Kurulum Yönergeleri. devireg 330

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kurulum Yönergeleri. devireg 330"

Transkript

1 TR Kurulum Yönergeleri devireg 330

2 Uygulama: devireg 330 oda sıcaklığı, soğutma sistemleri, zemin sıcaklığı, dona karşı koruma, kar eritme, endüstriyel uygulamalar ve çatı oluğu ısıtma sistemlerinin kumandası için kullanılır. Kurulum: devireg 330, gece sıcaklığı azaltabilen ve pano içinde ya da dışında DIN raylara monte edilebilebilecek şekilde tasarımı yapılmış olan 52 mm yüksekliğinde bir elektronik termostattır. 1. Kurulum sabit olmak zorundadır. devireg 330 harici bir anahtardan sonra yer almalıdır (w otomat). 2. Harici bir anahtar vasıtasıyla 3 ve 6 nolu klamensler kısa devre yapıldığında sıcaklık 5 C'ye kadar düşürülür (devre şemasına bakınız). 3. Termostat sarsıntısız bir yüzeye monte edilmelidir. 4. Oda tipi hissedici iç duvarda yerden 1.5 m yukarıya, radyatörler, kapılar ve pencerelerden uzağa monte edilmelidir. Böylece hissedici doğrudan güneş ışığı ya da hava akımına maruz kalmaz. 5. Termostat ve hissedicinin bağlantısı 1.5 mm² 'lik kurulum kablosu ile yapılmalıdır. 50 m'ye kadar olan kablo bağlantı mesafesi termostatın hassasiyetini etkilemez. Bununla beraber kablo yüksek voltaj kablolarına paralel yerleştirilmemek zorundadır. Aksi takdirde bu durum istenmeyen sinyaller üretebilir. 6. Hissedicinin üzerine beton/asfalt dökülecekse ya da basınç uygulanacaksa, hissedici bir kurulum borusunun içine yerleştirilmelidir. 7. Büyük kontaktörler ya da kuvvetli elektromanyetik alanlar oluşturan nesneler electronik parçaların yakınına yerleştirilmemek zorundadır. 8. Devre şemalarına göre kablo bağlantıları.

3 52 mm 36 mm 45 mm 61 mm 86 mm Şekil. 1

4 Soğutma: Hissedici W Isıtma: Hissedici Gece ayarı W

5 İşlevlerin Kontrolü: Termostat çalıştırıldığında sıcaklık yok ise, yetkili elektrik teknisyenini çağırmadan önce binadaki mevcut akım çeken cihazları ve sigortaları kontrol ediniz. Arıza bulma tablosu: Elektrik teknisyeni için ayrılmıştır! İşlevlerin Kontrolü: Arıza bulma - Ana voltajı 3 ve 4 nolu klamenslerden kontrol ediniz. - 1 ve 4 nolu klamensleri gevşetiniz. - Isıtma kablosunun direncini ölçünüz ve çıkış gücünü hesaplayınız: U² P = = R R W (at 230 V~) Isıtma kablosunun hesaplanmış gücü, DEVI kataloğundan kontrol edilebilir. - Eğer hissedici kablosu 7 ve 8 nolu klamenslerden çıkartılırsa kırmızı gösterge lambası yanmalıdır ve termostat çalışmalıdır. Aksi takdirde termostat arızalıdır. - Hissedicinin ohmmetre ile ölçülen direnci belirli sıcaklıklarda sabit bir direnci vermelidir (bakınız teknik veri tablosu). - Eğer hissedicinin bağlı olduğu - 7 ve 8 nolu klamenslerkısa devre yapılırsa yeşil gösterge lambası yanmalıdır ve termostat kapanmalıdır. Aksi takdirde termostat arızalıdır.

