TÜRKIYE, ANTIBIYOTIK KULLANıMıNDA LIDER - SAGLIK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKIYE, ANTIBIYOTIK KULLANıMıNDA LIDER - SAGLIK"

Transkript

1 TÜRKIYE, ANTIBIYOTIK KULLANıMıNDA LIDER - SAGLIK Portal : İçeriği : Gündem Tarih : Adres : İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Sağlık Bakanlığı Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, antibiyotiklerin hem tıpta, hem de veterinerlikte yaygın kullanıldığını söyledi. Çiftliklerde tavuklar için büyüme faktörü olarak da kullanılan antibiyotiklere karşı, ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok direnç geliştiğini belirten Prof. Dr. Öztürk, 'Son yıllarda daha fazla olmak üzere, antibiyotiklere karşı hem toplumdan hem de hastaneden kazanılan enfeksiyonlarda çok ciddi direnç artışı olmaya başladı' dedi. TAM ETKİLİ ANTİBİYOTİK ARTIK YOK 2013'te Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi'nin ABD için 'Antibiyotik Direnci Tehdidi' adlı rapor hazırladığını, Dünya Sağlık Örgütü'nün üye ülkelerden veriler elde ederek 'Küresel Direnç Felaketi' ifadesini kullanarak, Mayıs ayında, bir rapor yayımladığını anlatan Prof. Dr. Recep Öztürk, 'Antibiyotikleri kaybediyoruz. Mikroorganizmalar hastalık yapmaya devam ediyor ama elimizde etkili çok az antibiyotik kaldı. Tam etkili antibiyotik artık yok' diye konuştu. Bu durumun artık 'antibiyotik çağı sonrası' olarak ifadesini bulduğunu aktaran Prof. Dr. Öztürk, antibiyotiklere karşı oluşan direnç nedeniyle ilaç firmalarının da bu konuda Ar-Ge çalışmalarını azalttığını söyledi. HER VAKAYA ANTİBİYOTİK VERİLMEZ Antibiyotiklere karşı direnç oluşmasında en önemli nedenin gereksiz kullanım olduğunu belirten Prof. Dr. Öztürk, bugün çocuklarda boğaz iltihabının yüzde 35'i, erişkinlerde ise aynı hastalığın yüzde 15'i antibiyotik tedavisine gereksinim duyarken, bu yöndeki her vakaya antibiyotik verildiğini dile getirdi. Bu noktada hasta ve hasta yakınlarının da hekim üzerinde antibiyotik yazması için baskı oluşturduğunu anlatan Prof. Dr. Recep Öztürk, 'Yaz geliyor, ishalli hastalıklar doğal olarak artacak. İshalli olgularda yüzde antibiyotik verebilirsiniz. Onun dışındaki olgular kesinlikle antibiyotik vermeyi gerektirmez ama çok daha yaygın oranda antibiyotik kullanılıyor' diye konuştu. TÜRKİYE KENDİ SINIFINDA LİDER Türkiye'nin kendi sınıfında en çok antibiyotik kullanan ülke olduğunu belirten Prof. Dr. Recep Öztürk, şunları söyledi: 'Direnci kıyasladığımızda bu durum, Türkiye'yi ortak olduğumuz diğer ülkelere göre çok daha yukarıya taşıyor. Bunun sonucu hastaları tedavi edemiyoruz. Çok daha fazla harcama yapmak, antibiyotikleri birleştirmek zorunda kalıyoruz. Bu durum da hastalara zarar veriyor, toksik etkilere maruz bırakıyor.' Prof. Dr. Öztürk, gereksiz antibiyotik kullanılmasının önüne geçilmesi için toplumun bilinçlendirilmesinin ve eczanelerde reçetesiz antibiyotik satışının yapılmamasının alınabilecek en önemli tedbirler olduğunu aktardı. (DHA)

2 SEBEPSIZ SISIREN HASTALIK TEDAVI EDILMEZSE ÖLDÜRÜYOR Portal : İçeriği : Gündem Tarih : Adres : Sebepsiz şişiren hastalık tedavi edilmezse öldürüyor Genetik bozukluğun sebep olduğu Herediter Anjioödem yüz ve vücutta şişmeler veya karın ağrısı ile ortaya çıkıyor. Tedavi edilmezse bu hastalık öldürüyor Karaciğerde bulunan c-1 adlı proteinin eksik ya da az üretilmesi veya üretilenin görev yapmaması nedeniyle ortaya Çıkan, tanı konulduktan sonra tedavisi Çok basit olan Herediter Anjioödem hastalığında, tanı konulamadığı için her 4 hastadan biri hayatını kaybediyor. Genetik bir bozukluk sebebiyle oluşan Herediter Anjioödem hastalığının yüz ve vücutta şişmeler veya karın ağrısı ile ortaya Çıktığını söyleyen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suna Büyüköztürk 'Yüzde, dilde, boğazda veya diğer vücut kısımlarındaki şişmeler özellikle henüz tanı almamış hastalarda alerjik şişmelerle karıştırılabiliyor. Şişmeler ve karın ağrısı ortalama 2-3 gün (5-7 güne kadar sürebilir) sürüyor. Ancak hastalığın en önemli ve korkutucu yanı boğazdaki şişmenin fazla olması durumunda hastanın nefes alamayarak hayatını kaybetmesidir. O yüzden de sürekli olarak bir yerleri şişen vatandaşların hastanelere başvurmasını istiyoruz. Çünkü tedavisi basit olan sinsi bir hastalık yüzünden Çoğu vatandaşımız hayatını kaybediyor' dedi.

3 EGE DENIZI'NDEKI DEPREM Portal : İçeriği : Gündem Adres : Ege Denizi ndeki deprem Deprem dolayısıyla Edirne nin Enez ilçesindeki tarih kale ve Ayasofya Camisi nin de zarar gördüğü tespit edildi EDİRNE (AA) - Ege Denizi nde meydana gelen deprem dolayısıyla, Edirne nin Enez ilçesindeki tarihi kale ve Ayasofya Camisi nde de hasar oluştu. Hafta sonunda meydana gelen 6,5 şiddetindeki deprem sonrasında, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Enez ilçesindeki bazı tarihi yapıların da depremde hasar gördüğü belirlendi. Enez Kalesi nin surlarının bir bölümü yıkıldı, Ayasofya Camisi nin de çeşitli yerlerinde hasar oluştu. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazı alanları olan kale ve camide deprem dolayısıyla bazı yıkılmalar olduğunu öğrendiklerini belirterek, 'Önümüzdeki günlerde bu alanların onarılması için çalışmalar başlatacağız' diye konuştu. Kaynak:

