnda bulunur. Y Burundaki duyu almaçlarý sarý bölgede bulunur. D Y Y Burundaki almaçlarýn uyarýlabilmesi için tat taneciklerinin tükürükte erimesi gerekir. D Y. Ta rýk, vü cu du muz da ki bir or gan ile il gi li aþa ðý - da ki tab lo yu ha zýr la mak ta dýr. Organýn resmi? Görevi Kan basýncýný ayarlar. Uyku, konuþma vb. olaylarý düzenler. Organlarýn ve sistemlerin çalýþmasýný düzenler. Bu na gö re Ta rýk tab lo da boþ bý ra ký lan ye re, aþa ðý da ki re sim ler den han gi si ni çiz me li - dir? D 4 Gözdeki almaçlar ýþýk etkisiyle uyarýlýr. Y 5 Dilde tatlarýn yaný sýra, sýcak, soðuk gibi uyalar da algýlanýr. D Y 6 7 A) B) Þemada ve ri len cüm le ler doð ru ise D, yan lýþ ise Y yö nü ne iler len di ðin de han gi çý ký þa ula þý lýr? Be yin C) D) Kalp A) B) C) 4 D) 6 Ti ro it be zi Be yin cik 0. Pankreas bezi Salgýlar.. X Y Z Görevidir. Kan þekerini düþürür. Görevidir. Kan þekerini yükseltir. Görevidir. Bazý besin çeþitlerinin kimyasal sindirimini gerçekleþtirir. Kuvvet Yük Destek El arabasý l Destek Yük Kuvvet Ceviz kýracaðý ll Þemada pankre as be zi nin sal gý la dý ðý X, Y, Z sal gý la rý ve bu sal gý la rýn gö rev le ri ve ril miþ tir. Bu na gö re, aþa ðý da ki ler den han gi si söy le - ne bi lir? A) X, in sü lin; Y, glu ka gon dur. B) Pan kre as sa de ce hor mon sal gý la yan bir iç sal gý be zi dir. C) X ve Y vü cut ta ay ný gö re vi ger çek leþ ti rir. D) Z sal gý sý, kanla in ce ba ðýr sa ða ak ta rý lýr. Yük Destek Kerpeten lll Kuvvet Destek Yük Kuvvet Maþa lv Yu ka rý da ve ri len kal dý raç ör nek le rin den han gi sin de kuv vet, yük ve des te ðin ye ri yan lýþ ve ril miþ tir? A) l B) ll C) lll D) lv

13 . K m h 5. P r r N m L h r M M m h L r r K Sür tün me si ih mal edi len or tam da ay ný yük - sek lik ten ser best bý ra ký lan m, m ve m küt le li ci sim ler, öz deþ yay la ra çar pa rak yay la rý sý kýþ - tý rý yor. Bu na gö re K, L ve M yay la rýn da ki sý kýþ ma mik tar la rý ara sýn da ki iliþ ki na sýl olur? A) K = L = M B) L > K > M Þe kil de diþ li sis te min de K diþ li si ok yö nün de dön dü rü lü yor. Bu na gö re han gi diþ li ler K diþ li si ile ay ný yön de dö ner? A) M ve P B) M ve N C) L ve P D) L ve N C) M > L > K D) K > L > M kuvvet yük l yük kuvvet Yu ka rý da ba zý ba sit ma ki ne ler ve ril miþ tir. Bu ba sit ma ki ne ler le il gi li aþa ðý da ki ifa de - ler den han gi si yan lýþ týr? A) l ve ll ba sit ma ki ne le ri kuv ve tin yö nü nü de - ðiþ ti rir. B) ll ve lll ba sit ma ki ne le ri kuv ve tin bü yük lü - ðü nü ar tý rýr. C) l ve lll ba sit ma ki ne le ri ma ka ra dýr. ll kuvvet yük D) ll ve lll ba sit ma ki ne le ri kuv vet ten ka zanç sað la maz. lll Yu ka rý da ve ri len ci sim le rin sa hip ol du ðu ener ji çe þit le ri han gi sin de doð ru ola rak ve - ril miþ tir? A) B) C) D) Gerilmiþ yay Yuvarlanan top Aðaçtaki elma l ll lll Yay Top Elma Kinetik enerji Kinetik enerji Çekim potansiyel enerjisi Esneklik potansiyel enerjisi Çekim potansiyel enerjisi Esneklik potansiyel enerjisi Esneklik potansiyel enerjisi Kinetik enerji Esneklik potansiyel enerjisi Çekim potansiyel enerjisi Kinetik enerji Çekim potansiyel enerjisi

14 7. Mu rat, bir cis mi be ton, cam ve tah ta yü zey ler - de eþit mik tar da ha re ket et ti rir ken en faz la be - ton yü zey de, en az ise cam yü zey de zor la ný - yor. Bu na gö re aþa ðý da ve ri len ler den han gi si yan lýþ týr? A) Cis me en faz la sür tün me kuv ve ti tah ta yü - zey de et ki et miþ tir. B) Mu rat, en az kuv ve ti cam yü zey de uy gu la - mýþ týr. C) Ci sim en az cam yü zey de ýsýn mýþ týr. D) Ci sim en faz la be ton yü zey de ýsýn mýþ týr. 9. K K cis mi, L elek tros ko - bu na do kun du rul du - ðun da elek tros ko bun yap rak la rý ta ma men L ka pa ný yor. Bu na gö re K cis mi ve L elek tros ko bu nun baþ lan gýç ta ki yük du ru mu ile il gi li; l. K cis mi (+), L elek tros ko bu ( ) yük lü dür. ll. K cis mi ve L elek tros ko bu ( ) yük lü dür. lll. K cis mi ( ), L elek tros ko bu (+) yük lü dür. ifa de le rin den han gi le ri doð ru ola bi lir? A) l ve ll B) l ve lll C) ll ve lll D) l, ll ve lll 8. (+) yük lü X çu bu ðu K L X bir bi ri ne te mas et - mek te olan nötr ve ilet ken K ve L kü re - le ri ne þe kil de ki gi bi yak laþ tý rý lý yor. Bu du rum da iken kü re ler bir bi rin den ay rý lýr - sa kü re le rin son yük du ru mu na sýl olur? K L A) Nötr + B) + C) D) + 0. l 0 V 0 V Yu ka rý da ki dev re ler 0 V, 0 V, 0 V luk pil ler ile öz deþ am pul ler ve l, ll, lll di renç le rin den oluþ mak ta dýr. Am pul le rin ay ný par lak lýk ta yan ma sý için dev re ler de ki l, ll ve lll di renç le ri nin de ðer - le ri aþa ðý da ki ler den han gi si gi bi ola bi lir? l ll lll A) 4 Ω 6 Ω Ω B) Ω 5 Ω 5 Ω C) 5 Ω 5 Ω Ω D) 4 Ω Ω 5 Ω ll lll 0 V 4