6 Teknik veriler Sıcaklık aralığı: +5ºC C Voltaj: V ~ 50 Hz Yük: Cos ϕ = 0.3 max. 2 A 2 ve 5 nolu klamenslerde sürülen kapasite: 10 A 250 V ~ 1 ve 2 nolu klamenslerde sürülen kapasite: 16 A 250 V ~ Histerisiz: 0.5ºC Gece ayarı: 5ºC Çalışma sıcaklığı: -10ºC C Nem koruma: IP 20 Hissedici birimi: 25ºC'de NTC 15 kohm Hissedilen değerler: LED Göstergesi: Işık yok Kırmızı Yeşil -10 C 66 kohm 0 C 42 kohm +25 C 15 kohm +50 C 6 kohm Sistem kapalı. Isıtma açık fakat istenilen sıcaklığa henüz ulaşılmamış. Ön ayar sıcaklığına ulaşılmış ve ısıtma kapalı.

7 DEVI Garantisi: Evinizin konforuna ve bütçenize katkı sağlayacağından emin olduğumuz bir deviheat sistemi satın almış bulunuyorsunuz. deviheat ; deviflex ısıtma kabloları ya da devimat ısıtma hasırları, devireg termostatları ve devifast yerleştirme bantları ile komple ısıtma çözümleri sağlar. Bununla beraber, eğer, tüm beklentilerin aksine, ısıtma sisteminizde bir sorun meydana gelirse, Avrupa Birliği tedarikçileri olarak biz DEVI, Danimarka'daki üretim birimlerimizle birlikte ilgili tüm ulusal yasaların ve Directive 85/374/CCE ifade ettiği gibi ve de aynı zamanda aşağıdaki koşulları da içerecek şekilde genel imalat sorumluluk kurallarına bağlı bulunmaktayız: DEVI, deviflex ısıtma kabloları ve devimat ısıtma hasırları için 10 yıllık ve diğer tüm DEVI ürünleri için ise 2 yıllık bir periyotta malzeme ve imalat hatalarına karşı bir garanti sağlar. Garanti, GARANTİ BELGESİ sayfası yönergelere uygun olarak doldurulduğunda geçerlidir ve arıza DEVI'ye veya DEVI'nin yetkili temsilcisine gösterilmeli ya da DEVI veya DEVI'nin yetkili temsilcisi tarafından tetkik edilmelidir. gecikme olmaksızın arızalı üniteyi ücretsiz olarak tamir etme hakkını saklı tutar. DEVI garantisi; yetkili olmayan elektrik teknisyenlerince yapılan kurulumları ya da diğerleri tarafından yapılan yanlış tasarımların sebep olduğu hataları, yanlış kullanımı, başkalarınca verilen hasarları veya yanlış kurulumu veya herhangi bir şekilde sonradan meydana gelen hasarları kapsamaz. Yukarıdaki herhangi bir sebepten dolayı meydana gelen arızaların, DEVI'den tetkik etmesi ya da onarması talep edildiğinde, bütün iş tamamıyle ücretlendirilir. Cihazların bedeli vadesinde ödenmemiş ise DEVI garantisi hükümsüz olur. Biz DEVI olarak, her zaman müşterilerimizden gelen tüm soruları ve kabul edilebilir talepleri dürüst, etkin ve hızlı bir şekilde cevaplayacağız. Yukarıda sözkonusu olan garanti ürün sorumluluğu ile ilgilidir. Ürün satışı hakkındaki yasayla ilgili meselelerde ulusal yasalar referans alınacaktır. Garantinin geçerli olması için GARANTİ BELGESİ 'nin, kurulum yönergelerinin ön kapağında sol üst köşedeki ülkenizin ISO kodu dilinde veya İngilizce olarak verilmesi gerektiğini lütfen not ediniz. Tamir edilen üniteler için herhangi bir ücret talep edilmeksizin, müşteriye ücretsiz olarak onarım yapmak veya yeni bir ünite tedarik etmek DEVI'nin yükümlülüğünde olacaktır. devireg termostatlarının arızalı olması durumunda, DEVI anormal bir

8 Garanti Belgesi DEVI Garantisi aşağıdaki kişiye verilmektedir: İsim: Adres: Posta Kodu: Telefon: Lütfen Dikkat Ediniz! DEVI Garantisine sahip olmak istiyorsanız, aşağıdakileri dikkatli bir şekilde doldurmak zorundasınız. Diğer koşulları sayfada görebilirsiniz. Elektrik Kurulumunu yapan: Kurulum tarihi: Termostat tipi: Üretim kodu: Bayi Kaşesi: DEVI DK 7100 Vejle Phone Fax