4 EDIRNE'DEKI ARKEOLOJIK KAZILAR Portal : İçeriği : Gündem Adres : Edirne deki arkeolojik kazılar Enez ilçesinde, 42 yıldır devam eden arkeolojik kazılara bu yıl temmuz ayında başlanacak EDİRNE (AA) - Edirne nin Enez ilçesinde 42 yıldır süren arkeolojik kazılar, bu yıl da devam edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen kazının başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enez ilçesinin, antik çağlarda, 'Ainos' adıyla bilindiğini söyledi. Yunanistan sınırının kıyısında, Ege Denizi nin sahilinde yer alan Enez ilçesinin tarihi kayıtlarda da adından zenginliğiyle söz ettirdiğini belirten Başaran, şöyle konuştu: 'Enez, tarihte, Balkanları, Ege ve Anadolu ya bağlayan deniz, nehir ve kara yollarının kesiştikleri yerde kurulmuş önemli bir kültür ve ticaret şehri olarak anılmıştır. Bu yılki kazılar, nekrepol, Kral Kızı Bazilikası ile tarihi kale içinde devam edecek. Daha önce yaptığımız kazılarda, Enez şehrinin etrafını çevreleyen sur kalıntılarının varlığına ulaşmıştık. Kazı çalışmalarında Almanya dan gelen bir ekip de yer alıyor. Yaptıkları sismik, radar ve elektromanyetik çalışmalarla, surları birkaç noktada tespit ettiler.' - Fatih Sultan Mehmet zamanında fethedilmişti Başaran, Enez in, geç antik çağda küçük Rodop bölgesinin başkenti olduğunu, Orta Çağ da ise Semadirek ve Gökçe adalarını da içine alan bir prensliğin iyi korunmuş bir merkezi olduğunu söyledi. Bu çağda Enez e, Genovalı Gattelusi ve Doria aileleri 200 yıl süreyle egemen olduğunu belirten Başaran, ilçenin Fatih Sultan Mehmet zamanında 1456 yılında, Has Yunus Bey tarafından denizden ve karadan kuşatılarak fethedildiğini kaydetti. Kaynak:

5 ORMAN FAKÜLTESI ÖGRENCILERINDEN ESKISEHIR'E TEKNIK GEZI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Orman Fakültesi Öğrencilerinden Eskişehir e Teknik Gezi İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan 41 kişilik teknik gezi ekibi, Eskişehir deki ormanlık alanlarda ve fidanlıktaki uygulamaları yerinde görecek Bu habere bakanlar bu içeriklere de göz attı Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Ender Makineci başkanlığında 36 fakülte son sınıf öğrencilerinden ve 4 öğretim üyesinden oluşan kafileye, Orman Mühendisi Hüsamettin Yurtseven in eşlik ettiği bildirildi. İlk gün İnönü ilçesindeki meşe sahalarını gezen ekip, İnönü Savaşları nın yaşandığı ve Kurtuluş Savaşı nın dönüm noktası olan Metristepe anıtı ile şehitliği ziyaret etti. İkinci gün ise öğretim üyeleri ve bir kısım öğrenci, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş i makamında ziyaret ederek, organizasyon için teşekkür etti. Daha sonra Ateş ve beraberindekiler Orman Fidanlığına geçti. Ateş, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir deki ormancılık çalışmalarından örnekler vererek, öğrencilere şu an Türkiye nin en büyük fidanlığında olduklarını belirtti. Fidanlık Mühendisleri de, tohum elde etmeden itibaren fidan yetişene kadar geçen aşamaları öğrencilere uygulamalı gösterdi. Ardından sunta fabrikasındaki üretim çalışmaları yerinde izlendi. Eskişehir de 5 gün sürecek gezi ve incelemede öğrencilerin, Çatacık, Kırka ve Kalabak ormanları ile kent ormanını gezeceği kaydedildi. Ayrıca Eti Maden İşletmelerinin Eskişehir-Kırka Boraks Penta Üretim Fabrikası nı da gezecek öğrencilerin, ormanlık alanların yanı sıra Seyit Battalgazi Külliyesi, Yazılıkaya, Gökçekaya barajı ve şehir merkezindeki turistik yerleri de görme imkanı bulacağı açıklandı.

6 ISTANBUL ÜNIVERSITESI FIRTINA GIBI BASLADI Portal : İçeriği : Gündem Adres : İstanbul Üniversitesi Fırtına Gibi Başladı Benzer Haberler İstanbul Üniversitesi Fırtına Gibi Başladı Yeni Diyarbakirspor İstanbulspor İle Yari Final Maçinda İstanbul?da KCK tutuklusu kalmadı İstanbul da Diyarbakır coşkusu! Barzani Van da Davutoğlu, İstanbul da Erdoğan ile görüşecek Mardin Diller ve Dinler Korosu, İstanbul da konser verecek Hakemler İstanbuldan İstanbul dan Şırnak a eğitim desteği 3 gündür haber alınamayan kız çocuğu İstanbul da bulundu Hayroviç İstanbul da 27 Mayıs 2014 Salı Dicle Üniversitesi nde başlayan Süper Final Salon Futbolu (FUTSAL) müsabakalarında Diyarbakırlı şeref Aslan?ın çalıştırdığı İstanbul üniversitesi şampiyonaya fırtına gibi başladı. Dicle Üniversitesi nde başlayan Süper Final Salon Futbolu (FUTSAL) müsabakalarında Diyarbakırlı şeref Aslanın çalıştırdığı İstanbul üniversitesi şampiyonaya fırtına gibi başladı. Dicle üniversitesi spor salonunda oynanan müsabakalarda İstanbul üniversitesi oynadığı ilk maçında Karabük Üniversitesini 6-2, Diyarbakır Dicle Üniversitesini 11-5 ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesini 8-2 gibi farklı bir skorla yenerek yarı finale kaldı. ASLAN ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ İstanbul Üniversitesi Futsal takımının başarılı Diyarbakırlı Antrenörü Şeref Aslan, 'Dicle üniversitesinde başlayan Futsal müsabakalarında oynadığımız üç maçı da farklı kazandık bugün oynayacağımız Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ile yarı final maçına odaklanmış durumdayız. Tek amacımız buradan şampiyon olarak ayrılmak bu konuda sporcularımıza güveniyorum' diye konuştu.