15 00-0. SOSYAL BÝLGÝLER TESTÝ % 4, 65 + yaþ grubu 0-4 yaþ grubu % 5. Ýyi bir dinleyici iletiþim kurduðu kiþinin yalnýz 5-64 yaþ grubu söylediklerine deðil yüz ifadesi ve bedeniyle yaptýklarýna da dikkat eder. Çünkü yüz ifadeleri ve bedenin duruþ tarzý gibi sözsüz mesajlar da iletiþimin bir parçasýdýr. % 60,7 Yukarýdaki grafikte ülkemizdeki nüfusun yaþ gruplarýna göre yüzdelik daðýlýmý verilmiþtir. Aþaðýdakilerden hangisi sözsüz iletiþime örnek olarak gösterilemez? Grafikteki bilgilere göre; l. Nüfusumuzun önemli bir kýsmýný çocuk ve gençler oluþturmaktadýr. A) Feyza nýn iþitme engellilerin haberlerini izlemesi ll. 65 yaþ üzeri nüfusumuzun çoðunluðu kadýndýr. B) Ahmet Bey in pencereden bakan kýz çocuðuna gülümsemesi lll. Toplam nüfus içinde tüketici nüfus miktarý önemli bir yer tutmaktadýr. C) Annesine çiçek getiren Hamza ya annesinin teþekkür etmesi lv. Nüfusumuzun ortalama yaþam süresi 65 in üzerindedir. D) Trene binen yolculara, yakýnlarýnýn el sallamasý gibi yargýlardan hangisi veya hangileri söylenebilir? A) Yalnýz l B) l ve lll C) l ve lv D) ll ve lv. 4. Gazete Ýnternet Televizyon Radyo Ayþe nin yaþadýðý ilde evler birbirinden uzak olarak yapýlmýþtýr. Evler arasýndaki mesafe oldukça fazladýr. Arazinin çok engebeli olduðu su kaynaklarýnýn bol olduðu yörelerde bu tür yerleþmeler yaygýndýr. Sosyal bilgiler öðretmeni, Burak tan Ýstanbul un tarihi eserlerini anlatan bir ödev hazýrlamasýný istemiþtir. Ayþe nin yaþadýðý yer ile ilgili aþaðýdakilerden hangisi söylenemez? Buna göre Burak yukarýdaki kitle iletiþim araçlarýndan hangisini kullanýrsa daha kýsa zamanda ve daha zengin içerikli bir ödev hazýrlayabilir? A) Sanayi faaliyetleri geliþmiþtir. B) Tarým alanlarý dardýr. A) Gazete B) Ýnternet C) Tarýmda makine kullanýmý zordur. C) Televizyon D) Radyo D) Daðýnýk yerleþme görülmektedir. 5

16 5. Ka nu ni Sul tan Sü ley man dö ne min de; 7. l Þarl ken in da ha faz la güç le ne rek Os man lý Dev le ti için teh li ke oluþ tur ma sý ný en gel le - mek, I. Ulaþým kolaylaþmýþtýr. l Av ru pa Hris ti yan bir li ði nin ku rul ma sý ný en - gel le mek Tekerlek ama cýy la aþa ðý da ki fa ali yet ler den han gi si ger çek leþ ti ril miþ tir? A) Hint De niz Se fer le ri nin ya pýl ma sý II. Bil gi ler ka lý cý ha le ge ti ril - miþ tir. B) Kýb rýs Ada sý nýn fet he dil me si C) Fran sýz la ra ka pi tü las yon la rýn ve ril me si Çivi yazýsý D) Gi rit Ada sý nýn fet he dil me si III. Ýletiþim kolaylaþmýþtýr. Para IV. Dü þün ce ve kül tür ha ya tý - nýn ge liþ me si sað lan mýþ týr. Matbaa 6. Lale Devri nde gerçekleþtirilen; I. Matbaanýn kurulmasý Yukarýdaki eþleþtirmelerden hangisi yanlýþtýr? A) I B) II C) III D) IV II. Çiçek aþýsýnýn uygulanmasý III. Çini ve kumaþ fabrikalarýnýn açýlmasý IV. Kaðýt imalathanelerinin açýlmasý ye ni lik lerin den han gi le ri nin Os man lý Dev - le ti nde dü þün ce ve kül tür ha ya tý ný zen gin - leþ tir me ye yö ne lik ola rak ya pýl dý ðý söy le - ne bi lir? A) II ve III B) I ve II C) I ve III D) I ve IV 6

17 8. Basýn bir milletin genel sesidir. Bir milleti aydýnlatma ve doðru yolu göstermede, bir milletin muhtaç olduðu fikri gýdayý vermekte, özetle bir milletin hedefi mutluluk olan ortak yönde yürümesinin saðlanmasýnda basýn baþlý baþýna bir kuvvet, bir okul, bir yol göstericidir. 0. Çok sevgili kardeþlerim! Doðu daki kardeþlerimize acilen yardým etmemiz gerekiyor. Þu sýralar onlar Türkler ve Araplarla savaþýyorlar. Tanrý sizden rica ediyor ve uyarýyor. Acele edin ve bu insanlarý kardeþlerinizin topraklarýndan atýn. Hristiyanlara acilen yardým ulaþtýrýn. Ata türk ün bu sö zü ne gö re aþa ðý da ki ler - den han gi si ba sý nýn gö rev le rin den bi ri de - ðil dir? A) Ka mu oyu na doð ru bil gi ver mek B) Halk üze rin de eði ti ci bir rol üst len mek C) Mil le tin mut lu luk yo lun da iler le me si ne yar - dým cý ol mak D) Ýzin siz ola rak, ki þi le rin özel ya þam la rýy la il gi li ya yýn lar yap mak Pa pa ll. Ur ban ýn bu ko nuþ ma sýn dan ha re - ket le aþa ðý da ki ler den han gi si söy le ne mez? A) Türk le rin Ýs tan bul u ele ge çir di ði ve Bi - zans a son ver di ði B) Do ðu da ki Hris ti yan la rýn, Türk ler le ve Arap lar la sa vaþ tý ðý C) Do ðu da ki Hris ti yan la rýn yar dý ma ih ti ya cý - nýn ol du ðu D) Hris ti yan hal kýn di ni duy gu la rý nýn is tis mar edil di ði 9.?... Osmanlý Devleti Ýmparatorluk haline geldi. Ýstanbul, Osmanlý Devleti nin yeni baþkenti oldu. Boðazlar, Osmanlý Devleti nin kontrolüne girdi. Osmanlý Devleti nin Yükselme Dönemi baþladý. Bu di yag ra ma ve ri le bi le cek en uy gun baþ lýk aþa ðý da ki ler den han gi si dir? A) Os man lý Dev le ti nin Hoþ gö rü lü Po li ti ka sý - nýn So nuç la rý B) Ýs tan bul un Fet hi nin Dün ya Ta ri hi Açý sýn - dan So nuç la rý C) Ýs tan bul un Fet hi nin Türk Ta ri hi Açý sýn dan So nuç la rý D) Os man lý Dev le ti nin Av ru pa da ki Fe tih le ri - nin So nuç la rý. l. ll. Pa di þa hýn ve ki li olup dev let ida re sin de bü yük yet ki sa hi bi dir. Os man lý Dev le ti nin ma li ye iþ le rin den so rum lu dur. Gö rev le ri be lir ti len Di va ný hü ma yun üye le ri aþa ðý da ki ler den han gi sin de doð ru eþ leþ ti - ril miþ tir? l ll A) Sad ra zam Ka zas ker B) Sad ra zam Def ter dar C) Þeyhülislam Ni þan cý D) Ka zas ker Ni þan cý 7

18 . Akþam olduðunda babam televizyonda haberleri dinlerken ben de bilgisayarda proje ödevlerimi hazýrlarým. Bu sýrada ablam internette arkadaþlarýyla yazýþýr. Daha sonra hep birlikte bir dizi veya film izler sonra da yatarýz. 4. Ana ya sa mý zýn 4. mad de si ne gö re; Kim se eði tim ve öð re tim hak kýn dan yok - sun bý ra ký la maz. Eði tim ve öð re tim dev le tin gö ze tim ve de - ne ti mi al týn da ya pý lýr. Dev let, du rum la rý se be biy le özel eði ti me ih ti ya cý olan la rý top lu ma ya rar lý ký la cak ted bir le ri alýr. Ahmet Ah met in ver di ði bil gi le re gö re, kit le ile ti - þim araç la rý için aþa ðý da ki ler den han gi si söy le ne mez? A) Ki þi ler ara sýn da ha ber leþ me yi sað la mak - ta dýr. B) Ai le üye le ri ara sýn da ge çim siz li ðe ne den ol mak ta dýr. C) Eði tim fa ali yet le ri ne kat ký sað la mak ta dýr. D) Yurt ta ve dün ya da ki olay lar hak kýn da bil gi ver mek te dir. Bu na gö re eði tim hak ký mýz la il gi li ola rak aþa ðý da ki ler den han gi si söy le ne mez? A) Eði tim ve öð re tim her ke sin ana ya sal bir hak ký dýr. B) Dev let özel du rum la rý olan öð ren ci le re des tek ve rir. C) Eði tim fa ali yet le ri dev le tin kon tro lün de ya - pý lýr. D) Ýs te yen her ke se dev let özel eði tim ver me - li dir.. Arkadaþlar, bir ülkede 0-4 yaþ grubu ile 65 yaþ ve üzeri grubun oraný fazla ise bu tablo ülke ekonomisi adýna iyi deðildir. Çünkü Aþa ðý da Os man lý da ya pý lan sa nat fa ali yet le ri ve isim le ri eþ leþ ti ril miþ tir. Ya pý lan eþ leþ tir me ler den han gi si yan lýþ týr? Sanat Sanatýn adý A) Tezhip Fatma Öðretmen B) Çinicilik Fat ma Öð ret men in yu ka rý da ver di ði bil gi yi aþa ðý da ki ler den han gi siy le ta mam la ma sý bek le ne mez? A) Eði tim har ca ma la rý ar tar. B) Sað lýk gi der le ri ar tar. C) Üre ti ci nü fus aza lýr. D) Ki þi ba þý na dü þen mil li ge lir ar tar. C) Hat D) Minyatür 8

19 6. Bu ülkeyi fethetmek için etrafýmýza saldýralým, vuralým, bozalým. Gündüz Alp Osman Gazi nin kardeþi Bu þekilde ülke fethedip asker toplayamayýz. Çünkü bu illeri yakýp yýkýnca Karaca - Hisar þehrimiz mamur olmaz. Yapýlmasý gereken komþularýmýzla iyi geçinip dostluk kurmaktýr. 7. Asur lu lar, kur duk la rý ti ca ret ko lo ni le ri ara cý - lý ðý ile kul lan dýk la rý çi vi ya zý sý ný Ana do lu ya ge tir miþ ler dir. Gi rit in, Ege den Ak de niz e uza nan de niz yo lu üze rin de bir uð rak ye ri ol ma sý, Gi rit kül tü rü nün çev re ye ya yýl ma sý na ve di ðer kül tür le rin de bu ra ya ta þýn ma sý na ne den ol muþ tur. Me zo po tam ya uy gar lý ðý, Akad la rýn dü zen - le dik le ri se fer le rin et ki siy le Ön As ya ya ya - yýl mýþ týr. Bu bil gi ler de, Ýlk Çað uy gar lýk la rý ara sýn - da ki et ki le þim de aþa ðý da ki ler den han gi si - nin et ki sin den bah se dil me miþ tir? Osman Gazi Osmanlý Devleti nin kurucusu A) Sa vaþ la rýn B) Eko no mik iliþ ki le rin C) Din ve inanç la rýn D) Coð rafî ko nu mun Yu ka rý da ve ri len ko nuþ ma met nin den ha re - ket le Os man lý Dev le ti nin ku ru cu su olan Os man Ga zi nin dev le ti ni bü yüt mek için aþa ðý da ki ler den han gi si ni yap tý ðý söy le ne - mez? A) Kom þu dev let ler le iyi ge çin me ye ça lýþ mýþ - týr. B) Fe tih ha re ket le rin de bu lun ma mýþ týr. C) Ele ge çir di ði yer ler de kim se ye zul met me - yi dü þün me miþ tir. D) Al dý ðý þe hir le rin tah rip edil me si ni en gel le - me ye ça lýþ mýþ týr. 8. Can : Bugün ders ça lýþ ma ya ca ðým. Ba ba : He men ders ça lýþ ma ya baþ la. Se nin gün de en az üç sa at ders ça lýþ man la zým. Can : Sa bah çok ça lýþ tým. Ba ba : Olsun, yi ne ça lýþ. Can : Hayýr, ça lýþ ma ya ca ðým. Yu ka rý da ve ri len ile ti þim ör ne ði ne gö re aþa ðý da ki ler den han gi si ba ba nýn ço cuðuy - la ile ti þi mi ni en gel le yen fak tör ler den bi ri de ðil dir? A) Çocuðuna ön yargýlý davranmasý B) Birden fazla öneri getirmesi C) Çocuðunu sorgulayarak konuþmasý D) Çocuðunu anlamaya çalýþmasý 9

20 9. Tür ki ye nü fu su nun mil yon dan faz la sý ça lýþ - mak ta dýr. Sektör Yüzde (%) Tarým, Sanayi 8,8 Hizmet 59 Yan daki tabloda Tür ki - ye de ça lý þan nü fu sun sek tör le re gö re da ðý lý - mý ve ril miþtir. Bu tabloya ba ký la rak aþa ðý da ki ler den han - gi si ne ula þý la maz? A) Tarým, Tür ki ye eko no mi sin de önem li bir ye - re sa hip tir. B) Sa na yi tesisleri ge nel lik le Mar ma ra Böl ge - si nde top lan mýþ týr. C) Ta rým ve sa na yi sek tö rün de ça lý þan la rýn ora - ný, hiz met sek tö rün de ça lý þan lar dan da ha az dýr. D) Ça lý þan nü fu sun sek tör le re gö re da ðý lý mý den ge li deðildir. 0. Ma laz girt Sa va þý ndan son ra Bü yük Sel çuk lu Dev le ti hü küm da rý Al pars lan ýn em riy le Sel - çuk lu ko mu tan la rý Ana do lu da fe tih le re baþ la - mýþ týr. Alparslan Fet he di len top rak la rýn fet he - de nin ma lý ol du ðu nu belirtmiþ ve fet het tik le ri top rak larý ko mu tan la ra ve rmiþ tir. Malazgirt Savaþý ndan son ra Al pars lan ýn böy le bir po li ti ka ta kip et me si nin ama cý aþa ðý da ki ler den han gi si dir? A) Ana do lu da siyasî bir liði sað lamak B) Anadolu nun fethini hýzlandýrmak C) Ülkeyi hanedan üyeleri arasýnda paylaþtýrmak D) Mer ke zi oto ri te yi güçlendirmek 0

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di -gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di ne: Sen gü neş li so kak lar da do laşı yor sun, is

Detaylı

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Emek Kitaplığı: 1 Kitabın Adı: Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor Yayına Hazırlayan: Rojin Bahar Birinci Basım: Mart 2010 İSBN:xxxx Yayın

Detaylı

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Geniþletilmiþ Yeni Baský Yeni Dönem Yayýncýlýk Bas. Dað. Eðt. Hiz. Tan. Org. Tic. Ltd. Þti. Sofular Mah. Sofular Cad. 52/3 Fatih/ÝSTANBUL

Detaylı

mer can or ma nı için de do laş mak tay dı. Ka ya la rın ara sın da ki ya rık lar da on la rın yu va la rıy dı. Ha nos de lik ler den bi ri ne bil gi

mer can or ma nı için de do laş mak tay dı. Ka ya la rın ara sın da ki ya rık lar da on la rın yu va la rıy dı. Ha nos de lik ler den bi ri ne bil gi mer can or ma nı için de do laş mak tay dı. Ka ya la rın ara sın da ki ya rık lar da on la rın yu va la rıy dı. Ha nos de lik ler den bi ri ne bil gi al mak için ka fası nı sok tu. Ama içer de ki za rif

Detaylı

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 406 A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 A GRU BU STAJ ARA DÖ NEM DE ER LEN D R ME S AY RIN TI LI SI NAV KO NU LA

Detaylı

DEV RÝ MÝN OL GUN LAÞ MA SI

DEV RÝ MÝN OL GUN LAÞ MA SI Yeni Evrede Başyazı DEV RÝ MÝN OL GUN LAÞ MA SI Dev rim her gün mey da na ge len bir di zi top lum sal o lay ve nes nel ge liþ me le re bað lý o la rak sü rat le ol gun la þý yor. Dev ri mi ol gun laþ

Detaylı

nin da ha et ki le yi ci ye ni ör nek le ri ni ya ra ta cak -

nin da ha et ki le yi ci ye ni ör nek le ri ni ya ra ta cak - Yeni Evrede Başyazı DEV RÝ MÝN EN GEL LE NE MEZ GE LÝ ÞÝ MÝ Bur ju va zi, iþ çi ha re ke ti nin ge li þi - mi ni, e mek çi ha re ke ti nin dev rim - ci yük se li þi ni en gel le me gü cü ne sa hip de ðil

Detaylı

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ 10. IIF KOU ALATIMLI 2. ÜİTE: ELEKTRİK VE MAYETİZMA 4. Konu MAYETİZMA ETKİLİK ve TET ÇÖZÜMLERİ 2 Ünite 2 Elektrik ve Manyetizma 2. Ünite 4. Konu (Manyetizma) A nın Çözümleri 3. 1. Man ye tik kuv vet ler,

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

Tür ki ye ve Kür dis tan da dev rim

Tür ki ye ve Kür dis tan da dev rim Yeni Evrede Başyazı Kür dis tan So ru nu UKH bu gün dar ve sý nýr lý - lýk la rý o lan ö zerk lik i le or ta - ya çýk týy sa bu, yal nýz ca Kürt ha re ke ti i de o lo jik o la rak böy le bir an la yý þý

Detaylı

Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar

Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar la da gi di le mez. Çün kü uçak lar çok ya kın dan geçi

Detaylı

E SAS O LAN DEV RÝ MÝN YÜK SE LÝ ÞÝ DÝR

E SAS O LAN DEV RÝ MÝN YÜK SE LÝ ÞÝ DÝR Yeni Evrede Baþyazý E SAS O LAN DEV RÝ MÝN YÜK SE LÝ ÞÝ DÝR Cum hur baþ kan lý ðý se çi mi, muh tý ra tar týþ ma la - rý ü ze rin den hü kü me tin er ken se çim ka ra rýy - la bir lik te Tür ki ye bir

Detaylı

Tu nus ta o lan ko þul lar

Tu nus ta o lan ko þul lar Yeni Evrede Başyazı Dün ya Dev ri mi Ya yý lý yor Tu nus ta o lan ko þul lar Mý sýr da, Lib ya da ve Or ta do ðu da var. E ko no mik ve po li tik ko þul la rýn bir dev ri - me yol aç ma sý i çin, bir o

Detaylı

Daima. Yoldaş Mektuplar

Daima. Yoldaş Mektuplar Daima Yoldaş Mektuplar 1 Ayışığı Kitaplığı Zindan Türkü Söylüyor / 2 Kitabın Adı: Daima Yayına Hazırlayan:Sıla Erciyes Birinci Basım: 19 Aralık 2009 İSBN:978-605-61008-3-3 Yayın Sertifika No:15814 Baskı:

Detaylı

ÇE LÝÞ KÝ LER VE ÇA TIÞ MA LAR

ÇE LÝÞ KÝ LER VE ÇA TIÞ MA LAR Yeni Evrede Başyazı ÇE LÝÞ KÝ LER VE ÇA TIÞ MA LAR Ser ma ye yi yý ký ma gö tü re cek o lan çe liþ ki le ri dir. Ser ma ye nin çe liþ - ki ye düþ me si dir. Çe liþ ki ler de - rin le þip kes kin leþ tik

Detaylı

KA PÝ TA LÝZM TOP LUM SAL LAÞ MIÞ ÝN SAN LIK LA KAR ÞI KAR ÞI YA

KA PÝ TA LÝZM TOP LUM SAL LAÞ MIÞ ÝN SAN LIK LA KAR ÞI KAR ÞI YA Başyazı KA PÝ TA LÝZM TOP LUM SAL LAÞ MIÞ ÝN SAN LIK LA KAR ÞI KAR ÞI YA Uz laþ ma cý kü çük bur ju va sos ya liz - mi nin iþ çi le rin sos yal sta tü sü nü ve halk kit le le ri nin mad di ko þul - la

Detaylı

SI NIF SA VA ÞI MIN DA KRÝ TÝK AN

SI NIF SA VA ÞI MIN DA KRÝ TÝK AN Yeni Evrede Başyazı SI NIF SA VA ÞI MIN DA KRÝ TÝK AN Ye ni Ev re de söy le nen ler çok ký sa sü re - de doð ru lan dý. Ka pi ta liz min çö küþ di na mik - le ri, ka pi ta list me ta ü re ti mi ni hýz

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý:

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý: ÝÇÝNDEKÝLER Komünist Toplumun Zorunluluðu Venezuella Emekçileri... Ýsrail Ve Türkiye nin Kader Ortaklýðý... Ortadoðu Devrimleri... Denizler in Açtýðý Yoldan Zafere Kadar... Yaþasýn 1 Mayýs... Filistin

Detaylı

Ý Ç Ý N D E K Ý L E R

Ý Ç Ý N D E K Ý L E R Ý Ç Ý N D E K Ý L E R SAYMA YÖNTEMLERÝ.......................................................... 5 PERMÜTASYON............................................................. 33 KOMÝNASYON.............................................................

Detaylı

. Dünya. . İzmir in. . -DEK in. . Sendikacılara. . Newroz ve. . Siz de mi. . Dünya Emekçi . -BELLEK- . Sağlık Eylemi HİÇBİR ŞEYDİR. .

. Dünya. . İzmir in. . -DEK in. . Sendikacılara. . Newroz ve. . Siz de mi. . Dünya Emekçi . -BELLEK- . Sağlık Eylemi HİÇBİR ŞEYDİR. . İKTİDAR DIŞINDA HERŞEY HİÇBİR ŞEYDİR Merhaba Yýl lar ön ce yaz dý ðý mýz 1 Ma yýs ta Tak sim de ol ma nýn ka çý nýl maz lý ðý ya zý mýz, bu gün sü reç ta ra fýn - dan vücud buldu. Bir za man lar, 1 Ma

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel Resimleyen: Mengü Ertel Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü Çeviren: Aslı Özer Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA Resimleyen: Mengü Ertel Mengü

Detaylı

DEV RÝM CÝ SÜ REÇ Sayý / 9-23 Mayıs 2012

DEV RÝM CÝ SÜ REÇ Sayý / 9-23 Mayıs 2012 DEV RÝM CÝ SÜ REÇ Başyazı D ev rim ci sü reç nes nel ko þul la rýn ya - ný sý ra dev rim ci þart la rýn or ta ya çýk - ma sý, e zi len ve sö mü rü len kit le le rin bi ri ken öf ke si nin pat la ma sý

Detaylı

ya kın ol ma yı is ter dim. Gü neş le ısı nan top rak üze rinde ki çat lak la rı da ha net gö rür düm o za man. Bel ki de ka rın ca la rı hat ta yağ

ya kın ol ma yı is ter dim. Gü neş le ısı nan top rak üze rinde ki çat lak la rı da ha net gö rür düm o za man. Bel ki de ka rın ca la rı hat ta yağ SAKARKÖY Uzun boy lu bir can lı ol ma yı ben is te me dim. Ben, doğ du ğum da da böy ley dim. Za man la da ha da uzadım üs te lik. Bü yü düm. Ben bü yü dük çe di ğer can lılar kı sal dı lar, kü çül dü

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI SiyahMaviKýrmýzýSarý HR TÜRLÜ OYUN OYNANIYOR HAZIR ÇKM KIYMALARDA SAHTKÂRLIK Ha be ri say fa 6 da MADNLR ÝÞÇÝ BULAMIYOR LÜL TAÞI ÇIKARACAK ÝÞÇÝ YOK Ha be ri say fa 16 da YGR ÇK TN HA BR V RiR YIL: 41 SA

Detaylı

Kasým AKKURT 11 KASIM 1984

Kasým AKKURT 11 KASIM 1984 n n n n n n n n Gezi Direniþinin Açtýðý Yoldan Mücadeleye Devam Adalet, Eþitlik, Özgürlük Ýçin Mücadeleye Terör Hukuku ve Hukuk Düzeni Güncel Süreçte Kürt Sorunu ve Ýttifak Ýliþkisine Yeniden Bakýþ Devrimci

Detaylı

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN SiyahMaviKýrmýzýSarý HOBÝ KURSLARI STRES ATMAYA ÇOK ÝYÝ GELÝYOR HABERÝ SAYFA 13 TE ÇUKUROVA DA ÝLK KARPUZ HASADI YAPILDI HABERÝ SAYFA 11 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.802 AS YA NIN BAH

Detaylı

Emek ve Özgürlük Cephesi Ne istiyor Broşürü Çıktı

Emek ve Özgürlük Cephesi Ne istiyor Broşürü Çıktı Merhaba, Gezi Direnişi sürüyor. Devletin tüm sönümlendirme çabalarına rağmen direniş, yeni biçimler de alsa sürüyor, sürecek. Faşizme karşı biriken öfkenin patlaması, bu kadar kolay durdurulamayacak. Bu

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER EK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.673 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 2 0 ANAYASA YILI OLSUN

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Cemaatler maksatta birleþmeli usa id Nur sî, a sýl ö nem li o la nýn mak sat ta it ti fak ve it ti had ol du ðu na, bu nun dý þýn - da ki mes lek, meþ rep, me tod fark la rý nýn mü

Detaylı

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006.

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006. Faz lur Rah man: 21 Ey lül 1919 da Pa kis tan n Ha za ra şeh rin de doğ du. İlk öğ re ni mi ni Pa kis tan da Ders-i Niza mî ola rak bi li nen ge le nek sel med re se eği ti mi şek lin de biz zat ken di

Detaylı

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR SiyahMaviKýrmýzýSarý GERÇEKTEN HABER VERiR Y ENSTÝTÜ ELÝF ekimizi bugün bayinizden isteyin ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR YIL: 42 SAYI: 14.771 / 75 Kr www.yeniasya.com.tr ÝSRAÝL ASKERÝ

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR TURGUTLU DA KONFERANS Bediüzzaman sevgisi, salona sýðmadý HABERÝ SAYFA u6'da YÖRÜKLERÝN ASIRLIK GELENEÐÝ Toroslar a tarihî göç yeniden hayat buldu HABERÝ SAYFA u6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN

Detaylı

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler SiyahMaviKýrmýzýSarý ua. Turan Alkan ualper Görmüþ ucemil Ertem ucengiz Aktar uhayreddin Karaman uhüseyin Gülerce uýbrahim Kiras umehmet Altan umustafa Akyol umümtaz er Türköne unecmiye Alpay uosman Can

Detaylı

Mo dern za man la rýn Müs lü -

Mo dern za man la rýn Müs lü - intikâd Ýçtihad Kapýsý Nereye Açýlýr ya da Dinler Arasý Diyaloðun Öteki Yüzü Mo dern za man la rýn Müs lü - man lar a en bü yük he di - ye si nin, ku yu ya in me de kul lan ma mýz için eli mi ze tu tuþ

Detaylı

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak SiyahMaviKýrmýzýSarý 2 LÂHÝKA Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak Nur cu lar, De mok rat la ra bir nok ta-i is ti nad dýr Mâ nen es ki Ýt ti had-ý Mu ham me - dî den (asm) o lan yüz bin ler Nur cu lar

Detaylı

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Türkiye nin AÝHM karnesi zayýf uha be ri say fa 5 te YIL: 42 SA YI: 14.772 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR Engelli gençlerin umre sevinci u3 Köprü ve otoyollar darphane gibi u10 Mucit gençler, Türkiye de yarýþýyor u6 Çocuklarýn din eðitimi ihtiyacý u12 2500 maaþla çoban aranýyor u16 66 AI BÝTÝREN, DOÐRU OKULA

Detaylı

ATEŞKIZ İLE TARLAKUŞU

ATEŞKIZ İLE TARLAKUŞU Aydın Özakın ATEŞKIZ İLE TARLAKUŞU ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Roman Resimleyen: Mustafa Delioğlu Aydın Özakın ATEŞKIZ İLE TARLAKUŞU Resimleyen: Mustafa Delioğlu Can Sanat Yayınları Yapım, Dağıtım, Ticaret

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý KADIN VE KIZLAR ÇOÐUNLUKTA 4.8 MÝLYON KÝÞÝNÝN OKUMA YAZMASI YOK Ha be ri say fa 3 te SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANI ÖZAK: STADLARDA SUÇ ÝÞLEYEN ANINDA GÖZETÝME ALINSIN Ha be ri Spor

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA ORHAN PAMUK: BAÞÖRTÜSÜNE TEPEDEN BAKANLAR BENÝ KIZDIRIYOR n HABERÝ SAYFA 8 DE GURBETÇÝLERÝN SEVÝNCÝ ABD DE BAYRAM NAMAZINDA CAMÝLER DOLDU TAÞTI n HABERÝ SAYFA 7 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y DARÜLACEZE

Detaylı

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI SiyahMaviKýrmýzýSarý TIR BUGÜN BALIKESÝR DE, YARIN BURSA DA TRAKYA, BEDÝÜZZAMAN I BAÐRINA BASTI Ha be ri say fa 15 e SON ÞAHÝTLERDEN ALÝ DEMÝREL: RÝSALE-Ý NUR U ÖMER HALICI ÝLE TANIDIM Röporaj 8 de YGER

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI YENİ DÜNYANIN YENİ YÖNETİM SİSTEMLERİ TSE İZMİR BELGELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ 1 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ 13.03.2014 TSE İZMİR BELGELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý Vatan sathýný mektep yapma idealine katký yapan kalemler B e k l e y i n i z YIL: 41 SA YI: 14.712 YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. (Hadis-i Þerif) Mühim bir vazifemiz: Kur ân öðretmek YAZISI SAYFA 2 DE Y A K I N D A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43

Detaylı

Açýklama suç, gereði yapýlsýn

Açýklama suç, gereði yapýlsýn SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y TSK dan yargýya türban fiþleri uha be ri sayfa 4 te YIL: 42 SA YI: 14.769 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ.

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ. SiyahMaviKýrmýzýSarý BU YIL BUÐDAY BOL OLACAK NÝSAN YAÐMURLARI VERÝMÝ ARTTIRACAK uha be ri sayfa 11 de DOÐUDAKÝ OLAYLAR VE NUR TALEBELERÝ DEVLET, MÝLLETÝ VE DEÐERLERÝYLE BARIÞMALI umustafa Öztürkçü/ sayfa

Detaylı

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÜSTADA BORCUMUZ VAR BÝZÝM ÝÇÝN ÇOK DEÐERLÝ, BÝZE ÜSTADIN HAYATI LÂZIM n Hi lal TV de Hür A dam fil miy le il gi li de ðer len dir me de bu lu nan ya zar Mus ta fa Ýs lâ moð lu, Üs

Detaylı

Sabýr ve direniþ çaðrýsý

Sabýr ve direniþ çaðrýsý SiyahMaviKýrmýzýSarý YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDÝYOR ÞULE YÜKSEL ÞENLER: AVRUPA NIN EN BÜYÜK CAMÝSÝ TAMAMLANIYOR SUÇLU MASUMU AF EDEMEZ Haberi sayfa 16 da ODTÜ, ilk 500 üniversite arasýnda / 16 DA Röprotajý

Detaylı

Oyunu reformlarla bozun

Oyunu reformlarla bozun ONKOLOG DOKTOR VE SANATÇI TAYFUN HANCILAR: MÜZÝKLE TEDAVÝ PSÝKÝYATRÝ HASTALARINA OLUMLU ETKÝ YAPIYOR PROF. DR. GUDRUN KRAMER: MÜSLÜMANLAR DA DÝNLERÝNÝ YAÞAYABÝLMELÝ Erol Doyran ýn röportajý say fa 10 da

Detaylı

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR Sizin en hayýrlýnýz, Kur'ân'ý öðrenen ve öðreteninizdir. (Hadis-i Þerif) ÝLK KUPON 8 HAZÝRAN CUMA GÜNÜ GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.192 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE GÖRE YAPACAKLARI TASDİKE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE GÖRE YAPACAKLARI TASDİKE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE GÖRE YAPACAKLARI TASDİKE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 13 298 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE

Detaylı

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz SiyahMaviKýrmýzýSarý YAZAR MUSTAFA ÖZCAN: Ýslâm dünyasý ittihad yolunda uyavuz Topalcý nýn haberi sayfa 6 da DR. ENDER SARAÇ SORUYOR: Ya ruhlarýn obezliði nasýl tedavi edilecek? uha be ri say fa 13 te

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR G ÇK H B V i SF HF SOU BULCSI SF 13 IL: 43 S I: 15.315 S I BH I I F HI, Þ V V ÞÛ Â I 6 K 2012 CUS/ 1 L www.ye ni as ya.com.r Suriye geleceke de FOOÐF: komþumuz olacak Þ I BULK KOUKOÐLU: SU GLCK KOÞUUZ,

Detaylı

Demokrasi dindarlarýn katkýsýyla geliþir

Demokrasi dindarlarýn katkýsýyla geliþir SiyahMaviKýrmýzýSarý www. bediüzzamanhizmettir.org Hizmet Týr ý bugün Çarþamba da Ha be ri say fa 15 te Sincan caddelerinden Hizmet Týr ý geçti GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Ha be ri say fa 15 te YIL: 41

Detaylı

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET ÝMAN HÝZMETÝ ÝLE HÜRRÝYET RAMAZAN DA HEDÝYE VERECEÐÝZ MÜCADELESÝ ÝÇ ÝÇE GÝDÝYOR Ýnsana Allah tan baþkasýna kul olmama þuurunu kazandýran iman hizmeti, hürriyetin de saðlam ve sarsýlmaz temelini inþa ediyor.

Detaylı

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK n HABERÝ SAFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR FATÝH PROJESÝNÝN MALÝETÝ 8 MÝLAR n HABERÝ SAFA 3 TE IL: 43 SA I: 15.200 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

36. AVRUPA BRİÇ ŞAMPİYONASI WIESBADEN / ALMANYA

36. AVRUPA BRİÇ ŞAMPİYONASI WIESBADEN / ALMANYA 36. AVRUPA BRİÇ ŞAMPİYONASI WIESBADEN / ALMANYA 1983 MİL Lİ TA IM SEÇ ME LE Rİ Al man ya, Wi es ba den 1983 Av ru pa Şam pi yo na sı için mil li ta kım seç me le ri, yi ne ba zı yö ne ti ci le rin is te

Detaylı

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Said Nursî nin Müslümanca demokrasi tanýmý, tüm Müslüman dünya için çok önemli bir vizyon Mustafa Akyol/ Star yazarý 23 MART I bekleyiniz BÝR DOKTORA 640 KÝÞÝ DÜÞÜYOR Ha be ri sayfa

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Toplumun sosyal bir gerçeði: CEMAATLER lcemaat gerçeði lcemaat-birey iliþkileri lbiat kültürü ve cemaat lcemaatler ve devlet lcemaatlerin karþý karþýya olduðu dünyevîleþme tuzaklarý

Detaylı

ULUSLARARASI USKUDARSEMPOZYUMU

ULUSLARARASI USKUDARSEMPOZYUMU ULUSLARARASI.... USKUDARSEMPOZYUMU V 1-5 Kasım 2007 BİLDİRİLER CİLT I EDİTÖR DR. COŞKUN YILMAZ USKUDAR SEMPOZYUMU V KURULU Prof. Dr. Mehmet Prof. Eriinsal Prof. Dr. Mustafa Uzun Prof. Dr. Zekeriya Prof.

Detaylı

Afrika, Van için gözyaþý döküyor

Afrika, Van için gözyaþý döküyor FAKÝRLER SEVÝNDÝ ÇAD A KURBAN YARDIMI MURAT SAYAN IN HABERÝ SAYFA 7 DE ANNELERÝNÝN KUCAÐINDA ÇOCUKLAR DA HACI OLDU HABERÝ SAYFA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.983 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÝSTANBUL UN ÞEHÝRLERÝ BELGESELÝ MEKKE VE MEDÝNE YÝ ÝSTANBUL KORUYOR Elif Kurtoðlu nun haberi say fa 10 da ENGELLERÝ SINAVLA AÞACAKLAR Ha be ri say fa 3 te BÝNLERCE YILLIK ESERLER HÂLÂ

Detaylı

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý AVRUPA NIN EN BÜYÜK VE MODERN CAMÝÝ HABERÝ SAYFA 7 DE BENZÝNE YÝNE ZAM GELDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.820 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR DÜNYA RENKLERÝ SULTANAHMET TE Ýs tan bul ya rýn dan i ti ba ren üç gün bo - yun ca 75 ül ke nin öð ren ci le ri nin ka týl - dý ðý bu luþ ma ya sah ne o la cak. Renk - le rin bu luþ ma sý na ka tý lan

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr HER YERDE KAR VAR nhaberý SAYFA 3 TE ONUN ADI TÜRKÝYE nhaberý SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y E LÝFga ze te mi zin say fa la rýn da SON NEFESE KADAR/ Kâzým Güleçyüz u3 te YIL: 42 SA YI: 15.030

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Hasan Kanaatlý VAHDETÝ PEKÝÞTÝRMELÝÝZ EHLÝBET ÂLÝMLERÝ DERNEÐÝ BAÞKANI HASAN KANAATLI: MÜSLÜMANLAR ARASINDA VAHDET SORUNU OK. SORUN VAHDETÝN GÜÇLENMEMESÝ, AILMAMASI VE PEKÝÞTÝRÝLMEMESÝ. MÜSLÜMANLAR KENDÝ

Detaylı

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI SiyahMaviKýrmýzýSarý YÖNETMEN TANRISEVER: HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI Ha be ri say fa 16 da ALMANCA ÖÐRENMEK HERKESÝN YARARINA ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ Ha be ri say fa 11 de YIL: 41 SA YI: 14.687

Detaylı

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Antalya da Nur un bayramý uha be ri sayfa 15 te IL: 42 SA I: 14.773 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la SiyahMaviKýrmýzýSarý FÝLÝPÝNLÝLER, RÝSÂLE-Ý NUR A SAHÝP ÇIKIYOR FARUK ÇAKIR IN RÖPORTAJI SAYFA 13 TE AÞIRI ÝNTERNET KULLANIMI BEYNE ZARARLI HABERÝ SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y HAFTA SONU ilâvemizi

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý SÜSLÜ REKLÂMLARLA ÖZENDÝRÝLÝYOR ÝLÂÇ REKLÂMLARI HALKIN SAÐLIÐINI TEHDÝT EDÝYOR Ha be ri say fa 15 e YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSKENDERÝYE DE NOEL TÖRENÝNE KATILDILAR MÜSLÜMANLAR KÝLÝSEDE

Detaylı

sý ge re ken, sa de ce dev rim ü ze ri ne laf lar et mek de ðil, a sýl o la rak o nu ger çek yap mak týr. Dev -

sý ge re ken, sa de ce dev rim ü ze ri ne laf lar et mek de ðil, a sýl o la rak o nu ger çek yap mak týr. Dev - Yeni Evrede Başyazı ÝÞ ÇÝ LER, GER ÇEK DEV RÝM CÝ SAF LAR DA BÝR LE ÞÝN A ji tas yon a raç la rý nýn kul la ný mýn da, tak tik te, si ya si çiz gi de, dev rim ci mark sizm le kü çük bur ju va sos ya -

Detaylı

ÝSVÝÇRE PARASINDA RIZIK ALLAH TANDIR YAZIYOR n H ü s e y i n U z u n u n Ý s v i ç r e. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

ÝSVÝÇRE PARASINDA RIZIK ALLAH TANDIR YAZIYOR n H ü s e y i n U z u n u n Ý s v i ç r e. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Ri sa le-i Nur Ens ti tü sü ta ra fýn dan or ga ni ze e di len 3. Ri sa le-i Nur Genç lik Þö le ni, bugün sa at 14.00 te, An ka ra A na do lu Gös te ri ve Kon gre Mer ke zin de ya pý la cak. RÝSALELER

Detaylı

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ ÜSTADIN EVÝ HAZIR, AÇILIÞ EYLÜL DE ube di üz za man Sa id Nur sî nin E mir dað da 1944 ten son ra 16 se ne i ka met et ti ði e vin týp ký sý E mir dað ýn A da çal mev ki i ne yap tý rý lý yor ve bitmek

Detaylı

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meþ ve ret ve þû râ sür dü rü le bi lir ba rý þýn a nah ta rý dýr up rof. Dr. Do ðu Er gil, An tal ya da gerçekleþtirilen Sa id Nur sî ye Gö re Ýs lâm Top lum la rý nýn Ge le ce ði

Detaylı

Reformlarý tamamlayýn tüm bölgeye örnek olun

Reformlarý tamamlayýn tüm bölgeye örnek olun SiyahMaviKýrmýzýSarý Bediüzzaman, hukuka saygýlý yaklaþýmýyla yöneticilerin ezberini bozdu A. Turan Alkan/ Zaman yazarý 23 MART I bekleyiniz Said Nursî nin doðru Ýslâm tesbiti çok orijinal uu lus la ra

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kâzým Güleçyüz Ahmet Taþgetiren Dr. Cemil Ertem Oral Çalýþlar rd. Doç. Dr. Cengiz Aktar Mustafa Özcan Ali Bulaç Mustafa Akyol Nazlý Ilýcak Nuray Mert Mehmet Barlas Mehmet Altan usuf Kaplan B E K L E Ý

Detaylı

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI SiyahMaviKýrmýzýSarý DEÐERLER EÐÝTÝMÝ, SÝSTEMÝN NERESÝNDE? MEHMET YAÞAR VE ELÝF NUR KURTOÐLU NUN EÐÝTÝMCÝ MEHMET TEBER ÝLE YAPTIÐI RÖPORTAJ HAFTA SONU NDA HAFTA SONU ÝLÂVENÝZÝ BAYÝNÝZDEN ÝSTEMEYÝ UNUTMAYIN

Detaylı

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM?

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM? ÝTALYAN PROFESÖRDEN NAMAZ JESTÝ uý tal ya da, o kul da na maz kılmak i çin üniversite yö ne ti mine baþ vu - ran Türk ký zý Me lek nur Soy lu nun so ru nu nu, pro fe sör o lan ho ca sý çöz dü. Me lek nur,

Detaylı

Maðduriyetimiz devam ediyor

Maðduriyetimiz devam ediyor SiyahMaviKýrmýzýSarý Onun görüþleri din ve siyaset tartýþmalarýný zenginleþtiriyor Doç. Dr. Osman Can Anayasa Mahkemesi eski Raportörü 23 MART I bekleyiniz KUDÜS TE SOKAK ÝSÝMLERÝ DE AHUDÝLEÞÝOR Ha be

Detaylı

Kardeþlik nutuklarý yetmez

Kardeþlik nutuklarý yetmez SiyahMaviKýrmýzýSarý Dünyevîleþtirme tuzaklarý Bir ta raf tan Ke ma lizm, bir ta raf tan kü re sel ka pi ta lizm, dün ye vî leþ tir me tu zak la rýna di ren me ye de vam e den son ka le du ru mun da ki

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR GER ÇEK TEN HA BER VE RiR BEKLEYÝNÝZ... YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YIL: 42 SA YI: 15.082 / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr KÝÞÝYE ÖZEL YASA, DARBE HESAPLAÞMASINA DA ZARAR VERÝR

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u SiyahaviKýrmýzýSarý Vatikan da Çözüm slâmda diyor BRIÞ, UHBBT V KRDÞLÐ DÂVT DYORUZ u Su u dî ra bis tan ýn ta nýn mýþ ilim ve fi kir a dam la rýn dan Prof. Dr. b dul lah bin b dü la ziz el-us lih, dün

Detaylı

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI PAZARTESÝ YENÝ ASYA'DA AB DÜ LA ZÝZ TAN TÝK (E ÐÝ TÝM CÝ -YA ZAR): Te le viz yo nun a i le yio lum suz et ki le di ðigöz lem le ne bil mek te dir. Ö zel lik le son dö nem ler

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR KAPÝTALÝZM ÇARE OLMADI Ýngil te re Ti ca ret ve Ya tý rým Ba ka ný Lord Step - hen Gre en: Ka pi ta lizm, Av ru pa da ol sun, dün ya da ol sun, gü nü mü zün sos yal ge liþ me le - ri ne kar þý lýk ve re

Detaylı

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ ÂKÝF, MISIR ÝÇÝN DE ÖNEMLÝ u Ve fa tý nýn 75. yýl dö nü mün de Mý sýr da da a ný lan istiklâl þa iri Meh met  kif i çin, Man su ra Ü ni ver si te si Öð re tim Gö rev li si Doç. Dr. Ab dul lah A ti ye,

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSLÂMLA BATI: TARÝHÎ KUCAKLAÞMA K Â Z I M G Ü L E Ç Y Ü Z Ü N Y A Z I D Ý Z Ý S Ý S A Y F A 9 D A YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR E LÝF ga ze te mi zin say fa la rýn da YIL: 43 SA YI: 15.128 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr. çok etkilendik

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr. çok etkilendik SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.675 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 3 OCAK 2011 PAZARTESÝ/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Bediüzzaman dan EMEKLÝ

Detaylı

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr 3. Â- U GÇ ÞÖ ÖC U Â-I IÞI, O ÜÜ ODU Genç aidler yarýn nkara da buluþuyor nnemin ve babamýn hidayee ermesi için duâ edin isâle-i ur nsiüsü arafýndan organize edilen 3. isâle-i ur Gençlik Þöleni, yarýn

Detaylı

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. 3 5 K U P O N A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 42 SA YI: 14.967YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 23 EKÝM

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR KASTAMONU DAKÝ KABRÝ BAÞINDA BEDÝÜZZAMAN'IN TALEBESÝ MEHMET FEYZÝ EFENDÝ ANILDI HABERÝ SAYFA 6 DA ABD YENÝ ASYA VAKFININ HÝZMETÝ TABÝAT RÝSALESÝ, ABD ÝNGÝLÝZCESÝNE TERCÜME EDÝLDÝ HABERÝ SAYFA 4 TE GER

Detaylı

AB YE REST KÝME YARAR?

AB YE REST KÝME YARAR? SiyahMaviKýrmýzýSarý 22 NÝSAN I BEKLEYÝNÝZ... ukuraklik ENDÝÞESÝ ORTADAN KALKTI ÇÝFTÇÝNÝN NÝSAN YAÐMURU SEVÝNCÝ nha be ri sayfa 6 da utarýhîkýmlýðýne KAVUÞACAK SARAYBOSNA TEKRAR ÝLÝM ÞEHRÝ OLACAK nha be

Detaylı

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI SiyahMaviKýrmýzýSarý Bediüzzaman dan ilham alýnsýn umemur-sen Tür ki ye Bu luþ ma sýn da Tür ki ye de so run la rýn a þýl ma sý i çin kar deþ li ðin ö ne mi - ne te mas e den Memur-Sen Genel Baþkaný Ah

Detaylı

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar YIL: 43 SA YI: 15.091 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 24 ÞUBAT 2012 CUMA / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar SON KONUÞMASINDA TÜRKÝYE GÜCÜNÜ AB SÜRECÝNDEN

Detaylı

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde SiyahMaviKýrmýzýSarý EÞREFOÐLU CAMÝÝ UNESCO YA ADAY BU CAMÝDE BÝR TANE BÝLE ÇÝVÝ YOK uha be ri sayfa 10 da TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: DÝL EÐÝTÝMÝ HÝÇ BU KADAR ZEVKLÝ OLMAMIÞTI uha be ri HAFTA SONU ekinde

Detaylı

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda ALMANYA ADALET BAKANI LEUTHEUSSER-SCHNARRENBERGER, DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANI GÖRMEZ Ý ZÝYARET ETTÝ Her kes di ni ni ya þa ya bil me li HERÞEYE KURAL KOYMAK GEREKMEZ nal man ya A da let Ba ka ný Le ut he us

Detaylı

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak GÖNÜLLÜ DOKTORLARDAN GAZZE YE SAÐLIK ÇIKARMASI HABERÝ SAYFA u16 DA YAZ GELDÝ, TEHLÝKE ARTTI BAKANDAN KÖYLÜYE KENE UYARISI HABERÝ SAYFA u3 TE AZMÝN ZAFERÝ 80 YAÞINDA OKUMAYI ÖÐRENDÝ HABERÝ SAYFA u16 DA

Detaylı

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý SÝMAV DA 840 KONUTA OTURULAMAZ RAPORU VERÝLDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA SAÝD NURSÎ NÝN DUÂLARI ÝNSANLIK ÝÇÝN HABERÝ SAYFA 4 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.814 AS YA NIN BAH

Detaylı

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý EVLÝLÝK PROGRAMLARI KALDIRILSIN HABERÝ SAYFA 5 TE GÜVENLÝ ÝNTERNETTE FORMÜL ARAYIÞI HABERÝ SAYFA 3 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.816 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 16 TEMMUZ 2012 PAZARTESÝ/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 16 TEMMUZ 2012 PAZARTESÝ/ 75 Kr GR ÇK TN H BR V RiR B K L N Z... IL: 43 S I: 15.233 S NIN BH TI NIN MF T HI, MÞ V RT V ÞÛ RÂ DIR 16 TMMUZ 2012 PZRTS/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr skerin her dediði doðru ise BU ÇLÞKLR N? DÜ ÞN U Ç ÐI

Detaylı

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ SiyahMaviKýrmýzýSarý Cuma günü herkese ücretsiz l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.676 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı