The sw!tch newsletter

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "The sw!tch newsletter"

Transkript

1 2014 / Q1 TR links İDARE // Türkiye: Başkent için 37 cpg.0 kabinler // Çin: CSG ye yenilikçi teknoloji // Amerika Birleşik Devletleri: cpg hücreleri olan ilk trafo merkezi // Çin: Devlet Şebekesinden İhale Fuarlar Organizasyonlar // Uruguay: Talas del Maciel rüzgar çiftliği RES ORTA GERİLİM KULLANICILARI // Bolivya: Dünyanın en uzun teleferiğini taşıyoruz yıldönümleri GENEL // Global: 25 ka ya kadar cgmcosmos sistemi // Malezya: TSG Ormazabal Joint Venture. authors L GLOM m Write a piece of news: Become a member of The Sw!tch Newsletter s panel. Join us!

2 Türkiye: Başkent için 37 cpg.0 kabinler Ankara nın Etimesgut ilçesinin Başkent Elektrik Dağıtım Şirketinin sahip olduğu bir trafo için 34 kv ve 6,3 kv 37 cpg.0 kabinler temin ettik. Kabinlerin denetlenmesini ve kurulumunu ve de korumaların ve kablo konektörlerinin kurulumunu Ormazabal ile yaptık. Başkent Elektrik Dağıtım, Enerjisa nın elektrik dağıtım şirketidir ve 1,8 GW kurulu kapasitesi ile Türkiye nin en büyük enerji şirketlerinden biridir. 2 GW ilave yapım aşamasındadır. Hedefleri, 2020 de 7,5 GW kurulu kapasiteye ulaşmak ve lider bölgesel enerji şirketi olmaktır. Son üç yılda, Türkiye deki 8 den fazla trafoya 160 cpg.0 Ormazabal kabinleri kuruldu. Çin:CSG ye yenilikçi teknoloji İDARE Ekim 2013 te, Ormazabal China kesintisiz güç RMU larına odaklanan yenilikçi projesi için Guangzhou Haizhu Power Supply Burea (PSB) ile işbirliği yaptı. Kesintisiz güç RMU su Ormazabal in cgmcosmos anahtarlama mekanizması temelinde 2012 de Haizhu PSB için geliştirdiği, diğer hatları kapatmaya gerek kalmadan yeni panoların güç şebekesine bağlanabilmesini amaçlayan yenilikçi bir teknolojidir. Bu teknoloji, güç dağıtım ağının güvenilirliğini iyileştirir ve mevcut ağı genişletmek gerektiğinde güç beslemesini kapatma gereksinimini ortadan kaldırır. Haizhu PSB ve Guangzhou PSB ve China Southern Power Grid den (CSG) uzmanlarla birlikte cgmcosmos kesintisiz güç RMU sunu güç şebekesine bağlama denemesi 25 Ekim 2013 te Guangzhou da başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu yenilikçi teknoloji, şu anda CSG ve Guangzhou PSB tarafından yaygın şekilde tanınmakta ve beğenilmektedir. Ormazabal sadece güvenilir bir orta gerilim ekipmanları tedarikçisi değildir, aynı zamanda kendi yenilikçi ve müşterileri için özelleştirilmiş çözümlerini sunan güvenilir bir yenilikçidir. Hizmetlerimize yeni standartlar getirerek, müşterilerimizin daha rekabetçi ve başarılı olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

3 Amerika Birleşik Devletleri: cpg hücreleri olan ilk trafo merkezi Ormazabal, Iberdrola USA için cpg hücreleri olan ilk trafo merkezinin kurulumunu yakın zamanda tamamlamıştır. Station 136 olarak adlandırılan trafo merkezi Iberdrola USA tarafından üstlenilen Rochester daki (New York) büyük bir trafo merkezi yenileme planının başlangıcıdır. Bu trafo merkezinin, iki mevcut ürün aralığıyla birlikte Primer dağıtım için cpg sistem birimleri bulunmaktadır: - 15 kv kısmında 2000 A ve 31.5 ka lık 7 cpg.0 hücre - 38 kv kısmında 1200 A ve 31.5 ka lık 8 cpg.1 hücre Proje, konnektörlerin hazırlanmasına ve birimlerle bağlantılarının yapılmasına ek olarak trafo merkezi içerisindeki hücrelerin Ormazabal personeli tarafından montajının gerçekleştirilmesini, saha üzerinde bağlantılarının yapılmasını, güç frekansı testlerini kapsamıştır. Tüm bu gerekli işlevsel testler daha önce Rochester deki tesislerimizde gerçekleştirilmiştir. İDARE Çin: Devlet Şebekesinden İhale Ormazabal NRG (Beijing) Switchgear Limited ( Ormazabal NRG ) Pekin PSB nin toplamda 4 paketten oluşan 2013 satın alma projesinin 4. partisinde 2 transformatör alt istasyonu paketini kazanmıştır. Toplam ünite sayısı 105 tir ve toplam tutar 24,1 milyon yuandır. Bu ihale son yıllarda Pekin pazarındaki atılımlardandır. Ormazabal NRG transformatör alt istasyonu işine 1999 da başlamıştır ve bu süre içinde Pekin pazarında transformatör alt istasyonu üretiminde öncülerden olmuştur. Ormazabal NRG nin ilk referans transformatör alt istasyonu projesinin Çin Halk Cumhuriyeti nin 50. yılı anısına Pekin Chang an Bulvarı nın yeniden inşası projesi olması onur vericidir. Hassas Avrupa mühendisliği ve işçiliği sayesinde, Çin in güç şebekesi ile birlikte büyümeyi ve müşterilerimize yüksek değerli ürünler ve çözümler sunmayı amaçlıyoruz.

4 Uruguay: Talas del Maciel rüzgar çiftliği Talas del Maciel rüzgar çiftliği, Uruguay Flores bölümünün orta - doğu bölgesinin gelişimi için Astidey S.A. tarafından gerçekleştirilen bir girişimdir. İlk evre 25 Gamesa 2-MW rüzgar türbininin kurulumundan ve hizmete alınmasından oluşuyor, bu çalışma alanından tamamen Ciemsa S.A. ( sorumlu olacak. Ormazabal, hem rüzgar türbini kabinleri hem de dağıtım ağı ile bağlantı kurmakta kullanılacak trafo için tedarik sözleşmesi aldı. İlk grup, cgm.3-l anahtar bağlantı kesici kabinlerden ve cgm.3-v vakum devre kesici koruma kabinlerinden meydana gelen ve Ormazabal tarafından tasarlanan ekor.rpg-202 elektronik koruma ünitelerini meydana getiren 63 cgm.3 36-kV tam gaz yalıtımlı modüler kabin ünitesini içeriyor. Trafo, bir 36-kV cpg.0 güç GIS-tipi kabin teçhizatı, bir transformatör çıkışı, dördü rüzgar türbini kollarına ve biri yardımcı servisleri beslemek için, tümü IEC protokolü ile devre kesicili ve en son çok işlemli elektronik korumalıdır. Bu rüzgar çiftliğinin 2014 yılının sonunda hizmete girmesi bekleniyor. RES

5 Bolivya: Dünyanın en uzun teleferiğini taşıyoruz Venezuela da dünyanın en yüksek noktada bulunan teleferiğinin yapımında görev almanın yanı sıra Ormazabal, aynı zamanda Bolivya nın bir diğer önemli altyapısında da görev almıştır. Dünyanın en uzun teleferiği, üç koridor (Yeşil, Sarı ve Kırmızı hatlar) üzerinden La Paz (3650 msnm) ve El Alto (4070 msnm) şehirlerinin 90 bölgesini birleştirecek. 10 kilometrelik kent bağlantısına, 20 kilometrelik kılavuz kabloya, 11 istasyona sahip olacak ve 12 saniyelik çıkış frekansıyla birlikte saatte kişiyi taşıyacak ve günde 17 saat hizmet verecek. ORTA GERİLİM KULLANICILARI Ormazabal, 24 kv yalıtım gerilimli tamamen gaz yalıtımlı 8 adet cgmcosmos hücresini temin etmiştir. Orta gerilim devresi, atmosferik değişikliklere karşı korunmuş olan bu teknoloji, yüksek noktalarda kurulum için idealdir, az sayıda bakım ihtiyacına sahiptir ve dünya çapında kurulan 1 milyondan fazla üniteyle bu teknolojinin dayanıklılığı kanıtlanmıştır.

6 GLOBAL: 25 ka ya kadar cgmcosmos sistemi Ormazabal yenilik odaklı profesyonel çalışanları sayesinde sürekli olarak ürün geliştirmeye devam ederken, eski ürünlerini de en iyi biçimde güncelleyebilmektedir. Bunun bir örneği, diğer akım özelliklerini korurken 25 ka - 1 s kadar çıkabilen kısa süreli akım (I k - t k ) sağlayan cgmcosmos sistemi hücre grubu ürünleridir. cgmcosmos, 24 kv (IEC) / 27 kv (IEEE ANSI) kadar olan ikincil dağıtım ağlarının ihtiyaçları karşılayabilecek en esnek tamamen gaz yalıtımlı modüler ve kompakt hücre sistemi olarak 2000 yılında ortaya çıkmıştır. İspanya ve Almanya daki Ar-Ge ekiplerimizin sürekli gelişim ruhunun bir ürünü olan cgmcosmos sistemi, müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda sürekli geliştirilerek daha yüksek kapasitelere çıkartılmıştır. Tamamen Avrupa üretimi olan bu sistem şimdiye kadar pek çok akıllı ağ uygulamasına entegre edilmiştir. Günümüz itibariyle 60 dan fazla ülkede adetten fazla ünite çalışır durumda hizmet vermektedir. cgmcosmos sistemi elektrik idarelerinden altyapı projelerine, eğlence tesislerinden sanayi yapılarına, rüzgar tarlalarından güneş enerji santrallerine kadar her türlü orta gerilim uygulaması için güvenilir ve etkin çözümler sunmaktadır. GENEL Ormazabal gaz yalıtımlı orta gerilim şalt cihazlarının dünyadaki en büyük tedarikçilerinden biri olmuştur. Günümüze kadar, 110 dan fazla ülkede, 100 den fazla dağıtım şebekesi ve 600 dan fazla rüzgar tarlasında adetten fazla Ormazabal ünitesi kurulmuştur ve çalışmaktadır.

7 Malezya: TSG Ormazabal Joint Venture Son yirmi yıldır, Malezya, Avrupa dışında Ormazabal için en büyük pazarlardan biri haline gelmiştir ların başından itibaren Tenaga Nasional Berhad ın (TNB) hem Malezya Yarımadasında hem de Sabah ve Sarawak taki tüm illerde elektrik şebekelerine in üzerinde gaz yalıtımlı sekonder dağıtım hücresi / RMU tipi ga, gae, cgm and cgmcosmos üniteleri monte edilmiştir. Ormazabal, kamu dağıtım alanındaki faaliyetlere ek olarak, son beş yıl içerisinde, yerel ortaklarıyla birlikte, komple GIS olarak tek ve çift baralı primer dağıtım anahtarlama tesisi tipi cpg yi kurarak altyapı, sanayi ve üçüncü segmentlerdeki önemli projeleri tamamlamıştır. Johor daki Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) limanı, Putra Jaya daki Yahoo ya ait veri merkezi, Nilai deki Coca Cola fabrikası ve Malezya yarımadasındaki diğer birtakım beş yıldızlı oteller ana trafo merkezlerinin Ormazabal cpg tipi GIS panelleriyle enerjilendirildiği projelerden bazılarıdır. GENEL cpg tipi GIS panellerinin başarısını müteakiben, 2012 yılında Ormazabal ve ana ortaklarından Tenaga Switchgear Berhad Malezya daki cpg tip panellerin montajına ve kablo tesisatına başlamak için bir Ortak Girişim kurmaya karar vermiştir. Ortak Girişim 2013 yılında kurulmuş ve Tenega Switchgear Berhad ın fabrikasında yerel olarak montajı gerçekleştirilen ilk paneller akredite edilmiş olan uluslararası laboratuvarlarda test edilmiştir. Ortak Girişimin birinci kurul toplantısı, TNB nin Başkanı ve CEO su ve Tenaga Switchgear Berhad ın Yönetici Müdürü Sn. Hisham Halim tarafından yönetilen Malezya VIP delegasyonuna yapılan bir ziyaretin akabinde Aralık 2013 te Bilbao da (İspanya) gerçekleştirilmiştir. Ortak Girişim, Malezya daki tropik işletim koşullarına uygun ve bakım gerektirmeyen GIS panelleri sayesinde kesinti süresini azaltarak TNB ana ve yardımcı trafo merkezindeki hizmet kalitesini iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım

OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım CPG.1 Tek ve Çift Baralı, Gaz Yalıtımlı Hücre Dizisi 36 kv kadar CPG Sistemi AÇIKLAMA Ormazabal CPG sistemi, CPG.1 tek ve çift baralı SF 6 gazı yalıtımlı GIS tipi

Detaylı

The sw!tch newsletter

The sw!tch newsletter İDARE // İngiltere: Ormazabal Eurelectric de sponsor oldu. // Amerika Birleşik Devletleri: ABD Iberdrola için anahtar teslimi trafo. // Arjantin: 33/13.2 kv 2x10 MVA Villa Flandria Trafo Merkezi. 2014

Detaylı

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU)

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) DİNAMİZM / SÜREKLİLİK / PERFORMANS / TECRÜBE ULUSOY ELEKTRİK A.Ş. 1985 yılında bir mühendislik şirketi olarak kurulmuştur. Ulusoy

Detaylı

OG Anahtarlama Cihazı Sekonder Dağıtım Şebekeleri

OG Anahtarlama Cihazı Sekonder Dağıtım Şebekeleri OG Anahtarlama Cihazı Sekonder Dağıtım Şebekeleri CGM.3 Komple Gaz Yalıtımlı Modüler ve Kompakt (RMU) Sistem 36 kv a kadar TANIM Ormazabal CGM.3 sistemi 36kV a kadar Orta Gerilim Sekonder Dağıtım şebekelerinde

Detaylı

CPG.0 Tek Baralı Gaz Izoleli Hücre Dizisi 36 kv a kadar CPG Sistemi

CPG.0 Tek Baralı Gaz Izoleli Hücre Dizisi 36 kv a kadar CPG Sistemi OG Anahtarlama Sistemi Primer Dağıtım CPG.0 Tek Baralı Gaz Izoleli Hücre Dizisi 36 kv a kadar CPG Sistemi AÇIKLAMA Ormazabal CPG sistemi dahilindeki CPG.0, 36 kv a kadar Orta Gerilim şebekelerinde birbirinden

Detaylı

The sw!tch newsletter

The sw!tch newsletter İDARE // Meksika: CFE-LAPEM Onayı // İsviçre: Akilli ağ konferansi // İspanya: İspanya nın Iberdrola ile imzaladığı 19M Euro tutarındaki yeni sözleşmesi // Avustralya: ENA Etkinliği 2014 / Q2 TR İlginizi

Detaylı

THE SW!TCH newsletter

THE SW!TCH newsletter KAMUSAL DAĞITIM // Fransa: Helikopterle taşınan ilk ctc.r // Polonya: 650 adet trafo ihalesini kazandık. 2014 / Q4 TR İLGINIZI ÇEKEBILECEK LINKLER FUARLAR ORGANIZASYONLAR // ÇİN: Ormazabal NRG nin 20.

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

MOBİL TRAFO MERKEZLERİ. Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved.

MOBİL TRAFO MERKEZLERİ. Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved. MOBİL TRAFO MERKEZLERİ TA K & Ç A L I Ş T I R Ç ÖZ Ü M L E R Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved. Bölüm 1 Mobil Trafo Merkezi Giriş İhtiyaçlarınız için Hızlı, Güvenli&Güvenilir Çözümler Küçük Alan

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

Çok yönlü güvenilir bir sistem

Çok yönlü güvenilir bir sistem Totally Integrated Power Çok yönlü güvenilir bir sistem Gaz ile yalıtılmış orta gerilim panosu 8DJH 36 www.siemens.com/8djh36 Totally Integrated Power (TIP) Enerji dağıtımında son noktayı koyduk Sol: İstanbul,

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

BİLEŞENLER. Güç kontaktörü Tip BMS09.08 / 18.08

BİLEŞENLER. Güç kontaktörü Tip BMS09.08 / 18.08 BİLEŞENLER Güç kontaktörü Tip 09.08 / 18.08 Genel bilgi Dünyanın dört bir yanında yüz binleri aşan sayıda kullanılan kontaktör, güçlü performansı ve son derece yüksek güvenilirlik seviyesi ile otomobil

Detaylı

Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol

Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol 2 Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi serisi, okullar,

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

Çok yönlü güvenilir bir sistem

Çok yönlü güvenilir bir sistem Gaz ile yalıtılmış 36 kv a kadar orta gerilim panosu Çok yönlü güvenilir bir sistem 8DJH 36: Tüm gereksinimler için tasarlanmıştır www.siemens.com/infrastructure-cities Şehirler için geleceğin enerji dağıtımını

Detaylı

Mikroşebekeler ve Uygulamaları

Mikroşebekeler ve Uygulamaları Ders 1 Güz 2017 1 Dağıtık Enerji Üretimi ve Mikroşebekeler 2 Başlangıçta... Elektriğin üretimi DC Küçük güçte üretim DC şebeke Üretim-tüketim mesafesi yakın Üretim-tüketim dengesi batarya ile sağlanıyor

Detaylı

HMH SERİSİ METAL MAHFAZALI MODÜLER HÜCRELER

HMH SERİSİ METAL MAHFAZALI MODÜLER HÜCRELER HMH SERİSİ METAL MAHFAZALI MODÜLER HÜCRELER HMH Serisi Metal Mahfazalı Modüler Hücreler; 36 kv a kadar sekonder dağıtım sistemlerinde, kompakt köşk tipi trafo binalarında ve endüstriyel tesislerde, dahili

Detaylı

ABB YAĞLI TİP DAĞITIM TRANSFORMATÖRLERİ

ABB YAĞLI TİP DAĞITIM TRANSFORMATÖRLERİ ABB YAĞLI TİP TRAFO (28,5-36/0,4kV) ELİT A ABB KURU TİP TRAFO (33/0,4kV) 50 kva 5.200,00 USD 400 kva 12.500,00 EUR 100 kva 6.150,00 USD 630 kva 14.000,00 EUR 160 kva 8.000,00 USD 800 kva 14.750,00 EUR

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Liquid Energy Solid Engineering

Liquid Energy Solid Engineering Liquid Energy Solid Engineering TR Hakkımızda Köklü bir geleneğe sahip aile şirketi olan Gugler Water Turbines GmbH su türbinlerinin ve küçük hidroelektrik santrallerinin geliştirilmesi, tasarımı ve imalatı

Detaylı

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ.

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. NEXTEN, YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİNİZDEN EN YÜKSEK VERİMİ ALMANIZ İÇİN KURULUMUNDAN BAKIMINA KESİNTİSİZ HİZMET VEREN DENEYİMLİ BİR ÇÖZÜM ORTAĞIDIR. renewable

Detaylı

SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Saliks Teknoloji Sistemleri A.Ş. olarak müşterilerimizin istek ve beklentileri doğrultusunda proseslerimizi ve buna bağlı çözümlerimizi

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri. 27 Haziran, 2011 Paris

Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri. 27 Haziran, 2011 Paris Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri 27 Haziran, 2011 Paris İçindekiler 1. 2. Profil ve Faaliyetler Strateji ve Esneklik Profil ve Faaliyetler Kamu hizmet kurumlarındaki hizmetlerin tarihi Société

Detaylı

Tanıtım Kataloğu. www.tuncelektrik.com.tr

Tanıtım Kataloğu. www.tuncelektrik.com.tr Tanıtım Kataloğu www.tuncelektrik.com.tr www.tuncelektrik.com.tr hakkımızda Tunç Elektrik 1985 ten beri gerçekleştirdiği tasarım, mühendislik ve taahhüt hizmetleriyle elektrik taahhüt sektöründe kendine

Detaylı

Monoblok trifaze KGK sistemi. PowerWave 33 60 500 kw Benzersiz güç performansı

Monoblok trifaze KGK sistemi. PowerWave 33 60 500 kw Benzersiz güç performansı Monoblok trifaze KGK sistemi PowerWave 33 60 500 kw Benzersiz güç performansı PowerWave 33 güç merkezi ABB, kesintisiz güç kaynağı sistemlerinde global standartlar ortaya koymuștur. PowerWave 33 ün en

Detaylı

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Gelişmekte olan ülkelerdeki sanayileşme enerjiye olan talebin hızla artmasına neden olmaktadır. Enerji,

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO. LTD. TANITIM YAZISI

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO. LTD. TANITIM YAZISI HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO. LTD. TANITIM YAZISI Hyundai Heavy Industries Co. Ltd, 1972 yılında kurulmuştur. Altı farklı alana bölünmüştür. Bunlar; Gemi inşaatı, Offshore ve Mühendislik, Endüstri fabrikasyon

Detaylı

Demiryolu araçları için çok fonksiyonlu Ana AC kesici MACS (main AC switch)

Demiryolu araçları için çok fonksiyonlu Ana AC kesici MACS (main AC switch) KOMPONENTEN BİLEŞENLER Demiryolu araçları için çok fonksiyonlu Ana AC kesici MACS (main AC switch) Genel bilgi MACS, AC şebekelerinde çalışan elektrikli demiryolu taşıtlarına takılan Main AC Switch (Ana

Detaylı

VİZYONUMUZ: MİSYONUMUZ:

VİZYONUMUZ: MİSYONUMUZ: HAKKIMIZDA: Entegre Teknik Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. yaklaşık 15 yıllık yurt içi ve yurt dışı bir çok projenin tecrübesiyle 2014 te kurulmuştur. Ana faaliyet konusu Binalara Yönelik Elektrik ve Elektronik

Detaylı

Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir... Çatılarda Doğru Solar Kablo ve Konnektör Kullanımı

Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir... Çatılarda Doğru Solar Kablo ve Konnektör Kullanımı Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir... Çatılarda Doğru Solar Kablo ve Konnektör Kullanımı Canberk Belibağlı Endüstiyel Kablolar Satış Yetkilisi Dünyada Prysmian Group 135 YILLIK TECRÜBE ~ 8 MİLYAR

Detaylı

www.ozgen.com info@ozgen.com

www.ozgen.com info@ozgen.com Şirketimiz bugüne kadar tamamlamış olduğu Elektrik Santrallarında kaliteli, emniyetli ve hızlı iş üretimi ile işverenlerin takdirini kazanmıştır. Bu broşürde Elektrik Santralları ile ilgili yapmış olduğumuz

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri ENDÜSTRİYEL Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri Enerji İletimi ve Dağıtımı için Data Networking Çözümleri Kritik Uygulama Görevlerinin Global Liderinden Trafo Merkezleri için Çözümler 2 Belden enerji

Detaylı

Dağıtık Üretim Tesislerinin Şebeke Entegrasyonunda Yaşanabilecek Olası Problemler ve Entegrasyon Analizleri

Dağıtık Üretim Tesislerinin Şebeke Entegrasyonunda Yaşanabilecek Olası Problemler ve Entegrasyon Analizleri Dağıtık Üretim Tesislerinin Şebeke Entegrasyonunda Yaşanabilecek Olası Problemler ve Entegrasyon Analizleri Dr. Hasan Basri ÇETİNKAYA SIEMENS San. ve Tic. A.S. Infrastructure & Cities Smart Grid / Service

Detaylı

LightMaster KNX. Philips in bilinen aydınlatma teknolojisi, KNX'in açık dünyasına ekleniyor

LightMaster KNX. Philips in bilinen aydınlatma teknolojisi, KNX'in açık dünyasına ekleniyor Philips in bilinen aydınlatma teknolojisi, KNX'in açık dünyasına ekleniyor Faydaları %55'e varan enerji tasarrufu Bina sakini için daha fazla konfor Sistemi şimdi ve gelecekte güncel tutacak esneklik Özellikler

Detaylı

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır.

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. TAAHHÜT ve PROJE YÖNETİMİ Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. Mühendislik desteği sağlayarak yatırımların ve uygulamaların

Detaylı

RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4

RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4 RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4 ÖZET Önbilgi Projelendirmeye Bakış Elektriksel Tasarım Ön-Hazırlık Enterkonnekte

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni, sağlam bir ser... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi olarak

Detaylı

1 Mart https://twitter.com/schneider_tr

1 Mart https://twitter.com/schneider_tr http://www.facebook.com/schneiderelectrictr https://twitter.com/schneider_tr n n n n n 3 4 5 6 B: Sepam 10 B serisi, aflırı yüklere, faz-faz hatalarına ve toprak hatalarına karfl koruma sa lar A: Sepam

Detaylı

VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI

VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI 1991 yılında İstanbul'da kurulan şirketimiz özellikle elektromekanik techizatlar, vinçler, kaldırma ve basınçlı hava sistemleri konusunda uzmanlaşmıştır. ERA, ağır endüstrinin

Detaylı

ELDER Ar-Ge ÇALIŞTAYI 2015 SUNUMU. 16.04.2015 Aydem EDAŞ Elder Ar-Ge Çalıştayı 2015 Sunumu Sayfa 1

ELDER Ar-Ge ÇALIŞTAYI 2015 SUNUMU. 16.04.2015 Aydem EDAŞ Elder Ar-Ge Çalıştayı 2015 Sunumu Sayfa 1 ELDER Ar-Ge ÇALIŞTAYI 2015 SUNUMU 16.04.2015 Aydem EDAŞ Elder Ar-Ge Çalıştayı 2015 Sunumu Sayfa 1 İÇERİK 1. Ar-Ge Hedeflerimiz 2. Ar-Ge Önceliklerimiz 3. Teknoloji Yatırımlarımız 4. Ar-Ge Projelerimiz

Detaylı

www.kerimoglultd.com İçindekiler Genel Bilgi Hakkımızda Vizyon & Misyon Temel Değerlerimiz Çözümlerimiz Organizasyon Şeması Referanslar 1 Hakkımızda Kerimoğlu Elektrik 1994 den beri telekom ve elektrik

Detaylı

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 RWE, başarılı ve uzun geçmişiyle enerji piyasasında güvenilir ve güçlü bir iş ortağıdır RWE Genel Merkezi, Essen, Almanya Rakamlarla RWE*

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI ŞEBEKE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE

ELEKTRİK PİYASASI ŞEBEKE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 3 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28517 YÖNETMELİK Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: ELEKTRİK PİYASASI ŞEBEKE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 1 22/1/2003 tarihli

Detaylı

Ön tasarımlı KK&K buhar türbinleri

Ön tasarımlı KK&K buhar türbinleri www.howden.com Ön tasarımlı KK&K buhar türbinleri 12 megawatt'a ulaşan kapsamlı ürün gamı Bir işletici makinede ihtiyacınız olan her şey için, Howden size çok amaçlı, güvenilir ve başarısı kanıtlanmış

Detaylı

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu Microsoft Lync Projesi Durum: Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu 5 ayrı lokasyon arasında kuvvetli bir iletişim altyapısına ihtiyaç

Detaylı

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir.

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. İstanbul, 2013 Hakkımızda KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. KITA, taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef alarak ve kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

Online teknik sayfa UE43-3MF2A0 UE43-3MF GÜVENLIK RÖLELERI

Online teknik sayfa UE43-3MF2A0 UE43-3MF GÜVENLIK RÖLELERI Online teknik sayfa UE43-3MF2A0 UE43-3MF A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE43-3MF2A0 6024898 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue43-3mf H I J K L M N O

Detaylı

TOGETHER IN A NEW ERA

TOGETHER IN A NEW ERA TOGETHER IN A NEW ERA TR TOGETHER IN A NEW ERA Santxolopetegi auzoa, 22 20560 Oñati, Gipuzkoa (España) T. (+ 34) 943 78 030 F. (+ 34) 943 78 8 onneragroup.com 0. Sayfa. 09 HAKKIMIZDA 02. Sayfa. 5 BİRLİKTE

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri ENDÜSTRİYEL Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri Rüzgar Çiftlikleri için Çözümler Enerji endüstrisinde değişim rüzgarları esiyor. Bugün ve gelecekteki başarı için yüksek kullanılabilirlik yönetilebilen

Detaylı

Elektrik makinaları. tahrik ve bilesenleri

Elektrik makinaları. tahrik ve bilesenleri Elektrik makinaları tahrik ve bilesenleri Elektrik ekipman üretiminde 100 y ll k tecrübesi ile, özel üretim döner elektrik makinalar, tahrik ve bilelºenleri üzerine seçkin global iºorta olmay arzulamaktad

Detaylı

MİKROTEST ŞİRKETLER GRUBU;

MİKROTEST ŞİRKETLER GRUBU; MİKROTEST ŞİRKETLER GRUBU; Kuruluşundan Bugüne Öncelikli Hedefi; Trend İzleyen Değil,Belirleyen Olabilmek Ve Farkli Olani Sunabilmektir.Amaci İse Gerçek Anlamda Güç,Düşünce Ve Hedef Birliği Üzerine Kurulmuştur.

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir seri... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

IBC SOLAR. Güneş Enerjisi Santralleri ve Uygulama Örnekleri. Smart Systems for Solar Power - worldwide

IBC SOLAR. Güneş Enerjisi Santralleri ve Uygulama Örnekleri. Smart Systems for Solar Power - worldwide IBC SOLAR Smart Systems for Solar Power - worldwide Hayri R. BALİ IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Ocak 2013 İndeks IBC SOLAR Proje Örnekleri Konya 200kWp Güneş Enerjisi Santrali 2 IBC SOLAR Güçlü Yatırımlar

Detaylı

Alstom Türkiye. Türkiye'de enerji ve ulaşım altyapısının gelişimine 60 yıldır katkı sağlıyoruz. Alstom Tesisleri. Holding. Power (Enerji Üretimi)

Alstom Türkiye. Türkiye'de enerji ve ulaşım altyapısının gelişimine 60 yıldır katkı sağlıyoruz. Alstom Tesisleri. Holding. Power (Enerji Üretimi) Alstom Tesisleri Ortadoğu & Afrika Merkez Ofisi, Türkiye Proje Yönetim Ofisi, İstanbul Satış Ofisi İstanbul Satış Ofisi Güney Avrupa ve Orta Asya Merkez Ofisi, İstanbul Satış Ofisi Güç Transformatörleri

Detaylı

ORTA GERİLİM ANAHTARLAMA BİLEŞENLERİ v.01 2015. www.ulusoyelektrik.com.tr

ORTA GERİLİM ANAHTARLAMA BİLEŞENLERİ v.01 2015. www.ulusoyelektrik.com.tr ORTA GERİLİM ANAHTARLAMA BİLEŞENLERİ v.01 2015 www.ulusoyelektrik.com.tr İÇİNDEKİLER ULUSOY ELEKTRİK HAKKINDA...1 1.LBS SERİSİ YÜK AYIRICI...2 1.1 TEKNİK BİLGİLER...3 1.2 TEKNİK ÇİZİMLER...4 2.USFB SERİSİ

Detaylı

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ A. Emre Demirel Ege Kule AŞ/Fabrika Müdürü 1 EGE KULE A.Ş. Ege Kule, 1955

Detaylı

Tanıtım. Tesisimiz 10 MW/yıl Kapasiteye sahiptir.

Tanıtım. Tesisimiz 10 MW/yıl Kapasiteye sahiptir. Tanıtım ATSCO SOLAR PANEL bir Solar Teknoloji firması olarak İngiltere ve Türkiye de Türk-İngiliz ortaklığı ile Şubat 2011 tarihinde kurulmuştur. Şirket olarak hedefimiz global müşterilerimize yüksek kaliteli

Detaylı

Dünyada tahrik ve kontrol teknolojileri alanında uzman şirketlerden biri

Dünyada tahrik ve kontrol teknolojileri alanında uzman şirketlerden biri Bosch Rexroth stat üstlerinin kapanmasına özel çözümler geliştiriyor Dünyada tahrik ve kontrol teknolojileri alanında uzman şirketlerden biri olan Bosch Rexroth, stat üstlerinin kapanmasında, devasa konstrüksiyonların

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. 00205 Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ HİZMETLERİMİZ Mühendislik Otomasyon Enerji Otomasyonu Makine Otomasyonu DCS Otomasyonu Proses Otomasyonu Enerji SCADA Sayaç İzleme ve Faturalama Enerji İzleme ve Raporlama Altyapı Tasarımı Pano Projelendirmesi

Detaylı

Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Verimli Alternatif

Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Verimli Alternatif Doğalgaz Kojenerasyon Modülleri 4.000 kw a kadar der Enerji maliyetlerini düşürün ve kaynakları koruyun www.istockphoto.com Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Verimli Alternatif Li Verimlilikte Güçlü bir

Detaylı

Ağustos Ulusoy Elektrik 2Ç Finansal Sonuçlar

Ağustos Ulusoy Elektrik 2Ç Finansal Sonuçlar Ulusoy Elektrik 2Ç Finansal Sonuçlar Enis Ulusoy Yönetim Kurulu Üyesi & Genel Müdür Yardımcısı İçerik 2Ç18 Öne Çıkanlar 4 Sektörel Gelişmeler ve Ulusoy Elektrik 6 Finansal Veriler 15 2Ç18 Öne Çıkanlar

Detaylı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Sektör Toplantısı ( TÜRES 2017/1 )

Türkiye Rüzgar Enerjisi Sektör Toplantısı ( TÜRES 2017/1 ) Türkiye Rüzgar Enerjisi Sektör Toplantısı ( TÜRES 2017/1 ) TÜRKİYE KURULU GÜCÜ 2017 MART SONU TÜRKİYE KURULU GÜCÜNÜN BİRİNCİL ENERJİ KAYNAKLARINA GÖRE DAĞILIMI (TOPLAM 79.178,3 MW) KATI+SIVI; 667,1; 0,85%

Detaylı

EK 1 ENTERKONNEKTE ŞEBEKEDE KULLANILACAK İNDİRİCİ GÜÇ TRANSFORMATÖRLERİNİN KARAKTERİSTİKLERİ

EK 1 ENTERKONNEKTE ŞEBEKEDE KULLANILACAK İNDİRİCİ GÜÇ TRANSFORMATÖRLERİNİN KARAKTERİSTİKLERİ EK ENTERKONNEKTE ŞEBEKEDE KULLANILACAK İNDİRİCİ GÜÇ TRANSFORMATÖRLERİNİN KARAKTERİSTİKLERİ 2 EK 2 İLETİM HATLARINDA ÇAPRAZLAMA 380 kv ELEKTRİK İLETİM HATLARINDA ÇAPRAZLAMA A C B B A C C B A 0 yaklaşık

Detaylı

Temel gereksinimler için istediğiniz kalite ve performans

Temel gereksinimler için istediğiniz kalite ve performans Temel gereksinimler için istediğiniz kalite ve performans EasyPact 100 den 4000 A ya kadar AG devre kesiciler ve motor yolvericiler Binalar Endüstriyel Uygulamalar Panel Üreticileri ve OEM 00252 Easypact

Detaylı

cpg.0 ve cpg.1 Reliable innovation. Personal solutions. Tek ve çift baralı hücre tipi GIS sistemi www.ormazabal.com

cpg.0 ve cpg.1 Reliable innovation. Personal solutions. Tek ve çift baralı hücre tipi GIS sistemi www.ormazabal.com Trafo Merkezi Çözümleri için Orta cpg.0 ve cpg.1 40,5 kv'a kadar kv'a kadar IEC Standartları IEEE Standartları Reliable innovation. Personal solutions. www.ormazabal.com cpg.0 ve cpg.1 Trafo Merkezi Çözümleri

Detaylı

REMTEK SOLAR Güneş Enerjili Sulama Sistemleri

REMTEK SOLAR Güneş Enerjili Sulama Sistemleri REMTEK SOLAR Güneş Enerjili Sulama Sistemleri REMTEK SOLAR ENERJİ SİSTEMLERİ 2010 yılında kurulan firmamız 600VA 'dan 5,4MVA 'ya kadar kesintisiz güç kaynakları, frekans konvertörleri, anahtar teslim güneş

Detaylı

Bu aşırı gerilimlerin, işletmede izin verilen yalıtım gerilimi seviyesini aşmaması gerekir.

Bu aşırı gerilimlerin, işletmede izin verilen yalıtım gerilimi seviyesini aşmaması gerekir. GENEL TANIM Akım sınırlayıcı sigortalar, arıza akımının ortaya çıkardığı ısı enerjisi ile eriyerek devreden akabilecek büyük kısa devre akımlarının kesilmesini sağlayan ve aynı zamanda ayırma işlemi yaparak

Detaylı

2017 Hizmet Fiyat Listesi

2017 Hizmet Fiyat Listesi Periyodik Bakım Hizmetleri 0-630 kva Yağlı Tip Trafo Ölçüm, Raporlama ve Bakım Bedeli 1.650,00 TL 800-1.600 kva Yağlı Tip Trafo Ölçüm, Raporlama ve Bakım Bedeli 1.900,00 TL 2.000-4.000 kva Yağlı Tip Trafo

Detaylı

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun 2 1200 Serisi Yangın Paneli Rahatlık kurmak İhtiyaçlarınıza göre tasarlanmış eksiksiz koruma 1200 Serisi Yangın Paneli, yangın koruma için esnek,

Detaylı

Sistemli Demiryolu Araç Konverterleri

Sistemli Demiryolu Araç Konverterleri TR Sistemli Demiryolu Araç Konverterleri Leading in Railway Technology YÖN GÖSTERİCİ. Kaynaklarımızı koruyarak şehir ve kırsal kentler ile büyük şehirlerimiz arasında aktarma yapmadan sınırsız ve sorunsuz

Detaylı

ALMANYA KASIM 2012 SONUÇ BİLDİRGESİ RAPORU

ALMANYA KASIM 2012 SONUÇ BİLDİRGESİ RAPORU ALMANYA 7-8 TEKNiK KASIM 2012 GEZiSi SONUÇ BİLDİRGESİ RAPORU 26-30 Ekim 2013 ALMANYA TEKNiK GEZiSi RAPORU Almanya ya RES Teknik Gezisi Düzenlendi 26 Ekim 2013 de ENERCON sponsorluğunda Türkiye Rüzgar Enerjisi

Detaylı

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz KİMAR - DURATEK 1973 KİMAR kuruldu. Mümessillik firması. 1976 KİSTAB markasıyla nontoksik kalay stabilizatörleri imalatı

Detaylı

SafeLine SL1. SafeLine SL1, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar.

SafeLine SL1. SafeLine SL1, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar. Kataloğu - SafeLine 2011, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar. EN81-28 ve EN81-70 koşullarını yerine getirerek, asansörün en gelişmiş teknoloji olduğunu gösterirken ihtiyacınız olan tüm

Detaylı

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE GÜNEŞ ELEKTRİĞİNDE GELİŞMELER

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE GÜNEŞ ELEKTRİĞİNDE GELİŞMELER DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE GÜNEŞ ELEKTRİĞİNDE GELİŞMELER Prof.Dr. Necdet ALTUNTOP GÜNDER-Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü Y.K. Başkanı Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine

Detaylı

Esis Enerji ISO 14001 Sertifikasıyla Bir adım Öne Geçti

Esis Enerji ISO 14001 Sertifikasıyla Bir adım Öne Geçti Sayfa 1 / 6 ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE İLETİŞİM 01 Mart 2011 Salı 13:57:29 Energy Fair 2011 Linkler Solar Fair 2011 Turkey Solar 11:20 - Esis Enerji ISO 14001 Sertifikasıyla

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC60 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

/ulusoyelektrik

/ulusoyelektrik /ulusoyelektrik www.ulusoyelektrik.com.tr Orta gerilim elektrik dağıtım şebekeleri ve endüstriyel tesisler için çok çeşitli OG elektrik ekipmanlarının entegre üretim platformu olarak Türkiye nin dinamik

Detaylı

Online teknik sayfa UE43-3MF2A3 UE43-3MF GÜVENLIK RÖLELERI

Online teknik sayfa UE43-3MF2A3 UE43-3MF GÜVENLIK RÖLELERI Online teknik sayfa UE43-3MF2A3 UE43-3MF A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE43-3MF2A3 6024901 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue43-3mf H I J K L M N O

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ 28.02.2017 1 ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ İçerik 1-TS EN 62446 Genel Bakış 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı

Detaylı

SOLIDWORKS ELECTRICAL PAKETİ ELEKTRİK VE MEKANİK TASARIMIN SORUNSUZ ENTEGRASYONU

SOLIDWORKS ELECTRICAL PAKETİ ELEKTRİK VE MEKANİK TASARIMIN SORUNSUZ ENTEGRASYONU SOLIDWORKS ELECTRICAL PAKETİ ELEKTRİK VE MEKANİK TASARIMIN SORUNSUZ ENTEGRASYONU ENTEGRE ELEKTRİK SİSTEMİ TASARIMI SOLIDWORKS Electrical Solutions, mühendislik alanı için tasarlanan özel araçlar ve gömülü

Detaylı

Türkiye de Elektrik Enerjisi Üretimi ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Mevcut Durumu

Türkiye de Elektrik Enerjisi Üretimi ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Mevcut Durumu Türkiye de Elektrik Enerjisi Üretimi ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Mevcut Durumu Türkiye de Elektrik Enerjisi Üretimi Türkiye Elektrik Enerjisi Üretimi üretimdeki paylarına göre sırasıyla doğalgaz,

Detaylı

panel elektro Enerji - nükleer tesisler, rüzgar santralleri 19 network dağıtım merkezleri Otomatik tüp dolum ve lojistik otomasyonu

panel elektro Enerji - nükleer tesisler, rüzgar santralleri 19 network dağıtım merkezleri Otomatik tüp dolum ve lojistik otomasyonu panel elektro 1983 yılında İstanbul da kurulan panel elektro sanayi ve ticaret a.ş., Türkiye elektrik pazarının öncü elektrik panel üreticisidir. Üretimine sürekli gelişen ve genişleyen ürün yelpazesiyle

Detaylı

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç Detectomat firmasının da içinde bulunduğu JOB Group un Yönetim kurulu başkanı Eduard J. Job, 1968 yılında Minimax AG

Detaylı

ORMAZABAL TÜRKİYE ye Hoşgeldiniz. Reliable innovation. Personal solutions.

ORMAZABAL TÜRKİYE ye Hoşgeldiniz. Reliable innovation. Personal solutions. ORMAZABAL TÜRKİYE ye Hoşgeldiniz Reliable innovation. Personal solutions. Dünyanın en büyük 36 kv gaz yalıtımlı hücre imalatçısı olan Ormazabal, yıllar önce 36 kv u ana elektrik dağıtım gerilimi olarak

Detaylı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı İstanbul, Kasım 2014 Son 10 Yılda Gelinen Nokta(2003-2013) Elektrik tüketimi yaklaşık 2 kat artışla 245 milyar

Detaylı

Anahtar teslim proje yönetimi

Anahtar teslim proje yönetimi Anahtar teslim proje yönetimi www.simora.com.tr simora simora Simora Mühendislik; 2011 yılında Türkiye de ve yurtdışında hizmet vermek amacıyla kurulmuş, her gerilim seviyesinde açık ve kapalı şalt işlemlerini

Detaylı

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ Türkiye Güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile 2013 yılında yapılan düzenlemeler ile

Detaylı