7 PROF. AHMET ERCAN GÖKÇEADA DEPREM'I IÇIN NE DEDI? Portal : İçeriği : Gündem Adres : Prof. Ahmet Ercan Gökçeada Deprem i için ne dedi? İTÜ Maden Fakültesinden Prof. Ahmet Ercan Gökçeda yakınlarında gerçekleşen depremi yorumladı ve Çanakkalelileri rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Gökçeada açıklarında meydana gelen 6.5 şiddetinde deprem sonrası dikkatler gelecekte yaşanması muhtemel felaketler üzerine yorum yapan uzmanlara çevrildi. İTÜ Maden Fakültesi nden Prof. Ahmet Ercan da 6.5 ve ardından Saroz Körfezi nde yaşanan 4.9 luk depremi Star gazetesine yorumladı. 'TEKİRDAĞ KIRIĞI SÜRECİ BAŞLADI' Kuzey Anadolu Fayı nın (KAF) mehter gibi iki ileri bir geri hareketi olduğunu belirten Prof. Ercan '1957 de Bolu, sonra batıya doğru 1967 de Adapazarı kırıldı. Yine batıya kayıp 1999 da Gölcük sallandı, ardından doğuda 1999 da Düzce yıkıldı. Şimdi de İstanbul ve Tekirdağ kırıklarını atlayıp Saroz a gittiğine göre aynı karakteri sürdürüyorsa tehlikeli Tekirdağ kırığı süreci başladı diyebiliriz' dedi. İSTANBUL U DA ETKİLEYECEK Fayın 3.5 milyon yılda 300 kez kırıldığı bilgisini veren Prof. 'Son olarak 301 inci kırılma oldu. Tekirdağ daki hareketlenme İstanbul u da etkiler' diye konuştu. ÇANAKKALE Yİ RAHATLATAN HABER Geçen cumartesi günü merkez üssü Gökçeada açıkları Ege Denizi 6.5 büyüklüğündeki deprem ile birlikte büyük bir korku ve panik yaşamaya başlayan Çanakkalelileri rahatlatacak açıklama ÇOMÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek ten geldi. 'TEHLİKE GEÇTİ' Artçıların 10 gün daha sürmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Doğan Perinçek, 'Şu anda deprem aktivitesinin yoğunlaştığı alan 205 kilometre. Bu alanda birbirini tetikleyen 3 fay var. Gökçeada-Semadirek arasında 6.5 lik depremle kırılan fay doğu ve batıya doğru tetiklendi. Bu deprem aktivitesi 411 artçı yarattı. Saros depremi ile ilgili olarak tehlikeyi atlattık. Ancak 205 kilometrelik zon içinde 4 ile 5 büyüklüğünde deprem yaşarsak bu bizim için büyük sürpriz olmaz. Ben genelde büyük tehlikenin geçtiğini düşünüyorum. Halkımızın telaşlanmasına gerek yok. Sadece çatlak binalara girmesinler. Yetkililerin uyarılarına göre hareket etsinler' dedi. Ahmet Ercan Kimdir? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 1948 te Aydın Nazilli de doğdu yılında İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü nde okudu yılında Stanford Üniversitesi nde master yaptı yılında Colorado School Of Mines, Doctor Of Philosophy ve 1980 de Massachussets Institute Of Technology de doktora sonrası uzmanlığını tamamladı yılında doçent, 1989 yılında profesör oldu. Ahmet Ercan İstanbul da yaşıyor.

8 SEBEPSIZ SISIREN HASTALIK!.. Portal : İçeriği : Gündem Adres : Sebepsiz şişiren hastalık!.. SACİT ASLAN - 27 Mayıs 2014 Salı, 23:32 Türkiye de yer alan habere göre karaciğerde bulunan c-1 adlı proteinin eksik ya da az üretilmesi veya üretilenin görev yapmaması nedeniyle ortaya çıkan, tanı konulduktan sonra tedavisi çok basit olan? Herediter Anjioödem hastalığında, tanı konulamadığı için her 4 hastadan biri hayatını kaybediyor.genetik bir bozukluk sebebiyle oluşan Herediter Anjioödem hastalığının yüz ve vücutta şişmeler veya karın ağrısı ile ortaya çıktığını söyleyen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suna Büyüköztürk 'Yüzde, dilde, boğazda veya diğer vücut kısımlarındaki şişmeler özellikle henüz tanı almamış hastalarda alerjik şişmelerle karıştırılabiliyor. Şişmeler ve karın ağrısı ortalama 2-3 gün (5-7 güne kadar sürebilir) sürüyor. Ancak hastalığın en önemli ve korkutucu yanı boğazdaki şişmenin fazla olması durumunda hastanın nefes alamayarak hayatını kaybetmesidir. O yüzden de sürekli olarak bir yerleri şişen vatandaşların hastanelere başvurmasını istiyoruz. Çünkü tedavisi basit olan sinsi bir hastalık yüzünden çoğu vatandaşımız hayatını kaybediyor' dedi.haberin alındığı kaynak»

9 MAVI MARMARA DAVASI'NDA 'KIRMIZI BÜLTEN' TALEBI Portal : İçeriği : Gündem Adres : MAVİ MARMARA DAVASI NDA 'KIRMIZI BÜLTEN' TALEBİ :03 ANKARA (AA) - AYLİN SIRIKLI DAL - Mavi Marmara Davası nda İsrailli komutanlar hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebi önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Türkiye nin kırmızı bülten talebi, Interpol ün alacağı kararla hayata geçebilecek. Mavi Marmara olayını soruşturmak üzere Birleşmiş Milletlerce (BM) kurulan komisyonda Türkiye yi temsil eden emekli Büyükelçi ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Özdem Sanberk, Mavi Marmara Davası nda İsrailli komutanlar hakkında kırmızı bülten çıkarılması kararını AA muhabirine değerlendirdi. Sanberk, emri veren ve olaya katılan İsrailli devlet görevlilerinin, Türkiye deki yargı sürecinde haklarında kırmızı bülten çıkarılması kararını, çok önemli olarak niteledi. BM Güvenlik Konseyi kararınca kurulan komisyonda, kendisinin İsrail e, 'uzlaşmaya varılmaması halinde böyle bir sonuçla karşılaşılabileceğini, onun için bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini' söylediğini aktaran Sanberk, Türkiye-İsrail arasındaki ikili görüşmelerde müzakerelere katılan heyetin de aynı konuları İsrail e ilettiğini anlattı. Sanberk, 'Ama olaydan bu yana 4 yıl geçti. İsrail maalesef söylenenlere itibar etmedi' dedi. İsrail den olayın üzerinden uzun yıllar geçtikten sonra 'özür' geldiğini belirten Sanberk, 'Bu özrün gereği de yapılamıyor. O kadar geç kalındıktan sonra ve bu karar varken Netenyahu nun yeniden diplomatik ilişkileri kurmak üzere bir karar alması son derece zor' diye konuştu. İstanbul daki mahkemenin kararı üzerine bundan sonraki süreci de değerlendiren Sanberk, şöyle devam etti: 'Mahkemenin kırmızı bülten çıkarma talebini interpol karara bağlacak. Uygulama mecburiyeti yok ama uygulabilir de. Uygularsa İsrail Genelkurmay Başkanı diyelim ki İngiltere ye gitti. İngiltere deki savcılar veya yönetim interpol kararını uyguladığı takdirde tutuklanabilir. Bu riski göze alamayabileceklerdir. Onun için İsrail de hapis kalabilecekler. Bir yere çıkamayacaklar. Ama tabii riski göze alıp çıkabilirler.' -Pinochet böyle yakalanmıştı Hakkında yakalama kararı çıkarılan Şili Diktatörü Pinochet in, İngiltere de bir savcı tarafından tutuklandığını hatırlatan Özdem Sanberk, şunları kaydetti: 'Hakkında kırmızı bülten çıkarılan bir insanın hareketleri ister istemez kısıtlanıyor. Onun için önemli bir karar. Yargı tarafından alınan bu karara kimsenin bir şey söyleme hakkı yok. Netice itibarıyla burada insan hayatlarının kaybolmasına neden olan bir yönetimin temsilcileri var. Onlar hakkında alınıyor bu karar. Kamuoyu haklı olarak, Bu insanlar ölmüş, şehit olmuşlar, bir daha geri gelmeyecekler, bunun bir bedeli olmalı diye düşünür. Bunun bedelini de bu kötü yönetim gösteren İsrailli yöneticiler ödüyorlar.' -'Interpol çıkarmazsa Türkiye Interpol ile ilişkilerini gözden geçirir' İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Şen de mahkemenin kırmızı bülten çıkartılması kararının Adalet Bakanlığı aracılığıyla Interpol e gönderileceğini, Interpol ün Türkiye nin talebini uygun görmesi halinde kırmızı bülten çıkaracağını söyledi. Ancak Interpol ün meseleyi siyasi, askeri boyutta görüp, ben buna karışamam diyebileceğini de kaydeden Şen, şunları söyledi: 'Burada bir askeri mesele yok. O mimalde inceleyeceğini zannetmiyorum. Bence Interpol, burada İsrail dahil yakalama bülteni çıkaracak. Çıkarmazsa Türkiye Interpol ile ilişkilerini gözden geçirir. Mukabele-i bilmisil deriz, karşılıklılık. O yerine getirilir. Interpol bir uluslararası sözleşmenin sonucudur. Türkiye bu sözleşmenin bütün yükümlülüklerini yerine getirdi bugüne kadar. Arananları yakalıyor, iade ediyor, yargılıyor, tepkisiz kalmıyor.' Interpolün yakalama kararı çıkarılmasını kabul etmesi halinde komutanların herhangi bir ülkede yakalabileceğini kaydeden Şen, 'Uluslararası polis örgütünün gücü vardır. O güç devreye girer. Her ülke bu taahhüt altındadır. Yakalayıp şartları varsa Türkiye Cumhuriyeti ne iade etmek zorundadır. Burada İsrail ile arasında polemik yaşanacaktır. İsrail bunu yapamazsınız, benim vatandaşımı bana iade edin diyecektir. Burada uluslararası güç konuşur. Burası hukukun bittiği yerdir' diye konuştu. AA0

10 KARACIGER NAKLI MEZUNIYET SONRASI EGITIM KURSU Portal : İçeriği : Kent/Yaşam Adres : Karaciğer Nakli Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu Türkiye nin önde gelen Cerrah, Hepatolog ve Gastroenterologları geçtiğimiz cumartesi günü The Ritz Carlton Hotel de yapılan Karaciğer Nakli Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu nda bir araya geldi. Hepatit B ve C, karaciğer tümörü ve yetmezliğinde en önemli etkenlerdendir. Ülkemizde 2013 seneyi verilerine göre; 2047 karaciğer hastası organ nakli olmak için beklemektedir. Birçok hasta ise bu bekleyiş sırasında hayatını kaybetmektedir.karaciğer hastalıkları ve karaciğer nakline dikkat çekmek amacıyla Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği tarafından bu sene ilki düzenlenen eğitim kursunda Türkiye de organ bağışı ve sonuçları, karaciğer yetmezliğinin sebepleri, canlıdan ve kadavradan karaciğer nakilleri hakkında bilgiler verildi.dünya genelinde yaklaşık olarak 160 milyon kişide kronik Hepatit C hastalığı olduğunu belirten Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat Türkiye de karaciğer naklinin durumu hakkında bilgiler verdi.türkiye de en çok Hepatit B ye bağlı karaciğer yetmezliği görülüyorülkemizde de en çok Hepatit B ye bağlı olarak gelişen karaciğer yetmezliği görülmektedir. Hepatit B li hastaların %15 inde ileri evrelerde mutlaka tümör ya da yetmezlik olabilmektedir. Dünyadaki hepatit C olgularına ise; neredeyse her sene 3-4 milyon yeni olgu eklenmektedir. Yılda 350 binden fazla kişi Hepatit C nin sebebi ile hayatını kaybedebilmektedir.hepatit B den korunmak için aşılanmak gerekirkaraciğer tümörleri genel olarak halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, sarılık gibi durumlar ile ortaya çıkabilmektedir. Kendini iyi hissetmeyen, halsiz, kilo kaybı ve sarılığı olan bir hastada karaciğer ya da safra ile ilgili sorunların varlığı araştırılmalıdır. Genellikle halsizlik yapan bir hastalıktır. Hepatit B ve C gibi hastalıkların aktif ya da kronik dönemlerinin olmasına bağlı olarak semptomlar ve şikayetler değişebilmektedir. Hepatit B den korunmak için Hepatit B aşısı mutlaka yaptırılmalıdır. Karaciğer naklinde zamanlama önemlidirhasta karaciğer yetmezliğinin son evresinde ise (Child C) karaciğer kesinlikle gereklidir. Hastanın tahlillerine göre belirlenen 'MELD' skoru da nakil kararının verilmesini sağlar. Eğer; MELD skoru 15 in üzerindeyse hastaya karaciğer nakli gerektiğine karar verilmektedir. Ayrıca hastanın dekonpanse karaciğer yetmezliği varsa ve artık bu karaciğer yetmezliği kişinin bir takım sistematik bulgularına sebep oluyorsa karaciğer nakli gerekmektedir. Bu bulgular aş borusunun etrafında varislerin oluşması, dalağın büyümesi ve karnında asit birikmesi gibi durumlar olabilmektedir.karaciğer yetmezliğinin en etkin tedavisi nakildirkaraciğer yetmezliğinin son evresinde olan hastalar için nakil sayesinde uzun ve kaliteli bir hayat sağlanır. Karaciğer, vücuttaki diğer bütün organlardan farklı olarak tekrar yenilenme ve büyüme özelliğine sahip olduğu için canlı vericiden karaciğer naklini mümkün kılmaktadır. Örneğin; tümör olgularında yapılan operasyonlar sonucu karaciğerin %70 i çıkarılmakta, kalan %30 luk kısım ise yaklaşık 2 ay gibi bir sürede kendini tamamlayıp eski boyutuna ulaşmaktadır. Bu gerçekleştirdiğimiz nakillerde hem alıcı hem de verici için geçerlidir. Alıcıdan verilen karaciğer ve vericiden alınan karaciğer bir süre sonra eski boyutuna ulaşmaktadır. 'KURUMSALLAŞMAYA İHTİYAÇ VAR'Eğitim kursunun Düzenleme Kurulu Eş Başkanı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Beşışık ise ilk kez düzenlenen eğitimin amacını açıkladı. Kurumsallaşmaya gereksinim olduğunun altını çizen Beşışık, konuşmasını şöyle sürdürdü:'burada hedef hizmet içi eğitimin doğru olarak verilmesi, olayın kurumsallaştırılması, bilinç düzeyinin artırılması. Bu şekilde batı standartlarında kurumsal olarak bir başarının yakalanması. Bu bir ilk adım oldu ve daha iyi yerlere geleceğimizi tahmin ediyoruz.' VİDEO: Başbakan Erdoğan dan BDP ye: Gidip Alıp Geleceksiniz Sınırdan Geçmek İsteyen 3 Rus YakalandıKaynak:Haberler.Com

21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi MANİSA HABER Soğuklarla birlikte sinüzit vakalarında artış yaşanıyor Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ercan Pınar, havaların

Detaylı

MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI

MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI Portal Adres : www.yenisafak.com.tr İçeriği : Gündem : http://yenisafak.com.tr/gundem/mahir-kaynak-vefat-etti-2081631 Tarih : 15.02.2015 1/3 MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI 2/3 MAHIR KAYNAK

Detaylı

POTANIN PERILERI ADAYLARI BELLI OLDU

POTANIN PERILERI ADAYLARI BELLI OLDU POTANIN PERILERI ADAYLARI BELLI OLDU Portal : http://haber.tr.msn.com İçeriği : Gündem Tarih : 29.05.2014 Adres : http://haber.tr.msn.com/potan%c4%b1n-perileri-adaylar%c4%b1-belli-oldu Potanın Perileri

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, 2011-11:17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündem

Pazartesi İzmir Basın Gündem 21.03.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem İZMİR İN KALBİ İKÇÜ DE ATIYOR! İzmir de kalp nakli gerçekleştiren ikinci merkez olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, iki

Detaylı

10 ÜNIVERSITEDE YENI ENSTITÜ, FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL AÇILDI

10 ÜNIVERSITEDE YENI ENSTITÜ, FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL AÇILDI 10 ÜNIVERSITEDE YENI ENSTITÜ, FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL AÇILDI Portal : www.gundem.me İçeriği : Gündem Tarih : 12.03.2017 Adres : http://gundem.me/detail/?id=2142180 10 üniversitede yeni enstitü, fakülte ve

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

ÖDÜLLÜ NANOTEKNOLOJIK YENILIKLER ZOW'DA

ÖDÜLLÜ NANOTEKNOLOJIK YENILIKLER ZOW'DA Portal Adres ÖDÜLLÜ NANOTEKNOLOJIK YENILIKLER ZOW'DA : www.anayurtgazetesi.com İçeriği : Gündem Tarih : 11.03.2014 : http://www.anayurtgazetesi.com.tr/default.asp?page=haber&id=487756 1/2 ÖDÜLLÜ NANOTEKNOLOJIK

Detaylı

6 MAYIS 2014 DÜNYA ASTIM GÜNÜ

6 MAYIS 2014 DÜNYA ASTIM GÜNÜ 6 MAYIS 2014 DÜNYA ASTIM GÜNÜ TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ 6 Mayıs Dünya Astım Günü olması sebebiyle merkez ve tüm ilçelerde etkinlikler düzenlenmiştir. Yerel Medyada 6 Mayıs Dünya Astım

Detaylı

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL http://www.cem.gov.tr/erozyon/anasayfa/resimlihaber/14-04- 09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL ADI%E2%80%A6.aspx?sflang=tr

Detaylı

'Uyardık ama ciddiye almadılar'

'Uyardık ama ciddiye almadılar' 1/5 ページ 8 Mart 2010, Pazartesi 'Uyardık ama ciddiye almadılar' Elazığ'da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Son bilgilere göre 51 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde

Detaylı

GÖKÇEADA'DA JEOLOJIK INCELEME

GÖKÇEADA'DA JEOLOJIK INCELEME Portal Adres GÖKÇEADA'DA JEOLOJIK INCELEME : www.haberler.com İçeriği : Gündem Tarih : 22.07.2014 : http://www.haberler.com/gokceada-da-jeolojik-inceleme-6288407-haberi/ 1/2 GÖKÇEADA'DA JEOLOJIK INCELEME

Detaylı

DİYALİZ SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR

DİYALİZ SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR DİYALİZ SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR Dr.Adem SEZEN DİHED Yönetim Kurulu Başkanı KURUM ADI 2013 İtibariyle MERKEZİ SAYISI 2013 HEMODİYALİZ HASTA SAYISI 2013 HEMODİYALİZ CİHAZ SAYISI SAĞLIK BAKANLIĞI 426

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

Kuzey Irak'a harekat

Kuzey Irak'a harekat Kuzey Irak'a harekat Asker terörü engellemek için yeniden Irak'a girdi. Irak'ın kuzeyinde istihbarat uçuçu yapan insansız uçaklar bugün hareketli PKK gruplarını tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri Zap

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

ANTIBIYOTIK SONRASI ÇAGI YASIYORUZ

ANTIBIYOTIK SONRASI ÇAGI YASIYORUZ ANTIBIYOTIK SONRASI ÇAGI YASIYORUZ Portal : www.avrupagazete.com İçeriği : Gündem Tarih : 27.05.2014 Adres : http://www.avrupagazete.com/saglik/68647-antibiyotik-sonrasi-cagi-yasiyoruz.html Antibiyotik

Detaylı

Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri"

Türkiye'nin en rekabetçi illeri yorgun devleri Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri" Türkiye nin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul, Ankara ve İzmir, iller arasında rekabet sıralamasında da öne çıktı. İSTANBUL - Elif Ferhan Yeşilyurt

Detaylı

YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC. ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz

YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC. ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz Türkiye nin Afet Gerçeği YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz http://www.milliyet.com.tr/yasam/habe r Prof. Şükrü Ersoy un yaptığı

Detaylı

Su Çiçeği. Suçiçeği Nedir?

Su Çiçeği. Suçiçeği Nedir? Suçiçeği Nedir? Su çiçeği varisella zoster adı verilen bir virüs tarafından meydana getirilen ateşli bir enfeksiyon hastalığıdır. Varisella zoster virüsü havada 1-2 saat canlı kalan ve çok hızlı çoğalan

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar AMAÇ MADDE 1- (1) Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesinin

Detaylı

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Kasım 09, 2013-11:57:28 anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez" dedi. anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez, bunun teminatı AK Parti ve AK Parti hükümetleridir"

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Zülfü ARIKANOĞLU

Yrd.Doç.Dr. Zülfü ARIKANOĞLU Yrd.Doç.Dr. Zülfü ARIKANOĞLU ORGAN NAKLİ NEDİR? Vücutta görevini yerine getiremeyen bir organın yerine, canlı vericiden veya ölüden alınan yeni ve sağlam bir organın cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemidir.

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

R ETKİN 62 L LİK E R ETKİN L LİK E 70 Öğrencilerden gelen Süper Ligde dengeler değişti. Alt sıralardaki takımlar üsttekileri zorluyor. Ritmi Manisaspor bozdu. Manisaspor'da bundan sonra neler yapmayı

Detaylı

BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ

BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ Düzenleyen : Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilciliği Tarih : 16 Ağustos 2008 Saat : 17:30 Yer : Osmangazi Belediyesi Ördekli Kültür Merkezi 16 Ağustos

Detaylı

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA Portal Adres TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA : www.reklamazzi.com İçeriği : Pazarlama İletişimi Tarih : 26.03.2015 : http://www.reklamazzi.com/turk-henkelde-ust-duzey-atama-145487.htm 1/2 TÜRK HENKEL'DE

Detaylı

TIBBIN HAFIZASI KURTARILACAK

TIBBIN HAFIZASI KURTARILACAK Portal Adres TIBBIN HAFIZASI KURTARILACAK : www.sabah.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 25.10.2016 : http://www.sabah.com.tr/yasam/2016/10/25/tibbin-hafizasi-kurtarilacak-1477349698 1/3 TIBBIN HAFIZASI KURTARILACAK

Detaylı

GÖREVLENDIRME KARARLARI

GÖREVLENDIRME KARARLARI Portal Adres GÖREVLENDIRME KARARLARI : www.hakimiyet.com İçeriği : Gündem Tarih : 21.01.2015 : http://www.hakimiyet.com/genel/gorevlendirme-kararlari-h783915.html 1/3 GÖREVLENDIRME KARARLARI 2/3 GÖREVLENDIRME

Detaylı

TÜRK HENKEL DE YENI ATAMA

TÜRK HENKEL DE YENI ATAMA Portal Adres TÜRK HENKEL DE YENI ATAMA : www.gundemiyorumla.com İçeriği : Haber Tarih : 10.03.2015 : www.gundemiyorumla.com/milliyet-turk-henkel-de-yeni-atama 1/2 TÜRK HENKEL DE YENI ATAMA 2/2 AKADEMISYENLERDEN

Detaylı

Türkiye Doku ve Organ Nakli Koordinasyon Sistemi. Dilek Okutur BaĢkent Üniversitesi Ġstanbul AraĢtırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi

Türkiye Doku ve Organ Nakli Koordinasyon Sistemi. Dilek Okutur BaĢkent Üniversitesi Ġstanbul AraĢtırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi Türkiye Doku ve Organ Nakli Koordinasyon Sistemi Dilek Okutur BaĢkent Üniversitesi Ġstanbul AraĢtırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi Neden Sistem? O Organ yetmezliği dil, din, ırk, cinsiyet, millet, zenginlik

Detaylı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı Aralık 05, 2014-3:06:00 Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik konusunun Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) görüşüldüğünü ve olumlu kanaatlerin ifade edildiğini söyledi. Başbakan

Detaylı

İstanbul 13. Müebbet çıktı

İstanbul 13. Müebbet çıktı 19 MART 2013 www.reisgida.com.tr Müebbet çıktı ERGENEKON davasında Savcı Pekgüzel, mütalaasını mahkemeye sundu. İlker Başbuğ dahil 64 sanık için ağırlaştırılmış müebbet istendi. İstanbul 13. Ağır Ceza

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

ADRESINDE BULUNMAYAN 10 BIN VERICININ KAYDI SILINDI

ADRESINDE BULUNMAYAN 10 BIN VERICININ KAYDI SILINDI ADRESINDE BULUNMAYAN 10 BIN VERICININ KAYDI SILINDI Portal : www.ogunhaber.com İçeriği : Gündem Tarih : 08.03.2014 Adres : http://www.ogunhaber.com/haber/adresinde-bulunmayan-10-bin-vericinin-kaydi-silindi-haberi-261842h.html

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

OTELCİLER, BOOKING.COM UN HİZMETİNİN DURDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

OTELCİLER, BOOKING.COM UN HİZMETİNİN DURDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ OTELCİLER, BOOKING.COM UN HİZMETİNİN DURDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ Bodrum daki turizmciler booking.com un durdurulması karşısında isyan etti. Toplantı yapan turizmciler Tursab ın turizme ihanet ettiğini

Detaylı

Malüliyet Yönetmeliği Değişti

Malüliyet Yönetmeliği Değişti Malüliyet Yönetmeliği Değişti SGK BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - MALULİYET AYLIKLARI İLE İLGİLİ OLARAK 1965 TEN BU YANA HİÇBİR DÜZENLEME YAPILMAMIŞTI - YENİ DÜZENLEMEYLE KALP, AKCİĞER VE BARSAK NAKLİ

Detaylı

İnfluenza virüsünün yol açtığı hastalıkların ve ölümlerin çoğu yıllık grip aşıları ile önlenebiliyor.

İnfluenza virüsünün yol açtığı hastalıkların ve ölümlerin çoğu yıllık grip aşıları ile önlenebiliyor. Her yıl milyonlarca kişiyi etkileyen bir solunum yolu enfeksiyonu olan grip, hastaneye yatışı gerektirecek kadar ağır hastalık tablolarına neden olabiliyor. Grip ve sonrasında gelişen akciğer enfeksiyonları

Detaylı

Pazartesi İzmir Gündem

Pazartesi İzmir Gündem 09.06.2014 Pazartesi İzmir Gündem Sözde ortodontistlere dikkat! Uzmanlar, birçok hastanın ekonomik nedenlerle ortodontist yerine diş hekimine gidip ortodontik tedavi olmak istediğini belirtti. İzmir

Detaylı

AKADEMISYENLERDEN 'KISIYE ÖZEL BASKANLIK OLMAZ' BILDIRISI

AKADEMISYENLERDEN 'KISIYE ÖZEL BASKANLIK OLMAZ' BILDIRISI Portal Adres AKADEMISYENLERDEN 'KISIYE ÖZEL BASKANLIK OLMAZ' BILDIRISI : www.radikal.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 10.03.2015 : http://www.radikal.com.tr/turkiye/akademisyenlerden_kisiye_ozel_baskanlik_olmaz_bildirisi-1310044

Detaylı

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Dünyada En Hızlı Yaşlanan İkinci Ülke: Türkiye 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında,izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

TÜBERKÜLOZ Tüberküloz hastalığı gelişimi için risk faktörleri

TÜBERKÜLOZ Tüberküloz hastalığı gelişimi için risk faktörleri TÜBERKÜLOZ Tüberküloz, Mycobacterium tuberculosis mikrobu ile oluşan bulaşıcı bir hastalıktır. Kişiden kişiye solunum yoluyla bulaşir. Hasta kişilerin öksürmesi, aksırması, hapşurması, konuşması ile havaya

Detaylı

MULTİPL MYELOM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ. Dr. Mehmet Gündüz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji B.D.

MULTİPL MYELOM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ. Dr. Mehmet Gündüz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji B.D. MULTİPL MYELOM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ Dr. Mehmet Gündüz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji B.D. Multipl Myeloma Nedir? Vücuda bakteri veya virusler girdiğinde bazı B-lenfositler plazma hücrelerine

Detaylı

Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA...

Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA... Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA... http://www.dw.de/müslüman-kadın-futbolcular-berlinde-buluş... GÜNDEM / ALMANYA ALMANYA Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu 'Discover Football'

Detaylı

UZMANLARDAN VATANDASA UYARI! 'ÇOK TEHLIKELI'

UZMANLARDAN VATANDASA UYARI! 'ÇOK TEHLIKELI' UZMANLARDAN VATANDASA UYARI! 'ÇOK TEHLIKELI' Portal : http://haber-ler.info İçeriği : Haber Tarih : 21.03.2017 Adres : http://haber-ler.info/13072.html Uzmanlardan vatandaşa uyarı! 'Çok tehlikeli' 2017-03-21

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ AKıLCı İLAÇ KULLANıMı TANıMı İLK DEFA 1985 YıLıNDA DÜNYA SAĞLıK ÖRGÜTÜ TARAFıNDAN YAPıLMıŞTıR. KİŞİLERİN KLİNİK

Detaylı

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ Bodrum Kaymakamlığı tarafından geleneksel hale getirilen mahalleler arası futbol turnuvasında şampiyon Yalıkavak Mahallesi takımı oldu. Bodrum İlçe Stadı

Detaylı

TÜRK-ALMAN EGITIM PLATFORMU 1. `EGITIM FUARI BASARILI GEÇTI

TÜRK-ALMAN EGITIM PLATFORMU 1. `EGITIM FUARI BASARILI GEÇTI Portal Adres TÜRK-ALMAN EGITIM PLATFORMU 1. `EGITIM FUARI BASARILI GEÇTI : www.euturkhaber.com İçeriği : Haber Tarih : 03.02.2017 : http://euturkhaber.com/turk-alman-egitim-platformu-1-egitim-fuari-basarili-gecti/

Detaylı

49.Dünya Meteoroloji Günü ĐTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Kutlandı

49.Dünya Meteoroloji Günü ĐTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Kutlandı 49.Dünya Meteoroloji Günü ĐTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Kutlandı 23 MART Dünya Meteoroloji günü kutlamaları Đstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür merkezinde kutlandı. Ana teması

Detaylı

VÜCUDUN IHTIYACI KADAR SU IÇIN

VÜCUDUN IHTIYACI KADAR SU IÇIN Portal Adres VÜCUDUN IHTIYACI KADAR SU IÇIN : www.milliyet.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 18.10.2016 : http://www.milliyet.com.tr/vucudun-ihtiyaci-kadar-su-icin-gundem-2329047/ 1/5 VÜCUDUN IHTIYACI KADAR

Detaylı

CMC, EKIBINI HAKAN SARAN ILE GÜÇLENDIRDI

CMC, EKIBINI HAKAN SARAN ILE GÜÇLENDIRDI Portal Adres CMC, EKIBINI HAKAN SARAN ILE GÜÇLENDIRDI : www.maxihaber.net İçeriği : Bilişim/Teknoloji Tarih : 03.08.2014 : http://www.maxihaber.net/fotolar/2014_foto/agustos_2014/mh_cmc_atama_03082014.htm

Detaylı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu GÜNÜN MANŞETLERİ 23 Temmuz 2016 Cumartesi 11:52 Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu FETÖ darbe girişimi olaylarında darbecilerin hedefinde UIC Yönetim

Detaylı

İngiltere Kraliyet Tıp Derneği nin. Prof. Dr. Mehmet Haberal a Verildi. Prof. Dr. Babulal Sethia, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr.

İngiltere Kraliyet Tıp Derneği nin. Prof. Dr. Mehmet Haberal a Verildi. Prof. Dr. Babulal Sethia, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. İlk "Distinguished Fellowship" Ödülü Prof. Dr. Mehmet Haberal a Verildi İngiltere Kraliyet Tıp Derneği, 2008 yılında oluşturulan "Distinguished Fellowship" ödülünü, dokuz yıllık bir araştırma ve değerlendirmenin

Detaylı

Taktik çalışması. Fernandes'siz antrenman. BEŞİKTAŞ, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçı hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla

Taktik çalışması. Fernandes'siz antrenman. BEŞİKTAŞ, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçı hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla 20-21 NİSAN 2013 Fernandes'siz antrenman Taktik çalışması yapan siyahbeyazlılar, idmana ısınma koşularıyla başladı. 5 e 2 çalışması, kısa koşular ve şut çalışmasının yapıldığı antrenman taktik çalışması

Detaylı

YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN

YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN 17.04.2011 YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN ŞAMPİYONLARIN FESTİVALİ KOÇ FEST İN 2012 MARATONU BAŞLIYOR KOÇ HOLDİNG DIŞ İLİŞKİLER VE KURUMSAL

Detaylı

BASKAN TOPRAK ISTANBUL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖ...

BASKAN TOPRAK ISTANBUL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖ... BASKAN TOPRAK ISTANBUL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖ... Portal : www.habermrt.com İçeriği : Gündem Adres : http://www.habermrt.com/3-bolge/avcilar/baskan-toprak-istanbul-universitesi-rektoru-prof-dr-yunus-soyleti-agir

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

Türkiye'de elektrik kesintileri

Türkiye'de elektrik kesintileri On5yirmi5.com Türkiye'de elektrik kesintileri Kayseri, Bursa, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun ve Gaziantep'te metro ve hafif raylı sistemin durması ve birçok ilde trafik ışıklarının devre dışı kalması

Detaylı

YASADIGIMIZ EN BÜYÜK SORUN BEYIN GÖÇÜ

YASADIGIMIZ EN BÜYÜK SORUN BEYIN GÖÇÜ Portal Adres YASADIGIMIZ EN BÜYÜK SORUN BEYIN GÖÇÜ : www.akithaber.com İçeriği : Gündem Tarih : 27.04.2014 : http://www.akithaber.com/yasadigimiz-en-buyuk-sorun-beyin-gocu_h816287.html YASADIGIMIZ EN BÜYÜK

Detaylı

İsterlerse Hristiyan öğrencilerimize de din kültürü sorusu sorabiliriz

İsterlerse Hristiyan öğrencilerimize de din kültürü sorusu sorabiliriz Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, 8. sınıf öğrencilerinin girdiği ortak sınavlara ilişkin, "Sınav sonuçlarını, ocak ayının ilk haftası, hatta şunu söyleyebilirim, 2 Ocak Cuma 18.00'de

Detaylı

ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Treiber den SGK ya ziyaret

ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Treiber den SGK ya ziyaret ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Treiber den SGK ya ziyaret SGK BAŞKANI ACAR; - AR-GE YE ÖNEM VEREN, YATIRIM YAPMAK İSTEYEN, GELİŞMEYE AÇIK FİRMALARA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK VE BU FİRMALARI AYDINLIK BİR

Detaylı

DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR

DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR Portal Adres DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR : www.haberciniz.biz İçeriği : Gündem : http://www.haberciniz.biz/depremlerini-izini-urartu-kalesinde-suruyorlar-3129887h.htm 1/2 DEPREMLERINI

Detaylı

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, SEDAŞ Yatırım Projelerinde Çok Başarılı. Tebrik Ederim dedi.

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, SEDAŞ Yatırım Projelerinde Çok Başarılı. Tebrik Ederim dedi. TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, SEDAŞ Yatırım Projelerinde Çok Başarılı. Tebrik Ederim dedi. SEDAŞ İcra Başkanı ve yöneticileri ile bir araya geldiği ziyarette açıklamalarda bulunan TEDAŞ

Detaylı

08 Mart 2010 Elazığ-Kovancılar Deprem Raporu

08 Mart 2010 Elazığ-Kovancılar Deprem Raporu İMO Diyarbakır Şube tarafından hazırlanan 08 Mart 2010 Elazığ-Kovancılar Deprem Raporu 1. Giriş 08 Mart 2010 Pazartesi günü saat 04:32 de (GMT: 02:32) Elazığ Kovancılar ilçesinde orta büyüklükte yıkıcı

Detaylı

SGK güvencesiyle hiç bir ücret ödemeden karaciğer nakli! Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi

SGK güvencesiyle hiç bir ücret ödemeden karaciğer nakli! Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi SGK güvencesiyle hiç bir ücret ödemeden karaciğer nakli! Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi Kent Hastanesi; uluslararası standartlarda yüksek hizmet kalitesi

Detaylı

SGK Başkanı Fatih Acar CNBC-E nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

SGK Başkanı Fatih Acar CNBC-E nin Canlı Yayın Konuğu Oldu SGK Başkanı Fatih Acar CNBC-E nin Canlı Yayın Konuğu Oldu SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - 11 İŞÇİNİN ACI BİR ŞEKİLDE HAYATINI KAYBETMESİ HERKESİ DERİNDEN YARALADI. - TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ VE

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

13 Mart 2009 Cuma, 12:20 GÜNCEL. A.A Nursel Gürdilek. İşitme engelli çocuklar için Türk-İsrail işbirliği

13 Mart 2009 Cuma, 12:20 GÜNCEL. A.A Nursel Gürdilek. İşitme engelli çocuklar için Türk-İsrail işbirliği 13 Mart 2009 Cuma, 12:20 GÜNCEL A.A Nursel Gürdilek İşitme engelli çocuklar için Türk-İsrail işbirliği Türkiye ile İsrail arasında bir yılı aşkın süredir devam eden "işitme engelli çocuklara daha iyi bir

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI

1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI 1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI FUTBOL TURNUVASI 2013 ANKARA 1 KATILAN ÜNİVERSİTELER Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fatih Üniversitesi

Detaylı

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ" Cumartesi, 04 Kasım :31

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ Cumartesi, 04 Kasım :31 Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x67kzj3 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti olarak üzerimize düşen bir şey varsa bu noktada burası için, Yunanistan için elimizi taşın

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret 2 Ağustos 2012 / Demir Çelik Store Çanakkale Şehitlik Abidesi Tuncay Sergen / Y SAD Yön. Kur. Bşk. YİSAD - Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

Kütahya Simav da. Makale

Kütahya Simav da. Makale Kütahya Simav da Deprem 19 Mayıs 2011 tarihinde gece saat 23:15 te meydana gelen deprem, kısa bir süre önce siyanür barajındaki çökmeyle sarsılan Kütahya yı vurdu. 19 Mayıs 2011 günü Türkiye saati ile

Detaylı

HEPATIT B DOGUM SIRASINDA ANNEDEN BEBEGE GEÇIYOR

HEPATIT B DOGUM SIRASINDA ANNEDEN BEBEGE GEÇIYOR HEPATIT B DOGUM SIRASINDA ANNEDEN BEBEGE GEÇIYOR Portal : www.turkiyegazetesi.com.tr İçeriği : Haber Tarih : 24.12.2015 Adres : http://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/334072.aspx Hepatit B doğum sırasında

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 23.10.2010 05.10.2012 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2010 2011 ve 2011 2012 yılı

Detaylı

Meteorolojik Gözlem İçin Kullanılacak Sabit Şamandıraların Denize İndirilme İşlemleri Başladı

Meteorolojik Gözlem İçin Kullanılacak Sabit Şamandıraların Denize İndirilme İşlemleri Başladı Meteorolojik Gözlem İçin Kullanılacak Sabit Şamandıraların Denize İndirilme İşlemleri Başladı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meteorolojik gözlem ağının genişletilmesi projesi

Detaylı

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14 Dünya Basınında OHAL Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu. 21.07.2016 / 11:14 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 ay süreli OHAL kararı dünya

Detaylı

düzeyleri arasındaki ilişki konusunda çalışması olmak. reperfüzyonu konularında çalışmaları olmak.

düzeyleri arasındaki ilişki konusunda çalışması olmak. reperfüzyonu konularında çalışmaları olmak. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Kanunun ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine

Detaylı

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ SEPA 5

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ SEPA 5 TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ SEPA 5 HAZİRAN 2012 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren Onur

Detaylı

KANSERLI HÜCREYE IGNE ILE TEDAVI

KANSERLI HÜCREYE IGNE ILE TEDAVI Portal Adres KANSERLI HÜCREYE IGNE ILE TEDAVI : www.ankayasam.com İçeriği : Gündem Tarih : 30.03.2015 : http://www.ankayasam.com/yasam/saglik/kanserli-hucreye-igne-ile-tedavi/ 1/6 KANSERLI HÜCREYE IGNE

Detaylı

Hepatit B ile Yaşamak

Hepatit B ile Yaşamak Hepatit B ile Yaşamak NEDİR? Hepatit B, karaciğerin iltihaplanmasına sebep olan, kan yolu ve cinsel ilişkiyle bulaşan bir virüs hastalığıdır. Zaman içerisinde karaciğer hasarlarına ve karaciğer kanseri

Detaylı

Canlı vericiden yapılan böbrek nakli mi kadavra vericiden yapılan böbrek nakli mi daha başarılıdır?

Canlı vericiden yapılan böbrek nakli mi kadavra vericiden yapılan böbrek nakli mi daha başarılıdır? BÖBREK NAKLİ Prof. Dr. Tekin AKPOLAT Böbrek nakli modern tıbbın en büyük başarılarından birisidir ve böbrek yetmezliği olan hastalarda tercih edilen tedavi şeklidir. Hastalar böbrek nakli olsa bile yaşamlarının

Detaylı

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinin girişimleriyle Yunanistan'dan gelen Batı Trakyalı öğrencilerle

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI Sayı : TÜSF /.. / 04 /2013 Konu : Salon Futbolu Play-off Müs. Hk.. ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE (Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı) Gençlik ve Spor

Detaylı

AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA/KARLOV: ŞİÖ KONUSUNDA KARAR ANKARA'NIN Bloomberght, 30 Kasım 2016

AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA/KARLOV: ŞİÖ KONUSUNDA KARAR ANKARA'NIN Bloomberght, 30 Kasım 2016 AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA/KARLOV: ŞİÖ KONUSUNDA KARAR ANKARA'NIN - 01.12.2016 Bloomberght, 30 Kasım 2016 Rusya/Karlov: ŞİÖ konusunda karar Ankara'nın Rusya Büyükelçisi

Detaylı

HOSGELDIN TIBBI HACAMAT

HOSGELDIN TIBBI HACAMAT HOSGELDIN TIBBI HACAMAT Portal : www.yenisafak.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 01.01.2015 Adres : http://yenisafak.com.tr/genelsaglik/hosgeldin-tibbi-hacamat-2056522 Hoşgeldin tıbbi hacamat Hacamat, geçmişi

Detaylı

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Aralık 05, 2011-12:44:35 Türk-Japon Ekonomik Forumunda konuşan Babacan, Türkiye ve Japonya arasında geçmişten gelen tarihi dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, iki

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır.

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır. KULLANMA TALİMATI HEDNAVİR 0,5 mg film kaplı tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablet 0,5 mg entekavir içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, krospovidon,

Detaylı

SGK güvencesiyle hiç bir ücret ödemeden karaciğer nakli! Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi

SGK güvencesiyle hiç bir ücret ödemeden karaciğer nakli! Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi SGK güvencesiyle hiç bir ücret ödemeden karaciğer nakli! Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi Kent Hastanesi; uluslararası standartlarda yüksek hizmet kalitesi

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı